Page 1

welkom

bij ons thuis

WAAROM ZIJ VOOR BALTERIO KOZEN

www.balterio.com

ALLES WAT U WILDE WETEN OVER LAMINAATVLOEREN

EDITIE 2013

INSPIRATIE

collecties

EENVOUDIGE INSTALLATIE

perfecte afwerking

Stijl. Kwaliteit. Eenvoud.


HET vloeren MAGAZINE GRANDEUR

9

WELKOMINFINITY BIJ ONS THUIS MAGNITUDE

10

TRADITION SAPPHIRE TRADITION SCULPTURE TRADITION ELEGANT TRADITION QUATTRO

16

XPERIENCEPLUS STRETTO IMPRESSIO

ALLES WAT U WILDE TRAFFIC WETEN OVER LAMINAATVLOEREN AUTHENTIC STYLE PLUS

Ontdek het grote aanbod van stijlvolle DOLCEBlader door de en kwalitatieve vloeren. verschillende collecties in dit magazine. SENATOR PURE STONE

2

Over de vloer bij... Bouziane & Vanessa in Longwy, Frankrijk. Wit is inspirerend. p. 10 Joeri & Dominique in Zeebrugge, België. Lees alles over hun renovatieproject. p. 16 Iva, Zdeněk & Dana in Praag, Tsjechië. Vintage stijl en Grandeur, de perfecte combinatie. p. 22

Waarom Balterio ook in uw woning thuishoort…


laat u inspireren Door De verschillenDe sferen en laat uw fantasie De vrije loop. kom alles te weten over onze uiteenlopenDe collecties, Decors en afwerkingen.

34

58

Structuren & afwerkingen

Collecties

37

90

Inspiratie

Accessoires

Inspiratie Ontdek wat Balterio u te bieden heeft en doe bruikbare ideeën op. Zo zou uw leefruimte er kunnen uitzien met laminaat… p. 37

Collecties Kom alles te weten over onze uiteenlopende collecties, decors en afwerkingen. p. 58

Grandeur Infinity Magnitude Tradition Sapphire Tradition Sculpture Tradition Elegant Tradition Quattro Xperienceplus Stretto Impressio Traffic Authentic Styleplus Dolce Senator Pure Stone

p. 60 p. 62 p. 64 p. 66 p. 68 p. 70 p. 72 p. 74 p. 76 p. 78 p. 80 p. 82 p. 84 p. 86 p. 88

Accessoires true matching® plinten en profielen voor een perfect afgewerkte Balterio laminaatvloer. p. 90

onDervloeren om het loop- en doorgangsgeluid optimaal te dempen. p. 92

LM1437

22

3


Stijl. Kwaliteit. Eenvoud. Van moderne patronen tot natuurgetrouwe houtnerfstructuren, onze laminaatvloeren helpen u bij het inrichten van uw persoonlijke leefruimte. Welke stijl u ook kiest, u verkrijgt altijd een warm resultaat.

stijl. kwaliteit. eenvouD.

Balterio biedt garanties tot 25 jaar, op de collectie Traffic geniet u zelfs van een levenslange garantie.

Een laminaatvloer is gemakkelijk te onderhouden.

tip Reinig met een lichtvochtige dweil en maak

het oppervlak droog met een propere doek. Maak uw vloer altijd schoon in de richting van de houtnerven. Zelfs een plankenvloer met v-groeven is gemakkelijk te reinigen: de groeven zijn immers bedekt met een uniek foliebandje dat het vuil afstoot.

4 blauw: pantone 281 c CMYK: 100/72/0/38

lichtblauw: 50% van pantone 281 c CMYK: 50/36/0/19


nieuwe trenD

mat zet De toon

{

Geef uw interieur een eigentijds tintje met de natuurlijke matte look van echt hout uit de collecties Infinity, Xperienceplus en Dolce.

Infinity > p. 62 Xperienceplus > p. 74 Dolce > p. 84 Ontdek onze andere innovatieve structuren op p. 34

Het klikt meteen met Balterio... Laminaat installeren is heel eenvoudig. Wentel uw laminaatvloer in elkaar, laat de planken in elkaar vallen of druk ze simpelweg samen. Of u nu kiest voor ClickXpress速, DropXpress速 of PressXpress速, elk systeem garandeert een stevige en naadloze overgang.

volg De instructies op De verpakking of bekijk De installatieviDeo op www.balterio.com en volg stap voor stap alle aanwijzingen voor een perfect resultaat

A

A

A

4b

1 4b

1

1 5

5

4b 21 20

x cm - 8 mminch x inch - 0.39

20

19

21

x cm x inch

17a

16

28

40

39

45

44a

43

42

41 44b

46 49

48

47b

37a

36

35 38

34a

33

32

31

45b

30

29

34b 37b

44b

27a

26

25

27b

24a

23

22

24b

A

14a

13

12 15 18

option

10

9

8

14b 17b

4a 7a

6

5

A

A

3

2

option

option

Installatie > p. 33 of www.balterio.com

15 16

option option option

47a 50

48

47b

24

42

A

9

8b

7 10

A

45b 48

1 6

5

option option

3

4

23

Adapting profile

or

option

Connecting profile

B

27 26

option

B

option

B

5


Het geluid en gevoel van een parketvloer

&

Dankzij het gebruik van hoogwaardige materialen, de nodige vakkennis en een innovatief productieproces.

Laminaat en vloerverwarming?

De perfecte match, geen rendementsverlies dankzij onze ondervloeren.

met De juiste onDervloer Dempt u alle geluiD

Balterio heeft drie kwaliteitsvolle ondervloeren in het assortiment. Maak de vergelijking en kies de juiste ondervloer voor uw situatie. > p. 93

Laminaatvloeren kunnen best tegen een stootje. Dankzij een hoge slijtageweerstand zijn onze vloeren bestand tegen de impact van hakken, vallende voorwerpen, een brandende sigaret, vlekken... Lees meer op p. 30 Balterio geeft niet voor niets garanties tot 25 jaar, en met Traffic zelfs levenslang*.

