Page 1

GUIÓ 3. DV. 18.10.2013

1. La música d’avui! Mariona: Obrint Pas és un grup del país Valencià. La seva música és una barreja de rock català, ska, hardcore i reggae amb tocs de música tradicional valenciana en què destaca la incorporació de la dolçaina com element característic, gràcies a la qual han creat un estil propi que ha influenciat moltes bandes posteriors. Les seves lletres tracten temes diversos, encara que prenen protagonisme la denúncia social, la solidaritat i la defensa de la pròpia identitat cultural i lingüística “El país de l’olivera” és un cedé del treball “Coratge”, un disc-llibre publicat l’any 2011.

2. Notícies de l’Annexa i del món Alícia: Premi Nobel de la Pau: L’organització per a la prohibició de les armes químiques ha guanyat el Premi Nobel de la Pau pels seus amplis esforços per eliminar aquests arsenals. Ha ajudat molt als ciutadants en el greu conflicte de Síria.

1


Martí: Terratrèmols a l’Ebre. Durant forces setmanes molts veïns de les terres de l’Ebre han estat preocupats per uns terratrèmols causats per una empresa que es dedicava a omplir de gas un compartiment submarí i que era el causant dels moviments sísmics. Sembla, però, que ara s’han reduït considerablement els terratrèmols i que torna a regnar la tranquil·litat. Mariona: El diumenge 13 d’octubre va haver-hi la tria de mulats a Espinavell, un poble de la muntanya de la comarca del Ripollès. La tira de mulats es una fira que es fa cada any. Tots els cavalls de les muntanyes properes baixen al poble. Són uns tres-cents cavalls. Qui vol pot anar a la muntanya i veure com baixen tots els cavalls. A baix hi ha la fira, paradetes de tot tipus, tanques amb cavalls a dins per comprar i vendre... La Laura Matamala ens ha regalat aquesta preciosa notícia.

Alícia: El divendres dia 11 d’octubre es va inaugurar el Festival de Cinema Fantàstic de Sitges. Jo vaig anar-hi per acompanyar el meu pare, que és crític de cinema. És un festival on fan pel·lícules de por, de monstres, fantasmes i vampirs. La gent del poble es disfressa i es maquilla de zombi. No totes les pel·lícules són de por. N’hi ha de fantàstiques o d’animació. Jo us recomano “Capità Harlock”, una pel·lícula japonesa de dibuixos animats que va sobre un pirata de l’espai que viu en un món on la terra està destruïda.

Martí: El dissabte 12 d’octubre a les 7:00 de la tarda es va inaugurar una escola de música, Clau de Sol, que va canviar de local. L’arquitecte d’aquest projecte va ser el meu pare. Es podia entrar a l’escola a veurela. Més tard es va obrir el servei de bar on venien begudes i entrepans molt bons i, mentrestant, va tocar un grup dels mateixos alumnes: “La Marxing Bang” i un grup meravellós “La casita del huerto”. 2


Mariona: Al Llagurt (iogurteria), hi ha un nou ingredient, a partir de la setmana que ve hi haurà xocolata calenta. La xocolata calenta es podra posar al iogurt o beure-la separada. Podeu trobar la iogurteria a la Rambla de Girona, a Salt i a molts altres llocs. Aquesta notícia ens l’ha regalada en Pol Cereijo, llaminer de 6è. A.

Alícia: Sortida P-5 1r. Els nens i nenes de P-5 Primer van fer una excursió al part de la Devesa. Diuen que van trobar moltes portes de cases de follets. Avui hem anat a dibuixar la catedral pel concurs del Geieg. Ens ho hem passat molt bé!

Martí: La setmana que ve ens faran la fotografia pel calendari que fem cada any. Tots ens hem de disfressar i aquesta vegada volem representar diversos períodes de la nostra història. Les fotos es faran el dimecres 23, de P-3 a 3r- i el divendres, dia 25, de 4t. a sisè.

3


Els de P3 i P4 aniran vestits de prehistòrics pirates i bandolers Els de P5 i 1r. aniran vestits de camperols medievals, princeses i cavallers Els de 2n. aniran vestits d’egipcis. Els de 3r. aniran vestits de grecs i romans Els de 4t .aniran vestits d’obrers tèxtils Els de 5è. aniran vestits del futur Els de 6è. aniran vestits de hipies Els de l’AMPA aniran vestits dels anys 20 Els cuiners i monitors aniran d’indígenes.

Dimecres, 23 d’octubre: 10 P3-P4 C i D Dimecres, 23 d’octubre: 10 P3-P4 C i D Dimecres, 23 d’octubre: 10:30 P5-1r A i B Dimecres, 23 d’octubre: 11:30 3r Dimecres, 23 d’octubre: 11:45 2n Divendres, 25 d’octubre: 10:30 P5-1r C i D Divendres, 25 d’octubre: 11:30 4t i 5è Divendres, 25 d’octubre: 12 Equip menjador Divendres, 25 d’octubre: 16h 6è Divendres, 25 d’octubre: 16’30 AMPA

3.

