Liv nr. 12

Page 1

Danmarks nye magasin til kvinder 40+

12

3

Kim Wilde – ja, den Kim Wilde (51): “Jeg er en meget lykkeligere og mere selvsikker person som 51-årig, end jeg var som 25-årig.”

modige kvinder

– fordi du vil leve det!

“Sådan ser min krop ud!”

49,95 kr. februar 2012

ditte hansen (41)

Der røg det nytårsforsæt!

“ Jeg er det perfekte sted. Ingen midtvejskrise!” Stor hår-special:

Ny farve eller pandehår?

Sådan når du dine mål i 2012

Se de smukke forvandlinger, og få ideer til dit eget hår kvindemad 40+

Hvad har

din krop brug for nu? Styrk din sundhed med mad, der er skræddersyet til dig

Side 74

Halløjsa flade mave, hvor kom du fra?

r opdate k! o o l dit

Klæder du dig ældre, end du er? Fire kvinder fik lagt de gamle vaner på hylden

mie (53):

“Da mit hjerte blev knust, besluttede jeg at udleve min drøm”

(Det ved vi godt! Se s. 82)

plus: hudpleje i lag på lag + kim wilde + danske modedesignere smagfulde vintersupper + indret dig med bøger + guide til prag

Mød tre kvinder, der vendte deres livs nedtur til optur Kr. 49,95 Norge: NOK 59,00

Benjamin Publications AS benjamin.dk

magasinetliv.dk

BK 12.01.12-08.02.12


I dette nummer FEBRUAR 2012

Pimp dine elskede jeans.

Side 19

PÅ FORSIDEN

Jo, Ditte Hansen er da stanglækker!

Side 34

Dansk design – så smukt!

Side 52

Forkælelse på flaske.

Side 18

Kim Wilde er stadig med.

Kvindeliv

10 SMÅT NYT 16 24

30 Foto Ditte Capion Makeup og hår Kamilla Bjerglind Styling Sarah Paaschburg Kjole fra Oasis, str. xs-l, 715 kr. Armbånd fra Blond Accessories, 249 kr. Ring fra Yves Saint Laurent hos Kassandra, 1.400 kr.

4

32

34

Chokolade, kaffe og lidt kultur. Skøøønt! MÅNEDENS BØGER Romanfest og Hanne Bech Hansen om sin krimiserie. NEDTUR TIL OPTUR Kan et knust hjerte, en ulykke eller en fyring være en forklædt velsignelse? Ja! CLAES BANG “Jeg vil gerne have besked, hvis jeg skal støvsuge.” PARFORHOLD PÅ PRØVE Virker damebladenes gode kærlighedsråd? Journalist Trine Pio tester fire af dem. DITTE HANSEN “Lige nu er mit liv perfekt.”

Side 74

Så’ der kaffe for kendere.

Side 10 40

68

74 76

98

GØR 2012 TIL DIT ÅR Glem alt om nytårsforsætter, og læg i stedet en plan, der holder – med garanti! “SE MIN KROP NU” Tre modige kvinder viser og fortæller om 40+ kroppen. Hvordan ser din ud? KIM WILDE “Jeg har været på mange dårlige stævnemøder.” “JEG BLEV MISBRUGT” Ina lever med følgerne af incest. Hun kan hverken arbejde eller have et forhold. INSIDERGUIDE TIL PRAG Romantik, historie og billig shopping. Kom glad!

Mode

19 JEANS IGEN-IGEN? 44 49 50 51 52

Ja da! Du skal bare style dem op eller ned. Se hvordan. FARVEL, KONETØJ ... ... og goddag, seje, skønne og brugbare 40+ mode! BLIV MODEL I LIV Så skyder vi vores store modelkonkurrence i gang. Er du med? GLADE FARVER ... ... der gør dig selv og dine omgivelser glade. SEJE DYREPRINT For dig, der vil have lidt ‘grrr’faktor ind i garderoben. DANSK DESIGN Forbered dig på at blive forelsket i moden – det gjorde vi.

magasinetliv.dk


Detox – helt naturligt.

