Prospekt Bjørkeåsen trinn 4 oppdatert

Page 1

HUS 1-12, 56, 59, 60 OG 41-45 Versjon 5 (juli23)
LYNGFARET

OM PROSJEKTET

Bjørkeåsen - Din egen lille landsby

OM PROSJEKTET

Situasjonsplan

BELIGGENHETEN

Om Nannestad - Den viktige starten på livet

INTERVJU

På plass med nesten alle sine skatter

BOLIGENE

Boliger for et allsidig liv

NYBYGG

Vær smart, tenk nytt

BOLIGENE

Plantegninger

BOLIGENE

Etasjeplaner

INTERIØR

Standard og tilvalg

VEDLEGG

Kjøpsprosessen

LEVERANSEBESKRIVELSE SALGSOPPGAVE

06 13 16 24 31 36 40 48 54 64 68 76 3

Det er ikke så ofte man får mulighet til å begynne helt på nytt. Et nytt kapittel i livet hvor absolutt alle sidene er blanke, og hvor fargestiftene du skal skrive det med bare har fine farger. Nytt hjem, i en region med en helt ny giv.

Nye naboer, på alle kanter. Nye omgivelser, ny skole og barnehage, nye grøntområder, ny infrastruktur, og helt nye løsninger. Du flytter inn i et splitter nytt hus, får naboer som også er nyinnflyttede og deler samme drømmer og forventninger. En helt ny fremtid for deg og menneskene du skal skape den med.

Velkommen til Bjørkeåsen i Nannestad. Et sted for gode begynnelser.

4
5

BJØRKEÅSEN - DIN EGEN LILLE LANDSBY

Flytter du til Bjørkeåsen, får du mer enn en ny bolig – du får en landsby å bli innbygger i. En av de virkelig store fordelene ved å flytte ut av byen er plass, og her får du nok på alle kanter. Her blir det ikke snakk om grønne lunger, det blir snakk om boliger omgitt av grønt. Når hele feltet står ferdig blir det striper av natur på kryss og tvers, benker og lekeplasser og til og med en skiløype som går gjennom Bjørkeåsen. Her kan du spenne på deg skiene rett utenfor inngangsdøren din.

6

Du bor i nærheten av alt du trenger – det blir like naturlig å bevege seg til fots eller sykkel som med bil og buss. Nannestad torg ligger bare1km unna. Her finner du blant annet dagligvarebutikker, apotek, blomsterbutikk, café, pizzarestaurant og vinmonopol. I sentrum finner du også bibliotek og idrettspark. Det du trenger i hverdagen, ligger med andre ord en liten gåtur eller en enda mindre sykkeltur hjemmefra. Og rett på utsiden av Nannestad sentrum venter skog, åker og eng. Kveldsturen vil by på store variasjoner, fra en svipptur til skogkanten til mil etter mil i elgoksens rike. Og turen starter rett på utsiden av inngangsdøren din.

Illustrasjon. Avvik vil forekomme. 7
Husnr: 55 - 60 8

55-60

Foto: Tilsvarende bolig som bolig 55-60. Her vist med tilvalg.

Tilsvarende bolig som bolig 55-60. Her vist med tilvalg.

Foto: Tilsvarende bolig som bolig
9
Foto:

PINNSVINVEGEN

PRESTMOSEN FUS BARNEHAGE VARGVEGEN

Bjørkeåsen vil bygges i faser for å gjøre ventetiden kortest mulig for de som kjøper bolig tidlig. I første fase vil det bygges 72 boliger med ulike boligmodeller fra ca. 103 -156 m2

Dette er en illustrasjonsplan, kun ment for å vise omfang og mulig utnyttelse av området. Planen vil endres da store deler av området ikke er ferdigregulert.

FYLKESVEI 120
BJØRKE KIRKE
10

BEBOERE PÅ BJØRKEÅSEN HAR SAGT SIN MENING

Bjørkeåsen på topp 10 i kundetilfredshet!

I Prognosesenterets årlige bransjemåling av kundetilfredshet for 2021 er Bakke en av vinnerne med topp 3 plassering! I tillegg kåres også de beste boligprosjektene innen kundetilfredshet og her kom hele 3 av Bakke sine boligprosjekt på topp 10 listen. Bjørkeåsen var ett av disse!

Vi i Bakke takker alle våre boligkjøpere for de gode tilbakemeldingene.

Tilfredse kunder er vår største drivkraft og vi har et sterkt fokus på kvalitet i alle ledd av kundereisen. Vårt mål er å skape et hjem du vil hjem til.

Kundetilfredshet gjennom Prognosesenteret

Våre kunders tilfredshet blir målt i forbindelse med overlevering av sin nye bolig, og ved ettårsbefaring. Prognosesenteret sender ut en spørreundersøkelse ved disse anledningene.

Hyggelig opparbeidet nabolag
3 2021
BRANSJEMÅLING 20 21
I BRANSJEN 11
Foto av tidligere byggetrinn.
TOPP
PROGNOSESENTERETS
BESTESELSKAP
12

SALGSTRINN 1, LYNGFARET

SALGSTRINN 2, LYNGFARET

SALGSTRINN 3, LYNGFARET

SALGSTRINN 4, LYNGFARET

Flytter du til Bjørkeåsen, får du mer enn en ny bolig – du får en landsby

å bli innbygger i. Nå er det bolig 1-12, 56, 59, 60 og 41-45 som er i salg.

Det bli endringer iht seksjonering og detaljprosjektering som f.eks utearealer, fellesareal etc.

Situasjonsplan. Det blir forbehold om endelig detaljutforming. Denne er ment som et utkast til endelig situasjonsplan.

13
46 47 48 49 25 26 24 27 28 29 18 19 17 65 16 66 64 63 62 61 50 51 52 35 36 37 38 59 60 58 57 56 55 15 14 13 41 42 14
67 68 69 70 71 72 23 22 21 20
Illustrasjon. Avvik vil forekomme. Hekk og beplantning leveres ikke og er ment som illustrasjon. SALGSTRINN 1, LYNGFARET SALGSTRINN 2, LYNGFARET SALGSTRINN 3, LYNGFARET
53 54 39 40 15
SALGSTRINN 4, LYNGFARET

DEN VIKTIGE STARTEN PÅ LIVET

Hvordan barnet ditt har det, er direkte overførbart til hvordan du har det. Flytter du til Bjørkeåsen i Nannestad, er det store sjanser for at du kommer til å få det fint.

Fra Bjørkeåsen er det kort vei til alt. Går du i tolv minutter hjemmefra, har du to barnehager innen rekkevidde. Dette blir en fin start på dagen for de minste. Barneskolen, ungdomsskolen og videregående skole ligger i kort gangavstand unna. Når barna begynner å sykle, kan tiden de bruker på skoleveien måles med én desimal.

Her blir du en del av et lite, oversiktlig lokalmiljø hvor innbyggerne setter pris på å slå av en prat med naboen. Hvor verdien av å inkludere andre har lang historie i skolene, fra de første trinnene og helt opp. Barna vil vokse opp i et sunt miljø i alle betydninger av ordet. Nannestad har god barnehagedekning og er kjent for et høyt fokus på et innovativt og fremtidsrettet skolemiljø. Her finner du en ny og flott ungdomsskole og en anerkjent videregående skole hvor blant annet en idrettslinje og en kokkelinje blir ansett som veldig god.

Fritidstilbudene er mange og varierte, fra rendyrkede sportsaktiviteter til kor, dans og drama. Og både barn og voksne vil være omgitt av mennesker som ønsker det samme: å skape et nytt liv og bygge nye, gode relasjoner. Slikt blir det godt naboskap av.

16
17

Skisporten står fjellstøtt i Nannestad, takket være noen av verdens mest ikoniske langrennsløpere.

18

ET AKTIVT LIV FOR ALLE

Når du flytter til Bjørkeåsen får alle medlemmene i familien din fritidstilbud på alle kanter. Uansett hvilket tempo dere ønsker å bevege dere i. Skisporten står selvsagt fjellstøtt i Nannestad, takket være noen av verdens mest ikoniske langrennsløpere. Lysløypa passerer noen hundre meter fra dørstokken din og derfra strekker et fabelaktig løypenett seg ut i alle retninger. Her er det spor nok til alle, enten du vil rase gjennom skogen eller rusle og nyte suset i furukrona. Nannestads idrettslag er aktivt både sommer og vinter; fotball, håndball, snowboard, volleyballbaner – både på gulv og i sanden – og egen skatepark. Det planlegges også en permanent OCR-løype i nærområdet. I Nannestad ligger muligheten for allsidig idrett aldri mer enn noen små steinkast unna.

Hvis organiserte aktiviteter ikke helt er tingen, ligger naturen og venter på deg. Gjennom Nannestad Jeger og Fisk kan du søke om småvilt- og rådyrjakt, og fiske kan du gjøre hele året; fra land, båt eller gjennom isen. Du kan rusle, gå, sykle og løpe, eller sitte hele dagen på en stubbe bare du vet om, og kikke på skyene som driver. Dette er vel så bra for hjertet som en knallhard intervalløkt. Om høsten venter bær og sopp i skogbunnen, disse kan enkelt bli en fast gjest i fryseren din.

19

Fritidstilbudene er mange og varierte, alt fra rendyrkede sportsaktiviteter som fotball — til kor, dans og drama.

Hvis organiserte aktiviteter ikke helt er tingen, ligger naturen og venter på deg. Du kan gå, løpe eller sykle. Lysløypa passerer noen hundre meter fra dørstokken din og derfra strekker et fabelaktig løypenett seg ut i alle retninger.
20
– Det er fine fiskeforhold i Nannestad, og man kan få fisk i det minste vann, sommer som vinter. Om høsten venter nye eventyr i skogen for både store og små. Ta med kurv og bærplukker ut og fyll fryseren med skogens gull.
21
Romerikes Råeste arrangeres i september hvert år. Hinderløype med utfordringer for alle!

NORDRE VESTBY

Låkedalsvegen

Bahusvegen

MIDTBYGDA BARNEHAGE

NANNESTAD  TORG

NANNESTAD  UNGDOMSKOLE

NANNESTAD  VGS

NANNESTAD

NANNESTAD FOTBALL

PRESTMOSEN FUS BARNEHAGE

NANNESTAD PRESTEGÅRD

OSLO AIRPORT CITY 10 MIN JESSHEIM CA 18 MIN

NANNESTADHALLEN

PRESTÅSEN SKOLE

ILE BÅHUS VESTBY KJØNSTAD ENGELSRUD
OPPENGELSRUD
527 120
Rådyrvegen
Preståsvegen Teiealleen Teievegen
Prestmosvegen
Minkvegen Rødrevvegen
BJØRKE KIRKE

NANNESTAD VIDEREGÅENDE SKOLE

NANNESTADHALLEN

NANNESTAD VIDEREGÅENDE SKOLE

NANNESTADHALLEN

_.
NANNESTAD TORG NANNESTAD FOTBALL PRESTÅSEN SKOLE
23

PÅ PLASS I HUSET MED NESTEN ALLE SINE SKATTER

Tosbakken (49) har flyttet inn i sin nye bolig på Bjørkeåsen. Hun har bodd her en drøy måned og føler allerede at hun kommer til å trives her. Hun flyttet fra et ganske stort hus på Jaren, og har måttet vurdere nøye hvilke eiendeler hun skulle ta med seg når hun flyttet til en mindre bolig. Monica elsker sin nye reisevei til jobben på Flytoget –som er hovedgrunnen til at hun valgte å flytte til Bjørkeåsen.

