Page 1

VÅRT HJEM

-det lokale interiørmagasinet

Nr. 3 2012 Årgang 3

HOVEDTEMA: Varme og Bad

uga Jul på Ha

landet jon

spiras

Gaver,

og in r, pynt

kake

Med 50 julesider

Inspirasjon, ideer og råd til hjemmet ditt! www.VAARTHJEM.no


DET ER HØST – DET ER MØRKT – VI VIL PUSSE OPP VÅRT HJEM nr. 3 2012 - årgang 3 Nå når høststormen uler rundt hushjørnet og regnet pisker mot vinduet, tenker jeg på at det tross alt er godt å bo i dette landet med så forskjellige årstider, og at høsten helt lys og ikke minst - tid til å slappe av. kanskje en bok i sofaen. Etter aktive sommerdager, blir ofte kalde og mørke dager «kjedelige». Vi liker å holde på med noe – være i aktivitet. Kanskje derfor vi nordmenn er størst på innendørs oppussing når høsten kommer – og da gjerne med lyse farger! Vårt Hjem inneholder mye tips og bilder som viser hvordan du best tar vare på huset ditt. Orker man ikke å begynne med de store prosjektene, kan kanskje høstens interiørtips gi litt inspirasjon? For i blant kan en ny pute i sofaen gjøre underverker for humøret! Det er sjelden EN interiørstil som regjerer i trendbildet. Personlig smak og vurderingsevne er viktigere enn noen gang. Selv om det nå er mye maskuline innslag i form av røffe teksturer og materialvalg, og sterke farger er det allikevel viktig å velge den stilen og de fargene en trives best med. Det å få muligheten til å jobbe med et så stort lokalt interiørmagasin, og samtidig gi den en så sterk ryggrad på Haugalandet, er fantastisk gøy. For hver eneste utgave har sin helt unike lokale personlighet! I denne utgaven er det temaet varme og bad med mange selvfølgelig juledekorering. Håper du koser deg med interiørmagasinet Vårt Hjem, og at det gir deg glede og inspirasjon til å gjøre noe spesielt med akkurat DITT hjem!

6 Interiørarkitektens hjem 15 Berømt maling 16 Fargevalg i hjemmet 18 Noe spesielt og koselig 21 Tips til baderommet 24 Skorsteinsfrie ildsteder 26 Snekker Otto`s tips 30 Rørleggertips 31 Interiørkonsulentens tips 32 Lekker design 34 Lystips 36 Tapettips 38 Toalett som spyler 40 For en bedre hverdag 42 Den unike malingen 44 Allsidig og inspirerende 48 Drømmer om Haugalandet 54 Vedfyring 62 Møbeltrekk 68 Teknologi i verdensklassen 70 Interiørtrender 76 Malermesterens tips 78 Herskapelig og minimalistisk 84 Jord, luft, ild og vann 86 Den lokale banken 88 Snekker Otto`s vindutips 96 Rene linjer 99 Jul på Haugalandet 102 Motebutikken for henne 104 En naturlig vakker jul 106 Trivsel i hjemmet 111 Snitter og koldtbord 114 Spennende accessories 115 Årets julegavetips 128 Deilige julekaker og desserter 132 Kvalitet i sentrum 134 Moteklær for kvinner med former 136 Sko for de som ønsker noe mer 144 Moteekspertens tips

Audun Munthe Redaktør

VÅRT HJEM Ansvarlig utgiver: Vår Dag, Skiftestadveien 307, 5550 Sveio, Telefon 48 22 00 28 REDAKTØR: Audun Munthe audun@vaarthjem.no Prosjektleder: Kari Byrkjeland kari@vaarthjem.no Journalister: Kari Byrkjeland, Marius Kaizer Haugen og Laila Stokknes Layout: Fotomagi www.fotomagi.no Distribusjon: Husstander på Haugalandet, Sunnhordland og butikkene som er med i magasinet Forsidefoto: Inside Interiør

2

VÅR DAG VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet

Følg VÅRT HJEM


Lyst på en forandring i hjemmet, men er litt rådvill? - Vi hjelper deg med å finne den optimale løsningen både med hensyn til

funkjonalitet, stil og dine økonomiske rammer. Hos oss får du eksperthjelp innen maling, tapet, gulv og tekstiler. Vi tilbyr også hjemmebesøk og har egen systue. Kom til oss for gode tips og råd!

Ny tapet? Fort Hjort Tapet

399 kr Pr. rull

Fargerike Raglamyr, Longhammarvegen 21, 5536 Haugesund Åpningstider: 09.00 – 19.00 (10.00 – 16.00) Tlf.: 52 70 47 47 www.fargerike-raglamyr.no Følg oss på Facebook, www.facebook.com/fargerikeraglamyr


POPULÆR INTERIØRBUTIKK I SENTRUM

VELKOMMEN TIL INSIDE INTERIØR NORD I HARALDSGATEN OG INNEHAVER REIDUN FJÆRE SOM STARTET BUTIKKEN FOR CA 15 ÅR SIDEN. HUN ER UTDANNET INTERIØRARKITEKT, OG HAR OGSÅ ERFARING FRA OSLO OG HJEMBYEN SOM FRILANS ARKITEKT PÅ PROSJEKTER OG PRIVAT.

20% RABATT PÅ DESIGNERS GUILD MØBLER OKT/NOV

INSIDE INTERIØR ER EN ALLSIDIG OG SPENNENDE INTERIØRFORRETNING I TO ETASJER I ET KOSELIG HVITT MURHUS. REIDUN OG ANN KRISTIN ARBEIDER FOR Å FINNE OPTIMALE INTERIØRLØSNINGER, DET GJELDER FARGEPALETTER, PLANLØSNINGER OG STILVALG. DE ER SPESIALISERT OG TRENT TIL Å SE KUNDENE FRA UTSIDEN OG HUSET FRA INNSIDEN. DE TILBYR OGSÅ HJEMMEBESØK, SPESIALAVTALER PÅ KVELDSTID OG HAR EGEN SYDAME OG MØBELTAPETSERER. I BUTIKKEN FINNER DU SPENNENDE DESIGNMØBLER, TEKSTILER, BELYSNING, TEPPER ETC. FRA INN- OG UTLAND, ALT AV HØY KVALITET. INSIDE INTERIØR FØRER OGSÅ DEN FANTASTISKE FARROW & BALL MALINGEN, SOM ER VERDENS RENESTE OG MEST ALLERGIVENNLIGE MALING. DEN ER HØYPIGMENTERT OG DEKKER VELDIG BRA. FINISHEN, “THE FARROW & BALL LOOK” ER ET BEGREP OG MÅ BARE OPPLEVES, FORTELLER REIDUN ENTUSIASTISK. FARGESKALAEN ER BARE HELT VAKKER.!

4

VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet


VELKOMMEN TIL INSIDE INTERIØR NORD I HARALDSGATEN. VI ØNSKER Å VISE DERE DE FANTASTISKE SOFAENE FRA VELKOMMEN TIL INSIDE INTERIØR NORD I HARALDSGATEN. VI ØNSKER Å VISE DERE DE FANTASTISKE EILERSEN INNREDNINGS MULIGHETENE DISSE HAR. SOFAENEOG FRA DESIGNERS GUILD OG EILERSEN OG INNREDNINGSMULIGHETENE DISSE HAR. KAMPANJE PÅ FLERE MODELLER NÅ. KAMPANJE PÅ FLERE MODELLER NÅ.

VI FØRER ALT INNEN INNREDNING: MØBLER, TEKSTILER, TEPPER, BELYSNING, PUTER, PLEDD, SENGETØY OSV. VI INNREDER HUS, LEILIG8HETER, HYTTER ETC. BÅDE PRIVAT OG OFFENTLIG - OGSÅ BOLIGSTYLING FOR SALG. KONTAKT OSS FOR EN KONSULTASJON ELLER HJEMMEBESØK.

VI FØRER ALT INNEN INNREDNING: MØBLER, TEKSTILER, TEPPER, BELYSNING, PUTER, PLEDD, SENGETØY OSV. SE VÅR NYINNREDEDE 2.ETASJE DER DUBERØMTE BL.A. FINNER EILERSENS POPULÆRE MODULSOFAER I LEKKER DESIGN. NYHET: FARROW & BALL´S MALING VI INNREDER HUS, LEILIGHETER, HYTTER ETC. BÅDE PRIVAT OG OFFENTLIG, OGSÅ BOLIGSTYLING. KONTAKT OSS FOR EN KONSULTASJON ELLER HJEMMEBESØK.

Haraldsgaten 185, nord for Bytunet - Tlf. 52 72 78 30 ÅPNINGSTIDER: MANDAG – FREDAG 10.30 – 17.00 TORSDAG 11.00 – 19.00 LØRDAG KL. 10.30 – 15.00


INTERIØRARKITEKTENS HJEM

Den blå Kartell stolen fra Inside Interiør var viktig da jeg liker å kose meg med kaffe på badet når jeg steller meg, sier Lisbeth. Innredningen med den Knapphus Kjøkken & Bad. Servant, dusj og toalett kommer fra Oxo Bad & Interiør.

I dusjveggen er det innfelt to praktiske hyller i kroppshøyde.

i enkel stil. Den varme gråfargen i de italienske uteområde. På den måten beholder jeg en «rød tråd» gjennom hele huset. I dusjen valgte jeg fuger. Jeg er ikke begeistret over blanke gulv, så mindre på matt enn blankt, noe som gjør det enkelt å vedlikeholde, sier Lisbeth.

Det var egentlig bare det nyoppussede badet til interiørarkitekt Lisbeth Tveit på Bømlo som skulle fotograferes da Vårt Hjem kom være synd om en ikke skulle vise resten av hennes nydelige hjem. Tekst: Kari Byrkjeland Foto: Audun Munthe

6

VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet


- Badet skulle være stilrent med en varm atmosfære. Derfor valgte hun to vegger med en romantisk tapet fra Designers Guild. Mine skisser leverte jeg til OXO Bad & Interiør som tegnet inn baderomsinnredningen. Disse ble så levert til Knapphus Kjøkken & Bad som produserte innredningen.

Lisbeth liker godt den minimalistiske stilen med noe innslag av romantikk i form av tapet- og lampevalg. - Jeg liker å holde det meste av innredninger, vegger og gulv i lyse farger, og heller myke det opp med farger i møbler og interiør. Farger jeg har brukt ute tar jeg gjerne med inn. På denne måten får jeg en gjennomgående « rød tråd» i hele hjemmet, forteller Lisbeth. forskjellige former på interiøret blir det en mye mer spennende innredning, sier Lisbeth. Også viktig å tenke funksjonellt, komfort og kvalitet ved kjøp av møblement. Kjøp klassiske møbler i form og nøytrale farger som du liker. Noe du vet du kan leve lenge med, og har en kvalitet som varer. Så kan du heller bruke mindre interiørgjenstander med kraftige farger til å gjøre det spennende.

Spesielt viktig synes Lisbeth det er å bruke personlige interiørgjenstander. Noe som forteller hvem du er og hva du har opplevd. og møbler som er kjøpt fordi jeg både liker dem, og ikke minst – jeg vet at de kommer til å passe godt inn i interiøret. Da badet skulle pusses opp, ville hun gjerne designe innredningen selv. En innredning som ingen andre hadde. - Jeg liker å ha noe som ikke alle andre har. Det gjør det spesielt. Et bad skal også være praktisk og funksjonelt innredet. Et baderom har livsfaser når baderommet skal tegnes og innredes.

Lisbeth har tenkt på fremtiden, og har derfor ingen dørstokker inn til badet, fra verken gang eller soverom. Skyvedører er av hennes favorittmerker, Ribag, levert av Creolight i Stavanger. - Det er utrolig stilig, og gir badet en herlig atmosfære, sier Lisbeth.

VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet

7


Nesten alle lamper hos Lisbeth er levert av Creolight i Stavanger

Lisbeth liker å kjøpe kvalitet som varer, og klassisk som en kan leve med. Sofaen er fra Stordal, og bordet Naver er hadde en gråfarge som fanger opp noe av stålet som er brukt i settebord fra Lambert, spisestoler og kjøkken. For å ikke mikse for mange farger, har Lisbeth valgt varme silkegardiner fra Inside Interiør.

8

VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet


Lisbeth har myket opp atmosfæren i den lyse stuen med spisebord i valnøtt kjøpt hos Black & White i Bergen. Utslått blir det hele tre Plantagie.

VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet

9


Lisbeth har valgt kjøkken fra Alno med benkeplate i kompositt stein fra Skattkjær Skifer. - Jeg liker den rene stilen med store også mye enklere å rengjøre.

vinters

tuen so

m er i b

ruk hele

året.

Fra vinterstuen er det dør som fører ut til det store skiferbelagte uteområdet. Her var det tidligere kjøkkenbord. Nå er det blitt en åpen barløsning som også er praktisk for lettere kontorarbeid

10

VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet


apotekerdisken med mange oppbevaringsskuffer.Tapeten, som igjen har mye av husets innredningsfarge grå, med motiv fra Paris, visste hun den ville passe rett inn da hun kjøpte tapetrullen i Soul i Sør Korea. Speilen er fra Kartel.

Med Petporte kattedør unngår du at uønskede katter bruker kattedøren. Døren slipper kun inn katter som er programmert i programmet til Petporte. Sibirkatten Auster er veldig fornøyd med sin mikrobrikke/id chip.

Farger hun har brukt ute tar Lisbeth gjerne med inn. På denne måten får hun en gjennomgående « rød tråd» i hele hjemmet VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet

11


Våre interiør konsulenter hjelper deg med å gjøre ditt hjem spennende!

Røff Rustikk Nøytral base i bakgrunn. materialer etter din egen smak. - Natur mot Industri

Inspir asjon & Tr ender

Stilfull Romantikk

Veggfarge: S2005 -G20Y Puff fra Jernia Puter/stoff: Romo & Shaggy

Superior teppe Gardiner fra vår systue

Telefon:52 77 91 61 www.langelandsvik.no

Velkommen til oss i Aksdal senter


Vår farge- og interiør butikk kan tilby mye spennende til hjemmet

RØFF RUSTIKK

Tapet Decor Maison Highlights from the North.

Ta p e t & Te k s t i l e r

Stilfull Romantikk for å forsterke denne herlige stilen.

Telefon:52 77 91 61 www.langelandsvik.no

Velkommen til oss i Aksdal senter


Komplette rør- varme- og energiløsninger både bolig, næringsbygg, industrianlegg og offentlige bygg. Alt fra enkle boligprosjekter, nybygg eller renovering, til store og teknisk krevende industriprosjekter. Vi legger vekt på å lede an i utviklingen innen rørleggerfaget lokalt.


ETTERLENGTET NYHET PÅ INTERIØRFRONTEN

Farrow & Ball er endelig kommet inn på det norske markedet med sin berømte maling. Ingen maling kan sammenlignes med eksporterer til over 60 forskjellige land rundt i verden. Malingen en diamant og blir levert i et spekter på over 150 vakre farger. Malingen benyttes blant annet på Buckingham Palace og andre av de som vil ha et friskt og sundt inneklima. Vær ikke redd for å male babyrommet samme dag som babyen skal sove der! Den avgir ingen gasser slik som syntetisk maling gjør.

drøy og behagelig å arbeide med. En kan faktisk snakke om maling med sjel. Den går på en måte inn i veggen og etterlater alene om.

& Ball. Her kan en få mer informasjon og hjelp til fargevalg hvis en ønsker det. Sjekk også hjemmesiden: www.farrow-ball.com

LYKKE TIL MED OPPUSSINGEN HILSEN REIDUN HOS INSIDE INTERIØR VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet

15


Innehaver av Inside Interiør, interiørarkitekt Reidun Fjære

FARGEVALG I HJEMMET Fargesetting av interiører er interessant og vi bruker ulike fargeteorier for å komme frem til sluttresultatet.

fargen blir kjøligere og lysere når den kommer på en stor vegg. Intense og varme farger forminsker interiøret samtidig som det blir lunere. Sterkere det benyttet en spesiell fargeteori når de skal sminke Fargene er ispedd såpass mye hvitt og sort at de blir skuespillerne yngre eller eldre enn de er. Teorien duse og vi kan benytte hele fargeskalaen. Det blir likevel harmonisk og vakkert. er morsom å jobbe med. Farrow & Ball er ledende innen maling/tapet for

det kan bli veldig lekkert!

at et trent øye kan skjelne mellom 10 millioner ulike. Så det er bare å blande i vei. Tenk også på at du skal sitte i sofaen foran den nymalte veggen. En feil farge få deg til å se fantastisk ut!