Side 14

Servér suppe, så lover vi, at englene synger.

Side 88

40+ mode, der holder.

Side 44

Jeg eeelsker mit nye hår!

Side 58

Skab dit eget bibliotek.

Sundhed

Side 23

14 SUNDE NYHEDER

Skønhed

18 SKØNT NYT

Forkæl dig selv med en ny duft, gloss til vipperne eller en fin, ny lak.

58

NYT HÅR - NY KVINDE Se, hvordan extensions, en permanent og farve forandrer. 63 SKØNNE, HVIDE TING Lad dig friste ... 64 ER DIT HÅR ELEKTRISK? Følg vores guide, og bliv fri for knitrende, fladt hår. 65 SKØNNE TIPS Luksuscreme, skønne spasteder og test af læbepomade.

66

LAG PÅ LAG PLEJE Lær at pleje din hud med alle de lag, der gør den smuk, blød og smidig.

magasinetliv.dk

Får du stød, når du krammer din kollega? Hjælpen er nær! 80 SPØRG EKSPERTERNE Sådan får du stærke knæ, smidig nakke og alt det gode fra fisk – uden fisk. AF MED MAVEDELLEN 82 Er du også træt af ‘bæltet’ om maven? Vi forstår! Og iler med kostråd og øvelser.

88

Mad

LÆKRE VINTERSUPPER Med fisk, kokos, bønner, kartofler – og toppings, der får dig til at sige ‘mums!’. 93 HVAD SKAL VI HA’? Tærte med grønkål, bacon og laks. DIN 40+ KOST 94 Se, hvad du skal spise for at holde dig glad og sund. Og så smager det himmelsk!

Hver gang i Liv

6 REDAKTØREN SKRIVER 20

Bolig

BO MED BØGER Glem alt om kedelige reoler, og forkæl dine bøger med nye hylder, bogkasser og lir. 22 SORT-HVID Lad øjnene hvile på fine ting og sager i sort-hvid. 23 MIT FINE BIBLIOTEK Drømmer du om et skønt bibliotek a la engelsk herregård? Få noget, der ligner.

Skål på kvindekroppen!

8 SKRIV TIL LIV

HPV-virus og unge mænd.

101 KONKURRENCE

Vind tur til Paris + filmpakke.

102 QUIZ-X

Kan du løse vores krydsord?

103 LÆSERSERVICE

Find din forhandler her.

104 KONKURRENCE

Vind skønne tasker fra Adax.

106 KLUMME

Om filmnostalgi fra 80’erne. 5


Interview

SKUESPILLER DITTE HANSEN:

“Jeg nægter at blive

usynlig!” Ditte Hansen har vendt midtvejskrisen ryggen. Hun har sjældent følt sig mere på toppen end nu, og hun insisterer på at rage op i landskabet i mange år fremover. AF TRINE PIO / FOTO: DITTE CAPION

“Du skal være drømmekvinden! Du skal være smuk, sexet og uopnåelig!” lyder det fra instruktøren. Ditte Hansen retter lidt på håret, spidser de røde læber, sender flirtende blikke og forsøger at gøre sine bevægelser så sexede som muligt. Instruktøren rynker brynene, kigger skeptisk på skuespillerinden og beder hende om at leve sig endnu mere ind i rollen som hende, mændene kappes om, og de andre kvinder misunder. Men det fungerer ikke rigtigt. Rollen er Ditte Hansens første som klassisk skønhed, og hun føler sig ikke tilpas. For hun ved ikke, hvordan hun skal lægge følelser i en rolle, der ikke har noget på hjerte, men bare er et hylster. “Det er første og eneste gang, jeg har skullet spille drømmekvinden. Det var i en komedie, og jeg var så elendig til det. For hun findes jo ikke. Jeg kan ikke bare være sød, smuk og sexet. Hele min måde at spille skuespil på

34

magasinetliv.dk


Ditte Hansen (41)

“Jeg kan ikke bare være sød, smuk og sexet.”

