Page 1

Set Bersalin Kelahiran yang tenang dan tidak menyakitkan disusuli tempoh berpantang yang mudah dan penyembuhan yang cepat adalah impian setiap ibu. Impian yang tersemat sejak hari pertama mengetahui kehamilan. Setiap ibu mengalami pengalaman bersalin yang berbeza samada melalui ceaseran ataupun secara normal. Walau apapun caranya, kondisi kesihatan ibu semasa berpantang perlu menjadi keutamaan. Ini adalah detik kebahagian sahabat bersama bayi syurga. Jadi usah dipersiakan. Oh, indahnya perasaan itu. Masih tergambar pipi Dian Syuhadah yang gebu semasa baru lahir dan bahagianya saya menjadi ibu buat kali pertama.

Dian Syuhadah Sudirman ; 28 Nov 2010 Tidak cukup hanya sekadar memasang tapel, pilis dan berbekung, kesihatan dalaman ibu semasa berpantang mesti dijaga dari hari pertama hinggalah hari ke 40 dan dilanjutkan sehingga 2 tahun tempoh penyusuan bayi. Dalam tempoh berkenaan, ibu memerlukan banyak tenaga untuk berjaga malam, mengepam susu di tengah malam, mengurus makan minum anak-anak yang lain dan hal-hal di rumah. Masih segar dalam ingatan saya pesanan bonda ketika saya berpantang. Pesan beliau supaya menjaga diri sebaik mungkin semasa berpantang lebih-lebih lagi anak pertama. Tambah beliau lagi, jika bukan kita perempuan menjaga diri sendiri, siapa lagi? Badan hendak diguna lama katanya. Berkhidmat untuk suami dan anak-anak. Sahabat,


Kesihatan selepas bersalin juga banyak dipengaruhi oleh kesihatan semasa mengandung. Pemakanan yang tidak seimbang dan kekurangan nutrisi semasa mengandung boleh menjejaskan kesihatan selepas bersalin seperti mudah letih, stress selepas bersalin, meroyan, kurang susu, kurang fokus, kemurungan, luka yang lambat sembuh, pucat dan lesu. Jadi, pengambilan vitamin dan suplemen amat penting dalam tempoh berpantang untuk memberi keperluan nutrisi yang lengkap kepada ibu yang baru bersalin agar dapat mengelakkan keadaan di atas. Mengapa vitamin dan bukannya jamu seperti yang dimakan oleh orang-orang terdahulu? Jamu berasaskan sumber tumbuh-tumbuhan seperti jua vitamin Shaklee. Namun, lebih elok rasanya mengambil pelengkap nutrisi yang dijamin secara klinikal keselamatan dan keberkesannanya. Tidak ada yang perlu dirisaukan sekiranya persediaan dimulai dari sekarang. Tentang set jamu apa yang perlu dibeli. Jenama apa? Jamu kah? Vitamin kah? Set Vitamin apa? Ini yang saya syorkan kepada sahabat. Set Bersalin dan set penyusuan Shaklee yang mujarab Ianya merupakan gabungan vtamin-vitamin Shaklee yang amat menyakinkan dapat menjaga kesihatan dalaman sahabat semasa berpantang dan dalam tempoh penyusuan.

1. ESP Shaklee (Energizing Soy Protein)


2. Shaklee Alfafa Complex 3. B-Complex 4. Sustained Release Vita-C Plus 5. Vita-LEA 6. Zinc Complex Manfaat kesihatan untuk ibu berpantang dan menyusukan 1. ESP (Energizing Soy Protein) - Merupakan sumber protein semulajadi yang lengkap berasaskan tumbuhan yang dapat mengekalkan tenaga berjam-jam kepada ibu berpantang. Protein adalah komposisi utama dalam susu ibu dan berfungsi dalam penghasilan hormon penyusuan yang amat penting. Sekiranya ibu berpantang tidak mendapatkan sumber protein yang mencukupi, ini dapat menjejaskan kelancaran penyusuan 2. Alfafa Complex - Makanan yang paling kaya dengan pelbagai nutrisi dan zat galian. Ia penggalak susu dan amat disukai oleh ibu menyusu selain manfaatnya untuk kesihatan yang tidak mampu disangkal. 3. B-Complex - Vitamin anti stress yang dikenali umum. Selepas bersalin, ibu mengalami perubahan hormon dan emosi. Segelintir ibu boleh mengalami gangguan perasaan yang lebih mendalam dan berpanjangan (meroyan). Jadi amat penting untuk ibu mengambil B-complex untuk menghindari dan mengurangkan kesan stress semasa berpantang. Ianya juga penting untuk fungsi saraf. 4. Sustained Release Vita-C Plus - Membantu ibu mendapatkan kesihatan optimum dengan meningkatkan imunisasi semasa berpantang. Ianya juga dapat membantu penyerapan vitamin B12 dan zat besi. Vitamin C juga membantu pengeluaran hemoglobin dan seterusnya membantu mencegah anemia (kurang darah) 5. Vita-LEA - Mengandungi zat besi yang membantu pembentukan sel darah merah dan menghasilkan sel darah yang telah hilang semasa bersalin. 6. Zinc Complex - Membantu proses pemulihan luka semasa bersalin. .Ikan haruan antara makanan yang kaya dengan zinc. Pengambilan zinc bagi ibu yang menyusu turut memberi kesan pada bayi. Ianya membantu anak yang membesar dengan baik dan mengikut graf pembesaran bayi. * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


Jadi buatlah pilihan yang terbaik untuk kesihatan diri dan anak sahabat. Set bersalin dan menyusukan Shaklee amat diyakini banyak ibu yang menggunakannya. Proses kelahiran dan penyusuan lebih menyakinkan hanya bersama Shaklee.

Sihat bersama Shaklee, Sebarang pertanyaan dan khidmat konsultasi dan pembelian, sila hubungi sahabat sihat anda, Dash Aris di talian 019-2440790 (celcom) atau 012-3666201 (maxis) Saya sedia membantu anda.


Set bersalin  

Kelahiran yang tenang dan tidak menyakitkan disusuli tempoh berpantang yang mudah dan penyembuhan yang cepat adalah impian setiap ibu. Impia...

Advertisement