Page 1


Welkom in

Argelès-sur-Mer !

Inhoud Gemeentelijke VVV Op verkenning in Argelès-sur-Mer .............................. blz. 4-6 Markten van Argelès -sur-Mer en omgeving ................. blz. 7 Streekproducten ........................................................... blz. 8-9 Evenementenkalender 2018 ......................................... blz. 10 Vervoer ............................................................................blz. 11 Informatie stranden - Strandclubs ........................... blz. 12-14 Watersport ................................................................. blz. 15-17 Recreatieve activiteiten ............................................ blz. 18-22 Recreatiepark ................................................................. blz. 23 Restaurants - Bars .................................................... blz. 24-33 Winkels ..................................................................... blz. 34-48 Banken - geldautomaat - wisselkantoor ...................... blz. 46 Hotels ............................................................................. blz. 49 Vakantie-appartementencomplexen ............................ blz. 49 Campings .................................................................. blz. 50-51 Vakantiedorpen .............................................................. blz. 51 Makelaars ....................................................................... blz. 52 Recreatieve activiteiten buiten Argelès-sur-Mer . .. blz. 53-58 Ontdek de omgeving van Argelès-sur-Mer ............ blz. 59-67 Gezondheidszorg . ..................................................... blz. 68-70 Gemeentediensten ........................................................ blz. 71 Plattegrond van Argelès-sur-Mer ............................. blz. 72-73 Alfabetische woordenlijst .............................................. blz. 74

2

Place de l’Europe 66700 Argelès-sur-Mer

Tel. 04 68 81 15 85 www.argeles-sur-mer.com infos@argeles-sur-mer.com

Aan deze gids kunnen geen rechten worden ontleend. Hij is ontworpen door: BLG Communication (Tel. 04 68 51 62 20) en de VVV. Foto’s: VVV van Argelès-sur-Mer (Philippe Mahé / Laurent Lacombe). Elke adverteerder is verantwoordelijk voor zijn eigen gegevens. Brochure uitgegeven in 100 000 exemplaren.


VVV-kantoor VVV-kantoor Twee kantoren tot uw dienst Argelès-Plage : Kantoor gehele jaar geopend Place de l’Europe  04 68 81 15 85 www.argeles-sur-mer.com infos@argeles-sur-mer.com Hoogseizoen: 7 dagen/week geopend. Buiten het seizoen: van maandag t/m vrijdag en op zaterdagmorgen geopend.

Argelès-Ville : Alleen in het hoogseizoen geopend, vlak bij de kerk.

De VVV doet er alles aan om u tevreden te stellen: - een warm en persoonlijk in een aangename ruimte, - duidelijke en nauwkeurige informatie, - competente medewerkers met een oor voor u, - lokale en plaatselijke toeristische informatie waar u naar vraagt, - een onthaal en ruimte voor alle publiek.

Bestemming: kwaliteit! FAMILLE PLUS Mer Het keurmerk voor een geslaagde vakantie met het gezin! De gemeente en de dienstverleners met het label garanderen dat ze er alles aan doen om de gezinnen en hun kinderen een aangepaste ontvangst te bereiden en een geslaagde vakantie te bezorgen! De dienstverleners zijn herkenbaar aan het volgende logo in hun winkel

En aan dit pictogram in de gids.

famille.argeles-sur-mer.com Qualité Tourisme Sud de France De ondernemers die zich hebben aangesloten bij deze kwaliteitsactie, staan garant voor een warm en persoonlijk onthaal, volledige informatieverstrekking, een comfortabele en schone omgeving, samenwerking met plaatselijke bronnen. De dienstverleners zijn herkenbaar aan het volgende logo in hun winkel

En aan dit pictogram in de gids.

Blauwe Wimpel voor de stranden en de jachthaven Dit internationale kwaliteitslabel is voor het 30e jaar aaneen uitgereikt aan Argelès-sur-Mer voor • de kwaliteit van zijn zwemwater, • de dagelijks gereinigde stranden, • zijn waterzuiveringssysteem, • zijn afvalscheidingssysteem, • zijn EHBO-posten aan de stranden, waarvan één het label Handiplage heeft en toegankelijk is en uitgerust is voor motorieke minder validen (post n°3).

3


Op verkenning in Argelès-sur-Mer

Argelès-sur-Mer is een verhaal, een bezoek en een gespreksonderwerp... Het dorp Argelès dankt zijn naam aan de kleiachtige bodem (argile) waarop het gebouwd is. Deze oude stad uit de 9e eeuw strekt zich over bijna 10 km uit langs de Middellandse zee: 7 km zandkust, vanaf het Natuurreservaat van Mas Larrieu tot aan de Racou en de 2 km rotskust van de Raco tot aan het strand van Ouille. Ter ontdekking van het natuurlijke en culturele erfgoed van dit authentieke dorp bieden wij u 5 begeleide wandelingen (zeer gemakkelijk). Vertrek verzekerd bij ten minste 4 deelnemers; reserveren verplicht.

Natuurlijk... Begeleide wandelingen Zorg dat u een voertuig hebt. Reserveren: VVV, Argelès-Plage:  04 68 81 15 85 Tarief: 4 € Gratis voor kinderen tot 13 jaar, begeleid door een volwassene.

Het kustpad “Waar het Alberamassief de Middellandse zee ontmoet” Langs deze strook rotskust is een wandelpad aangelegd. Het komt langs het natuurgebied Racou, beschermd met label “conservatoire du littoral” (beschermd kustgebied) en is geliefd om zijn kreken, en de eerste schalieklippen van de rotsachtige Vermillioenkust. Hier kunt u genieten van het intense licht, de kruidige geuren van de maquis, het adembenemende uitzicht vanaf die hoge kust op de zee. Periode : april tot september. Vertrek: op woensdag om 9u voor de VVV, Argelès-Plage. Duur: 2u30 / Afstand: 4 km Zorg dat u een voertuig hebt.

4

Het natuurreservaat van de kuststrook van Mas Larrieu “Op weg naar een levendige, authentieke natuur” Dit is een «duik» in een wilde natuur langs de Roussillonkust met vele zeer diverse landschappen: duinen, prairies, moerasachtige gebieden… met vlakbij de Tech, een Mediterraans riviertje dat in zee stroomt. Geniet van de veelzijdigheid van dit gevoelige natuurgebied en er even “helemaal tussenuit” zijn. Periode : april tot september. Vertrek: op donderdag om 9u voor de VVV, Argelès-Plage. Duur: 1u30 / Afstand: 2,6 km Zorg dat u een voertuig hebt.


Op verkenning in Argelès-sur-Mer Begeleide wandelingen (vervolg) Wandelen en proeven Nieuw Deze wandeling over het kustpad, van de Racou tot het strand van Ouille, legt het accent op de agronomische rijkdommen dan de streek en eindigt met een proeverij van streekproducten bij de stand van “Boeren van Land en Zee”. Periode: juni en september. Vertrek: dinsdag om 9u voor de VVV, Argelès plage. Duur: 3u / Afstand: 4 km. Zorg dat u een voertuig hebt. Een les in de natuur op weg naar de kluizenaarswoning Notre-Dame-de-Vie “Een origineel uitstapje met het gezin om het achterland van Argelès te verkennen” Een intieme wandeling langs het kreupelhout die u leidt naar de kluizenaarswoning Notre-Dame-deVie, vanwaar u een adembenemd uitzicht hebt over de Roussillonvlakte en de Middellandse zee. Periode: juli-augustus. Vertrek: op vrijdag om 9u, placette de l’Hôtel de Ville (raadhuis oude dorp) Duur: 2u30 / Afstand: 4 km. Zorg dat u een voertuig hebt.

Wandeling met audiogids van Valmy tot aan de kapel St-Laurent-du-Mont

Topo-gidsen voor wandelaars en mountainbikes Te koop bij het VVV-kantoor: 4 € Verken te voet of per fiets de streek rondom Argelès-sur-Mer. Drie 3 topo-gidsen nemen u mee over de vlakte, door de bergen of langs de Vermiljoenkust, waar de Pyreneeën de zee ontmoeten. Wat ook uw niveau is of uw doel, u vindt hier een aanbod naar tevredenheid.

• De wandeltochten van Argelès-sur-Mer De Topo-wandelgids Argelès-sur-Mer - biedt 5 wandelingen en 5 wandeltochten van 1 tot 8 uur, voor beginnende of geoefende wandelaars. De beschrijvingen zijn georganiseerd rondom een eenvoudige plattegrond met uitgestippelde tochten en suggesties. De meeste gemarkeerde routes beginnen bij de parkeerplaats van Valmy, waar een informatie bord met kaart is.

“Luisteren om te zien, de geschiedenis van de Albera” Luister naar de ervaringen van de Ouderen van hier en schrijvers, met muzikale begeleiding. Het parcours is gemarkeerd door borden en verdeeld in 11 etappes, van het kasteel van Valmy naar de kapel van St-Laurent-du-Monts. Dit originele initiatief in de vrije natuur is beschikbaar in 5 talen (Frans, Catalaans, Spaans, Engels en Duits). Periode: het gehele jaar. Beginpunt: Parkeerplaats Valmy. Afstand: 5 km (3u heen en terug) Gele route: Kapel van St Laurent (Sant Lorenç) PR ARG4 Denivellering: oplopend 213 m. Download gratis de 11 etappes: www.argeles-sur-mer-tourisme.com/se-divertir/balades-accompagnees MP3 te leen bij de VVV (op vertoon identiteitsbewijs)

Het Gemeentepark van Valmy - GRATIS “Balkon boven Argelès-sur-Mer” Dit is het mooiste uitzichtpunt over de gemeente en het omliggende landschap van de Pyrénées-Orientales, begrensd door de Middellandse zee. Dit romantisch aandoende park van 5 ha met de schaduw van een goed onderhouden bos, heeft een picknickgelegenheid en een kleine kinderspeelplaats. Ontdek ook het wandelpad met originele borden die u informatie geven over het natuurlijke erfgoed en de Geschiedenis van de mensen van dit gebied. Ligging: Afrit 12 vanaf de D 914 (parkeren op de parkeerplaats).  04 68 95 34 28 -  asso@ville-argelessurmer.fr Openingstijden 2018: • van 10 februari tot 11 maart dagelijks van 10u tot 18u • van 12 maart tot 6 april ‘s woensdags en in het weekend van 10u tot 18u • van 7 tot 30 april, dagelijks van 10u tot 18u • van 1 mei tot 30 september, dagelijks van 10u tot 19u • van 1 tot 19 oktober, ‘s woensdags en in het weekend van 10u tot 18u • van 20 oktober tot 4 november, dagelijks van 10u tot 18u • Gesloten van 5 november tot begin carnavalsvakantie 2019 • Gesloten tijdens het festival “Déferlantes” (juli)

• Het kustpad “Van Argelès-sur-Mer naar Cerbère” of “40 km prachtige kust tussen bergen en zee” 15 routes langs deze adembenemende panorama’s vol met geschiedenis en Catalaanse cultuur, die de tochten nog aangenamer en rijker maken.

• Tochten voor op de fiets of de mountainbike Deze brochure leidt u vanaf het informatiebord (voor mountainbike-, en wandeltochten) bij de parkeerplaats van Valmy. De 10 routes zijn gemarkeerd en aangepast aan alle niveaus.

5


Op verkenning in Argelès-sur-Mer Cultureel Tentoonstellingsoorden

Historische begeleide wandelingen

Gehele jaar geopend

La casa de l’Albera - Erfgoedmuseum

Gelegen in het hart van het oude stadje, geeft Casa de l’Albera het territorium uitleg over het Alberamassief. De permanente tentoonstelling is verdeeld over twee verdiepingen en laat u de geschiedenis ontdekken van de Albera en de vaardigheden, gewoontes en tradities van zijn bewoners... dit alles in het Frans, Catalaans en Engels. De begane grond is gewijd aan tijdelijke tentoonstellingen die een bepaald thema uitdiepen en een deel van de collectie van het museum in het zonnetje zetten. Het gebouw heeft de kwaliteitskeurmerken “Toerisme en handicap” en “Famille plus”. Ligging: 4 place des Castellans in Argelès-village  04 68 81 42 74 www.ville-argelessurmer.fr/vivre/culture/espaces-culturels Openingstijden: van 3 januari t/m 22 december van dinsdag t/m vrijdag van 9u30 tot 12u en van 14u tot 17u. ‘s Zaterdags van 9u30 tot 13u. Juli, augustus, september: dinsdag t/m zaterdag van 9u30 tot 13u en van 14u tot 18u. Gesproken talen: GB, E, CAT Tarief: 3 € - Kortingstarief : 2 €. Groepen contact met ons opnemen

Reserveren verplicht: Casa de l’Albera :  04 68 81 42 74 Tarief: 4 € Gratis voor kinderen tot 13 jaar, begeleid door een volwassene. Rondleidingen in het Frans, Engels en Spaans.

Argelès-village

“Argelès, oude koningsstad” Argelès zal u verrassen met zijn historische stadscentrum en smalle straatjes, zijn stadsmuren en dertiende eeuwse kerk, en zijn hoogtepunt: een klim in de klokkentoren van 34 m, met een uitzicht van 360°. Vertrek: Balie Casa de l’Albera, Argelès-Village Duur: 2u Periode: Het gehele jaar, op dinsdag en donderdagmorgen om 10u. Reserveren!

Herinneringskamp van Argelès

“De Verbanning van de Spaanse Republikeinen” Moderne en interactieve enscenering, vaste en tijdelijke tentoonstellingen ter herinnering aan de uittocht van meer dan 200 000 Spaanse Republikeinen die voor het Spaanse Frankisme vluchtten in januari en februari 1939. Ligging: 26 avenue de la Libération - Argelès-village.  04 68 95 85 03 -  memorial@ville-argelessurmer.fr Geopend van dinsdag t/m zaterdag van 10u tot 12u en van 14u tot 18u. Tarief pass: 2 € (toegang Memoriaal en Casa de l’Albera). Rondleidingen in het Memoriaal en diens plaatsen ter herinnering voor groepen (minimum 15 pers.): 4 €/pers.

Galerie Marianne

Espace Liberté Rue du 14 Juillet - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 50 60 www.argeles-sur-mer.com Gemeentelijke kunstgalerie. Toegang vrij. Geopend van 9/01 tot 14/01 en van 6/02 tot 15/12, dinsdag, donderdag, vrijdag van 14u tot 18u, woensdag en zaterag van 10u tot 12u en van 14u tot 18u.

Médiatheek Jean FERRAT Espace Liberté - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 42 73 - www.mediatheques66.fr Gehele jaar geopend: op dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 10u tot 18u. Conferenties, exposities, ateliers. Uitleen van boeken, CD, DVD, revues. Digitaal aanbod.

6

Argelès-Plage

“Vertel mij het verhaal van Argelès-Plage” Uw ervaren gids neemt u mee door het dennenbos en het architecturale erfgoed vertelt u over de geboorte van het moderne toerisme. Ook leert u meer over de Retirada, het kamp van Spaanse Republikeinse vluchtelingen (La Retirada 1939) en hun kamp op het strand… Vertrek: VVV, Argelès-Plage. Duur: 2u Periode: gehele jaar, woensdag om 10u. Reserveren!


Markten in Argelès en omgeving Argelès-sur-Mer Argelès-village • Traditionele markt Rue en Place de la République Het hele jaar, woensdag- en zaterdagmorgen.

Argelès-plage • Traditionele markt Parking des Platanes Van 13 juni t/m 21 september op maandag-, woensdag- en vrijdagmorgen.

Port-Argelès • Traditionele markt Place du Nouveau Monde. Van 14 juni t/m 20 september, op donderdagmorgen. • Biologische markt en streekproducten Place du Nouveau Monde. Van 12 juni t/m 18 september, op dinsdagmorgen. • Avondmarkt Op de kades van de Haven. Van 26 juni t/m 31 augustus op dinsdag en vrijdagavond.

Ambachtelijke Markt Parking des Platanes - ARGELÈS-PLAGE Van 13 juni t/m 22 september, elke avond van 17u tot 24u.

Omgeving van Argelès Le Barcarès Het gehele jaar, in Argelès-village, op woensdag, vrijdag en zondagmorgen.

Banyuls-sur-Mer • Het gehele jaar door op donderdag- en zondagmorgen. • In juli en augustus: antiekmarkt vrijdagmorgen, allées Maillol. Dagelijks ambachtelijke avondmarkt van 19u tot middernacht.

Canet-en-Roussillon • Het gehele jaar op woensdag en zaterdagmorgen in Canet-Village, maandagmorgen Canet-Sud en vrijdagmorgen in Canet-Port. • Het gehele jaar op dinsdag, donderdag, zaterdag en zondagmorgen in CanetPlage (les Ramblas, avenue de la Méditerranée). • Van 15 juni t/m 15 september ambachtelijke markt langs de zee.

Castelnou Pittoreske markt ‘s dinsdags: van 9u tot 19u, van 15 juni t/m 15 september.

Cerbère • Het gehele jaar op dinsdagmorgen. • In juli en augustus vrijdagmorgen.

Céret

Saint-Cyprien

• Zaterdagmorgen, het gehele jaar. • ’s Dinsdags avondmarkt in juli en augustus in het stadscentrum.

• Vrijdagmorgen in Saint-Cyprien-Plage, het gehele jaar. • Donderdagmorgen in Saint-Cyprien-Village, het gehele jaar. • Van mei t/m september: ‘s dinsdags in Saint-Cyprien-Plage.

Collioure Woensdag en zondagmorgen het gehele jaar.

Elne

Saint-Génis-des-Fontaines

Maandag, woensdag en vrijdag (ook biologisch) het gehele jaar.

Dinsdag- en vrijdagmorgen.

Sorède

Laroque-des-Albères

Dinsdag- en vrijdagmorgen, het gehele jaar.

Woensdagmorgen, het gehele jaar.

Perpignan • Dagelijks, van 7u30 tot 13u, place Cassagnes. • Elke morgen, behalve op maandag, place de la République. • Dagelijks, behalve op maandag, in de Vauban Hallen (passage Robert Doisneau) en Arago Hallen (place Péri). • ‘s Zaterdags, biologische markt, place de la République.

Port-Vendres

Spanje Portbou Vrijdagmorgen.

Figueres Grote markt op donderdagmorgen; groente- en fruitmarkt op dinsdag en zaterdag.

Zaterdagmorgen, place de l’Obélisque, het gehele jaar.

Llançà

Saint-André

Roses

Donderdag.

Woensdagmorgen. Zondagmorgen.

7


Streekproducten in Argelès Boeren van de Zee en van het Land De Vereniging Boeren van de Zee en van het Land verenigt producenten met een voorkeur voor een korte productiecyclus. Zo kan de consument tientallen 100% lokale producten ontdekken of herontdekken. Geopend van 1 juni t/m 30 september - dagelijks van 9u30-12u30 en van 16u30-19u30.

Avenue du Grau - Argelès-Plage (voor de ingang van de camping Front de Mer/camping la Sardane)

Directe verkoop lokale producten: wijn, olijfolie, groenten, fruit, vlees, kaas, bier.

www.paysans-mer-terre.org Rejoignez-nous sur Facebook

Dit logo duidt het lidmaatschap van de vereniging aan.

Groente en Fruit Chez Alain et Nini Chemin de la Salanque ARGELÈS-SUR-MER  04 68 95 01 02 Verbouw en verkoop van seizoensgroente en -fruit.

Le Jardin d’Argelès Fabien Sanz Rond-point Pujol - ARGELÈS-SUR-MER  04 68 95 72 77 Directe verkoop van abrikozen, kersen. Wijnkelder. Streekproducten. Credit card.

Bier Brasserie Cap d’Ona 29 avenue des Flamants Roses ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 95 79 09 Gehele jaar geopend. Brouwerij, productie van bier en priklimonades.

Geitenkazen Maria Van Der Steen Mas Plage Torte - Route de Sorède ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 30 28 Geitenteelt, productie van geitenkazen. Geopend van 1 april t/m 30 september, dagelijks behalve maandag van 10u tot 12u en van 16u tot 19u. Verkoop op de boerderij van geitenkazen, crottins en tommes.

8

Olijfolie Clos des Brunesses Thomas Bosch Route de Sorède (Route départementale 2) ARGELÈS-SUR-MER  06 12 79 08 42  thomas.bosch@laposte.net Producent van olijfolie. Geopend van 15 juni tot 15 september maandag t/m zaterdag van 9u30 tot 12u30 en van 16u30 tot 19u30. Direkte verkoop van extra virgine olijfolie. Gratis proeven.

Domaine de la Mer Blanche Frédéric Bey Chemin du Pas de l’Arbre Blanc ARGELÈS-SUR-MER  06 15 10 59 40 www.lamerblanche.fr

Producent van olijfolie, vijgen, granaatappels. Biologische landbouw. Gehele jaar geopend (buiten het seizoen op afspraak). Juli/augustus maandag t/m vrijdag van17u tot 19u. Bezichtiging olijfboomgaard op afspraak. Vijgenjam en -nektar (sap), granaatappelsap.

Domaine du Mas Boutet Isabelle Girodeau Mas Boutet - Route de la Corniche de Collioure (entrée par l’hôtel Les Mouettes) ARGELÈS-SUR-MER  06 14 90 52 51 www.masboutet.com Productie van biologische olijfolie. Geopend van 10 april t/m 30 september van dinsdag t/m zaterdag van 17u tot 19u; juli/augustus van 10u30 tot 12u en van 17u tot 19u. Gesloten op zon- en maandag. Gratis rondleiding: van 15/6 t/m 15/9 op woensdag en donderdag om 17u. Olijfolie - tafelolijven - olijfspread olijvenjam Credit card.

Mas du Roua Famille Redondo 49 chemin du Roua - ARGELÈS-SUR-MER  04 68 89 32 95 huiledolive.eklablog.fr Productie van olijfolie. Geopend van 1 april t/m 31 oktober van 10u tot 13u en van 16u tot 20u en op afspraak. Honderdjarige olijfbomen. Traditionele oogst. Koud geperst. Proeven. Videos.


Streekproducten in Argelès

Lokale visserij Guetzal II - Georges Jaume

 06 12 77 23 46 Het gehele jaar, dagelijks van 8u30 tot 11u30, directe verkoop op de quai du Môle - PORT-ARGELÈS.

Wijn Zelfstandige wijnboeren Château de Valmy Chemin de Valmy ARGELÈS-SUR-MER Clara et Anaïs Carbonnell  04 68 81 25 70 www.chateau-valmy.com Geopend van 15/10 tot 15/04: dinsdag t/m zaterdag 9u30 - 12u30 en 14u -18u; van 01/09 tot 15/10 en van 15/04 t/m 30/06 maandag t/m vrijdag 9u30 12u30 en 14u30 - 18u30. Juli / augustus dagelijks van 10u tot 19u. Wijnkelder van het kasteel. Gratis proeven (10 pers. maxi). Bezichtiging op reservering.

Wijncoöperatie Les Vignerons d’Argelès-sur-Mer Route de Sorède ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 01 04 Gehele jaar geopend, maandag t/m zaterdagmorgen van 9u tot 12u en van 15u tot 18u30. In juli/augustus van 8u30 tot12u30 en van 15u tot 19u, + zondagmorgen van 9u tot 12u.

Wijnproductie sinds 1925. Directe verkoop, gratis proeven. AOP Côtes du Roussillon, AOP Muscat de Rivesaltes en Rivesaltes, Landwijn.

Cave Santenach Pierre Santenach 68 place des Granotes - Le Racou ARGELÈS-PLAGE  06 72 01 69 07 Wijn van het landgoed, wijnaperitief.

Domaine de la Cerigue Luc Parra Chemin de la Cerigue ARGELÈS-VILLAGE  06 78 85 51 48 www.domainedelacerigue.com Gehele jaar geopend van 9u tot 19u op afspraak. Kleine wijnboer aan de voet van de Albères. Landerijen bewerkt op milieuvriendelijke landbouwwijze.

Domaine Deprade-Jorda Deprade Thomas 98 route nationale ARGELÈS-VILLAGE /Fax 04 68 81 10 29 domainedepradejorda.com Gehele jaar geopend van 8u30 tot 12u en van 16u tot 19u. Familiewijngaard. Onafhankelijke wijnboeren. Directe verkoop en proeven. Credit card.

Domaine Las Mariquitas Julie Guiol Chemin de la Gabarre - ARGELÈS-VILLAGE  06 23 93 78 60 www.domainelasmariquitas.com Wijnboerin en -producente. Gehele jaar geopend op afspraak. Bezichtiging en proeverij

Domaine du Mas Cristine Julien Grill Chemin de St-André Sortie 11 - D914 direction A9 ARGELÈS-SUR-MER  04 68 54 27 60 -  06 11 84 16 97 www.mascristine.com Gehele jaar geopend, ‘s Weekends op afspraak. Zelfstandige wijnboer. Bezichtiging en proeven. Credit card.

Domaine St-Thomas Laurence Savoldelli Label Bienvenue à la ferme Chemin de la Salanque Lieu-dit las Honours ARGELÈS-SUR-MER  06 12 64 57 87 www.domaine-st-thomas.com Gehele jaar geopend. In juli en augustus van 9u tot 19u30 non stop. Bezoek boerderij. Proeven 5 €. Credit card.

9


Evenementen 2018

Programma in grote lijnen; wijzigingen voorbehouden.

Januari Maandag 1: Samenkomst in het stranddorp voor de Nieuwjaarsduik

Februari Zondag 25: Carnaval en Jong Talent Espace Jean Carrère, de 14u tot 18u

Maart

Van april tot november « Les Enfants de la Mer » :

Tentoonstelling van foto’s op de Zeepromenade “Front de mer”.

4 en 10: Carnavalsoptocht (in geval van schlecht weer kan hij worden uitgesteld tot de 11e of 17e)

Donderdag 21: Muziekfeest

Zaterdag 31: Begin Amerikaans feest

Zaterdag 23: De Swimrun

22 tot 24: Sint-Jans feest Zaterdag 30: Zomercorso

April 1 en 2: Amerikaans feest Zondag 8: • Veemarkt • Rando festival 21 en 22: Pasen 28 en 29: Hardloopwedstrijden van la Massane

Mei Dinsdag 1: Vlooienmarkt van de dorp (winkeliers van de dorp) Zondag 6: Jardins en fête (bloemenmarkt) 8 en 9: watersportevenement (festival van de Paddle Sup Race Argelès-sur-Mer) Donderdag 10: Vlooienmarkt van de winkeliers van de haven

Juli en augustus ‘s Maandags: Concert - Argelès-Plage ‘s Woensdags: Concert - Argelès-Village ‘s Donderdags: Kinderoptreden

Juli Vrijdag 13: Concert - Argelès-Village Zaterdag 14: Concert - Argelès-Plage en Haven Vrijdag 20: Het Racoufeest Zaterdag 28: Diad‘Argelès

Augustus Zaterdag 18: Diad’Argelès, Catalaanse activiteiten

Zondag 27: Triathlon - Argelès-Plage

25 et 26: Het Kinderfeest

September

9 en 10: Les Nautiques (waterfeest)

Zondag 2: Aplec de sardanes

16 en 17: Evenementen rond de Wereldcup

Vrijdag 7: Cabaret evenement Argelès-Plage

10

Oktober 6 en 7: Ultra Trail “les 100 milles” (de 100 mijlen) van Font-Romeu naar Argelès-sur-Mer 26 tot 28: Argelès in Cosplaymode Mercredi 31: Argelesween animatie Valmypark

December 7 en 8: Téléthon Kestdorp

Woensdag 15: Optreden, Concert

Zondag 20: (Gouwe Ouwe) - Oude dorp

Juni

Zaterdag 8: Verenigingenforum Denksportfestival Zondag 9: Racou Jazz Vrijdag 14: Optreden - Argelès-Plage 14 tot 16: Grote braderie van Argelès Vrijdag 21: Cabaret door inwoners van Argelès 22 en 23: St-Côme en St-Damien

DETAILS PROGRAMMA: VVV Evenementenafdeling  04 68 81 10 15 www.argeles-sur-mer.com


Transportmiddelen Vliegtuigen Aéroport de Perpignan-Rivesaltes

Gelegen op 30 km van Argelès.  04 68 52 60 70 www.aeroport-perpignan.com Andere vliegvelden: Béziers (125 km) - Montpellier (190 km) Carcassonne (150 km) - Toulouse (245 km) - Gerona (90 km) - Barcelona (205 km)

Buslijndiensten voor 1 €

Neem de trein-bus!

Reizigersinformatie:  04 68 80 80 80 bus1euro.cd66.fr

Van juni tot in september, brengt het treintje u van 9u-24u "non-stop".

Lijn 400

Geen last meer van files of het zoeken naar een parkeerplaats, neem de treinbus, hèt vervoermiddel voor de zomer. (Rit tegen betaling.)

Cerbère/Banyuls-sur-Mer/Port-Vendres/ Collioure/Argelès-Plage/Argelès-Village/ Elne/Perpignan

Lijn 401

Informatie : Infoline Trainbus:  04 68 81 47 45 • www.trainbus.fr VVV:  04 68 81 15 85 • www.argeles-sur-mer.com

Céret/Argelès-sur-Mer (plage et village)

Lijn 412

St-Génis-des-Fontaines/Argelès-sur-Mer/ Perpignan

Lijn 413

Villelongue-dels-Monts/Argelès-sur-Mer /Perpignan

Lijn 422

Argelès-sur-Mer/Elne /Latour-Bas-Elne/ St-Cyprien Van begin november t/m maart: rondrit pendels verzekerd tussen Argelès-plage en Argelès-village (informatie bij de VVV of op N° 04 68 81 15 85).

