Butlletí de novetats Biblio EJP Secundària. Febrer'23

Page 1

Febrer 2023
Novetats biblioteca Secundària

ESO

Telgemeier, R. Fantasmas. Madrid : Maeva, 2021

Villanueva, Muriel. Dunes : diari d'un altre estiu. Barcelona : Babulinka Bokks, 2019

Seguim incorporant títols d'aquesta autora que tal agrada a l'alumnat de 1r Cicle d'ESO.

A fantasmas, la Catrina i la seva família es traslladen a la Badia de la Lluna ja que la seva germana està malalta i esperen que el canvi d'aires l'ajudin a millorar. Allà coneixeran en Carlos, que els desvetllarà que a la Badia hi ha fantasmes.

Si Duna us va agradar molt, en aquesta ocasió Dunes, tampoc us deixarà indiferents. La nostra protagonista ja té 14 anys i segueix escribint el seu diari i manté la seva amistat amb en Max. Aquesta relació i ells mateixos han madurat i l'amor que sent per ell es va posant interessant i alhora complicat...

ESO

Lieron, Cyril; Dahan, Benoit. El Cas del tiquet misteriós 1/2. Barcelona : Editorial

Base, 2021

Us presentem el 1r volum d'aquest còmic amb una estètica que us captivarà i que intenta captar la manera de pensar de la prodigiosa ment de Sherlock Holmes . El descobriment d'un tiquet d'un espectacle molt especial i d'una misteriosa pols a la roba de la víctima fan que Sherlock Holmes intueixi que aquesta no és l’única d’una conspiració a gran escala.

Lieron, Cyril; Dahan, Benoit. El Cas del tiquet misteriós 2/2. Barcelona : Editorial

Base, 2021

Segona part del premiat còmic, en la qual Sherlock Holmes resol què s'amaga rere les misterioses desaparicions i del tiquet misteriós!

ESO

LEVI, S. Planas, M. Fake news: que no ens enganyin!. Barcelona: Bindi Books, 2022

Cariollo, N. Mont, A. (il.). Fake over. Barcelona: Flamboyant, 2022.

Per entendre qui crea notícies falses, amb quina finalitat ho fan i com evitar que t'enganyin, en aquest entretingut manual trobaràs eines per verificar si una informació és certa o no. Sigui a les xarxes socials a la premsa amb vídeos o imatges que mirem, sempre cal evitar que no ens enganyin.

Seguint l'estil de l'anterior manual, a Fake over aprendràs diferents mètodes per verificar l'allau d'informació que t'arriba cada dia per molts canals diversos.

Esdevenir crític amb la informació i aprendre a contrastar-la és essencial i aquí trobaràs eines que t'ajudaran.

ESO

Castany, Bernat. Pensament crític iŀlustrat. Barcelona: Thule Ediciones, 2022.

WALDEN, T..¿Me estás escuchando?

Barcelona: Ediciones La Cúpula, 2020.

Aquest llibre és un manual que ensenya com resistir la manipulació i la confusió mitjançant diverses estratègies per neutralitzar la propaganda...

Amb un estil clar, àgil amb exercicis i nombroses iŀlustracions i esquemes vol ser una obra que ajudi a modelar ciutadans crítics i democràtics.

(Font. Thule Edicions)

La premiada autora de la noveŀla gràfica Piruetas que també trobareu a la biblioteca, ens presenta una historia d'amistat entre dues noies, Bea i Lou, que de manera casual comencen un viatge, una fugida, a travès de l'estat de Texas i que les canviarà definitivament.

ESO

OSEMAN, A. Noi coneix noi. Barcelona: Fanbooks, 2020. (Heartstopper, volum 1)

OSEMAN, A. La meva persona favorita. Barcelona: Fanbooks, 2020. (Heartstopper, volum 2)

En Charlie i en Nick van al mateix institut, però no es coneixen... fins que un dia han de seure junts. A partir d’aquest moment es faran amics i, aviat, en Charlie es començarà a enamorar d’en Nick, tot i que sap que no té cap. Però l’amor és imprevisible i potser en Nick està més interessat en en Charlie del que cap dels dos es podria imaginar.

