Bademiljø - Nytt Bad, Inspirasjonsmagasin 2021

Page 1

B A D E M I L J Ø I N S P I R A S J O N S M AG A S I N

NR 5

NYTT BAD Drømmebad FLISER

– for enhver smak!

3 HETE TRENDER

132 Totaloppussing eller bare enkel fornyelse av badet? – VÅRE EKSPERTER HJELPER DEG!

SIDER MED NYTTIGE RÅD, IDÉER OG INSPIRASJON!


DANSANI CALIDRIS BADEROMSMØBLER 2


Velkommen til Nytt Bad! Badet er stedet du starter og avslutter dagen, og skal gjøre det i mange år fremover. Derfor er det ekstra viktig at det er et rom som gir deg en følelse av velvære og glede i en travel hverdag! Vi i Bademiljø er eksperter på bad, og hos oss kan du få kvalifisert hjelp gjennom hele prosessen fra A-Å. Vi har dyktige baderomdesignere som kan tegne drømmebadet slik at du kan se det i nærmest fotokvalitet før det er bygget! Våre designere vil hjelpe deg å finne de beste og smarteste løsningene for ditt bad, enten du ønsker standard eller spesialtilpassede løsninger. Våre egne rørleggere er din trygghet for at badet blir bygget etter forskriftene – du kan til og med få 10 års garanti på at badet er tett! Alt som gjøres på badet ditt vil såklart dokumenteres og samles digitalt på boligmappa.no. På den måten kan du føle deg trygg på at det er orden i papirene. Magasinet du nå holder i hendene har vi fylt med tips og inspirasjon for deg som drømmer om å fornye badet. Husk at du alltid kan hente mer inspirasjon og få hjelp av våre dyktige fagfolk både på nett og i våre butikker. God lesning!

Kari Øgle Kjensberg Administrerende direktør i Bademiljø

3


NYTT BAD  INNHOLD

Innhold 94

EPOS – designet av Halvor Bakke

Følg oss!

@bademiljo.no

4

@bademiljo

@bademiljo

bademiljo.no

Forsiden: YOU Urban baderomsmøbler fra Dansani


NYTT BAD  INNHOLD

60

NYTTIG Å VITE

6 Veien til drømmebadet 8 Hold orden i papirene 10 Spørsmål & Svar 12 Ha full kontroll uten å løfte en eneste finger 14 Tegn ditt eget bad 17 Ferdig Montert 18 Tørre fakta om våtrom 26 Ekte trygghet på badet 123 5 tips til å finne en god rørlegger 125 Sjekkllisten 126 Spar tid og penger når rørleggeren er på besøk 130 Vi er Norge rundt

Servanter som synes

36

BADEROMSBESØK

20 Fra drøm til virkelighet 28 Praktisk eleganse i 100 år gammel villa 46 Et bad for ro, yoga og sosialisering 74 Mørkt drømmebad på Biri 99 Rå betong mot organisk innredning

Lekre planter som trives på badet

INSPIRASJON

80

Tema fliser & trender

52

111

Speil på badet

Badekaret som passer for deg

32 Bad i farger 34 Slik lager du ditt eget spa på badet 36 Lekre planter som trives på badet 38 Tema: Dusj 52 Her finner du badekaret som passer for deg 55 Tema: Toalett 60 Servanter som synes 63 Barnesikkert bad 64 Tema: Trender 94 EPOS - designet av Halvor Bakke 80 Tema: Fliser 88 Hvilken fug skal du velge? 90 Fibo baderomsplater 92 Sluk med stil 102 Smarte tips for innredning av små bad 104 Ditt personlige rom 106 Smarte oppbevaringsløsninger 108 Nytt bad på lite budsjett 111 Lille speil på badet der… 114 Hygiene i hjemmet 116 Quooker – kokende vann rett fra kranen 118 Husk på dette når du velger kjøkkenvask 120 Få orden på vaskerommet

5


NYTT BAD  VEIEN TIL DRØMMEBADET

VEIEN TIL DRØMMEBADET DET ER MYE Å TENKE PÅ FØR DU KAN TRE INN I DET NYE DRØMMEBADET DITT. VI GIR DEG DE VIKTIGSTE TRINNENE I PROSESSEN FRA IDÉ TIL FERDIG BAD. VI HÅPER DISSE RÅDENE ER TIL GOD HJELP FOR DEG PÅ VEIEN.

1 Tips

fra baderomdesigneren Et fint utgangspunkt er å sette sammen et moodboard med farger og elementer du liker. Ut i fra dette kan vi sammen finne ut hvilken stil ditt drømmebad skal ha.

6


2 3

NYTT BAD  VEIEN TIL DRØMMEBADET

Det er viktig å finne ut av hvilket bad som kler ditt hus eller leilighet, hvilke behov du og/eller din familie egentlig har. Hva er mulig ut fra den plassen du har til disposisjon, og hva sier lommeboken din om mulighetene. Uavhengig om det snakk om rehabilitering eller bygging av nytt bad - må det planlegges og forberedes. Badet skal vare lenge. All erfaring viser at god planlegging gir det beste resultatet, og også det mest kostnadseffektive resultatet. Våre rørleggermestere og andre fagpersoner gir deg de rådene og anbefalingene du trenger, slik at du føler deg trygg til å gjennomføre prosjektet ditt. Vi tar oss av prosjektledelsen fra begynnelse til slutt.

vurder behov ut fra hvor mange dere er, størrelse på bad, ambisjoner, ønsker og lommebok. Nå er mulighetene mange i forhold til å velge stilart, materialer, farger, fliser, lys og andre spennende detaljer. Dette er den morsomste delen av prosjektet. Ønsker du å vite mer om hvilke muligheter som finnes har vi dyktige baderomdesignere som kan veilede deg i planleggingsfasen. Sammen finner vi de beste løsningene for ditt bad!

FØRSTE FASE - PLANLEGGING Det første du må begynne med er å hente inspirasjon, og vi håper du finner masse inspirasjon i dette magasinet. Det er uansett smart å hente ideer fra interiørblader, fra nettet, fra bloggere og alle steder der man finner tips og råd. Klipp ut bilder av smarte ideer og de tingene du liker best. Deretter

BEFARING Når du er klar, tar du kontakt med oss i Bademiljø og avtaler tid for befaring. Befaringen er avgjørende for å kunne gi deg en god vurdering av badet og mulighetene du faktisk har. Du vil få et tilbud med faglige anbefalinger på prosjektet, budsjett og en tidsplan.

1

Du vil få et tilbud med faglige anbefalinger på prosjektet, budsjett og en tidsplan.

SISTE FASE – FERDIGSTILLELSE Endelig, badet er ferdig. Nå er det tid for en gjennomgang og befaring av badet med din fagperson hos Bademiljø. Har du noen tilbakemeldinger eller endringer så er det bare å si fra. Det er svært viktig for oss at du er fornøyd med resultatet. Vi lever av fornøyde kunder! Husk også at Bademiljøs bedrifter kan tilby deg 10 års tetthetsgaranti på badet!

Smarte ting å tenke på!

Ønsker du badekar, dusj eller begge deler?

Dobbel servant er praktisk om dere er flere på badet samtidig.

Dusjkabinett er smart å bruke dersom du ikke ønsker en dråpe vann utover gulvet når du dusjer.

Dusjvegger krever tett veggog gulvmembran.

Er det noen i huset som okkuperer badet ekstra lenge? Da kan det være hensiktsmessig å forsøke og skille toalett og dusj, slik at begge deler kan brukes samtidig.

Det finnes mange lekre designsluk på markedet. Spør oss om alternativer, og husk; dette må planlegges veldig tidlig i oppussingsfasen.

ANDRE FASE GJENNOMFØRING Etter at du har godkjent og signert en endelig plan (husk skriftlighet og kontrakt), er mye av din jobb gjort. Nå kan du overlate gjennomføringen til Bademiljøs dyktige fagpersoner. Vi blir enige om når du ønsker at badet skal være ferdig. Vi legger en fremdriftsplan og kontakter alle de fagpersonene som skal involveres i prosjektet. I tillegg til rørleggere er det for eksempel snekkere, elektrikere, flisleggere og andre spesialister.

Det kan være både lurt og kreativt å bygge inn hyller i dusjen til plassering av såpe og sjampo.

Ønsker dere å flytte servant og toalett? Da må rørinstallasjoner som oftest flyttes. Skal de i så fall plasseres i gulvet eller på veggen? Det er mulig å velge mellom gulvtoalett og vegghengte toaletter.

monteres på flere måter. Ønsker du servantbatteri montert i vegg, eller badekarbatteri montert i selve badekaret? Eller kanskje du velger et elektronisk alternativ? •

Har du et lite bad? Lyse farger gjør at badet virker større.

Husk også at speil øker volumfølelsen i rommet.

Belysning er alltid viktig, også på badet. En god regel er å ha minst én lampe for generell belysning og én med lys til ansiktet.

Blandebatterier til både servanter og badekar kan

7


Kommentar fra fagsjefen

Visste du at god dokumentasjon av alt som er gjort på badet ditt kan øke verdien på boligen?

8

NYTT BAD  BOLIGMAPPA.NO


NYTT BAD  BOLIGMAPPA.NO

N E D R O D HOL E N E R I P A P I

O

ppussing av badet kan være kostbart, og derfor er det ekstra viktig å få den dokumentasjonen du trenger på alt av håndverker- og rørleggerarbeid. Har du kvittering på spottene du kjøpte? Foreligger det bilder av arbeidet som er gjort? Eller vet du hvilken membran du har på badet ditt? Dette er spørsmål du kan få om du en dag skal selge, eller vil stille deg selv om du våkner av vann som drypper ned i ansiktet ditt. Ved totalrehabilitering av badet skal du ha dokumentasjon på alt utført arbeid, med bilder. Og etter en oppussing vil du også sitte igjen med en haug papirer og kvitteringer. Mange oppbevarer slike dokumenter

i permer eller på minnepinner, men et langt tryggere alternativ er å bruke Boligmappa.no.

alt du trenger om ditt bad for deg, så slipper du å tenke på det. Bademiljø gir deg dokumentasjon på tilbudet du fikk, kontrakter, involverte firmaer, drift- og vedlikeholdsinstruksjoner, bildedokumentasjon, overtakelsesprotokoll, oversikt over garantien din og annen informasjon som måtte være relevant for ditt bad. Har du alt dette på plass slipper du eventuelle konflikter, enten det skulle oppstå lekkasje eller om du skal selge.

Boligmappa.no er et nettsted som lagrer dokumentasjon om boligen din. Alt fra fargekoder på stueveggene til navn på håndverkere. Bademiljø legger inn

Gjør dokumentasjonen enklest mulig ved å bruke Boligmappa!

Bademiljø var den første rørleggerkjeden som inngikk avtale med boligmappa.no. Dette er en digital lagringsplass som samler viktig dokumentasjon fra offentlige registre, håndverkere og boligeiere. Det betyr at Bademiljø kan gå inn å registrere alt vi har gjort i forbindelse med bygging av badet ditt og arkivere all dokumentasjonen på boligmappa.no. Så slipper du å tenke på det.

AZZURRA BADEROMSMØBLER 9


NYTT BAD  SPØRSMÅL & SVAR

SPØRSMÅL & SVAR I denne spalten håper vi du får svar på noe av det du måtte lure på rundt bad og oppussing. Har du et spørsmål, ikke nøl med å ta kontakt med oss på vår Facebook-side!

@bademiljo

Jeg ønsker å pusse opp badet, men lurer på regler for å utføre arbeidet selv eller leie inn fagfolk. Det er nå baderomsbelegg på vegger og gulv, kan fliser legges rett på belegget eller må dette fjernes først? Har hørt det kan fungere som membran eventuelt. Når det gjelder hva man kan gjøre selv så avhenger det veldig mye av hva man har kompetanse til. I utgangspunktet vil jeg ikke anbefale deg å gjøre noe særlig mer enn riving og rydding. Baderom er komplisert, og selv om man føler seg kompetent så er det veldig mye «overlapp» mellom ulike faggrupper, som er viktig for å få et best mulig produkt. Om gulvbelegget kan fungere som membran avhenger veldig av hvordan dette ser ut, men i utgangspunktet er ikke dette en løsning vi anbefaler.

10

Vi har et bad hvor alle veggflisene er hele, men jeg liker ikke fargen på flisene! Hva anbefaler du at vi gjør? Ønsker å male – men har hørt at det er en kortvarig løsning, og at resultatet ikke blir så bra. Har også vurdert baderomspanel/ plater, men lurer på om dette kan legges rett på flisene? Det er nok som du sier en kortvarig løsning å male flisene, men det går. Det er også fullt mulig å legge flis på flis – det er nok den beste løsningen i dette tilfellet. Nye veggplater rett på eksisterende fliser er ikke å anbefale, da dette krever en stor grad av nøyaktighet og grunnarbeider. Uansett hva du velger må du være klar over at lister til vinduer, dører osv. må fores ut/legges på nytt. Det kan også være at du må legge om noe av røranlegget for å få det forskriftsmessig utført.

Jeg vurderer å kjøpe et frittstående badekar, men har glassdusjdører fra før. Er disse lett å fjerne og blir det store spor i flisene etter slik fjerning? Man kan ikke fjerne sporene (hullene) etter en dusjvegg uten å bytte flisen. Dette kan være utfordrende da man ødelegger membranen/tettesjiktet hvis man forsøker å fjerne en veggflis. En alternativ løsning kan være å fuktsikre det gamle hullet, og deretter for eksempel montere en pynteflis utenpå den eksisterende flisen. Hvis man bruker en passende dekorflis som skiller seg litt ut kan det bli veldig fint, men det er jo en smakssak. Flis kan limes på flis så det er ikke noe problem.


NYTT BAD  SPØRSMÅL & SVAR

Jeg vurderer en fremtidig oppussing av et bad, og har i den forbindelse et par spørsmål jeg lurer på. Gulvet jeg har i dag har ikke helt riktig fall. Kan man legge "flis på flis" eller microsement slik at man får et nytt utseende og riktig fall? Og kan man da samtidig bytte ut gulvsluket? Som en grunnregel ved en totaloppussing bør gammelt gulv fjernes. Dette høres kanskje voldsomt ut for mange, men fagfolk har gode rutiner på slikt og man bør absolutt ikke spare på dette. Som regel er også eksisterende varmekabel gammel, og sluk skal skiftes. Og da må man pigge opp gulvet. I et våtrom så er det som skal gjøres i overgang mellom gulv og vegg ekstremt viktig for tettheten på badet. Så alt henger sammen her, og det er viktig å gjøre riktige valg underveis, og ikke minst, i riktig rekkefølge!

Vi vurderer microsement på badet og lurer på om det er noe spesielt vi skal tenke på i den forbindelse? Microsement kan være veldig fint, men du må være klar over at resultatet ikke alltid blir slik du har sett det i butikken eller i en brosjyre. Hvordan dette blir til slutt avhenger veldig av hvilken «touch» håndverkeren har ved pålegging. Derfor kan også fargen variere. Selv om det er en forholdsvis sterk overflate på dette, så vil jeg heller anbefale deg å vurdere en flis i storformat. I dag kan fliser leveres i veldig store størrelser som gir mye av det samme utrykket som microsement.

Jeg planlegger å pusse opp badet og er usikker på noen elementer knyttet til det. Burde jeg skaffe meg dusjkabinett eller er det like greit å dusje rett på flisene? Dette er en evig diskusjon og mange ulike oppfatninger. Det er ikke noe problem å dusje rett på flislagt underlag hvis baderommet er riktig konstruert og tettesjiktene er i orden. Dette holder i årevis! Fordelen med et kabinett er at du ikke utsetter bygningskonstruksjonen for noe fuktighet, men samtidig er det noe mer utfordrende å holde dette rent (bak kabinettet osv). Så velg og vrak! Begge deler er ok.

Har fliser på vegger og gulv på badet. Er det mulig å sette på plater/juksefliser utenpå fliseveggen? Eller må de av? Det er fullt mulig å legge nye fliser på utsiden av eksisterende. Men dere bør ha fagfolk inne for å befare/utføre dette. Blant annet er det utfordringer med rørgjennomføringer etc. Man skal være veldig sikker på at badet er i god stand før man velger å legge så mye penger i en slik løsningen. Det er for eksempel synd hvis den gamle konstruksjon ikke er 100 prosent og man velger å «pynte» i stedet for å gjøre det fra bunnen. Plater er ikke å anbefale da innfestingen krever at platene festes i skikkelig treverk.

Jeg har et bad som er 15 år gammelt, med fliser på gulvet. Har et dusjkabinett som jeg ønsker å bytte til et dusjhjørne. Jeg er usikker på hvor tett gulvet er, så tar ikke sjansen på å dusje rett på flisene, så tenkte å legge våtromsbelegg oppå flisene inne i dusjen. Er dette noe som går? Og hva vil denne jobben eventuelt koste? Dette er ikke en anbefalt løsning. Hvis du tenker å legge belegg på deler av badet vil du aldri få en fuktsikker overgang mellom belegg og flis. Jeg vil heller anbefale deg å vannteste gulvet for å se om det er tett. Da tettes sluket og man fyller opp gulvet med vann som får stå i 24 timer. Hvis du umiddelbart ser lekkasjer bør du sørge for rask tømming slik at det ikke oppstår varige vannskader. For å få en pris på dette må du ta kontakt med en av våre bedrifter lokalt.