Huurauto’s Argelès Automobiles/Citroen 76 route nationale ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 45 45 Gehele jaar geopend. Gesloten op zaterdag en zondag.

SARL Negrell et Fils CARGO verhuur van voertuigen

Avenue du 8 Mai 1945 - ARGELÈS-PLAGE  04 68 81 06 26 Geopend van 2/01 tot 31/12. Dagelijks geopend van april t/m september, op zondag gesloten van oktober t/m maart.

Automobile Service Argelès/Renault 6 rue des Colverts ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 12 29 Gehele jaar geopend.

ATV Locations

Traverse de Saint-André ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 50 78 Verhuur van busjes 9 plaatsen. Gehele jaar geopend.

TAM

April, mei en oktober: gratis pendeldienst 1 of 2 lijndiensten. Van half juni tot half september, gratis pendeldienst tussen de parkeerplaatsen van Argelès-village, elke ochtend van 10u tot 13u. Informatie : VVV:  04 68 81 15 85 Maatschappij Trainbus:  04 68 81 47 45

Taxi's (reserveren aangeraden) Alazard JC

23 avenue de la Gare - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 05 12

Argelès Taxis - (GB - E)

15 avenue des Flamants Roses ZA ARGELÈS-SUR-MER -  04 68 81 09 11

Taxis Capeille Successeurs

2 rue de la République - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 30 32

Tarieven taxi’s (overdag, uitgezonderd zon- en feestdagen) niet contractueel. SNCF-station Argelès-Ville/Rondpoint de l’Arrivée Plage: 7 tot 10 € SNCF-station /Port-Argelès: 8 tot 10 € Argelès-Plage/vliegveld Perpignan: 60 tot 80 €

sur RDV

Treinen SNCF-station

Avenue de la Gare - ARGELÈS-VILLAGE  0 800 31 31 31 • Loket dagelijks geopend (behalve van 26/06 tot 10/09) van 9u15 tot 13u en van 14u30 tot 18u. • Van 26/06 t/m 3/09 dagelijks van 7u tot 20u10 • Van 4/09 t/m 10/09 dagelijks van 9u15 tot 18u Wijzigingen voorbehouden.

11


12

13 12

11 10

9

8 7

5 4

3

2 1


Strandinformatie - Strandclubs Strandclubs Details blz. 12 (n° van ligging op kaart hiernaast) Wijzigingen in activiteiten voorbehouden

N° 1 Water Sport Aventure Onder begeleidig of verhuur: kajak op zee, stand up paddle, surfen, matrozencursus (5-9 jaar), stalling watersportmateriaal.

N°2 La Plage du port Verhuur tenten, parasols en ligstoelen. Strandbar, snacks.

N° 3 Eden Club Zwemlessen. Waterskilessen. Wakeboard. Banden. Kinderopvang.

N° 4 Center Plage Verhuur van waterfietsen, tenten, parasols, ligstoelen.

N° 5 Crazy Jump Park met springkastelen voor kinderen.

N° 6 Pirate’s Land Park met springkastelen voor kinderen.

N°7 Central Windsurf Stand up paddle. Kajak op zee. Verhuur tenten, parasols, ligstoelen.

N° 8 Central Windsurf Zeil- en surfschool, verhuur. Stalling materiaal.

N°9 Tropical Jump Zwemlessen. Kinderclub.

N° 10 Nouvelle Vague Verhuur tenten, parasols, ligstoelen. Strandbar en snacks.

N° 11 Club Aqua Plage Zwemlessen. Verhuur strandmateriaal (bananen, banden, luchtbanken). Speelplaats.

N° 12 Coco Beach

Bewaking stranden en zwemplaatsen van 5 mei t/m 30 september 2018. 7 Reddingspostn worden tijdens het seizoen bemand door strandwachters; ze zijn genummerd van Noord naar Zuid: P0, P1, P2, P3, P4 (centrale Reddingspost), P5 en P6 (zie plattegrond blz. 12).

WC’s en douches bij elke Reddingspost • van 05/05 t/m 01/06: post 4 (post central) geopend op 5, 6, 8, 9, 10, 11,12,13, 19, 20, 21, 26, 27, 28, 29, 30 en 31 mei ; 1 juni van 10u30 tot 18u, • van 02/06 t/m 08/06: posten 3, 4 en 6 dagelijks geopend van 10u30 tot 18u, • van 09/06 t/m 15/06: posten 2, 3, 4 en 6 dagelijks geopend van 10u30 tot 18u, • van 16/06 t/m 30/06: alle posten dagelijks geopend (behalve P 0) van 10u30 tot 18u,

Armbanden voor kinderen

Fluorescerende herkenningsarmbanden met voor elke zone een verschillende kleur, zijn verkrijgbaar bij de Reddingsposten: P0 en P1: rood, P2: blauw, P3: groen, P4: fel geel, P5: paars, P6: roze

Honden

Honden en andere zoogdieren of huisdieren zijn absoluut verboden op alle stranden van Argelès-sur-Mer, met uitzondering van de volgende twee zones: - ter hoogte van de parkeerplaats voor vissers, ten zuiden van de dijk toegestaan (verboden in het havengebied te zwemmen), - ten noorden van P0 (ter hoogte van het natuurreservaat van Mas Larrieu). Daar waar huisdieren zijn toegestaan, dienen ze ten alle tijden te zijn aangelijnd en ze blijven onder de verantwoordelijkheid van hun baas/begeleider; van 10u30 tot 19u is het verboden ze te laten zwemmen, of ze te trainen.

EERSTE HULP - SPOEDGEVALLEN

• van 01/07 t/m 31/08: alle posten dagelijks geopend van 10u30 tot 19u,

EHBO centrale post:  04 68 81 12 41

• van 01/09 t/m 02/09: alle posten dagelijks geopend van 10u30 tot 18u,

Brandweer (EHBO):  18 of  112 buiten de openingstijden van de Reddingsposten.

• van 03/09 t/m 16/09: posten 2, 3, 4,5 en 6 dagelijks geopend van 10u30 tot 18u, • van 17/09 t/m 23/09: posten 3, 4 en 6 alle dagen met mooi weer geopend van 10u30 tot 18u, • van 24/09 t/m 30/09: posten 4 en 6 alle dagen met mooi weer geopend van 10u30 tot 18u.

Vlaggen Rood: zwemmen verboden Geel-oranje: zwemmen gevaarlijk maar onder toezicht Groen: zwemmen onder toezicht, geen zichtbaar gevaar Zwart en wit: sterke landwind, gevaar voor alle drijvende voorwerpen om van de kust af te drijven

Verhuur tenten, parasols, ligstoelen. Strandbar en snacks.

N° 13 Club Émeraude

Een beter milieu begint bij jezelf Argelès werkt hard aan het behoud van het milieu en garandeert de kwaliteit van de leefomgeving voor zijn inwoners en bezoekers. Wij houden net zo veel van onze streek als u; daarom verzoeken we u de volgende regels in acht te nemen: • gebruik de prullenbakken die u overal op het strand en in de dorpen vindt, • houd honden aangelijnd en houd u aan de regels met betrekking tot huisdieren op het strand, • doe de uitwerpselen van uw hond in hondenzakjes, gratis verkrijgbaar bij de VVV, • gooi uw sigarettenpeuk niet in de natuur, • help ons om onze blauwe wimpel voor schone stranden te behouden en bestrijd vervuiling.

Zeil- en surfschool, verhuur. Stalling. Verhuur van waterfietsen, ligstoelen, parasols. Stand up paddle. Kajak. Speelplaats.

Strandinformatie Kwaliteit van het zwemwater

Van 15 juni t/m 15 september controleert de ARS (Regionale Gezondheidsdienst) regelmatig de kwaliteit van het zwemwater.

Label Handiplage

(Reddingspost n° 3)

Dit label garandeert de toegankelijkheid van het strand voor minder validen en de aanwezigheid van speciale voorzieningen: parkeerplaats vlakbij het strand, pad tot aan het water, speciale voorzieningen om het zwemmen mogelijk te maken, aanwezigheid van een persoon om zo nodig te helpen, de zgn. “handiplagisten”.

13


Strandinformatie - Strandclubs Pirate’s Land POSTE DE SECOURS N°0

Club de plage et de voile

06 09 20 62 24

Parking du casino Reddingspost n°6  04 68 21 32 49 www.piratelandargeles.com Geopend van 01/04 t/m 27/09. In het hoogseizoen dagelijks non-stop van 10u tot middernacht. Luchtkastelen. Organisatie verjaardag. Ontvangst vrijetijdscentra. Groepen welkom. Credit card

Tropical Jump

Zie kaart blz. 12 Aqua Plage

Boulevard de la Mer Plage Nord Reddingspost n°2  06 14 31 59 32 www.aqua-plage.com Geopend van 15/05 t/m 15/09 dagelijks van 9u tot 19u. Opblaasbare bananen: 14 €/pers. Getrokken banden: 18 €/pers. Luchtbanken: 18 €/pers. Credit card

Central Windsurf

Plage des Pins Reddingspost n°3  07 50 60 57 61 www.centralwindsurf.com Dagelijks geopend van mei tot september, van 9u tot 20u. Lessen/verhuur: zeilen, surfen, Stand up paddle. Kajak. Stalling materiaal. Ligstoelen, parasols.

Club Émeraude

Plage de la Marende Reddingspost n°0  06 09 20 62 24 www.clubemeraude.fr Geopend van 15/05 t/m 15/09, dagelijks van 9u tot 19u. Catamaran, surfen, waterfiets glijbaan. Stand up paddle en Giant paddle. Stalling. Ligstoelen, parasols.

Eden Club

Plage Sud - Reddingspost n°5  06 89 60 06 39 www.eden-club-argeles.com Dagelijks geopend van 1 mei t/m 30 september van 9u tot 19u. Zwemlessen alle niveaus. Getrokken voorwerpen (bananen, banden) Speelplaats. Waterski.

14

Bd du Canigou Reddingspost n°3  06 11 42 29 31 Dagelijks geopend van 15/06 t/m 15/09, van 9u tot 20u. Zwemlessen, waterpretpark, kinderclub, gratis ontspanningsruimte ouders. Verjaardagen

Watersport Aventure

Parking du port Reddingspost n°5  06 81 29 58 14 www.watersportaventure.com Geopend van 01/05 t/m 30/09 van 9u tot 21u. Begeleide activiteiten of verhuur: kajak op zee, stand up paddle, surfen, lessen.


Watersport

Havenhoofd Résidence Mers du Sud  04 68 81 63 27 - canal VHF 9 Lengtegraad: 42°32’7 N Breedtegraad: 03°03’4 E Diepte voor de haven: 4 m Bekkens: 2,50 m

Zeilscholen Club Émeraude

Plage de la Marende Post MNS 0  06 09 20 62 24 www.club-emeraude.net Dagelijks geopend van 15/05 tot 15/09 van 9u tot 19u. Zeillessen en cursussen: catamaran, hobie 15 en surfen. Tocht in catamaran.

Form’ Marine

Post A 19 - Quai de la Capitainerie PORT-ARGELÈS  06 09 76 96 70 www.form-marine.com Geopend van 1 februari t/m 30 november op reservering. Kennismaking met zeilen alleen of met gezin. Cursus lang zeilen.

Gelegen op enkele mijlen van Cap Béar biedt de haven van Argelès-sur-Mer 790 ringen en alle gewenste services: ravitaillering, onderhoud, bevestigingsmiddelen, zeilmakerij, reparaties van schepen...

Flyboard Flyfish en waterspellen Water Fly Evag Emotions

Quai Marco Polo PORT-ARGELÈS  06 12 26 59 93 www.waterfly66.com Dagelijks geopend van 1 juni t/m 30 september, van 8u tot 20u. Sensatie gegarandeerd. - Flyboard: 85 € /20 minuten - Flyfish (vliegende boei) 4/6 plaatsen: 25 € /pers. - aangetrokken boei: 15 € /pers. Credit card. Zie advertentie blz. 14

Het is ook een waar dorp op zich met zijn pleintjes, winkels, restaurants en activiteiten. Weerbericht op zee:  08 99 71 08 08 (2,99 €/gesprek + belprijs)

Zeevissen Club Anthias

Quai place du Nouveau Monde PORT-ARGELÈS  06 80 23 13 69 Van 1 juni t/m 30 september. Vertrek: 7u30 terug 11u30. Vissen langs de kust of boven een wrak met visgids. Materiaal en aas voorzien.

Compagnie Maritime Roussillon Croisières

Kaartverkoop: parking des pêcheurs. Kantoor: 9 rue des Matelots. Résidence Atalaya - PORT-ARGELÈS  04 34 12 62 57 -  06 34 48 04 98 www.roussillon-croisieres.com Geopend van 1 april t/m 30 november, dagelijks van 9u tot 19u. Ochtendformule en duo. Benodigdheden en aas voorzien. Hapje inbegrepen. Credit card.

15


Watersport gaies À deux coups de pa oure lli Co de & s ue des criq

Parking du port Reddingspost n°5  06 81 29 58 14 www.watersportaventure.com Dagelijks geopend van 01/01 t/m 31/12, van 9u tot 21u. Verhuur. Begeleide tochten ‘s ochtends of bij zonsondergang, Collioure, kreken.

Bootverhuur

Kayak / Paddle PLANCHE À VOILE

Navisud BP 51 - Zone Technique du port  06 62 96 09 20 www.navisud-argeles.fr Verhuur motorboten. Geopend van 1 april t/m 31 oktober van 9u tot 20u. Kies zelf uw boot uit onze vloot en ga op verkenning lang de rotskust. Credit card.

Poste SECOURS N° 5 devant LE parking DU port

Balades accompagnées le matin & au coucher du soleil

www.watersportaventure.com •

06 81 29 58 14

Zeevissen (vervolg) Cie Visionaute

Quai Marco Polo (Rood kaartloket) PORT-ARGELÈS  06 33 61 97 44 www.compagnie-visionaute.com Dagelijks geopend van 1april t/m 15 november (groepen gehele jaar) van 8u tot 20u in het hoogseizoen. Van 10u tot 18u buiten het seizoen. Aan boord van de barracuda, materiaal en aas inbegrepen. U vertrekt met uw vangst. Credit card alleen voor online betaling.

Kajak op zee Blue Bear

Route de Taxo à la Mer Camping La Sirène ARGELÈS-SUR-MER /Fax 04 68 95 77 68 www.blue-bear.org Dagelijks geopend van 1 april t/m 30 september, van 9u tot 12u en van 15u tot 21u. Wandeltochten met gids lang de rotskust: Collioure, Paulilles, zeereservaat, zonsondergang. Credit card.

16

Watersport Aventure

Sailing Way

Havenhoofd Résidence Les Mers du Sud PORT-ARGELÈS  06 13 21 34 37 www.sailingway.com Verhuur boten met en zonder vaarbewijs.

Watertaxi Port-Argelès/Collioure Dagelijks in het hoogseizoen. Inlichtingen bij de VVV.  04 68 81 15 85

Parasailing Water Fly Evag Emotions

Quai Marco Polo - PORT-ARGELÈS  06 12 26 59 93 www.waterfly66.com Dagelijks geopend van 1 juni t/m 30 september, van 8u tot 20u. Ontdek de Vermiljoenkust vanaf 50m hoogte, voor iedereen van 5 tot 80 jaar Eenzitsvlucht: 55 € Tweezitsvlucht: 90 €. Credit card. Zie advertentie blz. 12

Lokale visserij Details blz. 9 Directe verkoop, dagelijks. Quai du Môle - PORT-ARGELÈS


Watersport

➛ Argelès Plongée

Astrié Sylvain / Dadillon Christian Rue des Matelots Résidence Santa Maria PORT-ARGELÈS  06 78 48 76 30 www.argeles-plongee.com Geopend van 1 april t/m 15 november van 8u tot 12u en 14u tot 18u. Hoogseizoen: gesloten op zondagmiddag, laagseizoen; gesloten op maandag. Eerste duik vanaf 8 jaar. Duiklessen. Waterreservaat van Banyuls. Credit card.

La Sirène Plongée

Camping La Sirène Route de Taxo - ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 60 58  06 14 96 38 66 www.lasireneplongee.com

Tochten op zee Aquavista

Diepzeeduiken Aquatile Plongée

2 place Magellan Résidence Atalaya PORT-ARGELÈS  06 16 51 31 06 www.aquatile.fr Gehele jaar dagelijks geopend van 9u tot 12u en van 14u tot 18u. Laagseizoen: van 9u tot 12u, ‘s maandags gesloten. Diepzeeduiken en snorkeltour. 5* Padi Centrum. IDC. Startlessen zwembad/zee. Lessen van beginnersniveau tot instructeur. Fun dive, 2 tanks dive. Credit card.

Archipel Plongée

8 résidence les Villégiales du Quai d’Honneur Esplanade du nouveau Monde PORT-ARGELÈS  04 68 95 71 03 www.archipelplongee.com Geopend van 15 januari t/m 15 december, van 8u30 tot 12u en van 13u30 tot 18u. Kennismakingspakket. Exploratie en eerste duik op reservering. Wrakken. Duiken voor kinderen. Groepen. Credit card.

Quai Marco Polo Kaartverkoop (geel) parking des pêcheurs PORT-ARGELÈS  06 33 61 97 44 www.aquavista-argeles.com Dagelijks geopend van 1 april t/m 15 november van 8u tot 20u in het hoogseizoen; laagseizoen van 10u tot 18u. Groepen gehele jaar. Onderwaterzicht onder zeeniveau: bewonder de fauna en flora als in een aquarium. Credit card alleen online.

Geopend van 1 april t/m 31 oktober, dagelijks van 9u tot 19u. Collioure - Port-Vendres - Port-Bou - Cadaqués - Rosas. Onderwaterzicht Tot 5 jaar gratis. Honden toegelaten. Credit card.

Cie Visionaute

Quai Marco Polo Kaartverkoop (rood) parking des pêcheurs PORT-ARGELÈS  06 33 04 21 37 www.compagnie-visionaute.com Dagelijks geopend van 1 april t/m 15 november van 8u tot 20u in het hoogseizoen; Laagseizoen van 10u tot 18u. Groepen gehele jaar. Watertaxi Collioure. Tocht met uitleg aan boord van de Barracuda. Vuurwerk kijken vanaf zee. Credit card alleen online.

Pro Sub Mer

Kantoor: 9 rue des Matelots Résidence Atalaya PORT-ARGELÈS  04 34 12 62 57  06 34 48 04 98 www.pro-submer.com Lijndienst Argelès-Collioure - Port-Vendres Kind tot 5 jaar gratis. Honden toegelaten. Credit card.

Catalogne Transport Maritime (C.T.M.) Kaartverkoop: parking des pêcheurs Kantoor: 9 rue des Matelots Résidence Atalaya - PORT-ARGELÈS  06 14 19 65 84 www.ctm-croisieres.com Geopend van 1 april t/m 15 oktober, dagelijks van 9u tot 22u. Boottocht, korte tocht. Collioure, Cadaqués, Rosas. Groepen. Bedrijfsraad. Te huur voor scholen. Credit card.

Compagnie maritime Roussillon Croisières

Kaartverkoop: parking des pêcheurs Kantoor: 9 rue des Matelots Résidence Atalaya - PORT-ARGELÈS  04 34 12 62 57  06 34 48 04 98 www.roussillon-croisieres.com

17


Recreatieve activiteiten Casino-gokspelen Joa Casino

Association Artistique Argelès A.R.G. Place de la République ARGELÈS-VILLAGE  06 11 18 47 10 www.argeles-arg.fr Het gehele jaar, maandag t/m vrijdag 9u30 tot 12u en 15u tot 18u: exposities en artsalons. Schilderlessen. Gratis toegang.

Tocht met hoverboards Gyroloc66 Place Magellan PORT-ARGELÈS  07 68 57 07 16 www.gyroloc66.fr Gehele jaar geopend van 9u tot 19u. Begeleide tocht met hoverboards.

Boogschutters battle Battle Archery Argelès Are y Sem Route de Taxo à la Mer ARGELÈS-SUR-MER  06 64 39 62 36 www.battlearchery.fr Geopend van 15 januari t/m 20 december. Dagelijks van 10u tot 23u op reservering. Uitgerust met boog en pijlen met schuil op de punt, gaat u elkaar te lijf op een terrein in de natuur. Credit card.

18

Allée des Pins - ARGELÈS-PLAGE  04 68 81 14 29 www.joa.fr facebook.com/casinojoa.argeles Gehele jaar geopend: - in juli en augustus: dagelijks van 11u tot 3u ‘s nachts, - september t/m juni: van 11u tot 1u ‘s nachts; vrijdag en zaterdag en vooravond van feestdagen van 11u tot 2u ‘s nachts. 70 gokautomaten - Black jack en elektronisch Engels roulette en Bowlspel. Credit card.

Paardrijden Kentucky Ranch

Avenue de la Retirada 1939 ARGELÈS-PLAGE  06 11 83 52 79  04 68 81 32 68 www.cheval-argeles.com Geopend van 1 maart t/m 30 oktober. Buitenrit: 18 € /1u, 34 € /2u, tochten van 1-2-3 dagen. Pony’s: 7 € /30mn. Kinderspeelplaats, bar, Parkeerplaats.

Ranch Les Amazones

Chemin du Pas de l’Arbre Blanc ARGELÈS-SUR-MER  06 88 15 94 35  elegante66@gmail.com Geopend (op reservering): van 9u tot 12u30 en van 14u tot 20u. In juli/augustus dagelijks; buiten het seizoen alleen ‘s weekends. Buitenrit 15 € /1u - 28 € /2u. 35 € /2u30. Pony aan de hand, begeleid door ouders: 4 € /1/4u - 7 € /1/2u - 22 € /2u, Avondrit 30 € /2u30 of tocht met barbecue 40 €, Ritje met pony aan de hand, ouders er naast: 7 € /1/2u - 14 € /1u.

Ranch de la Sirène

Chemin de Taxo à la Mer ARGELÈS-SUR-MER  06 13 68 34 71  guy.izern@gmail.com Geopend van 15 april t/m 30 september. - Van 15/04 t/m 15/06 en van 17/09 t/m 21/09 op maandag, woensdag en vrijdag van 14u30 tot 18u30. - Van 16/06 t/m 30/06 dagelijks van 14u30 tot 18u30. - Van 01/07 t/m 16/09 dagelijks van 9u30 tot 12u30 en van 14u30 tot 19u30. Buitenritten met gediplomeerde begeleiders.

Bioscopen Cinéma Jaurès - Cinémaginaire Rue Jean Jaurès - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 15 37 www.cinemaginaire.org Gehele jaar geopend van 15u tot 23u. Uitgerust met 2D en 3D. Entertainment-festivals. Zeer comfortabele zaal met airconditioning

Cinéma Vox 8 boulevard du Canigou - ARGELÈS-PLAGE  04 68 81 08 82 www.cinema-vox.com Geopend van juni tot september.

Discotheken Le Playa Club Allée des Pins - ARGELÈS-PLAGE  04 68 81 14 29 Facebook.com/le.playa.club Geopend elk weekend in mei, juni en september van middernacht tot 6 uur. Juli/augustus elke avond van middernacht tot 6 uur. Terras met zeezicht. 2 bars. VIP room. Zaal met airconditioning geschikt voor 1000 clubbers. Credit card.


Recreatieve activiteiten Gehele jaar: gratis entertainment voor iedereen, geen leeftijdsgrens. Van oktober t/m mei op donderdag van 18u tot 20u in de zaal Cardonne, place Alabadie Argelès- village. Van juni t/m september deelname aan lokale festiviteiten.

Visvijver Les 4 Etangs de Robinson

Le Potchic Centre commercial Costa Blanca Boulevard de la Méditerranée ARGELÈS-PLAGE  06 81 16 25 73 Gehele jaar geopend.

Le Central Beach 5 allée Jules Aroles Allée des Pins ARGELÈS-PLAGE

Busexcursies

Route de Taxo d’Amont ARGELÈS-SUR-MER  06 52 92 64 25 / 07 83 95 60 73 Facebook les 4 étangs de Robinson Geopend van 1 april t/m 31 oktober, dagelijks van 7u tot 19u. Buiten het seizoen op reservering. Vele vissoorten. Kinderparcours. Verjaardagen. Kinderspeeltoestellen. Snackbar. Campers. Credit card.

Recreatieparken Le Jardin Enchanté 1 avenue des Platanes ARGELÈS-PLAGE

Le Parc Vénitien 1 allée des Pins - ARGELÈS-PLAGE

Luna Park : zie details blz. 23

Intergemeentelijk Zwembad AlberAquatic 130 av. Charlemagne ARGELÈS-VILLAGE  04 68 37 04 05 www.cc-alberes-cote-vermeille-illiberis.fr Gehele jaar geopend Zwemmen, aquabike, babyzwemmen. Openingstijden: -m aandag t/m vrijdag 12u tot 14u en 17u tot 20u (Franse schoolvakanties: van 12u tot 20u), - z aterdag: 9u tot 12u en 14u tot 18u, - z ondag: 9u tot 13u. Entree: 4,50 € /volw - 2,50 € /kind 2-16 jaar. Credit card.

Argelès Tourisme Voyages Parking du Grau Rond-point de l’Arrivée ARGELÈS-PLAGE  04 68 81 09 81  04 68 81 50 78 www.argeles-tourisme.com Gehele jaar geopend. Van juni tot september, egelmatige excursies naar Barcelona, Gele trein, Andorra, Figuères… Credit card.

Cars Verts Voyages 10 rue Jeanne d’Arc 66000 PERPIGNAN  04 68 51 19 47 www.cars-verts-voyages.com Excursies vanuit Argelès van mei tot oktober. Circuit in een bus, cruises, verblijfsvervoer, lange en middellange afstandsreizen.

Sardane danslessen Foment de la Sardane Salle Cardonne - Place Alabadie ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 40 76 www.sardane-argeles.com

19


Recreatieve activiteiten Midgetgolf Paradise Golf Espace de Loisirs - Plage Nord 5 impasse Copernic - ARGELÈS-PLAGE  06 73 77 71 35 www.paradise-golf.fr Geopend van 10/02 tot 04/11. Openingstijden: zie website www.paradise-golf.fr Grootste parkachtige midgetgolf in Argelès. Twee 18-holes parcours. Tarieven: 10 € /volw. - 7 € /kind (4 tot 12 jaar). Credit card

Tropical Golf Avenue du 8 Mai 45 ARGELÈS-PLAGE  04 68 95 94 92 www.tropical-golf.com Geopend van 07/04 tot 30/09: -0 7/04 tot 06/05: 14u tot 18u, -0 1/06 tot 15/06 en 16/9 tot 30/09: 14u tot 19u, -1 6/6 tot 30/6 en 01/09 tot 15/09: 10u tot middernacht. - Juli en augustus: dagelijks van 10u tot 2u ‘s nachts. Twee 18-holes parcours, «green» gazonpistes. Watervallen, weelderige begroeiing op 5 000 m2. Gratis parkeerplaats. Credit card

Fiets- en mountainbiketochten met gids Blue Bear Route de Taxo à la Mer Camping La Sirène - ARGELÈS-SUR-MER  04 68 95 77 68 www.blue-bear.org Geopend van 1 april t/m 30 september, dagelijks van 9u tot 12u en van 15u tot 21u. Tochten met klassieke of electrische mountainbike. Vlakte of in de bergen. Van beginner tot zeer ervaren. Credit card.

Vélo Club des Albères Voorzitter: Marc Molin Salle Cécile - 1 rue du 11 Novembre ARGELÈS-VILLAGE  06 80 36 98 97 vca.66.free.fr Gehele jaar. Uitstapjes met Fiets- en mountainbikeclub - VAE. Ritten Mar y Monts op 14/07 en 15/08/2018.

20


Wandeltochten met gids Rando Évasion Françoise DANJOU-CAMO Résidence Les Patios N°3 Avenue Torre d’en Sorra Le Racou - ARGELÈS-SUR-MER  06 83 30 19 25 www.accompagnateur-montagnepyrenees.com Gehele jaar. Wandelen, dat is reizen! Halve dag: 17 € - dag: 30 € Mont Canigou: 60 €

Stand up paddle Blue Bear Route de Taxo à la Mer Camping La Sirène ARGELÈS-SUR-MER /Fax 04 68 95 77 68 www.blue-bear.org Geopend van 1 april t/m 30 september, dagelijks van 9u tot 12u en van 15u tot 21u. Stand up paddletochten op zee of op een rivier: verken het natuurreservaat. Credit card.

Riverside Paddle ARGELÈS-SUR-MER  07 62 06 86 98 www.riversidepaddle.com Geopend van 1 juni t/m 30 september, dagelijks van 9u tot 19u. Tochten op een rivier. Ontdek het natuurreservaat of sportieve tocht.

