Auranlaakson kansalaisopiston opinto-ohjelma 2023-2024

Page 1

2

Taitto ja kannen suunnittelu: Ilkka Virta; Kannen kuva: Minna Leppänen;

Paino: Waasa Graphics Oy, 2023

Tauno Tauriainen

3
Tervetuloa opiskelemaan! ……………………………………….…. 3 Auranlaakson kansalaisopisto (Yhteystiedot ja aukioloajat) ……………………………………… 4 Tärkeää tietoa opiskelijalle ………………………….……………. 4 - 7 LUENNOT ……………………………………………………………………. 8 - 10 KURSSIT ……………………………………………………………………… 11 - 30 KIELET …………………………………………………………………………….. 11 TIETOTEKNIIKKA ……………………………………………………………… 12 LEIVONTA JA RUOANLAITTO …………………………………………… 12 - 13 KAUNEUDENHOITO ………………………………………………………… 14 HISTORIA ……………………………………………………………………….. 14 YMPÄRISTÖ, LUONTO, RETKEILY JA PUUTARHA ……………… 14 - 15 MUSIIKKI ………………………………………………………………………… 15 - 16 KIRJALLISUUS JA TEATTERI ………………………………………….….. 17 TANSSI ……………………………………………………………………………. 17 - 18 KEHONHUOLTO JA TERVEYSLIIKUNTA …………………………….. 18 - 19 KEVYT KUNTOLIIKUNTA ………………………………………………….. 19 - 20 KUNTOLIIKUNTA ……………………………………………………………… 20 - 21 JOOGA …………………………………………………………………………….. 21- 22 TERVEYS ………………………………………………………………………….. 22 TAITEEEN PERUSOPETUS …………………………………………………. 23 - 24 PIIRUSTUS JA MAALAUS ………………………………………………….. 25 - 26 KERAMIIKKA JA KUVANVEISTO ……………………………………….. 26 KUDONTA ……………………………………………………………………….. 26 - 27 TEKSTIILITYÖT …………………………………………………………………. 27 - 28 TEKNISET TYÖT ……………………………………………………………….. 28 - 29 ENTSÖINTI JA VERHOILU …………………………………………………. 29 - 30 MUUT KÄDENTAIDOT ……………………………………………………… 30 TOIMIPAIKKALUETTELO ………………………………………………….. 31
Sisällysluettelo
Logo:

Tervetuloa opiskelemaan!

Tätä nykyä jo yli 80 % opistomme asiakaskunnasta ilmoittautuu kursseille internetin kautta ja arvatenkin myös etsii kurssitiedot sähköisestä ympäristöstä. Koska kuitenkaan aivan kaikilla ei vielä tätä mahdollisuutta ole, julkaisemme edelleen vuosittain elokuussa koteihin kannettavaa opinto-ohjelmapainatetta. Aiemmista vuosista poiketen tämä julkaisu on taitettu nyt hyvin tiiviiseen muotoon eli kursseista on kerrottu vain tärkeimmät perustiedot. Seikkaperäisempi ohjelma, kaikkia opiskelijoita sitovine ohjeistoineen, löytyy internetistä – ja mielellämme toki annamme lisätietoa myös puhelimitse.

Lukuvuodelle 2023–2024 opetustamme sitovaksi yleiseksi teemaksi olemme valinneet slouganin ”Ajassa tapahtuu”, joka tulee näkymiin niin monien luentojen kuin kurssienkin aihevalinnoissa ja asiasisällöissä. Vuosittainen tarjontamme sisältää liki 8000 opetustuntia ja noin 300 kurssia, joten uskoaksemme siitä löytyy ainakin jotain kiinnostavaa miltei jokaiselle.

Opistomme palveluita – Aurassa, Marttilassa, Oripäässä ja Pöytyällä – käyttävät kaikenikäiset ihmiset ”vauvasta vaariin”. Lapsille ja nuorille erityisesti Taidekoulumme Liisa tarjoaa monipuolista ja laadukasta opetusta eri taiteiden alueelta. Alkavalle kaudelle olemme päivittäneet lasten ja nuorten kuvataiteen ja musiikin taiteen perusopetuksen opetussuunnitelmamme ja uutukaisena aloitamme vastaavan opetuksen nyt myös tanssitaiteessa.

Muiden suomalaisten kansalaisopistojen tapaan olemme valmistautuneet nk. opitun tunnustamiseen. Jatkossa monista meillä käydyistä kursseista opiskelija voivatkin halutessaan saada suoritusmerkinnät kirjatuiksi valtakunnalliseen Koski-tietovarantoon. Ensimmäiset tällaiset opintopistekurssit löytyvät jo tästä ohjelmasta. Ne on merkitty vihreällä tekstillä.

Yleisön pyynnöstä meillä on lukuvuonna 2023–2024 Studia Generalia -luentoja Marttilan lisäksi myös Riihikoskella ja Oripäässä. Auran osalta pidämme niissä nyt välivuoden.

Tervetuloa mukaan Auranlaakson kansalaisopiston kursseille ja luennoille! Meillä voit opiskella asunpaikastasi riippumatta!

Ilkka Virta, rehtori

4

AURANLAAKSON KANSALAISOPISTO

Yhteystiedot ja aukioloajat

Auranlaakson kansalaisopisto

Kehityksentie 2, 21800 KYRÖ

puhelin

040-6722 969

sähköposti etunimi.sukunimi@poytya.fi

internet www.auranlaaksonkansalaisopisto.fi

ilmoittautuminen https://uusi.opistopalvelut.fi/auranlaakso

Facebook Auranlaakson kansalaisopisto sekä Taidekoulu Liisa

Toimisto on avoinna pääsääntöisesti ma - pe klo 9.00–15.00. Etätyöpäivinä rehtorin ja opistosihteerin tavoittaa puhelimitse ja sähköpostitse. Päätoimisiin opettajiin yhteyden saa parhaiten heidän viikoittaisina vastaanottoaikoinaan.

Henkilöstö

Rehtori KT Ilkka Virta, p. 0400-960 748

Tavattavissa puhelimitse työtehtävien salliessa virka-aikoina (voit jättää soittopyynnön tekstiviestillä)

Opistosihteeri Sari Isomäki, p. 040-6722 969

Viranhaltijaopettaja, kuvataide ja käsityö TaM Eeva Terävä, p. 0400-960 746

Tavattavissa varmimmin puhelimitse pe klo 10.00–12.30.

Viranhaltijaopettaja, liikunta, terveys ja hyvinvointi Tanssinopettaja (AMK) Maiju Virkkunen, p. 040-6723 159. Tavattavissa varmimmin puhelimitse pe klo 10.00–12.30.

Projektityöntekijä, Musiikkipedagogi (YAMK) Outi Annala, p. 040-5588 486

Tuntiopettajiemme yhteystietoja emme voi antaa opiston toimistosta ilman heidän lupaansa. Heidät tavoittaaksesi voit jättää viestin ao. opettajalle kauttamme välitettäväksi.

Auran yhtenäiskoulun iltavalvojat (paikalla opetusaikoina ma - to): p. 040-6723 192 ja 040-6723 049

Elisenvaaran yhtenäiskoulun Elisenvaaran yksikön vahtimestari Kimmo Lalli, p. 040-8498 134

Käytäthän postilaatikkoamme!

Mahdollisuuksien mukaan hyödynnät postilaatikkoamme, joka on opistotalon takana. Tyhjennämme laatikon useampaan kertaan viikossa. Varmista, että palauttamissasi papereissa ja opintoseteleissä on nimesi. Laita pienet esineet kirjekuoreen ja kirjoita kuoren päälle nimesi.

Opiston toimikausi:

Opintoryhmät kokoontuvat lukuvuoden aikana opetusohjelmaan merkittyinä aikoina. Opetusta ei ole syys- (vko 42) ja talvilomaviikolla (vko 8) eikä arkipyhinä.

Ilmoittautuminen:

Kaikkiin opintoryhmiin on ilmoittauduttava ennakkoon viimeistään viisi (5) arkipäivää ennen kurssin alkua, jollei ohjelmatiedoissa ole toisin mainittu. Osaan luennoista on vapaa pääsy, jolloin niihin ei tarvitse ennakkoilmoittautua.

5

Opintoryhmiin ilmoittautuminen alkaa ke 16.8. klo 18.00. Tuolloin otamme niitä vastaan klo 19 saakka em. henkilöstömme puhelinnumeroissa. Netti-ilmoittautuminen käynnistyy myös klo 18 ja on avoinna siitä eteenpäin kaikkina viikonpäivinä ja kellonaikoina. Ilmoittautua voi osoitteessa https://uusi.opistopalvelut.fi/auranlaakso/ (vaatii henkilötunnuksen). Puhelimitse on mahdollista ilmoittautua to 17.8. lähtien toimiston aukioloaikoina (ark. klo 9–15).

Jos työnantaja (yritys tai yhteisö) maksaa kurssimaksusi, tarvitset ilmoittautuessasi Y-tunnuksen laskutusosoitteeseen. Alaikäiset opiskelijat: Opintoryhmiin ilmoittaudutaan internetissä tai puhelimitse. Tässä yhteydessä välttämätöntä on ilmoittaa lapsen nimi kurssitietoihin ja huoltajan yhteystiedot laskutusosoitteeksi. Laskutusta varten tarvitaan sekä lapsen että huoltajan henkilötunnukset.

Peruutukset ja kurssipaikan vaihtaminen: Mikäli opiskelija ei peruuta kurssipaikkaa viimeistään viisi (5) päivää ennen opintoryhmän alkua, perimme vähintään 50 % kurssimaksusta ja alle 30 euron kurssimaksun kokonaan. Peruutukset tehdään aina OPISTON TOIMISTOON. Peruuttamisvelvoite koskee myös aktiivikortin lunastaneita. Jos syyskaudella opiskelija on ollut kurssilla vain kolme kertaa tai vähemmän (koko työvuoden kestävät kurssit), hän menettää paikkansa ryhmässä vuodenvaihteessa ja tilalle kutsutaan opiskelija varasijalta. Opiskelupaikan voi kuitenkin säilyttää ilmoittamalla opiston toimistoon poissaolostaan tai halustaan pitää kurssipaikkansa.

Voit vaihtaa toiselle kurssille, mikäli alkuperäinen opintoryhmä ei vastaakaan odotuksiasi. Muutos tulee tehdä mahdollisimman nopeasti päätöksen jälkeen. Toiselle kurssille vaihtaminen tietysti edellyttää, että sillä on vielä tilaa.

Opettajan sairastuminen tai kurssin keskeytys:

Opetusta saatetaan joutua jättämään pitämättä esim. opettajien sairastumisten ja tilojen pääkäyttäjän opiston käyttövuoroihin tekemien peruutusten takia. Kansalaisopisto pidättää itsellään oikeuden jättää pidemmillä kursseilla kohtuullisen määrä kokoontumisia pitämättä ilman, että kurssimaksuja palautetaan. Mikäli opintoryhmän keskeytyminen johtuu muusta syystä, kuin opiskeljamäärän alenemisesta, kansalaisopisto voi palauttaa opetukseen säänöllisesti osallistuneille osan maksetuista kurssimaksuista. Kuitenkaan 20 euroa pienempia maksuosuuksia ei palauteta.

Aktiivikortti, maksut ja materiaalit:

Aktiivikorttia suositellaan henkilöille, jotka haluavat opiskella useammassa opintoryhmässä. Sillä voi osallistua neljään (4) opintoryhmään. Kortin hinta on 120 € ja se on tilattava pe 13.10. mennessä. Kortin voi tilata ilmoittautumissivulta kurssinumerolla 1 tai puhelimitse/sähköpostitse toimistosta. Aktiivikorttiin ei sisälly seuraavia maksuja: koe- ja todistusmaksut, musiikin yksilöopetus, avoin yliopisto, ensiapukurssit, taiteen perusopetus, materiaalit, erikoiskurssit sekä maksupalvelu- ja tilauskoulutus. Kortti on henkilö- ja opistokohtainen. Mikäli osallistut useammalle kuin neljälle kurssille, voit pyytää myös toisen aktiivikortin. Alle 15 tunnin kursseja ei ole välttämätöntä liittää aktiivikorttiin.

Opintomaksut laskutetaan yhdessä erässä. Opiston perimät suoritteet ovat ulosottokelpoisia. Kursseille ei voi ilmoittautua, mikäli edellisten vuosien maksuja on maksamatta. Oppikirjat ja muu materiaali eivät sisälly kurssimaksuihin, vaan opiskelija hankkii ne itse. Poikkeukset ilmoitetaan ohjelmassa erikseen.

6

Opintoseteliavustus ja kurssimaksujen alennukset: Opetushallitus on myöntänyt Auranlaakson kansalaisopistolle nk. opintoseteliavustusta käytettäväksi joidenkin erityisryhmien kurssimaksujen alentamiseen. Alennettu hinta näkyy tässä painatteessa kyseisen kurssin kohdalla ja tekstissä on mainita ”Opetushallituksen opintoseteliavustus”. Opisto voi pyytää opiskelijaa todistamaan eläkkeellä olonsa tai työttömyytensä.

Kurssimaksun alennusta voi hakea myös taloudellisiin syihin perustuen. Vapaamuotoinen hakemus on tehtävä (esim. sähköpostilla) kansalaisopiston toimistoon tai rehtorille. Myönnämme alennuksia ainoastaan siten, että pienin laskutettava loppusumma on 30 euroa.

