Othene - iQube brochure

Page 1

MODERNE PAVILJOENWONINGEN OTHENE

LEVENSLOOP Zon-, licht- en toekomstgericht

Vol volume, vol leven

Van gezin tot levensloop. Cubes met IQ!

De wijk Othene is de trots van Terneuzen. Temidden van de Margarethapolder, de Otheense Kreek, de Westerschelde en de bruisende binnenstad. De moderne, groene en waterrijke woonwijk met scholen, winkels, fiets- en wandelpaden en unieke speeltuintjes zorgt voor veel tevredenheid bij de bewoners én aantrekkingskracht op nieuwe bewoners.

Ook op gezinnen en tweepersoonshuishoudens met een eigentijdse smaak die meer ruimte wensen en een optimale connectie met hun tuin en daglicht hoog waarderen. Speciaal voor hen gaf AM Zeeland opdracht aan het Terneuzense Architectenbureau Kreatuur voor een uitdaging op deze unieke plek in Othene Zuid.

Strak en kubistisch, open maar intiem, royaal en bovendien praktisch modulair samen te stellen.

Deze bijzondere kwaliteiten, slim en kubistisch, spreken uit de naam: iQube.

WELKOM IN DE WATERLANDEN

UNIEKE STRAAT

Via de imposante Laan van Othene en de Vlinderlaan, langs de brede vaart met haar groene oevers en bomen, komt u in de straat Waterlanden. Hier verandert het straatbeeld... Puntige daken worden strakke vormen, rode pannen en stenen worden frisse, lichte kleuren, verspringende kubusvormen verrassen in het straatbeeld, donkere kozijnen accentueren de doordachte architectuur. Auto’s staan op de eigen oprit of in de inpandige garages, achter een openbare groenstrook met grote bomen en een bescheiden voortuin.

Hier staan acht iQubes. Er wonen mensen die houden van doelmatigheid, lekker veel praktische leef- en woonruimte, krachtige vormen met fraaie ontwerpstatements. Van zeer royale woningen met forse raampartijen die de grote, diepe tuinen langs de woning omarmen en de hele dag het licht tot diep in de woning verwelkomen.

Bewoners genieten er van hun grote tuin, de luxe bouwmaterialen, de royale ruimte en de nieuwste technieken in isolatie en energiebesparing en -opwekking. Daarmee genieten ze ook van minimale energiekosten want de iQubes zijn bijna energieneutraal. Terwijl het wooncomfort optimaal is dankzij ventilatie en vloerverwarming/ -koeling.

2
Impressie: straatbeeld met vooraan Q1
3
i Qubes zijn er niet om in te wonen, maar om in te léven!

DE IQUBE. GOED BEKEKEN WELKOM THUIS!

Achter het groen aan de straatzijde en het krachtige maar vriendelijke gevelfront verrast de iQube met forse woonruimte. In de gevel zit bovendien de inpandige garage ‘verborgen’.

Wie de iQube vanuit de tuin benadert ziet indrukwekkend veel glas. Want in basis, het letterlijke vertrekpunt van de woning, is de iQube bijzonder open. Immers, daglicht en connectie met de tuin brengen heel veel kwaliteit.

Glas met een zeer hoge isolatiewaarde tegen kou, maar ook warmte. In de (steeds warmere) zomermaanden zorgen tuindeuren en/of schuifpuien voor verkoeling en vervaagt de grens tussen binnen en buiten. De raampartijen brengen buiten naar binnen en binnen naar buiten, dát is het principe en dat zorgt voor een heerlijke ervaring.

4
Impressie: Q1, zuid- en zij/tuingevel
5

TREED

BINNEN

BUITENGEWOON WONEN

Wie een iQube vanaf de straat benadert is onder de indruk van de gekozen materialen en de opmerkelijke detaillering. De architecten benutten al hun ervaring om de iQubes van een ingetogen schoonheid te voorzien. Met duurzame gevelbekleding, met een onderhoudsvrije, ogenschijnlijk zwevende bovenverdieping, de luxe metselsteen, subtiele verticale stijlen in de donkere kozijnen en stijlvol deurbeslag zijn ze daarin zondermeer geslaagd.

De royale entree die het toilet en de trap naar de verdieping herbergt, brengt u tot diep in de woning. Zodoende staat u bij binnenkomst in de woonkamer bijna in het hart van de iQube. Daar wordt u overweldigd door de royale ruimte; de zichtlijnen, de riante volumes, de raampartijen van vloer tot plafond die de langgerekte tuin omarmen met drie woonruimtes die trapsgewijs verbonden elk hun eigen sfeer, functie en intimiteit krijgen.