21


Recreative activiteiten Tennis Forest Pin’s Tennis Bois de Pins ARGELÈS-PLAGE  06 70 61 82 98  badie.jc@orange.fr Geopend van 1 april t/m 30 september. Juli/augustus dagelijks van 8u tot 12u30 en 16u tot 21u. Laagseizoen op reservering. 3 banen in een honderdjarig dennenbos. Huur: 10 € /uur. Vast bedrag voor materiaal /rackets/ ballen.

Tennis Club Argelésien 22 avenue Molière ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 33 29  06 19 40 47 13 www.club.fft.fr/tc.argeles Gehele jaar geopend. Gesloten op zondag. Club house. 4 verlichte buitenbanen. 1 binnenbaan. 1 verlichte padelbaan.

Verhuur fietsen, mountainbikes, scooters Argelès Vélos 13 av. du Général de Gaulle ARGELÈS-PLAGE -  06 19 76 27 51 www.argelesvelos.e-monsite.com

Blue Bear Route de Taxo à la Mer Camping La Sirène - ARGELÈS-SUR-MER  04 68 95 77 68 - www.blue-bear.org Dagelijks geopend van 1 april t/m 30 september, van 9u tot 12u en van 15u tot 21u. Verhuur mountainbikes, stad- of racefietsen, tandems, fietskar, aanhangfiets. Credit card.

Loc’Évasion Quai Marco Polo Les Villégiales du Môle PORT-ARGELÈS  04 68 54 29 66 www.argeleslocation.e-monsite.com Dagelijks geopend van 1 april t/m 4 november, van 9u tot 19u non-stop. Fietsverhuur alle maten fietsen, elektrische fietsen, scooters, rollers. Verkoop, reparatie. Credit card.

22

Guidon Futé Résidence Le Pré Catalan 465 avenue du Tech ARGELÈS-PLAGE  04 68 81 56 55 www.guidon-fute.com Geopend van 1 april t/m 30 september 9u tot 20u30. April, mei, juni, september: 9u tot 18u. Op zondag open tot 13u. (behalve juli/augustus) Fietsverhuur fietsen, trapwagens. Reparaties, verkoop. Credit card.

Velocation Winkelcetrum Central Beach 187 avenue du Tech - ARGELÈS-PLAGE /Fax 04 68 81 61 61 www.velocation.fr Geopend van 1 april t/m 30 september: - Juli/augustus: dagelijks van 9u tot 20u, - van april t/m juni en in september: van maandag t/m zaterdag van 9u tot 18u. Buiten het seizoen: op reservering. Fietsverhuur en - reparatie. Trapwagens. Verkoop - Verhuur van scooters 50 et 125cc. Sleutelmaker. Credit card.

Rondleidingen door Argelès Zie details blz. 6. Reserveren verplicht. Tarief: 4 € Gratis voor kinderen tot 13 jaar begeleid door een volwassene.


Activiteitenpark

Plage Nord - Impasse Copernic

Bowling - Biljart Laser Game Plaza Bowl  04 68 95 21 21 - www.plazabowl.fr Gehele jaar geopend, van april t/m september dagelijks. Buiten het seizoen of Franse schoolvakanties: gesloten op maandag en dinsdag. - Bowling 12 banen volwassenen en kinderen. - Laser Game vanaf 7 jaar. - Biljarts, muziekbar, entertainment, restaurant, grill. Credit card.

(zie advertentie op middenpagina's)

Karting Ludi Kart  04 68 81 88 01 www.ludikart.com Dagelijks geopend van 10 februari t/m 11 november, Juli/augustus van 10u tot 1u; laagseizoen van 14u tot 19u. 3 karting circuits: 1 peuter, 1 kind en 1 volwassene. Chronometer. Credit card.

(zie advertentie op middenpagina's)

Mini-golf Paradise Golf

 06 73 77 71 35

(zie details blz. 20)

Waterpretparken Canyoning Park  04 68 95 41 66 www.canyoning-park.com Geopend van 07/04 tot 30/09. Openingstijden: zie website www.canyoning-park.com Sensationeel waterparadijs: canyoning toegankelijk vanaf 10 jaar. Vanaf 26 €. Credit card.

(zie advertentie op volgende pagina) Drop in Water Jump Parc

 06 67 12 72 17 www.dropinwaterjump.fr/fr/argeles Geopend van 07/04 tot 30/09. Openingstijden: zie website www.dropinwaterjump.fr/fr/argeles Water Jump Parc: vanaf 5 jaar. Tot 18 hellingen afhankelijk leeftijd. Vanaf 19 €. Credit card.

(zie advertentie op volgende pagina)

Avonturenparken

Tour de l’Extrême  04 68 95 41 66 www.tour-extreme.fr Geopend van 07/04 tot 30/09 Openingstijden: zie website www.tour-extreme.fr Toren van 30m: 3 niveau’s met airbag, tokkelbaan, extreme sprong. Vanaf 12 jaar. Vanaf 10 €. Credit card.

(zie advertentie op volgende pagina)

Pretpark Luna Park  04 68 81 88 01 www.luna-park-argeles.com Dagelijks geopend van 30 juni t/m 2 september, van 20u30 tot 1u. 40 attracties voor het hele gezin wachten elke avond op u. Ook veel entertainment. Credit card.

(zie advertentie op middenpagina's)

Argelès Aventure  04 68 95 41 66 www.argeles-aventures.com Geopend van 10/02 tot 04/11. Openingstijden: zie website www.argeles-aventures.com Acrobatisch parcours in een bos. Vanaf 2 jaar. 10 € à 24 €. Credit card.

(zie advertentie op volgende pagina) 23


Restaurants - Bars

➛ Restaurants Gastronomische keuken Auberge du Roua

46 chemin du Roua ARGELÈS-VILLAGE  04 68 95 85 85 www.aubergeduroua.com Geopend van 9 februari t/m 10 november, gesloten op maandagavond, behalve van juni t/m september. Specialiteiten: Mediterraanse gerechten. Vermeld in: Guide Michelin, Champerard, Gault en Millau, Bottin Gourmand, Pudlo, Petit Futé, Tourisme de Terroir. Groepen, kindermenu, terras, tuin, eigen parkeerplaats, huisdier toegestaan, wifi.

La Bartavelle

24 rue de la République ARGELÈS-VILLAGE  06 19 25 70 13 www.restaurant-labartavelle.fr Gehele jaar geopend, gesloten op zondag en maandag. Specialiteiten: gastronomische keuken, streekgerechten. Vermeld in: Toques Blanches du Roussillon, Guide Michelin, Slow Food Roussillon, Guide du Routard, Disciples d’Escoffier. Groepen, kindermenu, airconditioning, huisdier toegestaan.

Le Bistrot à la mer

Route de Collioure - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 14 73 www.lebistrotalamer.com Geopend van 24 maart t/m 4 november. Specialiteiten: gastronomische keuken, streekproducten. Vermeld in: Guide Michelin. Groepen, kindermenu, airconditioning, terras, tuin, eigen parkeerplaats, huisdier toegestaan, wifi.

Le Coup de Fourchette du Cayrou

18 rue du 14 Juillet - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 34 08 www.le-cayrou.net Gehele jaar geopend, gesloten op zondag en maandag van 15 oktober t/m 15 mars. Specialiteiten: gastronomische keuken, en franse streekgerechten. Vermeld in: Guide du Routard, Le Bottin Gourmand, Le Petit Futé, Le Guide Michelin. Groepen, airconditioning, terras.

La Trencadis

1 rue Montesquieu - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 95 91 40 Gehele jaar geopend dinsdag t/m zaterdag. Specialiteiten: Catalaanse gerechten met Mediterraanse aroma’s. Groepen, terras, wifi.

26


Restaurants - Bars

➛ Traditionele keuken L’Améthyste Quai Jacques Cartier Résidence Santa Maria PORT-ARGELÈS  04 68 81 07 49 Gehele jaar dagelijks geopend, gesloten van 11 november t/m 5 januari. Specialiteiten: visgerechten. Groepen, kindermenu, terras, huisdier toegestaan, wifi.

L’Amuse Bouche 7 place Gambetta ARGELÈS-VILLAGE  04 68 56 76 51 Gehele jaar geopend, gesloten op zondag en maandag. Specialiteiten: verse producten, Europese keuken.

Aqui Sem Bé 49 avenue de la Libération ARGELÈS-VILLAGE

Are y Sem

Le Bleu Marine

Quai Vasco de Gama Résidence Les Villégiales - PORT-ARGELÈS  04 68 81 57 40 Gehele jaar geopend. Specialiteiten: visgerechten, zeevruchten en traditionele keuken. Vermeld in: Tables & Auberges de France, Maître Restaurateur. Groepen, kindermenu, terras, huisdier toegestaan.

Bodéga d’ici

8 allée des Écureuils Centre commercial Costa Blanca ARGELÈS-PLAGE  04 68 22 50 87  07 81 89 15 91 www.bodegadici.fr Geopend van 1 april t/m 1 januari (gesloten op donderdag in het laagseizoen). In het hoogseizoen geopend van 14u t/m 2u ‘s nachts. Specialiteiten: steekproducten, streekgerechten, wijnbar en tapa’s. Groepen, kindermenu, airconditioning, terras, tuin, eigen parkeerplaats, huisdier toegestaan, wifi.

Route de Taxo à la Mer ARGELÈS-SUR-MER  04 68 21 35 63 Gehele jaar geopend: dagelijks in juli en augustus; buiten het seizoen gesloten op zondagavond en maandag. Specialiteiten: visgerechten, planxa, tapa’s en grillgerechten van het vuur. Groepen, kindermenu, airconditioning, speeltoestellen, terras, tuin, eigen parkeerplaats, huisdier toegestaan, wifi.

Bodéga du Port

Auberge du Bon Vivant

Espace de Loisirs - Plage Nord ARGELÈS-PLAGE  04 68 95 21 21 www.plazabowl.fr Gehele jaar geopend (in het laagseizoen, gesloten op maandag en dinsdag). Door de weeks op reservering, van april t/m september dagelijks. Specialiteiten: Mediterraanse gerechten, Portugese specialiteiten. Groepen, kindermenu, airconditioning, speeltoestellen, terras, eigen parkeerplaats.

1 route de la Mer ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 00 540 www.auberge-du-bon-vivant.com Geopend van 6 april t/m 7 oktober. Specialiteiten: Catalaanse en Mediterraanse gerechten. Groepen, kindermenu, airconditioning, terras, eigen parkeerplaats, huisdier toegestaan, wifi.

Bistrot & Co 9 allée des Tamarins ARGELÈS-PLAGE  06 75 03 80 27 Geopend van 15 februari t/m 15 oktober. Specialiteiten: grillgerechten. Kindermenu, terras, huisdier toegestaan.

Le Bistrot du KE Quai Marco Polo PORT-ARGELÈS

Quai Marco Polo - Les Villégiales PORT-ARGELÈS  04 68 95 86 44 Gehele jaar geopend: in de winter geopend op vrijdag- en zaterdagavond en zondagmiddag. Van 1 juni t/m 30 september alle avonden geopend. Specialiteiten: Catalaanse en Mediterraanse gerechten Vermeld in: Géo Guide. Groepen, terras, huisdier toegestaan.

Bowling Plaza Bowl

La Campagne

1 chemin de St-André - RN 114 ARGELÈS-SUR-MER  04 68 22 04 48  06 08 27 62 23 Gehele jaar dagelijks geopend. Specialiteiten: Catalaanse en Mediterraanse gerechten Groepen, kindermenu, airconditioning, speeltoestellen, terras, tuin, eigen parkeerplaats, huisdier toegestaan.

Le Camp-Gourou

4 boulevard des Albères ARGELÈS-PLAGE  06 61 78 64 00 Dagelijks geopend van 1 april t/m 30 september. Specialiteiten: kangoeroefilet, pannetje reuzegamba’s. Groepen, kindermenu, terras, huisdier toegestaan, wifi.

La Canne à Sucre

10 allée Jules Aroles ARGELÈS-PLAGE  04 68 89 48 98  06 72 40 89 13 Geopend van 1 april t/m 30 oktober. Specialiteiten: traditionele keuken en pizza’s. Groepen, kindermenu, airconditioning, speeltoestellen, terras, huisdier toegestaan, wifi.

La Casa del Port

2 quai Vasco de Gama Résidence Acapulco PORT-ARGELÈS  04 68 89 06 98 Geopend van 1 april t/m 30 september. Specialiteiten: Catalaanse gerechten en visgerechten. Groepen, kindermenu, airconditioning, terras, huisdier toegestaan.

27


Restaurants - Bars Traditionele keuken (vervolg) Le Chalutier Centre Cial Costa Blanca ARGELÈS-PLAGE  04 68 81 11 11 Geopend van 1 maart t/m 15 december. Specialiteiten: zeevruchten en visgerechten. Groepen, kindermenu, terras, huisdier toegestaan, wifi.

Les Charmettes 30 avenue du Tech ARGELÈS-PLAGE  04 68 81 09 84 www.les-charmettes.com Geopend van 8 januari t/m 16 december. Specialiteiten: traditionele keuken. Groepen, kindermenu, airconditioning, terras, huisdier toegestaan, wifi.

Comptoir Joa Casino d’Argelès Allée des Pins ARGELÈS-PLAGE  04 68 81 14 29 www.joa.fr Gehele jaar geopend: - juli-augustus, elke avond van 19u t/m 23u, - van 1 september t/m 30 juni geopend van woensdag- t/m zaterdagavond, zondagmiddag en -avond. Specialiteiten: Catalaanse gerechten en streekgerechten. Groepen, kindermenu, verjaardagen, seminaria, communies, bedrijfsraadsdagen, terras, parkeerplaats.

Côté Buffet 58 avenue du Tech ARGELÈS-PLAGE  04 68 39 88 56 Dagelijks geopend van 25 maart t/m 30 september. Specialiteiten: zelfbedieningsbuffet, traditionele en Mediterraanse keuken. Vermeld in: Le Petit Futé. Groepen, kindermenu, airconditioning, terras, tuin, huisdier toegestaan, wifi.

Le Dibi 5 allée des Palmiers ARGELÈS-PLAGE  04 34 10 32 00  06 45 77 18 20 Dagelijks geopend van 20 maart t/m 30 september. Specialiteiten: Mediterraanse keuken en grillgerechten. Groepen, terras, huisdier toegestaan, wifi.

28

L’Écureuil

Le Lido

Centre commercial Costa Blanca n°16 ARGELÈS-PLAGE  04 68 83 95 68 Specialiteiten: traditionele keuken, pizza’s. Kindermenu, terras, tuin, huisdier toegestaan.

50 boulevard de la Mer ARGELÈS-PLAGE  04 68 81 10 32 www.hotel-le-lido.com Dagelijks geopend van 30 maart t/m 12 oktober. Specialiteiten: Mediterraanse gerechten. Vermeld in: Maître Restaurateur, Toques Blanches du Roussillon, Guide Michelin. Groepen, kindermenu, speeltoestellen, terras, tuin, zwembad, eigen parkeerplaats, huisdier toegestaan, wifi.

Le Fanal 50 avenue Torre d’en Sorra LE RACOU - ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 41 75 Geopend van 1 april t/m 30 september. Specialiteiten: tapa’s - fideua.

Le Flowers 59 rue Victor Hugo ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 05 79 www.leflowers.net Gehele jaar geopend, dagelijks van juni t/m september, buiten het seizoen op maandag gesloten. Specialiteiten: Mediterraanse en traditionele keuken. Vermeld in: Guide du Routard, Petit Futé. Groepen, kindermenu, airconditioning, speeltoestellen, terras, huisdier toegestaan, wifi.

La Gamate 46 route nationale - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 11 34  06 11 11 06 90 Gehele jaar geopend, gesloten op woensdag. Specialiteiten: Mediterraanse gerechten, pizza’s. Groepen, kindermenu, airconditioning, terras.

Le Kosmo’beach 40 allée Jules Aroles (zeezijde) ARGELÈS-PLAGE  04 68 68 77 74  06 77 85 99 37 Dagelijks geopend, van 1 april t/m 31 oktober. Specialiteiten: cuisine t/m wok, tapa’s. Groepen, kindermenu, terras, huisdier toegestaan, wifi.

Le Lamparo 13 allée des Écureuils Centre commercial Costa Blanca ARGELÈS-PLAGE  06 38 59 41 54  04 68 36 53 04 Gehele jaar geopend. Specialiteiten: visgerechten en zeevruchten. Groepen, kindermenu, airconditioning, tuin, eigen parkeerplaats, huisdier toegestaan, wifi.

La Llonja Résidence la Réale Quai Jacques Cartier PORT-ARGELÈS  04 68 87 22 25  06 83 26 27 46 Geopend van 15 maart t/m 15 november. Specialiteiten: Mediterraanse gerechten en visgerechten. Vermeld in: Guide du Routard. Groepen, kindermenu, terras.

Mai Lee Restaurant 81 boulevard de la Mer ARGELÈS-PLAGE

La Mandoline 33 bis avenue du Grau ARGELÈS-PLAGE  04 68 89 37 28 Gehele jaar geopend. Specialiteiten: traditionele keuken, pizza’s. Groepen, kindermenu, terras, tuin, huisdier toegestaan.

La Mariscada Quai Jacques Cartier - PORT-ARGELÈS  04 68 81 59 87 www.lamariscadarestaurant.com

L’Oasis Av. Torre d’en Sorre - LE RACOU ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 13 37 Geopend van 1 april t/m 30 september. Specialiteiten: Mediterraanse gerechten en visgerechten. Groepen, kindermenu, terras, tuin.

Le Paname 7 allée des Tamarins ARGELÈS-PLAGE  06 18 37 31 29 Geopend van 1 april t/m 30 september, dagelijks. Specialiteiten: pizza’s en visgerechten. Groepen, kindermenu, terras, huisdier toegestaan.


Restaurants - Bars

➛ Le Petit Rest’eau

La Table du Pescadou

Quai Vasco de Gama PORT-ARGELÈS  04 34 10 13 61 Geopend van 1 maart t/m 31 oktober. Specialiteiten: Mediterraanse gerechten en visgerechten. Groepen, kindermenu, terras, huisdier toegestaan.

Rue des Aloès ARGELÈS-PLAGE  04 68 87 04 12 Geopend van april t/m oktober. Specialiteiten: Catalaanse en Mediterraanse gerechten Groepen, kindermenu, airconditioning, terras, huisdier toegestaan, wifi.

Les Planches 16 allée Jules Aroles ARGELÈS-PLAGE  04 68 98 26 97 Geopend van 1 maart t/m 31 december. Specialiteiten: Mediterraanse gerechten, zeevruchten en visgerechten. Groepen, kindermenu, terras.

Le P’ti Bouchon Quai Vasco de Gama Résidence Santa Anna PORT-ARGELÈS  04 68 82 40 89 www.leptibouchon-portargeles.fr

La Table du Racou 54 avenue Torre d’en Sorra LE RACOU ARGELÈS-PLAGE  04 68 98 10 22  06 26 08 21 95 Geopend van 15 april t/m 30 oktober. Specialiteiten: Mediterraanse gerechten en zeevruchten. Groepen, kindermenu, terras, huisdier toegestaan, wifi.

La Table de Valmy

10 allée Jules Aroles ARGELÈS-PLAGE  04 68 37 08 70  06 85 21 62 48 Geopend van 1 februari t/m 30 oktober. Specialiteiten: traditionele keuken, zeevruchten. Groepen, terras, huisdier toegestaan.

Chemin de Valmy ARGELÈS-SUR-MER  04 68 95 95 25 www.chateau-valmy.com Geopend van 30 maart t/m 28 oktober. Specialiteiten: Mediterraanse gerechten en streekgerechten. Vermeld in: Guide du Routard, Petit Futé, Michelin. Groepen, kindermenu, airconditioning, terras, tuin, eigen parkeerplaats, huisdier toegestaan, wifi.

Le Régal

La Taverne

Le P’tit Bateau

Rue des Faisans ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 39 09 60 Gehele jaar geopend. Gesloten op zondag-, maandag- en dinsdagavond. Specialiteiten: traditionele keuken streekproducten. Groepen, kindermenu, airconditioning, terras, eigen parkeerplaats, huisdier toegestaan, wifi.

La Table du Coin 58-59 esplanade du Nouveau Monde PORT-ARGELÈS  04 68 55 46 54  06 08 73 84 08 Geopend van 1 maart t/m 31 december. Gesloten op zondagavond, op maandag, dinsdag- en woensdagavond buiten het seizoen. Specialiteiten: Catalaanse gerechten en visgerechten. Kindermenu, terras.

Rond-point Pujol ARGELÈS-VILLAGE  04 68 82 44 84  06 19 01 58 15 Geopend van 22 januari t/m 21 december. Buiten het seizoen gesloten op maandag en dinsdag-, woensdag-, donderdag- en zondagavond. Specialiteiten: Mediterraanse gerechten, pizza’s. Groepen, kindermenu, airconditioning, speeltoestellen, terras, tuin, eigen parkeerplaats, huisdier toegestaan, wifi.

Terroir et gourmandises 30 avenue du Général de Gaulle ARGELÈS-PLAGE  06 40 84 10 00 Gehele jaar geopend. Specialiteiten: streekproducten. Groepen, kindermenu, airconditioning, terras.

La Villa 18 allée Jules Aroles ARGELÈS-PLAGE  04 68 81 17 85 Geopend van 1 april t/m 30 oktober. Specialiteiten: grillgerechten. Groepen, kindermenu, terras, huisdier toegestaan, wifi.

Le Yachting Quai Marco Polo Résidence Les Villégiales PORT-ARGELÈS  04 68 98 10 19 Geopend van 1 april t/m 30 september, dagelijks van juni t/m september, in april, mei, juni gesloten op dinsdag Specialiteiten: visgerechten. Groepen, kindermenu, terras, huisdier toegestaan, wifi.

Themarestaurants Abalounge

117 résidence Les Mers du Sud PORT-ARGELÈS  04 68 54 36 96 Gehele jaar geopend, gesloten van 20 november t/m 20 december.

29


Restaurants - Bars Themarestaurants (vervolg) Angkor 1 avenue des Pins ARGELÈS-PLAGE  04 68 22 72 50

L’Ardésia 4 allée des Palmiers ARGELÈS-PLAGE  04 68 81 08 90 Geopend van 1 februari t/m 31 december, gesloten op zondagavond en maandag. Dagelijks van 1 april t/m 30 september. Specialiteiten: traditionele italiaanse gerechten, verse pasta en pizza’s. Groepen, kindermenu, kinderspeelplaats, terras, huisdier toegestaan, wifi.

Carnaval Café - Muziekbar 14 av. des Mimosas ARGELÈS-PLAGE  04 68 81 02 06  06 11 17 20 77 Geopend van 1 april t/m 30 september. Specialiteiten: Mediterraanse gerechten en tapa’s. Vermeld in: Petit Futé. Groepen, terras, tuin.

Le Casablanca 12 allée Jules Aroles ARGELÈS-PLAGE  04 68 81 17 48  06 12 31 92 26 Dagelijks geopend van 15 maart t/m 15 september. Specialiteiten: Oriëntaalse en Mediterraanse gerechten. Vermeld in: Petit Futé, Fait maison. Groepen, kindermenu, airconditioning, terras, wifi.

La Casa del Joker

11 allée Jules Aroles ARGELÈS-PLAGE  04 68 81 59 34 www.lacasadeljoker.com Dagelijks geopend van maart tot oktober. Specialiteiten: Catalaanse gerechten en tapa’s. Vermeld in: Petit Futé. Groepen, kindermenu, airconditioning, terras, huisdier toegestaan, wifi.

Le Comptoir de Marrakech

26 allée Jules Aroles ARGELÈS-PLAGE  06 12 92 17 51 kebab-traiteur-restauration-orientale.com Geopend van maart tot oktober. Specialiteiten: Oriëntaals en halal. Kindermenu, terras, huisdier toegestaan.

30

L’Espace Vietnamien

Clos de Costerêve 18 avenue du Général de Gaulle ARGELÈS-PLAGE  04 68 83 90 07 Gehele jaar geopend, op maandag gesloten.

Galanga

1 allée des Palmiers - ARGELÈS-PLAGE  04 68 95 88 04 www.facebook.com/Galanga-restaurant Geopend van 1 maart t/m 1 december, op dinsdag gesloten, behalve in juli-augustus. Specialiteiten: Aziatisch

Lili la Moule

9 avenue du Général de Gaulle ARGELÈS-PLAGE  06 75 82 75 70 Geopend van 15 februari t/m 16 oktober, dagelijks van 21 juin t/m 16 september. Buiten het seizoen gesloten op zondagavond en maandag Vermeld in: Guide Michelin, Gault en Millau. Specialiteiten: zeevruchten en tapa’s. Groepen, kindermenu, speeltoestellen, terras, huisdier toegestaan (op het terras).

Menja Aqui

12 avenue Torre d’en Sorre LE RACOU ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 65 07

Le Menja e Caille

29 avenue Torre d’en Sorre LE RACOU ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 41 23

New-York New-York Café

2 avenue des Platanes ARGELÈS-PLAGE  06 18 39 72 10 Geopend van 15 juin t/m 30 september. Dagelijks van juni t/m september. Specialiteiten: Noord-Amerikaanse gerechten, burgers en grill. Groepen, kindermenu, terras, huisdier toegestaan.

La Paëlla de la Mer

11 boulevard de la Mer Marché de la mer ARGELÈS-PLAGE  06 13 55 76 80 Dagelijks geopend van 10 juin t/m 25 september. Specialiteiten: streekgerechten en tapa’s. Groepen, kindermenu, terras, eigen parkeerplaats, huisdier toegestaan, wifi.

La Petite Brasserie 1 quai Jacques Cartier PORT-ARGELÈS  04 68 81 39 33 Kindermenu, huisdier toegestaan.

Poivre et Rouge Rue des Milans ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 37 44  06 81 46 50 87 Gehele jaar geopend. Specialiteiten: traditionele keuken en grillgerechten. Groepen, kindermenu, airconditioning, kinderspeelplaats, terras, eigen parkeerplaats, huisdier toegestaan.

Le Poivre et Sel 50 avenue du Tech ARGELÈS-PLAGE  04 68 81 13 16

La Réserve Rond-point de l’Arrivée Esplanade Charles Trenet ARGELÈS-PLAGE  04 68 81 08 68 www.argeles-restaurant.com Geopend van 15 februari t/m 30 oktober, in het hoogseizoen van 11u tot 23u30. Specialiteiten: Catalaanse gerechten, visgerechten. Groepen, kindermenu, terras.

Brasserieën Le Croque Sel

9 rue des Cigognes ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 98 68 36 Gehele jaar geopend, gesloten op zondag. Specialiteiten: traditionele keuken, streekgerechten.

La Noisette

8 rue de la République ARGELÈS-VILLAGE  04 68 37 04 83 www.restaurant-argeles-sur-mer.fr/ la-noisette Gehele jaar tussen de middag geopend, in juli-augustus ‘s avonds en ‘s middags. Gesloten op zondag. Specialiteiten: traditionele keuken en English breakfast. Groepen, kindermenu, airconditioning, terras, huisdier toegestaan.


Restaurants - Bars

➛ Seven Street Kfé

7 allée des Palmiers ARGELÈS-PLAGE  04 30 19 74 29 Geopend van 1 februari t/m 30 november. Specialiteiten: Mediterraanse gerechten en streekgerechten. Groepen, kindermenu, terras, huisdier toegestaan, wifi.

Le Sporting

18 route nationale ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 61 91

Cafetaria Crescendo Cafétéria Centre commercial Intermarché ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 37 06 97 www.crescendo-restauration.fr Gehele jaar geopend, dagelijks van 2 januari t/m 31 december van 9u tot 21u30. Specialiteiten: thuiskeuken met verse producten. Groepen, kindermenu, airconditioning, terras, eigen parkeerplaats, huisdier toegestaan, wifi.

Pannekoeken La Bécassine

19 rue des Oeillets ARGELÈS-PLAGE

La Brocéliande

9 quai Christophe Colomb PORT-ARGELÈS  04 68 55 49 90 Gehele jaar geopend: dagelijks in het hoogseizoen, Gesloten op donderdag, behalve in juli, augustus, september. Specialiteiten: Bretoense keuken, ijs. Groepen, kindermenu, terras, huisdier toegestaan.

Café de la Fontaine

36 avenue de la Libération ARGELÈS-VILLAGE  09 81 65 57 98 Gehele jaar geopend.

Pizzeria's Eden Pizza

Avenue du 8 mai 1945 - Parc de la mer ARGELÈS-PLAGE  04 68 98 73 98  06 23 41 78 90 Gehele jaar geopend, gesloten op dinsdag. Groepen, kindermenu, terras, terras.

El Coco Loco

Smart Pizza

11 avenue Torre d’en Sorre LE RACOU ARGELÈS-SUR-MER  04 68 39 13 44 Geopend van 1 april t/m 15 oktober, gesloten op donderdag behalve in juli-augustus. Groepen, kindermenu, terras, huisdier toegestaan.

Place du nouveau monde Résidence Acapulco PORT-ARGELÈS  06 86 41 38 73 Gehele jaar geopend. Buiten het seizoen op dinsdag en woensdag gesloten. Specialiteiten: traditionele keuken, pizza’s. Groepen, kindermenu, terras, huisdier toegestaan.