TAR LITT TID Å BO SEG TIL

Hun har vært involvert helt fra byggestart, og har derfor gjort en del tilvalg og fulgt nøye med fra sidelinjen. Hun har fått tilsendt tegninger underveis for å kunne planlegge nøyaktig hvordan hun ville ha det, og hvor alle hennes møbler skulle stå. Monica sin store lidenskap er interiør. Hun har

mange lekre og iøynefallende gjenstander som hun pynter opp med. Det var en utfordring å flytte fra et stort hus, til et mindre rekkehus. Men hun har fått ryddet masse. Mye er gitt bort, og mye er lagt ut på Finn.no. «Jeg hadde nok litt for mye, så det var godt å få ryddet opp også» sier hun.

24

HAR OPPGRADERT EN DEL

«Jeg liker når huset fremstår som en enhet, og at rommene harmonerer med hverandre. Selv om jeg har forskjellige farger og en ganske spenstig tapet på koserommet mitt, føler jeg at jeg har fått til en enhetlig stil som bærer mitt preg» sier Monica. Det er helt tydelig at Monica har lagt ned mye tid og tankearbeid i huset sitt. Hun har brukt en god del penger på møbler og styling, men så har det også blitt rålekkert hjemme hos henne. «Nå føles det som mitt hjem» legger hun til.

Om du beveger deg gjennom huset så ser du at dama har sansen. Alle rom henger godt sammen og ingen ting er overlatt til tilfeldighetene. De lekre flisene i gangen, har samme valør som flisene på badet og vaskerommet. Møbler og veggfarge står selvfølgelig i perfekt harmoni. Monica valgte å få malt opp rommene før hun flyttet inn og er superfornøyd med fargevalg og utførelsen av malejobben.

Kjøkkenet er superstilig. Hun har valgt bort overskap og avtrekksvifte, og har valgt et u-formet kjøkken. Skapene er sorte, med hvit benkeplate. Det er ganske annerledes enn hva som er standard leveranse på kjøkken, men om man kommer med tidlig i prosessen har man mulighet til å påvirke og sette sitt preg på boligen. Hun har også valgt en annet gulv enn parketten som følger med som standard.

NÆROMRÅDET GJENSTÅR Å UTFORSKE

Mesteparten av tiden hun har bodd på Bjørkeåsen har naturlig nok gått med på å komme seg i orden og leke med farger og interiør. Monica bor alene, og har måttet fikse og ordne alt selv. Hun hater å bo i esker, og har prioritert huset sitt frem til nå. Hun har ikke fått

utforsket skog og mark så nøye enda, men har store planer om det, for hun vet at det er flotte turmuligheter rett utenfor stuedøren.

Hun føler likevel at hun bor veldig sentralt. Det er kort vei til både Jessheim, Lillestrøm og Oslo. Hun bruker også butikken og senteret i Nannestad mye.

«Det er til og med vinmonopol her, selv om det muligens er verdens minste» smiler Monica.

HAR TROEN PÅ NABOLAGET

Det er ikke så mange som har flyttet inn enda, men hun har blitt kjent med nærmeste nabo og ei hyggelig dame fra første byggetrinn. Akkurat sånn som det er nå er det jo fortsatt litt byggeplass her. Men hun ser at området virkelig har potensiale, og har god tro på at det kommer til å bli et virkelig trivelig nabolag.

Hun har hatt flere fine soldager på terrassen sin, og selv om hun noen ganger savner hus og en velfrisert hage, så trives hun godt med mindre hagearbeid og bedre tid til et sosialt liv. Hun har frigjort masse tid ved å flytte også. Reiseveien til jobb er det aller beste ved å bo her. Nå bruker jeg 20 minutter fra jeg går ut av døren til jeg er på jobb. «Perfekt for meg» smiler hun...

25

LOKAL VEKST

Næringslivet i Nannestad vokser: Det er blant annet satt av hele 300 mål til næringsmark som vil skape arbeidsplasser fordelt på en rekke ulike fagområder. Det er også mange andre nye boligområder under utvikling. Flere innbyggere vil øke etterspørselen av varer og tjenester, som igjen vil gjøre tilbudet større. I årene som kommer vil det skje svært mye spennende i og rundt Nannestad. Og du og familien din kan bli en del av det.

REGIONAL VEKST

Regionen rundt Nannestad er i ferd med å bli et av de raskest voksende og mest attraktive området i Osloregionen. Dette er drevet av praktiske årsaker, kommersielle interesser og politisk vilje. I tillegg er Oslo Airport City i ferd med å bli et stadig viktigere knutepunkt, både når det gjelder arbeidsplasser og transport. Dette skaper en utvikling – både økonomisk og samfunnsmessig – som vil føre mye spennende og positivt med seg.

OSL GARDERMOEN
NÆRINGSPARK
ØKT ETTERSPØRSEL AV VARER OG TJENESTER
UTVIKLING AV
NYE ARBEIDSPLASSER OSLO AIRPORT CITY
26

Vekstområdene i Norge er i ferd med å endre seg og få steder opplever mer aktivitet enn distriktet rundt Nannestad.

j j Skedsmo OSLO OPPLAND OSLO AKERSHUS OPPLAND AKERSHUS Nittedal Ullensaker Nes Skedsmo Rælingen Fet Nannestad Rælingen Sørum Sørum Skedsmo Fet Nannestad Nes Fet Eidsvoll Sørum Nannestad Gjerdrum Lørenskog Nittedal Skedsmo HRælingen Nannestad Øyeren Oslofjorden Vorma Harestuvatnet Nøklevann Skillingen Hersjøen Varsjøen Lutvann Fjellsjøen Bogstadvannet Leisjøen Alnsjøen Langvatne Elgsjøen Daltijuven Store Snellingen Sognsvann Breisjø Oslo-Kiel Oslo-København Oslo-Frederikshavn Hovedøya-Nakholmen Gressholmen-Langøyene Hovedøya-Lindøya Aker Brygge-Hovedøya Gressholmen-Bleikøya Nakholmen-Lindøya Fautøya Malmøya Lindøya Ulvøya OSLO
JESSHEIM
OSLO
AIRPORT CITY ca. 10 min
ca. 18 min LILLESTRØM ca. 30 min
ca. 45 min OSL GARDERMOEN ca. 10 min
27
28

Å få være med på å forme et miljø fra bunnen av er en sjelden og fin mulighet. Alle vil komme til et helt nytt sted med positive forventninger og med et ønske om å skape et godt miljø og et godt naboskap.

Illustrasjon. Avvik vil forekomme. 29
Foto: Tilsvarende bolig som bolig 55-60. Her vist med tilvalg. 30

BOLIGER FOR ET ALLSIDIG LIV

Bjørkeåsen er moderne funkisinspirerte to-etasjers boliger med smarte plan løsninger; her vil du bo godt. Boligene får vindusflater i ulike varianter og størrelser. Dette skaper fasader med spill. Husene får også forskjellige farger som harmonerer og skaper en hyggelig atmosfære. Boligene får enten garasje eller carportløsning.

Det er god standard, 3-stavs hvitpigmentert parkett på gulvene, flislagt bad med romslig baderominnredning og dusjhjørne. Kjøkken fra anerkjent leverandør som leveres komplett med hvitevarer. Flere av boligene får balkong eller takterrasse. Her kan du flytte rett inn og begynne å bo fra første dag.

Kjøper du ny bolig er uteområdene vel så viktige som hvordan du har det innendørs – særlig når du har barn. Dette har vært et viktig element når Bjørkeåsen ble planlagt; uteplasser blir plassert for å gi best mulig lys. Området er flatt, så her får de aller, aller fleste samme glede av sollyset.

31
Illustrasjon. Avvik vil forekomme.
34
Illustrasjon. Avvik vil forekomme. 35

VÆR SMART — TENK NYTT

LAVE OMKOSTNINGER

Det er ikke alle som er klar over hvor store fordeler det er å kjøpe ny bolig fremfor gammel. Når du kjøper en brukt bolig, betaler du dokumentavgift til staten på 2,5 prosent av kjøpesummen. Ved å kjøpe nytt eller bolig under oppføring, beregnes dokumentavgiften kun av tomteverdien. Dette gir vesentlig lavere kjøpsomkostninger.

FORUTSIGBARHET OG GARANTI

Ved å kjøpe nytt eller ved kjøp av bolig under oppføring, må Budstadoppføringsloven følges. Kjøper har med dette en lovfestet garanti på 5 år og dermed bedre rettsvern enn ved kjøp av brukt bolig.

BEDRE STANDARD OG MINDRE VEDLIKEHOLD

Ved kjøp av ny bolig får du en høyere byggeteknisk standard enn for bare noen år siden. Ved kjøp av helt nytt

trenger du ikke bruke tid på oppussing og vedlikehold på mange år. Med god planlegging av din nye bolig, får du en bolig som passer perfekt for deg! Det avholdes befaringer før overtagelse, ved overtagelse og ett år etter overtagelse.

Eventuelle feil som avdekkes vil bli rettet. Dette gir også en ekstra trygghet som du ikke vil ha ved kjøp av en brukt bolig.

DET ER ALLTID SMART Å STARTE

MED BLANKE ARK

Følelsen ved å flytte inn i din egen, splitter nye bolig er trolig langt mer verdt enn du tror. Ingen skavanker, hakk i parketten eller spikerhull i veggene – du og din nye bolig starter med blanke ark, sammen!

36
Illustrasjon. Avvik vil forekomme. 37
Illustrasjon. Avvik vil forekomme.
Antall rom 4 Antall soverom 3 BRA inkl. sportsbod og garasje 137 P-rom 109 Antall etasjer 2 1. etasje HUS 1-12 40
2. etasje 41

Hus41&44 Plan2

Bolig 43 og 45 får vindu på

Se etasjeplan side 52 og 53 for

1. etasje Antall rom 5 Antall soverom 4 BRA inkl sportsbod og garasje 156 m 2 P-rom 129 m 2 Antall etasjer 2
41, 42, 43, 44
FASADE MOT NORD FASADE MOT VEST FASADE MOT SØR FASADE MOT ØST Fasademotvest Hus41 Fasademotvest Fasade mot sør Fasade mot nord Fasademotøst Soverom 10.7 m² 202 201 Soverom 8.3 m² G 204 Soverom 8.1 m² 203 205 206 G Soverom 12.2 m² Bod 3.4 m² Bad 5.6 m² G 206 Gang 7.9 m² Garderobe 2.0 m² 0m1m2m3m4m5m
HUS
og 45
BRA=155,5m² P-rom=129,4m² N Hus41Hus42Hus43 HusHus45 44
gavl.
plassering. 42

Hus41&44 Plan2

Hus41-43 Plan1

Hus44-45 Plan1

2. etasje Soverom 10.7 m² 202 201 Soverom 8.3 m² G 204 Soverom 8.1 m² 203 205 206 G Soverom 12.2 m² Bod 3.4 m² Bad 5.6 m² G 206 Gang 7.9 m² Garderobe 2.0 m² 0m1m2m3m4m5m
BRA=155,5m² P-rom=129,4m² N Hus41Hus42Hus43 HusHus45 44 Sport/redskap Sport/redskap 6.0 m² 105105 104 Garasje 17.5 m² Garasje 17.5 0m1m2m3m4m5m 103 102 Entre 5.5 m² Bad 5.4 m² G Kjøkken/stue 52.6 m² 101 9x21 N
Hus41Hus42Hus43 HusHus45 44 Sport/redskap 6.0 m² 105 104 Garasje 17.5 m² 0m1m2m3m4m5m 103 102 Entre 5.5 m² Bad 5.4 m² G Kjøkken/stue 52.6 N
Hus41Hus42Hus43 HusHus45 44 43

HUS 59

Antall rom

Antall soverom

BRA 103 m

P-rom 94 m

Antall etasjer

FASADE MOT NORD

FASADE MOT SØR

FASADE MOT VEST

FASADE MOT ØST

Bolig 55 får vindu på gavl. Se etasjeplan side 51 for plassering.

