Husvagnar Broschyr 2023

Page 1

HUSVAGNAR

2023


VÄLKOMMEN TILL HUSVAGNARNA Gränslöst semesternöje för alla resetyper. Våra mångsidiga husvagnsmodeller har det perfekta fordonet för alla semestertyper, det spelar ingen roll om det är aktiv semester med familjen eller mysiga ögonblick med två personer. Från familjevänliga planlösningar, kompakta under av utrymme och exklusiv design, en sak kan de alla, nämligen garantera maximal semesterglädje.

från sidan

Observera att antalet angivna sovplatser kan inkludera sängar för både vuxna och barn. Sängarna har inte samma dimensioner. Vi rekommenderar därför att du pratar med din KNAUS återförsäljare angående måtten på de sängar som finns i fordonet så att du kan bestämma om de är lämpliga för den beläggning (vuxna / barn) du tänker ha.

SPORT

30

från sidan

SÜDWIND

Säng

Sittgrupp

Varianter

E

Enkelsängar

D

Dinett

B

Badrum

F

3/4 säng

L

L-sittgrupp

K

Barnrum

Q

Tvärställd säng

S

Salong-sittgrupp

P

Panoramakök

X

Queen size-säng

U

U-sittgrupp

TR Transport

Förklaring fordonsbeteckning På grund av den tvärställd säng (Q), dinett (D) och barnrum (K) heter fordonet t.ex. SÜDWIND 500 QDK.

38

från sidan

AZUR

46

från sidan

DESEO

14

från sidan

22

SPORT&FUN

Alla uppgifter som delvis innehåller extrautrustning kan fås mot ett pristillägg.

2

3


VAD SOM FÖR OSS SAMMAN OCH TILLSAMMANS TAR OSS TILL MÅLET

PASSIONERAD PRODUKTION Hos oss går människan först. Därför investerar vi kontinuerligt i våra medarbetare och våra fabriker. Våra produktionslinor är anpassade efter medarbetarnas individuella behov. Förtroende, respekt och ett starkt samarbete utmärker vårt team. Som en förstklassig arbetsgivare i branschen med fritidsfordon välkomnar vi gärna nya ”semesterfirare” och bedriver utbildningar inom olika yrken.

Vi på KNAUS strävar sedan 1960 efter att skapa oförglömliga semesterögonblick. Vi vill inte bara leva upp till dina förväntningar, utan överträffa dem. Därför utvecklar vi ständigt innovativa tekniker för en unik semesterkänsla. I vart och ett av våra fordon finns precisionen från de passionerade medarbetare och den rika erfarenhet som över 60 år på vägarna ger.

MER INFORMATION ONLINE knaus.se

INNOVATION PÅ ALLA NIVÅER

TOPPMODERN PRODUKTION

Hos KNAUS står hjulen aldrig stilla. Vi vill begeistra om och om igen – oavsett om det är revolutionära tekniker, omfattande nya utvecklingar eller vidareutvecklingar inom området lättkonstruktion och även flexibla och hållbara lösningar. All kunskap gör det möjligt för oss att hela tiden optimera våra produkter och utnyttja potentialen till fullo. Det är så vi förverkligar vår vision att revolutionera branschen med fritidsfordon. Vår drivkraft för alla innovationer är att ge den bästa semesterupplevelsen.

I vårt utvecklingsföretag i Jandelsbrunn i Niederbayern utvecklar vårt team nya fordon, testar innovativa tekniker och skapar om och om igen revolutionära nyheter som vi ser som sporrar för hela branschen med fritidsfordon. Så snart en prototyp uppfyller våra höga krav börjar serieproduktionen. Här har vi ytterligare två toppmoderna fabriker: en i Mottgers i tyska Hessen och en i Nagyoroszi i Ungern. Moderna produktionslinor gör det möjligt för oss att reagera flexibelt på nya produktionsmetoder.

MER INFORMATION ONLINE knaus.se

VI HAR TILLDELATS UTMÄRKELSER ÖVER 50 GÅNGER KNAUS står för kvalitet. Det tycker inte bara vi, också många utmärkelser bekräftar det vi gör varje dag. Våra utmärkelser gör att vi ständigt strävar efter att leverera nya topprestationer.

SERVICE DET GÅR ATT LITA PÅ OSS Våra produkter & servicepartners är att lita på. Till varje KNAUS-fordon hör tryggheten att komma fram utan problem. Därför ger vi tio års täthetsgaranti* på alla våra produkter och installerar endast komponenter av högsta kvalitet som du kan ha glädje av i många år. Våra kompetenta återförsäljare står gärna till förfogande med serviceverkstäder och skräddarsydda tjänster. Utöver detta får du i alla anslutna MAN TRUCK&BUS-verkstäder tillgång till alla servicetjänster, reparationer, underhåll och skötsel av din husbil eller Camper Van-påbyggnad - helt oberoende vilket chassi du kör.

MER INFORMATION ONLINE knaus.se

MER INFORMATION ONLINE knaus.se

4

*För fritidsfordon av märket KNAUS ger vi inom ramen för våra garantivillkor en 10-årig täthetsgaranti på det karosseri som vi har tillverkat, utöver din lagstadgade garanti. .

5


ÖVERSIKT OCH HIGHLIGHTS

Exklusiv integrerad inredning. Luftcirkulation är en viktig förutsättning för ett angenämt och gott inomhusklimat. (Modellberoende)

Spännlakan. Med våra skräddarsydda lakan optimeras sovkomforten (tillval).

Takskåp. De är särskilt stabilt konstruerade och monteras en bit från väggen. Resultatet: luften kan cirkulera obehindrat bakom dem, kondensvatten bildas inte i skåpen och dina kläder förblir torra och fräscha. Köksenhet. Alla möbler har ventilation baktill så att uppvärmningen kan fungera optimalt. Den öppna konstruktionen för bakre ventilation ger perfekt cirkulation för varmluften och en behaglig värme i fordonet.

FANTASTISKA MATERIAL

Vi bygger möbler som skapar ett gott inomhusklimat. Kraven som ställs på inredningen i våra husvagnar är enormt höga. Därför satsar vi på kvalitetsmaterial, robusta konstruktioner och tekniker som övertygar ett helt liv.

Stabilt och med exakt passform. Med avancerad pluggteknik uppnår vi en mycket hög noggrannhet och ett betydligt stabilare möblemang. Utöver detta använder vi massiva aluminiumprofiler som inte bara gör möblerna stabilare utan även märkbart lättare. (modellberoende).

Material med hög kvalitet är grunden för maximal hållbarhet. Därför använder vi massiva gjutgaller, reptåliga vaskar av rostfritt stål, extra tåliga HPL-ytor med mera.

6

Ribbotten och ribbotten med fjäderelement. Vi använder som standard ribbottnar av hög kvalitet, avståndet mellan de enskilda ribborna ger optimal stabilitet och utmärkt ventilation. För extra komfort kan komfortfjädring väljas till som tillval. Den anpassar sig punktelastiskt efter kroppen och ger ännu bättre stöd (standard/tillval).

Soft-close. Takskåpen med soft-close-funktion stänger mjukt och låses automatiskt. De generösa lådorna används bekvämt tack vare att de kan dras ut helt och soft-close. Självklart stängs de också knäpptyst (modellberoende).

