Nytt fra INC Gruppen

Page 1

Foto: Harlad M. Valderhaug

Nr. 1 - 2018

Vi griper muligheter og skaper verdier 1

www.incgruppen.no


Pilene peker opp 2017 var et rolig år på Fjord Base. Men allerede ved starten av 2018 så vi en betydelig vekst i aktiviteten. Dette vil fortsette utover i 2019, 2020 og videre. Dersom vi er dyktige og heldige vil vi trolig passere 500.000 tonn over kai i løpet av de neste årene. Det er en økning på 50% fra 2017. Stadig nye selskap etablerer seg på basen for å delta i operasjoner vest for Florø. Samtidig gir økt aktivitet en mer krevende hverdag for våre ansatte. Vi ser at vi må styrke vår stab betydelig for å kunne yte den service som forventes. Aktivitetsøkningen må ikke gå på bekostning av helse, miljø, sikkerhet eller kvalitet (HMSK).

Foto: Lisa Giil Photography

I desember ble Norwegian Marine solgt til Brødrene Aa, og vi vil med dette takke de ansatte for samarbeidet vi har hatt siden 1994. Vi ønsker de lykke til videre.

Økning på basen Saga Fjordbase har tidligere i år forsynt Aker BP sin leteboring på Raudåsen. Nå er vi i full gang med flere store operasjoner. Mer om disse operasjonene og kontrakter vi har sikret oss for årene fremover kan du lese på side 6.

En komplett base Vi går inn i en spennende og hektisk tid, noe vi kan gjøre med stor trygghet. Dette på grunn av dyktige og kompetente medarbeidere. Vi hadde ikke klart dette uten alle selskaper som er med å gjøre Fjord Base til en komplett tilbyder av basetjenester.

For å få en base som er mer uavhengig av oljen leter vi alltid etter aktiviteter innen nye næringer. Etablering av PGS sitt anlegg er en del av dette. Fjord Base AS er helt i rute med å bygge opp infrastrukturen på det nye området. Det kan du lese mer om på side 18 og 19. Likeledes arbeider vi for oppstart av hydrogenproduksjon og landbasert produksjon av laks i fremtiden.

Da er det bare å ønske alle kollegaer med familie, kunder, leverandører og innbyggere i Florø og Bremanger en riktig god sommer. Geir Johannessen Adm. direktør SELSKAPENE I INC GRUPPEN • INC Invest AS • INC Support AS

Nye jobber Flere av de tekniske bedriftene i INC Gruppen ser at pilene peker oppover. WIS VVS starter opp igjen med fire nye ansatte. West Industri Service har ansatt 40 nye medarbeidere i 2018. I magasinet kan du også lese om NBN Elektro sitt oppdrag i nord, NCP sine tjenester og verkstedet på Fjord Base. Bruk av tjenester fra Florølandet Transportarbeiderlag vil også øke betydelig. Havlandet Forskningslaboratorium er fylkets eneste tilbyder av medisinanalyser for fôrprodusenter. Havlandet Marin Yngel er opptatt av å prøve seg frem og finne ny kunnskap for å løse utfordringer. Les mer på side 8 og 9.

NYTT FRA INC GRUPPEN

2

• •

Saga Fjordbase AS Fjord Base AS

• • • • • •

NBN Elektro AS West Industri Service AS West Industri Contracting AS WIS VVS AS Norsk Contracting Partner AS INC Vedlikehold AS

• • •

Havlandet Havbruk AS Havlandet Marin Yngel AS Havlandet Forskningslaboratorium AS


Foto: Photoevent

Stor økning i aktivtet I Norsk Contracting Partner finner du blant annet daglig leder Arne Stavøstrand og produksjonsleder Eilif Bjerck. De har motiverte og kvalifiserte medarbeidere med faglig bredde og dybde. De ansatte er både fleksible og effektive, og dermed ligger alt til rette for å møte kundens behov. re. Dette kan dere lese mer om på hjemmesiden til INC Gruppen. Ved oppdrag innen deres fagfelt vil de både planlegge, utføre, teste og dokumentere. Som alle bedrifter i INC gruppen har de stor vekt på HMSK. De er sertifisert etter ISO 9001 og registrert i Achilles.

Vi kan tilby • Tilstandsvurdering • Prosjektering av overflatebehandling • Sandblåsing • Sprøytemaling • Spyling med ultrahøgt vanntrykk • Avsalting • Preservering • Rådgivning

Våre lokaler 320 m2 300 m2 240 m2 125 m2 2400 m2 -

Malerhall Sandblåsingshall Vaskehall Tørrlager Kaldt lager

Ansvarlig utgiver: INC Gruppen i samarbeid med A til Å Grafisk Design og Media Redaksjon: Beate Grønnevik, Karen Sæten Nilsen, Geir Johannessen og Roald Førde. Tekst: Beate Grønnevik og Karen Sæten Nilsen · Grafisk utforming og design: Trond Sagen, A til Å Trykk: Natvik · Opplag: 6.500. Redaksjonen avsluttet 15. juni 2018.

INC Gruppen · Postboks 6 · 6901 Florø · Tlf. 57 75 18 00 · www.incgruppen.no

3

www.incgruppen.no

VÅRE SELSKAP

I årene fremover ser de at aktiviteten vil øke i takt med nye kunder som etablerer seg på Fjord Base. PGS og ombyggingen på Snorrefeltet vil begge ha behov som NCP kan dekke. Med lokaler midt på basen ligger de godt plassert for å ta på seg oppdrag fremover. Dermed søker de nye medarbeide-


Alle mann i arbeid på Botnastranda! Fra venstre: Terje Rosnes, Ronny Osland og Tore Stokke. Foto: Lisa Giil Photography.

Nye muligheter i nye lokaler West Industri Service har flyttet ut av lokalene i Brandsøy, og inn i nye lokaler lengst øst på Botnastranda. Her har de verksted for å arbeide både med rustfritt stål og vanlig karbonstål. nyttår har WIS tilsatt over 40 personer og fortsatt må de takke nei til oppdrag fordi alle er i fult arbeid. Nå arbeider 19 personer i Botnastranda og 85 personer ute hos kunder på skipsverft og andre typiske industrioppdrag. Datterselskapet West Industri Contracting har 30 ansatte som utfører oppdrag innen olje- og gassektoren. Selskapet har de siste årene gjennomført sertifiseringer som gjør at de kan ta på seg flere typer oppdrag. Alt fra enkle reparasjonsoppdrag til oppdrag med omfattende kvalitetskrav.