La Maison 9 allée Jules Aroles ARGELÈS-PLAGE  04 68 95 91 22 Geopend van 15 maart t/m 15 oktober. Specialiteiten: Mediterraanse gerechten, pizza’s. Groepen, kindermenu, terras, huisdier toegestaan, wifi.

La Mie d’Argelès 28 avenue des Platanes ARGELÈS-PLAGE  04 68 89 23 19 Geopend van 12 april t/m 30 september. Groepen, kindermenu, terras, huisdier toegestaan.

Pasta-Mondo 187 avenue du Tech ARGELÈS-PLAGE  04 68 83 95 51  06 52 36 09 55 Dagelijks geopend van 1 maart t/m 30 september. Specialiteiten: verse pasta en pizza’s. Groepen, kindermenu, terras, huisdier toegestaan.

Le Pirate Quai Marco Polo PORT-ARGELÈS  04 68 85 27 83  06 22 27 05 06 Geopend van 15 februari t/m 31 december Specialiteiten: Franse thuiskeuken, visgerechten.

Pizza Top Place Magellan Quai Marco Polo PORT-ARGELÈS  04 68 81 62 60 Geopend van 1 maart t/m 5 november (buiten het seizoen op maandag gesloten). Specialiteiten: verse pasta, grillgerechten. Groepen, kindermenu, terras, huisdier toegestaan, wifi.

Le Solazo 1 allée des Tamarins ARGELÈS-PLAGE  04 68 95 02 78  04 68 82 96 49 Dagelijks geopend, van 1 februari t/m 31 oktober. Specialiteiten: Mediterraanse gerechten, pizza’s. Vermeld in: Petit Futé. Groepen, kindermenu, terras, wifi.

Snelle hap - Afhaal maaltijden - Snackbar Argelès Cybercafé 71 route nationale  09 83 49 75 56  06 69 45 52 96 Gehele jaar geopend, dagelijks van 11u30 tot 13u30 en van 19u30 tot 21u30, buiten het seizoen op zondag gesloten.

A Table - Traiteur-Spit Avenue du 8 Mai 45 ARGELÈS-PLAGE  04 68 36 54 66 Airconditioning, eigen parkeerplaats.

Aux Délices C6 résidence Les Villégiales du Quai d’Honneur - PORT-ARGELÈS  06 52 46 76 83 Geopend van 1 april t/m 11 november. Terras.

Le Cactus Bleu 31 av. Torre d’en Sorra LE RACOU - ARGELÈS-SUR-MER  04 68 95 77 86  06 19 37 41 13 Specialiteiten: salades, pannenkoeken, pizza’s. Vermeld in: Guide du Routard. Geopend van 1 april t/m 30 september, in juli-augustus dagelijks; in april, mei, juni en september op maandag gesloten. Groepen, kindermenu, terras, huisdier toegestaan.

31


Restaurants - Bars Snelle hap - Afhaal maaltijden - Snackbar (vervolg) Le Canyon

7 impasse Copernic - Espace de Loisirs ARGELÈS-PLAGE  06 52 96 82 29 Dagelijks geopend van 15 februari t/m 5 november. Specialiteiten: snacks en salades. Groepen, kindermenu, eigen parkeerplaats, huisdier toegestaan.

Chez Simon

17 allée Jules Aroles - ARGELÈS-PLAGE  04 68 81 64 22

Copacabana

52 avenue Torre d’en Sorre LE RACOU - ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 24 29

Le Coquelicot Catalan

187 avenue du Tech - ARGELÈS-PLAGE  06 98 82 10 62

Cos’N Za

49 route nationale - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 16 38 www.facebook.com/cosnza Gehele jaar geopend, gesloten op zondagmiddag. Specialiteiten: afhaalpizza’s. Kindermenu, huisdier toegestaan.

EnzO’s Pizza

1 E rue des Cigognes ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 30 44 66 05 www.enzopizzargeles.com Gehele jaar dagelijks geopend. Specialiteiten: pizza’s. Eigen parkeerplaats.

L’Escalier

22 allée Jules Aroles - ARGELÈS-PLAGE  04 68 37 81 02  06 14 32 50 60

Good Snack

Résidence Les Arcades Rond-point de l’Arrivée - ARGELÈS-PLAGE  06 35 23 27 44

Le Mareyeur

9 chemin des Hérons ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 37 87 41 www.fruitsdemer-argelessurmer.fr Gehele jaar geopend, ‘s zomers dagelijks. Buiten het seizoen gesloten op zondagavond en maandag. Specialiteiten: zeevruchtenschotels. Airconditioning, eigen parkeerplaats, huisdier toegestaan.

32

Mc Donald’s - Tearoom Mc Café

La Pizza come a Roma

Parking Centre commercial Intermarché Sortie n° 10 - ARGELÈS-SUR-MER  04 68 83 08 26 Gehele jaar geopend, dagelijks vanaf 8u. Groepen, kindermenu, airconditioning, kinderspeelplaats, terras, eigen parkeerplaats, wifi.

Rond-point d’Arrivée ARGELÈS-PLAGE  07 82 42 22 00 Geopend van 10 januari t/m 30 oktober. Specialiteiten: pizza’s. Groepen, kindermenu, terras, huisdier toegestaan, wifi.

MD Kebab Traiteur

Le Clos de la Plage 86 av. du 8 Mai 1945 - ARGELÈS-PLAGE  04 68 54 95 88 Gehele jaar geopend. Van oktober t/m april alleen ‘s avonds (op maandag gesloten). In mei-juni-september ‘s  middags en ‘s avonds (op maandag gesloten). In juli-augustus dagelijks ‘s  middags en ‘s avonds. Specialiteiten: pizza’s. Eigen parkeerplaats, terras.

15 chemin de Palau ZA ARGELÈS-SUR-MER  06 23 44 56 29  04 11 64 40 33 Gehele jaar geopend, gesloten op zondagmiddag. Specialiteiten: Oriëntaalse gerechten en halal. Groepen, kindermenu.

Mezzo Mezzo 8 quai Vasco de Gama PORT-ARGELÈS  04 68 88 81 25  06 72 94 25 35 Dagelijks geopend van 1 maart t/m 30 november. Specialiteiten: ijs en snacks. Groepen, terras, huisdier toegestaan.

O Malassi 28 allée Jules Aroles Côté promenade Front de Mer  04 68 21 74 27 Geopend van 1 april t/m 31 oktober. Specialiteiten: tapa’s en warme sandwiches, bier, zoet-zuur.

Le Pâton 90 route nationale ARGELÈS-VILLAGE  04 68 89 05 66 Gehele jaar geopend, van 18u30 tot 21u30 en tot 22u van 15 juillet t/m 15 augustus. Gesloten op maandag.

La Petite Fringale 12 allée Jules Aroles ARGELÈS-PLAGE  04 68 95 75 98 Dagelijks geopend van 1 april t/m 30 september. Groepen, kindermenu, terras, huisdier toegestaan, wifi.

Pizzas à l’ancienne 2 av. du 8 Mai 1945 ARGELÈS-VILLAGE  04 68 95 87 13  06 66 22 10 83 www.pizza-argeles.fr Gehele jaar geopend, ’s winters gesloten op dinsdag. Specialiteiten: pizza’s. Groepen, eigen parkeerplaats.

Pizza Di Roma

Pizza Phone 25 av. de la Libération ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 31 39 Gehele jaar geopend vanaf 17u30, juli en augustus dagelijks, in het laagseizoen gesloten op maandag. Specialiteiten: Italiaans - mozzarella van buffelmelk.

Pizza Sun 11 avenue des Flamants Roses ZA ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 56 10 Gehele jaar geopend, ‘s avonds op maandag gesloten. Specialiteiten: pizza’s. Eigen parkeerplaats.

Pizzeria Chez Maryline et Prisca 6 rue des Rouges Gorges ZA ARGELÈS-VILLAGE  06 70 34 99 52  09 83 35 77 30 00 www.chezmarylineetprisca.fr Gehele jaar geopend, van november t/m april gesloten op woensdag. Specialiteiten: pizza’s. Groepen, terras, eigen parkeerplaats, huisdier toegestaan.

Le P’tit Creux 361 avenue du Tech - ARGELÈS-PLAGE

Show Devant 20 allée Jules Aroles ARGELÈS-PLAGE  04 68 95 95 94 Dagelijks geopend van 1 april t/m 30 september. Groepen, kindermenu, terras, huisdier toegestaan.


Restaurants - Bars

➛ Le Snack du Lily’s

11 avenue des Pins - ARGELÈS-PLAGE  04 68 95 88 46

Le Sunny

Centre commercial Costa Blanca ARGELÈS-PLAGE

La Terrasse

Résidence La Sardane, Rond-point de l’Arrivée ARGELÈS-PLAGE  09 67 07 83 98 Geopend van 1 april t/m 30 september.

Yoshi Sushi

11 rue Matelots - PORT-ARGELÈS  07 81 86 87 56 www.yoshi-sushi-argeles.fr Geopend van 25 april t/m 31 december. Specialiteiten: Japans, sushi’s. Groepen, terras.

Strandrestaurants La Nouvelle Vague Beach Club

Carnaval Café - Muziekbar

L’Asmourzade

14 av. des Mimosas - ARGELÈS-PLAGE  04 68 81 02 06  06 11 17 20 77 Geopend van 1 april t/m 30 september. Specialiteiten: Mediterraanse gerechten en tapa’s. Vermeld in: Petit Futé. Groepen, terras, tuin.

5C quai Marco Polo Les Villégiales du Môle - PORT-ARGELÈS  04 68 39 84 95  06 48 58 37 31 Gehele jaar geopend, buiten het seizoen op maandag gesloten. Specialiteiten: Catalaanse gerechten, zeevruchten, steekproducten.

Exotik Café

Au Bien Venu - PMU

Allée Jules Aroles Front de mer - ARGELÈS-PLAGE  06 75 88 54 65 Geopend van 1 april t/m 30 september.

Le Friendly Pub 33 avenue du Grau - ARGELÈS-PLAGE  06 47 89 87 99 Gehele jaar geopend. Vanaf 18u op woensdag en donderdag. Vanaf 15u30 op vrijdag, zaterdag en zondag. TV-schermen met sportuitzendingen.

100 bd de la Mer ARGELÈS-PLAGE  06 20 57 27 64 Dagelijks geopend van 1 mei t/m 30 september. Specialiteiten: grillgerechten, visgerechten. Formule Ligstoel. Groepen, terras, huisdier toegestaan.

Le Sirocco et son Taxi Brousse

La Plage du Port

C3 C4 résidence Les Villégiales du Quai d’Honneur - PORT-ARGELÈS  04 68 81 59 21  06 25 30 16 36 www.bieres-du-monde.fr Geopend van 30 maart t/m 31oktober van 11u tot 01u30, gesloten op dinsdagmorgen in april en mei. Specialiteiten: pizza’s en tapa’s. Vermeld in: Petit Futé. Groepen, kindermenu, terras, huisdier toegestaan, wifi.

Avenue du Grau - Direction plage ARGELÈS-PLAGE  06 68 99 64 25 Dagelijks geopend van 1 juin t/m 20 september. Huisdieren toegestaan.

Themabars Muziekbar Oesterbar

« La Cabane du Pêcheur » 3 place Gambetta - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 37 78 23 Gehele jaar geopend: dagelijks van mei t/m september, in het laagseizoen gesloten op maandag, dinsdag et woensdag. Specialiteiten: zeevruchten.

La Bodéga del Joker

Allée des Tamarins ARGELÈS-PLAGE  04 68 81 59 34  06 18 04 49 22 www.lacasadeljoker.com Geopend van maart t/m oktober. Specialiteiten: pizza’s en tapa’s. Vermeld in: Le Petit Futé. Groepen, kindermenu, airconditioning, terras, huisdier toegestaan, wifi.

Muziekbar - Pannenkoeken 7 allée Jules Aroles ARGELÈS-PLAGE  06 16 56 80 05

Bierbar Le Tour du Monde en 80 bières

La Vieille Cave 51 av. de la Libération ARGELÈS-VILLAGE  04 30 82 55 21  06 34 87 40 43 Gehele jaar dagelijks geopend. Specialiteiten: cocktailbar en pizza’s. Groepen, kindermenu, airconditioning, terras, huisdier toegestaan, wifi.

Bars - IJsverkopers 100% Vitamine

2 allée Jules Aroles - ARGELÈS-PLAGE  06 48 70 98 89 Geopend van april t/m 30 september Specialiteiten: vruchtensappen, ijs, cocktails, pannenkoeken.

3 avenue de la Gare - ARGELÈS-VILLAGE Geopend van 1 januari t/m 31 december.

Bar du Midi 34 route nationale - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 29 44

Bar Glacier la Réserve 2 allée Jules Aroles - ARGELÈS-PLAGE Geopend van 15 februari t/m 31 oktober. Groepen welkom.

Le Glacier 47 av. de la Libération ARGELÈS-VILLAGE  06 20 86 90 63 Gehele jaar geopend, buiten het seizoen op zondag gesloten.

Le Skipper Place Magellan Quai Christophe Colomb PORT-ARGELÈS  04 68 95 66 01 Geopend van 1 maart t/m 5 november; dagelijks van 1 mei t/m 30 september. Specialiteiten: tapa’s. Groepen, kindermenu, terras, huisdier toegestaan, wifi.

Tearooms Le Fournil de Palmyre

6 avenue d’Hürth - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 39 18 67 Gehele jaar dagelijks geopend, van 6u tot 20u non-stop.

La Frianderie

1 - 2 place Gambetta - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 32 69 Gehele jaar geopend. Specialiteiten: ontbijt, pannenkoeken, ijs (ter plaatse of meenemen).

Mille et une gourmandises

29 avenue de la Libération ARGELÈS-VILLAGE  04 34 12 44 33 Gehele jaar dagelijks geopend. Specialiteiten: Zelfgemaakt gebak, zoet en ijs. Airconditioning, terras, huisdier toegestaan, wifi.

33


Winkels Levensmiddelen algemeen - Supermarkten À l’Italienne

5 rue des Hérons - ZA ARGELÈS-VILLAGE  04 68 89 95 94 - Gehele jaar geopend.

Aldi

Rue des Colverts - ZA ARGELÈS-VILLAGE

Bio Comices

14 chemin de Palau - ZA ARGELÈS-VILLAGE  04 68 56 77 94 Gehele jaar geopend, op zondag gesloten.

Carrefour Contact

4 place Gambetta - ARGELÈS-VILLAGE.  04 68 81 07 89 Gehele jaar geopend, gesloten op zondagmiddag, behalve ‘s zomers.

Casino

2 résidence Les Villégiales Quai Vasco de Gama - PORT-ARGELÈS

Franprix

1 avenue du Grau - ARGELÈS-PLAGE www.franprix.fr Gehele jaar geopend.

Hypermarché Intermarché

Route de Perpignan - D 914 ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 82 64 00 www.intermarche.com Gehele jaar dagelijks geopend van 15 juni t/m 15 september, in het laagseizoen op zondag gesloten. Zie advertentie blz. 37

Intermarché Contact

12 avenue du Tech - ARGELÈS-PLAGE  04 68 95 88 14 Gehele jaar geopend.

Lidl

Avenue du 8 Mai 45 - ARGELÈS-VILLAGE www.lidl.fr Gehele jaar dagelijks geopend, ‘s zondags van 9u tot 12u30.

Magasin Picard Surgelés

Route d’Elne - Avenue de Hürth ARGELÈS-VILLAGE -  04 68 21 31 46 Gehele jaar geopend.

Proxi

Supermarkt en wijnhandel Centre commercial Costa Blanca ARGELÈS-PLAGE -  04 68 89 34 75

Levensmiddelen Groenten en Fruit Chez Élisabeth Fruits et Légumes

18 av. de la Libération - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 64 11 Gehele jaar dagelijks geopend, behalve op zondagmiddag.

34

Chez Monique Le Pré Catalan

Résidence Le Pré Catalan Avenue du Tech - ARGELÈS-PLAGE  04 68 81 53 59 Geopend van 1 mei t/m 30 september, in mei, juni en september gesloten op zondagmiddag.

Chez Sylvie Fruits et Légumes

Centre commercial Costa Blanca ARGELÈS-PLAGE  06 16 44 29 02 Geopend van 15 april t/m 15 november.

Jour de Cueillette

4 rue des Ibis - ZA ARGELÈS-VILLAGE  09 79 72 58 70 www.jourdecueillette.fr Gehele jaar geopend, gesloten op zondag en maandag.

Le Fruitier

Groente en fruit, wijn, vers brood, taarten Centre commercial l’Armorial Bd du Canigou - ARGELÈS-PLAGE  04 68 81 36 91 Geopend van 14 april t/m 23 september. Gesloten op zondagmiddag.

Le Jardin d’Argelès (Vival - wijnhandel)

Rond-point Pujol - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 95 72 77 Geopend van 15 april t/m 15 september.

Le Panier de Marie

3 rue Camille Pelletan - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 56 95 66 Gehele jaar geopend, gesloten op zondagmiddag.

L’Épicerie du Racou

58 avenue Torre d’en Sorre LE RACOU - ARGELÈS-SUR-MER Geopend van 1 april t/m 5 november.  04 68 95 76 75

Modeartikelen Daosaka

Accessoires voor mode en reisbagage 25 allée des Tamarins ARGELÈS-PLAGE  06 24 13 92 47 Dagelijks geopend van 31 maart t/m 1 december.

Kimishopping

Accessoires voor kinderen 19 allée des Tamarins - ARGELÈS-PLAGE  06 24 13 92 47 Geopend van 31 maart t/m 1 december.

Antiek, tweedehands Le Vieux Cinéma

81 route nationale - ARGELÈS-VILLAGE  06 28 28 48 59 Gehele jaar geopend.


Winkels Ambachtswerk Atelier de la Savonnetterie Savon Catalan

OUVERT DU LUNDI AU SAMEDI de 8h à 20h, non stop LE DIMANCHE de 9h à 13h (hors saison) de 8h à 13h & 15h à 20h (en saison) PASS

POINT CHAUD

PRODUITS LOCAUX

CARTE PASS

4 place Gambetta (CENTRE VILLE) 66700 Argelès-sur-Mer - Tél. 04 68 81 07 89 Visartikelen Bazar de la Plage

9 avenue des Platanes ARGELÈS-PLAGE Geopend van 1 april t/m 30 september.  06 30 10 94 00

Bazar du Pêcheur

Groothandel in aas en vismateriaal 33 avenue du Grau - ARGELÈS-PLAGE  06 67 23 18 00 Geopend van 1 februari t/m 30 november.

La Pêche

Groothandel in aas en vismateriaal 187 avenue du Tech Résidence Central Beach ARGELÈS-PLAGE  09 73 68 71 16 Gehele jaar dagelijks geopend.

Sportartikelen 100 % des Marques

33 allée Jules Aroles - ARGELÈS-PLAGE

Albera Bike

Verkoop en reparatie fietsen - alle merken 22 chemin de Palau - ZA ARGELÈS-SUR-MER  09 81 28 36 00 www.alberabike.fr Gehele jaar geopend, gesloten op zondag en maandag.

Argelès Plongée

Résidence Santa Maria Rue des Matelots - PORT-ARGELÈS  06 78 48 76 30 www.argeles-plongee.com Gamme Aqualung Geopend van 1 april t/m 15 november, op maandag gesloten in het laagseizoen. In het hoogseizoen gesloten op zondagmiddag.

Bazar de la Plage

9 avenue des Platanes ARGELÈS-PLAGE Geopend van 1 april t/m 30 september.  06 30 10 94 00

Discount Sport

Rond-point de l’Arrivée ARGELÈS-PLAGE

Sport 2000

2 rue des Colverts Face à l’Intermarché ZA ARGELÈS-VILLAGE  04 68 88 06 22 Gehele jaar geopend, gesloten op zondag, behalve in juli-augustus.

Tri Run Raiders

Chemin de Palau ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 39 44 06 www.tri-run-raiders.com Gehele jaar geopend.

30 rue de la République - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 39 32 27 www.savoncatalan.com Van 1 mei t/m 30 september dagelijks geopend van 9u30 tot 16u. Van 1 oktober t/m 30 april, op woensdag en zaterdagmorgen. Aanwezig op de ambachtelijke markt van Argelès-Plage.

Atelier Verrier

“Glas in alle staten” 12 rue des Martinets - ZA ARGELÈS-VILLAGE  06 18 72 95 57 www.artisan-du-verre.com Ontwerp, creatie en fabriceren, beginners workshops. Gehele jaar geopend, gesloten op zaterdag en zondag (reserveren aangeraden).

L’Atelier du Cuir

48 rue des Remparts - ARGELÈS-VILLAGE  06 10 40 05 04 Aanwezig op de ambachtelijke markt van Argelès-Plage.

La Maison du Savon

30 allée Jules Aroles - Toegang via promenade Front de Mer - ARGELÈS-PLAGE  04 68 95 47 96 Dagelijks geopend van 1 april t/m 11 november, op dinsdag gesloten in april, mei en oktober.

L’atelier du savon

Place du Marché - Esplanade du Nouveau Monde - PORT-ARGELÈS

Le Potier d’Argelès

12 rue de la République - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 41 43 www.ceramica-del-llevant.c.la Gehele jaar geopend, van april tot oktober dagelijks behalve op zondagmiddag, in het laagseizoen woensdag en zaterdagmorgen.

Mississippi Company

26 allée Jules Aroles - ARGELÈS-PLAGE

Poterie des Remparts

Atelier - exposities - verkoop (naar de bioscoop J. Jaurès) 46 rue des Remparts - ARGELÈS-VILLAGE  09 53 82 32 00 Gehele jaar geopend. Aanwezig op de ambachtelijke markt van Argelès-Plage.

Verzekeringen ALLIANZ - Gally Jonathan

30 chemin de Palau - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 15 49

AXA Assurances

9 rue des hérons - ZA - ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 08 19

35


Winkels LE GRAND BLEU Articles de Plage PRIX DISCOUNT Maillots de bain • Tongs Robes d’été • Gonflables Plongée • Sièges Idées cadeaux 527 avenue du Tech ARGELÈS-PLAGE

Verzekeringen (vervolg ) GENERALI Cabinet Giannotti

2 avenue des Flamants Roses ZA ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 02 10

GENERALI Cabinet Ondedieu Jean-Pierre

Groupama

22 chemin de Palau del Vidre ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 61 26

MMA Assurances Toussaint Pajot et Associés

100 route nationale - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 82 08 65

Mutuelle Via Santé

22 chemin de Palau - ZA ARGELÈS-SUR-MER  09 69 39 60 00

Rijscholen Auto-école Argelès Team

9 rue du 14 Juillet - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 13 43

Auto-école Olisa-Lecourt

61 route nationale - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 08 44

Auto-moto-école Boris

40 av. de la Libération - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 07 07

2 C rue des Éperviers ZA ARGELÈS-VILLAGE  06 87 73 84 63

GAN Cazanave David

Auto-moto-école Patrick

11 rue des Faisans - ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 33 61

GMF (garantie mutuelle des fonctionnaires)

Één keer per maand spreekuur in het gemeentehuis van 9u tot 12u (trouwzaal):  04 68 95 34 58

Banken Banque Populaire du Sud

24 avenue des Flamants Roses ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 08 95 00 Gesloten op zaterdag en zondag.

La Banque Postale

8 route nationale - ARGELÈS-VILLAGE  3639 (0,15 €/min + prijs telefoontje)

BNP Paribas

1 impasse des Sarcelles ARGELÈS-SUR-MER  04 68 95 22 10 Gesloten op zaterdagmiddag, zondag en maandag.

5 chemin des Hérons - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 98 21 32

Auto-moto-Route 66 Catalane

11 avenue des Flamants Roses ZA ARGELÈS-VILLAGE  04 68 56 54 08 www.auto-moto-ecole-argeles-sur-mer.fr

LCL

35 avenue de la Libération ARGELÈS-VILLAGE  04 68 95 35 01

Société Générale

• 8 rue du 14 Juillet - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 07 75 • 23 avenue de Hürth - ZA ARGÈLES-SUR-MER  04 68 83 58 60

Geldautomaten Banque Populaire du Sud

Caisse d’Épargne

59 route nationale - ARGELÈS-VILLAGE  04 30 19 93 15

• 24 avenue des Flamants Roses (hele jaar) - ZA ARGELÈS-SUR-MER • 1 allée des Palmiers - ARGELÈS-PLAGE (in het seizoen) • Place du Nouveau Monde PORT-ARGELÈS (in het seizoen)

CIC Sud Ouest

BNP Paribas

77 route nationale - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 29 36 60

Crédit Agricole

Route de Collioure - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 68 82 90

36

1 impasse des Sarcelles ARGELÈS-SUR-MER

Caisse d’Épargne

59 route nationale - ARGELÈS-VILLAGE

Gehele jaar geopend, maandag t/m vrijdag van 10u tot 12u en van 15u tot 18u, ‘s zaterdags 10u tot 12u.

Bazaars Aux bonnes affaires

6 rue du 14 Juillet - ARGELÈS-PLAGE  06 10 02 54 42 Gehele jaar geopend.

Bazar de la Plage

9 av. des Platanes - ARGELÈS-PLAGE  06 30 10 94 00 Geopend van 1 april t/m 30 september.

Bazar Delaunois

1 clos de Costerêve - Avenue du Général de Gaulle - ARGELÈS-PLAGE  04 68 81 47 83 Geopend van 15 maart t/m 15 november.

Bazar-Droguerie Adibal

40 avenue de la Libération ARGELÈS-VILLAGE

Le Grand Bleu

Résidence Les Calanques Avenue du Tech - ARGELÈS-PLAGE

Mary Plage

Bazar Souvenirs Résidence Central Beach 187 avenue du Tech - ARGELÈS-PLAGE  04 34 12 65 34 Gehele jaar geopend, gesloten op zaterdag en zondagmiddag in het laagseizoen.

CIC Sud Ouest

77 route nationale - ARGELÈS-VILLAGE

Crédit Agricole

• Route de Collioure - ARGELÈS-VILLAGE • Avenue du Tech - ARGELÈS-PLAGE • Allée Jules Aroles - ARGELÈS-PLAGE

LCL

35 avenue de la Libération ARGELÈS-VILLAGE

La Banque Postale

8 route nationale - ARGELÈS-VILLAGE

Société Générale

• 8 rue du 14 JuilletARGELÈS-VILLAGE • 23 avenue de Hürth - ZA ARGÈLES-SUR-MER

Banque Courtois

Rond-point de l’Arrivée - ARGELÈS-PLAGE

Wisselkantoor Camping la Sirène

Route de Taxo à la Mer  04 68 81 04 61 Geopend van 13/04 t/m 23/09 dagelijks van 8u tot 20u.


Winkels Welzijn Argelezen ThérapeuteRelaxologue

Mas Reste - 46 chemin du Roua ARGELÈS-SUR-MER  06 07 43 73 63 www.argelezen.com Alleen op afspraak. Op zondag gesloten.

ARGELÈS-SUR-MER

La Parenthèse

2 avenue du 8 Mai 1945 ARGELÈS-VILLAGE  06 46 52 18 82 www.laparenthesevasion.fr Gehele jaar geopend.

Natur’house

1A rue des Cigognes ZA ARGELÈS-VILLAGE  04 68 37 05 37

DIRECTION PERPIGNAN

Direction centre ville

he m

D114

us Bo

Rond-point de l’Arrivée ARGELÈS-PLAGE  07 78 66 26 09 Geopend van 1 april t/m 30 september.

F’Bijoux La mode et ses accessoires

21 av. de la Libération ARGELÈS-VILLAGE  06 15 41 49 34 Gehele jaar geopend, gesloten op zondag en maandag.

9

Av en

re oliè

D618

93

M Av.

Fantasie sierraden

ARGELÈS PLAGE

eg ue

Parc d’activités commerciales

ssane La Ma

D114 D914 D2

Ambre

in de N

D914

Bijouterie Le Carré d’Or

5/7 rue de la République ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 52 13 - www.lecarredor.com Gehele jaar geopend, op zondag gesloten.

Mer Méditerranée

SORTIE 10 C

Juwelier - horlogemaker www.bijouterieblanc.com • 39 route nationale - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 14 34 Gehele jaar geopend, gesloten op zondag en maandag. • 24 av. des Flamants Roses Espace Athlantis - ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 11 93 02 99 Gehele jaar geopend, gesloten op zondag en maandag.

axo de T ute Ro

Avenue du Tech

Bijouterie Blanc

+ Ouvert le Dimanche

Ret irad a1

Juwelierswerkplaats - reparatie van sierraden - Catalaans grenaat. 1 rue du 14 Juillet ARGELÈS-VILLAGE  04 68 55 10 18 www.bijouterieboix.fr Gehele jaar geopend, gesloten op zondag en maandag.

e la

Artisan bijoutier Boix

◗ En basse saison 8h30-20h00 ◗ En haute saison 8h30-21h00

ue d

Juweliers

Horaires d’ouverture :

ARGELÈS VILLAGE

D2

G al De Av. G

R ou te d eC olli our e

e aull

D81

Intermarché Hyper - Parc d’Activités commerciales

Tél. 04 68 82 64 00 DIRECTION ESPAGNE

Services : Billeterie, Photomaton, Recyclage de bouteilles, Location de véhicule, Station service 24/24 Galerie marchande : Crescendo, Saint Algue, Beauty Success, Mag presse, Optique Afflelou 37


Winkels Boucherie Halal

4 avenue du Général de Gaulle ARGELÈS-VILLAGE -  07 86 67 18 92 Geopend van 1 april t/m 30 september van 8u tot 24u non-stop.