PRIVAT: Gift med skuespiller Benjamin Boe Rasmussen siden 1999, mor til sønnerne Asger på 10 og Thor på 14 år. JOB: Skuespiller, uddannet fra skuespillerskolen ved Odense Teater. Har medvirket i Cirkusrevyen 2006-2011, filmene Oh Happy Day, Blå mænd, Parterapi, Far til fire på japansk, Kærlighed på film samt tv-julekalenderen Pagten. Har desuden medvirket i et hav af teaterstykker, heriblandt Bitterfissen, Pornotopia og Evig Ung på Nørrebros Teater. Arbejder i øjeblikket på en tv-udgave af radio-satireprogrammet I hegnet og er snart aktuel i Bergmans Scener fra et ægteskab over for Jens Jørn Spottag. Premiere 22. februar på Folketeatret.

Hvorfor er det lige, du ikke synes, du kan spille sexet, Ditte?

magasinetliv.dk

35


Kvindeliv

Er du klar til at nå dine mål? Ellers skal du ikke læse denne artikel ...

Sådan gør du 2012 til dit år!

sætter minutter eller Overtrådte du allerede dine nytårsfor mmen om at give dit liv dage efter årsskiftet? Bare rolig, drø gevel, læs bare her ... et nyt look i år kan gå i opfyldelse alli Af Trine Pio

‘Jeg vil kvitte cigaretterne, tabe mig ti kilo og få mere tid til at dyrke mit parforhold’. Stod nogle af disse nytårsforsætter på din liste? Og har du allerede brudt dem? Du er ikke den eneste. “For rigtig mange bliver forsætterne kun til gode intentioner – det bliver ting, som vi godt kunne tænke os, men som vi ikke for alvor har tænkt igennem og måske ikke helt besluttet os for. Vi er stadig i skal/skal ikke-fasen,” siger Dorthe Rindbo, der er rådgiver og ekspert i personlig planlægning. For at vores intentioner kan blive til mål, er det altafgørende, at de er ultra konkrete, og at vi virkelig arbejder med vores motivation. “Vi er nødt til at være meget specifikke og sige til os selv: ‘Præcis hvor mange timer om ugen vil jeg dyrke motion og hvornår?’. Og så skal vi turde at gå ind i den mere smertelige del af det og sige: ‘Hvad vil det kræve af mig?’ og: ‘Hvad skal jeg give afkald på?’, men også omvendt: ‘Hvad vil det give mig?’.”

Små skridt – og en nødplan En anden klassisk fejl er at sætte (for) mange mål ad gangen. “Vi kan godt lide at spille på mange heste, men det bliver uoverskueligt. Vi taber pusten, fordi vi vil for mange ting, og så ender vi med at give op. Desuden tænker rigtig mange af os i alt eller intet. Vi beslutter os for, at fra den 40

første januar må vi ikke spise sukker, ryge så meget som én cigaret eller røre en kage. Men det er selvpineri, og derfor lykkes det sjældent,” siger Dorthe Rindbo. I stedet for quick-fix løsninger skal vi ifølge coachen tage små skridt ad gangen. “Hvis du i stedet for helt at undvære sukker fra den ene dag til den anden siger til dig selv, at fra i dag og de næste tre uger vil du putte et stykke sukker mindre i kaffen, bliver det til at gå til – og nemmere at tage næste skridt, at droppe sukkerknald nummer to.” Tit sker der desuden det, at vores mål for det nye år strander, fordi vi ikke har en nødplan. “De fleste af os opererer slet ikke med den mulighed, at vi kan falde i, men det gør vi med stor sandsynlighed. Det kan vi lige så godt gøre os klart fra start og så have en plan, vi tyer til, når det sker.” Frem for at sætte en bestemt dato opfordrer Dorthe Rindbo desuden til, at vi spørger os selv, hvorfor vi ikke begynder allerede i dag? “Vi har det med at skyde tingene foran os, ofte fordi vi ikke helt er klar til at ofre det, der skal ofres. Derfor er det så vigtigt, at vi vil resultatet, og at vi sætter et mål, der er ambitiøst, men samtidig realistisk. Vi er nødt til at gøre op med os selv, om vi vil den kortsigtede nydelse eller den langsigtede lykke? Vælger vi det sidste, kræver det moden overvejelse, minutiøs planlægning, og at vi er topmotiverede.”

magasinetliv.dk


Slank, røgfri ...