Al deze ruimtes liggen aan de tuin, met deuren en desgewenst schuifpuien. Het geeft de ruimtes stuk voor stuk een unieke sfeer en kwaliteiten.

De vloeren, ook boven, hebben heerlijke vloerverwarming en -koeling. De energie wordt gegenereerd door de bodemwarmtepomp en de zonnepanelen op het dak.

De eerste verdieping maakt de woning meer dan compleet. Met één of meerdere slaapkamers en een badkamer (Q2: optioneel) die bereikbaar is via de overloop hebben de bewoners alle ruimte. Of logees die maar al te graag een paar nachtjes aan de Waterlanden in Terneuzen komen logeren!

Impressie: Q2/Q3 zicht op de tuin

6

Vol volume, vol leven!

7

IQUBE TYPE Q1

Type Q1 is een zeer karakteristieke iQube met een overhangende verdieping die lijkt te zweven. De extra ruimte die zo ontstaat wordt benut voor twee forse slaapkamers en een volwaardige badkamer. Wie kiest voor een uitbouw op de verdieping maakt de woning met één of twee extra (dus maximaal vijf) slaapkamers geschikt voor een compleet gezin.

Type Q1 heeft een grotere tuin dan Type Q2 en Q3 en heeft als enige iQube de unieke positie aan het water.

8
9
grond Woonkamer + woonkeuken 67,3 m² Slaapkamer 0.1 22,1 m² Badkamer 0.1 6,6 m² Berging 3,6 m² Garage 26,0 m²
Slaapkamer 1.1 12,5 m² Slaapkamer 1.2 13,8 m² Badkamer 5,9 m²
gebruiksoppervlakte 179 m² IQUBE TYPE Q1 VERDIEPING IQUBE TYPE Q1 BEGANE GROND Schaal 1:100 Schaal 1:100
Begane
Verdieping
Totaal

IQUBE TYPE Q2

Type Q2 is een type dat voor veel tweepersoons-huishoudens ruimschoots aan alle woonwensen voldoet. Het woonprogramma op de begane grond is immers volledig.

De verdieping is daarom wat bescheidener maar heeft niettemin een berging en bovendien ook een riante slaapkamer van 21 m2. Dat zullen toekomstige logees als bijzonder prettig ervaren. Zelfs een tweede badkamer is hier nog mogelijk.

10
11 IQUBE TYPE Q2 BEGANE GROND Schaal 1:100 IQUBE TYPE Q2 VERDIEPING Schaal 1:100 Begane grond Woonkamer + woonkeuken 67,3 m² Slaapkamer 0.1 22,1 m² Badkamer 0.1 6,6 m² Berging 3,6 m² Garage 26,0 m² Verdieping Slaapkamer 1.1 21,3 m² Berging 2,6 m² Totaal gebruiksoppervlakte 170 m²

IQUBE TYPE Q3

Type Q3 heeft de kwaliteiten van alle andere iQubes, maar bovendien een flinke verdieping die ruimte biedt aan twee forse slaapkamers (die u natuurlijk ieder een andere bestemming kunt geven) en een volwaardige badkamer. Dat maakt ook deze iQube ideaal voor gezinnen (deze iQube telt immers drie, en optioneel maximaal vijf slaapkamers) of bewoners die graag lekker veel ruimte hebben of graag logees ontvangen.

12
13
TYPE Q3 BEGANE GROND Schaal 1:100
TYPE Q3 VERDIEPING
1:100
grond Woonkamer + woonkeuken 67,3 m² Slaapkamer 0.1 22,1 m² Badkamer 0.1 6,6 m² Berging 3,6 m² Garage 26,0 m²
Slaapkamer 1.1 12,5 m² Slaapkamer 1.2 13,8 m² Badkamer 1.1 5,9 m²
gebruiksoppervlakte 179 m²
IQUBE
IQUBE
Schaal
Begane
Verdieping
Totaal

IQUBE TYPE Q4

Type Q4 is de ultieme en unieke gezinswoning, op de hoek, tegen de brede openbare groenstrook met stevige bebossing in de Vogellaan. De extra ruimte dankt type Q4 vooral aan de uitgebouwde, extra diepe bovenverdieping, waar maar liefst vier slaapkamers, twee badkamers en separaat toilet in het programma zijn opgenomen. Zo ontstaat een ongekend grote en luxe iQube op een geweldige plek.