Boucherie Halal Sharjah

Huîtres

(Sur place ou à emporter)

Cadeaux personnalisés

(Coffrets, corbeilles...)

Épicerie fine Dégustation La Maison des Vins

Esplanade du nouveau monde PORT-ARGELÈS

04 68 37 91 41 - 06 03 49 74 41

Slagerijen - vleeswaren Traiteurs Anna et Philippe

1 av. de la Libération - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 07 31 Gehele jaar geopend, op maandag gesloten.

Estève Jeannot

33 route nationale - ARGELÈS-VILLAGE  06 25 22 41 99 Gehele jaar geopend.

Le Fournil de Greg

15 rue Victor Hugo - ARGELÈS-VILLLAGE  06 49 60 08 26 Gehele jaar geopend.

11 rue Victor Hugo - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 33 53 Gehele jaar geopend, gesloten op maandag en zondagmiddag.

Chez Jeppe

Le Fournil de Palmyre

38 route nationale - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 89 81 39 Gehele jaar geopend, op maandag gesloten.

Vins du Roussillon

La Mie Dorée

La Sardane

Rés. La Sardane - Rond-point de l’Arrivée ARGELÈS-PLAGE

Maison Paré

Avenue du Tech - Résidence Le Pré Catalan ARGELÈS-PLAGE -  04 68 95 97 59 www.maison-pare.com Geopend van 1 april t/m 31 oktober, gesloten op zondagmiddag (uitgezonderd juli-augustus).

Boucherie Traiteur Thomassin

Centre commercial Costa Blanca ARGELÈS-PLAGE -  04 68 89 33 74

Rôtisserie du Fournil

6 avenue d’Hürth - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 39 18 67 Gehele jaar dagelijks geopend, van 6u tot 20u non-stop.

Le Pain de la Plage

Avenue du 8 Mai 45 Le clos de la plage - ARGELÈS-PLAGE

Le Pain du Chti’Mi

56 avenue du Tech - ARGELÈS-PLAGE  04 68 81 62 79 Geopend van 1 april t/m 31 oktober.

Le Pain du Sud

Tearoom, ontbijt, sandwiches. Avenue du Tech - Rd-point Joie et Lumière ARGELÈS-PLAGE  09 54 58 58 69 - www.lepaindusud.fr Gehele jaar dagelijks geopend.

6 avenue d’Hürth - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 54 49 05 Gehele jaar geopend van 8u tot 14u nonstop.

Marie Blachère

Rôtisserie Pioc et Compagnie

Marsa Boulanger Pâtissier Chocolatier

8 bis rue de la République - ARGELÈS-VILLAGE  06 18 73 63 20 Geopend op woensdag en zaterdag van 7u tot 13u.

Ambachtelijke (banket-)bakkers

61 av. de la Libération - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 95 36 36 www.boucherie-jeannot-esteve.fr Gehele jaar geopend, gesloten op maandagmiddag, woensdag en zondag. ‘s Zomers: dagelijks geopend behalve op zondagmiddag.

Al Palad Or

Boucherie-Charcuterie Juanola

27 rue de la République - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 83 39 73 www.patissier-createur.fr Gehele jaar geopend, gesloten op maandag en zondagmiddag.

18 chemin de Palau - ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 39 25 20 Gehele jaar geopend, op zondag gesloten.

• 9 av. de la Libération - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 85 45 39 Gehele jaar geopend, gesloten op donderdag. • Centre commercial Costa Blanca ARGELÈS-PLAGE. Geopend van 30 juni t/m 31 augustus.

Brood en lekkernijen La Frianderie

Au Pain des Lys et des Gourmandises Place Magellan - PORT-ARGELÈS

2 place Gambetta - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 32 69 Gehele jaar geopend, gesloten op zondagmiddag.

11 av. de la Libération - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 07 79 Gehele jaar geopend, gesloten op zondag en maandag.

Au Pétrin de Yan

Point Chaud - Sandwicherie Leroux C.

Boucherie de l’Armorial

Résidence Acapulco Place du Nouveau Monde - PORT-ARGELÈS

Centre commercial l’Armorial Boulevard du Canigou - ARGELÈS-PLAGE  04 68 56 99 01  06 42 83 90 60 Geopend van 1 april t/m 31 oktober.

Boucherie El Hadri

Halal en kruidenierswinkel 2 rue du 14 Juillet - ARGELÈS-VILLAGE  09 83 07 90 37 -  07 53 35 67 02 Gehele jaar geopend, op maandag gesloten.

40

Rés. Les Villégiales du Quai d’Honneur Quai Vasco de Gama - PORT-ARGELÈS

Boulangerie à l’ancienne Sanchez

La Lorraine

93 route nationale - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 87 32

La Mie d’Argelès

28 avenue des Platanes ARGELÈS-PLAGE  04 68 89 23 19 Geopend van 12 april t/m 30 september.

54 avenue Torre d’en Sorre Le RACOU - ARGELÈS-SUR-MER

Point Chaud Thomassin

Centre commercial Costa Blanca ARGELÈS-PLAGE -  04 68 89 33 74

Wijnhandels Au Chai de Pierre

9 avenue de la Gare - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 95 84 21 www.auchaidepierre.com Gehele jaar geopend, gesloten op zondagmiddag en op maandag in het laagseizoen.


Winkels Au Vin / 20

Streekproducten 6 place de la République ARGELÈS-VILLAGE  06 42 95 33 08

Château de Valmy

Chemin de Valmy - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 25 70 www.chateau-valmy.com

Domaine Deprade Jorda

98 route nationale - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 10 29 www.domainedepradejorda.com Gehele jaar geopend. Gesloten op zondagmiddag.

Domaine Mairende

Wijnboer - Wijnverkoop 18 bd de la Mer - ARGELÈS-PLAGE  06 81 82 00 24 Van april t/m mei geopend op woensdag (15u-18u) en zaterdag (14u-18u). Van juni t/m september, dagelijks van 9u tot 13u en 17u tot 20u. Van oktober t/m maart ‘s zaterdags van 14u tot 18u.

La Cave d’Hélios

Streekproducten - kleine bazaar Rond-point de l’Arrivée Place Charles Trenet - ARGELÈS-PLAGE  06 89 15 02 48 Geopend van 15 februari t/m 15 november.

La Maison des Vins

Verfijnde kruidenier Oesterproeverij Esplanade du Nouveau Monde PORT-ARGELÈS  04 68 81 37 56 Geopend van Pasen t/m 31 oktober, op maandag gesloten.

Le Caveau de la plage Vignerons d’Argelès Avenue des Platanes ARGELÈS-PLAGE

Le Caveau du domaine Frédéric Schram

27 av. de la Libération - ARGELÈS-VILLAGE  04 34 12 37 53 Gehele jaar geopend, op zondag gesloten.

Le Comptoir de Juanola

13 avenue de la Libération ARGELÈS-VILLAGE  04 68 88 57 34 Wijnhandel - Hamhandel Gehele jaar geopend. Gesloten op zondagmiddag en maandag.

Le Jardin du Littoral

Mas Llose - Route du Littoral ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 15 03 Geopend van 20 april t/m 30 september. Gesloten op zondagmiddag behalve in juli-augustus.

41


Winkels Doe-het-zelfwinkel Weldom

Klussen - Interieur - Tuin Centre commercial Intermarché Rue des Milans - ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 56 14 - www.weldom.fr Gehele jaar geopend, maandag t/m zaterdag 8u30 tot 19u30, gesloten op zondag.

Geschenken - Interieur Casa Médina

Quai Jacques Cartier - PORT-ARGELÈS  04 68 54 25 52 Geopend van 1 april t/m 31 oktober, in april, mei en oktober gesloten op maandag.

GIFI

Route de Perpignan - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 39 11 14 - www.gifi.fr Gehele jaar geopend.

Hélios Concept Forme

Artikelen ter decoratie en souvenirs 44 quai Vasco de Gama - PORT-ARGELÈS

Les Nappes d’Argelès

33 allée Jules Aroles - ARGELÈS-PLAGE Geopend van 1 april t/m 30 september.

Schilderijen - Reproducties Claude Céramiques

32 allée Jules Aroles - ARGELÈS-PLAGE

Toucado

13/14/16 allée Jules Aroles ARGELÈS-PLAGE

Schoenwinkels

Gehele jaar geopend, gesloten op zaterdag en zondag.

Vélocation

Galerie Central Beach 187 Avenue du Tech - ARGELÈS-PLAGE  04 68 81 61 61 - www.velocation.fr Dagelijks geopend van 15 juni t/m 15 september, in het laagseizoen op zondag gesloten.

Kapsalon Alexandrine

53 bis avenue de la Libération ARGELÈS-VILLAGE  04 68 88 30 55 Gehele jaar geopend, gesloten op maandag en woensdag.

Essentiel Look

3 bis rue du 14 Juillet ARGELÈS-VILLAGE  04 68 95 95 18 Gehele jaar geopend, gesloten op zondag en maandag.

Fidgi Coiffure

Angélique Chaussures

Sleutels 37 ter chemin de Palau - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 28 42 www.cordonnier-argelessurmer.fr Gehele jaar geopend, gesloten op zaterdagmiddag en zondag.

Sécuriclé

17 avenue des Flamants Roses ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 21 86 26 - www.securicle.com Gespecialiseerd in autosleutels.

42

Men and Women

5 rue des Hérons - ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 95 92 08 Gehele jaar geopend.

Peral Coiffure

Philippe Moralès

CC Intermarché D914 Route de Perpignan ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 87 40 39 Gehele jaar geopend maandag t/m zaterdag, zonder afspraak.

L&A coiffure concept

Les Ateliers du cordonnier

20 rue du 14 Juillet - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 36 24 96 Gehele jaar geopend, gesloten op maandagmorgen en woensdag.

Coiffure Saint-Algue

42 allée Jules Aroles - ARGELÈS-PLAGE Geopend van 1 april t/m 30 september.

Allée des Palmiers - ARGELÈS-PLAGE  04 68 81 26 93

Marion Coiffure

Immeuble l’Armorial Bd du Canigou - ARGELÈS-PLAGE  04 68 81 09 80 Gehele jaar geopend, gesloten op zondag en maandag uitgezonderd juli-augustus.

66 route nationale - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 95 94 96 Gehele jaar geopend, gesloten op zondag en maandag.

Chaussures Laurent

Résidence central Beach 187 avenue du Tech - ARGELÈS-PLAGE  04 68 89 62 47 Gehele jaar geopend, gesloten op woensdag en zondag. Van 14 juli t/m 15 augustus alleen op zondag gesloten.

6 place Gambetta - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 02 80 Gehele jaar geopend.

Art Créa’ Tif

1001 shoes

37 av. de la Libération - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 56 98 Gehele jaar geopend, op zondag gesloten.

LJ Coiffure

Dames- en herenkapper en Barbier 22 rue de la République ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 46 66 Gehele jaar geopend, gesloten op zondag en maandag.

Le Petit Salon

1 chemin de Palau - ZA ARGELÈS-SUR-MER  07 68 81 97 28

Le Salon by Sandrine

Résidence Acapulco, Bât B - Esplanade du Nouveau Monde - PORT-ARGELÈS  04 68 81 69 10 Gehele jaar geopend, gesloten op zondag en maandag.

Stephan Coiffure

12 avenue de la Libération ARGELÈS-VILLAGE  04 68 95 91 09

Studio Coiffure

55 route nationale - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 33 64 Gehele jaar geopend, gesloten op zondag en maandag.

ConfectiekledingKledingwinkels Au scan 38

38 allée Jules Aroles ARGELÈS-PLAGE Geopend van 1 mei t/m 30 september.

Autour d’Elles

20 avenue de la Libération ARGELÈS-VILLAGE  06 75 38 62 59 Geopend van 1 april t/m 1 november.

Dames-en Heren 1 rue des Cigognes - Chemin de Palau ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 39 02 10 Gehele jaar geopend, gesloten op zondag en maandag.

Barakouda

Liberty Coiffure

Bisou Bisou

Route de Perpignan - Rue Pablo Picasso ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 32 42

Quai Vasco de Gama Résidence Santa Anna - PORT-ARGELÈS  04 68 37 70 51 Dagelijks geopend van 1 maart t/m 11 novembre. 6 rue de la République - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 39 49 67 Gehele jaar geopend van dinsdag t/m zaterdag.


Winkels Bleu des Iles

11 allée des Tamarins - ARGELÈS-PLAGE

Boutique Le Racou

53 avenue Torre d’en Sorre LE RACOU - ARGELÈS-SUR-MER  06 08 64 39 88 Dagelijks geopend van 1 mei t/m 30 oktober.

Migjorn Boutique

Quai Vasco de Gama - PORT-ARGELÈS  04 68 81 05 85

Millénium

31 allée des Tamarins - ARGELÈS-PLAGE

MP Boutique

17 allée des Tamarins - ARGELÈS-PLAGE  06 62 57 95 96 Geopend van 1 april t/m 30 september.

35 route nationale - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 21 80 88 Gehele jaar geopend. Gesloten op zondag en maandag. In het hoogseizoen, alleen gesloten op zondagmiddag.

Coco Playa

Papaya

Capricieuse

2 bd de la Mer - ARGELÈS-PLAGE

Côté Bikini - Maillots de bain

• Place Magellan - PORT-ARGELÈS • 22 av. de la Libération - ARGELÈS-VILLAGE

Snoep- IJs 100 % Vitamines

Rond-point de l’Arrivée - ARGELÈS-PLAGE

Beautiful Juice - Bar à Fruit

Rue des OEillets - ARGELÈS-PLAGE  06 09 65 75 00 Geopend van 1 april t/m 30 september.

Gelatti

17 allée Jules Aroles - ARGELÈS-PLAGE  06 08 23 25 14 Geopend van 1 april t/m 30 september.

La Maison du Bonbon

Allée des Tamarins - ARGELÈS-PLAGE  06 25 73 09 61 Geopend van 1 juin t/m 30 september.

19 av. de la Libération ARGELÈS-VILLAGE

Paradox

Cotonneraie Blanc du Nil

Planète Toons

34 allée Jules Aroles - ARGELÈS-PLAGE

12 allée des Tamarins - ARGELÈS-PLAGE  06 21 80 29 95 Geopend van 1 april t/m 30 september.

Dolls

Rêve et Tentation

Le Glacier du Port

Rue des OEillets - ARGELÈS-PLAGE 4 allée Jules Aroles - ARGELÈS-PLAGE  06 61 28 42 87

Ebony

1 allée Jules Aroles - ARGELÈS-PLAGE

17 av. de la Libération - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 47 75 Gehele jaar geopend.

42 allée Jules Aroles - ARGELÈS-PLAGE  06 70 61 84 56 Geopend van 20 maart t/m 31 oktober.

Star’Ac

Estelle Création

Sun Folie’s

30 allée Jules Aroles - ARGELÈS-PLAGE

Just for U

6 allée Jules Aroles ARGELÈS-PLAGE  06 52 19 62 84 Geopend van 1 april t/m 30 september.

La Boîte à Frusques

31 allée Jules Aroles ARGELÈS-PLAGE  04 34 12 47 88 Dagelijks geopend van 1 april t/m 15 oktober.

Maison Madern

• 30 route nationale ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 58 84 Gehele jaar geopend, gesloten op zondagmiddag. • Résidence Les Arcades - Rond-point de l’Arrivée - ARGELÈS-PLAGE in het hoogseizoen:  04 68 81 48 94 Dagelijks geopend van 1 april t/m 15 oktober.

Melodie

41 route nationale - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 54 22 Gehele jaar geopend. Gesloten op zondag en maandag van 1 oktober t/m 31 maart.

Metal Boutique

8 allée Jules Aroles ARGELÈS-PLAGE  04 68 81 55 58

4 allée Jules Aroles - ARGELÈS-PLAGE  06 61 28 42 87 Rond-point de l’Arrivée - La Résidence ARGELÈS-PLAGE  04 68 89 67 13 Geopend van 1 april t/m 31 oktober.

Swing and Sun Esprit Rétro

3 route nationale - ARGELÈS-VILLAGE  06 98 27 04 49 Gehele jaar geopend, gesloten op zondag en maandag.

Vanille Fraise

• 23 avenue de la Libération ARGELÈS-VILLAGE  04 68 82 81 54 Geopend van 15 maart t/m 15 november. Gesloten op zondagmiddag.

Via Domitia

5 route nationale - ARGELÈS-VILLAGE  06 11 85 88 60 Gehele jaar geopend, gesloten op zondag en maandag.

Le Glacier

10 place Magellan Résidence Atalaya - PORT-ARGELÈS

Le Lyly’s

35 allée Jules Aroles - ARGELÈS-PLAGE

Le Parfait Cream

Quai Jacques Cartier - PORT-ARGELÈS

Schoenmaker Les Ateliers du cordonnier

37 ter chemin de Palau ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 28 42 www.cordonnier-argelessurmer.fr Gehele jaar geopend, gesloten op zaterdagmiddag en zondag.

Cosmetica Studio Manucure

21 et 22 allée des Tamarins ARGELÈS-PLAGE

Cyber Spaces Argelès Cybercafé

What Else

71 route nationale - ARGELÈS-VILLAGE  09 83 49 75 56  06 69 45 52 96 Gehele jaar geopend, maandag t/m zaterdag van 10u tot 12u30 en van 17u tot 19u30. Zaterdagmorgen van 10u tot 12u30.

Why Not

Tweedehands - Verkoopwinkel

15 allée Jules Aroles - ARGELÈS-PLAGE  06 52 19 62 84 Geopend van 1 april t/m 30 september. 15 allée Jules Aroles - ARGELÈS-PLAGE  06 52 19 62 84 Geopend van 1 april t/m 30 september.

Zeghmati Confection

• 21 allée Jules Aroles - ARGELÈS-PLAGE • 14 allée des Tamarins - ARGELÈS-PLAGE

Le vide-grenier des Albères

6 rue des Ibis - ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 54 40 88 Gehele jaar geopend maandag t/tm zaterdag.

43


Winkels Tweedehands - Verkoopwinkel Touchatout

(vervolg)

Kinderkleding Rue des Colverts - ZA ARGELÈS-SUR-MER  06 25 75 68 92 Gehele jaar geopend, gesloten op woensdag, zaterdagmiddag en zondag.

Reinigingsproductenijzerwaren Bazar Delaunois

1 clos de Costerêve Av. du Général de Gaulle - ARGELÈS-PLAGE  04 68 81 47 83 Geopend van 15 maart t/m 15 november.

Elektrische huishoudapparatuur Alpha S.élec

Spoedreparatie dagelijks 24u/dag 37 rue Blanqui ARGELÈS-VILLAGE  06 43 08 47 89

Fraiss’Elec - Artisan électricien 29 rue Blanqui ARGELÈS-VILLAGE  06 29 57 39 33

Bloemist Ambiance Prestige Art Floral (aangesloten bij Interflora) 32 route nationale ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 06 89

Flower Price

1 rue des Faisans ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 54 40 33 Gehele jaar dagelijks geopend.

Garages Automobile Service Argelès/ Renault

6 rue des Colverts ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 12 29 Gehele jaar geopend, gesloten op zaterdagmiddag en zondag.

Argelès Automobiles/Citroën 76 route nationale ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 45 45 Gehele jaar geopend. Gesloten op zaterdag en zondag.

Argelès Auto Plus auto-onderdelen

29 chemin de Palau ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 95 99 60

21 avenue des Flamants Roses ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 39 59 39  06 80 32 11 13 Gehele jaar geopend. Gesloten op zaterdagmiddag en zondag.

Proson - Sebaoun M.

Aspi Moto Team

ISI Dépannages

Spoedreparatie electriciteitverkoop TV - Hifi 5 rue des Roitelets - ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 20 32

Pulsat

Chemin des Hérons ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 03 40 Gehele jaar geopend, op zondag gesloten.

SAT Services

25 chemin de Palau ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 89 02 Gehele jaar dagelijks geopend in het hoogseizoen, ‘s winters op maandagmorgen gesloten.

Tilt Dépannage

Airconditioning 18 rue des Martins-Pêcheurs ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 49 57  06 13 72 33 26 www.tilt66.fr Gehele jaar geopend, gesloten op zaterdag en zondag.

44

Motormechaniek 6 rue des Rouge Gorges ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 54 41 22  06 89 56 15 94 Gehele jaar geopend. Gesloten op zaterdag en zondag

Centre Auto de la Côte 7 rue des Cigognes ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 48 98

Euromaster Argelès Pneus

Banden Rue des Perdrix ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 43 90 euromaster.fr Gehele jaar geopend. Gesloten op zaterdagmiddag en zondag.

Garage Ac Depann

1 rue des Tourterelles ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 98 51 54 Gehele jaar geopend, gesloten op zaterdag en zondag.

Garage de la Côte

8 avenue des Flamants Roses ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 31 22 Gehele jaar geopend. Gesloten op zaterdag en zondag.

Garage des Verdiers

Specialist Mercedes en electriciteit 21 chemin de Palau ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 16 85 Gehele jaar geopend, gesloten op zaterdag en zondag.

Garage Grelier

Rue des Martins-Pêcheurs ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 19 15  06 03 95 14 18 Gehele jaar geopend. Gesloten op zaterdag en zondag.

Garage La Massane 3 rue des Loriots ZA ARGELÈS-SUR-MER  06 03 02 14 89 Gehele jaar geopend.

Garage Littoral-Occas

14 rue des Faisans ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 95 70 08  06 21 54 75 91 Gehele jaar geopend. Gesloten op zaterdag en zondag.

Centre de Contrôle Technique Sécuritest

Garage Venzal /Peugeot

Autowasserij / Lucht La Baleine Bleue

Je vends votre auto.com

18 chemin de Palau ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 58 47 Gehele jaar geopend. Gesloten op zaterdag en zondag.

16 chemin de Palau del Vidre ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 13 17  06 16 02 93 10 Gehele jaar dagelijks geopend.

4 rue des Faisans 6 ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 06 86 www.venzal-peugeot.fr Gehele jaar geopend, gesloten op zaterdag en zondag. 2 rue des Roitelets ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 22 24 77  06 16 65 27 15 www.jevendsvotreauto.com Gehele jaar geopend, ‘s zaterdags op afspraak, op zondag gesloten.


Winkels Negrell et Fils / Ford Tankstation Dyneff

Avenue du 8 Mai 1945 - ARGELÈS-PLAGE  04 68 81 03 65 Garage gehele jaar geopend. Gesloten op zaterdag en zondag. Tankstation hele jaar geopend: op zondag gesloten in het laagseizoen. Dagelijks geopend van Pasen t/m september.

Station Auto Design

5 route du Littoral - ARGELÈS-PLAGE  04 68 87 03 58 www.stationautodesign.fr Gehele jaar geopend, op zondag gesloten.

Garages Carrosserie Belmudes Frères

7 rue des Perdrix - ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 47 56

Carrosserie Argelésienne Avenue des Flamants Roses ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 95 90 07

Caravanen Botenstalling Parking Caravaning La Grône

Informatica Allo PC Depan

16 bd de la Mer - ARGELÈS-PLAGE  06 25 94 41 10 www.pcdepan.com Gehele jaar geopend, op zondag gesloten.

eSeacom

Informaticadiensten voor bedrijven. IP - VDI Netwerkspecialist 9 rue des Colverts ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 13 13 www.eseacom.fr Gehele jaar geopend.

Schoonheidsinstituten A Corps Parfait

9 rue des Hérons - ZA ARGELÈS-VILLAGE  04 68 22 15 49 Gehele jaar geopend, gesloten op zaterdagmiddag en maandagmorgen.

A l’Institut de la Plage

8 boulevard du Canigou Centre commercial L’Armorial ARGELÈS-PLAGE  04 68 21 58 04 Gehele jaar geopend, maandag t/m zaterdag in het laagseizoen op woensdag gesloten).

31 chemin de Palau ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 34 09 Stalling caravans en campers, onder-houd, reparatie van caravans. Dagelijks toegang van 8u tot 18u met badge. Videocontrole parkeerplaats Bureau geopend van 1 juni t/m 30 september: maandag t/m zaterdag van 8u tot 18u. Zondag van 8u tot 12u. In het laagseizoen op afspraak.

A part Être

Parking du Mas Leclerc

Collin’s Center

Route de Collioure - ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 32 82

Parking des Arènes

Chemin du Mas Larrieu - ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 00 12 Geopend van 1 juli t/m 31 augustus, gesloten op zondagmiddag. In het laagseizoen op afspraak.

Drukkerij Imprimerie d’Argelès

30 chemin de Palau (hoek met rue des Cigognes) ZA ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 48 05 Kantoorboekhandel en drukkerij. Gehele jaar geopend, behalve zaterdag en zondag.

1 rue des Cigognes - ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 30 44 34 69 Gehele jaar geopend, gesloten op zaterdagmiddag, zondag en maandag.

Beauty Spa

Route de Collioure La Corniche - ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 14 73 Gehele jaar geopend. Blijvende make-up - Nagels 10 av. de la Libération - ARGELÈS-VILLAGE  06 40 23 73 66 Tattooargeles.com Gehele jaar geopend, op zondag gesloten.

Essenti’elle

5 place Gambetta - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 22 08 90 Gehele jaar geopend.

Fée toi belle

Impasse des Sarcelles ARGELÈS-VILLAGE  04 68 89 40 65 www.feetoibelle-argeles.com Gehele jaar geopend, gesloten op zaterdag en zondag.

L’instant de Paradis

17 route nationale - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 88 94 85 Gehele jaar geopend, op zondag gesloten.

Vanille Institut

24 avenue des Flamants Roses ZA - Espace Athlantis ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 07 68 Gehele jaar geopend gesloten op zondag en maandag.

Tuincentra Jardinerie d’Argelès

Route de Taxo d’Amont D 914 - Sortie 10 - ARGELÈS-SUR-MER  04 68 95 83 33 www.univers-bassin.com Gehele jaar geopend, op zondag gesloten.

Jardi 66

Chemin de Saint-André ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 52 82 Gehele jaar geopend.

Pyrénées Cactées

DE plaats voor cactussen RN 114 - Taxo d’Amont - ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 08 03 Gehele jaar geopend op zondag gesloten.

Wasserette - Stomerij Lakenverhuur Argelès - Pressing

54 route nationale - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 00 11 Gehele jaar geopend.

Laverie automatique du Central Beach

Résidence Central Beach 186 avenue du Tech - ARGELÈS-PLAGE  06 07 08 08 71 Gehele jaar dagelijks geopend.

Laverie Comme pour Nous

16 avenue du Général de Gaulle ARGELÈS-PLAGE  06 21 51 54 07 Geopend van 1 februari t/m 1 november, op zondag gesloten.

45


Winkels Wasserette - Stomerij Lakenverhuur (vervolg) Laverie Costa Blanca

10 allée des Écureuils ARGELÈS-PLAGE  04 68 54 18 05 Geopend van 15 april t/m 15 oktober, In juli-augustus non-stop van 9u tot 20u. in het laagseizoen de 10u tot 13u.

Laverie du Centre

8 place Gambetta ARGELÈS-VILLAGE  06 66 59 13 36 www.laverie.biz Gehele jaar geopend Dagelijks van 8u tot 20u en ‘s zomers tot 21u.

Laverie J & J

5 rue des Hérons - ZA ARGELÈS-SUR-MER  06 66 59 13 36 www.laverie.biz Gehele jaar geopend Dagelijks van 8u tot 20u en ‘s zomers tot 21u.

Pressing Baleo

Route de Hürth ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 89 04 50 www.baleo-pressing.com Gehele jaar geopend.

Bedden Literie Confort Pol

7 av. des Flamants Roses ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 04 06 www.literie-confort.pol.com Gehele jaar geopend, maandag t/m vrijdag (9u tot 12u en 14u tot 19u), gesloten op zaterdag en zondag.

Verhuur Televisies en koelkasten Argeloc

(Verhuur TV/Antenne) 1 clos de Costerêve avenue du Général de Gaulle ARGELÈS-PLAGE  04 68 81 47 83 Geopend van 01/03 t/m 01/11.

Guidon Futé

(Verhuur TV - koelkast + kinderwagen/buggy) 465 avenue du Tech Résidence Pré Catalan ARGELÈS-PLAGE  04 68 81 56 55 www.guidon-fute.com Geopend van 1 april t/m 30 september.

46

SAT Services

(location TV en koelkast in het hoogseizoen) 25 chemin de Palau ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 89 02 Gehele jaar geopend, op maandagmorgen gesloten.

Bouw Entreprise Salvador UCEDA Metselwerk en betegeling 7 rue de la place d’Armes ARGELÈS-VILLAGE  04 68 95 98 48 www.uceda.fr

Yannick BERNARD

1 rue des Tourterelles ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 38 06 71 www.yannick-bernard.fr Gehele jaar geopend.