0m 2m 1m 3m

1. etasje
- - -44
2. etasje 0m 2m 1m 3m 4m 5m 45

Antall rom

Antall soverom

BRA 103 m

P-rom

Antall etasjer

FASADE MOT NORD

FASADE MOT SØR

FASADE MOT VEST

FASADE MOT ØST

1. etasje
HUS 56 og 60 0m 2m 1m 3m 4m 5m
46
2. etasje 0m 2m 1m 3m 4m 5m 47

HUS 1 - 12

1. etasje
2. etasje HUS 4 HUS 7 HUS 10 HUS 5 HUS 8 HUS 11 HUS 6 HUS 9 HUS 12 HUS 10 HUS 11 HUS 12 HUS 4 HUS 7 HUS 5 HUS 8 HUS 6 HUS 9 HUS 1 HUS 2 HUS 3 HUS 1 HUS 2 HUS 3 48
49
Sport/redskap 6.2 m² Sport/redskap 6.0 m² 104 105105 104 Sport/redskap 6.2 m² S.S. 104 Garasje 17.5 m² Garasje 17.5 m² Garasje 17.5 m² 105 0m1m2m3m4m5m 103 102 Entre 5.5 m² Bad 5.4 m² G Kjøkken/stue 52.6 m² 101 9x21 103 102 Entre 5.5 m² Bad 5.4 m² G Kjøkken/stue 52.6 m² 101 9x21 103 102 Entre 5.5 m² Bad 5.4 m² G Kjøkken/stue 52.6 m² 101 9x21 N Hus41-43 Plan1 Hus41Hus42Hus43 HusHus45 44 0m1m2m3m4m5m Soverom 10.7 m² 202 201 Soverom 8.3 m² G 204 Soverom 8.1 m² 203 205 206 G Soverom 12.2 m² Bod 3.4 m² Bad 5.6 m² G 206 Gang 7.9 m² Garderobe 2.0 m² Soverom 10.7 m² 202 201 Soverom 8.3 m² G 204 Soverom 8.1 m² 203 205 206 G Soverom 12.2 m² Bod 3.4 m² Bad 5.6 m² G 206 Gang 7.9 m² Garderobe 2.0 m² Soverom 10.7 m² 202 201 Soverom 8.3 m² G 204 Soverom 8.1 m² 203 205 206 G Soverom 12.2 m² Bod 3.4 m² Bad 5.6 m² G 206 Gang 7.9 m² Garderobe 2.0 m² N Hus41-43 Plan2 Hus41Hus42Hus43 HusHus45 44
2. etasje 50
HUS 41, 42 og 43 1. etasje
2. etasje Sport/redskap 6.0 m² 105105 104 Sport/redskap 6.2 m² S.S. 104 Garasje 17.5 m² Garasje 17.5 m² 105 0m1m2m3m4m5m 103 102 Entre 5.5 m² Bad 5.4 m² G Kjøkken/stue 52.6 m² 101 103 102 Entre 5.5 m² Bad 5.4 m² G Kjøkken/stue 52.6 m² 101 N Hus44-45 Plan1 Hus41Hus42Hus43 HusHus45 44 0m1m2m3m4m5m Soverom 10.7 m² 202 201 Soverom 8.3 m² G 204 Soverom 8.1 m² 203 205 206 G Soverom 12.2 m² Bod 3.4 m² Bad 5.6 m² G 206 Gang 7.9 m² Garderobe 2.0 m² Soverom 10.7 m² 202 201 Soverom 8.3 m² G 204 Soverom 8.1 m² 203 205 206 G Soverom 12.2 m² Bod 3.4 m² Bad 5.6 m² G 206 Gang 7.9 m² Garderobe 2.0 m² N Hus44-45 Plan2 Hus41Hus42Hus43 HusHus45 44 51
HUS 44 og 45 1. etasje
52

HUS 55, 56, 57, 58, 59, 60 1. etasje

2. etasje Hus 55 Hus 56 Hus 57 Hus 58 Hus 59 Hus 60 Hus 55 Hus 56 Hus 57 Hus 58 Hus 59 Hus 60 21 21 FK 12 9 21 xÅV FK under 11 10 2xÅV-(FK under 13 19 Balk-dør 21 12 10 12 Ing11 21 -( -( -dør ÅV 12 ÅV 10 12 Ing-dør 11 21 ÅV ÅV Ing21 21 ÅV ÅV21 21 21 21 21 21 21 21 9 21 Ing-dør 10 21 Ing10 21 ÅV ÅV Ing-dør xÅV-( xÅVÅV ÅV Ing-dør 21 21 21 21 IngIng-dørIngxÅV 11 10 xÅV 13 199 21 -(A A B B F F G G D D E E C C N VENT VENT xÅV-(FK under 11 10 xÅV-(FK under 13 19 Balk-dør 21 SS SS Dusj SS Dusj ELSKAP ELSKAPDusjSS DusjDusj103 Varmekabler 1 106 104 Gang m 101 105 104 m 102 Sov Sov 10 4 Bod Varmekabler 1 Gang Varmekabler 103 Bod Varmekabler 5 1 Varmekabler 3 5 102 Sov Sov 10 Gang Varmekabler 107 107 Sportsbod Sportsbod Sportsbod Varmekabler 3 5 102 101 Sov Bod Bad Varmekabler Gang Varmekabler 106 101 105 Bad 104 Gang 107 Sportsbod--Arealberegning: BRA Hus 55 Hus 56 Hus 57 Hus 58 Hus 59 Hus 60 Plan 1 49m 49m 49m 49m 49m 49m Plan 2 49m 49m 49m 49m 49m 49m Bod 5,1m 5,1m 5,1m 5,1m 5,1m 5,1m Sum BRA 103,1m 103,1m 103,1m 103,1m 103,1m 103,1m BRA Hele Bygget 618,2m² BTA 370,8m² BYA 491,0m² xÅV-( 11 10 xÅV-( 13 19 -( -( xÅV xÅVxÅV xÅV-(FK 18 FK 20 FK 12 xÅV xÅVxÅV FK under 11 10 2xÅV-(FK under 13 19 xÅV-(FK under 2xÅV-(FK under Balk-dør -( 15 19 -( 13 19 -dør 10 21 2xÅV-(FK under xÅV FK under xÅV 11 10 xÅV 13 19 N 201 43 1 m Kjøkken 43 2 Terrasse 19 6 m 19 6 m Terrasse Terrasse 19 19 201 Stue Kjøkken Stue Kjøkken 43 1 Kjøkken 43 2 201 43 1 m 55 56 59 60 58 57 SOLGT SOLGT SOLGT SOLGT SOLGT SOLGT 53
54

STANDARD OG

VALGMULIGHETER

ALLE BOLIGENE LEVERES MED:

• Hvitpigmentert 3-stavs eikeparkett

• Kjøkken fra anerkjent leverandør med hvitevarer inkludert

• Delikate flislagte baderom

• Flislagt gang med garderobe

• Gode oppbevaringsmuligheter med innvendig og utvendig bodløsning

• Utgang til privat og trivelig uteplass

• Peisovn

• Garasje eller carport utenfor boligen

• Klargjort for El-bil lader

Boligene leveres med gjennomgående god standard men det vil i en tidsbestemt periode være mulig å bestille definerte stilpakker som tilvalg i tillegg til ordinære tilvalg. Stilpakkene vil omhandle leveranse av kjøkken, gulv, innvendige dører og farge på vegger. Disse er under utarbeidelse og vil presenteres når tilvalgene starter. Interiørdesigner Siri Berg Jensen har bistått oss med å utvikle stilretningene for tilvalg på Bjørkeåsen. Hun har lang erfaring med interiørdesign og fargesammensetning, og driver firmaet Sirisidé AS.

Stilartene presentert på de neste sidene er kun ment som inspirasjon.

Illustrasjon. Avvik vil forekomme. 55

Den klassiske stilen vektlegger tradisjon, arv og godt håndverk. I en hektisk hverdag, søker vi det trygge og kjente. Rolige, duse farger i harmoni. Gjerne varmere farge-nyanser for å gi rommene et lunt preg. Her er gjerne kjøkkenet husets hjerte, der god mat og bakverk lages fra bunnen og familie og venner kan samles. Detaljer som profilerte kjøkkenfronter, nagler i stoler og luftige gardiner. Klassiske møbler, med vekt på god størrelse og komfort. Lyse eikegulv og hvitmalte dører.

10678 SPACE 12078 COMFORT GREY 0394 VARMGRÅ 10966 ALMOND BEIGE 1877 VALMUEFRØ
Foto: Slettvoll Foto: Sigdal Foto: Jotun Foto: Slettvoll
56
VENNLIG

VERDENSVANT

Vi henter inspirasjon fra storbyen og tør å tenke utenfor boksen når det gjelder fargevalg og sammensetning av møbler. Interiøret har et noe maskulint og kubistisk preg. Stramme linjer og mørke farger på innredning, tåler bruk av mørkere farger også på vegger. Detaljer i skinn, gjerne i stoler og sofaer. Mørke plommefarger står i kontrast og harmoni til varmere farger som oker og bruntoner.

Sofistikert og stilsikkert, og sannsynligvis den retningen som skiller seg mest fra den klassiske. Dører kan gjerne være sorte, med detaljer i mørk bronse.

10964 SMOKED OAK 10981NORWEGIAN WOOD 11174 CURIOUS MIND 20145
20142
Foto: Jotun
WISDOM
DAYDREAM
57
Foto: Jotun

FORANKRET

Den nordiske stilen er godt forankret og noe vi lett kan identifisere oss med. Vi kan kjenne igjen blåtonene fra hav og vinterlandskap. De varme jordtonene skaper en lun kontrast og kan få oss til å tenke på varme svaberg, jorder og åkerlandskap. Her er det gjerne mye bruk av tre, i møbler og gjerne også i kjøkkeninnredningen. Skandinaviske møbler og design-klassikere går igjen i møbelvalg. Den nordiske stilen har lenge vært preget av hvitt og grått. Nå tør vi bruke farger i mye større grad, og disse fargene er kjente og kjære for oss

Foto: Jotun 10679 WASHED LINEN 10683 CASHMERE 1145 BAND STONE 5452 NORDIC BREEZE 5030 ST. PAULS BLUE
58

NATURLIG

Inspirert av naturen. Behagelige grønntoner benyttes sammen med varme, støvete røde og rosa toner. Det handler om å ta naturen inn, og planter myker opp interiøret og tilfører energi. Naturstein som marmor, bidrar til spennende flater og en naturlig, ekte følelse. Interiøret kan være en miks av vintage og nytt, og skaper særpreg. Bruk av farge i møbler og kontraster i stoffer og materialer, som en grønn veloursofa til et bord i marmor. Et gulv lagt i fiskeben, bygger oppunder den organiske stilen, og det kan gjerne ha en mer kulørt farge enn i den klassiske stilen.