Den tidligere plasseringen i Brandsøysundet hadde begrensninger med tanke på tilkomst. Via sjøveien var det for grunt til at større fartøy kunne komme til kai. Dermed transporterte WIS mye tungt gods med trailer fra verkstedet på en smal vei gjennom et boligfelt. Større konstruksjoner kunne ikke transporteres inn og ut fra verkstedet. – Fra de nye lokalene har vi tilgang til en stor offentlig kai som har tilstrekkelig dybde. Det er også bedre tilrettelagt for varer og tjenester som blir levert på bil. Logistikken har rett og slett blitt bedre, sier daglig leder Arne Jan Kleiven.

Kleiven ser at flere av næringene som WIS leverer til opplever vekst. – Både olje- og gassnæringen, skipsindustrien og havbruk er på vei opp og vi blir med på turen, avslutter Kleiven.

Flere ansatte og nye sertifiseringer I oktober i fjor måtte Kleiven sende ut varsel om permittering til noen av sine ansatte, på grunn av den lave ordretilgangen. Men så snudde alt. Siden

NYTT FRA INC GRUPPEN

4


En sikker rørforbindelse Med daglig leder Bjørn Inge Igland i spissen, har WIS VVS endelig begynt å få brikkene på plass. Prosessen med å få tak på kvalifisert personell har vært lang og kronglete, men nå har det endelig løsnet. Vi har fått tak i gode medarbeidere som vil løfte WIS Gruppen innen rørlegging både i privat- og industrimarkedet. Rørleggermester Svein Knapstad, sammen med Arild Berg, Wojciech Markiewicz og Dan Kåre Esp vil utgjøre et drømmelag, ifølge Igland selv.

telsen er Dan Kåre Esp. Han har lang erfaring som arbeidsleder på industri, og er i tillegg sertifisert på sveising av PE og plast. I WIS VVS vil Dan Kåre, i tillegg til utførende arbeider, få administrasjonsansvar for lager og verksted, samt fagansvar for PE. I tillegg får selskapet hjelp av Morten Lund som jobber på forskningsskip. I friperiodene stiller han seg vennlig til rådighet for å hjelpe WIS VVS.

Fagbrev og erfaring Berg tok fagbrevet sitt i WIS Gruppen, og vi er glade for at han er tilbake hos oss etter førstegangstjeneste. Knapstad er rørleggermester med lang erfaring innen VVS, VA og PE. Han har også mye kompetanse innen oppdrett og fiskeindustrien generelt. – Vi er utrolig glade for å ha hanket inn Svein. WIS VVS skal bygges opp rundt hans kompetanse og erfaringer, sier Igland.

Nylig signert kontrakt WIS VVS har landet kontrakten med gjennomoppbygging av Global Fish (tidligere Pelagia), samt vedlikeholdsavtale av produksjonslinjen. Hovedoppdraget går på alt innenfor rørstrekk i PE/Plast. Dette gjelder sjøvann, trykkvann, produksjonsvann og luft. Dermed har de nyansatte noe å henge fingrene i fremover. – Fokus skal være på kvalitet, punktlighet og fremragende service, avslutter daglig leder med et smil.

VÅRE SELSKAP

Nyest i stallen Markiewicz er en allsidig og pliktoppfyllende medarbeider som kan ta oppdrag innen sanitær- og industrirørlegging i tillegg til PE. Den ferskeste anset-

Fra venstre: Svein Knapstad, Arild Berg og Bjørn Inge Igland. Foto: Lisa Giil Photography.

5

www.incgruppen.no


Foto: Photoevent

Fortsetter å begeistre Fire personer er ansatt i Saga Fjordbase AS etter at pilene begynte å peke oppover igjen! Elisabeth Rasmussen vil arbeide på materialflyt og blir en del av de som skal forsyne rigger og plattformer vest for Florø. Christian Sunnarvik, Thomas Gåsøy og Ann Iris Holm har fått jobb på logistikksenteret der de er med på å sikre at materiell står klar på kaia til rett tid. Kontraktene som gir arbeidsplasser Asco har gitt Saga Fjordbase ansvar for service og baseoperasjoner i forbindelse med Transocean boreoperasjoner som vil pågå i mange år framover. Neptune Energy skal starte boring i løpet av 2019. Det er ansatte i Saga Fjordbase som drifter det internasjonale lageret til seismikkselskapet PGS. I tillegg borer Wellesley på Grosbeak med Transocean Arctic, og når de er ferdig vil Faroe Petroleum bore med den samme riggen på Rungne. Scarabeo 8 skal bore på Tyttebær for Shell. Og videre fremover kan Saga Fjordbase kan få mobiliseringsoppdrag både på Troll og i forbindelse med vindmøllene som skal til Guleslettene.

– Vi er stolte av å ha dem med på laget, sier Geir Johannessen. Han fungerer som administrerende direktør til Erlend Toftesund er på plass i oktober 2018. Johannessen lover flere nyansettelser og viser til kontraktene som er bekreftet den siste tiden. De siste kontraktene vi har inngått i skrivende stund er med Wintershall og Archer. Saga Fjordbase AS skal levere alle basetjenester til Wintershall Norge AS under produksjonsboringene for Nova og Vega. Archer Norge ha inngått en 4 års kontrakt med opsjoner på 2x3 år for basetjenester fra Saga Fjordbase i forbindelse med sin aktivitet på Snorre A-B og Visund.

Som dere ser har vi i Saga Fjordbase mye å henge fingrene i fremover. Vi har arealet og vi har ansatte som alltid leverer, sier Johannessen. Derfor er vi klar til å gripe de mulighetene som dukker opp vest for Florø.

Snorre Expansion Mye av aktivitetsøkningen fremover er et resultat av at Snorre Expansion Project går fra Florø. Her skal det bores 24 brønner over flere måneder. Videre vil Aibel og Wood Group arbeide fra Florø for å drive henholdsvis ombygging og vedlikehold på Snorrefeltet. De leier da personell fra Saga Fjordbase og sikrer lokale arbeidsplasser.

NYTT FRA INC GRUPPEN

6


Klar for reparasjon av store maskiner Visste du at det finnes et eget verksted på Fjord Base? Verkstedet tilbyr service og reparasjon av anleggsmaskiner, trucker, kraner og lastebiler. Her sikrer de at Saga Fjordbase AS får minst mulig stopp i produksjon. Verkstedet kontrollerer, forutser og planlegger reparasjon før feil og problemer oppstår. Det er Nærtjenesten som er verkstedet sin største eksterne kunde. Ronny Berg er driftsleder ved Nærtjenesten og verkstedet sin kontaktperson. – Vi er veldig fornøyd med at vi kan bruke verkstedpersonell som kjenner våre aktiviteter og behov. De stiller opp på kort tid, når som helst på døgnet, og da vet vi at vi får hjelp når vi trenger det. Verkstedet har et hyggelig personell som vil det beste for oss som kunde, sier Berg.