Parfumerie Beauty Success

Schoonheidsinstituut Centre commercial Intermarché Route de Perpignan - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 55 16 97 Gehele jaar geopend, buiten het seizoen op zondag gesloten.

Parkeerplaats Saint-Laurent

Betaalde particuliere parkeerplaats 24u/ dag in juli en augustus Avenue du Général de Gaulle ARGELÈS-PLAGE  06 80 03 10 83

Schilder Behanger André Athaner

Raamwerk - dakconstructie Herter Komilfo

27 chemin de Palau del Vidre ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 41 10 Gehele jaar geopend, gesloten op zaterdag en zondag.

Menuiserie de la Grone

24 chemin de Palau ZA ARGELÈS SUR MER  04 68 81 05 20 www.mgsizarols.com Gehele jaar geopend. Gesloten vanaf vrijdagmiddag.

Profession Menuisier

24 avenue des Flamants Roses ZA ARGELÈS SUR MER  04 68 81 81 81 www.professionmenuisier.fr Gehele jaar geopend op zaterdag gesloten.

Garen en band Borduurwerk Créations Lulu et Cie

Wol - kleren aanpassen - stoffen 3 bis rue du 14 Juillet ARGELÈS VILLAGE  06 63 87 14 46 Gehele jaar geopend, gesloten op zaterdagmiddag, zondag en maandag.

Maison Madern

30 route nationale ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 58 84 Gehele jaar geopend, gesloten op zondagmiddag.

Schillder, gevelreiniging en renovatie Rue des Faisans ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 32 17 www.athaner.com

Artisan-peintre Teste Jean-Louis

8 rue des Rouges-Gorges ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 95 71 17 Gehele jaar geopend, gesloten op zaterdag en zondag.

Couleurs de Tollens

9 chemin de Palau ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 45 97 www.couleursdetollens.com Gehele jaar geopend. Gesloten op zaterdagmiddag en zondag.

Hondenpension Complexe canin et félin des Albères Chemin de St-André ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 56 82 www.domaine-maynard.com Gehele jaar geopend, gesloten op zon- en feestdagen.

Foto’s Image Vital

1 allée des Palmiers ARGELÈS-PLAGE

Pixo Photographe

34 avenue de la Libération ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 03 31 Gehele jaar geopend, gesloten op zondag en maandag.


Winkels Rond-Point Photo

Résidence Les Arcades ARGELÈS-PLAGE

Loodgieters - Reparaties - Kluswerk Alaminos Arnaud

1 rue des Faisans - ZA ARGELÈS-SUR-MER  06 13 54 57 71  07 78 20 45 69

Alter Energies

Airconditioning - Loodgieter - Elektriciteit - Zonne-energie Rue des Colverts ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 56 50 78 Gehele jaar geopend. gesloten op zaterdag en zondag.

Banet Multi-Services

 06 60 81 98 34 www.banet-multiservices.fr

Delahaye Philippe

29 place Raymond de Tatzo Taxo d’Avall ARGELÈS-SUR-MER  06 74 82 32 71

Garbes Luc

8 rue des Cigognes ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 56 61

Plomberie Poca Sarl

Verwarming, airconditioning, badkamer, zinkwaren 14 bis rue des Perdrix ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 09 02 Gehele jaar geopend, gesloten op zaterdag en zondag.

Plomberie Sanitaire Marsa A. 11 av. des Flamants Roses ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 54 50

Visboer en schaaldieren La Cabane du Pêcheur Oesterbar

3 place Gambetta - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 37 78 23 Gehele jaar geopend. Tapas

La poissonnerie du Lamparo

Centre commercial Costa Blanca 13 allée des Écureuils ARGELÈS-PLAGE  04 68 36 53 04  06 38 59 41 54 Geopend van juni tot september.

Le Mareyeur

9 rue des Hérons - ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 37 87 41 www.mareyeur66.com Gehele jaar dagelijks geopend van juni t/m september. Van oktober t/m mei, gesloten op zondagmiddag en maandag.

Poissonnerie Badie Robert

14 av. de la Libération - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 00 05 Gehele jaar geopend, gesloten op zondag en maandag.

Poissonnerie Flobien

Traiteur Résidence Le Pré Catalan 465 avenue du Tech - ARGELÈS-PLAGE  04 68 81 86 19 Geopend van 1 april t/m 30 september.

Ty’Breizh

Oesterbar 1 avenue du Grau - ARGELÈS-PLAGE  06 79 47 11 80 Geopend van 1 april t/m 31 december, op maandag gesloten.

Reformwinkels Bio Comices

14 chemin de Palau - ZA ARGELÈS-VILLAGE  04 68 56 77 94 Gehele jaar geopend, op zondag gesloten.

L’Arc en Ciel

8 av. de la Libération - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 47 02 Gesloten op zondag en maandag, uitgezonderd in juli-augustus.

Speelhallen Le Flipper

5 allée Jules Aroles - ARGELÈS-PLAGE

Plaza Bowl

Espace de loisirs Plage Nord - ARGELÈS-PLAGE  04 68 95 21 21 www.plazabowl.fr Gehele jaar geopend.

Slotenmaker Sécuriclé

Serrurerie Monjou René

16 rue des Colverts - ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 29 86

Sociale hulpverlening Acty & Confort

174 avenue des Flamants Roses ZA - ARGELÈS-SUR-MER  04 68 89 98 47  06 84 80 63 25

ADHAP Services

4 place des Moineaux Immeuble Toucan ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 48 67 www.adhapservices.fr

Banet Multi-Services

 06 60 81 98 34 www.banet-multiservices.fr

Tabakwinkels - Tijdschriften - Boekwinkels Bazar Presse Loto du Racou

25-27 avenue Torre d’en Sorre LE RACOU - ARGELÈS-SUR-MER  09 62 32 77 85 Geopend van 14 april t/m 30 september.

Escale Presse

6 place Magellan - Résidence Atalaya PORT-ARGELÈS

Le Temps de Lire Un autre monde

42 allée Jules Aroles - ARGELÈS-PLAGE  06 24 22 45 77 Gehele jaar geopend.

Maison de la Presse L’Escargot Bleu

4 rue du 14 Juillet - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 08 47 www.lescargotbleu.fr Gehele jaar geopend, gesloten op zondagmiddag.

Mag Presse Tabac Loto

3 av. de la Libération - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 02 73 Gehele jaar geopend, gesloten op zondagmiddag.

Tabac Le Racou

17 avenue des Flamants Roses ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 21 86 26 www.securicle.com Gehele jaar geopend, gesloten op zaterdag en zondag.

53 avenue Torre d’en Sorre LE RACOU - ARGELÈS-SUR-MER  06 08 64 39 88 Geopend van 1 mei t/m 30 oktober, dagelijks.

Serrurerie des Albères

16 avenue de la Libération ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 00 56 Gehele jaar geopend.

12 bis rue des Faisans ZA ARGELÈS-SUR-MER

Tabac Loto

47


Winkels Tabakwinkels - Tijdschriften - Boekwinkels (Vervolg) Tabac Presse Loto de la Plage

19 allée Jules Aroles - ARGELÈS-PLAGE  04 68 81 44 29 Gehele jaar dagelijks geopend, ‘s winters van 8u tot 12u30, ‘s zomers van 8u tot 23u30.

Tabac Presse Loto PMU Esquirou

Centre commercial Costa Blanca Bd de la Méditerranée- ARGELÈS-PLAGE  04 68 81 19 80 Geopend van 1 april t/m 10 oktober.

Tatoeages

SOS Mobile

Reparaties mobieltjes, tablets, verkoop accessoires 53 route nationale - ARGELÈS-VILLAGE  06 13 14 64 84 Gehele jaar geopend, gesloten op zondag en maandag.

Hondentoiletteren Argelès Toilettage

2 route nationale - ARGELÈS-VILLAGE  06 10 36 49 60 Gehele jaar geopend op afspraak.

Dog en Vog

66 route nationale - ARGELÈS-VILLAGE  06 40 23 73 66 www.tattooargeles.com Gehele jaar geopend, op zondag gesloten.

Rés. Le Parc de la Mer Avenue du 8 Mai 45 ARGELÈS-VILLAGE  09 50 12 72 57 www.dogenvog.fr Gehele jaar geopend, gesloten op zaterdag en zondag.

Crazy Tattoo

Tiff’ Toutou

Collin’s Center

10 allée Jules Aroles - ARGELÈS-PLAGE  04 68 36 22 90 Geopend van 1 maart t/m 30 oktober.

Laura Ink

Tattoo Vegan Shop 187 avenue du Tech Rés. Central Beach - ARGELÈS-PLAGE  06 32 47 96 45 In het hoogseizoen: op zondag gesloten. In het laagseizoen: gesloten op zondag en maandag.

Fabien - Tattoo Et Epidermink

Avenue du 8 Mai 45 - ARGELÈS-PLAGE  06 17 60 67 95 Gehele jaar geopend, behalve op zondag en maandag in het laagseizoen.

Route 66

Tatoeage - Piercing - verwijderen tatoeage - Blijvende make-up 66 route nationale - ARGELÈS-VILLAGE  06 40 23 73 66 Gehele jaar geopend van 10u tot 12u. Gesloten op zondag en maandag.

Mobiele telefonie Avelis Connect

14 route nationale ARGELÈS-VILLAGE  09 67 30 99 90 - www.avelis.fr Gehele jaar geopend, maandag t/tm vrijdag van 9u30 tot 12u30 en van14u30 tot 19u. Sfr, Orange, Bouygues, NRJ, Virgin, Bazile Telecom.

Coquetel

Verkoop accessoires telefonie en multimedia 6 allée Jules Aroles - ARGELÈS-PLAGE  06 02 73 86 57 Dagelijks geopend van 1 april t/m 30 september.

48

11 rue des Martins-Pêcheurs ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 58 44 Gehele jaar geopend, gesloten op zaterdagmiddag en zondag.

Diversen Aigue Marine

Verkoop nieuwe en tweedehands juwelen en inkoop goud 53 route nationale ARGELÈS-VILLAGE  06 27 22 68 98 www.rachat-or-diamant.fr Gehele jaar geopend, gesloten op zondag en maandag.

AM Home Décoration

Woning 9 bis route nationale ARGELÈS-VILLAGE  06 74 98 48 42 www.amhomedecoration.com Gehele jaar geopend, gesloten op zaterdag en zondag.

Atelier de retouches Bronzing shop

Rond-point de l’Arrivée ARGELÈS-PLAGE  04 68 81 42 20 Geopend van 1 mei t/m 1 november.

Catalane Performance

Bureau ter begeleiding van start en beheer eigen bedrijf, opleidingscentrum. Place des Moineaux ZA ARGELÈS-SUR-MER www.catalane-performance.com  04 68 21 84 65 Gehele jaar geopend, gesloten op zaterdag en zondag.

Collin’s Center

Verkoop elektronische sigaretten met navulvloeistof en accessoires. 66 route nationale - ARGELÈS-VILLAGE  07 86 09 37 08 www.vapingshopconseils.com Gehele jaar geopend, op zondag gesloten.

Cuisines de la Grone

1 bis rue des Faisans ZA ARGELÈS-SUR-MER www.cuisinesdelagrone.com  04 68 81 02 49 Gehele jaar geopend, op zondag gesloten.

Franck Service

Renovering - Ontwerp Reparaties en kluswerk 15 bis route de Sorède - ARGELÈS-VILLAGE  06 20 45 01 03 Gehele jaar dagelijks geopend.

Gentalu 66

Aluminium dakgoten 9 chemin de Charlemagne ARGELÈS-VILLAGE  06 89 64 96 40

Infopiz

Opleiding tot vakkundige pizzaïolo 14 rue des Cigognes ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 89 84 32 www.infopiz.com Gehele jaar geopend, gesloten op zaterdag en zondag.

KSM Production Portails aluminium 1 rue des Sitelles - ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 95 76 77

Le Relais de la Fête

30 chemin de Palau ZA ARGELÈS-VILLAGE  04 68 37 93 86 Gehele jaar geopend, maandag t/m zaterdag.

Les Nappes d’Argelès

Linnengoed 33 allée Jules Aroles ARGELÈS-PLAGE  06 13 89 02 58 Geopend van 1 april t/m 15 oktober.

MAM « Au Royaume des petits loups » (vereniging officiële oppasmoeders) 18 rue des Verdiers ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 39 21 43

Marbrerie des Albères 3B place des Moineaux ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 39 71 46  06 73 89 52 80 Gehele jaar geopend, op zaterdag gesloten.

Meubl’avenir

Avenue d’Hürth - ZA ARGELÈS-SUR-MER Gehele jaar geopend, dinsdag t/m zaterdag.


Hotels -Vakantiewoningen en -appartementen ➛ Hotels

Les Mimosas

Auberge du Roua

51 avenue des Mimosas ARGELÈS-PLAGE  04 68 81 14 77

Le Cottage

10 rue des Grives ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 27 37

46 chemin du Roua ARGELÈS-VILLAGE  04 68 95 85 85

21 rue Arthur Rimbaud ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 07 33

Beau Rivage

1 allée du Racou - ARGELÈS-PLAGE  04 68 81 11 29

Le Nid

Les Sirènes

9 avenue du Vallespir ARGELÈS-PLAGE  04 68 81 01 26

Acajou

Les Charmettes

9 impasse des Huppes ARGELÈS-VILLAGE  04 68 89 96 69

Le Fanal

Al Pescadou

30 avenue du Tech - ARGELÈS-PLAGE  04 68 81 09 84 50 avenue de la Torre d’en Sorre LE RACOU - ARGELÈS-PLAGE  04 68 81 00 16

Grand Hôtel du Golfe

La Corniche - Route de Collioure ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 14 73

Grand Hôtel Le Lido

50 bd de la Mer ARGELÈS-PLAGE  04 68 81 10 32

Les Mouettes

La Corniche - Route de Collioure ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 82 83

Rue des Aloès ARGELÈS-PLAGE  04 68 87 04 12

Auberge du Bon Vivant 1 route de la Mer ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 00 54

Clair logis

78 route nationale ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 03 27

L’Oasis

20 avenue Torre d’en Sorre LE RACOU - ARGELÈS-PLAGE  04 68 56 73 96

Plage des Pins

Allée des Pins - ARGELÈS-PLAGE  04 68 81 09 05

Acapella

1 chemin de Nèguebous ARGELÈS-VILLAGE  04 68 95 89 45

Bleu azur

5 rue André Malraux Rond-point du 19 Mars 1962 ARGELÈS-VILLAGE  04 68 54 57 65

Centre Plage

4 allée des Palmiers - ARGELÈS-PLAGE  04 68 81 12 24

L’hôtel du Méditerranée

Chemin du Pas de Las Baques ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 00 95

Le Maritime

12 boulevard des Albères ARGELÈS-PLAGE  04 68 81 50 00

Appartementencomplexen L es Demeures de la Massane

5 impasse Edmond Brazès ARGELÈS-SUR-MER  04 68 37 62 66

Mer et Golf Appart-Hôtel

Rue Éric Tabarly PORT-ARGELÈS  04 68 95 24 00

Vakantiehuizencomplexen Antinéa

Route du Littoral ARGELÈS-PLAGE  04 68 81 10 38

Goélia Argelès Village Club Chemin de Nèguebous ARGELÈS-VILLAGE  04 68 68 97 42

49


Campings - Vakantiedorpen 5 sterren-campings

Soleil

Bois de Valmarie

Route du Littoral - ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 14 48

Criques de Porteils

Route de Sorède ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 70 00

Le Racou - ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 09 92 Route de Collioure ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 12 73

Dauphin

Route de Taxo à la mer  04 68 81 17 54

Hippocampe

Route de Taxo à la mer ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 10 10

Littoral

Route du Littoral ARGELÈS-SUR-MER  02 53 81 70 00

Méditerranée

Chemin du Pas de las Baques ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 00 95

Sirène

Route de Taxo à la mer ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 04 61

Sunêlia Le Bois Fleuri

4 sterren-campings

➛ Front de Mer

Avenue du Grau ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 08 70

Galets

Route de Taxo à la mer ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 08 12

Jardins Catalans

Argelès Vacances

Chadôtel - Route de Taxo à la mer ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 11 68

Beauséjour

Route du Littoral ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 12 09

Chemin de Neguebous ARGELÈS-SUR-MER  04 68 95 27 27

Avenue du Tech - ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 10 63

Chapelle

Avenue du Tech - ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 28 14

Del Mar

Route du Littoral ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 10 38

Étoile d’Or

Route de Taxo à la mer ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 04 34

Marende

Marsouins - Ciela Village

Route de la Retirada ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 14 81

Paris-Roussillon

Route de la Retirada ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 19 71

Pearl

Route de Taxo à la mer ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 26 49

Sardane

Avenue du Grau ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 10 82

Sunêlia Les Pins

Avenue du Tech - BP 46 ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 10 46

Taxo les Pins

Route de Taxo à la mer ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 06 05

Tohapi le Neptune

Route de la Retirada ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 02 98

3 sterren-campings Acacias

Avenue du Général de Gaulle ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 27 88

Albizia

Avenue du Général de Gaulle ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 15 62

50


Campings - Vakantiedorpen Al Sol

Rêve des Iles

Route de Taxo d’Amont ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 04 13

Route de Taxo à la mer ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 04 86

Au Flamenco

Roussillonnais

Route de Taxo à la mer ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 33 16

Boulevard de la Mer ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 10 42

Bouix

Sol y Mar

Avenue du Général de Gaulle ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 11 75

Chemin de la Salanque ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 24 21

Canigou

Route de Taxo d’Amont ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 02 55

Texas

Europe

Carrefour

Avenue du Général de Gaulle ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 08 10

Chênes Rouges

Chemin de la Salanque ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 03 88

Clos du Thym

Avenue Molière ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 06 85

Coste Rouge

Avenue du Général de Gaulle ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 17 91

Avenue du Général de Gaulle ARGELÈS-SUR-MER  04 68 95 90 34 Route de Sorède - Chemin des Vignes ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 02 63 Chemin de Néguebous ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 24 23 Route de Collioure ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 08 94

De Pujol

Route de la Retirada ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 00 25

Marinade

Massane

Peupliers

Pinède Enchantée

Route de Taxo d’Amont ARGELÈS-SUR-MER  04 68 90 27 00

Plage

Domaine de Maël

Avenue du Général de Gaulle ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 12 17

Équinoxe

Route de Sorède ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 04 88

Chemin de l’Hospitalet Taxo d’Avall ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 17 03 Route du Littoral - ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 00 21

Rancho

Route de Taxo à la mer ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 00 17

2 sterren-campings Catalan

Avenue du Général de Gaulle ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 12 26

Domaine des Mimosas

Chemin de la Massane ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 06 93

Vakantiedorpen Abricotiers**

Chemin de Nèguebous 66700 ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 04 76

Azureva **

Route de Valmy - ARGELÈS-SUR-MER cedex  04 68 81 02 75

Fondation Maison de la Gendarmerie **

Ancien Chemin de Collioure ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 05 18

L’Olivette

22 chemin St-Pierre - ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 03 12

51


Makelaars

Argelès Immobilier

31 route nationale - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 05 33

Athaner Immobilier

Côté Immo

Résidence l’Armorial - Bât B Boulevard du Canigou - ARGELÈS-PLAGE  04 68 21 50 34

24 avenue des Flamants Roses ZA ARGELÈS-VILLAGE  04 68 95 62 84

Côte Vermeille

Century 21 / Fétré Immobilier

De la Gare

1 impasse Watson ARGELÈS-PLAGE  04 68 54 72 16

33 avenue du Grau - ARGELÈS-PLAGE  04 68 95 33 30

1 bis rue des Piverts - ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 82 52 80

Mailly Immobilier

7 route nationale - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 98 17 70

Marine Immobilier

13 avenue de la Gare - BP 15 ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 06 44

Résidence Acapulco Esplanade du Nouveau Monde PORT-ARGELÈS  04 68 22 08 05

Du Soleil

Office des Vacances

Era Immobilier

Patios de la Massane

28 avenue des Platanes ARGELÈS-PLAGE  04 68 95 23 11 Port Argelès Immo Résidence Atalaya - Place Magellan PORT-ARGELÈS  04 34 10 49 47

Foncia Buscail

76 avenue du Tech - ARGELÈS-PLAGE  04 68 81 09 15

Gontier Immobilier

2 avenue du 8 Mai 45 ARGELÈS-VILLAGE  04 68 54 71 97

Guy Hoquet

45 route nationale - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 83 84

Immosud

22 boulevard de la Mer - BP 20 ARGELÈS-PLAGE  04 68 81 13 76

Immovida

9 place Gambetta - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 36 52 89

52

Laforêt Immobilier

Résidence La Goélette Avenue du Tech - ARGELÈS-PLAGE  04 68 95 34 14 Avenue du Tech - BP 26 ARGELÈS-PLAGE  04 68 81 13 94

Péral Immo

Résidence Costerêve Avenue du Général de Gaulle ARGELÈS-PLAGE  04 68 88 54 27

Style Immobilier

Résidence Pré Catalan 465 avenue du Tech - ARGELÈS-PLAGE  04 68 95 87 37

Sud Vacances Méditerranée.Immo Résidence Central Beach 187 avenue du Tech - ARGELÈS-PLAGE  04 68 95 33 04

Tech Immobilier

187 avenue du Tech Résidence Central Beach ARGELÈS-PLAGE  04 68 81 09 01


SAINT-CYPRIEN

LISSE, DE L’EA DE LA G U ET DU FUN ! SAISON 2018

www.aqualand.fr


SAINT-CYPRIEN

RÉDUCTION

-2

*

sur présentation de ce coupon, pour l’achat à nos caisses d’un billet plein tarif adulte ou enfant. *Offre non cumulable avec d’autres promotions. Valable jusqu’au 9 septembre 2018.

SAISON 2018

SAINT-CYPRIEN

RÉDUCTION

-2

*

sur présentation de ce coupon, pour l’achat à nos caisses d’un billet plein tarif adulte ou enfant. *Offre non cumulable avec d’autres promotions. Valable jusqu’au 9 septembre 2018.

SAISON 2018

www.aqualand.fr

www.aqualand.fr

SAINT-CYPRIEN

SAINT-CYPRIEN

RÉDUCTION

-2

*

sur présentation de ce coupon, pour l’achat à nos caisses d’un billet plein tarif adulte ou enfant. *Offre non cumulable avec d’autres promotions. Valable jusqu’au 9 septembre 2018.

SAISON 2018

RÉDUCTION

-2

*

sur présentation de ce coupon, pour l’achat à nos caisses d’un billet plein tarif adulte ou enfant. *Offre non cumulable avec d’autres promotions. Valable jusqu’au 9 septembre 2018.

SAISON 2018

www.aqualand.fr

www.aqualand.fr

SAINT-CYPRIEN

SAINT-CYPRIEN

RÉDUCTION

-2

*

sur présentation de ce coupon, pour l’achat à nos caisses d’un billet plein tarif adulte ou enfant. *Offre non cumulable avec d’autres promotions. Valable jusqu’au 9 septembre 2018.

SAISON 2018

www.aqualand.fr

RÉDUCTION

-2

*

sur présentation de ce coupon, pour l’achat à nos caisses d’un billet plein tarif adulte ou enfant. *Offre non cumulable avec d’autres promotions. Valable jusqu’au 9 septembre 2018.

SAISON 2018

www.aqualand.fr


Recreatieve activiteiten buiten Argelès-sur-Mer

ULM - Helicopterbasis Aéro Service Littoral Michel Lopez Route de Sainte-Marie - D11 66440 TORREILLES  04 68 28 13 73 - www.ulm66.fr Geopend van 2 januari t/m 31 december, dagelijks van 8u tot 12u en van 14u tot 19u. Buiten het seizoen gesloten op zondag. Doopvlucht en toeristische vlucht, strand en bergen. Op 25 min van Argelès. Credit card.

Elektrische boten Petits bateaux de la Lagune Corinne Delmas Quai Arthur Rimbaud 66750 SAINT-CYPRIEN-PLAGE  06 73 75 72 66 Dagelijks geopend van 1 april t/m 31 oktober van 9u30 tot 19u. Verhuur van elektrische boten zonder vaarbewijs. Kinderen onder begeleiding vanaf 15 maand. PMR. Vanaf 20 €.

Wildwateren klimsport Voor alle hier onderstaande activiteiten moet u absoluut telefonisch reserveren.

Aquacanyon Bastien Rivière 12 rue de l’Hermitage - 66400 CÉRET  07 70 06 19 40 www.aquacanyon.fr

Gehele jaar geopend van 9u tot 22u. Canyoning voor alle niveau’s vanaf 8 jaar. Abseilen, sprongen, glijbanen…

Aude Rafting Emmanuel Boutrelle Le Rebenty 11500 ST-MARTIN-LYS  06 77 01 12 57 www.r-rafting.com Dagelijks geopend van 1 april t/m 30 oktober van 8u tot 21u. Begeleidig bij rafting, hydrospeed, kanorafting, canyoning. Diverse parcours. Credit card

Aventure Active Dominic White Canyoning: Basiskamp aan de Llech 66320 ESTOHER Rafting: Basis eau vive 11500 ST-MARTIN-LYS  06 19 36 16 47 www.aventure-active.com Gehele jaar geopend, dagelijks van 9u tot 20u. Natuurlijke canyoning en rafting voor alle niveau’s van 27 € tot 59 €.

Canyoning Pyrénées-Orientales Nicolas Rousson  06 83 20 24 16 www.canyoning-pyrenees-orientales.com Dagelijks van 15 april tot 15 oktober. Canyon voor alle niveau’s. Introductie vanaf 8 jaar op de Galamus van 31 € tot 38 €. Groepstarief. Credit card.

Canyoning Expérience David Berrué Spots de canyoning : 66400 CÉRET 66500 PRADES  06 89 04 58 92 www.canyoning-experience.com Gehele jaar dagelijks geopend, van 8u tot 22u. Ludiek en verfrissend, onze canyoning parcours zijn geschikt voor iedereen.

55


Recreatieve activiteiten buiten Argelès-sur-Mer Wildwateren klimsport (vervolg) Tendances du Sud Frédéric Pascal 5 carrer Manalt 66350 TOULOUGES  04 68 55 06 23  06 81 62 87 41 www.canyoning-catalan.com Geopend van juni tot september, dagelijks van 8u tot 21u. Verken de mooiste Catalaanse canyons. 1/2 dagen of hele dagen van 35 tot 70 €. Vanaf 7 jaar. Gids met staatsdiploma.

Canyoning 66 Fabrice Oms 12 rue Lamartine 66190 COLLIOURE  06 45 77 49 14 www.canyoning66.com Gehele jaar dagelijks geopend, van 9u tot 22u. Van 29 € tot 54 €. Vanaf 8 jaar. Gopro camera’s te leen. Credit card.

Canyons des Terres Catalanes Jean Guitard 366 route du Ventous 66400 CÉRET  04 68 87 31 51  06 08 68 95 58 www.canyons-catalans.com Geopend van 1 april t/m 15 oktober. Canyoning vlakbij de stranden. Van 40 € tot 59 €. Groepstarief, gezinstarief. Gids met staatsdiploma.

Crazy Raft Paul Boher 58 route de Font-Romeu 11140 AXAT  06 65 63 58 62 www.crazy-raft.fr Gehele jaar geopend van 9u tot 20u. Rafting, hydrospeed, airyak, canyoning, canoraft. Alle niveau’s vanaf 28 €.

Exploration Pyrénéenne Jérôme Durbet Céret: Pont du Diable Prades: Maison des Entreprises Villefranche de Conflent : Canalettes  06 22 45 82 02 www.ex-pyr.com Gehele jaar geopend, van 8u tot 20u, dagelijks.

56

Watervallen, sprongen, glijbanen. In Céret of Prades. Vanaf 7 jaar. Vanaf 30 €. Gopro en materiaal te leen.

Inextremis Aventura Jean Villalongue 1291 avenue du Vallespir 66400 CÉRET  06 29 56 40 36 www.inextremis-aventura.fr Gehele jaar dagelijks geopend, van 9u tot 20u. Canyoning, via ferrata. Excursies het gehele jaar, vanaf 8 jaar.

Kap’oupa Kap Sophie Cailleret Route de Prades - 66500 EUS  06 88 48 06 45 www.kapoupakap.fr geopend van 1 april tot de herfstvakantiet (weekends, feestdagen, vakanties) van 14u tot 18u. Juli/augustus van 10u tot 18u. Tubing, deval’ mountain, prachtige omgeving!

Montagne et canyons 66 Alain Laffont Base camping les Bruyères, route de Céret 66480 MAUREILLAS-LAS-ILLAS  06 07 43 41 42 www.canyoningcotesud.com Dagelijks geopend van 2 juni t/m 30 september van 9u tot 20u. Canyoning met het gezin, vanaf 8 jaar tot gevorderden. Keurmerk Sud de France. Van 35 € tot 59 €. Credit card

Natur’Canyon Laurent Dutertre Chemin de St-Thomas 66570 ST-NAZAIRE  06 03 64 18 74 www.natur-canyon.com Gehele jaar geopend. Dagelijks telefonisch te bereiken van 7u tot 21u. Canyoning verkenning, sportief. Op 30 min van Argelès. Vanaf 8 jaar. Van 40 € tot 60 €. Min 5 € vanaf 3 personen.

