AMGZ56 - setembre 20

Page 1

AnoiaMagazín

OCI, CULTURA, GASTRONOMIA COMERÇ DE PROXIMITAT #56 SETEMBRE 2020

ENTREVISTA

RAQUEL CAMACHO, DIRECTORA DE LA GASPAR, ESCOLA D'ART I DISSENY D'IGUALADA CARTELLERA

MERCAT DE LLETRES. CINEMA. TEATRE. EXPOSICIONS. SECCIONS

PUNT DE LLIBRE. LA RECEPTA DE LA BET. GUIA DE RESTAURANTS. POSTALS DE L'ANOIA.04 17

10 12

issuu.com/anoiamagazin

|

16

facebook.com/anoiamagazin

23

UNA PUBLICACIÓ DE PRETEXT, SERVEIS DE PUBLICITAT SLU. EDITOR: PERE RIBALTA. COL·LABORADORS: XAVIER CALVET, ALBERT COMPTE, ELISABET FLORENSA, VICENS MARTÍN. FOTOGRAFIA DE PORTADA: ANOIA TURISME PUBLICACIÓ ASSOCIADA A L'AMIC (ASSOCIACIÓ DE MITJANS D'INFORMACIÓ I COMUNICACIÓ) Contacte: 619 786 011 · anoiamagazin@gmail.com AMGZ#56 SETEMBRE 2020

3


E N T R E V I S TA

RAQUEL CAMACHO, DIRECTORA DE LA GASPAR

'EL MÉS IMPORTANT ÉS LA CREATIVITAT I ESCOLLIR LES EINES ADEQUADES PER DESENVOLUPAR-LA' L'ESCOLA OBERTA DE LA GASPAR OFEREIX MÉS DE 30 PROPOSTES EDUCATIVES EN ART, TECNOLOGIA I ARTESANIA EN PELL

4

AMGZ#55 AGOST 2020


E N T R E V I S TA

Escola Oberta són els itineraris d’ensenyament artístic en treballs manuals, tecnologia i artesania en pell i cuir, que La Gaspar ofereix com a complement educatiu a les tardes. Els cursos es divideixen per disciplines i també per edats, a partir de 4 anys fins a primària, itineraris pensats per a alumnes de secundària fins a batxillerat i més de 20 propostes per a alumnes majors de 18 anys. La línia educativa es complementa amb itineraris teòric-pràctics per apropar el món de l’art i el disseny a docents i apassionats de l’art. Hem parlat amb la Raquel Camacho (Igualada, 1976), directora de l’escola La Gaspar i Doctora en Disseny per conèixer les propostes d’aquest any, marcat per l’adaptació dels cursos en els més petits, l’ensenyament online dels itineraris tecnològics i la possibilitat d’inscriure’s, excepte en els cursos per a docents, en qualsevol moment de l’any “si hi ha places disponibles”.

Entrevista: Albert Compte | Fotografies: Vicens Martin

Què és l’Escola oberta? És un projecte creatiu amb una doble vessant, d’una banda com a complement dels estudis reglats que ofereix La Gaspar i d’altra banda, és una línia d’ensenyament que donem a tothom qui vulgui complementar la seva formació i que pel motiu que sigui, no poden fer un curs reglat. S’ofereixen disciplines tecnològiques, digitals o en artesania i són cursos que poden durar entre una hora i mitja per als més petits i fins a 2 hores i mitja, en el cas dels cursos d’artesania en pell i cuir per a adults.

Durant el darrer quadrimestre ens vam poder adaptar i l’experiència va ser molt bona. Per exemple, l’edició en vídeo feta amb Adobe Premiere, l’animació en 2D amb Adobe After Effects o crear models 3D per a pel·lícules són cursos que d’entrada, ja s’han ofert a distància.

Quins itineraris ofereixen per als més petits? Dels 4 als 11 anys tenim el curs Sentits, que degut a la Covid-19 substitueix provisionalment el Musicart. Es tracta d’un programa on es treballa la sensibilització, a través de l’eix vertebrador de l’expressió artística. També oferim els cursos Tic Tac, Explora i Descobreix, tres propostes més per a infantil i primària.