De ruimte die op de begane grond wordt bespaard levert achter de woning een extra grote tuin op; volop plaats voor bijvoorbeeld een loungeset, buitenkeuken of trampoline voor de (klein)kinderen.

14
15 IQUBE TYPE Q4 BEGANE GROND Schaal 1:100 IQUBE TYPE Q4 VERDIEPING Schaal 1:100 Begane grond Woonkamer + woonkeuken 67,4 m² Berging 5,2 m² Entree portaal 12,1 m2 Garage 21,3 m² Verdieping Slaapkamer 1.1 20,6 m² Slaapkamer 1.2 11,7 m² Slaapkamer 1.3 11,0 m² Slaapkamer 1.4 12,3 m² Badkamer 1.1 7,0 m² Badkamer 1.2 3,9 m² Totaal gebruiksoppervlakte 197 m²

Impressie: Q4 achter/zijgevel

"Met de iQube krijgt Othene een stijlvolle, moderne touch."

DE KEUKEN IS HET HART VAN DE IQUBE

In de keuken komt alles en iedereen samen. Samen breng je er uren door. Om de maaltijden te bereiden, een kopje thee of koffie te maken, er al kokend goede en lange gesprekken te voeren of vanuit de tuin even een koel drankje in te schenken. Eigenlijk is de keuken de machinekamer van een huishouden. In de keuken wordt geleefd en de iQube biedt daar alle ruimte voor.

Met de ervaren adviseurs van Logus ontdekt u hoe een keuken een iQube tot leven brengt. Laat u inspireren.

Logus

BADKAMERS EN SANITAIR VOL KWALITEIT BADEN IN LUXE

Door de realisatie van uw badkamers en sanitair te benaderen met aandacht en creativiteit wordt ieder bezoek een luxebeleving.

De adviseurs van Logus leggen de kopers van een iQube heldere en inspirerende selecties in de showroom voor en verrijken die graag door goed te luisteren en in te spelen op uw wensen, smaak en voorkeur. Samen maakt u een badkamer die een juweel voor uw iQube is, om telkens opnieuw van te genieten.

19

SCHUIFPUI IN WOONKEUKEN UW IQUBE VERRIJKEN

MODULAIRE

UITBREIDINGEN

Met de iQube kiest u voor een zeer uitgekiende, solide basis die u met uw eigen wensen verrijkt. Met opties om de iQube nóg vriendelijker te maken, royaler, groener of luxer. Praktisch en laagdrempelig. Opties waarmee u slim duurzame waarde toevoegt aan uw iQube.

Type Q1, Q2 en Q3 zijn met een uitbouw op de verdieping uit te breiden naar maar liefst vijf slaapkamers. Daarnaast is type Q2 met een extra badkamer uit te breiden.

Geen deur maar een schuifpui die de woonkamer/keuken met de tuin verbindt. Dat bespaart ruimte aan beide zijden, maar vooral in de tuin. Zeker wanneer u kiest voor een veranda en een fijne tuinset daaronder.

SPLITSEN

VERANDA

TYPE Q4

Optie: Kies in plaats van de garage voor een werkruimte met eigen entree.

TYPE Q2

Optie: Splits de slaapkamer op in twee slaapkamers en tover uw berging om naar een badkamer.

SEDUMDAK

Een sedumdak is niet alleen uitzonderlijk fraai en levert een bijdrage aan regenwateropvang én biodiversiteit, het draagt bovendien bij in het leefklimaat van de iQube. In de winter zorgt het voor isolatie, in de zomer zorgt het voor koelte.

Een veranda vanaf de woonkeuken langs de slaapkamer vergroot het woongenot enorm. Beschut en overdekt vangt u er de eerste stralen zon, van het vroege voorjaar tot het late najaar. Mooie bijkomstigheid: het zorgt voor een strakke lijn in de architectuur en een bijzonder fraai volumineus beeld.

Stel je eigen i Qube samen, kies uit meerdere types en bouwopties.

TYPE Q1, Q2 EN Q3

Optie: Breid de bovenverdieping uit met een extra slaapkamer (zie plattegrond). Optie: Deze extra slaapkamer is ook op te delen in twee kleinere slaapkamers.

Impressie: tuin/zijgevel Q1, Q2 en Q3 met veranda

20

10 GOEDE REDENEN OM VOOR DE IQUBE TE KIEZEN

Nieuwbouw

Hagelnieuwe nieuwbouw. Dus comfort, zeer lage energiekosten en lange tijd geen onderhoud, alleen maar genieten! Zorgeloos comfortabel leven.