Taiteen perusopetuksen sisarusalennus:

Taiteen perusopetukseen osallistuville lapsille voi anoa sisarusalennusta. Se määräytyy seuraavasti: Ensimmäisestä lapsesta peritään täysi kurssimaksu, toisesta samassa taloudessa asuvasta 70 % sekä kolmannesta 50 % koko hinnasta. Huoltajan vastuulla on ilmoittaa opiston toimistoon 13.10. mennessä niiden lapsien nimet, joita alennus koskee.

Vapaaoppilaspaikat:

Opisto voi myöntää vapaaoppilaspaikkoja sosiaalisin perustein. Mikäli katsot ilmaisen kurssipaikan kohdallasi tarpeelliseksi, ota yhteyttä kotikuntasi sosiaalitoimeen varallisuuslausunnon sieltä saadaksesi. Lausunnon tulee olla opistolla 13.10. mennessä, jolloin aloitamme laskutuksen. Vapaaoppilaspaikkoja myönnetään harkinnanvaraisesti ja pääsääntöisesti vain yli 50 euron kurssimaksuihin.

TYKY-Kuntoseteli+ ja Smartum -liikunta- ja kulttuurisetelit, ePassi, Edenred:

Otamme vastaan kurssimaksujen suoritteina RJ Kuntoseteli Oy:n TYKY-liikunta- ja kulttuuriseteleitä sekä Smartumin liikunta- ja kulttuuriseteleitä. Ne tulee toimittaa toimistoomme kahden viikon kuluessa kurssin alkamisesta. Seteleiden on ehdottomasti oltava allekirjoitettuja ja lisäksi nimenselvennyksellä varustettuja, mikäli nimikirjoitus on epäselvä. Kyseisiä maksuvälineitä ei voi vaihtaa rahaksi, emmekä myöskään pysty antamaan vaihtorahaa niitä käytettäessä. Kurssimaksuja voit maksaa myös Smartum Paylla, ePassilla sekä Ederedillä. Myös niillä maksaminen tulee suorittaa kahden viikon kuluessa opintoryhmän käynnistymisestä. Em. tavoilla voit maksaa ainoastaan omia kurssimaksujasi.

Jos seteleitä/nettimaksuja ei toimiteta toimistoon määräajan puitteissa, kansalaisopisto laskuttaa opintomaksut normaalisti. Mikäli lasku on jo ehditty laatia, sitä ei hyvitetä myöhässä toimitettujen setelien vuoksi. Toimita siis maksu ajoissa! Opistolla ei ole maksupäätettä, joten korttimaksut eivät käy. Suorita maksamiset aikaisintaan kurssin alkaessa, koska näitä tilityksiä emme pysty palauttamaan.

Tiedottaminen:

Uusista opintoryhmistä, tapahtumista, näyttelyistä yms. kerromme opiston kotisivuilla, Facebookissa, Auranmaan Viikkolehdessä sekä jaettavissa tiedotteissa. Kurssien aikataulu- tai muut muutokset informoidaan opintoryhmiin ilmoittautuneille yleensä tekstiviestillä. Tarkista, että yhteystietosi ovat oikein ja ajan tasalla. Keräämme opiskelijoiltamme kurssipalautetta sähköpostitse, joten ilmoitathan myös sähköpostiosoitteesi ilmoittautumisen yhteydessä.

7

Vakuutukset:

Pöytyän kunnan vakuutusturva on voimassa opetusajalla, siihen välittömästi liittyvillä matkoilla, opintoretkillä, leirikouluissa sekä muissa kunnan järjestämissä ja valvomissa tilaisuuksissa. Kuljetusta vaativia matkoja vakuutukset koskevat vain, mikäli vakuutuksenottaja on järjestänyt kuljetukset. Suosittelemme henkilökohtaisen vakuutusturvan pitämistä voimassa

Opiskelijan korvausvastuu:

Opiskelijana olet korvausvelvollinen, jos aiheutat toimimalla opettajan ohjeiden vastaisesti tai varomattomuudellasi työvälineiden rikkoutumisen, häviämisen tai vahingon joko toiselle opiskelijalle tai opetustilalle.

Opiston ylläpitämät rekisterit ja henkilötunnuksen luovutus:

Oppilaitos voi henkilötietolain 13 § perusteella käsitellä opiskelijan henkilötunnusta. Henkilötunnus on tarpeellinen yksiselitteisessä yksilöinnissä, jota tarvitaan opiskelijan ja oppilaitoksen oikeuksien sekä velvollisuuksien toteuttamiseksi kuten maksut, todistukset, tutkinnot/passit/kortit ja opetuksen järjestäminen. Opiskelijan henkilötunnusta tai muita tietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille, vaan käytetään ainoastaan opetuksen järjestämisestä aiheutuviin toimenpiteisiin ja opiskelijarekisterin lain mukaiseen ylläpitoon.

Auranlaakson kansalaisopiston johtokunta (2021–2025):

Pöytyältä Matti Tilkanen (pj), Assi, Heino, Päivi Hentunen, Teija Lehtonen ja Marko Reinikainen; Aurasta Ari-Pekka Haapanen, ja Heidi Rajakangas; Marttilasta Merja Tuominen ja Tapani Yli-Mattila sekä Oripäästä Irmeli Isotalo ja Kyllikki Kalsi.

Kursseista löytyy lisää tietoa opiston ilmoittautumissivulta https://uusi.opistopalvelut.fi/auranlaakso/ Edellytämme, että kukin opiskelija perehtyy ja myös sitoutuu siihen informaatioon ja niihin ohjeisiin, joita on annettu internetistä löytyvästä laajempi sisältöisestä opinto-ohjelmasta. Monien kurssien opettajat ovat antaneet ohjeita esim. opetuskerroille mukana tuotavasta välineistöstä, oppikirjojen ja materiaalien hankinnoista, kurssien tarkemmasta sisällöstä sekä opintojen soveltuvuudesta tai soveltumattomuudesta tietyille kohderyhmille.

Tässä painatteessa verkkokurssit on sijoitettu sen aineryhmän yhteyteen, jota ne edustavat. Verkkokurssit on painettu niiden havaitsemisen helpottamiseksi violetilla ja opintopistekurssit vihreällä värillä Opintopistekurssille voit osallistua, kuten mille tahansa muullekin kurssille. Pisteitä sinun ei tarvitse kerätä ja saada arviointia, ellet halua. Opintosuoritteiden kerääminen on siis täysin vapaaehtoista. Käsillä olevassa oppaassa on maininta myös siitä, mikäli tietty kurssi on hinnaltaan alennettu opintosetelikurssi.

KANSALAISOPISTO PIDÄTTÄÄ ITSELLÄÄN OIKEUDEN OPINTO-OHJELMATIETOJEN MUUTOKSIIN.

Erityisesti kevään 2024 kurssitarjonnan osalle teemme vielä myöhemmin lisäyksiä, joista ilmoitamme loppuvuonna 2023.

PÖYTYÄN KIRJASTOJEN KIRJAPIIRIT, Syksy 2023 ja kevät 2024

Kirjapiirit toteutetaan Pöytyän kirjastojen ja Auranlaakson kansalaisopiston yhteistyönä. Niihin on vapaa pääsy. Ei ennakkoilmoittautumista! (ks. aikataulut tämän oppaan kohdasta KIRJALLISUUS JA TEATTERI).

8

Toisinaan luentoihin voi mm. esitelmöitsijöiden sairastumisten vuoksi tulla viime hetken peruutuksia. Tiedot niistä löydät kotisivuiltamme Ajankohtaista-palstalta (www.auranlaaksonkansalaisopisto.fi).

STUDIA GENERALIA -LUENTOSARJA, Marttila, Syksy 2023

Marttilan kirjasto (os. Härkätie 723), keskiviikkoisin klo 17.30-19

Ke 27.9. Pentti Hilke, ekonomi: Sankarivainajien tie kotiin, kotiseurakuntien multiin 1939–1944;

Ke 4.10. Joni Lindeman, everstiluutnantti, VS Reservipiirien toiminnanjohtaja: Ukrainan sodan syyt ja seuraukset;

Ke 25.10. Tuomo Hirvonen, everstiluutnantti, tietokirjailija: Ukrainan sodan opetukset Suomen asehankinnoille ja maanpuolustukselle;

Ke 1.11. Joni Lindeman: Ukrainan sota ja Venäjän asevoimat.

Luentosarja toteutetaan Auranlaakson kansalaisopiston ja Marttilan kirjaston yhteistyönä. Luentoihin on vapaa pääsy. Ei ennakkoilmoittautumista!

STUDIA GENERALIA -LUENTOSARJA,

Oripää, Syksy 2023

Oripään seurakuntatalon srk-sali (os. Kertuntie 5), tiistaisin klo 17.30-19

Ti 19.9. Pentti Hilke, ekonomi: Sankarivainajien tie kotiin, kotiseurakuntien multiin 1939–1944;

Ti 10.10. Tuomo Hirvonen, everstiluutnantti, tietokirjailija: Miten maamme valmistautuminen talvisotaan epäonnistui?

Ti 14.11. Markku Heinonen, everstiluutnantti, Liedon veteraaniperinnetoimikunnan pj.: Kantti kesti – naisten ja nuorten valtava työtaakka kotirintamalla sota-aikana;

Ti 28.11. Markku Heinonen: Veteraanisukupolven perinteen kerääminen, siirtäminen ja vaaliminen.

Luentosarja toteutetaan kansalaisopiston ja Pöytyän seurakunnan yhteistyönä. Luentoihin on vapaa pääsy. Ei ennakkoilmoittautumista!

STUDIA GENERALIA -LUENTOSARJA, Riihikoski, Syksy 2023

Riihikosken yhtenäiskoulu (os. Yläneentie 10), keskiviikkoisin klo 17.30-19

Ke 20.9 Seppo Posio, historiaharrastaja: Neuvostoliiton suurhyökkäys ja Kannaksen läpimarssi kesäkuussa 1944;

Ke 27.9. Tuomo Hirvonen, everstiluutnantti, tietokirjailija: Viipuri vihollisen armoilla –miten Karjalan pääkaupungin puolustus kesällä 1944 laiminlyöntiin;

Ke 4.10. Timo Soikkanen, professori, VTT: Suomen 1900-luvun poliittinen historia valokuvina osa 1/2;

Ke 11.10. Seppo Posio: Tali-Ihantalan torjuntavoitto kesällä 1944;

Ke 25.10. Timo Soikkanen: Suomen 1900-luvun poliittinen historia valokuvina osa 2/2. Luentosarjan toteuttaa Auranlaakson kansalaisopisto. Luentoihin on vapaa pääsy. Ei ennakkoilmoittautumista!

9
LUENNOT

STUDIA GENERALIA -LUENTOSARJA, Marttila, Kevät 2024

Marttilan kirjasto (os. Härkätie 723), keskiviikkoisin klo 17.30-19

Ke 17.1. Markku Jokisipilä, Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja, apulaisprofessori, VTT: Yli pauhun kenttien hurmeistensota, Suomi ja suomalaisuus;

Ke 24.1. Seppo Posio, historiaharrastaja: Suomalaisen kaukopartion retkiä ja desantteja Turun seudulla/ Kaukopartiomiehen tarina ja desantteja Lounais-Suomessa;

Ke 7.2. Joni Lindeman, everstiluutnantti, V-S Reservipiirien toiminnanjohtaja: Tuvallisuusympäristömme viimeaikainen muutos ja kokonaisturvallisuus

Ke 21.2. klo 17.30 Joni Lindeman: Viranomaiset, kunnat ja kansalaiset poikkeusoloihin varautumisessa.

Luentosarja toteutetaan Auranlaakson kansalaisopiston ja Marttilan kirjaston yhteistyönä. Luentoihin on vapaa pääsy. Ei ennakkoilmoittautumista!

STUDIA GENERALIA -LUENTOSARJA, Oripää, Kevät 2024

Oripään seurakuntatalon srk-sali (os. Kertuntie 5), tiistaisin klo 17.0-19

Ti 27.2. klo 17.30 Markku Jokisipilä, apulaisprofessori, VTT, Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja: Perussuomalaisten nousu ja suomalaisen puoluejärjestelmän muutos;

Ti 5.3. klo 17.30 Markku Jokisipilä: Urheilun ja politiikan suhteesta ja tämän suhteen muuttumisesta;

Ti 12.3. klo 17.30 Timo Soikkanen, professori, VTT: Presidentit ja huumori – Suomen presidenttien huumorintaju ja hauskoja juttuja heidän sutkauksistaan ja kokemuksistaan;

Ti 19.3. Seppo Posio, historiaharrastaja: Suomalaisen kaukopartion retkiä ja de-

santteja Turun seudulla/ Kaukopartiomiehen tarina ja desantteja Lounais-Suomessa.

Luentosarja toteutetaan kansalaisopiston ja Pöytyän seurakunnan yhteistyönä. Luentoihin on vapaa pääsy. Ei ennakkoilmoittautumista!

STUDIA GENERALIA -LUENTOSARJA, Riihikoski, Kevät 2024

Riihikosken yhtenäiskoulu (os. Yläneentie 10), keskiviikkoisin klo 17.30-19

Ke 21.2. Tuomo Hirvonen, everstiluutnantti, tietokirjailija: Ukrainan sodan opetukset Suomen asehankinnoille ja maanpuolustukselle;

Ke 28.2. Joni Lindeman, everstiluutnantti, VS Reservipiirien toiminnanjohtaja: Ukrainan sodan syyt ja seuraukset;

Ke 6.3. Joni Lindeman: Ukrainan sota ja Venäjän asevoimat;

Ke 20.3. Timo Soikkanen, professori, VTT: Mannerheim ja naiset.