OSER EZ-v ous tent eR l’exp érien ce Réservation (conseillée)

www.laboussole-game.fr

Oxygen’Aventure Elsa Noël La Tirounère - Rue de la Paychère 66220 ST-PAUL-DE-FENOUILLET  06 82 69 83 00 www.oxygen-aventure.com Geopend van 10 januari t/m 25 december van 9u tot 13u30 en van 15u30 tot 18u30. Canyoning, rafting, hydrospeed via ferrata, spéléologie, vanaf 6 jaar. Credit card

Pyrénées Roussillon Aventures Jean Subirats  06 13 01 18 36  06 10 83 88 13 www.pyrenees-roussillon-aventures.fr Gehele jaar geopend van 8u tot 20u. Canyoning, rafting, hydrospeed. Paintball. Quadtocht met rijbewijs A of B.

Rodéo raft

Solenne Martin 3 quartier de la Condamine 11500 BELVIANES-ET-CAVIRAC  04 68 20 98 86 www.rodeoraft.com Geopend van 1 maart t/m 31 oktober van 9u tot 20u. Rafting, hydrospeed, canyoning op de Aude en in de Pyrénées Orientales. Credit card

Spel et Eaux

Lionel Ruiz Camping de Castel Fizel 66 220 CAUDIÈS-DE-FENOUILLÈDES  06 13 12 03 29 www.speleteaux.fr Gehele jaar geopend, dagelijks van 8u tot 21u. Canyoning, rafting, via ferrata. Vanaf 6 jaar. Gratis foto/Video. Groepstarief.


Recreatieve activiteiten buiten Argelès-sur-Mer Escape Game La Boussole Live Escape Game Léo Carral 2 rue de la Close 66140 CANET-EN-ROUSSILLON  04 34 10 35 07 www.laboussole-game.fr Gehele jaar geopend van 10u tot 22u15. Een team (3 tot 6 pers.), een doel, een raadsel. U heeft 1u om te ontsnappen! Credit card

Jet Ski Kinderen Circuit Jet Ski “Las Routes” 66440 TORREILLES  04 68 86 18 49 www.circuit-jet-ski.com Geopend van 7 april tot 4 november: - in juli/augustus, dagelijks van 10u tot 20u, - andere perioden: van 14u tot 18u. Activiteitenpark voor jongeren en kinderen vanaf 3 jaar. Twee plassen en drie circuits. Credit card

Paintball Sud Paintball & Laser Gaël Reeb Route du Lycée Agricole La Travessa 66200 THÉZA  06 09 98 71 45 www.paintball-perpignan.com Gehele jaar geopend, Dagelijks op reservering. Een van de mooiste paintball terreinen van Frankrijk, zes decors op 15 000 m².

SUD PAINTBALL

4 x 4 (op reservering) JPB Transport Jean-Paul Bouzan 17 bd des Pyrénées 66820 VERNET-LES-BAINS  04 68 05 99 89  06 50 33 95 79 www.canigou-en-4x4.com Geopend van 15 mei t/m 15 oktober. Dagtocht op verkenning in het Canigou massief in een 4x4. Abdij van St-Martin du Canigou.

Réservations 06 09 98 71 45 6 décors à 8km Sortie 5 Rn114 66200 THEZA 57


Recreatieve activiteiten buiten Argelès-sur-Mer Promenades en mer

NAVIVOILE Au départ de Port-Vendres & Canet-en-Roussillon • Journée grillade & baignade • Observation baleines & dauphins • Coucher de soleil • Feux d’artifice, etc.

ité Possibil n o ti a rv rése e en lign

Infos & réservations 06 23 20 69 76 - www.navivoile.com contact@navivoile.com

Observatie boottocht Navivoile Bernard Sintes  06 23 20 69 76 www.navivoile.com Geopend van 1 april t/m 31 oktober, dagelijks van 8u tot 22u non-stop. Vertrek vanaf Canet of Port-Vendres. Zeilen, aanleggen in Collioure. Barbecue, zwemmen. Walvissen en dolfijnen.

Wandeltochten Les sentiers de Pyrène 6 allée des Pyrénées- Le Vila 66400 REYNÈS Jacques Martin  06 03 92 03 36 www.sentiersdepyrene.com Van 15 januari t/m 10 december. Wandeltochten, thema’s: flora, fauna, erfgoed. Van zeeniveau tot op 3 000m hoogte.

Speleologie Spéléo Exploration Pyrénéenne

Zweefparachute Osez voler en parapente Durf te paragliden in een 2 pers-toestel Didier Trocquemé 11 rue Aristide Maillol 66400 CÉRET  06 76 75 18 91 www.parapentebiplace.fr Geopend van 15 maart t/m 30 november van 9u tot 20u. Verkenningsvlucht, luchtdoop in een 2-pers zweefparachute; dagelijks op reservering. Credit card

Waterpretpark Aqualand Walter Synold Avenue des Champs de Neptune 66750 SAINT-CYPRIEN  04 68 21 49 49 www.aqualand.fr

58

Jérôme Durbet Grotte des Canalettes 66500 VILLEFRANCHE-DE-CONFLENT  06 22 45 82 02 www.ex-pyr.com Gehele jaar dagelijks geopend van 8u tot 20u. Ontdek een wonderlijke wereld van steen. 3 parcours vanaf 7 jaar. Vanaf 30 €. Gopro te leen.

Spel et Eaux Lionel Ruiz Camping de Castel Fizel 66 220 CAUDIÈS-DE-FENOUILLÈDES  06 13 12 03 29 www.speleteaux.fr Gehele jaar dagelijks geopend van 8u tot 21u. Kennismakingsparcours, sportief, expert. Vanaf 6 jaar. Gratis foto. Top materiaal. Groepstarief

Watertokkelbaan Les aventuriers de Saint-Jean Pascal Alart Route du Mas Chambon - Plan d’eau 66490 ST-JEAN-PLA-DE-CORTS  06 71 60 37 44 www.lesaventuriers66.com Tijdens de paas- en herfstvakantie dagelijks geopend van 14u tot 19u. April-mei-juni-september-oktober: weekenden en feestdagen van 14u tot 19u. Juli en augustus: dagelijks van 9u30 tot 20u. 170 m met landing aan de rand van het water. Tokkelbaan van meer dan 600 m. Vanaf 3 jaar.

Via Ferrata Via Ferrata de Llo Fabrice Fillols Carretera del Sègre - 66800 LLO  06 85 02 23 84 www.via-ferrata-de-llo.com Geopend van 10 februari t/m 4 november van 9u tot 16u (van 01/07 t/m 31/08). van 10u tot 14u (andere perioden, op reservering). Via ferrata, sensationele tokkelbanen. Toegankelijk vanaf 5 jaar.

Via Ferrata de Villefranche Jérôme Durbet RN 116 mas d’En Gorner. 66500 VILLEFRANCHE-DE-CONFLENT  06 22 45 82 02 www.ex-pyr.com Gehele jaar dagelijks geopend van 8u tot 20u. Via ferrata en via souterrata in een rivierengte en in een grot. Twee uren. Vanaf 8 jaar. 25 €.


Ontdek de omgeving van Argelès-sur-Mer Ambachten Palau-del-Vidre • Glasblazersateliers - Glaskunst S.F.:  04 68 37 58 17 - Bohemenglasbewerking:  04 68 22 02 74 - Glaseffect atelier:  06 72 89 56 88 - Glaskunst Jorge Mateus  04 68 22 13 02 www.verrier-dart-jorgemateus.com - Le Verre y Table  06 25 19 86 13 - Univers Fusion  06 14 36 46 77 - 06 46 73 23 81 - Glasblazerspaleis  04 68 22 13 02

Elne • Glasblazersatelier Glasblazersatelier:  04 68 22 85 79  06 60 23 83 16 www.magny.eu

Saint-André • Glasblazersatelier Les Verriers de St-André  06 47 01 23 64 www.lesverriersdesaintandre.com

Sorède • Esat les Micocouliers  04 68 89 04 50 www.apajh-sorede.fr Gehele jaar geopend. Ontdek een vaardigheid uniek in de wereld! Onze zwepen en roedes zijn met de hand vervaardigd door gehandicapte medewerkers.

Prades • Granaatbewerkingsatelier  04 68 96 21 03 www.manufacturedugrenat.com Gehele jaar geopend. Ontdek de geschieddenis en de werkplaatsen van de Joyaux Catalans®, een bezichtiging uniek in Frankrijk in een etablissement dat bestempeld is als Levend Erfgoed. Duur 50 min.

Kastelen en vestingwerken Collioure • Het Koninklijk kasteel  04 68 82 06 43 www.ledepartement66.fr Gehele jaar geopend.

Residentie van de koningen van Mallorca in de 13e eeuw, vervolgens een Spaans fort dat door Vauban voor Frankrijk is omgebouwd in de 17e eeuw. Bezichtigingen-tentoonstellingen-culturele evenementen.

Visite des ateliers

• Fort Saint-Elme

 06 64 61 82 42 www.fortsaintelme.fr Geopend van 10/02 t/m 12/11 en van 23/12 t/m 08/01/2019. Middeleeuws fort. Uitzonderlijk uitkijkpunt. Museum van renaissance-arsenaal. Animatie, concerten, Zelfstandige bezichtiging, (verhaalde) rondleidingen.

• De Toren van Madeloc Neem de afrit Collioure, vervolgens rechtsaf slaan en een smal, kronkelig weggetje inrijden (D 86) dat u over de kammen naar de Madeloctoren leidt (geweldig uitzicht op de top). Naar beneden rijden via Banyuls.

Perpignan • Het Paleis van de Koningen van Mallorca  04 68 34 96 26 www.ledepartement66.fr Gehele jaar geopend. Dit paleis uit de 13e eeuw, gelegen in het hart van Perpignan was bijna een eeuw lang het centrum van het kortstondige koninkrijk Mallorca.

• Museum Casa Pairal - Le Castillet  04 68 35 42 05 - 04 68 66 19 77 www.mairie-perpignan.fr Gehele jaar geopend. Le Castillet, oude stadspoort, nodigt u uit om de geschiedenis van Perpignan of de tentoonstellingen van Casa Pairalmuseum te ontdekken

Le Perthus • Fort van Bellegarde  04 68 83 60 15 - 04 68 54 27 53 Geopend van 18/06 t/m 23/09. Le Perthus, een stad aan beide zijden van de grens. Zijn erfgoed, Fort Bellegarde, Vauban architectuur 17e eeuw. Romaanse ruïnes Ste Marie de Panissars, 11e eeuw.

Castelnou Burggrafelijk kasteel (gesloten) boven het middeleeuwse dorp Castelnou.

Salses-le-Château • Fort van Salses  04 68 38 60 13 www.forteresse-salses.fr Gehele jaar geopend.

Plus de 10 000 visiteurs par an ! RN 116, Rd point du Canigou - PRades Plus d’infos : Tél. 04 68 96 21 03 www.manufacturedugrenat.com

Gebouwd in de 16e eeuw, ter verdediging van de oude Spaanse grens. Ontdek de verschillende ruimtes waar het garnisoen leefde.

Prats-de-Mollo - La Preste • Fort Lagarde  04 68 39 70 83 www.pratsdemollolapreste.com Geopend van 01/04 t/m 30/10. Het Fort Lagarde van Prats-de-Mollo steekt uit boven de versterkte Vaubanstad. Magisch theater voor getheatraliseerde nachtelijke rondleidingen. Gedetailleerd programma bij de VVV.

Villefranche-de-Conflent • Opmerkelijke versterkte stad Op de UNESCO wereld erfgoed-lijst  04 68 96 22 96

• Stadswallen van Vauban  04 68 05 87 05 http://villefranchedeconflent-tourisme.fr Geopend van 01/02 t/m 31/12. Oorspronkelijk middeleeuwse stad verbouwd door Vauban voor de koning Lodewijk de 14e. Ontdek de stadsmuren die op de Unescolijst staan.

59


Ontdek de omgeving van Argelès-sur-Mer Parcours door de straten bezaaid met schilderijen van Henri Matisse en André Derain op de plaatsen waar ze oorspronkelijk geschilderd zijn in 1905.

Elne • Terrusmuseum  04 68 22 88 88 - www.ville-elne.fr Gehele jaar geopend. Dit museum herbergt de werken van Etienne Terrus, een rebelse maar diepgewortelde kunstenaar, die zijn stad op de lijst heeft gezet van de grootse kunstcircuits.

• Zwitserse Kraamkliniek van Elne

Kastelen en vestingwerken (vervolg) • Kasteel - Fort Libéria  04 68 96 34 01  06 08 47 99 75 Gehele jaar geopend. Fort Libéria, schildwacht uitkijkend op Villefranche-de-Conflent, wacht op u. Opmerkelijk monument gebouwd door Vauban in 1681.

Mont-Louis Door Vauban versterkte citadel op een berg. Op de UNESCO wereld erfgoed-lijst.

Forten in het Kathaarse land (Departement Aude) • Kasteel van Quéribus (en Achille Mir theater)  04 68 45 03 69

• Kasteel van Peyrepertuse  04 30 37 00 77

Musea en tentoonstellingen Argelès-sur-Mer • Casa de l’Albera Zie details blz. 6

Saint-André • Museum voor Romaanse Kunst  04 68 89 04 85 http://tourismesaintandre.wixsite.com/ artroman Geopend van 01/04 t/m 31/10. Ontdek de geschiedenis van de abdij in een ludieke, interactieve omgeving.

Collioure • Fauvismemuseum  04 68 82 15 47 www.collioure.com Gehele jaar geopend.

60

 04 68 95 89 03 - www.ville-elne.fr Gehele jaar geopend. Deze Zwitserse kraamkliniek, Historisch Monument, is een niet te missen mijlpaal uit de geschiedenis, en een levendige getuigenis van hulp en toewijding.

Banyuls-sur-Mer • Maillolmuseum  04 68 88 57 11 Gehele jaar geopend. Aristide Maillol is een van de grootste beeldhouwers uit de 20e eeuw. Deze uitzonderlijke pek waar hij is begraven toont u een een selectie uit zijn werken.

Maureillas Las Illas • Kurkmuseum  04 68 83 15 41 www.maureillas.fr Geopend van 01/02 t/m 30/11. Maureillas, zijn kurkeikenbos, zijn kurkenmakers, zijn kunstenaars nodigen u uit om een uitzonderlijke maar onbekende en verrassende grondstof te ontdekken.

Céret • Museum voor Moderne Kunst  04 68 87 27 76 www.musee-ceret.com www.musee-ceret-expo.com Gehele jaar geopend. Dit museum dankt zijn oprichting aan de verblijven in Céret van grootse kunstenaars uit de moderne kunst: Picasso, Chagall, Dufy… Moderne en hedendaagse kunsttentoonstellingen.

Salses le Château • Herinneringskamp van Rivesaltes  04 68 08 39 70 www.memorialcamprivesaltes.eu Gehele jaar geopend. Het herinneringskamp van Rivesaltes biedt 4 000 m2 gewijd aan de geschiedenis van gedwongen volksverhuizingen uit de 20e eeuw.

Arles-sur-Tech • Weverij instituut van Arles

 07 83 07 55 98 Geopend van 1/04 t/m 30/10. Zelfstandig bezoek van de ateliers en video over de weefgeschiedenis van Arles.

Ille-sur-Têt • Verpleeghuis van Illa  04 68 84 83 96 - www.ille-sur-tet.com Geopend van 01/02 /m 30/11. In dit unieke verpleeghuis in het Zuiden van Frankrijk ontdekt u zeldzame, verrassende kunstwerken, zoals de oudste fresco’s van het departement.

Tautavel • Prehistorisch museum van Tautavel  04 68 29 07 76 www.450000ans.com Gehele jaar geopend. Prehistorisch museum, een reis door de tijd voor het hele gezin. Tijdens schoolvakanties van de zone, activiteiten en workshop, toegankelijk voor iedereen zonder supplement.

Bélesta • Prehistorisch museum - Kasteel  04 68 84 55 55 www.musee-belesta66.fr Geopend van 04/01 t/m 23/12. In een middeleeuws kasteel, prehistorische collecties uit de grot van Belesta, tijdelijke tentoonstelling. Espace Mackintosh en Roussillon + workshops, rondleidingen.

Mont-Louis • Zonoven

 04 68 04 14 89 -  06 13 82 80 78 www.four-solaire.fr Geopend van 01/05 t/m 31/10. Rondleiding 45 min. 1e zonoven ter wereld. Démonstratie bij 3 000°C. Presentatie van de oven, bakken van keramiek 1 300°C, boiler, barbecue, zonnefornuis.

Figueres • Dalimuseum  + 34 972 67 75 24 Gehele jaar geopend. Informatie op de website: www.salvador-dali.org

Portlligat (Cadaqués) • Casa-Museum Salvador Dali  + 34 972 25 10 15 Informatie op de website: www.salvador-dali.org Geopend van 12/02/2018 t/m 06/01/2019. Alleen op reservering.


62


Ontdek de omgeving van Argelès-sur-Mer Musea en tentoonstellingen (vervolg) La Jonquera • Herdenkingsmusem van de Ballingschap (MUME))  + 34 972 55 65 33 - www.museuexili.cat Gehele jaar geopend uitgezonderd ‘s maandags. Het museum houdt de herinnering levend aan de republikeinse ballingschap als gevolg van de afloop van de Spaanse Burgeroorlog van 1936-1939.

Parken en tuinen Gemeentelijk park van Valmy In Argelès-Sur-Mer - zie details blz. 5

Banyuls-sur-Mer • Mediterraanse Tuin van het Biodiversarium  04 68 88 73 39 www.biodiversarium.fr Geopend van 01/04 t/m 30/09. Mediterraanse Tuin biedt meer dan 500 plantensoorten en diverse zones voor tentoonstellingen gewijd aan de biodiversiteit.

Parken en speeltuinen Théza • Fantassia, sprookjespark

 07 83 00 42 54 www.fantassia.fr Geopend van 07/04 t/m 04/11. Ontdek het vrije tijdspark Fantassia, 6 km van Perpignan, een betoverende wandeling voor het hele gezin. Observatiespelen, raadsels, enz. Speel mee.

Sainte-Marie de la Mer • De tuin van Ariane

 06 12 78 38 98. www.jardin-ariane.com Geopend van 01/07 t/m 31/08. Reusachtig doolhof van mais, activiteiten, personages, raadsels, fietskarts, houten reuzenspellen. Themadag. Tuin mistsproeiers. Ongekend parcours.

Trouillas • Doolhof der 1000 Bloemen  04 68 53 77 68 - www.laby66.com Geopend van 01/04 t/m 10/11. Een klein paradijs om gezellig te verkennen met het gezin. 12 doolhoven, 5 tuinen tussen natuur en ontdekking. Spellen, raadsels, ontspanning, biologische snelle hap.

Dierentuinen en Aquariums • Leerboerderij en pedagogisch park Saint-André Saint-André  04 68 89 16 39 www.ferme-de-decouverte.fr Gehele jaar geopend. Dierentuin en speeltuin. Ludiek en pedagogisch parcours. Ponyritje, lammejtes de fles geven 2 keer per dag. Samen ontdekken, zich verwonderen, groeien.

• Schildpaddenvallei Sorède  04 68 95 50 50 www.lavalleedestortues.fr Geopend van 17/02 t/m 04/03 en van 01/04 t/m 04/11. Schildpadden van de 5 continenten: reuzenschildpadden, alligatorschildpadden, Hope de witte schildpad. Slangen, hagedissen, suricates, tatou. In 2018: penseelaapjes. Activiteiten.

• Tropische Vlindertuin Elne  04 68 37 83 77 www.tropique-du-papillon.com Geopend van 07/04 t/m 30/09. (Oktober op reservering) Vlinders dansen om u heen in een tropische serre met zeldzame exotische planten. Een hectare tuin in de schaduw, vijvers. Moment van ontspanning.

• Aquarium van het Biodiversarium Banyuls-sur-Mer  04 68 88 73 39 www.biodiversarium.fr Gehele jaar geopend. Dit aquarium, volledig gewijd aan duitleg van de lokale biodiversiteit, presenteert ook op ludieke wijze de activiteiten van het Laboratorium Arago.

• Safaripark van Sigean  04 68 48 20 20 www.reserveafricainesigean.fr Gehele jaar geopend. Grote dierentuin en safari tussen Narbonne en Perpignan. Met de auto of te voet, bezoek van minstens 3 à 4 u, op een natuurlijk terrein van 300 hectares.

• Dierentuin van Casteil  04 68 05 67 54 www.parcanimaliercasteil.com Geopend van 11/02 t/m 30/12. De dierentuin stekt zich uit over 25 hectares met een parcours van 3,5 km. Meer dan 300 dieren: beren, leeuwen, wolven, apen, rendieren, enz.

• Dierentuin van Les Angles  04 68 04 17 20 www.faune-pyreneenne.fr Gehele jaar geopend uitgezonderd november. De wilde dieren van de Pyreneën in hun natuurlijke bergomgeving. Betoverende ontmoetingen die jong en oud blijven behagen.

Religieus erfgoed Saint-André

• Romaanse kerk van Saint-André  04 68 89 04 85 http://tourismesaintandre.wixsite.com/ artroman Gehele jaar geopend. Romaanse kunst in het Catalaanse land, 11e-12e eeuw, historisch monument. Mis op zondag.

Elne

• Klooster van katedraal www.ville-elne.fr  04 68 22 70 90 Gehele jaar geopend. Dit uitzonderlijke architecturale complex omringd door authentieke straatjes nodigt u uit tot een verkenningstocht. Een must voor liefhebbers van romaanse kunst.

63


Ontdek de omgeving van Argelès-sur-Mer Perpignan

• Maison Desclaux

 04 68 51 33 72 www.cathedraleperpignan.fr Gehele jaar geopend. Gebouwd in het begin van de 14e tot begin 16e eeuw. In 1601 wordt de kerk verheven tot kathedraal. Indrukwekkende, enkelvoudige beuk van 80m lengte, 18m breedte, 26m hoogte.

 04 68 82 05 25 www.anchoisdesclaux.com Gehele jaar geopend. Ambachtelijke verwerking van ansjovis sinds 1903. Bezichtiging, demonstratie, proeven. Winkel met ansjovis en onze eigen wijnen.

Passa • Priorij Monastir Del Camp  04 68 38 80 71 Gehele jaar geopend uitgezonderd 2 weken in de winter. Priorij 11e en 13e eeuw.

Arles-sur-Tech • Abdij Sainte-Marie  04 68 83 90 66 www.tourisme-haut-vallespir.com Gehele jaar geopend. Romaanse kerk, gothisch klooster, fresco’s uit de 12e eeuw, barok vastgoed, sarcofaag met naam Heilige Graf. Rondleidingen of zelfstandig bezoek.

Boule d’Amont • Priorij van Serrabona

Religieus erfgoed (vervolg)

Saint-Génis des Fontaines

• Klooster en St-Michielskerk

 04 68 89 84 33 www.saint-genis-des-fontaines.fr Gehele jaar geopend. Benedictijnse abdij gebouwd in 780, een polychroom klooster uit de 13e eeuw, en een dorpel die bekend staat als het oudste Romaanse beeldhouwwerk met een datum in de steen 1019/1020.

Villelongue-dels-Monts

• Priorij Santa-Maria del Vilar  04 68 89 64 61 www.prieureduvilar.free.fr Gehele jaar geopend. Augustijnse priorij uit de 11e eeuw: originele fresco’s, deels Romaans en Carolingisch, een musum in een klooster. Een kerk met een onvergetelijke accoustiek!

Maureillas-las-Illas

• Kapel Saint-Martin de Fenollar  04 68 87 73 82 www.maureillas.fr Geopend van 01/02 t/m 30/11. Dit kleine pre-romaanse bouwwerk huist een ware schat: uitzonderlijk goed behouden fresco’s die kunstenaar als Picasso en Braque zouden hebben geïnspireerd.

64

Collioure

• Kathedraal Saint-Jean-Baptiste

 04 68 84 09 30 www.ledepartement66.fr Gehele jaar geopend. De priorij, gesticht in de 11e eeuw is een juweeltje uit de Romaanse kunst. Zijn marmeren tribune en zijn klooster bieden beelden van groot rafinement.

Codalet • Abdij Saint-Michel de Cuxa  04 68 96 15 35 www.abbaye-cuxa.com Geopend van 29/01 t/m 31/12. De benedictijnse abdij, gesticht in de 11e eeuw, is een van de hoogste religieuze en culturele bouwwerken van Catalonië. Kerk uit de 10e eeuw, crypte, klokkentoren 11e eeuw, klooster 12e eeuw.

Casteil • Abdij Saint-Martin du Canigou  04 68 05 50 03 www.stmartinducanigou.org Geopend van 01/02 t/m 31/12. Een juweel van de eerste Romaanse kunst in een natuurlijke omgeving, rijkelijk begroeid en behouden, maar ook een levedig klooster met missen en kerkdiensten voor wie maar wil.

Streekproducten Argelès-sur-Mer Zie details blz. 8-9

• Anchois Roque  04 68 82 04 99 www.anchois-roque.com Gehele jaar geopend. Het pekelen van de ansjovis. Bezichtiging, demonstratie van het maken van ansjovisfilets, proeven. Winkel met streekproducten.

Banyuls-sur-Mer • Terres des Templiers  04 68 98 36 92 www.terresdestempliers.fr Gehele jaar geopend. De grootse Wijnproducent Terres des Templiers zal u bekoren. In de voetsporen van de Tempelridders, vertelt uw gids u over deze uitzonderlijke wijngaard en de methodes…

Saint-Génis-des-Fontaines • Domaine de l’Arbre Blanc  04 68 95 91 06  06 11 32 15 32 www.arbre-blanc.fr Gehele jaar geopend (buiten het seizoen op afspraak). Verwerkingsspecialist van olijven uit de Albères sinds 2002, productie olijfolie. Bezichtiging van de molen, gratis proeven.

Thuir • Caves Byrrh  04 68 53 45 86 www.caves-byrrh.fr Gehele jaar geopend. Duik onder in een boeiende epos. Een spectaculair bezoek en het grootste eikenhouten vat ter wereld.

Warmwaterbronnen Les Bains de Saint-Thomas Fontpédrouse  04 68 97 03 13 www.bains-saint-thomas.fr Gehele jaar geopend met uitzondering van 2 weken in juni en 2 weken in november. 3 natuurlijke zwavelhoudende warmwaterbaden in de buitenlucht. Binnenruimte met sauna, hammam, vaporarium, groot bubbelbad.


66


Ontdek de omgeving van Argelès-sur-Mer Warmwaterbronnen (vervolg)

Les Bains Romains Dorres  04 68 04 66 87 www.dorres66.com Gehele jaar geopend (10 dagen gesloten in november). Zwavelhoudend warm water van 40°C. Heerlijk relaxen in eeuwenoude bekkens en van het uitzicht genieten. Ontspanning, fysieke oppepper.

Les Bains de Llo  04 68 04 74 55 www.bains-de-llo.com Gehele jaar geopend behalve van 22 t/m 25/05 en van 12 t/m 30/11. Warmwaterbaden binnen en buiten van minstens 35° C. Ontdek de weldaad van natuurlijk zwavelhoudende wateren dankzij een uniek waterparcours.

Natuurlijke bezienswaardigheden Beschermde locatie van Anse de Paulilles Port-Vendres  04 68 95 23 40 www.ledepartement66.fr Gehele jaar geopend. Een oase van rust en natuur, een plaats van herinnering aan arbeiders en van restauratie van het Catalaanse maritieme erfgoed via de scheepswerf. Rondleidingen.

Onderwater natuurreservaat van Banyuls-Cerbère Voor het strand van Peyrefite tussen Banyuls en Cerbère, kunt u met zwemvliezen en een snorkel het eerste gratis multimedia onderwaterpad volgen. Dit parcours met een zeer rijk en gevarieerd ecosysteem, is te bezichtigen door aan de oppervlakte te zwemmen; het is toegankelijk voor iedereen in juli en augustus.

Arles-sur-Tech • Gorges de la Fou  04 68 39 16 21 www.gorgesdelafou.com Geopend van 01/04 t/m 30/11. Prachtige, zeer nauwe rivierengte met een botanisch parcours.

Les Orgues d’Ille-sur-Têt  04 68 84 13 13 lesorgues.ille-sur-tet.com Gehele jaar geopend. Een unieke plek in Frankrijk, een landschap van sprookjes-

achtige “schoorstenen” en steile rotswanden met een makkelijk verstoorbare schoonheid gevormd door het water.

Prades, Villefranche-de-Conflent of Vernet-les-Bains (zie details blz. 57) tot aan de hut van Cortalets.

• Grottes des Canalettes

Restaurant/kamers:  04 68 96 36 19

 04 68 05 20 20 www.grottescanalettes.com Geopend van 1/04 t/m 11/11. De Grandes Canalettes, het ondergrondse Versailles van de Pyrénées-Orientales! Een andere, onderaardse wereld.

Vanaf de berghut (2 150 m), gaat de beklimming verder te voet (3 ½ uur lopen heen en terug). Goede wandelschoenen onmisbaar Met een berggids:  06 83 30 19 25

Villefranche-de-Conflent

Grotte de Fontrabiouse  04 68 30 95 55 www.grotte-de-fontrabiouse.com Gehele jaar geopend. Reis door de tijd en ontdek met het gezin een uitzonderlijk behouden, sprookjesachtige grot: veelkleurige kristaline vormen, zuilen, meren, enz.