16

VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet


Du må også tenke på at strukturen i malingen skal være riktig. Noen malinger ser ut som plast på

uttrykk. større. Her ser en at fargene og formene er klassiske og delikate. Det er bare å nyte og velge blant de vakre sjelen! Giftfri maling og tapet er inn. I barnerom og andre oppholdsrom bør en bruke maling og tapet uten er som regel de reneste og avgir ingen giftgasser til rommet.

Tips til inspirasjon og fargeglede: www.farrow-ball.com eller designersguild.com

Maling fra Farrow & Ball. Vegg Colour Hardwich White No. 5, Trapp gulvmaling colour Pointing No. 2003

Maling fra Farrow & Ball: Vegg Colour Hague Blue No. 30 VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet

17


Noe spesielt og koselig

Tekst: Kari Byrkjeland Foto: Innekjær

Birte har alltid hatt lidenskap og interesse for interiør. Ved å delta på messer og hele tiden følge med på hva leverandører nyeste i interiørverden. Cosy Living f.eks. har gått rett inn hos kundene hennes. Produkter som alle har dekorative motiv fra natur- og dyreverdenen.

og lamper er en fryd for de som elsker å innrede hjemmet sitt med noe særegent.

de har noe unikt som ikke alle andre har. Utvalget derimot

Gave & interiør

Vormedalsveien 346, 5545 Vormedal Tlf. 52 85 33 85

18

åpner i løpet av oktober

Åpningstider: Man-onsd. kl. 10.00-16.00 Tors. kl. 12.00 - 19.00 Fred. kl. 11.00-17.00 Lørdag kl. 10.00-15.00

VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet


Design som varmer. Peisen med luftventiler som dekor!

NYHET SPAR

4 000,-

Introduksjonspris NĂĽ fra 29 000,Veil. pris 33 000,-

Nordpeis Havanna er designet med ønske om ü skjule peisens innluft og utluft. Designeren har klart ü lage lufting om til dekor med en stilfull og funksjonell vri. Tanken med designet er ü skape en peis som kan passe hos de fleste, pga dens nette størrelse og tidløse design. Havanna er en høyreist vinkelpeis hele 2005 mm høy. Den valgfrie vednisjen er like elegant og høyreist som peisen. Med ved i für man en følelse av ü fü litt av naturen inn i rommet. Peisen tar liten gulvplass og kan monteres med minimum 100mm klaring til brennbar vegg. Havanna er designet for frittstüende plassering og har innluft pü baksiden som ikke skal tettes. Den leveres i ubehandlet betong og kan derfor males i den fargen man mütte ønske.

)"6(&46/%t5MG -POHIBNNBSWOWFEGBSHFSJLFSBHMBNZSt)BVHFTVOE post@bygnesbygg.no ÂŻQOJOHTUJEFS.BOGSF-“S

,01&37*,t5MG 1PTUCPLT,PQFSWJLt post@bygnesbygg.no ÂŻQOJOHTUJEFS.BOGSF5PST-“S


MANO SER A

54 504,-

”Hvorfor kjøpte jeg ikke kjøkkenet mitt hos Kvik?”

Veil. utsalgspris er for skap, sokkel og benkeplate. ekskl. vask, blandebatteri, hvitevarer og belysning.

Klovn, eier av alt for dyrt kjøkken

N E M M O VELK

år 6 r e r i e f Vi d n u s e g i Hau ler! a k o l e t r ve i nyreno

VI ÅPNER IGJEN DØRENE TIL VÅR BUTIKK * Ved kjøp av komplett(kjøkken til minst 50.000,- + minst 3 stk. Simens-hvitevarer). Tilbudet gjelder frem til 17. november 2012 og kan ikke kombineres med andre tilbud

DAMPOVN PÅ KJØPET!

*

verdi 11 990,-

Kvik Haugesund:

Longhammerveien 7, Haugesund, tlf. 52 71 52 30


Tips til baderommet

Moderne skandinaviske boliger har ikke lenger bad – de har helseog velværerom der det å bade, dusje, barbere seg og børste tennene er blitt opphøyd til en ny form for iscenesatt nytelse. Baderommet er det rommet i huset som har gjennomgått den største identitetsforvandlingen det siste tiåret. Badet er blitt boligens nye luksusrom hvor det ikke blir spart på noe. Intet er for godt når det gjelder badet. For det første skal det være megastort. Vi sløyfer gjerne et ekstra rom i huset for å kunne utvide badet. Alt fra spabad til møbler, musikk, planter, dufter og massasjeapparater har på få år blitt en naturlig del av badeværelset. Badet har utvilet seg til å bli et viktig område for avkobling, alenetid og velvære. Vi drømmer vel alle om et funksjonelt bad hvor vi kan trippe barbeint inn på morgenkvisten, for deretter å tasse inn i en varm og bekvem speilet. Med riktig belysning og lysforhold selvfølgelig.

SVARTE VASKER: Svarte vasker er i ferd med å innta norske bad.

avrundede former. Godlukt og tente lys Skal du først nyte en skikkelige hjemmespaopplevelse bør du passe på å ha nok stearinlys for hånden. Velg gjerne noen med godlukt for den rette luksusfølelsen.

Spafølelse på badet er noe mange higer etter og drømmer om. Ro og harmoni er viktige stikkord, uavhengig av størrelse på badet. Derfor går det fortsatt mye i hvitt, gjerne i kombinasjon med lyst tre. Da får du den enkle og rene skandinaviske stilen, i tillegg til en fredfylt stemning, Svarte vasker noe av det som er i trendbildet i øyeblikket. Det samme er søylevasker som nærmest ser ut som skulpturer på badet ditt. Og

- Invester i noen gode aromalys, og du vil merke forskjellen. - Det er verdt å legge litt penger i et duftelys som har både lang brennetid og som er laget av naturlige materialer.

VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet

21


TREND 1: NATUR

ned til gulvet. innredningen. Farger og former hentet fra naturen har ofte en beroligende effekt, og vil derfor passe perfekt på badet.

Med slukrist festet inntil veggen på baderommet sikres de loddrette

Marmor. Lys marmor inntar badet med stormskritt, både som vanlige ter gir det både et lyst, vakkert og eksklusivt bad. Vær oppmerksom på at marmor skal behandles regelmessig

TREND 2: ROMANTISK GLAMOUR

overlapping med veggens membran. På samme måte sikrer de vanntette overlapping med gulvmembran og SLUKRIST LANGS VEGGEN: Utvalget er stort mht design på denne typen sluk. Estetisk sett er vil man dusjen.

ROMANTIKK. Nordmenn liker å ha det lunt og litt romantisk på badet. Badekar med løveføtter er på full vei inn igjen, men ønsker man ikke å ta den helt ut, vil romantiske effekter sammen med klassisk inventar forøvrig gi et elegant men romantisk uttrykk.

TIPS TIL BADET Store hodedusjer med hånddusj, som jo også oser av spa og velvære, er noe mange vil ha. Over lengre tid har det dessuten vært en trend å velge vegghengte toaletter, men nå er det en økende tendens av gulvstående toaletter som er en trend på vei inn igjen. Toalettene har også fått rundere former.

GLADE FARGER. Frisk opp badet med små eller større elementer i friske farger. .

Vi vil dessuten ha speil så det holder. Mange velger skap med speil, og hvor belysning er integrert. Og mens mosaikken har tronet på holder stand, det nytter jo ikke å fornye noe så kostbart som bad hver gang det er noe nytt i trendbilder. Men småting kan raskt skiftes ut og gir et nytt og spennende uttrykk f.eks nye håndklær, dusjforheng og synlige oppbevaringselementer

22

VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet

LYSEFFEKTER: Spesielt bruk av LED-lys gir en spennende effekt på badet


DEN RETTE STILEN: Oppbevar rot og småting i pene beholdere og invester i nye håndklær.

GLASSVEGGER: La en glassvegg være det eneste skillet mellom dusjsonen og resten av badet. Slik skapes et åpent og lyst baderom uten unødvendige vegger som hindrer lysinnfall til dusjen. Liten plass. En av årsakene til at man ser mye speilskap er at mange har små bad.. Dermed ønsker de plassbesparende møbler og interiør for å frigjøre plass. Sats da på smale servantskap og vasker, samt vegghengte skap. For å sørge for orden på baderommet kan du fylle

:

Gjem rotet. Badet er et rom hvor mange ting skal oppbevares, alt fra håndklær til balsam og barberskum, og ofte også skittentøy. Derfor sier det seg selv at gode og smarte oppbevaringsløsninger vil kunne utgjøre forskjellen mellom et rom du kan slappe av i, og et rom du blir stresset bare ved tanken på å komme inn i. Det beste tipset for å få et hyggelig og avslappende baderom er uten tvil å rydde vekk rot. Mange har ikke mulighet til å ha vaskemaskinen eller skittentøyskurvene på et annet sted enn badet, og dette er ting som ikke nødvendigvis skaper ro og harmoni. Derfor må man tenke smart – man kan for eksempel plassere skittentøyskurvene under eller i veggskap. Det samme kan man gjøre med vaskemaskinen, så fremt man har enkel tilgang til åpningen. Småting kan oppbevares i pene bokser eller kurver i naturmaterialer, noe som igjen gir den rette naturlige spa-følelsen. Det gir en avslappende følelse på badet.

SATS PÅ SPEILSKAP: For de som har små bad er det nødvendig å tenke god plassutnyttelse, og speilskap

SMART OPPBEVARING: Sørg for skuffer med rikelig med plass. Har du et lite bad er det alfa og omega med gode oppbevaringsmuligheter

Hilsen Marit L.E. Dale hos OXO Bad & Interiør VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet

23


SKORSTEINSFRIE ILDSTEDER

Elegant og plasseringsvennlig peis som styres av trådløs fjernkontroll. Ikke nødvendig med pipe eller spesiell ventilasjon. Starter med automatisk tenner. Stilfullt og elegant. Et godt alternativ til tradisjonelle ild og gass peis/ovn. Tekst: Kari Byrkjeland Foto: Leverandør

De nye biopeisene hos Neumann på Raglamyr holder både høy standard og det viktigste av alt – høy sikkerhet. Det siste nye nå er at man kan få ferdige innsatser til å bygge inn i veggen. Dette er et peiskonsept som lar deg nyte stemningen ved

bygningsmaterialer. Biopeiser gir mange muligheter når det størrelser med både tradisjonelle og moderne interiører. Bruk fære.

etabilsk rent brennstoff. Peisene leveres med spesialutviklete Husk all omgang med ild krever forsiktighet og at man ALDRI må fylle etanol i en biopeis som brenner. Les bruksanvisningen Biopeisene i dag er av den sikre typen som gjør at alle kan bruke dette uten å skape farlige situasjoner. Fordi man ikke fyller brennbar bioetanol på samme sted som man brenner. Dette fylles på i en egen tank og sikrer derved brannsikkerheten rundt dette. Den har også en egen oppsamlingskasse i tilfelle man skulle søle bioetanol. Enkelte modeller leveres også med barnesikring og fjernkontroll.

24

VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet

har slukket før man eventuelt fyller på nytt. Tekst kjøkkenbilde:Komplette innsatser til innebygde løsninger. Med fjernkontroll og sikkerhetsmekanisme Elegant og plasseringsvennlig peis som styres av trådløs fjernkontroll. Ikke nødvendig med pipe eller spesiell ventilasjon. Starter med automatisk tenner. Stilfullt og elegant. Et godt alternativ til tradisjonelle ild og gass peis/ovn.


Våre dyktige og effektive montører gir deg en varmere vinter!

- Din lokale elektriker Vi utfører alt innen elektro til hus, bygg, service og industri

Med våre varmesystemer er du garantert sikkerhet og kvalitet

Telefon: 488 81 660

www.pbs-as.no

elektriker@pbs-as.no

Scan QR koden for å komme til vår nettsider


- Det aller første du gjør er å vaske penselen i varmt vann for å få ut støv og skitt fra produksjonen. Og la den så ligge å bli tørr. Når du tar den opp igjen da, vil du se at busten på penselen ser bedre ut. Fiberen henger rett ned.

- Som dere ser har kvalitetspenselen hulrom i midten. Det skal fylles med maling. Når du stryker den over veggen, vil malingen gå fra hulrommet, ut på penselen og flyte pent videre ut på veggen. Den dyre penselen holder på malingen, mens det vil dryppe av den billige som jeg har her i venstre hånd. En billig pensel er også uten hulrom, så malingen vil bare sette seg i busten. Dermed må du dyppe penselen oftere og det blir spor etter busten når du stryker malingen på veggen. - La penselen bli mettet med maling, og la den stå i et kvarter før du begynner å male. Da trekker malingen godt inn i busten og du får fine malingstrøk.

1

Snekker Ottos tips bruk av malerpensler og ruller

- Det er stor kvalitetsforskjell på pensler. Ikke bruk penger, tid og maling på en billigpensel; slike som tilbys i 5-packs i butikken. Du får et helt annet resultat dersom du spanderer et par hundre kroner på en skikkelig god pensel i faghandelen. En god malerpensel kan du også ha i 10 år minst. 26

VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet


Vedlikeholdsfrie utemøbler i cedertre fra USA

2 - Det samme gjelder også for malingsruller. Kjøp ruller av god kvalitet i faghandelen. Vask dem, og la dem tørke over natten. Når du skal sette i gang å male, la rullen bli mettet med maling og la den stå i 15 minutter før du starter.

3 - Når du metter rullen med maling, sørg for å få maling jevnt rundt hele rullen. Bruk rillene i maletrauet for å gjennomsause rullen.

>>>>

www.gallerimobelstoff.no Åpningstider: Mandag-Fredag:10:00 - 16:00

Norevegen 24 5542 Karmsund Telefon: 52 83 67 40


hvordan rense pensler

4 - Grønne ruller eller ruller med grønne striper er for maling innendørs. Skal du male utendørs, er det røde ruller som gjelder.

1

5 - Det renner alltid litt maling langs utsiden på spannet etterat du har hellet fra det. Og når du setter boksen fra deg etterpå, har det lett for å bli litt søl. Her er et tips: Rull sammen noen lengder med maskeringstape med limsiden ut, putt det under bunnen av boksen og sett den på en papirtallerken. Voilà. Null søl på gulvet.

- Et annet tips når det gjelder malingspannet: Det legger seg alltid maling i rennen øverst på boksen etter at du har hellet maling over i maletrauet. Hvis du lager et lite hull med et skrujern i denne rennen, vil malingen renne ned i boksen igjen.

28

VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet

- Har du brukt oljemaling, og skal male mer innen en uke eller to, sett penselen rett i vann. Den er like strøken når du tar den opp igjen. Men ikke la vannet nå opp til stålet, da ruster dette. Men har du likevel fått noen små rustflekker på penselen, kan du ta deg bryet med å pusse dette av med sandpapir, dersom busten på penselen fremdeles er bra. - Hvis du ikke skal bruke den på noen måneder, putter du den i en plastikkpose, forsegler den og legger den i fryseboksen. Da er den like fin når du tar den frem igjen. - Dersom penselen har fått malingsprikker inne ved rota, er den bare å kaste. Det er ikke verdt strevet å forsøke å rense den.

>>>>


hvordan rense malerullen

- Fyll rullen med maling og legg den i plast. En rulle mettet med maling er lett å rulle opp og ned på veggen. Og når du er ferdig med prosjektet, kast hele rullen og kjøp en ny. Det koster alt for mye tid og krefter å forsøke å rengjøre en malerulle. Glem det!

VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet

29


Rørleggertips Varme. Skal du bygge hus eller kanskje du har et eksisterende hus som du ønsker å restaurere. Et tips da er å vurdere miljøvennlig oppvarming.

Med vannbåren varme i gulv eller radiator har du et miljøvennlig varmeanlegg. Hjertet i varmesystemet vil ofte være varme pumpen: Ved bruk av varmepumpe har dere mulighet for å ta opp miljøvennlig varme fra luft, sjø, fjell eller jord. Velger du en varmepumpe med opptak fra fjell, så har dere en sikker varmekilde som også fungerer på de kaldeste dagene, når en trenger det som mest. En energibrønn bores ned i fjell, og boredybden kan ofte variere mellom 90 - 200 meter ned i grunnen. Det er størrelsen på huset samt grunnvannsnivået som bestemmer hvor dypt en skal bore. Utvendig vil en få en ”usynlig” installasjon, og en har ingen mekaniske ting som står ute i vær og vind. Et vannbåren varmeanlegg kan en bygge ut etter alle ønsker, og kan styres etter ute temperaturer, tidsstyres og SMS styres. Valg av varmepumpe er et valg en ikke skal se for lett på, og det er viktig å velge en installatør som kan varmepumper, og som tar ditt anlegg på alvor. Dette får du hos norske Rørlegger bedrifter. Velg en varmepumpe av et fabrikat som rørleggeren anbefaler og kan gå god for, og hør på erfaringer fra andre som har fått installert varme i sin bolig. Ved å velge vannbåren varme vil en få god komfort i boligen, øke verdien på boligen og lave vedlikehold og fyringsutgifter. vannbåren varme i din bolig. Rørleggermester Alf Kristian Kvalevåg Karsten Bjelland AS.

30

VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet


Interiørkonsulentens Tips - Start planleggingen tidligst mulig - enten det gjelder nytt eller gammelt bygg

Et godt interiør starter med gjennomført forarbeid. blader / aviser / reklamer etc. kommentarer til det du setter opp.

pusses opp - hvilke behov stilles til de valgte rommene. - Har du plass til alle ønskene dine? Bruk plantegning av hus/leiligheten, skiss opp møbler, sett på farger & tapeter. Husk! Man må ikke være “kunstner” for å få dette til.

Nå har du et kjempe godt utgangspunkt å ta med i butikken du ønsker å handle i. I butikken hjelper de deg å perfeksjonere dine planer, ved hjelp av råd og veiledning. De kommer gjerne hjem til deg også, for å se at farger / materialer passer like godt sammen hjemme som i butikken.

Lys og omgivelser påvirker farger ganske mye. Vær klare over dette når du skal velge. Det som ser nydelig ut i butikken, trenger ikke bli like pent hjemme. Dette hjelper interiørkonsulenten på butikken deg med. Vær ikke redd for å bruke fantasien! Det er ditt hjem. De Hilsen Linda Kristiansen Interiørkonsulent hos Kulør Malermester Langelandsvik VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet

31


Lekker design hos Comfort på Raglamyr

Lars Ove

Løkken o

g Kjersti L

osnegård

I samarbeid med Terje og Grethe på Comfort Karmøy har Lars Ove Løkken og Kjersti Losnegård åpnet ny Comfort avdeling i Combi Senteret på Raglamyr. Lars Ove har vært i rørleggerbransjen i over 20 år, og begge har de stor interesse for interiør og design. Sammen har de fått en fantastisk lekker og trivelig butikk som er både åpen og oversiktlig. Tekst: Kari Byrkjeland Foto: Audun Munthe

Comfort Haugesund tilbyr moderne blandebatterier i italiensk design

Foruten sitt eget merke Element, har de også fått med seg viktige kvalitetsleverandører som Dansani, Linnbad, Vedum Bad, Foss Bad og Duravit.

32

VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet


Comfort på Raglamyr har satset på mange baderomsmiljøer i butikken som viser forskjellige stilarter, farger og i forskjellige prisklasser.

Lars Ove og Kjersti er dyktige og følger p med stor interesse å farger og design med på n , ye trende r.

Inspirasjon til kunden har vært svært viktig gjennom hele oppbyggingsprosessen. Det er derfor satset på mange utstillingsmiljøer i butikken. Baderomsmiljøer som viser denne måten gir vi kundene en totalopplevelse av hvordan det Her gir de kundene en totalopplevelse av hvordan det nye badet kan bli

interesse med på nye trender. Butikken tilbyr alltid det siste designartikler og innredninger.

og befaring med påfølgende baderomstegninger. Foruten Comfort Haugesund har også prioritert stor varmepumpeavdeling

hos Comfort på Raglamyr.

Longhammarvegen 7, 5536 Haugesund Telefon: 52 84 80 70 haugesund@comfort.as www.comfort.no Åpningstider: man - fre: 10:00 - 18:00 lørdag: 10:00 - 15:00

Butikken tilbyr alltid det siste moteriktige på interiør og tilbehørsutstyr,

VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet

33


La det bli Lys! ….står det skrevet!

Med det mentes dagslys og solstråler……for at alt levende på jordens oppstår fra miljøutslippene på vår kule har forandret seg betraktelig. Noen ganger blir man litt forbløffet over å se solen titte frem, og det å føle varmen av den. viktigste lyset vi har. Sollyset gir oss viktig D vitamin, og dagslyset hjelper mot depresjon osv. Derfor er det viktig å gjøre nytte av dagslyset. La lyset slippe inn gjennom vinduer og gjør nytte av dette så langt det er mulig. Bruk det som en ekstra lyskilde og tenk at til eldre man blir, jo mer lys behøver man. Lys er avhengig av alder og i forholdet mellom alder og lys så behøver man når en er 20 år 40W, 40 år 60W og 60 år 360W Det er lyset som gjør at du kan se, og nå når dagene blir kortere og mørkere så trenger vi lyset enda mer. Vi har sollyset som har en varm og god fargetone, men her på Vestlandet og mange andre steder her i landet ser vi ikke mye til disse varme strålene fra solen. Her i distriktet så er det nedbør i form av regn som dominerer, og det gir lite sol og dagslys. Da er det viktig å tenke på at vi velger gode funksjonelle belysningskilder med riktig farge på lyset inne. Fra 1. september ble alle lyspærer av den gammeldagse typen (glødepærer) forbudt i hele Europa. Da ble det totalforbud mot produksjon og import av alle tradisjonelle glødepærer. Butikkene kan selge ut varelagrene sine så lenge beholdningen rekker. Fra nå av er det halogenpærer, lysrørlamper og LED-lys som gjelder.

Konklusjonen er at det meste forandrer seg, og med de forandringer som er, og med den nye teknologien på lyskilder, så går det i positiv retning for vår klode og for vårt velvære Allikevel så er det en utfordring for forbrukere å velge riktig lys og lamper, for her er det utrolig mye nytt og mange slags design. . Det er utrolig mange typer lys, og hvilket lys ønsker man å ha? Noen vil ha tradisjonelt lys og andre noe helt annet. f.eks. kjedelig lys, sterkt lys, svakt lys, blendende lys, koselig lys, sykelig lys, redselsfullt lys, godt lys, dårlig lys, lese/arbeidslys, stemningsfullt lys, romantisk lys, punktlys, allmennlys, funksjonelt lys eller riktig lys.

Det sies at Godt lys er Nok lys og det må jeg si meg enig i. Mange spør om de er nødt til å skifte ut alle lampene de har hjemme og på hytta nå som glødelyspærene er utfaset og nå når de nye Led diodene og sparepærene er kommet. Svaret er heldigvis nei. Noe av hensikten ved den nye teknologien er å redusere miljøet for forurensning. Dersom alle måtte kvitte seg med de gamle lampene som har glødelys, ja da ville det bli en gigantisk miljøkatastrofe. Alt nytt er skremmende, men med litt tid og med god tålmodighet sammen med god hjelp fra profesjonelle selgere, ja da går det i riktig retning både for forbruker og for miljøet.

med å bruke, nå går ut og erstattes av nye innovative produkter.

Men at man kan føle seg forvirret og fullstendig handlingslammet og at man får manglende tiltakslyst til å kjøpe nye lyskilder og lamper til hjemmet, det er forståelig. Det blir ofte slik at jo mer du leser og setter deg inn i temaet lys, jo dummere føler du at du blir. Men det er nok ikke slik! Til mer du leser forhandlerne og fagfolk på området, jo klokere og mer bevisst blir du som forbruker. Men det blir ingen lett oppgave for forbrukere å orientere seg i jungelen av nye pærer og lyskilder. Fortvil ikke! Få gode tips og råd der du kjøper dine lyskilder og dine lamper.

34

VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet


Mange ønsker å hamstre gløde pærer og liker ikke at nye lyskilder er kommet for å bli. Det har vært et stort miljøproblem med de gamle lyskildene. De bruker mye strøm, varer bare en kort stund og de har stor varmeutvikling som kan i verste fall forsake brann. Det er også store miljøutgifter å produsere dem. En glødepære bruker for eksempel 80% av energien på varme og bare 20% på lys. Noen mener denne varmen fra lyspærene kan nyttiggjøres som energi varme i hjemmet. Lite smart!, iht. forskere. Ettersom fokuset i disse dager og i årene fremover vil dreie seg mye

LED står for Light-Emitting Diode. LED-lys genererer svært lite varme, noe som betyr LED-lys er 90% energieffektive. LED-lys varer i mer enn 60.000 timer, mens glødepæren varer fra 1000 til 2000 timer. LED-lys er støt og vibrasjon sikre. LED-belysning har et konstant lys LED lys, men her bør en spørre produsenten av lyskilden hvilken kan en frekvens gi stødig lys men beveges styrken på lyset kan det lyskilden du kjøper.

Glødelampen som vi er vant med har en gul fargetone på ca 2700 Kelvin. Desto høgere Kelvin, jo kaldere og blåere lys. LED som utebelysning fungerer veldig bra. Dioden tåler også godt temperaturforandringer. LED er miljøvennlig, en sparer strøm og den reduserer material tretthet på lamper og armaturer på grunn av den lave varmeutviklingen. LED blir nok fremtidens lyskilde, og mot 2020 vil hele 75% av markedet dreie seg om LED mener Stig Lombard, Nordic Product Manager Professional Lamps. Så tilslutt ønsker jeg alle forbrukere lykke til i sine valg av lyskilder, men samtidig gir jeg dem en oppfordring til å hjelpe til som forbruker å redusere miljøforsøplingen, så kast aldri brukte lyskilder i søppelet! Det er en større miljø forurensning å kaste en sparepære i bosset, enn det var å kaste en glødelampe i bosset. Alle brukte lyskilder skal håndteres som spesial avfall.

er viktig at dioden får nok utluftning slik at varmeutviklingen rundt bygger opp lyskilden rundt dioden med god ventilering. Levetid på lyskilden er merket på forpakningen, men her er det viktig å ikke plassere lyskilden i en liten tett lampe. Da forringes levetiden betraktelig. LED er ideell å bruke som lese og arbeidslys fordi det lager stor kontrast mellom sort og hvitt og fra farge til farge. Noen ønsker LED også som belysning på bad, i hall og i stue. Da er det viktig å velge riktig farge på lyset.

Siv E. Jacobsen, Interiør og Lyskonsulent

VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet

35


Alt du trenger for å lage din egen veggkunst er et digitalt bilde

Lag din egen tapet La hjemmet ditt gjenspeile hvem du er. Din stil, dine interesser, dine ferier og dine minner. Finn frem gamle brev, vakre blonder, plateomslag, feriebilder eller barnetegninger. Våre digitaltrykte tapeter fra Mr. Perswall har ingen begrensninger for farger, former eller gjentakelser. Det betyr at du kan bruke nesten hva som helst til å designe et tapet. Alt du

36

VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet

trenger for å lage ditt eget tapet er en idé – vi hjelper deg med å sette den om i praksis. Det er også enkelt å få ditt egendesignede tapet eller et av våre tapeter opp på veggen. Våre tapeter er nemlig laget av Easy-Up-tapeter.


Ingen egen design? Bli inspirert av våre ferdige tapeter. Vi har massevis! Du kan velge dem som de er, eller tilpasse dem til deg og ditt hjem. Du kan endre farger, størrelser og sammensetninger som du vil. Det er ikke bare utrolig enkelt å dekorere med våre tapeter - resultatet er alltid imponerende og tapetet ser Ta en tur innom Fargerike Raglamyr for å bla gjennom kolleksjonsbøkene våre og ta mønstre og farger i nærmere øyesyn. Medarbeiderne i butikken er fagkyndige og kan gi deg god hjelp og nyttige tips.

VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet

37


Toalettet som spyler og tørker deg!

Toaletter med innebygget bidét er på vei til å bli en hit her i landet, slik det lenge har vært på kontinentet og ikke minst i Japan. Reidun, hos Vedavågen Rør har ingen problem med å forstå hvorfor. Tekst: Kari Byrkjeland Foto: Geberit

Reidun hos Vedavågen Rør viser her toppmodellen Geberit Aqua Clean 8000 plus

38

VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet


Vann er den mest naturlige måten å holde seg ren på.

- Vi har hatt de samme toalettvanene i århundrer; vi tørker oss med papir. Dette er det nå i ferd med å

Luftavsuget i toalettet starter automatisk når du setter deg ned.

- Ikke så rart. For badeværelsene i mange hjem er nå blitt rommelige og hyggelige opplevelsesrom. Samtidig dusjer vi og bruker mye mer vann enn

deg med varmluft etter spylingen. Dette er meget behagelig og skånsomt mot huden. De ekstra dusjdysene på toppmodellen Geberit AqaClean 8000plus sørger også for grundig og behagelig intimhygiene for de kvinnelige toalettbesøkende.

hygiene. Vanligvis går vi jo ikke ut av huset før vi har gjennomført vårt personlige pleieprogram. Og

luftavsug i toalettet starter automatisk så snart du setter deg ned.

at vann er mye bedre enn papir.

Dersom du ikke ønsker å skifte ut det toalettet du setene med et AquaClean setelokk som inneholder

Geberit AquaClean vannklosett skyller deg med modellene kan temperaturen også reguleres opp til

gulvstående.

slik at du får det nøyaktig slik det passer for deg. Og både før og etter toalettbesøket.

VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet

39


FOR EN BEDRE

HVERDAG

EssCom er forhandler for Telering som har lang erfaring innen salg av telekommunikasjon og navigasjon. De kan

Daglig leder Arnleif Munthe og Magne Habbestad hos EssCom

og spennende produkter. Siden Telering samarbeider med

betingelser og et landsdekkende serviceapparat.

Deres dyktige medarbeidere har kunnskapen og er stadig forskjellige mobilmodellene. Nyttig informasjon som er god å ha når en skal kjøpe ny mobiltelefon. De har et stort utvalg av bilstereo og navigasjon som inkluderer profesjonell montering. Ved servicereparasjoner tilbyr de eget service verksted. De tilbyr også hele spekteret av radiokommunikasjon og kameraovervåking. Et avansert IR-overvåkingsanlegg med automatisert brann og varmeutviklingsalarm som leveres både trådløst og trådbasert. Fullstendige navigasjonsløsninger som er klare til bruk med det samme

Avansert IR - overvåking med automatisert brann - og varmeutviklingsalarm

Esscom tilbyr hele spekteret av radiokommunikasjon fra håndholdt VHF - radio til basestasjoner

Skreddersydde løsninger med maskinvare fra kjente leverandører/ produsenter

40

VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet


ET TEKNOLOGISK TILBUD FOR PRIVATE, BEDRIFTER OG OFFENTLIGE INSTANSER

Et bredt spekter i merkevarer til gunstige priser

Bøveien 23 4260 Torvastad Telefon 52 83 86 30 www.esscom.no


Hvorfor er Drywood annerledes? Den avgjørende forskjellen med Drywood maling er at den inne Foto: THOMAS OVERVIK

holder fete alkydharpikser løst opp i vann. Drywood får derfor

Otto Robsahm - Sinnasnekker på TV Norge

en unik inntrenging i treverk, selv med høyt vanninnhold. Når

- Vet ikke hva det er med denne malingen, men du merker det med en gang du starter å male. Har selv malt med Drywood og resultatet ble knallbra! Det er

damper. Dette fører til meget bra vedheft, treverket stabiliseres

malingen trenger inn, erstatter alkydharpiksen vannet som for og risikoen for sprekkdannelser reduseres kraftig, nærmest lik null. Mens alkyddelen trekker inntil 6 mikrometer inn i tre-

kontrollert uttørking av treverket. Ved påføring i henhold til anvisning har Drywood sin husmaling en holdbarhet fra 12 til 16 år. Den er motstandsdyktig mot svertesopp og beholder meget godt på farge og glans.

testet ut av: Norsk Treteknisk Institutt, Statens Teknologiske Institutt, Mycoteam, Teknologisk Institutt (Danmark), TNO (Nederland) og Paint Research Association (England).