På verkstedet er helse, miljø, sikkerhet og kvalitet (HMSK) i fokus. I disse dager monterer de opp en skjerm på pauserommet. Her vil de ansatte få nyttig informasjon om sikkerhet i arbeidssituasjonen. Rune Hammerseth er verksmester, og sitter på en solid erfaring.– Vi er klar for nye utfordringer, og inviterer gjerne andre bedriftseiere eller Flora kommune til å ta kontakt om de har behov for reparasjon av store kjøretøy, sier han.

Verkstedet tilbyr blant annet: • Forebyggende vedlikehold og oppfølging • Service • Slangverksted med stort lager av hydraulikslanger • Ombygging og montering av nytt utstyr • Sakkyndigkontroll utført av 3. part

VÅRE SELSKAP

Feilsøking og reparasjoner av maskiner og utstyr - Hydrauliske anlegg - Elektriske anlegg - Sylindere - Aircondition

Verkstedet er klare for nye utfordringer! f.v Ronny Nord, Rune Hammerseth, Christer Leversund Havn, Ole-Tobias Yndestad og Geir Atle Hovlandsdal. Foto: Lisa Giil Photography.

7

www.incgruppen.no


Lærling Emil Barstad sammen med daglig leder Quynh Le. Foto: Lisa Giil Photography.

Raske på lab’en! På Havlandet Forskningslaboratorium (HFL) er det viktig å være raske når det gjelder. Deres kjernevirksomhet består av medisinanalyser i blant annet fiskefôr, våtkjemiske og mikrobiologiske analyser. Men hvorfor har de valgt slagordet «raske på lab’en»? Det er fordi oppdrettsfiskene er avhengige av å få raskt medikamentell behandling når de er syke. Slike analyser må gjøres i løpet av et kort tidsvindu for å sikre et godt resultat, og slik at det når ut til oppdretterne på kort tid. På HFL har de dyktige medarbeidere med høy og variert faglig kompetanse, som arbeider hardt for å levere i tide. HFL har kunder langs hele kysten, men også lokalt i Florø!

linger. Øyvind Alræk, Andrea Eikefjord Standal og Emil Barstad har en travel hverdag der de lærer om laboratoriefag. Det som har overrasket dem mest i arbeidslivet er det store fokuset på helse, miljø og sikkerhet (HMS) som virker inn på alle operasjoner. Eneste tilbyder HFL er eneste laboratorium i Sogn og Fjordane som utfører medisinanalyser for fôrprodusenter. De har også kompetanse som gjør at de kan tilby konsulenttjenester. Dette vil si at de kan leie seg ut til fôrprodusenter som blant annet QP (kvalifisert person). QP må godkjennes av Statens legemiddelverk. Det er en instans som gir QP myndighet til å godkjenne medisinfôret før det gå ut til kunde/ bruker. Fôrprodusenter kan ikke levere ut fôret uten godkjenning av QP.

Studiekvalitetsprisen bekrefter kunnskapsnivået Daglig leder, Quynh Le, har en bistilling som universitetslektor på Universitetet i Bergen. Her underviser hun farmasistudentene i å formulere og lage legemidler, samt produksjon av legemidler. Tidligere måtte studentene på UIB til England for å ta faget. I midten av juni mottar Le og hennes kollegaer på UIB Studiekvalitetsprisen 2018. Studiekvalitetsprisen er en bekreftelse på at den faglige kompetansen ved HFL i Florø er svært høy.

HFL er også på utkikk etter nye markeder. Daglig leder Quynh Le skal derfor delta på oljemessen i Stavanger sammen med fleire andre selskap i INC Gruppen.

Lærlinger for fremtiden For å vokse videre må de satse på fremtiden. HFL syns derfor at det er en god investering å ha lær-

NYTT FRA INC GRUPPEN

8


Alltid klar for ny kunnskap Havlandet Marin Yngel (HMY) produserer yngel av torsk, og de har avlet frem sin egen unike oppdrettstorsk. De produserer også yngel og settefisk av berggylt. Fiskevelferd og biologi er hele tiden i fokus. Kunnskap er en flaskehals fordi det er få aktører som arbeider med torsk og berggylt. Medarbeiderne ved HMY må stadig være på utkikk etter ny informasjon. Også leverandørindustrien rundt artene er lite utviklet, og dermed tar de på seg utfordringer som ligger utenfor deres kjerneområde. Eksempelvis utviklet de sitt eget stamfiskfôr til berggylten da de ikke var fornøyd med kvaliteten på fôret på markedet.

Kent Arne Hopland arbeider med vinterens produksjon av torsk. Foto: Eivind Nordvik Hauge.

Utenfor lokalene til HMY planlegges det et pilotanlegg for oppdrett av laks på land, i regi av Havlandet RAS Pilot AS. Der skal HMY sammen med ulike samarbeidspartnere dokumentere hvor effektivt det er mulig å produsere laks frem til slakt. Dette foregår i lukkede systemer på land. Konsensjonen er på plass, og INC jobber med finansiering av anlegget.

– Her måtte vi prøve og feile. Da trenger vi nysgjerrige og engasjerte medarbeidere, samt gode relasjoner til de ulike forskningsmiljøene, sier daglig leder Halvard Hovland.

Mer arbeid i nord I fjor fikk NBN Elektro sitt nordligste oppdrag på fôrfabrikken i Meløy kommune i Nordland. Den fornøyde kunden har resultert i flere oppdrag. Dermed sender NBN fortsatt kvalifiserte arbeidere nordover. Ved Ewos Halsa, sør for Bodø, jobber de nå med oppgradering og bytting av hovedfordelinger på fabrikken. De har også stått for oppgradering av sikkerhetssystemet. Kenneth Fotland leder arbeidet på stedet. – Alt i alt har det vært mye aktivitet på Ewos. Vi er glade for å få være med på slike interessante og utfordrende jobber, sier Fotland.

VÅRE SELSKAP

Her i området har de ansatte i NBN Elektro arbeidet ved Ewos Florø. De har også ferdigstilt arbeidet ved Vågsøy Ungdomsskole og flerbrukshall. Nå er flere av de ansatte i gang med arbeidet på Docen 2. NBN Elektro har kunden i fokus, samtidig som de er svært opptatt av helse, miljø og sikkerhet (HMS). Med et solid lager og døgnåpen vakttelefon kan de stille på kort varsel. Ring vakttelefonen på 57752800 for å få hjelp til de fleste elektriske utfordringer. Her ser vi NBN Elektro utenfor Ewos Halsa. Foto: Pål Hillersøy.

9

www.incgruppen.no


Foto: Anita Øygard.

