Issuu on Google+

SEBASTIAN ROLAND BECK PORTFOLIO


I MEANT TO BUILD A HOUSE A Studio Trimtab Theater Production A theater instalation of 16’x32’ Performed by 100 pieces in 2 acts of 50 scenes each. A collaborative design effort conducted between two students of architecture [Sebastian Beck + Owen Weinstein], collaborating with a playwright [Sam Lahne], and an advisor [Vincent Sansalone].

The pictures show a charette curated and hosted to establish stories generated by 100 found objects which will be used as cues to the 100 scenes of the play. Each object existing as the threshold of a memory, with each audience member introducing the structure of memory back to the character expressed by the lone actor through the exchange of an object for a scene. The play was developed as an exploration of the idea of the degregation of memory. The experience empowers the audience as participants, each individual’s experience of the play being unique, a moment not replicated or shared by any other, while, at the same time, remaining part of a collective engagement.

PROGRESS : ONGOING Expected Completion: April 12/13 2013


NATIVE AMERICAN CULTURAL CENTER Research and Exhibition

0 20 40 60 80 100


0 20 40 60 80 100

Using a grid of 30’ by 30’, nine concrete structures are extruded based on one grid unit each, separated by open spaces of 60’. These connective spaces between the buildings are left natural and open to promote a transition that allows the inhabitants to continually engage, connect, and discover the natural beauty of the site. The organization of the spaces and structures creates a contrast between the intervention and the existing site.


The buildings to emerge from the landscape as sculptural landmarks, establishing an architectural presence that competes respectfully with the massive enclosure of mounds. The intervention establishes its strength through the stressed ideas repetition and simplicity. The experience of the intervention has a subtle yet powerful presence on the steep terrain.


B

LEVEL 2

A

LEVEL 1

A

B

0

10


B

LEVEL 4

A

LEVEL 3

A

B

0

10


Section A

Section B


Rod Chair Steel/Oak/Walnut A defined, clear, rigid frame with a flexible natural setting. Dry connection and analog friction to provide comfortable support to user. An experience of surprise, tension and comfort.


Rod Chair Steel/Oak/Walnut


META EXPOSITION Ten Pavilions for Chile The META project is an initiative organized by Pezo Von Ellrichshausen Architects as a response to the earthquake of February 2010 that struck the Bio Bio Region of Chile. The project was introduced to the public through an exposition that was put on from the 26th of October until the 16th of November of 2011. The following models were built at 1:50 scale out of 3-9mm MDF wood, painted white. The models were displayed as the main communication of the 10 META pavilions. The pavilions were developed by 10 offices: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.

Alberto Campo Baeza Adamo-Faiden Johnston Marklee Studio Mumbai Pezo Von Ellrichshausen Sean Godsell Paulo David Rintala Eggertsson Sergison Bates Office KGDVS

[Spain] [Argentina] [USA] [India] [Chile] [Australia] [Portugal] [Norway] [England] [Belgium]

The META project, following the Greek origin of its name, aims to go “beyond� the resulting circumstances at hand that existed following the earthquake, resulting in community centers that help to establish, preserve, and celebrate the local identities of the coastal towns of the Bio Bio Region.


1

1

2

2


3

3

4

4


5

5

6

6


7

7

8

8


9

9

10

10


Work Table Stands META exhibition


Project Site Models META exhibition


Haus Groebenzell Kitchen Munich, Germany Apprenticeship construction of kitchen cabnitry in apartment renovation by Bespoke Design Group. photos credit : Beno Huller


Rehabilitation of Antique Table Munich, Germany for Bespoke Design Group


CITY FOREST : NARRATIVE LANDSCAPES Hart Plaza, Detriot AIA Competition

The intention of the Narrative Landscapes project is to provide the people of Detroit with a field of sensory experiences. The space evokes a feeling of serenity, found in the discovery of lights, smells, sounds, and textures of the urban forest.