Jeg lurer på hva som kan være årsaken til at det er veldig ustabil temperatur på vannet i dusjen? Først er det veldig varmt og så blir det kaldt, og sånn er det under hele dusjingen. Har dere en løsning på dette? Her høres det ut som dusjbatteriet ditt ikke klarer de svingningene som kommer av trykk og temperaturfall. I mange tilfeller vil et «trykkstyrt» dusjbatteri fungere bedre enn et «termostatstyrt» dusjbatteri til å holde temperaturen i dusjen jevn. I boligblokker kan det mange ganger være løsning å bruke et trykkstyrt dusjbatteri fremfor et med en ren termostat. I villa eller rekkehus fungerer begge disse som regel normalt.

11


NYTT BAD  BAD FRA A TIL Å

Fortell hvilke løsninger du vil ha, og Bademiljø finner riktig person til jobben.

FOSSBAD VARIANT BADEROMSMØBLER 12


NYTT BAD  BAD FRA A TIL Å

La oss stå for oppussingen

HA FULL KONTROLL UTEN Å LØFTE EN ENESTE FINGER Vet du hvor mange håndverkere du trenger for å bygge et bad, eller dagens krav til dokumentasjon og forskrifter? For å totalrenovere er det en god del hoder som skal innom huset ditt. Det gamle badet skal rives, rør fikses, fliser legges og møbler monteres. Du kan like gjerne lese en oppskriftsbok på gresk som å prøve og koordinere alle håndverkerne, samtidig som du skal ha et normalt liv – for det er tilnærmet umulig. REIS PÅ FERIE, GÅ PÅ JOBB GJØR SOM DU VIL Bademiljø gir deg én prosjektleder. Én eneste person som du trenger å forholde deg til. Vedkommende koordinerer og fikser det som må fikses. Fortell hvilke løsninger du vil ha, og Bademiljø finner riktig person til jobben. I en travel hverdag med jobb, foreldremøter og fotballtreninger er det deilig å slippe og bry seg om hvordan det går med badet. Å få riktig håndverker til riktig tid er en vanskelig kabal som skal gå opp. Plutselig tar rørleggerens jobb en dag ekstra, og hele arbeidet må forskyves. Med en prosjektleder trenger du ikke å ringe hver enkelt selv for å gi beskjed, det blir gjort for deg. Med god planlegging kan du til og med reise på ferie, og komme hjem til ferdig bad!

TETT BAD MED RETT FOLK I et rom der vann er hovedelementet er det viktig at jobben gjøres riktig. Badet skal være helt tett, og ufaglært arbeidskraft er ikke å foretrekke til denne jobben. Vannlekkasjer kan oppstå på baderom, og en ordinær innboforsikring dekker ikke fuktskader – med mindre den var forårsaket av brudd på rør. Heldigvis kan bedrifter i Bademiljø gi deg 10 års garanti på tett bad. Det vil si bad der Bademiljø har totalrenovert rommet, og har ansvaret for alt arbeidet som er utført. På forhånd kan du tegne ut badet ditt selv i vårt tegneprogram. Dette er første steg på veien mot et nytt bad som du liker, og som er tilpasset dine behov. Når du er fornøyd med stil og utseende foretas det en befaring før dyktige håndverkere setter i gang. TOTALPAKKEN I tillegg til å koordinere arbeidet på badet ditt kan vi i Bademiljø montere alt vi selger. Dermed kan badet ditt fikses 100 % ferdig, uten at du har måtte skru i så mye som en skrue. Sett deg derfor godt til rette i stua di, og finn fram en lang og spennende bok. Trekk føttene innunder pleddet, og slapp av. Om noen uker er nemlig badet ditt ferdig.

13


NYTT BAD  TEGN DITT EGET BAD

FÅ DET AKKURAT SOM DU VIL HA DET:

Tegn ditt eget bad

Tips

fra baderomdesigneren Sørg for å få med alle elementene som trengs på badet. Skal det være vaskemaskin, må det settes av nok plass til denne. Husk på at også det som sitter inne i veggen krever plass. Ved plassering av innredning må man påse at ikke skuffene ”butter” i noe som står rett ved.

LINN BAD SELMA BADEROMSMØBLER 14


NYTT BAD  TEGN DITT EGET BAD

For å tegne ditt eget bad trenger du ikke være god med blyant.

I

ro og fred kan du tegne og velge hvordan ditt bad skal se ut – bruk så mye tid du bare vil. Når tegningen er ferdig sender du den til en Bademiljøbutikk, for så å se den komme til liv.

Tegneprogrammet på bademiljo.no viser et begrenset utvalg av vårt sortiment, men danner et godt grunnlag for videre bearbeidelse. Når vi har mottatt tegningen, importeres den i en utbedret versjon av tegneprogrammet og du får tilgang på hele vårt sortiment. I tegneprogrammet får du oversikt over hvilke varer og møbler vi kan tilby, og du kan derfra velge og vrake i produktene som til sist utgjør ditt drømmebad. – Folk liker å velge selv, og ved å bruke tegneprogrammet får vi også en god oversikt over hva kunden liker, sier Reidun Vedøy i Bademiljø Vedavågen Rør. ALLE BUTIKKER LEVERER ALT

Bademiljøbutikkene varierer i størrelse, men alle kan uansett tilby alt som finnes i tegneprogrammet.

Ved å bruke tegneprogrammet får du ta en større rolle i utformingen av badet ditt. Du plukker det du liker selv, og kan hele tiden justere. For deg som bor et stykke unna en Bademiljøbutikk er det også en fordel å kunne gjøre dette hjemme i sofaen. – Folk bor langt unna, og folk er på jobb. Så å kunne starte prosessen hjemme i sin egen stue er helt klart en fordel! IKKE GLEM Å KOMME INNOM

Å bygge et bad kun basert på en tegning kan by på utfordringer. – Vi vil jo så klart møte kunden, bli kjent og se badet. Da får vi full oversikt. Det er også fint for kunden å se produktene før badet blir bygd. Tegningen kan du sende til en Bademiljøbutikk, og de ansatte kan gjerne vise flere produkter i samme stil eller kategori som du har valgt.

– Folk vil gjerne ha en bestemt stil eller bestemt type møbler, og vi kan også tilby produktene i ulike farger.

– Ofte ser fagfolk andre løsninger enn kunden ser også. Man blir gjerne vant til at badekaret står på et bestemt sted, eller en viss type fliser. Så vi kan også komme inn og tegne flere løsninger enn det kunden først tenkte var mulig.

Og sammensetningene er mange. – Det er utallige sammensetninger. Du kan velge i et hav av skapfronter, og så velge dørhåndtak. Du kan til og med ha åtte forskjellige skap, og åtte forskjellige dørhåndtak om du vil, forklarer Vedøy.

For å tegne ditt eget bad trenger du ikke være god med blyant. Tegneprogrammet hjelper deg steg for steg, og du trenger bare å klikke på det du liker. Før du vet ordet av det er prosjektlederen på plass, og du kan begynne å glede deg til første dusj på nytt bad.

15


Create your personal space

DANISH DESIGN

GJØR DITT BADEROM PERSONLIG Med Dansani Inzo får du eksklusive, elegante og rå møbler med forskellige unike grepsløsninger og overflader, i et utall farger og lekre materialer. Sammen med seriens mange tilpasningsmuligheter, gir det deg muligheten til å skreddersy et unikt, individuelt uttrykk. Slipp fantasien løs, og gjør ditt baderom personlig.


NYTT BAD  FERDIG MONTERT

VI FIKSER, FRAKTER OG MONTERER

Har du opplevd å avstå fra en god handel eller et godt kjøp fordi du ikke vet hvordan du skal koble rørene eller montere møbelet? Visste du at våre rørleggere kan montere baderomsutstyret for deg? Når vi monterer så sørger vi selvfølgelig for frakt hjem til deg, og eventuelt miljøvennlig fjerning av eksisterende utstyr.

VI FIKSER FRAKTER & MONTERER

FOR DEG BETYR DET: • Fast pris - ingen overraskelser • Rørleggerne våre monterer for deg • Du er sikret en fagmessig og forskriftsmessig montering

DANSANI INZO BADEROMSMØBEL 17


NYTT BAD  TØRRE FAKTA OM VÅTROM

Jo mer du kan dokumentere om boligen din, jo bedre! Den dagen du skal selge og håper spent på en verdiøkning, kan dette være avgjørende for prisen du kan forvente å få. Velger du dyktige håndverkere fra seriøse bedrifter, kan du være trygg på at du har gjort en god investering.

Tørre fakta om våtrom Det å bygge og rehabilitere bad er en omfattende og krevende prosess, og det er strenge krav til utførelse. Uavhengig av om du velger å starte prosessen selv eller engasjere profesjonelle, er det viktig å være klar over hvilke regler som gjelder. Her er en kort innføring i de vanligste begrepene man må forholde seg til

18


FAGRÅDET FOR VÅTROM (FFV) Fagrådet for våtrom er en flerfaglig og uavhengig medlemsorganisasjon, og har ansvaret for Byggebransjens Våtromsnorm (BVN). Det er ikke noe krav fra myndighetene om at bedrifter skal være medlem av FFV, men det kan være en fordel dersom man er opptatt av kvalitet på bad og våtrom. Alle bedrifter i Bademiljø, som bygger bad med 10 års tetthetsgaranti er godkjente bedrifter i FFV! Vi kan ikke påstå at de som ikke er medlemmer i FFV er dårlige til å bygge bad, men vi kan i alle fall si at medlemmene er informerte og opptatte av å levere et godt produkt til sine kunder.

BYGGEBRANSJENS VÅTROMSNORM (BVN) BVN er en anbefalt norm og et verktøy for å planlegge og utføre arbeid i våtrom. Det er ikke noe krav om at BVN skal følges, men alle seriøse aktører forholder seg likevel til normen. BVN er utviklet av bransjen selv ved Fagrådet for våtrom (FFV). Normen kan brukes både ved nybygging og rehabilitering. BVN kan også fungere som et oppslagsverk for håndverkere som kommer borti litt spesielle løsninger og som ønsker å finne en løsning på disse. Alle bedrifter i Bademiljø som bygger bad med 10 års tetthetsgaranti er pålagt å følge de praktiske løsningene i BVN. Videreutvikling og oppdatering av BVN skjer i samarbeid med SINTEF Byggforsk. Det sendes ut årlige oppdateringer av normen.

NYTT BAD  TØRRE FAKTA OM VÅTROM

TEK17 (eller senere versjoner av denne) Byggteknisk forskrift av 2017, vanligvis forkortet til TEK eller TEK17, er myndighetskrav og skal følges. Det er mange som tror at TEK kun gjelder ved nybygg, men forskriftene gjelder også ved rehabilitering.

NY AVHENDINGSLOV Avhendingsloven er et rammeverk som beskriver plikter kjøper og selger har ved salg av brukte boliger. Nylig ble det vedtatt endringer i loven som blant annet strammer inn kjøpers undersøkelsesplikt ved kjøp av bolig. Den nye loven, som mest sannsynlig vil tre i kraft i løpet av 2021, innebærer at selger må dokumentere alle eventuelle feil og mangler i boligen før salget. Det er da kjøpers ansvar å lese denne dokumentasjonen nøye. Dette betyr at boliger ikke lenger kan selges «som den er» uten videre dokumentasjon. Dersom det oppdages mangler etter overtakelse som ikke er dokumentert og som overstiger en kostnad på 10 000 kr, har kjøper rett til å kreve erstatning. Det er likevel ikke slik at boligkjøpere kan påberope seg mangler og prisavslag uten videre. Det skal alltid gjøres en selvstendig vurdering av saken.

NS3600 NS3600 er en standard som “definerer krav til hva en teknisk tilstandsanalyse av bolig minst skal omfatte for at kjøper og selger skal ha et beslutningsgrunnlag i forbindelse med omsetning av bolig”. Enkelt forklart – det er en grundig tilstandsrapport, eller boligsalgs-rapport som det også kalles, som forteller hvilken tilstand boligen din er i. Ved bruk av NS3600 kommer også et helt nytt karaktersystem som forteller hvordan ting står til med hus og hjem. Alt fra vedlikehold og standard til elektrisk anlegg og baderom blir vurdert, og karakterskalaen går fra TG0 til TG3. TG0 er feilfritt, mens TG3 tilsier at det eksisterer alvorlige feil og mangler som må utbedres. Om restaureringsarbeid ikke kan dokumenteres får badet automatisk karakteren TG2, selv om alt er gjort etter læreboken.

TILSTANDSGRADER

TG0

INGEN AVVIK

TG1

MINDRE/MODERATE AVVIK

TG2

VESENTLIGE AVVIK

TG3

STORT/ALVORLIG AVVIK

iU

IKKE UNDERSØKT/ IKKE TILGJENGELIG FOR UNDERSØKELSE

19


INSPIRASJON  BADEROMSBESØK

Med lyse fargetoner og spennende designelementer, som badekar med belysning, er Marius og Helena enige om at dette virkelig er drømmebadet.

20


INSPIRASJON  BADEROMSBESØK

HER BOR Helena og Marius

Drømmebadet ble pusset opp av Werner Barth Bademiljø i Sandefjord

Totalrenovering av bad i gammel villa

– FRA DRØM TIL VIRKELIGHET Helena og Marius fikk proff hjelp fra Werner Barth Bademiljø i Sandefjord til å realisere drømmen om et stilrent og lyst baderom i deres gamle villa.

21


INSPIRASJON  BADEROMSBESØK

1

Tips

fra baderomdesigneren Med vegghengte armaturer får du mer plass på benken og det blir enklere å rengjøre!

2

1

3

Innebygde speilskap. Speilskap som er innebygd i veggen gir en unik mulighet til ekstra oppbevaring og samtidig bruke like lite plass som med et vanlig speil.

2

Dusjtoalett. Et dusjtoalett gir en herlig følelse av renhet hver gang man har vært på toalettet.

3

Dusj av gull! Takdusj, sluk og dusjvegger med beslag i gull gir dusjen en eksklusiv følelse.

22


INSPIRASJON  BADEROMSBESØK

S

andefjord-paret har vært sammen i 11 år, men har kjent hverandre siden barndommen – de vokste faktisk opp som naboer! Etter å ha helrenovert et rekkehus tidligere, var Helena og Marius klare for å gjøre det samme med sitt nye hjem. Den hvitmalte villaen fra 1920-tallet trengte en oppfriskning, ikke minst det 12 kvadratmeter store badet som de beskriver som mørkt og litt trist. Drømmen var å få et lyst, hvitt og stort baderom med masse oppbevaring. – Et mørkt bad passer dårlig for oss som så trøtte om morgenen, ler Helena. Vi trenger noe lyst som vekker oss. GOD HJELP AV BADEROMDESIGNER Det er mange valg som skal tas i forbindelse med en renovering. Helena og Marius valgte derfor å få eksperthjelp fra en baderomdesigner for å finne en optimal planløsning og de beste produktene for deres behov. – Under det første møtet i butikken fikk vi en gjennomgang av hva som finnes av stiler og smarte løsninger til badet. Her falt jeg for løsningen med frittstående badekar, mens Marius oppdaget fordelene med et dusjtoalett, forteller Helena. Noen dager etter første besøk tok paret turen til butikken igjen for å se på

tegningen av deres nye bad. På tegningen var det blitt plass til alle elementene de drømte om – dusjhjørne, doble servanter, frittstående badekar og dusjtoalett. Og, like viktig, kostnadene for det nye badet var innenfor budsjett. – Møtet hvor vi fikk se tegningen var veldig informativt og ga oss en trygghet på at badet ble slik vi ønsket. Og ikke minst at vi holdt oss innenfor det budsjettet vi hadde satt fra start, sier paret. DRØMMEBAD MED 10 ÅRS TETTHETSGARANTI Noen uker etter møtet i butikken sto badet ferdigstilt i villaen i Sandefjord. Med lyse fargetoner og spennende designelementer, som badekar med belysning, er Marius og Helena enige om at dette virkelig er drømmebadet. – Badet er så lyst og fint og det føles mye større enn det var før!, smiler Helena fornøyd. God kommunikasjon og struktur var viktige kriterier når paret skulle velge bedrift til renoveringen. De er glad for at valget falt på Bademiljø Werner Barth. – Det er ganske mye jobb å pusse opp et bad, og det er mange feller man kan gå i. Vi var helt avhengige av at de som jobbet her var strukturerte og holdt orden siden vi skulle bo her under hele prosessen. Det var heldigvis

ikke noe å bekymre seg for. Vi opplevde at alle de som har vært her og jobbet var både ryddige og omgjengelige, forteller Marius. Paret forteller videre at Bademiljø sin 10 års tetthetsgaranti var en ekstra bonus når de skulle totalrenovere badet. – Dokumentasjon og det at vi følte at vi kunne stole på håndverkerne var viktig for oss. Det er en veldig deilig sikkerhet å ha at vi kan kontakte Bademiljø og få hjelp dersom det skulle oppstå problemer i forhold til tettheten på badet, avslutter paret.