Amb independència del sistema operatiu que faci servir l’alumne? Exacte. Els cursos tecnològics els fem a través de les llicències oficials. Els alumnes també tenen a casa seva el seu programari. Són un alumnat que no només venen a fer dues hores, sinó que hi dediquen molt més temps, posen molta passió pel què volen fer i es passen moltes hores treballant a casa. I en previsió que pugui passar alguna cosa, per exemple, en el cas que ens confinessin, ens hem preparat perquè tots els cursos es puguin continuar des de casa.

Han previst altres modificacions relacionades amb la Covid-19 per aquest any? Els cursos tecnològics ja els oferim online.

I en quant als itineraris per a adults? Tant per a joves a partir de secundària com per a adults, l’oferta són els cursos

AMGZ#55 AGOST 2020

5


E N T R E V I S TA

tecnològics que et comentava, els artístics i els d’artesania en pell. De fet, som l’única escola de Catalunya que oferim cursos reglats i tallers vinculats amb la creació en pell i cuir. Per aquesta tasca se’ns va concedir el Premi Nacional d’Artesania Prestigia. Els cursos no reglats de l’Escola oberta són l’Open Leather i un taller de patronatge i disseny en pell, els quals duren una mica més, dues hores i mitja. L’alumnat aprèn a fer el seu disseny en pell, a treballar-lo i també se l’introdueix en la 'neo-artesania'.

SOM L’ÚNICA ESCOLA DE CATALUNYA QUE OFERIM CURSOS REGLATS I TALLERS VINCULATS AMB LA CREACIÓ EN PELL I CUIR. PER AQUESTA TASCA SE’NS VA CONCEDIR EL PREMI NACIONAL D’ARTESANIA PRESTIGIA

A part dels tallers en pell, Escola oberta ofereix altres singularitats? Des de l’any passat hem creat una línia específica per a professorat. A nivell comarcal hem obert una línia de suport per a docents

6

AMGZ#56 SETEMBRE 2020


E N T R E V I S TA

aportem, com pot ser aprendre els passos per dissenyar un logotip i el procés per crear-lo. Des de La Gaspar ofereixen cursos de treballs manuals i creació digital. Han d’anar acompanyats l’un de l’altre? Les dues coses són importants. En el treball manual hi ha una part de pensar, prèvia, de com enfocar la creativitat. Un ordinador no pensa, és una eina més. Primer cal raonar, esbossar i tenir clara la idea per executar el què es vulgui fer. El més important és la creativitat i escollir les eines adequades per desenvolupar-la. Són dues disciplines que van de la mà i no és més important una o altra, dependrà també de la branca que l’alumne esculli. Un curs 3D té també una part metodològica per aprendre a encarar un projecte.

d’infantil i primària en quant a educació visual i plàstica, a partir de demandes que ens van arribar. Oferim eines per a joves i adults, com és primer un itinerari de Formació artísticoplàstica, d’octubre a febrer i el complementem amb Aprendre a mirar l’art, de febrer a final de curs. No està només enfocat als docents, ni s’ha de cursar en aquest ordre, però sí que és l’únic curs d’Escola oberta estructurat en dos quadrimestres. En aquest sentit també ofereixen continguts amb el programa Aire. Sí. A través del programa de l’Ajuntament d’Igualada oferim formació no reglada i ajuda a les escoles de primària. Per exemple, si se’ns demana des d’un centre, complementem el seu curs amb exercicis específics que

Si bé tenen previst cursos a distància es plantegen publicar tutorials audiovisuals? En principi, no ens ho hem plantejat. Aquest any iniciem els cursos online i veurem cap a on anem. Ho provarem també amb els cursos reglats, els quals seran semipresencials. Això vol dir que els professors hauran de donar el contingut per capítols, perquè l’alumne a casa seva pugui seguir els continguts disponibles per fer-ho a casa. Ens hem trobat que molt de l’alumnat de l’Escola oberta prima l’assistència presencial, sobretot en els cursos de treballs manuals. Es plantegen fer itineraris amb idiomes? Comencem un programa internacional, treballant amb els Erasmus a nivell reglat. En quant a estudis no reglats, l’oferta a distància és ja tan gran que com a escola, amb els mitjans que tenim, no ens plantegem aquesta línia d’ensenyament. Podríem fer-ho en els cursos en pell, com a referent que som. ◊

AMGZ#56 SETEMBRE 2020

7


A C T U A L I TAT

EL TEATRE DE L’AURORA REOBRE LES PORTES El teatre reobre amb una programació amb fort accent anoienc que reafirma l’aposta de l’Aurora per donar suport i visibilitat al talent local. A partir del dilluns 14 de setembre es podrà consultar tota la programació a la pàgina web del teatre.