Innovativ materialmix. För våra möbler använder vi bland annat innovativa och robusta lättkonstruktionsmaterial. Tillsammans med pluggtekniken och aluminiumprofilerna minskar alla de här åtgärderna fordonsvikten och ger, genom lättkonstruktionsmöblernas ökade stabilitet, även extra stabilitet för påbyggnaden. För dig betyder det lättare fordon, större lastkapacitet! (modellberoende)

Våra 5-zons EvoPore-madrasser ger dig inte bara utmärkt sovkomfort, utan övertygar dessutom med lång hållbarhet. (standard). Som tillval finns en WaterGel-bäddmadrass med ännu lyxigare sovkomfort.

Utvilad och bekvämt. För att du alltid ska få en bra start på en händelserik semesterdag lägger vi högsta prioritet på designen av sovrummet.

SMART-TV. Du kan fortsätta strömma din favoritserier och -filmer också på semestern. Med SMART-TV-apparaterna inkl. HD-Tuner (tillval) i bodelen har du många olika möjligheter.

MER ÄN BARA STÄMNINGSBELYSNING Överallt där dämpat ljus gör semestern skönare, satsar vi vår påkostade, integrerade och dimbara dämpade belysning (tillval). Den påkostade ljussättningen med unikt KNAUS-utförande ger ett exklusivt helhetsintryck. En speciell höjdpunkt är de dynamiska ljuslisterna i AZUR (modellberoende).

7


ÖVERSIKT

SA

TJÄNLIGT VATTEN VAR MAN ÄN ÄR

M

HÖGSTA KRAV PÅ SITTKOMFORT

HÄLSO

OCH HIGHLIGHTS

FO R T

ANDARD ST

M S I T T KO

är alltid standard. Oavsett vilken klädsel eller stoppning du väljer kan du alltid lita på att högsta komfort är standard i din husvagn från KNAUS. Därför använder vi modellberoende ergonomiska sittdynor som stödjer ryggen optimalt.

Det nya bluuwater-vattenfiltret avlägsnar baciller, bakterier och småpartiklar nästintill fullständigt (99,999 %) ur ledningssystemen i alla Knaus Tabbert-fordon (standard). Den utbytbara filterpatronen med högeffektivt ultrafiltreringsmembran monteras vertikalt eller horisontellt mellan vattentanken och ledningssystemet. Den har en filterkapacitet på upp till 8.000 liter – och tack vare en Timestrip-indikator i fordonet kan den kvarvarande användningstiden när som helst kontrolleras. Man behöver byta bluuwater-patronen senast efter sex månader beroende på användningen. Tack vare snabbkopplingssystemet Click-andReady kan bytet göras enkelt och droppsäkert.

Skräddarsy din husvagn med en av våra många dyn- och textilvarianter. Alltid slitstarkt tyg och modern design som matchar inredningen. Våra ACTIVE LINE dynmaterial är extra praktiska. De har tillförlitligt fläckskydd och är dessutom vatten- och oljeavvisande. Perfekt för familjer och hundägare eftersom de är så lättskötta.

Verschönern Sie Ihr Fahrzeug mit einem COZY HOME-Paket (tillval).

Innovativt duschdraperi med luftkammare. Man vet hur det är, det våta duschdraperiet i husvagnen söker ständigt kroppskontakt. I vårt kompaktbadrum förhindras det av en integrerad luftkammare som ger duschdraperiet form och håller det borta från kroppen (tillval).

PRAKTISK SERVICEBOX

OPTIMAL GASOLFÖRSÖRJNING VÅRA INSTEGSDÖRRAR FÖR HUSVAGNAR Alla instegsdörrar från KNAUS är försedda med väderbeständig dubbeltätning. Dessutom har de ett automatiskt, mycket tyst låssystem och finns beroende på planlösning också i ett extra brett utförande.

Reseapoteket MediKit. Halsbränna, huvudvärk, allergier: Sådant som egentligen helst vill slippa, särskilt på semestern. För att du ska vara förberedd ifall det värsta skulle hända ingår en MediKit-värdecheck i alla nya KNAUS-fordon. Värdechecken kan bekvämt lösas in online hos våra utlämningspartners * i utbyte mot ett praktiskt reseapotek.

INTERIÖR VARIANTER Känna sig hemma när man är borta. Vår inredning har exakt det här målet. Beroende på krav och förkärlek kan man välja mellan många olika möjligheter för säng, badrum och kök. Upptäck de möjliga varianterna här.

MER INFORMATION ONLINE

För att en husbil ska kunna erbjuda samma komfort som hemma, krävs en hel del av försörjningstekniken. I alla KNAUS husvagnar placeras den så att den dras frostskyddat med värmesystemet. I serviceboxen finns alla viktiga anslutningar centralt på ett ställe. Vi ser dessutom till att du kommer åt dem extra bekvämt genom luckan som är integrerad i sidoväggen.

Stor öppning tack vare avancerad parallell öppningsmekanik. Gasfjädrarna ser till att huven glider mjukt uppåt. Med den stabila botten med räfflad aluminiumdurkplåt blir gasolutrymmet för 2 x 11 kg gasolflaskor ännu robustare och har en låg lastkant. Med E.POWER-fordonen kan du hoppa över gasolförsörjningen helt och får ytterligare förvaringsutrymme i frontlådan. På sidan 13 kan du läsa mer om våra E.POWER-modeller.

FÄLGAR OCH ÅRET-RUNT-DÄCK Våra 17"-aluminiumfälgar i exklusiv KNAUS-design bidrar till ett snyggt & dynamiskt helhetsintryck (Modellberoende / tillval). De tål saltvatten och passar därför optimalt också för vintern.

Upp till 50 % insparad vikt med betydligt mer användbar kapacitet. Tillvalet lithium-jon-batterier är perfekt för alla som ofta använder självförsörjningen.

knaus.se

8

*En kupong för att lösa in läkemedelsuppsättningen bifogas fordonet. Läkemedelsuppsättningen innehåller läkemedel som måste köpas från ett apotek. Kupongen kan därför endast lösas in på det ansvariga MediKit-postorderapoteket på www.medikit.shop. Du kan också få mer information om din MediKit på www.medikit.shop.

9


ÖVERSIKT OCH HIGHLIGHTS

MARKANTA, VACKERT FORMADE OCH 100 % KNAUS.

GLASFIBERARMERAT HIGT-STRENGTH-TAK

PERFEKT BYGGD RAKT IGENOM

För maximalt hagelskydd använder vi ett glasfiberarmerat HighStrength-tak med en nästan tre gånger så hög glasfiberandel än standardglasfiberarmering (standard).

STÖDHJUL MED LASTINDIKATOR

De unika fönstren bak och på sidorna passar perfekt till den fantastiska utvändiga designen.

Det nya stödhjulet med lastindikator gör det enkelt att undvika fellastning. Här ser du den aktuella, vertikala belastningen direkt så att du vid behov kan åtgärda den (Tillval).

AKS SPÅRSTABILISATOR

STABIL PRO.TEC FRAME

Den standardmonterade AKS-spårstabilisatorn förhindrar krängningar och farliga sladdar (Standard).

