Belegg og støttemur 2018 utgave

Page 1

belegningsstein støttemur - et magasin FRA BMC

80

SE VÅR LEGGEVEILEDNING FOR

BELEGNINGSSTEIN

sider!

l i t n o j as og hage r i p s n I teplass u

Nyttige

TIPS & TRIKS

Bassengområde med belegningsstein

Bygg din egen utesofa i stein

1


Vi har realisert drØmmer i 30 år Går du rundt med drømmen om å skape et vakkert utemiljø? Vil du ha det stilrent og klassisk eller minimalistisk og moderne? Vårt store produktutvalg dekker de flestes ønsker. La oss ta deg med inn i vår verden fylt med kreativitet, inspirasjon og glede... BMC belegningsstein – en investering i fremtiden BMCs belegningsstein forurenser ikke under produksjon, ved bruk eller under nedbrytning. Alt fremstilles av naturmaterialer som sement, sand, grus og vann. Norsk produksjon med internasjonal styrke Produksjonen er 100% automatisert og vi benytter utelukkende kontrollerte råvarer. Prosessen overvåkes nøye for å sikre en høy kvalitet gjennom hele produksjonen. Daglig kontrolleres belegningsstein i vårt eget laboratorium. 10 års produktgaranti BMCs produktgaranti gjelder frostsikkerhet og trykk­styrke. Det forutsettes at arbeidet er forskriftsmessig utført.

Av tryk­ktekniske årsaker kan fargene på enkelte bilder avvike noe fra originalproduktene.

2


et godt førsteinntrykk

4

holmegaard gråmix

6

Uteområdet før og etter

14

Holmegaard rødmix

16

holmegaard brunmix

18

holmegaard kantstein

22

holmegaard multimur

24

holmegaard multimur mega

26

holmegaard sirkler

28

holmegaard harmoni

30

lag ditt eget bassengområde

34

futura 37 carmona 38 patina 41 skiferpreg 42 skjærgaardsstein 44 bygg din egen sofa

48

heller 50 gressarmering 54 Scanlock & uniscan

56

en stein blir til

58

inspirasjon 60 støttemur scan royal

62

støttemur pælemur

64

forskalingsblokk 65 granitt kantstein

66

elvestein 68 leggeveiledning av belegg

70

nyttig informasjon

72

mearin avløpsrenne

74

produktoversikt 76


belegningsstein – gir et godt førsteinntrykk

Vi velger å kalle innkjørselen husets 5.fasade, som er med på å danne førsteinntrykket. BMCs belegningsstein vil ligge stabilt i mange år fremover og er en del av hjemmet ditt –

det er derfor viktig å bruke god tid på valget ditt.

4


hovedproduktene i bmc: Gipsplater, Scan Blokk, Scan Isoblokk, Scan Mørtel, Scan KR Mørtel, Scan Sement, Scan Tegl, Scan Elementdekke, BMC Pipesystem, Strikolith pussystem, Scan Air-Tec fasadesystem, Scan Airstop Vindsperre, Scan Diffusjons-åpent undertak, URSA Isolasjon, Porebetong, Belegningsstein og Støttemur, samt en lang rekke komplimenterende byggevarer.

– en sikker samarbeidspartner siden 1987

Vi har hovedkontor i Tønsberg, i tillegg til 13 lagre langs norskekysten.

Se fullstendig sortiment på våre nettsider: www.bmc-norge.no

Våre produkter innen bygg og uterom er å få kjøpt over hele landet. Finn din nærmeste forhandler på våre nettsider: www.bmc-norge.no

Belegningsstein blir mer og mer

• God økonomi – lang levetid

benyttet, både blant huseiere og

• Tåler telehiv – uten sprekker

prosjektmarkedet som har sett

• Fleksibel

de mange fordelene:

• Bedre miljø

Holmegaardserien leveres i fargene: gråmix, brunmix og rødmix. Normalstein leveres i 4 forskjellige tykkelser: 21 x 14 x 5, 5,5, 6 og 7 cm.

Hva menes med fargemix? Fargemix betyr at steinen blir produsert av flere betongfarger som så er blandet. Noen stein er ensfarget, mens andre har

holmegaard Fleksibiliteten er en viktig faktor. Steinen kan plukkes opp i deler av belegget ved f.eks. kabelbrudd, eller andre installasjonsarbeid og legges ned igjen, uten at belegget ødelegges.

Følg oss... @BMCbyggevarer

@bmc_byggevarer

I tillegg til normalstein produserer vi tilpasningsstein, komplette sirkler, kantstein, samt større dimensjoner til oppbygging av støttemurer eller trapper. Hva er tromlet stein? Holmegaard-steinen har vært gjennom en prosess som slår bort alle rette kanter. Resultatet blir et mer rustikt uttrykk som kan minne om gammel brostein.

&

flere toner i seg (gråmix er to gråtoner blandet). Fordeler med mix: Dersom man får søl på steinen, blir det ikke like synlig som det gjør på en ensfarget stein. Om man må bytte en stein blir ikke fargekontrasten så synlig.

...se inspirasjonsvideoer

@bmc_byggevarer

@bmc byggevarer

5


holmegaard Gråmix – klassisk eleganse Gråmix er fargen som oftest blir brukt, noe vi ser igjen i en rekke flotte utemiljøer år etter år. Det er et nøytralt dekke som passer inn overalt, uavhengig av husfarge, lokale bergarter (mange er opptatt av at steinen skal ha referanse til dette) og boligmiljø. Steinen benyttes vel så mye i det offentlige rom som det private. Inspirasjonsbildene som følger viser nettopp dette – mulighetene er uendelige! Serien består av mange spesialsteiner og farger. Dette gir igjen store muligheter til å sette ditt personlige preg. Vi tør påstå dette er et dekke du vil ha stor glede av i mange år fremover.

6


7


holmegaard Grümix – klassisk eleganse

8


9


holmegaard Grümix – klassisk eleganse

10


11


holmegaard Grümix – klassisk eleganse

12


13


uteområdet

- fØr og etter, så stor er forskjellen!

14


I dette prosjektet er det benyttet Holmegaard grĂĽmix 21x14x6 cm, Holmegaard grĂĽmix liten kantstein 21x14x14 cm, Holmegaard Multimur Mega grĂĽmix og elvestein til dekorering

15


holmegaard RØdmix – lidenskapelig og energisk Rødmix består av rødt og to nyanser grått. Mange bergarter i Norge har rødt i seg og Holmegaard rødmix blander seg derfor godt inn i naturomgivelsene. Holmegaard rødmix leveres som normalstein 21x14 cm, i 5 og 6 cm tykkelse. Ønsker du ramme inn området leveres også Liten kantstein (21x14x14 cm) som rødmix eller hva med å bryte opp området og gå for granitt kantstein?