Luentosarjan toteuttaa Auranlaakson kansalaisopisto. Luentoihin on vapaa pääsy. Ei ennakkoilmoittautumista!

OPISTOTALON LUENNOT

Opistotalon Liisa Hellevi -sali (os. Kehityksentie 2, Kyrö), torstaisin klo 17.30-19

To 26.10. FT Kirsi Laine: Isojaon toteuttaminen Lounais-Suomessa.

To 2.11. Outi Jalonen: FM, rehtori emerita: Neuvostoliiton suurhyökkäys kesäkuussa 1944;

To 4.4. Outi Jalonen: Jatkosodan torjuntavoitot ja rauhansopimus.

Vapaa pääsy. Ei ennakkoilmoittautumista!

KOTI JA RAKENTAMINEN -LUENNOT

Elisenvaaran yhtenäiskoulun Kurkisali (Kyröntie 16, Kyrö), torstaisin klo 18-19.30

To 28.9. Petri Lehtonen, rakennustarkastaja: Lupa-asiat asuinrakennusten rakentamisessa ja korjaamisessa;

10

To 12.10. Kalevi Vähä-Parta, kiinteistönvälittäjä, LKV, KiAT, kaupanvahvistaja: Kiinteistöjen ostaminen;

To 26.10. Ilkka Rantala, Talo- ja maanrakennus Ilkka Rantala OY:n toimitusjohtaja: Uuden kodin rakentaminen;

To 9.11. Heikki Kiiski, Insinööritoimisto H. Kiiski Oy:n toimitusjohtaja: Asuinrakennusten korjaaminen;

To 23.11. Marko Saarinen, Tuli- ja turvakoulutus Turvakartion toimitusjohtaja: Kodin paloturvallisuus ja muu turvallisuus.

TÄHTITIEDETTÄ KAIKILLE -LUENTO

Oripään seurakuntatalon srk-sali (os. Kertuntie 5), tiistaina 12.9. klo 18.30-19.30, Pasi Nurmi, Tiedekeskus ja LUMA -yksikön johtaja, FT: Maailmakaikkeuden rakentuminen ja sen kehityksen seuraaminen kauas menneisyyteen. Luentoon on vapaa pääsy. Ei ennakkoilmoittautumista!

LUONNON IHMEITÄ -LUENTOSARJA, Syksy

2023

Yläneen Luontokapinetti (os. Hovilanmäentie 2), tiistaisin klo 17.30-19

Ti 26.9. Päivi Laine, Pyhäjärvi-instituutin asiantuntija, FT: Pyhäjärven linnusto;

Ti 24.10. Erkki Kallio, lintuharrastaja, majuri: Suomessa talvehtivat linnut;

Ti 7.11. Eeva Uotila, retkeilyopas: Kiehtova Lappi;

Luentosarja toteutetaan Auranlaakson kansalaisopiston ja Yläneen Luontokapinetin Yhteistyönä. Luentoihin on vapaa pääsy. Ei ennakkoilmoittautumista!

LUONNON IHMEITÄ –LUENTOSARJA, Kevät

2024

Yläneen Luontokapinetti (os. Hovilanmäentie 2), tiistaisin klo 17.30-19

Ti 16.1. Pasi Nurmi, FT: Tähtitiedettä kaikille;

Ti 30.1. Jukka Palm, arkeologi, HuK, erä- ja luonto-opas: Lepakot;

Ti 6.2. Jukka Palm: Suomen matelijat;

Ti 5.3. Erkki Kallio, lintuharrastaja, majuri: Lintujen muutto;

Ti 19.3. Lauri Anttila, Pyhäjärvi-instituutin asiantuntija, FM: Pyhäjärven suojelutyö. Luentosarja toteutetaan Auranlaakson kansalaisopiston ja Yläneen Luontokapinetin Yhteistyönä. Luentoihin on vapaa pääsy. Ei ennakkoilmoittautumista!

SUOMALAINEN VILLA -VERKKOLUENTO

Ti 26.9. klo 18-20.30

Luennoitsijoina sosiaalisen median vaikuttajat, VILLA-kirjan kirjoittajat Anni Laitinen ja Jenni Vanhanen. Luentoon on ilmoittauduttava ennakolta! Osallistumisohjeet lähetetään ilmoittautuneille ennen luentoiltaa. Luento on kuulijoille maksuton.

HIUSTIETOUTTA JUURESTA LATVAAN -LUENTO

Ma 2.10. klo 18-20 Auran yhtenäiskoulun Arakennus sekä to 25.1. klo 18-20 Opistotalo, Kyrö. Leena Lehto, parturi-kampaaja, diplomihiushoitaja, liikunnanohjaaja. Luentomaksuton, mutta siihen tulee ilmoittautua ennakolta viimeistään viisi (5) arkipäivää ennen tapahtumaa.

Huom. Kansalaisopiston opintoryhmien esiintymistilaisuus ”Joulukimara” järjestetään Kurkisalissa la 2.12.2023 klo 13–15. Annamme tapahtumasta lisätietoa syksyn jälkipuolella.

11

KURSSIT

KIELET

120101 Suomen kielen alkeet - Finnish for beginners - Основи фінської мови

Marttilan koulu Ma 17.30–19.45 28.8.–

11.9. Ilkka Virta (0 €) Opetushallituksen opintoseteliavustus. Taitotaso A1.

120102 Suomen kielen alkeet - Finnish for beginners

Oripään koulu/luokka 3 Ma 18.00–19.30

11.9.–30.10. Sanna Miettinen (0 €) Opetushallituksen opintoseteliavustus. Taitotaso

A1.

120103 Suomea ulkomaalaisille - jatkokurssi Finnish for foreigners Advanced course

Oripään koulu/luokka 3 Ma 18.00–19.30

15.1.–4.3. Sanna Miettinen ( 0 €) Opetushallituksen opintoseteliavustus. Taitotaso

A1.2.

120104 Suomen kielen alkeet - Finnish for beginners - Основи фінської мови

Opistotalo/kuvataideluokka Ma 17.15–

19.30 18.3.–22.4. Ilkka Virta (0 €) Opetushallituksen opintoseteliavustus. Taitotaso

A1.

120301 Thursday Evening English

Auran yhtenäiskoulun A-rakennus/englannin lk To 18.00–19.30 14.9.–11.4. Ville Nieminen (54 €) Taitotaso B1-B2.

120302 English conversation - englannin kielinen keskustelu.

Opistotalo/kuvataideluokka Ma 17.30–

19.00 18.9.–1.4. Stefan Allward (54 €) Taitotaso B1-B2.

20303 Matkailuenglanti, taso 2-3/A2-

B1

VERKKOKURSSI Ma 18.00–19.30 5.2.–18.3. Satu Radcliffe (40 €)

120501 Ranskan ääntämistä verkossa

VERKKOKURSSI Ma 18.00–19.30 2.10.–

13.11. Elina Lannoy (30 €)

120502 Tutustu tai kertaa - ranskaa verkossa, tasot 1-3/A1-B1

VERKKOKURSSI Ma 18.00–19.30 15.1.–8.4.

Tuomas Salomaa (55 €)

120601 Venäjän verkkokurssi, osa 1 (alkeet), taso 1/A1

VERKKOKURSSI Ma 18.00–20.15 11.9.–

4.12.

Irina Taskinen (75,€)

120701 Tutustu tai kertaa – espanjaa verkossa, tasot 1-3/A1-B1

VERKKOKURSSI Ma 18.00–19.30 11.9.–

4.12. Irina Taskinen (55 €)

120801 Italian verkkokurssi 2, taso 1/A1

VERKKOKURSSI Ma 18.00–20.15 15.1.–

15.4. Merja Kontinen (75 €)

129801 Norjan alkeet verkossa A1

VERKKOKURSSI Ti 16.30–19.30 12.9.–12.12. Karoliina Visti (75 €)

129802 Tukiviittomien peruskurssi

Opistotalo/Liisa Hellevi -sali Ti 17.30–19.00

12.9.–28.11 Sirkku Kuismanen (24 €) Opetushallituksen opintoseteliavustus.

129803 Kiinan alkeet verkossa

VERKKOKURSSI Ti 17.00–18.30 12.9.–5.12. Xiaoning Han (55 €)

12

TIETOTEKNIIKKA

340101 Digiturina, Riihikoski

Riihikosken kirjasto Ke 9.00–9.45 13.9.–29.11 (0 €) Opetushallituksen opintoseteliavustus. Kurssi on tarkoitettu erityisesti senioreille. Ota mukaan oma älypuhelin, iPad, tai kannettava tietokoneesi, niin opitaan uutta.

340102 Digiturina, Aura

Auran kirjasto Ke 9.00–9.45 10.1.–27.3.

Tiina Mäki-Takala ( 0 €) Opetushallituksen opintoseteliavustus. Kurssi on tarkoitettu erityisesti senioreille. Ota mukaan oma älypuhelin, iPad, tai kannettava tietokoneesi, niin opitaan uutta.

340103 Digiviidakon selviytymisopas

VERKKOKURSSI Ti 18.30–20.45 19.9.–3.10.

Markku Salo ( 22 €)

340104 Musiikin julkaisijan opas

VERKKOKURSSI Ti 17.30–20.00 23.1.–6.2.

Markku Salo (22 €)

340106 Drone-kuvaus

Opistotalo/Liisa Hellevi -sali La 6.4. 10.00–16.15 Markku Salo (18 €) Tutustumme kuvauskopterin lennättämisen perusteisiin ja muokkaamme kuvaamiamme videoita tietokoneella. Omaa dronea et tarvitse, sillä käytetään opettajan lennokkia (DJI Mavic mini).

340107 Luodaan valokuvakirja Ifolorohjelmalla

VERKKOKURSSI La 23.3. 10.00–14.45

Markku Salo (18 €)

LEIVONTA JA RUOANLAITTO

610101 Hygieniaosaamisen testitilaisuus - Kyrö

Elisenvaaran yhtenäiskoulu/kotitalousluokka Ti 18.00–19.30 3.–10.10. Satu Toivonen (25 €) Kurssin lisäksi laskutetaan todistusmaksu. Kortin hinta on 7 € ja se maksetaan opettajalle käteisellä. Testissä pitää olla mukana alkuperäinen, kuvallinen, voimassa oleva henkilöllisyystodistus ja sininen kuulakärkikynä.

610102 Hygieniaosaamisen testitilaisuus - Riihikoski

Riihikosken yhtenäiskoulu/kotitalousluokka

Kyökki Ma 18.00–19.30 8.–15.4.

Satu Toivonen (25 €) Kurssimaksun lisäksi laskutetaan todistusmaksu. Kortin hinta on 7 € ja se maksetaan opettajalle käteisellä. (ks. kurssi 610101).

810201 Pikkukokkikurssi - Kyrö (7–8-v.)

Elisenvaaran yhtenäiskoulu/kotitalousluokka Ma 15.15–17.00 4.9.–8.4. Maiju

Virkkunen (72 €) Kurssimaksu sisältää materiaalit.

810202 Pikkukokkikurssi kolmosluokkalaisille - Riihikoski

Riihikosken yhtenäiskoulu/kotitalousluokka Kyökki Ke 15.15–17.00 6.9.–11.10 Tanja

Litmanen (37 €) Kurssimaksu sisältää materiaalit.

810203 Leivonta - Kyrö (9–11-v.)

Elisenvaaran yhtenäiskoulu/kotitalousluokka Ma 15.15–17.00 11.9.–25.3. Maiju

Virkkunen (72 €) Kurssimaksu sisältää materiaalit.

810204 Leivontakurssi, Baking course -

Aura (kurssi pidetään englanniksi)

Auran yhtenäiskoulun A-rakennus/kotitalousluokka Ma 17.00–18.45 11.9.–27.11.

Olena Podliesna (64 €) Kurssimaksu sisäl-

13

tää materiaalit. Leivotaan suolaista ja makeaa helppojen reseptien avulla.

810205 Arkiruokakurssi, syksy - Riihikoski

Riihikosken yhtenäiskoulu/kotitalousluokka

Kyökki Ti 18.15–20.00 12.9.–7.11. Tiina

Mäki-Takala (76 €) Kurssimaksu sisältää materiaalit.

810206 Maukkaat sämpylät -kurssi

Elisenvaaran yhtenäiskoulu/kotitalousluokka Ke 27.9. 17.30–20.30 Maija Verho

(18 €) Materiaalimaksu 6 € maksetaan opettajalle käteisellä.

810207 Tehdään sushia! - Aura

Auran yhtenäiskoulun A-rakennus/kotitalousluokka Ti 26.9. 17.30–20.30 Rumi

Asano (18 €) Materiaalimaksu 20 € maksetaan opettajalle käteisellä.

810208 Tehdään sushia! - Kyrö

Elisenvaaran yhtenäiskoulu/kotitalousluokka Ti 30.1. 17.30–20.30 Rumi Asano (18

€) Materiaalimaksu 20 € maksetaan opettajalle käteisellä.

