Page 1

BiblioNovetats DESEMBRE 2012 / GENER 2013

SUMARI Notícies:

2

Activitats:

3

Novetats: Novel·les No ficció Literatura infantil Música i Pel·lícules

4 4 6 7


BiblioNovetats

Gener 2012

Lliurament dels Premis als SuperLectors de la Biblioteca Un any més, en el marc de la Festa Major d'Hivern, la Biblioteca va fer entrega dels seus premis als SuperLectors. Tot i que la lectura és una activitat individual que cadascú practica en solitari, amb aquesta iniciativa es vol apostar pel seu reconeixement públic. Aquests premis són, doncs, un petit gest que vol reconèixer i premiar els usuaris més lectors de l'últim any amb la intenció d'encoratjar la resta de lectors de la Biblioteca a llegir més i arribar a ser grans SuperLectors. L'alcalde de Constantí, Josep Maria Sabaté, va ser l'encarregat de lliurar els diplomes i els lots de llibres que reben tots els guanyadors. Els lectors guardonats de l'any 2012 han estat: • 1r premi de la categoria d'adults, Mercè Boronat • 1r premi de la categoria juvenil, Walid Laftah • 1r premi de la categoria infantil, Victoria Ledesma • 2n premi de la categoria d'adults, Francisca Garvi • 2n premi de la categoria juvenil, Naziha Ben Baha • 2n premi de la categoria infantil, Maria del Carmen Gabarri • 3r premi de la categoria d'adults, Ramiro Sanz • 3r premi de la categoria juvenil, Safia Guellil • 3r premi de la categoria infantil, José González Aquest any, a més, es va introduir un premi honorífic especial. Mai fins ara s'havia reconegut l'activitat lectora de cap grup escolar però, en vista dels préstecs realitzats per l'aula de 5é A de l'Escola Centcelles del curs 2011-2012, es va considerar adient fer entrega d'un merescut premi a la dedicació lectora de tots els nens i nenes de la classe i del seu antic tutor, Gumer Ortega. Esperem que aquest petit guardó els serveixi d'al·licient per continuar llegint molt i arribar a ser SuperLectors individuals. Una àmplia representació de la classe que ara cursa 6è van venir a recollir el seu diploma acompanyats de la directora del centre, Rosa Vergara.

2


BiblioNovetats

Gener 2012

Activitats febrer 2013 31 de gener | 18'00h Cineteca. Los Goonies, de Richard Donner (1985) De l'1 al 23 de febrer Exposició. Escriure en temps difícils. Avel·lí Artís-Gener, Pere Calders, Josep Ferrater Mora, Joan Sales 5 de febrer | 9'30h – 12'30h Mirmiga, la formiga que amaga llibres dins el cau! Visites escolars de grups de P4 i 3r de l'Escola Centcelles i 3r de l'Escola Mn Ramon Bergadà.

7 de febrer | 9'30h – 12'30h Mirmiga, la formiga que amaga llibres dins el cau! Visites escolars de grups de P3 i 3r de l'Escola Centcelles i 3r de l'Escola Mn Ramon Bergadà.

7 de febrer | 17'30h BiblioContes... Animalades amb caretes. Per celebrar el

26 de febrer | 9'30h – 12'30h Mirmiga, la formiga que amaga llibres dins el cau!

Carnaval, els protagonistes seran els nens amb caretes dels personatges dels contes. Després, taller de caretes.

Visites escolars de grups de 2n i 1r de l'Escola Mn Ramon Bergadà i 2n de l'Escola Centcelles.

12 de febrer | 17'30h Curs de lectura dramatitzada, a càrrec de Muntsa Plana La VEU es traç en l’espai, dibuixa, es troba i calla. Comprendre el text, sentir-lo, veure què ens vol dir, jugar amb ell i fer-lo nostre.

13 de febrer | 15'15h Cineteca. Deu ser que ningú és perfecte, de Joaquim Oristrell (2006) 21 de febrer | 18'00h Cineteca. Intocable, d'Olivier Nakache i Eric Toledano (2011)

26 de febrer | 17'30h Curs de lectura dramatitzada, a càrrec de Muntsa Plana La VEU es traç en l’espai, dibuixa, es troba i calla. Comprendre el text, sentir-lo, veure què ens vol dir, jugar amb ell i fer-lo nostre.

27 de febrer | 19'00h Club de Lectura. Cròniques de la veritat oculta, de Pere Calders 28 de febrer | 9'30h – 12'30h Mirmiga, la formiga que amaga llibres dins el cau! Visites escolars de grups de P3 i 2n de l'Escola Centcelles i P4 de l'Escola Mn Ramon Bergadà.

Club de Lectura i Cineteca

13 de febrer 15'15h.

21 de febrer 18'00h.

27 de febrer 19'00h.

3


BiblioNovetats

Gener 2012

NOVEL·LA

PSICOLOGIA I AUTOAJUDA

Dörrie, Doris. Und was wird aus mir? (En alemany)

Desarrollo afectivo y social.

Mahfuz, Najib. Qasr ashooq. (En àrab)

Norman, Donald A. El Aprendizaje y la memoria.

BIOGRAFIES I RELATS PERSONALS

Ramon-Cortés, Ferran. Escoltar amb els ulls. Les 5 claus per conèixer els altres, comprendre'ls i connectar-hi.

La Guerra Civil a Catalunya ; 13. Operació Nikolai. (DVD)

SER PARES I EDUCACIÓ Famílies. Veiem reflectides diferents situacions. Viduïtat, adopció, tutela d'avis, divorci, segons matrimonis. (Fundació Jaume Bofill) (DVD)

ART, MÚSICA I ESPECTACLES Arquitectura noucentista del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. La Paraula figurada. La presència del llibre a les col·leccions del MNAC. Objectes relacionals . Col·lecció MACBA 20022007.