Pro.Tec Frame är en särskilt massiv aluminiumprofillist som förbinder sidovägg, framvägg, bakvägg och tak med varandra. Den förbättrar stabiliteten för påbyggnaden och därmed hela fordonets livslängd. Särskild höjdpunkt är att i Pro. Tec Frame finns en inarbetad kammare för tätningsmassan. Den kan alltså inte längre tränga fram, vilket ger ett renare utseende (modellberoende).

SÄKERT AL-KO-CHASSIS Chassit på våra husvagnar är alltid varmförzinkat och ger därför ett särskilt skydd mot korrosion. Tack vare länkarmsaxlar och oljetrycksdämpare kör du både säkert och bekvämt (Modellberoende).

**

MER INFORMATION ONLINE knaus.se

Revolutionär

CATEYE evolution

Velocate

SMART CI

FoldXpand-akterkonstruktion

bakljus

GPS-Tracker

manöverpanel

Den bilinspirerade FoldXpand-akterkonstruktionen med slätt integrerade bakljushållare ger mer utrymme invändigt vid samma fordonslängd (modellberoende).

Ökad körsäkerhet och unikt utseende på natten med KNAUS genom tredimensionell ljusgeometri, dynamiska LED-blinkers och integrerad felkontroll ­(modellberoende).

GPS-spårningssystemet kan hjälpa till med återlokaliseringen vid stöld. En stor fördel är att systemet kan vara igång självständigt i upp till 3 månader utan att anslutas. GPS-spårningssystemet kan dessutom uppgraderas med Bluetooth-sensorer (tillval).

Smart CI manöverpanelen med pekskärm är det enklaste sättet att styra samtliga funktioner i fordonet centralt. Den kan styras intuitivt via bildskärmen (modellberoende/tillval).

För fritidsfordon av märket KNAUS ger vi inom ramen för våra garantivillkor en 10-årig täthetsgaranti på det karosseri som vi har tillverkat, utöver din lagstadgade garanti.

10

11


Med våra E.POWER-modeller semestrar du snabbare, säkrare och bekvämare med helt gasolfri uppbyggnad. Med den byter du ut överflödig vinterbonad utrustning i konventionella husvagnar mot mer förvaringsutrymme, lastkapacitet, den senaste elutrustningen, ökad säkerhet och mindre underhåll!

INNOVATION OCH UTVECKLING

NYTÄNKANDE PÅ ALLA NIVÅER

Om du kan svara ” ja” på de här frågorna är vår E.POWER-teknik ett bra alternativ för dig.

Bra idéer skapas alltid där know-how möter passion. Vårt krav är att göra din semester ännu lite bättre genom den senaste tekniken och smarta innovationer. Med fordon som redan idag är byggda för morgondagens frihet.

MODERN INTERIÖR­ DESIGN

SJÄLVBÄRANDE STRUKTUR INNOVATIVT DYONIC-CHASSI Optimal dynamik + innovativ bionic = dyonic. Dyonic-chassit har utvecklats för att utgöra en optimal bas för våra husvagnar. Resultatet är ett chassi som är särskilt lätt, slitstarkt och belastningsbart.

DU ÄR E-HUSBILSÅKARE?

En verklig innovation! Den självbärande FibreFrame revolutionerar inredningen och variationen i våra planlösningar. Plastelement som limmas ihop för att bilda en stabil FibreFrame stöder hela strukturen - vilket gör det möjligt att placera möbler och förvaringselement på ett flexibelt sätt. Ramen kan också få minimala repor eller skador (utan att material avlägsnas) på ytan att försvinna. När materialet utsätts för solljus expanderar det och återgår till sin ursprungliga form.

Revolutionerande tekniker är grunden för ett helt nytt designkoncept. Man kan då placera möbler fritt och helt utan förskruvningar tack vare FibreFrame och ultraljudsteknik. Resultatet blir innovativa planlösningar, smarta lösningar och en modern, öppen interiör med äkta trivselfaktor.

Du åker helst bort på sommarhalvåret, från påsk till oktober?   Du vill ha enkel, intuitiv användning?   En klimatanläggning är ett måste i husvagnen?   Du är helt klart inte typen som vintercampar?

Fullutrustat kök. Skulle du inte ha lust att grilla utomhus finns kompressorkylskåp och induktionshäll. Trivsamt klimat. En energieffektiv klimatiseringsenhet med värmepumpsteknik ger kall eller varm luft med en knapptryckning som standard.

Smart energistyrning ser till att elutrustningen regleras, prioriteras och kopplas till eller från automatiskt efter behov och tillgänglig el. Helt intuitivt och utan säkringar som går! Det enda du behöver göra är att ställa in säkringen i ampere som finns på campingplatsen.

MER INFORMATION ONLINE knaus.se

MED E.POWER & EINHELL RESA SJÄLVFÖRSÖRJANDE Njuta av maximal frihet Med tillvalet Einhell ONE NIGHT STAND-systemet, bestående av batteridockningsstationen ”Caravan Charger” och det kraftfulla utbytesbatteriet ”Power X-Change”. Batteripacken 6Ah Power X-Change Akkupack med extra effektiva li-ion-celler försörjer elutrustningen (12V) oberoende av landströmanslutningen.

12

Gasolfri drift. Aldrig mer släpa på gasolflaskor. Aldrig mer kolla påfyllningsnivåer. Våra E.POWER-fordon har helelektrisk utrustning är inte därigenom inte bara säkrare, utan också tystare.

i 1: Kraftfulla ”Caravan Charger” ger både 2 ström och fungerar samtidigt som batteriladdare Active Battery Management-systemet för högsta säkerhet, prestanda, uthållighet och lång livslängd * 1 Självförsörjande på natten: Med systemet drivs ljus, vattenpump och kompressorkylskåp **

* Tänk på att den möjliga användningstiden för ett batteri per laddningscykel beror på olika faktorer som exempelvis antal och elförbrukning för de slutförbrukare som drivs och begränsas genom dessa. Därför kan ingen minsta användningstid per laddningscykel garanteras. ** För ännu mera oberoende och längre brukstid finns passande alternativ i den aktuella prislistan på configurator.knaus.com

13


DESEO DEN FLEXIBLA

MER INFORMATION ONLINE knaus.se

14

1.500-2.000 kg Tillåten totalvikt

2-4 Sovplatser

1 Planlösning 15


PLANLÖSNINGAR

DESEO

OCH FAKTA

VARIERBAR RUMSUPPDELNING OCH MAXIMALT FLEXIBEL Med DESEO kan du i en handvändning flexibelt ställa om från transport till boende. Den unika konstruktionen möjliggör en mycket varierad användning av utrymmet så att du till och med bekvämt kan transportera två motorcyklar. Väl framme på resmålet erbjuder DESEO högsta boendekomfort och en unik känsla av rymd.

Perfekt balans mellan den totala ytan och bodelen   Flexibel rumsuppdelning   Upp till 4 sovplatser

HELA VÄRLDEN I EN PLANLÖSNING DESEO 400 TR. Med tillvalspaketet Transport Plus får du en lastramp, två stabila motorcykelhållare och 10 fästöglor. För att du ska kunna transportera allt på ett säkert sätt omfattar paketet även en ökning av maxvikten för chassit på upp till 2 000 kg. För boendeutrymmet innehåller transportpaketet en särskilt platseffektiv nedfällbar sittbänk och en uppfällbar säng som i vanliga fall finns som tillval.