* beperkt tot 33 jaar

6 blauw: pantone 281 c CMYK: 100/72/0/38

lichtblauw: 50% van pantone 281 c CMYK: 50/36/0/19

{

Uw laminaatvloer is pas echt af met bijbehorende plinten in hetzelfde design als de laminaatvloer. True matching速 accessoires > p. 90


omarm De toekomst Balterio verenigt sociale, economische ĂŠn ecologische belangen op een duurzame manier. Het productieproces wordt geoptimaliseerd en de impact op het milieu wordt verkleind. Alle laminaat draagt het PEFC-label, de garantie voor verantwoord bosbeheer en -behoud.

100% gezond

Bovendien wordt ons laminaat niet gelijmd, de verschillende lagen worden samengeperst tot een stabiele plank. De aanwezigheid van vluchtige organische stoffen ligt daardoor zowat tien keer lager dan de E1-norm. Dat maakt laminaat van Balterio even gezond als echt hout.

tips voor uw interieur Speel met contrasten

Lichte laminaattinten passen perfect in donker geverfde ruimtes, donkere vloeren komen beter tot hun recht in interieurs met lichte muren en plafonds.

Houd het luchtig Hoe meer vloer u ziet, hoe groter het ruimtelijk effect. Zet uw interieur dus niet vol met kleine meubels en veel spulletjes, kies liever enkele grotere stukken.

Smal of breed?

Smalle laminaatplanken zorgen voor elegante verfijning en een gevoel van openheid, terwijl brede planken uw interieur een meer robuuste uitstraling geven.

100% belgisch ! Balterio laminaat wordt in BelgiĂŤ ontwikkeld, geproduceerd en verdeeld over de hele wereld.

Optisch groter

Een kleine kamer lijkt optisch groter als wanden en plafond dezelfde kleur of een heel miniem kleurverschil hebben. Hoe lichter de kleur, hoe groter de ruimte ervaren wordt.

7


whYvoor balterio elke stijl laminate flooring & isaltijD welcome een in so manY warm homes !

resultaat

Grote keuze verschillende stijlen Dankzij innovatieve ideeĂŤn, inventieve processen en opvallende vormgeving hebt u een uitgebreide keuze. Van moderne patronen tot natuurgetrouwe houtnerfstructuren, onze laminaatvloeren helpen u bij het inrichten van uw persoonlijke leefruimte. Onze laminaatvloeren hebben stijl. Uw stijl. Laat u inspireren vanaf p. 37 of op www.balterio.com

8 blauw: pantone 281 c CMYK: 100/72/0/38

lichtblauw: 50% van pantone 281 c CMYK: 50/36/0/19

Inspireer u op www.balterio.com en ontdek ons uitgebreid aanbod.


3x over De vloer bij

waarom zij voor balterio kozen! Kijk mee binnen bij 3 gezinnen die in hun woning Balterio laminaatvloer geplaatst hebben en lees waarom zij voor Balterio kozen. We zijn op bezoek bij een gezin aan de Belgische kust, in het noordoosten van Frankrijk en in TsjechiĂŤ. Welkom bij hen thuis!

9


10


Welkom bij Vanessa en Bouziane in Longwy, Frankrijk

vanessa en haar man bouziane kozen om esthetische reDenen voor balterio. het resultaat spreekt voor zich. helDer wit laminaat Dat De ruimte oplicht. In Longwy, een gemeente in het noordoosten van Frankrijk bij het drielandenpunt met België en Luxemburg, zijn we op bezoek bij Vanessa. Ze woont samen met haar man en twee dochtertjes in een loft. “Door mijn job bij de Europese Commissie in het Groothertogdom Luxemburg zijn we hierheen verhuisd.”

Woning met een verleden

Stijl benadrukt openheid

“Dit huis vonden we via het internet, het heeft een eigen verhaal. Lang geleden was dit een drukkerij. Later werd het omgebouwd tot een restaurant. We zagen meteen de mogelijkheden van het pand, de open ruimte sprak ons onmiddellijk aan. Ondertussen wonen we hier nu vier jaar in onze loft.”

Het woongedeelte is vrij groot en loopt over in een open keuken. De ruimte baadt in het licht en die indruk wordt nog versterkt door de sobere stijl. Wit overheerst, maar enkele felle kleurvlakken zorgen voor een speels effect. “Oorspronkelijk lag er hier een grijze betonvloer die de woonruimte somber maakte. Ik blader graag in

decoratiemagazines en liet me er inspireren te kiezen voor een lichte vloer. We wilden de ruimte fris en eenvoudig houden, en wit is daar perfect voor. Het interieur straalt ons karakter uit: bescheiden… met een gedurfd kantje. Vandaar de opvallende kleuraccenten.” “Tijdens onze zoektocht naar een geschikte vloer kwamen we toevallig bij Balterio terecht.

11


Oorspronkelijk lag er hier een grijze betonvloer. Dat maakte de ruimte somber. De witte laminaatvloer lichtte onze loft helemaal op‌ 12 blauw: pantone 281 c CMYK: 100/72/0/38

lichtblauw: 50% van pantone 281 c CMYK: 50/36/0/19


De witte laminaatvloer verlicht De ruimte, er hangt een positieve en open sfeer in huis

We kenden allebei nagenoeg niets van laminaat. In de winkel kregen we stalen van Balterio te zien en de bleke designs pasten in onze stijl. Uiteindelijk kozen we voor helder wit, met een vrij sober motief. Balterio had het mooiste decor, de beslissing was dus snel genomen.”