Båthotellet utvikler seg På Kinn Marina i Brandsøysundet bygger de både kaianlegg og dock som ferdigstilles mot slutten av juni. De har også fått serviceoppdrag som bunnsmøring, vask og diverse vedlikehold. Dermed er den nye bedriften godt i gang. PGS vil ha behov for vedlikehold, opprusting og service på arbeidsbåtene hele året, og Kinn Marina ønsker å være med i kampen om å kunne tilby nettopp disse fasilitetene og tjenestene. – Vi forsøker å imøtekomme de forespørslene som kommer, så om vi kan hjelpe deg og din bedrift er det bare å ta kontakt, avslutter Igland.

Så langt har rundt 20 båter allerede booket plass til kommende vintersesong. – Det er veldig hyggelig å se at markedet etterspør tjenestene vi tilbyr, sier daglig leder Bjørn Inge Igland. Privatmarkedet er spennende, men for å ha flere ben å stå på ser de også på bedriftsmarkedet. – Vi holder på å lage tilbud til PGS vedrørende vedlikehold og lagring av standby-båter, røper Igland.

Mer informasjon finner du her: www.kinnmarina.no

Grafisk element for fremtiden INC gruppen består av 13 selskap og rundt 300 ansatte. Med et nytt grafisk element skal selskapene vise seg fra samme side i markedsføringen fremover. Det grafiske elementet er utviklet av Trond Sagen ved A til Å i tett samarbeid med markedskoordinator Karen Nilsen i INC Gruppen. Fargene som er valgt er ikke tilfeldig. – Det svarte feltet symboliserer at Fjord Base startet som en forsyningsbase for olje. Den blå fargen er logofargen vår og den viser også at vi har flyttet oss inn i havbaserte næringer med Havlandet-bedriftene, forklarer Nilsen. Den grønne fargen illustrerer det grønne skiftet. INC gruppen ser nå på produksjon av hydrogen og vi

NYTT FRA INC GRUPPEN

har de siste 18 månedene jobbet målrettet med reduksjon av utslipp i Lean and Green. – Vi har flere prosjekt der vi arbeider med nye energiformer og dermed var det naturlig å trekke inn grønnfargen, sier Nilsen Det grafiske elementet vil dukke opp på visittkort, presentasjoner og annen markedsføring av INC Gruppen i fremtiden.

10


Alltid på utkikk etter nye talent Etter noen år med lav aktivitet øker oppdragsmengden her på forsyningsbasen. Både Saga Fjordbase AS, Fjord Base AS, NBN Elektro AS og West Industri Service AS har søkt etter nye medarbeidere i 2018. I fremtiden ser INC Gruppen for seg et økende behov for ressurser innen blant annet logistikk og baseaktivitet. markedsavdelingen, IT, innkjøp og helse, miljø, sikkerhet og kvalitet (HMSK). Sylwia har lært om ulike sider ved det å drive en virksomhet. – Jeg har trivdes veldig godt her i INC Gruppen, og jeg er takknemlig for denne muligheten, forteller hun.

Ettersom fremtidens arbeidskraft er viktig for INC Gruppen, setter de av tid og midler til å ta imot lærlinger. I år har lærlinger arbeidet hos NBN Elektro AS, Havlandet Forskningslaboratorium AS, Saga Fjordbase AS og West Industri Service AS. De ansatte har hatt stor glede av å rettlede ungdommer som er ivrige etter å lære. – Vi har behov for ulik kunnskap i de ulike selskapene, og vi har stor variasjon i kompetansen til medarbeiderne våre. Vi ser på dette som et konkurransefortrinn, sier HR-rådgiver Anne Marie Heimtun.

Den naturlige skolesekken INC Gruppen vil vise elevene i Flora kommune det store spennet i arbeidsplasser her på Fjord Base. Vi har derfor deltatt i prosjektet «den naturlige skolesekken» i samarbeid med Flora Ungdomsskole. Dermed har alle elevene som går i 9. klasse fått en omvisning på Fjord Base i samarbeid med markedsavdelingen. – Vi ønsker å informere elevene om hvilke jobber som finnes her. Om 20 år er det nemlig de som driver forsyningsbasen, presiserer markedsansvarlig Beate Grønnevik.

INC GRUPPEN

Utplasseringselev fra VGS Saga Fjordbase har denne våren hatt Sylwia Serwa på utplassering fra Flora Videregående Skole. Hun har arbeidet hos logistikksenteret, i resepsjonen og på økonomiavdelingen. Hun har også vært innom

Her ser vi lærlingen Ole-Tobias Yndestad i arbeid på verkstedet til Saga Fjordbase. Foto: Beate Grønnevik.

11

www.incgruppen.no


Flere selskaper på basen møtes jevnlig til Industrivern-øvelser. Her fra forrige brannøvelse. Foto: Merete Haarklau.

Vår trygge arbeidsplass INC Gruppen arbeider kontinuerlig for at de HMS og kvalitetskravene som er satt skal innfris. Kravene gir retning for alt arbeid som gjøres. I dette arbeidet er risikokartlegging, forbedring og erfaringsoverføring viktige oppgaver. – Vi blir aldri ferdig med å jobbe med helse, miljø, sikkerhet og kvalitet (HMSK). Det er alltid noe vi kan lære, og områder vi kan bli bedre på. I INC ønsker vi å være foregangsvirksomhet innenfor HMSK, slik at vi kan være gode verdiskapere for samfunnet og gode lagspillere for hverandre, sier HMSK leder ved Saga Fjordbase AS, Ingvild Hovland.

de forberedt på å håndtere ulike hendelser som kan forekomme på Fjord Base. Den siste store øvelsen som ble arrangert var en brannøvelse, og der deltok aktører fra forskjellige selskap.

Miljøvennlig innkjøp Vi skal være en miljøvennlig, effektiv og sikker base. Miljø var i fokus da vi kjøpte inn vår nyeste kran. Kranen er den beste på markedet med hensyn til utslipp av miljøgasser. Den er nemlig utstyrt med en elektrisk motor, og ikke bare en dieselmotor slik de fleste andre kraner er.

Verneombudets rolle De ulike selskapene i INC Gruppen har egne verneombud. Verneombudet sin rolle er å ivareta arbeidstakerens interesser i saker som angår arbeidsmiljøet. De skal se til at virksomheten er innrettet og vedlikeholdt, og at arbeidet blir utført på en slik måte at hensynet til arbeidstakerens sikkerhet, helse og velferd blir ivaretatt.