810209 Ukrainian cuisine, Ukrainalainen keittiö

Elisenvaaran yhtenäiskoulu/kotitalous-

luokka To 18.00–20.00 5.10.–30.11. Olena

Podliesna (34 €) Materiaalimaksu 48 € maksetaan opettajalle käteisellä. Kurssi on tarkoitettu aikuisille

810210 Tapas 1. - espanjalaiset herkut

Elisenvaaran yhtenäiskoulu/kotitalousluokka Ke 11.10. 16.30–19.30 Sari Saine (18

€) Materiaalimaksu 25 € maksetaan opettajalle (esim. MobilePay) paikan päällä.

810211 Tapas 2. - espanjalaiset herkut, jatkokurssi

Elisenvaaran yhtenäiskoulu/kotitalousluokka Ke 25.10. 16.30–19.30 Sari Saine (18

€) Materiaalimaksu 25 € maksetaan opettajalle (esim. MobilePay) paikan päällä.

810212 Little confectioner - Pieni sokerileipuri

Elisenvaaran yhtenäiskoulu/kotitalousluokka Ti 15.30–17.15 5.–12.12. Olena

Podliesna (26 €) Kurssimaksu sisältää materiaalit. Valmistetaan makeita jälkiruokaherkkuja. Opetuskielinä englanti ja suomi.

810213 Cake course in English - Kyrö

Elisenvaaran yhtenäiskoulu/kotitalousluokka Ti 15.30–18.00 16.4.–28.5. Olena

Podliesna (50 €) Kurssimaksu sisältää materiaalit. Vaikka opetuskielenä on etupäässä englanti, suomen kielelläkin pärjäät.

810214 HAY DAY -kokkikerho 12–15-vuotiaille

Auran yhtenäiskoulun A-rakennus/kotitalousluokka Ke 11.10. 18.00–20.00 Laura

Vahtera (28 €) Kurssimaksu sisältää materiaalit. Hay Day on suomalaisen Supercell-peliyhtiön luoma maatilapeli. Tällä kurssilla valmistamme yhdessä pelistä tuttuja herkkuja.

810215 Valmistaudu kesän juhliin

Elisenvaaran yhtenäiskoulu/kotitalousluokka La 13.4. 12.00–16.00 Laura Vahtera (18 €) Materiaalimaksu 20 € maksetaan opettajalle käteisellä.

810216 Rakastu raparperiin - Kyrö

Elisenvaaran yhtenäiskoulu/kotitalousluokka Ma 10.6. 17.30–20.00 Laura Vahtera (18 €) Materiaalimaksu 10 € maksetaan opettajalle käteisellä.

810217 Arkiruokakurssi, kevät - Riihikoski

Riihikosken yhtenäiskoulu/kotitalousluokka Kyökki Ti 18.15–20.00 9.1.–5.3. Tiina MäkiTakala (76 €) Kurssimaksu sisältää materiaalit.

14

KAUNEUDENHOITO

810401 Ihosi paras kosmetiikka

VERKKOKURSSI Ma 18.00–19.00 11.9.–23.10. Solei Vuortensola (22 €)

810403 Hiustietoutta juuresta latvaan

- luento - Aura

Auran yhtenäiskoulun A-rakennus/biologian luokka Ma 2.10. 18.00–20.00 Leena Lehto (0 €)

810402 Hiustietoutta juuresta latvaan

- luento - Kyrö

Opistotalo/Liisa Hellevi -sali To 25.1 18.00–20.00 Leena Lehto (0 €)

HISTORIA

Ks. historialuennot tämän oppaan kohdasta LUENNOT!

130101 Sukututkimuspiiri

Opistotalo/Liisa Hellevi -sali To 17.30–19.45

14.9.–23.11. Mika Rantala ja Ilkka Virta (28 €)

130102 Vanhojen käsialojen kurssi

Opistotalo/Liisa Hellevi -sali La 10.00–15.45

7.10. Veli Pekka Toropainen (28 €) Opetellaan saksalaisia 1600–1800-lukujen käsialoja.

130103 Hyödynnä MyHeritage-palvelua sukututkimuksessasi

Opistotalo/Mediapiste Ke 16.30–19.30 15.–

29.11.Mika Rantala (18 €) Ota oma laitteesi mukaan tai voit käyttää opiston tietokonetta.

YMPÄRISTÖ, LUONTO, RETKEILY JA

PUUTARHA

Ks. luontoaiheiset luennot tämän oppaan kohdasta LUENNOT!

10204 Matkalla maailmalla

VERKKOKURSSI

Ke 18.00–19.30 13.9.–29.11. Jukka Palm (34 €)

410203 Retkeilyn perusteita

Opistotalo/Liisa Hellevi -sali Pe 17.00–19.15, La 10.00–17.00, Su 9.00–11.15

11.8.–2.9. Ville Nieminen (28 €) Kurssi sisältää teoriaosuuden sekä omakustanteisen yön yli -retken luontoon.

830113 Suunnistusta aloitteleville

Riihikosken yhtenäiskoulu Ma 17.30–19.00, Ke 18.00–18.45 30.8.–25.9. Ilkka Nokka (18 €) Kolmesti luokassa ja kolme kertaa mastossa.

710301 Suunnittele oma pihasi -työpaja Riihikosken yhtenäiskoulu/Tori - Ruokala To 17.30–19.45 21.9.–30.11. Maarit Ketola (28 €)

719801 Mysteereistä koordinaateiksigeokätköilykurssi

VERKKOKURSSI (ensimmäinen kerta lähiopetuksena) Auran yhtenäiskoulun A-rakennus/fys. ja kemian luokka Ti 17.30–

19.45 31.10.–26.3. Mia Vieltojärvi (54 €)

15

340106 Drone-kuvaus

Opistotalo/Liisa Hellevi -sali La 6.4.10.00–16.15 Markku Salo (18 €) (ks. tämän oppaan kohta TIETOTEKNIIKKA!)

MUSIIKKI

Musiikin yksilö- ja pariopetuksen paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Sovi soittoaikasi opettajan kanssa, mutta vasta sen jälkeen, kun olet ilmoittautunut opistoon ja saanut paikkasi. Opettajasi puhelinnumeron saat opiston toimistosta tai löydät sen internetistä.

110101 Pianonsoitto A - Aura

Auran yhtenäiskoulun A-rakennus Ma

14.30–17.30 11.9.2023–8.4.2024 Outi Annala (186 €)

110102 Pianonsoitto B - Aura

Auran yhtenäiskoulun A-rakennus Ti 14.30–19.00 12.9.-9.4. Outi Annala (186 €)

110103 Pianonsoitto A - Kyrö

Opistotalo/Liisa Hellevi -sali To 13.15–17.15

14.9.–4.4. Satu Luukkonen (186 €) Yksityisopetuskerran pituus on 30 min. Jos tulet parisi kanssa, voitte jakaa em. ajan ja maksun.

110104 Pianonsoitto B - Kyrö

Opistotalo/Liisa Hellevi -sali Pe 13.00–18.00

15.9.–12.4. Outi Annala (186 €) Yksityisopetuskerran pituus on 30 min. Jos tulet parisi kanssa, voitte jakaa em. ajan ja maksun.

110105 Pianonsoitto C - Kyrö

Opistotalo/Liisa Hellevi -sali Ke 13.00–15.00

13.9.–3.4. Outi Annala (186 €) Yksityisopetuskerran pituus on 30 min. Jos tulet parisi kanssa, voitte jakaa em. ajan ja maksun.

110106 Pianonsoitto - Marttila

Marttilan koulu/musiikin ja tekstiilin lk. Pe

13.00–17.00 15.9.-12.4. Satu Luukkonen

(186 €)

110107 Pianonsoitto - Oripää

Oripään opistotila/luokka Ke 13.00–14.30

13.9.–3.4. Sari Jokela (186 €)

110108 Pianonsoitto, - Riihikoski

Riihikosken yhtenäiskoulu/musiikin luokka

Vintti Ti 15.00–17.30 12.9.–2.4. Sari Jokela

(186 €)

110109 Pianonsoitto A - Yläne

Yläneen yhtenäiskoulu/luokka 17 Ti 14.40–

16.40 12.9.–2.4. Alberto Peltonen Galindo

(151 €)

110110 Pianonsoitto B - Yläne

Yläneen yhtenäiskoulu/luokka 17 Ke 14.40–

16.20 13.9.–3.4. Alberto Peltonen Galindo (151 €)

110111 Joulusoitto Piano A - Aura

Auran yhtenäiskoulun A-rakennus Ma

14.30–17.30 4.–18.12. Outi Annala (35 €)

110112 Joulusoitto Piano B - Aura

Auran yhtenäiskoulun A-rakennus Ti

14.30–19.00 5.–19.12. Outi Annala (35 €)

110113 Kitaransoiton yksityisopetus

aikuisille - Kyrö

Opistotalo/Mediapiste Ti 15.00–22.30

12.9.-2.4. (Antti Raivio (186 €) Yksityisopetuskerran pituus on 30 min. Jos tulet parisi kanssa, voitte jakaa em. maksun.

110114 Kitaransoiton yksityisopetus

lapsille/nuorille - Kyrö

Opistotalo/Mediapiste Ke 15.00–22.30

13.9.–2.4. Antti Raivio (186 €) Yksityisopetuskerran pituus on 30 min. Jos tulet parisi

16

kanssa, voitte jakaa em. ajan ja maksun.

110115 Harmonikansoitto - Aura

Auran yhtenäiskoulu To 17.00–19.15 14.9.–

4.4. Johanna Liimatta (186 €) Yksityisopetuskerran pituus on 30 min. Jos tulet parisi kanssa, voitte jakaa em. ajan ja maksun.

110116 Harmonikansoitto - Riihikoski

Riihikosken koulu Ke 15.00–17.00 13.9.–

3.4. Sari Jokela (186 €) Yksityisopetuskerran pituus on 30 min. Jos tulet parisi kanssa, voitte jakaa em. ajan ja maksun.

110117 Rumpujensoiton soitinopinnot - Aura

Auran yhtenäiskoulun B-rakennus/musiikin

lk To 15.30–17.45 14.9.–11.4. Ville Nieminen (106 €) Opiskelu tapahtuu 3–4 hengen ryhmissä (45 min/ryhmä). Opiskelija hankkii itse rumpukapulat ja ottaa mukaan korvatulpat.

110120 Puhallinmusiikin alkeita yksityis-/pienryhmäopetus

Marttilan koulu/luokka 146 Ma 17.00–

18.30 11.9.–8.4. Jari Auramo (186 €) Yksityisopetuskerran pituus on 30 min. Jos tulet parisi kanssa, voitte jakaa em. ajan ja maksun.

110121 Puhallinmusiikin jatkoryhmä

Marttilan koulu/musiikin ja tekstiilin luokka

To 18.30–20.00 14.9.–4.4. Jari Auramo (54 €)

110122 Puhallinmusiikin alkeita aikuisille - Comeback!

Marttilan koulu/luokka 146 To 17.00–18.30

14.9.–4.4. Jari Auramo (54 €)

110125 Biisipaja A

Opistotalo/Liisa Hellevi -sali Ke 15.00–16.00

13.9.–13.12. Outi Annala (28 €)

Harjoitellaan kirjoittamaan ja säveltämään kappaleita.

110126 Biisipaja B

Opistotalo/Liisa Hellevi -sali Ke 15.00–16.00

10.1.–3.4. Outi Annala (28 €)

110127 Säestys-kurssi

Opistotalo/Liisa Hellevi -sali Ke 16.15–17.15

13.9. –3.4. Outi Annala (47 €)

110130 Ota laulutunteja!

Opistotalo/Liisa Hellevi -sali To 12.00–14.00

18.1.–11.4. Satu Luukkonen (101 €)

110131 Viihdekuoro - Riihikoski

Riihikosken yhtenäiskoulu/musiikin luokka

Vintti Ti 18.30–20.00 12.9.–2.4 Harry Lindström (54 €)

110132 Aikuisten karaokepiiri - Aura

Auraamo/kokoustila Ke 18.00–20.15 13.9.–3.4. Outi Annala (57 €). Opetushallituksen opintoseteliavustus.

110133 Seniorien karaokepiiri - Kyrö

Opistotalo/Liisa Hellevi -sali To 11.00–13.15

14.9.–4.4. Outi Annala (57 €) Opetushallituksen opintoseteliavustus.

110134 Kuoro/Lauluryhmä

Auran yhtenäiskoulu Ti 19.15–20.45 12.9.–2.4. Outi Annala (54 €)

110135 Laulun iloa - Yläne

Yläneen yhtenäiskoulu To 17.00–18.30

14.9.–11.4. Outi Annala (0 €) Opetushallituksen opintoseteliavustus.

110136 Musiikista hyvinvointia Taitokoti To 15.00–16.00 7.9.–18.4. Outi Annala (0 €) Opetushallituksen opintoseteliavustus. Lauletaan, soitetaan, kuunnellaan ja liikutaan musiikin tahtiin.

340104 Musiikin julkaisijan opas

VERKKOKURSSI

Ti 17.30–20.00 23.1.–6.2. Markku Salo (22 €)

17

KIRJALLISUUS JA TEATTERI

PÖYTYÄN KIRJASTOJEN KIRJAPIIRIT,

Syksy 2023 ja kevät 2024

Kyrön kirjapiiri:

Joka kuukauden ensimmäisenä torstaina

klo 17 (7.9., 5.10., 2.11. ja 7.12. sekä 4.1., 1.2., 7.3., 4.4. ja 2.5.)

