31e jaargang nr 30, 1 februari '17

Page 22

Sport

VOETBALVERENIGING VENHORST Uitslagen 29 januari Volkel 1 - Venhorst 1 Programma 5 februari Venhorst 1 - Avanti'31 1 HBV 2 - Venhorst 2 Festilent 5 - Venhorst 3 Venhorst 4 - Handel 5 Venhorst 5 - De Willy's 3 Dames Venhorst 1 - JVC Cuijk

ge-wonnen door het Kannetje, Jeroen v.Doo-ren en Bart v.d.Vossenberg, die in de fi-nale de tegenstanders geen kans gaven. Zij gaan met de 1e prijs (een lang weekend?) naar België. Van harte proficiat.

4-2

14.30 u 11.30 u 10.00 u 12.00 u 10.00 u 1 11.00 u RKSV Volkel- RKSV Venhorst 4-2 Zonder een aantal vaste spelers begon Venhorst aan de 2e helft van de competitie met een uitwedstrijd tegen buurman Volkel. De thuiswedstrijd was in een gelukkige 1-0 overwinning voor Venhorst geëindigd, maar binnen 5 minuten was duidelijk dat een dergelijke uitslag voor Venhorst er nu niet in zat. De eerste goede aanval van Volkel leverde nl. al de 1-0 voorsprong op. Venhorst kreeg meteen hierna twee mogelijkheden om de score weer gelijk te trekken, maar dat lukte niet. Integendeel, in de 10e minuut kwam Volkel uit een vrije trap die niet goed beoordeeld werd door de Venhorstse achterhoede al op 2-0. Hierna bleef Volkel de beter voetballende ploeg zonder verder tot scoren te komen, tot in de 45e minuut toen de wedstrijd beslist leek te zijn door de 3-0. De na de rust ingevallen Max v.d.Bosch gaf de Venhorstse supporters echter weer hoop door in de 51e minuut de 3-1 binnen te koppen. Volkel speelde minder en Venhorst zette er nog een tandje bij, wat enkele kansen opleverde. Het duurde echter tot de 83e minuut tot Thijs v.Sleeuwen een inzet van -weer- Max v.d.Bosch het beslissende tikje gaf en de 3-2 op het scorebord zette. Even leek het er hierna op dat Venhorst toch nog een puntje mee naar huis zou kunnen nemen, maar in de 88e minuut maakte Stijn v.Cuijk met een schitterend genomen vrije trap aan de Venhorstse illusies een einde en zette de 4-2 eindstand op het bord. Zeker op basis van de 1e helft een verdiende overwinning voor Volkel, maar de 2e helft gaf ook aan op welke manier Venhorst aan de volgende wedstrijd moet beginnen, thuis tegen Avanti, komt dat zien! Elfde Venhorstse Voetbalquiz. De Venhorstse voetbalquiz 2017 werd

HANDBALVERENIGING

HaBo ‘95 Uitslagen Sittardia B1 - Jongens B1 Aristos D1 - D-jeugd 1 Jupiter '75 2 - Heren 2 Dames 1 - BSAC 1 Heren 1 - Havas 1 Acritas D2 - D-jeugd 3 MHV '81 B1 - Meisjes B1 BFC A1 - Dames A1 Dames A3 - Aristos A1 Swift 2000 A1 - Heren A1 Dames 3 - Helios '72 2 Programma zaterdag Handbal Someren C1 – Meisjes

38-17 17-11 16-37 19-28 21-28 21-7 20-8 19-16 24-20 22-25 24-7

C3 12.00 u PSV Handbal DC1 - Meisjes C2 13.00 u E-jeugd 1 - Bouwcenter HVW E3 13.15 u D-jeugd 1 - DOS '80 D1 14.55 u D-jeugd 3 - Helios '72 D3 15.45 u Meisjes B1 - DOS'80 B1 16.35 u FIQAS/Aalsmeer 3 – Heren 1 18.45 u Programma zondag Meisjes C1 - Internos DC1 09.00 u Bouwcenter DA1 - Dames A3 11.00 u Heren 2 - Roef HS1 12.30 u Heren A1 - Dongen A1 13.45 u Handbal Someren 1 - Dames 1 15.15 u Habo komt opnieuw tekort tegen BSAC Voor de derde keer in een seizoen troffen de teams van HABO en BSAC elkaar op het handbalveld. De eerste twee ontmoetingen werden overtuigend gewonnen door BSAC: 25-17 in de competitie en 28-16 voor de beker. BSAC beschikt over een fysiek groot en sterk team, dat gaandeweg de competitie ook steeds beter op elkaar raakt ingespeeld. Op dit moment staan ze op de derde plaats op de ranglijst en zijn ze bezig met een sterke serie van uitstekende uitslagen. Ze zijn dan ook zeker kandidaat voor de titel in deze klasse. Habo is na een behoorlijke eerste helft in de competitie een beetje aan het kwakkelen. Twee weken geleden werd nog een verdienstelijk gelijkspel gehaald tegen Venlo, maar vorige week volgde een

forse nederlaag tegen NOAV, waar de meeste mensen van te voren toch geen rekening mee gehouden hadden. Tijd dus om de zaak weer scherp te krijgen. De opening was voor de rechteropbouwer van BSAC, een grote sterke speelster met een venijnig schot, waar HABO de handjes vol aan had. Iris Donkers die een goede wedstrijd zou spelen wist gelijk te maken. Maar toch werd al snel duidelijk dat HABO het vandaag moeilijk zou krijgen. BSAC kon van 2-2 uitlopen naar 2-7 en later zelfs 3-10, waarbij niet alleen schoten van afstand, maar vooral ook de uitstekende combinaties en passeerbewegingen van BSAC een grote rol speelden. Maar toen de forse achterstand eenmaal een feit was, pakte HABO de draad redelijk op. Vooral Lieke v.Sleeuwen slaagde er behoorlijk in om op de cirkel voor gevaar te zorgen. Zij zou vandaag een prima persoonlijke prestatie leveren. Met de rust stond er 10-16 op het bord. De mooiste goal viel meteen na de rust, toen Myrne Donkers in een snelle break een fraaie combinatie met Lieke v.Sleeuwen wist af te ronden. Met de tactische zet om de rechteropbouwer mandekking te geven was dit gevaar grotendeels bezworen, maar daarmee kregen de andere speelsters wel meer ruimte om te scoren. Aan de andere kant hadden de aanvallers van HABO erg veel moeite met de forse manier van verdedigen van BSAC en al evenveel met een uitstekende doelvrouw. Zij pakte gewoon alles wat er te pakken viel. En toen Iris Donkers na een derde tijdstraf, maar wel met een prima wedstrijd, haar biezen kon pakken was de wedstrijd eigenlijk allang voorbij. In de slotfase mocht BSAC nog weglopen naar een eindstand van 19-28: een beetje te ruim voor het vertoonde spel. HABO had redelijke periodes afgewisseld met mindere, maar deze tegenstander is gewoon een maatje te groot. De punten komen wel weer in een volgende wedstrijd. Scores HABO: Iris 5, Alice 5, Myrne 3, Moniek 2, Miriam 2, Lieke 2.

Evenementenkalender 17 en 18 maart: Toneelvereniging Open Doek 2 april: Het is feest in de kas met 5 deelnemende bedrijven in Boekel - Venhorst 5 t/m 9 april: 55-Jarig jubileum CV De Peeltuuters