Page 1

BiblioNovetats SETEMBRE 2012

SUMARI Notícies:

2

Activitats:

3

Novetats: Novel·les No ficció Literatura infantil Música i Pel·lícules

4 4 6 7


BiblioNovetats

Setembre 2012

Diccionaris i altres recursos lingüístics a la nostra Biblioteca Electrònica Avui en dia no cal sortir de casa per accedir a un gran volum d'informació. El problema és, sovint, saber a quines pàgines web dirigir-se per trobar allò que es busca amb la garantia que es tracti d'informació veraç i de qualitat. Amb la intenció de facilitar aquesta tasca, la Biblioteca recollirà recursos electrònics d'interès a la seva secció de Biblioteca Electrònica del web municipal. La idea no és oferir un gran llistat de webs sobre els temes més diversos sinó concentrar-se en uns quants temes d'interès general i proporcionar una selecció de recursos gratuïts a tenir en compte. A l'hora de fer la primera selecció, la tria s'ha decantat per un recull d'eines que ajudin a resoldre els dubtes lingüístics que a molts de nosaltres se'ns presenten a l'hora d'escriure. Així, gràcies a les recomanacions de la filòloga Agnès Toda, us presentem el següent recull de diccionaris i altres recursos lingüístics en llengua catalana.

A la secció de Biblioteca electrònica del nostre web trobareu els enllaços per accedir a tots aquests recursos i un petit resum que us ajudarà a triar l'eina més adient per a cada necessitat. A poc a poc s'aniran introduint altres temes i eines d'interès per anar completant la secció. Si voleu fer algun suggeriment tant pel que fa a temes a tractar com a recursos concrets, només cal que envieu un correu electrònic a biblioteca@constanti.cat amb la vostra proposta. A banda d'aquesta selecció de recursos de la Biblioteca, des d'aquesta secció de la web també podeu accedir a la Biblioteca Electrònica del Servei de Biblioteques de la Generalitat, que us permet l'accés a bases de dades de pagament amb el vostre carnet de la Biblioteca.

2


BiblioNovetats

Setembre 2012

Activitats octubre 2012 11 d'octubre | 17'30h BiblioContes Sessió de contes infantils amb la Montse i l'Alba. 16 d'octubre | 9'30h – 12'30h Mirmiga, la formiga que amaga llibres dins el cau! Visites escolars de grups de P5 i 6è de l'Escola Centcelles i 6é de l'Escola Mn Ramon Bergadà.

18 d'octubre | 9'30h – 12'30h Mirmiga, la formiga que amaga llibres dins el cau! Visites escolars de grups de P5 i 6è de l'Escola Mn Ramon Bergadà i 6è de l'Escola Centcelles.

18 d'octubre | 18'30h Cineteca. El Edificio Yacobían, de Marwan Hamed 23 d'octubre | 9'30h – 12'30h Mirmiga, la formiga que amaga llibres dins el cau! Visites escolars de grups de P5 i 5è de l'Escola Mn Ramon Bergadà i 5è de l'Escola Centcelles.

24 d'octubre | 19'00h Club de Lectura. Matar un rossinyol, de Harper Lee.

30 d'octubre | 9'30h – 12'30h Mirmiga, la formiga que amaga llibres dins el cau! Visites escolars de grups de P4 de l'Escola Centcelles i 4t de l'Escola Mn Ramon Bergadà.

31 d'octubre | 17'30h BiblioContes... pel Dia dels Morts A partir de 8 anys. Per a aquesta data tan especial, la Montse i l'Alba ens han preparat una sessió... diferent!

25 d'octubre | 9'30h – 12'30h Mirmiga, la formiga que amaga llibres dins el cau! Visites escolars de grups de P5 i 5è de l'Escola Centcelles i 5é de l'Escola Mn Ramon Bergadà.

Club de Lectura Dimecres, 24 d'octubre, 19’00 h. Matar un rossinyol, de Harper Lee. Convertida en un clàssic després de guanyar el Premi Pullitzer del 1961, Harper Lee ens presenta, amb un humor molt ric, la irracionalitat dels prejudicis racials i socials dels adults del sud dels Estats Units dels anys 30 a través dels ulls de dons nens, l'Scout i en Jem Finch.

Cineteca Dijous, 18 d'octubre, 18'30 h. El Edificio Yacobian. Dir. Marwan Hamed (2006) Inspirada lliurement en una novel·la molt popular de l'escriptor egipci Alaa Al Aswany, aquesta pel·lícula reflecteix una sèrie d'episodis en les vides dels residents d'un edifici del Caire. La corrupció, el fonamentalisme o la homosexualitat són alguns dels temes que tractat, tot oferint-nos un retrat polièdric i sincer de la societat egípcia.

3


BiblioNovetats NOVEL·LA Barreau, Nicolas. El Somriure de les dones. De Luca, Erri. Els Peixos no tanquen els ulls. Egan, Jennifer. El Temps és un cabró. Larsson, Stieg. The Girl who kicked the hornets' nest. (En anglès) Pessarrodona, Marta. (Quasi) tots els contes. Simó, Isabel-Clara. Un tros de cel.

Setembre 2012 Palau, Montse. Maria Aurèlia Capmany, escriure la vida en femení.

SER PARES I EDUCACIÓ Comas, Marta. Identitats. Educació, immigració i construcció identitària. Evolució i reptes de l'educació virtual. Construint l'e-learning del segle XXI. Zabala Guitart, Mireia. Pim, pam, pau! Eduquem per la pau.

PSICOLOGIA I AUTOAJUDA

BIOGRAFIES I RELATS PERSONALS

Nolla Casals, Anna. Del viure i del morir. Propostes per acostar-nos a l'experiència de la finitud.

