Page 1

-Erica Jong

DUNC N

“Everyone has talent, what is rare is the courage to follow the talent to the dark place where it leads.�


MY DESIGN PHILOSOPHY REPRESENTS

MY STRENGTH OF CHARACTER . IT IS MY PASSION, AND MY TALENT. MY INTEREST, AND MY SKILL. IT IS ALL OF MY STRENGTHS AND MY WEAKNESSES. IT IS A PROCESS IN WHICH I GIVE IT MY ALL, PUSHING THE BOUNDARY OF CREATIVITY AND SOLVING PROBLEMS TO CREATE USEFUL SPACES. IT IS WHERE I SUCCEED. MY DESIGN, REPRESENTS ME.


PROFESSIONAL


COMMERCIAL


RESIDENTIAL


INTERNSHIP


CREATIVE


HUDSON NEWS Construction Documents & Design Development

At LaGuardia Airport in New York, NY I was involved in the design development and construction documents phases of a Hudson News. Previously a wall display kiosk, myself and the design team developed designs to build out the space within the lease line to create an enclosed space. Personal contributions included site visit and survey, 30% presentation, finish selections, construction documents drawings including G-sheets, schedules, and demolition plans, floor and floor finish plans, ceiling plan, fixture plan, and details.


KIDSWORKS: FIXTURE RETROFITS Fixture Details

This multi-space store at Orlando Airport in Florida consisted of a Hudson News which needed renovations. Our client requested for a Kids Works to replace the existing Hudson News. Wall fixtures were retrofitted to look like the standard Kids Works units; furthermore, the standard Kids Works flooring, floor fixtures, and finishes were implemented. Personal contributions included, 60% presentation: cover, project locations plan, finish schedule, floor plan, fixture details, signage details.


SPECIALTY RETAIL: TUMI Construction Documents, Design Development, Site Visit & Survey

At LaGuardia Airport in New York, NY I was involved in the construction of a Tumi retail store. Myself and the design team renovated the space to accommodate Tumi’s sleek and sophisticated design. Personal contributions included site visit and survey, 30% presentation, finish selections, construction documents drawings including G-sheets, schedules, demolition plans, floor and floor finish plans, ceiling plan, and fixture plan.


BURLINGTON INTERNATIONAL AIRPORT RFP **TranSystems Awarded Request For Proposal


MAIN STORE Floor Plan & Renderings

The main focus for “Main Store� was to keep the local feel of Burlington, VT. The client was interested in a rustic crate & barrel look, designing with crates, wood boxes, and farm style tables. Personal contributions were direct communication and coordination with the client, concept and finish selections, floor plan and ceiling layout.


NORTH STORE Rendering & Floor Plan

The North and South newsstands were designed after the local landmarks, Mount Mansfield and Lake Champlain. Personal contributions were direct contact and coordination with the client, graphic selections, finish selections, and floor plan layout.

SOUTH STORE Rendering & Floor Plan


NORTH & SOUTH STORE Opening Photos


ALBANY INTERNATIONAL AIRPORT RFP Albany International Airport Request for Proposal consisted of three stores: one multi-store, Hudson, Tech On The Go, Life Is Good, and two Hudson stores. All three spaces were redesigned with their corresponding concepts: new floor and ceiling layouts, new finishes, new storefront design. Personal contributions were site visit at Albany Airport with client to conduct walk-through, floor and ceiling plan layouts, finish selections, and direct contact with renderers to give direction and revisions.


SPACE B3 & B4 Rendering, Floor Plan, Finishes


SPACE B1 Rendering, Floor Plan, Finishes


SPACE B6 Rendering, Floor Plan, Finishes


MASONIC TEMPLE - Historic Preservation


Through precedent studies, site analysis, and sustainable design I created the concept of “Unity at 3 Levels.� My objective and goal was to design unified spaces with individual ownership within the student body and their indoor/outdoor environments, the community, and the main campus at University of New Haven.