Dorthe Rindbo

... og i rigtig god form. Hvad er vigtigst for dig at nå i 2012? Her får du rådgiver Dorthe Rindbos guide til, hvordan du kommer glad i mål. MÅL:

MÅL:

Jeg vil gerne tabe mig ti kilo. Jeg lægger typisk ud med hverken at spise fedt eller sødt. Efter et par dage falder jeg i, og så er jeg hurtigt tilbage i min gamle livsstil. Hvad skal jeg gøre?

Jeg påtager mig alt for mange opgaver, både på mit arbejde og derhjemme, og jeg er tit også den, der hjælper veninderne, når de har brug for en hånd. Hvordan bliver jeg bedre til at sige fra?

Jeg vil tabe mig

Jeg vil lære at sige nej

MIDDEL:

Øv dig på de ‘nemme’

MIDDEL:

Jo, du kan godt vinde kampen over kiloene – hvis du vil.

Delmål, ugeplan og skema

“Den gamle strategi virker ikke, fordi du er for hård ved dig selv. Du skal i stedet bryde dit mål ned i små delmål og eksempelvis lægge ud med at have et mål, der hedder at tabe dig to kilo på en måned svarende til cirka et halvt kilo om ugen. Eller mindre end det. Det er vigtigt, at du finder et tempo, hvor du føler, du ser fremskridt, men som ikke er for overambitiøst. Du skaber en sikker fiasko, når du forbyder dig selv at røre fedt eller sødt. Prøv i stedet at give dig selv lov til at spise 20 procent fedt og sødt og 80 procent sundt. Lav også et ugeskema, hvor du dag for dag hakker af, når du har spist sundt, så du tydeligt kan se fremskridtene. Husk også at have en nødplan for, hvordan du kommer tilbage på sporet igen, hvis du falder i.”

MÅL:

Jeg vil dyrke mere motion Jeg er mor til tre, arbejder fuld tid og er samtidig med i forældrebestyrelsen på mine børns skole. Jeg vil gerne dyrke mere motion og har også årskort til et fitnesscenter, men jeg kommer aldrig derned. Hvordan kommer jeg i gang? Nu skal der

MIDDEL:

trænes! Det bliver så godt.

Gør målet konkret FOTO: GETTY IMAGES

“Dit mål skal være meget mere konkret. Spørg dig selv: ‘Hvilken type af motion vil passe mig bedst? Hvor tit vil jeg dyrke motion? Hvor længe? Og på hvilke dage og tidspunkter?’

magasinetliv.dk

er rådgiver og underviser med speciale i personlig planlægning og effektivitet. Hun er aktuel med bogen Travle kvinders guide til mere tid. Se mere på dortherindbo.dk

“Spørg dig selv, hvorfor du siger ja, når du i virkeligheden mener nej. Er du konfliktsky, eller nyder du også den anerkendelse, du får ved at sige ja? Det er ofte kvinder med lavt selvværd, der kæmper med at sige nej, og det kan hjælpe at blive mere bevidst om, hvorfor du gør, som du gør. Gør dig klart, at bag ethvert nej ligger også et ja. Når du siger nej til en ekstra opgave på arbejdet eller til at hjælpe veninderne, siger du samtidig ja til mere tid til dine børn eller dig selv. Prøv også at lave en trekant, hvor du i toppen noterer dem, du har sværest ved at sige nej til, og i bunden dem, du har mindre svært ved at sige nej til. Prøv så de næste tre uger en gang dagligt at sige nej til dem, det er mindst svært med. Du kan også indøve nogle faste sætninger, du kan bruge, når veninderne ringer og beder om din hjælp. For eksempel: ‘Det lyder rigtig spændende, jeg skal lige kigge i min kalender, så vender jeg tilbage’. Så giver du dig selv tid til at mærke efter, om det er noget, du ønsker at gøre.”