Helder wit en toch warm

Voor…

De loft van Vanessa en Bouziane heeft vloerverwarming. “De verkoper had ons verzekerd dat laminaat van Balterio perfect verenigbaar is met vloerverwarming mits een geschikte ondervloer. Dat gaf de doorslag om voor Balterio te kiezen. Het witte design brengt frisheid in huis en toch voelt het laminaat lekker warm aan. Mijn man en de meisjes lopen altijd blootsvoets rond.”

plaatsen. Dit benadrukt ook het open karakter van de loft. De bijbehorende plinten in dezelfde kleur maken het geheel af.”

Alleen positieve reacties “Bouziane en mijn vader hebben de vloer zelf geïnstalleerd. Toen het laminaat er lag waren we allebei aangenaam verrast met het resultaat. Kiezen voor een witte vloer was misschien gedurfd maar achteraf gezien wel de goede keuze. De kwaliteit is top. Ik maak de vloer schoon met een stofwisser. Na vier jaar is het laminaat nog steeds onberispelijk, en dat met twee spelende kinderen in huis. Iedereen die hier voor het eerst op bezoek komt is onder de indruk.”

Eenheid in afwerking “De loft vraagt om eenheid. In elke kamer ligt daarom dezelfde laminaatvloer. De verschillende ruimtes lopen visueel in elkaar over door overal hetzelfde laminaat te 13


De v-groef op de lange zijden van de planken accentueert de lengte van de woonkamer

14

Het bleke laminaat onderstreept het speelse effect van de opvallende kleuraccenten


hetzelfDe laminaat in elke kamer zorgt voor openheiD

zelf laminaat installeren Laminaat leggen is eenvoudig, als u het op de juiste manier doet. Bekijk onze video op www.balterio.com en volg stap voor stap onze aanwijzingen voor een mooi resultaat.

balterio en vloerverwarming Laminaat van Balterio is compatibel met vloerverwarming. Een geschikte ondervloer is wel onmisbaar. ComfortSound Pro geleidt de warmte voor aangenaam comfort in huis.

licht laminaat van balterio

505 ft witte lo

547 glanzenDe kers

Helder laminaat licht uw interieur op. Frisse kleuren – van sneeuwwit tot nuances van wit – vindt u in de verschillende collecties van Balterio. Ontdek alle decors vanaf p. 58.

579 eik gebroken wit

641 limestone wit

660 arctic wooD

705 vrieseik

742 sneeuwwitte eik

754 witte hemlock

758 venetiaanse cipres

15


Welkom bij Joeri en Dominique in Zeebrugge, België

Dominique en joeri kozen voor laminaat van balterio om hun buitenverblijf aan De kust te renoveren. het kleine herenhuis op wanDelafstanD van het stranD is een oase van rust. In Zeebrugge, een bescheiden badstad langs de mooie Belgische kust, hebben Dominique en Joeri een tweede verblijf. “Als medisch secretaresse en burgerlijk ingenieur hebben we allebei een druk leven. In het weekend proberen we tijd te maken voor elkaar en komen we regelmatig uitwaaien aan zee.”

16

Renovatie aan de kust “De kust is onze vrijheid. De lange wandelingen met onze hond Chipie. De frisse lucht. Hier kunnen we ontspannen na een drukke werkweek. Het was een droom die uitkwam toen we enkele jaren geleden deze woning kochten. We voelden ons hier meteen thuis. Het huis was aan vernieuwing

toe maar dat schrok ons niet af. De keuken werd volledig gerenoveerd en alle kamers opnieuw ingericht.” Bij het binnenkomen springt de authentieke tegelvloer in het oog. In de rest van het huis ligt laminaat, ook in de keuken. “De oude vloer in de gang wilden we absoluut behouden, zo blijft de ziel van het huis bewaard.


De rust en vrijheid van de zee. De frisse lucht. Het was een droom die uitkwam‌ 17


{

De vloer moest gemakkelijk te onderhouden zijn. We komen hier om te genieten‌ 18 blauw: pantone 281 c CMYK: 100/72/0/38

lichtblauw: 50% van pantone 281 c CMYK: 50/36/0/19


De honD mag vrij ronDlopen en wij hoeven ons geen zorgen te maken, ieDereen tevreDen Dus

In de woonkamer en de keuken lag oorspronkelijk ook een stenen vloer maar daar wilden we iets warmers. Een laminaatvloer bleek ideaal. Laminaat is dunner dan parket en kon bovendien op de bestaande vloer worden gelegd.”

Eenvoud in onderhoud “Door de matte schijn lijkt het laminaat op echt parket. De look past perfect in de sfeer van ons interieur. Maar het onderhoudsgemak was voor ons toch de belangrijkste reden om voor laminaat te kiezen. We zijn hier om te genieten, niet om te kuisen en te boenen. En met een hond in huis moest een nieuwe vloer wel tegen een stootje kunnen.”

Licht en donker laminaat Op de benedenverdieping ligt een lichte laminaatvloer, in de slaapkamers kozen Joeri en Dominique voor donker laminaat. Beide vloeren komen uit de Xperienceplus collectie van Balterio. “De tegelvloer in de woonkamer voelde koud en kil aan. Daarom hebben we er laminaat laten leggen. Het licht de ruimte op en brengt een

19


in De kamers wilDen we een intiemere sfeer en kozen we voor een Donker Decor

20


warme gezelligheid in huis. Boven wilden we de ruime slaapkamers met hoge plafonds toch knus en intiem houden. Daarom hebben we voor een donkere laminaatvloer gekozen.“

De authentieke stijl bleef behouDen, onze nieuwe laminaatvloer met authentieke look en matte structuur maakt het af

Overtuigend resultaat Joeri liep eerst niet zo hoog op met laminaat maar moest zijn mening achteraf herzien. “Mijn vrouw Dominique kende de voordelen van laminaat, ik had vooral vooroordelen. Gelukkig heeft ze me kunnen overtuigen want het resultaat mag er zijn. Laminaat is niet zomaar het budgetvriendelijke alternatief voor parket, het ziet er levensecht uit en voelt ook zo aan. Gasten komen hier graag over de vloer (lacht).”