Industrivern og redningsstab For å sikre at arbeidsplassene våre på Fjord Base er trygge og sikre har vi eget Industrivern og en redningsstab. Industrivernet består av flere forskjellige firma på Fjord Base. De rykker ut først ved en eventuell ulykke, en brann, oljeutslipp eller lignende. Industrivernet har flere øvelser i løpet av et år. Slik er

HMSK leder Ingvild Hovland. Foto: Lisa Giil Photography

NYTT FRA INC GRUPPEN

12


Livsstilstiltak for en bedre hverdag for våre ansatte Her i INC gruppen ønsker vi å legge til rette for gode helsetiltak. Vi har tro på at det gir positiv gevinst, både i form av god trivsel på arbeidsplassen og mindre sykefravær. Den største gevinsten vil de ansatte selv få ved å komme i bedre form. I samarbeid med Bedriftshelsetjenesten planlegger vi en hel dag med foredrag, veiledning om trening og kosthold, fjelltur på ettermiddagen, samt tilbud om livsstils-screening. Screeningen gir status på kroppssammensetningen av muskelmasse, vann, ben, innvendig fett samt hvileforbrenning. Vi tror det forbedrer arbeidsmiljøet å ha fokus på helsebringende tiltak!

I en årrekke har vi hatt et godt utstyrt trimrom som er tilgjengelig for de ansatte og deres familier, og vi ser at trimrommet stadig blir mer brukt. Sykle til jobb-aksjon Akkurat nå er vi med på en landsomfattende sykle til jobb-aksjon. Denne aksjonen er en tradisjonsrik aktivitetskonkurranse, hvor en registrer all aktivitet i løpet av en periode. INC Gruppen har 5 lag påmeldt, og på kommune- og fylkesbasis ligger vi helt i tet. På landsbasis er det over 2000 bedrifter som er med, og vi er veldig fornøyd med å være blant de 100 beste. Vi satser på at det holder helt til mål den 17. juni!

Velforeningens rolle For å styrke det sosiale miljøet og fellesskapet blant ansatte i konsernet, ble det i 2015 stiftet en velforening. Styret i velforeningen arrangerer varierte aktiviteter og sosiale sammenkomster for de ansatte. I 2017 ble det blant annet arrangert helgetur, sommerfest, hyttetur, kajakktur og skitur. Vi gleder oss til å se hva som dukker opp videre i 2018.

INC GRUPPEN

En fullpakket helsedag Vi er for tiden også i en planleggingsfase for en helsedag som skal gå av stabelen før sommerferien.

På bildet ser vi et knippe av våre sporty medarbeidere som har vært med på Sykle til jobb-aksjonen. Fra venstre: Bjarte Sæterskar, Karen Nilsen, Olav Lillebjerka, Anja Karlsen, Emsud Dzelatic, Merete Haarklau, Marit Hjelmers og Anne Marie Heimtun. Foto: Beate Grønnevik.

13

www.incgruppen.no


Foto: Lisa Giil Photography

BASEPROFILEN Jan-Ove Grindheim

NYTT FRA INC GRUPPEN

14


Det var tilfeldig at Jan-Ove Grindheim (47) starta på basen sommeren 1996. Siden den tid har arbeidsfeltet vært varelager og logistikk. – Det er et godt arbeidsmiljø og utrolig kjekke folk her, sier materialkoordinator for Saga Fjordbase. – Uten trivsel hadde jeg slutta for lenge siden. her er godt drevne i arbeidet, og den erfaringen er kanskje den viktigste. Jobben er veldig variert – fra kontor- og papirarbeid til truckkjøring og pakking av utstyr i konteinere og basketer. Vi laste og losser biler og må ha full kontroll på at alt er på plass – og at det ikke er løse gjenstander under transport.

Jan-Ove som har trakka barneskoa – eller rettere sagt fotballskoa – på Kjelkenes, kom til Florø som skoleelev på videregående. – Jeg gikk på sveis og mekanisk og starta yrkeskarrieren min som lærling på verftet. Han har fagbrev som platearbeider, men på grunn av problem med hørselen ble det omskolering og 3 år på elektro. – Jeg fikk ikke læreplass, men var heldig og fikk meg jobb her på basen. Nå har det gått 22 år, smiler han fornøyd.

Variert erfaring Jan-Ove har vært ansatt hos Saga Petroleum og Saga Fjordbase de siste 22 årene, men har periodevis vært utleid til StatoilHydro og GDF-Suez. Han setter pris på en variert arbeidsplass, og forteller at han var med og bygde opp lageret til Vargskipet. Under oppstarten av Gjøaplattformen var han utleid for å få på plass inn- og utgående varetrafikk. I tillegg har han hatt noen turer på Visund. – Det har skjedd store endringer i næringen disse årene. Nå skal alt være mer effektivt, men samtidig er sikkerheten mye mer vektlagt enn på nittitallet.

... vi som er her er godt drevne i jobben, og den erfaringen er kanskje den viktigste ... Koordinerer varestrømmen I 1996 var det returen fra riggene til Saga Petroleum, han tok seg av. Senere har han jobbet mest med å koordinere varestrømmen som går fra basen til riggene. De siste 7–8 årene har Jan-Ove koordinert alt som går til leteboring. Akkurat nå er det mye jobb for Wellesley Petroleum, som har planer om 3 letebrønner vest for Florø. – Jeg får beskjed fra operatøren i Stavanger, og så koordinerer jeg utsending med for eksempel Halliburton og Sar – og sørger for at de får ut alt fra boreutstyr og bulk til kontorutstyr og mat. Vi har en finger i alt som får arbeidet til å fungere ute i Nordsjøen.

... vi har en finger i alt som får arbeidet til å fungere ute i Nordsjøen ...

Tilgjengelig døgnet rundt – Med så mye leteboring blir det utvilsomt travelt, sier en optimistisk koordinator. Han må stort sett være tilgjengelig døgnet rundt, også på fritiden. – Båtene kommer og går når det passer for dem, og da må vi være tilgjengelige. Hver tredje helg har jeg vakt, og jeg setter pris på at de som avløser meg ringer når de lurer på noe, slår han fast. Bare når det er hjortejakt er det helt fri. – Det vet de som jeg jobber med, smiler han.

Om høsten er det fiske i fjellvann og hjortejakt som er de største lidenskapene. Både han og samboer har aner fra Nordalsfjorden, som har terreng for både ørretfiske og hjortejakt. – De eneste gangene telefonen blir slått av er når jeg er på post på hjortejakt. Medarbeiderne mine vet akkurat når det skjer, smiler en pliktoppfyllende materialkoordinator.