16


17


holmegaard Brunmix – varmt og vakkert Brunmix er også en svært populær stein. Innbydende bruntoner skaper et lunt inntrykk som appellerer til folk flest. Selv om steinen er i farger blir uttrykket både klassisk og tidløst – dermed vil steinen ha en lang levetid. Steinen benyttes av alle typer boliger – fra romantikk til funksjonalisme. For å skape harmoni mellom dekket og huset anbefales det å ha en nøktern farge på huset. Dristighet kan dog bli en stor suksess eller mindre vellykket. Er du usikker kan det være en idé å kontakte en landskapsarkitekt eller hagedesigner i ditt nærmiljø.

18


19


holmegaard Brunmix – varmt og vakkert

20


21


holmegaard kanstein - for den ultimate avslutning Holmegaard kanstein leveres i to formater: 21x14x14 (liten) eller 42x14x14 cm (stor). Liten kanstein leveres i fargene: gråmix, brunmix eller rødmix. Stor kantstein leveres i gråmix. Kanstein er å bruke som en avslutning slik at belegget holder seg på plass. Men man kan også benytte de til å lage forhøyninger eller små, lave murer.

22


23


holmegaard - Multimur, mur med flere bruksmuligheter Holmegaard Multimur tromlet er i utgangspunktet en støttemur som tilhører Holmegaardserien. Den er derfor ideell kombinert med belegningsstein. Muren kan mures opp med 15 mm fuger eller limes med Scan Steinlim, fliselim o.l. Steinen kan også by på flere muligheter som trappetrinn, portstolper, plantekasser og annet hvor det er ønskelig med en robust stein.

24


25


holmegaard Multimur mega – for trapper og stØttemur Holmegaard Multimur mega tar utgangspunktet i Holmegaard Multimur, men har større dimensjon, slik at inntrinnet er perfekt tilpasset som trappetrinn. Den kan selvfølgelig også brukes til å lage støttemurer eller lavere kanter, akkurat som Multimur – slipp fantasien løs!

26


27


holmegaard sirkel ­­­– gir et eksklusivt preg Et dekke med en sirkel løfter uttrykket betraktelig. Det kan være en sirkel inkludert i dekket, rundt beplantning, fontener, belysning, runde støttemurer, kanter, langs stier, kumlokk og annet fantasien kommer på. Liten og stor bue kantstein eller komplett sirkel er alt som skal til.

1

28


Sirkel fra Danmark Sirkel

Utvendig radius (cm)

Liten bue kantstein

Stor bue kantstein

Normal stein (21x14)

0 1

25

-

-

-

39

18

-

-

2

53

25

-

-

3

67

15

15

-

4

81

18

18

-

5

95

-

40

-

6

109

19

-

19

7

123

-

21

21

8

137

-

-

40

7 6 5 4 3 2 1

Sirkel fra Svelvik Diameter m

Antall pr. m

Vekt pr. sirkel

Gråmix 6 cm

Farge på sirkel

2,46

13,33 stk

741 kg

Brunmix 6 cm

2,46

13,33 stk

741 kg

Rødmix 6 cm

2,46

13,33 stk

741 kg

Sirkel kan kombineres med senterstein fra Danmark

Denne modellen har senterstein fra Danmark. Vi gjør oppmerksom på at senterstein må bestilles separat og ikke medfølger automatisk. Resten av sirkelen leveres komplett fra Svelvik.

Såfremt det skal lages buer under 123 cm, må det brukes bue kantstein. Fra fabrikk i Svelvik leveres komplett sirkel med diameter på 2,46 m. Fra fabrikk i Danmark leveres liten og stor buestein som man lager til sirkel.

29


holmegaard harmoni ­­­– mØnster i herlig harmoni Holmegaard Harmoni leveres som gråmix i formatene: mini (21x21x6 cm) og maxi (28x28x6 cm), som kan legges alene, sammen eller kombineres med Holmegaard Kvadrat (14x14x6 cm) for å få akkurat det uttryket du er på jakt etter!

30


Harmoni kombinert med Holmegaard sirkelstein

Holmegaard Harmoni kan ogsĂĽ benyttes som topphelle pĂĽ Holmegaard Multimur mega - du fĂĽr den komplette avslutning!

21 x 21

14 x 14

14 x 14

Leggemønster hvor alle tre komponenter er tatt i bruk

21 x 21

28 x 28

21 x 21

14 x 14 14 x 14

21 x 21

31


holmegaard harmoni ­­­– mØnster i herlig harmoni

Holmegaard Harmoni kan selvfølgelig også fint legges alene! På bildet over og til venstre er det 21x21 cm som er benyttet.

32


33


lag ditt eget bassengområde – her med Holmegaard gråmix 34


1. På arealet som skal steinlegges, er ferdig masse byttet ut, grovavrettet og komprimert. (se side 56-57 for leggveiledning)

2. Bruk god tid på planleggingen av leggemønster og retninger. Bruk snor og målestokk.

3. Så kan den morsomme utleggingen starte.

4. Legg ut de store flatene først.

5. Tilpass så avslutninger. Vær nøyaktig.

6. En god tusj og et rettholdt er nødvendig verktøy.

7. Lag god nok avstand til fugesand og ekspansjon.

8. En god vinkelkutter forenkler jobben og gir et godt resultat.

9. Husk å være nøye med detaljene, dette gir belegget en god finish.

...klart for å nyte sommeren

35


SCAN STEINLIM ANNONSE

Scan Steinlim benyttes til liming og fuging av skifer, kantstein, heller, flikking av betong og fuging av betongelementer. Her vist med liming av Holmegaard Multimur Mega:

Det trengs følgende utstyr: Scan Steinlim, mørtelvisp (evt. blandes for hånd), murerskje og tannsparke 10-12 mm. Mål opp og hell vannmenge i en murerbøtte, tilsett Scan Steinlim i vannet.

Bland med mørtelvisp i ca. 2-3 minutter til ønsket konsistens. Sørg for at underlag er fritt for støv, løse partikler, fett mm. Sugende underlag primes med Scan MT (Beto-Binder). Legg ferdigblandet Scan Steinlim på tannsparkelen og trekk i et jevnt lag (ca. 10-12 mm tykkelse) over hele steinen.

Når hele Holmegaard Multimur Mega er dekket med Scan Steinlim, legges neste skift med. Pass på å fjerne overflødig mørtel mens den ennå er fersk og enkelt å ta vekk. Kost også gjerne over med en murkost for å sikre at alle rester er fjernet for best resultat.

Øvrige opplysninger: Asfalt forbehandles med gysing av Scan Steinlim blandet med 1:1 Scan MT (Beto-Binder) og vann. Liming gjøres vått i vått. Det er viktig at skifer og heller får 100% limdekking. Forbruk: sekk à 25 kg gir ca. 12 liter masse

36–

en sikker samarbeidspartner siden 1987


futura

– skarpt og minimalistisk uttrykk!

