Preview Eemsdelta in kleur

Page 1Tips voor het inkleuren Snel even een kleurplaat inkrassen, dat kan iedereen. Maar of je dan tevreden over het resultaat bent, is nog maar de vraag. Wil je echt een kleurplaat goed inkleuren? Zo goed, dat je hem zelfs wilt bewaren, inplakken, ophangen of nog meer, lees dan onze onderstaande tips over hoe je een kleurplaat echt mooi inkleurt. 1 Bij het kiezen van kleuren gaat het eigenlijk om het kiezen van de juiste combinaties. Sommige kleuren passen gewoon niet bij elkaar. Probeer de combinaties eerst uit voordat je ze op de tekening gaat kleuren. 2 Probeer een kleurplaat in te kleuren naar een zelf bedachte kleurcombinatie. Of probeer meerdere kleurcombinaties uit. Dit stimuleert je creativiteit. 3 Zorg voor een goed verlichte omgeving, bijvoorbeeld in daglicht. Niet te fel of duister. Maar ook halogeen- of ledverlichting is prima. Alleen dan kun je de kleuren die je gebruikt goed beoordelen. 4 Werk op een vlakke ondergrond, bijvoorbeeld op tafel of een dienblad. Kleur je niet op een egaal blad, dan kun je lelijke hobbels in je kleurplaat krijgen. 5 Kleur je met potloden, zorg er dan voor dat je kleurpotloden geslepen zijn maar niet te scherp. Het beste kleur je met zachte potloden met een wat afgeplatte punt. Op deze manier krijg je de egaalste kleuren in je kleurplaat. 6

Gebruik zachte kleurpotloden met een afgeronde punt.

7 Voorkeuren voor kleurpotloden zijn zeer persoonlijk, net als het papier waar je op tekent en kleurt. Het hangt een beetje af van wat je wilt. In de winkel met schilderbenodigdheden, speelgoedwinkels en boekhandels vind je meestal verschillende merken en soorten. 8 Koop het liefst kleurpotloden die ook los te verkrijgen zijn. Je kunt dan je verzameling langzaam uitbreiden en de verschillende merken uitproberen zonder meteen een groot bedrag voor een hele doos uit te geven 9 Gebruik een goed gummetje. Ben je niet tevreden over een bepaalde kleur? Gum deze dan rustig en gelijkmatig uit. 10 Begin eerst rustig en schetsmatig in te kleuren. Ben je tevreden over het resultaat. Kleur dan nogmaals eroverheen zodat de kleuren compacter worden. 11 Druk niet te hard met je potlood en kleur vanuit je pols. Probeer te voorkomen dat je vanuit je schouder werkt. 12 Kleur je met viltstiften, druk dan ook niet te hard met de punt op je kleurplaat. Kleur rustig en probeer gelijkmatig te werken.

Veel kleurplezier!


2

Zeehonden op het Wad


5

Tall Ship DelfSail


7

Gdansk

Tall Ship langs de kadeTurn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.