Després de sis mesos tancat per la crisi sanitària, el Teatre de l’Aurora torna a obrir portes amb la programació setembre/desembre 2020. A partir del dilluns 14 es podrà consultar tota la programació al web del teatre i s’obrirà la compra d’entrades a través d'una millorada plataforma de venda. La programació inclourà catorze propostes de teatre, teatre d’humor, musical i els cicles Música de primera fila i Km.0. A més, l’Aurora tornarà a ser seu del Festival El Més Petit de Tots. En aquest moment tan delicat, el teatre ha decidit apostar més que mai per companyies i artistes de la comarca, reafirmant la

8

seva aposta per donar suport i visibilitat al talent local. L’Aurora estrenarà Molotov, de David Pintó i Joan Valentí; Sota Sola de Ka Teatre i La farmaciola del malalt imaginari amb l’actor Jordi Hervàs i el director Marc Hervàs. També es podrà veure La lleugeresa i altres cançons de Teatre Nu; Denarius World dels pierencs PuntMoc, La Tresquera de La Remeiera amb l’actriu tousenca Mònica Torra i El rei de casa de Farrés Brothers i cia, entre d’altres propostes. La programació començarà el 18 i 19 de setembre amb Accions de resistència de la Cia. Susanna Barranco.

AMGZ#56 SETEMBRE 2020


Yoga per a tothom! sadhanacentredeyoga.com 612 255 831 Av Barcelona 182 A local 1 - Igualada

TORNA A L’ESCOLA AMB BUFF®

FACTORY STORE BUFF®

C/França, 18 08700 Igualada

Divendres, de 10h a 15h i de 17h a 20.30h Dissabtes, de 10h a 14h i de 17h a 20.30h

AMGZ#56 SETEMBRE 2020

9


C U LT U R A C A R T E L L E R A

c i ne m a

ex pos i ci ó

LA INNOCÈNCIA

PAISATGES I RACONS DE L’ANOIA

ATENEU CINEMA (CICLE GAUDÍ) DIJOUS 10 DE SETEMBRE A LES 20H

La Lis és una adolescent que somnia convertir-se en artista de circ i escapar del seu poble, malgrat que per aconseguir-ho haurà d’enfrontar-se als seus pares. És estiu i la Lis es passa el dia flirtejant en secret amb el seu xicot, uns anys més gran que ella. A l’inici de la tardor, descobrirà que està embarassada.

SALA D’EXPOSICIONS DE LA TENERIA FINS AL 18 DE SETEMBRE

Des del dia 25 d’agost i fins el 18 de setembre es pot visitar l’exposició de fotografies de paisatges de la comarca de l’Anoia, obra de Joan Felip i Joan Sala. Els autors han recorregut tota la comarca per fotografiar racons i indrets de tots els municipis.

Ara pots ser de la Mútua

Ara, a partir dels 65 anys, també podem fer-nos de la Mútua

ASSISTÈNCIA 65 PLUS Per 34,60 € al mes, podran gaudir de la millor Assistència Sanitària Ambulatòria a MIPS Centres Mèdics

Passeig Verdaguer, 120 · Tel. 938 032 796 ·Igualada · www.lamutua.net

10

AMGZ#56 SETEMBRE 2020


C U LT U R A C A R T E L L E R A

e s d eve n iments

Teatr e

FIRANOIA

ACCIONS DE RESISTÈNCIA

IGUALADA DEL 25 AL 27 DE SETEMBRE

DISSABTE 18 I DIUMENGE 19 DE SETEMBRE

El gran aparador que cada any mostra la diversitat i potència del nostre teixit comercial i empresarial. En aquesta edició de FirAnoia podràs gaudir de la suma de quatre fires en un cap de setmana: la Fira Multisectorial, l’Automercat, la Fira d’Artesania i el Mercat d’Antiguitats.

La Cia. Susanna Barranco presenta un impactant espectacle que mostra una societat futura on néixer, viure, treballar i morir esdevenen una peça més de l’intercanvi mercantil. L’obra, finalista del Premi BBVA de Teatre 2020, estava programada pel mes d’abril però es va suspendre a causa de la crisi sanitària.