Leveres som normalformat 21x14 i 5 og 6 cm tykkelse. Samt i storformatene: 21x21 og 28x28 i 6 cm tykkelse. Så du kan velge om du vil legge den kun i ett format eller i mønster. Futura 21x14x 5/6 cm Bakerst: 28x28x6 cm Fremst: 21x21x6 cm

37


carmona

– en ettertraktet, utromlet stein

Carmona er en utromlet belegningsstein. Steinen har samme mål som Holmegaard, men overflaten har en svak fas i kantene. Dette gir en flott og levende overflate. Steinen brukes til hage­stier, innkjørsler, terrasser, gågater osv. Carmona leveres i fargene; grå, gråmix, rødmix og brunmix. Dimensjon 21 x 14 x 6 cm. Halvstein leveres med på pallene. Disse letter arbeidet med leggingen, da man unngår mye skjærearbeid. Samtidig gir de muligheter for større variasjon i leggemønstre.

38


4

39


SCAN EKSPANDERENDE MØRTEL ANNONSE

Leveres i to utgaver: Scan K1.50 kan benyttes til gysing av bolter og armeringsjern, forankring og understøpelse. Byggehøyde opptil 50 mm. Her vist ved innfesting av stolpesko i Holmegaard Multimur Mega.

Det trengs følgende utstyr: Scan Ekspanderende mørtel K1.50, mørtelvisp slagdrill og stolpesko i ønsket dimensjon. Bor hull i steinen, fjern overflødig rester med kost slik at overflaten er fri for støv og løse partikler.

Mål opp og hell vannmengde til blanding av Scan Ekspanderende mørtel, tilsett mørtel og bland med mørtelvisp i ca. 2-3 minutter. Konsistensen skal være flytende slik at den enkelt kan helles i.

Plasser stolpeskoen i hullet fylt med Scan Ekspanderende mørtel. Sørg for at stolpeskoen er i vater til mørtelen er ferdig herdet.

Scan K4.50 kan brukes til understøping, betongelementmontasje og betongreperasjon. Byggehøyde opptil 150 mm.

40–

en sikker samarbeidspartner siden 1987


patina

– klassikeren innen belegg

Patina har vært populær i årtier. Steinen kan med 10 x 20 modulet legges i flere markante variasjoner. Halvstein leveres med på pallene. Disse letter arbeidet med leggingen, da man unngår mye skjærearbeid. Samtidig gir de muligheter for større variasjon i leggemønstre. Steinen fås i grå og rødmix. Tykkelsen er 6 cm.

Patina har vært brukt til en lang rekke løsninger innenfor: • P-plasser • Hagestier • Innkjørsler • Fortau • Garasjeanlegg • Skolegårder osv.

41


SKIFERPREG

– et streif av naturstein

Overflaten på Skiferpreg er støpt med preg, dette gir dermed belegget et streif av naturstein og liv i overflaten. Skiferpreg har dimensjon 21 x 14 x 5 cm og leveres i fargene gråmix og koksgrå. Det leveres også heller med samme overflaten i dimensjonene 40 x 40 x 6 cm i grå og koksgrå og 30 x 60 x 6 cm i koksgrå.

Skiferpreg lagt i fiskebeinsmønster

- dekorativt og vakkert!

42


43


skjærgaardsstein – belegningssteinen med særpreg Dette er en flott stein som passer like godt langs kysten fra sør til nord som til innlandet! Den er noe mindre i størrelse enn Holmegaard og Carmona, men har blitt førstevalget til mange nettopp på grunn av dette. Siden Skjærgaardstein er tynnere enn andre belegningssteiner, er den også prisgunstig. Skjærgaardsstein leveres som gråmix i dimensjon 17,2 x 11,5 x 4,5 cm

44


45


ALT RENS FASADERENS ANNONSE

Ønsker du deg en uteplass hvor belegget er rent og pent? Følg disse enkle stegene hver vår og jobben er enkel! Klargøring av underlag: Området, som skal behandlet, skal være fritt tilgjengelig for Skalflex Alt-Rens. Dvs. at vegetasjon langs murverk, løst snavs m.m. fjernes før behandling med Skalflex Alt-Rens. Påføring: Påføres med malerrulle, pensel eller alminnelig hagesprøyte. Ved bruk av sprøyte bør det sprøytes to ganger med korte interval i samme arbejdsgang. For å oppnå optimal virkning bør produktet virke 2-5 døgn i tørt vær, før rengøring med vann og børste eller høytryksrenser. Dosering: Skalflex Alt-Rens er et konsentrat og skal blandes i rent vann. Inngrodde overflater: 1 liter Alt-Rens til 10 liter rent, kaldt vann (1:10). Inngrodde overflater kan kreve 2 x behandling. Mindre inngrodde overflater: 1 liter Alt-Rens til 20 liter rent, kaldt vann (1:20). Vedlikehold: Mose, alger og andre overflatevekster trives i lunt og fugtigt vær. Avhengi av beliggenhet og klimaforhold kan det anbefales å behandle pussede og malte overflater med Skalflex Alt-Rens 1-2 gange årligt (f.eks. april og oktober). Jo kortere tid alger/mose får lov til å gro - jo enklere er de å fjerne!

46

1. Start med å finne frem det du trenger: Alt Rens - Hagepumpe og vann

2. Finn stedene du ønsker å sprøyte på Alt Rens

5. Wait for it og gjør hva du vil i de neste 2 døgn!

6 a. Man kan tydelig se området som er sprayet med Alt Rens og at alger og renner har forsvunnet! Renser man uteområdet jevnt vil ikke skrubbing være en nødvendighet.

4. Sprøyt på Alt Rens.

(førbildet ble tatt dagen før sprøyting og har derfor annen farge på grunn av lyset).

6 b. Nærbilde av bilde 6 a.

– en sikker samarbeidspartner siden 1987


SCAN LETTKLINKER ANNONSE

BRUKSOMRÅDE:

50 lit ers nedbr yt som k bar sekk an rett i legges jorde n!

• Drensfilter • Etterisolering • Tilbakefyllling • Lettklinkerbetong • Potteplanter • Jordforbedring

Større prosjekt? Leveres også i big bag à 1000 liter

– en sikker samarbeidspartner siden 1987

47


Helårsglede...

bygg din egen sofa

Det startet som en avgrensning mellom terrasse i belegninggstein og hagen (to høyder).

Man fortsatte å bygge i høyden og målte seg frem til at en stein på langs og en på tvers ga en god sittedybde. For å gjøre komforten enda bedre, ble de siste fem cm. tilpasset på treverket som ble brukt til benken (det er lettere å skjære i treverk enn Multimur!).

48

Her ble det valgt hulrom med støttestein innimellom de to vangene, men man kan selvfølgelig bygge den massiv om ønskelig (men da må man skjære en del dersom størrelsen er lik denne). Dette hulrommet kan også brukes til oppbevaring av f.eks uteleker!


Vi føre ro Tipi-pe gså ise på bild n et!

Bygg din egen sofa med Holmegaard Multimur – en plass å krype opp i på lune sommerkvelder med en god bok, eller for pølsegrilling med barna på en strålende vinterdag. Du kommer garantert til å få stor glede av den!

