Apollon Limassol FC - Edition 152

Page 1

First

ΑΠΟΛ Λ ΩΝ

Mathieu PEYBERNES

ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟ∆ΙΚΟ
ΜΑΙΟΣ 2023 I ΤΕΥΧΟΣ 152 I ∆ΩΡΕΑΝ ON-LINE ΕΚ∆ΟΣΗ Συνέντευξη: Mathieu Peybernes
& Last: Patrick Joosten Q&A: Felix Va ∆ιαγωνισµός: Εσ τιατόριο Karmela ΛΕΜΕΣΟΣ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΣ

ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

Τεύχος 152

Μάιος 2023

ΕΚΔΟΤΗΣ:

Εταιρεία

Απόλλων Ποδόσφαιρο (Δημόσια) Λτδ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ:

Γιώργος Παπαγιάννης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Φανούριος Κωνσταντίνου

Πάνος Κώστα

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ:

Χαράλαμπος Δημητρίου

Δρ. Κακαβελάκης Ν. Κυριάκος

Κώστας Νικολάου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:

Studio Charis Evagorou Savvides Press

Shutterstock Images Library

Αρχείο Απόλλωνα

ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ/ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ:

Γιώργος Γεωργιάδης

Κούλλα Σταυρινίδου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥ:

CGC Advertising Ltd

Οι εκδόσεις του περιοδικού

«Απόλλων Λεμεσός» αποτελούν

ιδιοκτησία της Εταιρείας Απόλλων Ποδόσφαιρο (Δημόσια) Λτδ. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή ή η μετάδοση

ολόκληρου ή μέρους του περιοδικού, χωρίς την έγγραφη άδεια

του εκδότη. Για τα αποστελλόμενα κείμενα, φωτογραφίες και

έντυπα, ο εκδότης παίρνει αμέ-

σως το δικαίωμα δημοσίευσης.

Οι απόψεις των συντακτών των

δημοσιευμάτων δεν εκφράζουν

απαραίτητα τις απόψεις του εκδότη του περιοδικού.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (ΔΗΜΟΣΙΑ) ΛΤΔ

Αγίου Ανδρέου 204, 3036 Λεμεσός, Κύπρος

Τηλ: +357 25 746 805

Φαξ: +357 25 746 808 pressoffice@apollon.com.cy marketing@apollon.com.cy www.apollon.com.cy

Φίλες και φίλοι του Απόλλωνα, σας καλωσορίζουμε στο 152ο τεύχος του επίσημου περιοδικού “ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΣ”.

Βρισκόμαστε στο μήνα κατά τον οποίο κρίνονται τα πάντα, κατά πόσο πέτυχες το στόχο σου, πόσο κοντά έφτασες στο να τον επιτύχεις ή απέτυχες. Στο ημερολόγιο δείχνει Μάης και η ώρα της κρίσης πλησιάζει.

Με μία αξιοζήλευτη αντεπίθεση η ομάδα μας, υπό τις οδηγίες του κ. Μπογκντάν, κατόρθωσε να γράψει οκτώ νίκες σε έντεκα παιχνίδια! Και παρόλη αυτή την προσπάθεια και συγκομιδή των 24 βαθμών, ακόμη χρειάζεται πολλής κόπος για να επιτευχθεί ο στόχος της 3ης θέσης.

Τρεις πόντοι μας χωρίζουν από την ομάδα που βρίσκεται ακριβώς από

πάνω μας ενώ πριν από δύο μήνες η διαφορά ήταν κοντά στους 20 πόντους!

Το ντεμαράζ των τελευταίων αγώνων είναι απίστευτο, ωστόσο για να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα θα πρέπει να επιδείξουμε την ίδια προσπάθεια και στα εναπομείναντα παιχνίδια.

Σε ότι αφορά τη θεματολογία του παρόντος τεύχους, το “ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΣ” φιλοξενεί σε πολυσέλιδες συνεντεύξεις τους Ματιέ Πεμπερνές και Βα. Ο Γάλλος «στρατιώτης» χαρακτηρίζεται ως μία από τις πιο πετυχημένες μεταγραφές του περασμένου καλοκαιριού πραγματοποιώντας μια εξαιρετική σεζόν αφού μετρά 27 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και μοίρασε δύο ασίστ. Σύμφωνα με την εξειδικευμένη πλατφόρμα στατιστικών InStat ο κεντρικός αμυντικός έχει βαθμολογία 217 στο InStat Index, την ώρα που ο μέσος όρος της ομάδας μας βρίσκεται στο 210.

Ο Βα απάντησε σε κάθε ερώτηση του φίλαθλου κοινού που αποστάλθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα της ομάδας μας, παρουσία επτά οπαδών του Απόλλωνα. Μετά το τέλος της συνέντευξης, ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός ξενάγησε τους φιλάθλους στις εγκαταστάσεις του προπονητικού κέντρου ΑΠΟΛΛΩΝ COLUMBIA.

Σε αυτό το τεύχος επίσης, μπορείτε να διαβάσετε για τη δράση της ομάδας μας τον τελευταίο μήνα σε ότι αφορά το κοινωνικό έργο, να δείτε το παρασκήνιο από την επίσημη φωτογράφιση του ρόστερ μας για την αγωνιστική περίοδο 2022-23, η οποία πραγματοποιήθηκε στο στάδιο «Αλφαμέγα» και φυσικά το πάντα ενδιαφέρον “First&Last” με τον Πάτρικ Γιόστεν.

Καλή ανάγνωση κι ευχόμαστε στο τέλος του μήνα να έχουμε πετύχει τους στόχους μας.

ΜΑΪΟΣ 2023 I 3 ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
intro
4 I ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΣ
ΜΑΪΟΣ 2023 I 5 INDEX 03 Intro 06 Συνέντευξη: Mathieu Peybernes 18 Οι χορηγοί μας: BEONIX 20 Κοινωνικό Έργο 24 Επίσημη φωτογράφιση 28 First & Last: Patrick Joosten 32 Event: Penalty Kick Challenge 34 Q&A: Felix Va 44 Διαγωνισμός 46 Απόλλων Blue Kids 48 Ευχαριστούμε τους Χορηγούς μας ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 06 20 24 28 34 44

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

με τον Χαράλαμπο Δημητρίου

Φωτογράφηση: Studio Charis Evagorou

Mathieu

PEYBERNES

ΕΝΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ

ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Με τον ερχομό του Μπογκντάν Αντόνε στον πάγκο της ομάδας μας, ο Απόλλωνας βγάζει μία εξαιρετική εικόνα, δίνοντας μεγάλη μάχη για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, παρά το γεγονός ότι πριν μερικές εβδομάδες κάτι τέτοιο ήταν πολύ απομακρυσμένο.

Όμως με την άφιξη του Ρουμάνου τεχνικού είδαμε παράλληλα και το αγωνιστικό ανέβασμα πολλών ποδοσφαιριστών της ομάδας μας, ένας εκ των οποίων και ο 32χρονος Γάλλος κεντρικός αμυντικός Ματιέ Πεμπερνές ο οποίος μίλησε στο περιοδικό «ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΣ».

Όπως αναφέρει στη συνέντευξή του στο περιοδικό της ομάδας μας, «με τον Αντόνε νιώθουμε ότι έχουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση. Άλλαξε τη νοοτροπία της ομάδας και αυτό φαίνεται και στον αγωνιστικό χώρο».

«Ο Αντόνε ήρθε στην ομάδα με καλή διάθεση από την πρώτη στιγμή. Δεν ξέρω πως ακριβώς να το περιγράψω, μας είπε ότι μας εμπιστεύεται και ότι είμαστε πολύ καλοί ποδοσφαιριστές και να απολαύσουμε το ποδόσφαιρο», πρόσθεσε.

Ο ίδιος αναφέρει ότι ο Απόλλωνας σε πολλά παιγνίδια δεν πήρε αυτό που έπρεπε με βάση την απόδοσή του, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ήττα με 3-1 από τον Άρη για τον αγώνα του δευτέρου γύρου.

«Αυτό το παιγνίδι, να το επαναλάβουμε ακόμη 10 φορές, δεν θα χάσουμε ξανά με τέτοιο τρόπο. Ήμασταν πολύ άτυχοι, εκείνο το παιγνίδι είναι η εικόνα όλης της χρονιάς μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Μπορώ να θυμηθώ αρκετά παιγνίδια φέτος που αξίζαμε περισσότερα από αυτά που πήραμε. Αλλά μερικές φορές έτσι είναι το ποδόσφαιρο, πρέπει να το αποδεχθούμε και να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο για να προχωρήσουμε μπροστά», τονίζει ο Γάλλος αμυντικός. Ο ίδιος μας αποκαλύπτει πτυχές από την καριέρα του πριν έρθει στην Κύπρο, ενώ αν δεν γινόταν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, τότε θα… πήγαινε στο στρατό όπως μας είπε: «Όταν ήμουν νεαρός έλεγα ότι αν δεν γινόμουν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, τότε θα πήγαινα στο στρατό. Μάλιστα ο πατέρας μου, μου έλεγε καλύτερα αυτό παρά το ποδόσφαιρο (γέλια)».

Ματιέ, αγωνίστηκες πολλά χρόνια και σε Γαλλία αλλά και σε Ισπανία. Σε ποια από τις δύο χώρες απόλαυσες

περισσότερο το ποδόσφαιρο;

Απόλαυσα περισσότερο το ποδόσφαιρο στην Ισπανία

θα έλεγα. Είναι διαφορετική η νοοτροπία εκεί, παίζουν

πιο πολύ με τη μπάλα στα πόδια ενώ στην Γαλλία το ποδόσφαιρο είναι πιο έντονο σε ότι αφορά την σωματική

δύναμη. Τα πάντα στην Ισπανία κινούνται γύρω από το ποδόσφαιρο. Όταν για παράδειγμα πας στο γήπεδο, θα βρεις υπεραγορές και φαρμακεία εκεί, ενώ γενικότερα ο κόσμος ζει πολύ κοντά στα γήπεδα. Στη Γαλλία συνήθως δεν υπάρχει τίποτα έξω από τα γήπεδα καθώς είναι απομακρυσμένα, ενώ στην Ισπανία τα βρίσκεις στο κέντρο της πόλης. Υπάρχουν ακόμη και γήπεδα όπου μέσα θα βρεις μέχρι και δισκοθήκες (γέλια). Αγαπούν το ποδόσφαιρο πολύ στην Ισπανία, φυσικά και στη Γαλλία το αγαπούν αλλά είναι διαφορετικά εκεί.

Στην Κύπρο πως βρήκες το ποδόσφαιρο όταν ήρθες; Ήταν αυτό που περίμενες;

Πριν έρθω στην Κύπρο νόμιζα ότι το επίπεδο του ποδοσφαίρου εδώ δεν θα ήταν τόσο καλό αλλά τελικά δεν ήταν έτσι, βρήκα πολύ καλές ομάδες εδώ. Για παράδειγμα η

ΑΕΚ αγωνίζεται όπως οι ομάδες στην Ισπανία. Ο Άρης είναι μία ομάδα που παίζει πολύ καλά το transition, αποκτούν τη μπάλα και αμέσως προσπαθούν να βρουν τον ελεύθερο παίκτη μπροστά. Υπάρχουν πολλά είδη ποδοσφαίρου στην Κύπρο, με καλές ομάδες και πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Ίσως σε πέντε με έξι χρόνια το κυπριακό πρωτάθλημα να είναι ακόμη καλύτερο με βάση τα όσα βλέπω.

Δεν ήξερες κάτι για το κυπριακό πρωτάθλημα πριν έρθεις;

Πριν έρθω ήξερα φυσικά τον Απόλλωνα από τα παιγνίδια

του στην Ευρώπη, θυμάμαι μάλιστα που είχε αγωνιστεί

και εναντίον της Μαρσέιγ. Γνώριζα επίσης και τον ΑΠΟΕΛ αλλά και την Ομόνοια.