TEATRE DE L’AURORA

La tranquil·litat no té preu! PORTA’NS LA TEVA PÒLISSA DE VIDA ACTUAL I ET GARANTIM UNA

REBAIXA DEL 20%

Ctra. de Manresa 45 (Igualada) | 93 804 1000 | direccio@camins.com

AMGZ#56 SETEMBRE 2020

11


P R O G R A M A M E R C AT D E L L E T R E S 2 0 2 0

Divendres 25 de setembre

ens explicaran el procés creatiu que segueixen i com treballen fins que un nou títol surt publicat.

19:30H Poetry Slam Show Algunes de les millors i més aclamades veus pugen a l’escenari per compartir els seus textos, des de la literatura oral A la poesia escènica contemporània.

Dissabte 26 de setembre 11H Taller d’escriptura jove, a càrrec de Joan de Boer T'agrada escriure? Sigui quina sigui la resposta... aquest és el teu taller! Aquí no pararàs d'escriure: contes, missatges, publicitat, cançons…

11:30H Conversa amb Care Santos L'escriptora mataronina presenta el seu darrer llibre, Seguiré els teus passos. La presenta Maria Enrich.

12:30H Vine a fer el monstre amb Jaume Copons i Liliana Fortuny Els autors de la col·lecció L’Agus i els monstres

18H Tarda de contes amb El gripau blau i el príncep encantat Una nova versió del relat clàssic de la col· lecció Contes Desexplicats, en què els personatges es comporten d’una manera sorprenent i amb grans dosis de sentit de l’humor.

19H Autors en ruta: Tània Juste, Màrius Mollà, Núria Pradas i Glòria Sabaté Quatre autors catalans de novel·la històrica que ens parlaran de l’ofici d’escriure: per què van començar, què i com escriuen, per què en gaudeixen tant i què n’esperen.

Dimarts 29 de setembre 19H Presentació del llibre Misèria, poder i corrupció a la Catalunya borbònica (1714-1808) A càrrec de Josep M. Torras i Ribé i Rafael Català Dalmau, de l’editorial Rafael Dalmau.

Exposicions Antoni M. Badia i Margarit SALA D'ESXPOSICIONS DE LA BIBLIOTECA FINS AL 17 D’OCTUBRE

Exposició dedicada a la vida i obra d’aquest filòleg i lingüista que va dur a terme una tasca fonamental en la investigació del català.

12

AMGZ#56 SETEMBRE 2020


Divendres 2 d’octubre

11H Taller d’iniciació al Brush Lettering a càrrec de Sara&Bugs

18H Espectacle de titelles: Botànica Oculta, a càrrec d’Eixerits Animació. En Joan és un expert de la botànica. És el propietari d’un petit herbolari de plantes medicinals. Quan en Joan està adormit, descobrim que a la botiga, entre els pots, hi viu un personatge molt curiós, en Paracels, un mag.

Dissabte 3 d’octubre 10H a 13H Taller virtual de poesia visual, a càrrec d’Esteve Plantada La poesia visual ha d’atrapar l’espectador, ja sigui amb paraules, amb imatges, o amb una mescla de totes dues. En aquest taller online no només s’escriu, sinó que també es juga amb diferents arts plàstiques tot explorant les diferents possibilitats de cada mitjà i trobar idees a partir de materials diversos.

Vols aprendre a escriure lletres i paraules boniques utilitzant els retoladors de pinzell? Vols saber-ne la tècnica i que no se’t resisteixi mai més aquest art? Descobreix les mil opcions que amaga el brush lettering

12H Presentació de l’edició de Mare Terra La companyia del príncep Totilau ha editat, per primera vegada, un dels seus textos dramàtics, Mare Terra, de Marc Hervàs. L’obra, adreçada a un públic familiar, parla de l’origen de la vida i l’evolució del nostre planeta, des de l’explosió del Big bang fins a l’embaràs d’una homo sàpiens dels nostres dies. Podreu gaudir d’un petit tast de l’espectacle.

19H La poeta a cordes, a càrrec de Diego Paqué Aquest cantautor posarà música als versos de poetes catalans com Feliu Formosa, Montserrat Abelló, Josep Marimón i Rubió, Rosa María Arrazola, Sílvia Bel Fransi, entre d’altres. Tots ells recitats i cantats amb el peculiar estil de Diego Paqué.