Papir og truck På spørsmål om hvilke egenskaper som trengs i jobben, legger Jan-Ove vekt på at en må være villig til å jobbe mye og ha orden på sakene. - Vi som er

Tekst: Anita Øygard A til Å Grafisk Design og Media

15

www.incgruppen.no

INC GRUPPEN

Fri med fotball og hjort Mange kjenner nok Jan-Ove som en habil fotballspiller og etterhvert trener. – Jeg har brukt noen timer med fotballskoa på ja, både for Svelgen, Eikefjord, Tempo og Florø Fotball. Nå er fotballskoa lagt på hylla, men jeg har vært trener for laget til den eldste sønnen min på 19 år – og nå for den mellomste på 10 år. Det betyr mye moro, og en god del farting i sommerhalvåret.


Foto: Lisa Giil Photography

Jim blir pensjonist I mars 1989 hadde Jim Haugland sin første dag på jobb som Basesjef i Fjord Base AS. Selskapet har blant annet ansvar for å utvide basen etter behov, og føre opp bygg for utleie, bygge kaier og tekniske anlegg. Forsyningsbasen har vokst fra 250 dekar til 900 dekar og antall leietakere har tredoblet seg. Det betyr at Jim har hatt mye å gjøre disse 29 årene. Dette har tatt tid og medført mye arbeid. Det første innspillet til det nye arealet som står ferdig i år ble sendt Flora kommune i 1998. Det tok altså 20 år!

Det er få som har vært med på å forme forsyningsbasen i like stor grad som Jim Haugland. Når vi spør om hva som er det beste med jobben trekker han frem varierende og interessante arbeidsoppgaver, hyggelige kollegaer og et godt arbeidsmiljø. Han synes også det har vært kjekt å få være med på den prosessen Fjord Base har gjennomgått fram til i dag. Han konstaterer at Fjord Base, slik den nå framstår, er klar for å ta imot økt aktivitet de nærmeste årene.

Hva skjer nå? Fra 1. august skal Jim tre inn i pensjonistenes rekker, men han fortsetter å jobbe i Botnaneset Industriselskap AS i en 20% stilling. Han vil også være tilgjengelig for kompetanseoverføring når ny basesjef er på plass. I tillegg skal han nyte dagene sammen med kone og bruke mer tid på familie, hus og hjem, reise på turer i inn – og utland. Om sommeren blir det nok litt laksefiske også. – Det er en uvant tanke å skulle bli pensjonist, men det skal bli spennende å prøve det også, avslutter han.

Fjord Base AS som arbeidssted Fjord Base AS sin sterke side er at selskapet har en liten og effektiv stab. Han er glad for at basen har unngått større uhell i byggeprosjektene fordi de hele tiden har hatt fokus på helse, miljø og sikkerhet (HMS). INC Gruppen har eiere som tenker langsiktig og de har vilje til å investere i fremtiden. De har også evne til å ta raske beslutninger når dette har vært nødvendig for utvikling av basen. –Jeg er stolt av at jeg har vært med på å legge grunnlaget for de arbeidsplassene vi har her i dag.

FAKTA OM FJORD BASE • Fjord Base er navnet på den største forsyningsbasen i Norge • Fjord Base AS er eiendomsselskapet som har ansvar for utbygging av baseområdet og inngåing av leieavtaler • Saga Fjordbase AS er baseoperatør Fjord Base og de leverer tjenester som pakking, forsendelse, transport og løft på basen, lasting og lossing av fartøy og lagerhåndtering

For å sikre tilgang på nytt areal er det viktig å ligge litt forut for sin tid. Dette er for å stå klar når selskap trenger nye areal for å skape verdier og arbeidsplasser. Det vanskeligste og mest langdryge han har arbeidet med har vært utvidinger av Fjord Base.

NYTT FRA INC GRUPPEN

16


Hva skjer når Wellesley velger Florø? Wellesley Petroleum er et norsk letefokusert oljeselskap med hovedkontor i Stavanger. De er nå på plass i Florø for å bore tre nye letebrønner i Grosbeak-området, i nærheten av Gjøa. Fjord Base er valgt som forsyningsbase. Men hva vil det egentlig si? Saga Fjordbase AS er det selskapet i INC Gruppen som blir mest involvert i en leteboring. De er baseoperatør på Fjord Base og dermed leverer de tjenester som blant annet pakking, transport og løft, lasting og lossing av fartøy og lagerhåndtering. Saga Fjordbase sin oppgave blir å forsyne fartøyene med alt de trenger for at riggen, Transocean Arctic, skal kunne gjennomføre boringen.

Flere selskap bidrar I dag har 550 mennesker i 60 ulike selskap sin arbeidsplass på Fjord Base. En leteboring medfører arbeid for flere selskap på basen enn de som er en del av INC Gruppen. Blant disse er Halliburton som leverer brønnvæske til Wellesley. – Når en operatør velger Florø sikrer vi de lokale arbeidsplassene, sier daglig leder i Halliburton, Wenke Domben.

Hvem gjør jobben? Baseprofil Jan Ove Grindheim er materialkoordinator frå Saga Fjordbase mot Wellesley. Han sikrer at alt fra mat til boreutstyr er pakket og klart på kaia når båtene som går mellom riggen og basen ankommer.

Hvorfor Florø? Valget til Wellesley gir mer transport til basen og høyere båttrafikk. Wellesley sitt valg om å forsyne leteboringsoperasjonen fra Florø øker aktiviteten i området. Men hva gjør at et oljeselskap velger Florø? – Det som er viktig for Wellesley i valg av forsyningsbase er foruten basens beliggenhet i forhold til offshoreoperasjonene, at man får prioritet og at basen har kapasitet til å håndtere vår operasjon. I tillegg er det viktig at det er sikre og effektive logistikkoperasjoner og ikke minst at basen har flinke og dedikerte folk, sier Trond Gravem i Wellesley Petroleum

FJORD BASE

På logistikksenteret sitter flere medarbeidere fra Saga Fjordbase. De sørger for riktig og effektiv lasting og lossing av båtene, og sikrer at båtene legger til ved rett kai. I tillegg kan oljeselskapet be om tekniske tjenester fra WIS, NBN eller NCP. Fjord Base AS, eiendomsselskapet her på basen, leier ut areal i leteperioden.

De ansatte i Saga Fjordbase sikrer at en leteboring går knirkefritt. Foto: Karen Nilsen.