Donker laminaat van balterio carbon

Donkere vloertinten maken uw interieur intiemer en warmer. Maak uw keuze uit de donkere decors van Balterio (vanaf p. 58).

513 zwart

580 zwartgeblakerDe eik

587 bruin gestreepte eik

594 wellington eik

644 gezoete blauwsteen

664 vulkaan eik

729 zwarte peper eik

737 Darknight eik

21


Welkom bij Iva, Zdeněk en Dana in Praag, Tsjechië

IVA EN ZDENĚK LIETEN EEN LAMINAATVLOER INSTALLEREN IN HUN HUIS. HET RESULTAAT WAS ZO VERBLUFFEND DAT HUN DOCHTER DANA PROMPT VOOR NAGENOEG DEZELFDE VLOER KOOS. LAMINAAT VAN BALTERIO OVER DE GENERATIES HEEN.

Aan de rand van het mooie Praag woont Iva met haar man Zdeněk. De twee vijftigers zijn ondernemers en houden twee tankstations open in de stad. “Zeven dagen op zeven zijn we heel toegewijd bezig met ons werk en tijdens onze vrije momenten zetten we ons in voor wees- en invalide kinderen. We leiden best een druk leven, maar we komen tot rust in ons huis. ’s Avonds genieten we in de tuin van de ondergaande zon, die is prachtig in Praag.”

22

Vloer als interieuraccent Het laminaat valt meteen op bij het binnenkomen. In het sobere interieur is de vloer al een accent op zich. “Het interieur is helemaal afgestemd op de vloer. Alles moest samengaan met de laminaatvloer, ook onze meubels en zelfs het marmer van de haard. Ik hou van tijdloos design en ben altijd op zoek naar dingen die mooi ogen. Mijn man is eerder praktisch ingesteld maar legt zich meestal wel neer bij de keuzes die ik maak (lacht).”

Liefde op het eerste gezicht Iva en Zdeněk vonden hun laminaatvloer op een interieurbeurs. Ze kozen voor een vloer uit de Grandeur collectie. “We waren onmiddellijk verkocht, vooral de afmetingen en het unieke design spraken ons aan. In eerste instantie hadden we twee verschillende decors op het oog, één voor in de woonkamer en één voor in de keuken. We kregen echter het advies overal dezelfde laminaatvloer te leggen.”


Twee generaties kiezen allebei voor Balterio. Tijdloos laminaat voor iedereen‌ 23


De eXtra lange en breDe planken van granDeur brengen eXclusieve luXe in huis

“De lange planken zorgen voor een luxueuze uitstraling. Iedereen denkt dat het echt parket is en de groeven benadrukken dat nog. De kleur ziet er bovendien heel natuurlijk uit, modern en toch tijdloos. De nerven van het eiken vloerdesign glanzen in het zonlicht en dat zorgt voor een speciale sfeer in huis. De vloer voldoet aan alle verwachtingen, niets dan lof voor Balterio.” 24 blauw: pantone 281 c CMYK: 100/72/0/38

lichtblauw: 50% van pantone 281 c CMYK: 50/36/0/19

Zo moeder, zo dochter Dochter Dana werkt voor een softwarereus en houdt net als haar ouders van reizen. De souvenirs die ze meebrengt krijgen een plaatsje in het interieur. “Reizen zit in de genen. Meestal trek ik naar landen die snel evolueren en op een jaar tijd veel veranderen. Mijn flat hangt vol herinneringen. Dat heb ik van m’n

moeder, in het huis van mijn ouders is het net zo. Altijd een beetje vakantie…” Over de generaties heen Dana was zo overtuigd van het resultaat bij haar ouders, dat ze het laminaat ook in haar eigen gerenoveerde appartement heeft laten leggen. Ze koos wel een iets bruiner decor uit


Ons interieur hangt vol mooie souvenirs en herinneringen aan verre reizen

25


Ik krijg voortdurend dezelfde reactie van mensen: wauw, wat een mooie vloer.

26


granDeur Exclusieve collectie laminaat met eikenhouten look en extra lange planken, nagenoeg niet te onderscheiden van natuurlijk parket. Ontdek de decors van Grandeur op p. 60.

dezelfde collectie. “Mijn huis is helemaal mijn stijl. Strak maar toch heel gezellig met een eiken look. De donkere vloer draagt het bleke interieur als het ware.” “Mijn ouders waren heel tevreden over Balterio. Hun laminaatvloer ziet er na twee jaar nog steeds als nieuw uit en dat met hun hond Emily die in huis rondloopt. De kwaliteit is uitstekend, de look tijdloos. Ik heb dan ook geen moment getwijfeld om voor laminaat te kiezen. Mijn vloer is af, helemaal niet te onderscheiden van echt hout. En iedereen vindt het wauw.”

27


Decor: 592 RENAISSANCE Eik Collectie: GRANDEUR (P. 60) 28


balterio laminaatvloeren ook welkom bij u thuis

kwaliteit

harmonie

eenvouD

stijl

Een Balterio vloer kopen is een investering op lange termijn. Omdat we geloven in de combinatie van hoogwaardige materialen met de beste vakkennis, bieden we zelfs levenslang garantie* op een aantal collecties.

Wij geven om het milieu. Daarom zijn alle Balterio laminaatvloeren gecertificeerd volgens het boscertificatiesysteem PEFC (Programma for the Endorsement of Forest Certification Schemes). Een van de belangrijkste doelstellingen van het PEFC is het behoud van onze bossen. Voor elke gekapte boom wordt een nieuwe boom aangeplant.

Onze installatiesystemen zorgen ervoor dat onze laminaatvloeren heel gemakkelijk kunnen worden ge誰nstalleerd. Voor meer gebruiksgemak hebben we het vereiste onderhoud tot een minimum beperkt. Al onze vloeren zijn slijtage-, vocht- en vlekbestendig*.

