Forår 2023 - Bibliotek & Borgerservice

Page 1

FORÅR 2023
Og
AGGER
Hanne-Vibeke Holst Benjamin Koppel Thure Lindhardt Flemming Splidsboel
mange andre... ANDERS

Glæd dig til et forår med vilde fortællinger fra virkeligheden – som har det med at overgå fantasien.

Forsidefoto: Mingo Nørager

VELKOMMEN

Velkommen til et nyt program, hvor forårets tema er ’Vilde Fortællinger’. Fortællinger, som fascinerer os, og som ofte er både dramatiske, dragende og underholdende.

Som mennesker er vi født nysgerrige, og gang på gang udfordrer vi os selv. I fiktionen kan vi dykke ned i andre sider af tilværelsen, netop med den distance, at det jo kun er fiktion. Men hvad så, når fiktionen er baseret på virkelige hændelser?

I foråret får bibliotekerne besøg af mennesker, som har oplevet, at virkeligheden overgår fantasien. Du kan bl.a. møde en retsmediciner og en forsvarsadvokat, som begge beskæftiger sig med ’true crime’ og de vilde fortællinger, som knytter sig hertil.

Journalist Anders Agger tager os med til særlige miljøer, og fortæller om de mennesker, han har mødt i dokumentaren ’Indefra’. Thure Lindhardt og Rune Skyum-Nielsen giver deres bud på ’Hvordan blev Amdi til?’

Vi kommer også tæt på det uforklarlige, det spirituelle og konspirationsteorier, vi skal med på vandretur på Caminoen, og vi skal høre fortællingen om Flemming ’Bamse’ Jørgensens liv og meget mere.

Det bliver et super spændende forår, hvor vi også får besøg af Hanne-Vibeke Holst, Kirsten Thorup og Benjamin Koppel blandt mange andre fra litteraturens verden.

Lige nu sidder du med vores nye forårsprogram, fyldt med masser af gode oplevelser og tilbud til hele familien, noget er helt gratis, andet er til moderate billetpriser. Gå på opdagelse blandt de vilde fortællinger og alt det andet, som programmet også byder på.

Vi glæder os til at byde dig velkommen.

3
4 VI ELSKER LITTERATUR TEMA: VILDE FORTÆLLINGER WORKSHOPS & FÆLLESSKAB MEST FOR BØRN OVERSIGT ÅBNINGSTIDER PRAKTISK INFO 6 18 34 50 64 66 67 Program Forår 2023 Bibliotek & Borgerservice Frederikshavn Kommune | Tryk Stibo Complete | Oplag 3.000 | Forbehold for trykfejl og ret til ændringer. INDHOLDS -FORTEGNELSE
5

ELSKER

LITTERATUR

6
VI
7

KLASSIKERCAFÉ

Kender du det med at have en klassiker stående i bogreolen, som du længe har tænkt på at læse? Nu har du chancen for at hive dem frem, for til klassikercafé sætter vi nemlig fokus på klassikere. Denne gang ser vi nærmere på vores egen Tove Ditlevsen og den verdenskendte Fjodor Dostojevskij.

Vi indleder begge aftener med en introduktion til forfatteren. Derefter hygger vi os med fællesspisning, og til slut holder vi en minibogcafé, hvor vi anbefaler vores favoritklassikere.

Billet: 125 kr. pr. gang inkl. aftensmad - køb billet på bibl.frederikshavn.dk

TOVE DITLEVSEN

Foredragsholder Lene Kirkegaard fortæller om Tove Ditlevsens liv og forfatterskab, og om hendes store varige betydning for dansk litteraturhistorie.

Frederikshavn Bibliotek

Tir 31. januar kl. 18

FJODOR DOSTOJEVSKIJ

Cecilie Rönnow Egerup giver en introduktion til Dostojevskijs liv og omfattende forfatterskab, der bl.a. sætter 1800-tallets Rusland under skrap behandling – en samfundskritiker, der trækker paralleller til i dag.

Frederikshavn Bibliotek

Tor 23. marts kl. 18

8

BOGCAFÉ

Hvilken bog skal du læse næste gang?

Er du løbet tør for idéer til, hvad du skal læse? Så er der hjælp at hente, når vores bibliotekarer anbefaler nogle af deres favoritter til forår og sommer.

Snup en kop kaffe eller te, nyd en lækker kage, bliv inspireret og få en hyggelig aften sammen med andre læsere.

Billet: 50 kr. Køb billet på bibl.frederikshavn.dk

SÆBY

For Retfærdigheden – Sæby Man 13. marts kl. 19

I samarbejde med For Retfærdighedens Venner.

FREDERIKSHAVN

Frederikshavn Bibliotek Ons 15. marts kl. 19

SKAGEN

Skagen Bibliotek Man 20. marts kl. 19

NYHED

Bøger + stofnet Kun 40 kr.! - så længe lager haves.

BOGSALG

Fyld posen og gør et kup

Vi sælger ud af bibliotekets kasserede materialer, og der er masser for alle aldre. Køb en enkelt bog eller fyld et af vores stofnet op for kun 40 kr. Fyld det med mesterværker og bestsellers, mens du gør verdensmål til hverdagsmål - én brugt bog ad gangen.

Bogsalget sker i bibliotekets betjente åbningstid - se side 66.

Du kan betale med MobilePay, betalingskort eller kontant.

Bibliotekerne i Skagen, Frederikshavn og Sæby Tor 16. februar til og med tir 21. februar

VI ELSKER LITTERATUR

KRIGER UDEN MASKE

Hanne-Vibeke Holst

Hanne-Vibeke Holsts seneste roman ’Kriger uden maske’ er en dramatisk fortælling om den danske billedhugger Sonja Ferlov Mancoba.

Hør Hanne-Vibeke fortælle om, hvordan det var at komme helt tæt på et menneske, hun ikke kendte meget til, før arbejdet begyndte.

Hvordan hun bevægede sig i Sonja Ferlov Mancobas fodspor, fulgte hendes kampe og brik for brik kunne sammensætte historien om en kvinde, der endte med at skabe en helt unik kunst, som i disse år opnår større og større anerkendelse.

Hør også om, hvordan man kan blive så sand som mulig i en roman, samtidig med, at man digter en historie.

Frederikshavn Bibliotek

Tir 7. februar kl. 19.30

Billet: 100 kr. Køb billet på bibl.frederikshavn.dk

BLÅ BOG

VI ELSKER LITTERATUR 10
udgivet
flere lande
nogle
Hun
manuskripter til tv-serierne ’Taxa’ og ’Strisser på
og til spillefilmen ’Dagens Donna’
dokumentarfilmen ’Hvorfor
mænd magten?’. Hun har modtaget en lang række priser for sit forfatterskab, bl.a. BMF’s Børnebogspris, Søren
Mathildepris,
Idé’s Læserpris, De
Mindelegat.
er
Hanne-Vibeke Holst (f. 1959 i Hjørring) er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole. Hendes forfatterskab er
i
og
af hendes romaner er filmatiseret.
har desuden skrevet
Samsø’
samt
har
Gyldendal Prisen, Dansk Kvindesamfunds
Edvard Pedersens Biblioteksfonds Forfatterpris, Bog &
Gyldne Laurbær og Jeanne og Henri Nathansens
Hanne-Vibeke Holst
også Ridder af Dannebrog.
11 VI ELSKER LITTERATUR
Sara
for Gyldendal Medie LÅN OGSÅ SOM ROMANPOSE TIL LÆSEKLUBBER - se side 16
Foto:
Galbiati

MIT FORFATTERSKAB

Svend Åge Madsen

Forfatter Svend Åge Madsen er ualmindelig produktiv. Han har bl.a. skrevet noveller, romaner, skuespil og radiospil. Det hele i mange forskellige genrer som fx eksperimenterende krimi, science fiction, kærlighedshistorie og satire.

Glæd dig til at høre det litterære fyrtårn fortælle om sit årtier lange, produktive og prisvindende forfatterskab. Hør ham også fortælle, hvorfor han har valgt at udtrykke sig så alsidigt, og om nærområdets betydning i forfatterskabet – herunder Aarhus og omegn.

Frederikshavn Bibliotek Tir 28. februar kl. 19 Billet: 75 kr. Køb billet på bibl.frederikshavn.dk

Bibliotekar Sidsel glæder sig meget til at opleve Svend Åge Madsen. ”Jeg kan ikke få armene ned over, at jeg skal opleve et så solidt og litterært fyrtårn som forfatter Svend Åge Madsen, som jeg føler altid har eksisteret. Han står for mig og mange andre som et anker i dansk litteratur, og hans eksperimenterende fortællinger om alternative virkeligheder i velkendte rammer har fascineret læsere gennem flere generationer. Han har som en anden kamæleon altid insisteret på at forny sig og være anderledes end i går, når han med sin legende pen giver sine fortællinger liv i utallige forskellige genrer. Det er et stort scoop at få ham på besøg”.

VI ELSKER LITTERATUR 12
Foto: Marcus Trappaud - se side 16
ROMANPOSE DET GLÆDER JEG MIG TIL

HÅBETS Ø

Anna Mejlhede

Hør forfatter Anna Mejlhede fortælle om sin roman ’Håbets ø’. På bagtæppet af en dyb sorg flytter 46-årige Ifi fra sit vante liv på Nørrebro til Læsø. Hendes mands død året før, har sat tiden i stå, og hvordan får man den så til at gå videre?

Gør dig klar til at høre en smuk fortælling om hvad savn, kærlighed - og uventede venskaber kan gøre ved et menneske.