258 cm

599 cm

Höjdpunkter

230 cm

DESEO 400 TR. Den 160 x 180 cm breda bakluckan och den stabila lastrampen, som under färd är säkrad med stång & vridlås, gör att lastningen går smidigt. Även en andra lastramp finns som tillval.

400 TR

Kompakt kök   2-4 Sovplatser Bäddsoffa

KONFIGURATOR ONLINE

DESEO 400 TR. För alla som bara vill ta med en motorcykel och inte vill avstå från den bekväma bäddsoffan kan även standardutförandet utökas med en motorcykelhållare. En särskilt praktisk detalj: Det mångsidiga bordet kan du tack vare den lätta och tåliga aluminiumramen även använda utomhus.

configurator.knaus.com/se

16

17


DESEO

KOMPAKT RUM FULLT UTRUSTAT Fällbar bäddsoffa

Här har man tänkt på allt från det fullt utrustade köket, badrummet och bäddsoffan med flexibel användning. Och tack vare den enorma bakluckan kan man ta med allt man inte vill vara utan på semestern. Oavsett om det är motorcykel eller surfbräda.

Platssparande kompaktkök

DESEO 400 TR. Rymlig garderob. Med gott om plats för fantastiska semesterupplevelser under flera veckor.

DESEO 400 TR. Matlagning för två. Gasolspisen med två brännare är optimalt placerad, utnyttjar utrymmet pefekt och erbjuder tillräckligt med plats för tillagning av favoriträtterna.

DESEO 400 TR. Stor lucka för fräsch sommarluft. På väg hela dagen och ändå inte mätt på synintryck. Med öppen baklucka vid middagen kan man skåla avslappnat inomhus och känna sig som om de vore utomhus.

DESEO 400 TR. Coolt integrerat. Det generösa kylskåpet är integrerat i köksmodulen så att mycket plats sparas och all mat håller sig fräsch.

DESEO 400 TR. Nedsänkbar LED-TV. Så att den inte kan skadas under transporten och tar så lite plats som möjligt försvinner TV:n elegant in i sideboardet.

LOUNGEVARIANTER DESEO 400 TR. I köket fnns det många små hjälpredor. Tack vare Orga-boxen har allt sin egen plats under resan.

Bäddsoffa

4 00 TR

KÖKSVARIANTER Kompaktkök 400 TR

MER INFORMATION ONLINE knaus.se

18

19


DESEO Fällbar bäddsoffa

DESEO 400 TR. Ytterligare en praktiskt detalj som gör att allt i DESEO alltid är organiserat på bästa sätt.

DESEO 400 TR. Nyss bekväm soffa, nu skön säng: Tack vare den genomtänka konstruktionen konverteras den praktiska bäddsoffan i en handomvändning.

DESEO 400 TR. Med några få handgrepp kan sittbänken byggas om till en mysig dubbelsäng.

DESEO 400 TR. Det rymliga badrummet framme övertygar med detaljer som den fällbara klädstången, många avlastningsytor, ett förlängt tvättbord och en bänktoalett som rengörs enkelt.

DESEO 400 TR. Uppfällbar säng (tillval). Den nedsänkbara sängen kan lätt hissas upp på dagen när den inte används. På natten ger den maximal sovkomfort tack vare högkvalitativa EvoPore madrasser.

FRÅN FANTASTISK TILL UPPIGGANDE När bakluckan är öppen ligger du i princip mitt i naturen i DESEO – fantastiskt helt enkelt! Om på morgonen tar du en uppiggande dusch i det egna badrummet. Multifunktionaliteten gör DESEO till en helhet där allt ingår.

Praktiskt badrum fram DESEO 400 TR. Med tillvalsutvidgningen av duschen får du förutom det utdragbara duschmunstycket inklusive hållare även det patenterade KNAUSduschdraperiet. Detta kan öppnas och stängas smidigt med hjälp av styrskenan i taket. En integrerad luftkammare skapar en duschkabin av draperiet och håller det borta från kroppen.

SÄNGVARIANTER 2-4 Sovplatser 400 TR

BADRUMSVARIANTER Badrum fram 400 TR

MER INFORMATION ONLINE knaus.se

20

21


SPORT&FUN DEN PRAKTISKA

FINNS ÄVEN SOM SPECIALMODELL

All information finns i en separat broschyr och online på knaus.se

MER INFORMATION ONLINE knaus.se

22

1.300-1.700 kg Tillåten totalvikt

2-4 Sovplatser

1 Planlösning 23


PLANLÖSNINGAR

SPORT&FUN

OCH FAKTA

ENORMT FÖRVARINGSUTRYMME MAXIMALT NÖJE Med den valfria motorcykelhållaren blir det en perfekt kombination av transport och bostadsutrymme.

cm

62

5c

480 QL

Enorm baklucka

SPORT&FUN 480 QL. I kombination med smart placerade fästen kan du säkra din motorcykel optimalt under resan med tillvalet motorcykelhållare. För att underlätta lastningen finns en integrerad lastramp som tillval. För att underlätta lastningen finns en integrerad lastramp tillgänglig som tillval. SPORT&FUN 480 QL. För omptimal säkring och för att det inte ska uppstå snubbelställen om last saknas.

Längsgående kök   4 Sovplatser   Tvärställd säng

KONFIGURATOR ONLINE configurator.knaus.com/se

24

Motorcykelhållare som tillval

m

HUSVAGNSLEGEND FÖR AKTIV SEMESTER För alla som behöver obegränsat med förvaringsutrymme är SPORT&FUN förstahandsvalet. I det enorma frontgaraget kan du packa stora mängder bagage och ända behålla överblicken. Den stora bakdörren och takräcket och stegen är en stor fördel särskilt för aktiva semesterfirare. Här kan du säkert och bekvämt lasta även större sport- och fritidsutrustning.

Upp till 4 sovplatser

SPORT&FUN 480 QL. Den högkvalitativa vinylgolvbeläggningen tål en hel del och ser bra ut även efter många år.

257 cm

232

Höjdpunkter

SPORT&FUN 480 QL. Maximalt med förvaringsutrymme, perfekt last- och viktfördelning över hela fordonsbredden samt praktisk tillgång tack vare hopfällbar säng som kan justeras på höjden. Och naturligtvis utlovar den genomtänkta planlösningen även optimala köregenskaper vid korrekt lastning.

25


SPORT&FUN

BO OCH ÄTA GOTT Vandra i bergen eller surfa vid stranden. SPORT&FUN är ett nöje överallt. Och efter en dag full av upplevelser ser man fram emot en avkopplande kväll.

SPORT&FUN 480 QL. Det längsgående köket ser inte bara elegant ut, det övertygar också med en mängd förvaringsutrymme. Den robusta HPL-arbetsbänken är lättskött och reptålig.

SPORT&FUN 480 QL. Individuellt designad interiör, golvet i yachtstil och praktiska utrustningsdetaljer gör husvagnen till en tjusig följeslagare på semestern.

Bekväm L-soffa SPORT&FUN 480 QL. Den praktiska kubformade pallen har en fast plats under kylskåpet och kan vid behov användas som sittplats och extra förvaringsutrymme.