OM 10 ÅRS TETTHETSGARANTI: Det å bygge et nytt bad er en stor investering for de fleste av oss. Da er det trygt å vite at Bademiljø, som de eneste i Norge, garanterer at det nye badet holder tett i 10 år. Garantiordningen gir deg som kunde rettigheter utover den lovbestemte reklamasjonsretten på 5 år og gjelder for konstruksjon og oppbygging av vegger og gulv.

BADET FØR Det gamle badet var mørkt og trist. Både innredning og fliser bar preg av å ikke ha vært pusset opp siden 90-tallet.

23


PÅ BILDET: BRUSHED HONEY GOLD

Vi lanserer fire nye overflater i tillegg til de åtte vi har fra før. Se på de, kjenn på de, slik at du finner en du kan trives med. Se alle tolv på tapwell.no


INSPIRASJON  FÅ STILEN

Zero håndklær i fargen kamel, fra Turiform YOU speilskap for innbygging, fra Dansani

Baderomstilbehør i Honey Gold, fra Tapwell

White Rubi servant, fra Elvv

Få stilen

Uno servantbatteri for innbygging, fra Hansgrohe

Helena og Marius sitt baderom er lyst og luftig med marmorfliser og detaljer i gull! Med produkter som innebygd speilskap og badekar med belysning har badet et eksklusivt preg. Aro baderomstilbehør, fra Turiform

Raindance takdusj, fra Hansgrohe Aquaclean Sela dusjtoalett, fra Geberit

Purus Line Chess Gold designsluk

Finion badekar, fra Villeroy & Boch

Casa Dolce Casa Calacatta Bianco Smooth, fra Bergersen Flis. Lagervare.

25


10

RS GARAÅ N TETT BATI D

NYTT BAD  10 ÅRS GARANTI TETT BAD

10

RS GARAÅ N TETT BATI D

Ekte trygghet på badet Det å bygge et nytt bad er en stor investering for de fleste av oss. Da er det trygt å vite at Bademiljø, som de eneste i Norge, garanterer at det nye badet ditt holder tett i 10 år. Garantiordningen gir deg rettigheter utover den lovbestemte reklamasjonsretten på 5 år og gjelder for konstruksjon og oppbygging av vegger og gulv.

Dokumentet som bekrefter at badet er bygget med 10 års tetthetsgaranti er å betrakte som et verdipapir – for det øker faktisk verdien på boligen. Skulle det mot formodning oppstå fuktskader i løpet av 10 år, utbedrer vi disse uten ekstra kostnad for deg. ØKT BOLIGVERDI Tilstanden på bad og våtrom er ofte gjenstand for usikkerhet ved boligkjøp. Med 10 års garanti på tett bad, får den nye eieren en sikkerhet for at det i garantiperioden ikke dukker opp uforutsette utgifter som følge av lekkasje i våtrom. Det er noe mange er villige til å betale ekstra for og det øker samtidig verdien på boligen din. For at vi skal kunne garantere at badet ditt holder tett i 10 år, må vi bygge rommet fra bunnen av.

26

Kommentar fra fagsjefen

Kontrakt før oppstart og full dokumentasjon når badet er ferdig gir deg den beste tryggheten!


NYTT BAD  10 ÅRS GARANTI TETT BAD

BADEMILJØ LINE 3.0 BADEROMSMØBEL

FÅ DET SKRIFTLIG Det er mange som gjerne vil bygge badet ditt. Blant disse finner du mange seriøse håndverksbedrifter, men dessverre er det også mange useriøse aktører som oppgir at de bygger etter “våtromsnormen”. Du vil også finne aktører som i strid med lovverket lokker deg med “garanti” uten å tilby rettigheter utover de som loven allerede gir. Derfor vil vi i Bademiljø alltid skrive kontrakt før arbeidene med 10 års tetthetsgaranti igangsettes. DITT BEVIS Garantimanualen er ditt bevis for at badet eller våtrommet ditt er levert med 10 års garanti – tett bad. Manualen gir deg oversikt over alt det praktiske rundt bruk og vedlikehold av rommet, og hjelper deg til å overholde dine forpliktelser i henhold til garantivilkårene.

Skulle det mot formodning oppstå lekkasjer i løpet av 10 år, utbedrer vi disse – og eventuelle fuktskader – uten ekstra kostnad for deg. DET VIKTIGSTE ER DET DU IKKE SER Ved bygging av bad og våtrom er det viktig å vite at grunnarbeidet kan representere nærmere 70 prosent av totalkostnaden. Dette arbeidet er ofte ikke synlig når rommet står ferdig, men er helt avgjørende for tettheten i rommet. Vær også oppmerksom på at den generelle husforsikringen din kun gjelder ved plutselig oppståtte skader som for eksempel rørbrudd, og at sniklekkasjer fra utett membran eller lignende ikke dekkes. Med Bademiljøs 10 års tetthetsgaranti slipper du å tenke mer på dette.

27


INSPIRASJON  BADEROMSBESØK

Praktisk eleganse i 100 år gammel villa Når det begynner å dryppe fra kjøkkenlampen, innser du at noe må gjøres, forteller Anne-Elisabeth Rasmussen. Etter en omfattende totalrenovering nyter hun og ektemannen hverdagen med et flott, praktisk og elegant bad.

28


INSPIRASJON  BADEROMSBESØK

– Før hadde vi mye mer skapplass på badet. Men skapene ble ofte fylt opp med ting vi ikke brukte.

Bland nytt og gammelt for å sette et personlig preg på baderommet

HER BOR Ekteparet Rasmussen Drømmebadet ble pusset opp av Bademiljø Jar-Tek Rør AS

TOTALRENOVERING AV BADET Tidens tann hadde tæret på den vakre villaen, og i forbindelse med en større oppussing av hele huset var det også dags å gjøre noe med hovedbadet, som ligger vis-a-vis husets hovedsoverom. – Det var et gammelt bad og absolutt ikke optimalt etter dagens standard. Estetisk var det egentlig ikke så mye å utsette. Problemet lå i grunnarbeidet. Når vi skulle rive så vi at flisene var limt så og si rett på membran, og rørsystemene var etter den tids standard, og delvis fra da badet ble pusset opp for 25 år siden. Det var jo når det begynte å dryppe fra lampen på kjøkkenet at vi skjønte at noe måtte gjøres, forteller Anne-Elisabeth.

29


ROM FOR DEG INR står for premium nordisk baderomsdesign med en intelligent innside – produsert i materialer som tåler hjemmets tøffeste miljø i minst 15 år. inr.no


INSPIRASJON  BADEROMSBESØK

Tips!

Speil øker romfølelsen, så hvorfor ikke utnytte skråtaket med et stort speil?

BEST PÅ PRIS OG TILGJENGELIGHET Det ble et stort prosjekt med renovering av bad for Anne-Elisabeth og mannen. – Når du skal rive alt og bygge opp fra grunnen, koster det penger. Vi fikk flere anbud, men valgte det fra Bademiljø Jar-Tek rør AS. Det var det beste både når det kom til oppstartsmulighet og kostnadsrammer. Og vi fikk veldig god hjelp under hele prosessen. Både før, under og etter totalrenoveringen. ENDREDE BEHOV Når husholdningen går fra en familie på fem til et ektepar på to, endres også behovene. Det preger også det nyoppussede badet i villaen. – Før hadde vi mye mer skapplass på badet. Men skapene ble ofte fylt opp med ting vi ikke brukte. Det var helt utrolig hva jeg fant når vi ryddet ut av skapene. Nå har vi mindre, men langt mer praktiske skapløsninger. Det gjør at vi holder oss med det vi trenger og bruker, og ikke mer enn det, sier Anne-Elisabeth. BLANDER NYTT OG GAMMELT Sammen med Bademiljø har Rasmussen fått et stilrent bad som preges av speilskap med innfelte lyslister som også kan dimmes, og hvite skuffer under en dobbel servant. En for han og en for henne. Dusjløsningen består av dører i glass som innrammer en lekker kombinasjon av hånddusj og takdusj. Ellers består innredningen av smakfulle antikviteter som er blitt med hjem fra alle parets reiser. Med lekre, grønne planter får rommet også liv og en hjemmehyggelig følelse.

31


INSPIRASJON  BAD I FARGER

Bad i farger! Det finnes farger for enhver smak, fra det lyse og rolige til knallfarger som gir energi. Farger har stor betydning for vår velvære, derfor er det viktig å velge baderomsmøbler og tilbehør med farger som du vil trives med.

INR GRAND SOLID BADEROMSMØBEL 32


INSPIRASJON  BAD I FARGER

Tips

fra baderomdesigneren Tenk igjennom hva slags følelse du ønsker på badet. Det kan hjelpe deg å finne ut hvilke farger du bør gå for!

Høyskap og veggskap i ulike farger, utførelser og størrelser, fra INR.

YOU Vintage baderomsmøbel, fra Dansani.

Inzo baderomsmøbel, fra Dansani.

Når du skal velge farge, tenk over hvilken følelse du ønsker i rommet. Ønsker du en følelse av friskhet og renslighet? Da kan blå, turkise og blågrønne toner være riktige valg for deg. Eller kanskje du ønsker å kombinere myke stoffer og varme rødtoner for en harmonisk atmosfære på badet? Mot pristillegg kan et stort utvalgt av baderomsmøbler fra eksempelvis INR og Dansani, lakkeres i valgfri farge på NCS-skalaen. Med den enorme valgfriheten som ligger i NCSskalaen kan du få akkurat det uttrykket du ønsker deg.

OM NCS-SKALAEN: The Natural Colour System® er et fargesystemet som er lett å forstå og enkelt å bruke. Det finnes uendelig mange farger innenfor NCS-systemet.

EVO servantbatterier i forskjellige overflater, fra Tapwell.

Calidris hyller og knagger i et utvalg farger, fra Dansani.

Blandebatterier fås i mange overflater - ikke bare krom

33


INSPIRASJON  SPA PÅ BADET

BADEROMSTILBEHØR FRA ZONE 34


INSPIRASJON  SPA PÅ BADET

Slik lager du ditt eget

spa på badet Gi deg selv en velfortjent pause i en hverdag med stress og jag, og unn deg litt deilig egenpleie. Vi viser deg hvordan du med enkle grep kan du gjøre baderommet om til ditt eget, private spa. Fyll badet med avslappende musikk, deilige dufter og levende lys og senk pulsen med en dusj, et fotbad eller et bad.

Bollebygd badematte, fra Duschy

Duftlys NO.1, fra Bloomingville Såpestykke med oliven og laurbærolje, fra Aleppo

Hampvott, fra Martini Spa Romspray med duft av kanel og appelsin, fra Durance

Verbena dusjgele, fra Durance

Morgenkåpe, fra Halvor Bakke

Zero håndklær i barkebrun, fra Turiform

Ginger & Lime badesalt, fra Naturally European

Bambus badekarbro, fra Turiform

INU produkter, fra Zone Hand & Body Lotion No 7, fra Halvor Bakke

Honning sukkerskrubb, fra Panier des Sens

35


INSPIRASJON  PLANTER PÅ BADET

LEKRE

PLANTER

SOM TRIVES PÅ BADET Med vakre, grønne planter gjør du badet til et ekstra avslappende sted å være. I tillegg til å ha en beroligende effekt på oss mennesker, hjelper de også til med å rense luften. Men det er ikke alle planter som vil trives her. Mange bad har mindre lys enn andre rom, og luftfuktigheten er også langt høyere. Vi har plukket ut noen favoritter som vil trives på badet ditt – og som vil gjøre det til et triveligere sted å være.

Monstera

Vil du ha litt jungelfølelse på badet er denne perfekt! Trenger svært lite lys og bør tørke inn mellom hver vanning.

36


INSPIRASJON

Flamingoblomst

Trives i romtemperatur og tåler å glemmes en stund. Liker ikke trekk og kulde!

 PLANTER PÅ BADET

Maidenhair Denne vakre bregnen trenger ikke sollys, fordi den er såkalt selvforsynende. Bregnens blader skades faktisk dersom den får for mye sol!

Zamioculcas Pynt opp badet med sukkulenter i små potter og skåler!

Svært dekorativ plante som også er svært lettstelt! Skal ikke ha for mye vann.

Fredslilje

Her har du en av de beste luftfriskerne blant de grønne vekstene. Svært dekorativ med sine grønne blader og hvite blomster.

Kaktus og sukkulenter

Dette er planter som lagrer vann i bladene, stammen, eller lignende. Ildtopp og Aloe Vera er typiske sukkulenter. Kaktuser kjennetegnes ved at de har ”puter” på stilken, hvor det vokser ut torner, hår og/eller blader. Alle kaktuser er sukkulenter, men ikke alle sukkulenter er kaktuser. Dette er vekster som kan tåle lange perioder med lite vann, og som trives godt i det fuktige miljøet som baderommet er.

37


INSPIRASJON  DUSJLØSNING

Få sving på dagen Med pivothengsler innfelt i gulv og tak, svinger dusjveggen lett og stødig rundt sin egen akse. Teknologi og design i lekker harmoni! På bildet INR EPIC 1 dusjvegg.

Glass er et kreativt materiale som enkelt kan skjæres til i både rette og runde former. På bildet INR ARC 20 Original med beslag i messing.

Skråkappet dusjløsning Har du skråtak på badet? Fortvil ikke. De aller fleste av INR sine dusjvegger og dusjhjørner med rette glass kan skråkappes slik at de passer til bad med skråtak. INR er dessuten så opptatt av at dusjløsningen din skal bli så optimal som mulig at de skråkapper uten tillegg i prisen i de tilfellene hvor tilpasningen kan gjøres innenfor modellens målintervall. Bildet viser INR ARC 4 Original med beslag i messing.

38


INSPIRASJON  DUSJLØSNING

Finn den beste dusjløsningen til ditt bad!

SMARTE DUSJLØSNINGER Skreddersy din egen dusjløsning Finner du ikke drømmedusjen? Du kan faktisk tegne din helt egen dusjløsning – på millimeteren tilpasset akkurat ditt bad. De aller fleste av INR sine dusjmodeller kan tilpasses kostnadsfritt både i bredden og høyden innen modellenes målintervaller. Bildet viser INR LINC 14 Original skråkappet dusjhjørne.

Hvert bad er unikt og i blant hender det at dusjveggen må tilpasses på den ene eller andre måten. Her viser vi noen eksempler på gode dusjløsninger dersom badet har skråtak, eller et vindu som er uheldig plassert.

Tilpass glasset til rørene!

Dusj ved vindu Hvis du har et lite baderom med et vindu plassert akkurat der hvor du kunne tenke deg å ha et dusjhjørne, er et rundt dusjhjørne løsningen. Dusjhjørnet er svært fleksibelt og kan også plasseres midt på en vegg. Uansett hvordan du velger å plassere dusjen, beholder den alltid den fine, runde formen. Dusjhjørnet har også innfellbare dører og kan derfor bidra til en følelse av større baderom når dusjen ikke er i bruk. Avbildet er Macro Spirit U dusjhjørne.

39


INSPIRASJON  DUSJKABINETT

Showerama 10-5 Comfort firkantet dusjkabinett, fra Porsgrund Bad.

DUSJKABINETTETS FORDELER

Enkel og rimelig fornyelse av badet!

Lurer du på hva slags dusjløsning du skal velge? Har du skjevt gulv og irriterer deg over vannet som renner utover badegulvet? Eller er du usikker på om badegulvet ditt har membran og er tett? Ja, da kan det lønne seg å gå for et dusjkabinett.

K

ONTROLL PÅ VANNET Den store fordelen med dusjkabinett er at karet fanger opp vannet, noe som er viktig på bad hvor gulvfallet ikke er tilstrekkelig. Det minsker risikoen for fuktproblemer. MINDRE SPRUT OG DAMP Dusjvegger på alle fire sider sørger for mindre damp i baderommet og mindre sprut.

40

DU BEVARER FLISENE Når du ikke dusjer direkte på flisene på badet holder de seg pene lengre. Du unngår kalkbelegg og misfargede fuger. LØNNSOMT VED SALG Skal du selge? I så fall kan det telle positivt på verditaksten eller boligsalgsrapporten at du har et dusjkabinett. Mange takstmenn anser nemlig dusjkabinett for

å være en tryggere løsning enn dusjnisje, siden risikoen for fuktskader er mindre ved bruk av kabinett. UTSKIFTBART Det er langt enklere og billigere å skifte ut et utslitt eller umoderne dusjkabinett, enn å rehabilitere en dusjnisje eller i verste fall hele badet.