Verschillende mensen, verschillende smaken, verschillende stijlen. Omdat uw huis uw persoonlijkheid weerspiegelt, bieden we u een uitgebreid assortiment aan decors, afwerkingen en structuren.

Superieure waarde

*beperkt tot 33 jaar

met de natuur

Eenvoudige installatie en onderhoud

van decoren, afwerkingen en structuren

*en 13329

29


innovatieve toplaag en structuren

kwaliteit van De bovenste plank

We zijn trots op de vormgeving en duurzaamheid van onze vloeren. We controleren elke stap in het productieproces om ervoor te zorgen dat het voldoet aan de strenge productienormen in onze verticaal geĂŻntegreerde fabriek. Het resultaat? 10 jaar tot levenslang garantie* op onze vloeren, zowel in residentiĂŤle als commerciĂŤle toepassingen.

levenDige Decors stevige klikverbinDing

harDe hDf-kern

een uitstekenDe toplaag & kwalteitsvolle hDf-kern maken uw laminaatvloer:

1 slijtvast

De slijtvastheid wordt gegarandeerd door een slijtvaste toplaag in combinatie met de harde kern.

*beperkt tot 33 jaar

2 stootvast garantie bij commercieel gebruik

30 blauw: pantone 281 c CMYK: 100/72/0/38

lichtblauw: 50% van pantone 281 c CMYK: 50/36/0/19

garantie bij resiDentieel gebruik

De hoogkwalitatieve platen met hdf-kern zijn bestand tegen de plotse impact van hakken, vallende voorwerpen en druksporen van meubelpoten.


zorgeloos genieten Dankzij kwaliteit

3 sigaretbestenDig 5 krasbestenDig

7 vochtbestenDig

4 Dimensioneel stabiel

8 vlekbestenDig

Een gevallen, brandende sigaret, die enkele seconden op uw Balterio laminaatvloer ligt, laat geen spoor na.

De kwaliteitsvolle kernplaten beperken het effect van relatieve vochtigheid op uw Balterio laminaatvloer in vergelijking met vol hout of spaanplaten. Een lichte zwelling van 1 mm per strekkende meter wordt opgevangen door een uitzettingsvoeg.

Uw Balterio laminaatvloer is perfect opgewassen tegen krassen van zachte rubberwieltjes van kantoormeubelen. Zand echter, houdt u best buiten door het gebruik van een deurmat.

6 slipvast

Een gladde vloer is gevaarlijk voor u en uw huisgenoten. Om te voorkomen dat u valt, hebben onze ingenieurs de slipvastheid van onze vloeren verbeterd. Ze scoren nu maar liefst 45% beter dan de norm*.

Balterio produceert de platen met hdf-kern zelf en hanteert de strengste normen wat zwelling en uitzetting betreft.

Saus-, spaghetti-, confituurof koffievlekken kunnen een tapijt of volle parketvloer beschadigen. Op een Balterio vloer hoeven vlekken geen ramp te zijn. Zelfs viltstift, lippenstift of nagellak kunnen eenvoudig worden verwijderd met een beetje aceton op een propere vod.

*en 13329 scan voor meer info

31


in harmonie met De natuur Embrace the future!

Ons programma voor duurzaam ondernemen heet ‘Embrace the Future’ en bestaat uit vier pijlers: productie, innovatie, certificatie en gemeenschap. Het opzet van ‘Embrace the Future’ is om ecologische, sociale en economische belangen op een winstgevende manier met elkaar te verenigen. In ons productieproces proberen we afval te beperken of te voorkomen en waar mogelijk te recycleren en hergebruiken. Bovendien zijn Balterio laminaatvloeren PEFC-gecertificeerd, wat onder andere garant staat voor het behoud van onze bossen (meer info: www.pefc.org).

pefc/07-31-132 bevordering van duurzaam bosbeheer www.pefc.org

A+

A+ A B C

A

A+ A B C ÉMISSIONS DANS L’AIR INTÉRIEUR*

A

A+ A B C ÉMISSIONS DANS L’AIR INTÉRIEUR* blauw: pantone 281 c CMYK: 100/72/0/38

lichtblauw: 50% van pantone 281 c CMYK: 50/36/0/19

Balterio laminaatvloeren zijn perfect compatibel met vloerverwarming en – onder strikte voorwaarden – vloerkoeling op basis van water, zonder dat uw energiefactuur hoger is dan bij klassieke verwarmingssystemen. Raadpleeg hiervoor onze website www.balterio.com.

ÉMISSIONS DANS L’AIR INTÉRIEUR*

ÉMISSIONS DANS L’AIR INTÉRIEUR*

32

Innovatieve technieken en het gebruik van hoogwaardige grondstoffen zorgen voor een veilige installatie: Balterio laminaatvloeren bevatten 10 keer minder formaldehyde dan de vereiste norm. Balterio laminaatvloeren dragen het milieukeurmerk Blaue Engel en A+ (meer info: www.balteriosustainability.com).

C

meer info over balterio’s programma voor Duurzaam onDernemen vinDt u op www.balteriosustainabilitY.com


eenvouDige installatie & onDerhouD Onze installatiesystemen zorgen ervoor dat onze laminaatvloeren heel gemakkelijk geïnstalleerd kunnen worden.

ClickXpress®

DropXp opXprress®

ClickXpress® zorgt voor een snelle installatie.

Met DropXpress® valt alles perfect in elkaar.

Druk de planken simpelweg samen met PressXpress®.

Dit wentelsysteem laat de panelen probleemloos in elkaar wentelen, met een stevige, naadloze vloer als resultaat. Wanneer u verhuist of renoveert, kunt u het laminaat uit elkaar halen en daarna probleemloos opnieuw in elkaar wentelen. Stevig, betrouwbaar en een 25 % snellere installatie.

Op de dwarse kant van de Stretto collectie introduceert Balterio het DropXpress® (DXP) legsysteem. Voortaan laat u de laminaatplanken op de dwarse kant eenvoudig in elkaar vallen. Dankzij het U-profiel sluiten de planken naadloos aan.