Montserrat Abelló: visc i torno a reviure VESTÍBUL DE LA BIBLIOTECA DEL 25 DE SETEMBRE AL 3 D’OCTUBRE

Un recorregut per la trajectòria vital i literària d’aquesta poeta i traductora catalana: la seva infantesa, l’exili a Xile, el retorn a Barcelona l’any 1960 i, finalment, la incorporació i implicació a la societat literària catalana i la defensa dels drets de les escriptores. AMGZ#56 SETEMBRE 2020

13


LLOGUER DE

TRASTERS √ A partir de 35€ al mes (tot inclòs) √ Des d’1m2 fins a 20m2 √ Alarma anti-robatori i anti-incendis √ Circuit de vídeo-vigilància 24h √ Assegurança multi-risc √ Accés 365 dies a l’any de 6h a 22h √ Furgoneta de cortesia √ Fàcil accés i aparcament

√ Sense dipòsit ni compromís de permanència

TEMPORAL BOX IGUALADA Carrer Lleida 61 - Òdena (La Masia - Aeròdrom) 663 349 970 - temporalboxigualada@gmail.com

14

AMGZ#56 SETEMBRE 2020


PUNT DE LLIBRE

LA MERLA BLAVA MARIA CARME ROCA LA GALERA 239 PÀGINES

'INTRIGA BEN SERVIDA I TAMBÉ PASSIONS I DESAMORS, COMPLETEN ELS INGREDIENTS D’AQUESTA NOVEL·LA BEN TRAVADA QUE ENS OFEREIX UNA FINESTRA PER ON TREURE EL CAP A UNA BARCELONA INSÒLITA PER AL LECTOR'

Maria Carme Roca és una de les autores contemporànies més prolífiques, i està especialitzada sobretot en el gènere de la novel·la històrica. La Barcelona ferida en cos i ànima de després de la guerra de Successió del 1714 és l'escenari d'aquesta novel·la amb un clar protagonisme dels personatges femenins, com passa en altres dels seus llibres: Barcino, Escolida pels Déus o A punt d’estrena en serien un exemple. En aquesta Barcelona trista i grisa de principis de segle XVIII un grup d’homes i dones lluiten per resistir i fer justícia i creen la societat secreta de La Merla Blava. Una d’aquestes dones és Marianna de Copons i Armengol, un personatge real que va ser una de les

AMGZ#56 SETEMBRE 2020

espies més important de l’època. El seu destí es veurà estranyament lligat al d’una dona que se situa a les seves antípodes: la jove Caterina, amb qui uneix una sorprenent similitud física. La Caterina té una vida radicalment diferent a la de la dama aristòcrata, ja que malviu a casa d’uns oncles llunyans que l’han acollida en deixar el convent on s’havia estat des de ben petita. Després d’enfrontar-se a un oncle que la volia forçar de males maneres, la Caterina fuig de la misèria i s’endinsa pels carrers d’aquesta Barcelona grisa i pestilenta. El seu destí la portarà a conèixer la Marianna, que la protegirà i l’acollirà a canvi de treballar en secret per la Merla Blava. Juntes, aprendran l’una de l’altra i descobriran quin és el seu destí final, a la vida. Intriga ben servida, i també passions i desamors, completen els ingredients d’aquesta novel·la ben travada que ens ofereix una finestra per on treure el cap a una Barcelona insòlita per al lector. Un viatge al passat amb bitllet d’anada i tornada.

15


LA REP CR EP O TP AO SDTEE S LA BET

INGREDIENTS PEL FARCIT*: 2 PASTANAGUES 1 PEBROT VERMELL 1 ALBERGÍNIA 1 CARBASSÓ 1 PORRO 1 GRA D’ALL HERBES AROMÀTIQUES SAL, PEBRE NEGRE I OLI D’OLIVA. 40G DE MANTEGA, 40G DE FARINA I 350ML DE LLET (POT SER VEGETAL) LÀMINES DE PASTA DE LASANYA SEGONS RACIÓ I FORMATGE PER GRATINAR

16

AMGZ#56 SETEMBRE 2020


L A R E C E P TA D E L A B E T

LASANYA DE VERDURES Amb la famosa tornada a la feina i a la rutina del mes de Setembre a molts de nosaltres ens arriba un altre maldecap: preparar el dinar per endur, la carmanyola, el “tupper”. Hi ha una sèrie de menjars que s’han convertit en els clàssics take away de casa nostra. Són els plats “fàcils”: aquells que no cal menjar amb els dits davant de tothom o que aguanten millor si els congelem. Ens interessa congelar-los sobretot perquè n’acostumem a preparar unes quantes racions i així ens estalviem haver-hi de pensar durant uns dies. Jo tinc la gran sort de dinar sovint a casa dels pares, tot i així sempre preparo els dinars de l’Albert ja que ell dina a l’oficina. Un dels seus dinars preferits (és l’enveja de l’oficina quan el duu), és la lasanya de verdures. L’acostumo a preparar amb les que tinc a la nevera en aquell moment i segons convingui també hi afegeixo pollastre o bolets. A més a més, la munto i gratino dins la mateixa carmanyola