Frederikshavn Bibliotek

Ons 1. marts kl. 19

Billet: 50 kr. Køb billet på bibl.frederikshavn.dk

NØJSOMHEDEN

Stine Askov

Forfatter Stine Askov er uddannet pædagog og har arbejdet som sådan i tyve år. Som pædagog var det ofte børn i udsatte og svære situationer, der rørte Stine mest. Det afspejler sig også i hendes forfatterskab. Mød Stine Askov, og hør hende fortælle om arbejdet med sine bøger, og hvordan hun kom i gang med at skrive. Hør også om, hvorfor hun interesserer sig så meget for dem, der har svært ved tilværelsen, og hvordan vi bliver til de mennesker, vi er. Nøjsomheden er en roman om kærlighed som kur, om socialklasser, autoritet og værdighed.

Frederikshavn Bibliotek

Tor 30. marts kl. 19

Billet: 75 kr. Køb billet på bibl.frederikshavn.dk

13 VI ELSKER LITTERATUR
- se side 16
Foto: Les Kaner
ROMANPOSE
Foto: Linda Hansen - se side 16
ROMANPOSE

VØLVENS VEJ

Anne-Marie Vedsø Olesen

Hør Anne-Marie Vedsø Olesen fortælle om og læse op fra sine seneste anmelderroste romaner i serien ’Vølvens Vej’. Serien, hvoraf den første roman ’Snehild’ snart bliver filmatiseret, har en særlig vægt på det kvindelige.

Glæd dig til at høre, hvordan Anne-Marie Vedsø Olesen får ideerne fra kulturhistorie og nordisk mytologi til sine spændende, imponerende, dramatiske og eventyrlige fortællinger. Men hør også om, hvor svært hun i begyndelsen havde ved at skrive om kvindelige hovedpersoner, hun, som læser af fantasy, selv havde savnet hos fx Tolkien.

I 2022 vandt Anne-Marie Vedsø Olesen DR Romanprisen for ’Snehild’.

Frederikshavn Bibliotek

Ons 12. april kl. 19

Billet: 75 kr. Køb billet på bibl.frederikshavn.dk

Ord- og Litteraturfestival

Ordkraft afholdes i Aalborg den 13.-15. april 2023, og traditionen tro varmer vi op til Ordkraft med et forfatterforedrag på Frederikshavn Bibliotek. Hold øje med bibl.frederikshavn.dk og vores Facebook-side, hvor vi offentliggør forfatteren snarest muligt.

VI ELSKER LITTERATUR 14
Foto: Katrine Gøth for Lindhardt & Ringhof ROMANPOSE - se side 16

ANNAS SANG

Kom med bag scenen på Benjamin Koppels anmelderroste roman ’Annas sang’, der handler om hans tante Annas vanskelige og dramatiske liv, som hun selv nåede at fortælle ham om.

I Hannahs jødiske familie betyder slægten og traditionerne alt, og da brødrene afviser ægteskabsmæglerens forslag til jødiske brude og gifter sig med danske kvinder, er det kun Hannah, der kan redde familiens ære.

Hør den medrivende historie, som er en fortælling om pligt, social kontrol, ensomhed, forfølgelse og krig – men også om kunst, ukueligt livsmod og den altovervindende kærlighed.

Frederikshavn Bibliotek

Tir 25. april kl. 19

Billet: 100 kr. Køb billet på bibl.frederikshavn.dk

Bibliotekar Pernille anbefaler

”For mig var det en af den slags læseoplevelser, hvor man bare læner sig tilbage og lader sig føre tilbage i tiden og ind i Annas liv og historie, fuldstændig opslugt! Saxofonist og komponist Benjamin Koppel begyndte sin jazzkarriere som 15-årig, og han har siden udgivet mere end 50 album.

På en turné i Paris lærte han sin grandtante Anna Koppel at kende. Hendes livshistorie om arrangeret ægteskab, flugt fra nazisterne og store glæde til musikken blev grundlaget for romanen.

Egentlig var bogen et hobbyprojekt ved siden af musikken, men da corona aflyste alle de planlagte koncerter, gik han ’all in’ med at skrive sin debutroman. Og hvilken debut!”

15 VI ELSKER LITTERATUR
Benjamin Koppel Foto: Sara Galbiati for Gyldendal Medie
ROMANPOSE - se side 16

INDTIL VANVID, INDTIL DØDEN

Kirsten Thorup

Mød en af Danmarks mest læste romanforfattere, når hun i samtale med bibliotekar Merete Trap fortæller om sin seneste roman ’Indtil vanvid, indtil døden.’

I romanen rejser den danske kvinde Harriet, fuld af sorg over tabet af sin mand Gerhard, gennem et Tyskland præget af verdenskrig. Gerhard kæmpede mod kommunismen som frivillig i det tyske flyvevåben, men omkom i sit bombefly. Harriets rejse til Nazityskland i efteråret 1942 er et desperat forsøg på at komme tæt på den afdøde mand, som hun elskede og elsker.

Salen - Kappelborg, Skagen

Ons 10. maj kl. 19

Billet: 100 kr. Køb billet på bibl.frederikshavn.dk

BLÅ BOG

Kirsten Thorup (f. 1942) er især kendt for romanerne ’Baby’, ’Himmel og helvede’, ’Bonsai’, ’Førkrigstid’, ’Erindring om kærlighed’ og ’Indtil vanvid, indtil døden’.

ROMANPOSER

TIL LÆSEKLUBBER

Vidste du, at vi udlåner ’romanposer’ til læseklubber?

Lån en romanpose med aktuelle og efterspurgte titler, så der er nok til hele læseklubben. Posen indeholder op til syv ens bøger, og lånetiden er to måneder. Én person er ansvarlig for romanposen, og den skal lånes og afleveres samlet.

• Anna Mejlhede – foredrag 1. marts

• Stine Askov – foredrag 30. marts

Skal din læseklub låne en romanpose, eller vil du bare gerne med i en læseklub?

Læs mere på bibl.frederikshavn.dk/laeseklubber Vi har bl.a. romanposer til følgene af forårets forfattere:

• Anne-Marie Vedsø Olesen – foredrag 12. april - romanpose på vej

• Benjamin Koppel – foredrag 25. april

• Kirsten Thorup – foredrag 10. maj

VI ELSKER LITTERATUR 16
Foto: Robin Skjoldborg
Hanne-Vibeke Holst – foredrag 7. februar
Svend Åge Madsen – foredrag 28. februar
side
ROMANPOSE - se
16

SIKKE EN OPSTART VI HAR HAFT I EFTERÅRET 2022

Vi er meget glade for og stolte over, at Kulturklub for kvinder nu tæller mere end 400 medlemmer. Vi sætter stor pris på, at så mange vil dele glæden ved kulturen med os. I september startede Kulturklub for kvinder officielt op med første arrangement, nemlig tapashygge og foredrag med Birgit S. Hansen, som fortalte om sit liv, og om hvordan det er at være kvinde på en toppost. Arrangementet var hurtigt udsolgt, og vi havde flere på venteliste. Efteråret har ligeledes budt på fotoudstilling og netværksarrangement, hvor mere end 50 kvinder hyggede sig til ’Ærlige kvindekroppe’-

udstillingen ved fotograf Heidi Maxmiling. Der var også tid til at dele kulturoplevelser, netværke på kryds og tværs og sidst men ikke mindst; mulighed for at komme med ideer til kommende arrangementer - tak for de mange gode ideer!

Der er flere spændende arrangementer i støbeskeen til foråret for Kulturklub for kvinder. Nærmere info følger i nyhedsbrevet.

Er du ikke allerede medlem, så kom med i klubben. Det er ganske gratis. Læs mere på bibl.frederikshavn.dk/kulturklub

17 VI ELSKER LITTERATUR

TEMA

VILDE FORTÆLLINGER

Vi er født nysgerrige, og ofte drages vi af det, der skræmmer os, eller det mystiske, som vi ikke helt forstår.

Her har fiktionen ofte en vis distance, men hvad sker der, når fiktionen er baseret på virkelige hændelser, eller når virkeligheden faktisk overgår fantasien?

Lige meget hvad, så har de ’Vilde fortællinger’ bidt sig fast - også som forårets tema, og her har vi samlet en række foredrag og utrolige fortællinger, som er så vilde, fascinerende og endda ubegribelige, at de kan være svære at tro på eller at forklare.

18

Vores verden er fyldt med begivenheder, bedrifter, fortællinger - fiktive så vel som virkelige - og de overgår oftest vores vildeste fantasi.

Fortællinger som fascinerer os, og som ofte er både dramatiske, dragende og underholdende.

19

AMDI BLIVER TIL

Thure Lindhardt og Rune

Skyum-Nielsen

I bogen kommer de med deres bud på de skelsættende begivenheder, der formede Amdi og dannede baggrunden for hans visionære, men også kontroversielle tanker, som blev grundlaget for Tvind. Hør det lidt usædvanlige makkerpar fortælle, hvordan de har arbejdet med bogen, men også hvordan deres samarbejde opstod.

Køb billet på bibl.frederikshavn.dk

Frederikshavn Bibliotek

Tor 26. januar kl. 19

Billet: 150 kr.

TEMA: VILDE FORTÆLLINGER 20
Journalist Rune Skyum-Nielsen og skuespiller Thure Lindhardt har siden 2016 arbejdet på bogen ’Amdi bliver til’, som giver et dybdegående indblik i personen Mogens Amdi Pedersen.

KONSPIRATIONSTEORIER

Thomas Sloth

Skjuler myndighederne noget for os? Sådanne tanker om sammensværgelser, kan vi alle have indimellem.

Kom med, når Thomas Sloth sætter fokus på nogle af historiens største konspirationsteorier om fx Månelandingen i 1969, 11. september og Lady Diana.

