Page 1

glamcult

EINDHOVEN CITY SPECIAL

INDEPENDENT STYLE PAPER


ISSUE 10

WHAT IS HAPPENING 4

THE FASHION SECTION

6

ALL ABOUT ART

8


01 EUSSI

INTERVIEW LET’S TALK 12

GLAM SECTION 22


WHAT IS HAPPENING

HET DESIGNHUIS IS DE PLEK OM KENNIS TE MAKEN MET NIEUW DESIGN, INNOVATIE EN TRENDS. De opzet als ontmoetingsplaats van creativiteit stimuleert de interactie tussen verschillende disciplines. Gedurende het jaar biedt het Designhuis 3 hoofdexposities en 6 nevenexposities. Het Designhuis is ontstaan tijdens de Dutch Design week. De inbreng van creatieve instellingen als Design Academy Eindhoven, de TU Eindhoven en Brainport zorgen voor een continue stroom aan creativiteit en toepasbare innovatie. OPENINGSTIJDEN 2013 dinsdag t/m zondag van 11.00 - 18.00 uur Designhuis Stadhuisplein 3 5611 EM Eindhoven Telefoon: 040-2329720

POPRONDE IS EEN LANDELIJK REIZEND FESTIVAL DAT ELK NAJAAR IN DE PERIODE SEPTEMBER TOT EN MET NOVEMBER PLAATSVINDT IN EEN 30-TAL STEDEN. IN 2013 STRIJKT POPRONDE NEER IN 29 STEDEN.

In elke stad treden op één avond circa 35 opkomende Nederlandse bands en artiesten op bij een twintigtal podia De deelnemende podia zijn cafes, galeries, theatertjes, platenzaken, kerken en clubs in het centrum van een stad. Eén avond in het jaar zijn zij de etalage voor de nieuwe generatie popmuzikanten en is het centrum het festivalterrein. OP HET PROGRAMMA: Mannheim Hard, overdonderend is de intrumentale rock van Mannheim. In 2013 speelde de op Incubate, Valkhoffestival en deelt het podium met bands als ASIWYFA en Zechs Marquise. Raaf Kra! Eenmaal gegrepen door de klauwen van Raaf is je grote angst om weer losgelaten te worden. Een duizelingwekkende vlucht op grote hoogte over eindeloos uitgestrekte velden afgewisself met plotse door de geluidsbarrière brekende duikvluchten, door de hemel neerstortend in een oorsuizende vrije val. Raaf’s debuut EP ‘KRA!’ komt uit in april.

HOE DOEN DIE PROFESSIONALS DAT TOCH?! ZE LIJKEN ER GEWOON OP LOS TE SPELEN EN ALLES KLOPT! OP DEZE DAG LEER JIJ TIPS & TRICKS HOE JIJ DIT OOK KAN DOEN.

Je gaat zelf met andere muzikanten improviseren en jammen op bestaande songs. Om mee te kunnen doen zijn er een paar eisen: Je heb minimaal 1 jaar les. Je bereidt 3 songs voor die je als huiswerk mee krijgt, zodra je je opgeeft. Je start de dag met jammen op je eigen instrument, waarna er een bandrepetitie volgt waarin jij de tips & tricks kan toepassen in de praktijk. Vanaf 16.30 uur is er gelegenheid om op te treden. Het resultaat is dan te zien voor publiek in de concertzaal van PopEi. Deze dag is bedoeld voor iedereen die wil samenspelen en wil leren jammen. Heb je geen muziekles bij muziekscholen aangesloten bij Muziekkompas? Geen probleem, ook jij kan meedoen! Alle muzikale activiteiten zijn onder begeleiding van een professional. Meld je vóór 1 november aan! www.popei.nl Locatie: PopEi, Klokgebouw 300, Eindhoven, Strijp-S Programma: 13.30 uur Jammen op je eigen instrument 14.30 uur Korte pauze 15.00 uur Bandrepetitie 16.30 uur ShowTime

STRIJP-S IS WEER EEN LEKKERE HOTSPOT RIJKER. ANDRÉ AMARO, DIE IN MEI ZIJN RESTAURANT IN HET KETELHUIS STARTTE, KREEG BEGIN JULI EEN GEDUCHTE BUURMAN.