Foto: Jotun Foto: Jotun Foto: Jotun Foto: HAY 20047 BLUSHING PEACH 10580 SOFT SKIN
8302 LAURBÆR 8479 EVERGREEN 8422 GREEN MARBLE
59
3377 SLATE LAVENDER 10235 SOMMERSOL 1775 FRESH PASTA 7627 REFRESH 20186 LAVENDER TOUCH
Foto: Jotun Foto: Jotun Foto: Montana
60
Foto: Jotun

Leken

LEKEN

Etter å ha tilbragt mye tid hjemme, har nordmenn pusset opp som aldri før. Vi ser behagelige pasteller, med innslag av sterke, klare farger. Gult forbindes med optimisme, og blir sett i mange varianter. Maksimalismen blir løftet frem som en trend, og kommer sannsynligvis av behovet for å bryte regler og skape muligheter. Kreativitet er i fokus. Det er lov å kombinere ulike stiler, farger og mønstere. Organiske og usymmetriske former vil prege interiøret i større grad.

Etter å ha tilbragt mye tid hjemme, har nordmenn pusset opp som aldri før. Vi ser behagelige pasteller, med innslag av sterke, klare farger. Gult forbindes med optimisme, og blir sett i mange varianter. Maksimalismen blir løftet frem som en trend, og kommer sannsynligvis av behovet for å bryte regler og skape muligheter. Kreativitet er i fokus. Det er lov å kombinere ulike stiler, farger og mønstere. Organiske og usymmetriske former vil prege interiøret i større grad.

61
Illustrasjon. Avvik vil forekomme.

KJØPSPROSESSEN

Kjøp av bolig er en viktig beslutning. Her kan du gjøre deg kjent med kjøpsprosessen fra signering til tiden etter innflytting.

AVTALE OM KJØP AV BOLIG

Vedlagt til prislisten følger skjemaet «Midlertidig avtale om kjøp av bolig». Ønsker du kjøpe bolig i prosjektet må dette skjemaet fylles inn og sendes til megler, på mail ev. ta bilde av skjemaet med din mobil og send det på MMS. Alternativt kan avtalen inngis digitalt (BankID) fra prosjektets hjemmeside. Skjemaet erstattes av en normal kjøpekontrakt som signeres ca 14 dager etter meglers aksept.

KONTRAKTEN

Kontraktssignering vil bli foretatt med E-signering via BankID, i samarbeid med prosjektselger.

JEVNLIG INFORMASJON

Bygging er en prosess. Du får jevnlig informasjon om fremdriften underveis.

SAMEIET STIFTES

Stifting av sameiet blir som regel gjennomført

på et sameiermøte. På møtet velges blant annet representanter til styret i sameiet.

FERDIGBEFARING

2-3 uker før overtakelsesforretningen blir du innkalt til ferdigbefaring. Her blir det sjekket om det finnes feil eller mangler i boligen. Det blir skrevet protokoll som også undertegnes.

OVERTAKELSESFORRETNING

På overtakelsesforretningen går vi på nytt gjennom boligen, og sjekker eventuelle utbedringer som er gjort. Protokoll blir skrevet nå også, og undertegnet. Strømskjema blir fylt ut. Du får utlevert nøkler nå sluttoppgjøret er innbetalt.

INNFLYTTING

Vår oppgjørsavdeling vil sende deg innbetalings innstruks før overtagelse. Det er viktig at hele oppgjøret er innbetalt innen overtagelse. Hvis hele oppgjøret er innbetalt, kan du flytte inn straks overtakelsesforretningen er gjennomført.

FULLFØRELSESGARANTI

Forskuddsgarantien som vi har gitt deg, blir

64

slettet ved overleveringen og erstattes av en fullførelsesgaranti. Garantien er på 5 % av kontraktsbeløpet og gjelder i 5 år. Den er en sikkerhet for oppfyllelse av eventuelt mangelsansvar.

1-ÅRSBEFARING

Du får tilbud om 1-årsbefaring ca. 1 år etter at prosjektet er ferdigstilt. Da går vi gjennom boligen sammen med deg og utbedrer eventuelle feil og mangler.

REKLAMASJONSTIDEN

Du har rett til å reklamere på feil og mangler i 5 år fra overtakelsesdatoen. Det er likevel svært viktig at det reklameres straks, og senest innen tre måneder etter at du oppdager feil eller mangler. Dersom du ikke reklamerer innen fristen, kan ditt eventuelle krav bortfalle.

65
Illustrasjon. Avvik vil forekomme.

LEVERANSEBESKRIVELSE

Bolig 1-12, 56, 59, 60 og 41-45

Nannestad kommune

BJØRKEÅSEN

Prosjektet bebygges med kjedede eneboliger og rekkehus. Denne leveringsbeskrivelsen omfatter generell standard og leveringsomfang for boligene i prosjektet. Tegninger og bilder i salgsoppgaven er illustrasjoner, leveringsomfang, fargevalg og materialkvaliteter er gjengitt i denne leveringsbeskrivelse.

EIERSEKSJON OG TOMT

Tomten vil kunne bli organisert som ett eller flere seksjonssameier. Eiendommene blir seksjonert og hver seksjon får tinglyst rett til del av tomt (privat grunn) som tilhører seksjonen. Se utkast til seksjonsplan med påført omtrentlig tomteareal til hver seksjon. Omtrentlig areal er da oppgitt inkl. boligens avtrykk. Ved seksjonering, krever Kartverket at arealet som boligen legger beslag på ikke medregnes i seksjonens andel av tomt (tomteareal). Det henvises til utkast til vedtekter for ytterligere informasjon om sameiet.

UTVENDIG - TOMT

Foruten opparbeidelse av tomten for oppføring av boligen, vil tomtene bli opparbeidet med asfalterte innkjøringer/ biloppstillingsplasser samt tilsådd plen (opparbeides etter årstid). De delene av tomten som er fjell, vil bli levert som ”naturtomt” med synlige knauser. Skråninger mot veiareal eller og lignende som er bratt kan bli opparbeidet med geoduk og pukk i stedet for sådd plen. Høydesetting og høydetilpasninger mellom ulike arealer (bebyggelse, vei, fellesarealer) er ikke endelig detaljprosjektert og kan derfor avvike fra situasjonsplan og bilder, vist i prospektet. Høydesprang tas fortrinnsvis opp med skråninger av pukk/sprengstein, men det kan også bli aktuelt med

støttemurer. Materialvalg for eventuell støttemur er ikke fastsatt. Utforming og omfang av støttemurer kan avvike fra illustrasjoner og/eller situasjonsplan. Skråninger/støttemurer kan plasseres innenfor de enkelte eierseksjonene. Veigrøfter og sideareal på veiene kan bli liggende helt eller delvis på den enkelte tomt.

FUNDAMENT

Boligene fundamenteres på betongsåler, betonggulv på grunn, isoleres etter gjeldende forskrifter. Det vil bli lagt radonsperre i grunnen.

ISOLASJON

Termisk isolasjon leveres i henhold til TEK 17 og i henhold til gjeldende regler for omfordeling av U-verdi. Øvrige konstruksjoner isoleres:

Bjelkelag: 150 mm (lydisolering)

Innvendige skillevegger: 70 mm

UTVENDIG OVERFLATE

På vegger monteres vindtette plater og lektes ut før montering av industrielt overflatebehandlet bordkledning (synlig spiker), farge Tjærebrun, Kastanje og Naturlig eldet (Jotun). Omrammingsbord/stafasje i samme farge som utvending kledning. Det kan forekomme enkelte steder som mangler overflatebehandling, som bordender, synlige baksider osv. Dette må behandles av kjøper så snart det lar seg gjøre. Overflatebehandlingen er utført med tostrøkssystem. Det gis ingen garanti for varigheten av behandlingen før nytt strøk må påføres, anbefalt etterbehandling i løpet av første «malersesong» (12 mnd). Balkongrekkverk, takrenner, nedløp og beslag generelt leveres i sort utførelse.

Yttertak består av taktro med isolering og papptekking.

68

INNVENDIG OVERFLATE BOLIG 41-45

Kjøkken/stue Malte gipsplater farge hvit. Hvitpigmentert 3 stavs eikeparkett. Malte gipsplater farge hvit.

Soverom Malte gipsplater farge hvit. Hvitpigmentert 3 stavs eikeparkett. Malte gipsplater farge hvit.

Bad plan 1 Malte gipsplater farge hvit. Standard grå flis 20x20 cm og varmekabler. 10x10 cm i dusj i samme farge. (Kinetic Grey).

Bad plan 2 Malte gipsplater farge hvit. Standard grå flis 30x30 og varmekabler. 10x10 i dusj i samme farge (Zeus Cinza).

Standard «hvit» flis 50x20 (Vitra Plain).

Standard hvit flis 50x20 (Millerighe Bianco Plain).

Gang plan 1 Malte gipsplater farge hvit. Grå fliser 30x60 cm og varmekabler. (Zeus Cinza) Malte gipsplater farge hvit.

Sportsbod Ubehandlet Gipsplate Betong – ubehandlet Ubehandlet OSB-plate

Bod Malte gipsplater farge hvit. Hvitpigmentert 3 stavs eikeparkett. Malte gipsplater farge hvit.

Gang plan 2 Malte gipsplater farge hvit. Hvitpigmentert 3 stavs eikeparkett. Malte gipsplater farge hvit.

Garasje Ubehandlet Gipsplate Betong – ubehandlet Ubehandlet OSB-plate

Vi leverer kvalitet K2 iht. NS 3420T 2019-maler og beleggsarbeider.

INNVENDIG OVERFLATE BOLIG 1-12

Kjøkken/stue Malte gipsplater farge hvit. Hvitpigmentert 3 stavs eikeparkett. Malte gipsplater farge hvit.

Soverom Malte gipsplater farge hvit. Hvitpigmentert 3 stavs eikeparkett. Malte gipsplater farge hvit.

Bad plan 1 Malte gipsplater farge hvit. Grå standard flis 30x30 cm og varmekabler. 10x10 cm i dusj i samme farge. (Zeus Cinza).

Gang plan 1 Malte gipsplater farge hvit. Grå fliser 30x60 cm og varmekabler. (Zeus Cinza)

Bad plan 2 Malte gipsplater farge hvit. Standard grå flis 20x20 og varmekabler. 10x10 i dusj i samme farge (Kinetic Grey).

Sportsbod Ubehandlet Gipsplate

Betong – ubehandlet

Standard «hvit» flis 50x20 (Millerighe Bianco Plain).

Malte gipsplater farge hvit.

Standard matt hvit flis 20x60 cm (Vitra Plain).

Ubehandlet OSB-plate

Loftstue Malte gipsplater farge hvit. Hvitpigmentert 3 stavs eikeparkett. Malte gipsplater farge hvit.

Bod Malte gipsplater farge hvit. Hvitpigmentert 3 stavs eikeparkett. Malte gipsplater farge hvit.

Gang plan 2 Malte gipsplater farge hvit. Hvitpigmentert 3 stavs eikeparkett. Malte gipsplater farge hvit.

Garasje Ubehandlet Gipsplate Betong – ubehandlet

Vi leverer kvalitet K2 iht. NS 3420T 2019-maler og beleggsarbeider.