Thomas afdækker begivenhederne, som vi kender dem, herefter fremlægger han konspirationsteorierne og beviser og til sidst myndighedernes og rationalisternes forklaringer. Alt sammen baseret på informationer og kilder indsamlet på nettet, bøger og tv-udsendelser.

Kom til et spændende foredrag, hvor du gang på gang bliver i tvivl om, hvad der er sandt; men en ting er sikkert – vi kender ikke hele sandheden!

Frederikshavn Bibliotek

Tir 14. februar kl. 19

Billet: 50 kr. Køb billet på bibl.frederikshavn.dk

BAMSE

Käte Jørgensen og Jens Ove Friis

Vi kender alle Flemming ’Bamse’ Jørgensen, en af vores mest ikoniske entertainere - du har måske set filmen, nydt hans musik eller fulgt ham i pressen?

Nu kan du for første gang høre Bamses enke, Käte Jørgensen og tidligere pladedirektør Jens Ove Friis, Bamses ven gennem mange år, åbne for kærlige anekdoter og personlige historier fra Bamses liv og karriere.

Hør bl.a. hvilken skrøbelig og usikker kunstner Bamse egentlig var, og hvordan han kæmpede med komplekser fra at være fravalgt og adopteret.

Manegen – Sæby Kulturhus

Ons 15. februar kl. 19

Billet: 75 kr. Køb billet på bibl.frederikshavn.dk

21 TEMA: VILDE FORTÆLLINGER

BOMBER I

FREDERIKSHAVN

I 1938 blev Frederikshavn udsat for et terrorangreb, da to nybyggede skibe blev sprængt i luften. Et angreb, der involverede både lokale personer og folk ’udenbys’ fra. Hør Erik Christensen fortælle den utrolige historie om et attentat, der trak tråde til de store begivenheder i verden anno 1938.

Frederikshavn Bibliotek

Tir 14. marts kl. 19 Billet: 50 kr.

TEMA: VILDE FORTÆLLINGER 22
Erik Christensen

MIN FAR VAR FREMMEDARBEJDER I TYSKLAND

Hans Dal

Der er ikke fortalt eller skrevet meget om de danskere, der tog til udlandet for at arbejde for tyskerne under Anden Verdenskrig. De fleste forblev efter hjemkomsten tavse på trods af deres vilde oplevelser.

En af årsagerne kan være, at Tysklandsarbejderne efter befrielsen blev anset for at være værnemagere og landsforrædere på lige fod med dem, som havde meldt sig til Frikorps Danmark.

Hør de vilde historier om, hvordan det var at arbejde for tyskerne, om mødet med nazismen, om at være udsat for luftangreb, at blive arresteret af Gestapo, hjemrejsen og den svære tid efter befrielsen.

Ålbæk Bibliotek

Tir 21. marts kl. 19

Billet: 50 kr. Køb billet på bibl.frederikshavn.dk

DE UØNSKEDE TYSKE FLYGTNINGE

I FREDERIKSHAVN

I slutningen af Anden Verdenskrig var der 12.000 tyske flygtninge i Frederikshavn, mens Danmark stadig var besat. De mange flygtninge betød en fordobling af byens indbyggertal.

Hør museumsformidler ved Bangsbo Fort Kenneth Kristensen fortælle om en vild, men lidt glemt del af Danmarkshistorien. Hvem var de flygtninge, som kom til at leve bag pigtrådshegn og under bevogtning, og hvor kom de fra?

Hvordan var danskernes holdning til de tyske flygtninge, og hvordan var forholdet til det omgivende samfund?

Frederikshavn Bibliotek

Ons 22. marts kl. 19.30

Billet: 50 kr. Køb billet på bibl.frederikshavn.dk

23 TEMA: VILDE FORTÆLLINGER
Kenneth Kristensen

I SELSKAB MED ÅNDERNE

Christian Viborg

Kom til en aften i åndernes verden i selskab med Christian Viborg, der arbejder som clairvoyant medium. Christian formidler med stor præcision, kærlighed, alvor og humor, og hans holdning er, at vi alle, ved hjælp af vores naturlige sanser, kan kommunikere med ånderne. Som clairvoyant medium viderebringer Christian beskeder og beskrivelser fra afdøde familiemedlemmer og venner.

I løbet af aftenen får du mulighed for at stille spørgsmål omkring dit eget liv og måske få clairvoyante beskeder.

Østervrå Idræts- og Kulturcenter Tor 23. marts kl. 19

Billet: 150 kr. Køb billet på fof-vendsyssel.dk

KLARSYNSAFTEN

Ian Elliott

Få beskeder fra den åndelige verden. Ian Elliott er et clairvoyant medium. Han fik allerede kontakt med den åndelige verden, da han var 14 år, og har siden kunnet få adgang til åndernes og englenes univers. Ian er født i Irland og har arbejdet som clairvoyant medie i 28 år, både i Danmark og i udlandet.

Ian vil denne aften forsøge at skabe kontakt til den åndelige verden, og måske er nogle blandt publikum så heldige, at få beskeder fra deres nære, som er gået over på den anden side.

Manegen – Sæby Kulturhus Tir 28. marts kl. 19

Billet: 100 kr. Køb billet på bibl.frederikshavn.dk

TEMA: VILDE FORTÆLLINGER 24

JEG MØDTE JESUS

Charlotte Rørth

Charlotte Rørth var hverken et religiøst eller spirituelt søgende menneske, da Jesus bogstavelig talt viste sig for hende og talte til hende i et sakristi i byen Ubeda i Spanien.

I foredraget, som tager udgangspunkt i de to bøger ’Jeg mødte Jesus’ og ’Vi mødte Jesus – og hvad kommer det andre ved’, vil hun tage hul på en tabu-nedbrydende debat omkring de begivenheder, som normalt ikke kan forklares ud fra vores logiske og rationelle sind.

Sæby Bibliotek

Ons 29. marts kl. 19

Billet: 75 kr. Køb billet på bibl.frederikshavn.dk

ER DER NOGEN?

Mikkel Egelund

Har du lyst til at høre om noget så vildt som spøgelser, ånder og underlige ritualer fra fordums tid?

Så kom til foredrag med Mikkel Egelund, som måske er en af de mest velbevandrede danskere i den okkulte underverden.

Mikkel skabte, sammen med en gruppe venner, tvprogrammet ’Er Der Nogen?’, som du måske har set på TV2 Nord.

Hør Mikkel fortælle om, hvordan programmet blev skabt, hør om oplevelserne igennem næsten 10 års okkult spøgelsesjagt og andre sjove historier.

Frederikshavn Bibliotek

Fre 21. april kl. 19

Billet: 50 kr. Køb billet på bibl.frederikshavn.dk

25 TEMA: VILDE FORTÆLLINGER

TJERNOBYL - I ORD OG BILLEDER Jens Houmann

Lørdag den 26. april 1986 indtraf en af historiens største, menneskeskabte katastrofer, da reaktor 4 på atomkraftværket Tjernobyl i det daværende Sovjetunionen sprang i luften. 2.600 km2 blev lagt øde, og 336.000 mennesker blev evakueret. Den vilde begivenhed betyder, at området tidligst bliver beboeligt igen om 3.000 år.

I 2017 fik Jens Houmann fra Frederikshavn lejlighed til at arrangere en fototur til det afspærrede område.

Kom med denne aften, når han viser sine billeder fra besøget, fortæller om katastrofen ved Tjernobyl, og om hvordan det er at opleve det forladte område.

Frederikshavn Bibliotek

Tir 11. april kl. 19

GRATIS - book din plads på bibl.frederikshavn.dk

DEN GLOBALE ORDEN EFTER KRIGEN I UKRAINE

Flemming Splidsboel Hansen

I februar 2022 startede Rusland den største krig i Europa siden Anden Verdenskrig, da landet invaderede Ukraine. Seniorforsker Flemming Splidsboel, som vi kender som ekspert fra bl.a. nyhedsudsendelser på tv, giver os baggrunden for den skæbnesvangre beslutning, ved at kigge helt ind i Putins inderkreds og maskinrummet for den russiske stat.

Selvom mange ikke troede på at det kunne ske, blev der alligevel krig i Europa i vores levetid. Hør om krigens primære elementer, og de langsigtede konsekvenser af krigen for bl.a. Ukraine, Rusland, Europa og den globale orden.

Frederikshavn Bibliotek

Tir 18. april kl. 19

Billet: 100 kr. Køb billet på bibl.frederikshavn.dk

TEMA: VILDE FORTÆLLINGER 26
Foto: Tommy Frost Foto: Jens Houmann

PÅ EVENTYR

I VANDRESTØVLER

Simone Jespersen

Simone Jespersen gik i 2019 El Camino Frances – en strækning på 800 kilometer fra Saint-Jean Pied de Port i Frankrig til Santiago de Compostela i Spanien. Helt alene. Året efter vandrede hun 500 kilometer på Hærvejen fra den tyske grænse til barndomsbyen Hirtshals.

Nu kan du høre Simone fortælle om sin kærlighed til vilde vandreture, krydret med personlige anekdoter, indlevende billeder og praktiske vandretips. Hør også, om det kan lade sig gøre at vandre sig til svar på livets store spørgsmål.

Sæby Bibliotek

Tor 20. april kl. 19

Billet: 50 kr. Køb billet på bibl.frederikshavn.dk

27 TEMA: VILDE FORTÆLLINGER
HVOR GÅR DIN NÆSTE FERIE HEN? Få inspiration på side 47

Anders Agger INDEFRA

De senere år har tv-serien INDEFRA trukket stor opmærksomhed, når Anders Agger har fået adgang til endnu et særligt miljø: Fra kontroversielle dyreforsøg til sårbare patienter på den psykiatriske afdeling.