Tradisjonell alkydharpiks: Trenger lite inn i treet og blandes ikke med den naturlige fuktigheten.

DRYWOOD: Trenger dypt inn, blander seg med den naturlige fuk tigheten i treverket og gir en solid forankring til den beskyttede akryldelen.

www.drywood.no


-i

st me s rge

o - N

e alt f e b an

g! lin a m

MesteRens husmaling

MesteRens vegg og takmaling 07

Interiør Mesterens heftgrunn Til innvendig interiør. Vanntynnet maling som kan

Drywood er medlem av:

metall, laminatplater, panel og bygningsplater. Mesterens dør- og vindusmaling av tre. Kan også brukes som mellomstrøk og toppstrøk.

Mesterens vegg- og takmaling 07 Silkematt til interiør. Kan brukes som grunning og toppstrøk. Fulldekkende med 2 strøk maling på gips,

Mesterens takmaling 02 Til interiør gir et jevnt og skjoldfritt utseende matt 02 glans. Lett å påføre, har meget god dekkevne og


Allsidig og inspirerende Helt siden Neumann startet opp i 2008, har ombygging vært planlagt. Da de tidligere nye veien på Raglamyr med egen avkjørsel. Den allsidige og innbydende butikken interiøravdelinger og ikke minst, få inspirasjon til oppussing. Tekst: Kari Byrkjeland Foto: Audun Munthe

44

VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet


Her tilbys komplett utvalg og løsninger til alle rom. Selv med et så stort vareutvalg har de klart å få en oversiklig butikk med god skilting på sine produkter og avdelinger. Fagfolk med høy kompetanse er hele tiden behjelpelig innen hvert sitt felt.

Hos Neumann på Raglamyr viser de mange baderomsutstillinger som inspirerer når badet skal bygges / renoveres

VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet

45


Hos Neumann får kunden vist og sett produktene mer enn en prøve. Noe som gjør det enklere å ta et valg – tapet og gardiner kan kundene betrakte produktene i Sammen med dyktige interiørkonsulenter er en i trygge hender gjennom hele prosessen.

dine favorittfarger og tapeter som passer din stil

følg vår blogg: neumannbloggen.blogspot.no

46

VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet


peiser er alle produkter som blir vist i sitt rette miljø. Butikken er helt klart et særpreg med sitt eget showroom. Her får de vist hvordan det interiørdesign og trendy farger. En opplevelse for kundene å trives i og inspireres av.


Drømmer om Haugalandet

Derfor skal du velge Eiendomsmegler A: t 6CFHSFOTFUBOOPOTFSJOHJ#PMJHBWJT" FLTFNQMBSFS 'MPUUFBOOPOTFS t *UJMMFHHOZIFUTBOOPOTFJ)BVHFTVOET"WJT t 7ÌSUPQQMBHDB,POLVSSFOUFOFT PQQMBHDB t )FMJLPQUFSGPUPPHGPUPBWCPMJHFJFOEPN 7JTLBQFSFOPQQMFWFMTF7JLUJHNFEUBOLF QÌÌTLJMMFTFHQPTJUJWUVUQÌëOOOP FJFOEPNTOFUUOP OZOPPTW t 1PTJUJWFPHFOHBTKFSUFNFHMFSFTPNCSZSTFH PNLVOEFOF t &êFLUJWUTBMHTBQQBSBUNFETUPSWFLUQÌ PQQG“MHJOH t .BSLFEFUTCFTUFTBMHTHBSBOUJ*OUFUTBMH JOHFOSFHOJOH JOHFOCJOEJOHTUJE


Drømmehjemmet eller å få en god salgspris når du skal selge er noe vi alle ønsker å oppnå. For folk flest henger dette sammen med valg vi gjør noen få ganger i livet. Ved Eiendomsmegler A er det derimot meglernes hverdag. Lokale eiere - Lokale beslutningstakere - Lokal forankring. 1BUSJPUJTNFOQÌ)BVHBMBOEFUIBSBMMUJE WSUWFMEJHTUPS GPMLFSPQQUBUUBWTJOF CBSO CBSOFCBSOPHOSNJMK“FU TLPMFS PHPSHBOJTBTKPOFS JESFUUPHLVMUVS %JTTFMPLBMFCBOLFOFHJSWFMEJHNZF TQPOTPSNJEMFSUJMTUPSUTFUUBMUTPNS“SFS TFHJBLLVSBUEJUUMPLBMNJMK“

Trygghet 'PSEFHTPNTLBMTFMHFIVTFU TÌFS EFUWJLUJHBUBMUCMJSMBHUUJMSFUUFGPS FOI“ZFTUNVMJHTBMHTTVNPHFOUSZHH IBOEFM)PT&JFOEPNTNFHMFS"FSEF PQQUBUUBWÌTLJMMFTFHVUPHWSFJTUBOE UJMÌMFWFSFFUNFSLPNQMFUUQSPEVLUJ GPSIPMEUJMTJOFLPOLVSSFOUFS

%F“OTLFSÌMFWFSFEFUjMJMMFFLTUSBxJBMMF MFEEUJMLPOLVSSBOTFEZLUJHFCFUJOHFMTFS PHTUJMMFSNFHFUI“ZFLSBWUJMTJOF NFHMFSF%BFSEFTJLSFQÌBUEFLBO MFWFSFFUQSPEVLUTPNBMMUJEFS PQUJNBMUJGPSIPMEUJMTFSJ“TJUFUPH LWBMJUFU

j%FUFSWJLUJHÌCSVLFEJTTFCBOLFOF OÌSEVTLBMT“LFMÌO JOWFTUFSF IB GPSTJLSJOHFSPHOÌSEVTLBMWFMHF FJFOEPNTNFHMFSUJMÌTFMHFEJOCPMJH %FUUFWJMEBG“SFUJMTU“SSFPWFSTLVEE JCBOLFOF PHNFSQFOHFSEFMFTVUUJM NJMK“FUSVOEUPTT%BWJMEVJOEJSFLUF WSFNFEÌTLBQFWFLTUJEJUUOSNJMK“J TUFEFUGPSBUQFOHFOFHÌSVUBWEJTUSJLUFU PHJWFSTUFGBMMVUBWMBOEFUx TJFS8FF TPNFSTWSUPQQUBUUBWBUEFUOÌFS MPLBMFMFWFSBOE“SFSBWEFìFTUFUKFOFTUFS UJM&JFOEPNTNFHMFS" Enorm markedsføring &JFOEPNTNFHMFS"“OTLFSBULVOEFOF EFSFTTLBMWSFTJLLFSQÌBUCPMJHFSPH FJFOEPNNFSCMJSNBSLFETG“SUQÌCFTU NVMJHNÌUF (KFOOPNTJO#PMJHBWJT"TPN EJTUSJCVFSFTHKFOOPNBWJTFO,BSNTVOE OÌSEFìFTUIVTTUBOEFSQÌ)BVHBMBOEFU 'PSTJLUJHBOTMÌUUDB ìFSFIVTTUBOEFSFOOLPOLVSSFOUFO0H JUJMMFHHGÌSBMMFLVOEFOFWÌSFFOOZIFUT BOOPOTFJ)BVHFTVOET"WJT

Daglig leder Hugo Wee.

«Lokal forankring er viktig»

"MMFCPMJHTFMHFSFGÌSPHTÌIFMJLPQUFSGPUP BWCPMJHFOFJFOEPNNFO%FUUF UJMCZTPHTÌGPSBUBMMFTBMHTGSFNNFOEF FMFNFOUFSMFHHFTUJMSFUUFGPSÌPQQOÌ I“ZFTUNVMJHTBMHTTVN

VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet

49


Internt fagmøte.

Vi er virkelig stolte av våre nye, tidsmessige lokaler i Haraldsgaten 117, midt i sentrum av Haugesund vis á vis Haugesund Sparebank. Vi ønsker kunder og nye kunder velkommen.

50

VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet


Salgsgaranti #PMJHTFMHFSFUJMCZTTBMHTHBSBOUJ%FUUF GPSĂŒFMJNJOFSFSJTJLPGPSĂŒTJUUFJHKFO NFETUPSFSFHOJOHFSPNCPMJHTBMHFUJLLF FOEFSNFEHPETBMHTQSJT*OHFOTBMH JOHFOSFHOJOHPHJOHFOCJOEJOHTUJE %FUUFHJSTFMHFSFFOUSZHHIFUTPNEFTFS QĂŒTPNTWÂ?SUWJLUJHJEBHFOT CPMJHNBSLFE4LBMEVTFMHFCPMJH TĂŒ UJMCZSEFEFHVGPSQMJLUFOEF WFSEJWVSEFSJOHJGPSCJOEFMTFNFE CPMJHTBMHFU%FLBOHJEFHTWBSQĂŒOĂŒS EFUFSMVSUĂŒTFMHF IWBEVCVSEFHK“SF NFECPMJHFOG“SFUTBMH FMMFSIKFMQFEFH NFEĂŤOBOTJFMMFUKFOFTUFS Lokal forankring er viktig 4BNNFONFE)VHP8FFPH)FHF 4UBOHFjQĂŒFJFSTJEFOx TĂŒFSEFUOĂŒ FJFSCBOLFS&UOF4QBSFCBOL )BVHFTVOE 4QBSFCBOLPH4LVEFOFT"BLSB 4QBSFCBOL%FUCMJSJLLFNFSMPLBMUFOO EFU

Fra venstre: Kontorsjef Eva Vikshüland, og meglerene Vidar Opheim og Arne G. Taraldsøy.

Ingen salg, ingen regning - og ingen bindingstid. Dette gir selgere en trygghet som de ser pĂĽ som svĂŚrt viktig i dagens boligmarked.

0HIVTL EFUCPSFOMJUFO"JPTTBMMF BWTMVUUFS)VHP For mer info se: www.eiendomsmeglera.no facebook.com/eiendomsmeglera

Faglig ansvarlig Hege Stange.

VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet

51


MONO HVIT/GUL

HOBBYROM DET VIKTIGSTE ROMMET I LIVET DITT Gi plass til livet og la kjøkkenet bli det viktigste rommet i livet ditt Kjøkkenet blir brukt til mer enn bare matlaging. For noen er det et hjemmeverksted og et kunstnerisk fristed. Boligens hobbyrom. For andre er det et hjemmekontor, et pusterom eller noe helt annet. Kjøkkenet ditt kan være alt du drømmer om. HTH hjelper deg å virkeliggjøre drømmene dine og gjøre kjøkkenet til det viktigste rommet i livet ditt. HTH Kjøkkenforum Haugesund Norevegen 4, 5542 Karmsund. Tlf. 52 81 47 47 www.hth.no

52

VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet


BADEROMSMØBLER SOM SKAPER TRIVSEL

Bad Telefon 52 76 70 70 www.knapphus-kjokkensenter.no


Vedfyring Hvorfor har ”halve” Norge kjøpt og lest en bok som handler om ved og vedfyring?

g ng o tabli ars s , g ggin sjel av L m ho s Alt o fyringen : d e d Hel v g - og ve n tørki g in t y M t

54

Hvordan er det mulig å skrive en hel bok om et slikt tema, som i utgangspunktet for vanlige folk er så kjedelig? Hva kan vi lære av en slik bok?

VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet


Med elektrisk pipetrekk kan du kjøpe deg ut av “alle” fyringsproblemer. Vanskeligere er det ikke.

mene i.

Rehabilitering av gammel tegelstenspipe, gjør at den blir som ny.

Gunnar Hauso, daglig leder hos Bygnes Bygg Raglamyr – ovnsmann som nå også kan litt om ved.

VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet

55


steinariversen.no Foto: Huseby

Du trives bedkreken med nytt kjo

ÅPNINGSTIDER: langåpent hver onsdag og torsdag 9 - 19 mandag, tirsdag, fredag 9-16 lørdag 10-14

KJØP KJØKKEN IDAG!

Om det stemmer vet vi ikke, men hos KGB får du løsninger som er tilpasset deg og ditt behov i forhold til stil, kvalitet, funksjonalitet og finansiering.

betal om 9

mÅNeDeR VI SPaNDeReR oPPStaRtGebYR

RIKTIG VERKTØY ER HALVE JOBBEN, BON APPÈTIT!

Vi tegner ditt nye kjøkken gratis! Velkommen innom for gode råd.

Bøvågen 51, 4262 Avaldsnes Tlf. 52 81 41 80

www.kgb.no

56

VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet


Vi søker aktiv/partner til en spennende virksomhet med klare mål og strategier Rette vedkommende kommer inn på et meget gunstig tidspunkt, samtidig som potensialet og fremtidsutsiktene er meget bra. Vi produserer og selger tjenester innen søm, omtrekkning og reparasjon av interiør til både privatpersoner og bedrifter. Vi er en bedrift med fokus på kvalitet på utført arbeid, som ønsker å tilby god service ovenfor våre kunder. Vi gjør mye for å ta vare på vårt miljø. Etter mange år i faget kan vi by på kompetanse og masse erfaring, samt et bredt spekter av varer og tjenester. Du finner oss på Norheim næringspark i Karmøy Kommune. Norevegen 24 5542 Karmsund Henvendelser til Gunn 957 26 980 eller mail: gunn@gallerimobelstoff.no www.gallerimobelstoff.no

VARMEPUMPER LUFT-VANN OG VANN-VANN Priser 7.2-9.2 kw 25-32.000 Tanker 200 + 200 liter 18.500 Sol paneler 2 kvadrat 10.000 Alle priser er inklusiv mva

http://e-logger.se/pub?Dykjelsletta4&p=1

Wee Trading

Frakkagjerd - 5563 Førresfjord - Tlf 982 18 150 - rune@wee.no - www.wee.no

VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet

57


HVORDAN SPARER

DU STRĂ˜M?

Bedre inneklima med

VARMEPUMPE En Toshiba varmepumpe kan sikre deg behagelig innetemperatur, renere luft og lavere oppvarmingskostnader - samtidig som du gjør en positiv innsats for miljøet. Varmepumper har en dokumentert positiv effekt pü boligers inneklima og gir boligen en komfortabel innetemperatur ogsü pü hete sommerdager. Toshibas toppmodeller, Daiseikai, er anbefalt av Norges Astma- og Allergiforbund.

I ürevis slet vi med et høyt strømforbruk og frostskader i vannrør

I idylliske Fransahagen i Visnes, ligger administrasjonsbygget fra 1868. Visnes gruvene var da en av Europas største kobbergruver. Bygget, som ofte kalles Kontoret, fungerer i dag som kafÊ, forsamlingslokale og museum. Selve bygget er tømret, og isolasjon i vegger og tak er fravÌrende. Stiftelsen Vigsnes Grubeomrüde som eier huset, har i ürevis slitt med et høyt strømforbruk. Selv med mange panelovner og flere andre oppvarmingskilder, har det vÌrt hüpløst ü sikre jevn og god temperatur for ü ivareta büde bygget og de andre museale verdiene. Det har nÌrmest ürlig vÌrt frostskader pü vannrør i huset. Høsten 2011 ble det installert 2 varmepumper i bygget; en i hovedetasjen og en i andre etasje. Resultatet kom straks; bygget har nü jevn temperatur i alle rom, strømforbruket er redusert og vi kan nü oppholde oss i �hjertet� av Visnes uten ü mütte ha pü oss jakker, skjerf og luer. Vi takker Apply for flott service ang. valg av varmepumper og oppfølging. Pü vegne av Vigsnes Grubeomrüde - Rune G. Hükonsen

Ring oss for en uforpliktende og gratis befaring i dag! Vi hjelper deg ĂĽ finne den Toshiba-modellen som passer best til dine behov, ditt hus og temperatur forholdene der du bor. Avd. Haugesund:

Ă…rabrotsveien 21, 5515 Haugesund Stian Halleland, tlf. 982 40 646 stian.halleland@apply.no

Avd. Stord:

Ringveien 6, Heiane, 5412 Stord Arild Søgnen, tlf. 941 46 457 arild.sognen@apply.no

       


POPPCORN DESIGN

Følg oss: www.facebook.com/OddhansenAS

har du fått deg tomt og tenke....