UNITY @3 LEVELS


SITE ANALYSIS

PRECEDENT STUDY

Distance: UNH Main Campus--> A&D Campus

Many universities’ Art & Design Programs have been moved off the main campus ground to a downtown location. Often times, to a historic building, placing students within the downtown community they inhabit. 2011

University of Arizona

2009

Savannah College of Art & Design

2006

Syracuse University

2005

University of St. Francis

2001

North Dakota State University

B

Bus Stop Terrain Art & Design Campus

SS C2: Development Density & Campus Connectivity Residential zone within 1/2 mile radius & including services: - TD Bank - Shoreline Dental - Brito Grocery Store - West Haven Green - 5 Star Barber Shop - West Haven Post Office - First Baptist Church - Jerri’s - West Haven Public Library - Stop & Shop 1.8 Miles 7 Minutes Take Bus B 19 Minutes

1/2 mile radius

1.8 Miles 37 Minutes 2.0 Miles 16 Minutes 1.8 miles to main campus 6 minute drive “The Warehouse,” Syracuse University. The university moved their art department to the downtown area to “try something new.”

1/4 mile radius

HISTORICAL CONTEXT

BUILDING PRESERVATION The fireplace and the air duct will be restored within the building. They contribute to a sense of place and a physical connection to the heritage of the Masonic building. The fireplace will be the emphasis in the lounge on the main floor level. The air ducts will serve as a large magnetic area for group pin-up.

Unity: all connected to one

Marks the Spot “our space”


FLOOR PLANS

3

1

2

LOWER LEVEL

MAIN LEVEL

UPPER LEVEL


REVIT RENDERINGS

LEARN & DRAFT

MATERIALS: include recycled content

1

AMEBA LOUNGE

MATERIALS: include recycled content

2


REVIT RENDERINGS

“YOUR SPACE” STUDIO

3

PROPOSED OUTDOOR SPACE

MATERIALS: include recycled content

4


PATIENT ROOM - Evidence-Based Design


“GREEN IVY PATIENT ROOM” Single Patient Room Perspective “Green Ivy Patient Room” is ideal for any patient that must stay over night in the hospital. Settle colors, detailed finishes, upscale furniture with cohesive fabric selection, and an open floor plan give the space a comforting healing environment. Furthermore, large windows with an outdoor view give the patient a sense of place and something beautiful to look at.


EVIDENCE BASED DESIGN

6

Single Patient Room Reduces Infections and is easier to clean and maintain than multi-bed rooms. Studies show patients heal more quickly and they enjoy their stay more rather than staying in a multi-patient room.

4

3

7

1

2

5

1

Nurse Equipment and Linens

2

Visible Sink

3

Social Support for Patients

4

Porcelain Wood Tile

5

Bathroom Designed on Head Wall

6

Daylight Exposure & Nature Distraction

7

Adaptable Head Wall


FLOOR PLAN

REFLECTIVE CEILING PLAN

A

Pavilion Mahogany -wood plank patio surface

Dayoris Group Mahogany -soffit wood & ceiling feature

B

B A

Kokomo Opalescent Glass 2028

A

-ceiling feature’s backlit glass


ELEVATIONS & FINISHES

Entrance Wall/Bathroom Elevation

Porcelanosa Baia Stone Crema

Dayoris Group Mahogany

Glass Tile Oasis Dusty Ranch

Head Wall/Bathroom Elevation

3Form Pressed Glass Organ

Window Wall/Bathroom Elevation

Nurture Mitra Drum

Nurture Sieste Recliner, Design Tex: Eco Village Reed

3Form Timber Latitude Natural

Nurture Timber Latitude Natural

3Form Pressed Glass Flock Cotton

Foot Wall Elevation

Ikea Songe

Benjamin Moore Benjamin Moore Lightening White Veranda View

Coallesse Rocky Chair Design Tex: Buff

Nurture Sieste Sleeper Sofa Design Tex: Bangles

Porcelanosa Baia Stone Crema


LANDOR


The innovative design of the cutting-edge office for Landor in Washington, D.C., addresses and facilitates creativity, motivation, and wellness among the employees. The overall design will support a playful, yet organized space with opaque and translucent elements. Cloud-like layering of translucent and overlapping elements will separate individual spaces. The idea of floating on a cloud will be enforced by an airy and open feeling as well as incorporating the design of a semi-floating mezzanine. Clients and users will easily move through the space with radial and axial circulation. Integrated line, color, and geometric curves, the office space will transform into a non-traditional setting with dynamic and modular work spaces. This office space is designed to both impress Landor’s clients and competition and to promote wellness and productivity among the employees.


“WELCOME CLOUDS” Reception Perspective As Employees and Visitors enter Landor’s Corporate Office inWashington D.C., persons are welcomed with cloudlike elements in design. With elements such as translucency, layering, and openness the space simulates a cloud. Shades and tints of yellow and blue are used to create a lively, playful, and unique environment. When visitors are waiting to be seen by Landor’s employees, they have the option to sit on a sleek, modern built-in seat. The built-in is hinged from the wall to emphasize the feeling of floating on a cloud. To continue the cloud-like design, the mezzanine level is designed to resemble a floating cloud form.