Ubehandlet OSB-plate

TYPE ROM TAK GULV VEGG
TYPE ROM TAK GULV VEGG
69

INNVENDIG OVERFLATE BOLIG 55-60

Kjøkken/stue Malte gipsplater farge hvit. Hvitpigmentert 3 stavs eikeparkett. Malte gipsplater farge hvit.

Soverom Malte gipsplater farge hvit. Hvitpigmentert 3 stavs eikeparkett. Malte gipsplater farge hvit.

Bad plan 1 Malte gipsplater farge hvit. Grå standard flis 30x30 cm og varmekabler. 10x10 cm i dusj i samme farge. (Zeus Cinza).

Vaskerom Malte gipsplater farge hvit Standard grå flis 20x20 (Kinetic Grey)

Gang plan 1 Malte gipsplater farge hvit. Grå fliser 30x60 cm og varmekabler. (Zeus Cinza)

Sportsbod Ubehandlet Gipsplate Betong – ubehandlet

Standard «hvit» flis 50x20 (Millerighe Bianco Plain).

Malte gipsplater farge hvit

Malte gipsplater farge hvit.

Ubehandlet OSB-plate

Bod Malte gipsplater farge hvit. Hvitpigmentert 3 stavs eikeparkett. Malte gipsplater farge hvit.

TILVALG

Tilvalgsmuligheter for flere typer fliser, typer parkett osv. (avhengig av tidspunkt og fremdrift). Utbygger har eget tilvalgsprogram som fremlegges etter inngått kontrakt og gir normalt anledning for god individuell tilpassing etter egne ønsker for både fliser, parkett, kjøkkeninnredning, baderom osv. Det er ikke anledning til å flytte på plassering av hvitevarer i kjøkken, vann/ avløp, eller gjøre tilvalg som krever endring i bærende konstruksjoner i boligen som fasader og vegger.

Det tillates ikke å bytte leverandør innenfor de ulike fagene, det er fast avtale med disse inntil huset er overlevert.

VINDUER

Alle vinduer leveres i godkjent utførelse og i henhold til varmetapsberegning. Vinduer leveres i mørk finish utvendig farge og innvendig.

DØRER

Innvendige dører leveres i hvit utførelse med hvite karmer – i tråd med boligens øvrige stil. Vridere i stål. Ytterdør leveres sort finish utvendig og innvendig. Balkong/terrassedør leveres med glasskvalitet som vindu.

GARASJEPORT (GJELDER IKKE HUS 55-60)

Garasjeport leveres som ”vedlikeholdsvennlig” port av stål/

aluminium i sort utførelse – leddport. Elektrisk portåpner med 2 stk. fjernkontroller inngår

TRAPP OG LISTVERK

Innvendig trapp leveres hvitmalte vanger og rekkverk, med eikelaserte åpne trinn i tilnærmet samme farge som standard parkett (trappen er produsert i furu). Tette trinn kan leveres som tilvalg. Som tilvalg kan trappen også leveres i heltre eik. Karmlister og utforinger på dører og vinduer leveres hvitmalt i glatt utførelse. Gulvlister i hvitlasert eik. Taklist hvitmalt. Listverk utføres med synlig spikring.

INNREDNING

Bolig 1-12:

På bad plan 1, leveres ca.120 cm underskap med skuffer, hvite fronter og heldekkende servanttopp. Speil ca. 120 cm bredde, samt opplegg for vaskemaskin.

På bad plan 2, leveres ca. 120 cm underskap med skuffer, hvite fronter og heldekkende servanttopp. Speil ca. 120 cm bredde, dusjhjørne i aluminiums skinne og glass (badekar kan leveres som tilvalg).

Det leveres ett 100 cm garderobeskap til hvert soverom med hvite fronter.

TYPE ROM TAK GULV VEGG
70
Vi leverer kvalitet K2 iht. NS 3420T 2019-maler og beleggsarbeider.

Hus 41-45

På bad plan 1, leveres ca. 90 cm underskap med skuffer, hvite fronter og heldekkende servanttopp. Speil ca. 90 cm bredde, samt opplegg for vaskemaskin. På bad plan 2 leveres ca.120 cm underskap med skuffer, hvite fronter og heldekkende servanttopp. Speil ca. 120 cm bredde, dusjhjørne i aluminiumsskinne og glass (badekar kan leveres som tilvalg). Det leveres ett 100cm garderobeskap til hvert soverom med hvite fronter.

Hus 55-60

På bad plan 1 leveres ca.120 cm underskap med skuffer, hvite fronter og heldekkende servanttopp. Speil ca. 120 cm bredde, dusjhjørne i aluminiumsskinne og glass. Det leveres ett 100cm garderobeskap til hvert soverom med hvite fronter.

Kjøkkeninnredning leveres av annerkjent nordisk leverandør.

Innbygningshvitevarer inngår med:

• Innbygningskomfyr

• Koketopp (induksjon)

• Kjøl/frys (kombiskap)

• Oppvaskmaskin

OPPVARMING

Det leveres termostatstyrte panelovner i alle soverom og stue/ kjøkken (disse er ikke montert, det er tilvalg hos elektriker). Varmekabler med gulvføler i alle rom med fliser. Boligene leveres med stålrørspipe og vedovn med glassdør.

VENTILASJON

Det leveres balansert ventilasjon med varmegjenvinner. Avtrekk i alle våtrom, bod og kjøkkentak, tilluft (friskluft) i alle oppholdsrom (stue, soverom). Aggregat plasseres i egnet bod (kan variere mellom boligmodellene). Det leveres separat kjøkkenventilator fra kjøkkenleverandør.

RØR OG SANITÆR

Til kjøkken leveres oppvaskkum i stål med blandebatteri og uttak for oppvaskmaskin.

Toalett leveres i standard hvit utførelse (vegghengt). Det kan være en synlig innkassing på vegg hvor toalettet er plassert. Det leveres sluk i gulv på bad/vaskerom. Det leveres dusjhjørne i aluminium og glass og termostatstyrt dusjbatteri.

I sportsbod med VVB – leveres sluk.

Det leveres en utevannkran i hver boenhet. Plassering kan variere mellom boligmodellene.

EL-INSTALLASJON, TELEFON, ETC.

Boligene leveres med skjult elektrisk anlegg i henhold til

gjeldende forskrifter – NEK 400. Det leveres standard hvite brytere og stikkontakter. Punktplan for hver bolig i henhold til NEK 400 utarbeides for hver bolig. Enkelte steder kan kabler være synlige (brannkrav).

Opplegg til bredbånd og kabel-tv bestilles av utbygger på vegne av sameiets styre.

Det leveres lys under overskap på kjøkken med stikkontakt. I tillegg leveres 4 stk. utelamper med fotocelle. Det leveres like utelamper til hver bolig.

Kjøper står fritt til å velge plassering av stikkontakter og lamper i samråd med elektriker, men må oppfylle krav i henhold til forskrift.

Som punkt defineres:

• Stikkontakt

• Bryter med lampepunkt

• Tilkoblingspunkt for jording o.l.

• Godkjent brannvarsling leveres i hver bolig.

Det leveres i tillegg downlights med demper i hovedbad, gang (entre), kjøkken og stue:

Bolig 1-12: Hovedbad 3 stk, gang 3 stk, kjøkken 4 stk og stue 4 stk.

Hus 41-45: Hovedbad 3 stk, gang 3 stk, kjøkken 4 stk og stue 4 stk.

Bolig 55-60:

Bad 3 stk, gang 3 stk, kjøkken 4 stk og stue 4 stk. For øvrige lampepunker leveres ikke lampe.

Endring av plassering av downlights avtales med prosjektets elektriker, det samme gjelder antall som del av tilvalgsprosessen (mot pristillegg). Komplett ladepunkt for El-bil kan bestilles som tilvalg.

BALKONG/UTEPLASSER

Boligene leveres med balkonger av impregnert treverk. Balkong er å anse som utendørs anlegg.

Balkong hus 55-60 er “regntett” frem til limtredrager (underliggende beslag). Drypp og gjennomregning kan forekomme.

Stolper og dragere til balkong leveres i impregnert treverk. Rekkverk i glass og metall.

Foran hovedinngang leveres fast dekke.

Levegger på stuesiden mellom seksjonene 1-12 og seksjon 41-45

BYGGVASK

Boligen vaskes før overtakelse. En byggvask innebærer at alle flater vaskes, men byggstøv virvles opp, og vil legge seg

71

etter endt vasking. Det må derfor påregnes noe byggstøv på overflater ved overtakelse av boligen. Vinduer vaskes utvendig og innvendig, dersom værforhold/årstid tillater det.

SIKKERHET

Det leveres godkjent brannvarslingsanlegg (intern varsling) og brannslukker type pulverapparat.

AVVIK / ENDRINGER

Selger kan gjøre mindre endringer av konstruksjon eller materialvalg uten forhåndsvarsel med likeverdige løsninger/ materialer, uten at kontraktsummen endres. Føringsveier for rør og kanaler kan forekomme som sjakter og innkassinger, som ikke nødvendigvis er vist på tegning. Det kan være avvikende takhøyde i bod, bad og vaskerom som følge av rørføringer. Andre utførelser/leveranser bestilt av kjøper utover standard kan medføre tillegg i leveringstid eller pris. Endringer utover standard leveranse skal være skriftlig avtalt i kontrakt eller bestillingsskjema for tilvalg. I overflater av sparklet gips kan svinnriss forekomme, det kan forekomme i sparkelskjøter/hjørner og er ikke å anse som en senere mangel.

PRISER

Prisene på boligene fremgår av vedlagte prisliste. Selger står til enhver tid fritt til å endre prisene på boligene som ikke er solgt.

FORBEHOLD

Det tas generelt forbehold om myndighetenes saksbehandlingstid og eventuell justering i fremdriften for overtagelse/innflytting, hjemmelsoverføring med videre som følge av dette.

Utbygger forbeholder seg retten til å foreta mindre endringer av plantegninger og plassering av utstyr. Det kan forekomme avvik mellom leveransebeskrivelse og plantegninger, i slike tilfeller er det alltid leveransebeskrivelsen som er retningsgivende. Dersom det er avvik mellom prospekt/ internettside og leveransebeskrivelse, er det den endelige leveransebeskrivelsen i kontrakten som gjelder. Omfanget av leveransen er begrenset til denne.

Alle opplysninger gitt i denne salgsoppgave er gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og nødvendige, forutsatt at det ikke reduserer den generelle standard vesentlig. Utbygger tar forbehold om bruk av tekniske løsninger, plassering av vinduer og lignende som følge av branntekniske krav, offentlige pålegg eller som følge av øvrige krav som kan oppstå.

Videre tas det forbehold om tilleggsdelenes/tomtenes

endelige størrelse som fastsettes ved endelig seksjonering. Kjøper aksepterer uten prisjustering at utbygger har rett til å foreta slike endringer.

Strømforsyningsskap kan plasseres innenfor de enkelte eierseksjonene.

DIVERSE

Bilder, skisser og tegninger er kun ment til illustrasjon. Møbler, hvitevarer o.l. inngår ikke – utover det som fremkommer av leveringsbeskrivelsen. Fargevalg på boligene kan være noe avvikende i forhold til salgsoppgave. Det vil ikke være fritt fargevalg på egen bolig. Det er krav om bruk av jordfarger i reguleringsbestemmelsene.

Utbygger har ofte tilgjengelige visningsboliger i andre prosjekter som benyttes ved salg av boliger. Det gjøres oppmerksom på at det kan være avvikende løsninger i disse boligene. Overflater som fliser, parkett, utvendig kledning og lignende kan ha andre fargenyanser i dette prosjektet enn det som kan være fremvist i en evt. visningsbolig.