Nu kan du komme med Anders Agger ind bag kulissen og høre om de mange overvejelser og hensyn der er, når man eksponerer mennesker i bedste sendetid.

Anders Agger har gennem årene markeret sig stærkt, når han i sine dokumentarprogrammer udfordrer og udforsker den måde, vi lever med hinanden på.

Manegen – Sæby Kulturhus

Tor 11. maj kl. 19

Billet: 150 kr. Køb billet på bibl.frederikshavn.dk

TEMA: VILDE FORTÆLLINGER 28
Foto: Mingo Nørager

DANSKERE I VERDEN

Hold øje med bibl.frederikshavn.dk i februar og marts, hvor vi er med på DRs tema ’Danskere i verden’. Her stiller vi skarpt på nogle af de danskere, som har sat deres aftryk i verden, men også på helt almindelige danskere, der bare blev trætte af vejret under danske himmelstrøg.

29 TEMA: VILDE FORTÆLLINGER

UDENFOR SKINNER SOLEN

Hans Petter Hougen

Når man står bøjet over et lig og beskæftiger sig med de mørke sider af samfundet, er det vigtigt at huske på, at udenfor skinner solen. Gennem mere end 30 år har Hans Petter Hougen beskæftiget sig med levende og døde inden for retsmedicinen, hvilket har givet ham grund til at reflektere og filosofere over liv og død.

Kom med til en spændende aften og hør den karismatiske retsmediciner fortælle om flere af de sager, der har gjort mest indtryk på ham igennem livet.

Kom til et foredrag om at kunne glæde sig over livet, selv når døden fylder alt.

Frederikshavn Bibliotek

Ons 10. maj kl. 19

Billet: 75 kr. Køb billet på bibl.frederikshavn.dk

JEG ELSKER ET SPÆNDENDE MORD

”Jeg er vild med podcasts om mord og kriminalsager - jeg behøver ikke at få alle detaljer med, så det er perfekt for mig at lytte, mens jeg laver andre ting.

Jeg er faktisk blevet lidt afhængig af podcast eller lydbøger med mørke fortællinger, og jeg lytter ofte om aftenen, når jeg skal sove, men det påvirker heldigvis ikke min søvn,” griner Sisse, der er projektog kommunikationsmedarbejder.

TEMA: VILDE FORTÆLLINGER 30
Foto: Thomas A.

VILDE

PODCASTS

Fascineret af mørke fortællinger

True crime-genren er populær som aldrig før og særligt podcast-mediet har fanget vores interesse for at lytte til de vilde fortællinger om virkelighedens kriminalsager.

Med effekter, som vi mest kender fra fiktion, såsom stemningsmusik, dramatisering og ikke mindst en spændingsoptrappende fortællingsstruktur, drages vi fx ind i nogle af verdenshistoriens værste seriemorderes fodspor og udforsker mystiske og uopklarede drabsager.

Genren taler til manges fascination af ulykke, det grumme og det forfærdelige. Hvorfor nogle af os bliver draget mere end andre, er svært at sige. Lige meget hvad, så har de vilde historier bidt sig fast, og der er masser af danske og udenlandske podcasts i true crime-genren til at stille appetitten.

SKAL DU MED PÅ ’TRUE CRIME’-BØLGEN?

Her er et par forslag til, hvor du kan begynde:

KRIMILAND

I podcastens første afsnit behandles den berømte og berygtede sag om det uopklarede mord på den svenske statsminister Olof Palme i 1986. Siden har sager som det ulykkelige Estonia-skibsforlis i 1994 også været sat under lup. Og nu undersøger vært Julie Bundgård sin egen morfars mulige involvering i én af Danmarkshistoriens allermest interessante gangsterdramaer i efterkrigstidens København.

Du kan høre Krimiland via bl.a. Radio4.dk

BANDELAND

Tredje sæson udkom i 2022. Podcasten fokuserer på den danske kriminelle underverden; denne gang på miljøet omkring Hells Angels.

Lyt til Bandeland via bl.a. ekstrabladet.dk

DJÆVLEN I DETALJEN

Ugentlig krimi-podcast, som både undersøger nye og gamle kriminalsager i detaljen; forbrydelse, opklaring og straf. Hør Djævlen i detaljen via bl.a. Dr.dk. Her finder du også andre podcasts såsom ’Det perfekte offer’, der også er et lyt værd.

MØRKELAND

En af de absolut tungeste og mest populære spillere på true crime-scenen. Værternes fælles passion for ubegribelige, absurde og mærkværdige drab, smitter gang på gang, når en ny mordsag hives frem i lyset og undersøges med en til tider næsten skræmmende detaljegrad. Find og hør podcasten på moerkelandpodcast.dk

31 TEMA: VILDE FORTÆLLINGER

VILDE FORTÆLLINGER - TEGNESERIER

Freja har fundet et par tegneserier med vilde fortællinger - tegneserier/graphic novels er nemlig både for unge og voksne, vidste du det?

”For mig er en fantastisk fortælling, en historie der med eller uden ord kan give dig en ’wowfølelse’ eller tage pusten fra dig, som fx et

eventyr, der viser dig noget, som du aldrig har set før.

De her to serier byder dig igen og igen noget nyt, forunderligt, foragteligt og helt fantastisk, og det er netop derfor, jeg er vilde med dem.”

Freja anbefaler

LINDA OG VALENTIN

Et fantastisk science fiction-eventyr, hvor rumagenterne Linda og Valentin rejser fra planet til planet og møder de mest mærkværdige og spændende væsner. En lang serie samlet i nye bind, hvor fortællingerne både er smukke og interessante, og hvor man kan følge forfatterens og tegnerens kunstneriske udvikling hele vejen igennem.

Lån dem - og mange flere på biblioteket.

SAGA

En episk science fiction-fortælling i flere bind om en familie på tre og deres vilde eventyr på forskellige planeter. Den prisbelønnede tegneserie tager dig med på en fantasy-rejse om kærlighed, lejemordere og galaktisk krig, samt mødet mellem fantastiske væsner og deres hemmeligheder.

TEMA: VILDE FORTÆLLINGER 32

FORSVARSADVOKATEN

Mette Grith Stage

Mød den kendte forsvarsadvokat Mette Grith Stage, som tager dig med helt tæt på de mange straffesager og klienter, hun har haft gennem årene.

Som forsvarsadvokat har man sin daglige gang i landets arrester og fængsler, man kommer tæt på samfundets skyggesider, og man færdes hjemmevant i de danske retssale. Mette Grith Stage har været forsvarer i nogle af Danmarkshistoriens mest spektakulære straffesager, såsom: Kundbypigen, sagen om morfaren, der skød en advokat, terrorangrebet på Krudttønden og gruppevoldtægten fra Fredericia Banegård.

Kom tæt på den karismatiske Mette Grith Stage, som aldrig holder fri og altid er klar til at give sine klienter det bedste forsvar.

Frederikshavn Bibliotek

Ons 7. juni kl. 19

Billet: 75 kr. Køb billet på bibl.frederikshavn.dk

33 TEMA: VILDE FORTÆLLINGER
Foto: True Crime Agency

WORKSHOPS & FÆLLESSKAB

34
35

GUIDET FÆLLESLÆSNING

En følelse af fællesskab omkring litteraturen

Bibliotekarerne vælger teksterne – typisk en novelle og et digt –og læser dem højt for gruppen. Undervejs og efter oplæsningen taler vi sammen om, hvad vi har hørt og oplevet. Om det, der berørte eller undrede os.

Det kræver ingen forberedelse at deltage, og du vælger selv, hvordan du bidrager til samtalen.

I læsegruppen er der plads til det hele – tanker, følelser og erfaringer, som vi deler i samtaler om skønlitteratur.

Frederikshavn Bibliotek Seks gange - første gang tirsdag 28. februar kl. 13 GRATIS - book din plads på bibl.frederikshavn.dk OBS: Din tilmelding gælder alle seks gange

BENTES OPLEVELSE

”Jeg er gået fra hvert møde beriget med ny viden om litteratur, jeg enten ikke kendte eller litteratur, jeg kendte, men som jeg har fået nye vinkler på.

Du kan se frem til hyggeligt og uhøjtideligt samvær og snak om litteratur. Det gode er, at man ingen forberedelse har og ikke behøver at have særlig indsigt i litteratur. Det vigtigste er glæden og interessen ved at læse.

Man behøver ikke at snakke med, det er okay bare at lytte. Det gjorde jeg også selv i starten.”

WORKSHOPS & FÆLLESSKAB 36

LYST TIL AT UDSTILLE?

Gallerigangen på Frederikshavn Bibliotek er et udstillingsrum, som gennem årene har dannet ramme om mange forskellige udstillinger.

”Malerier har gennem årene været det dominerende, men vi har også udstillet fx silketryk, tapeter, strikkekunst og i januar får vi en fotoudstilling med én af kommunes fotoklubber,” fortæller Pernille Lisborg, der er ansvarlig for udstillingerne.

Hvis du sidder derude, og har noget, du gerne vil udstille, så er du velkommen til at kontakte Pernille på Frederikshavn Bibliotek. Det er dog nødvendigt med lidt tålmodighed, for biblioteket har typisk én udstilling om måneden.

FORÅRETS UDSTILLINGER

Glæd dig blandt til udstillinger af Foto 9300, Helle Frahm, Maria Andersen, Peter Gregersen og Kirsten Eg.

37 WORKSHOPS & FÆLLESSKAB

ART HERNING

I samarbejde med Galleri Nordenvind tager vi på en heldags bustur til kunstmessen Art Herning. Vi tager afsted på messens åbningsdag fredag den 27. januar. Tur og mad er med i prisen.