Na tien dagen volle-bak proefdraaien tijdens de Dutch Design Week opende Niels Wouters in de Machinekamer restaurant Radio Royaal. Voorlopig alleen voor diner, maar vanaf 1 september kan je er ook lunchen. Niels is mede-eigenaar van het hippe Hotel de Goudfazant in Amsterdam, in een oude garage op een industrieterrein aan het IJ. Daar vind je een verrassende combinatie van lekker eten, vriendelijke bediening en gast vrijheid in een industriële omgeving. In de Machinekamer afgelopen half jaar prachtig gerenoveerd en verbouwd door Trudo, zonder afbreuk te doen aan het unieke karakter van de ruimte – belooft Radio Royaal een zelfde bij zondere beleving. Reserveren? 040 78 00 971.

DOORTJE VINTAGE BIEDT EEN UIT GEBREIDE SELECTIE VAN DE BESTE UP TO DATE VINTAGE UIT DE JAREN ’50, ’60, ’70, ’80 EN ’90 EN KOOPT WERELDWIJD IN. DE BERENKUIL OF INSULINDEPLEIN IS EEN VERKEERSPLEIN IN EINDHOVEN DAT TWEE VERDIEPINGEN TELT: ÉÉN GELIJKVLOERSE VOOR HET AUTOVERKEER, EN DAARONDER EEN KNOOPPUNT VAN FIETSPADEN. Het plein ligt aan de Ring en verbindt het Centrum van Eindhoven met de snelweg naar Helmond. Tevens is het de ontsluitingsweg in noordelijke en zuidelijke richtingen. Verder is er een aantal grote fietsers- en voetgangerstunnels voor alle richtingen. Daar ontleent het plein zijn naam berenkuil aan. Het gebied fungeert daarnaast als een “openluchtmuseum” omdat graffitikunstenaars er hun gang mogen gaan. De politie treedt niet op tegen de graffitispuiters in de berenkuil. Vaak worden er grote werken aangebracht.

Elk item is met grote zorg persoonlijk geselecteerd op basis van unieke stijl, kwaliteit en authenticiteit. Items worden binnenshuis vakkundig op maat gemaakt, om zo een perfect silhouette te creëren en een vleug je Doortje toe te voegen. In maart 2008 heeft Doortje de deuren geopend van haar eerste offline winkel in Eindhoven als aanvulling op haar succesvolle webshop: www.doortje-vintage.com In september 2011, opende Doortje nog een fysieke vintage winkel, namelijk in de Mini Mall in Rotterdam. Hier wordt niet alleen vintage fashion verkocht maar ook fijne meubeltjes en mooie serviesjes. Helaas is deze vestiging per 1 augustus 2013 gesloten. Er is een grote kans dat Doortje op een andere locatie in Rotterdam terug komt. Dus blijf Doortje volgen! Doortje Vintage vind het belangrijk altijd te blijven vernieuwen. Een resultaat hiervan is de in september 2011 nieuw gelanceerde webshop met allerlei nieuwe functionaliteiten zoals een wishlist en uitgebreide filterfunctie.


GNINEPPAH SI TAHW


THE FASHION SECTION

streets of DE STRAAT OP GAAN IN EINDHOVEN. JE ZIET DAAR HET TYPISCHE VOLK, IEDEREEN HET ZELFDE GEKLEED, MAAR ALS JE GOED KIJKT KUN JE DE STUDENTEN VAN DE DESIGN ACADEMY IN EINDHOVEN ER TUSSEN UITPIKKEN.

