Page 1

1


2


INHOUD

Voorwoord

5

De ruggengraat van het bedrijf

6

Geschiedenis & groei

8

Activiteiten

10 - 18

20

TECH - afdeling VERLICHTING - afdeling ECO - afdeling MECOFAB - afdeling EUROTHERMIC - afdeling

10

De toekomst

12 14 16 18

3


BESTUUR

Koen Cassenaer C.O.O.

Eddy Mespreuve C.E.O. en oprichter

Carine Paridaens

C.F.O. en mede-oprichter

4


CARBOMAT

Een bedrijf dat doordenkt! VOORWOORD Beste lezer, Carbomat Group is opgericht in 2006 als innovatief distributeur/invoerder met als doelstelling op een andere manier samen te werken met de professionele installateur en de bedrijfswereld op vlak van ondersteuning en bevoorrading. Gestaafd op meer dan 20 jaar ervaring en stevige relaties in de markt is Carbomat uitgegroeid tot één van de meest succesvolle familiebedrijven in België. Door steeds trouw te blijven aan onze doelstellingen bestaat Carbomat uit 5 verschillende afdelingen; Carbomat Tech, Carbomat Eco, Carbomat Verlichting, Mecofab en Eurothermic. Vandaag zijn wij reeds ook actief in diverse landen waaronder België, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Marokko. Carbomat Group is een succesvolle onderneming die steeds doordenkt over verdere uitbreiding en op zoek is naar partners in het buitenland met dezelfde doelstellingen.

5


6


DE RUGGENGRAAT VAN HET BEDRIJF Logistiek/Voorraad: Onze kracht is om te beschikken over een grote voorraad zodat we onze klant steeds tevreden kunnen stellen. Met een voorraad en een ver doorgedreven automatisatiesysteem streven we er naar om onze klanten snel en accuraat te beleveren.

Training: Met een aparte trainingsafdeling binnen de Carbomat Group zijn onze opleidingen ĂŠĂŠn van onze succesfactoren. Sinds de oprichting in 2006 hebben reeds meer dan 4000 installateurs een interne training gevolgd en zijn de Carbomat opleidingen uitgegroeid tot een begrip in de markt. Dankzij deze opleidingen kunnen de installateurs het verschil maken in een zeer competitieve markt.

Service/ondersteuning: Sinds de oprichting is technische ondersteuning een prioriteit. Door een team van ingenieurs worden onze klanten bijgestaan in de berekening en de opvolging van al hun projecten. Daarnaast bieden wij, dankzij een hecht team van professionele medewerkers, iedere klant een flexibele en gepersonaliseerde service aan.

Producten: We streven er steeds naar om bijna uitsluitend te werken met Europese producten van topkwaliteit. Onze aankopers zijn dan ook permanent op zoek naar de laatste technologische innovaties in deze dynamische sector.

7


GESCHIEDENIS EN GROEI VAN HET BEDRIJF Opgericht in 2006 als innovatieve distributeur / invoerder in Halle, is de Carbomat Group ondertussen uitgegroeid tot één van de meest succesvolle familiebedrijven in België. Met een jaarlijkse omzet van meer dan 100 miljoen Euro, 55 personeelsleden en vestigingen in België, Nederland & het Verenigd Koninkrijk is de Carbomat Group één van de meest toonaangevende technische distributeur in de sector van de hernieuwbare energie.

• Oprichting CARBOMAT NV Groothandel / Invoerder elektrisch materiaal.

• Oprichting PV-Distri Logistiek magazijn in Nederland (Terneuzen) • Eerste 1000 installateurs opgeleid door CARBOMAT

• Oprichting CARBOMAT-ECO afdeling Invoerder / Distributeur Zonnepanelen.

8


• Oprichting CARBOMAT Nederland Aparte afdeling werkzaam op de Nederlandse markt. • Oprichting Mecofab-afdeling Toegespitst op de ontwikkeling en productie van carports / dakconstructies.

• Vernieuwde Toonzaal Verlichting

• Oprichting CARBOMAT UK Kantoor in Surrey (Londen) • Euro-Thermic Afdeling toegespitst op thermische zonnepanelen. • Mecospan wint de Innovation Efficiëntie Award 2012

9


10


ACTIVITEITEN TECH - AFDELING Op onze TECH - afdeling kan u terecht voor alle elektrische installatie benodigdheden, verlichting, etc. Wij werken uiteraard uitsluitend met merken die kwaliteit en service garanderen. Om te kunnen beantwoorden aan ieders vraag bieden wij een optimale voorraad van de meest gangbare producten. Ons ruime assortiment bestaat onder andere uit kabels en draad, huishoudelijk en industrieel schakelmateriaal, kanalisatie, bevestiging, gereedschappen, enz. U vindt bij ons eveneens domotica- en beveiligingsmateriaal, ventilatie, verwarming, toegangscontrole, poort-automatisatie, etc. Wij kijken steeds toekomstgericht en zijn constant op zoek naar nieuwe producten, systemen, oplossingen en laatste technologieĂŤn.