(de vidre) que s’endurà a la feina. Tan si us la mengeu a casa com si us la voleu endur, aquesta lasanya us encantarà. Bona tornada! Elaboració 1_ Talleu les verduretes a dauets ben petitons, coeu-les en una cassoleta amb oli d’oliva afegint-les per aquest ordre: pastanaga i pebrot, albergínia, porro i carbassó. 2_ Quan els verdures siguin cuites, afegiu-hi el gra d’all ben picadet i les herbes aromàtiques (opcionalment pollastre, bolets, etc.). 3_ Bulliu les làmines de lasanya segons les indicacions del fabricant. 4_ Prepareu la beixamel posant la mantega al foc, quan sigui fosa hi afegiu la mantega i remeneu. Seguidament hi afegiu la llet i no deixeu de remenar fins que espesseixi. 5_ Munteu la lasanya directament a la carmanyola, afegiu-hi la beixamel i gratineu-la.

AMGZ#56 SETEMBRE 2020

17


Xaloc peix fresc | marisc | congelats

Mercat de la Masuca, parades 8-13

93 803 7960 |

653 386 851

La millor selecció de peix fresc, marisc i congelats al Mercat de la Masuca.

I ara, t’ho portem a casa gratis! *

*Comandes per telèfon o WhatsApp. Àrea de repartiment: Conca d’Òdena. Servei gratuït per imports superiors 30€.

18

AMGZ#56 SETEMBRE 2020


Cuina creativa de mercat. Terrassa àmplia. Menú diari: 13.50€. Sopars divendres i dissabtes (carta) C/ BÈLGICA 2 (ZONA HOSPITAL) - T. 93 804 2132 @lescorxador_restaurant

EXQUISIT Tradició culinària catalana i passió per la bona cuina. Menú diari: 13.90€. Menú dissabte: 23€. Menú diumenge: 25€ C/ SANT JOSEP 18-20 - T. 93 806 6859 restaurantexquisit.com

IN SITU Restaurant & Lounge Bar per gaudir d'una cuina original i creativa en un ambient agradable. Menú migdia: 14.95€ AV. EUROPA 11 - T. 93 135 4200 insitulounge.com

CROSTÓ Cuina de mercat i varietat internacional. Menú migdia 13.50€ C/SANT MAGÍ, 58 - T. 93 803 4660 facebook.com/crostorestaurant

ENTRETEMPS Cuina de mercat creativa. Plats del món. Menús per a grups. Servei de terrassa a la Plaça de Cal Font. Menú diari 13.50€ C/ GALÍCIA 15 - T. 93 541 3541

EL JARDÍ Cuina creativa de mercat. Menú migdia 14€ RAMBLA SANT ISIDRE, 12 - T. 93 803 1864 eljardirestaurant.com

AMGZ#56 SETEMBRE 2020

19

G A S T R O N O M I A G U I A D E R E S TA U R A N T S

L'ESCORXADOR


G A S T R O N O M I A G U I A D E R E S TA U R A N T S

EL KUBB DE SESOLIVERES Cuina creativa elaborada amb productes de proximitat. De dimecres a divendres menú migdia. De divendres vespres a diumenge migdia menú degustació i carta. C/ CAMÍ RAL, 4-10 - T. 93 804 9164 www.elkubb.cat

RACÓ DEL TRAGINER Cuina casolana. Carns a la brasa. Esmorzars de forquilla. Menú diari: 13.50€. Menú dissabte: 17€ Nits i diumenge: 23 € C/ TRAGINERS, 5 - IGUALADA / T. 93 805 0163 museudeltraginer.com/restaurant

SOMIATRUITES Cuina d’alta qualitat a l'abast de tothom, en un espai únic i innovador. Menú migdia: 14€ C/ DEL SOL 19 - T. 93 803 6626 somiatruites.eu

VINNARI Cuina casolana, copes i vermuts. Menjar per emportar. Obert de dimarts a divendres a partir de les 19H. Caps de setmana migdia i nit. PASSATGE DEL FORN 8 - T. 93 804 8886 instagram.com/vinnari_igualada

OBERT CADA DIA A PARTIR DE LES 20H

TERRASSES

NOU HORARI!