SPORT&FUN 480 QL. Enkel laddning. Precis där man behöver dem: 230 V-kontakt och USB-uttag.I det inbyggda facket finns plats för fjärrkontroll och glasögon.

SPORT&FUN 480 QL. Gasolspis i hög kvalitet med tre brännare. Tillaga espresso, koka spagetti och tillreda sås samtidigt – inte ostadigt alls tack vare stabilt gjutjärnsgaller.

SPORT&FUN 480 QL. Det stora kylskåpet finns som standard med frysfack och automatiskt energival (AES-funktion) för maten.

LOUNGEVARIANTER L-soffa

4 80 QL

KÖKSVARIANTER Längsgående kök 480 QL

MER INFORMATION ONLINE knaus.se

26

27


SPORT&FUN Trivsam tvärställd säng

SPORT & FUN 480 QL. Platssparande hörntvättställ, rymligt spegelskåp, vridbar toalett: Detta badrum är ett under av yteffektivitet.

SPORT&FUN 480 QL. Med gastryckfjädrarna fäller du utan problem upp den tvärställda standardsängen och har när som helst bekväm tillgång till frontlastutrymmet under den.

FULL SEMESTERGLÄDJE VARJE DAG

Multifunktionellt kompaktbadrum

Sova ostört och vakna utvilad nästa dag – tack vare perfekt integrerad tvärställd säng. Från sängen direkt till badrummet och börja dagen nyduschad. Härligt helt enkelt! SPORT & FUN 480 QL. Badrummet kan enkelt utökas med ett duschkar (tillval). Ingår också i duschutvidgningen: Ett högkvalitativt duschmunstycke inklusive hållare bredvid dörren, nära till hands för användning i duschkaret. SPORT&FUN 480 QL. Som alternativ kan du också välja en säng med justerbar höjd och avancerad justeringsmekanik. För att uppnå full lastkapacitet i garaget fram kan denna säng även användas som sovplats i det övre läget.

28

SPORT&FUN 480 QL. Loungesoffan kan med några få handgrepp förvandlas till en bekväm dubbelsäng tack vare dynor med perfekt passform som ingår som standard.

SPORT & FUN 480 QL. Gott om plats för en avkopplande semesterupplevelse. Här används alla vinklar och vrår.

SÄNGVARIANTER 2-4 Sovplatser 480 QL

BADRUMSVARIANTER Kompaktbadrum 480 QL

MER INFORMATION ONLINE knaus.se

29


SPORT DEN MÅNGSIDIGA

FINNS ÄVEN I SPECIALUTFÖRANDE

All information finns i en separat broschyr och online på knaus.se

MER INFORMATION ONLINE knaus.se

30

1.100-2.000 kg Tillåten totalvikt

3-6 Sovplatser

15 Planlösningar 31


PLANLÖSNINGAR

SPORT

OCH FAKTA

400 LK

400 QD

420 QD

Kompakt kök   4-5 Sovplatser   Säng, fällbar över sittgrupp

Kompakt kök   3 Sovplatser   Tvärställd säng

Kompakt kök   3 Sovplatser   Tvärställd säng

450 FU

460 EU

500 EU

Kompakt kök   4 Sovplatser   3/4 säng

Kompakt kök   3 Sovplatser   Enkelsängar

Kompakt kök   4 Sovplatser   Enkelsängar

500 FU

500 KD

500 QDK

Kompakt kök   4 Sovplatser   3/4 säng

Längsgående kök   4-6 Sovplatser   Tvärställd säng, Etagenbett

Längsgående kök   4-6 Sovplatser   Tvärställd säng, Etagenbett

500 UF

540 FDK

540 UE

Kompakt kök   4 Sovplatser   3/4 säng

Längsgående kök   4-6 Sovplatser   3/4 säng, Etagenbett

Kompakt kök   4 Sovplatser   Enkelsängar

580 QS

650 FDK

650 UFK

Längsgående kök   4-6 Sovplatser   Tvärställd säng, Etagenbett

Längsgående kök   4-6 Sovplatser   3/4 säng, Etagenbett

Längsgående kök   5-6 Sovplatser   3/4 säng, Etagenbett

257 cm

cm 6 0 5 - 8 65

232 - 250 cm

ENORM MÅNGFALD Oavsett om du är en naturälskande ensamresenär, om ni är ett par som älskar att upptäcka nya platser eller en storfamilj: SPORT erbjuder en enorm mångfald av planlösningar och unikt mycket fordon för pengarna så att alla har chansen att förverkliga sina semesterdrömmar. Högsta boendekomfort & praktiska detaljer ingår givetvis också.

Höjdpunkter   Unikt pris-prestandaförhållande   Många säng-, badrums- och köksvarianter   Enorm variation på planlösningar och upp till 6 sovplatser

KONFIGURATOR ONLINE configurator.knaus.com/se

32

33


SPORT

PLATS FÖR SAMVARO Modern interiördesign och en trivsam matplats med mycket plats för benen är perfekt för gemensamma måltider och att umgås.

Trivsam

kompakt kök

SPORT 540 FDK. Det stora utrymmet i det längsgående köket är perfekt för alla mästerkockar. Väggpanelen skyddar mot matstänk och rengörs enkelt. Då det till och med roligt att städa.

dinett SPORT 540 FDK. På den rymliga insidan finns perfekt plats för en trivsam spelkväll med familjen. Den moderna designen med ljusa accenter skapar en trivsam stämning.

Generöst längsgående kök

LOUNGEVARIANTER

SPORT 540 FDK. Lådor med fullutdrag. De dras ut så långt att du bekvämt kan nyttja hela lådan, även längst bak. SPORT 450 FU. Beroende på planlösning finns här en stor spegel, klädkrokar, extra hyllor plus förvaringsutrymme i entrémöbeln. Och även tillvalet 24" SMART-TV om ni har valt den.

34

Platssparande

SPORT 420 QD. Mörk, tvärgående trädekor i kombination med ljusa takskåp ger ett elegant intryck.

Enorm

Bekväm

U-sittgrupp

salongsittgrupp

SPORT 540 FDK. Res- eller ställplatstyp? Med AES-funktionen kan man använda absorbtionskylskåpet med gasol också under en längre tid utan laddningsström.

Dinett

400 QD, 420 QD, 460 EU, 500 KD, 500 QDK, 540 FDK, 650 FDK

Dinett & halvdinett

400 LK

U-sittgrupp

50 FU, 500 UF, 500 EU, 4 500 FU, 540 UE

Salongsittgrupp

580 QS

U-sittgrupp & halvdinett 650 UFK

KÖKSVARIANTER Kompakt kök

00 LK, 400 QD, 420 QD, 4 450 FU, 460 EU, 500 UF, 500 EU, 500 FU, 540 UE

Längsgående kök 500 KD, 500 QDK, 540 FDK, 580 QS, 650 FDK, 650 UFK

MER INFORMATION ONLINE knaus.se

35


SPORT Generösa

Familjevänlig

enkelsängar

våningssäng

Generöst

SPORT 540 FDK. I det generösa underskåpet finns extra mycket förvaringsutrymme och hela familjer gläder sig över den stora spegeln – perfekt för att börja dagen med ett leende.

fast badrum

Rymligt Trivsam

längsgående badrum

tvärställd säng

SPORT 540 FDK. I planlösningar med fransk bädd utnyttjas bodelsutrymmet maximalt tack vare det anslutande badrummet.