ΜΑΪΟΣ 2023 I 7 MATHIEU PEYBERNES
ΣΤΟΝ

Και από την Ισπανία που αγωνιζόσουν προέκυψε η Κύπρος και ο Απόλλωνας. Ποιο ήταν το παρασκήνιο του ερχομού σου στην ομάδα μας;

Είχα φύγει από την Μάλαγα και δεν ήθελα να περιμένω για

να βρω την επόμενή μου ομάδα. Δεν ήθελα να επιστρέψω

στην Γαλλία, ίσως ήθελα να παραμείνω στην Ισπανία αλλά αυτό ήταν δύσκολο, ήθελα να βρω μία άλλη πρόκληση για την καριέρα μου. Ο Απόλλωνας αγωνιζόταν στην Ευρώπη

και ήταν ένα πολύ ελκυστικό πρότζεκτ για μένα. Πριν έρθω στον Απόλλωνα μάλιστα, μίλησα και με τον Έρικ Μποτεάκ

και μου είπε ότι είναι ένα καλό πρωτάθλημα εδώ και ότι η

ζωή στην Κύπρο είναι πολύ καλή.

Ποια ήταν η πρώτη ερώτηση που έκανες για το ποδόσφαιρο στην Κύπρο;

Το πρώτο που ρώτησα ήταν για το πως είναι η οργάνωση εδώ στην Κύπρο σε ότι αφορά το ποδόσφαιρο. Και αυτό επειδή είχα αγωνιστεί στην Τουρκία και η οργάνωση εκεί ήταν πολύ κακή. Δεν είναι τόσο απλή μερικές φορές η ζωή για ένα ποδοσφαιριστή, είχα και τα παιδιά μου εκεί στην Τουρκία και έπρεπε να τους βρω και σχολείο για το διάστημα που θα αγωνιζόμουν στην χώρα. Είναι πολύ

σημαντικό επίσης να βρεις και ένα καλό τόπο που θα διαμένεις με την οικογένειά σου. Η γυναίκα μου δεν ήταν χαρούμενη στην Τουρκία, επέστρεφα πίσω στο σπίτι και μερικές φορές την έβρισκα να κλαίει και να μην είναι χαρούμενη. Έτσι, είπα ότι δεν μπορούσα να συνεχίσω να αγωνίζομαι στην Τουρκία. Επίσης εκεί δεν πλήρωναν, με πλήρωσαν ένα μήνα και μετά τίποτα. Σου δίνουν αρχικά ένα μεγάλο μπόνους και στο τέλος ζεις με αυτό το

μπόνους. Όταν πήγα και είχα ρωτήσει περί πληρωμών μου έλεγαν μην ανησυχείς και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σε σχέση με τους μισθούς. Στο τέλος πήγαμε στην FIFA και πληρώθηκα όσα μου χρωστούσαν.

φιλοσοφία».

Πως είναι η κατάσταση για την οικογένειά σου εδώ; Ήταν λίγο δύσκολο στην αρχή για τον ένα μου γιο γιατί έζησε όλη τη ζωή του στην Ισπανία και εκεί είναι και οι φίλοι του. Ήταν δύσκολο για αυτόν γιατί μιλούσε μόνο Ισπανικά όταν ήρθαμε, αλλά τώρα μιλάει και Αγγλικά και είναι πολύ καλύτερα εδώ. Τώρα τα παιδιά μου έχουν προσαρμοστεί εδώ στην Κύπρο.

Για εσένα πως ήταν η περίοδος

προσαρμογής

στην Κύπρο; Τι ήταν το πρώτο πράγμα που θυμάσαι μόλις ήρθες; Η αλήθεια είναι ότι ήταν λίγο παράξενα μόλις ήρθα στην Κύπρο, γιατί είχα έρθει και μετά από λίγο έφυγε ο προπονητής, μετά τα παιγνίδια με την Μακάμπι. Ήταν παράξενο γιατί ο Απόλλωνας πέρσι είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα και δεν υπήρχαν αρκετά προβλήματα εκτός από κάποια θέματα με τον προπονητή και τους παίκτες.

8 I ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΣ
«Xρειάζεσαι χρόνο
για να προσαρμοστείς
με ένα νέο προπονητή
και μία νέα αγωνιστική
«ΗΤΑΝ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ Η ΑΡΧΗ
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ»

Έτσι ήταν λίγο παράξενη για μένα η αρχή όταν ήρθα στην ομάδα. Μετά όμως με τον Νταβίντ Καταλά τα πράγματα

ήταν καλύτερα στην ομάδα, ο Καταλά είναι ένας καλός προπονητής. Το πρόβλημα στο ποδόσφαιρο είναι ότι χρειάζεσαι χρόνο για να προσαρμοστείς με ένα νέο προπονη-

τή και μία νέα αγωνιστική φιλοσοφία. Αλλά πολλές φορές δεν έχεις αυτό τον χρόνο.

απέναντι στην Μακάμπι

ενώ δεν ήξερα καν τα ονόματα κάποιων

Νιώθεις δηλαδή ότι είχατε ένα δύσκολο καλοκαίρι που επηρέασε μετέπειτα και την ομάδα;

Το καλοκαίρι ήρθαν αρκετοί νέοι παίκτες στην ομάδα, που δεν ήξεραν επίσης το κυπριακό πρωτάθλημα, ενώ κάποιοι δεν είχαν αγωνιστεί και σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Έτσι έπρεπε να προσαρμοστούν και να δημιουργηθεί μία νέα ομάδα. Δεν μπορείς να το πετύχεις αυτό σε δύο με τρεις μήνες, κάποιες φορές χρειάζονται ακόμη και χρόνια για να συμβεί αυτό. Μερικές φορές είσαι τυχερός και το πετυχαίνεις νωρίς. Πέρσι για παράδειγμα είχαν έρθει και πάλι αρκετοί νέοι ποδοσφαιριστές αλλά λόγω του αποκλεισμού στην Ευρώπη νωρίς, υπήρχε στη συνέχεια περισσότερος χρόνος για τους ποδοσφαιριστές για να γίνουν ομάδα. Εγώ ήρθα στην ομάδα, αμέσως αγωνίστηκα απέναντι στην Μακάμπι ενώ δεν ήξερα καν τα ονόματα κάποιων συμποδοσφαιριστών μου. Πέρσι η ομάδα κατάφερε να δημιουργηθεί από το μηδέν αλλά φέτος τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα, είχαμε και αρκετούς τραυματισμούς μέσα στην χρονιά που επηρέασαν πάρα πολύ.

Ο ΕΡΧΟΜΟΣ ΑΝΤΟΝΕ

Πως ήταν για σένα το να προσαρμοστείς σε τέσσερις προπονητές μέσα σε μία χρονιά; Το γεγονός ότι η θέση του κεντρικού αμυντικού λίγο ή πολύ απαιτεί τα ίδια πράγματα, σε βοήθησε; Με τον Τσόρνιγκερ για παράδειγμα, πολλές φορές η οδηγία ήταν όταν η μπάλα έφτανε σε εμάς τους κεντρικούς αμυντικούς, να τη διώχνουμε. Όταν προσπαθούσαμε να βρούμε την πάσα μας έλεγε «όχι, όχι». Με τον Καταλά ήταν το αντίθετο, ήταν μόνο να βρίσκουμε παίκτη για πάσα. Με τον Μακρίδη στον πάγκο, ήταν μία μίξη του Τσόρνιγκερ και του Καταλά. Τώρα με τον Αντόνε νιώθουμε ότι έχουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση. Άλλαξε τη νοοτροπία της ομάδας και αυτό φαίνεται και στον αγωνιστικό χώρο, είναι πολύ η καλύτερη η κατάσταση τώρα αγωνιστικά στον Απόλλωνα.

«Εγώ ήρθα στην ομάδα, και αμέσως αγωνίστηκα
συμποδοσφαιριστών μου».

Πως άλλαξε δηλαδή την νοοτροπία της ομάδας ο Αντόνε; Πιστεύω ότι αυτό έγινε επειδή ήρθε στην ομάδα με καλή διάθεση από την πρώτη στιγμή. Δεν ξέρω πως ακριβώς να το περιγράψω, μας είπε ότι μας εμπιστεύεται και ότι είμαστε πολύ καλοί ποδοσφαιριστές και να απολαύσουμε το ποδόσφαιρο.

Η μεγάλη αλλαγή για σένα ήταν η νοοτροπία που έφερε στην ομάδα ή οι αγωνιστικές αλλαγές που έκανε με τον ερχομό του; Για μένα πιστεύω ότι αυτό που έκανε τη διαφορά ήταν η νοοτροπία του. Γιατί για μένα είμαστε η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα, αυτό είναι που πιστεύουν και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας. Κάποια παιγνίδια μέσα στην χρονιά τα κερδίσαμε γιατί είχαμε περισσότερη ποιότητα από τον αντίπαλό μας, όχι επειδή στα παιγνίδια αυτά ήμασταν καλύτεροι από αυτούς. Γιατί ατομικά, έχουμε πολύ καλύτερους παίκτες από τις άλλες ομάδες. Έχουμε εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές αλλά αυτό που μας έλειπε στην αρχή της χρονιάς ήταν το να συμπεριφερόμαστε σαν ομάδα. Ήταν όμως δύσκολο γιατί είχαμε παίκτες που αγωνίζονταν μόνο στην Ευρώπη και κάποιοι άλλοι αγωνίζονταν μόνο στην Κύπρο. Αυτή ήταν και μία δυσκολία για τον Καταλά να διαχειριστεί, δηλαδή το να βρίσκει τη σωστή ομάδα για το πρωτάθλημα και τη σωστή ομάδα για την Ευρώπη και να το αποδεχτούν οι παίκτες αυτό.

Τι πιστεύεις ότι πήγε λάθος αυτή την χρονιά; Βλέπουμε την ομάδα μας να κάνει τόσες νίκες στα ντέρμπι εδώ

και καιρό, αλλά ήταν τόσο μεγάλη η απόσταση μέχρι να έρθει ο Αντόνε που ακόμη είμαστε πίσω βαθμολογικά.

Οι παίκτες της ομάδας πέρσι έφεραν το πρωτάθλημα στον Απόλλωνα μετά από πολλά χρόνια και μπορεί να είναι και φυσιολογικό για έναν ποδοσφαιριστή να μην είναι τόσο συγκεντρωμένος όσο την περσινή χρονιά ή να είναι λίγο πε-

ρισσότερο χαλαρός από το κανονικό. Επίσης, μην ξεχνάμε ότι και οι άλλες ομάδες θέλουν να σε κερδίσουν γιατί είσαι ο πρωταθλητής. Να πούμε επίσης ότι είχαμε αγωνιστεί και πολλά παιγνίδια μέσα στη σεζόν λόγω της Ευρώπης, κάτι που μπορεί να επηρέασε και να έπαιξε ρόλο. Αν δείτε τις ομάδες που είναι από πάνω μας, με εξαίρεση την ΑΕΚ, είχαν αποκλειστεί νωρίς από την Ευρώπη και δεν είχαν τόσα πολλά παιγνίδια μέσα στην χρονιά.