I prosjektet er det krav om lokal håndtering av overvann –altså kan takvann (vann fra takrenner) bli ledet ut på terreng og ikke i lukket rørsystem.

Kjøper overtar alt ansvar for vedlikehold på eiendommen så snart boligen er overlevert. Det innebærer også at vanning av sådd plen er kjøpers ansvar fra den dag denne er levert fra utbygger – uansett når dette arbeidet utføres.

Boligen utføres etter toleransekrav fastsatt av NS 3420-1.

BYGGEAKTIVITET

Det må påregnes byggeaktivitet i området etter innflytting, og utbygger har således rett til å ha maskiner/utstyr i området inntil alle boenheter er ferdigstilt. Asfaltering av veier, gårdsplass osv. påregnes tilpasset utbyggers samlede utbygging og tilpasset årstid.

PRIVAT VEI/TINGLYSNINGER

Kjøper gjøres oppmerksom på at det kan bli tinglyst på den enkelte eiendom, rettigheter og plikter i forhold til felles vei, vann/avløpsnett lekeplasser, velforeninger, realsameie osv. herunder eierforhold og drift av disse.

72
73
Illustrasjon. Avvik vil forekomme. Badekar kan leveres som tilvalg.

BYGGET AV FOLK SOM

KJENNER DET NORSKE

VÆRET PÅ KROPPEN

Boligelementene som brukes på Bjørkeåsen blir utviklet og konstruert på Aurskog, og dette betyr mye. De er laget for å tåle alle nyansene i det norske klimaet og dette krever erfaring. Alle elementene bygges i et tørt, kontrollert miljø, og det er alltid de samme snekkerne som setter dem sammen. De kjenner husene like godt som sitt eget hjem. Kombinasjonen av disse faktorene gir langt større kontroll over hele byggeprosessen enn vanlig.

74
75

SALGSOPPGAVE -

BJØRKEÅSEN BOLIG 1-12, 56, 59, 60 OG 41-45

SELGER / UTBYGGER / HJEMMELSHAVER:

Orgnr: 989 888 633 Bjørkeåsen Eiendom AS, Finstadhagan 7, 1930 Aurskog

For mer informasjon om utbygger se www.bakke-as.no

EIEFORM:

Selveier

SALGSINFORMASJON:

Thomas Johan Hagen

Mobil: 951 34 707

Epost: thomas.johan@bakke-as.no

I henhold til Lov av 6.mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering mv., er megler pliktig til å gjennomføre legitimasjonskontroll av involverte parter. Dersom partene ikke oppfyller krav til legitimasjon eller megler har mistanke om at transaksjonen har tilknytning til utbytte av en straffbar handling, kan megler stanse gjennomføringen av transaksjonen.

AREALANGIVELSER:

Arealene oppgitt på tegning og i prisliste er angitt i bruksareal (BRA) som er boligenes mål innvendig, innbefattet innvendig(e) bod(er), garasje og vegger, men ikke medregnet yttervegg. I tillegg opplyses P-rom i prislisten –dette er boligens BRA areal fratrukket innvendig(e) bod(er) og veggene til disse.

Alle arealer som er oppgitt i forbindelse med markedsføringen av prosjektet er å betrakte som cirka-areal. Kjøper har ingen krav mot selger dersom arealet skulle vise seg å avvike med inntil 3% i forhold til markedsført areal.

BYGGEMÅTE:

Plate på mark. Boligene vil bli oppført i to etasjer i trekonstruksjon, se vedlagte leveringsbeskrivelse for nærmere beskrivelse.

OVERTAGELSE / INNFLYTTING:

Antatt overtagelse er fra 2. kvartal 2023. Dette under forutsetning av byggestart 3. kvartal 2022. Ved senere byggestart endres overtagelsestidspunkt

tilsvarende. Med byggestart menes fra det tidspunkt byggearbeidene på det aktuelle byggetrinn faktisk igangsettes. Gravearbeider i grunnen er ikke å anse som byggearbeid. Overtagelsestidspunkt er basert på et foreløpig estimat, og endelig dato vil blant annet avhenge av kommunal behandling og fremdrift i prosjekt- og byggearbeid (les også forbehold i denne salgsoppgave).

Ved frafall av Selgers forbehold, vil siste frist for overtagelse bli meddelt skriftlig. Siste frist vil bli gitt innenfor tidsrommet på tre måneder. Endelig overtagelsesdato meddeles skriftlig ca. 10 uker før overtagelse. Denne dato gjelder da som partenes avtalte overtagelsesdato. Denne bestemmelsen medfører ingen innskrenkning i Kjøpers rettigheter iht. bustadoppføringslova §10 annet og tredje ledd. Selger kan likevel kreve at overtagelse skjer inntil 4 måneder tidligere enn måneden selger meddelte som siste frist.

MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE / FERDIGATTEST: Midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest skal foreligge innen overtagelse. Det er selgers plikt å fremskaffe ferdigattest på eiendommen. Kjøper gjøres oppmerksom på at ferdigattest kan bli å foreligge en tid etter overtagelse (avhengig av f.eks. årstid og ferdigstillelse av utomhusareal), og at dette ikke skal være til hinder for selgers oppgjør ved overtagelsestidspunkt.

Dersom følgende ytelser ikke er ferdig samtidig med boligen, aksepterer partene at følgende beløp holdes tilbake på meglerforetakets klientkonto og skal påføres protokollen: Opparbeidelse av asfalt på gårdsplass: kr. 5.000,– Kjøper skal fristille tilbakeholdt delbeløp, til fordel for selger, så snart overnevnte arbeider er utført og kjøper har signert overtagelsesprotokoll på disse arbeidene. Kjøper kan ikke holde tilbake beløp avsatt til asfalt som følge av andre oppståtte reklamasjoner som for eksempel er ment å utbedres i forbindelse med 1 års befaringen.

PRISER:

Se vedlagte prisliste. Selger står til enhver tid fritt til å endre prisen på usolgte boliger og biloppstillingsplasser, uten forutgående varsling.

KJØPSOMKOSTNINGER:

76

Dokumentavgift utgjør 2,5 % av andel tomteverdi. For trinn 4 vil dette utgjøre 12.500,- Pr bolig.

Tinglysingsgebyr for skjøte er for tiden kr. 585,-, tinglysingsgebyr for eventuelle pantedokument er for tiden kr. 792,- inkl. pantattest. Det tas forbehold om endring av gebyrsatsene og beregningsgrunnlaget for disse. Dersom Statens Kartverk ikke godkjenner oppgitt avgiftsgrunnlag, må kjøper betale den dokumentavgift som Statens Kartverk forlanger. I tillegg kommer tilkoblingsavgift bredbånd/tv kr. 5.000,- og oppstartskapital sameie kr. 5.000,-. Etablering av sameiet og seksjonering utgjør kr. 13 000,-.

Total utgjør dette etter dagens satser: 36.877,-

BETALINGSBETINGELSER:

Det forutsettes at delinnbetaling/forskudd innbetales til meglers klientkonto når utbygger varsler at forbeholdene er hevet og utbygger har stilt garanti iht §12. Skriftlig dokumentasjon på finansiering må fremlegges av kjøper. Det vil for en tidsbegrenset periode være 0,- i forskudd fra lansering av prosjektet.

Hovedoppgjør (resterende del av kjøpesum og kjøpsomkostninger) skal innbetales til megler senest en uke før overtagelse.

Forsinkes betaling med mer enn 21 dager for beløpet som forfaller ved kontraktsinngåelsen og 30 dager for andre avtalte innbetalinger, har selger rett til å heve kjøpet og foreta dekningssalg. Selger vil holde kjøper ansvarlig for selgers eventuelle økonomiske tap som følge av kjøpers mislighold. Selger har rett til dekning av sitt tilgodehavende i kjøpers innbetalte delinnbetaling, herunder også for renter og andre omkostninger, som påløper på grunn av kjøpers mislighold.

KREDITTVURDERING / DOKUMENTASJON AV FINANSIERINGSEVNE:

Selger forbeholder seg retten til å foreta kredittvurdering av kjøpere, og kan avvise en kjøper som ikke er kredittverdig på kjøpstidspunktet. Det tas videre forbehold om rett til å foreta kontroll av evt. betalingsanmerkninger. Selger forbeholder

seg retten til å kreve dokumentasjon av kjøpers finansiering og evne til å betale fellesutgiftene.

GARANTIER:

Det stilles garantier i henhold til bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter §12 vil bli stilt når utbygger frafaller sine forbehold. Garantien skal være pålydende 3 % av kjøpesummen i byggetiden og 5 % i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter §47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/ delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang.

Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.

TOMT:

Eiet tomt i dag ca. 30.000 kvm. Det kan bli foretatt grensejusteringer og eventuell sammenslåing/deling i forbindelse med utbyggingen. Tomtens areal etter evt. justeringer er ennå ikke fastsatt.

MATRIKKEL / ADRESSE:

Eiendommen har i dag matrikkelnummer gnr 151 bnr 30 (med flere) i Nannestad kommune. Matrikkelnummer vil kunne endres i forbindelse med utviklingen av prosjektet. Seksjonsnummer fastsettes i forbindelse med seksjoneringen. Eiendommen har i dag adresse Trallegangen, men endelig adresse vil bli endelig fastsatt av kommunen innen overtagelse. Selger forbeholder seg retten til å seksjonere og organisere fremtidig sameie.

REGULERINGSFORHOLD/EIERFORHOLD/ ORGANISERING/VELFORENING:

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse i.h.t vedtatt reguleringsplan/bestemmelser. og -bestemmelser følger som vedlegg til denne salgsoppgave. Interessenter oppfordres til å kontakte megler ved spørsmål til reguleringen i området.

Kjøper blir som eier av boligen deltaker i et eierseksjonssameie. Kjøper vil ha enerett til bruk av sin bolig (boligseksjon) med eventuelle tilleggsdeler. Som deltaker i eierseksjonssameiet og i tråd med sameiets vedtekter,

77

vil kjøper få rettigheter og forpliktelser i tilknytning til eierseksjonssameiet. Kjøper blir som eier av boligen deltaker i et pliktig medlemskap i huseierlag/velforening/grendelag. Det er Selger som er ansvarlig for opprettelsen av huseierlag/velforening/ grendelag iht. utbyggingsavtalen datert 17.10.2011 med Nannestad kommune. Det må påregnes at det kan komme kostnader ifm. drift og vedlikehold av driftsforeningen/fellesarealet.

VEI/VANN/AVLØP:

Adkomst fra kommunal veg. Eiendommen skal tilknyttes offentlig vann og avløp.

SERVITUTTER / RETTIGHETER/HEFTELSER:

Seksjonene overdras med de rettigheter og forpliktelser som grunnboken viser. Seksjonene vil være fri for økonomiske heftelser med unntak av lovpålagt panterett til sameiet som sikkerhet for oppfyllelse av den enkelte sameiers fellesforpliktelser. I tillegg kan selger tinglyse bestemmelser vedrørende sameie, naboforhold eller forhold pålagt av myndighetene. Det er tinglyst servitutter på eiendommen. Følgende servitutter er tinglyst pr i dag:

1855/900055-1/10 16.11.1855 UTSKIFTING Forsøkt innhentet, men ikke latt seg fremskaffe. 1917/900213-1/10 17.01.1917 UTSKIFTING Forsøkt innhentet, men ikke latt seg fremskaffe. 1917/900214-1/10 21.04.1917 UTSKIFTING Forsøkt innhentet, men ikke latt seg fremskaffe.