Een kubus biedt maximaal volume. De iQube is uit meerdere, speels geschakelde kubussen met elk hun eigen sfeer opgebouwd. Geen verspilde ruimte aan schuine daken.

Othene Zuid. Hier groeit Terneuzen. In kwaliteit en leefbaarheid. Dus ook van trots.

Al die doordachte details. Zo bescheiden. Maar dus ook zó stijlvol. De juiste materialen in de juiste proporties. Die zie je en dat voel je.

Modern

Een iQube is een modern en prachtig statement. Hier wonen mensen die krachtige, stijlvolle keuzes maken.

Zo ruim Stijlvol Waardevast

BENG betekent Bijna Energie Neutraal. Dankzij optimaal isoleren en energie besparen en zelfs genereren. Zonder aan comfort te verliezen. Integendeel!

Tussen uw eigen glazen tuinfront en de ‘rug’ van de buren is uw groene paradijs een heerlijke (binnen)tuin om te leven in de zonovergoten luwte.

Heerlijke tuin Daglicht!

Daglicht geeft zoveel kwaliteit. Een iQube vangt en volgt het licht als een zonnebloem. Licht doet leven!

De plek Beng Uw wensen

Met de vele opties waaruit u bij een iQube kunt kiezen voelt bouwen hier bijna als vrij bouwen. Uw wensen staan centraal. Zo wordt iedere iQube uniek.

Een waardevolle, maar waardevaste investering. Met deze kwaliteiten is uw iQube decennialang uiterst aantrekkelijk voor begerige kopers.

3 9
2
21
ER NODIG?
1 4 10
5
6
7 8

i Qubes zijn zon-, licht- en toekomstgericht

22

De aankoop van een nieuwbouwwoning is een prachtig maar niet alledaags proces. Het vraagt om geduldige begeleiding en duidelijke uitleg bij alle stappen. Van aankoop tot oplevering. Smolders Makelaars loopt alle stappen met u mee. De ervaren (nieuwbouw) makelaar, Jeanine Rouw met haar team, zal uw wensen goed vertalen en al uw vragen beantwoorden.

Uw eerste stap op weg naar een iQube? Meld uw interesse, hoe pril ook. Zorg dat u in beeld komt.

Uiteraard: vrijblijvend. Maak kennis.

DE VOLGENDE STAP NAAR EEN IQUBE SMOLDERS MAKELAARS Kennedylaan 1b 4538 AE Terneuzen info@smoldersmakelaars.nl 0115 621475  

Op deze positie kunt u voor zowel type Q2 als type Q3 kiezen.

Met de iQube krijgt Othene weer een nieuwe, bijzondere kwaliteit. Reken maar dat alle betrokken partijen graag en trots werken aan een fantastisch eindresultaat.

Samen met Smolders Makelaars zet u de eerste verkennende stappen naar een iQube in Othene. Er worden slechts acht iQubes gebouwd. Meld uw interesse, hoe pril ook.

KIES UW IQUBE STAP & PLAN AFSPREKEN WACHT NIET
WWW.OTHENE.NL WERELDSE WIJK!
Q1 Q2 Q2 Q3 Q3 Q2 Q2 Q4 55 56 57 58 59 60 61 62 536 m2 440 m2 440 m2 440 m2 440 m2 440 m2 440 m2 636 m2 LEEUWERIK VOGELLAAN
N
Smolders Makelaars Kennedylaan
4538 AE
info@smoldersmakelaars.nl
WATERLANDEN
Logus
1b,
Terneuzen
0115 621475

Even naar de kreek wandelen.

Het programma van Porgy nog eens doorlopen, of toch naar het Scheldetheater?

Even naar Gent. “Moeten we vaker doen, zo dichtbij.”

En daar dan natuurlijk je buren tegenkomen...

Een flinke wandeling maken: “even je hoofd boven de dijk steken.”

Discussiëren over wie in de stad de beste stoverij heeft... of ‘echte’ friet.

Genieten van de eerste zon op het schelpenstrandje. Fietsen naar Sas. Of langs de dijk?

Axel! Of Hulst, halen we dat? Naar Bresjes. Hit the beach. Je woont per slot van rekening in een populair vakantieland, toch?

Een rondje langs de nieuwbouw wandelen. Hebben de mensen die er nu wonen destijds ook zo bij onze iQube staan kijken?

Othene wordt steeds mooier!

Een terrasje pakken in de stad. Kan altijd. Of naar de Griete? Op de fiets over de sluizen. Omdat het kan. En omdat het zo indrukwekkend mooi is en blijft.

Want je komt van Terneuzen... eej!

OTHENE.NL

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.