Και αυτές οι συνεχόμενες νίκες με τον Αντόνε στον πάγκο ήρθαν ίσως λίγο αργά;

Ναι, πιστεύω ότι ήρθαν λίγο αργά αυτές οι νίκες, είχαμε μείνει πολύ πίσω στο πρωτάθλημα. Αλλά ας μην ξεχνάμε και ότι έχουμε ένα παιγνίδι λιγότερο από τους άλλους, αυτό με την ΑΕΛ στο οποίο μηδενιστήκαμε. Πρώτη φορά στην καριέρα μου βλέπω κάτι τέτοιο, δεν είναι φυσιολογικό. Ξεκινάς την χρονιά με ένα παιγνίδι λιγότερο από τις άλλες ομάδες. Σκεφτείτε να τελειώσει η χρονιά και να είμαστε δύο βαθμούς πίσω από την πρώτη θέση. Τι κάνεις μετά; Είναι πολύ παράξενο, ίσως η Κύπρος είναι διαφορετική (γέλια). Έτσι και με ένα παιγνίδι λιγότερο, ακόμη και όταν κάνουμε τέσσερις και πέντε συνεχόμενες νίκες, όταν θα χάσουμε ένα παιγνίδι είμαστε μακριά από την κορυφή.

10 I ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΣ
«Έχουμε ένα παιγνίδι
λιγότερο απο τους άλλους.
Πρώτη φορά στην
καριέρα μου βλέπω
κάτι τέτοιο, δεν είναι φυσιολογικό».
«MΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ, ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ»
Enaerios columbia-pier.com No Reservation Needed See you on the Pier ColumbiaOnThePier

Μπορώ να θυμηθώ αρκετά

παιγνίδια φέτος που αξίζαμε περισσότερα από αυτά

που πήραμε.

Συνεχόμενες νίκες που διακόπηκαν στην ήττα από την Πάφο.

Πως ήταν η κατάσταση στα αποδυτήρια μετά την ήττα εκείνη;

Σας είχε επηρεάσει πολύ;

Ξέραμε ότι το παιγνίδι εκείνο ήταν σαν τελικός για μας και θέλαμε να το κερδίσουμε και για τον κόσμο που ήρθε και γέμισε το γήπεδο. Πιστεύω ότι είχαμε αγωνιστεί καλά σε εκείνο το παιγνίδι, στο πρώτο ημίχρονο είχαμε ευκαιρίες για να σκοράρουμε αλλά δεν το πετύχαμε. Είναι κάτι που συνέβη σε όλη την χρονιά για μας. Ένα λάθος, μία κακή απόφαση και δεχόμαστε τέρμα. Μπορώ να θυμηθώ αρκετά παιγνίδια φέτος που αξίζαμε περισσότερα από αυτά που πήραμε. Αλλά μερικές φορές έτσι είναι το ποδόσφαιρο, πρέπει να το αποδεχθούμε και να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο για να προχωρήσουμε μπροστά.

Πως είναι η αντίδρασή σου μετά από μία ήττα; Κάποιες φορές είναι πολύ δύσκολο για μένα μετά από μία ήττα γιατί νιώθεις ότι απογοήτευσες όχι μόνο τον εαυτό σου αλλά και τους ανθρώπους γύρω σου. Υπήρξαν φορές που πήγα σπίτι και βρήκα το γιο μου να κλαίει για ήττα που δεχθήκαμε.

Πως ήταν η κατάσταση στην ομάδα μετά τον αποκλεισμό με την

ΑΕΛ;

Κάποιες φορές χάνεις παιγνίδια τα οποία πραγματικά αξίζεις να χάσεις. Εκείνο το παιγνίδι όμως με την ΑΕΛ δεν ήταν έτσι, περίμεναν να πάει το παιγνίδι στα πέναλτι και δεν έκαναν τίποτα πριν κατά τη διάρκεια του αγώνα. Είναι δύσκολο να αποδεχθείς μία τέτοιου τύπου ήττα. Υπάρχουν παιγνίδια τα οποία θα ηττηθείς και θα πεις «εντάξει, ήταν καλύτερος από εμάς ο αντίπαλος». Αλλά εκείνη την ήττα ήταν δύσκολο να την αποδεχθούμε με τον τρόπο που ήρθε.

ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πως βλέπεις τη δική σου παρουσία στην ομάδα μέχρι τώρα;

Είχα ένα τραυματισμό στην αρχή της χρονιάς που με άφησε πολύ πίσω για αρκετές εβδομάδες. Μετά χρειαζόμουν να αγωνιστώ σε

κάποια παιγνίδια για να φτάσω σε ένα καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης. Τώρα όμως νιώθω καλά, νιώθω να έχω περισσότερο αυτοπεποίθηση με το νέο προπονητή, όχι μόνο με τον εαυτό μου αλλά και γενικότερα αυτοπεποίθηση στην ομάδα. Η χρονιά όμως δεν ήταν και η καλύτερη για εμένα προσωπικά, είχα χάσει και αρκετά παιγνίδια στην Ευρώπη λόγω του τραυματισμού και δεν έφτασα στο υψηλότερο επίπεδο που ξέρω ότι μπορώ να φτάσω. Τώρα όμως είμαι καλά, αν θα μπορούσα να πω βάλω ένα ποσοστό στο επίπεδο που είμαι τώρα σε σχέση με το επίπεδο που μπορώ να φτάσω, θα έλεγα είμαι στο 70%. Αν έχουμε μία καλή προετοιμασία το καλοκαίρι, με αυτή την ομάδα και αυτούς τους παίκτες, τότε σίγουρα την επόμενη χρονιά όχι μόνο εγώ αλλά και οι συμπαίκτες μου θα είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση.

12 I ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΣ
MATHIEU PEYBERNES

Ένα από τα προβλήματα αυτή της χρονιάς είναι ότι σχεδόν κανένας μας δεν έφτασε στο μέγιστό του επίπεδο. Ίσως ο Ρομπέρζ να τα κατάφερε, ο οποίος σε παιγνίδια σε Ευρώπη και Κύπρο είχε συνεχόμενες εμφανίσεις στο ψηλότερο επίπεδο. Δεν φτάσαμε εκεί που μπορούσαμε

να φτάσουμε όλοι μας αγωνιστικά όμως. Στοίχησαν και πολλά ατομικά λάθη όμως σε κάποια παιγνίδια. Για παράδειγμα η ήττα από τον Άρη (3-1), παιγνίδι στο οποίο ο Απόλλωνας έχασε αρκετές ευκαιρίες ενώ δέχθηκε τέρματα από ατομικά λάθη. Αυτό το παιγνίδι να το επαναλάβουμε ακόμη 10 φορές, δεν θα χάσουμε ξανά με τέτοιο τρόπο. Ήμασταν πολύ άτυχοι, εκείνο το παιγνίδι είναι η εικόνα όλης της χρονιάς μας. Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε πολύ καλούς παίκτες, αλλά σχεδόν κανένας δεν έφτασε στο μέγιστο που μπορεί, ίσως στο 70% και 80% των πραγματικών δυνατοτήτων του. Για μένα μόνο ο Ρομπέρζ το κατάφερε αυτό, ίσως και οι Πίττας και Χάμπος.

Φέτος επίσης, πολύ σημαντικοί παίκτες για την ομάδα μας πέρασαν από τραυματισμούς που τους άφησαν αρκετό διάστημα έξω, κάτι που επηρέασε αρκετά μέσα στην χρονιά.

Πως βλέπεις τεχνικά το ποδόσφαιρο στην χώρα μας; Το βλέπεις να έχει αρκετή τεχνική; Για το θέμα τεχνικής νομίζω εξαρτάται από την κάθε ομάδα. Πιστεύω ότι οι πρώτες πέντε με έξι ομάδες στη βαθμολογία είναι τεχνικά καλές στην Κύπρο, με καλούς παίκτες στη μεσαία γραμμή και αυτό γιατί οι περισσότεροι είναι από το εξωτερικό. Το επίπεδο ειλικρινά δεν είναι κακό, περίμενα χειρότερα μόλις ήρθα για να είμαι ειλικρινής.

Ποιος είναι ο πιο επικίνδυνος επιθετικός που αντιμετώπισες στην Κύπρο; Θα έλεγα ο Κακόριν του Άρη. Στο πρώτο παιγνίδι η αλήθεια είναι ότι περίμενα να δείξει περισσότερα αλλά και αυτός τότε δεν ήταν απόλυτα έτοιμος αγωνιστικά, χρειαζόταν να πάρει και άλλα παιγνίδια στα πόδια του. Είναι διαφορετικός επιθετικός από τους άλλους, προσπαθεί να βρει τον χώρο να επιτεθεί. Για μένα είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπίσεις τον Κακόριν σε σχέση με τον Ζάιρο. Είναι γρήγορος ποδοσφαιριστής ο Ζάιρο αλλά αν είσαι και εσύ γρήγορος, μπορείς να τον αντιμετωπίσεις. Ο Κακόριν όμως μπορεί να μείνει πίσω από τις γραμμές, κάποιες στιγμές τον ξεχνάς και εκεί που δεν το περιμένεις σε τιμωρεί. Με παρόμοια χαρακτηριστικά είναι και ο Ανσαριφάρντ της Ομόνοιας, με καλό πρώτο άγγιγμα της μπάλας.

Θέλω να σε ρωτήσω για τη διαιτησία στην Κύπρο. Πόσο διαφορετικό είναι να αγωνίζεσαι σε παιγνίδια όπου οι διαιτητές είναι ξένοι σε σχέση με παιγνίδια που είναι Κύπριοι οι διαιτητές;

Κάτι που πρόσεξα είναι ότι με τους ξένους διαιτητές ο ρυθμός του αγώνα είναι καλύτερος, αφήνουν περισσότερο το παιγνίδι να εξελιχθεί. Σε αυτό τον τομέα βλέπω κάποια διαφορά σε σχέση με τους Κύπριους διαιτητές. Οι Κύπριοι διαιτητές σταματούν περισσότερο τα παιγνίδια, ενώ ίσως φοβούνται και περισσότερο από τους ξένους την περίπτωση να κάνουν κάποιο λάθος στα παιγνίδια. Και στην Ισπανία υπάρχουν κακοί διαιτητές όπως υπάρχουν και παντού, αλλά δεν τους νοιάζει

ΜΑΪΟΣ 2023 I 13
τόσο πολλά αν κάνουν κάποια λάθη σε σχέση με αυτά που βλέπω στην Κύπρο. «ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΕΣΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ, ΙΣΩΣ ΣΤΟ 70% ΚΑΙ 80% ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ».

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ

Ξεκίνησες το ποδόσφαιρο από το κέντρο της άμυνας ή

από κάποια άλλη θέση και σταδιακά μεταφέρθηκες εκεί;

Ξεκίνησα από μικρός ως επιθετικός (γέλια). Σιγά σιγά

πήγα όμως πιο πίσω, αγωνίστηκα ως εξάρι και μετά κατέ-

ληξα στο κέντρο της άμυνας, περίπου όταν ήμουν 16 ετών.

Αλλά θυμάμαι επίσης να έχω αγωνιστεί και ως δεξί μπακ.

Όταν είσαι νεαρός, πιστεύω ότι είναι καλό το να αγωνίζεσαι σε πολλές θέσεις. Για παράδειγμα όταν είσαι κεντρικός

αμυντικός, είναι καλό να μπορείς να αγωνιστείς και ως ανασταλτικό χαφ ή ακραίος μπακ. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα χρειαστεί να αγωνιστείς σε κάποια άλλη θέση. Νομίζω ότι το πρόβλημα των Κύπριων παικτών είναι η τακτική. Στη Γαλλία όταν ήμασταν νεαροί, κάναμε αρκετή προπόνηση χωρίς τη μπάλα στα πόδια και όταν είσαι νεαρός, αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό. Και βλέπαμε αρκετά βίντεο γιατί αυτός ήταν ένας πολύ καλός τρόπος να μάθεις και άλλες θέσεις. Όλοι μπορούν να αγωνιστούν με τη μπάλα στα πόδια αν έχουν έστω και λίγη ποιότητα. Όμως το πιο σημαντικό είναι να μπορείς να αγωνιστείς και χωρίς τη μπάλα και αυτό είναι κάτι που βλέπω να λείπει από τους Κύπριους παίκτες. Κυρίως σε ότι αφορά τους αμυντικούς, θα πρέπει να μπορείς να αντιληφθείς τι χρειάζεται να κάνεις στον αγωνιστικό χώρο όταν δεν έχεις τη μπάλα στην κατοχή σου. Και όταν αμύνεσαι, αμύνεσαι με τους άλλους συμπαίκτες σου μαζί στην άμυνα, δεν είναι όπως έναν ακραίο επιθετικό ή έναν επιθετικό που είναι διαφορετικό για αυτούς όταν μαρκάρουν. Στην άμυνα πρέπει να είσαι συνδεδεμένος με τους υπόλοιπους συμπαίκτες σου.