INSPIRASJON  DUSJKABINETT

Flow Rett Lux dusjkabinett, fra Macro Design.

Showerama 10-5 Comfort Pentagonal, fra Porsgrund Bad.

Tips!

Skyvedører tar mindre plass og gjør at du får utnyttet plassen maksimalt

Flow Semi dusjkabinett, fra Macro Design.

Pivot-hengslene gir kabinettet stort åpningsmål

Bric 4 dusjkabinett, fra INR.

41


INSPIRASJON  DUSJOPPBEVARING

Hold orden med disse lekre løsningene!

Tips!

Med INR borefri kan du montere uten skruehull

SMART DUSJOPPBEVARING Tryll bort sjampoflaskene fra gulvet for godt! Det finnes smarte og stilige oppbevaringsløsninger for dusjrommet som gir deg en harmonisk og velordnet dusjopplevelse, og som skjuler mer enn de viser.

Med frontpanel som enkelt vippes frem og skjuler produktene i dusjen!

Gjem bort dusjproduktene i hjørnet med en stilren hylle! Hide kan monteres enkelt i alle flislagte dusjer. Hide fra Macro Design.

42

Nest dusjoppbevaring, fra INR.

PILE fra INR er noe så unikt som dusjoppbevaring og veggprofil i ett. Dusjoppbevaringen blir på dusjens innside, og takket være sin høyde på 200 cm, rommer den enkelt alle sjampo- og såpeflaskene til hele familien.


INSPIRASJON  DUSJOPPBEVARING

NEST og CASE fra INR er hele familiens skap. Denne dusjoppbevaringen holder flaskene godt skjult for omgivelsene, på veggen i eller utenfor dusjen. Vipp ut den frostede døren, og få full oversikt over dusjproduktene.

Tips!

La alle i familien få hvert sitt skap!

Showercaddy fra Duschy er en praktisk dusjhylle med tre kurver og kroker på underside og bakside, som enkelt henges på toppen av dusjen.

Hold orden i dusjen med smarte vegghengte såpedispensere fra Zone.

Få det ryddig i dusjen med denne smarte hyllen som skjuler såpeflaskene. Monteres enkelt på dusjens veggprofil eller uten borring ved å lime den fast. Tidy fra Macro Design.

43


INSPIRASJON  POWDERRAIN

Vannet kommer ekstra stille ut av dysene

44


INSPIRASJON  POWDERRAIN

PowderRain – magiske mikrodråper

De færreste av oss tenker på hvilken stråletype vi har i dusjen og at stråletypene kan variere. PowderRain er en ny og helt unik stråletype med myke mikrodråper. Tusenvis av mikrofine dråper vil omslutte deg i en sanselig og omfavnende dusj. Med takdusj eller hånddusj med PowderRain får du derfor en helt unik og enestående dusjopplevelse.

helt eget lyd- og strålelaboratorium som utvikler og optimaliserer stråletypene, og ekspertene har nå klart å redusere dusjstøyen.

Dråpene er mye finere sammenlignet med andre stråletyper. I stedet for én åpning har dysene nå opptil seks fine åpninger som løser opp vannet i tusenvis av mikrodråper som lander silkemykt på huden og omslutter kroppen med vann.

Maksimal effekt og redusert vannforbruk

Stille mikrodråper

I tillegg gir også PowderRain en vesentlig stillere dusjopplevelse enn andre dusjer. Hansgrohe har et

PowderRain er også effektiv. De mange, mange dråpene vasker bort dusjsåpen og skyller ut sjampoen grundig og effektivt.

Selve vannføringen i den nye mikrostrålen spruter nesten ikke når du dusjer. En stråle med spesielt liten sprut betyr også at det blir færre kalkflekker å fjerne og mindre rengjøring av dusjområdet. Det blir derfor ekstra trivelig å bruke badet. PowderRain sørger også for et bærekraftig vannforbruk. Du kan spare opptil 20 prosent vann når du dusjer.

45


INSPIRASJON  BADEROMSBESØK

ET BAD FOR RO, YOGA OG SOSIALISERING Når du elsker interiør og design er det lite som kan måle seg med å flytte fra en moderat 3-roms i Oslo til en gigantisk villa i Ski. Og endelig kunne Marianne Olberg og mannen realisere drømmebadet - med badstu.

E HER BOR Marianne og Lasse Olberg Drømmebadet ble pusset opp av Bademiljø – Tveter Rørservice AS

n knapp halvtimes kjøretur fra Oslo sentrum finner vi ekteparet Marianne og Lasse sitt fantastiske hjem. Som en slags fusjon mellom funkis, nasjonalromantikk og modernisme preges det vakre huset av delikate naturmaterialer i kombinasjon med store vindusflater som gir de mange og store rommene masse lys. – Da jeg så på bildene i boligannonsen tenkte jeg at her må det males. Men da jeg kom inn i huset var det som om alt falt på plass. Jeg elsker treverk, og vi falt pladask for husets sjel. Jeg har en stor familie på Vestlandet, og vi har en tradisjon med å samle oss rundt store bord. Og det var det rom for her. Her er det plass for alle. Både rundt bordet og for overnatting, smiler Marianne fornøyd. Hun og mannen Lasse hadde det ikke travelt da de skulle finne ny bolig. Men når du er vokst opp på henholdsvis Vestlandet og Langhus er du vant til litt armslag, og det var det paret var ute etter. Større plass. Et sted for mange gjester og sosiale lag. – Oslo er fint på mange måter, men når du kommer fra en liten bygd utenfor Haugesund så meldte ønsket om mer plass seg etter hvert, forteller hun.

Frontene har integrert grep som er oppovervendt, slik at vann og smuss ikke samler seg.

46

Og når du snakker om ønsker. Marianne er en person som trives på bad. I leiligheten i Oslo var badet på under 4 kvadratmeter, og det ble innredet med involvering fra både ham og henne. Da de bestemte seg for å flytte ut av byen og kunne realisere drømmebadet, fikk hun æren av å ta hovedansvaret for oppdraget.


INSPIRASJON  BADEROMSBESØK

Endelig skulle jeg få lov til å realisere mitt drømmebad!

47


INSPIRASJON  BADEROMSBESØK

Tips!

Designsluk finnes i mange farger og mønstre

– Jeg elsker innredning og boligdesign, og har tenkt på dette badet lenge før vi flyttet hit. Den lidenskapen er min hobby, og endelig skulle jeg få lov til å realisere mitt drømmebad.

Bak fasaden skjuler det seg smart teknologi en innbyggingssisterne som fjerner vond lukt!

I motsetning til resten av huset, var det nødvendig med en skikkelig oppgradering av badene. – Badene måtte vi ta grep om. På hovedbadet hadde de forrige eierne stengt av badekaret. Det kunne rett og slett ikke brukes på grunn av skader på røranlegget. Det var flere entreprenører som prøvde å komme igjennom Mariannes nåløye, men valget falt på Bademiljø - Tveter Rørservice. Det var de som hadde best øyne for detaljer, noe som var alfa og omega for Marianne og mannen.

Badet er blitt akkurat som det skulle bli! Et drømmebad. – Det føltes veldig riktig allerede etter det første møtet vi hadde med Simen Tveter fra Bademiljø - Tveter Rørservice. Jeg la merke til at de noterte seg alt, og var nøye med å få med seg alle detaljene og ønskene vi kom med. Og det har de fulgt opp gjennom hele prosessen. De var svært påpasselige med å sørge for at vi fikk det akkurat som vi ville. I tillegg har de kommet med gode råd underveis. I mitt hode hadde jeg tenkt at vi burde ha dusjen langs kortveggen, men etter innspill fra Bademiljø ble den plassert på den ene langveggen. Et veldig smart valg, forteller Marianne. Badet er blitt akkurat det det skulle bli. Et drømmebad. Og et sted Marianne og Lasse stortrives. Badstuen fikk en minimal oppgradering med nytt sluk og nye fliser, mens på badet er alt nytt.

Badstue er perfekt både til avslapping og sosiale kvelder.

48

– Dette er ikke en plass hvor du tar en kjapp dusj og pusser tennene. Lasse blir nok den som bruker badstuen sammen med kompiser og kanskje noe godt å drikke, mens jeg nyter lange og mange seanser i badekaret. Og med så stor plass og varme i gulvet er det det perfekte stedet å dyrke yoga, forteller hun.


INSPIRASJON  BADEROMSBESØK

Dette er ikke en plass hvor du tar en kjapp dusj og pusser tennene

BADET FØR Badet var mørkt, upraktisk og ganske slitt. Dessuten var vinduet gjemt bak to skyvedører, så man hadde liten tilgang til naturlig lys.

49


EPOS BY

Foto : Mona Nordøy


INSPIRASJON  FÅ STILEN

Bambus toalettserie, fra Turiform

Sigma 50 betjeningsplate, fra Geberit

Zero tilbehør, fra Turiform

Zen håndkle, fra Borås Cotton

Safira servantbatteri, fra Oras

LINC Angel dusjhjørne, fra INR

Få stilen

Crometta E240 takdusj, fra Hansgrohe

Marianne og mannen Lasse har skapt et varmt drømmebad med maks komfort, mye lys, betonglook og naturlige materialer.

Nexos-saga, fra Bergersen Flis. Lagerført.

Ellipse badekar, fra VikingBad

Variant baderomsmøbel med Square servant, fra FOSSBAD

51


INSPIRASJON  BADEKAR

HER FINNER DU BADEKARET SOM PASSER FOR DEG Finnes det noe bedre enn å senke seg ned i et varmt bad etter en stressende dag med kravstore sjefer og masete barn? Her finner du karet som passer deg og ditt bad.

Hva er bedre enn å senke seg ned i et varmt bad? Heldigvis finnes badekar i alle størrelser og fasonger, som kan passe ethvert baderom!

VIKINGBAD DYBE RETT BADEKAR 52


INSPIRASJON  BADEKAR

Kvadrat Duo badekar, fra Vikingbad.

Marivoll badekar, fra Vikingbad.

Mulighetene er mange! Badekar kommer i alle verdens former og farger. Reyk badekar, fra Svedbergs.

Badekar laget av fjellmineraler. Reyk badekar har ekstra varmebevarende egenskaper ettersom det består av krystalliserte fjellmineraler.

Groos badekar, fra VikingBad.

Kombinasjon dusj og badekar. Dersom plassbesparelse er viktig for deg, kan du kombinere dusj - gjerne en lekker takdusj - med badekar. Sammen med en dusjvegg, som kan skyves bort ved behov, har du en alt-i-ett-løsning på ditt bad. Dusjvegger finnes i mange varianter med ulike profiler, veggfester, håndtak og glasstyper som gjør at du kan sette ditt preg på sluttresultatet. Barb badekar, fra Svedbergs.

Kvadrat Duo badekar, fra Vikingbad.

Tips!

Med bred kant på badekaret, kan man få blandebatteriet på karkanten! Innebygget eller frittstående. Vil du ha et badekar som går i ett med resten av badet og med materialene du har valgt på vegger og gulv? Eller har du lyst på et badekar i lekkert design som står som et smykke og spiller hovedrollen i miljøet? Det er primært et estetisk spørsmål om du skal velge frittstående eller innebygget badekar. Går du for sistnevnte, er det viktig at du passer på at badekaret er stabilt og står «på egne ben» før det bygges inn. Når det gjelder sluk, er krav om tilgjengelighet det aller viktigste. Man skal alltid kunne komme til sluket slik at rengjøring kan gjøres på en enkel måte. Dette innebærer at man må ha en eller flere inspeksjonsluker.

53


Alt til ditt baderom

! T E H Y N

Hos VikingBad finner du et stort og lekkert utvalg av badekar. Snakk med din nærmeste Bademiljø forhandler for å finne det som passer best til ditt bad! Hovedleverandør på badekar til Bademiljø


INSPIRASJON  TOALETTER

DERFOR BØR DU BYTTE TOALETT Utviklingen på toalettfronten har vært enorm de siste årene, og er det lenge siden sist du byttet toalett vil du trolig få stor glede av å investere i et nytt!

Vannbesparende skylling. Et vannbesparende toalett er bra for både miljøet og lommeboka! Skyllemekanismene på nyere toaletter er mer effektive enn på eldre modeller.

Glow Rimfree® 66, fra Porsgrund Bad.

Åpen skyllekant. I dag leveres de fleste nye toaletter med åpen skyllekant. Med denne utformingen kommer vannet lettere til områder som vanligvis er gjemt under en kant. Renholdet blir enklere og man reduserer behovet for sterke rengjøringsmidler.

Sway toalettsete, fra Pressalit.

Fresh WC. De gulvstående toalettene i Porsgrund Glow serien kommer med Fresh-WC funksjon i skylleknappen. Ved å legge inn en duftstav vil det komme frisk duft hver gang det skylles ned.

Lydløs lukking. På nye toaletter kan man få toalettseter som enkelt kan hektes av for å rengjøres – såkalt Lift Off eller Quick Release. Og med soft close funksjon lukkes lokket forsiktig og lydløst.

Spira Art med åpen spylekant, fra Ifö.

Tips!

Enklere rengjøring. Mange moderne toaletter har få kriker og kroker - dette gjør det enklere å holde rent. Velger du et vegghengt toalett er det også mulig å vaske rent under toalettet.

Sort er trendy på badet. Ta stilen helt ut med sort toalett!

Kartell Rimless vegghengt toalett, fra Laufen.

Pro Rimless vegghengt toalett, fra Laufen.

Glow Rimfree® 60, fra Porsgrund Bad. 55INSPIRASJON  TOALETTER

DERFOR BØR DU VELGE DUSJTOALETT Stadig flere velger et toalett som rengjør med vann, et såkalt dusjtoalett. Det har en myk, temperert vannstråle som er skånsom mot huden og gjør toalettbesøket både enkelt og hygienisk.

Økt hygiene og komfort. Geberit AquaClean Sela dusjtoalett kommer med egen ladyshower med en særlig skånsom stråle. Riva dusjtoalett, fra Laufen.

Full kontroll. Funksjonene på et dusjtoalett styres ved hjelp av fjernkontroll eller app. På den måten har man full kontroll og kan gjøre innstillinger på blant annet posisjonen til strålen og vannstyrke.

LED-belysning. Finn frem om natten med smart belysning som slår seg på automatisk når noen nærmer seg toalettet – både praktisk og stilig!

Ingen vond lukt. Noen dusjtoaletter kommer med luftavsug som fjerner vond lukt og renser luften direkte fra toalettskålen før den går ut i rommet.

AquaClean Mera Comfort dusjtoalett, fra Geberit.

Tips!

Toaletter med setevarme gir en behagelig følelse når man setter seg. ViClean dusjtoalett, fra Villeroy & Boch.

AquaClean Mera Comfort dusjtoalett, fra Geberit.

AquaClean Mera dusjtoalett, fra Geberit. 57


INSPIRASJON  TOALETTER

ENDELIG ET

luktfritt baderom Naturen krever sitt. Det er bare ikke like behagelig å forholde seg til. Glem fyrstikker, Klorin og åpning av vinduer. Nå kan den moderne teknologien sørge for både rengjøring av toalettet og en befriende godlukt på badet etter bruk.

GEBERIT AQUACLEAN MERA DUSJTOALETT 58


INSPIRASJON  TOALETTER

RENT OG FRESHT PÅ TOALETTET AquaClean Mera dusjtoalett, fra Geberit.

Toalettbesøk uten vond lukt!

De fleste som pusser opp prioriterer gjerne litt ekstra for baderommet. Vi tilbringer mye tid på badet, og derfor er vi også stadig mer opptatt av toaletthygienen. Badet er også et av rommene som vi gjerne vil skal fremstå innbydende og fresht når vi inviterer gjester. Da vil du helst slippe å bekymre deg for vonde lukter, og at det ikke skal oppleves ukomfortabelt å gjøre sitt fornødende. Med ny teknologi kan du med et keramisk filter få et tilnærmet luktfritt bad med optimal toaletthygiene, slik at det alltid er klart for nestemann som skal inn.

LUKTFRITT MED GEBERIT DUOFRESH-MODULEN Geberit DuoFresh-modulen fjerner lukten direkte fra toalettskålen og hindrer den i å spre seg i rommet, i motsetning til tradisjonell ventilasjon hvor du du må lufte ut for å fjerne vond lukt på baderommet. Modulen kan enkelt installeres i enhver Geberit Sigma innbyggingssisterne og kan kombineres med nesten hvilken som helst betjeningsplate i Sigma-serien. Bak denne veggen skjuler det seg en toalettsisterne med innebygget luktavsug og et keramisk filter i betjeningsplaten hindrer vond lukt i å spre seg på badet.

NB: Det eneste som er viktig å huske på er at det må legges strøm frem til sisternen.

SLIK FUNGERER DET: • En nærhetssensor slår luktavsuget automatisk på, så snart noen setter seg på toalettet. • Luften rengjøres gjennom et aktivt keramisk filter, som er lett tilgjengelig bak betjeningsplaten. • Vond lukt suges ut direkte fra innsiden av toalettskålen, og en stillegående vifte transporterer den rengjorte luften tilbake til rommet.