1924/900311-1/10 23.08.1924 ERKLÆRING/ AVTALE Rettighetshaver: Televerket Bestemmelser om telefonledninger/ stolper/kabler/grøfter m.v.

1926/900206-1/10 09.12.1926 SKJØNN Elektriske kraftlinjer

1955/990517-1/10 18.07.1955 ELEKTRISKE KRAFTLINJER

1985/1929-1/10 01.03.1985 ELEKTRISKE KRAFTLINJER

Rettighetshaver Akershus E-verk. GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

1997/7887-2/10 18.09.1997 BESTEMMELSE OM VANNLEDN. pumpe-, spillvann- og stikkledning m/tilh. kummer og inspeksjonsanordn. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

2002/12972-1/10 24.10.2002 RETTIGHET

Rettighetshaver: MIDTBYGDA TUR-OG LYSLØYPEF LØPENR: 6126945 LEIEAVTALE Leietid 20 år med anledning til forlengelse. Leie 1kr meteren pr år. Anlegge tursti og lysløype.

2009/704119-1/200 22.09.2009 BEST. OM

ADKOMSTRETT RETTIGHETSHAVER: KNR: 3036 GNR: 28 BNR: 1 GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

2016/118888- 1/200 10.02.2016 ERKLÆRING/AVTALE

Rettighetshaver: STATENS VEGVESEN ORG.NR: 971 032 081 langs viltgjerdet Bestemmelse om ryddebelte

1855/900054-1/10 16.11.1855 UTSKIFTING Forsøkt innhentet, men ikke latt seg fremskaffe. 1

917/900211-1/10 17.01.1917 UTSKIFTING Forsøkt innhentet, men ikke latt seg fremskaffe.

Grunnboksutskriftene viser følgende tinglyste heftelser på hovedbølet: Heftelser som ikke slettes følger eiendommen. Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser som erklæringer/avtaler som kan få betydning for denne eiendommen.

1917/900212-1/10 21.04.1917 UTSKIFTING Forsøkt innhentet, men ikke latt seg fremskaffe. 1971/6687-1/10 05.10.1971 BESTEMMELSE OM VANNLEDN. Vegvesenets betingelser vedtatt GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

1985/1928-1/10 01.03.1985 ELEKTRISKE KRAFTLINJER Rettighetshaver Akershus E-verk. GJELDER DENNE

78

REGISTERENHETEN MED FLERE

1997/6861-2/10 19.08.1997 ERKLÆRING/AVTALE Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

2002/12970-1/10 24.10.2002 RETTIGHET

Rettighetshaver: MIDTBYGDA TUR-OG LYSLØYPEF LØPENR: 6126947 LEIEAVTALE Leietid 20 år med anledning til forlengelse. Leie 1kr pr meter pr år. Anlegge tursti og lysløype.

2010/934381-1/200 26.11.2010 JORDSKIFTE

Sak 0200- 2008-0027 Sandberg GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

2016/118904-1/200 10.02.2016 ERKLÆRING/AVTALE

Rettighetshaver: STATENS VEGVESEN ORG.NR: 971 032 081 langs viltgjerdet Bestemmelse om ryddebelte GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Kjøper må akseptere at det på eiendommen tinglyses ytterligere heftelser dersom offentlig myndighet krever det, eller det er vesentlig for organiseringen av prosjektet. Slike heftelser kan være erklæringer som regulerer drift og vedlikehold av fellesområder, drift og vedlikehold av energi/nettverk el. I forbindelse med utbygging og salg av bruksenheter, vil selger tinglyse pengeheftelser på eiendommen, men boligen vil overtas fri for økonomiske heftelser med unntak av lovpålagt og utinglyst panterett til sameiet på 2G. Sameiets panterett sikrer innenfor pålydende den enkelte sameiers oppfyllelse av felles forpliktelser som deltaker i eierseksjonssameiet.

Interessenter oppfordres til å kontakte selger ved spørsmål til servituttene som er tinglyst på eiendommen.

LIGNINGSVERDI:

Ligningsverdi er p.t. ikke fastsatt. Ligningsverdien fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt ”primærbolig” (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller ”sekundærbolig” (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om fastsettelse av ligningsverdi.

STANDARD / UTSTYR:

Se vedlagte leveransebeskrivelse som utgjør en del av denne salgsoppgave.

Energiattester vil bli utarbeidet av selger i samarbeid med utførende entreprenør etter at detaljprosjekteringen er gjennomført. Etter dette vil energiattester for den enkelte bolig kunne innhentes hos megler.

BODER:

Det medfølger bod for alle boligene som vist på plantegningene.

FELLESUTGIFTER / LIKVIDITETSTILSKUDD:

Størrelsen på fellesutgiftene er ikke fastsatt, men stipulerte fellesutgifter skal dekke sameiets ordinære driftsutgifter, felles forsikring, forretningsførsel, men avhenger av ytelsene sameiet rekvirerer. Iht. Forslag til driftsbudsjett er utarbeidet av selger i samarbeid med forretningsfører og estimerte felleskostnader finnes i prislisten. Driftsbudsjett og fellesutgifter vedtas av styret og fremlegges til orientering på sameiets generalforsamling.

Selger vil i forbindelse med overtagelsen innkalle 5.000,som likviditetstilskudd til sameiet i forbindelse med oppgjøret.

Eget strømforbruk samt innboforsikring må bekostes av kjøper.

Det er ifølge selger eiendomsskatt på boligen, og denne fastsettes etter ferdigstillelse av boligen. Det er ikke avklart med kommunen om kommunale avgifter faktureres direkte til hver enkelt seksjonseier eller boligsameie. Blir den enkelte fakturert direkte vil felleskostnadene reduseres med beløp avsatt til kommunale avgifter i budsjett.

VELFORENING/SAMEIE:

Pliktig medlemsskap i områdets velforening, kostnad til dette estimeres til ca kr 600,- pr. år. Dette kan endres med tanke med tanke på prisvekst, endring av innhold etc.

AVTALEMESSIGE FORHOLD:

ENERGIMERKING:

Energi- og oppvarmingskarakter foreligger ikke p.t.

Selger står fritt til å akseptere eller avslå ethvert kjøpetilbud, herunder bestemme om de vil akseptere salg til selskaper, samt om de vil akseptere salg av flere seksjoner til samme kjøper. Merk at eierseksjonsloven ikke gir anledning til at mer enn to seksjoner eies av en og samme juridiske person. Utkast til vedtekter for sameiet er utarbeidet av selger, og kan innhentes hos megler. Det forutsettes at dokumentene aksepteres som grunnlag for handelen. Eventuelle ønskede endringer kan skje i henhold til vedtektene på senere generalforsamlinger. Selger vil benytte egen standard kjøpekontrakt for alle salg i prosjektet. Det forutsettes at bud er lagt inn på grunnlag av denne kjøpekontrakten og et eventuelt aksept av bud fra selger gis under samme forutsetning. Standard kjøpekontrakt utgjør en del av denne salgsoppgave.

79

KJØPSTILBUD:

Kjøpstilbud skal innleveres skriftlig sammen med godkjent legitimasjon. Kjøpetilbud som leveres innen salgsstart klokken 12:00, er det følgende som gjelder: Kjøpetilbud sendes skriftlig til selger/bori med godkjent legitimasjon og finansieringsplan. Kjøpetilbudene organiseres etter tildelingsmetoden (dersom det er like bud på samme leilighet på salgsstart vil selger foreta og beslutte fordelingen av disse). Etter salgsstart vil det være «førstemann til møllaprinsippet» som gjelder. Innlevert kjøpstilbud er bindende for kjøper. Selger har rett til å akseptere eller forkaste ethvert bud, selger vil meddele eventuell aksept skriftlig til kjøper.

AVBESTILLING:

Kjøper er ansvarlig for selgers merkostnader og tap ved eventuell avbestilling etter bustadoppføringslova. Bestilte endrings- og tilleggsarbeider må betales i sin helhet. Uavhengig av merkostnad eller tap kan selger i stedet for erstatning kreve avbestillingsgebyr på 5% av kjøpesum inkl. tillegg og endringer, jfr Bufl. §54.

LOVGRUNNLAG:

Boligene selges i henhold til bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

EIERFORM / ORGANISERING:

Utbygger forbeholder seg retten til å etablere ett eller flere sameier i samsvar med eierseksjonsloven. Kjøper får tinglyst skjøte på sin seksjon. Som seksjonseier i ett eller flere boligsameier vil kjøper bli sameier i eiendommen med tilhørende enerett til bruk av sin boenhet. Uteområde er planlagt seksjonert som tilleggsdel til hver enkelt seksjon.

Selger forbeholder seg imidlertid retten til å organisere dette annerledes, eksempelvis ved bruksretter. Seksjonseierne får felles bruksrett til sameiets øvrige fellesareal. Det er forbudt å erverve mer enn 2 boligseksjoner i samme sameie. Denne begrensningen gjelder også indirekte erverv, herunder kjøp via aksjer eller andeler i et selskap. Erverv er forbudt dersom det medfører at flere enn to av boligseksjonene eies av noen som har «tilknytning til hverandre». Dersom bestemmelsen brytes vil blant annet styret i sameiet uten forutgående varsling, kunne pålegge salg av seksjonene som er ervervet ulovlig. Videre vil man ikke kunne stemme på årsmøtet, og man vil ikke tas med i beregningsgrunnlaget for flertallsavgjørelser.

Sameiets formål er å ivareta alle saker av felles interesse for sameierne, herunder sørge for drift og vedlikehold av felles infrastruktur, herunder veier, lys, brøyting, renovasjon, forsikring av eiendommen, strøm til fellesarealer, forretningsførsel osv. Kostnader i forbindelse med sameiet vil normalt fordeles på bakgrunn av eierbrøk. Sameiet ledes av et styre valgt av seksjonseierne.

FORRETNINGSFØRSEL:

BORI er valgt som forretningsfører, og det vil bli inngått en tidsbegrenset kontrakt med forretningsfører på vegne av sameiet før konstituerende sameiermøte.

FORSIKRING:

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

ADGANG TIL LOVLIG UTLEIE:

Seksjonseiere får full råderett over egen bolig og kan leie den ut. Dersom eiendommen ikke er seksjonert pr. tidspunkt for overtagelse, gjøres evt. kjøper/utleier oppmerksom på eierseksjonslovens kapittel III som regulerer evt. leietakers rett til kjøp.

OVERSKJØTING OG OPPGJØR:

Det forutsettes at skjøtet tinglyses i kjøpers navn i henhold til kjøpekontrakten. Ved eventuell endring i eierskap/ navneendring fra kjøpers side etter bud/ aksept vil det påløpe administrasjonsgebyr på kr. 45.000,- inkl. mva. som innbetales oppgjørsmeglers driftskonto. Utgifter til selger for salgsoppdrag kommer i tillegg. Eventuell endring krever selgers samtykke. Selger forbeholder seg retten til på fritt grunnlag å godta eller avslå transport av kjøpekontrakter. Oppgjør etter salg vil skje gjennom oppgjørsmegler i Bakkegruppen AS.