Eksempel på støttestein i hulrommet. Disse ble bygget helt opp til siste skift så benken i treverk har noe å hvile på.

Det ble valgt tre skift til sete og fem skift til rygg fordi dette passet eier i høyde, men det er selvfølgelig mulig å bygge høyere. Det kan da være lurt å lime steinene med Scan Steinlim for bedre stabilitet. Det er også helt opp til deg hvilke avslutninger du velger på kantene, kan bygges helt ut eller trappes slik som her.

49


hvilken vei heller du?

– rene linjer eller kreative mØnster?

Kan kombineres med belegningsstein, singel, gress eller legges alene. Alle heller leveres i grå, mens 60x60 // 60x30 og 30x30 også leveres i koksgrå. Heller i 7 cm tykkelse er kjøresterke. Leveres i flere forskjellige formater: 60x60 // 60x30 // 30x30 // 50x50 // 40x40 Leveres i tykkelsene 4,5 - 5 - 6 og 7 cm.

50


UtrĂĽkket sti?

Kreativitet har blomstret!

Uante muligheter!

Kun fantasien setter grenser

51


hvilken vei heller du?

– rene linjer eller kreative mĂ˜nster?

Heller kan legges enten med ett format ...eller kombiner fler formater slik at det kan komponeres ulike mønster

Om man ikke blir sjakkmatt etter jobbing, blir det godt ĂĽ sette seg ned i alle fall!

52


Helle skiferpreg 50x50x5 cm Passer godt i ensom majestet da preget gir liv til overflaten - eller den kan kombineres med glatt grĂĽ helle 50x50x5 cm

53


GRESSARMERING – kombinasjon av stein og gress Gressarmeringsstein blir idag mer og mer brukt. Steinen gir muligheter for at arealene kan få et klart og grønt utseende, og faller derfor naturlig inn i utemiljøet. I tillegg er det en kjøresterk og stabil løsning, dersom man ønsker å kombinere stein og gress. Brukes mye på p-plasser, rabatter/skille i forbindelse med sykkelsti og vei, stier og lignende.

Gressarmering leveres i tre varianter som gir ulikt gressareal: RC Gressarmering liten: 75% gress, Låsegressarmering: 65% gress, Costa Gressarmering: 32% gress.

54


FØR

ETTER

I tillegg har vi sett anleggsgartnere har begynt å prøve varianter med sand, for eksempel i carporter. Det som da er viktig er å benytte en sand som pakker seg, eksempel på dette kan være subus eller støpesand. Uttrykket passer vel så godt til et funkishus, som en klassisk villa.

55


scanlock & uniscan – maskinleggingsstein

Til større områder, som parkingsplasser, skoler, gårdstun og offentlige steder er maskinstein meget velegnet. Leggingen går raskt og resultat blir ett rent, pent og vedlikeholdsfritt belegg! Både Scanlock og Uniscan leveres i 8 cm tykkelse og dimensjonene 24,5x24,5 og 22,5x11,25 cm. Scanlock kan også leveres i tykkelse 10 cm, både som permabel dekke og vanlig maskinstein. Standard farge er grå, men kan produseres i andre farger som spesialproduksjon. Ta kontakt for prosjektering av permeable dekker/overvannshåndtering.

Før

Under

Etter

Etter

Prosjekt Bondegård, Vestfold

56

Prosjekt

Prosjekt

Prosjekt

Jessheim Videregående skole

Kiwi, Sandnes

Malleus Maskin


ANNONSE

Byggebransjens nye møteplass med en unik sammensetning av firmaer og produkter

Kom innom ĂĽ bli inspirert!

Brobekkveien 107B II 0582 Oslo II +47 91 52 68 77 II www.houseofbuilders.com57


en stein blir til — vi har besØkt fabrikken vår i Svelvik Fabrikksjef Stig Hvorslev (øverste bilde i midten) har vært på BMCs produksjonsanlegg i Svelvik siden det ble åpnet i 1996. Han vet godt hva han snakker om når det kommer til hvordan man produserer belegningsstein av høy kvalitet. Vi ble med en dag på anlegget for å følge prosessen hele veien igjennom. Det var med stolthet Stig viste rundt på anlegget som nettopp har investert i ny maskin som forbedrer produksjonskapasiteten.

58


Råmaterialene til belegningsstein er pukk, sement, sand, vann,

Betongen fyllles i støpeformer hvor steinen presses sammen

diverse tilsetningsstoffer, for eksempel farge (jernoksider).

med 40-60 bar trykk.

Alle råvarene er hentet fra miljøvennlige naturmaterialer. Steinen er klar for tørking i herdekammeret. Det tilsettes Hele produksjonen er sertifisert i henhold til standardene.

ingen varme. Sommertid er steinen tørr etter 10 timer

Dette kreves også av underleverandørene for å sikre

og klar for palletering. Vinterstid tar tørkeprosessen ett døgn.

en god kvalitet. Etter syv døgn er steinen er klar for bruk, men aller først testes Pukk, sement og sand oppbevares i lukkede siloer før

trykkstyrken og densiteten, dette utføres daglig på fabrikken.

produksjonsstart. Blandingsprosessen foregår slik at man

Dette er svært viktig for å kunne levere et kvalitetsprodukt.

blander alle råvarer, inkludert farge basert på en oppskrift og i henhold til et avansert vanndoseringssystem.

Skal steinen tromles kommer det enda en behandlingsprosess inn;

Det tilsettes vann slik at betongen oppnår korrekt fuktighet.

belegget blir etter noe herdetid kjørt igjennom en trommel som gir steinen det rustikke utseendet.

Dermed er det klart for støpeprosessen. Trykk og vibrasjon oppnår den rette komprimering av tørrbetongen.

59


inspirasjon

- kun fantasien setter grenser for ditt prosjekt

60


Vil du være med å bidra?

Tips o

Vi er stadig på jakt etter flotte fotoobjekter over hele landet, hvor BMC-produkter er benyttet. Eksempler på dette kan være belegningsstein, støttemurer, betongarbeider, en vakker hage/uteplass, teglstein, Scan Blokk/Scan Isoblokk, gips, fasadeprodukter eller andre byggematerialer. Vi ønsker at både fag- og privatpersoner sender oss en mail med bilde av prosjekter– kanskje du er med i en av våre neste produktkataloger? Mail: linda@bmc-norge.no

ss!

61


støttemur – ScanRoyal, klassisk stØttemur Scan Støttemur (Royal) er en sterk støttemur, som er enkel å sette opp. Velegnet til mellomstore støttemurer. Scan Støttemur (Royal) leveres med enten en glatt forkant, og har et låsesystem på baksiden som gjør den meget stabil. Det er også mulighet for å komprimere betong mellom steinene for ennå større styrke.