THE SUNNIES FROM NOW Draagt: River Island zonnebril


N O I T C E S N O I H S AF E H T

THE DETAILS Draagt: T-Shirt Acne - Zonnebril Urban Outfitters

PRINTED BABY De broek is hot! Draagt: Zara broek - Nike sneakers

BEEN USED Draagt: Spijkerjack vintage - Portemonnee vintage


ALL ABOUT ART


TRA TUOBA LLA


ALL ABOUT ART

STUDENTs from today DE STUDENTEN VAN NU, BIJNA AFGESTUDEERD EN KLAAR VOOR HET ECHTE LEVEN. TWEE STUDENTEN VAN DE DESIGN ACADEMY IN EINDHOVEN DIE ERUIT SPRINGEN ZIJN RENKE VERBEEK EN JON VAN HOOF. ELK MET HUN ‘GRADUATION WORK’.

LEATHER NUDES Albino functies, huidtinten, vouwen, vetrollen, sculpturale torso’s, rekbaarheid van de huid, rimpels... Geïnspireerd door deze verschijningen, is een verzameling van onbehandeld leren tassen ontstaan. Een tas als een tweede huid, een accessoire als een verlengstuk van je lichaam. Het is “Leer Nudes” door Renske Verbeek, een tassen collectie volledig met de hand gemaakt. Met de hand geverfd, met de hand gevormd, een sculpturale vorm en met handgemaakte plooien om rimpels te geven. Met deze collectie spreekt Renske Verbeek tot ons door textuur, illusie en imago. De drijvende motto: verder te gaan dan

de grenzen van materialen en techniek. In de zoektocht naar een nieuwe manier van toetreding tot de leer delen, Verbeek verzegeld de randen samen met lijm, het creëren van een voering effect dat de bouw van de tas hoogtepunten. Een zuivere en intrigerende schoonheid verkregen met een absolute minimum behandeling: alleen het bruiningsproces. Dan is het leer nat, gevormd, en wanneer het droogt wordt stijft het leer zo dat de vorm behoudt wordt.


TRA TUOBA LLA

TIDY LIGHT Jon van hoof, ook een afgestudeerde student van de Design Academy in Eindhoven. Voor zijn ‘graduation work’ heeft hij de Tidy Light ontworpen. De manier waarop we namelijk onze bureaus regelen is veranderd door de jaren heen, maar er zijn twee onveranderlijke eisen: de behoefte aan licht en voor de opslag van klein kantoor gebruiksvoorwerpen. Jon van Hoof slaagde om ze te combineren in Tidy Light. De lampenkap is ook een container voor pennen, postits, een nietmachine en meer. Wanneer de lamp wordt afgebroken, kunnen deze dingen worden bewaard in de schaduw. Als een kleine kraan tilt

hij de inhoud van de balie op ooghoogte. Een slim hefsysteem in de voet zorgt ervoor dat de lamp niet kan omvallen, ondanks de veranderingen in gewicht en positie. Tidy Light voegt een speels element toe aan een netjes bureau beleid. Jon van Hoof stond onlangs ook op de Dutch Design Week 2013 waar hij de Tidy Light presenteerde.


LET’S TALK

ANNEKE JAN JANNEK ANNE JANNEKE JANN ANNEKE JAN JANNEK


K L AT S ’ T E L

E JANNEKE JANNEKE NEKE JANNEKE JANNE E JANNEKE JANNEKE janneke


LET’S TALK

JANNEKE (19), STUDEERT GRAFISCHE VORMGEVING IN EINDHOVEN. ZE IS DOL OP MODE EN FOTOGRAFIE, WAT ZEKER TERUG TE ZIEN IS OP HAAR BLOG JANTASIE. ZE LAAT ONS WETEN WAAR ZE HAAR OUTFITS EN INSPIRATIE VANDAAN HAALT.

WAAROM BEN JE EIGENLIJK GONNEN MET BLOGGEN?