• I tillegg til luktavsug kan du benytte WC-tabletter som farger vannet blått, minimerer kalkavleiring og gir en frisk duft til rommet. • En ekstra fordel med modulen er det innebygde orienteringslyset i LED. Litt under betjeningsplaten vil et mykt lys vise deg veien til toalettet – helt perfekt.

Tips!

Mykt lys viser vei til toalettet!

Luften rengjøres av et aktivt keramisk filter.

Filteret ligger bak betjeningsplaten og skiftes enkelt ut.

59


INSPIRASJON  SERVANTER

Rustikk design

Mange av servantene fra Elvv er håndlagde. Det vil si at hver servant er unik og det vil ikke finnes to som er helt like.

Able servant, fra Scarabeo.

Steinservanter, fra Elvv.

Tips!

En farget servant er et vakkert blikkfang på badet!

The new classic, fra Laufen.

Artis servant, fra Villeroy & Boch.

60

Able servant, fra Scarabeo.


INSPIRASJON  SERVANTER

SERVANTER SOM SYNES Ingen grunn til å gjemme bort en fin servant. Servanter finnes i mange varianter og materialer, og er et av de viktigste elementene på ditt bad. En servant kan faktisk gjøre mye når det gjelder å skape det riktige uttrykket i rommet. Her viser vi deg noen servanter som er litt utenom det vanlige.

Formet stein

Servantene fra Elvv er laget av naturstein og bringer naturen inn på badet.

Tips

fra baderomdesigneren En servant kan være et smykke på badet. Det finnes utallige varianter – finn den som passer din personlighet og stil! VariForm servant, fra Porsgrund Bad.

61


For et smartere liv

Redusere opptil 50 % av vannforbruket med et smart trykk* *Kilde: Oras (2017)

Vi presenterer neste generasjon av kraner som egner seg godt for vannsparing samt forbedre hygiene og sikkerhet. Bluetooth® sensor gjør det mulig å følge med på vannforbruk eller justere parametrene direkte i Oras App. Det er SMART. www.oras.com


NYTT BAD  BARNESIKKERT

Barnesikkert bad Lurt å tenke på med nysgjerrige barn i huset!

CROMA E DUSJ FRA HANSGROHE

begynnelsen er barn på badet enkelt og greit. De ligger sånn noenlunde i ro på stellebordet, og får kroppen vasket av foreldrene. Men etterhvert blir de større, mer nysgjerrige og overraskende raske. På ett eller annet tidspunkt vil barnet reise seg opp og strekke seg etter tannbørsten. Springen blir satt på, og før du vet ordet av det har den lille brent seg på det varme vannet. Rutiner og normer på badet er så innlært at voksne knapt tenker på det, men barna derimot – de kommer til å skru på alle knappene uansett hva. SMÅ GREP FOR SMÅ BARN Det er ikke store grepene du trenger å gjøre for trygt å kunne la barnet ta større del i sitt eget stell. På de aller fleste servantbatterier kan man stille inn til en trygg temperatur og på dusjbatterier med termostat leveres skåldesperre som standard. Et berøringsfritt servantbatteri hindrer også skålding av små hender da temperaturen kan forhåndsinnstilles til passelig nivå. Med dimmer på lysene kan du skape en roligere atmosfære, og hindre at barna

Dusjbatteri med skoldesperre, Ecostat 1001 CL Myktstengende dusjbatteri fra toalettsete, Hansgrohe Glow fra Pressalit

Antisklimatte, Leisure fra Sealskin

Barnetoalett, SignFix fra Ifö

Badekarbro i bambus, fra Turiform

Berøringsfritt servantbatteri, Optima fra Oras

våkner for mye om de må på badet i løpet av natten. Toalettseter tilpasset barn gjør de mer selvstendige og gjør at de enklere kan klare seg selv på badet, med mamma eller pappa som passer på at det går trygt for seg. TRYGG BADESTUND Det skal ikke mye til for at et barn sklir og havner under vann under badestunden. Dette kan være vondt for både store og små, men kan heldigvis lett forhindres. En antisklimatte i bunnen av badekaret gjør at barnet sitter uten å skli. Husk å finn fram alt dere trenger før barnet plasseres i vannet. Leker, såper og hårvask bør være innenfor rekkevidde – så du ikke må gå vekk fra karet. En badekarbro som festes på tvers av badekaret kan brukes for å holde alt dere trenger rett i nærheten – så kan både forelder og barn konsentrere seg om øyeblikket. Hos Bademiljø finner du produktene du trenger for å barnesikre badet ditt. Og du kan til og med få dem ferdig montert – så du er sikker på at de nye hyllene ikke faller over de små kroppene. Et sikkert bad gjør at både du og den lille bare kan nyte småbarnsfasen sammen – for den varer dessverre ikke evig.

63


INSPIRASJON  BADEROMSTRENDER

Mørk mystikk

INR GRAND GRIP BADEROMSMØBEL 64


INSPIRASJON  BADEROMSTRENDER

Sorte sprosser på dusjdørene gir badet et røft og industrielt uttrykk

Loox speil med bakgrunnsbelysning, fra INR

Empire dusjhjørne, fra Macro Design

Baderomstilbehør, fra Bloomingville

Badet er ditt lille gjemmested. Med mørke flater og stilrene elementer understreker du ro og fred. Suppler stilen med elementer i tre og fargede fliser for en personlig touch.

Skittentøyskurv og børste, fra Bloomingville

Carré håndklehylle, fra Sealskin

Casa Dolce Casa Wooden Tile, fra Bergersen Flis. Lagerført.

Kombiner ulike fliser for et personlig uttrykk! Variant baderomsmøbel, fra FOSSBAD

Purus Line Chess Matt Svart designsluk

Aberdeen Snow og Savoy Leaf Decor, fra Dekora

65


INSPIRASJON  BADEROMSTRENDER

Nordisk palett

FOSSBAD FORM BADEROMSMØBLER 66


INSPIRASJON  BADEROMSTRENDER

Cordelia toalettmapper, fra Turiform

Badematter i petrol, fra Turiform

Møbler med integrerte lys gir badet et stilrent og moderne uttrykk!

Form speilskap med lys, fra FOSSBAD

NO 3. duftlys, fra Bloomingville EMV071 servantbatteri i matt sort, fra Tapwell

Novabell imperial venice Nero, fra Bergersen Flis. Lagerført.

Moderne nordisk stil kombinerer lyse treinnslag med en blågrønn fargepalett. Tenk rene, friske farger: lyse nyanser av grønt og blått, elfenbenshvit og naturlige lyse tretoner.

Vegghylle, Brix fra Sealskin Novabell imperial Venice Sale e pepe, fra Bergersen Flis. Bestillingsvare.

Krok i kobber med speil, Brix fra Sealskin Ume såpedispensere, fra Zone

Zero håndklær i sjøgrønn, fra Turiform

67


INSPIRASJON  BADEROMSTRENDER

Naturlig jordnært

LINN BAD SELMA BADEROMSMØBLER 68


INSPIRASJON  BADEROMSTRENDER

Terrazzofliser er stort i trendbildet og gir en naturlig look på badet!

Grønne fliser, Look olive fra Dekora

Verbena såpeskrubb, fra Panier des Sens

Driftwood duftlys, fra Durance

Talis E servantbatteri, fra Hansgrohe

Variant baderomsmøbel, fra FOSSBAD Mipa Slabs Dust, fra Bergersen Flis. Bestillingsvare.

Raindance Select Showerpipe S240 1jet takdusj i matt sort, fra Hansgrohe

A-Collection baderomshylle, fra Zone

Naturlige materialer og jordnære farger er tilbake for fullt. Fliser i naturstein, planter og myke stoffer gir en harmonisk atmosfære. Kombiner med sorte detaljer for å skape en spennende kontrast.

Baderomstilbehør, fra Bloomingville

Myke tekstiler gir deg spa-følelsen hver dag!

Artis bolleservant, fra Villeroy & Boch

INU håndklær, fra Zone

69


INSPIRASJON  BADEROMSTRENDER

Feminin vri

DANSANI YOU BADEROMSMØBLER 70


INSPIRASJON  BADEROMSTRENDER

Baderomsplater i fargen Pale Pink, Colour fra Fibo

Moon speil med belysning, fra Dansani

Med lysstyring kan du velge mellom varmt eller kaldt lys i speilet.

Tada toalettmapper i burgunder, fra Borås Cotton

Lyra pendel, fra Dansani

Varme metaller, sarte og brente toner fosser fem. Oppdater stilen med tilbehør i rosa-, grå- og beigenyanser. Understrek skalaen med historiske fliser i lyse toner kombinert med rene malte flater.

Servantbatteri i rosegull, Inspera fra Oras

Knagg i gull, House fra Smedbo

Dusjsåpe med fiken- og aprikosduft, fra Deep Steep

Brix stige og Portofino håndklær, fra Sealskin

INU duftlys, fra Zone

Sonate servant, fra Dansani

Historiske fliser, Vintage fra Dekora

Sensorspeil i rosegull, fra Simplehuman

71


INSPIRASJON  BADEROMSTRENDER

Tidløs sjarm

DANSANI YOU VINTAGE BADEROMSMØBLER 72


INSPIRASJON  BADEROMSTRENDER

YOU Classic baderomsmøbler, fra Dansani

Classic blandebatteri i messing, fra Tapwell NO.5 duftlys, fra Bloomingville

Ovalt speil med belysning, YOU Vintage fra Dansani

Den klassiske og moderne interiørstilen er preget av enkle og klassiske møbler med en touch av glam, vintage eller herskapelige detaljer. Tenk lyse og harmoniske farger, mørke tresorter og detaljer i gull, messing eller kobber.

Håndklær i matchende farger, Classic fra Zone

Corem Porfirica Aglo fliser i Grey og Graphite, fra Bergersen Flis. Bestillingsvare.

Villa baderomstilbehør i messing, fra Smedbo

Kurv for småting, fra Dansani

Frisk duft av bomullsblomst, duftpinner fra Durance

Nostalgisk stil på badet, The new classic fra Laufen

73


INSPIRASJON  BADEROMSBESØK

MØRKT DRØM MEBAD PÅ BIRI

74


INSPIRASJON  BADEROMSBESØK

HER BOR Ragnar og Jan

Drømmebadet ble pusset opp av Bademiljø – Asbjørn Nordsveen AS

E

kteparet Ragnar og Jan kom til Asbjørn Nordsveen i Brumunddal og presenterte sitt drømmebad. De drømte om et større bad i mørke farger med firkantede detaljer, romslig dusj, dobbel servant og ikke minst opplegg for vaskemaskin/ tørketrommel. Resultatet ble et lekkert og stilrent bad med detaljer som skiller seg ut.

Vi hadde lenge vært inne på tanken om å flytte til en leilighet, og når jeg endelig sa at vi kunne pakke sakene og flytte var det Jan som ville at vi skulle beholde huset, forteller Ragnar. Huset ligger perfekt til, i nærmest en blindgate, i et fredelig og landlig område og med alt vi trenger rett i nærheten. Vi bestemte oss for at dette er stedet vi ønsker å bli gamle, men at det

Folk skjønte ikke at vi turte å dra på ferie under selve baderomsoppussingen

krever en del endringer – sånn at huset både blir modernisert, og ikke minst at det blir mer praktisk, sier Ragnar. Huset hadde en tradisjonell planløsning med stor gang, toalettrom, og et lite bad på bare fire kvadratmeter. Vaskerommet lå kronglete til i den gamle planløsningen, men har nå blitt tilføyd på det nye badet på hele ni kvadratmeter. SØMLØS PROSESS Vi har brukt god tid på selve planleggingen av det nye badet, og har til tider hatt mange og kanskje litt drøye ideer. Heldigvis hadde vi en god sparringspartner i prosjektlederen vår Mette Svee hos Asbjørn Nordsveen. Hun holdt oss i tøylene og ga oss gode råd og tips på veien. Når vi sa at vi ønsket oss svart dør og vindu, i tillegg til det svarte taket, da sa Mette stopp, ler Ragnar og Jan. Både planleggingen og selve totalrehabiliteringen av badet har gått knirkefritt – helt fra første dag til det faktum at badet sto ferdig to dager før den avtalte tiden.

La taket prege atmosfæren Hvem har sagt at taket må være hvitt? Visste du at du kan skape en helt ny romfølelse ved å fargelegge taket?

75


INSPIRASJON  BADEROMSBESØK

BADET FØR

- Folk kunne ikke skjønne at vi turte å dra på ferie under selve baderomsoppussingen, men vi har hatt full tiltro til Mette og resten av gjengen hos Asbjørn Nordsveen gjennom hele prosessen. Mette var på befaringer, og sendte både meldinger og bilder underveis, forteller Jan. SVART DRAMATIKK Det kan være vanskelig å velge stil på badet, men Ragnar og Jan var veldig tydelige på at de ønsket å kaste ut det gamle og slitte badekaret, og erstatte det med et romslig og deilig dusjhjørne. I tillegg elsker ekteparet det svarte taket og de firkantede detaljene som går igjen på badet. For det svarte taket og de mørke baderomsplatene med betong-look skaper både en lun og elegant atmosfære på baderommet. Prikken over i´en er det tøffe baderomsmøbelet i mørk trestruktur med flere dype skuffer og en praktisk, lang servant. Her

76

kombineres naturlige overflater i mørk trestruktur, med moderne elementer som forkrommede håndtak og servantbatterier. FOKUS PÅ DETALJENE Vi hadde i utgangspunktet tenkt å flislegge hele badet, men vi fikk et godt råd fra prosjektlederen vår, Mette, om å benytte baderomsplater på veggene – da det både var prisgunstig og veldig rengjøringsvennlig, sier Ragnar. Det ble nok ikke så veldig mye billigere totalt sett, fordi vi la da mer penger i servantskap og speilskap. Når vi først startet planleggingsprosessen ønsket vi oss et stort speil med belysning over servantskapet, men da måtte vi gjøre plass til noe annen form for oppbevaring. Vi ønsket oss egentlig ikke høyskap, og landet derfor heller på et stort og romslig speilskap i aluminium med god belysning, forteller Jan.

Det gamle badet hadde en gammel og upraktisk planløsning med et lite bad og et tilhørende toalettrom. To små rom ble til et kombinert bad og vaskerom, og det slitte badekaret måtte vike for en ny og romslig dusjnisje.


INSPIRASJON  BADEROMSBESØK

Toalettbesøket blir mer trivelig med planter og godlukt! Ragnar og Jans

OPPUSSINGSTIPS Planlegg nøye og lenge før du setter i gang. Da ender du ikke med løsninger og farger du ikke er tilfreds med. Vær pragmatisk. Sannsynligvis blir du mest glad for produkter og løsninger som også er funksjonelle, ikke bare pene å se på. Tør å tenke annerledes. Mørkt eller svart tak gjør ikke nødvendigvis at rommet føles mørkt. I vårt tilfelle virker rommet lyst, selv med sort tak. Det mørke taket tilfører bare en ekstra koselig og lun stemning på badet.

Baderomsplater er både lekkert og rengjøringsvennlig!

77


E NYH

T

Personlighet på badet hansgrohe FinishPlus Har ikke du også en drøm om å gjennomføre din stil i hele huset? Da står badet som sensuelt tilfluktssted helt sikkert på listen over rom du må gjøre noe med. Er virkningsfulle, fargerike innslag i henhold til din smak, og elsker du kontraster? Eller foretrekker du heller den enkle, dempede elegansen vekk fra krom? La deg inspirere av utformingsmulighetene med høykvalitative overflatedesign fra hansgrohe. Se mere på www.hansgrohe.no


INSPIRASJON  BADEROMSBESØK

Fibo Marcato baderomspanel i Cracked Cement og effektpanel i sort

Bloomingville, et utvalg potter

ARM071 servantbatteri, fra Tapwell

Laufen Pro S vegghengt toalett Zone Nova baderomstilbehør i Dusty Green INR Basic Dawson dusjhjørne

Få stilen Ragnar og Jans nye og lune bad preges av mørke farger og firkantede detaljer. Tilsett noen grønne elementer for å myke opp de svarte og markante detaljene.

FOSSBAD Variant baderomsmøbel og speilskap med lys

Sealskin Portofino håndklær Zone Ume baderomstilbehør i sort.

79


INSPIRASJON  FLISER

SLIK VELGER DU RIKTIGE FLISER

Baderommet er et av rommene nordmenn gjerne bruker mest tid på når de skal pusse opp, og det er mange muligheter for å skape sitt særegne uttrykk. Spesielt flisevalget kan være avgjørende for hvor fornøyd du blir med sluttresultatet, og derfor er det ekstra viktig å planlegge godt. Vi i Bademiljø har kun et par spesielt utvalgte leverandører av fliser. Dette gjør at vi kan levere fliser i topp kvalitet. Og kvalitet er viktig. Har du ikke valgt godkjente kvalitetsfliser kan dette gi stort verditap ved salg av bolig, og i verste fall kan du måtte pusse opp badet på nytt. Fliser har utallige bruksområder, og det store utvalget gjør at du kan sette et personlig preg på badet ved å blande ulike overflater, farger, mønstre og stilarter. Det er i grunnen bare fantasien som setter grenser. Så hvordan skal du gå frem når du skal velge fliser?