Riihikosken kirjapiiri:

Kunkin kuukauden viimeisenä tiistaina klo

16.30 (26.9., 31.10., 28.11. ja 28.11. sekä

30.1., 27.2., 26.3., 30.4. ja 30.5.)

Yläneen kirjapiiri:

Joka kuukauden toisena maanantaina klo

15 (11.9., 9.10., 13.11. ja 11.12. sekä 8.1., 12.2., 11.3., 8.4. ja 13.5.)

Kirjapiirit toteutetaan Pöytyän kirjastojen ja Auranlaakson kansalaisopiston yhteistyönä. Niihin on vapaa pääsy. Ei ennakkoilmoittautumista!

110201 Lasten ja nuorten teatteritoiminta: produktion alkeet - Aura

Auraamo Ke 17.30–19.00 23.8.–24.4. Sara

Hänninen (65 €)

110202 Lasten teatteritoiminta, ilmaisun perusteet - Aura (n. 7–11-v.)

Auraamo Ke 16.30–17.15 23.8.–24.4. Sara

Hänninen (42 €)

110203 Nuorten teatteritoiminta: Ilmaisun jatkoryhmä - Aura

Auraamo Ke 19.00–20.30 23.8.–29.11. Sara

Hänninen (47 €)

110204 Nuorten teatterikurssi 10–15vuotiaille - Yläne

Yläneen ent. kunnantalo Ma 18.00–19.30

21.8.–20.11. Paula Ahola (47 €) Uudenkartanon kyläyhdistys maksaa osallistujien kurssimaksut.

110205 Teatterikurssi - Yläne

Yläneen ent. kunnantalo To 18.00–21.00

14.9.2023–11.4. Heidi Tuomola (94 €) Uudenkartanon kyläyhdistys maksaa osallistujien kurssimaksut.

TANSSI

Ks. lasten satubaletti- ja tanssikurssit tämän oppaan kohdasta TAITEEN PERUSOPETUS!

Tanssitunneille mukaan otettavasta välineistöstä, jalkineista ja asusteista löytyy ohjeistusta internetistä

110510 Lasten temppujumppa 4–7vuotiaille - Marttila

Marttilan Nuorisoseurantalo Ti 18.00–

18.45 12.9.–2.4. Nea Mäki-Takala (34 €) Leikitään hauskoja liikunnallisia pelejä ja opetellaan mm. tasapainoa.

110511 Lasten temppujumppa 7– 8vuotiaille - Yläne

Yläneen yhtenäiskoulu/juhlasali Ke 18.00–18.45 13.9.–3.4. Nea Mäki-Takala (34 €)

110525 Tanssillinen kehonhuolto aikuisille - Aura

Auraamo/liikunta- ja teatteritila Ti 20.00–21.00 12.9.–2.4. Saara-Maria Annala (47 €)

Kyseessä ovat matalan kynnyksen tanssitunnit.

110530 Seuratanssikurssi - Aura

Auran yhtenäiskoulun A-rakennus/liikunta

Su 17.30–19.00 10.9.–10.12. Miia Lehtonen (34 €) Voit ilmoittautua yksin tai parin kanssa. Ryhmässä on jatkuva parinvaihto, johon opettaja toivoo kaikkien osallistuvan. Lajeina foksi, rumba, bugg ja kävelyjenkka.

18

110531 Seuratanssikurssi - Kyrö

Elisenvaaran yhtenäiskoulun Kyrön yksikkö/ liikuntasali Su 17.30–19.00 14.1.–21.4 Miia

Lehtonen (34 €) (ks. kurssi 110530).

110533 Tanssiksi - Auvainen

Auranmaan Taitotalo/liikuntasali To 18.00–

19.00 14.9.–11.4. Helli Uusitalo (47 €) Lavatanssitunnelmaa ilman paria. Tunneilla

tanssitaan helppoja yksintanssittavia askelikkoja ja pieniä tanssisarjoja seuratanssimusiikin tahtiin.

110534 Tanssiksi - Yläne

Yläneen yhtenäiskoulu/juhlasali Ma 19.30–

20.30 11.9.–8.4. Helli Uusitalo (47 €)

110535 Tanssiksi - Oripää

Oripään koulu/liikuntasali Ma 17.45–18.45

11.9.–8.4. Helli Uusitalo 47 €)

110536 Aikuisten tanssi - Riihikoski

Kisariihi/monitoimisali Ti 18.15–19.15

12.9.–9.4. Maiju Virkkunen (47 €) Opintopistekurssi.

110537 Senioreiden tanssiliikunta

Opistotalo/Liisa Hellevi -sali Ma 14.30–15.30 11.9.–8.4. Maiju Virkkunen (33 €)

Opetushallituksen opintoseteliavustus.

Tunneilla tanssitaan yksin. Tämä kurssi sopii kaikille, aiempaa tanssitaustaa ei tarvita.

110538 Senioritanssi, Marttila

Martintalo Ti 16.00–17.30 12.9.–2.4. Johanna Heikkilä (38 €) Opetushallituksen opintoseteliavustus.

110539 Lavis®-lavatanssijumppa

Martintalo To 19.00–20.00 14.9.–4.4. Johanna Heikkilä (47 €) Lavis®-lavatanssijumppa on hauska liikuntamuoto, joka perustuu tanssiaskeleiden ja jumpan välimuotoon. Lavista tanssitaan yksin.

110540 Zumba Kids® 6–8-vuotiaat

Martintalo To 17.00–17.45 14.9.–4.4. Johanna Heikkilä (34 €) Zumba Kids® on lapsille kehitetty Zumban muoto, jossa yhdistyvät helpot tanssilliset sarjat, leikki ja liikunnan riemu.

110541 Zumba Kids® 9–13-vuotiaat

Martintalo To 15.40–16.25 14.9.–4.4. Johanna Heikkilä ( 34 €)

110542 Zumba Kids® JR 3–5-vuotiaat

Martintalo To 16.30–17.00 14.9.–4.4. Johanna Heikkilä (28 €)

110543 ZUMBA® - Kyrö

Elisenvaaran yhtenäiskoulun Kyrön yksikkö/liikuntasali To 18.00–19.00 14.9.–4.4. Niina Salo (47 €) Zumba®-tunneilla yhdistyvät afrikkalainen ja latinalainen musiikki sekä rytmit ja liikkeet, jotka ovat helppoja ja hauskoja seurata.

110544 ZUMBA® - Marttila

Martintalo Ti 17.30–18.30 12.9.–2.4. Johanna Heikkilä (47 €)

110545 ZUMBA Toning® - Marttila

Martintalo To 18.00–19.00 14.9.–4.4. Johanna Heikkilä (47 €) Tunneilla käytetään

Zumba Toning -sticksejä tai kevyitä käsipainoja samaan aikaan, kun samaan aikaan tanssitaan kansainvälisten rytmien tahdissa.

KEHONHUOLTO JA TERVEYSLIIKUNTA

Tunneille mukaan otettavasta välineistöstä ja asusteista löytyy ohjeistusta internetistä.

830401 Asahi-terveysliikunta - Kyrö

Opistotalo/Liisa Hellevi -sali Ti 12.45–13.45

12.9.–2.4. Minna Vainio-Järvinen (47 €)

Opintopistekurssi. Asahi-kurssilla opit itämaisen ja länsimaisen terveysliikunnan parhaat perinteet.

830402 Asahi-terveysliikunta - Aura

19

Auraamo/liikunta- ja teatteritila Ma 12.00–

13.00 11.9.–8.4. Minna Vainio-Järvinen (47 €) Opintopistekurssi.

830403 Asahi-terveysliikunta - Marttila

Martintalo Ma 15.15–16.15 11.9.–8.4. Minna Vainio-Järvinen (47 €) Opintopistekurssi.

830405 Asahi-terveysliikunta - Yläne

Yläneen yhtenäiskoulu/juhlasali Ma 15.30–

16.30 11.9.–8.4. Marja Helminen (47 €)

830406 Kehonhuolto, iltaryhmä - Kyrö

Elisenvaaran yhtenäiskoulun Kyrön yksikkö/ liikuntasali Ti 19.00–20.00 12.9.–2.4. Joanna Torikka (47 €)

830407 Terveysliikunta ja kehonhuolto - Kyrö

Opistotalo/Liisa Hellevi -sali Ke 11.00–12.00

13.9.–3.4. Maiju Virkkunen (47 €)

830408 Kehonhuolto, iltaryhmä - Aura

Auran yhtenäiskoulun A-rakennus/liikunta

To 19.00–20.00 14.9.–4.4. Joanna Torikka (47 €)

830409 Kehonhuolto - Aura

Auraamo/liikunta- ja teatteritila To 11.15–

12.15 14.9.–4.4. Matti Pakalén (47 €)

830410 Kehonhuolto - Riihikosken tiistairyhmä

Kisariihi/monitoimisali Ti 11.00–12.00

12.9.–2.4. Minna Vainio-Järvinen (47 €)

830411 Kehonhuolto - Riihikosken päiväryhmä

Kisariihi/monitoimisali To 11.00–12.00

14.9.–4.4. Minna Vainio-Järvinen (47 €)

830412 Kehonhuolto - Riihikosken iltaryhmä

Kisariihi/monitoimisali To 18.00–19.00

14.9.–11.4. Minna Vainio-Järvinen (47 €)

830413 Kehonhuolto - Marttila

Martintalo To 20.00–20.45 14.9.–4.4. Johanna Heikkilä (34 €) . Tämä kurssi on marttilalaisille osallistujille maksuton (Marttilan kunta tukee kuntalaisten liikuntaa).

830414 Kehonhallinta ja liikkuvuus -

Yläne

Yläneen yhtenäiskoulu/juhlasali Ma 17.40–

18.25 11.9.–8.4. Päivi Autio (34 €)

830415 Venyttely - Marttila

Martintalo Ti 19.30–20.15 12.9.–2.4. Johanna Heikkilä (34 €)

830416 Pilateksen alkeet

Elisenvaaran yhtenäiskoulun Kyrön yksikkö/ liikuntasali Ma 18.15–19.15 11.9.–8.4. Maiju Virkkunen (47 €)

KEVYT KUNTOLIIKUNTA

Tunneille mukaan otettavasta välineistöstä ja asusteista löytyy ohjeistusta internetistä.

830501 Voimaa ja tasapainoa yli 65vuotiaille - Aura

Auraamo/liikunta- ja teatteritila Ke 13.30–

14.30 13.9.–3.4. Minna Vainio-Järvinen (33 €) Opetushallituksen opintoseteliavustus.

830502 Voimaa ja tasapainoa yli 65vuotiaille - Kyrö

Opistotalo/Liisa Hellevi -sali Ke 10.00–11.00

13.9.–3.4. Maiju Virkkunen (33 €) Opetushallituksen opintoseteliavustus.

830503 Aikuinen-vauvajumppa

Auraamo/liikunta- ja teatteritila Pe 9.00–

9.30 15.9.–12.4. Maiju Virkkunen (28 €)

830504 Keppijumppaa Auraamossa

Auraamo/liikunta- ja teatteritila Ti 13.15–

14.15 19.9.–28.11. Heli Malmi (22 €) EI koontumista viikolla 46.

830505 Kehitysvammaisten jumppaAura

Auraamo/liikunta- ja teatteritila Ke 12.30–

13.30 20.9.–3.4. Minna Vainio-Järvinen (22 €) Ryhmä kokoontuu joka toinen viikko parillisilla viikoilla (ei viikoilla 42 ja 8).

20

830506 Kehitysvammaisten jumppaRiihikoski

Kisariihi/monitoimisali To 12.15–13.15

21.9.–4.4. Minna Vainio-Järvinen (22 €)

Ryhmä kokoontuu joka toinen viikko parillisilla viikoilla. (Ei viikoilla 42 ja 8).

830507 Senioreiden kuntoliikunta -

Yläne

Yläneen yhtenäiskoulu/juhlasali Ma 14.30–15.30 11.9.–8.4. Marja Helminen (33 €)

Opetushallituksen opintoseteliavustus.

KUNTOLIIKUNTA

Tunneille mukaan otettavasta välineistöstä ja asusteista löytyy ohjeistusta internetistä.

830315 Aikuisten miesten futsal/salibandy ikäryhmälle 40+

Yläneen palloiluhalli Ke 16.30–17.30 13.9.–3.4. Aarto Mettälä (47 €)

830316 Aikuisten miesten salibandy

ikäryhmälle 40+

Auran yhtenäiskoulun A-rakennus/liikunta

Pe 16.15–17.30 15.9.–5.4. Matti Pakalén (54 €)

830601 Kuntojumppa - Riihikoski

Kisariihi/monitoimisali Ke 17.15–18.15

20.9.–29.11. Heli Malmi (22 €)

830602 Kuntojumppa - Aura

Auran yhtenäiskoulun A-rakennus/liikunta

Ti 17.45–18.45 19.9.–28.11. Heli Malmi (22 €)

830603 Kuntojumppa - Marttila

Martintalo Ti 18.30–19.30 12.9.–2.4. Johanna Heikkilä (47 €)

830604 Kuntojumppa sekaryhmä

Auran yhtenäiskoulun A-rakennus/liikunta

Pe 15.00–16.00 15.9.–12.4. Matti Pakalén (47 €)

830605 Kyläjumppa - Oripää

Oripään koulu/liikuntasali Ke 18.00–19.00

13.9.–3.4. Päivi Autio (47 €)

830606 Aamukuntojumppa - Riihikoski (tiistai)

Kisariihi/monitoimisali Ti 10.00–11.00

12.9.–2.4. Minna Vainio-Järvinen (47 €)

830607 Aamukuntopiiri - Riihikoski (torstai)

Kisariihi/monitoimisali To 10.00–11.00

14.9.–4.4. Minna Vainio-Järvinen (47 €)

830608 Miesten kuntoliikunta

Elisenvaaran yhtenäiskoulun Kyrön yksikkö/liikuntasali Pöytyä Ke 19.30–20.30

13.9.–3.4. Joanna Torikka (47 €)

830609 Seniorimiesten terveysliikunta

Auraamo/liikunta- ja teatteritila To 10.00–

11.00 14.9.–4.4. Matti Pakalén (33 €) Opetushallituksen opintoseteliavustus.