En Nick i en Charlie són els millors amics. En Nick sap que en Charlie és gai i en Charlie està convençut que en Nick no ho és. Però l'amor és imprevisible i en Nick està a punt de descobrir un munt de coses noves sobre els seus amics, la seva família... i sobre ell mateix.

ESO

OSEMAN, A. Un pas endavant. Barcelona: Fanbooks, 2020. (Heartstopper, volum 3)

OSEMAN, A. Més que paraules. Barcelona: Fanbooks, 2021. (Heartstopper, volum 4)

En Charlie mai no va pensar que podria agradar a en Nick, però ara són nòvios.

Oficialment. I en Nick fins i tot ho ha explicat a la seva mare.

Però això no és una cosa que hagis de fer una sola vegada: hi ha el germà gran d’en Nick, el viatge a París i tots els seus amics i la família... I la vida pot ser dura, fins i tot quan tens al costat algú que t’estima.

En Charlie i en Nick ja són parella. Oficialment. I no només això, també creu que està preparat per dir-li dues paraules que li provoquen vertigen: t'estimo.

En Nick sent el mateix per en Charlie, però també té un munt de pensaments al cap: a més de plantejar-se dir al seu pare que té nòvio, creu que en Charlie té un trastorn de l'alimentació.

Batxillerat /Adults

O'FARRELL, M. Hamnet. Barcelona: L'Altra Editorial, 2021

GÓMEZ-JURADO, J. Todo arde. Barcelona: Ediciones B., 2022

En aquesta ocasió la premiada autora irlandesa ens presenta una obra de ficció inspirada en Hamnet, el fill de l'escriptor William Shakespeare que va morir molt jove a causa de la pesta bubònica i a qui l'autor prendria el nom per adaptar-lo a l'obra teatral Hamlet, una de les seves obres més importants.

O'Farrell ens presenta un relat intim i intents que us captivarà.

De l'autor de la famosa trilogia de La Reina roja que també trobareu a la biblioteca, us presentem una nova noveŀla on tres dones són les protagonistes. Unes dones ben diferents entre elles que ho han perdut tot i que coincideixen en què volen vengança i estan disposades a arribar on calgui per aconseguir-ho..

Batxillerat /Adults

CASTILLO, J. La chica de nieve. Barcelona : Suma de Letras, 2020.

Allende, I. Violeta. Barcelona : Plaza & Janés, 2022

Kiera Templeton, de tres anys, desapareix entre la multitud de la cavalcada d'Acció de Gràcies a Nova York. Al cap de cinc anys els seus pares reben un paquet amb una gravació de la nena jugant en un habitació desconeguda. Una periodista en pràctiques començarà una investigació paraŀlela per esbrinar que ha passat amb la petita.

Isabel Allende en aquesta ocasió ens presenta la història d'una dona, Violeta del Valle, que amb una extensa carta al seu nét Camilo, repassa la seva vida en un país sudamericà en el sí d'una família benestant de cinc germans. La protagonista repassa la història de país i la seva pròpia.

A la biblioteca hi trobareu altres títols de l'escriptora xilena.

Batxillerat /Adults

KING,S. La història de la Lisey. Barcelona : Edicions 62, 2007

VALLEJO, I. Infinito en un junto: la invención de los libros del mundo antiguo. Madrid : Siruela, 2019

Considerada una de les noveŀles de terror més personals de l'escriptor americà. En aquesta ocasió ens presenta a la Lisey una dona que ha perdut recentment el marit amb qui mantenia una relació apassionada i aterradora a l'hora. L' Scott era un noveŀlista premiat, amb gran èxit i alhora una persona amb un caràcter molt complicat.

Aquesta obra fa un recorregut pel món del llibre antic fins els nostres dies i ens mostra com les diverses civilitzacions han vetllat per crear suports on mantenir escrits i transmetre els seus textos sigui sobre pedra, pell, papirs o paper. Estem davant d'una apassionada declaració d' amor a la lectura, a la literatura, a les biblioteques i als llibres.

Per estar al dia

Biblioteca Escola Joan Pelegrí

Philos (Catàleg Biblios EJP)

@bibliotecaejp

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.