11


12


ACTIVITEITEN VERLICHTING - AFDELING In 2011 investeerde Carbomat Group in een totaal vernieuwde verlichtingstoonzaal van 500m² om de klant nog beter te kunnen begeleiden. In deze toonzaal worden alle toonaangevende verlichtingsmerken op vlak van design in een huiselijke sfeer tentoongesteld. Een professioneel team van 4 personen adviseert en begeleidt klanten met creatieve ideeÍn bij het maken van hun keuze. Iedere project wordt uitgewerkt met een 3D lichtstudie. In de re-lighting afdeling staat vooral energiebesparing centraal. Verlichting bepaalt in vele onderneming een aanzienlijk deel van het elektriciteitsverbruik maar dankzij de modernste verlichtingsproducten kan dit verbruik met 30% tot 50 % verminderen.

13


14


ACTIVITEITEN ECO - AFDELING Sinds de start in 2007 is er reeds meer dan 150MW aan zonnepanelen verkocht. Alles bij elkaar is dit meer dan 1km². De afdeling ECO is uitgegroeid tot één van de marktleiders in de sector van hernieuwbare energie zoals fotovoltaïsche systemen, warmtepompen, warmtepompboilers, thermische zonnecollectoren, windturbines, datalog-systemen, micro-warmtekrachtkoppelingen, montagesystemen,… Gesteund op een groot assortiment van kwalitatieve producten, blijven we steeds op zoek naar nieuwe technologieën en de laatste marktontwikkelingen in deze zeer actieve en dynamische sector. Onze sterke prestaties in de PV markt bleven niet onopgemerkt en werden we in 2011 uitgeroepen tot “groei-partner” van het jaar door REC*. Deze award leverde ons de status van Platinum Partner bij REC* op! Als exclusief invoerder van Euronom, Zweedse topkwaliteit warmtepompen, bieden we ook een totaalconcept aan voor vloerverwarming in samenwerking met Henco. De gebruiksvriendelijkheid en flexibiliteit van onze dynamische E-shop zorgen ervoor dat ten allen tijde bestellingen op een snelle en correcte manier kunnen worden ingeven, gecontroleerd en opgevolgd. Ondertussen is er ook een filiaal opgericht in Nederland en het Verenigd Koninkrijk waar een lokaal team instaat voor de verdere ontwikkeling van de ECO- afdeling in het buitenland. * Renewable Energy Corporation

15


16


ACTIVITEITEN MECOFAB - AFDELING Met de oprichting van de Mecofab-afdeling spitst de Carbomat Group zich ook toe op de productie van innovatieve montage-oplossingen voor PV installaties voor carports, laadpalen voor elektrische wagens en fietsen, grondopstellingen tot volledige dakoplossingen. Mecofab kreeg in September 2012 de “Energy efficiency Award” met het product Mecospan. Mecospan is ontwikkeld om een totale dakoplossing aan te bieden met isolatie, dak en zonnepanelen alles in één.

17


18


ACTIVITEITEN EUROTHERMIC - AFDELING Met Eurothermic richt de Carbomat Group zich op de markt van thermische zonnepanelen. Vandaag gaat 85% van het energiebudget op naar de verwarming van sanitair water. Met daarbovenop de stijgende energieprijzen, is de introductie in de markt van thermische zonnepanelen een logische keuze. Met deze producten wil de Carbomat Group zich ook verder toeleggen op buitenlandse markten.

19


20


DE TOEKOMST In deze snel veranderende omgeving is de uitdaging om steeds innovatief en vooruitstrevend te zijn. Naar de toekomst toe zal de groei van de Carbomat Group komen via het verder uitbouwen van de bestaande afdelingen. Tevens zal de Carbomat Group zich verder toeleggen op het ontwikkelen van nieuwe producten om deze dan zo sterk mogelijk in de markt neer te zetten. Het ontwikkelen van buitenlandse markten is een prioriteit en de Carbomat Group is steeds op zoek naar partners in nieuwe markten.

21


CARBOMAT GROUP HEADQUARTERS +32 (0)2 306 72 17 info@carbomat.be www.carbomat.be CARBOMAT THE NETHERLANDS +31 (0)115 695 947 info@carbomat.nl www.carbomat.nl CARBOMAT UNITED KINGDOM +44 (0)1932 895 040 info@carbomat.co.uk www.carbomat.co.uk CARBOMAT MOROCCO/ATLASOL +32 (0)2 306 72 17


ECOBROCORP-NL

Carbomat company brochure NL  

Company overview

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you