Scan Royal støttemur egner seg godt til lange murer

62


scan royal

– enkel å sette opp

Scan Støttemur (Royal) leveres i fargen grå. Til Scan Støttemur (Royal) leveres også ferdig støpte såleelementer som gjør at man slipper å forskale /støpe såle. Såleelementene er armert med to stk. armeringsjern 34,8 cm

og legges ut i pukk. Vær nøyaktig med måling/vatring når elementet og første skift med støttemur

20

o

Scan Støttemur (Royal) har et unikt låsesystem som skaper en meget stabil mur. Låsesystemet er således

1 meter

settes opp, for et godt sluttresultat.

med på å skape den rette helling på støttemuren. Dersom det ønskes ytterligere stabilitet på muren kan det stampes betong mellom steinene.

Ønsker du innvendig eller utve-ndig hjørneløsning? I Scan Royal glatt støttemur finnes dette som ferdig løsning.

63


støttemur – Palæmur, herskapelig & flott Palæ- det danske ordet for herrskapshus! Palæmuren er en minimalistisk støttemur med rette kanter og skarpe hjørner. Designet gjør at den passer like godt til en lav levegg rundt en terrasse eller som frittstående mur. Støttemuren kan settes opp på to ulike måter. Er muren lav og avgrensende kan steinene stables direkte. Ønsker man en høy mur (over 1 meter) eller hvor det er behov for ekstra styrke, kan steinene støpes ut med betong og armeres. Produseres kun i Danmark og i følgende farger: Grå eller koks.

64


forskalingsblokk

– minimalistisk populæritet Forskalingsblokk er inn i tiden med sin rå overflate av betong, sammen med de rette kantene. Ønsker du å påføre en overflatebehandling er dette selvfølglig mulig - se alle typer puss- og murmalinger vi kan tilby på vår nettside! Siden forskalingsblokk skal fylles med betong gir det også mulighet for å støpe inn sålesko hvis man ønsker f.eks å bygge gjerde i treverk på muren.

Hvor mye mørtel trenger jeg? Dimensjon (L x B x H cm)

Kg/stk.

Mørtel/m2

Mørtel/stk.

Forskalingsblokker/ 1 m3 betong

50 x 15 x 20

18,6

70 liter

7 liter

143

50 x 19 x 20

19,0

105 liter

11 liter

92

50 x 23 x 20

20,6

145 liter

15 liter

67

50 x 29 x 20

21,0

210 liter

21 liter

49

50 x 33 x 20

22,3

245 liter

33 liter

37

65


granitt kantstein

– solid og vakkert Granitt er for mange synonymt med eksklusivt og kostbart. Og ja, granitt er dyrere enn kantstein produsert i betong, men passer godt sammen med alle farger våre produkter leveres i. Man kan om ønskelig benytte granitt kantstein kun på deler av utemiljøet og kombinere det med kantstein av betong. På hovedbildet er denne kombinasjonen benyttet og resultatet taler for seg selv.

66


67


elvestein til dekor

– det lille ekstra For å få den helt siste flott finishen og touchen på ditt utemiljø gjør det seg virkelig med elvestein som dekor. De leveres i størrelse format 60/120 mm. Steinen varierer i størrelse og farge, men hovedsaklig gråtoner, med varianter av rødt, brunt, sort og rosa.

68


69


leggeveiledning

– belegningsstein og heller

ARBEIDSREKKEFØLGE

Alle lag må være jevne - uavhengig av naturlig masse i bunnen. Grunnarbeidet er meget viktig. Telefarlig mas­se skal skiftes ut med pukk eller grus i en tykkelse tilsvarende 25-30 cm. Er det fare for materialvandring, skal det legges en fiberduk på underlaget. Forsterkningslaget legges ut og komprimeres. Kantsteiner sikres god forankring ved å settes i jordfuktig betong. Dette fører BMC. (Etter at en prøvelegging viser ferdig veibredde). Bærelagets overflate skal være jevn og godt komprimert. Husk at helningen for det ferdige belegget også gjelder for bærelaget.

Heller og belegningsstein legges med 2-5 mm fugebredde. Dette er viktig for beleggets bæreevne. Småbiter mindre enn 1/3 av normalsteinens lengde, skal aldri brukes. Bruk heller to steiner. Fugene fylles med fugesand umiddelbart og kontinuerlig ettersom arbeidet skrider fram. Dette gjøres for at overflaten skal kunne belastes av arbeidsmaskiner mens arbeidet pågår. Overflaten kostes og vibreres deretter lett med en platevibrator. Jo tykkere stein, desto kraftigere vibrator. Vibrering av overflaten utføres vinkelrett eller diagonalt mot fugene. Når vibreringen er avsluttet, etterfylles fugene godt med fugesand.

Settesand legges i et jevnt lag og avrettes. Settelaget komprimeres lett med maskin, en overkjøring. Laget skal ha jevn tykkelse, ca 30 mm.

”Arbeidsrekkefølge” samt arbeidsillustrasjon er lånt fra heftet”Legging av belegningsstein og heller”. Mer informasjon? www.belegningsstein.info

70


NØDVENDIGE REDSKAPER

Måleutstyr (tommestokk+ bandmål), hammer, rake, rette­snor /tau, lirer (stål eller tre), vater, spade, avrettningsplank, vinkelsliper, steinsaks, vibroplate, trillebår og rettholt.

Platevibrator og steinsaks kan med fordel leies.

BMC har mange tilpasningsprodukter som gjør leggingen lettere og gir penere resultat. Kontakt oss gjerne!

FUGER

Fugene mellom steinene er viktig å tilgodese. De skal ikke legges tett inntil hverandre, men ha en avstand på ca. 2-4 mm. BMCs produkter har fugeknaster, noe som automatisk gir denne avstanden (gjelder ikke Holmegaard tromlet stein).

Belegningsstein eller heller, som er lagt helt tett, kan ikke bevege seg vertikalt uten at noen av kantene støter mot hverandre og eventuelt knuses. Dersom leggingen er utført med korrekte fuger og fugesand, kan belegget arbeide og motstå selv meget tung trafikk.

SKJÆRING OG TILPASNING

Steinsaks er mye brukt til tilpas­ninger. Den er enkel og støver lite. Kan leies hos forhandler. Til deling av større heller, legg hellen på et fast underlag, lag et riss med hammer og meisel. Slå deretter forsiktig med gummihammer. Belegget vil alltid forbli penest når tilpasninger rundt bed, inntil kanter, huset osv. er gjort riktig. Man kan bruke en steinsaks, men det optimale er en vinkel-sliper med kappeskiver for betong eller en diamantskive. Det bør være et diamantblad med 9” diameter. NB! Ved bruk av vinkelsliper – bruk beskyttelsesbriller og annet verneutstyr. FORSLAG TIL LEGGING AV BÆRELAG

LETT TRAFIKK (gangveier, stier etc.) Belegningsstein. - 30-50 mm av­rettingslag av maskingrus. 100-150 mm grus/kult som bærelag (avhengig av underbygning).