1

Stilen du velger på badet, blir en stil du skal forholde deg til i lang tid. Ta derfor utgangspunkt i det totale utrykket du ønsker å oppnå, og hvilke fliser som passer til dette. Ønsker du et minimalistisk og lyst uttrykk, eller er du kanskje mer på utkikk etter spafølelsen med mørke vegger?

2

Deretter velger du kvaliteten du må ha til prosjektet ditt. Skal flisene brukes på gulv eller vegg, inne eller ute? Bruksområdet er det viktigste når du skal velge fliser. Det meste er lov, bortsett fra å legge veggfliser på gulvet!

3

Når du har funnet en stil og kvalitet, og valgt ut en flis, er det på tide å se på hvilke størrelser flisene leveres i. Her er det viktig å tenke på hva slags sluk du skal ha i dusjsonen – sluk i midten eller designsluk langs veggen – det har nemlig noe å si for hva slags størrelse du kan velge på flisene.

Novabelle Imperial Venice White, 60x60 og 5x5 cm mosaikk, fra Bergersen Flis. Lagerført. 80


INSPIRASJON  FLISER

Collage fra Bergersen Flis.

Collage fra Dekora.

Marble Green Rect., 60x120 cm, fra Dekora. Lagerført.

81


INSPIRASJON  FLISER

TRENDY TERRAZZO

Apavisa South Pink, 60x60 cm, fra Bergersen Flis. Bestillingsvare.

Mipa Slabs, 40x40 og 60x60 cm, fra Bergersen Flis. Bestillingsvare.

Tradisjonelt sett er terrazzo en type betong med knust naturstein som slipes ned og skaper spennende mønster. Fliser med terrazzo design til badet kommer i dag i et stort utvalg. Velg mellom fliser med spennende fargespill eller mer dempede fargetoner for en naturlig look.

82


INSPIRASJON  FLISER

Ceppo White, 30x60 cm, fra Dekora. Lagerført.

Tips!

Fliser som kombinerer terrazzo-mønster og hexagon-form gir badet et ekstra spennnede og kreativt uttrykk!

Volcano Anthracite Matt og White Matt, 19,7x19,7 cm, fra Dekora. Lagerført.

Mipa Slabs Caramel og Mipa Slabs Ice, 40x40 og 60x60 cm, fra Bergersen Flis. Bestillingsvare.

Apavisa South Green Hexagon, 25x29 cm, fra Bergersen Flis. Bestillingsvare.

Apavisa South Green og South White Hexagon, 25x29 cm, fra Bergersen Flis. Bestillingsvare.

83


INSPIRASJON  FLISER

BAD MED GODT HUMØR Hvite eller grå fliser er trygt, men hvorfor ikke gå for noe sprekere? Det er bevist at farger påvirker humøret og følelsene våre. Det kan derfor være lurt å tenke gjennom hva slags atmosfære du ønsker å skape på ditt baderom! Tør du ikke gå for de sprekeste flisene, kan du velge noen fliser med litt annerledes mønster.

WOW Stripes White og WOW Liso XL Cotto 7,5x30 cm (på vegg) og WOW Solid Moss, 12,5x12,5 cm (på gulv), fra Bergersen Flis. Bestillingsvare.

84


INSPIRASJON  FLISER

xx fra Bergersen Flis. XxX cm i xxx. Flisene er lagerført/bestillingsvare?.

WOW Hexa Zellige Pink, 10,8x12,4 cm, fra Bergersen Flis. Bestillingsvare.

Subway Blue Note, 6x24,6 cm, fra Dekora. Lagerført.

Skap blikkfang på badet med fliser i forskjellige farger!

Prismatics Hexagon, 15x17,3 cm, fra Dekora. Bestillingsvare.

WOW Six Grey og Six Hexa Grey, 14x16 cm, fra Bergersen Flis. Bestillingsvare.

Mosaik Scale Petrol Gloss 9,3x8,8 cm, fra Dekora. Lagerført.

Mosaik Latern svart matt 7,8x7,8 cm, fra Dekora. Lagerført.

Mosaik Rhombus Hvit blank 4,8x4,8 cm, fra Dekora. Lagerført.

Apavisa South Pink Hexagon, 25x29 cm, fra Bergersen Flis. Bestillingsvare.

Hexa Wall i Blue Wave Gloss og Green Echo Gloss, 17,3x15 cm, fra Dekora. Lagerført.

85


INSPIRASJON  FLISER

Belmarble White og Marengo, 60x120 cm, fra Dekora. Bestillingsvare.

TENK STORT! Fliser i stadig større formater gjør sitt inntog på baderommet. Med slike fliser får du færre fuger og store rene flater. Store fliser kan gi en god romfølelse og gjøre at badet virker større. Er flisene i tillegg avlange vil man skape en illusjon av ekstra høyde eller bredde i rommet.

86

Stone Valley Sabbia Rect. 59,5x119,2 og 59,5x59,5 cm, fra Dekora. Lagerført.


INSPIRASJON  FLISER

Deluxe Kionia Azur Polerad Rect. 120x120 og 60x120 cm, fra Dekora. Bestillingsvare.

Kombiner store og små fliser i dusjen for å skape en spennende kontrast.

Living Ceramics Allure Grey og Eme Anthracite, 60x60 og 5x5 cm mosaikk. fra Bergersen Flis. Lagerført.

Mosaik Metro Stengrå Gloss 4,5x9,5 cm, fra Dekora. Lagerført.

Marble Dark Green Polerad Rect. 120x260 cm, fra Dekora. Bestillingsvare.

Casa Dolce Casa Stones & More 2.0 Sahara Noir, fås i formater opptil 120x240 cm, fra Bergersen Flis. Bestillingsvare.

Marble Veneto White Polerad Rect., 60x120 cm, fra Dekora. Lagerført.

87


INSPIRASJON  FUG

HVILKEN FUG SKAL DU VELGE?

WOW Six Hexa Coral, 14x16 cm, fra Bergersen Flis. Bestillingsvare.

Det er både estetiske og vedlikeholdmessige hensyn å ta når du skal velge fug. Hva du synes er finest og hvilken type holder lengst. Generelt kan man si at mørk fug holder seg lengre enn lys fug, fordi den er mindre sensitiv når det gjelder fargeforandring og smuss. Det finnes egne rengjøringsmidler for fug, og spesielt når du har valgt en lys fug er det lurt å gi den en overhaling med noen års mellomrom. Estetisk sett er det som regel finest med fug som ligger så nær flisfargen som mulig. Hvite fliser med hvit fug er lekkert, mens andre ganger

88

ønsker man å gjøre et poeng av rutemønsteret som dannes når fargene ikke er like. Bredden på fugen er også noe du må gjøre deg opp en mening om, du kan ha tynne eller brede fuger. Tynne, mørke fuger er det utvilsomt minst vedlikehold med, men med dagens fine rengjøringsprodukter, er det kanskje først og fremst en smakssak hva du velger. Det viktigste når det gjelder fug er nettopp det å tenke på det, slik at du ikke ender med å ta en spontanavgjørelse på farge, størrelse og materiale.


INSPIRASJON  FUG

1.

2.

Tips!

Mørk fug til mørke fliser er lekkert, og i tillegg lett å vedlikeholde 1. Fremhev mønsteret på flisene med fuger som skaper kontrast. For eksempel mørk fug mot lyse fliser. WOW Hexa Zellige Nude, 10,8x12,4 cm, fra Bergersen Flis. Bestillingsvare.

3.

2. Smale mørke fuger er det enkleste å vedlikeholde. Kombinert med mørke fliser får du et lekkert stilrent resultat. 3. Lys fug mot mørk flis fremhever mønsteret i flisen og skaper et spennende og annerledes uttrykk.

WOW Six Graphite, 11,7x11,7 cm, fra Bergersen Flis. Bestillingsvare.

4.

4. Gjør flisene til et blikkfang med farget fug! Her finnes det en rekke fargerike muligheter for å skape din helt unike stil.

WOW Triangle Floor 20x23 cm, fra Bergersen Flis. Bestillingsvare.

WOW Hexa Floor Ice White Matt 20x23 cm, fra Bergersen Flis. Bestillingsvare.

89


INSPIRASJON  BADEROMSPLATER

Colour Olivegreen

Velg mellom mange dekorer!

Fortissimo Denver White

Marcato Dark Soot

Tips!

Baderomsplater er vanntette, krever lite vedlikehold og er lette å montere!

Kan også brukes i andre rom enn badet! På vegg bak toalettet: Adagio Meton Grey I dusjen: Marcato Dark Soot

90

Colour Warm Grey


INSPIRASJON  BADEROMSPLATER

FIBO BADEROMSPLATER – raskt, enkelt og trygt!

Ø

nsker du et alternativ til fliser på badet ditt, kan vi tilby baderomsplater fra Fibo. Fibo baderomsplater er lekkert, raskt å sette opp og en av de sikreste veggløsningene på markedet - godkjent i henhold til Våtromsnormen og utviklet for å tåle direkte vannpåvirkning. Baderomsplatene finnes i et stort antall dekorer og gir deg muligheten til å skape et unikt bad. Dekorene kan kombineres og gir mange muligheter for den kreative. Platene skrus direkte på eksisterende vegg eller stenderverk uten bruk av membran. Panelene er store, enkle å kappe og tilpasse, klikkes enkelt sammen og gir et godt resultat.

På vegg bak badekar: Marcato Terrasso Light På bakvegg: Colour Pale Pink

91


INSPIRASJON  SLUK

SLUK MED STIL

Unidrain Highline Colour linjeavløp i kobber overflate.

92


INSPIRASJON  SLUK

Unidrain HighLine Colour linjeavløp.

Unidrain ClassicLine linjeavløp.

Purus Line Tile Insert designsluk.

Geberit CleanLine slukrenne.

Når du skal bygge bad er det kanskje en ting du overhode ikke tenker på. Nemlig sluket. Designsluk er blitt en viktig del av interiøret og kan sette ”prikken over i-en” på et nytt lekkert bad. Velg det designet som kler badet ditt best og få en hel rekke praktiske fordeler på kjøpet. Du kan for eksempel velge store gulvfliser, designsluk krever nemlig bare fall i en retning. Synes du det er irriterende å stå midt på sluket når du dusjer? Med designsluk i hjørnet eller langs veggen er problemet løst. Det blir også mindre støy når vannet ikke hamrer rett ned på en stålrist. Og noe av det beste, moderne designsluk har en egen hårsil som er superenkel å rengjøre. Hadet på badet, neseklype og gummihansker langt ned i støpejernssluket!

Geberit CleanLine80 med champagne farget overflate.

Purus Line Chess Matt Hvit designsluk.

Hvis du skal bygge nytt eller renovere badet, er det lurt å bestemme seg tidlig i prosessen om du skal ha designsluk, for du må ha en profesjonell håndverker til å montere det. Det er mulig å bytte ut et gammeldags sluk med et nytt designsluk, men det blir selvsagt dyrere enn å planlegge det på forhånd.

Moderne designsluk fås i mange ulike overflater og mønstre!

Det er mange designsluk å velge mellom både når det gjelder form, farge og mønster på slukristen. Velg det designet som passer din smak og få et moderne bad hvor sluket er en viktig del av interiøret.

Purus Line Chess designsluk i ulike overflater.

93


INSPIRASJON  BADEROMSTRENDER

EPOS – designet av Halvor Bakke Da Svedbergs skulle lage sin nye møbelserie kontaktet de den norske interiør og TV-profilen Halvor Bakke. Sammen med Svedbergs´ designteam har han skapt noe helt nytt som bygger på kombinasjonsmuligheter, farge, form og funksjon. Design for et sted som skal gi energi og lyst.

94


INSPIRASJON  BADEROMSTRENDER

Hvorfor må man alltid fokusere på det kortsiktige, jeg ser heller på design som en følelse som varer i lang tid

Epos er valgfrihet definert. La deg inspirere og prøv deg frem for å finne den perfekte og mest personlige løsningen for nettopp din smak, ditt baderom og dine behov. Du velger selv om du vil ha skuffer eller åpen oppbevaring. Eller kanskje begge deler?

95


INSPIRASJON  BADEROMSTRENDER

Du kan aldri få nok av oppbevaring, men med Epos tar vi det et steg videre. På 100-modulene kan du velge skuffer eller åpen oppbevaring, eller begge deler. Men det virkelig nye og smarte er sideoppbevaringen. På forsiden er det åpen oppbevaring, f.eks. for fine spaprodukter. Bak, med åpningen mot siden, kan du oppbevare de tingene du ikke vil vise frem.

F

or Halvor er hjemmet mye mer enn bare trender. Det aller viktigste er at mennesker er glade og trives. Hans guru er en velkjent amerikansk kles- og interiørdesigner som snakker varmt om det klassiske og tidløse.

– Hvorfor må man alltid fokusere på det kortsiktige, jeg ser heller på design som en følelse som varer i lang tid. Han nevner sin egen TV-serie "Eventyrlig oppussing" som eksempel. Der reiser han rundt til uventede steder og pusser opp gamle hytter. Det er genuint og ekte langt fra stress og raskt forbruk. Hytter er jo en viktig del av den norske kulturen. Det er ikke uvanlig at folk har to hytter, én på fjellet og én ved sjøen. Inspirasjonen til den nye møbelserien Epos kommer fra mange ulike hold. Mye inspirasjon er hentet fra magasiner, opplevelser og møter med ulike mennesker. Men magefølelsen har også vært viktig i utformingen av den nye serien. På en enkel og inspirerende måte kan du velge blant ulike mål, farger, designuttrykk, materialer, funksjoner og ikke minst kombinasjoner. Resultatet blir en unik og personlig løsning tilpasset for nettopp ditt baderom. Ditt eget Epos.

96

Velg mellom tradisjonelle servanter eller blant benkeplater med ulike varianter av ovenpåliggende servant.


INSPIRASJON  BADEROMSTRENDER

Frontene på møblene skaper en følelse som gir baderommet karakter. Velg mellom Plan, Push-open, Rand og Relief samt fargene hvit, skifergrå, svart eik, hvit ask og brun ask. Du kan også velge fra Svedbergs’ utvalgte fargekolleksjon

– Baderom har av en eller annen grunn vært nedprioritert. De er generelt ganske kliniske og kjønnsløse, synes jeg. Derfor var min utfordring sammen med Svedbergs’ formgivere å endre det bildet og skape noe annet. Det er tross alt et rom der du både starter og avslutter dagen. For Halvor handler det ikke om å skape lekre og prangende hjem, men mer en bolig som viser hva man liker og hvem man er. Han trekker frem hvordan det er på et spa sammenlignet med et baderom i hjemmet.

Få orden i skuffene med smarte skuffeinndelere!

– Alle elsker spa, det dempede lyset, de behagelige duftene og den avslappende stemningen. Likevel er baderommene der hjemme ofte kalde med en masse spotter i taket og slett ikke innbydende. Mottoet hans er ”Lengt hjem”. Nettopp det håper han å vise i samarbeidet med Svedbergs og den nye serien av baderomsmøbler som har fått navnet Epos. – Dette har vært et kjempespennende prosjekt der valgfrihet har vært et nøkkelord gjennom hele prosessen. Jeg er veldig fornøyd med resultatet. Man kan velge ulike fronter og farger, og den åpne oppbevaringen gir plass for kremer, levende lys eller noe fra naturen. Det viktigste for meg har likevel vært at møblene får baderommet til å føles koselig og varmt. Det er et sted som skal gi energi og lyst.