HÆRLIgHEt! Kor ska eg begynna? tA kONtAkt... vi hjElpEr dEg I gANg! ODD HANSEN AS Sundvegen 20, 4250 Kopervik, Telefon: 982 66 260, E-post: post@oddhansen.no www.ODDHANSEN.NO

- hjem med særpreg


rike lle farge Trass i a p ses op . skal pus

rd

elger no

trender v

adet

elt når b

disjon menn tra

Baderommet er blitt et viktig og prioritert rom i huset. Vi legger gjerne penger i oppussing eller bygging av bad, og drømmen er et velværerom hvor vi kan slappe av og trekke oss tilbake fra en hektisk hverdag. Tekst: Kari Byrkjeland Foto: FOTOMAGI / Bygnes Bygg

60

VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet


Fargevalget på badet gjenspeiler i stor grad fargetrendene ellers i huset. Trass i alle fargerike trender velger nordmenn ofte avdempede farger når badet skal pusses opp.

på badet.

Rustikt

også brukes som eget bilde på skinner utenpå veggen, forteller interiørkonsulent

Drømmer du om et unikt, rustikt og slitesterkt tregulv som

Bygnes Bygg

naturlige ut som ekte tre, og som gir rommet et unikt og ekslusivt utseende. Flisene med sin røffe og naturlige populære til både gangen, kjøkkenet, stua, badet og ikke minst hytta.

Riktige valg Alle som har pusset opp baderom vet at det er kostbart. Det er derfor viktig å være sikker på sine valg av farger,

industrielt og røft ved første øyekast, men det bør passe inn i husets og badets stil, sier Inger Karin. Vær forsiktig

milde, gode farger som offwhite, beige og grått

er lite kan det være lurt å unngå for store kontraster mellom gulv og vegger - da vil det virke større og luftigere.

forhold til rommets størrelse og funksjon. Det er ikke lenger nødvendig å søke om bygging/rehabilitering av bad, men

Mange er opptatt av at rommet skal se så stort ut som mulig og velger

Karin.

tre, og gir rommet et unikt og ekslusivt utseende. Flisene er like populære i alle huset rom.

VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet

61


Møbeltapetsereren Hans A Tøgersen i Spannavegen 18 har verdt møbeltapetserer i over 50 år. Et yrke han syns er både kjekt, nyttig og verneverdig. Samme arbeidsteknikk er det fremdeles, men heldigvis er det enkelte moderne verktøy som gjør arbeidet mindre slitsomt, sier Tøgersen. Med stiftemaskinen som drives av lufttrykk gjør den arbeidet lettere enn før i tiden

Det gamle armlenet er nå blitt nytt med et moderne fargevalg og mønster

62

VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet


Møbeltapetserer Hans A. Tøgersen har holdt seg i samme yrket i over godt med.

Kunden leverte inn sin favoritt lenestol gjennom mange år. Etter omtrekking er stolen igjen blitt et moderne innslag i stuen.

Utviklingen og motene innen møbelindustrien de siste 50 år kan han svært godt. Å reparere møbler fra 1800- tallet eller det siste innen dagens møbelmote er ingen problem. Han liker å holde seg oppdatert på markedets siste trender. men også moderne kvalitetsmøbler som har vært ganske dyre i innkjøp blir ofte

VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet

63


poppcorn design - Foto: Anne Lise Norheim

følg oss: www.facebook.com/oddhansenas

vi leverer boligen

du gjør den til et hjem

bestill vår husbok på www.oddhansen.no

odd hansen as sundvegen 20, 4250 Kopervik, 982-det 66lokale 260,interiørmagasinet e-post: post@oddhansen.no VÅRT HJEM 64telefon: www.oddhansen.no

la deg friste og god fornøyelse

- hjem med særpreg


Vi leverer alt i granitt marmor og Silestone

Silestone plater kan leveres i alle farger

Underlimt porselensvask med granittplate

Vi produserer etter mĂĽl - til benkeplater, peisplater og alle andre formĂĽl

SkattkjĂŚr Skiferindustri as


DESIGNA KJØKKEN FEIRER 10 ÅR I NORGE MED KJEMPE RABATTER

BURSDAGSTILBUD

SPAR MOMSEN

79.995,PRISEN ER INKL. BORDPLATE OG VASK

SPAR MOMSEN SPAR

Den danske kjøkkenfabrikken Designa startet opp for tolv år siden, og i løpet av ganske få år klatret virksomheten direkte opp blant eliten av danske kjøkkenvirksomheter. Designa er kjent for å selge kjøkken, bad og garderobe i en riktig god kvalitet og til ytterst fornuftige priser. Designa er i dag Danmarks største privateide kjøkkenvirksomhet med egne fabrikker til både kjøkken, bad, garderobe og bordplateproduksjon. For 10 år siden, på høsten 2002 åpnet den første Designabutikk i Norge og det markerer vi med en rekke gode tilbud. Frem til den 27. oktober sparer du momsen på alle produkter til kjøkken og bad, og hele 50% på skyvedører og innredning.

LONGHAMMARVEGEN 36 - I BERG SENTERET PÅ RAGLAMYR HAUGESUND . TLF. 48 32 33 40

BURSDAGSTILBUD PÅ KJØKKEN OG BAD

50% BURSDAGSTILBUD PÅ SKYVEDØRER OG INNREDNING

10

ÅR I NORGE

DESIGNAKJOEKKEN.NO Tilbuddene kan ikke kombineres med andre rabatter.


Våre dyktige og effektive montører gir deg en lysere vinterkveld!

- Din lokale elektriker Vi utfører alt innen elektro til hus, bygg, service og industri

Telefon: 488 81 660

www.pbs-as.no

elektriker@pbs-as.no

Scan QR koden for å komme til vår nettsider


Teknologi i verdensklassen

enn 170 sekunder. Sirenen har også et termometer som angir handler. Logikken i alarmsystemet lastes ned via internett. temperatur i hjemmet og som kan fjernavleses via mobiltelefon. Alarmkomponentene kan kommunisere seg i mellom - en røykdetektor kan varsle alle andre røykdetektorer og samtidig Med en fotodetektor i alarmsystemet ditt er det enklere å kontrollere hva som har forårsaket en alarm. Tiltak kan settes alarmsystem som passer best for deg. vi har bilde av tyver eller brann. Samtidig kan vi også avverge at brannvesen eller politi rykker ut med full styrke når det er falsk alarm. Gateway er senter for all kommunikasjon i systemet og for de eksterne kontaktene med mobiltelefon og alarmstasjon. Nå kan du bruke smarttelefonen din til å aktivere eller deaktivere boligalarmen - uansett hvor du er. Det er en av de mange andre detektorene i systemet. Da varsler alle samtidig med både Android og iPhone. Slik hjelper Verisure App deg å fjernstyre hjemmet ditt. tale og signal. Verisure tilbyr multifunksjonell teknikk og smarte konsepter som Sirenen er en frittstående enhet med alarmsignal på 105 desibel. er utbyggbare og ekstremt pålitelige. Hver enhet er gjennomtenkt Med innebygd varmedetektor fungerer den i prinsippet som en ekstra brannvarsler og varsler dersom temperaturen overstiger 65°C eller hvis temperaturen stiger med mer enn 18°C på mindre inn i det moderne hjemmet. Det er design for deg som ikke bare

68

VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet


Interiørtrender

Høsten betyr blanke ark for meg, en helt ny start. Jeg var på messe i slutten av sommeren og fikk se alt av trender og stiler nå for høsten og julen. Den tidløse klassiske minimalistiske stilen skal nå være bløtere og ikke så stram som tidligere. Her skal en blande inn flere farger og materialer. Fargene er klassiske og flyter gjerne i hverandre. Her finner vi farger som marineblått, mørk grå, hvitt, flere beige toner og litt sort. Sølvtoner og pastellblå gjør den mer eksklusiv. Lys fiolett og lavendel gjør den mer feminin. Så har vi den naturbåret trenden. Her finner vi naturmaterialer, gjerne litt grove uslipte. Her finner vi og dyriske materialer som dyrehorn, dyretrykk på puter, brikker ol. Her går det mye i bruntoner, sort og hvitt som mykes opp med klare farger som grønt, blåtoner, oransje og pastellgulgrønn. Stilen skal gi deg fred og ro eller du kan ha det vilt og dyrisk. En ser og en stil med rene linjer blandet med litt retro og sportselementer. Her er mye hvitt og brunt blandet med sterke farger som petroleum, oransje, rød, klar blå, dyp plomme og varm gul. Og sist har vi en stil med en miks av det skandinaviske og etniske. En miks av farger og etniske mønster. Bunnfargene er sort og hvitt. Gylne metalldetaljer avrunder lokken. Her er jo bronse og tilbake for fullt i år. Til jul vil vi finne mye av det samme, små dyrehorn som vi kan henge på juletreet eller for de mer vågale bland flere farger på ditt tre. Det som nå er viktig er å våge å blande mer farger i interiøret enn hva vi har gjort de siste årene og sett ditt personlige preg på interiøret. Ta inn grener fra naturen, tre fjøler som du finner i fjæra. Bland dette med gull og bronse. Kjøp deg noen nye puter gjerne med ett dyrisk trykk eller en glampute. Finn frem skinn og pledd og tenn mye lys og kos deg i høst og vintermørket. Det skal jeg gjøre. Dette er tiden for å være innekjær.

Med vennlig hilsen Birte Reitan på Innekjær.

- Dansk garderobeskap i stål fra Huset i Svingen - Stor pynteklokke fra Kolibri. - Trekister fra Huset i Svingen som er like gode til oppbevaring som til bord

70

VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet


for høsten!

Ekte dyrehorn til dekor kr 199.- pr stk 25 cm lange. Fra Innekjær Interiør Termokrus i strikkemønster fra Jernia

Te-lys holdere i ekte buffalohorn kr 149.- pr stk. Fra Innekjær Interiør VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet

71


Lekre

interiørting

- Lene Bjerre kubbelys i strikkemønster fra Dagmar & Me - Søgne Home dekorpute fra Dagmar & Me - Herregård klokke fra Stjernedryss

med en forskjellig til hvert familiemedlem? - Pute 50x50 cm med dyremotiv fra Innekjær - Love-seat i vedlikeholdsfritt Cedertre fra Galleri Møbelstoff


VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet

73


74

VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet


Venstre side: - Dansk dekketøyskap i stål og bordlampe laget av rekved fra Huset i Svingen - Artige nostalgiske skilt som passer ypperlig på hytta. Fra Hus & Him i Skudeneshavn

Høyre side: - Stilig byste og lenestol til barn fra Åhlens på Oasen - Kul bordlampe fra Duette i Skudeneshavn

VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet

75


Malermesterens tips Forarbeid er ”halve jobben” -

til underlaget.

Planlegging er ”halve jobben”

Tips! Mal ferdig listverk før tapetsering. Mal ferdig taket før veggen, så slipper du å risikere takmaling på veggen. 76

VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet


Godt verktøy er ”halve jobben”

og mindre, ruller lettere og gir et jevnere resultat.

sparkle vegg eller tak. tapetsere.

Tips! Vannløselig maling – beis – lakk tørker fort. Hvor fort avhenger av temperatur og luftfuktighet. For å forsinke tørkeprosessen kan en tilføre fuktighet med å fukte gulvet, sette ut vannposter, åpne vinduet (det regner jo som regel her på vestlandet) og senke temperaturen. Da gjør en det litt enklere for seg selv og en har bedre tid til å få et perfekt resultat.

TIPS! Gidder du ikke alt dette? Leig en malermester til HELE jobben!

VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet

77


HERSKAPELIG

OG MINIMALISTISK

Arkitekt Camilla Thorsen hos Odd Hansen har tegnet det herskapelige huset.

78

VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet


Med bare noen små endringer i inngangspartiet som gav de ekstra dør direkte inn til vaskerom/garderobe var de svært fornøyde med husets fasade og inndelinger.

han jobbet turnus i brannvesenet, er det ganske fantastisk å tenke på at byggeprosessen kun tok 11 måneder. Selv med god hjelp og motivasjon fra svigerfar Helmik Myklebust. Tekst: Kari Byrkjeland Foto: Audun Munthe

VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet

79


Kjøkkenbord er pusset opp og malt av Gunn Helen. Fremstår i dag som «nesten» nytt.

Stort kjøkken med mye skapplass var viktig for Gunn Helen da kjøkkeninnredningen ble valgt. Spesielt fornøyd er de begge med dampovn og stekeovn i kroppshøyde.

materialer som trengtes til hustegningen av Odd Hansen. Kopervik. Her ble de veldig godt mottatt og de hadde den herskapelige byggestilen som de begge likte. Arkitekten hos

avtalt. Før selve byggingen begynte måtte det bestemmes hvilken hovedoppvarmingskilde de skulle satse på. Etter

fornøyd med resultatet. Med bare noen små endringer i inngangspartiet som gav de ekstra dør direkte inn til vaskerom/ garderobe var de svært fornøyde med husets inndelinger både i første og andre etasje. Nå hadde de et praktisk hus på 220 i huset sommer som vinter.

80

VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet


En se lv gjens plukket gr en py tande nt r enkel t kan som betyr et med søt e noe fo det gj øres f or å d r Gunn He l ekore re i h en. Så uset.

n fått fra unn Hele i hvitt. G r a h rk ig treve malt det rd i kraft t opp og e o d b t rt e e ss k u Et vak r selv p . Hun ha sin tante

Romslig og deilig sofa avdeling innredet i hvitt og grått, og gulv i eikeparkett. Den lekre og store gasspeisen fra Nærgass gir stemning til mørke høst- og vinterkvelder.

For at jeg ikke skulle gå fullstendig rådvill ut i jungelen av farger

Helen. Deretter gikk det ganske greit. og Torbjørn å gjøre det enkelt ved å bestille alt på en plass.

interiørartikler og enorme lysekroner som passer perfekt inn i

.

Det gikk ett år før ekteparet fant spisebordet de ville innrede med. De er veldig fornøyd med valget, og var verdt å vente på. Den enorme lysekronen som Gunn Helen fant hos Stjernedryss på Oasen Storsenter passer perfekt til det kraftige og brede spisebordet.

VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet

81


med langt vindu i trappeoppgangen. Dette ville åpne opp mye i tillegg til å gi mer lys. Torbjørn og Gunn Helen kunne ikke godt fornøyd med arkitektens forslag. Loftstuen er romslig og lys. Behagelig med mange vinduer som gir mye naturlig lys i øverste etasje.

Et romantisk og lyst gjesterom som gir et hyggelig opphold for familie og venner.

82

VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet


Hovedsoverommet er innredet i delikate, lyse farger og er minimalistisk innredet med et innslag av romantikk i sminkekommode og lysekrone. Fra soverommet har de direkte inngang til stor walk-in closet, som gjør det praktisk og det er enkelt å holde det ryddig på soverommet. Fra garderoben går det videre inn til eget baderom. Deilig en kald vintermorgen!

VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet

83


I over ett år har daglig leder i Wee Trading, Rune Wee, testet sin nye

84

VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet


Varmer huset er i funksjon. Vannet transporteres i isolerte rør fra Eldhuset dusjvann. Systemet kan også kobles opp mot utendørs basseng og hot-tubs. pellets eller gass. alternative energikilder. Det markedet har savnet er et

man også tenke smart. – Jeg har montert inn et solcellepanel på 30 x 30 cm. Det bra fordi vannet kun sirkulerer når det er sol og vannet er

– Plass er en viktig faktor. Det er både arealkrevende og eldhuset har man sitt eget energisenter man kan plasseres hvor

Hybrid Varmepumpe gir en cop på ca 5 hele ved + 7 med combinasjon med stor tank og solpanel , ved 25 grader vann.Og utnytter sol oppvarmet glykol ned til 0 grader.

VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet

85


Lokal, nær og personlig Det norske samfunn har behov for både de nasjonale og internasjonale bankene, marked lokalt og nært. Tekst: Laila Stokknes Foto: Audun Munthe

mange gunstige betingelser og tilbud. Gjennom bankens forskjellige

Ønsker du å vite mer om ungdomsprogrammet og hva det har å tilby er det bare å ta kontakt med Haugesund Sparebank eller gå inn på bankens nettside www.haugesund-sparebank.no.

ønsker. De tilbyr sine kunder alternative måter å spare på i forhold til den tradisjonelle banksparingen. Blant annet ved plassering i

barne- og ungdomsarbeid. Banken har også samarbeidsavtaler med andre lag og organisasjoner.

tilgang på økonomisk rådgivning av høy kvalitet. De tilbyr også livs- og skadeforsikringsprodukter gjennom Frende Forsikring AS og eiendomstjenester gjennom EiendomsmeglerA. benyttes til og med det året du fyller 33 år. Om nødvendig kan du lettere å oppfylle målsettingen om å skaffe seg sin egen bolig. Så til tross for nettbank og telegiro er det fremdeles mange kunder som tar turen innom banken for å utføre sine ærender og gjøremål. synes noe om disse ”nymotensgreiene” som de selv sier.

Haugesund Sparebank har egne kundeprogram for ungdommer i unges behov. Hovedprogrammet for ungdom er tre- delt: ungdom 13-

86

VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet


Hva er fordelene med en lokal bank med mange filialer? Haugesund Sparebanks forretningsidé er enkel: Banken skal være en kundeorientert, selvstendig og attraktiv sparebank med lokal forankring på Haugalandet. La oss se litt nærmere på de tre nøkkelbegrepene: Kundeorientert Å være kundeorientert betyr å tilby kundene det de trenger og ønsker seg. Mange liker fortsatt god og personlig service, å ha en person de kjenner og forholder seg til i banken. Andre liker å ordne sine banksaker selv via internett. Derfor har vi begge deler, både et godt utbygget filialnett med mange flinke og hyggelige medarbeidere, og en topp nettbank der du kan gjøre alle transaksjoner selv.

Selvstendig Å være selvstendig betyr at alle beslutninger fattes av lokalt forankret styre og ledelse. Det betyr også at all verdiskaping som skjer i banken forblir i regionen, for eksempel som tilskudd til lokal kultur og idrett, eller som sikring av innskuddene i banken gjennom oppbygging av bankens egne fond.

Attraktiv

Vårt nye Kundeprogram gjør det enkelt, spennende og lønnsomt å være ungdomskunde i Haugesund Sparebank. Sjekk ut programmet på www.hugesund-sparebank.no!

Å være attraktiv betyr å tilby fullt produktspekter til alle kunde- og aldersgrupper, og selvsagt være konkurransedyktig på renter og andre betingelser. Vi har derfor alle typer spare- og bruks-kontoer, og alle typer lån til både private, næringsdrivende og bedrifter. I tillegg tilbyr vi investering og/eller sparing i aksjer, obliga-sjoner og fonds, forsikringer og eiendomsmegling.

Kontakt oss Ta kontakt med oss i et av våre kontorer, så forteller vi deg mer om fordelene ved å være kunde i Haugesund Sparebank. Du når oss også på telefon 03240 eller via e-post til post@haugesund-sparebank. På vår hjemmeside www.haugesund-sparebank.no holder vi deg orientert om våre priser og hva som er aktuelt i banken til en hver tid.

Haugesund Sentrum – Amanda Storsenter – Gard Senter – Bømlo Sandeid – Skjold - Vikedal/Imsland - Ølen - Tysvær


- Det første du gjør, er å bruke kiler til å vatre opp vinduet. Du setter to kiler sammen slik. Da kan du enkelt justere høyden på dem.

1

2 - Du legger to par slike kiler nederst, og legger vateret oppå. Så justerer du kilene til det er i vater.

- Et vater er blant de viktigste verktøyene når du skal sette inn en dør eller et vindu

88

VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet

Snekker Ottos tips

sette inn vinduer


3 - Før vinduet settes på plass, borer du opp to hull på innsiden på hver side av vinduet for vinduspluggene som skal feste vinduet til veggen. Det finnes flere ulike type vindusplugger på markedet, her ser du noen av dem, sammen med boret som vi bruker på å bore opp hullene. Hvis vinduet er ekstra stort, skal du bruke tre eller fire hull. Dører må også ha tre eller fire skruer på hver side. Og fremgangsmåten her er den samme som for vinduer.

5 - For å holde vinduet stødig mens du skrur inn pluggene, trenger du enten en hjelpende hånd, eller du kan bruke disse hendige Winbags’ene som nylig kom på markedet.

4 - Så setter du inn vinduet pent på plass.

VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet

>>>> 89


6 - Winbags’ene plasserer du på siden mellom vinduet og veggen, og pumper dem opp til vinduet sitter fast.

7 - Nå kan du åpne vinduet og skru inn pluggene.

8 Kontroller vatringen på nytt før du setter inn skruene i pluggene.


Costa Blanca Assurranse & Boligservice Varmekabler for alle behov!

FERIEBOLIG på Costa Blanca / Alicante-området?

Vi tar små og store oppdrag innen: Vi samarbeider med dyktige og seriøse fagfolk i Spania. Da vi snakker spansk, blir vi et behjelpelig mellomledd som gjør det enkelt for deg å forholde deg til spanske SNØFRIE UTENDØRSAREALER av din LAVTBYGGENDE LØSNINGER bedrifter ved oppussing/renovering/salg/kjøp SNOWMAT - varmekabelmatte for rask installasjon. Dimensjonert MILLIMAT - varmekabelmatte som bygger kun 4,5 mm. Kan legges feriebolig. TM

TM

i alle typer gulv, enten dekket med avrettingsmasse eller rett i fliselim. Matten kan legges både på brennbart og på støpt gulv.

Vi har

for kostnadseffektiv snøsmelting av utendørsarealer som oppkjørsler, gårdsplasser etc. Kan benyttes i arealer med asfalt, betong, heller kontor Alicante – Playa San Juan. elleri stein.

MILLICABLE/MILLICLICKTM - aluminiumsbelagt trinnlydsplate og ISFRIE TAKRENNER varmekabel som totalt bygger kun 8 mm. Her er det ikke behov forFerieboligforsikring i Europa via If Norge. Varmekabler er svært velegnet til å sikre is- og snøfrie takrenner og støping. En ideell løsning for parkett og laminatgulv, for bruk i både nedløp. Frostsikring av takrenner og nedløp er også et spørsmål om nybygg og rehabiliteringsprosjekter. Vi hjelper deg medi forhold å kjøpe/selge feriebolig. sikkerhet til personerdin som oppholder seg på bakken under.

Nexans Norway har varmekabler som passer for de fleste løsninger - nye bygg og rehabilitering, innstøpning i tradisjonell støp, kabler med lav byggehøyde og kabler som kan legges rett under parkett eller laminat. Ønsker du en isfri gårdsplass eller isfrie takrenner, så har vi løsninger for det også. Varmekabler gir en jevn innetemperatur, har lang levetid og ingen vedlikeholdsutgifter. Styres anlegget med en programmerbar termostat, får du et svært energiøkonomisk varmesystem med både dag- og nattsenking.

Costa Assurranse & informasjon! Boligservice Ta kontaktBlanca med din lokale elektroinstallatør for mer Robert og Angelina Kvilhaug tlf. +47 98 08 08 98 robert.kvilhaug@if.no VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet 91 www.nexans.no/varme


NYTT TAK? FØR VINTEREN VI HAR FORTSATT MULIGHET TIL Å SKIFTE DITT TAK TakGutta.no dekker hele Landet og utfører oppdrag etter de høyeste standardene. Trenger du nytt tak? Eller kanskje du mangler takbeslag? Det kan også være du trenger nye snøfangere? Uansett hva du trenger innen tak og blikk er TakGutta.no det opplagte valget. TakArbeid – vi er din takspesialist Uansett om du trenger et helt nytt tak eller kanskje har behov for å få utført småreparasjoner på ditt tak, kan vi tilby høy fagkunnskap og kvalitet.

Du finner oss på Facebook Austevikveien 10, 4265 Håvik Tlf. 45 03 03 45, post@takgutta.no, www.takgutta.no


En ny størrelse. En ny standard.

Citan og MacGyver! Scan nå og se nye episoder.

Citan – vår nye storhet! Helt nye Citan gir deg Mercedes-Benz kvalitet i en mindre utgave. Med Citans driftssikkerhet og fleksibilitet er det ikke rart at de beste velger det beste. Pris fra kr 151.200,- eks. mva. Pris er eksklusiv frakt- og leveringsomkostninger. Forbruk blandet kjøring: 0,43-0,47 liter pr/mil. CO2 utslipp: 112-123 g/km.

Velkommen til prøvekjøring hos Nils Wathne Auto!

Kvalitet i arbeid

Nils Wathne Auto AS, Spannavn. 149, 5535 Haugesund, Tlf. 52 70 32 80, www.nilswathneauto.no


Bestill kjøkken før 31.12.2012 og få

20%

på kjøkken og alt annet i vår butikk.

Montér Stormarked Raglamyrvn. 5 Tlf. 48 07 11 00

Fordelskort gis til kunder som kjøper kjøkken. Kortet kan kundene bruke på alle Montér byggevarehus og gir 20% på ALLE varer* (ikke tilbudsvarer)


KAN L E V E R E S T IL

ALLE

H U S STA N D E R

ENESTE ALARM MED DIREKTE VARSLING TIL BRANNVESENET!

BESTILL GRATIS

BEFARING PÅ 99 333 111

RING 05270 ELLER SE WWW.HAUGNETT.NO

!


Badebutikken med særpreg

I dag er ikke baderom hva det en gang var. Nå er baderommet i mange hjem et ”velværesenter” som er romslig og behagelig. En plass å innhente fasiliteter etter eget behov og stilønske. Tekst: Kari Byrkjeland Foto: OXO

96

VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet


OXO Bad & Interiør holder til i Kopervik Næringspark på Bygnes og drives av Marit L. E. Dale som har argenturet på OXO produktene i Norge. Produkter med trendsettende Italiensk design til fornuftig pris. I tillegg til OXO produktene tilbyr hun også andre produkter samt spesialtilpassede innredninger og dusjer til badene. tegninger. OXO Bad & Interiør sitt produktutvalg er hovedsakelig badekar, vasker, toaletter, baderomsmøbler og dusjer. En kan vel trygt si at valgmulighetene i markedet er store. både bopel og seg selv. For Marit er det viktig å hjelpe til enkelt har. Hos OXO Bad & Interiør er du alltid velkommen innom for å få inspirasjon til ditt nye bad. Våre åpningstider er hverdager 10-16, torsdagen 12-18. Du er også velkommen til å ringe vi kan tilpasse besøket etter ditt behov. Vi anbefaler alle til å besøke nettsiden www.oxobad.no som er fullspekket av

Velkommen til vår butikk i Kopervik næringspark, Bygnes! Telefon 52 83 16 12 marit@oxobad.no www.oxobad.no


www.skeisvollstunet.no

DU E SJELDENT LÅNGT VEKKE PÅ...

Skeisvollstunet Inntil 90% Husbankfinansiering med gunstig rente på 2,08%*

Sjekk den store takterrassen, den e 55 m2. Her blir det deiligt å værr

poppcorn design

90% Husba nk

!

r godt i gang

Byggingen e

35 REKKEHUS SENTRALT I HAUGESUND LIKE VED VANGEN Romslige boliger over tre etasjer med bl.a. 3 soverom, 2 stuer, store terrasser og takterrasse med gode solforhold.

Boligene får et moderne og tøft uttrykk og er plassert slik at beboerne får et stort og trivelig fellesområde på hele 1750 m2 i midten.

PRIS FRA: kr. 3.790.000,- + omk. kr. 31.803,-

FOR MER INFORMASJON OM PROSJEKTET TA KONTAKT MED:

STØRRELSE FRA: 145 m2

Monica Mørk Vikse EIENDOMSMEGLER MNEF - mob 94 13 38 58 monica.vikse@em1.no Johan Helgeland MEGLER MNEF - mob 91 58 10 18 - johan.helgeland@em1.no


Jul p책 Haugalandet Gaver, kaker, pynt og inspirasjon


Mestergull pĂĽ haugalandet

17 880,-

6 920,-

Fra kr. 4 250,- per del

13 260,-

11 740,-

11 070,-

46 340,-

Haugelandets største utvalg i internasjonale merkevarer finner du midt i Åkrakrossen. Gullsmed gjennom tre genrasjoner.

Velkommen til en hyggelig handel!

13 630,-


Fashion dresses from


Fransa Mapp

Pilgrim Med Fransa i både Haraldsgaten og på Oasen Storsenter er det

Tekst: Kari Byrkjeland Foto: Audun Munthe

102 VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet


Forskjellige merker og priser gjør det mulig både for unge jenter og modne kvinner å handle her. Uansett om en trenger en unik og har utvidet avdelingen med moteriktige og varme jakker i

selvfølgelig alt av tilbehør og accessories et antrekk skal ha for for antrekkets helhet.

VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet

103


EN NATURLIG VAKKER JUL

104 VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet


Prøv en naturlig og stemningsfull jul i år. Det er først og fremst en høytid da vi tilbringer tiden sammen med familie og venner. varmen fra peisen sammen med dine kjære og legg planer for hvordan dere ønsker julen skal feires. Skriv lister over julepresanger og oppskrifter på julegodterier og annen julemat dere ønsker å tilberede. Dette er både nyttig og fremfor alt veldig koselig. Vi baker tradisjonelle julekaker og gir hverandre gaver som er kjøpt ferdig eller laget med små ivrige barnehender. La barna ta del i juleforberedelsene og la de utfolde seg og bruke kreativiteten sin. Tanter og besteforeldre elsker for eksempel barnas hjem-

belys er nydelig til grønne blader og brune greiner. Du kan også bruke brune lys for et mer rustikk uttrykk. Dekk spisebordet med hagen.

til en naturlig og stemningsfull jul neste år også.

VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet

105


TRIVSEL I HJEMMET Om møbler og interiør er sobert og solid, lunt og koselig, lekkert og stilrent, kontinentalt, klassisk eller moderne, er det trivsel og opplevelser vi snakker om. Personlig stil og harmoni i hjemmet eller på hytten. Uavhengig av stil og design, hos Bohus Vikse Møbler, Bohus Karmøy og Bohus kjøpet. Desember 2011 kunne daglig leder ved Bohus Vikse Møbler, Svein Vikse stolt åpne sin tredje butikk, Bohus Odda. En butikk og kjede som er blitt svært godt mottatt for sitt store og unike varesortement. Butikkene i Haugesund, Karmøy og Odda har alt en trenger av sofaer, bord, lamper og andre møbler for å gjøre stuen akkurat slik en vil ha den. Stuemøbler i høy kvalitet og interiørartikler som skaper den rette stemningen. Det er alltid kunden som står i fokus – her skal kunden trives. - Vi har lagt listen høyt, både når det gjelder møbler og interiør, serviceinnstilt betjening og store oversiktlige lokaler, sier Vikse. Om det er sofa, seng, spisebord, tepper eller interiør og tilbehør til stue, kjøkken, baderom delikate avdelinger. Da gir vi kunden en fantastisk handleopplevelse, og ikke minst, vi bidrar til å skape en avslappende atmosfære med kvalitetsprodukter rundt omkring i de tusen hjem, forteller Svein Vikse.