MIDDELS STOR TRAFIKK (småbiltrafikk, fortau, sporadisk kjøring av renovasjonsbiler etc.) Belegningsstein. - 30-50 mm av­rettingslag av maskingrus. 100-150 mm grus/kult som bærelag (avhengig av underbygning). 71


Alger og mose Alger og mose vokser på skyggefulle steder, hvor belegget som følge av manglende drenering eller lite fall kan stå i vann. Alger og mose skader ikke steinene. Dersom vekstene ikke forsvinner ved uttørking, kan det fjernes med plantegift, klorin fortynnet 1:1 eller 10% salmiakkoppløsning. Husk alltid for- og ettervanning. Høytrykkspyling er effektivt. NB! Ikke bruk mosefjerner da dette kan forårsake rustflekker.

nyttig informasjon Kommentarer bilder til høyre: 1) Belegg før vask med høytrykkspylling 2) Etter vask 3) Nyfuget belegningsstein Fugesand – holder belegget sammen! Det er meget viktig å fylle med fugesand, når belegg er lagt. 1

2

3

Bruk en fin kost og børst sanden ned i fugene. Når fugene er fylt opp, bør området komprimeres med en plate-

fargevariasjoner

vibrator. Børst deretter bort overflødig

Belegningsstein består av naturmaterialene sand, grus og sement. Derfor bør sammenheng-

sand. Hvis man ikke gjør dette, kan det

ende arealer anskaffes samtidig, slik at man er sikker på at man får stein fra samme produk-

føre til at bremsende, akselrerende

sjonsserie. Ved fargemikset stein skal man alltid blande fra flere paller under legging, fordi

eller svingende trafikk gir vannrette

ingen paller inneholder samme farge. På den måten unngår man lyse eller mørke felter

forskyvninger i belegget.

i belegget.

Fugesanden hjelper samtidig til med å hindre mose, gress og alger å vokse i fugene. Også etterfylling av fugesand er viktig, da sanden forsvinner med vær og vind. Gjenta gjerne fugingen de 2-3 første årene etter at belegget er lagt.

BMCs produkter er godkjent av Kontrollrådet. Produktene er også godkjent av det danske kontrollorgan BVK (Betonvarekontrollen). BMC er medlem av Grøntpunkt. Våre produkter overholder samtlige CEN-krav for belegningsstein, heller og støttemur.

72


kalkutblomstring Kalkutblomstringer er en naturlig del av herdeprosessen. Det skader ikke steinen og slites som regel hurtig av. Eventuelt kan belegget feies over med grov hagesand. I helt spesielle tilfeller kan arealet børstes med en 5% saltsyreoppløsning etterfulgt av grundig skylling med vann.

jernutfelling

Kalkutfelling Regn, dugg og kondensvann

Jernutfelling fra tilslagsmaterialene kan forekomme i visse deler av landet og kan forårsake rustflekker på belegget.

BMCs fiberduk Bruken av fiberduk er meget stigende. BMCs fiberduk koster kun få kroner

Oppløst kalk

pr. m2. Den stabiliserer jordbunnen og dermed også belegget. Legger man fiberduk under belegningssteinene fører dette til at ugress o.l. fra underlaget ikke så lett trenger opp til overflaten. Kalkutfelling

BMCs fiberduk kan også brukes under barken i ha­gen etc. og dette hindrer

Regn, dugg og kondensvann

ugress i å vokse. Fiberduken er en enkel løsning som sparer deg for jevnlig hagearbeid.

Oljeflekker snø og is Snørydding bør skje ved feiing etterfulgt av strøing med skarp grus. Dersom det saltes, skal det gjøres med måtehold. Om man unngår å salte belegget de første årene, forlenges levetiden betraktelig. Bruk natriumklorid (NaCI kokesalt). Salt- isblandingen fjernes hurtigst mulig fra belegget.

Oppløst kalk Friske flekker Olje skader ikke betong.

fjernes med absorberende pulver, triklorethen pasta eller motorrens som vaskes vekk med varmt vann. Tromlet stein (Holmegaard) kan vendes.

Tyggegummi Tyggegummien bløtes opp med kloroform, renset bensin eller fryses Regn, dugg ogav. med kullsyre og skrapes kondensvann

Varmekabler i stedet for snømåking Det lyder fristende, og er faktisk en god idé for å holde belegget snøfritt hele vinteren. Varmekablene bør, om mulig kobles på anlegg i huset, f.eks. gjennom en sløyfe, og dermed holdes forbruks­­omkostningene nede. Dette gjelder dersom kablene er i bruk kun ved snøfall.

73


mearin avløpsrenne – lett, kraftig og bruddsikker

Bruksmuligheter og nedleggingseksempler: Avvaningsflate lengde 30 m, fall 1 mm pr. m. Sandfang eller avløpstilslutninger monteres i forhold til avvanningsflaten. 1,5 cm

15 m

15 m

Nedleggingseksempler: Overflaten på det ferdige belegget skal ligge ca. 5 mm over ristens overkant.

B 25

10

Stabil grus Jord

13,6

10 Slitelag/betong

12,5

Fuge (mørtel, sand, bitumen) Betong – eller belegningsstein heller, asfalt osv.

27,5

8

15

13,6

12,5 10

22,5

8

Stabil grus B 25 Jord Ved svær belastninger belastning Ved tyngre

Ved lettere belastninger

Trafikksikker ristlås 1 stk. pr. 50 cm. Overflaten på det ferdige belegget skal ligge ca. 5 mm over ristens overkant. Ristsikring

Renne og avløp

MEA-sandfang

Rennelengde 100 cm eller 50 cm

Endelokk

Alle mål er oppgitt i cm.

Det tas forbehold om konstruksjonsendringer.

74


Renne med stigerist av galvaniseret stål

Renne med stigerist av galvaniseret stål

Renne med stigerist av galvaniseret stål

Tåler person- og varebiltrafikk

Tåler person- og varebiltrafikk

Tåler person- og varebiltrafikk

100 S m/galvanisert rist Kg. pr. stk: 8. Stk. pr. pall: 48

50 S m/galvanisert rist Kg. pr. stk: 2,5. Stk. pr. pall: 54

Hjørne m/stigerist (2 stk. á 50 cm)

100 S m/støpejernsrist Kg. pr. stk: 15. Stk. pr. pall: 48

50 S m/støpejernsrist Kg. pr. stk: 7,5. Stk. pr. pall: 54

20 x 20 x 15 cm. Kg. pr. stk: 6

Renne med støpejernsrist

Avløpsrenne punktsluk

Maskerist til

Sandfang m/galvanisert rist

Tåler truck- og lastebiltrafikk

m/støpejern

avløpsrenne punktsluk

Inkl. 2 stk. endelokk Kg. pr. stk: 9,1

100 S m/støpejernsrist Kg. pr. stk: 15. Stk. pr. pall: 48

Kg. pr. stk: 32,4

Avløpsrenne punktsluk m/maskerister Kg. pr. stk: 23,1

50 S m/støpejernsrist Kg. pr. stk: 7,5. Stk. pr. pall: 54

Tilbehørsett Kg. pr. stk: 0,3

Ristlås Kg. pr. stk: 0,1

Endelokk Kg. pr. stk: 0,05

Sandfang m/støpejernsrist Inkl. 2 stk. endelokk Kg. pr. stk: 11,5

MEAHome Classic Garasjepakke som inneholder 3x1 meter renne med galvanisert rist, 2 stk. endelokk og slamfang Kg. pr. sett: 8,9

Øvrige typer avløpsrenner Vi leverer også avløpsrenner beregnet for å tåle tyngre kjøretøy (truck, lastebil osv.), i tillegg til avløpsrenner spesialtilpasset landbruket etc.

