Page 1

L’HIVERN


Tots sabem que l’hivern és l’estació més freda de l’any. Per ajudar-vos a combatre el fred, us hem preparat aquest recull de llibres, pel·lícules i CD de música que trobareu a la biblioteca i us podreu emportar a casa per fer passar d’una manera ben divertida els dies hivernals.

Els Bons amics Fang, Yiqun Barcelona: ING, 2011 Signatura: I* Fan

Per a nens de 0 a 6 anys

L’arribada de la neu fa que sigui difícil per als animals trobar menjar al bosc, però, els bons amics mai s’abandonen i plegats se’n sortiran.

Bona nit, Teddy! Helft, Claude Baracelona: Beascoa, 1998 Signatura: I* Hel

Per a nens de 0 a 6 anys

Arriba l’hivern i en Teddy, l’ós bru, ha de deixar-ho tot enllestit per anar-se’n a dormir i no despertar fins la primavera.

La Galipàndria d’en Siset Hest, Amy Baracelona: Beascoa, 2002 Signatura: I* Hes

Per a nens de 0 a 6 anys

Amb el fred, en Siset s’ha refredat i no vol prendre’s el xarop de cap de les maneres… Trobarà la mare óssa la manera de convèncer-lo?

La Rita al Pol Valverde, Mikel Madrid: Macmillan, 1998 Signatura: I** Hel

Per a nens de 7 a 10 anys

La Rita viatja amb el seu pare al Pol Nord per visitar al seu oncle, un reconegut investigador. El que havia de ser un viatge relaxant i tranquil, es convertirà en una setmana plena d’aventures!


La Família Mumin a l’hivern Jansson, Tove Barcelona : La Galera, 2011 Signatura: I*** Jan

Per a nens a partir d’11 anys

A l’hivern, tota la família Mumin dorm. Una nit, els raigs de la lluna desperten el petit trol Mumin i com no sap que fer, decideix sortir a investigar. La vall on ha viscut sempre, sembla un altre món a l’hivern!

Hivern Claybourne, Anna Barcelona : Ceac, 2002 Signatura: I525 Cla L’hivern és igual a tots els indrets del món? Quines tracidions hivernals té cada país? Amb aquest llibre respondreu aquestes i moltes més preguntes.

Cançons d’hivern Rivas, Noè Barcelona : Baula, 2012 Signatura: I784 Riv Un llibre que inclou un CD perquè pugueu cantar a casa o a l’escola un munt de cançons tradicionals (i no tan tradicionals) relacionades amb l’hivern.

Creacions per tot l’any Glachant, Delphine Barcelona : Zendrera Zariquiey, 2010 Signatura: I793.9 Gla Tot l’any és bo per a fer manualitats, però a l’hivern, amb els dies curts i el fred que congela el cos… és el millor moment! En aquest llibre trobareu un munt d’idees molt originals.


I* Per a nens de 0 a 7 anys BERNER, Rotraut Susanne. El Libro del invierno. Madrid: Anaya, 2004 (I* Ver) GARCIA LLORCA, Antoni. Les Quatre estacions. Barcelona: La Galera, 2004 (I* Gar) SABATÉ, Teresa. A l’hivern fa fred. Barcelona: Salvatella, 2007 (I* Sab) SPEE, Gitte. Quin temps fa avui? Sol, núvols i fins i tot neu. Madrid: Macmillan, 2010 (I* Spe)

Còmic i contes en llenguatge de signes BRIGGS, Raymond. El Ninot de neu. Barcelona: La Galera, 2007 (IC Bri) CASAS, Lola. Tot l’any. Vilanova i la Geltrú: El Cep i la Nansa, 2010 (ILS Cas)

Coneixements Planeta Hoobs. La Aventura de aprender. Estaciones y clima. (IDVD 03 Pla) BANQUERI, Eduardo. El Temps. Barcelona: Parramón, 2009 (I551.5 Ban) BAUMANN, Anne-Sophie. El Temps. Barcelona: Cruïlla, 2009 (I551.5 Bau)

Manualitats ARÀNEGA, Mercè. Idees per a tot l’any. Barcelona: Timun Mas, 1999 (I793.9 Ara)

Música i cinema L’Hivern de Leo i altres contes. (IDVD Hiv) Jep i la Rita a l’hivern. (CD 710JEP) VIVALDI, Antonio. Les Quatre estacions. (CD 733VIV)

L'hivern