Page 1

Kijk voor meer informatie op bkkc.nl

vakmanschap

ontwikkeling

productiviteit

BEGELEIDING

marketing

communicatie

ondernemen

bkkc geeft advies en begeleiding aan makers en creatief ondernemers om verder te komen in hun beroepspraktijk. Adviseurs voeren gesprekken over ontwikkelkansen en loopbaanadvies gericht op vakmanschap, ondernemerschap en productiviteit.

loopbaanadvies

zichtbaarheid

beleid

bkkc geeft advies op maat voor makers en creatief ondernemers over ondernemerschap, artistieke ontwikkeling, bedrijfsvoering, marketing, communicatie en cultuurbeleid. Over het bereiken van een groter publiek, zichtbaar worden in het netwerk, geld verdienen met hun werk, financieringsmogelijkheden en focus aanbrengen in het plan.

advies op maat

bkkc bkkc helpt bedrijven, organisaties en overheden aan de juiste makers. De adviseurs zorgen voor de beste match en kunnen een kunstopdracht van A tot Z begeleiden.

netwerk bijeenkomsten

opdrachtbegeleiding

COMMUNITY community

mestmag.nl

Mestmag.nl is de community voor cultuur in Noord-Brabant. Via Mestmag.nl blijf je op de hoogte van ontwikkelingen en activiteiten in de sector. Mestmag.nl is met 15.000 volgers een goed platform voor meer zichtbaarheid van kunst en cultuur.

workshops Workshops voor diepgang in persoonlijke- en zakelijke ontwikkeling. bkks organiseert De Kunstopdracht voor recent afgestudeerde visuele kunstenaars. Bij de Summer School worden deelnemers intensief en persoonlijk begeleidt, met veel aandacht voor visie, kernwaarden, ambitie en het uittekenen hiervan.

persoonlijke groei

VISUEEL

12

Onze Brabantse aanpak is uniek. Dat blijkt uit de landelijke interesse voor TalentHub Brabant. Binnen TalentHub Brabant staan talenten centraal en is de culturele sector gezamenlijk verantwoordelijk voor hun ontwikkeling. Zij brengen voor deze talenten kennis, faciliteiten en netwerken bij elkaar, met de nodige externe expertise. Talentontwikkeling is gericht op zoveel mogelijk groepen in de samenleving, van amateurbeoefenaars (zie kader op pagina 12 over de Kunstbalie) tot aan toptalenten uit alle disciplines. En is niet alleen gericht op jong talent, maar in principe op alle leeftijden; ontwikkeling stopt niet bij je dertigste, veertigste of zeventigste. TalentHub Brabant staat model voor de aanpak van talentontwikkeling in het programma van de provincie Noord-Brabant voor 2017-2020. Belangrijke uitgangspunten bij het provinciale talentontwikkelingsbeleid: • Talent moet gedragen worden door het culturele veld. Om ervoor te zorgen dat je makers begeleidt waar bijvoorbeeld theaters, galeries en poppodia ook daadwerkelijk wat mee kunnen. Daarnaast zetten culturele organisaties hun kennis en netwerk in om betrokken makers verder te helpen. • Toptalent wordt zoveel mogelijk op maat bijgestaan, afhankelijk van individuele wensen en mogelijkheden. Daarbij is er vanzelfsprekend aandacht voor de artistieke ontwikkeling, maar ook voor zaken als het praktisch runnen van een eigen praktijk en ondernemerschap. Om makers die bijvoorbeeld net van de kunstacademie komen, te leren hoe ze een succesvolle beroepspraktijk kunnen opzetten.

bedrijfsvoering

financiering

TALENTHUB Uniek

bkkc is goed op de hoogte van financieringsmogelijkheden en adviseert makers en organisaties hierover. bkkc biedt daarnaast een aantal instrumenten aan waarmee makers hun project kunnen financieren. Ze kunnen bij bkkc terecht voor een impulsgeldenaanvraag, crowdfunding, een kennisvoucher en de Brabantse Cultuurlening.

ADVIES

TALENT ONWIKKELING

Makers en creatief ondernemers kunnen inspiratie opdoen en kennis en ervaring delen tijdens lezingen, exposities en (maandelijkse) bijeenkomsten zoals bkkc connects en show & tell. Ook ontmoeten ze dan potentiële klanten, opdrachtgevers of samenwerkingspartners.

13

lezingen

exposities

Talentontwikkeling - infographic  

Hoe bkkc bijdraagt aan talentontwikkeling in Brabant.

Talentontwikkeling - infographic  

Hoe bkkc bijdraagt aan talentontwikkeling in Brabant.

Advertisement