Pic du Canigou (2 784 m) Hoe komt u er? Te voet: ong. 12 uur heen en terug, vanuit Vernet-les-Bains (Bergtochtmateriaal onmisbaar). Per auto: De wegen tot aan de berghut van Cortalets zijn in nogal slechte staat, en is het dan ook af te raden hier met uw eigen auto te rijden. Per 4x4: Diverse transportbedrijven bieden dagexcursies in een 4x4 taxi vanuit

Toeristische treinen Le Train Jaune De gele trein rijdt tussen Villefranche-de-Conflent en Latour-de-Carol. Info vetrektijden:  0 800 31 31 31 (N° vert) www.ter.sncf.com/occitanie

Le Train Rouge De rode trein rijdt tussen Rivesaltes en de Aude-Gorges (9 min van Axat). Informatie en reservering:  04 68 20 04 00 ou 04 68 59 99 02 www.letrainrouge.fr

67


Gezondheidszorg Ziekenhuis

20 av. du Languedoc - 66000 PERPIGNAN  04 68 61 66 33

Gesproken talen: G B (Engels), D (Duits), NL (Nederlands) E (Spaans), Cat (Catalaans), P (Portugees)

Cardioloog rs Ducassy, Sollier, Meillassoux, D Maurin, Gresillon

Ambulances Alazard JC

Centre médical “Cal Metge” - 26 chemin de Palau del Vidre - ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 31 41

Ambulances Capeille successeurs

10 rue de la Gendarmerie - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 88 28 43 - GB

Ambulancediensten (+ambulancetaxis) 23 avenue de la Gare - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 05 12 2 rue de la République - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 30 32 - GB - E

ASSAD - Vereniging voor thuishulp- en zorg

Espace Liberté - Rue du 14 Juillet ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 39 25

Autodialyse M édipôle Centrum voor autodialyse

4 avenue des Flamants Roses ZA ARGELÈS-SUR-MER -  04 68 81 00 97

Bio-chemische Laboratoria Médilab 66 - Argelès

4 rue des Hérons - ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 46 23 - GB - D - E - Cat

Huisartsen Drs Munos, Husson

4 place des Moineaux Immeuble Le Toucan - ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 01 46

 rs Fournols, Hassid, Converso, D Renodon

1 bis route de Collioure - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 38 98 - GB Drs Burgos, Tronyo - GB - E Centre médical de la Plage 9 avenue des Pins - ARGELÈS-PLAGE  04 68 81 10 27 Drs Calais, Kassem, Hadla - GB 28 av. de la Libération - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 25 77 Drs Guiot, Alquier - GB - E Centre médical de la Mer 20 avenue du Tech - ARGELÈS-PLAGE  04 68 81 62 67

Specialisten Allergoloog Docteur Guillo Sylvie - GB - E Centre médical “Cal Metge” 26 chemin de Palau del Vidre ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 21 81 16

Angioloog Docteur Senneville Isabelle

Centre médical “Cal Metge” 26 chemin de Palau del Vidre ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 98 26 49

68

Dermatoloog Docteur Serres-Cousiné Anne

Gynaecologen - Verloskundige artsen Docteur Mira

55 route nationale - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 80 23 - GB - D

Docteur Pigeyre-Scala Tania

34 rue Talrich ARGELÈS-VILLAGE -  04 68 81 02 84

Oogartsen rs Fastre, Chaumerliac, Mercer, D Dellus - GB - E

14 avenue des Flamants Roses - ZA ARGELÈS-SUR-MER -  04 68 81 31 29

KNO-artsen Docteur Dien Pascal - GB

 04 68 89 86 05 - Centre médical “Cal Metge”- 26 chemin de Palau del Vidre ZA ARGELÈS-SUR-MER

Psychiater Docteur Bosc Marc

4 rue du Repos - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 46 01

Radiologen, echografies

Wauters-Hassid Karine - GB

8 rue des Alouettes - ZA ARGELÈS-SUR-MER  06 03 33 77 73

Tandartsen Drs Daunis Damien, Daunis Richard

73 av. de la Libération - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 18 44 -  09 61 26 94 57 GB - E - Cat

Dr Fournel -  04 68 81 04 39 Dr Scharff -  04 68 95 72 73

84 av. du 8 Mai 45 - ARGELÈS-VILLAGE

Drs Hugonnet, Raguideau, Gayraud

4 bd Édouard Herriot - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 02 18

Drs Peyras, Villarem

-  04 68 81 03 52 - Centre médical “Cal Metge”- 26 chemin de Palau del Vidre ZA ARGELÈS-SUR-MER

Orthodontist Docteur Barcelonne Arnaud - GB - E 83 av. de la Libération - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 32 34

Verpleegkundigen Albertini Jennifer, Brard Frédéric

22 allée des Palmiers - ARGELÈS-PLAGE  04 68 81 36 26 -  06 17 95 67 45  06 70 73 31 67 - GB - D Binet Véronique - GB 7 rue des Verdiers - ZA ARGELÈS-SUR-MER  06 79 77 15 64

 onnefont, Vernizeau, Samperiz, B Libert, Latour - GB

Centre de radiologie

1 bis route de Collioure - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 58 06

Reumatologen

Centre Médical de la Mer - 20 av. du Tech ARGELÈS-PLAGE -  04 68 54 38 11 Carola F., Marti Lionel - GB - E  04 68 81 14 72 Bobe-Ragot Francine - GB - E - Cat  06 16 24 58 06 4 bd Herriot - ARGELÈS-VILLAGE

16 avenue des Flamants Roses ZA ARGELÈS-SUR-MER -  04 68 81 23 84

Docteurs Arif et Khelif

Centre médical “Cal Metge” - 26 chemin de Palau-del-Vidre - GB - D - E - NL - Cat ZA ARGELÈS-SUR-MER -  04 68 81 37 26

Apothekers Pharmacie Barniol Nathalie

Rond-point Joie et Lumière - 1283 av. du Tech - ARGELÈS-PLAGE - GB - D - E - Cat  04 68 81 21 40 - 09 62 17 55 99

Grande Pharmacie de l’Union

Abecassis Stéphane, Gentet Teddy 1 rue des Aigrettes - ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 00 81 - GB - E

Pharmacie Centrale

Jammes Philippe, Pages Pascale 39 av. de la Libération - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 03 57 - GB - E

Pharmacie Padovani Hélène

25 allée Jules Aroles - ARGELÈS-PLAGE  04 68 81 14 75 - GB - D

Vroedvrouwen Lacroix Sophie, Homo Camille - GB

1 bis route de Collioure - ARGELÈS-VILLAGE  06 14 15 55 83 - 06 58 72 94 73

Ortega J-Yves, Henry Christelle - GB

Gatineau De Lorenzo Valérie - GB-D-E

Résidence l’Armorial Bat A - Bd du Canigou ARGELÈS-PLAGE -  06 16 70 86 13

Artus Laurence, Malis Marion - GB - E - Cat

10-12 rue de la Gendarmerie ARGELÈS-VILLAGE -  07 77 28 56 20

Sabate, Verreau - GB

37 chemin de Palau - ZA ARGELÈS-SUR-MER  06 08 40 86 29

Gueneret Robert - Pirez Virginie - E

1 place des Pompes - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 21 30 48 -  06 13 13 00 29

Milles Nathalie - GB

Immeuble Le Toucan - 4 place des Moineaux ZA ARGELÈS-SUR-MER  07 81 40 69 75

Dietist natuurgenezer Bosch Luc

22 place de la République - ARGELÈS-VILLAGE  06 11 55 34 89


Natuurgenezer Espi Sophie

4 place des Moineaux - Immeuble Le Toucan 1 - ZA ARGELÈS-SUR-MER  06 50 26 28 38

Opticiens Alain Afflelou - GB - E

Centre commercial Intermarché - ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 83 40 46

 TOL Centre Optique de la Côte A Vermeille

10 av. des Flamants Roses ZA ARGELÈS-SUR-MER -  04 68 81 21 37

Générale d’Optique - GB

24 avenue des Flamants Roses Espace Atlantis - ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 36 55 07

Krys Optique

9 chemin des Hérons - ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 80 60 - GB - E

Optique Via Santé

22 chemin de Palau ZA ARGELÈS-SUR-MER -  04 68 81 65 81

Centrum voor Slechtzienden Optic 2000 GB - D - E

13 avenue des Flamants Roses ZA ARGELÈS-SUR-MER -  04 68 95 67 33

Fysiotherapeuten ey Marie-Cécile, Herpin Yoan, B Nicolau Vila Roger, Micolau Fernandez Debora (GB - D - E - Cat)

54 résidence Acapulco - Bât. B PORT-ARGELÈS -  04 68 95 94 01

Bardy Virginie, Mathon Audrey

19 rue des Verdiers - Immeuble Le Toucan 2 ZA ARGELÈS-SUR-MER -  09 50 50 38 39  06 35 28 05 93 (Bardy)  06 75 73 59 40 (Mathon) - GB

Cherruel Erwan - GB - E

 04 68 88 47 03 -  06 88 33 96 02

Dubuy Grégoire - GB

 04 68 88 47 03 -  06 89 53 93 27 22 allée des Palmiers - ARGELÈS-PLAGE

Ciani - GB - E

8 av. des Alouettes - ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 34 87 94 -  06 63 67 74 76

B arcelo David, Garcia Ana, Deloncle Rémi, Sarthe Thibault, Vieira Andreia

37 chemin de Palau del Vidre ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 42 71 - GB - E - Cat - P

F ernandez Carole

83 av. de la Libération - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 44 84 -  06 85 52 30 07

C entre Pôle Sport Médical : Moreau F., Gertraud L., Cladiu N., Gonzales P.

1 bis route de Collioure - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 00 00 -  06 15 01 12 64 GB - E - Cat

69


Gezondheidszorg

Gesproken talen: G B (Engels), D (Duits), NL (Nederlands) E (Spaans), Cat (Catalaans), P (Portugees)

Fysiotherapeuten (vervolg)

Cherruel Erwan - GB - E

 inéSport Santé : Briqueu, Cayrol K G., Cayrol L., Cassou, Faure, Gadreau S., Kozmane, Neale

Dubuy Grégoire - GB

16 rue des Loriots - ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 21 37 46 - GB - E

 04 68 88 47 03 -  06 88 33 96 02  04 68 88 47 03 -  06 89 53 93 27 22 allée des Palmiers - ARGELÈS-PLAGE

Faure Anthony

Platerrier Philippe - GB - D

16 rue des Loriots - ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 21 37 46 - GB - E

R oca Clément, Pujolas Ariana

83 av. de la Libération - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 44 84 -  06 85 52 30 07

4 bd Édouard Herriot - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 51 55 -  06 08 95 15 46 10 rue de la Gendarmerie - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 68 06 73 - GB - E - Cat

 rignaud Fabrice, Peronne Cécile, V Reubrecht Jérôme

Résidence Magnolias, 9 rue du 14 Juillet ARGELÈS-VILLAGE -  04 68 81 34 37  06 20 32 46 96 - GB - E - NL - Cat

Fernandez Carole

Docteur Guiot Gilles - GB

Centre Médical de la Mer - 20 av. du Tech ARGELÈS-PLAGE -  04 68 81 62 67

Vrignaud Fabrice - GB - E - Cat

Résidence Magnolias - 9 rue du 14 Juillet ARGELÈS-VILLAGE -  04 68 81 34 37

Gehoorapparaten

Osteopaten Auge Matthieu - GB

19 rue des Verdiers - Immeuble Le Toucan 2 - ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 34 02 87 -  06 64 14 87 81

Bournet Alain - GB

Clinique Ostéopathique 10 avenue des Flamants Roses ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 95 19 88 -  06 17 35 10 16

Farré Raphaël, Escalada Caroline

8 avenue des Alouettes - ZA ARGELÈSSUR-MER -  04 68 81 27 45 - GB - E

Alain Afflelou - GB - E

Centre commercial Intermarché ZA ARGELÈS-SUR-MER -  04 68 83 40 46

Audika

18 route nationale - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 95 91 25 - GB

Audio 2000 chez OPTIC 2000

13 av. des Flamants Roses - ZA ARGELÈS-SUR-MER -  04 68 95 67 33 GB - D - E

Audition Via Santé

22 chemin de Palau - ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 08 27 84

Lire avec la DMLA c’est Possible !

Krys Audition

9 chemin des Hérons - ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 03 73 - GB - E

Logopediste Donneger Amélie

22 bis avenue du Tech - ARGELÈS-PLAGE  04 68 08 55 41

Orthoptist Sune Julie, Waeles Isabelle - GB - D - E

14 avenue des Flamants Roses ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 20 72  06 60 27 68 94 -  06 07 15 74 42

Pedicures - Voetspecialisten Barnades Cathy - Bret Anaïs

Bd du Canigou - Centre commercial l’Armorial - Bât. C - ARGELÈS-PLAGE  04 68 85 49 21 -  07 86 96 56 14

Dossot Laure - GB - D

19 rue des Verdiers - Immeuble Le Toucan 2 - ZA ARGELÈS-SUR-MER  06 25 12 16 77

Rémy François

2 rue Gambetta - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 49 98 - GB

Taboureau Philippe

8 av. des Alouettes - ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 24 73

Psycholoog Teschner-Renaud Barbara - D

55 route nationale - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 57 58  06 85 32 33 52

Reflexoloog

Hand- en voetreflextherapie Barnades Cathy

Bd du Canigou - Centre commercial l’Armorial - Bât. C - ARGELÈS-PLAGE  04 68 85 49 21  07 86 96 56 14

Therapeut Lengelle Annick

Bd du Canigou - Résidence l’Armorial ARGELÈS-PLAGE  06 83 17 65 13

Dierenartsen

04.68.95.67.33 Centre de Basse Vision Agréé Sur Rendez-vous :

Zone Activité, 13 av. des Flamants Roses , ARGELES SUR MER Parking Gratuit - Accès handicapé

70

 etopole - clinique vétérinaire V Docteur Benhamdine Stéphanie

3 chemin des Hérons - ZA ARGELÈS-SUR-MER  04 68 89 20 02

C linique vétérinaire Docteur Bontemps Paul

6 av. du 8 Mai 1945 - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 04 26 - GB


Gemeentediensten Gemeentehuis

Allée Ferdinand Buisson - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 95 34 58 Geopend van maandag t/m vrijdag van 8u-12u/14u-18u. • Technische dienst: Chemin de Charlemagne  04 68 95 34 80

Gemeenschap van gemeenten Albères Côte Vermeille Illibéris 3 impasse de Charlemagne ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 63 77

Gendarmerie

92 avenue de la Libération ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 03 96

Gemeentepolitie

Place de l’Europe - ARGELÈS-PLAGE  04 68 81 16 31

Brandweer (EHBO)

6 route de Sorède - ARGELÈS-VILLAGE  18 ou 112 -  04 68 81 25 85

Departementale meteorologie  08 99 71 02 66 (2,99 €/telefoontje + beltarief)

Postkantoor

 3631 • 8 route nationale - ARGELÈS-VILLAGE Gehele jaar geopend: maandag, woensdag, donderdag en vrijdag 8u30-12u en 14u-17u, dinsdag 8u30-12u en 13u3016u, zaterdag 8u30-12u. • Avenue du Grau - ARGELÈS-PLAGE Gehele jaar geopend: - van 2/01 t/m 30/06 en van 4/09 t/m 31/12 van 8u30 tot 12u maandag t/m vrijdag gesloten op zaterdag. - seizoen: van 3/07 t/m 01/09 van 8u30 tot 12u en van 14u tot 16u30 maandag t/m vrijdag gesloten op zaterdag. • Boulevard de la Mer (marché de la Mer) - ARGELÈS-PLAGE Geopend van 15/06 au 15/09: maandag t/m zaterdag van 8u30 tot 12u30.

EDF (electriciteit)  09 69 32 15 15 ENGIE (gas)  09 69 32 43 24 Waterleiding- en zuiveringsbedrijf

Kleuterscholen

• Édouard Herriot : bd Édouard Herriot ARGELÈS-VILLAGE -  04 68 81 05 90 • La Granotera : rue du 14 Juillet ARGELÈS-VILLAGE -  04 68 81 37 89 • Les Tamaris : 4 rue des Garrotxes ARGELÈS-PLAGE -  04 68 39 07 34

Basisscholen

• Curie-Pasteur : 5 av. du Marasquer ARGELÈS-VILLAGE -  04 68 81 05 94 • Molière : 5 avenue Molière ARGELÈS-VILLAGE -  04 68 95 82 98

Collège des Albères

Allée Jules Ferry - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 00 52

Lycée Christian Bourquin 4 avenue Nelson Mandela ARGELÈS-SUR-MER  04 68 81 02 02

Av. du 11 Novembre - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 95 80 38

Schone vakanties Huisvuil

Van 15 juni t/m 15 september: dagelijks opgehaald ( inclusief zon- en feestdagen) in het centrum van Argelès-Plage. In andere wijken twee keer per week. Laagseizoen: twee keer per week in alle wijken.

Inzameling afval uit de bakken met geel deksel 1 keer per week

Katholieke kerkdiensten

Glasbakken

• Église Notre Dame Dels Prats : Rue de la République - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 01 28 Mis: dinsdag t/m zaterdag om 8u30, zondag om 11u. • Kapel: Avenue des Mimosas - ARGELÈS-PLAGE Mis: zondag om 9u30. In juli en augustus maandag t/m vrijdag om 19u en zondag om 9u30.

Vindt u overal in de gemeente: zie plattegrond blz. 72-73. Hierin gooit u lege glazen flessen en potten.

Inzamelcentrum grofvuil

1 imp. des Sarcelles - ARGELÈS-SUR-MER  3949

 04 68 81 01 07 Vindt u in Argelès-Village aan de weg naar Saint-André, chemin du Mas San Pere (na de brug van de randweg aan uw linkerhand). Dagelijks geopend, behalve op feestdagen, van 9u tot 11u45 en van 14u tot 17u45; ‘s zondags van 9u tot 11u45. Deze dienst is gratis voor particulieren: een magneetkaart op uw naam is verkrijgbaar bij het de Gemeenschap van Gemeenten van Albères-Côte Vermeille-Illibéris. U kunt hier storten: hout, afgewerkte olie, puin, batterijen, accu’s, glazen, papier, dozen, oud ijzer, groen afval. www.cc-alberes-cote-vermeille- illiberis.fr

Departementale Sociale Dienst

Recyclinggrofvuil

Protestantse kerkdiensten

• Verenigde Protestante Kerken van Frankrijk (EPUdF) Lutherse en gereformeerde gemeenschap: kerkdienst in de protestantse kerk (Temple) van Collioure op zondag om 9u30. • Lutherse kerkdienst (Nederlands) Kapel, avenue des Mimosas ARGELÈS-PLAGE Zondag om 18u in juli en augustus.

Pôle Emploi (arbeidsbureau)

2 bd Édouard Herriot - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 95 35 10

Centre des Finances Publiques (belastingdienst)

 07 86 77 06 57 -  04 91 16 75 20 België -  04 96 11 69 55 Denemarken -  05 34 44 98 37 Spanje -  04 68 34 33 78 Groot-Brittannië -  04 91 15 72 10 Nederland -  04 68 35 23 53 Zweden / Noorwegen -  04 91 13 16 31

Rue Cami Trencat - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 38 60

PIJ - Jeugdhuis

Les Capucines - 45 chemin du Roua BP 18 - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 81 46 51

Consulaten

Crèche “Els Barrufets”

14 rue des Martins Pêcheurs ZA ARGELÈS-SUR-MER -  04 68 95 38 30

In deze gele bak gooit u: papieren verpakkingen, plastic flessen met dop, kartonnen brickpakken en lege blikjes. GEEN plastic zakken, verpakkingsplastic of glas.

Bejaardentehuis

3 imp. de Charlemagne - ARGELÈS-VILLAGE  04 68 95 21 95 -  04 68 95 21 96

3 impasse de Charlemagne ARGELÈS-VILLAGE  04 68 95 35 35

Jongeren informatiepunt

Duitsland

Het (gratis) afhalen van grofvuil bij uw huis’ vindt plaats op de 1e dinsdag van de maand, na inschrijving op 09 54 61 07 83. DIt ophalen kan ook op verzek van particulieren en bedrijven als de op te halen voorwerpen in een goede staat zijn. De ingezamelde voorwerpen (meubels, huishoudelijke apparatuur, vaiatwerk, computers, speelgoed en spellen…) krijgen zo een tweede leven. Ze worden uitgezocht, schoongemaakt, gerepareerd en zo nodig gerenoveerd, en in de solisariteitswinkel te koop aangeboden (in Elne).

71


PLATTEGROND VAN ARGELÈS 72

Laat u vervoeren door Argelès-sur-Mer met de Treinbus van 9u00 tot 24u00 non-stop.

Informatie: 04 68 81 47 45 Glasbak Gele bak Kuststrook Informatie VVV

Mémorial du Camp d’Argelès


Point Info (mi juin / mi septembre)

RĂŠserve Naturelle Mas Larrieu

73


Index 4x4, 4WD .............................................. 57

A

Activiteiten..............................................10 Afhaalmaaltijden...............................31-32 Afval ophaaldient...................................71 Afvalstortplaats en -inzamelcentrum....71 Ambachtskunst................................ 35/59 Ambulances............................................68 Antiekhandels.........................................34 Apothekers..............................................68 Aquarium................................................63 Arbeidsburo............................................71 Artistieke vereniging Argeles................18 Artsen......................................................68 Autodialyse.............................................68 Avonturenpark .......................................23

B

Bakkers...................................................40 Banken....................................................36 Banketbakkers........................................40 Bars.........................................................33 Bazaars....................................................33 Biljart.......................................................23 Bio-chemische laboratoria.....................68 Biologische producten............................47 Bioscopen................................................18 Bloemenwinkels.....................................41 Boekhandels......................................47-48 Boogschuttersbattle...............................18 Boottochtjes............................................58 Borduurwinkel........................................46 Botenverhuur..........................................16 Bowling...................................................23 Brandweer..............................................71 Brasseries............................................8/30 Bus...........................................................11 Busexcursies...........................................19

C

Cafetaria..................................................31 Campings.......................................... 50-51 Canyoning...................................23/55-57 Carrosserie..............................................45 Casino......................................................18 Centre des finances publiques...............71 Confectiekleding............................... 42-43 Consulaten..............................................71 Cosmetica................................................43 Cybercafés...............................................43

D

Dierenartsen...........................................70 Dierentuinen...........................................63 Dietist......................................................68 Disco’s......................................................18 Diversen..................................................48 Doe-het-zelf..................................... 42/47 Drinkwatevoorziening............................71 Drukkerijen.............................................45 Duiken.....................................................17

E

Elektriciens..............................................44 Elektriciteits- en gasbedrijf....................71 Elektrische huishoudapparatuur............44 Eletrische bootjes...................................55 Erfgoed............................................. 60/67 Escape game...........................................57 Excursies op zee......................................17

F

Fiets- en Mountainbiketochten..............20 Fiets/mountainbikeverhuur...................22 Flyboard-ffish..........................................19 Folklore...................................................19 Fotografie................................................46 Fysiotherapeuten.............................. 69-70

G

Galerie - exposities.............................6/60 Garages............................................. 44-45 Garen-en-bandwinkel............................46 Gehoorapparaten....................................70 Geldautomaten.......................................36 Gemeenschap der gemeenten..............71

74

Gemeentehuis........................................71 Gemeentepolitie.....................................71 Gendarmerie...........................................71 Groenten en fruit....................................34

H

Havenhoofd............................................15 Hondenpension......................................46 Hotels......................................................49 Hoverboardtocht.....................................18 Huurauto.................................................11

I

IJs...................................................... 33/43 IJzerwaren...............................................44 Informatica..............................................45 Interpretatiecentrum Casa de l’Albera.... 6

J

Jet ski kinderen.......................................57 Juweliers, sierraden................................37

K

Kajak op zee...........................................16 Kappers...................................................42 Karting.....................................................23 Kastelen en vestingwerken............59-60 Kerkdiensten...........................................71 Kinderspeelplaatsen...............................19 Kledingwinkels(confectie................. 42-43 Klimsport........................................... 55-56 Kranten en Tijdschriften....................47-48

L

Lakenverhuur.................................... 45-46 Laser game.............................................23 Levensmiddelenzaken............................34 Linnen, beddengoed..............................46 Logopedist..............................................70 Loodgieter...............................................47

M

Makelaars...............................................52 Markten..................................................... 7 Mediatheek............................................... 6 Metselaars..............................................46 Midgetgolf....................................... 20/23 Mobiele telefonie...................................48 Mountainbikes........................................20 Musea................................................60-63

N

Naturologen...................................... 68-69 Natuurlijke bezienswaardigheden.........67

O

Oogarts, ortoptist....................................70 Opticiens.................................................69 Orthodontist............................................68 Osteopaten..............................................70

P

Paard- en ponyrijden..............................18 Paintball .................................................57 Pannekoekenhuis...................................31 Parasailing..............................................16 Parfumwinkel.........................................46 Park van valmy.......................................14 Parkeerplaats.............................. 46/72-73 Parken, tuinen........................................63 Pedicures-voetspecialist.........................70 Pizzeria’s..................................................31 Postkantoor.............................................71 Pretparken....................................... 19/23 Psycholoog..............................................70

R

Reclycling................................................70 Reddingsbrigade - Centrale Hulppost....13 Reflexologie............................................70 Reformwinkel.........................................47 Reparatie - Klussen (zie elektr. huishoudapparatuur )..........47 Restaurants....................................... 26-33 Rijscholen................................................36 Rondleidingen.......................................... 6

S

Schaaldieren...........................................47 Schoenmakers........................................43

Schoenwinkels........................................42 Schoonheidsinstituten............................45 Scooterverhuur.......................................22 Sigaretten...........................................47-48 Slagers.....................................................40 Sleutelmaker...........................................42 Slotenmaker - sleutels...........................47 Snacks/ snelle hap.................................32 Snoepwinkels..........................................43 Speelhallen.............................................47 Speeltuinen en -plaatsen.......................63 Speleologie.............................................58 Sportartikelen.........................................35 Stalling caravans en boten....................45 Stand-up paddle rivier................... 14/ 21 Stomerij............................................. 45-46 Strandclubs........................................12-14 Strandinformaties...................................13 Strandtenten...........................................33 Streekproducten.............................8-9/64 Supermarkten.........................................34 Surfen.................................................11-12

T

Tandartsen..............................................68 Tatoeage.................................................48 Taxi’s........................................................11 Tearoom..................................................33 Tennis......................................................22 Terroir producten.................................. 8-9 Therapeute..............................................70 Thuiszorg.................................................47 Timmerlui - dakbedekkers.....................46 Toileteren honden..................................48 Tokkelbaan, water-.................................58 Traiteurs..................................................40 Treinbus...................................................11 Treinen............................................. 11/67 Tuincentra................................................. 4

U

Ultralight vliegen (ULM).........................55

V

Vakantiecentra en -appartementen......49 Vakantiedorpen......................................51 Verf en behang.......................................46 Verhuur TV - koelkast.............................46 Verkoopwinkel........................................43 Verpleegkundigen..................................68 Verzekeringen....................................35-36 Via ferrata...............................................58 Visartikelen.............................................35 Vissen..................................................9/16 Visvijver...................................................19 Viswinkels...............................................47 Vleeswaren/slagerij...............................40 Vliegtuigen..............................................11 Vluchtelingenkamp argelès..................... 6 Vroedvrouw............................................68 Vvv............................................................ 3

W

Wandelingen met gids..........................4-5 Wandeltochten................................. 21/59 Warmwaterbronnen......................... 64-67 Wasserettes....................................... 45-46 Waterpretpark.................................. 23/58 Watertaxi.................................................16 Weersverwachting..................................71 Welzijn.....................................................37 Wijnkelders....................................... 40-41 Wildwateractiviteiten....................... 55-56 Wisselkantoor.........................................36 Wooninrichting - Cadeaux......................42

Z

Zeevissen...........................................15-16 Zeilen.......................................................15 Zeilscholen..............................................15 Ziekenhuis...............................................68 Zweefparachute......................................58 Zwembad................................................19


An unusual place... An exceptional point of view A wealthy weapon museum Events all year round

La Nuit des Musées La Totale - Festival Vermeille Les Journées du Patrimoine - Halloween By car : Follow signs to Port-Vendres SNCF train station. Turn right and follow the road to the Fort (1,8 Km). Free parkings available. On foot : Follow the path from the Musée d’Art Moderne. Head for the Windmill, then continue on the path to the Fort. At average walking speed, the journey takes 30 minutes.

FOLLOW US ON :

www.fortsaintelme.fr INFORMATIONS :

Tél. : +33 (0)6 64 61 82 42 infos@fortsaintelme.fr


Office de Tourisme Place de l’Europe - F 66700 Argelès-sur-Mer Tél. + 33 (0)4 68 81 15 85 - infos@argeles-sur-mer.com

www.argeles-sur-mer.com

Web guide argeles 2018 nl  
Web guide argeles 2018 nl