17

www.incgruppen.no


Det nye arealet i vest klargjør Infrastrukturen på det nye arealet til forsyningsbasen tar form. Fjord Base AS er i gang med å bygge PGS sitt internasjonale lager som blir på 2000 m². De bygger også 150 m² kontorlokaler og et L-formet kaianlegg på 100m x 44m. Fjord Base AS har bestilt et trykkaukeanlegg på 1610 m³ som du kan lese mer om på side 23. Parallelt arbeider selskapet med å ferdigstille vei, vann og avløp, samt fiber og el-forsyning til det nye området. Det nye arealet er på omtrent 160 dekar. PGS leier omtrent 14 dekar og 8 dekar går til veier og vannbassenget. Det er altså mer areal igjen til å møte aktivitetsøkningen som forventes. Dermed kan utbyggingen bidra til at det skapes verdier og nye arbeidsplasser også i fremtiden. Forrige utgave av INC nytt ligger på vår hjemmeside. Der får du en innføring i planene om landbasert oppdrett av laks og hydrogenfabrikk. – Dette er planer vi arbeider videre med. Vi ønsker å sikre at forsyningsbasen Fjord Base vil forbli en viktig arbeidsplass i fremtiden, sier basesjef Jim Haugland.

Begge foto: Helldal AS

NYTT FRA INC GRUPPEN

18


FJORD BASE

res for verdiskapning

19

www.incgruppen.no


Fra venstre: Sigurd Øistein Døsen i Equinor, Aksel Plener i Shell og Oddvar Aarberg i Neptune Energy foran båten som ligger til kai på Fjord Base. Foto: Karen Nilsen.

Florø viser vei til økt operatørsamarbeid

I Florø har operatørselskapene Neptune Energy, Shell og Equinor(tidligere Statoil) gått sammen om logistikktjenester. De tre selskapene deler nå på forsyningsfartøy og helikoptre, og kan dermed drive en mer effektiv logistikktjeneste. ikke ville klart på egenhånd, sier Aksel Plener, Knarr Onshore Manager i Shell.Plener forteller at alle selskapene sparer utgifter på samarbeidet, og at dette øker lønnsomheten og bidrar til å forlenge levetiden for alle feltene som er involvert.

Avtalene om samarbeid mellom de tre operatørselskapene i Florø gir bedre utnyttelse av ressursene, og gjør Florø enda mer attraktiv som baseby. – Vi er veldig glade for samarbeidet med Shell og Equinor. Uten samseiling og deling av helikoptre ville vi vært nødt til å kjøre med fartøy der lasteplassen ikke blir utnyttet godt nok, og vi ville hatt en dårligere utnyttelse av helikopterkapasitet, sier logistikksjef Oddvar Aarberg i Neptun Energy.

Våren 2017 begynte Neptune, Shell og Equinor å fly helikopter sammen, og i mars 2018 startet de første samseilingene med forsyningsfartøy ut fra Florø med de to fartøyene Havila Charisma og Rem Eir.

Sentrale aktører i olje- og gassbransjen i Norge ser potensiale til økt samarbeid for å styrke konkurranseevnen til norsk sokkel, og et av områdene som er identifisert er samarbeid innen logistikkområdet. Både interesse- og arbeidsgiverorganisasjon Norsk Olje og Gass og samarbeidsarenaen Konkraft har pekt på behovet for samarbeid.

Resultatet er bedre utnyttelse helikoptre, og av lasteplassen på forsyningsfartøyene. – Vi går sammen fordi vi ser at alle aktørene på norsk sokkel vinner dersom vi klarer å gjøre norsk sokkel mer konkurransedyktig gjennom effektive operasjoner. – Samtidig regner vi med å spare 6.800 tonn i CO2-utslipp i året ved å seile sammen ut fra Florø, sier basesjef Sigurd Øistein Døsen i Equinor. Det tilsvarer utslipp fra over 3.500 biler.

Konkraft-rapporten peker på at operatørselskapene på norsk sokkel bør åpne for mer deling og samarbeid rundt logistikk, og også videreutvikle felles logistikk- og beredskapsløsninger. – Hele bransjen er opptatt av å styrke samarbeidet, og i Florø har vi demonstrert at vi kan jobbe godt sammen. Når vi samarbeider kan vi ta ut stordriftsfordeler som vi

NYTT FRA INC GRUPPEN

Samarbeidet bidrar også til å effektivisere selve basedriften i Florø, der operasjoner lettere kan planlegges på tvers av operatørene.

20


Wintershall-kontrakt til Saga Fjordbase Saga Fjordbase AS er tildelt rammeavtale med Wintershall Norge AS for levering av alle basetjenester til produksjonsboringene på Nova- og Vega-feltene, samt eventuell leteboring i området. I tillegg blir det stor aktivitet på basen når Subsea 7 starter installasjon av havbunnsrammene og rørledninger til Nova. langvarig kontrakt har interessen vært stor og vi har vurdert flere rigger. Når operasjonene starter vil vi bruke ett forsyningsfartøy og eventuelt kjøpe kapasitet av de andre operatørene som bruker Fjord Base, legger Nilsen til.

– Saga Fjordbase har alltid vært en meget godt organisert og effektiv base, og er blitt enda mer effektiv etter utbyggingen og omorganiseringen av hele området. I tillegg kan basen tilby hele spekteret av nødvendige leveranser for våre operasjoner, sier leder for logistikkavdelingen i Wintershall, Arne Kjetil Nilsen.

På et leverandørmøte som Maritim Forening Sogn og Fjordane arrangerte i april, opplyste Subsea 7 at også de i stor grad vil benytte Fjord Base når selskapet skal installere de to havbunnsrammene, produksjonsrørledninger og kontrollkabler.

Wintershall planlegger å bore tre nye produksjonsbrønner på Vega og seks produksjonsbrønner på Nova. Det er ventet at den hektiske boreperioden vil strekke seg fra tredje kvartal i 2019 og halvannet år framover. – Kontrakten er basert på at vi har ett kontaktpunkt på Fjord Base som styrer all vår aktivitet på våre vegne. Vår erfaring er at dette er mest effektivt fordi vedkommende kjenner basen og alle leverandørene veldig godt, sier Nilsen, og legger til at Wintershall har brukt Fjord Base i en årrekke.

– Det er ingen tvil om at Nova-utbyggingen kommer til å vise igjen på basen og i Florø både i 2019 og 2020, sier Nilsen. Arne Kjetil Nilsen er leder for logistikkavdelingen til Wintershall Norge AS, som har tildelt en betydelig kontrakt til Saga Fjordbase. I bakgrunnen det norske hovedkontoret i Stavanger.

FJORD BASE

Hvilken borerigg vil dere benytte? – Vi tildeler riggkontrakten i løpet av sommeren. Siden dette er en

Illustrasjon: Wintershall/M&L.

21

www.incgruppen.no


3 på basen 1. 2. 3.

Hva er din jobb på basen? Hvor lenge har du jobbet her? Hva tror du om oljeframtida til basen og Florø?

LENI NYVOLL OLSBØ Controller 1.

Jeg jobber som controller på Logistikksenteret. Det vil si at jeg blant annet sjekker timer på personell og maskiner, og ferdigstiller fakturagrunnlag.

2.