830610 Niska-selkäkurssi miehille

Martintalo Ma 17.30–18.30 11.9.–8.4.

Joanna Torikka (47 €)

830611 Porrastreenit, Sisupuisto

Sisupuisto, Aura Ti 10.00–11.00 19.9.–7.11.

Heli Malmi (22 € )

830612 Kahvakuulatreeni + venyttely

Auran yhtenäiskoulun A-rakennus/liikunta

Ti 16.45–17.45 19.9.–28.11. Heli Malmi (22 €)

830701 Vatsa-pakarajumppa - Kyrö

Elisenvaaran yhtenäiskoulun Kyrön yksikkö/ liikuntasali Ti 18.00–19.00 12.9.–2.4.

Joanna Torikka (47 €)

830702 Vatsa-pakarajumppa - Riihikoski

Kisariihi/monitoimisali Ke 18.30–19.30

13.9.–3.4. Joanna Torikka (47 € )

830703 Vatsa-pakarajumppa - Aura

Auran yhtenäiskoulun A-rakennus/liikunta

To 18.00–19.00 14.9.–4.4. Joanna Torikka (47 €)

830704 TehoTreeni - Kyrö

21

Elisenvaaran yhtenäiskoulun Kyrön yksikkö/liikuntasali To 19.00–20.00 14.9.–4.4.

Niina Salo (47 €)

830705 TehoTreeni - Riihikoski

Kisariihi/monitoimisali To 17.00–18.00

14.9.–11.4. Minna Vainio-Järvinen (47 €)

830706 Tehokuntopiiri - Yläne

Yläneen yhtenäiskoulu/juhlasali Ma 18.30–

19.30 11.9.–8.4. Päivi Autio (47 €)

830113 Suunnistusta aloitteleville

Riihikosken yhtenäiskoulu Ma 17.30–19.00, Ke 18.00–18.45 30.8.–25.9. Ilkka Nokka (18 €) Kolmesti luokassa ja kolme kertaa mastossa.

JOOGA

Tunneille mukaan otettavasta välineistöstä ja asusteista löytyy ohjeistusta internetistä.

830801 Hathajooga - Kyrön päiväryhmä

Opistotalo/Liisa Hellevi -sali Ma 10.00–11.30 11.9.–8.4. Ritva Sipiläinen (54 €)

830802 Hathajooga - Kyrön iltaryhmä

Elisenvaaran yhtenäiskoulun Kyrön yksikkö/ liikuntasali Ke 18.00–19.30 13.9.–29.11.

Juha Haijanen (34 €)

830803 Hathajooga - Aura kk

Auran Kirkonkulman koulu Ke 19.00–20.30

13.9.–10.4. Ritva Sipiläinen (54 €)

830804 Hathajooga - Auvainen

Auranmaan Taitotalo/liikuntasali Ke 19.00–20.30 13.9.–3.4. Karoliina Laakso (54 €)

830805 Hathajooga - Marttila

Marttilan koulu/ruokasali Ti 19.00–20.30

12.9.–2.4. Tarja Martti (54 €)

830806 Hathajooga - Oripää

Oripään koulu/liikuntasali To 16.55–18.25

14.9.–11.4. Karoliina Laakso (54 €)

830807 Hathajooga - Yläne

Yläneen yhtenäiskoulu/juhlasali To 19.05–

20.35 14.9.–11.4. Karoliina Laakso (54 €)

830808 Vinyasa Flow jooga

Auranmaan Taitotalo/liikuntasali Ke 17.30–

18.45 13.9.–3.4. Karoliina Laakso (54 €)

830809 Yinjooga

Auraamo/liikunta- ja teatteritila Su 15.00–

16.30 17.9.–7.4. Marianne Mäntymäki (54 €)

830810 Energisoiva jooga senioreille

Auranmaan Taitotalo/liikuntasali Ma

10.00–11.30 11.9.–8.4. Pasi Viitala (38 €)

Opetushallituksen opintoseteliavustus.

830812 Erkkajooga

Auraamo/liikunta- ja teatteritila Ma 10.00–

11.00 11.9.–27.11. Anne Suvia (22 €)

830813 Tuolijooga - Kyrö

Opistotalo/Liisa Hellevi -sali To 10.00–11.00

14.9.2023–4.4. Ritva Sipiläinen (33 €) Opetushallituksen opintoseteliavustus. Tuolijooga soveltuu ikäihmisille, liikuntarajoitteisille ja tietysti kaikille kiinnostuneille.

830814 Selkäjooga

Auraamo/liikunta- ja teatteritila Pe 10.00–

11.30 15.9.–5.4. Anne Suvia (54 €)

830815 Joogaa istumatyöläisille

Auran Kirkonkulman koulu Ma 17.30–19.00

8.1.–8.4. Anne Suvia (34 €)

830816 Joogaa parhaaseen aikaan - videopohjainen verkkokurssi

VERKKOKURSSI Pe 18.00–19.00 1.9.–26.4. Tarja Martti (47 €) Opintopistekurssi

830820 Yinjooga & äänimaljarentoutus

Auraamo/liikunta- ja teatteritila Ma 18.00–20.15 25.9.–20.11. Marianne Mäntymäki

22

(22 €)

830821 Yinjooga & äänimaljarentoutus

Auraamo/liikunta- ja teatteritila Ma 18.45–

21.00 15.4.–27.5. Marianne Mäntymäki (34 €)

830822 Tutustu kundaliinijoogaan

Auraamo/liikunta- ja teatteritila Ma 17.15–

18.30 29.4.–27.5. Marianne Mäntymäki (18 €)

TERVEYS

Tunneille mukaan otettavasta välineistöstä ja asusteista löytyy ohjeistusta internetistä.

610101 Hygieniaosaamisen testitilaisuus - Kyrö

Elisenvaaran yhtenäiskoulu/kotitalousluokka Ti 18.00–19.30 3.–10.10. Satu Toivonen (25 €)

Kurssin lisäksi laskutetaan todistusmaksu. Kortin hinta on 7 € ja se maksetaan opettajalle käteisellä. Testissä pitää olla mukana alkuperäinen, kuvallinen sekä voimassa oleva henkilöllisyystodistus ja sininen kuulakärkikynä.

610102 Hygieniaosaamisen testitilaisuus - Riihikoski

Riihikosken yhtenäiskoulu/kotitalousluokka

Kyökki Ma 18.00–19.30 8.–15.4.

Satu Toivonen (25 €) Kurssimaksun lisäksi laskutetaan todistusmaksu. Kortin hinta on

7 € ja se maksetaan opettajalle käteisellä. (ks. kurssi 610101).

830201 Kestävästi keventäen - Yläne

Yläneen yhtenäiskoulu/luokka 11 Ke 18.00–

19.30 13.9.–7.2. Tuija Välimaa (42 €)

830202 TRE-kurssi stressinpurkuun -

Aura

Auran Kirkonkulman koulu Ma 18.00–19.30

23.10.–13.11. Marika Lahtinen (18 €)

830203 Hyvän olon kurssi -kehitysvammaisille - Marttila

Kirkkotien päivätoimintatila Ma 13.30–

15.00 11.9.–25.3 Minna Vainio-Järvinen (48 €) Opetushallituksen opintoseteliavustus. Kurssin hinta sisältää raaka-aineet. Kokoonnutaan joka toinen viikko.

830204 Kohti tasapainoista elämää -luentokurssi

Auran yhtenäiskoulun A-rakennus/biologian lk. Ke 18.00–19.30 22.11.–17.1. Anne Suvia (18 €)

22.11. Mielenterveys, 29.11. Liikunnasta iloa, 10.1. Luonnonmukainen ja ravitseva ruokavalio sekä 17.1. Kokonaisvaltainen hyvinvointi löytyy itsestäsi

830205 Bodycare-kehonhoito VERKKOKURSSI

Ke 18.00–19.00 6.9.–18.10. Maria Kaunismäki (42 €)

830206 Mindcare-mielenhoitokurssi VERKKOKURSSI

Ke 18.00–19.00 25.10.–13.12.2023 28,00 €

23

TAITEEN PERUSOPETUS

Taiteen perusopetus on lapsille ja nuorilletarkoitettuatavoitteellista ja tasolta toiselle etenevää opetusta, jonka järjestämistä valvoo Opetushallitus. Opetus kehittää taiteenalalle ominaista osaamista ja antaa valmiuksia hakeutua asianomaisen alanammatilliseenkoulutukseen.

Auranlaakson kansalaisopiston

”Taidekoulu Liisa” antaa yleisen oppimäärän (laajuus 500 h) mukaista taiteen perusopetusta kuvataiteessa, tanssissa jamusiikissa. Opetuksessa noudatamme kansalaisopistonjohtokunnan30.5.2023vahvistamaa paikallista opetussuunnitelmaa. Tarjolla opistossamme on myös erilaista alle kouluikäisille suunnattua taiteen perusopintoihin orientoivaakoulutusta (ks. alla).

Alla ilmoitetut kuvataiteen ryhmien kurssimaksut sisältävät myös kaikki oppitunneilla käytettävät materiaalit!

119801 Kuvataide 1–2 (7–8-v.)

Opistotalo/kuvataideluokka Ti 17.15–18.45

12.9.–9.4. Jaana Valtari (115 €)

119802 Kuvataide 1–2 (7–8-v.)

Auran yhtenäiskoulun B-rakennus/kuvataideluokka Ke 15.00–16.30 13.9.–10.4. Minna vainio-Järvinen (115 €)

119803 Kuvataide 3–4 (9–10-v.)

Opistotalo/kuvataideluokka Ti 15.15–16.45

12.9.–9.4. Jaana Valtari (115 €)

119804 Kuvataide 5–6 (10–12-v.)

Opistotalo/Kuvataideluokka To 15.15–

17.30 14.9.–18.4. Eeva Terävä (132 €)

119805 Kuvataiteen Teematyöpajat (yli 12-v.)

Opistotalo/kuvataideluokka Ke 15.15–

17.30 16.8.–24.4. Eeva Terävä (52 €) Mahdollista on mm. piirtää ja maalata, tehdä keramiikkaa ja kuvanveistoa, vedostaa taidegrafiikkaa sekä käsitellä kuvaa digitaalisesti.

119810 Satubaletti 3–4-vuotiaille - Riihikoski

Kisariihi /monitoimisali Ma 17.45–18.30

11.9.–8.4. Nea Mäki-Takala (34 €) Satubaletissa opitaan leikkien ja musiikin avulla baletin tekniikkaa.

119811 Satubaletti 5–6-vuotiaille - Riihikoski

Kisariihi/monitoimisali Ma 18.30–19.15

11.9.–8.4. Nea Mäki-Takala (34 €)

119812 Satubaletti alkeet 4–6-vuotiaille - Marttila

Marttilan Nuorisoseurantalo Ti 17.00–17.45 12.9.–2.4. (34 €)

119813 Satubaletti alkeet 4–6-vuotiaille Oripää

Oripään liikuntahalli Ma 16.30–17.15 11.9.–

8.4. Nea Mäki-Takala (34 €)

119814 Satubaletti alkeet 4–6-vuotiaille - Yläne

24

Yläneen yhtenäiskoulu/juhlasali Ke 17.00–

17.45 13.9.–3.4. Nea Mäki-Takala (34 €)

119820 Lastentanssi 3–4-vuotiaille -

Kyrö

Opistotalo/Liisa Hellevi -sali Ma 17.30–

18.15 11.9.–1.4. Elisa Ryynänen (34 €)

119821 Lastentanssi 3–4-vuotiaille -

Aura

Auraamo/liikunta- ja teatteritila Ti 17.15–

18.00 12.9.–2.4. Saara-Maria Annala (34 €)

119822 Lastentanssi 5–6 -vuotiaille -

Kyrö

Opistotalo/Liisa Hellevi -sali Ma 18.15–

19.00 11.9.–1.4. Elisa Ryynänen (34 €)

119823 Lastentanssi 5-6-vuotiaille -

Aura

Auraamo/liikunta- ja teatteritila Ti 16.30–

17.15 12.9.–2.4. Saara-Maria Annala (34 €)

119825 Tanssin alkeet 7–9-vuotiaille -

Kyrö

Elisenvaaran yhtenäiskoulun Kyrön yksikkö, liikuntasali Ma 17.15–18.15 14.8.–20.5.