HAND RENDERED Floor Plan MATERIALS

Paint

Paint

Wood Flooring & Receptionist Chair Reception Desk

MAIN LEVEL Floor Plan

Varia Ecoresin Panel

Entrance Coffee Table


LOWER LEVEL Floor Plan

MEZZANINE LEVEL Floor Plan


“FLOATING ON A CLOUD” Mezzanine Perspective The mezzanine is created to resemble a cloud-like form. When employees and/or visitors are on the mezzanine, the feeling of floating is created by the structural design of the mezzanine. Minimum walls are used to separate spaces. Instead, shapes and objects that simulate translucency and openness are used in the design. Openness is continued throughout the Landor Corporate Office. All of the elements used in the reception area, “Welcome Clouds,” are also emphasized on the mezzanine level, “Floating on a Cloud.”


“Cafe Nu” is a non-traditional, innovative wellness space. It is located on the first floor of Landor’s Corporate Office allowing access to all of their employees and to the public. This Parisian influenced café is mainly focused on sustaining wellness amongst Landor’s employees and any additional users. “Café Nu” offers a relaxing environment where users can enjoy a pastry or cup of coffee while possibly reading a book. In addition, Landor’s employees have the opportunity to leave the work area and enter a space where they can unwind, socialize, or ultimately, relax.


AXONOMETRIC

HAND RENDERED Floor Plan


“THE LIBRARY”: PERSPECTIVE The Library is a seat area for employees or the public to relax and socialize. It is designed with modern chairs and coffee tables which are surrounded by geometric shaped bookcases.

The bookcase serves as a dual-sided structure. If the users would like to read a book they can select one from inside “The Library,” or pick one up on the other side of the bookcase.


“CLOUDS BELOW”: PERSPECTIVE This unique sitting area is called Clouds Below. It is designed with built-in seating constructed out of solid woven hard wood flooring. Each seat has a seat cushion and a backrest. Furthermore, on the walls there is a design feature with circles that are projected out at various depths.


REFLECTED CEILING PLAN

LIGHTING FIXTURES

LIGHTING PLAN


FRAYTON CHILDREN’S LIBRARY


The design of our library is original and intriguing. It is intended to create a sense of adventure and excitement as the users walk into this facility It is an open plan accompanied by specialty areas designated to infant to ten years of age, middle school children, and high school students. The entrance of this library is on the ninth floor. With surrounding windows, visitors are able to view Savannah at its entirety. Having a central core as a strong aspect of this design, it is the source of wayfinding, the main transporting element, and brings the visitors to the specific level they need to be.


BUILDING & SITE ANALYSIS

“DRAYTON DRAGS YOU IN

WHITAKER WISKS YOU AWAY”

DRAYTON TOWER - One of tallest buildings in Savannah - Strong horizontal banding

ENTRY INTO THE BUILDING - Located on a busy boulevard - Easily accessible to population

GRID SYSTEM - Easy access to all areas of the city WALKABILITY= 97

CENTRAL CORE -Total view of library floors - Entrance to library interesting


ENTRANCE Hand Rendering

LIGHT FIXTURES Muuto

FROSTED GLASS BANUSTER 3FORM

ALUMINUM COUNTER TOP Formica

WOOD FLOOR (brown) 14 Ora Italiana


LEVEL ONE Floor Plan

The Frayton Library occupies the top three levels of the twelve story high international style building. The building is located in the center of the city in Savannah, Georgia. When entering the library through the central core there is a 360 degree view of the beautiful city and the Savannah River. The large scale windows give the space a sense of openness and allow maximum light in. The floor plans are balanced and each space for the different age groups were designed equally.

LEVEL TWO Floor Plan

LEVEL THREE Floor Plan


CHILDREN’S SECTION Hand Rendering

WOOD FLOOR (green) 14 Ora Italiana

BOOKCASE VENEER Veneer-Art

BOOKCASES Inspiration

FLOOR PROJECTION


LARGE STAIRS REVIT Rendering

Inspired by the way adolescents interact with one another, we developed a large staircase design for the second level of our library. Steering away from the usual tables and chairs, this space will allow users to sit and read, work on their laptop, or just take a minute to sit and relax.