Måske er fitnesscentret ikke den bedste løsning for dig. Måske skal du i stedet forsøge at få mere motion ind i dit hverdagsliv. Spørg også dig selv, hvorfor du gerne vil dyrke mere motion? Hvad er det egentlig, du ønsker dig? Mere energi? En sundere krop? En slankere krop? Eller en bedre kondition? Det er vigtigt, du bliver mere bevidst om, hvad der er din indre motivation. For det er den, der skal holde dig til ilden de dage, du har svært ved at tage dig sammen. Overvej også, hvor vigtigt det egentlig er for dig at være med i forældrebestyrelsen på dine børns skole. Måske skulle du hellere bruge tiden på motion og lade op sammen med dine børn? Det kommer helt an på, hvad der er vigtigst for dig.”

41


Mode

Klæder du dig

ældre, end du er?

Eller bare lidt for vanepræget? Sikkert eller kedeligt? Vi kan vist alle nikke genkendende til at vælge det sædvanlige, som ikke vækker stor opsigt, men som bare er behageligt. Det laver vi om på nu – og se bare en forskel, det gør! AF SARAH PAASCHBURG / FOTO: THOMAS DAHL OG MORTEN ANDERSEN

“Selvfølgelig er kvinder 40+ lige så smarte og sexede som helt unge kvinder – hvis ikke mere! Du kan nemlig udstråle, at du har styr på det, og du behøver ikke gå på kompromis med din personlige stil, Men hvorfor ikke tilføje nogle flere nye tendenser og en smule vovemod? Giv dig selv lov, og tab ikke modet, hvis tøjet ikke lige sidder, som det gjorde, da du var 20 år. Koster det lige ti minutter ekstra i prøverummet, før du finder den bluse, der gør forskellen, er det al umagen værd.”

44

Rulamsvest fra Style Butler, str. 34-44, 1.999 kr.

Ruskindswedges fra Gardenia, str. 36-41, 995 kr.

MAKEUP OG HÅR: MONIKA GRENSTEEN / UNIQUE LOOK

Livs moderedaktør, Sarah Paaschburg, er uddannet beklædningsformgiver fra Håndarbejdets Fremmes Seminarium og har arbejdet som modestylist i mange år.

Halskæde fra Friis & Company, 119 kr.

magasinetliv.dk


MAKEUP OG HÅR: MONIKA GRENSTEEN / UNIQUE LOOK

Makeup-tip! Giv din

hud et frisk udseende ved at komme lidt highlighter på næseryg, kindben og i øjenkrogen. Husk at tone godt ud, så det ser naturligt ud.

Sneleopardmønstret kjole fra InWear, str. xxs-xxl, 599 kr.

Helle Thestrup

Kloster (40), talepædagog, gift, tre børn.

Highlighter fra Face Stockholm, 165 kr.

Armbånd med blad fra Loopielove, 450 kr.

Sort taske i imiteret skind fra Dixie, 329 kr.

Karrygult tørklæde fra Day Birger et Mikkelsen, 499 kr.

Oprør med de gamle mønstre Jeans og bluse, jeans og bluse ... Kender du det? Der er masser af muligheder for at variere dit udtryk, men det handler selvfølgelig om at finde de tendenser, der passer til dig og din type. Med markante accessories og seje mønstre får du pludselig en mere interessant stil.

magasinetliv.dk

FØR

Helle dukkede op i sit yndlingsoutfit: jeans og bluse!