Hop på bussen:

• i Skagen kl. 9

• i Ålbæk kl. 9.20

• i Frederikshavn kl. 9:40

• i Sæby kl. 10

MCH Herning Kongrescenter Fre 27. januar kl. 9-21

Billet: 550 kr. Køb billet på bibl.frederikshavn.dk

OM ART HERNING

Til Art Herning i MCH Herning Kongrescenter kan du se frem til at opleve 40 af landets største gallerier. Spændvidden i værkerne er stor - både hvad angår prisklasse, genre og udtryk. Du kan opleve kunstværker fra både internationale, landskendte og nye talentfulde kunstnere og dele oplevelsen med andre kunstinteresserede. artherning.dk

STRIKKECAFÉ

Jensen

STRIKKE -CAFÉ

Kom til Strikkecafé og lær nyt, bliv inspireret og hyg dig sammen med andre, som også elsker at nørkle.

Susanne Jensen fra butikken Strikkefeen præsenterer både garn- og opskriftsnyheder.

Frederikshavn Bibliotek kl. 19 Tor 2. februar, tor 2. marts, tor 13. april GRATIS - book din plads på bibl.frederikshavn.dk

IT-VÆRKSTEDET

Frederikshavn Bibliotek kl. 10-12

Torsdage fra 12. januar til og med 18. maj. GRATIS - mød bare op. I samarbejde med Ældre Sagen.

WORKSHOPS & FÆLLESSKAB 38
Susanne

MORGENSANG

Morgensang som vi plejer - i samarbejde med Frederikshavn Mandskor samt Skagen Viseklubben og Musikskolen i Skagen.

GRATIS - læs mere på bibl.frederikshavn.dk eller bare mød op!

FÆLLESSANG

Musikskolen

I samarbejde med Musikskolen Frederikshavn Kommune arrangerer vi en aften i sang- og musikglædens tegn.

Der er lagt op til en aften med fællessang krydret med små indslag fra nogle af musikskolens elever og lærere.

Kom med til en aften, hvor du får rørt stemmebåndet til et utal af kendte og mindre kendte sange.

Frederikshavn Bibliotek kl. 10

Fre 27. januar, fre 24. februar, fre 31. marts, fre 28. april, fre 26. maj

Skagen Bibliotek kl. 10

Fre 3. februar, fre 3. marts, fre 14. april, fre 12. maj, fre 2. juni, fre 7. juli

Manegen - Sæby Kulturhus

Man 20. marts kl. 19

GRATIS

Book din plads på bibl.frederikshavn.dk

ARV OG TESTAMENTE

HVERDAGSJURA

Har du styr på, hvem der arver efter dig, når du ikke længere er her?

Bliv klogere og få svar på dine spørgsmål, når advokaterne sætter fokus på arv, testamente og fremtidsfuldmagt.

I samarbejde med advokatfirmaet HjulmandKaptain. Bliv også klogere på digital fuldmagt på borger.dk

Frederikshavn Bibliotek

Tir 28. marts kl. 19

GRATIS

Book din plads på bibl.frederikshavn.dk

39 WORKSHOPS & FÆLLESSKAB
Mette Kammer Pedersen & Helle Mørch Sørensen
§
-
§
§ § §

LYSLEVENDE

Stine Schou Kvistgaard

Kom med til et spændende meditationsforedrag med nordjyske Stine Schou Kvistgaard. Et foredrag om spiritualitet og sensitivitet og om, hvordan du selv kan skrue op for dit indre lys.

Stine vil dele historien om, hvordan hendes bog ”Lyslevende” blev til under en langvarig hjernerystelse.

Under foredraget vil du få vejledning i, hvordan du styrker kontakten til dit eget lys gennem enkle hverdagsritualer.

Foredraget byder på små meditative oplevelser, som guider dig til at opleve dit eget lys.

Sæby Bibliotek

Tir 7. marts kl. 19

Billet: 50 kr. Køb billet på bibl.frederikshavn.dk

DOWNSIZING - SKAL DU TA’ DET HELE MED DIG?

Abelone Glahn

Forfatter og journalist Abelone Glahn har skrevet bogen ’Skal du ta’ det hele med dig?’ Den handler om downsizing - at flytte fra stort til småt med henblik på en bedre seniortilværelse.

Hør hendes muntre beretning om egne erfaringer med at flytte fra en stor bolig til en lejlighed på 60 m2, både med hensyn til det praktiske og det følelsesmæssige.

Foredraget løftes op til en generel guide til flytning sidst i livet, med de genvordigheder, fornøjelser og følelsesmæssige overvejelser i overgangsfasen, der kan være svær.

Frederikshavn Bibliotek

Ons 8. marts kl. 19

Billet: 50 kr. Køb billet på bibl.frederikshavn.dk

WORKSHOPS & FÆLLESSKAB 40

BÆREDYGTIGE BLOMSTER

Papirblomster er bæredygtige og blomstrer hele året. Derfor laver vi en lille workshop, hvor du sammen med fx veninderne kan være kreativ og få inspiration til at lave en skøn buket, som I kan tage med hjem - jeres egen ’evighedsbuket’.

Vi sørger for vejledninger, materialer og lidt snacks.

Fra 14 år.

Frederikshavn Bibliotek

Tor 9. marts kl. 19

Billet: 75 kr. Køb billet på bibl.frederikshavn.dk

HJERTEREDDERKURSUS

Vidste du, at de fleste hjertestop sker i hjemmet?

Få en 30 minutters intro til genoplivning, som giver dig helt basal viden om, hvordan man skal træde til og handle ved et hjertestop; herunder opringning til 1-1-2, hjertemassage og kunstigt åndedræt samt brug af en hjertestarter.

I samarbejde med Hjerteforeningen i Sæby.

Manegen - Sæby Kulturhus

Tor 9. marts kl. 15.30

GRATIS

Book din plads på bibl.frederikshavn.dk

41 WORKSHOPS & FÆLLESSKAB
OPLAGT TIL VENINDE- ELLER MOR-DATTER-HYGGE Se også smykkeaften side 45

FAR PÅ BARSEL

Er du far på barsel, og har du lyst til at møde andre fædre på barsel, så kom med i vores ’Far på barsel-café’, og få lidt mandehørm mellem bleskiftene. Til caféen får du også nyttig viden om din baby.

Første gang har vi inviteret Camille Gaardboe fra ’Små Liv’ til at komme og give et førstehjælpskursus. Du bliver klædt på, så du ved, hvad du skal gøre, hvis uheldet er ude og din baby får brug for førstehjælp.

Anden gang kommer børneergoterapeut Josephine Søndergaard Sørensen og fortæller, hvorfor det er vigtigt at stimulere babyer og børn motorisk, og hun giver ideer til, hvordan du kan stimulere din baby gennem lege og generelle øvelser, som er overkommelige og enkle at udføre.

Frederikshavn Bibliotek kl. 10 Man 27. marts og man 24. april GRATIS - mød bare op!

FACILITETER TIL BABY

På børnebiblioteket kan de små tumle og boltre sig, hygge med sine voksne, og få læst højt. I Frederikshavn er der pusleplads til de mindste og microovn. Tag endelig familien med, og I må gerne spise madpakker hos os.

Når bebs bliver lidt større, er der også mulighed for at holde børnefødselsdag. Læs mere på bibl.frederikshavn.dk

WORKSHOPS & FÆLLESSKAB 42

BABYCAFÉ

Så er det tid til Babycafé, og vi inviterer dig med spædeller småbørn til en hyggelig stund på biblioteket. Her kan du møde andre forældre, hyggesnakke, udveksle erfaringer og danne nye relationer.

Hver gang er der også et fagligt input, fx fra en sundhedsplejerske. Se programmet for hver gang på bibl.frederikshavn.dk eller på vores Facebookside.

I samarbejde med Frederikshavn Kommunes sundhedsplejersker.

Frederikshavn Bibliotek kl. 10 Ons 6. februar, ons 8. marts, ons 12. april, ons 10. maj GRATIS - mød bare op!

SUND MED KULTUR

KULTURBOOST

Nogen vil måske mene, at kulturen er overflødig og intet formål har. Men bl.a. coronapandemien har klart vist os, at kultur og kunst spiller en stor rolle, når vi taler mentale sundhed.

Bibliotekerne i Frederikshavn Kommune har længe brugt kulturen som trivselsskabende og fællesskabsopbyggende element i arbejdet, og har gode erfaringer hermed. Måske også derfor er biblioteket inviteret til at gå i samarbejde om det nye spændende projekt ’Kulturboost’. Projektet læner sig op af lignende projekter fra andre kommuner såsom ’Kultur på recept’ og ’Kulturvitaminer’, hvor borgere med kulturoplevelser som middel genvinder modet og kræfterne til at kom ud af særligt hårde udfordringer eller perioder i deres liv.

I projektet ’Kulturboost’ er der fokus på en særlig målgruppe, nemlig de unge, der har det svært, og

derfor ikke er i job eller under uddannelse.

Med Kulturboost bliver der skabt et kulturforløb, der gennem forskellige tiltag skal styrke de unges mentale trivsel og give dem gåpåmodet og styrken til at tage næste skridt.

Trivsel blandt unge er et aktuelt emne på nationalt plan – derfor er det også sigtet med projektet at få erfaringer, finde løsninger og viden, der også kan bruges udover egne kommunegrænser til gavn for unge i hele landet.

I projektet bidrager biblioteket med litteraturforløbet ’Guidet Fælleslæsning’, der ud over fællesskab, giver anledning til dybere refleksion for deltagerne.