Τα παιδιά σου θέλουν και αυτά να ακολουθήσουν το δρόμο σου στον χώρο του ποδοσφαίρου;

Ο μεγάλος μου γιος στην αρχή έπαιζε μόνο ποδόσφαιρο

αλλά μετά συνέχισε με την καλαθόσφαιρα γιατί το απολαμβάνει περισσότερο. Ξέρετε, με ρωτάνε αν θα ήθελα τα παιδιά μου να γίνουν και αυτοί ποδοσφαιριστές σαν εμένα και τους λέω «όχι». Είναι ένα καλό επάγγελμα αλλά είναι πολύ δύσκολο. Τώρα είναι χειρότερα σε σχέση με τη περίοδο που άρχιζα εγώ την καριέρα μου. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο υπάρχει αρκετή κακή επιρροή από τα social media. Αυτό όμως, οι κακές επιρροές, μερικές φορές σε επηρεάζουν ψυχολογικά. Είμαστε σε μία εποχή όπου υπάρχει αρκετός κόσμος με κακές προθέσεις. Όταν πάω με το γιο μου στους αγώνες ποδοσφαίρου του, μένω πολύ μακριά από τον αγωνιστικό χώρο. Και βλέπω άλλους πατεράδες που βρίσκονται δίπλα στον αγωνιστικό χώρο και φωνάζουν στα παιδιά τους, «κάνε αυτό και κάνε εκείνο». Όταν ο γιος μου τελειώνει από τους αγώνες του, τον ρωτάω απλά αν απόλαυσε το παιγνίδι και πάμε στο σπίτι μας. Είναι καλή νοοτροπία να θέλεις να κερδίσει η ομάδα του γιου σου ένα παιγνίδι, αλλά όχι με το να φωνάζεις στα παιδιά και να τους λες «κάνε έτσι και έτσι».

Αλλά γενικότερα σε ότι

14 I ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΣ
«Είμαστε σε μία εποχή
όπου υπάρχει αρκετός
κόσμος με κακές
προθέσεις».
«ΣΕ
ΤΟΥΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥΣ TΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗ
αφορά τους νεαρούς παίκτες, η νοοτροπία κάποιων πατέρων είναι πολύ παράξενη.
ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ
ΜΠΑΛΑ»

Η ΚΑΡΙΕΡΑ

ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Η μεγαλύτερή σου επιτυχία μέχρι τώρα στην καριέρα σου

ποια ήταν;

Θα έλεγα ο τελικός του Κυπέλλου Γαλλίας το 2015 απέναντι

στην Παρί όταν αγωνιζόμουν στην Μπαστιά. Ήταν αδύνατο

όμως να κερδίσεις εκείνη την Παρί με τους παίκτες που είχε

στο ρόστερ της. Στο 11 εναντίον 11 ήταν εξαιρετικό δύσκο-

λα, στο 10 εναντίον 11 όταν μείναμε με παίκτη λιγότερο από

πολύ νωρίς, μόλις στο 19’ του τελικού, ήταν αδύνατο να κάνουμε κάτι. Αλλά ήταν μία καλή ανάμνηση για μας. Αγωνιστήκαμε σε ένα γεμάτο γήπεδο με 70 χιλιάδες κόσμου στις κερκίδες, οι οικογένειες μας ήταν εκεί να μας δουν από κοντά και παρά το γεγονός ότι χάσαμε με 4-0 ήταν η καλύτερη στιγμή της καριέρας μου.

Σε εκείνη την Παρί αγωνιζόταν και ο Ζλάταν. Ήταν ο επιθετικός που είχες τις περισσότερες δυσκολίες στο να αντιμετωπίσεις στην καριέρα σου; Ίσως ναι, αλλά σε εκείνη την Παρί ήταν επίσης και Καβάνι. Άλλοι μεγάλοι επιθετικοί που αντιμετώπισα στην Γαλλία ήταν και ο Φαλκάο όταν αγωνιζόταν στην Μονακό, όπως επίσης και ο Εμπαπέ όταν ακόμα ήταν πολύ νεαρός.

Σε ποια ομάδα απόλαυσες περισσότερο το ποδόσφαιρο; Θα έλεγα ότι το απόλαυσα περισσότερο όταν αγωνιζόμουν στην Μπαστιά. Είχαμε δύσκολες χρονιές σαν ομάδα αλλά

η ζωή ήταν καλή εκεί. Ο κόσμος εκεί ήταν τρελός για την ομάδα μας. Αγωνιζόμασταν κάθε χρονιά για να παραμείνου-

με στην πρώτη κατηγορία και είχαμε κερδίσει και μεγάλες ομάδες. Και οι ανθρώπινες σχέσεις που είχα εκεί ήταν πολύ

καλές με τα άλλα παιδιά και τους ανθρώπους της ομάδας.

Η μεγαλύτερη ομάδα που έχεις αγωνιστεί στο εξωτερικό, θεωρείς ότι είναι η Μάλαγα; Αν το δούμε με βάση την ιστορία των ομάδων στις οποίες αγωνίστηκα, νομίζω ναι είναι η Μάλαγα. Οι συνθήκες εκεί ήταν πάρα πολύ καλές, το ίδιο και ο κόσμος της ομάδας. Είναι μία μεγάλη ομάδα, πριν μερικά χρόνια είχε αγωνιστεί και στο Champions League.

Η ΖΩΗ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ

Προσπάθησες να μάθεις ελληνικά με την παρουσία σου στην Κύπρο;

αλλά είναι πολύ δύσκολη γλώσσα (γέλια). Κάποιες λέξεις όπως τη λέξη ‘μπάλα’ τις έμαθα γιατί είναι πολύ κοντά στις ισπανικές λέξεις. Αλλά για να μάθεις τη γλώσσα νομίζω είναι πολύ δύσκολο. Τα παιδιά μου μαθαίνουν Ελληνικά στο σχολείο που πάνε, αλλά πιστεύω ότι για τα παιδιά είναι ευκολότερο να μάθουν μία ξένη γλώσσα όταν αρχίζουν από μικρή ηλικία.

Προσπάθησα
«ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΓΗΠΕΔΟ ΜΕ 70.000 ΚΟΣΜΟ.
ΧΑΣΑΜΕ, ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ
Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ
ΤΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΜΟΥ»

ακόμα».

Σε αναγνωρίζουν στη Λεμεσό όταν κυκλοφοράς στην πόλη;

Με αναγνωρίζουν μερικές φορές αλλά όχι τόσο πολύ (γέλια). Ίσως όταν πάω σε αγώνες ποδοσφαίρου και καλαθόσφαιρας με τα παιδιά μου, αλλά γενικότερα δεν βγαίνω πολύ από το σπίτι.

Πως είναι η καθημερινότητά σου στη Λεμεσό;

Σαν οδηγός ταξί (γέλια). Η γυναίκα μου δεν οδηγεί στην Κύπρο, είχε ένα μικρό ατύχημα το πρώτο διάστημα που

είχαμε έρθει στην Κύπρο. Είναι διαφορετικό όταν οδηγείς στα αριστερά, δεν είναι τόσο εύκολο να το συνηθίσεις αλλά μετά από δύο-τρεις εβδομάδες είναι το ίδιο σαν να οδηγείς από τα δεξιά. Στην αρχή όμως ένιωθα πολύ διαφορετικά.

Με την οικογένειά μου πάμε αρκετά συχνά στην θάλασσα

ή στη Μαρίνα της Λεμεσού. Επειδή έχω και ένα μικρό παιδί, συνήθως πέφτω για ύπνο πολύ νωρίς το βράδυ.

ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ

Είσαι στα 32 έτη ζωής σου. Πόσα χρόνια θεωρείς ότι

έχεις ακόμη στο υψηλότερο επίπεδο;

Ίσως τρία ακόμη χρόνια θα έλεγα. Δεν πίνω αλκοόλ, δεν

καπνίζω, τρέφομαι υγιεινά, πηγαίνω γυμναστήριο και προσπαθώ να ζω διά του παραδείγματος.

Έχεις κάποιο όνειρο που δεν πραγματοποίησες στον χώρο του ποδοσφαίρου;

Το να αγωνιστώ στους ομίλους του Champions League.

Και φέτος νομίζω ήμασταν πολύ κοντά στο να το πετύχουμε, ίσως με καλύτερη προετοιμασία να τα πηγαίναμε καλύτερα απέναντι στην Μακάμπι.

Θα προτιμούσες μία μεγάλη ομάδα σε μικρό πρωτάθλημα ή μία μικρή ομάδα σε μεγάλο πρωτάθλημα; Προσωπικά απόλαυσα το διάστημα που ήμουν στην Μπαστία, μία μικρή ομάδα σε μεγάλο πρωτάθλημα. Αυτό όμως νομίζω έχει και σχέση με την ηλικία σου. Τώρα προτιμώ το να αγωνίζομαι εδώ στον Απόλλωνα και να έχω πρωταγωνιστικούς στόχους. Έχεις την ευκαιρία μέσω της Κύπρου να αγωνιστείς στην Ευρώπη, κάτι που δεν μπορούν να πουν όλοι οι ποδοσφαιριστές ότι το έχουν κάνει. Είναι σημαντικό να αγωνίζεσαι καλά και να παλεύεις για ομάδες με υψηλούς στόχους.

Ποιος ήταν το ποδοσφαιρικό σου είδωλο;

Το είδωλό μου ήταν ο Ζιντάν. Ήταν ένας πολύ διαφορετικός παίκτης από τους άλλους. Στην θέση που αγωνίζομαι, θα έλεγα ο Ράμος.

Ποια είναι η ομάδα που υποστηρίζεις στην Γαλλία; Η Μαρσέιγ.

Θα έλεγες ναι αν είχες πρόταση για πολλά χρήματα από ομάδες σε χώρες όπως η Κίνα ή η Σαουδική Αραβία; Όχι, όχι. Ίσως για 5 εκατομμύρια (γέλια). Αλλά όχι, αυτό που θέλω είναι σταθερότητα για την οικογένειά μου. Θέλω επίσης να βελτιωθώ σαν παίκτης, εκεί ίσως να μην μπορούσα να το κάνω αυτό. Θέλω για παράδειγμα την επόμενη χρονιά να είμαι ο καλύτερος αμυντικός στο πρωτάθλημα.

16 I ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΣ
«Το να αγωνιστώ στους ομίλους του Champions League είναι ένα όνειρο που δεν πραγματοποίησα
ΣΤΟΝ
ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΩ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ. ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ
ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ»
«ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ
ΑΠΟΛΛΩΝΑ
ΚΥΠΡΟΥ

Έχεις συγγενείς που παίζουν ή έπαιζαν ποδόσφαιρο;

Ο πατέρας μου έπαιζε ποδόσφαιρο, στην τρίτη κατηγορία της Γαλλίας. Αγωνιζόταν και αυτός ως κεντρικός αμυντικός σαν εμένα.

Για αυτό έγινες ποδοσφαιριστής, λόγω του πατέρα σου; Νομίζω για αυτό ήθελα να γίνω και εγώ ποδοσφαιριστής, ναι.

