Page 1

París, un escenari de pel·lícula


Moulin Rouge (DVD Mou) Estats Units, 1952 París, finals del segle XIX. El pintor impressionista Tolouse-Lautrec fa amistat amb els artistes del Moulin Rouge amb els que gaudeix del saló de ball, veu el “can can” i passeja pels carres de Montmartre. Un dia, troba a la Marie i creu que, per fi, algú l’estimarà de veritat però la vida bohèmia de la ciutat no està per amors…

Mi tío (DVD Mi t) França, 1958 Ens trobem al París de 1958. El senyor Hulot visita a la seva germana i el seu cunyat a la seva nova casa automatitzada i de disseny futurista. Hulot és solter, solitari i home de poques paraules. Fuma en pipa i es vesteix amb gavardina i barret. Calça botins i mitjons a ratlles i ,sense voler, provoca situacions absurdes amb les seves malapteses i descuits.

Irma la dulce (DVD Irm) Regne Unit, 1963 Néstor (Jack Lemmon) és un gendarme destinat a treballar als suburbis de París on s’adona que hi ha negocis clandestins com el proxenetisme. El protagonista fa un gir radical i passa de ser un exemplar representant de l’honestedat a convertir-se en el nou cap del peculiar barri de Les Halles. En aquest canvi conèixer a la prostituta Irma hi tindrà molt a veure...


Azul (DVD Azu) França, 1993 Els tres colors de la bandera francesa van inspirar la trilogia Azul del director polonès Krzysztof Kieslowski. Aquesta és la sentida història d’una dona vídua que fuig del seu passat recent i lloga un pis a un barri de París amb la condició que no hi hagi nens a l’edifici. La banda sonora d’aquesta pel·lícula es va arribar a convertir en un personatge més

Amelie (DVD Ame) França, 2001 Amelie no és una noia com les altres: ha vist al seu peix de colors lliscar cap als embornals municipals i a la seva mare morir a la plaça de Notre Dame. Després d’això, deixa la seva casa per anar a viure a un apartament a Montmartre que paga amb el seu sou de cambrera d’un cafè. Treballant, la protagonista coneix a un seguit de personatges excèntrics amb els quals interactuarà durant tota la pel·lícula. Aquest film és un prodigi d’inventiva, un absoluta delícia, un regal per als ulls.

El perfume (DVD Per) Alemanya - França, 2006 Ambientada a la França del segle XVIII la pel·lícula s’inicia quan el protagonista és abandonat al mercat del peix de París quan és tan sols un nadó. A mida que es va fent gran, desenvolupa un sentit de l’olfacte més que prodigiós i aconsegueix feina a casa del perfumista Bandini que li ensenya a destil·lar essències. La seva feina no li evita viure obsessionat amb la idea d’atrapar altres olors, en especial la d’algunes dones.


The Queen (DVD Que) Regne Unit, 2006 La ciutat de l’amor va ser l’escenari del tràgic final de la relació sentimental de Lady Diana i Dodi Al Fayed. Aquesta pel·lícula és una bona reflexió sobre el paper de la monarquia britànica, la política i el poder de la premsa. Helen Mirren va guanyar l’Òscar com a millor actriu per la seva gran interpretació de la reina d’Anglaterra. Com sempre, però per aquest treball encara amb més entusiasme pel gran treball de veu de l’actriu, us recomanem que la veieu en versió original.

Ratatouille (IDVD Rat) Estats Units, 2007 Rémy és un ratolí audaç i inconformista que aspira a convertirse en un xef gourmet. El destí el portarà als embornals de París a una situació immillorable just a sota d’un restaurant de molt bona categoria. Aquesta film de la factoria Disney va rebre el premi Òscar a la millor pel·lícula d’animació.

Midnight in Paris (DVD Mid) Estats Units, 2011 Woody Allen fa un homenatge a la ciutat de la llum amb unes precioses imatges que ens mostren la gran ciutat de París i que fan que recoguem molts dels seus grans llocs turístics. El protagonista d’aquest film és un escriptor nostàlgic d’altres èpoques de la ciutat francesa que torna al passat cada mitja nit. “Això és increïble, no hi ha una ciutat igual en tot el món” diu.

Intocable (DVD Int) França, 2011 Aquest recent èxit del cinema francès, en els primers minuts ens fa una metàfora de la realitat social i global en una nit de París amb el Sena com a testimoni. Philippe és un ric aristòcrata vidu que va quedar tetraplègic en un accident de parapent. El protagonista, decideix contractar com a cuidador a Driss, un noi negre dels suburbis que fa poc ha estat condemnat a sis mesos de presó. L’arribada del noi, capgirarà la vida del Philippe.

París, un escenari de pel·lícula  

La ciutat de l'amor és l'escenari de moltes pel·lícules. Aquí teniu un recull d'algunes de les que podreu trobar a la Biblioteca.

París, un escenari de pel·lícula  

La ciutat de l'amor és l'escenari de moltes pel·lícules. Aquí teniu un recull d'algunes de les que podreu trobar a la Biblioteca.

Advertisement