Læs mere om forløbet ’Guidet fælleslæsning’ på side 36, hvor du også kan læse om Bentes oplevelse med forløbet.

43 WORKSHOPS & FÆLLESSKAB

TINY HOUSE - HJEM PÅ HJUL

Anders Boisen

Drømmer du om at træde ud af hamsterhjulet, leve bæredygtigt, bo for få penge og blive mindre afhængig af fast arbejde?

Kom og hør Anders Boisen fortælle om sin hverdag og sit arbejdsliv i sit hjemmebyggede Tiny House på 14 m2 – et koncept, der vinder mere og mere frem i hele verden.

Få gode ideer til en bæredygtig livsstil, hvordan du sparer og bliver mere selvforsynende, samtidig med at du har alle de basale behov på ganske få kvadratmeter.

Frederikshavn Bibliotek

Ons 26. april kl. 19 Billet: 50 kr. Køb billet på bibl.frederikshavn.dk

BIBLIOTEK & BORGERSERVICE

Støtter UGE17

UGE17 er en landsdækkende temauge, der har sit udgangspunkt i FNs 17 verdensmål. Det er en national og fælles bibliotekskampagne, der har til formål at sætte fokus på og oplyse om bæredygtig udvikling.

Hold øje på bibl.frederikshavn.dk for spændende både nationale og lokale tiltag.

WORKSHOPS & FÆLLESSKAB 44

Se også Bæredygtige blomster side 41

SMYKKEAFTEN

Tag veninderne med til en hyggelig aften, hvor I sammen kan lave smukke smykker.

Vi har fundet de fineste perler frem og sørger for god stemning, mens I kan hygge jer med at kreere smykker. I kan lave armbånd, ørestikker, creoler eller halskæder, kun fantasien sætter grænser.

Fra 14 år.

Sæby Bibliotek

Tor 27. april kl. 19

Billet: 75 kr.

Køb billet på bibl.frederikshavn.dk

PLANTEFARVNING - WORKSHOP

Jeanette Sætre

Naturen omkring os er fuld af farver, og den enes ukrudt kan være den andens guld.

Madlavningsaffald som fx løgskaller, kan give de smukkeste gule og orange nuancer til dit strikkegarn, og tagrør fra grøftekanten kan give den fineste grønne farve.

I workshoppen skal vi over to dage prøve kræfter med plantefarvning til papir, garn og tekstil. Vi skal tale om farvelære og plantefarvningens historie, og vi skal gøre os praktiske erfaringer med plantefarvningens spændende processer.

Manegen - Sæby Kulturhus

Lør 29. og søn 30. april kl. 9-12 begge dage

Billet: 200 kr. Køb billet på bibl.frederikshavn.dk

45 WORKSHOPS & FÆLLESSKAB

NATURENS SPISEKAMMER

Bo Storm og Ellen Ræbild

Naturen gemmer på en mangfoldighed af spiselige lækkerier. Kom og lær, hvad vi kan bruge naturens spisekammer til.

Vi mødes i Gartnerhuset i Bangsbo Botaniske Have, hvor gartner Ellen Ræbild, naturvejleder Bo Storm og kulturformidler Merete Trap tager imod. Efterfølgende skal vi på tur i urtehaven, hvor vi skal lære om krydderier m.m. Når vi kommer tilbage til Gartnerhuset, har Bo tændt op under bålet, og vi skal selv i gang med madlavningen. Mens vi spiser, vil Merete præsentere et udvalg af de mange kogebøger, man kan låne på biblioteket.

Gartnerhuset i Bangsbo Botaniske Have

Tir 2. maj kl. 16

Billet: 50 kr. Køb billet på bibl.frederikshavn.dk

HOLD HJERNEN FRISK MED BIBLIOTEKET

Motion er ikke nok, når man bliver ældre. Man skal ikke kun holde kroppen frisk, men også hjernen. Er du 60+ og har du lyst til være med til en række aktiviteter, hvor det både er de fysiske aktiviteter, hjerneudfordringer og det sociale samvær, der er i højsædet? Så vil vi gerne invitere til fire spændende gåture, der med afsæt i vores skønne natur og litteratur, udfordrer både hjerne og krop.

Gåturene er på max fem km og er af en varighed på to-tre timer og gennemføres med mindre himmel og hav står i ét. Tilmelding er bindende til alle fire ture.

Sæby - forskellige lokationer kl. 10

Ons 3. maj, tir 9. maj, ons 24. maj og fre 2. juni Billet: 300 kr. for det samlede forløb Køb billet på bibl.frederikshavn.dk

WORKSHOPS & FÆLLESSKAB 46
47 WORKSHOPS & FÆLLESSKAB

UNGE I FOKUS

Bibliotek & Borgerservice har i 2022 arbejdet målrettet med de mange unge, der bruger bibliotekerne som mødested.

Pædagog Christina Gregersen, som er tovholder på projektet, arbejder bl.a. med at skabe en bedre dialog mellem de unge og biblioteket, og det har skabt grobund for flere nye fællesskaber blandt de unge, fx en ungelæseklub.

Den fokuserede indsats har også resulteret i bevilling af projektmidler fra Slots- og Kulturstyrelsen, der har givet støtte til projektet: ’Biblioteket – et fællesskab for unge’, og senest har Den Jyske Kunstfond (#denjyskekunstfond) bevilliget midler til projektet: ’Ungdommens Kulturcafé (KultUng)’, der samtænker kunst- og kulturtilbud i kommunen med de unge.

”’KultUng’-projektet folder vi ud i 2023, og vi forventer flere spændende tiltag til og med de unge i den forbindelse,” siger Christina.

Fælles for projekterne er et tværgående netværkssamarbejde med andre aktører i Frederikshavn Kommune, som bl.a. Ungdomsskolen, Kunstmuseet, Musikskolen, Filmmaskinen, 10. klassecenteret og Kappelborg, og bl.a. også Rebild Bibliotekerne.

”Vi er stolte af, at kunne bidrage til nye meningsfulde ungefællesskaber med aktiviteter i et bibliotekets rum og på tværs af kommunen,” slutter Christina.

PRINT NEMT PÅ BIBLIOTEKET

Med vores nye printersystem, Princh, kan du nemt printe fra din smartphone, tablet, PC eller fra bibliotekets computere. Du kan også kopiere og scanne.

Du kan betale med bl.a. Mobilepay og Visa/Dankort.

Læs mere om, hvordan du gør samt gældende betingelser m.m. på bibl.frederikshavn.dk/print

WORKSHOPS & FÆLLESSKAB 48
49 WORKSHOPS & FÆLLESSKAB BRUG FOR HJÆLP I BORGERSERVICE? BESTIL TID BLIVER DU FORHINDRET? Så husk at afmelde din tid, så andre kan få glæde af den i stedet. Bestil tid på frederikshavn.dk/bestiltid Få hjælp til at bestille tid via Den Digitale Hotline på. tlf. 7020 0000 HJÆLP TIL SELVBETJENINGSLØSNINGER på frederikshavn.dk og borger.dk Ring til Den Digitale Hotline på. tlf. 7020 0000 man-tor kl. 8-20, fre kl. 8-16, søn kl. 16-20
50
52
53
54
55 Krybdyr
56 Girl’s night 57 Familiebilledskole 57 LAN-party 58 Børnedag
59 Kunstnerklubben 60
Alfons
62 Åbent hus 62 En
dig 63
Børneværkstedet
Billedskolen
Monsterfed vinterferie
Slå katten af tønden
på biblioteket
i Sæby
TEATER
Åberg
kænguru som
MEST FOR BØRN

HUSK

51
Far på barsel s. 42 Babycafé s. 43

BØRNEVÆRKSTEDET

FRA 3 ÅR

Den første lørdag i hver måned inviterer vi børn fra tre år og op til at besøge vores børneværksted.

Der bliver masser af sjove og kreative aktiviteter for hele familien – hver gang med et nyt tema.

Det er en god idé at tage en voksen med, der kan hjælpe med saks og limpistol.

Frederikshavn Bibliotek kl. 11-13

• Lør 4. februar: Insekthotel med dåser

• Lør 4. marts: Lav din egen kuglebane

• Lør 1. april: Sødt påskepynt

• Lør 3. juni: Udendørs kryds og bolle

GRATIS - inkl. materialer

BØRNEVÆRKSTEDET PÅ TUR

Glæd dig til en hyggelig og kreativ eftermiddag, når Børneværkstedet tager på tur!

Vi skal hygge og være kreative - vi medbringer en masse sjove materialer. I Ålbæk tager vi også forskud på fredagshyggen, når vi serverer lune popcorn. Mums!

Ålbæk Bibliotek

Fre 21. april kl. 14-16.30

Sæby Bibliotek Lør 13. maj kl. 10-13

GRATIS - inkl. materialer

MEST FOR BØRN 52

BILLED

SKOLEN

FREDERIKSHAVN

Lotte Dyhrberg

Vi skal sammen med billedkunstner Lotte Dyhrberg undersøge og eksperimentere med kunstens udtryksformer – især tegning og maleri. Vi lader os inspirere af andre kunstneres værker gennem tiden og skaber vores egne udtryk.

Lotte Dyhrberg har undervist børn i alle aldre i USA og Danmark, og nyder at skabe en atmosfære af sjov læring. Hun er selv udøvende kunstner.

Frederikshavn Bibliotek

Torsdage kl. 15.30-17.30

Fra 9. februar til og med 27. april

Billet: 600 kr. inkl. materialer Køb billet på bibl.frederikshavn.dk

SÆBY

Jeanette Sætre

Kom og vær med på Billedskolen i Sæby, hvor vi, sammen med billedkunstner Jeanette Sætre, leger og prøver ideer af med farver, former og sjove materialer.