BE-

Janneke: Op de middelbare school was ik steeds meer met mode bezig, ik durfde daar alleen niet te dragen wat ik echt wilde. Toen ik 3 jaar geleden aan mijn opleiding begon ging mijn stijl veranderen. Ik ging dragen wat ik zelf wilde. Ik volgde al Fashion blogs, werd gek op mode en fotograferen en ging vaak op zoek naar de laatste trends. Af en toe zei een vriendin ook van me ‘begin ook een blog joh!’. Het leek me toch leuk om het te proberen en andere mensen weer te inspireren.

HOE ZOU JIJ JE STIJL OMSCHRIJVEN? Janneke: Vrouwelijk, creatief en toch stijlvol. Ik hou ervan om een basic item te combineren met een eyecatcher, een zelfgemaakte ketting of tas om toch een unieke kant van mezelf te laten zien. In de zomer zie je me vaak in vrouwelijke jurkjes, in de winter draag ik veel knitwear met kobaltblauwe en mosgroene tinten. Ik combineer ook graag budget met wat duurdere vintage.

WIE IS JE FAVORIETE DESIGNER? Janneke: Op het moment Michael Lo Sordo, zijn gespiegelde bloemenpatronen zijn mijn favoriet. Ik hou van de manier waarop hij patronen in zijn ontwerpen verwerkt en door luchtige stoffen de vrouwelijkheid van het model benadrukt. Ik vind het vooral belangrijk dat een ontwerper je inspireert om zelf aan de slag te gaan. Ik kijk niet alleen naar ontwerpers, maar ook naar de straat en naar andere mensen om mij heen, ook gesprekken met mensen kunnen je inspireren.

WIE IS JE STIJLICOON? Janneke: Ik heb niet echt een vast stijlicoon, maar ik vind Sylvie van der Vaart een prachtige vrouw om te zien. Van binnen en van buiten en vooral omdat ze altijd straalt.

WAT IS JE FAVORIETE ITEM UIT JE KAST? Janneke: Mijn look-a-like Chanel jasje van Vila. Het is een simpel jasje dat elke outfit wat meer glamour geeft.


K L AT S ’ T E L


LET’S TALK


K L AT S ’ T E L


LET’S TALK


K L AT S ’ T E L


LET’S TALK


K L AT S ’ T E L

WAT STAAT ER OP DIT MOMENT OP JOUW WISHLIST? Janneke: Een groene parka met zwarte leren mouwen, daar ben ik al een tijdje naar opzoek.

WAAR ZIE JIJ JEZELF OVER 10 JAAR? Janneke Over tien jaar hoop ik een eigen bedrijf te hebben, een bedrijf waarin bloggen, DIY, design en creativiteit samen komen. Ik hoop mensen te inspireren met kunst die net een stap verder gaat dan ‘do it yourself’. Ik hoop mensen bij elkaar te kunnen brengen om inspiratie te kunnen uitwisselen aan het elkaar, zodat er hieruit weer nieuwe, idealistische en vooruitstrevende ideeën ontstaan.

HEB JE EEN DROOM? Janneke Mijn droom is om een ontwerper te worden waarvan mensen zeggen: ‘’Kijk, zij heeft een andere kijk op de wereld’’ die kijk is nog aan het veranderen op de Academie, ik probeer echt mijn eigen verhaal in mijn werk te leggen.

FUN FACT OVER JOU? Janneke Mensen denken dat ik echt een meisje-meisje ben, maar stiekem kijk ik het liefst naar actiefilms of thrillers. Vroeger droomde ik ervan om spion te worden zodat ik de daken kon beklimmen en mocht spelen met de meest interessante gadgets.

ALS JE 500 EURO ZOU HEBBEN, ZOU JE DAT DAN LIEVER UITGEVEN IN GROTE WINKELKETENS, OF ZOU JE EEN DESIGNER ITEM KOPEN? Janneke Ik zou het geld uitgeven aan de winkelketens die wij allemaal kennen. Het is juist een uitdaging om iets nieuws te creëren met datgene wat wij allemaal kennen: H&M, Vero Moda, Zara. Een designer item zegt niets over jou, alleen over de ontwerper die het gemaakt heeft. Wanneer je als blogger je eigen identiteit naar voren kan brengen door de manier waarop je een item uit duizenden combineert, ben je geslaagd bezig.