Σε έσπρωξε προς αυτό, να γίνεις ποδοσφαιριστής;

Όχι πάρα πολύ. Ήθελα να είναι περήφανος για μένα, έτσι έλεγα αν έπαιζα καλά θα ήταν λόγος για να είναι περήφανος για μένα (γέλια).

Ήθελες να σπουδάσεις παράλληλα με το ποδόσφαιρο;

Όταν άρχισα να αγωνίζομαι επαγγελματικά, ήταν η τελευταία μου χρονιά στο σχολείο. Μετά ανέβηκα στην πρώτη ομάδα της Σοσό όπου αγωνιζόμουν, έτσι δεν συνέχισα σε Πανεπιστήμιο. Η κατάσταση τότε δεν είναι όπως σήμερα.

Τώρα είναι πιο εύκολο να κάνεις παράλληλα και τα δύο πράγματα, τότε ήταν πολύ πιο δύσκολο.

Πως βλέπεις τους Κύπριους ποδοσφαιριστές; Προέρχεσαι από μία χώρα, την Γαλλία, με παράδοση στις ακαδημίες και όπου τα τελευταία χρόνια αναδεικνύει

πάρα πολλούς ποδοσφαιριστές.

Η Κύπρος είναι μία μικρή χώρα και νομίζω ότι μερικές φορές είναι καλό που έρχονται αρκετοί ξένοι ποδοσφαιριστές εδώ γιατί οι Κύπριοι μπορούν να μάθουν πολλά από αυτούς. Πιστεύω όμως ότι οι κυπριακές ομάδες θα πρέπει να επενδύσουν περισσότερο στις ακαδημίες.

Που βλέπεις τον εαυτό σου μετά από 10 χρόνια από σήμερα;

Ίσως Τεχνικός Διευθυντής σε κάποια ομάδα ή κάτι παρόμοιο. Θέλω να παραμείνω στον χώρο του ποδοσφαίρου. Όταν ήμουν νεαρός έλεγα ότι θα τελείωνα από το ποδόσφαιρο και μετά δεν θα έκανα κάτι άλλο, αλλά κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, πρέπει να κάνεις κάτι και μετά το ποδόσφαιρο.

Αν δεν ήταν ποδόσφαιρο τι θα μπορούσε να ήταν; Δεν ξέρω, ίσως ο στρατός (γέλια). Όταν ήμουν νεαρός έλεγα ότι αν δεν γινόμουν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, τότε θα πήγαινα στο στρατό. Μάλιστα ο πατέρας μου, μου έλεγε καλύτερα αυτό παρά το ποδόσφαιρο (γέλια).

«Πιστεύω ότι
οι κυπριακές ομάδες
θα πρέπει να επενδύσουν
περισσότερο στις ακαδημίες».

Το

Το μουσικό φεστιβάλ Beonix θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό από τις 22 έως τις 24 Σεπτεμβρίου. Με

ένα απίστευτο lineup διεθνών και τοπικών καλλιτεχνών, αυτό το φεστιβάλ υπόσχεται να είναι μια επική τριήμερη γιορτή ηλεκτρονικής μουσικής, πολιτισμού και κοινότητας.

Οι DJs που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής: Black Coffee, Stephan Bodzin (live), Oliver Huntemann, Maceo Plex, Jan Blomqvist, Brina Knauss, Joyhauser, Innellea, Luna Semara και Karla Blum.

Οι καλλιτέχνες αυτοί είναι γνωστοί για τους μοναδικούς ήχους, τις μοναδικες παραστάσεις τους και είναι βέβαιο ότι θα κάνουν το πλήθος να χορεύει όλη τη νύχτα. Ωστόσο, ακόμη περισσότεροι καλλιτέχνες πρόκειται να ανακοινωθούν σύντομα.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί σε ένα βιομηχανικό εργοστάσιο στη Λεμεσό, μια μοναδική τοποθεσία

στην περιοχή ενός αρχαίου οινοποιείου με ιστορικό παρελθόν, με πολλαπλές σκηνές που παρουσιάζουν

ποικίλα μουσικά είδη, από το deep house έως το techno και όλα τα ενδιάμεσα. Θα υπάρχουν επίσης πωλητές τροφίμων και ποτών, εγκαταστάσεις τέχνης και άλλες ευχάριστες δραστηριότητες για να διασκεδάσουν οι επισκέπτες του φεστιβάλ όλο το Σαββατοκύριακο.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που φέρνουμε αυτό το εκπληκτικό lineup στην Κύπρο και που θα δώσουμε στους λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής την ευκαιρία να ζήσουν ένα πραγματικά αξέχαστο φεστιβάλ. Για φέτος, είχαμε την ιδέα για έναν ανύπαρκτο 9ο πλανήτη, όπου μπορείτε να είστε οποιοσδήποτε θέλετε, με ατμόσφαιρα της απόλυτης ελευθερίας, της αγάπης και της αποδοχής», δήλωσαν οι διοργανωτές του φεστιβάλ. «Δεσμευόμαστε στο να δημιουργήσουμε έναν ασφαλή και χωρίς αποκλεισμούς χώρο όπου θα μπορούν όλοι να έρθουν μαζί και να απολαύσουν την υπέροχη μουσική, κοινότητα και πολιτισμό και να ζήσουν το καλύτερο ταξίδι που είχαν ζήσει ποτέ.»

Πέρυσι, το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στη Λάρνακα, Κύπρο, όπου το lineup περιέλαβε τους Carl Cox, Boris Brejcha, Sven Väth, Deborah De Luca και πολλούς άλλους.

Μη χάσετε την ευκαιρία να γίνετε μέρος αυτού του απίστευτου event - εξασφαλίστε τα εισιτήριά σας τώρα και ετοιμαστείτε για ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο ηλεκτρονικής μουσικής στη Λεμεσό.

18 I ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΣ
ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΜΑΣ: BEONIX
Μουσικό Φεστιβάλ BEONIX επιστρέφει στην Κύπρο

Ενίσχυση του Ερυθρού Σταυρού

πακέτων αγάπης

Σε μία κίνηση κοινωνικής ευθύνης η Εταιρεία Απόλλων Ποδόσφαιρο σε συνεργασία με τον κύριο χορηγό της ομάδας μας, την εταιρεία Stoiximan, έλαβαν από κοινού την απόφαση όπως συνεχίσουν να στηρίζουν τις προσπάθειες του Ερυθρού Σταυρού του κλάδου Λεμεσού, προσφέροντας δωρεά ύψους €4,000 στον Οργανισμό με στόχο την αγορά πασχαλινών πακέτων αγάπης τα οποία δόθηκαν σε άπορες οικογένειες της πόλης μας.

Αντιπροσωπεία της ομάδας μας αποτελούμενη από τoν προπονητή και τους αρχηγούς της ποδοσφαιρικής μας ομάδας καθώς επίσης και τον κ. Άγγελο Χοντουλίδη από την εταιρεία Stoiximan, επισκέφτηκαν τον κλάδο

για την παράδοση της επιταγής και είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το μεγάλο έργο που επιτελεί καθημερινά ο Ερυθρός Σταυρός.

20 I ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΣ
για την αγορά πασχαλινών
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ Η
ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΛΕΜΕΣΟΥ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ STOIXIMAN
κοινωνική δράση του Απόλλωνα

SUN, SEA & RHAPSODY

ΚΡΟΥΑΖΙEΡΕΣ ΑΠΟ ΛΕΜΕΣΟ | ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2023

Το Rhapsody of the Seas είναι εδώ για να συνοδέψει την καλοκαιρινή σας περιπέτεια του 2023. Αυτό το καλοκαίρι σαλπάροντας από τη Λεμεσό μπορείτε να ευχριστηθείτε όλα όσα έχει να προσφέρει αυτό το υπέροχο πλοίο. Απολαύστε τις μεσογειακές ακτίνες στο κατάστρωμα της πισίνας. Φτάστε σε νέα ύψη στον τοίχο αναρρίχησης. Δείτε μια ταινία κάτω από τα αστέρια στον υπαίθριο κινηματογράφο μας. Με τη βραβευμένη διασκέδαση και το καλύτερο φαγητό των επτά θαλασσών, θα βυθιστείτε σε έναν κόσμο οικογενειακής διασκέδασης καθώς ταξιδεύετε από τον έναν αξέχαστο προορισμό στον άλλο.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να κλείσετε την κρουαζιέρα σας, επικοινωνήστε με τον ταξιδιωτικό σας

ΜΑΪΟΣ 2023 I 21

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ

Στήριξη της

παιδικής

στέγης Λεμεσού

Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Απόλλωνα Λεμεσού, η ομάδα μας σε συνεργασία με τον μεγάλο χορηγό, την Εταιρεία Stoiximan, προχώρησαν στη δωρεά ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή στον MKO “Οι Φίλοι της Παιδικής Στέγης Λεμεσού” για τις ανάγκες των παιδιών της στέγης.

Λίγα λόγια:

“Οι Φίλοι της Παιδικής Στέγης Λεμεσού” αποτελούν συμπλήρωμα της Παιδικής Στέγης βοηθώντας τα παιδιά που φιλοξενούν όπως μεγαλώσουν χωρίς καμία στέρηση και παρέχοντας τους τα απολύτως απαραίτητα για να έχουν μία φυσιολογική ζωή.

Ο Οργανισμός είχε την ανάγκη ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή και γι’ αυτόν τον λόγο παραχωρήσαμε έναν υπερσύγχρονο υπολογιστή ο οποίος θα καλύψει τις ανάγκες των παιδιών, είτε βοηθώντας τα στα μαθήματά τους, είτε για σκοπούς ψυχαγωγίας. Ο Απόλλωνας διαχρονικά βρίσκεται στο πλάι των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, ιδιαίτερα όταν η δράση τους αφορά μικρά παιδιά.

Με το σλόγκαν «Μοιράζουμε γκολ και οξυγόνο» ο Απόλλωνας σε συνεργασία με την χορηγό εταιρία Beonix Festival

και την Πράσινη Ασπίδα – Green Shield – You Reforest

Cyprus προχώρησε στη δεντροφύτευση δενδρυλλίων στη κοινότητα της Φασούλας το πρωί του Σαββάτου (22/04) συμμετέχοντας στο πρόγραμμα “GOAL” του οργανισμού “the football project”.

Σύσσωμο το διοικητικό προσωπικό της εταιρείας Απόλλων Ποδόσφαιρο (Δημόσια) Λτδ και όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα αποτελούμενο από το τεχνικό επιτελείο και τους ποδοσφαιριστές φύτεψαν αριθμό δενδρυλλίων ο οποίος αριθμός προέκυψε μέσα από τα τέρματα τα οποία πέτυχαν οι ποδοσφαιριστές μας την αγωνιστική περίοδο 2021-2022.

Η όλη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη χαρά, προθυμία και περηφάνια δίνοντας στην ευκαιρία στους ποδοσφαιριστές και το οικοδόμημα του Απόλλωνα γενικότερα να έρθει πιο κοντά κι εκτός των αγωνιστικών γραμμών.

22 I ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΣ
«ΜΟΙΡΑΣΑΜΕ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΞΥΓΟΝΟ» ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΦΑΣΟΥΛΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ

Η καθιερωμένη επίσημη φωτογράφιση της ομάδας μας για

τη σεζόν 2022-23 έλαβε χώρα το απόγευμα της Πέμπτης (30/03) στο νέο γήπεδο Λεμεσού.

Δεν θα μπορούσε άλλωστε να γίνει κάπου αλλού αφού το

στάδιο «Αλφαμέγα» είναι πλέον το σπίτι μας.