TEATRE, POESIA I TEXTOS LITERARIS Cervantes Saavedra, Miguel de. Aventuras del Quijote. Llull, Ramon. Llibre de contemplació. Antologia. Salas Barbadillo, Alonso Jerónimo. La Hija de la Celestina.

LLENGUA I IDIOMES Berengueras, Joan Ramon. Quadern de lectura progressiva. Nivell elemental 3. L'escanyapobres. Narcís Oller. Panorama crític de la literatura catalana ; 6.

4


BiblioNovetats

Gener 2012

ECONOMIA I EMPRESA

HISTÒRIA I TRADICIONS

Anthony, Martin. Matemáticas para la economía y las finanzas. Una introducción.

Escoltisme laic i transformació social. L'experiència d'escoltes catalans.

Cobarsí Morales, Josep. Els Sistemes d'informació a l'empresa.

Los Reyes Magos ¿leyenda o realidad? Significado de unos personajes entre la historia y la fantasía.

Krugman, Paul R. Economía internacional. Teoría y política.

ACTUALITAT I POLÍTICA Mir i Llorente, Hèctor. El Codony a l'inici del segle XVI . Paisatge, economia i societat dels antics llocs i termes del Codony a partir d'un capbreu de 1510. Pla de Ciutadania i Immigració 2009-2012 (Catalunya). Pont Sorribes, Carles. Comunicació i crisi . la gestió de la comunicació pública en episodis d'emergència.

7. Ballenas en peligro; 8. La cara oculta de los delfines; 9. Orcas depredadoras; 10. Emperadores del hielo)

VIATGES I MUNTANYA Catalunya des de l'aire i des del mar. (10 Dvds)

Amills Bibiloni, Roser. Les 1001 fantasies més eròtiques i salvatges de la història.

López-Monné, Rafael. Camins històrics i tradicionals de les comarques de Tarragona.

CIÈNCIA I TECNOLOGIA

CÒMICS

López Bonillo, Diego. El Carboneig a les comarques del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre.

Ao, Youxiang. Wu long yuan. (En xinès)

Naturaleza submarina. (10 volums: 1. A la caza del atún gigante; 2. Alerta, tiburones; 3. Calamares gigantes; 4. Joyas del Mar Caribe; 5. Orcas. Lobos del mar; 6. Los ataques del tiburón misterioso;

Garcia i Cornellà, Dolors. Serena.

JUVENIL

Stevenson, Robert Louis. El Extraño caso del Dr. Jekyll & Mr. Hyde.

5


BiblioNovetats

Gener 2012

INFANTIL. APRENEM COSES

Stilton, Tea. El Misteri de la nina desapareguda.

 NENS I NENES FINS A 6 ANYS

Adams, Tom. Quina força! Física divertida per a gent curiosa.

Stilton, Tea. La Princesa dels boscos

Bruno, Pep. Pétala.

Fernández Ruiz, Elena. ¿Qué se ve? En el laboratorio de Ramón y Cajal.

 NENS I NENES ENTRE 6 I

 NENS I NENES ENTRE 9 I 12 ANYS Bidari, Bono. Jo, Elvis Riboldi i el restaurant xinès. Troisi, Licia. L'Herència de Thubam. Guilloppé, Antoine. Lluna plena.

9 ANYS Arbat, Carles. Sí, sóc grassa. Snow, Alan. Com treballa el Pare Noel? Vincent, Gabrielle. La Petita marioneta.

Carlain, Noé. Què llegeixen els animals abans de dormir. Ducatteau, Florence. La Baralla. Pons Vega, Laura. La Bella mandarina. Vallès, Tina. El Caganer més divertit del Nadal en 3D.

 BEBETECA Ballesteros, Carles. Els Reis de l'Orient. Inaraja, Christian. Ara ve Nadal.

6


BiblioNovetats

Gener 2012

MÚSICA (CD)

PEL·LÍCULES (DVD)

PEL·LÍCULES INFANTILS)

El Cóndor pasa. The music of South America.

Distrito Apache.

123 Barrio sésamo. Barrio Sésamo te cuenta; La Cenicienta; Lo mejor de Epi y Blas; Salta y a Bailar.

Morente, Enrique. Flamenco. The Healing power of flowers Dahlia. Music to relax the body and mind. The Healing power of shiatsu. Music to relax the body and mind. Paco de Lucía. Paco de Lucía. Sus 50 mejores canciones.

Dos hombres contra el Oeste. Compañeros mortales. Noche de titanes. (Clàssics) Dragones & mazmorras. Fanfan La Tulipe. (Cinema d'aventures) El Mensajero del miedo. Los Descendientes. Testigo accidental. The Code. Un Puente lejano.

7


BiblioNovetats

Gener 2012

Pl. Hospital, n. 1 43120, ConstantĂ­ (Tarragona) Tel. 977.52.06.92 biblioteca@constanti.cat www.constanti.cat/biblioteca https://www.facebook.com/biblioconstanti

Horari: Dilluns: de 16 a 20 h. De dimarts a dijous: de 10 a 13 h. i de 16 a 20 h. Divendres i dissabte: de 10 a 13 h. CatĂ leg: http://argus.biblioteques.gencat.cat

El bloc de la Mirmiga: http://formigamirmiga.wordpress.com/

8

BiblioNovetats. Gener 2013  

Notícies: Lliurament dels Premis als SuperLectors de la Biblioteca / Activitats febrer 2013 / Club de Lectura i Cineteca / Novetats de la Bi...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you