SPORT 500 KD. För planlösningar med tvär- och barnsängar är badrummet mycket rymligt och har en separat dusch.

Bekväm fransk säng

SPORT 540 FDK. Känsla av trädkoja för barnen från och med andra våningen. Bra känsla för alla föräldrar med fallskydd och fast installerad stege

Genomtänkt

VAR OCH EN I SIN SÄNG OCH ETT BADRUM FÖR ALLA

SPORT 540 FDK. I den stora garderoben bredvid våningssängen finns plats för Lottas alla semesterkläder.

36

SPORT övertygar med mycket förvaringsutrymme och upp till 6 sovplatser genom våningssängen och den konverterbara sittgruppen. Då har alla sin egen säng och i badrummet finns tillräckligt med plats för handdukar, schampo osv.

SPORT 400 LK. Det perfekt integrerade tvättstället ger en förlängd uppställningsyta. Med tillvalsutvidgningen av duschen förvandlas badrummet snabbt till en duschkabin.

komfortbadrum

SÄNGVARIANTER 3 Sovplatser 400 QD, 420 QD 4 Sovplatser 450 FU, 460 EU, 500 EU, 500 FU, 500 UF, 540 UE 4-5 Sovplatser 400 LK 4-6 Sovplatser 500 KD, 500 QDK, 540 FDK, 580 QS, 650 FDK 5-6 Sovplatser 650 UFK

BADRUMSVARIANTER Hörnbadrum

400 QD

Komfortbadrum 400 LK, 420 QD, 460 EU, 500 EU, 500 QDK, 540 UE, 650 UFK

Platssparande

Längsgående badrum

450 FU, 500 FU, 500 UF, 540 FDK, 650 FDK

Fast badrum

500 KD, 580 QS

hörnbadrum MER INFORMATION ONLINE knaus.se

37


SÜDWIND HUSVAGNSIKONEN

FINNS ÄVEN I SPECIALUTFÖRANDE All information finns i en separat broschyr och online på knaus.se

MER INFORMATION ONLINE knaus.se

38

1.300-2.500 kg Tillåten totalvikt

3-6 Sovplatser

16 Planlösningar 39


som standard med gasolfritt E.POWER-paket. Mer info på sidan 13.

PLANLÖSNINGAR OCH FAKTA

420 QD

DEN FANTASTISKA HUSVAGNSIKONEN En av de första husvagnsmodellerna och än idag en riktig framgångssaga: SÜDWIND övertygar sedan 60 år tillbaka ständigt med nya utrustningsdetaljer, innovativ teknik och designhöjdpunkter.

Höjdpunkter   3 planlösningar gasolfri som standard   Ljus och modern interiördesign

Kompakt kök   3 Sovplatser   Tvärställd säng

450 FU

Kompakt kök   4 Sovplatser   Fransk säng

SÜDWIND 460 EU

Kompakt kök   4 Sovplatser   Enkelsängar

En absolut bästsäljare sedan många år

500 EU

Kompakt kök   4 Sovplatser   Enkelsängar

500 PF

500 FU

Längsgående kök   4 Sovplatser   Fransk säng

500 QDK

500 UF

Längsgående kök   4 Sovplatser   Fransk säng

540 UE

257 cm

Panoramaküche   3 Sovplatser   Fransk säng

647-865 cm

Längsgående kök   5-6 Sovplatser   Tvärställd säng, Våningssäng

Längsgående kök   3 Sovplatser   Enkelsängar

232-250 cm

540 FDK

Längsgående kök   5-6 Sovplatser   Fransk säng, våningssäng

580 QS

KONFIGURATOR ONLINE configurator.knaus.com/se

40

Längsgående kök   5-6 Sovplatser   Tvärställd säng, Våningssäng

650 PXB

Panoramaküche   3 Sovplatser   Queen size-säng

550 FSK

Längsgående kök   5-6 Sovplatser   Fransk säng, våningssäng

650 PEB

Panoramaküche   3 Sovplatser   Enkelsängar

650 FSK

Längsgående kök   5-6 Sovplatser   Fransk säng, våningssäng

650 UX

V inkel kök   4 Sovplatser   Queen size-säng

41


SÜDWIND

LAGA MAT OCH TRIVAS I MODERN MILJÖ

Rymligt

Samtidigt som läckra maträtter trollas fram i det välutrustade köket, kan man koppla av i den trivsamma sittgruppen med ljusa möbler. I de praktiska överskåpen finns alltid böcker, brädspel eller kläder inom räckhåll.

Vinkel kök

Unikt panoramakök

Generöst Längsgående kök SÜDWIND 650 FSK. I det långsgående köket installeras det stora kylskåpet med dubbelhängning separat bredvid pentryt. I ugnen (tillval) kan man grädda frukostfrallorna.

Bekväm salongsittgrupp SÜDWIND 580 QS. För att pyssla med hela familjen finns tillräckligt med plats i den rymliga dinetten. Den ljusa, varma stämningen och många fönster ger en unik känsla av rymd.

LOUNGEVARIANTER

Enorm

Dinett

U-sittgrupp

U-sittgrupp 450 FU, 500 EU, 500 FU, 500 UF, 540 UE, 650 UX, 650 PXB, 650 PEB

SÜDWIND 540 UE. Panoramataket ger en magnifik utsikt från sittgruppen.

SÜDWIND 650 PXB. Så bekväm kan en sittgrupp vara, du har mer plats för benen och lutar dig bekvämt tillbaka.

Trivsam dinett 42

SÜDWIND 650 PXB. I panoramaköket utnyttjas hela fordonsbredden, vilket maximerar förvaringsutrymmet och arbetsytan. Tack vare det enorma fönstret ovanför köksbänken uppstår en unik känsla av rymd.

420 QD, 460 EU, 500 QDK

Salongsittgrupp 500 PF, 550 FSK, 580 QS, 650 FSK

SÜDWIND 460 EU. Från kylskåpet som är inbyggt i köksblocket via generös förvaring till gasspisen: Här finns allt, dessutom extremt platseffektivt organiserat.

KÖKSVARIANTER Kompakt kök 420 QD, 450 FU, 460 EU, 500 EU Vinkel kök

650 UX

Längsgående kök 500 FU, 500 UF, 500 QDK, 540 UE, 540 FDK, 550 FSK, 580 QS, 650 FSK Panoramakök

Platssparande kompaktkök

500 PF, 650 PXB, 650 PEB

MER INFORMATION ONLINE knaus.se

43


SÜDWIND SÜDWIND 650 PXB. Det bakre badrummet i bak ger optimalt med utrymme. Hela fordonsbredden används och skapar plats för en separat och rymlig dusch.

Exklusiv Queen size-säng

SÜDWIND 580 QS. Här får du extra mycket rörelsefrihet, stort tvättställ och separat dusch.

Generöst fast badrum

SÜDWIND 650 PXB. Man kommer bekvämt åt exklusiva queensize-sängen från båda sidorna. Väggbeklädnaden i läderstil ger en känsla av kvalitet.