Besøk Bohus Vikse Møbler og Bohus Odda for inspirasjon til innredning! Tekst: Kari Byrkjeland Foto: Bohus

106 VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet


w w w. b o h u s . n o

Bohus Vikse Møbler Eivindsveien 3 5532 Haugesund

Bohus Karmøy Bygnes 4250 Kopervik

Bohus Odda Hjøllovegen 1 5750 Odda

Tlf. 52 70 23 60

Tlf. 52 85 03 77

Tlf. 53 69 59 00


Din lokale sportsbutikk

Stort utvalg i fotballutstyr

Moteriktige luer

Årets vinterstøvlett fra HH Asics toppmodell til løping

Tlf. 52 85 12 88 09 - 18 (09 - 18)

Marian n & Mo nica hos MX Sport K opervik

Trendy treningsklær


Tilbudet varer fra 15.-20. okt

“Elleville Dager�

-30% i hele butikken Haugesund 404 29 414 Oasen Storsenter Karmsund 404 29 413


Snitter og koldtbord Snitter og smørbrød, kaker og kaffe serveres i ulike sammenhenger og sammenkomster og ingenting er som de gode hjemmelagede kakene eller snittene. Vi satser mest på koldtbord, smørbrød og kaker til hverdag og festlige anledninger. Vårt fokus er hele tiden god mat, kunden og eksepsjonell service. Etter alle de gode tilbakemeldinger vi har fått fra våre fornøyde kunder, har vi helt klart lykkes med både visjon og matlagingskunst. Vi tar også imot bestillinger på påsmurte rundstykker til møter og lignende på svært kort varsel. Vi har laget god hjemmelaget mat i over 20 år og har et mangfold av fornøyde og faste kunder som bestiller bursdager og andre viktige anledninger. Daglig leder Margrethe Munthe

G o d mat, fin e p ris er og ikk e m i ns t , v i l e v e re r g r a t i s på d ø ren .

Margrethe´s Catering


Modell: Ingunn Soland Drabløs Kjole fra Tekstilhuset E. Jacobsen Sko fra Bianco Amanda Styling/sminke: Kolibri Frisør Location: Rica Maritim Hotell Foto: Audun Munthe


Modell: Ingunn Soland Drabløs Kjole fra Tekstilhuset E. Jacobsen Sko fra Bianco Amanda Styling/sminke: Kolibri Frisør Location: Amanda Hotell Foto: Audun Munthe VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet

113


Modell: Ingunn Soland Drabløs Antrekk fra Fransa Sko fra Bianco Amanda Styling/sminke: Kolibri Frisør Location: Rica Maritim Hotell Foto: Audun Munthe

114 VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet

Modell: Ingunn Soland Drabløs Festantrekk fra Fransa Sko fra Bianco Amanda Styling/sminke: Kolibri Frisør Location: Rica Maritim Hotell Foto: Audun Munthe


Modell: Ingunn Soland Drabløs Kjole fra Tekstilhuset E. Jacobsen Sko fra Bianco Amanda Styling/sminke: Kolibri Frisør Location: Rica Maritim Hotell Foto: Audun Munthe


Spennende Julegaver Daglig led Joachim er Lyngho lm

I sommer åpnet TemPt Haugesund sin accessories og vesker i moteriktige farger og mønstrer. Daglig med stor interesse for mote innen klær og tilbehør. Han synes det er spennende å kjekt å kunne tilby spesielle produkter ikke alle andre har. TemPt er den største butikken på accessories i området. Smykker i forskjellige genrer og prisklasser gir muligheten for folk i alle aldrer å handle i den spennende butikken. Stor oppmerksomhet og anerkjennelse har TemPt også fått på kort tid. “Spesielt spennende var det å bli nominert til Fashion Awards kåring av ÅRETS MOTEBUTIKK 2012” De og unikt vareutvalg.

Sørhauggata 114 Telefon 45 25 10 60


En dam i hagen eller på terrassen er en drøm for mange. Buddy kan hjelpe deg med å

Buddy Raglamyr

Buddy Oasen

www.buddy.no


Årets julegave

Røffe maritime lamper fra Lampehuset på Oasen

Skolett i skinn m/for fra Bianco Amanda

Praktisk og trendy smykkeskap med langspeil i dør fra Lampehuset på Oasen

Årets vintersko for menn fra Bianco Amanda

Morsomme CupCakes forkle og grytekluter fra Traktøren på Oasen

Artige hjerteskilt i tre fra Sveio Blomster

Eva Solo fuglemater fra TilBords

Ørnesmykker fra Odd Inges Gull & Sølv


Den “lille sorte” som alle kvinner MÅ ha og den populære James Bond serien. Begge fra Kicks Amanda

Søte dekorugler og liggende rosevase i glass fra Blåklokken Blomster i Skudeneshavn

Trendy OOZOO klokker fra Dagmar & Me

VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet

119


Barnas juleønsker

Barnemøbler til jenter og gutter fra Trendhuset Raglamyr

Hello Kitty Beetle fra Brio Oasen

120 VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet

Søte bordlamper med Led-lys til barna fra Lampehuset Oasen


Den populære Play Mais fra Brio Oasen -Stimulerer

Hardanger Bestikk Anne Cath. Vestlys “Knerten” fra TilBords

ting. Trenger bare vann og fantasi.

Heliumbeholder m/30 vanlige ballonger og 10 folie ballonger fra Teknik Magasinet

Cars -Tøffe radiostyrte biler fra Brio Oasen

Slush Maker Fra Teknik Magasinet


Apple TV medieboks med fjernkontroll fra Elkjøp Express

god lyd fra Clas Ohlson

Tine K. Home reiseveske i skinn fra Dagmar & Me

7-armet adventstake fra Dagmar & Me

122 VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet

Fransk 5-armet lysestake i stål fra Huset i Svingen


Helly Hansen vinterstøvlett fra MX Sport Kopervik

Gavekort 50% på gavekort og bestilling av time ut 2012

God og varm vinterjakke fra Fransa

50% på fotsoneterapi fra TONETERAPI i Haugesund

Koselig dørmatte fra Tekstilhuset E.Jacobsen

Praktiske termokopper fra Traktøren Oasen


SoNize

NEON Boheme Mira Mia CAMBIO ReMind items SOAKED

DNY Plus STUDIO GOZZIP NAIS LIVA DELUCA Q`neel

STR. 36-56

bit´avant

I N L U X U RY

ANNE MA Haraldsgt. 110 Tlf. 52 71 84 00 Midt i Haugesund Sentrum MANDAG - FREDAG 10-18 LØRDAG 10-16

STR. 36-56


TRAVEL HVERDAG? KORT TID IGJEN TIL JULEHØYTIDEN? LA OSS BAKE DE GODE KAKENE!

Vi lager alt innen bakeri og konditori bransjen. Brød, gjærbakst, lunch mat og kaker. Vi lager kaker til enhver anledning, som barnedåp, konfirmasjon, bryllup, bursdager osv. Ønsker dere logo eller bilde på kaken gjør vi også det.

Hos oss finner DU det store utvalget! Haugeveien 70 Tlf 52 71 37 44

Haraldsgt. 51 Tlf. 52 71 65 00

Kvala Senter Tlf. 52 86 60 40

Raglamyr Senter Tlf. 52 71 78 95


Blomster og interiør som gir en stemningsskapende juletid

Små steg store forandringer! skitt like effektivt som en magnet, uten bruk av såpe og sterke kjemikalier. Gjør hjemmet ditt til en kjemikaliefri sone. Benytt deg av vårt personlige bidrag for en bedre morgendag.

Helene Holmstrand mob. 988 14 880

Ingrid Elisabeth Edvinson mob. 971 40 655

I butikken finner du interiør innenfor de ulike stilarter, om det er romantisk eller rustikt, noe slitt og brukt. Huset i Svingen kan også tilby produkter fra kjente leverandører som Madame Stoltz, Hubsch, Dommo by Gawor, Broste og flotte miljønett fra Envirosax.

Mjåsundveien 16 5518 Haugesund Telefon: 92 62 57 21 Åpningstider: Torsdag: 17.00-19.00 Lørdag: 12.00-16.00

126 VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet


t-FOF#KFSSFt(SFFO(BUFt.PMF-JUUMF/PSXBZt:BOLFF$BOEMFt8BMUIFS$Pt/PSEBMt4BHFO7JOUBHF %FTJHOt-JTCFUI%BIMt)FSSFHĂŒSE%FTJHOt,SFCTPHNBOHFĘFSF

Oasen Storsenter tlf. 52 85 50 25

Julegavene er kommet til Sveio Blomster

Stort utvalg i lys, lykter og lysestaker! Kom innom og fü en smak av Black Designs interiørtrender. Vi lager og leverer alt innen buketter, dekorasjoner, krans- og sorgbinderi.

Sveio Blomster | 5559 Sveio | Tlf: 53 74 03 64 www.sveioblomster.no | sveio.blomster@interflora.no

sveio blomster.indd 1

VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet

127

02.10.12 22:09


Din lokale møbelhandler. Besøk oss i butikken eller på www.fagmobler.no DAYTON sofa

7.995,––

DAYTON sofa Stoff Gordon sort. Plassbehov 293 x 233 cm. Pynteputer ikke inkludert. Introduksjonspris 7.995,– (Tilbudet gjelder t.o.m. 27. oktober. Pris etter kampanje 9.995,–)

, 0 0 0 R 2.

SPA

KUNDEKLUBB MEDLEMSTILBUD

Få gavl og gavlputer med på kjøpet! Verdi 2.490,– ODEL Bre B150 cm

15.995,– ODEL Bre kontinental inkludert overmadrass og ben. 150 x 200 cm 15.995,– 180 x 200 cm 17.995,– Bre gavl 150 cm 1.995,– Gavlputer sett á 2 stk. 495,– Medlemstilbud: Kjøp ODEL Bre kontinental og få gavl og gavlputer med på kjøpet!

Bli med i vår KUNDEKLUBB – få nyhetsbrev og ekstra gode tilbud! Meld deg inn i butikk eller på fagmobler.no. Medlemskap er gratis og uforpliktende! Medlemstilbudet gjelder t.o.m. 27. oktober.

Fagmøbler Åkrehamn Krossen. Tlf. 52 81 65 90. E-post: aakrehamn@fagmobler.no Åpent: mandag - fredag 9-18, torsdag 9-19, lørdag 10-15


LADY ROSE

CARBON14 - FOTO: HAAKON NORDVIK

NORWEGIAN DESIGN - SWISS MADE

HAUGESUND SENTRUM Haraldsgaten 93, 5528 Haugesund Telefon: 52 70 03 50, www.lervikur.no


Julens kaker og desserter

Hjemmelaget vaniljeis med rød saus (4 pers.)

Bringebærfromasj (4 porsj.)

3-4 eggeplommer eller to hele egg 90 g (1 dl) sukker 1 ss vaniljesukker

3 dl tinte bringebær 4 ss sukker 6 plater gelatin 1 ss sitronsaft

eventuelt hvitene stive for seg. Bland eggedosis (og hviter) i kremen. Tilsett vaniljesukker. Fyll kremen i former og dunk dem godt mot en klut på bordet, slik at det ikke blir luftrom i isen. Dekk formen med et lokk eller folie og sett isen til frysing. Beregn ca. 3-5 timer før desserten serveres.

Legg gelatinen i bløt i 2-3 dl kaldt vann i 5 minutter. Rør bær og sukker lett sammen. Skyll vannet ut av den bløte gelatinen og varm den i 2-3 ss vann til den smelter. Tilsett sitronsaft og hell blandingen i den stivpiskede kremen. Bland godt og hell fromasjen i en bolle eller i porsjonsskåler. Settes kaldt i 2-3 timer eller til neste dag.

Himmelsk fruktsalat (4 pers.) 2 ss sukker 2 pærer 2 appelsiner 2 epler 1 banan 250 g stenfrie druer grovhakkede nøttekjerner Stivpisk krem og sukker. Del frukten i småbiter. Druene deles i to. Nøttekjernene grovhakkes. Bland alt i kremen og pynt med litt av frukten og nøttekjerner.

130 VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet


med frukt og bær Sjokoladetrøffel (ca 30 stk.) 2 plater mørk kokesjokolade 1 dl melis 2 ss cognac, kaffe eller whisky

og cocnac/essens etter smak. Pisk dette til en ganske fast krem. Sett bollen i kjøleskap i minst to timer, eller til massen er stiv. 2 Trill deigen til små kuler som rulles i kakaopulver. Legg dem i en boks som oppbevares i kjøleskapet.

Marsipankuler m/valnøtt (25-30 stk.) ca 250 g ferdig marsipanmasse, ev. Noen dråper grønn konditorfarge 1/2 plate kokesjokolade 25-30 valnøttkjerner 1 Elt marsipanen, ev. med konditorfarge (ikke for mye). Trill marsipanen til runde, sprekkfrie kuler. 2 Smelt sjokoladen over vannbad. Dypp toppen av kulene i sjokoladen og trykk en nøttekjerne oppå. Legg kulene i tett boks eller plast når sjokoladen er stivnet.

Mozartkuler (ca 30 stk.) 2 a 100 g Odense nougat, kjøleskapskald 300 g marsipan melis 2 plater mørk kokesjokolade 1 Del hver nougatsjokolade på langs og skjær dem i drøyt sukkerbitstore terninger. Trill dem til kuler. 2 Bruk litt melis og kjevle marsipanen ut til en tynn leiv, som skjæres dem pent til. de er helt dekket av sjokolade. Legg kulene over på bakepapir. Avkjøl dem helt før de pakkes i tett boks.

Hvit is-sjokolade (ca 30 stk.) 100 g hvit eller lys kokesjokolade 50 g smør el. Fast margarin ca 2 dråper romessens Pynt: 1 Smelt smøret i en kjele. Tilsett brukket sjokolade og la den smelte forsiktig. Smak til med romessens. 2 Hell sjokoladen i formene. La den stivne litt før du legger på pynten.

Suksessterte (10-12 biter) 6 eggehviter 300 g melis 375 g mandler KREM 6 eggeplommer 180 g sukker 2 ts vaniljesukker 200 g smør - Pisk eggehvitene stive. Tilsett melis litt etter litt, til massen blir blank og seig. Mal mandlene i en food processor eller i mandelkvern. Bland mandlene forsiktig i marengsmassen. Ha deigen i langpanne, 30x40 cm, hvor bunnen er smurt med smør eller dekket med bakepapir. - Stekes i ovnen på midterste rille ved 175 grader i ca. 30 min. opp over svak varme under omrøring til kremen når kokepunktet og tykner. - Tilsett smøret og la det smelte i. Bre kremen jevnt utover toppen av kaken. - Del kaken i to og legg det ene laget over det andre. - Pynt med noen mokkabønner på toppen. Sett kaken kaldt noen timer slik at den får satt seg litt. VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet

131


Kvalitet i sentrum

Tekst: Kari Byrkjeland Foto: FOTOMAGI/leverandører

132 VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet


En kan være sikker på at en her får det siste markedet har å tilby innen trendy og moteriktige tekstiler. Hvert år deltar de på de store tekstilmessene, og både eksklusive og rimeligere merker blir kjøpt inn til butikken. Tekstiler i farger og mønstrer som passer til alle formål. Den hyggelige og koselige betjeningen står alltid klare til å gi tips og råd som gir den beste løsningen i ditt hjem. Om ønskelig, kommer de gjerne på husbesøk og hjelper med fargevalg, løsninger og måltaking. Med egen systue på huset, kan de også raskt og presist skreddersy dine gardiner. I tillegg tilbyr de også ferdigsydde gardinhøyder, kjøkken fag og kapper. Det går mot vinter igjen, og da er det godt å krype under en skikkelig varm dyne. Skandinavisk produserte dundyner og puter fra det velkjente kvalitetsmerket Bergen Dun har alltid vært populære hos kundene til Tekstilhuset. Sengetøy har de til både barn og voksen, og selvfølgelig i alle de deilige stoffer du kan tenke deg.