75


produkter produsert i svelvik utromlet belegningsstein

holmegaard tromlet stein Produktfoto

Stk. pr. m2

Kg pr. m2

Carmona grå

21 x 14 x 6

34

135

Carmona gråmix

21 x 14 x 6

34

135

10,59

Carmona rødmix

21 x 14 x 6

34

135

10,59

Carmona brunmix

21 x 14 x 6

34

135

Stk. pr. m2

m pr. pall

Gråmix 7 cm

21 x 14 x 7

34

9,41

Gråmix 6 cm

21 x 14 x 6

34

10,59

Brunmix 6 cm

21 x 14 x 6

34

Rødmix 6 cm

21 x 14 x 6

34

Produktfoto

UTROMLET STEIN

Carmona har 36 stk. halvstein pr. pall

Koksgrå 6 cm (bestillingsvare)

21 x 14 x 6

34

10,59

Patina grå

20 x 10 x 6

50

135

21 x 14 x 5

34

12,94

Patina rødmix

20 x 10 x 6

50

135

Brunmix 5 cm

21 x 14 x 5

34

12,94

Patina har 40 stk. halvstein pr. pall Skjærgaardsstein gråmix

17,2 x 11,5 x 4,5

50

100

Uniscan grå (bestillingsvare)

22,5 x 11,25 x 8

40

170

Scanlock (L-form) grå (best.vare)

24,5 x 24,5 x 8

26,67

170

Skiferpreg gråmix

21 x 14 x 5

34

110

Skiferpreg koksgrå

21 x 14 x 5

34

110

Futura normal gråmix

21 x 14 x 5

34

110

Futura normal gråmix

21 x 14 x 6

34

135

Futura mini gråmix

21 x 21 x 6

22,67

135

Futura maxi gråmix

28 x 28 x 6

12,25

135

Rødmix 5 cm

Kvadratstein gråmix 6 cm

Kop gråmix 7 cm

21 x 14 x 5

34

12,94

10,5 x 14 x 6

68

4,7

14 x 14 x 6

51

4,39

10,5 x 10,5 x 7

90,7

4,41

Dimensjon LxBxH

Stk. pr. m

Stk. pr. pall

Liten Kantstein gråmix

21 x 14 x 14

4,75

120

Liten Kantstein brunmix

21 x 14 x 14

4,75

120

Liten Kantstein rødmix

21 x 14 x 14

4,75

120

Stor Kantstein gråmix

42 x 14 x 14

2,3

48

Sirkel gråmix 6 cm

Diam. 2,46 m

4,78 m2 pr. stk.

1

Sirkel brunmix 6 cm

Diam. 2,46 m

4,78 m2 pr. stk.

1

Sirkel rødmix 6 cm

Diam. 2,46 m

4,78 m2 pr. stk.

1

Produkt

Produktfoto

SIRKEL KAN KOMBINERES MED SENTERSTEIN FRA DANMARK (må bestilles separat)

Produktfoto

Senterstein gråmix

Diam. 0,5 m

-

1 sett

Produkt

Dimensjon LxBxH

Stk. pr. m2

m2 pr. pall

Harmoni mini gråmix

21 x 21 x 6

22,67

9,92

Harmoni maxi gråmix

28 x 28 x 6

12,75

11,29

granitt kantstein Produktfoto

Dimensjon LxBxH

Stk. pr. pall

Kg pr. stk.

100 x 8 x 20 cm

40

43

Granitt kantstein

50 x 7,5 x 15 cm

84

15

Granitt mur

20 x 20 x 100 cm

12

105

Granitt mur

30 x 30 x 100 cm

6

235

8 x 10 cm

7,5 m2/sekk

185 kg/m2

Produkt Granitt kantstein

Granitt smågatestein

Produkt

Sekk pr. pall

1000

1

Kg pr. sekk

Sekk pr. pall

0-2 mm plastsekk

25

42

Herdende veksthemmende 0-2 mm plastsekk

25

42

fugesand

Produktfoto

Stk. pr. m2

Kg pr. stk.

Heller grå

50 x 50 x 5

4

27,5

Heller grå

40 x 40 x 4,5

6,25

16

Heller grå

30 x 30 x 5

11,11

10

Heller grå

30 x 30 x 7

11,11

13,7

Heller koksgrå

30 x 30 x 7

11,11

13,7

Heller grå

60 x 30 x 7

5,55

28

Heller koksgrå

60 x 30 x 7

5,55

28

Heller grå

60 x 60 x 7

2,77

55

Heller koksgrå

60 x 60 x 7

2,77

55

Skiferpreg koksgrå

50x50x5 cm

4

27,5

Produkt

Multimur Mega gråmix

Dimensjon LxBxH

Stk. pr. m2

Kg pr. stk.

26 x 25 x 18,6

21,5

19

35 x 21 x 14

20,4

23

Dimensjon LxBxH

Stk. pr. m2

Kg pr. m2

30 x 40 x 10

8,3

126

Gressarmering Produktfoto

Produkt

Dimensjon LxBxH

Scan Støttemur glatt grå rett Kg pr. sekk

60/120 mm elvestein

Produkt

støttemur

Elvestein

76

Produkt

Gråmix 5 cm

Halvstein gråmix 6 cm

Produktfoto

Dimensjon LxBxH

Dimensjon LxBxH

Produkt

2

Produkt

Costa gressarmering


produkter produsert i danmark heller

holmegaard tromlet stein Produktfoto

Produktfoto

Dimensjon LxBxH

Stk. pr. m2

Kg pr. m2

Gråmix 5,5 cm

21 x 14 x 5,5

34

113

Rødmix 5,5 cm

21 x 14 x 5,5

34

113

Produkt

Produktfoto

Produkt

Dimensjon LxBxH

Stk. pr. m2

Heller grå

60 x 60 x 6

2,8

48

Heller grå

60 x 30 x 6

5,6

23,8

Heller grå

50 x 50 x 5

4

27,7

Heller grå

50 x 25 x 5

8

13,7

Heller grå

40 x 40 x 5

6,25

17,6

Heller grå

40 x 20 x 5

12,5

8,7

Heller grå

30 x 30 x 5

11,1

9,9

Heller grå

30 x 30 x 7

11,1

13,8

Kg pr. stk.

Dimensjon LxBxH

Stk. pr. m.

Kg pr. stk.