Du får lov til at prøve kræfter med tegning, maleri og skulptur, inspireret af eksempler fra kunsten i dag - og med fokus på, hvad netop du interesserer dig for og synes er spændende.

Manegen - Sæby Kulturhus Mandage kl. 15.30-17.30

Fra 27. februar til og med 15. maj

Billet: 600 kr. inkl. materialer Køb billet på bibl.frederikshavn.dk

53 MEST FOR BØRN
8-12 ÅR
BEGGE HOLD AFSLUTTES MED FERNISERING FOR FAMILIE OG VENNER

VINTERFERIE PÅ

BIBLIOTEKET

MONSTER-FED FERIE

Kig forbi biblioteket i jeres vinterferie, for der er dømt monsterfed ferie, når vi finder kreasagerne frem i uge 7 og 8. Følg med på facebook og hjemmesiden –her skriver vi mere om de sjove ting vi har i ærmet til ferien.

GRATIS - mød op og gå monster-amok sammen med os.

54

SLÅ KATTEN AF TØNDEN

Vi fejrer fastelavn på Sæby Bibliotek med en omgang katten af tønden. Kom i din fineste udklædning og slå katten af tønden. Vi kårer en kattedronning og kattekonge, og hvem ved, hvad der gemmer sig i tønden?

Lør 18. februar kl. 10.30

GRATIS - mød bare op!

GØR DET SELVFASTELAVN

Fastelavn er en dejlig og festlig tradition for både store og små. Står udklædningen på prins, klovn, elefant, popcorn, fe, spøgelse, supermand? Mulighederne er mange.

Overvejer du at lave kostumerne selv, så kig forbi biblioteket og find inspiration. Vi har masser af bøger og magasiner med ideer og opskrifter (til alle ambitionsniveauer), så du kan komme i gang med fastelavnsprojektet.

55 MEST FOR BØRN
FRA 3 ÅR

VINTERFERIE

PÅ BIBLIOTEKET

GLÆD DIG TIL BIB-LAB

I foråret kan du fyre op under din nysgerrighed og fantasi, når vi skal lege med teknologi i BIB-Lab.

Vi laver biblioteket om til et værksted, hvor børn fra 7 år kan skabe, udforske og opfinde ved hjælp af forskellige værktøjer og materialer. Det bliver alt fra skattejagt med AR-teknologi til seje kuglebanesystemer og lave vilde kreationer i Lego. Hvem ved, måske finder du en ny hobby?

Vi holder Bib-Lab første gang i februar. Hold øje med vores bibl.frederikshavn.dk og vores Facebook-side.

Fra 7 år.

KRYBDYR PÅ BIBLIOTEKET

Dyrehandlen ’Styr på dyr’

Er du vild med dyr - og især krybdyr? Så kom og se forskellige slags, når dyrehandlen ’Styr på dyr’ kommer med slanger, pindsvin, kakerlakker, og hvad de ellers har.

Glæd dig til at se og høre om så forskellige og specielle dyr som bl.a. slanger, pindsvin, skægagamer og leopardgekko.

Hvis du tør, vil der også være mulighed for at røre ved dyrene.

Frederikshavn Bibliotek Lør 25. februar kl. 10

GRATIS - mød bare op!

MEST FOR BØRN 56

GIRL’S NIGHT

Vi lukker biblioteket og holder en kæmpe fest - kun for piger og uden forældre!

Du kan komme alene, med veninderne, din skoleklasse eller dit fodboldhold. Vi sørger for aftensmad, flotte drinks og sjove aktiviteter aftenen lang, så skynd jer at købe billetter til årets mest forrygende Girl’s Night!

Vi glæder os til en fabulous aften sammen med jer. Forældre ingen adgang!

Skagen Bibliotek

Fre 3. marts kl. 18.30

Billet: 75 kr. Køb billet på bibl.frederikshavn.dk

2.-5. KLASSE

FAMILIEBILLEDSKOLE

Jeanette Sætre

Familiebilledskolen giver de mindste og deres voksne mulighed for sammen at lave kunst og kreativ leg inspireret af billedkunst og dukketeater.

Fem lørdag skal vi lege, tegne, male, klippe og klistre sammen. Hver gang prøver vi et nyt materiale og bygger over fem gange en udstilling op, hvor leg og fantasi er i højsædet. Vi runder det hele af med en fernisering.

Manegen - Sæby Kulturhus

5 lørdage kl. 10-12

Fra 4. marts til og med 1. april

Billet: 300 kr. inkl. materialer pr. person Køb billet på bibl.frederikshavn.dk

57 MEST FOR BØRN
4-7 ÅR

LAN PARTYLANPARTYLAN LANPARTY PARTY

Kom til LAN-party på biblioteket. Lige meget om du er til Fortnite, Counter-Strike, Diablo eller blot et spil Sims, så kom med, for vi skal råhygge hele aftenen.

I løbet af aftenen laver vi konkurrencer med fede præmier, og klokken 19 serverer vi pizza i lange baner.

Medbring din egen computer, gamer-udstyr og gerne stikdåse, og selvfølgelig snacks og drikkevarer.

Tilmelding senest torsdag den 23. marts.

Frederikshavn Bibliotek

Lør 25. marts kl. 17-23.30

Billet: 50 kr. inklusiv aftensmad. Køb billet på bibl.frederikshavn.dk

MEST FOR BØRN 58
FRA 5. KLASSE

BØRNE -DAG

SÆBY

Kom til en dag i børnenes tegn i Sæby. Lad ungerne sælge ud til børneloppemarked, kom til krea i Manegen og på Sæby Bibliotek, og køb en særlig børnemenu i Sæby Svømmebad kl. 10-13

Kl. 13-14 slutter vi med et brag, når Michael Back kommer og giver koncert for børn. Hold dig opdateret på bibl.frderikshavn.dk for yderligere detaljer og booking af stand til børneloppemarked.

Manegen – Sæby Kulturhus Lør 13. maj kl. 10-14

GRATIS
I

KUNSTNER -KLUBBEN

FREDERIKSHAVN

Lotte Dyhrberg

Kan du lide at være kreativ? Vil du gerne afprøve en masse nye, spændende materialer og udtryk?

Kom til Kunstnerklub i Frederikshavn, hvor vi afprøver materialer og teknikker og lader os inspirere af alverdens dygtige kunstnere.

Husk madpakken og tøj, der kan tåle at blive beskidt.

Frederikshavn Bibliotek

Man 26. juni til fre 30. juni kl. 10-15

Billet: 600 kr. inklusiv materialer Køb billet på bibl.frederikshavn.dk

SÆBY

Inge Tranter

Vi eksperimenterer med materialer, afprøver ideer og tilgange til hvad billedkunst er og kan være, med fokus på hvad netop du interesserer dig for og synes er spændende.

Husk madpakken og tøj, der kan tåle at blive beskidt, for vi skal dykke ned i vandfarver, gips, ler, kridt, kul, og hvad vi ellers kan finde på.

Manegen - Sæby Kulturhus

Man 26. juni til fre 30. juni kl. 10-15

Billet: 600 kr. inklusiv materialer Køb billet på bibl.frederikshavn.dk

FREDAG HOLDER VI FERNISERING FOR FORÆLDRE, SØSKENDE OG BEDSTEFORÆLDRE.

60
UGE
SOMMERSKOLE
26

• Læs fx udenfor

9. JUNI - 19. AUGUST

LÆSEUDFORDRING TIL

SOMMERFERIEN

For alle børn mellem 6 og 15 år

LÆS OG DELTAG I KONKURRENCEN

• Eller læs mens du spiser en is

• Læs en bog fra dine forældres barndom

• Læs en bog med rød forside

• Læs sammen med én, du kan lide

• og mange flere

De kan også kombineres ved fx:

1. Læs en bog med magi

2. sammen med én, du kan lide

3. med fødderne i vand

Så har du allerede klaret tre opgaver!

I samarbejde med Palads Teatret Frederikshavn.

Læs tre bøger og gennemfør ti (eller flere) sjove læseudfordringer.

Tilmeld dig Sommerbogen på biblioteket, snup udfordringsarket med hjem, og deltag i konkurrencen om en tur i biografen i Frederikshavn for hele klassen med popcorn og sodavand.

Flere deltagere fra klassen = større vinderchance!

MEST FOR BØRN

ÅR

ALFONS ÅBERG - NYE HISTORIER

Comedievognen

Kom til en forestilling baseret på hverdagshistorierne om Alfons og hans rare og distræte far. ”Selvfølgelig er der ikke spøgelser til”, siger Alfons. ”Og heller ingen uhyrer eller mystiske marsmænd. Selvfølgelig ikke! Kun i fjernsynet og på film og i eventyrbøgerne”. Men sommetider glemmer Alfons netop det. Oplev en dramatisering af Gunilla Bergströms elskede børnebøger om den energiske lille Alfons Åberg med den livlige fantasi.

I samarbejde med Børnekulturelt Netværk, Frederikshavn Kommune.

Manegen - Sæby Kulturhus Lør 11. februar kl. 10-10.45

Billet: 10 kr. Køb billet på bibl.frederikshavn.dk

ÅBENT HUS

Riddersalen

Introducerer de allermindste til teatrets magi med dette børneteater, det handler om Ragnhild, der mindes sin fire års fødselsdag, hvor tøjhunden Hunni blev væk i det store dukkehus. Hun og kludedukken Hans leder i alle rum. Der er nye overraskelser og klassisk musik, hver gang en dør bliver åbnet. Og heldigvis bliver sorg og savn vendt til glæde til sidst!