Παρά το ευχάριστο κλίμα και τη καλή διάθεση που υπήρχε στην ατμόσφαιρα, οι ποδοσφαιριστές είχαν ένα μικρό προβληματάκι. Βλέπετε εκείνη την ημέρα η θερμοκρασία ήταν μόλις 15 βαθμοί κελσίου και οι παίκτες μας θα έπρεπε να ήταν ντυμένοι με την ποδοσφαιρική στολή για τις ανάγκες

της φωτογράφισης. Όπως καταλαβαίνετε επικρατούσε τρέ-

μουλο στην περιοχή Κολόσσι.

Η χαμηλή θερμοκρασία όμως δεν ήταν το μόνο αναπάντε-

χο. Σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα βρισκόταν στο σημείο

συνάντησης στην ώρα του, εκτός από έναν. Για ευνόητους

λόγους δεν αποκαλύπτουμε ποιος ήταν αυτός! Μπορείτε να

τον μαντέψετε μόνοι σας.

Θα σας δώσουμε ένα κλειδί λέγοντας σας μόνο πως είναι ποδοσφαιριστής.

Εννοείται πως όταν έφτασε «τα άκουσε» από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του και το δείπνο που ακολούθησε ήταν

κερασμένο από αυτόν.

24 I ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΣ
Παρασκήνιο από την
>>>
επίσημη φωτογράφιση

first &last

Λέγεται ότι η πρώτη φορά που ζούμε μια εμπειρία παραμένει αξέχαστη. Σε όλα τα θέματα η πρώτη μας

στιγμή είναι μαγική και διατηρείται ανεξίτηλη

στη μνήμη μας.

Ο Πάτρικ Γιόστεν αποκαλύπτει

στο επίσημο περιοδικό ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΣ

την πρώτη και τελευταία του φορά

σε διάφορα ερωτήματα που του θέσαμε.

JOOSTEN #65 PATRICK

FIRST & LAST

Στην εξέδρα του Έμιρεϊτς για χάρη

της Άρσεναλ!

συναυλία

FIRST: Στη συναυλία του Asap rocky το 2014.

LAST: Στον J Cole.

ταξίδι

FIRST: Το πρώτο μου αεροπορικό

ταξίδι ήταν με προορισμό το Λονδίνο!

LAST: Στη Κύπρο πριν λίγους μήνες.

γκόλ

FIRST: Κόντρα στον Άγιαξ

στα πρώτα βήματα της καριέρας μου.

LAST: Στο Άλκμααρ κόντρα στην τοπική

ομάδα για τους ομίλους του UEFA Europa Conference League.

θεατής

FIRST: Ο πρώτος αγώνας που παρακολούθσα σαν φίλαθλος ήταν το Άρσεναλ-Παρί το 2016.

LAST: Δεν πήγα σε κάποιο άλλο παιχνίδι. Η Άρσεναλ είναι η μόνη ομάδα στον κόσμο που υποστηρίζω.

φαγητό

FIRST: Το πρώτο φαγητό που μαγείρεψα ποτέ ήταν μακαρόνια με γαρίδες.

LAST: Λαζάνια.

βιβλίο

FIRST: To «The Secret»

της Rhonda Byrne.

LAST: Το «Manifest» της Roxie Nafousi.

αριθμός

FIRST: Το 37.

LAST: Το 65 το οποίο έχω στον Απόλλωνα.

ΜΑΪΟΣ 2023 I 29
ΜΑΙΟΣ 2023 I
30 I ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΣ Μέταλλα Fe, Ca, Mg Rhodiola Rosea Korean Ginseng Συνένζυμο Q10 Σύμπλεγμα Βιταμινών Βιταμίνη C Πολυβιταμίνη Multi-Guard ADR
καλύτερα! Αποκλειστικός Αντιπρόσωπος Κύπρου Varnavas Hadjipanayis Λεωφ. Γιάννου Κρανιδιώτη 226, 2234 Λατσιά, Λευκωσία, Τηλ: 22207700
Νιώθεις
ΜΑΪΟΣ 2023 I 31 Trading is risky. For more information, please visit our website www.tixee.eu

Half time Show με Penalty Kick Challenge

Ένα όμορφο τρόπο διασκέδασης πρόσφερε η Εταιρεία Απόλλων Ποδόσφαιρο (Δημόσια) Λτδ

σε συνεργασία με τη χορηγό εταιρεία PUMA

κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας του ημιχρόνου

του αγώνα Απόλλων-ΑΕΚ ο οποίος διεξήχθη την Κυριακή (30/04) στο στάδιο «Αλφαμέγα».

Το πέναλτι challenge, ήταν μια δοκιμασία ανάμεσα σε δύο φίλους της ομάδας μας οι οποίοι εκτέλεσαν από πέντε πέναλτι στον τερματοφύλακα Κάρλος Πεϊσότο. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα οκτώ χρόνια συνεργασίας μας με τη Γερμανική εταιρεία. Ο διαγωνιζόμε-

νος με τις περισσότερες εύστοχες εκτελέσεις θα

κέρδιζε μια δωροεπιταγή προσφορά της χορηγού εταιρείας και αναμνηστικά προϊόντα από το Apollon Official Store.

Να σημειωθεί ότι η εν λόγω ενέργεια θα γίνεται συχνά πυκνά γι’ αυτό μείνετε συντονισμένοι με τους επίσημους λογαριασμούς της ομάδας μας στα κοινωνικά δίκτυα για να ενημερώνεστε σχετικά.

Μια ευχάριστη έκπληξη θα πραγματοποιηθεί και κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου του εντός έδρας αγώνα με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ.

32 I ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΣ
EVENT
Winner >>>
34 I ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΣ Q&A: FELIX VA Q #FELIX VA O Felix Va απαντάει σε όλα τα ερωτήματα των φιλάθλων. με τον Πάνο Κώστα Φωτογράφηση: Studio Charis Evagorou

APOLLON FC

Στην παρουσία επτά φίλων του Απόλλωνα έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό Απόλλων Λεμεσός ο Βλάντιμιρ Έτσον Αντόνιο Φέλιξ.

Πέντε μικροί Απολλωνίστες μαζί με τους κηδεμόνες τους, παραβρέθηκαν στο προπονητικό κέντρο Απόλλων Columbia το απόγευμα της Τρίτης (02/05) και γνώρισαν τον Αγκολέζο διεθνή ποδοσφαιριστή

της ομάδας μας.

Ο ακραίος μεσοεπιθετικός υποδέχθηκε τους φίλους

της ομάδας μας για να τους απαντήσει σε οποιαδή-

ποτε ερώτηση, να τους ξεναγήσει και να φωτογρα-

φηθεί μαζί με τον καθένα ξεχωριστά. Σε μία συνάντηση με αρκετή συζήτηση αναφορικά με την ομάδα γενικότερα, αλλά και τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, όλοι οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν κάθε στιγμή.

Υπενθυμίζεται ότι οι ερωτήσεις πραγματοποιήθη-

καν από τους φίλους της ομάδας μας στα κοινωνικά δίκτυα Facebook, Instagram και στο Viber Community που διατηρεί η ομάδα μας στη δημοφιλή πλατφόρμα.

Ευχαριστούμε όλους όσοι έστειλαν τις ερωτήσεις

τους στον 24χρονο ποδοσφαιριστή και ιδιαίτερα

τους μικρούς Γιώργο, Ανδρέα, Ευάγγελο, Νεόφυτο και Ηλιάνα που έδωσαν το παρών τους στην συνέντευξη.

Πρώτα απ’ όλα, ποιο είναι ακριβώς το όνομά σου;

Το πλήρες όνομά μου είναι Βλάντιμιρ Έτσον Αντόνιο Φέλιξ.

Και πώς προτιμάς να σε αποκαλούν οι φίλοι σου;

Σκέτο Va.

Ποτέ δεν είμαι

ευχαριστημένος με την απόδοσή μου, ανεξάρτητα από το

αν σκοράρω ή όχι.

Πάντα θέλω περισσότερα.

Πώς ήταν τα παιδικά σου χρόνια;

Ήταν περίπλοκη κατάσταση στην Αγκόλα. Είχα πρόβλημα με τους γονείς μου. Ήθελαν να πάω σχολείο, αλλά εγώ ήθελα να παίξω ποδόσφαιρο. Δεν ήταν πως ήμουν δυστυχισμένος, αλλά ήταν πολύπλοκο.

Δεν ήξεραν ή δεν πίστευαν ότι θα γινόσουν ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής;

Ο πατέρας μου το ήξερε γιατί έπαιζε φούτσαλ και έβλεπε ότι είχα προοπτική. Η μητέρα μου όμως δεν ενδιαφερόταν γι’ αυτό, δεν βλέπει ποδόσφαιρο. Άρ-

χισε να το αποδέχεται όταν με είδε στην τηλεόραση στην εθνική ομάδα της Αγκόλας. Τότε κατάλαβε ότι είμαι καλός και πως μπορεί να είναι το επάγγελμά μου το ποδόσφαιρο.

Πού αγωνίστηκες πριν έρθεις στην Κύπρο;

Έχω αγωνιστεί για τη Leixoes από τη 2η κατηγορία της Πορτογαλίας και για την Petro de Luanda στην 1η κατηγορία της Αγκόλας.

Όταν ήσουν παιδί ποιος ήταν το είδωλό σου;

Μου άρεσε ο Στέρλινγκ. Αλλά για μένα, ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών ήταν ο Ρονάλντο.

Πως αισθάνεσαι που βρίσκεσαι τόσο μακριά από το σπίτι σου;

Λείπω πολύ στη μητέρα μου. Μου τηλεφωνεί κάθε

μέρα. Μερικές φορές δεν θέλω να της μιλήσω

επειδή δεν θέλω να ακούω «μου λείπεις», με κάνει να αισθάνομαι άσχημα. Είναι δύσκολο να βρίσκομαι μακριά από την οικογένειά μου. Έχω έναν

αδελφό 5 ετών, μια αδελφή που είναι μεγαλύτερη

από μένα και πονάει το ότι βρίσκομαι μακριά τους.

ΜΑΪΟΣ 2023 I 35 Q&A: FELIX VA

Q&A: FELIX VA

Αισθάνομαι

ευλογημένος

και τυχερός

που βρίσκομαι εδώ.

Θα κάνω τα πάντα

για αυτόν τον σύλλογο.

Σε σχέση με τη γλώσσα, βελτιώνεσαι;

Μπορώ απλά να πω καλημέρα, καλησπέρα, καλά, καληνύχτα.

Ποιες είναι οι διαφορές που διακρίνεις μεταξύ του κυπριακού πρωταθλήματος, του πορτογαλικού και του πρωταθλήματος της Αγκόλας;

Νομίζω ότι αυτά τα δύο χρόνια το κυπριακό πρωτάθλημα έχει γίνει πιο δύσκολο. Και είναι καλό να αναβαθμιζόμαστε σε ένα πιο ψηλό επίπεδο.

Πώς αντιμετωπίζουν οι οπαδοί το ποδόσφαιρο στην Αγκόλα;

Στην Αγκόλα, οι οπαδοί είναι λίγο περίεργοι. Όταν κερδίζεις είναι ωραία, αλλά όταν χάνεις είναι μεγάλο πρόβλημα. Επειδή είναι μεγάλοι σύλλογοι και δεν ανέχονται την ήττα. Το ποδόσφαιρο δεν είναι τόσο ποιοτικό όπως εδώ και αν δεν φύγεις νωρίς, τότε δεν θα μπορείς να βελτιωθείς. Υπάρχουν λεφτά αλλά δεν υπάρχουν υποδομές.

Πως θα περιέγραφες τον εαυτό σου ως άνθρωπο

και ως ποδοσφαιριστή;

Ως άτομο, είμαι χαμηλών τόνων, δεν μου αρέσει

να μιλάω πάρα πολύ. Δεν είμαι επιθετικός τύπος

και δεν μου αρέσει να προκαλώ προβλήματα σε άλλους ανθρώπους. Θέλω να είμαι καλά με όλους.