SYNTHETIC GRASS Evergreen

PROTOTYPING

DESK FINISH Formica

DESK FINISH Formica

DESK FINISH Formica

FLOOR CUSHIONS Target

BUBBLE LAMPS George Nelson


THE CANTONE RESIDENCE

MEDIA ROOM


TWO-POINT PERSPECTIVE

This construction documents project consists of a twopoint perspective, floor plans, lighting and reflected ceiling plans, and elevations and section drawings. The “Cantone’s” media room was designed with a coastal/beach theme. The color scheme is neutral with accents of blue and green. The high pitched ceiling is designed with wide plank wood painted white. All of the surrounding walls are covered with wood panels painted white. The flooring is a light distressed bamboo wood. The East wall is designed with large windows for maximum natural sunlight; this gives the feeling of the outdoors being indoors. Both sofas are a white linen material to give an airy feeling just like the breeze near the ocean. Lastly, the North Wall is designed with maximum storage for living room and media items. The cabinets are all maple wood painted white. The fireplace front is designed with a monochromatic blend of blue tiles; the floor flushed hearth is made of a glass and concrete mixture materials.


LIGHTING PLAN FLOOR PLAN


ELEVATIONS

ELEVATION: North Wall

ELEVATION: East Wall

ELEVATION: South Wall

ELEVATION: West Wall


SECTIONS

PLAN SECTION

FRONT ELEVATION

PLAN SECTION

FRONT SECTION

VERTICAL SECTION

VERTICAL SECTION


TRANSYSTEMS CORPORATION


TranSystems Corporation is a large firm consisting of about 40 locations across the United States. The office that I interned at is located in South Norwalk, CT. TranSystems in South Norwalk is the “Airports & Air Carriers� sector within the company. Many of the projects that the company takes on deals with the retail stores within airports: Hudson News, Sunglass Hut, Duty Free International Shoppe, ENews, CNN, Hugo Boss, Life Is Good, Kids Works, etc. Some tasks that I would take on in the office were to call sales representatives for information and sample requests, assisting design professionals with design development, administrative tasks (running prints, binding drawings, packaging for delivery), drafting using AutoCAD. All projects in this section are done by a collaborative design team, including myself.


ALBUQUERQUE SUNPORT AIRPORT RFP


The theme presented for “Location 1&3� was a pueblo inspired design. Albuquerque, New Mexico is rustic filled with colors like orange, red, brown, yellow, and blue. These two locations were designed with the colors and the feel of the city. Personal contributions are concept and material selections, finish board, and sketches.

LOCATION 1 Rendering

LOCATION 3 Rendering


LOCATION 2 The theme presented for “Location 2� was a native American inspired design. Albuquerque, New Mexico is filled with historic culture. Petroglyphs, red-toned materials, and rustic stone depict some of the culture within the city. Personal contributions are concept and material selections, finish board, and sketches.


The theme presented for “Location 2� was a balloon inspired design. Albuquerque, New Mexico has an annual balloon festival which is extremely popular. The city if well known for this event. The vibrant colors, derived from the hot air balloons, brighten up the space. The fun and colorful space will draw attention to the kiosk. Personal contributions are concept and material selections, finish board, and sketches.

LOCATION 4 Rendering


HUDSON NEWS FUTURE STORE


FUTURE STORE PRESENTATION Rendering, Floor Plan, Finishes

MEDIA DESTINATION THEMED MERCHANDISE

CART DISPLAY

2X2 ARMSTRONG WOOD CEILING TILE (METAL)

R

2-DOOR REFRIGERATOR

R

MARKETPLACE

ESSENTIALS

Hudson News was transitioning their standards to a more upscale design. After putting in an extensive amount of time and research into this project, the design team and myself came up with a sleek and modern design with a marketplace feel. After bidding on this project, TranSystems was awarded the Hudson News Future Store standards. Personal Contributions included: finish selections and finish board, and editing floor plan using AutoCAD.

DROPPED METAL CEILING W/ KNIFE EDGE AND BLUE LED COVE LIGHT OPEN CASE REFRIGERATOR SMALL WATER REFRIGERATOR A-FRAME DISPLAY SPINNERS: CARDS, READERS, SUNGLASSES

KEO MACHINE IN STOREFRONT CANOPY ABOVE

ELECTRONICS VENDING MACHINE


“Give a girl the right shoes, and she can conquer the world.”

-Erica Jong


ARD | Portfolio  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you