Het innovatieve PressXpress® (PXP) fold-down-installatiesysteem is beschikbaar op de Infinity en Xperienceplus collecties, alsook op Grandeur. De clip* in de plank garandeert een directe bevestiging van de korte zijden, wat resulteert in een naadloze en sterke voeg. Het enige wat u nog moet doen, is de vloerpanelen op hun plaats ‘drukken’ met de uiteinden tegen elkaar. Dit Balterio legsysteem tilt gebruiksvriendelijkheid, installatiegemak en -snelheid naar een hoger niveau.

PressXp essXprress®

* gedeponeerd model

scan voor meer info

bekijk onze installatieviDeo op www.balterio.com

scan voor meer info

scan voor meer info

Eenvoudig in onderhoud

Een lichtvochtige dweil of een reinigingssysteem met vochtige doeken is meer dan voldoende om uw Balterio laminaatvloer in een mum van tijd te reinigen en jarenlang in optimale conditie te houden.

33


innovatieve technieken

Balterio is een ware meester in het reproduceren van de natuur in al haar aspecten en variëteiten. De structuren van de laminaatvloeren zijn levensecht en uitzonderlijk innovatief.

3D WOOD EFFECT Het nieuwe 3D Wood Effect benadrukt het natuurlijke reliëf van de houtnerven door de variaties in glansgraden van mat tot satijn en zijde.

CHROMEZONE® De exclusieve Chromezone® technologie benadrukt de True to nature® touch door aan de nerven een glanzende uitstraling te geven.

TRUE TO NATURE® De structuur van de toplaag past perfect met het onderliggende houtdecor en geeft u de indruk dat het een massief houten vloer is.

HANDSCRAPED® De handgeschaafde afwerking geeft de planken een realistische vakmanslook, alsof elke plank met de hand gemaakt werd. Het resultaat is een prachtige vloer met veel karakter.

34


NATUURLIJKE V-GROEVEN SOFT TOUCH MAT

GEBORSTELDE STRUCTUUR

Geeft de indruk van een authentieke houtstructuur en zorgt voor een zacht mat effect dat zijdezacht aanvoelt.

Balterio gebruikt per decor een unieke folieband om de afgeschuinde kanten te bedekken. Het decor van de folieband past perfect bij het decor van de plank. Dat zorgt ervoor dat ons laminaat moeilijk te onderscheiden is van massief parket!

Speciaal geborsteld om de onbewerkte houtstructuur beter te benadrukken. MICRO-V-GROEF

AUTHENTIEKE HOUTSTRUCTUUR

Balterio creëerde de subtiele micro-V-groef voor het unieke houten plankuitzicht.

Het levende patroon van een houtnerfoppervlak.

HOUTNERFSTRUCTUUR

FIJNE HOUTNERFSTRUCTUUR

Brengt het effect van een houtvezelstructuur nog meer op de voorgrond.

V-GROEF

Dankzij het gebruik van de V-groef op de zijden van de plank is uw vloer nauwelijks te onderscheiden van een massieve parketvloer. Creëert het levensechte effect van een houtvezelstructuur.

WILLEKEURIGE V-GROEF

ONVERVALSTE TEGELSTRUCTUUR

Bootst het reliëf van natuursteen perfect na.

De willekeurige V-groef is zo gefreesd dat ze de onregelmatigheden van echt hout laat zien. Ze zorgt daardoor voor een erg natuurlijke look.

35


verschillenDe afmetingen

De Balterio planken bestaan in verschillende formaten. Of ze nu extra lang, breed of smal zijn, hun kwaliteit is steeds onberispelijk.

eXtra lange en breDe planken stanDaarD planken Magnitude Tradition Sapphire Tradition Elegant Tradition Sculpture Tradition Quattro Xperienceplus Traffic Authentic Styleplus Dolce Senator 1261 X 189 mm of 1257 X 189 mm* * afhankelijk van het kliksysteem

36 blauw: pantone 281 c CMYK: 100/72/0/38

lichtblauw: 50% van pantone 281 c CMYK: 50/36/0/19

Grandeur Infinity 2039 X 238 mm

korte en breDe planken Impressio 1261 X 244 mm

smalle planken Stretto 1263 X 134 mm

tegels Pure Stone 1192 X 392,5 mm


voor elke smaak en stijl De juiste vloer Laat u inspireren door de verschillende sferen en doe bruikbare ideeÍn op voor uw eigen interieur. Zo zou uw leefruimte er kunnen uitzien met laminaat‌

Decor: 731 eik proviDence collectie: infinitY (p. 62) 37


lichte kleuren zorgen voor openheiD, opvallenDe accenten voor contrast

Acht hoog in de stad en toch ĂŠĂŠn met de natuur. De subtiele matte structuur van de Xperienceplus laminaatvloer met de look van grijs drijfhout geeft het minimalistische interieur een extra dimensie. Hier geniet u van ruimte en rust: de ComfortSound Base ondervloer absorbeert het geluid naar de onderburen optimaal.