WAT ONDERSCHEIDT JOU ALS BLOGGER EN JOUW BLOG VAN ANDERE BLOGGERS EN BLOGS? Janneke Ik heb een eigen stijl, draag echt wat ik leuk vind en wat lekker zit. Zo draag ik niet vaak hakken, doe mij maar een paar stoere boots. Op andere blogs zie je ook veel dure merken, ik ben een student en daardoor post ik vaak budget looks.


yo a u he re re

GLAM SECTION


NOITCES MALG “YOU ARE HERE” PRESENTEERT NIEUW TALENT EN GROTE NAMEN, EEN SPANNENDE INTERNATIONALE MIX VAN MODE, DESIGN EN KUNST IN EEN FRISSE CONTEXT. Het is een conceptstore vol kleding en design, gestart vanuit de gedachte dat in Eindhoven veel talent rond loopt maar je voorheen nergens hun werk kon bewonderen. Om de beste ontwerpers van kunst en kleding toch een podium te bieden, lanceert You Are Here elke vier maanden een nieuw thema. You Are Here kiest drie heroes uit: een kunstenaar, een ontwerper en een modelabel. Deze drie helden gaan samen de winkel onder handen nemen, aan de hand van een thema. Rond deze thema’s, zoals Heroes of Lighten Up, wordt de zaak dan ingericht. Middenin de winkel loopt een catwalk voor modeshows. Naast bijzondere kleding van bijvoorbeeld Eley Kishimoto, die verder nergens in Nederland te verkrijgen is, hangt de collectie van ontwerpers als Masha Huskens en Orla Keeley in de rekken. Naast kleding verkoopt You Are Here ook zeefdrukken en andere kunst. Achterin de zaak zijn grote muurschilderingen te zien die ook regelmatig worden ververst. De winkel wil veel variatie en eigenzinnigheid bieden. En de ambitie is groot. De You Are Here conceptstore wil topkwaliteit van topontwerpers uit Eindhoven en de rest van Nederland een plek geven die nu nog ontbreekt.

PIECES OF ME Helden van het moment zijn: kunstenares Julie van Zessen, die overheerlijke kitsch collages maakt. Ontwerpduo, met hebberigmakende designs en modeontwerpster Sanne Jansen, met schattige ruiten rokjes en geprinte bloesjes. Deze creatieven hebben de winkel omgetoverd in het thema Pieces of Me. HET LEVEN IS EEN FEEST De dames Willemijn de Wit en eigenaresse Ellen Albers van You Are Here zijn altijd opzoek naar verandering en hebben een onstilbare honger naar nieuwe ontdekkingen. Het doel van hun winkel: mode, design en kunst aanbieden, om van het leven één groot feest te maken. En een feest wordt het zeker met deze musthave labels die momenteel in de You Are Here-winkel liggen: Sonia by Sonia Rykiel, SIS by Spijkers & Spijkers, Openings Ceremony, JC/DC en JC de Castelbajac, Dagmar en Velour. Hop, gaat heen en shop in deze verrukkelijke winkel.

You Are Here Kleine Berg 32A 5611 JV Eindhoven Ma: 13:00 - 18:00 Di - Do: 10:00 - 18:00 Vr: 10:00 - 21:00 Za: 10:00 - 17:00 040 296 2001 info@youarehere.nl www.youarehere.nl


GLAM SECTION


NOITCES MALG

GLAMCULT SCHOOL EINDHOVEN  
GLAMCULT SCHOOL EINDHOVEN  

A project for school. It was time to restyle the Glamcult with the theme Eindhoven. My concept was minimalistic. Less is more. I did that wi...

Advertisement