Volen llibres

Mariona: Des de la Socioteca us volem donar les gràcies per la vostra participació en el primer enigma del curs. La bústia ha quedat ben plena!! La solució a l’enigma és la següent: EL LLIBRE DE LA SOCIOTECA QUE TÉ MÉS PÀGINES ÉS: EL DICCIONARI NUEVA ESPASA ILUSTRADO, amb 1.800 PÀGINES I aquí teniu la llista dels nens i nenes que l’han encertat:

4


DE P4: la Marina DE P5-1r: la Sara Planella, la Cecília Carbonell i la Irina Font, DE 2n: en Lluc Parareda, en Grau, en Max, la Duna, la Gladis, la Lorna, la Clara Roig, l’Iman, en Pol,la Natàlia, l’Antoni, l’Aniol, la Djamila, la Nihad, en Dimas, la Berta Vicens, la Judit B., la Marta Camós, la Valentina i la Maria S. DE 4t: l’Oriol Martí, en Pau, l’August, la Clara Boix, en Bru i l’Anaïs Rosua DE 5è: la Mariona, l’Arnau, en Mark, l’Helena, l’Ània, la Martina, la Fiona Calvo, la Maria, la Violeta i en Carles i DE 6è: en Pol Cereijo, la Sofia Perevalsky, l’Amèlia, l’Uri, en Facundo, la Carla, la Joana Giere, l’Anna, en Marc Siles i la Camil·la L’enhorabona a tots i a totes!

4. “Anem a Plaça”. Alícia: “El Gironí té el nas molt fi” és una expressió que ens ha regalat en Jordi Homet, mestre de tercer de l’escola i que va encunyar amb molta fortuna el seu pare, l’Enric Homet. Aquesta frase va ser inventada l’any 1.988 i se’n van fer adhesius que es van vendre amb molt d’èxit. Molts cotxes portaven l’adhesiu que deia: “El gironí té el nas molt fi.”

5


5. El racó etnopoètic. Martí: A veure si endevineu aquestes dues, que fan referència també a personatges del Bosc Encantat: La primera està inventada per la Laura Matamala i diu: “Com la neu sóc i un pal punxegut tinc, però quan algú m’espanta fort surto volant en un segon.” La segona se l’ha inventada la Lola i diu: “Som petits com pèsols i si destapes el tub, direm a totes hores: “Què farem, què direm!” A veure si endevineu de quins personatges us estem parlant? Recordeu que davant l’emissora tenim un sobre groc de plàstic que ens serveix de bústia per rebre les vostres col·laboracions, els vostres missatges i els vostres suggeriments: . Davant de la classe de sisè trobareu un mural on anem dissenyant el guió del proper programa. Podeu venir a fer el xafarder i saber com es va gestant cada guió setmanal. Felicitem també als nens de P-5 Primer que ens han portat a la bústia la solució de l’anterior endevinalla. Ho heu molt ben endevinat perquè es tractava d’un follet!

6


6. El curs convidat. Mariona: Tenen la paraula els de 3r.

7. Agenda Mariona: Aquest cap de setmana, per no està tot el dia tancat a casa fent deures i avorrint-vos, podeu anar a cinema o al teatre. Cinema: Per els més petits: “Avions”, aquest dissabte 19 d’octubre a un quart de cinc, als cinemes Ocine, de Girona. Aquesta pel·licula és dels creadors de Cars, i a més a més és de aventures i acció.

7


Fires: Festes de St. Martirià aquest cap de setmana a Banyoles, dissabte i diumenge 19 i 20 d’octubre. Teatre: “Monstres”, dissabte 19 d’octubre a les 9 del vespre, a l’Ateneu, Banyoles. El seu preu és de 3 €, i està recomanat per a nens i nenes de 3 anys. I més teatre: “La fàbrica del sòmnis”, diumenge 20 d’octobre a les 12 del mitgdia , l’Ateneu, Banyoles.

8. Aniversaris

Alícia: Volem felicitar a: De P-3: Juan Amador, Ferran Palomares i Lev Zashepin. De P-5 i Primer: Elisenda Nonó i Roser Pons De 3r: Manuel Amador, De 4t. Marc Blancafort. De 6è: Uri Lazaro i Facundo Reyes. MOLTES FELICITATS!!!! Un acabament musical Martí: La Mariona fa classes de flauta cada dimecres a l’escola, d’una a tres quarts de dues i de les sis a tres quarts de set. Li agrada molt tocar aquest instrument. Ella, ara, us regalarà un allegro. Per tots vosaltres, Mariona Planas.

Agraïments:

8


Mariona: Res més, dir-vos que l’emissora és oberta a tots vosaltres i que podeu venir cada setmana davant les classes de sisè a veure com anem muntant el guió setmanal. Les solucions als diversos anigmes els podeu col·locar a la bústia groga davant de l’emissora. Amb totes les vostres aportacions anirem decorant l’aula des d’on us parlem cada divendres. Agraïm als nens de Sisè A per haver elaborat aquest guió a l’hora d’informàtica i a tots i totes el qui han aportat el seu gra de sorra per fer-la ben participativa. Gràcies a totes les classes de P-5 i Primer que heu resolt l’endevinalla. Us ha parlat una servidora, Mariona Planas, en Martí Marès i l’Alícia Quintana. Als controls hem tingut l’Uri Lázaro i en Mario Lechado. La Paula Casanovas ens ha il·lustrat les seccions d’aquest guió. Enhorabona a tots i a totes. I bon cap de setmana!

9

Guió emissora 3  
Guió emissora 3  
Advertisement