Salen - Kappelborg, Skagen: Tir 14. marts kl. 10 Frederikshavn Bibliotek: Ons 15. marts kl. 10 og 11.30 Østervrå Idræts- og Kulturhucenter: Tor 16. marts kl. 10

Manegen - Sæby Kulturhus: Fre 17. marts kl. 10 og 11.30

GRATIS - book din plads på bibl.frederikshavn.dk

MEST FOR BØRN 62
Bjarne Stæhr
1,5-4 ÅR
Foto:
3-8
BØRNETEATER

EN KÆNGURU SOM DIG

Den hvide tiger Pascha og den sorte panter Lucky vil gerne finde en kæreste til deres dyretræner. De drømmer nemlig om at blive en ”rigtig familie”, så de beslutter sig for at lave et enestående show til cirkuskonkurrencen og håber, at deres indsats gør, at prinsessen vil gifte sig med træneren.

Undervejs møder de den homoseksuelle boksende kænguru Django, der tager dem med på en dannelsesrejse, hvorefter de vender tilbage til træneren i håb om, at bryllupsklokkerne vil ringe.

I samarbejde med Børnekulturelt Netværk, Frederikshavn Kommune.

Salen - Kappelborg, Skagen

Tor 23. marts kl. 10

Sæby Spektrum, Sæbygårdvej 32

Fre 24. marts kl. 10

GRATIS - book din plads på bibl.frederikshavn.dk

63 MEST FOR BØRN
HiLS DiN MOR + Anemonen Foto: Jesper Frølund Hansen
6-12 ÅR

OVERSIGT

FREDERIKSHAVN

JANUAR

Tor 12. // IT-værksted

- herefter hver torsdag 38

Tor 26. // Amdi bliver til 20

Fre 27. // Morgensang 39

Fre 27. // Art Herning 38

Tir 31. // Klassikercafé 8

FEBRUAR

Tor 2. // Strikkecafé 38

Lør 4. // Børneværkstedet 52

Ons 6. // Babycafé 43

Tir 7. // Kriger uden maske 10

Tor 9. // Billedskolen 53

Man 13. // Vinterferie 54

Tir 14. // Konspirationsteorier 21

Tor 16. - tir 21. // Bogsalg 9

Fre 24. // Morgensang 39

Lør 25. // Krybdyr på biblioteket 56

Tir 28. // Guidet fælleslæsning 36

Tir 28. // Mit forfatterskab 12

MARTS

Ons 1. // Håbets ø 13

Tor 2. // Strikkecafé 38

Lør 4. // Børneværkstedet 52

Man 6. // Sange om stilhed og hjem 13

Ons 8. // Babycafé 43

Ons 8. // Skal du ta’ det hele med dig 40

Tor 9. // Bæredygtige blomster 41

Tir 14. // Bomber i Frederikshavn 22

Ons 15. // Åbent hus - børneteater 62

Ons 15. // Bogcafé 9

Ons 22. // De uønskede tyske flygtninge i Frederikshavn 23

Tor 23. // Klassikercafé 8

Lør 25. // LAN-party 58

Man 27. // Far på barsel 42

Tir 28. // Arv og testamente 39

Tor 30. // Nøjsomheden 13

Fre 31. // Morgensang 39

APRIL

Lør 1. // Børneværkstedet 52

Tir 11. // Tjernobyl - i ord og billeder 26

Ons 12. // Babycafé 43

Ons 12. // Vølvens vej 14 Tor 13. // Strikkecafé 38

Tir 18. // Den globale orden efter krigen i Ukraine 26

Fre 21. // Er der nogen? 25

Man 24. // Far på barsel 42

Tir 25. // Annas sang 15

Ons 26. // Tiny House - hjem på hjul 44 Fre 28. // Morgensang 39

MAJ

Tir 2. // Naturens spisekammer 46

Ons 10. // Babycafé 43

Ons 10. // Udenfor skinner solen 30 Fre 26. // Morgensang 39

JUNI

Lør 3. // Børneværkstedet 52

Ons 7. // Forsvarsadvokaten 33

Man 26. - fre 30. // Kunstnerklubben 60

64

SÆBY SKAGEN ÅLBÆK

JANUAR

Fre 27. // Art Herning 38

FEBRUAR

Lør 11. // Alfons Åberg - nye historier 62

Man 13. // Vinterferie 54

Ons 15. // Bamse 21

Tor 16. - tir 21. // Bogsalg 9

Lør 18. // Slå katten af tønden 55

Man 27. // Billedskolen 53

MARTS

Lør 4. // Familiebilledskole 57

Tir 7. // Lyslevende 40

Tor 9. // Hjerteredderkursus 41

Man 13. // Bogcafé 9

Fre 17. // Åbent hus - børneteater 62

Man 20. // Fællessang 39

Fre 24. // En kænguru som dig 63

Tir 28. // Klarsynsaften 24

Ons 29. // Jeg mødte Jesus 25

APRIL

Tor 20. // På eventyr i vandrestøvler 27

Tor 27. // Smykkeaften 45

Lør 29. - søn 30. // Plantefarvning - workshop 45

MAJ

Ons 3. // Hold hjernen frisk 46

Tor 11. // Indefra 28

Lør 13. // Børnedag 59

Lør 13. // Børneværkstedet på tur 52

JUNI

Man 26. - fre 30. // Kunstnerklubben 60

JANUAR

Fre 27. // Art Herning 38

FEBRUAR

Fre 3. // Morgensang 39

Man 13. // Vinterferie 54

Tor 16. - tir 21. // Bogsalg 9

MARTS

Fre 3. // Morgensang 39

Fre 3. // Girl’s Night 57

Tir 14. // Åbent hus - børneteater 62

Man 20. // Bogcafé 9

Tor 23. // En kænguru som dig 63

APRIL

Fre 14. // Morgensang 39

MAJ

Ons 10. // Indtil vanvid, indtil døden 16 Fre 12. // Morgensang 39

JUNI

Fre 2. // Morgensang 39

JANUAR

Fre 27. // Art Herning 38

FEBRUAR

Man 13. // Vinterferie 54

MARTS

Tir 21. // Min far var fremmedarbejder i Tyskland 23

APRIL

Fre 21. // Børneværkstedet på tur 52

ØSTERVRÅ

FEBRUAR

Man 13. // Vinterferie 54

MARTS

Tor 16. // Åbent hus - børneteater 62

Tor 23. // I selskab med ånderne 24

65

BIBLIOTEKETS

ÅBNINGSTIDER

FREDERIKSHAVN BIBLIOTEK

ÅBNINGSTIDER

Mandag til torsdag 6-21

Fredag til søndag 6-18

MØD PERSONALET

Mandag 10-18 Tirsdag 10-18 Torsdag 10-18 Fredag 10-18 Lørdag 10-13

Telefon 9845 9100

SKAGEN BIBLIOTEK

ÅBNINGSTIDER

Mandag til torsdag 8-21 Fredag til søndag 8-18

MØD PERSONALET

Mandag 10-17 Tirsdag 10-17 Torsdag 10-17 Fredag 10-14 Lørdag 10-13

Telefon 9845 9200

ÅLBÆK BIBLIOTEK

ÅBNINGSTIDER

Mandag til torsdag 7-21

Fredag til søndag 7-18

MØD PERSONALET

Tirsdag 13-17

Fredag 10-14*

*Gælder 1. april til 30. september Telefon 9845 9500

SÆBY BIBLIOTEK

ÅBNINGSTIDER

Mandag til torsdag 7-21 Fredag til søndag 7-18

MØD PERSONALET

Mandag 10-17 Tirsdag 10-17 Torsdag 10-17 Fredag 10-14 Lørdag 10-13

Telefon 9845 9300

ØSTERVRÅ BIBLIOTEK

ÅBNINGSTIDER

Mandag til torsdag 7-21 Fredag til søndag 7-18

MØD PERSONALET*

Mandag 14-17 Torsdag 14-18

*Sommerlukket i uge 29, 30 og 31 Telefon 9845 9400

I åbningstiden kan du - når der ikke er personale - logge ind med dit sundhedskort/ lånerkort og din kode.

AFHENTNINGSSTEDER

I Elling, Hørby og Præstbro kan du også hente dit materiale. Læs mere og se åbningstiderne på bibl.frederikshavn.dk

66

PRAKTISK

BILLETTER OG TILMELDING

Find info om priser og tilmelding til de enkelte arrangementer på bibl.frederikshavn.dk

Vær opmærksom på, at nogle af vores gratis arrangementer kræver tilmelding/billet, som du også booker via hjemmesiden.

Husk at medbringe dine billetter på din smartphone eller på print.

FOTOS

Til vores arrangementer tager vi ofte fotos og video til vores Facebookog Instagramsider. Giv os besked til arrangementet, hvis du ikke ønsker at blive fotograferet.

HOLD DIG OPDATERET

Der kan forekomme ændringer, så hold dig gerne opdateret!

Følg med på bibl.frederikshavn.dk, hvor vi annoncerer nyheder og ændringer.

Følg også gerne med på Facebook og Instagram: BBfrederikshavnkommune

FSC- OG SVANEMÆRKET

Denne tryksag er FSC- og Svanemærket. FSC sikrer, at skovene, hvor træet kommer fra, drives bæredygtigt og under ordentlige forhold for både natur, dyr og mennesker. Svanemærket sikrer, at tryksagen belaster miljøet mindst muligt.

67
SVANEM ÆRKET Tryksag 5041 0004
bibl.frederikshavn.dk BBfrederikshavnkommune BBfrederikshavnkommune Tilmeld dig nyhedsbrevet via bibl.frederikshavn.dk
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.