Beslag Design - Jubilee

Page 1

BESLAG DESIGN FIRAR 50 ÅR MED EN DESIGNJUBILEUMSKOLLEKTIONMONICAFÖRSTER Jubilee

Beslag Design firar 50 år med en jubileumskollektion formgiven av prisbelönta Monica Förster, en av Sveriges främsta designers med stora internationella framgångar. Vi är både stolta och glada över detta samarbete och väldigt nöjda med resultatet. Jubilee är en serie knoppar och handtag som är både klassisk och samtida, en hyllning där dåtid och framtid vävs samman i en industriell känsla.

1972 – 2022

Monica Förster är ett av toppnamnen inom svensk design. Hon har samarbetat med många stora varumärken och skapat några av framtidens klassiker. Hennes innovativa stil har resulterat flera prestigefyllda designpriser.

Formkänsla och nyfikenhet ”Varje projekt börjar med en tanke. En idé som mynnar ut i en konceptuell gestaltning. Först därefter fokuserar jag på formen och detaljerna. Vi kombinerar det intuitiva och hantverksmässiga med det tekniska. Jag är ständigt nyfiken på hur man kan använda olika material och skapa nya kombinationer.”

Monica Förster

Vackrare med tiden Obehandlad mässing är ett ärligt, livfullt och föränderligt material. Det blir vackert nött och patinerat ju mer det används. Ett historiskt och hållbart material.

Jubilee

Monica Försters design har en tydlig och genuin identitet utan att följa trender. Estetiskt och funktionellt för alla rum. Jubilee finns i obehandlad mässing och med en mattsvart yta. Både design och material håller i generationer. Jubilee

Jubilee

Att tänka långsiktigt och skapa hållbara och bra produkter är viktigt. Jubilee är en förnyelse av ett traditionellt beslag, men med ett starkare och mer karaktäristiskt formspråk. Betydelsefulla detaljer som skapar en vacker helhet.

Jubilee

Ett brinnande intresse för design har redan från början genomsyrat hela verksamheten, från minsta knopp fram till idag. En drivkraft som också lett till att vårt nybyggda kontor vunnit Båstad kommuns arkitekturpris. Flera av beslagen har under åren blivit populära klassiker. Kvalitet, design och funktion lönar sig längden. Och siktet är, som alltid, inställt på framtiden. Från vänster: Björn Bergström, Jonatan Bergström, Hans Bergström, Karl Bergström.

50 år med detaljer som gör helheten. Beslag Design är ett familjeföretag i tre generationer som idag är branschledande inom beslag- och interiörprodukter för såväl det egna hemmet som den offentliga miljön.

Det började i Båstad 1972

Obehandlad mässing Handtag – c/c 160 mm. Art nr 372011-41 Handtag – c/c 128 mm. Art nr 372006-41 Knopp Ø 28 mm. Art nr 372001-41 Mattsvart yta Handtag – c/c 160 mm. Art nr 372010-41 Handtag – c/c 128 mm. Art nr 372005-41 Knopp Ø 28 mm. Art nr 372000-41

1972 – 2022

1972 – 2022

Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.