“Discovery lies not in seeking new lands, but in seeing with new eyes� Marcel Proust


Changing with the seasons, the trees provide a natural calendar giving the plaza constantly changing qualities of colors and scents. With the seasonal variety of sunshine, clouds, rain and snow the park takes on multiple personalities each beautiful and enjoyable in their own way.


Natural elements consisting of trees, water, stone, wood, and light are organized in an array of systems, each seemingly independent from the other, overlapping each other to create moments of delight and tranquility.


The grid of the trees provides the immense size of the plaza with intimate pockets of space.

Shallow creeks provide soothing sounds and colorful reflections, as well as the refreshing experience of water.

Illuminated columns provide an amazing quality of light, engaging the visitors in the late hours of the day.

Angular wooden platforms are nestled into spaces within and around the trees to create moments for people to meet and gather.


SAPLING

CHANGING ENVIRONMENTS OVER TIME


ADOLESCENT

MATURE


WANDER INTO A CANOPY OF DIVERSE TREES

FEEL THE TEXTURE

EXPERIENCE THE GENTLY CHANGING TOPOGRAPHY

NARRATIVE SECTION : LOOSE CHOREOGRAPHY OF SITE EXPERIENCE


RELAX AMONG THE CALM OF THE WATER EASE + REST

ACCESS THE SKY

WITNESS THE ILLUMINATION

ENGAGE WITH THE RIVER


CITY FOREST : NARRATIVE LANDSCAPES Hart Plaza, Detriot AIA Competition DESIGN PROCESS


CITY FOREST : NARRATIVE LANDSCAPES Hart Plaza, Detriot AIA Competition DESIGN PROCESS

URBAN ANALYSIS OF DETROIT INNER CITY VACANT STRUCTURES PEDESTRIAN ACCESS PEOPLE MOVER TRANSPORTATION


TECTONIC EXPLORATION Urban School

Tectonic exploration of a technical school set into an urban context. Focused on creating a working, dynamic series of spaces. Depth of space is created, by providing an experience of an interior urban landscape.


6

7 8

1

A

2

3

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9.

entrance ramp walkway entry lobby space reception space/auditorium service space administrative offices classrooms restrooms library workshops

5 4

9


Section A


Section - Plan Relationship


LITERARY ARTS CENTER Ludlow Avenue

Focusing on pedestrian traffic, the project embraces the idea of public integration by creating spaces that are transparent in nature, allowing for an open flow through a clearly defined and organized program. In creating the strong and simple forms in both plan and elevation, the project establishes itself as an integral part of the neighborhood. The interior spaces consist of a framework for the changing needs of the community.


Degregation of Memory 1 MONOTRANSFER OF PERSONAL PHOTOGRAPHY 24in X 10in


Degregation of Memory 2 MONOTRANSFER OF PERSONAL PHOTOGRAPHY 24in X 10in


PAST PRESENT FUTURE INK PRINT 48in X 20in


WORK EXPERIENCE: Marmol Radziner [Los Angeles, CA] Pezo Von Ellrichshausen Architects [Concepcion, Chile] Atzingerchaves Architecture and Interiors [M端nich, Germany] Zoran Mihaljevic Carpenter [M端nich, Germany] DAAP Wood + Metal Shop [Cinicinnati, OH] Personal Deck + Patio Construction Apartment Demolition Landscaping

Studio Trim Tab [Cinicinnati, OH] Noosa Bistro Restaurant Red Hawk Bar + Grille

SKILLS:

Hand

Carpentry MIG Welding Screen Printing Graphic Design

Digital

Microsoft Word + Excel + Powerpoint Adobe Photoshop + Illustrator + IndesigN Sketchup AUTOCAD Revit Rhino


Supplementing my studies in Architecture with the activities of photography, printmaking, wood + metal working, painting, and graphic design I hope to develop as thoroughly as possible into the role of an architect. For me, the act of making has a constant connection to discovery, lending knowledge inherent to the processes of creative exertion.

Sebastian Roland Beck


SEBASTIAN R BECK portfolio