97


Vi elsker dusjer! Hos oss finner du Nordens største utvalg av dusjer, og det tar vi på største alvor. Uten å bli kjedelige, så klart. Velkommen inn i vannets vakre verden.

www.macrodesign.no


INSPIRASJON  BADEROMSBESØK

Rå betong mot organisk innredning

99


INSPIRASJON  BADEROMSBESØK

Det har vært godt å slippe økonomiske overraskelser

HER BOR Miriam Gulbransen Drømmebadet ble pusset opp av Bademiljø – Søstrene Amundsen Rørleggerbedrift AS

– Jeg kjenner på lykkefølelsen hver gang jeg ser inn på badet. Det er blitt helt “amazing”. Trendy, moderne og veldig flott. Helt i min stil, forteller en entusiastisk Miriam Gulbransen. Hun bor midt på sjarmerende Kampen, hvor renoverte trehus fra siste halvdel av 1800-tallet kjemper om oppmerksomheten. Hun deler boligen med familien. I etasjen over bor mor og far og søsteren har en del i andre enden av bygget. – Vi flyttet hit fra barndomshjemmet på Rodeløkka. Det er godt å

100

bo nær hverandre, og vi sees så og si hver dag. I tillegg er det kort vei til gratis middag dersom lommeboken skulle være litt slunken, ler hun. Miriam liker å ha det hyggelig rundt seg og har sans for god design. Etter fire år i leiligheten synes hun det var på tide å oppgradere baderommet. Badet hadde hygge og sjarme, men var i tillegg upraktisk og slitt. – Jeg prioriterte badet fordi jeg bruker det mye. Før ombyggingen var badet delt i to og gulvene hadde forskjellig høyde. Størrelsen gjorde også at det var en del

begrensinger når jeg skulle renovere, forteller hun. – Jeg var helt bestemt på at jeg ville ha en vegg med betong- eller sement-look. I tillegg hadde jeg veldig lyst på sort armatur og dusj som jeg kunne myke opp med mer organisk treverk, forteller hun. Miriam innhentet tilbud fra flere aktuelle rørleggerfirma. Valget falt ganske rask på Bademiljø - Søstrene Amundsen på Sinsen. – Vi valgte “Søstrene” fordi familien har brukt dem før, men også fordi de virkelig hører på hva du sier og hvordan du vil ha det. Vi hadde ett møte hvor jeg la


INSPIRASJON  BADEROMSBESØK

Med tegneprogrammet kan man planlegge ned til den minste detalj!

BADET FØR

frem tanker og ideer, og neste gang hadde Mari-Ann Amundsen et ferdig forslag på hvordan det kunne bli. – Det ble litt fram og tilbake for å finne den optimale løsningen. Blant annet prøvde vi å tegne inn dekorflis i dusjen, men det ble for rotete. Så kom mamma med en kjempeidé om å flytte døråpningen litt. Da fikk vi plass til vaskemaskin i fullversjon. Ikke bare den lille jeg hadde fra før, forteller Miriam. Mari-Ann Amundsen stod for renoveringen hjemme hos Miriam. Hun har 25 års erfaring med oppussing

av bad, men møtte utfordringer på Kampen. – At badet var delt i to rom med høydeforskjell, som skulle slås sammen til ett, var en utfordring. I tillegg var ikke røropplegget helt på stell. Vi måtte bryte brannskillet og legge nye rør fra kjelleren, og det utløser byggesøknadsplikten til kommunen, forteller Mari-Ann. Selve utformingen ble de fort enige om og tegneprogrammet som Bademiljø - Søstrene Amundsen bruker var til god hjelp. – Jeg bruker dette tegneprogrammet veldig aktivt,

så kunden kan se en detaljert tegning med et “nøkkelferdig” rom. Miriam var tydelig på hvordan hun ville ha det. Planløsningen diskuterte vi litt fram og tilbake, og endte opp med å flytte litt rundt. Det gjelder å være løsningsorientert, smiler Amundsen. Miriam har også hatt kontroll på kostnadene gjennom hele prosessen. –Jeg fikk et tilbud fra Bademiljø hvor alt var inkludert. Så kunne jeg legge til eller trekke fra ut fra hva jeg hadde budsjett til. Det har vært godt å slippe økonomiske overraskelser, avslutter Miriam.

Det gamle og trange badet var delt i to rom med høydeforskjell. Dårlig planløsning ble til et kult og funksjonelt bad med gode baderomsog oppbevaringsløsinger.

101


INSPIRASJON  SMÅ BAD

Smarte tips

FOR INNREDNING AV SMÅ BAD For mange er drømmen om et gigantisk bad en utopi. Men smått kan være godt, bare du gjør smarte og effektive grep når du skal innrede. Her er noen tips som kan hjelpe deg på vei mot et hyggelig og praktisk bademiljø.

For å utnytte plassen maksimalt på et lite bad, bør man planlegge nøye. Små baderomsmøbler kan du få med enten skap eller skuffer. Velger du fullt uttrekkbare skuffer med praktisk skuffeinndeling, får du full oversikt. DANSANI INZO BADEROMSMØBLER 102


INSPIRASJON  SMÅ BAD

Speil øker romfølelsen og skaper dybde i rommet. Jo større jo bedre! Like viktig er det med god belysning, ha gjerne flere lyskilder – både i taket og ved speilet. Mange speil leveres i dag med integrert belysning.

O´Novo servant, fra Villeroy & Boch.

Kun 25 cm dyp - perfekt i små rom!

De aller minste møbelpakkene passer bra for veldig små bad eller gjestetoalettet.

Variant Smal baderomsmøbler, fra FOSSBAD.

Tips!

Speil har en forstørrende effekt på rommet

Utnytt plassen over toalettet til å få mer skapplass og oppbevaring på badet. Velger du et vegghengt toalett sparer du gulvplass, og i tillegg blir det enklere å rengjøre badet.

Line 3.0 møbelpakke, fra Bademiljø.

Tips!

For deg som har liten plass, men som gjerne vil ha badekar

Z150 badekar er kompakt men har god dusjplass, fra Svedbergs.

Spirit U dusjhjørne tar lite plass og er lett å plassere, fra Macro Design.

Inzo baderomsmøbler, fra Dansani.

Dusj tar mindre plass enn badekar, og det finnes mange lure dusjløsninger for små bad - for eksempel en dusj med foldedører som vender innover. Hvis du ikke vil gi avkall på badekaret finnes det badekar i små størrelser eller sittebadekar. Vision 2.0 dusjhjørne med foldedører, fra Bademiljø.

103


INSPIRASJON  DITT PERSONLIGE ROM

Ditt personlige rom

Baderomsmøbler skal innrette seg etter deg, ikke omvendt. Nå kan du innrede badet mer helhetlig enn noen gang. Sett sammen din personlige og optimale løsning, uansett om du har lite eller stort baderom. Ta utgangspunkt i badet ditt og se mulighetene!

Skrå vinkler på badet er ingen hindring. Med skreddersydde benkeplateløsninger kan utnytte plassen maksimalt.

DANSANI INZO BADEROMSMØBLER 104


INSPIRASJON  DITT PERSONLIGE ROM

Tips!

Har du stor plass på badet? Utnytt plassen med en praktisk sminkekrok.

Inzo baderomsmøbler, fra Dansani.

Med en lang benkeplate med en ovenpåliggende servant skaper du variasjon ved å bryte symmetrien i baderommet. En lang benkeplate gir dessuten mulighet for en fin sminkeplass.

Skjev harmoni En speilløsning behøver ikke følge servantens bredde. Har du skråtak på badet kan du løse dette ved å velge et firkantet speil som er smalere eller et lekkert rundt speil.

Inzo baderomsmøbler, fra Dansani.

Selv om du har skråvegg kan du skape mer plass med en stor skjenk. Kombiner to skuffemoduler med en benkeplate i kontrastfarge for bunn og topp, og du får en vakker vegg-til-vegg-løsning.

Inzo baderomsmøbler, fra Dansani. På et lite bad kan du skape ekstra oppbevaring ved å utnytte veggplassen over toalettet.

Inzo baderomsmøbler, fra Dansani.

105


INSPIRASJON  OPPBEVARING

Skapløsninger fra Dansani.

Smarte oppbevaringsløsninger Få en innbydende og oversiktlig start på dagen med lekre og smarte oppbevaringsløsninger på badet! Med kurver, skuffeinndelere og andre smarte løsninger kan du sørge for at du alltid har det ryddig og inspirerende på badet.

Orden i sakene Skuffer med skuffeinnsatser i forskjellige størrelser, gjør det enkelt å ha oversikt og holde orden.

Carré håndklehylle, fra Sealskin.

Tips!

Grand Grip baderomsmøbel, fra INR.

106

Vis frem dine fineste håndklær i en åpen hylleløsning.


INSPIRASJON  OPPBEVARING

Variant baderomsmøbler, fra FOSSBAD.

YOU Vintage baderomsmøbel, fra Dansani.

Skap plass med ekstra skap Høyskap ved siden av servantskapet gir god plass til oppevaring av håndklær og andre ting du vil gjemme bort.

Tips!

Med innebygget lys øverst i skuffene blir det enklere å få overblikk over tingene dine. Få strøm når du trenger det med ekstra stikkontakt i skuffen.

Emma baderomsmøbler, fra Linn Bad. Emma baderomsmøbel, fra Linn Bad.

Speilskap fra Dansani.

Speil deg fra alle vinkler med dobbelsidige speildører i skapet.

Smarte hylleløsninger gjør det enklere å holde orden i høyskapene.

107


INSPIRASJON  ENKEL FORNYELSE

Nytt bad

på lite budsjett Ønsker du forandringer? En fornyelse av badet trenger verken være dyrt eller vanskelig, og noe kan du også gjøre selv. Små grep kan utgjøre en stor forskjell. Her har du noen tips!

Badet før fornyelsen Standarden på badet var fin, men stilen trengte et løft.

Badet etter fornyelsen Med enkle grep har badet fått et helt annet uttrykk. Med nytt baderomsmøbel i Eik Struktur fra FOSSBAD har badet fått en lunere følelse. I tillegg er badet stylet med lekker dekor i varme tone som gjør at man får lyst til å tilbringe tid på badet.

108


INSPIRASJON  ENKEL FORNYELSE

Å bytte ut speilet kan gi badet et løft. Speil gir som kjent økt romfølelse og er et must på badet. Bytt ut det speilet du har, eller sett sammen flere speil for et helt nytt uttrykk. Moon speil med bakgrunnsbelysning fra FOSSBAD.

Servantbatterier finnes i mange lekre fasonger og overflater og er noe som enkelt kan byttes ut og gi badet et mer moderne preg. Servantbatteri EVO078 i Grottesco fra Tapwell.

Knotter og håndtak er små detaljer som har mye å si for helheten, og som er enkelt og rimelig å bytte ut for å gi baderomsmøblene et nytt utseende. Variant Feelgood baderomsmøbel med håndtak i skinn fra FOSSBAD.

Bytt toalett. Et nytt toalett er viktig for å skape den gode følelsen i rommet og med tanke på hygiene. Har du et gammelt gulvtoalett, får du toalett med stor fot som skjuler eventuelle gamle skruehull. Gulvstående toalett Glow Rimfree® 60 fra Porsgrund.

Er veggene blitt stygge eller utdaterte? Vegger og fliser kan males med maling som passer på våtrom. Men pass på at du ikke maler i soner som er utsatt for direkte vannsprut daglig.

Variant baderomsmøbel fra FOSSBAD og EVO071 servantbatteri i messing fra Tapwell.

109


Designsluk

For mer inspirasjon se www.purus.no Og følg oss gjerne på


INSPIRASJON  SPEIL

LILLE SPEIL PÅ BADET DER...

...eller store speil, for den del. Det finnes mer ved et speil enn man ser ved første øyekast. Badet er for de fleste et svært viktig rom i boligen, og et sted for velvære, ro og harmoni. Og refleksjon - i dobbel forstand.

EPOS BY HALVOR BAKKE FRA SVEDBERGS 111


INSPIRASJON  SPEIL

Med god plass til oppbevaring Variant speilskap med LED-lys fra FOSSBAD.

YOU ellipseformet speil med Lyra LED-lampe i messing fra Dansani.

Smart speil med sensor for å skru av/på og 5 x forstørrelse!

Speil med lys fra simplehuman.

Speil er et naturlig element på ethvert bad – og kan fylle flere funksjoner utover å sjekke at sveisen sitter eller at du ikke går på jobb med tannkrem i munnviken. Når det gjelder størrelse på speilet er det plassen du har tilgjengelig som avgjør. Men selv om du har et lite bad, kan et plassmontert speil over en hel vegg gi inntrykk av et større rom og visuelt gi deg noen ekstra kvadrameter. Små baderom kan trenge speil med flere funksjoner og speilskap er en praktisk kombiløsning som lar deg utnytte plassen bedre. I dag finnes det et rikt utvalg av speil i alle farger og fasonger. La deg inspirere og gi deg selv en god start på dagen med et baderomsspeil som passer akkurat for deg.

Inzo runde speil med LED-bakgrunnsbelysning fra Dansani.

112

Halo speilskap med speil på begge sider av den runde døren fra INR.


INSPIRASJON  SPEIL

ISTA speil med sort ramme fra Svedbergs.

Touch av glamour! Kartell speil med gullramme fra Laufen

Rundt speil med frostet kant fra FOSSBAD.

Et innebygget speilskap gir god plass til oppbevaring og tar like lite plass i rommet som et vanlig speil

Lek med farger! Hos mange leverandører kan du velge mellom en rekke spesial- eller NCS-farger, slik at du kan få baderomsmøbel og speil i akkurat den fargen du ønsker! På bildet vises Calidris fra Dansani.

YOU innebygget speilskap fra Dansani.

113


INSPIRASJON  HYGIENE I HJEMMET

HYGIENE I HJEMMET Visste du at mange bakterier spres via indirekte kontakt, eksempelvis ved at flere personer berører de samme flatene? Ved å sørge for at kontaktflatene er rene kan man redusere bakteriespredningen betydelig. Berøringsfrie blandebatterier og såpedispensere, samt pedalbøtter på baderom eller kjøkken er derfor ikke bare praktisk og brukervennlig, men løfter også hygienen til et helt nytt nivå.

Kjøkkenbatteriet Oras Optima kombinerer berøringsfrihet med praktiske hendler, og er også utstyrt med bevegelig tut!

114


INSPIRASJON  HYGIENE I HJEMMET

Berøringsfri teknologi Servantbatteriet Inspera fra Oras kombinerer både estetikk, funksjonalitet og bærekraft. Serien finnes i en rekke ulike modeller for både kjøkken og baderom, alle med ulikt design og funksjonaliteter. Tips! Har du virkelig lyst til å imponere, så kan flere av Inspera-modellene leveres med den unike Mikado®strålesamleren – noe som gjør vannstrålen til et lite kunstverk i seg selv.

B Oras Optima hybrid kjøkkenbatteri kombinerer hendler og berøringsfri funksjon.

Oppladbar og berøringsfri såpedispenser fra simplehuman.

erøringsfrie blandebatteri er ingen ny oppfinnelse. Oras lanserte faktisk det første berøringsfrie blandebatteriet allerede i 1989. Selve produktutviklingen av berøringsfrie blandebatteri var et resultat av behovet for bedre hygiene i helsevesenet. Det offentlige trengte brukervennlige løsninger som samtidig var vannbesparende. Derfor er det kanskje ikke så rart at berøringsfrie blandebatteri er noe de fleste assosierer med offentlige miljøer – som kjøpesentre, flyplasser, restauranter og sykehus. Trenden med berøringsfrie blandebatteri er imidlertid også veldig praktisk hjemme, og de siste årene har det kommet stadig flere veldesignede blandebatterier som er skreddersydd for bruk i hjemmet. FUNKSJONELT OG MODERNE Baderom og kjøkken blir stadig mer funksjonelle, og velvære, både for mennesker og miljøet, står i fokus. Det er flere situasjoner i hverdagen vi bruker mer vann enn nødvendig – både til håndvask og tannpuss. Med et berøringsfritt servanteller kjøkkenbatteri sparer du vann, gir hele familien bedre håndhygiene og gjør det tryggere for små barn å vaske hendene sine.

Ume er en smart såpedispenser med berøringsfri funksjon fra Zone.

Fullfør stilen med berøringsfri såpedispenser, pedalbøtte og annet tilbehør fra samme serie. Ume serien fra Zone kommer i flere ulike farger.

115


INSPIRASJON  QUOOKER

Quooker – kokende vann rett fra kranen Visste du at du kan få kokende vann rett fra springen? Kjøkkenkranen Quooker gir nemlig 100 grader rett fra kranen og den kan monteres i de aller fleste vasker og benkeplater. Men hva kan du egentlig bruke Quookeren til og bør du være redd for sikkerheten? Vi har tatt en nærmere titt på denne geniale kjøkkenkranen.

QUOOKER GIR 100 GRADER RETT FRA SPRINGEN Kaldt og varmt vann rett fra kranen er vi vant til, noe annet er det med kaldt, varmt og kokende vann fra samme kran – en såkalt alt-i-1-løsning. Tenk deg bare hvor mye tid du sparer på å få vann til tekoppen, potetkjelen eller rengjøring på et blunk!

116

Hemmeligheten bak det kokende vannet, er en 3 eller 7-liters beholder med vann som holder 110 ˚C og som skjules under kjøkkenbenken. Beholderen passer inn i de fleste underskap og skal bare kobles til strøm og vann.


INSPIRASJON  QUOOKER

En Quooker gjør både vannkokeren og kaffetrakteren overflødig og frigjør plass på benken.

Quooker kommer i flere modeller og overflater. På den måten kan du alltid finne en Quooker som passer perfekt til deg og ditt kjøkken!

Med uttrekkbar tut!

Tilbered grønnsaker på noen få sekunder! Med en Quooker trenger du aldri å vente på at vannet skal koke.