Moteriktige ullpledd fra Høie

Tekstilhuset E. Jacobsen har som mål å tilby kvalitetsprodukter som gir den beste løsning for hver enkelt kunde, uansett om det er gardiner, duker, stilige interørting, håndklær, pledd, sengetøy, dundyner eller kanskje sytilbehør. Krus fra Marimekko og termos, matboks og søte kofferter fra Blafre

www.tekstil-huset.no VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet

133


moteklær for

kvinner med former

Kleskjeden Zizzi feirer i år 10 – års jubileum og ble kåret til årets butikkjede i 2010. I ett år har de koselige søstrene Camilla Alsaker og Caroline Stakkestad drevet Zizzi Oasen. Begge med lidenskapelig interesse for trendy moteklær. De følte et stort behov for mer utvalg av moteriktige klær for kvinner med former på Haugalandet.

134 VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet


Butikkan

satt, San

med nye fargetrender og detaljer på klærne. Det er et stort og

Moteriktige støvletter med vid legg

og sko fr

nah Strø

a Zizzi

Kundeklubben: Informasjon om aktiviteter, invitasjon til kundekvelder, klubbfordeler hver måned via sms og e-post.

- I vanlige skobutikker er utvalget av støvletter med vid legg svært begrenset. Derfor har vi også satset på moteriktige støvletter som er en svært viktig del av antrekkets helhetsinntrykk. - Også tilbehør som vesker og store trendy

Camilla Alsaker ønsker velkommen til en hyggelig og moteriktig handel

WE LOOOVE CURVES

mme vis

er her

Trinny og Susannah hold in produkter i str 36-54


BIANCO AMANDA – sko for de som

ønsker noe mer

Bianco Amanda feirer i år 5-års jubileum. En lekker butikk med mer utvalg enn noensinne. Italienske designersko favoritt.

Bianco Amanda ble kåret til årets butikk på Amanda Storsenter i 2011

Bianco har samarbeidet med designer David Andersen fra Danmark, som kommer med ny spennende kolleksjon i november. Tekst: Kari Byrkjeland Foto: Audun Munthe

136 VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet


Trendy og moteriktig med nyheter 3 ganger i uken

Bianco Amanda har også et variert og moderne skoutvalg til menn

Hos Bianco Amanda har de trivelige damene fokus på godt humør og trivelig arbeidsmiljø. - Vi trives utrolig godt i hverandres selskap, sier Wanja. Noe som er svært viktig for å gi en enestående service og en fantastisk handleopplevelse hvor kundens behov står i sentrum. - Ja, her skal kundene føle seg spesielle, sier Karina. Det store utvalget av støvletter, skoletter, ankelboots, selskapssko og sneakers dekker sko til enhver gruppe, og enhver anledning. Uansett hvilken årstid. Italia er også et land som kommer først ut med ny mote. Med nyheter hele 3 ganger i uken hos Bianco Amanda, kan en hele tiden kose seg med et spennende, variert og moteriktig utvalg i sko. Skotrenden er fremdeles minimalistisk med få detaljer. Det går mye i burgunder, bruntoner og svart. Ankelboots og støvletter er spesielt populært for tiden og er både med og uten for. accessories.

Eierne av Bianco Amanda, Wanja og Karina feirer i år 5 -års jubileum. De ønsker deg velkommen til en hyggelig og moteriktig handel

skjerf og lekre accessories

Amanda Storsenter Te l e f o n 5 1 2 1 0 2 7 8 w w w. b i a n c o . c o m

Det sto re sneake utvalget av s rs dek ker sko tøvletter, sk ole til enhv er grup tter, ankelbo ots, se pe, og ls enhve r anled kapssko og ning

Join My


Vi tilbyr profesjonell innramming av alle typer bilder, og har til enhver tid et stort utvalg av rammer i forskjellige farger og utførelser, og følger nøye med på de siste innredningstrender og moteretninger.

oppspenning av lerret

som fotballtrøyer, broderier, barneklær o.l.

Kom inn og ta en titt på arbeider av anerkjente franske kunstnere

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag

09:00 - 17:00 09:00 - 17:00 09:00 - 17:00 09:00 - 19:00 09:00 - 17:00 10:00 - 15:00


Camilla Prytz Celine Engelstad Dyrberg/Kern E.Christophersen Kissing Dimonds Van Bergen Georg Jensen


Rosendahl juletrepynt

Juleønsker hos

Jernia

Termokrus med strikkemønster fra Menu

Menu oljelykt Lighthouse 65 cm

Nescafe Dolce Gusto Kapselmaskin

De populære grytelappene og gryteunderlagene i strikk fra Arne & Carlos


Rosendahl Grand Cru lokk til karaffel

Rosendahl Grand Cru skålsett 15 cm, 20 cm, 24 cm

Rosendahl Grand Cru karaffel 0,75 l

Tallerken 23 cm

Tallerken 27 cm

Rosendahl Grand Cru rødvinsglass 45 cl (2pk)

Pastatallerken 25 cm

Rosendahls Gran Cru tallerken har et delikat design med detaljer som du vil bare bli mer og mer glad i. Grand Cru serien er ikke skapt for å stjele oppmerksomheten på det dekte bordet. Til gjengjeld er det vanskelig å unngå å legge merke til den med dens karakteristiske senkede linjen som går igjen på fortjener.

Barbermaskin fra Philips Høyang-Polaris Party Grytesett 3 deler, 1,8, 2,5 og 3,5 liter Soda Stream

Jernia Aksdal Aksdal Senter Telefon 52 75 47 15 Mandag - Fredag 09.30 - 19.00 Lørdag 09.30 - 16.00

Jernia Stormarked Karmøy Kopervik Næringspark Telefon 52 85 06 00 Mandag - Fredag 09.00 - 19.00 Lørdag 10.00 - 16.00

Jernia Arne Horneland Haugesund Sørhauggata 88 Telefon: 52702270 Mandag - Fredag 09.00 - 18.00 Lørdag 09.00 - 16.00


Raglamyrveien 3, 5536 Haugesund / Tlf. 52 70 15 00

Julegavebutikken på Raglamyr

Send koselige “himalaga” julekort i år. Materialsett “Vintage julekort” 10stk fra Panduro Hobby 229.-

Mange gode tips og tilbud!

Vintage Doll Angel fra Tilda Panduro Hobby Matrerialsett 329.-

-Nå har vi fått garn og stoff avdeling. Garnet er fra Sandnes Garn og stoffene er Tilda stoffer fra Panduro Hobby

Materialsett fra Panduro Hobby 6stk til 279.-


www.trendhuset.no / Facebook: Søk Trendhuset

Noe for enhver alder.....

Design

Nyhet! Søte og personlige krus med tekst fra Black Design 49.- pr.stk.

Vi har alt du trenger til dekorering av julebaksten

Tøff Turbo serie til gutterom fra Kids Consept.

Design din egen advent stake i år! Vi har stort utvalg av tall og tilbehør

Rose serie til jenterom fra Kids Consept.

Butikken bugner nå av nyheter for en hver smak.


TIPS FRA MOTEEKSPERTEN

Rett kjole

til rett kropp

Mote- og kjoleekspert Heidi Karin Eike Eier av motebutikken Pushed i Haugesund sentrum.

Da er julebordsesongen i gang og jul og nyttår står for døren Som tidligere så har vi virkelig lov og skinne på denne tiden av året. Gull, sølv og paljetter har en tendens og dukke opp i alle kroker, og det er herlig og kunne glitre litt når det er mørkt og kaldt ute. Farger som er i fokus på denne tiden er sort, rødt, blått og lilla som er i litt dypere fargetoner som er mer vinter. Vi vil se mye kjoler med metalliske tekstiler, kjoler med skinndetaljer, kjoler i flagrende tynne stoffer men også kjoler i en mer tykkere jersey. Når det gjelder sko så vil de robuste tykke hælene og være med oss i denne tiden. Men kjøp kjolen først og skoene etterpå.

Cuff kjole fra Pushed: Kongeblå kjole med detaljerte ermer. Denne kjolen har en rett fasong. Ønsker du vise mer former kan du snøre den inn med et belte.

Klassisk kjole fra Pushed. Klassisk kjole i dyp rød med belte i sølv. kjolen er fasongsydd og er i en elastisk tekstil.

trikset er å fremheve det vi er fornøyd med

Liten sort clutch fra Pushed: Her har du plass til det mest nødvendige og passer til de fleste kjoler.

144 VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet

Gudinne kjole i Korall Greske gudinnekjoler får vi vel aldri nok av. Det er høyt liv og denne også er a-formet.


Sølv veske fra Pushed Sølv veske kombinert med sølvsko og sølvsmykker fullfører antrekket.

Fyldige former: Har du noen kilo ekstra rundt magen kan en fin utringing eller en litt kortere kjole som fremhever bena gjøre underverker. Kjole med midje er bra, men pass opp for kjoler med en tynn strikk i livet, de kan vÌre lite flatterende. Dette kan du enkelt fikse med et belte.

Selskapskjole Pushed Ganske klassisk selskapskjole fra Pushed med emperieliv og A-formet skjørt.

Høyt liv: Kjoler som strammer under bysten og faller løst nedover er ogsü veldig fint. Du kan ogsü skape denne formen ved og plassere et belte høyt, dette vil og gi deg smalere midje. Draperinger: Kjoler med rysjer, draperinger, eller en omslagskjole vil kamuflere magen. A-form (smal oppe og vid nede). En a-formet underdel vil skape illusjonen av midje pü grunn av den vide skjørtekanten, mens en a-formet overdel vil skjule magen. PS! Styr unna veldig kroppsnÌre kjoler med tynt stoff. Veldig løssittende/ formløse modeller kan gjøre deg større, men igjen et belte under bysten pü en slik kjole forandrer alt.

PÌrefasong: Har du pÌrefasong vil du prøve ü balansere over-og under kroppen din. En kjole med skulderdetaljer eller puter vil balansere. Fokuser pü midje, bruk gjerne belter. Ikke bruk kjoler som smalner nede, gü for en kjole der skjørtet er a-formet eller rett.

Kongeblü lang kjole fra Pushed: Denne har høyt liv og vattert cup, det er og stropper til om du ønsker det. A-formet skjørt.

Guttefasong:

Assymmert drapert kjole fra Pushed: Denne kjolen har en sükalt mermaid fasong som kan vÌre veldig flatterende. Liten clutch fra Pushed Her har du plass til det mest nødvendige. Sølvsko fra Pushed Sølvsko med plat`ü og kraftig hÌl. Passer til de fleste kjoler.

Veske fra Pushed Elegant veske som passer fint om du velger gull accessorier.

Hudfargede sko fra Pushed Disse hudfargede platĂĽ skoene vil gi deg lange flotte ben.

Sorte sko fra Pushed Det er en rosa stripe bak pü skoen som gjør den skikkelig stilfulle. Veldig lekre til sort kjole.

Ă˜nsker du mer former velger du kjoler som har draperinger, eller a-formet skjørt og markert midje. SĂĽkalte skaterkjoler er gode eksempler pĂĽ dette. Har du liten byste er det lurt ĂĽ gĂĽ for kjoler med overdeler med folder eller detaljer som gir en illusjon av større bryster.

Generelt: s %NINNSVINGETJAKKEBLAZERVILSKAPEMERMIDJE s Sko er superviktig. Velg hudfargede sko med høye hÌler, dette forlenger bena dine, som igjen vil gjøre deg smalere. Aller best er det om du velger noen med platü, disse er som regel ogsü bedre pü foten s Har du sorte strømper sü gü for sorte sko s Vesker løfter hele antrekket og det er et MUST med en fin veske om du skal ha pü kjole. Husk at om du er fyldig mü du ikke velge for liten veske, det vil gjøre deg større. Velg en fin klassisk veske med fine detaljer som trekker oppmerksomhet s Pass pü kjolelengden, den bør ikke stoppe pü tykkleggen s Husk at mørke farger og smü mønster forminsker s Store smykker og øredobber trekker fokuset opp mot ansiktet s En god hold-in strømpebukse og push-up BH gjør underverker s En gjevn brunfarge forminsker og skuler cellulitter og blodürer s Tupèr hüret, hvis du i tillegg lager en høy dult sü vil du fü mer høyde og se smalere ut

VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet

145


Alle organer, muskler og vev har tilhørende soner under føttene, og hvert organ har energibaner. Når det oppstår spenninger i kroppen, fører det til blokkeringer og merkbare forandringer i sonene. Ved stimulering av disse sonene kan man gjenopprette balansen i de bestemte områdene.

Fotsoneterapi kan ha en positiv innvirkning på Muskelplager Hodepine

Hetetokter

Gavekort 50% på gavekort og bestilling av time ut 2012

www.toneterapi.no


Trinn 1

Steinarskogen VEA

t 1 soblog g i l

pOppcORn dESIGn

ene i rekke ! sist uke

7 nøkkelferdige

boenheter med fantastisk havutsikt Steinarskogen er et moderne boligområde, med en unik beliggenhet i Veavågen. Opprinnelig var området et lite, skjermet skogsområde med beliggenhet mot sjøen og Salvøy. Boligene på Steinarskogen har gjennomtenkte og spennende planløsninger, og slett nyte lange frokoster, eller fabelaktige solnedganger fra orkesterplass. Vi har lagt vekt på samt lys inn i boligene. Alle boligene leveres med parkett i stue, gang, soverom og på kjøkken.

2 EnEboligEr i rEkkE med størrelser fra: BRA ca. 171 - 180 m2 Fastpriser fra kr. 3.630.000 - 3.750.000,- + kr. 19.687,- i omkostninger 5 lEilighEtEr med størrelser fra: BRA ca. 64 - 124 m2 Fastpriser fra kr. 1.950.000 - 3.320.000,- + kr. 19.687,- i omkostninger

Her får du blant annet: - Romslige og moderne boliger med store solrike terrasser - Eikeparkett i alle oppholdsrom - Fliselagt bad med varmekabler - Balansert ventilasjon med varmegjenvinning - Kvalitetskjøkken levert av Friestad Kjøkken & Interiør

- Gass blir ført frem til hver bolig - Flott opparbeidet uteareal - Gode parkeringsmuligheter

For mEr inFormAsjon om prosjEktEt tA kontAkt mEd: Monica Mørk Vikse EIEndOmSmEGLER mnEF Johan Helgeland mEGLER mnEF

mob 94 13 38 58 mob 91 58 10 18

monica.vikse@em1.no johan.helgeland@em1.no

VÅRT HJEM -det lokale interiørmagasinet

147


NYHET! CONTURA 790K, HVIT KAKKEL

Nyt synet og varmen fra den delikate ovnen, dekket av hvit høyblank kakkel. Med stort innsyn til flammene og muligheter for ekstra varmelagring er det lett å bli betatt av vakre Contura 790K. Fra kr 24 900,-

Høye nyheter fra Contura i kakkel og kleber

Nyhet! Hvit kakkel

www.sterkkommunikasjon.no

Nyhet! Kleberstein

Nyhet! Sort kakkel

NYHET! CONTURA 790K, KLEBERSTEIN

NYHET! CONTURA 790K, SORT SILKEMATT KAKKEL

Kleberstein er både vakker og varmelagrende.

En stilig nyhet fra Contura du ikke har sett maken til. Sort silkematt

I tillegg sørger den for lav overflatevarme og godt

kakkel og stort innsyn til flammene gjør denne ovnen helt spesiell.

inneklima. Muligheter for ekstra varmelagring, om du

Muligheter for ekstra varmelagring, om du ønsker enda bedre varme-

ønsker enda bedre varmeøkonomi. Fra kr. 26 900,-

økonomi. Fra kr. 24 900,-

Ovner for alle hjem

www.bygnesbygg.no KARMØY: Bygnesveien 50, 4250 Kopervik • Tlf: 52 85 18 00 RAGLAMYR: Longhammarv. 22, 5536 Haugesund • Tlf: 52 71 31 40

Vårt hjem nr 3 2012-web  
Vårt hjem nr 3 2012-web