Ως ποδοσφαιριστής ξεχωρίζω για την ταχύτητά μου και για το ύψος μου (γέλια).

Υπάρχει ειδική προπόνηση για την ταχύτητα; Κάνεις κάτι διαφορετικό για να είσαι γρήγορος;

Νομίζω ότι αυτό είναι φυσικό, έμφυτο. Αλλά από τότε που ήρθε ο νέος προπονητής υπάρχει πάντα

ένα μέρος της προπόνησης το οποίο επικεντρώ-

νεται μόνο στην ταχύτητα και στην αντίδραση. Πιστεύω ότι αυτό βοηθά και είναι σημαντικό.

Πιστεύεις ότι το ύψος σου επηρεάζει το παιχνίδι σου;

Νομίζω ότι είναι καλό γιατί μερικές φορές όταν αντιμετωπίζω ψηλούς αντιπάλους μπορώ να περάσω από κάτω τους (γέλια). Γενικότερα με βοηθά και στην ισορροπία και δυσκολεύονται να με μαρκάρουν.

Σε ποια άλλη θέση μπορείς να παίξεις;

Δεύτερος επιθετικός, όταν έπαιζα στην Αγκόλα

ήμουν πολύ καλός σε αυτή τη θέση κατάφερα να

πετύχω πολλά γκολ. Μπορώ επίσης να αγωνιστώ και ως wing.

Η πιο περίεργη θέση που χρειάστηκε να παίξεις;

Δεξί μπακ και αριστερό μπακ. Χρειάζεται πολύ τρέξιμο και για να είμαι ειλικρινής είμαι λίγο τεμπέλης για αυτές τις θέσεις αφού πρέπει να είμαι συνέχεια συγκεντρωμένος και να μαρκάρω τον αντίπαλο εξτρέμ.

Ποιος είναι ο πιο διάσημος Αγκολέζος ποδοσφαιριστής;

Νομίζω ο Μανούσο Γκονσάλβες ο οποίος αγωνίστηκε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Και ο Μάρκο Αϊρόσα ο οποίος αγωνίστηκε στην Κύπρο πριν από μερικά χρόνια.

ΛΕΜΕΣΟΣ

Σε ποια πλευρά της επίθεσης προτιμάς να αγωνίζεσαι; Αριστερά ή δεξιά;

Τώρα αισθάνομαι με περισσότερη αυτοπεποίθηση

να αγωνίζομαι στη δεξιά πλευρά. Αλλά όταν ήμουν

πιο νέος προτιμούσα αριστερά. Ωστόσο δεν έχω κανένα πρόβλημα να παίξω είτε αριστερά είτε δεξιά.

36 I ΑΠΟΛΛΩΝ

Τι σήμαινε για σένα το γεγονός ότι ο Απόλλωνας επέδειξε ενδιαφέρον για σένα;

Χαίρομαι που βρίσκομαι σε αυτόν τον μεγάλο σύλλογο, μην ξεχνάμε ότι ήρθα στον πρωταθλητή. Αυτό ήταν ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα μου.

Έφυγες από την Πάφο επειδή ήθελες ή υπήρχε πρόταση από τον Απόλλωνα;

Ήθελα να φύγω από την Πάφο. Ήθελα μια νέα πρόκληση. Η Πάφος είναι καλός σύλλογος αλλά δεν έχει την ίδια ιστορία και το ίδιο αριθμό φιλάθλων όπως τον Απόλλωνα. Ποτέ δεν ένιωσα αυτή την ατμόσφαιρα που ζω σε αυτή την ομάδα. Μου έλειπε αυτό γιατί έπαιζα σε ένα μεγάλο σύλλογο στην Αγκόλα με πολλούς οπαδούς. Όταν ήρθε ο Απόλλωνας με αυτή την πρόταση δεν το σκέφτηκα τόσο πολύ.

Πώς ένιωσες όταν υπέγραψες συμβόλαιο με τον Απόλλωνα;

Αισθάνομαι ευλογημένος και τυχερός που βρίσκο-

μαι εδώ γιατί είναι ένας μεγάλος σύλλογος. Θέλω

απλά να πω ευχαριστώ που είμαι μέλος αυτής της ομάδας και να το απολαύσω. Θα κάνω τα πάντα για αυτόν τον σύλλογο. Κάθε παίκτης στην Κύπρο θέλει να είναι εδώ, στον Απόλλωνα.

γεμάτο οπαδούς και πρέπει

για να αγωνιστούμε

ακόμη καλύτερα.

Πώς ήταν η πρώτη φορά που είδες τους οπαδούς του Απόλλωνα ειδικά στο νέο γήπεδο;

Απίστευτα όμορφα. Αυτό είναι ένα σπουδαίο γήπεδο, επειδή μπορεί να είναι γεμάτο κάθε φορά. Δεν μου αρέσει να πηγαίνω στο γήπεδο και να μην ακούω τίποτα. Νιώθω νευρικότητα όταν το γήπεδο είναι άδειο.

Σου αρέσει ο τρόπος που οι οπαδοί υποστηρίζουν την ομάδα;

Σίγουρα. Μου αρέσει γιατί ακόμα και αν έχουμε κακή απόδοση μας υποστηρίζουν μέχρι το τέλος. Όταν χάνουμε φωνάζουν, είναι φυσιολογικό. Δεν μου αρέσει όταν είναι ήσυχοι κατά τη διάρκεια του αγώνα όταν χάνουμε. Χρειαζόμαστε αυτή την ενέργεια μέχρι το τέλος. Ακόμη κι όταν δεν τα πηγαίναμε καλά και είχαμε στόχο να μπούμε στην πρώτη εξάδα, οι οπαδοί μας έσπρωχναν και μας έδωσαν κίνητρο. Και δες, τα καταφέραμε. Τώρα έχουμε άλλον στόχο και ελπίζω να τα καταφέρουμε.

Κάθε φορά πριν το παιχνίδι ο προπονητής μας λέει:

«Θα παίξουμε σε ένα γήπεδο γεμάτο οπαδούς και

πρέπει να παίξουμε γι’ αυτούς γιατί πιστεύουν σε εμάς». Έτσι μας δίνει κίνητρο για να αγωνιστούμε ακόμη καλύτερα.

ΜΑΪΟΣ 2023 I 37
Κάθε φορά πριν το παιχνίδι
ο προπονητής μας λέει:
«Θα παίξουμε σε ένα γήπεδο
να παίξουμε γι’ αυτούς
γιατί πιστεύουν σε εμάς».
Έτσι μας δίνει κίνητρο

Οι ομάδες δεν έχουν

Ποιο είναι το καλύτερο παιχνίδι που έχεις κάνει μέχρι στιγμής;

Νομίζω αυτό με την ΑΕΛ όταν κερδίσαμε με 2-0. Ήμουν αρκετά καλός πιστεύω και ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι για μας.

Αισθάνεσαι ότι είσαι καλύτερος και με περισσότερη αυτοπεποίθηση φέτος σε σχέση με πέρσι;

Νομίζω ότι μπορώ να δώσω περισσότερα. Μπορώ να βελτιωθώ περισσότερο. Είμαι διαθέσιμος να μάθω. Αυτό που πρέπει να κάνω είναι να δουλέψω πολύ, σκληρά και μέχρι να φτάσω σε ένα καλό επίπεδο.

Ποιο ήταν το πιο δύσκολο πράγμα που αντιμετώπισες στην προσαρμογή σου εδώ;

Όταν είσαι νεοφερμένος σε ένα κλαμπ πρέπει να γνωρίσεις νέους ανθρώπους, να ξέρεις πώς να παίζεις μαζί τους και να έχεις επαφή με όλους αυτούς. Χρειάζεσαι χρόνο για να πετύχει. Για παράδειγμα να γνωρίζω τις κινήσεις του Πίττα και που θέλει τη μπάλα όταν κινείται. Είναι μερικά πράγματα μικρά μικρά που έχουν τη σημασία τους.

Και το γεγονός ότι είχαμε διαφορετικούς προπονητές το έκανε ακόμη πιο δύσκολο για σας.

Είχε διαφορές στη νοοτροπία, αλλά ο τρόπος που παίζουμε είναι αρκετά παρόμοιος. Τόσο στον προηγούμενο προπονητή όσο και στον τωρινό αρέσει η ένταση. Όταν πρέπει να προσαρμοστούμε γρήγορα, προσαρμοζόμαστε γρήγορα. Αυτό συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Οι ομάδες δεν έχουν πολύ χρόνο, κυλάνε οι αγωνιστικές και οι στόχοι μπορεί να χαθούν γρήγορα. Πρέπει να προσαρμοστούμε άμεσα κι άλλωστε αυτή είναι η δουλειά μας.

Είσαι ευχαριστημένος με την απόδοσή σου ή αισθάνεσαι ότι μπορείς να προσφέρεις περισσότερα;

Πάντα σκέφτομαι ότι πρέπει να προσφέρω περισσότερα. Ποτέ δεν είμαι ευχαριστημένος με την απόδοσή μου, ανεξάρτητα από το αν σκοράρω ή όχι. Πάντα θέλω περισσότερα. Είμαι εδώ με έμπειρους και καλούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι μπορούν να με βοηθήσουν να βελτιωθώ, οπότε πρέπει να δουλέψω. Ποτέ δεν θα πω «είμαι καλός, οκ» και να εφησυχάσω. Πάντα σκέφτομαι ότι πρέπει να βελτιώνομαι και να γίνομαι καλύτερος.

ΛΕΜΕΣΟΣ

38 I ΑΠΟΛΛΩΝ
πολύ χρόνο, κυλάνε οι αγωνιστικές
και οι στόχοι μπορεί να χαθούν γρήγορα. Πρέπει να προσαρμοστούμε άμεσα κι άλλωστε αυτή είναι
η δουλειά μας.

Q&A: FELIX VA

Αυτό που έφερε ο προπονητής είναι πειθαρχεία

και αυτοπεποίθηση

σε

Ποια είναι η γνώμη σου για τον προπονητή;

Νομίζω ότι είναι καλός προπονητής γιατί είναι σοβαρός. Λέει αυτό που έχει να πει ευθέως και δεν κρύβεται. Μας βοηθάει πολύ να είμαστε καλοί σε αυτό το κομμάτι της σεζόν. Είναι πολύ καλός και ως άνθρωπος.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που άλλαξε;

Το πρώτο πράγμα που έκανε, ήταν ότι με έβγαλε εκτός αποστολής στο πρώτο του παιχνίδι (γέλια).

Επειδή άργησα να έρθω στην προπόνηση. Ήταν η πρώτη μου φορά που άργησα ποτέ στην προπόνηση και ήταν την πρώτη μέρα του νέου προπονητή. Άλλαξε η ώρα της προπόνησης και δεν το είδα. Ήταν δικό μου φταίξιμο. Σίγουρα θα του έκανα καλή πρώτη εντύπωση (γέλια). Αυτό που έφερε όμως ήταν πειθαρχεία και αυτοπεποίθηση σε όλους στην ομάδα.

Ποιος είναι ο παίκτης με τον οποίο είστε πιο κοντά;

Έχω καλές σχέσεις με όλους. Δεν έχω πρόβλημα με κανένα. Αλλά αισθάνομαι πιο άνετα με τους ποδοσφαιριστές που μιλάνε Πορτογαλικά όπως οι Ρομπέρζ, Πεϊσότο, ακόμη και ο Χάμπος μιλάει λίγο πορτογαλικά επειδή έχει παίξει εκεί μια σεζόν. Με τον Κολ έχω καλή σχέση επειδή μιλάει ισπανικά και τον καταλαβαίνω. Με τον «Ντίγκι» επίσης είμαστε κοντά, αλλά γενικότερα με όλους τα πάω καλά. Είμαστε ένα καλό γκρουπ.

