[Beekman Group] Stijlgids Beeld en Geluid

Page 1

STIJLGIDS

Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid ‘Zakelijk en toch toegankelijk’‘Het pak voelt heel licht aan en draagt erg prettig. In deze outfit voel ik me trots en en ontspannen, een publieksbegeleider

Publieksbegeleider

die gezien mag worden!’Kleine verandering, groot effect! Leg het accent ook eens

op je taille: draag het colbert dicht met het onderste knoopje open!

Draag de blouse dicht met een

strik voor een zakelijke uitstraling, of de twee bovenste knoopjes

open voor een nonchalanter effect!

Draag altijd een colbert bij het ontvangen van gasten.‘In dit pak voel ik mij ontspannen en

zelfverzekerd. Met dit pak straal ik kennis

Publieksbegeleider

uit en voel ik mij gerespecteerd.’Eigenheid binnen teamspirit! Een riem mag maar hoeft niet.

Laat het dan wel een dunne riem zijn met een kleine gesp.

Mouw omhoog als het warm is!

Met een das straal je autoriteit uit. Maar wel een kleine knoop!Figuurtypes dames: Zandloper: Brede schouders, slanke taille, brede heupen. Tip: Benut je vrouwelijke vormen, leg de aandacht op je taille. Draag bijvoorbeeld het colbertje met het onderste knoopje open. Peer: Smalle schouders, brede heupen en stevige bovenbenen. Tip: Aandacht op de bovenkant, pas op met accent vanaf je taille. Draag zo vaak mogelijk de blouse met strikje. Rechthoek: Schouders, taille en heupen zijn even breed, vaak slanke billen en benen. Tip: Leg eens het accent op je benen. Draag bijvoorbeeld de broek een maatje groter voor een stoer en baggy effect. Appel: Een rond figuur, een buikje en slanke benen. Tip: Leg vooral geen aandacht op je buik, draag de blouse in de broek in plaats van erover. Dit benadrukt je slanke benen en maakt je ogenschijnlijk slanker. En draag de mouwen lang of juist helemaal terug geslagen boven de ellebogen. (zie voorbeeld foto) Driehoek (omgekeerd): Schouders zijn duidelijk breder dan de heupen. Tip: Draag de blouse niet helemaal tot het bovenste knoopje dicht, maar net iets lager. En laat het strikje mooi aansluiten bij het hoogst gesloten knoopje wat je dicht draagt. Wybertje: Taille Tip: Zorg dat je taille aannemen. met het onderste

is duidelijk breder dan de heupen. schouders niet de breedte van je Draag bijvoorbeeld het colbert dicht knoopje open.

Wasvoorschriften alle kleding mag binnenstebuiten gewassen worden op 40 graden, behalve de colberts, deze dienen chemisch gereinigd te worden met dezelfde kleuren wassen gebruik het juiste wasmiddel en houd je aan de juiste dosering doe extra wasmiddel op een extreme vlek voordat deze in de wasmachine gaat hang de kleding direct op na het wassen (uitkloppen) de kleding mag niet in de droger, met uitzondering van de overhemden strijk alle kleding binnenstebuiten en op de laagste stand (1 stip)

Lieve allemaal, Je bent goed in je werk, maar het is zaak dat iedereen dit weet en ziet. Val op, vind je eigen stijl en onderscheid je binnen het team. Deze stijlgids is bedoeld als ondersteuning. Draag de kleding met trots, laat je inspireren en creĂŤer je eigen identiteit. Laat zien wie je bent!

Colofon: Stijlgids is een uitgave van Beekman [staffstyling] Group. In opdracht van Beeld en Geluid. Ontwerp Beekman [staffstyling] Group 2015. Met dank aan modellen: Sandra Jansen Michiel Karsten (Publieksbegeleiders Beeld en Geluid) Fotografie: Anouk de Kleermaeker Visagie: Carmen Zomers Styling: Beekman [imago] Group Alle modellen staan geregistreerd en niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden d.m.v. druk, fotokopie, microfilm of op welke wijze dan ook, zonder schriftelijke toestemming van Beeld en Geluid.Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.