Page 1

L’Índia


L’Índia és un país situat al sud d’Àsia. És el setè més gran del món i el segon amb més habitants! Us agradaria conèixer una mica millor aquest fantàstic país? Doncs amb aquest recull de documents que us hem preparat aprendreu un munt de coses!

Kali y el elefante blanco Boadilla del Monte: SM, 2008 Signatura: I* Kal De la mà d’en Kali, coneixereu un dels fantàstics contes populars de la Índia que s’han convertit en llegenda gràcies al pas de generació en generació. El llibre està acompanyat d’un CD amb el que podreu escoltar el conte, una cançó tradicional i coneixereu alguns dels instruments musicals més típics del país.

Sharazad i les mil i una nits Barcelona: Abadia de Montserrat, 2007 Signatura: ILF Mil La Sharazad era la filla del primer ministre de l’Índia i estava destinada al pitjor dels destins: la mort. Però, gràcies a la seva facilitat per explicar fabuloses històries va aconseguir salvar la seva vida i la de totes les dones del regne. No us perdeu aquesta versió del clàssic Les mil i una nits.

Astèrix a l’Índia Uderzo, Albert Barcelona: Salvat, 2001 Signatura: IC Ude L’Astèrix i l’Obèlix (acompanyats de l’Asseguratòrix) fan un trepidant viatge en catifa voladora des del llogaret gal on viuen fins a la llunyana Índia on hauran d’aconseguir que plogui per tal d’evitar el sacrifici de la princesa i que el malvat Dhale Kanya es faci amb el control del país.


Déu té més d’un nom. Hinduisme. Merlo, Vicente Barcelona: Claret, 2003 Signatura: I294 Mer A l’Índia hi conviuen diverses religions però la que té més seguidors és l’hinduisme. Amb l’ajuda d’aquest llibre coneixereu amb més profunditat en que es basa aquesta religió, quins són els seus déus , els rituals que celebren, etc.

Hoy en día en la India Favaro, Patrice Boadilla del Monte: SM, 2007 Signatura: I91(54) Fav De la mà de la Nandita, una nena de dotze anys, i del seu diari personal coneixereu com és el dia a dia a l’Índia: què es menja, com són els seus mitjans de transport, com és la seva roba, quines pel·lícules veuen, quines són les seves tradicions, etc. Si voleu conèixer l’Índia, aquest és el llibre ideal!

India Gassós, Dolores Barcelona: Parramón, 2005 Signatura: I9(54) Gas Tenim constància de la història de l’Índia des d’aproximadament l’any 2300 abans de Crist. Amb aquest llibre coneixereu com ha estat aquest país mil·lenari des de l’inici dels temps.

Gandhi Toro, Lara Barcelona: Parramón, 2009 Signatura: I92 (Gan) Tor Mahatma Gandhi va ser un pensador i polític indi que va lluitar moltíssim pels drets dels més pobres. Va crear el Pacifisme i va portar al seu país cap a la independència de l’imperi Britànic. En aquest llibre coneixereu amb més profunditat la vida d’aquest personatge que ha marcat la història universal amb la seva no-violència.


I** Per a nens i nenes de 7 a 10 anys BOSCH, Lolita. Els Amics de l’art. Barcelona: Edebé, 2011 (I** Bos) KIPLING, Rudyard. El Llibre de la jungla. Barcelona: La Galera, 2006 (I** Kip)

I*** Per a nens i nenes a partir d’11 anys KIPLINi, Rudyard. Kim. Barcelona: Vicens Vives, 2006 (I*** Kip) SIERRA I FABRA, Jordi. Les mil i una nits [… o gairebé] Barcelona: Edebé, 2006 (I*** Mil)

Religió BROWN, Alan. Religiones del mundo. Barcelona: Elfos, 2003 (I291 Bro) TELLO, Antonio. Atles bàsic de les religions. Barcelona: Parramón, 2008 (I291 Tel) ARNI, Samhita. El Mahabharata explicat per una nena. Barcelona: RBA, 2004 (I294 Arn)


Societat LÉDU, Stéphanie. Atles de les desigualtats. Barcelona: Cruïlla, 2011 (I339 Led) BOUIN, Anne. De camino a la escuela. Boadilla del Monte, Madrid: SM, 2006 (I371 Bou) OMMER, Uwe. Gent de tot arreu. Barcelona: Cruïlla, 2011(I39 Omm) Planeta Hoobs. Población. (IDVD 03 Pla)

Cuina HOLLYER, Beatrice. Tothom a taula. Què mengen els nens i nenes del món. Barcelona: Intermón Oxfam, 2007 (I339 Led)

RODRÍGUEZ GIL, Cristina. Tots a taula!. Barcelona: Empúries, 2008 (I641 Rod)

Cinema El Xacal multicolor (IDVD Xac) El Libro de la selva (IDVD Lib)

L'Índia (guia infantil)  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you