Programa "Més vida als anys" 2019

Page 1

Programa d’envelliment actiu alfafar 2019Un any més donem inici al Programa d’Envelliment Actiu “Més Vida als Anys”, gestionat des de la Regidoria de Majors. Es tracta d’un projecte que combina l’activitat física, la salut mental i les relacions socials de les persones majors del nostre municipi. Per això, vos convide a que vos inscriviu i participeu als diversos tallers ofertats que espere que siguen del vostre interés. Salutacions Amparo Sanjuán Albentosa


taitxí El Taitxí és un exercici originari de l'antiga Xina d'alt interés terapèutic i de comprovats beneficis per a la salut, que ens ajuda a trobar un estat de calma de gran eficàcia. Qualsevol persona pot practicar taitxí per a millorar la seua salut física i mental sense requeriments físics especials. HORARIS: Barri antic: Dimecres i Divendres 9:30h. Barri Orba: Dimecres i Divendres 11:00h. Tremolar: Dilluns 9:30h.


INFORMàTICA /TECNOLOGiA El taller pretén dotar a les persones majors d'eines informàtiques i navegació per internet que els ajuden a tindre una millor qualitat de vida i que els siguen útils per a poder comunicar-se, conversar i relacionar-se. HORARIS: Barri antic (C. Ventura Alabau): Dimarts: 9:30h, 16:00h i 17:30h Dijous: 16:00h i 17:30h. Barri Orba (Sanchis Guarner): Dilluns i Dijous 9:30h.


PETANCA El joc de la petanca combina l'exercici físic a l'aire lliure amb la coordinació i el desenvolupament d'habilitats estratègiques. HORARIS: Barri antic (Parc Palmeres): Dimecres 11:00h.


COSTURA Aprén a confeccionar, reparar, reciclar i modernitzar la teua pròpia roba o la de la teua familia (pantalons, jaquetes, faldes,…). HORARIS: Barri antic: Dimecres 15:30h. Barri Orba: Dimarts 15:30h.


GIMNàStica DE MANTENIMIENT És important portar una vida activa que ens mantinga en forma i ens ajude a estar més àgils en la vida quotidiana, perquè moure's és cuidar-se. HORARIS: Complex esportiu d'Alfafar Grup 1: Dilluns i dimecres 9:30h Grup 2: Dimarts i dijous 9:30h Barri Orba: Sanchis Guarner Grup únic: Dimarts i dijous 9:30h


PATCHWORK Aquest art d'unir retalls de diferents colors i grandàries utilitzant múltiples tècniques, per a arribar a crear diferents motius i objectes, persegueix la precisió en el traçat, tall i encarat de les peces de tela. Qualsevol podrà desenvolupar la seua pròpia creativitat sense requerir grans coneixements de costura. HORARIS: Barri antic: Dilluns 17:30h. Barri Orba: Divendres 17:30h.


PINTURA EN TELA Les persones majors que es formen al taller, reben els beneficis d'enfortir la seua motricitat fina, millora l'autoestima, entre altres; aspectes que sens dubte donen suport perquè el seu desenvolupament integral siga el desitjat. HORARIS: Barri antic: Dijous 11:00h. Barri Orba: Dimecres 16:00h.


balls llatins Deixar que el ball entre en aquesta etapa madura de la vida té efectes terapèutics per al cos i l'ànima de les persones. Ballar endureix els músculs, augmenta la flexibilitat, prevé problemes de salut i redueix les possibilitats de patir malalties cròniques o deficiències cardíaques. HORARIS: Barri antic: Dimecres 18:00h. Barri Orba: Dijous 17:30h.


memòria El taller de memòria desenvolupa un programa de promoció i prevenció de la salut mental, dirigit a persones majors disposades a aprendre un conjunt de tècniques per a millorar-la, generant hàbits de conducta que afavoriran la prevenció de la deterioració cognitiva que es produeix al llarg del cicle vital. HORARIS: Barri antic: Dimarts 17:00h, Dimarts 18:00h i Dijous 17h. Barri Orba: Dilluns 17:00h i Dimecres 17:30h. Tremolar: Dimarts 10:30h.


manualitats Fer manualitats és dedicar-se a una tasca activa i productiva. Ens ajuda a expressar-nos i a compartir sentiments, i també ens permet reforçar la nostra autoestima en completar un treball. Les persones majors tenen un aliat per a conservar la seua capacitat física, mantindre's ocupats i sentir-se útils. HORARIS: Barri antic: Dilluns 10h. Barri Orba: Dijous 15:30h. Tremolar: Dilluns 10:30h.


cant grupal El cant afavoreix que el nostre cos i ment experimenten un torrent d'emocions positives. Una de les coses més boniques que podem fer és música amb l'instrument que cada persona té. La música és l'instrument de l'ànima i això de cantar en grup és divertit i, a més, il·lusionant. Gaudirem cantant les cançons populars de tota la nostra vida, però no aïlladament, amb la motivació de fer una actuació on compartirem amb la gent la màgia de les nostres veus sonant juntes. HORARIS: Barri antic: Dijous 17:30h. Barri Orba: Dimarts 17:30h.


Taller de lectura El taller pretén fomentar l'hàbit lector entre les persones majors, ajudant-los a fomentar la imaginació, alhora que enforteixen i milloren la seua memòria i potencien la capacitat d'observació, concentració i atenció. HORARIS: Barri antic: Dimarts 18:00h (periodicitat quinzenal) Barri Orba: Dimarts 18:30h (periodicitat quinzenal)


procediment d’inscripció INFORMACIÓ I INSCRIPCIÓ Les sol·licituds i la documentació corresponent es presentaran en qualsevol oficina SAC de l’Ajuntament d'Alfafar. PREU 10 euros per cada taller i torn sol·licitat, en concepte d'inscripció i reserva de plaça. MATRÍCULA La matrícula es mantindrà oberta fins que es completen les places de cadascun dels tallers. CALENDARI Inici: 1 d'octubre de 2019 Fi: 30 de juny de 2020

CICLes DE xarrades i TALLERS TEMàTICS ·Periodicitat: mensual ·Lloc: CENTRES DE MAJORS DE BARRI ANTIC I BARRI ORBA ·Temes: seguretat (robatoris, estafes,…), salut (alimentació, envelliment actiu,…), tràmits (pensions, herències,…), etc.


calendari curs 2019/2020


DiA DE LeS persones MAjORS 1 D’OCTUBRE 18:00 h. Presentació tallers “Més Vida als Anys” en Sanchis Guarner A continuació, berenar.


2 D’OCTUBRE 9:00h. Eixida a la Bodega Arráez Preu eixida 20€

3 D’OCTUBRE 17:00 a 20:00 h. La Ruta de la Salut en Sanchis Guarner