Exklusivt en-suite-badrum

Bekväm

Generösa

Familjevänlig

Genomtänkt

fransk säng

Enkelsängar

våningssäng

komfortbadrum

SÜDWIND 500 FU. En äkta klassiker som integreras extra platseffektivt i planlösningen. Den platseffektiva placeringen av säng och badrum bredvid varandra ger en trivsam inomhusyta.

PIGG OCH UTVILAD VARJE DAG

SÜDWIND 540 UE. Dra ut rullribbotten (tillval), sätt i dynan och sedan har man en bekväm dubbelsäng.

SÜDWIND 540 UE. Med perfekt integrerat tvättställ med förlängd uppställningsyta och praktisk bänktoalett.

SÜDWIND 580 QS. Sängarna är placerade så att det blir till små krypin där man kan dra sig tillbaka. Här har alla barn sin egen del och är ändå tillsammans.

SÄNGVARIANTER 3 Sovplatser 420 QD, 500 PF, 540 UE, 650 PXB, 650 PEB

I SÜDWIND kan du välja bland många olika säng- och badrumsvarianter. Fokus ligger alltid på högsta komfort och funktionella lösningar.

Tvärställd säng 44

450 FU, 460 EU, 500 EU, 500 FU, 500 UF, 650 UX

5-6 Sovplatser

500 QDK, 540 FDK, 550 FSK, 580 QS, 650 FSK

BADRUMSVARIANTER Komfortbadrum 420 QD, 460 EU, 500 EU, 540 UE, 650 UX

Rymligt längsgående badrum

Trivsam

4 Sovplatser

längsgående badrum

450 FU, 500 FU, 500 UF, 500 PF, 540 FDK, 550 FSK, 650 FSK

Fastbadrum

500 QDK, 580 QS

Badrum

650 PXB, 650 PEB

MER INFORMATION ONLINE knaus.se

45


NEW

AZUR DEN GRÄNSLÖSA

MER INFORMATION ONLINE knaus.se

46

1.500-2.000 kg Tillåten totalvikt

4-6 Sovplatser

4 Planlösningar 47


PLANLÖSNINGAR

AZUR

OCH FAKTA

GRÄNSLÖS TRIVSEL 460 EU

Kompakt kök   4 Sovplatser   Enkelsängar

Ett riktigt drömboende. AZUR imponerar med de snedställda möblerna och inuti ligger fokus på hemtrevlighet. På in- och utsidan övertygar den med en unik, dynamisk ljusdesign. Kvalitetsmaterial och genomtänkta, funktionella lösningar gör husvagnen i cocooning-style till en plats där alla verkligen trivs.

500 EU

Längsgående kök   4 Sovplatser   Enkelsängar

272 cm

500 FU

698-758 cm

231 cm

Längsgående kök   4 Sovplatser   3/4 säng

540 UE

Höjdpunkter   Dynamisk dämpad LED-belysning   FoldXpand i fram- och bakdelen   Längsgående kök   5-6 Sovplatser   Enkelsängar

Självåterställande FibreFrame

KONFIGURATOR ONLINE configurator.knaus.com/se

48

49


AZUR

BO MED TRIVSELFAKTOR

Enorm U-sittgrupp

Den generösa bodelen blir till en optisk höjdpunkt genom de fria siktlinjerna, den eleganta cocooning-designen och det unika ljuskonceptet.

Platssparande kompaktkök

AZUR 500 FU. De rymliga lådorna som kan dras ut hela vägen ger inte bara ordning utan är också extra enkla att fylla.

AZUR 500 FU. Överskåpen går inte helt och hållet runt om i AZUR – trots detta måste man inte göra avkall på förvaringsutrymmet.

AZUR 500 FU. Cocooning-design för maximal trivselfaktor. I den bekväma U-sittgruppen trivs man direkt tack vare SmartWall med tygklädsel, ädla ytor och dynamisk dämpad LED-belysning. Det är gemytligt helt enkelt.

Generöst längsgående kök AZUR 500 FU. Vi äter ju som bekant med ögonen – och i AZUR extra mycket. Det minimalistiska designköket blir inte bara en kulinarisk höjdpunkt utan är också maximalt funktionellt tack vare dämpad belysning i lådorna, ädel arbetsbänk och snyggt kylskåp med dubbel hängning.

AZUR 500 FU. Interiören visar sig från sin bästa sida med dämpad LED-belysning med dynamisk ljusdesign. Tack vare snedställt möblemang har man fri siktlinje genom det generösa utrymmet.

AZUR 500 FU. I vår Smart-Wall är förvaringsutrymmet integrerat på ett tilltalande sätt i väggen och bakom dynorna finns ännu mer hyllutrymme. Luckan fungerar som praktisk utökning av arbetsytan och tack vare integrerat eluttag passar det perfekt att sätta en kaffebryggare här.

LOUNGEVARIANTER AZUR 500 FU. Under glasövertäckningen med soft-close-funktion finns gasolhällen med gjutgaller. Här står espressomaskinen och stora kastruller och stekpannor säkert.

U-sittgrupp 460 EU, 500 FU, 500 EU, 540 UE

KÖKSVARIANTER Kompaktkök

460 EU

Längsgående kök

500 FU, 500 EU, 540 UE

MER INFORMATION ONLINE knaus.se

50

51


AZUR Bekväm

Rymligt

fransk säng

längsgående badrum AZUR 500 FU. Handfatet, de generösa avlastningsytorna och en bred spegel med stämningsfull dämpad belysning – det längsgående badrummet i AZUR övertygar med modern design och mycket förvaringsutrymme.

AZUR 500 FU. I 3/4-sängen kan man sträcka ut sig helt. På sängens sockel finns stämningsfull dämpad belysning och under sängen finns extra förvaringsutrymme.

SOM VÄCKT AV KYSSAR I sovdelen fortsätter den trivsamma cocooning-designen. Indirekt ljus och tygklädda väggar ger också här en behaglig stämning. Badrummet övertygar med ett modernt tvättställ och mycket förvaringsutrymme.

Generösa enkelsängar

AZUR 500 FU. 2 blir 4: Den generösa U-sittgruppen blir till en mysig stor sammanhängande bäddyta i en handomvändning. På så vis skapas två separata sovplatser för upp till 4 personer i AZUR.

52

AZUR 500 FU. I de intelligent dolda förvaringsfacken finns mycket plats för favoritböckerna, tidskrifter eller kläder.

AZUR 500 FU. Bakom den lättstädade bänktoaletten finns ytterligare förvaringsfack. Där finns plats för schampo, duschgel och handdukar.

AZUR 500 FU. Ett toalettrum med mervärde. Ännu mer förvaringsutrymme finns i det separata toalettrummet. Tack vare integrerad klädstång och tillvalet duschutbyggnad kan det här rummet användas extra flexibelt.