Maiju Virkkunen (54 €)

119826 Tanssin alkeet 7–9-vuotiaille -

Aura

Auraamo/liikunta- ja teatteritila Ti 18.00–

19.00 15.8.–14.5. Saara-Maria Annala (54 €)

119827 Tanssin alkeet 7–10-vuotiaille -

Riihikoski

Kisariihi/monitoimisali Ti 17.15–18.15

15.8.–14.5. Maiju Virkkunen (54 €)

119828 Tanssin alkeet 7–9-vuotiaille -

Oripää

Oripään koulu/liikuntasali Ke 14.00–14.45

13.9.–3.4. Maiju Virkkunen (34 €)

119830 Tanssin perusteet 9–12-vuotiaille - Oripää

Oripään koulu/liikuntasali Ke 14.45–15.45

16.8.–15.5. Maiju Virkkunen (54 €)

119831 Tanssin perusteet 10–12-vuotiaille - Kyrö

Opistotalo/Liisa Hellevi -sali Ma 15.15–

16.30 14.8.–20.5. Elisa Ryynänen (65 €)

119833 Tanssin perusteet yli 11-vuotiaille - Riihikoski

Kisariihi/monitoimisali Ti 16.00–17.15

15.8.–14.5. Maiju Virkkunen (65 €)

119835 Street & showdance 13–15vuotiaille

Opistotalo/Liisa Hellevi -sali Ma 16.30–17.30 11.9.–8.4. Elisa Ryynänen (47 €)

Opetellaan Show- ja Street-lajeille ominaisia liikkeitä sekä nautitaan tanssimisesta menevän musiikin tahdissa.

119836 Showjazz 13–15-vuotiaille

Auraamo/liikunta- ja teatteritila Ti 19.00–20.00 12.9.–2.4. Saara-Maria Annala (47 €)

Nuorten showjazz-tunnit ovat meneviä ja rentoja. Pääpaino on tanssisarjoissa.

Ks. myös tämän oppaan kohta MUSIIKKI!

Musiikin taiteen perusopetuksen opintojen aloittamiseksi pyydämme sinua olemaan yhteydessä opiston toimistoon. Opiskelu perustuu henkilökohtaisesti räätälöitävään opinto- ja ajankäyttösuunnitelmaan.

25

PIIRUSTUS JA

MAALAUS

Aikuisten kuvataidekursseille kukin opiskelija hankkii ja tuo mukanaan käyttämänsä materiaalit ja työvälineet pääsääntöisesti itse. Joissain ryhmissä voi opettajalta ostaa materiaaleja lisämaksusta. Kutakin kurssia koskeva tarkempi ohjeistus löytyy internetistä.

110301 Piirustus ja maalaus - Kyrö

Elisenvaaran yhtenäiskoulu/kuvataideluokka To 17.45–20.45 14.9.–11.4. Jaana

Valtari (94 €) Voit valita tekniikaksi akryyli-, öljy- tai akvarellimaalauksen – tai halutessasi piirustuksen eri välineillä.

110302 Piirustus ja maalaus

Auran yhtenäiskoulun B-rakennus/kuvataideluokka Ma 17.00–20.00 11.9.–8.4. Minna

Vainio-Järvinen (94 €)

110303 Piirustus ja maalaus - Auranmaan taitotalon päiväkurssi

Auranmaan Taitotalo/kuvataideluokka To 14.00–17.00 14.9.–11.4. Jaana Valtari ( (94 €)

110304 Piirustus ja maalaus - Marttila

Marttilan koulu Pe 17.30–20.30 15.9.– 3.5. Minna Vainio-Järvinen (65 €)

110305 Piirustus ja maalaus - Oripää

Oripään opistotila/luokka Ti 16.30–19.30

12.9.–2.4. Minna Vainio-Järvinen (94 €)

110307 Elävän mallin piirustus

Opistotalo/Liisa Hellevi -sali Ma 18.00–21.00 11.9.–29.4. Eeva Terävä (57 €) Liisa

Hellevi -salin piirustusillat kerran kuukaudessa sopivat niin aloittelijoille kuin edistyneemmillekin piirtäjille. Elävän mallin illat ja croquis-illat vaihtelevat pääsääntöisesti vuorokerroin. Croquis on hyvin lyhyessä

ajassa toteutettu elävästä mallista piirretty kokovartalokuva.

110308 Maalataan siveltimellä

Auraamo/kokoustila La 11.00–14.00 16.9.–

27.4. Tiina Rauhala (65 €) Yhdistetyllä kuvataidekurssilla voit maalata posliinia tai tauluja akvarelleilla, öljy-tai akryyliväreillä. Opettaja polttaa posliinit ja perii niistä polttomaksun.

110309 Akryylimaalauksen erikoistekniikat

Opistotalo/kuvataideluokka La 10.00–13.00 16.9.–7.10. Iryna Lonska (28 €) Kurssin neljällä kokoontumiskerralla maalaamme akryylimaaleilla ja kokeilemme akryylivärien erikoistekniikoita.

110310 Akvarellimonotypia lyhytkurssi

Opistotalo/kuvataideluokka Ti 17.30–20.30

3.–10.10. Jaana Valtari (18 €) Akvarellimonotypia on kerran vedostettava grafiikan työ, joka tehdään maalaamalla offset-pellille. Kuivunut työ vedostetaan kostealle paperille, jolloin syntyy uniikki maalauksellinen taideteos. Oppilailta kerätään kurssin alussa materiaalimaksu 20 €.

110311 SikSakin kuvataidepaja

Päivä- ja työtoimintakeskus Siksak To 12.45–14.30 14.9.–25.4. Minna Vainio-Järvinen (47 €) Opetushallituksen opintoseteliavustus. Hinta sisältää materiaalin.

110312 Päivätuvan taiteilijat

Marttilan palvelukeskus Suviranta Ma

26

13.30–15.00 18.9.–15.4. Minna Vainio-Järvinen (38 €) Opetushallituksen opintoseteliavustus. Hinta sisältää materiaalin.

110313 Piirustuksen ja maalauksen intensiivikurssi - Yläne

Yläneen ent. kunnantalo Ti 17.15–20.30

29.8.–7.9. Minna Vainio-Järvinen (28 €) Voit valita tekniikaksi akryyli-, öljy- tai akvarellimaalauksen – tai halutessasi piirustuksen eri välineillä.

KERAMIIKKA JA KUVANVEISTO

Tässä oppaassa ilmoitetun kurssimaksun lisäksi perittävät poltto- ja materiaalimaksut määräytyvät tehtyjen töiden määrän ja koon mukaan.

113001 Rakukeramiikka

Auranmaan Taitotalo/kuvataideluokka Pe

17.00–18.30, La 9.00–12.00, La 9.00–14.00, Su 9.00–14.00 19.8.–10.9. Eeva Terävä (28 €) Raku on perinteinen japanilainen tapa polttaa keramiikkaa. Esineitä valmistetaan käsin muovaamalla. Ne poltetaan ja savustetaan ulkona kaasun avulla. Materiaalit ostetaan kurssipaikalta ja maksetaan opettajalle käteisellä.

113002 Keramiikka, iltapäivä 1 - Auvainen

Auranmaan Taitotalo/kuvataideluokka Ma

13.30–16.30 11.9.–15.4. Pirjo Haakana (99 €) Opit saven työstöä erilaisilla käsinrakennustekniikoilla, valamalla tai dreijaamalla

Saat valmiit keraamiset esineet mukaasi kurssin päättyessä.

113003 Keramiikka, iltapäivä 2 - Auvainen

Auranmaan Taitotalo/kuvataideluokka Ti

13.30–16.30 19.9.–4.3. Eeva Terävä (87 €)

113004 Keramiikka, ilta - Auvainen

Auranmaan Taitotalo/kuvataideluokka Ti

17.00–20.00 12.9.–5.3. Eeva Terävä (87 €)

113005 Keramiikka, ilta 2 - Auvainen

Auranmaan Taitotalo/kuvataideluokka To

18.00–21.00 21.9.–7.3. Eeva Terävä (87 €)

113006 Keramiikkaa, keramiikkaa –

kynttiläalusia savesta

Auranmaan Taitotalo/kuvataideluokka Pe

17.00–20.00 10.11.–8.12. Eeva Terävä (18 €) Savi ja lasitteet ostetaan opettajalta käytön mukaan.

113007 Keramiikkaa, keramiikkaa –

kukkaruukkuja savesta

Auranmaan Taitotalo/kuvataideluokka La 9.00–12.00 13.4.–25.5. Eeva Terävä (22 €)

KUDONTA

Osallistuminen yhteisloimiin vaatii aina itsenäistä työskentelyä oppituntien ulkopuolella.

114001 Kudonta (päivä) - Kyrö

Kyrön VPK:n talo Ke 12.00–15.00 13.9.–6.3. Eeva Terävä (87 €)

114002 Kudonta (ilta) - Kyrö

Kyrön VPK:n talo Ke 18.00–21.00 13.9.–

10.4. Pia Laihonaho (103 €)

114003 Lauantaikudonta - Kyrö

Kyrön VPK:n talo La 9.00–12.00 23.9.–4.5. Eeva Terävä (82 €) Syyslukukaudella kokoontumiset joka viikko ja kevätkaudella

27

joka toinen viikko.

114004 Kudonta (päivä) - Aura

Auran kudontatila To 14.00–17.00 14.9.–

11.4. Tarja Mäkiniitty (103 €)

114005 Kudonta (ilta) - Aura

Auran kudontatila To 17.30–20.30

11.4. Tarja Mäkiniitty (103 €)

114006 Kudonta - Marttila

Marttilan kudontatila To 18.00–21.00

14.9.–11.4. Arja Hakala (103 €)

114007 Kudonta - Oripää

Oripään opistotila Ke 17.30–20.30

10.4. Arja Hakala (99 €)

114008 Kudonnan peruskurssi kotikutojille

28.11. Arja Hakala (34 €)

114009 Kesäkudonta - Kyrö

Kyrön

29.7.2024 Opettaja avoin (34 €)

114010 Kesäkudonta - Aura

Auran kudontatila To 18.00–20.15 6.6.–

25.7. Opettaja avoin (34 €)

114011 Kutomon kesäkäsityöt - Marttila

Marttilan kudontatila Ti 18.00–20.15 4.6.–

30.7. Arja Hakala (34 €)

114012 Kesäkudonta - Yläne

Yläneen ent. kunnantalo Ti 18.00–20.15

7.5.–23.7. Tiina Raumolin (42 €)

114020 Museopappilan kesäkudonta

Pöytyän museopappila Ti 13.00–16.00 6.6.–

8.8. Tarja Mäkiniitty (47 €)

TEKSTIILITYÖT

Tietoa mukaan otettavasta välineistöstä ja tarveaineista sekä kurssin aikaisista hankinnoista ja maksuista löydät

internetistä asianomaisen kurssin sisältökuvauksesta.

Opiskelijat kustantavat käyttämänsä materiaalit itse.

114201 Aamukäsityöt - Yläne

Yläneen ent. kunnantalo Ti 10.00–13.00

19.9.–26.3. Tiina Raumolin (82 €)

114202 Pitsinnypläys - Kyrö

Kyrön VPK:n talo Ke 18.00–21.00 13.9.–

10.4. Tuula Anneli Huovinen (65 €) Tutustutaan nypläyksen eri tekniikoihin ja tyyleihin.

Valmistetaan mm. liinoja, tauluja, asusteita, koruja ja koristeita. Opiskelijat hankkivat tarvikkeet itse.

114220 Pitsinnypläys - Yläne

Yläneen ent. kunnantalo To 18.00–21.00

14.9.–29.2. Tuula Anneli Huovinen (47 €) (ks kurssi 114202).

114203 Vapaa vaateompelu

Riihikosken yhtenäiskoulu/käsityöluokka

Pirtti Ke 17.30–20.30 20.9.–3.4. Kristiina Jyläntö (94 €) Tavoitteena on valmistaa oikean kokoisia ja hyvin ommeltuja vaatteita. Tarkista mukaan otettavien tarvikkeiden luettelo internetistä! Opettajalta voit tarvittaessa ostaa kangasliidun ja kaavapaperia. Opintopistekurssi.

114204 Vaateompelu - Marttila

Marttilan koulu La 9.00–12.00 16.9.–13.4. Jenni Nurminen (90 €) Tarkista mukaan otettavien tarvikkeiden luettelo internetistä! Voit tuoda myös oman ompelukoneesi. Kaavapaperia on mahdollista ostaa opettajalta.

28
14.9.–
20.9.3
18.00
21.00 24.10.
Oripään opistotila Ti
20.15 3.6.–
VPK:n talo Ma 18.00–

114205 Oripään käsityökahvila

Oripään opistotila/luokka To 10.00–12.15

14.9.–20.4. Taina Ojala (54 €) Mahdollista on neuloa, virkata, huovuttaa, solmeilla, kirjoa, värjätä jne. Valmistetaan omavalintaisia tuotteita.

114206 Magic Loop eli looppaus

Kyrön VPK:n talo La 11.00–15.00 23.–30.9. Taina Ojala (22 €) Opetellaan neulomaan ’looppaamalla’ sukkia, neuleita, pipoja, lapasia ym. Tarvikkeita voit ostaa opettajalta.

114207 Opi suomea käsitöiden parissa

- Learn Finnish while crafting

Kyrön VPK:n talo Ma 17.30–19.45 2.10.–

6.11. Pia Laihonaho (34 €) This course is directed to everyone who wants to learn more Finnish and crafting.

114208 Neuleiden salaisuudet

Toimipaikka avoin Ma 17.30–20.30 2.10.–

6.11. Pia Laihonaho (34 €) Käydään läpi neuletekniikoita kurssilaisten toiveiden mukaan. Voit ottaa mukaan lankaa ja puikot sekä ongelmia tuottavan neuleen.

