Kister og urner

Page 1

KISTER & URNER


Kjære pårørende Valget av kiste man ønsker å benytte er selvfølgelig et helt personlig valg. Mange ønsker at kisten på et vis avspeiler noe av avdødes liv og personlighet. Farger, utsmykning og treslag er detaljer som kan representere noe av dette. Som det fremkommer av denne brosjyren er ‌valg‌­ ‌m ulighetene mange. Vi gjør oppmerksom på at noen av kistene i brosjyren ikke er lagervare.

I denne brosjyren finner du informasjon om:

SIDE 2 INFORMASJON

kister

side 4

urner

side 14


Trostrud-Freno Trostrud-Freno er Norges største kisteprodusent, lokalisert på Lena på Toten. Som en del av FredahlRydéns-konsernet tilbys et bredt utvalg av kiste­ modeller, og mange av modellene produseres fullt ut i Norge. Alt salg av Trostrud-Frenos produkter skjer gjennom lokale begravelsesbyråer over hele landet. Trostrud-Freno tar et tydelig miljøansvar, og jobber kontinuerlig for å forbedre produksjonsprosesser og effektivisere transport av kister.

SIDE 3


LILJE TRADISJONELL, SKANDINAVISK KISTEMODELL

LILJE modell: 67 materiale: Hvitmalt elegant kiste i massiv furu og utstyrt med dekorative hjørneornament. detaljer: Løst innredet lokk, som skrues fast. Drapert tøy-innredning. fargevalg: Hvit/fritt fargevalg.

LILJE modell: 67 uten ornament materiale: Tradisjonell, skandinavisk kiste­ modell med påkostet utførelse. Produsert i furu. detaljer: Løst innredet lokk, som skrues fast. Påkostet tøyinnredning. fargevalg: Hvit/fritt fargevalg. Kan også fås i høyglans.

SIDE 4 KISTER


HEDER TRADISJONELL KISTEMODELL

TOTEN HEDER modell: T4 materiale: En tradisjonell, hvitlakkert furukiste, utstyrt med dreide trehåndtak. detaljer: Kisten leveres med madrass og teppe i mønstret stoff. fargevalg: Hvit/fritt fargevalg.

TOTEN modell: T3 materiale: En tradisjonell, hvitlakkert furukiste, utstyrt med dreide trehåndtak. detaljer: Kisten leveres med madrass, beheng og teppe i mønstret stoff. fargevalg: Klarlakkert, ubehandlet, hvit/fritt fargevalg.

Toten Heder, Nordica 65, Furu 66 og Lilje 67 produseres i XBL

KISTER SIDE 5


MILJØKISTEN modell: 46 materiale: Formpresset kiste av biokompositt. detaljer: Trukket innside, madrass, teppe og pute i lin. fargevalg: Hvit.

SOLID HVIT modell: 26 materiale: Kiste i massivt furu. detaljer: Modellen leveres med trukket lokk og drapert tøyinnredning. Den har 8 trehåndtak og løst lokk. fargevalg: Hvitlakkert.

SIDE 6 KISTER


STANDARD ANTIKKGRÅ modell: 15 materiale: Kiste av spon og trefiberplate. detaljer: Hengslet lokk trukket i bomullstoff. Trukket innside i bomull, madrass, teppe og pute. fargevalg: Lysbrun, valnøtt, antikkgrå, hvitmalt.

LINNEA modell: 54 materiale: Tilvirket av massiv furu med deler av sponplate og trefiberplate. detaljer: Malt, lasert og dekorert med blomster­ ranker på langsidene og i fotenden. Hengslet lokk med innredning av mønsterpresset duk og draperte dekorasjoner. Denne kisten har kun 4 bærehåndtak. fargevalg: Hvit.

NORDICA modell: 65 materiale: Hvitlaminert kiste i sponplate med lister i trefiber. detaljer: Løst uinnredet lokk som skrues fast. Kisten leveres med madrass, beheng og teppe i mønstret stoff. fargevalg: Hvit.

KISTER SIDE 7


EN NY TYPE SKANDINAVISK DESIGN

DIAMANT 32

SIDE 8 KISTER


DIAMANT

design by Jacob Jensen Designerkiste, med moderne og tidsriktig preg. Jacob Jensen har latt seg inspirere av diamantens form. Symbolet på det uforgjen­ gelige, det rene, det opphøyede. Kistens høyeste punkt er plassert på linje med avdødes hjerte, og kistens tradisjonelle toppflate gir mulighet for en enkel symbolsk blomst nettopp på dette sted. De helt rene linjene og kontrasten mellom lys og mørke er Jacob Jensen Designs umiskjen­ nelige fingeravtrykk. Kisten er et vakkert monument i seg selv og følgelig er det ikke behov for ekstra pynt. Kisten utstråler en klassisk renhet, som skaper ro og harmoni. Kisten er innvendig bekledd med bomull som med sitt enkle grafiske mønster gir en fin og naturlig kontrast til de rene utvendige linjer. Inspirasjonen til det innvendige uttrykket er hentet fra naturen omkring tegnestuen Hejlskov i Danmark. Diskrete sommerfugler er føyet inn, som symbol på sjelen som forlater legemet. Sammen med det ytre diamantuttrykket skaper naturmotivet en helhet som omfavner både det forgjengelige og det evige.