Liten kantstein gråmix

21 x 14 x 14

4,75

8,5

Heller Skiferpreg sort

30 x 60 x 6

5,6

23,8

Liten kantstein rødmix

21 x 14 x 14

4,75

8,5

Heller Skiferpreg grå

40 x 40 x 6

6,25

21,2

Heller Skiferpreg sort

40 x 40 x 6

6,25

21,2

Produkt

Dimensjon LxBxH

Stk. pr. m2

Kg pr. m2

Slottsflis grå m/sort kop

40 x 40 x 6

6,25

140

Slottsflis grå m/sort kop

30 x 30 x 6

11,1

140

Produkt

Stor kantstein gråmix

42 x 14 x 14

2,3

17,1

Liten sirkelstein gråmix

14 x 13/9 x 7

-

2,3

Stor sirkelstein gråmix

14 x 15/11 x7

-

2,7

Senterstein gråmix

Diam. 0,5 m

-

29

Liten bue kantstein gråmix

14 x 13/9 x 14

-

4,5

Stor bue kantstein gråmix

14 x 15/11 x 14

-

5,3

slottsflis Produktfoto

utromlet belegningsstein Produktfoto

Produkt

Dimensjon LxBxH

Stk. pr. m2

Kg pr. m2

Carmona grå

21 x 14 x 6

34

140

Carmona gråmix

21 x 14 x 6

34

140

Patina grå

20 x 10 x 6

50

127

gressarmering Produktfoto

Produkt

Dimensjon LxBxH

Stk. pr. m2

Kg pr. m2

RC Gressarmering liten grå

21 x 21 x 7

22,7

110

Låsegressarmering grå

19 x 10,5 x 9

49

125

Costa Gressarmering grå

30 x 40 x 10

8,3

150

77


produkter produsert i danmark støttemur Produktfoto

fugesand Dimensjon LxBxH

Produkt

Stk. pr. m2

Kg pr. stk.

FORSKALINGSBLOKK

25

40

Fugesand 0,3 - 1 mm

40

30

Veksthemmende fugesand

20

54

50 x 15 x 20

10

17,5

50 x 19 x 20

10

18

23 Forskalingsblokk

50 x 23 x 20

10

18,9

29 Forskalingsblokk

50 x 29 x 20

10

22,1

33 Forskalingsblokk

50 x 33 x 20

10

23,2

Glatt normal grå

26 x 25 x 18,6

21,5

19

Glatt normal sort

26 x 25 x 18,6

21,5

19

Glatt bue grå

26 x 25 x 18,6

21,5

17,5

Glatt bue sort

26 x 25 x 18,6

21,5

17,5

Glatt ende grå

26 x 12,5 x 18,6

43

11

MEAHOME CLASSIC GARASJEPAKKE

Glatt ende sort

26 x 12,5 x 18,6

43

11

Garasjepakke som inneholder: 3 x 1 m renne m/galv.rist + tilbehør m/avløp, bladfang og endelokk

Knekt normal grå

26 x 25 x 18,6

21,5

19

Knekt normal sort

26 x 25 x 18,6

21,5

19

Knekt bue grå

26 x 25 x 18,6

21,5

17,5

Knekt bue sort

26 x 25 x 18,6

21,5

17,5

Knekt ende grå

26 x 12,5 x 18,6

43

11

Knekt ende sort

26 x 12,5 x 18,6

43

11

Normal gråmix

28,7 x 20,5 x 14,2

24,5

19

støttemur Dimensjon LxBxH

Stk. pr. m2

Kg pr. stk.

Normal grå

40 x 20 x 15

16,67

12,8/6,3

Normal koks

40 x 20 x 15

16,67

12,8/6,3

Endeblokk grå

10/20 x 20 x 15

-

9,3/6

Endeblokk koks

10/20 x 20 x 15

-

9,3/6

Hjørneblokk grå

40 x 20 x 15

-

16,35

Hjørneblokk koks

40 x 20 x 15

-

16,35

Søyleblokk grå

40 x 40 x 15

-

24,45

Søyleblokk koks

40 x 40 x 15

-

24,45

Toppblokk grå

50 x 30 x 6,5

-

18,22

Toppblokk koks

50 x 30 x 6,5

-

18,22

Søyle toppblokk grå

50 x 50 x 6,5

-

29,57

Søyle toppblokk koks

50 x 50 x 6,5

-

29,57

Produkt PÆLEMUR

Sekk pr. pall

Fugesand 0,3 - 1 mm

19 Forskalingsblokk

MULTIMUR TROMLET (HOLMEGAARD)

78

Kg pr. sekk

15 Forskalingsblokk

SCAN STØTTEMUR (ROYAL)

Produktfoto

Produkt

fiber- og ugressduk Produkt

Gram pr. m2

Emballasje

Netex Home fiberduk 1 x 20 m

100

90 ruller pr. pall

Netex Home fiberduk 2 x 25 m

100

36 ruller pr. pall

avlØpsrenner Kg pr. stk.

Stk. pr. pall

8,9/sett

30 sett

100 S m/galvanisert rist

5

48

50 S m/galvanisert rist

2,5

54

100 S m/støpejernsrist

15

48

50 S m/støpejernsrist

7,5

54

Tilbehørsett

0,3

Ristlås

0,1

Produkt

MEARIN

Sandfang m/galvanisert rist inkl. 2 stk. endelokk

9,1

Sandfang m/støpejernsrist inkl. 2 stk. endelokk

11,5

Endelokk

0,05

Avløpsrenne punktsluk m/maskerister

23,1

Avløpsrenne punktsluk m/støpejern

32,4

Hjørne m/stigerist (2 stk. á 50 cm)

6


SCAN LIMTEGL

Les eller bestill vårt omfattende brosjyreprogram på www.bmc-norge.no

Scan Limtegl kan brukes både ute (er frostsikker) og inne på fasader, inngangspartier, vegg i kjellerstue/vinkjeller og på brannmurer/piper. Alle limteglmodellene leveres også som helstein – dette gir gode kombinasjonsmuligheter. Scan Limtegl leveres som rettflis og utvendig hjørne og er enkel å mure opp, men noen ting er viktig å tenke igjennom før man begynner: Hvor stort er arealet som limteglen skal monteres på? Passer det ikke ut med vegghøyden, justér fugebredden, slik at du slipper å kappe limteglen når du kommer til toppen!

Innvendig hjørne? Det vanlig er å mure limtegl i forbandt, tilpass størrelsen på første stein så du ikke kommer ”galt” ut i hjørnet.

Hvilke farge ønsker du på fugene? Fugefargen påvirker det helhetlige inntrykket når veggen er ferdig. Lyst eller mørk er opp til deg!

Trenger du ildfast stein til utepeisen? Se vårt sortiment på www.bmc-norge.no

– en sikker samarbeidspartner siden 1987

79


Spar lagerplass og kostnader

BMC AS // Stoltenbergs gate 58, 3112 Tønsberg Tlf. 33 30 03 90 // bmc@bmc-norge.no // www.bmc-norge.no

80


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.