SÄNGVARIANTER 4 Sovplatser

460 EU, 500 FU, 500 EU

5-6 Sovplatser

540 UE

BADRUMSVARIANTER Komfortbadrum

460 EU. 500 EU, 540 UE

Längsgående badrum 500 FU

Genomtänkt komfortbadrum

MER INFORMATION ONLINE knaus.se

53


ONLINE

MEHR MERINFOS INFO

& UNTERWEGS OCH PÅ RESAN

KNAUS.COM KNAUS.SE

DET ÄR FRIHET SOM BERÖR

SILWYREADY FÖR AVSLAPPNAT RESANDE

KNAUS står inte bara för fritidsfordon av högsta kvalitet, utan framför allt för glädjen i campinglivet. Dyk in i vår unika produktvärld och upptäck våra varierade erbjudanden som gör årets vackraste tid ännu mer färgsprakande. Dra nytta av våra erbjudanden såsom mein.KNAUS Kundenclub, vår Fanshop eller tjänsterna på vår uthyrningsportal RENT AND TRAVEL.

LÄTTANVÄND PLANLÖSNINGSGUIDE

STARKT ÅTERFÖRSÄLJARNÄT

På vägen till det perfekta resesällskapet finns några frågor att reda ut: Hur många sovplatser behöver finnas? Hur stor eller liten bör din KNAUS vara? Har du en fast budget? Planlösningsguiden tar dig på några få sekunder via intuitiva frågor om de viktigaste punkterna till de fordon som passar dig.

Mer än 300 märkespartners i över 25 länder i hela världen: Detta enorma återförsäljarnät bidrar till vår höga kundnöjdhet. Kunnig rådgivning, god service och intressanta evenemang väntar dig här. Genom att ange ditt postnummer i vår sökmotor kan du med några få klick hitta din närmaste KNAUSåterförsäljare och se vilka planlösningar som väntar på dig där.

PLANLÖSNINGAR ONLINE floorplanfinder.knaus.com

Med magnetsystemet från silwy ® slipper man glas och byttor som glider omkring i fritidsfordonet. Tack vare magneter av metall sitter husgeråden kvar på plats. Man slipper saker som slamrar på resan som då också blir säker. Man kan också lossa nano-paddarna när man vill och sätta dem exakt där de just behövs. Grundutrustningen* för silwyREADY finns som standard i alla nya fordon från KNAUS. Läs mer på www.silwy.de/ready

* T ill grundutrustningen hör: 1x nano-gel-pad i metall, 1x magnetkrok & 1x kupong med personlig värdekod för kostnadsfri beställning/leverans av metallmattan BLACK (20 x 27 cm) + metallisten BLACK (25 cm)

TESTA DITT DRÖMFORDON I FÖRVÄG! Du går i tankarna om att köpa ett fritidsfordon men är osäker på om det verkligen passar dig? Hyr husbil med Rent and Travel! På de professionella uthyrningsstationerna på över 180 platser i Tyskland kan du välja mellan många olika planlösningar i över 2 200 hyrfordon i 11 fordonskategorier. Konsultera våra experter om de enskilda fordonen och upplev en oförglömlig resa till bästa förhållande mellan pris och erhållet värde. Mer information på www.rentandtravel.se

ÅTERFÖRSÄLJARNÄT ONLINE bergholm.com/aterforsaljare

ONLINE-KONFIGURATOR Med produktkonfiguratorn skapar du ditt personliga KNAUS-fordon enligt dina önskemål och kommer därmed klick för klick närmare drömmen om en egen KNAUS.

3 5

KONFIGURATOR ONLINE

1

configurator.knaus.com/se

KUNDKLUBB mein.KNAUS KNAUS FANSHOP Shoppingsugen? I vår fanshop finner du ett brett urval av campingprodukter som gör din semester roligare. Från högkvalitativa kläder för både dam och herr, roliga spel för hela familjen till inredning. Här finns något för alla! FANSHOP ONLINE shop.knaus.com

54

Dra nytta av de många fördelarna, såsom exklusiva kampanjer och fantastiska rabatter hos våra samarbetspartner! Som klubbmedlem får du en inbjudan till våra årliga kundträffar och dessutom två gånger årligen vår informativa kundtidning INSIDE med underhållande reportage kring campingfordon hem i brevlådan. Medlemskapet är helt kostnadsfritt för alla KNAUS-kunder. KUNDKLUBB ONLINE mein.knaus.com

FRANKANA FREIKO

2

Det finns en del saker som du absolut behöver för en riktigt bra campingsemester. Här kan du lita på kvalitetsprodukterna från KNAUS samarbetspartner Frankana Freiko. På shop.knaus.com hittar du det varierade sortimentet i vår fanshop. Alla uppgifter & priser gällande Frankana Freiko finns på www.frankanafreiko.de 1 2 3 4

Gasadapterset | Art-Nr. 651/026 Muggset 4 st. | Art-Nr. 651/020 Campingbord | Art-Nr. 51 016 Porslinsset Cosmic Blue, 9 delar | Art-Nr. 51 014

6 4

7

5 Campingstol | Art-Nr. 651/019 6 Fotstöd | Art-Nr. 601/143 7 Kastrullset 9 delar | Art-Nr. 51 013

55


@knaus_official youtube.knaus.com schwalbenblog.knaus.com shop.knaus.com

Vår katalog finns även för husbilar och Camper Vans. Upptäck även våra special- och jubileumsmodeller i separata broschyrer! Vi reserverar oss för eventuella tryckfel. Uppgifter om leveransomfattning, mått och vikter samt utseendet motsvarar den information som fanns tillgänglig vid tidpunkten för tryckning (07/2022). Vi reserverar oss för ändringar av utrustning, tekniska data, serieomfattning och priser. Informera dig i det avseendet hos din auktoriserade KNAUS-återförsäljare innan köpet. Information om leverans, måttangivelser, viktangivelser samt utformning/design avser de uppgifter som gäller när broschyren trycks. Vi förbehåller oss rätten att ändra utrustning, teknisk data, produktionsplanering och pris. Vi reserverar oss för eventuella tekniska förändringar i konstruktion, där syftet är att förbättra produkten och så länge som det kan anses vara rimligt för kunden. Därutöver reserverar vi oss för mindre färgavvikelser och avvikelser i produktegenskaper om dessa inte går att undvika med anledning av material. (t.e.x Färgavvikelser med ca 2,0 dE mellan lack på plåt och lack på GFK/ plast, så länge som det kan anses vara rimligt för kunden. De afbeeldingen die getoond worden in de brochure laten deels speciale uitvoeringen zien die tegen meerprijs te verkrijgen zijn of deel uitmaken van prototypes of studie, die niet overeenkomen met de standaarduitvoeringen en daardoor ook niet als optie beschikbaar zal zijn. Kleurafwijkingen zijn door druktechnische redenen mogelijk. Innan du köper ett fordon, vänligen kontakta en lämplig KNAUS återförsäljare för råd om seriens nuvarande status. Viss utrustning som visas i katalogen är inte en del av standardutrustningen. Observera informationen i den aktuella prislistan, särskilt när det gäller vikter, lastningsalternativ och toleranser. För att göra eventuella ändringar krävs skriftligt medgivande från Knaus Tabbert AG i förhand. Knaus Tabbert AG . Helmut-Knaus-Straße 1 . 94118 Jandelsbrunn . Germany

Generalagent i sverige

BERGHOLM FÖRSÄLJNING AB Gesällgatan 6 . 681 42 Kristinehamn . Tel: 0550-380 80 . bergholm.com

Alla fordon online knaus.se

Art. nr. R08118062-SE

facebook.knaus.com