Jeg har vært her i 28 år. Jeg startet i Saga Petroleum i 1990. Fra år 2000 og frem til i dag har jeg arbeidet i Saga Fjordbase.

3.

Jeg syns det ser positivt ut for basen og for oljemiljøet i Florø. Vi har mange dyktige og flinke folk i basemiljøet som jobber på for at nye aktiviteter skal komme hit.

Foto: Margrethe Nordal Sunde

Besøk oss på ONS 2018! I august går oljemessa i Stavanger av stabelen. Offshore Northern Seas (ONS) har som formål å være en sentral møteplass for den internasjonale energibransjen. INC Gruppen deltar for å trekke mer aktivitet til Fjord Base og Florø. ONS er en messe med over 1000 utstillere fordelt på 10 haller. I tillegg avholdes flere konferanser i hallene, og på ettermiddagen samles deltakerne til festival i Vågen. INC Gruppen vil være representert på Vestlandet sin stand nummer 7170 i hall 7. Vi vil også være tilgjengelig i Florø-teltet på festivalen i Vågen. Vi ser frem til å promotere forsyningsbasen i Florø. Kom gjerne innom om du skal delta på ONS.

ISMAIL HAQQI Bas for FTA 1.

Jeg er trucksjåfør og BAS på rørbåter. Jeg jobber med mye forskjellig og ingen dager er like. Som BAS har jeg et overordnet ansvar på kaien når vi har rørbåt. Jeg er ansatt i Flora Transport Arbeiderlag(FTA).

2.

Jeg startet i 2008, og har trivdes siden.

3.

Vi har varierende arbeidsdager og aktiviteten svinger mye med både oppturer og nedturer. Men jeg tror det generelt vil komme mer og mer aktivitet fremover. Jeg tror på mye arbeid i 2019.

Skal du samle familie og venner? I idylliske omgivelser på Iglandsvik finner du Havly Pensjonat. Velkommen til kystkultur, sandstrender og fiskeeldoradoet Bremanger. Ta kontakt med oss for å booke ditt arrangement på Havly. Vi tilbyr overnatting til deg som ønsker en opplevelsesreise blant naust og sandstrender. Her kan du oppleve sjarktur og havfiske, påhengs, fjellturer, stangfiske fra neset, sydendag på stranda i storslagen og kontrastrik natur. Ta kontakt med oss på e-post: havly.bremanger@enivest.com eller telefon 57 79 21 30 / 91 83 36 11

TOMMY LØKKEBØ Maskinfører Saga Fjordbase 1.

Jeg er maskinfører for Saga Fjordbase og driver med alt fra kraner, trucker og trekkvogner. Vi arbeider med lasting og lossing på kai.

2.

Jeg har jobbet her i 8 år.

3.

Jeg tror det kommer til å bli veldig bra fremover med mye godt arbeid. Jeg ser positivt på fremtiden til Fjord Base.

Foto: Ingvild Kjølsdal

NYTT FRA INC GRUPPEN

22


Gjengen i Lean and Green har blitt godt kjent på tvers av selskap. Foto: Karen Nilsen.

Samarbeidet fortsetter Under tittelen «Lean and Green» har 15 bedrifter på Fjord Base møttes til dialog hver 14. dag siden desember 2016. Målet er å forbedre samarbeidet mellom bedriftene samtidig som utslipp reduseres. Forsyningsgruppen har sørget for at skipene lastes og losses raskere enn før. Dermed kan operatørene velge å sende skipene ut tidligere slik at de kan gå på lavere fart. Det sparer både utslipp og kostnader. Rørgruppen har gjort flere tiltak for å redusere trafikken på basen, noe som også fører til redusert utslipp. Blant annet samler de nå flere enkeltordrer per tur. Det er noe HMSK leder i Saga Fjordbase, Ingvild Hovland, er svært positiv til. – Dette er forbedringsarbeid på sitt beste. Det gir resultater både for sikkerhet, ytre miljø og effektivitet

Operatørene på basen har vært involvert i arbeidet. Noen har deltatt i møtene og levert konkrete løsninger. Andre har kurset deltakerne i Lean-tankegangen. Maritim Forening Sogn og Fjordane har koordinert arbeidet frem til nå. Fra og med juni 2018 kommer lokale krefter fra Deloitte inn for å utarbeide en verdistrømsanalyse. Rapporten de leverer vil peke på nye muligheter for forbedringer.

Fra Florø sentrum kan du se utviklingen på det nye området på Fjord Base. Like ved broen som går over til det nye området har det kommet opp et vanntårn. gitt oppdrag til eksterne, lokale selskap som Allbygg Prosjektleder Roger Vartdal i Fjord Base AS presiFlorø AS og Norconsult Sogndal AS. Vatek AS har leserer at det korrekte navnet er et trykkaukeanlegg. Bygget skal opprettholde et jevnt vanntrykk for hele vert selve bassenget. – Arbeidet ble utført med høyt baseområdet. – Ettersom Fjord Base er Norges fokus på helse, miljø og sikkerhet(HMS) og bedriflengste forsyningsbase, trenger vi å kompensere for tene har levert til avtalt tid og pris, avslutter Vartdal. trykkfall i rørledningene, forklarer Vartdal. Trykkaukeanlegget rommer 1,6 millioner liter vann og ved å fylle det om natten kan vi fordele vannforbruket vårt mer jevnt utover døgnet. Flere av bedriftene i INC Gruppen har bidratt til å bygge anlegget. West Industri Service AS står for rørarbeidet i stål, mens WIS VVS AS fikk kontrakten for rørarbeidet i plast. I tillegg har NBN Elektro AS stått for elektro og automasjon. Prosjektet har også

Foto: Karen Nilsen.

23

www.incgruppen.no

FJORD BASE

Lokalt samarbeid øker trykket


Vi griper muligheter og skaper verdier

INC Gruppen har aktiviteter innen olje og gass, tekniske tjenester, eiendomsutvikling, akvakultur, subsea og industrielt vedlikehold.

Olje og gass • Saga Fjordbase Tekniske tjenester • NBN Elektro • Norsk Contracting Partner • WIS Gruppen Eiendom • Fjord Base Havbruk • Havlandet Havbruk • Havlandet Forskningslaboratorium • Havlandet Marin Yngel Subsea • INC Vedlikehold INC GRUPPEN 6900 Florø www.incgruppen.no Tel. 57 75 18 00

Foto: Photoevent - Romvesen

INC Gruppen er opptatt av å skape aktivitet i lokalsamfunnet. Selskapene våre har utviklet seg til en stor gruppe og er en viktig del av næringslivet i Flora kommune.

A til Å - www. atilaa.no

Lokal drivkraft

Morselskap • INC Invest


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.