Quookeren fungerer slik at kaldt vann ledes inn i vannbeholderen hvor det varmes opp under trykk til 110 °C. Når du trenger kokende vann, strømmer så vannet gjennom et aktivt kullfilter som renser vannet og reduserer klor og kjemisk forurensning som kan påvirke smaken på vannet. På veien blir vannet litt avkjølt, slik at vannet er 100 °C når det tappes. ER QUOOKEREN SIKKER? Kokende vann rett fra kranen kan kanskje høres skummelt ut, siden man alltid skal være forsiktig med varme og kokende vann, spesielt med små barn i nærheten. Quookeren ser ut som en helt vanlig kjøkkenkran, men er sikret og utstyrt med en funksjon hvor du må trykke to ganger ned samt dreie på et separat grep for å få kokende vann. Dette hindrer at små barnefingre, eller voksne, ved et uhell åpner for det kokende vannet. I tillegg er kranen isolert slik at du ikke brenner deg hvis du tar på selve kranen. Vannstrålen er også laget slik at det kokende vannet kommer ut som dråper blandet med luft, slik at hvis man kommer i kontakt med det kokende vannet har man god nok reaksjonstid til å fjerne hånden og dermed unngå å bli brent. Smart, ikke sant?

117


INSPIRASJON  KJØKKENVASK

Stilren kjøkkenvask med prisvinnende design og ekstra stor kum som passer de fleste kjøkken. Eligo fra Intra.

Kjøkkenvasken TA5040 fra Tapwell i kobber. Finnes i flere overflater.

En dobbel vask er praktisk hvis man er mange i familien eller hvis du er glad i å lage mat og har mye å vaske opp. Kjøkkenvask TA7040 fra Tapwell i Black Chrome. Finnes i flere overflater.

Kjøkkenvask i granittmaterialet Cristadur®, et materiale med en silkeren overflate som er veldig lett å holde rent. Kjøkkenvask Greenwich Napos fra Intra.

Tips!

Få luksusfølelsen på kjøkkenet med en vask i messing!

Elegant premiumdesign i PVD-farge som vil gi benkeplaten din et stilig preg og gi personlighet til kjøkkenet. Flex Linea fra Intra

118

Et kjøkkenbatteri med svingbar tut kan være praktisk for å enklere få rengjort hele vasken. Optima kjøkkenbatteri fra Oras.


INSPIRASJON  KJØKKENVASK

Husk på dette når du velger

KJØKKENVASK Valg av kjøkkenvask er minst like viktig som valg av servant til badet. Både design og funksjon må innfri, og det er mange kjøkkenvasker å velge mellom! Hvilken har du lyst på og hvilken trenger du?

Det første du må spørre deg er ”hvordan bruker jeg kjøkkenet mitt?” – Dette vil i sin tur avhenge av hvordan du lever. Er dere en stor husholdning med mange i familien? Da kan det kanskje være nyttig med to kummer slik at flere kan jobbe sammen. Er du glad i matlaging kan en vask med skyllekurv til grønnsaker og skjærefjøl være nyttig tilbehør. Vil du håndvaske store kjeler og stekeplater er det viktig at kummen er både bred og dyp nok. Og har du fin krystall og andre skjøre glass og

serviser du håndvasker, kan det være smart å velge et stort avrenningsfelt ved siden av kummen. Vasker du for det meste alt i oppvaskmaskin, er kanskje en enkel kum alt du trenger. Da frigjør du også benkeplass.

Sørg uansett for en stor oppsamlingsrist med en enkel løfteanordning! – Denne samler rusk og rask og du unngår at vasken tetter seg. En praktisk løsning for alle, uavhengig av de ovenstående valgene.

Det er også et spørsmål om størrelse. Hvis du har et 60 cm bredt underskap kan du for eksempel ikke ha to store kummer. Og er du flink til å kildesortere, men synes bøttene tar vel mye plass under vasken? Da er det fint å vite at det finnes kjøkkenvasker med rørsystemer som bygger mindre og gir rom for alle sorteringsbøttene dine. Det går altså fint an å kombinere praktiske løsninger i kjøkkenvasken med fin design. Lykke til med valget!

INTRA GREENWICH KJØKKENVASK 119


INSPIRASJON  VASKEROM

Få orden på

vaskerommet

Vaskeromsmøbler, fra Linn Bad.

Vaskerommet blir ofte nedprioritert når hjemmet skal innredes, men vi har vel alle opplevd at et rotete vaskerom kan skape både frustrasjon og stress. Vi trenger plass til å sortere klesvasken og brette de nyvaskede klærne. I tillegg skal vaskepulver, skyllemiddel, vaskeposer, strykejern og strykebrett være lett tilgjengelig og ha sin faste plass. Og ikke minst; hvor legger vi alle de single sokkene som venter på partneren sin? Med smart innredning på vaskerommet vil klesvasken gå som en lek!

120

Vaskeromsmøbler, fra Linn Bad.

Med god oppbevaringsplass kan du gjemme bort støvsugeren, vaskebøtter og annet som du ikke ønsker å ha fremme.


INSPIRASJON  VASKEROM

Støvler, regnklær, hund eller katt? Uansett, en stor vaskekum er praktisk å ha på vaskerommet.

Med Durance Linen Mist kan du gi myke tekstiler en velduftende oppfriskning mellom vask!

Tips!  

Vaskeromsmøbler, fra Linn Bad.

En god arbeidsbenk er et must på vaskerommet!

Sørg for å ha en skikkelig arbeidsflate, hvor du kan sortere og brette klesvasken. La hvert familiemedlem ha sin egen kurv til rent tøy, så hver enkelt kan passe på å få klærne sine på plass i skuffer og skap. Spar ryggen ved å sette vaskemaskinen og tørketrommelen litt opp i høyden.

Vaskeroms- og baderomsmøbler, fra Linn Bad.

Et uttrekkbart strykebrett er både praktisk og plassbesparende.

Tenk miljø! Vask klærne med skånsomme, miljøvennlige og velduftene vaskemidler fra KINN.

121NYTT BAD  FINN RIKTIG RØRLEGGER

5

Med disse tipsene blir du ikke lurt!

TIPS TIL Å FINNE EN GOD RØRLEGGER

1

Undersøk markedet og hent inn tilbud

Kjenner du noen som har gode erfaringer med rørleggere der du bor? Hør med venner og kjente! Sjekk anbudstjenester på nettet for å dra nytte av markedet og få en god pris. Arbeidet med et bad innebærer mange fagområder! Du bør derfor velge håndverkere som har forståelse og erfaring med hverandres arbeid og som overlapper hverandre på en hensiktsmessig måte. Det er smart å be om referanser.

2

Sjekk at de har orden i sysakene

Sjekk at rørleggerfirmaet faktisk eksisterer. Det kan du gjøre i Brønnøysundregisterene. Alle håndverkere skal være offentlig godkjente av Direktoratet for Byggkvalitet. Er de i tillegg medlem av bransjeorganisasjoner, registrert i Mesterregisteret eller Godkjent Bedrift i Fagrådet for Våtrom, da er du er i trygge hender.

3

Dokumentasjon er alfa omega

Dokumentasjon er ekstra viktig nå som det anbefales at det skal følge en utfyllende tilstandsrapport ved boligsalg. Dette er din garanti for at du får igjen for investeringen din. Be om en DDV-instruks. Den dokumenterer utstyret som er brukt, videre drift, gir info om vedlikehold og viser tekniske skjulte løsninger. Bilder er en viktig del av dokumentasjonen. Bruk av ufaglærte rørleggere eller svart arbeid gir ingen garanti for arbeidet hvis dokumentasjon mangler. Hos Bademiljø får du 10 års tetthetsgaranti. Det er det ingen andre i Norge som gir.

4

Velg en totalleverandør

Totalrenovering av badet innbefatter flere yrkesgrupper. Både elektriker, flislegger, snekker og rørlegger. Vi anbefaler å velge en rørleggerbedrift som kan bistå hele rehabiliteringsprosessen, fra A – Å. Da koordinerer de hele prosessen i tillegg til at du kun har en motpart i avtalen.

Bademiljø har lang erfaring og hjelper deg gjerne med dette. Det innebærer planlegging og tegning, prosjektering, prosjektledelse, riving, snekkerarbeid, mur- og flisarbeider, elektrikertjenester og ikke minst alt av rørleggerarbeid. Du får flunkende nytt bad til avtalt tid utført av godkjente og sertifiserte håndverkere som kan dokumentere alt som er gjort.

5

Ikke glem signaturen

Noe av det viktigste er å sørge for at du har en skriftlig kontrakt som både kontraktfester hva som skal gjøres og hvilken pris dere har blitt enige om. Det er dessverre mange som slurver med kontrakten, og kun en av tre avtaler pris før håndverker setter i gang. Ikke rart det oppstår mange uenigheter! En seriøs og god rørlegger vil uoppfordret komme med en kontrakt, men hvis ikke er det viktig at du tar ansvar. Det er tross alt du som er ansvarlig for å finne en håndverker som leverer det han lover.

123


Siden 1968 har vi vært med på å definere kvaliteten og estetikken til norske baderom, og vår lidenskap er å sette norsk design i system og lage møbler som varer. Se hele vår kolleksjon på fossfabrikker.no


NYTT BAD  SJEKKLISTE

Kjøpe bolig? Dette bør du sjekke på visning!

Sjekklis

ten

Har fagkynd

ige utført arb

Lukter det

SJEKKLISTEN

SOM KAN SPARE DEG FOR MYE HODEPINE Fra tid til annen må badet renoveres. Ikke bare stiler endrer seg, men det gjør også standarder. Har du nylig kjøpt en eldre bolig og planlegger å pusse opp, er det imidlertid viktig å sette seg grundig inn i salgsoppgaven, en eventuell boligsalgsrapport og selgers egenerklæring. HVEM BYGDE BADET? Du må få vite om arbeidet er utført av fagkyndige. Har takstmann funnet tegn på fukt eller skader på membran? KJENN ETTER LUKT! Det er fare for

fuktskader hvis baderommet lukter rå og fuktig kjeller.

SJEKK VENTILASJONEN. Er badet

tilstrekkelig ventilert? Se etter avtrekksluke, vifte eller luftspalte under døren. Kjennes luften klam og tett?

TEGN PÅ FUKTSKADER? Se etter tegn

på fukt rundt avtrekk eller i taket over dusjen. Mørke flekker og sorte prikker er ikke bra. Heller ikke tydelige skjolder etter

vann. Røde merker i dusjsonen kan være tidlige tegn på soppangrep.

SJEKK SLUKET. Det er viktig at det er tilstrekkelig fall på sluk slik at alt vann føres dit. Dersom badet også skal brukes som vaskerom bør det være hjelpesluk for vannsøl, også utenfor dusjsonen. Sjekk også at overgangen mellom membran og sluk er tett. HAR BADET DUSJHJØRNE?

Dersom det dusjes rett på flisene er risikoen for vannskader høy hvis membranarbeidet er mangelfullt utført. Da må du være forberedt på at badet må pusses opp i løpet av kort tid.

eidene?

rå og fuktig

kjeller?

Hvordan er vent

ilasjonen?

Er det tegn

på fuktskad

er?

Har sluket go

dt nok fall?

Dusjes det

rett på flisen e?

Når ble bade

karet mont ert?

Er det tapet

, panel eller

fliser?

TOALETT. Er det vegghengt? I så fall er

det hengt bak membran? Da vil eventuelle lekkasjer bli liggende i veggen. Er sisternen montert utenpå membran er du tryggere, siden eventuelle lekkasjer ikke kan spre seg til veggene.

SJEKK VEGGENE. Er det tapet, panel eller fliser? Gulvbelegg, baderomsplater eller veggvinyl regnes som forholdsvise sikre. Hvem har lagt eventuelle fliser og membran? Finnes det reservefliser? Bank lett på flisene for å høre om det er hulrom i gulv eller vegger. DOKUMENTASJON. Be om

får vite når dusjkabinettet ble montert. Det er også smart å spørre om det har vært dusjet rett på flisene tidligere. Da må du være ekstra observant.

dokumentasjon på at arbeidet er utført av fagkyndige, hvis dette finnes. Dersom du ikke har anledning til å ta med deg en fagmann på visning, kan det være lurt å få utført en vannsjekk av et skikkelig rørleggerfirma etter overtagelse. Da kan du få hjelp til å prioritere eventuelle utbedringer.

ELLER BADEKAR? I så fall, når ble det montert? Se etter skjolder, sorte prikker eller mørke flekker under karet. Dersom badekaret er murt inn – sjekk at det finnes inspeksjonsluke.

Er du usikker på noe av det overnevnte bør du forhøre deg med en ekspert. Dette kan for eksempel være en håndverker eller autorisert takstmann.

ELLER DUSJKABINETT? Viktig at du

125


NYTT BAD  RØRLEGGEREN PÅ BESØK

HVORDAN SPARE TID OG PENGER NÅR RØRLEGGEREN ER PÅ BESØK Hvis du skal ha en av våre rørleggere på besøk, kan du med enkle midler spare både tid og penger. Vi gir deg tipsene! Ta gjerne et bilde av aktuell sak og send over til rørleggeren før han kommer. Vi har ca. 40 000 ulike deler å forholde oss til, og vi vil gjerne ha med oss det vi trenger første gang. Bor du i en by, kan det være lurt å fristille en parkeringsplass i nærheten, eller informere om hvor det er lettest for håndverkeren å parkere. Uansett hvilken boligtype du har, er det lurt å kunne vise rørleggeren hvor stoppekranen er. Noen ganger opplever vi at den er bakerst i en bod, og det går mye tid til rydding/flytting før man får stengt av vannet. Bor du i blokk eller lignende så er det fint å forsikre seg om at kraner i kjeller etc er tilgjengelig. Hvis vannet til en hel oppgang må stenges, er det lurt å varsle naboer i god tid om at du har arbeider som må utføres. Hvis man skal skifte en kjøkkenkran eller en servantkran setter vi umåtelig pris på at skapene under selve vasken er ryddet. Det er ikke alltid man tenker på at vi må inn i skapet for å skifte kranen, men det må vi. Alltid!

126

Vi må også inn i skapet under vasken når en oppvaskmaskin skal monteres. Skal vi montere et dusjkabinett så kan du spare penger på å rydde plassen på badet før vi kommer. Hvis det står en vaskemaskin/tørketrommel rett ved siden av så må dette som regel demonteres/flyttes ved montering og settes på plass etterpå. Vi gjør det gjerne, men du kan spare noen kroner her! Skal man skifte ut tyngre ting som badekar eller kanskje en varmtvannsbereder så informer oss hvis dere har mulighet til å hjelpe med å bære ut det gamle. Da kan vi sende en rørlegger i stedet for to. Har man problemer med et gammelt toalett, så er reparasjon det minst lønnsomme. Vi kan gjerne gjøre det, men erfaring viser at en slik «service» på eldre toaletter sjelden holder i lengden, og man må gjerne ha rørlegger igjen ganske raskt. Husk at vi alltid tar med oss det gamle utskiftede utstyret når vi er ferdig!


Bring komfort og luksus inn i hverdagen Visste du, at vi mennesker i gjennomsnitt bruker 92 dager av livet på toalettet? Så sørg for luksus og komfort i de situasjonene. Med et Pressalit Sway toalettsete får du ikke bare prisvinnende dansk design, du får også holdbarhet, komfort og funksjoner i verdensklasse. Se utvalget av Pressalit hos din lokale forhandler – her får du også hjelp til å velge det riktige toalettsetet til ditt toalett.

www.pressalit.com

Made in Denmark

Kortreiste produkter


BADEMILJØ LINE 3.0 BADEROMSMØBEL 128


Visste du at

Bademiljø har egne produkter til gode priser? – spør etter Bademiljøkatalogen!

129


VI ER NORGE RUNDT Som Norges største rørleggerkjede, med over hundre rørleggerbedrifter finner du alltid Bademiljø i nærheten av der du bor. Besøk oss på bademiljo.no eller scann QR-koden for å finne din nærmeste butikk!

130


Alle produkter i magasinet finner du på bademiljo.no. På vår nettside vil det alltid ligge oppdatert sortiment med tilhørende priser, men vi tar forbehold om sortimentsendringer. Fraktkostnader kan komme i tillegg på enkelte produkter. Det kan også forekomme leveringstider på enkelte deler av sortimentet. Vareutvalget varierer noe fra sted til sted i landet, men som hovedregel har Bademiljøbutikkene samme vareutvalg. Vi tar forbehold om eventuelle trykkfeil.

Utgiver: Bademiljø AS, Innspurten 9, Postboks 6570 Etterstad, 0607 Oslo. bademiljo.no Design: Morgenstern Trykk: Artko AS Opplag: 25 000

LINN BAD EMMA BADEROMSMØBEL


Besøk oss på Bademiljø.no for mer inspirasjon og informasjon i forbindelse med oppussing. Her finner du et større utvalg produkter og vår «Klikk & hent»-løsning. Nå kan du også bestille rørlegger og baderomdesigner på nett. Vi hjelper deg uansett om du skal i gang med oppussing av badet eller trenger hjelp til å få fikset en kran som lekker!


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.