Garzón, Baltasar. La Fuerza de la razón. León, Francisco José. Karl Marx, entre la ciència i la revolució.

Balbás Cisneros, María Jesús. Bueno chicas, esto se acabó. Una guía para desdramatizar la menopausia.

ART, MÚSICA I ESPECTACLES Saumell i Vergés, Mercè. El Teatre contemporani. Sikov, Ed. Bette Davis, amarga victoria.

TEATRE, POESIA I TEXTOS LITERARIS

Vidal i Alemany, Xavier. Els Elefants interiors i altres contes.

Ainaud de Lasarte, Josep M. Carme Karr.

SALUT

Torralba, Francesc. Cent valors per viure. La persona i la seva acció en el món.

Goldoni, Carlo. L'Avar. Pedra foguera. Antologia de poesia jove dels Països Catalans. Quevedo y Villegas, Francisco. La Cuna y la sepultura. Doctrina moral.

Trianes, Ma. Victoria. Estrés en la infancia. Su prevención y tratamiento.

4


BiblioNovetats LLENGUA I IDIOMES Arenas i Sampera, Joaquim. La Immersió lingüística a Catalunya un projecte compartit.

ECONOMIA I EMPRESA Martínez González-Tablas, Ángel. Economía política mundial. Observatorio Metropolitano. Els Fraus de la crisi. Cinc maneres de no entendre res.

Setembre 2012 Historia de la violencia contra las mujeres. Junqueras, Oriol. Història del Japó.

Margarit i Torres, Meritxell. La Veu dels kats.

Colau, Ada. Vides hipotecades, de la bombolla immobiliària al dret a l'habitatge.

JUVENIL

La Última batalla de los 300. (DVD)

Anguera, Mercè. La Princesa invisible.

Varela, Nuria. Feminismo para principiantes.

Macip, Salvador. Hipnofòbia.

Akpan, Uwen. Abans d'anar al Gabon.

Wilson, N. D. 100 portes.

CIÈNCIA I TECNOLOGIA SOCIETAT, HISTÒRIA I TRADICIONS

La Cultura del no. El conflicte ambiental i territorial a Catalunya.

Caelles, Lluís. Fukushima, crònica d'un tsunami nuclear.

VIATGES I MUNTANYA

Castellers del món. (DVD)

CÒMICS

Wunder, Wendy. Promise. Creus en els miracles?

Murray, Jocelyn. África, el despertar de un continente.

5


BiblioNovetats

Setembre 2012

INFANTIL. APRENEM COSES

 NENS I NENES ENTRE 6 I

9 ANYS

 NENS I NENES FINS A 6 ANYS

Crane, Nick. Atles del món.

Blanch, Teresa. No em dic Caputxeta!

Carle, Eric. L'Artista que va pintar un cavall blau.

Gasol, Anna. Rapunzel.

Carrera, Jaume. En Bernat no vol... creure.

Martorell, Oriol. Història de Catalunya.

INFANTIL.CÒMICS Ibáñez, Francisco. Campeones de la risa.

 NENS I NENES ENTRE 9 I 12 ANYS Bat Pat. L'Abominable tuf de les neus. García-Siñeriz, Ana. Elemental, estimada Zoè! marxem a Londres. Lienas, Gemma. La Carlota i el misteri de les turqueses empolsegades.

Manso, Anna. Cara de gos. Monteys, Albert. L'Aprenenta de bruixa. Pfeil, Stefanie. Què has somiat, Frida? Prats, Joan de Déu. El Remolí fantasma. Steiner, Jörg. El Gran gris.

Ducatteau, Florence. La trobada. Ganges, Montse. Fem de metge. (LLETRA DE PAL i lligada) George, Patrick. Nombres. Muñoz Puelles, Vicente. El somni del llibre. (En català i anglès) Murphy, Jill. Cinco minutos de paz. Osuna, Rosa. Història de l'U.

Stilton, Geronimo. El Secret del coratge.

6


BiblioNovetats

Setembre 2012

MÚSICA (CD)

PEL·LÍCULES (DVD)

Brel, Jacques. Les 100 plus belles chansons. (5 CD)

El Gran rugido. El Capitán Kidd. El Mundo perdido. (Grandes clásicos)

Don Giovanni. (DVD) La Rumba tomba. (DVD) Raimon. A l'Olympia. Soziedad Alkoholika. Corrosiva!

PEL·LÍCULES INFANTILS (DVD)

El Topo.

123 Barrio sésamo. (5. Barrio Sésamo te cuenta la Cenicienta ; 6. Lo mejor de Epi y Blas)

Hombres. La fórmula. Los últimos juegos prohibidos. (Ciclo Marlon Brando)

Hello Kitty. Blancanieves y los siete enanitos y otros cuentos clásicos. Hello Kitty. El Cascanueces Hello Kitty. Pulgarcita. El sol y el viento del norte.

7


BiblioNovetats

Setembre 2012

Pl. Hospital, n. 1 43120, ConstantĂ­ (Tarragona) Tel. 977.52.06.92 biblioteca@constanti.cat https://www.facebook.com/biblioconstanti

Horari: Dilluns: de 16 a 20 h. De dimarts a dijous: de 10 a 13 h. i de 16 a 20 h. Divendres i dissabte: de 10 a 13 h. CatĂ leg: http://argus.biblioteques.gencat.cat

8

BiblioNovetats. Setembre 2012  

Notícies: Diccionaris i altres recursos lingüístics a la nostra Biblioteca Electrònica / Activitats octubre 2012 / Club de Lectura / Cinetec...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you