Decor: 759 alaska eik collectie: Xperienceplus (p. 74) eigenschap: 3D wooD effect & 2-zijDige v-groef onDervloer: comfortsounD base accessoire: scotia

SEE P. XX

38


39


Decor: 516 zwarte notelaar collectie: stretto (p. 76) eigenschap: smalle planken & 4-zijDige micro-v-groef onDervloer: comfortsounD plus accessoire: plint

Stretto brengt een stijlvolle toets. De look is uniek. Smalle planken geven de indruk van massief parket en het natuurgetrouwe design is adembenemend. De verfijnde elegantie straalt karakter uit en de diepe kleuren nodigen uit. 40 blauw: pantone 281 c CMYK: 100/72/0/38

lichtblauw: 50% van pantone 281 c CMYK: 50/36/0/19


zalig wegDromen in een interieur met een eXotisch tintje

Decor: 665 afrikaanse wengÉ collectie: traDition elegant (p. 70) eigenschap: fijne houtnerfstructuur & 2/4-zijDige micro-v-groef onDervloer: comfortsounD pro 41


Decor: 592 renaissance eik collectie: granDeur (p. 60) eigenschap: chromezone速 & eXtra lange en breDe planken

Pure luxe, dat is Grandeur. De collectie voor levensgenieters die graag vertoeven in weelderigheid. Subtiel glanzende houtnerven benadrukken de absolute schoonheid van natuurlijke eik. 42 blauw: pantone 281 c CMYK: 100/72/0/38

lichtblauw: 50% van pantone 281 c CMYK: 50/36/0/19


uw leefruimte straalt grootsheiD uit met De lange en breDe planken van granDeur

Decor: 672 bourgonDiË eik collectie: granDeur (p. 60) eigenschap: chromezoneŽ & eXtra lange en breDe planken onDervloer: comfortsounD pro

43


44


natuurlijk licht Doet uw woning aDemen

Met een laminaatvloer die zo lijkt weggeplukt uit de natuur vloeit uw woonkamer naadloos over in de omgeving. De grote ramen versterken die transparantie nog. Bijbehorende eindprofielen maken in stijl de overgang tussen vloer en raam.

Decor: 750 abDij eik collectie: Dolce (p. 84) eigenschap: true to nature速 touch onDervloer: comfortsounD pro accessoire: einDprofiel / plint

45


Decor: 704 boothuis grenen collectie: impressio (p. 78) eigenschap: korte en breDe planken & 2-zijDige v-groef onDervloer: comfortsounD pro accessoire: wallbase

46 blauw: pantone 281 c CMYK: 100/72/0/38

lichtblauw: 50% van pantone 281 c CMYK: 50/36/0/19

Impressionant is het woord dat u zoekt voor deze moderne versie van de landelijke stijl. De laminaatvloer lijkt er voor eeuwig te liggen. Bredere planken met geborstelde structuur geven een aangenaam ruwe look. Natuurlijke zachte kleuren brengen de rust die u verdient.


ultiem comfort, hier staat De werelD even stil

Decor: 749 ouDe grijze eik collectie: Dolce (p. 84) eigenschap: true to nature速 touch onDervloer: comfortsounD base accessoire: plint

47


48


De balterio Designs zorgen voor een warme en knusse gezelligheiD in huis

Donker laminaat benadrukt het subtiele evenwicht tussen modern en nostalgisch. De natuurlijke vloer met eigentijdse matte schijn reflecteert een unieke sfeer waar oud en nieuw mooi samengaan. Warm en uitnodigend. Plinten in de stijl van de haardlijsten accentueren een vleugje authenticiteit.

Decor: 753 cappuccino esp collectie: Dolce (p. 84) eigenschap: soft touch mat onDervloer: comfortsounD pro accessoire: wallbase

49


Decor: 594 wellington eik collectie: granDeur (p. 60) eigenschap: chromezone速 & eXtra lange en breDe planken onDervloer: comfortsounD base accessoire: parketplint

50 blauw: pantone 281 c CMYK: 100/72/0/38

lichtblauw: 50% van pantone 281 c CMYK: 50/36/0/19

Lange planken horen ook in uw slaapkamer thuis. Ze verruimen de kamer en brengen een fris gevoel van openheid binnen. Droom zacht, met Grandeur bent u goed uitgerust. Strakke parketplinten werken het geheel mooi af.


creËer aDemruimte, hou uw interieur luchtig

Decor: 580 zwart geblakerDe eik collectie: magnituDe (p. 64) eigenschap: chromezoneÂŽ & 4-zijDige micro-v-groef onDervloer: comfortsounD pro accessoire: kwaDrant

Natuurlijk glanzende eik brengt een strak interieur in balans en straalt karakter uit. De microgroef langs de planken zorgt voor een verfijnde laminaatvloer, die af is tot in de details. Trendy en elegant. 51


subfloor: comfortplus Decor: pure stone, 643 - gevlamDe blauwsteen Decor: 643 gevlamDe blauwsteen features: onvervalste tegelstructuur collectie: pure stone (p. 88) eigenschap: 4-zijDige micro-v-groef

Introduceer de industriĂŤle look in uw leefruimte met Pure Stone. Laminaat met het uitzicht van natuursteen straalt meer warmte uit dan echte tegels. Een fijne microgroef benadrukt het strakke effect. 52 blauw: pantone 281 c CMYK: 100/72/0/38

lichtblauw: 50% van pantone 281 c CMYK: 50/36/0/19


Details maken het verschil, kies De juiste afwerking

Decor: 643 gevlamDe blauwsteen collectie: pure stone (p. 88) eigenschap: onvervalste tegelstructuur onDervloer: comfortsounD pro accessoire: plint / einDprofiel 53


Eenvoud in uw interieur weerspiegelt het goede leven. Een Infinity vloer benadert parket in al zijn facetten. De delicate glansnuances van de houtstructuur brengen dimensionale diepgang in uw leefruimte. Met de juiste ondervloer geschikt voor vloerverwarming hangt er altijd een warme, welkome sfeer in uw woning.

Decor: 741 helsinki eik collectie: infinitY (p. 62) eigenschap: 3D wooD effect & eXtra lange en breDe planken onDervloer: comfortsounD pro accessoire: parketplint

54


Ervaar de ontspannen sfeer van een eenvoudig interieur met hedendaagse twist

55


Uw persoonlijk plekje in een interieur waar minder meer is. De meubelen op en top geraffineerd. Toch spreekt het comfort voor zich. Hier komt u even op adem met een goed boek. De natuurlijke houtuitstraling brengt een positief en rustgevend gevoel in de kamer.

