Page 1

Guia de cinema 2/2018

Desitjos


He creuat oceans de temps per trobartrobar-te (Drácula)

Duelo al sol ( DVD Due ) EEUU,1946 Director: King Vidor Protagonistes: Jennifer Jones i Gregory Peck Pearl Chavez, una jove mestissa, és enviada a viure a Texas, al ranxo de l'estricte senador McCandless La jove crida l'atenció dels fills del senador: el sempre educat i cortès Jesse i l’impetuós i impulsiu Lewton. Aviat els dos germans rivalitzen per l'amor de la jove i assistirem a una apassionada història de romanços i rivalitats familiars amb llegendaris personatges i un final memorable.

Vértigo (DVD Ver) EEUU,1958 Director: Alfred Hitchcock Protagonistes: James Stewart i Kim Novak Un expolicia accepta investigar un misteriós cas entorn la suposada paranoia d'una dona sorgint entre tots dos una apassionada relació que es veurà truncada per la mort d'ella. Des d'aquest moment, el cor trencat del protagonista convertirà en obsessió cada pas, fins al punt d'enamorar a una jove molt semblant a la morta i modelar-la a imatge i semblança seva perquè torni d'entre els morts, si és que alguna vegada va arribar a anar-se’n.

El Graduado (DVD Gra) EEUU.1967 Director: Mike Nichols Protagonistes: Dustin Hoffman I Anne Bancroft Benjamin Braddock torna a casa després d'acabar els seus estudis universitaris. És un jove que sent rancor envers la hipòcrita societat que l’envolta. La senyora Robinson una amiga de la família, s'encapritxa d'ell i el converteix en el seu amant. Però quan Benjamin coneix a l’Elaine, la filla de la senyora Robinson, tot es complica. Film pioner en mostrar a una dona per sobre de l’home.


La Ley del Deseo (DVD Ley) Espanya,1987 Director: Pedro Almodóvar Protagonistes: Eusebio Poncela i Carmen Maura En Pablo i la Tina són dos germans dedicats al món de l'espectacle, que estan marcats per sempre pel passat familiar i per la vida personal de la Tina. En Pablo és un director de cinema homosexual que viu en parella i que coneix a l’Antonio la nit de l'estrena d'una de les seves obres. La passió entre ells serà molt intensa, cosa que farà canviar la vida de tots plegats i portarà tràgiques conseqüències .

Valmont (DVD Val ) Regne Unit,1989 Director: Milos Forman Protagonistes: Colin Firth i Annette Bening Aquesta adaptació de “Les amistats perilloses” , subtilment allunyada de la novel·la de Pierre Choderlos destaca especialment per les seves descripcions precises de l’estil de vida burgés del S. XVIII. La marquesa de Merteuil descobreix que el seu amant secret està compromès amb una jove de 15 anys, que es va criar en un convent per mantenir la seva castedat abans del matrimoni. Ofesa, Merteuil trama la manera de fer que Cécile perdi la seva virtut i venjar-se així del seu ex amant a través del seu amic el vescomte de Valmont, llibertí com ella.

Como agua para chocolate (DVD Com) Mexic, 1992 Director: Alfonso Arau Protagonistes : Marco Leonardi i Lumi Cavazos Història d'amor i gastronomia ambientada a Mèxic a principis del segle XX. Dos joves bojament enamorats, Tita i Pedro han de renunciar al seu amor perquè Mamà Elena decideix que Tita, per ser la menor de les seves filles, ha de quedar-se soltera per cuidar-la en la seva vellesa. Entre les olors i sabors de la cuina tradicional mexicana, Tita sofrirà durant molts anys per un amor que perdurarà més enllà del temps.


El Perro del Hortelano (DVD Per) Espanya,1996 Director: Pilar Miró Protagonistes: Emma Suárez i Carmelo Gómez Diana, comtessa de Belflor, és una jove perspicaç, impulsiva i intel·ligent que està enamorada del seu secretari, Teodoro, però s'assabenta que aquest ja està compromès amb Marcela. Moguda per la gelosia i l'enveja, fa tot el possible per separar als dos enamorats. Meravellosa adaptació de l'obra homònima de Lope de Vega. Brokeback Mountain (DVD Bro) EEUU,2005 Director: Ang Lee Protagonistes: Jake Gyllenhaal i Heath Ledger Dos vaquers, Ennis Del Mar i Jack Twist, es coneixen mentre fan cua per ser contractats per un ranxer . Els dos aspiren a aconseguir un treball estable. Quan els envien a cuidar bestiar a la muntanya Brokeback, entre tots dos sorgeix una apassiona relació d'amor, que sempre serà oculta i prohibida per por a la societat de l'època.

Manuale d'amore (DVDMan) Italia,2005 Director: Giovanni Veronesi Protagonistes: Carlo Verdone i Silvio Muccino Aquesta agradable comèdia del nou cinema Italià ens descriu les quatre fases de l'amor: "la fiblada ", «la crisi», «la traïció» i «l'abandó». Consta de quatre episodis protagonitzats per parelles diferents. Es tracta d'històries normals i extraordinàries, dolces i iròniques, romàntiques, divertides totes ells i amb un toc d'humanitat.

La Vida de Adèle (DVD Vid ) França,2013 Director: Abdellatif Kechiche Protagonistes: Adèle Exarchopoulos i Léa Seydoux Adèle té quinze anys i sap que el normal és sortir amb nois, però té dubtes sobre la seva sexualitat. Una nit coneix i s'enamora inesperadament d'Emma, una jove amb el cabell blau. L'atracció que desperta en ella una dona li mostra el camí del desig i la maduresa i la protagonista haurà de viure els judicis i prejudicis de familiars i amics.

Desitjos  

Guia de cinema del mes de febrer de la Biblioteca Valentí Almirall

Desitjos  

Guia de cinema del mes de febrer de la Biblioteca Valentí Almirall

Advertisement