DIAMANT modell 32: Navnet henviser til antall fasetter designet inneholder. innredning: Bekledt innvendig med bomullsstoff med grafisk mønster. fargevalg: Hvit, sort, rød, alle høyglans. KISTER SIDE 9


BJØRK modell: 30 materiale: Kistemodell i massiv bjørk. Modellen har en nøytral og klassisk form. detaljer: Modellen leveres med hengslet lokk med innvendig trekk. fargevalg: Bjørk, hvit.

NATUR modell: 28 materiale: En naturkiste tilvirket av naturlige og fornybare materialer. detaljer: Løst lokk som spennes fast. Trukket innside, madrass, pute og mønsterquiltet teppe. fargevalg: Furu, hvitlasert.

FURU modell: 66 materiale: Tradisjonell kiste i klarlakkert furu med bunnplate av spon. detaljer: Kisten leveres med madrass, beheng og teppe i mønstret stoff. fargevalg: Furu.

SIDE 10 KISTER


OCEAN modell: 43 materiale: En enkel stilren kiste med maritimt preg. detaljer: Løst lokk som skrues fast. Madrass, teppe og pute. Innredning i bomull. Dekorband i innredningen i kistens farge. fargevalg: Lakkert blü.

AZUR modell: 15 materiale: Kiste i spon og trefiber. detaljer: Kiste med trukket, hengslet lokk, trukket innside, madrass, teppe og pute. fargevalg: Foliert blĂĽ.

AKVARELL modell: 15 materiale: Kiste i spon og trefiber. detaljer: Hengslet lokk, trukket i bomullstoff. Sidene er trukket med bomullstoff, leveres med madrass, teppe og pute. fargevalg: Lakkert sort.

KISTER SIDE 11


ROYAL modell: 32 materiale: Heltre kiste i mørkbeiset eik. detaljer: Metallhåndtak, påkostet innredning med drapert lokk. fargevalg: Klarlakkert eller mørkbeiset eik.

EPOK modell: 56 materiale: Konformet designkiste i eiketrefinert trefiberplate. detaljer: Bærehåndtak integrert i kistens sarg. Trukket innside i bomull. fargevalg: Hvit, eikefinert eller sort.

ORNAMENT modell: 17 materiale: Kiste i spon og trefiber. detaljer: Modellen har en påkostet utførelse med bl.a. hjørneornament. fargevalg: Mellombrun, hvit.

SIDE 12 KISTER


CONTINENTAL modell: 50 materiale: Mahognybeiset kirsebærtre og høyglanset overflate. detaljer: Lokket er todelt og kisten hviler på en kraftig sokkel istedet for ben. Bærestang av tre. Det delte lokket er utstyrt med hengsler, nøkkellås og drapert tøy-innredning. En meget eksklusiv kistemodell i høy kvalitet og prisklasse. fargevalg: Mahogny.

DUETT modell: 65 materiale: Foliert trefiberkiste med listverk i treimitasjon. Håndtak og føtter i tre. detaljer: Kisten leveres med madrass, beheng og teppe i mønstret stoff. fargevalg: Kombinasjon av hvit og lyst treverk.

KONTUR modell: 33 materiale: En eksklusiv kiste tilvirket av massivt kirsebærtre eller eik. Overflaten er behandlet av silkematt lakk som fremhever treets naturlige struktur. detaljer: Hengslet og drapert lokk med nøkkellås. fargevalg: Kirsebærtre eller eik.

KISTER SIDE 13


URNER Nordic Funeral er resultatet av en stor pasjon for å gjøre en forskjell i en bransje som for noen er gjemt bort, men som for oss er vakker. Vi vil gjerne gi normene et puff, vise mot og gjøre begravelsen til en naturlig del av livet. Nordic Funeral ønsker å bidra til en mer bærekraftig og verdig hyllest til det levde livet ved å tilby produkter og løsninger som hele tiden skal heve grensen for hva som er mulig – med omtanke for den avdøde, de pårørende og den verden vi lever i.

OD-ANTRASIT

HEIM NORDIC

HEIM NORDIC

HEIM NORDIC

HEIM NORDIC

HEIM RØD

SIDE 14 KISTER


HEIM RØD NORDIC

HEIM GRØNN

HEIM - EGEN DEKOR

TROSTRUD BARK HVIT

TROSTRUD SAND

TROSTRUD NATUR M HJERTER

HEIM KREMHVIT

TROSTRUD OVUM

TROSTRUD NATURURNE ROSE KISTER SIDE 15


heder.no


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.