ΛΕΜΕΣΟΣ

Ποιος είναι ο πιο αστείος τύπος στην ομάδα;

Ο Χάμπος και ο Κολ είναι οι τύποι που ξεχωρίζουν.

Είναι σαν δίδυμοι μέσα στην ομάδα. Ο ένας αντιγράφει τον άλλο και σπάζουν πολλές πλάκες. Ο Ντιγκινί είναι επίσης πολύ αστείος. Αυτοί πάνω κάτω μιλούν

περισσότερο από όλους. Ο Ρομπέρζ φυσικά είναι μεγάλο πειρακτήρι, δεν αφήνει κανέναν ήσυχο.

Ποια είναι η αγαπημένη σου στιγμή στον Απόλλωνα μέχρι στιγμής;

Νομίζω ότι αυτό το κομμάτι της σεζόν είναι η καλύτερη περίοδος για όλη την ομάδα. Παίζουμε πολύ καλά, φέρνουμε θετικά αποτελέσματα κι αυτό φέρνει ευφορία και στα αποδυτήρια. Είμαστε πιο χαρούμενοι και η ατμόσφαιρα είναι καλύτερη. Αυτή

είναι η καλύτερη μου στιγμή.

40 I ΑΠΟΛΛΩΝ
όλους στην ομάδα.

Νιώθω απογοητευμένος

γιατί πιστεύω

ότι αν είχαμε ξεκινήσει έτσι, θα ήμασταν πρωταθλητές.

Τώρα πρέπει

να

Με ποιους τρόπους μπορεί να βελτιωθεί η ομάδα, ιδίως στην επίθεση;

Μπορούμε να βελτιώσουμε πολλά πράγματα. Την

τελική πάσα, τις αποφάσεις μας. Κι εγώ προσωπι-

κά θα πρέπει να βελτιωθώ σε αυτούς τους τομείς.

Πρέπει να γίνω καλύτερος στην τελική μου απόφαση και τη σέντρα μου. Επειδή έχουμε έναν πολύ

καλό επιθετικό όπως ο Πίττας, ο οποίος για μένα

είναι εκπληκτικός και δεν τον εκμεταλλευόμαστε πλήρως. Πρέπει να του δίνουμε περισσότερες φορές τη μπάλα μέσα στην περιοχή για να πετύχει περισσότερα γκολ.

Γενικότερα όμως πως αισθάνεστε για τη φετινή σεζόν; Είμαστε οι περσινοί πρωταθλητές και τώρα κινδυνεύουμε να μείνουμε εκτός Ευρώπης.

Είναι πιο ανταγωνιστικό το φετινό πρωτάθλημα από πέρυσι;

Ναι. Οι ομάδες έχουν περισσότερη ποιότητα. Είναι πιο δύσκολο και πιο ανταγωνιστικό. Και υπάρχουν πιο ποιοτικοί ποδοσφαιριστές που έρχονται εδώ, κι αυτό είναι καλό για το πρωτάθλημα.

Τον Σαρφό. Είναι πολύ ποιοτικός ποδοσφαιριστής.

Ποια είναι τα συναισθήματα των παικτών όταν βλέπετε βία στα γήπεδα;

Δεν μας αρέσει αυτό γιατί το ποδόσφαιρο σημαίνει να είσαι χαρούμενος και να το απολαμβάνεις. Στα γήπεδα έχουμε παιδιά και είναι επικίνδυνο γι’ αυτά.

Το γήπεδο θα πρέπει να είναι ένα καλό και ασφαλές μέρος για να διασκεδάζουν.

Ποιον παίκτη από το κυπριακό πρωτάθλημα θα ήθελες, αν μπορούσες, να φέρεις στον Απόλλωνα; Νιώθω απογοητευμένος γιατί πιστεύω ότι αν είχαμε ξεκινήσει έτσι θα ήμασταν πρωταθλητές τώρα. Η μόνη ομάδα που δεν κερδίσαμε είναι ο Άρης. Αν δεν χάναμε τα παιχνίδια με τον Άρη και την Πάφο πίστευα ότι θα κατακτούσαμε και το πρωτάθλημα! Είχαμε το μομέντουμ, την ορμή και τη φόρα για να το πάρουμε. Δυστυχώς ηττηθήκαμε. Τώρα πρέπει να παλέψουμε για να βγούμε στην Ευρώπη.

ΜΑΪΟΣ 2023 I 41
παλέψουμε για να βγούμε στην Ευρώπη.

Q&A: FELIX VA

Νομίζω ότι η πιο δύσκολη ομάδα του πρωταθλήματος ήταν ο Άρης γιατί δεν κερδίσαμε ούτε μια φορά. Σε ότι αφορά προσωπικό αντίπαλο θα έλεγα τον Γιαγκό

Πώς αισθάνθηκες όταν αντιμετώπισες την προηγούμενη σου ομάδα;

Ένιωσα καλά για να είμαι ειλικρινής. Ήθελα να τους αποδείξω ότι είμαι καλός ποδοσφαιριστής. Πάντοτε

έχω κίνητρο να αγωνίζομαι καλά αλλά κόντρα στην Πάφο το αισθάνομαι ακόμη πιο έντονα.

Θέλεις να παραμείνεις στο πρωτάθλημα της Κύπρου ή στοχεύεις ακόμη πιο ψηλά;

ερώτηση. Αν είναι καλύτερο πρωτάθλημα

από το κυπριακό, σίγουρα, κάθε παίκτης θέλει να

κάνει αυτό το βήμα στην καριέρα του. Εγώ πρέπει

να δουλέψω για να πετύχω αυτόν τον στόχο.

Εσύ απολαμβάνεις το ποδόσφαιρο ή είναι απλώς μια δουλειά;

Όχι, δεν είναι απλά μια δουλειά. Ναι, μερικές φορές

Γιατί πανηγύρισες το γκολ που πέτυχες εναντίον της Πάφου στον πρώτο γύρο;

Το πανηγύρισα λόγω του προέδρου της αντίπαλης

ομάδας. Δεν ήταν δίκαιος μαζί μου. Δεν με σεβά-

στηκε και ένιωσα ότι δεν έπρεπε να τον σεβαστώ ούτε κι εγώ λόγω της συμπεριφοράς του προς το πρόσωπό μου.

Πώς είναι η σχέση σου με τον Κβίντα; Ρωτώ λόγω της αψιμαχίας σας στον τελευταίο μεταξύ μας αγώνα.

Είναι φίλος μου. Έίχε αυτή τη συμπεριφορά επει-

δή ήταν ο αρχηγός και ήθελε να υπερασπιστεί την ομάδα που αγωνίζεται. Έχω πολλούς φίλους στην ομάδα όπως οι Ζάιρο, Κβίντα και ο Όνι Βαλακάρι.

είναι δύσκολο, αλλά είναι πολύ σημαντικό να απολαμβάνεις τα πράγματα που κάνεις. Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς το ποδόσφαιρο. Στα 18, για παράδειγμα, το απολάμβανα περισσότερο.

Τώρα υπάρχει μεγαλύτερη πίεση, περισσότερος ανταγωνισμός. Είναι διαφορετικό.

Ποια είναι η αγαπημένη σου στιγμή στον Απόλλωνα μέχρι στιγμής;

Νομίζω ότι αυτό το κομμάτι της σεζόν είναι η καλύτερη περίοδος για όλη την ομάδα. Παίζουμε πολύ καλά, φέρνουμε θετικά αποτελέσματα κι αυτό φέρνει ευφορία και στα αποδυτήρια. Είμαστε πιο χαρούμενοι και η ατμόσφαιρα είναι καλύτερη. Αυτή είναι η καλύτερη μου στιγμή.

42 I ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΣ
Νομίζω ότι αυτό το κομμάτι της σεζόν είναι η καλύτερη περίοδος για την ομάδα.
του Άρη. Ποιος είναι ο πιο σκληρός αντίπαλος που είχες; Μέσι. Μέσι ή Ρονάλντο; Θέλω να μάθω, αλλά είναι δύσκολο. Τα ελληνικά γράμματα, είναι τελείως διαφορετικά και αυτό από μόνο του το κάνει εξαιρετικά δύσκολο. Θέλεις να μάθεις ελληνικά; Δεν υπάρχει κανένας ιδιαίτερος λόγος. Ήταν διαθέσιμο και το πήρα. Γιατί φοράς το νούμερο 23;
Καλή

Τι σου αρέσει να κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου;

Τις περισσότερες φορές βλέπω ταινίες, μιλάω με την οικογένειά μου. Μερικές φορές πηγαίνω σε μερικά μέρη για καφέ ή φαγητό αλλά κυρίως είμαι σπίτι.

Ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης με τον οποίο έπαιξες στην καριέρα σου;

Ο Jason Pancheon, ποδοσφαιριστής με τεράστια καριέρα στην Premier League.

Ποιο είναι το καλύτερο στάδιο στο οποίο έχεις αγωνιστεί ποτέ;

Το στάδιο AFAS στην Ολλανδία και το Sammy Ofer

στο Ισραήλ.

Q&A: FELIX VA

Αν είχες την ευκαιρία να επιλέξεις οποιαδήποτε

ομάδα σε όποιο πρωτάθλημα του κόσμου για να

αγωνιστείς, ποια θα διάλεγες;

Υποστηρίζω τη Λίβερπουλ, οπότε θα την επέλεγα.

Ποιο είναι το καλύτερο στάδιο στο οποίο έχεις αγωνιστεί ποτέ;

Το στάδιο AFAS στην Ολλανδία και το Sammy Ofer στο Ισραήλ.

Αν δεν ήσουν ποδοσφαιριστής, τι δουλειά θα έκανες;

Δεν μπορώ να τραγουδήσω αλλά μου αρέσει η

μουσική. Μου αρέσει πάρα πολύ η άφρομπιτ. Είναι

μείγμα αφρικάνικης μουσικής.

ΜΑΪΟΣ 2023 I 43

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Γεύμα με Χάμπο Κυριάκου και Ιωάννη Πίττα

στο εστιατόριο Karmela!

Την ευκαιρία για να συναντήσετε τους δύο εκ των αρχηγών της ομάδας μας Χάμπο Κυριάκου και Ιωάννη Πίττα σας δίνει το περιοδικό ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΣ σε συνεργασία με το εστιατόριο Karmela.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γράψετε κάτω από τη σχετική ανάρτηση στο Facebook και στο Instagram με ποιον φίλο σας θα θέλατε να πάτε για γεύμα.

Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη (24/05) και οι δύο νικητές οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να πάνε στο γεύμα μαζί με ακόμη ένα φίλο τους θα προκύψουν μετά από κλήρωση.

Οι δύο τυχεροί θα ανακοινωθούν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του Απόλλωνα καθώς επίσης και στο επόμενο τεύχος του περιοδικού μας.

Γνωρίστε τους Χάμπο και Ιωάννη, φωτογραφηθείτε και συνομιλήστε μαζί τους σε ένα γεύμα το οποίο θα γίνει μια αξέχαστη εμπειρία για εσάς!

Θερμές ευχαριστίες στο εστιατόριο Karmela για την προσφορά του.

44 I ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
44 I ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΣ
ΜΑΪΟΣ 2023 I

BLUE KIDS

BLUE KIDS στην κερκίδα

ΑΠΟΛΛΩΝ
APOLLON BLUE KIDS
48 I ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΣ Ευχαριστούμε και στηρίζουμε τους χορηγούς μας!
MAJOR SPONSOR
OFFICIAL SPONSORS OFFICIAL SUPPORTERS