Vest i lammeskind fra Just Female, str. s-l, 3.000 kr. Halskæde fra Maria Black, 1.130 kr. Kjole med grafisk print i sort-hvidt fra Selected Femme, str. xs-l, 500 kr. Karrygult armbånd fra Sabrina Dehoff, 700 kr. Sort taske fra Mango, 499 kr. Strømpebukser fra H&M, str. xs-xl, 60 kr. Ankelstøvler i ruskind fra Whyred, str. 37-41, 2.700 kr.

45


Mad

Vintersupper med masser af smag Januar kalder på nærende, smagfuld mad, og hvad er mere oplagt end varm suppe til en kølig vinterdag? Disse tre favoritter kan oven i købet tilberedes i en fart. AF LONE KJÆR / FOTO: TIA BORGSMIDT

Livs madredaktør, Lone Kjær, er ernærings- og husholdningsøkonom og arbejder som madskribent og foodstylist. Hun har udgivet flere kogebøger, senest Sund på den fede måde. Følg Lone på lonekjaer.dk/blog

“I min verden er suppe et af de letteste måltider, jeg kan tilberede. Jeg har nemlig for længst accepteret, at det der med at koge bouillon ikke er et job for mig, så i stedet bruger jeg oftest en god økologisk grøntsagsbouillon, som bidrager med en masse smag. Suppe er desuden en fantastisk måde at få mange grøntsager på – og samtidig få ryddet ud i grøntsagsskuffen. Ud over brød serverer jeg supperne med spændende toppings. Det vækker nemlig altid stor begejstring hos mine medspisere."

88

magasinetliv.dk


Spicy fiskesuppe med kokosmælk og dukkah 30 min. 4 personer Der er masser af krudt og god smag i denne suppe, hvor Thailand møder Nordafrika med et lille drys dukkah. Dukkah: 20 g mandler 2 spsk. hasselnødder 1 spsk. hel koriander 2 tsk. fennikelfrø 2 tsk. spidskommen 1 spsk. sesamfrø ½ tsk. sorte peberkorn ½ tsk. flagesalt

Tip! I stedet for torsk kan du bruge anden hvid fast fisk som fx kulmule, sej, brosme eller lange.

2 gulerødder 2 peberfrugter 1 bundt forårsløg 300 g torskefilet 1 spsk. smagsneutral olie 2 tsk. rød karrypasta 1 spsk. frisk, revet ingefær 6 dl bouillon 1 dåse kokosmælk, 400 ml saft af 1 lime salt og peber 1 bundt frisk koriander Tilbehør: groft brød Dukkah: Hak mandler og hasselnødder groft. Stød krydderierne i en morter, og bland med nødder, sesamfrø, peberkorn og salt. Rist det hele på en tør pande, og ryst panden, så det ikke brænder på. Rist, til det begynder at dufte, og blandingen er gylden. Tag den færdige dukkah af panden, og lad den køle af. Skræl gulerødderne, og skær i strimler. Snit peberfrugt og forårsløg. Skær torskefileterne i mundrette stykker. Varm olien i en gryde, og rist karrypasta, ingefær, gulerødder og peberfrugt heri. Tilsæt 2 dl bouillon og torskestykkerne. Damp fisken under låg i ca. 3 min. Hæld resten af bouillonen i gryden sammen med kokosmælken. Kog suppen op, og smag til med limesaft, salt og peber. Servér suppen med frisk koriander, et drys dukkah og brød.

magasinetliv.dk

89


Introduktionstilbud til nye abonnenter

Spar

34% Til dig …

Få 3 numre af Liv for kun kr. 89,Klik ind på magasinetliv.dk/abonnement - og få dit magasin sendt til døren!

Liv/Benjamin Publications AS, kundeservice, postboks 413, 0900 København C, tlf. 39 10 30 71

... Liv er Danmarks eneste magasin, der henvender sig direkte til kvinder 40+ ... Liv er et ærligt og personligt magasin, som på én gang inspirerer og overrasker læseren.


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.