114209 Makrameen perusteet

Auran kudontatila Ma 17.30–20.15 15.1.–

5.2. Pia Laihonaho (28 €) Opettelemme perussolmut, joiden pohjalta suunnitellaan ja valmistetaan seinävaate, koriste tai verho. Ohjaajalta voit tarvittaessa tilata Mopparilankaa.

114210 Vällykurssi

Auranmaan Taitotalo/kuvataideluokka Pe 18.00–21.00, La 10.00–17.00, Su 9.00–16.00 19.1.–18.2. Anu Pentti (54 €) Lampuri opettaa sekä perinteisen suomalaisen käsinkudotulla kankaalla päällystetyn vällyn että norjalaisen puuleimasimilla koristellun vällyn valmistamista. Materiaalit kurssille voi hankkia itse tai ostaa opettajalta.

114211 Neulakinnas

Kyrön VPK:n talo Ma 17.30–19.45 12.–26.2. Pia Laihonaho (18 €) Kurssilla käydään läpi neulakinnastekniikan perusteet ja tehdään

kintaat tai pipo. Katso tarvikeluettelo internetistä!

114212 Rukkikehräys

Pöytyä La 10.00–15.00, Su 10.00–15.00 16.–24.9. Pia Laihonaho (34 €) Opit kehräyksen perusteet villan pesusta ja karstaamisesta, työvälineiden kunnostamisesta ja huollosta sekä materiaalin valinnasta aina langan kertaamiseen saakka. Tarvikemaksu 10 € (sis. villaa). Myös omia välineitä voi tuoda kurssipaikalle. Ota ainakin esiliina ja karstat mukaan, jos löytyy. Ilmoita viikkoa ennen kurssi alkua, jos tarvitset rukin lainaan Opintopistekurssi.

TEKNISET TYÖT

Opiskelijat hankkivat käyttämänsä materiaalit itse. Tietoa mukaan otettavasta välineistöstä ja tarveaineista sekä kurssin aikaisista materiaalien yhteistilauksista löydät internetistä. Huomaa, että osassa kurssipaikoista ei ole mahdollisuutta keskeneräisten töiden säilyttämiseen. Varmista vapaa-ajan vakuutuksesi voimassaolo!

114601 Puutyö - Kyrö

Elisenvaaran yhtenäiskoulu To 17.30–20.45

14.9.–11.4. Lauri Kainulainen (103 €)

114602 Puutyö - Aura

Auran yhtenäiskoulun A-rakennus/teknisen

työn luokka Ti 18.00–21.00 19.9.–9.4. Esa

Mäki (103 €)

114603 Puutöiden perusteet

Riihikosken yhtenäiskoulu/teknisen työn

luokka Verstas Ti 17.30–20.30 12.9.–2.4. Daniel Saksi (99 €)

114604 Metallityön alkeita

Auran yhtenäiskoulun B-rakennus/tekninen

luokka Ke 17.30–20.30 13.9.–29.11. Daniel Saksi (54 €)

29

114605 Metallityön perusteet

Auran yhtenäiskoulun B-rakennus/tekninen

luokka Ke 17.30–20.30 10.1.–20.3. Daniel Saksi (54 €)

114606 Puukko ja veitsikurssi

Riihikosken yhtenäiskoulu/teknisen työn

luokka Verstas La 9.30–16.00 30.9.–7.10.

Lauri Kainulainen (30 €) Materiaaleja voit ostaa opettajalta.

114607 Polkupyörien, mopojen ja pienkoneiden keväthuolto - Yläne

Yläneen ent. kunnantalo La 9.00–12.00 6.–

13.4. Daniel Saksi (18 €) Työkalumaksu 4 € maksetaan opettajalle kurssin päätteeksi.

Tule saamaan oppia polkupyörän, mopon tai vaikkapa ruohonleikkurin keväthuoltoon. Opettajalla on mukanaan työkaluja, mutta myös omia voit ottaa mukaan. Opiskelija korjaa ja huoltaa itse. Ryhmä kokoontuu ulkotilassa, joten oikein huonon ilman sattuessa kurssiaikaa siirretään.

114608 Polkupyörien, mopojen ja pienkoneiden keväthuolto - Kyrö

Opistotalo La klo 9.00–12.00 11.–18.5. Daniel Saksi (18 €) Työkalumaksu 4 € maksetaan opettajalle kurssin päätteeksi. (ks. kurssi 114607)

ENTISÖINTI JA VERHOILU

Kurssilaisella olisi hyvä olla myös omia tarvitsemiaan verhoiluvälineitä, kuten neulat, vasara, sakset, puukko ja/tai hiomapaperia.

114701 Verhoilun intensiivikurssi

Auran yhtenäiskoulun A-rakennus/teknisen työn luokka La 10.00–15.00, Su 10.00–15.00 16.9.–17.3. Anni Lipasti (77 €) Verhoillaan uudelleen omia kevyitä lepotuoleja ja raheja. Verhoilumateriaaleja voit ostaa myös opettajalta. Lukukauden alussa kerätään työvälinemaksu 5 €. Koululle ei voi varastoida töitä.

114702 Verhoilun- ja sisustusompelu, päiväkurssi

Maarit Kraapan verhoomo, Marttila Ma

9.00–12.00 18.9.–1.4. Maarit Kraappa (94 €) Työkalu- ja tilakorvaus 10 €/kausi maksetaan opettajalle syyskauden ja kevätkauden alussa. Kurssilla tehdään monipuolisesti erilaisia huonekalujen verhoilutöitä ja sisustusompelua, kuten laskos- ja rullaverhoja. Voit myös kunnostaa puisia huonekaluja. Käytössä ovat verhoomon koneet ja laitteet. Verhoilumateriaaleja voit ostaa opettajalta. Varastointimahdollisuus tarjolla suurillekin töille.

114703 Verhoilu- ja sisustusompelu, iltakurssi

Maarit Kraapan verhoomo, Marttila Ti

18.00–21.00 19.9.–2.4. Maarit Kraappa (94 €) (ks. kurssi 114702).

114704 Ikkunoiden restaurointi, syksy Auranmaan Taitotalo/kuvataideluokka Ke

18.00–21.00 27.9.–8.11. Emilia Perho (34 €)

Opetellaan kunnostamaan vanhoja ikkunoita perinteisin menetelmin. Opiskelija hankkii käyttämänsä materiaalit itse. Osa

30

niistä on ostettavissa opettajalta. Tarvikeinfo pidetään ensimmäisellä kokoontumiskerralla.

114705 Ikkunoiden restaurointi, kevät Auranmaan Taitotalo/kuvataideluokka Ke

18.00–21.00 28.2.–3.4. Emilia Perho (34 €) (ks. kurssi 114704).

MUUT KÄDENTAIDOT

Tietoa mukaan kurssille otettavasta välineistöstä ja tarveaineista sekä kurssin aikaisista materiaalihankinnoista löydät internetistä.

114501 Kahvipussi- ja nipsuaskartelu

Riihikosken kirjasto To 16.30–19.30 7.9.–23.11. Seija Saarinen (34 €)

114502 Kahvipussi- ja nipsuaskartelu, kevät

Riihikosken kirjasto To 16.30–19.30 11.1.–11.4. Seija Saarinen (47 €)

114503 Kahvipussiaskartelu, syksy VERKKOKURSSI

La 9.00–12.00 9.9.–2.12. Seija Saarinen 34 €)

114504 Kahvipussiaskartelu, kevät VERKKOKURSSI

La 9.00–12.00 13.1.–13.4. Seija Saarinen (34 €)

114505 Diaper cake course: Vaippakakku vauvajuhliin

Kyrön VPK:n talo Ti 18.00–21.00 10.10. Olena Podliesna (18 €) Tällä kurssilla valmistat itse ihan omanlaisen vaippakakun

tuleviin baby shower -juhliin.

114506 Kimekomi-joulukoristeita

Toimipaikka avoin La 10.00–14.00, Su

10.00–14.00 25.–26.11. Pia Laihonaho (22 €) Materiaalimaksu 5€ maksetaan opettajalle paikan päällä. Kimekomi tarkoittaa “painaa uurteeseen” ja se on japanilainen tekniikka, jossa leikataan veitsellä uurteita styroxiin tai pehmeään puuhun. Uurteeseen painellaan kangasta.

114507 Kalligrafia

Auraamo/kokoustila Ti 18.00–20.15 16.1.–

2.4. Marika Aaltonen (28 €) Opi kirjoittamaan kaunista tekstiä käsin.

114508 Kierrätyskoru vanhoista astioista

Auranmaan Taitotalo/kuvataideluokka La 10.00–15.00, Su 10.00–15.00 2.–3.3. Tiina Raumolin (22 €)

114509 Noitarumpukurssi

Elisenvaaran yhtenäiskoulu/teknisen työn

luokka Pe 17.30–19.45, La 9.00–13.30, Su

9.00–13.30 24.–26.5. Mia Vieltojärvi (22 €)

114510 Saippua valmiista massasta

Auranmaan Taitotalo/kuvataideluokka La 10.00–15.00 25.11. Tiina Raumolin (18 €)

114511 Kontaktivärjäys kasveilla kankaalle

Auranmaan Taitotalo/kuvataideluokka Ti 18.00–19.15, La 10.00–15.00, Su 10.00–15.00 12.–17.9. Tiina Raumolin (22 €) Siirretään kontaktivärjäystekniikalla kasvien värejä ja muotoja kankaalle.

114512 Kirjansidonta

Auranmaan Taitotalo/kuvataideluokka La 9.30–15.30, Su 9.30–15.30 23.9.–11.2. Tiina Raumolin (65 €)

114513 Korttipaja

Yläneen ent. kunnantalo La 10.00–15.00, Su 10.00–15.00 17.–18.2. Tiina Raumolin (22 €)

114514 Christmas tree / Kuusikoriste

joulun juhliin

Auranmaan Taitotalo/kuvataideluokka La 10.00–13.00 11.11. Olena Podliesna (18 €)

Opetuskielinä Englanti, ukraina ja suomi.

31

TOIMIPAIKKALUETTELO

Elisenvaaran yhtenäiskoulu, Kyröntie 16, 21800 Kyrö

Elisenvaaran yhtenäiskoulu/Kurkisali, Kyröntie 16, 21800 Kyrö

Elisenvaaran yhtenäiskoulun Kyrön yksikkö (eli ent. Kyrön koulu), Kyröntie 75, 21800 Kyrö

Opistotalo/Liisa Hellevi -sali, Kehityksentie 2, 21800 Kyrö

Opistotalo/kuvataideluokka, Kehityksentie 4, 21800 Kyrö

Opistotalo/Mediapiste, Kehityksentie 2, 21800 Kyrö

Kyrön kunnanvirasto, Kehityksentie 6, 21800 Kyrö

Kyrön kirjasto, Kyröntie 16, 21800 Kyrö

Kyrön VPK:n talo, Kyröntie 52, 21800 Kyrö

Auran yhtenäiskoulu, Urpontie 2, 21380 Aura

Auran Op-Areena, Urpontie 2, 21380 Aura

Auran Kirkonkulman koulu, Vanha Tampereentie 153 C, 21370 Aura kk

Auraamo, Turuntie 1, 21380 Aura

Auran kudontatila, Huuskantie 14, 21380 Aura

Auran kirjasto, Urpontie 2, 21380 Aura

Aurasali, Urpontie 2, 21380 Aura

Auran kunnanvirasto, Tuulentie 1, 21380 Aura

Marttilan koulu, Metsäniityntie 11, 21490 Marttila

Martintalo, Metsäniityntie 9, 21490, Marttila

Marttilan kudontatila, Härkätie 773, 21490 Marttila

Marttilan Nuorisoseurantalo, Härkätie 1461, 21560 Ollila

Marttilan kunnanvirasto, Härkätie 773, 21490 Marttila

Marttilan kirjasto, Härkätie 723, 21490 Marttila

Marttilan palvelukeskus Suviranta, Myllypellontie 6, 21490 Marttila

Maarit Kraapan verhoomo, Rekoistentie 131, 21490 Marttila

Oripään koulu, Turuntie 33, 32500 Oripää

Oripään liikuntahalli, Koulutie 6, 32500 Oripää

Oripään seurakuntatalo, Kertuntie 5, 32500 Oripää

Oripään kunnanvirasto, Koulutie 2, 32500 Oripää

Oripään kirjasto, Koulutie 2, 32500 Oripää

Oripään opistotila, Yläneentie 1, 32500 Oripää

Pöytyän museopappila, Turuntie 1189, 21880 Pöytyä

Riihikosken yhtenäiskoulu, Yläneentie 10, 21870 Riihikoski

Auranmaan Taitotalo, Auvaistentie 25, 21860 Auvainen

Kisariihi, Yläneentie 14, 21870 Riihikoski

Haukkavuori, Riihikoski, Haukkavuorentie 43, 21870 Riihikoski

Päivä- ja työtoimintakeskus Siksak, Manttaalintie 4, 21870 Riihikoski

Riihikoti, Koskitie 4-6, 21870 Riihikoski

Riihikosken kirjasto, Yläneentie 6, 21870 Riihikoski

Yläneen yhtenäiskoulu, Koulutie 14, 21900 Yläne

Yläneen ent. kunnantalo, Kuntolantie 4, 21900 Yläne

Yläneen palloiluhalli, Koulutie 14, 21900 Yläne

Luontokapinetti, Hovilanmäentie 2, 21900 Yläne

32
33