KOSTNADER VED AVBESTILLINGER:

Kjøper er ansvarlig for selgers merkostnader og tap ved eventuell avbestilling etter bustadoppføringslova. Bestilte endrings og tilleggsarbeider må betales i sin helhet. Uavhengig av merkostnad eller tap kan selger i stedet for erstatning kreve avbestillingsgebyr på 5% av kjøpesum inkl. tillegg og endringer, jfr Bufl. §54.

TILVALG OG ENDRINGER:

Det vil bli gitt et tidsbegrenset tilvalgstilbud, som for eksempel ulike typer parkett, fargevalg på veggflater, fliser, fronter på kjøkken- og baderomsinnredninger, flere el-punkter etc. Endringer ut over ovennevnte må på fritt grunnlag vurderes av selger, entreprenør og dennes underleverandører. Det kan ikke påregnes at andre endringer kan foretas og de

80

kan uansett ikke utføres om de er i strid med rammetillatelse eller vil kunne medføre forsinkelse i prosjektets fremdrift. Typiske endringer som ikke tillates er endring av fasade, vindusform, plassering av vann og avløp.

Adgang til tilvalg er oppad begrenset til 15 % av kjøpesum i henhold til bustadoppføringslova §9. Alle tilvalg avtalefestes direkte mellom kjøper og entreprenør/ underleverandør i separat avtale. Eventuelle tilvalg faktureres kjøper direkte fra entreprenør/ underleverandør.

Inngås kjøpsavtale etter igangsetting av prosjektet, er interessent/kjøper kjent med at frister for tilvalg og endringer kan være utgått. Det må da tas forbehold i kjøpstilbudet dersom interessent/kjøper har ønske om tilvalg/endring som denne mener skal være mulig å få levert av selger. Konferer selger for nærmere informasjon.

FØRKJØPSRETT:

Det praktiseres forkjøpsrett i prosjektet. Denne forkjøpsrettens omfang er betinget til å gjelde Nannestad kommunen iht. ut - byggingsavtale og BORI medlemmer. Ta kontakt angående frist for melding og avklaring av forkjøpsretten.

BYGGEAKTIVITET:

Det må påregnes byggeaktivitet i området etter innflytting, og utbygger har således rett til å ha maskiner/utstyr i området inntil alle boenheter og utomhusanlegg er ferdigstilt. Fordeling av kostnader til oppvarming/strøm i byggeperioden vil bli gjort i samråd med forretningsfører og styret

FORBEHOLD:

Byggestart er avhengig av et tilfredsstillende forhåndssalg, tilfredsstillende finansiering og åpning av byggelån. Videre er byggestart avhengig av at ramme- og igangsettelsestillatelse blir gitt fra myndighetene i god tid før byggestart. Det tas også forbehold om at det oppnås en for selger tilfredsstillende avtale med entreprenør, samt beslutning om byggestart i selskapets styre. Det tas generelt forbehold om myndighetenes saksbehandlingstid og eventuell justering i fremdriften for overtagelse/ innflytting, hjemmelsoverføring med videre som følge av dette.

Det gjøres uttrykkelig oppmerksom på at anslaget vedrørende overtagelsestidspunkt ikke er å anse som en avtalt frist for overtagelse i forhold til bustadoppføringslova §10. Anslaget er kun et estimat, og endelig overtagelsesdato vil bl.a. avhenge av kommunal behandling, inngåelse av en for selger tilfredsstillende entreprisekontrakt og byggelånsavtale, samt fremdrift i prosjekt- og byggearbeid. Kjøper må være innforstått med den usikkerhet som foreligger med hensyn til fremdrift og

overtagelse, og kan ikke påberope seg overskridelser av de her angitte estimerte overtagelsestidspunkt som avtalt frist for ferdigstillelse/overtagelse. En forsinkelse i forhold til disse estimatene vil således ikke kunne danne grunnlag for krav om dagmulkt eller annen erstatning.

Selger må senest innen 01.11.2022 avklare ved skriftlig underretning dersom ovennevnte forbehold påberopes og kjøpekontrakten kanselleres. Kjøper kan kansellere inngått kjøpekontrakt dersom iverksettelse av byggeprosjektet ikke er igangsatt innen 01.11.2022.

Evt. beslutning om kansellering skal meddeles skriftlig til selger umiddelbart. Dersom kanselleringsretten benyttes får kjøper tilbakebetalt innbetalt kjøpesum (evt. deponert beløp), vederlag for eventuelle tilleggsarbeider og renter av innbetalt beløp. For øvrig kan kjøper ikke fremme ytterligere eller andre krav mot selger som følge av kanselleringen.

Alle illustrasjoner, skisser, møblerte plantegninger m.m. er kun ment å danne et inntrykk av den ferdige bebyggelsen, og kan således ikke anses som endelig leveranse. Inntegnet utstyr/inventar medfølger ikke, så som f.eks. hvitevarer, og det vil derfor fremkomme elementer i presentasjonsmaterialet som ikke inngår i leveransen.

Generelle beskrivelser av prosjektet i salgs- og markedsføringsmateriell vil ikke passe for alle boligene i prosjektet. Interessent oppfordres derfor særskilt til å vurdere dette (solforhold, utsikt, beliggenhet i forhold terreng og omkringliggende bygningsmasse mv.) før budgivning.

Alle opplysninger er gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og/eller nødvendige, likevel slik at den generelle standard og utførelse ikke forringes eller endres vesentlig. Kjøper aksepterer uten prisjustering at selger har rett til å foreta slike endringer. Eksempel på slike endringer kan være innkassinger av teknisk anlegg, mindre endringer av boligens areal og lignende.

Det kan være avvik mellom de plantegninger og skisser som er presentert i prospektet, og den endelige leveransen. Slike avvik utgjør ingen mangel ved selgers leveranse som gir kjøper rett til prisavslag eller erstatning. Ved vesentlige endringer har kjøper rett til å heve avtalen, og kreve kjøpesummen tilbakeført. Kjøper kan ikke kreve erstatning ut over dette.

Dersom det er avvik mellom tegninger i prospekt/ internettside og leveransebeskrivelsen i den endelige kontrakt med kjøper, vil leveransebeskrivelsen ha forrang og omfanget av leveransen er begrenset til denne.

81

Selger står fritt til å bestemme bolignummer samt endre antall eierseksjoner i sameiet. Selger forbeholder seg retten til uten varsel å kunne endre priser og betingelser for usolgte boliger og biloppstillingsplasser.

Det utearealet som hører til de respektive byggetrinn vil bli ferdigstilt i den grad det er mulig. Gjennomføring av et stort byggeprosjekt i flere trinn vil, blant annet på grunn av løpende byggevirksomhet, kunne medføre enkelte ulemper for beboerne inntil ferdigstillelse av samtlige byggetrinn. Det tas forbehold om trykkfeil i prospekt og salgsoppgave.

KUNDETILFREDSHETSMÅLING (KTI):

Vi deltar på Prognosesenterets årlig måling av kundetilfredshet. Alle boligkjøperne på Bjørkeåsen vi motta en anonym undersøkelse vi ønsker at du prioriterer å svare på. Kundetilfredshet er viktig for Bakke og vi er derfor avhengig av at du svarer ærlig på din kundeopplevelse. Undersøkelsen sendes pr epost.

SVINNSPREKKER/SVINNRISS:

Svinnsprekker og riss skyldes setninger/bevegelser i konstruksjon pga ytre påvirkninger, eller er naturlig krymping/uttørking av materialer, omfattes normalt ikke av garantien.

SKJEGGKRE

Selger tar ikke ansvaret for skjeggkre i boligen. Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger. Selv om det per i dag ikke er en kjent metode for å utrydde skjeggkre, finnes det tiltak som bringer forekomst av skjeggkre ned på et akseptabelt nivå. Anbefalte tiltak er bl.a. bruk av limfeller og hyppig renhold for å fjerne næringstilgangen. Skjeggkre gjør liten skade, men kan virke sjenerende.

FØLGENDE DOKUMENTER UTGJØR EN DEL AV DENNE

SALGSOPPGAVE:

• Leveransebeskrivelse 10.02.2022

• Plantegning og etasjeplan

• Prisliste 10.02.2022

• Foreløpig utomhusplan 10.02.2022

• Kjøpsavtale/Budskjema

• Selgers standard kjøpekontrakt

• Grunnboksutskrift

• Reguleringsplan- og bestemmelser

28.06.2022

82
83
Foto av visningsbolig. Her vist med tilvalg.

SAMMEN BYGGER VI

BJØRKEÅSEN

Vi i Bakke gjør ting litt annerledes enn andre boligbyggere. Vi tegner og utvikler alle boliger selv og bygger dem på egen fabrikk. Dessuten tar vi ordet nøkkelferdig helt bokstavelig, og sier oss ikke ferdige før plenen er sådd i hagen. Vi er opptatt av at alle skal sove godt om natten, både de som flytter inn i en Bakke-bolig og oss som bygger den. For å sikre at boligen holder den kvaliteten vi lover, tar vi derfor kontroll på alle deler av prosessen. Alle deler av en Bakke-bolig blir produsert i et kontrollert og tørt miljø i Aurskog. Fordi det også alltid er de samme som bygger husene, reduserer vi sjansene for feil og mangler drastisk. Vi kjenner alle hustypene like godt som våre egne hjem og har som mål at de skal ha null feil. Velkommen hjem!

ET HJEM DU VIL HJEM TIL. bakke-as.no

Nordby Maskin AS er et lokalt forankret firma som utfører grunnarbeid, infrastruktur og uteområdene på Bjørkeåsen. Vi holder til i Nannestad og

ønsker å bidra positivt til nærmiljøet gjennom å levere godt utført arbeid. Med 30 års erfaring og en omsetning på 380 millioner er vi en solid aktør på Romerike.

nordbymaskin.no

84

I Prognosesenterets årlige bransjemåling av kundetilfredshet er Bakke en av vinnerne med topp 3 plassering. Det er vi utrolig stolte av! Tilfredse kunder er vår største drivkraft og vi har et sterkt fokus på kvalitet i alle ledd av kundereisen. Vårt mål er å skape et hjem du vil hjem til.

Tilfredse kunder er et av våre største mål, derfor vil din kundetilfredshet bli målt ifm. overlevering av din nye bolig, og ved ettårsbefaringen.

Prognosesenteret vil sende ut en spørreundersøkelse ved begge disse anledningene, og vi håper du vil ta deg tiden til å svare på disse, når den tid kommer.

KTI= Kundetilfredshetsindikator

Prognosesenteret har over lang tid satset store ressurser på å utvikle den metodiske kompetansen for å gjennomføre kundeundersøkelser med høy kvalitet. En godt gjennomført KTI-undersøkelse gir bedriften mulighet til å forstå kundenes tilfredshet, identifisere forbedringsområder og å sammenligne resultatet internt mellom ulike prosjekt, forhandlere og regioner. Undersøkelsene følger den samme metoden som de offisielle KTI-målingene i Norge, Sverige og i mange andre land. Dette gjør det mulig å sammenligne eget resultat og boligbransjens resultat med andre bransjer og bedrifter.

Din mening er derfor viktig for oss!

Den første spørreundersøkelsen vil bli sendt ut etter overtakelse, men vi setter alltid pris på tilbakemeldinger underveis også.

TOPP 3 2021PROGNOSESENTERETS BRANSJEMÅLING 20 21 BESTESELSKAP I BRANSJEN KJÆRE BOLIGKJØPER

SALGSANSVARLIG

Mobil: +47 95 13 47 07

E-post: thomas.johan@bakke-as.no

86
87
bjørkeåsen.no
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.