OBERTES

De dimarts a divendres de 19h a 24h Caps de setmana obert al migdia

20

Passatge del Forn 8 (Igualada)

Reserves: 93 804 8886

RESERVES 93 804 9164 info@grupjardi.com

AMGZ#56 SETEMBRE 2020


LA SAL G A S T R O N O M I A G U I A D E R E S TA U R A N T S

Marisc fresc en un local elegant i acollidor. Nou servei de terrassa. Obert dijous, divendres i dissabte (migdia i nits) i diumenge al migdia. RONDA DE FÀTIMA, 18 (DAVANT ASCENSOR) RESERVES: 93 803 1357 - 618 122 276

LA CASSOLETA Menú diari, tapes, esmorzars de forquilla i vermuts. Menús especials per grups i celebracions. Menú diari: 12,50€. Menú dissabte: 16€. Menú diumenge: 20€ CARRETERA DE VALLS 10 (MONTBUI) - RESERVES: 655 917 754

CAL COBIX, JARDÍ GASTRONÒMIC Esmorzars, vermuts i àpats informals al cor del Bruc. Ampli menjador interior i salons privats. Menú migdia: 15€ (dijous i divendres) C/ BRUC DE BAIX 56 - EL BRUC. RESERVES: 680 688 862 nouurbisol.com/jardi-gastronomic

ELS CUBS Cuina tradicional i de mercat. Especialistes en arrossos. Menú migdia 16.50€. Menú cap de setmana 27.50€ CARRETERA C37 KM 72.8 - ÒDENA / RESERVES: 93 804 0988 elscubs.cat

marisc fresc

RONDA DE FÀTIMA, 18 (DAVANT ASCENSOR) · IGUALADA

RESERVES 93 803 1357 · 618 122 276

elscubs

Cuinem per a tu Reserves: 93 804 0988 C37 Km 72.8 - 08711 Òdena AMGZ#56 SETEMBRE 2020

21


MAS DELS VIVENCS Banquets familiars, convencions o reunions d’empresa en un entorn històric i natural. Menú migdia 20€ (de dimarts a divendres) BARRI DELS VIVENCS 1 - LA POBLA DE CLARAMUNT. T. 93 808 6011 masdelsvivencs.com

NOU URBISOL Cuina de mercat. Salons privats per a celebracions. Servei de càtering. Menú migdia 17€ CARRETERA NII KM 562 - CASTELLOLÍ - T. 93 808 4003 nouurbisol.com

CAL RAMONET Cuina catalana tradicional en una espai centenari, recentment renovat. CTRA. D'GUALADA A VALLS KM. 51 - SANTA MARIA DE MIRALLES T. 679 926 178 calramonetdemiralles.cat

TIO NELO Cuina de mercat i tradicional. Esmorzars de forquilla. Carns a la brasa. Menú migdia: 14,50€ C244 KM 6.6 - LA POBLA DE CLARAMUNT. T. 93 135 3924 facebook.com/tionelorestaurant

22

AMGZ#56 SETEMBRE 2020


P O S TA L S D E L ' A N O I A

PI DEL QUILDO OMBRA CENTENÀRIA DE FADES I FOLLETS A COPONS

ISO:200, 18MM, F:16 I VEL:1/125 S

Amb uns tretze metres d’alçada i cinc de diàmetre de copa, el Pi del Quildo proporciona un cercle ombrívol que s’aprofita des de fa molts anys. Alguna virtut fantàstica i esotèrica deu tenir aquest exemplar de Pinus Nigra quan s’ha desenvolupat molt més del normal, ha sobreviscut a llamps i trons durant més d’una centúria i per sort de tothom, no va cremar-se

durant els terribles incendis que van afectar la zona el 1986. Visitar-lo és una obligació perquè des d’aquest indret també gaudireu d’una de les millors vistes de l’altiplà de la Segarra. Diuen que l’ombra de pi és “calenta”, però ja us asseguro jo que la del Pi del Quildo no. Sobretot quan hi arribes caminant pel corriol costerut que puja de Copons.

AMGZ#56 SETEMBRE 2020

23Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.