Decor: 751 fossiel eik collectie: Dolce (p. 84) eigenschap: true to nature速 touch onDervloer: comfortsounD pro accessoire: parketplint

56 blauw: pantone 281 c CMYK: 100/72/0/38

lichtblauw: 50% van pantone 281 c CMYK: 50/36/0/19


Decor: 793 chocolaDe esDoorn collectie: traffic (p. 80) eigenschap: soft touch mat onDervloer: comfortsounD plus accessoire: plint

57


60

grandeur

62

64

infinity magnitude

66 DE CollectIE Maak uw keuze tradition sapphire

68

tradition sculpture

70

tradition elegant

72

tradition quattro

Dankzij innovatieve ideeĂŤn, inventieve processen en opvallende vormgeving hebt u een uitgebreide keuze, van moderne patronen tot natuurgetrouwe houtnerfstructuren. Onze vloeren helpen u bij het inrichten van uw persoonlijke leefruimte. Onze vloeren geven u het geluid en gevoel van een volle parketvloer, omdat we gebruikmaken van hoogwaardige materialen en uitgebreide vakkennis voor het ontwerp en de productie van uw nieuwe vloer. 58


74

Xperience Plus

76

stretto

78

impressio

80

82

Laat u inspireren. Ontdek ons aanbod. Ontdek de verschillende stijlen en afwerkingen van uw dromen.

traffic

84

Dolce

authentic style plus

86

88

senator Pure stone

ontdek ook onze True Matching速 accessoires op p. 90 en onze ondervloeren op p. 92

Stijl. Kwaliteit. Eenvoud. 59


een inDrukwekkenDe laminaatvloer 672 bourgonDiË eik

granDeur 60

Grandeur is een exclusieve vloer met eikenhouten look. Het matglanzend laminaat is nagenoeg niet te onderscheiden van massief parket en straalt pure luxe uit. De lange en brede planken met v-groef vergroten het ruimtegevoel en maken van Grandeur dé ideale plankenvloer voor woonkamers. Installeren gaat snel en eenvoudig dankzij het PressXpress®-kliksysteem.


granDeur

592 renaissance eik

593 ouDe franse eik

594 wellington eik

595 victoriaanse eik

601 hermitage eik

671 roussillon eik

eXtra lange & breDe planken chromezone®

672 bourgonDiË eik

673 champagne eik

EXTRA LANGE & BREDE PLANKEN HDF 9 MM | 2039 X 238 mm | 80,2756 X 9,3701 inch | 6,6896 X 0,7808 ft | PressXpress®

5 planken/pak | 2,4264 m2 = 26,1176 ft2 | ± 20 kg/pak = ± 44,1 ponD/pak

61


een eXclusieve laminaatvloer 732 brouwerij eik

infinitY 62

Infinity past bij uitstek in een strak interieur. De lange en brede laminaatplanken met v-groef zorgen voor een verruimend effect. Het eikenhouten design met matte afwerking toont de natuurlijke structuur van een massieve plankenvloer en zorgt voor een extra dimensie in uw interieur. Dit kliklaminaat installeert supersnel dankzij het PressXpress速-systeem.


infinitY

729 zwarte peper eik

730 amanDel eik

731 eik proviDence

732 brouwerij eik

739 urban eik

740 veDer eik

eXtra lange & breDe planken 3D wooD effect

741 helsinki eik

742 sneeuwwitte eik

EXTRA LANGE & BREDE PLANKEN HDF 8 MM | 2039 X 238 mm | 80,2756 X 9,3701 inch | 6,6896 X 0,7808 ft | PressXpress®

6 planken/pak | 2,9117 m2 = 31,3413 ft2 | ± 21,5 kg/pak = ± 47,3994 ponD/pak

63


een luXueuze laminaatvloer 696 toscaanse eik

magnituDe magnituDe

Het matglanzend laminaat uit de Magnitude collectie ziet er niet alleen uit als een echte eiken plankenvloer, het voelt ook zo aan. Dankzij de originele Chromezone速-technologie* krijgt de houtstructuur een natuurgetrouwe look & feel. Een fijne micro-v-groef op de vier zijden van de laminaatplanken brengt meer diepte in uw woning. * patent in aanvraag

64


magnituDe

542 elegante eik

545 ouDe vlaamse eik

557 titanium eik

558 gerookte eik

579 eik gebroken wit

580 zwart geblakerDe eik

581 superior eik

582 countrY eik

695 sauvignon eik

696 toscaanse eik

697 tabak eik

4-zijDige micro-v-groef chromezone® 698 rivier eik

HDF 8 MM | 1261 X 189 mm | 49,6457 X 7,4409 inch | 4,1371 X 0,6201 ft | ClickXpress®

9 planken/pak | 2,1449 m2 = 23,0875 ft2 | ± 15,5 kg/pak = ± 34,17 ponD/pak

65


een rustieke laminaatvloer 503 gebeitelDe eik

traDition sapphire 66

Het rustieke karakter van handbewerkte houten vloeren vindt u terug in de laminaatcollectie Tradition Sapphire. Met een ruwe plankenvloer en willekeurig bewerkte v-groeven haalt u die vervlogen nostalgie terug in huis. Natuurlijk laminaat met handgeschaafde structuur straalt de authenticiteit uit waar u naar op zoek bent.


TRADITION SAPPHIRE 1+2

503 GEBEITELDE EIK 1

539 OLIJF 3

1+2

1

537 VERWEERDE EIK

538 IMPERIAL TEAK

4

550 NEW ENGLAND EIK 3

WILLEKEURIGE V-GROEF TRUE TO NATURE® TOUCH NIEUW 791 WILDE GRENEN

NIEUW 795 SUÈDE EIK

(1)

(2)

soft touch authentieke (3) mat (4) houtstructuur

HDF 9 MM | 1261 X 189 MM | 49,6457 X 7,4409 INCH | 4,1371 X 0,6201 FT | ClickXpress®

8 PLANKEN/PAK | 1,9066 M2 = 20,5225 FT2 | ± 15,5 KG/PAK = ± 34,17 POND/PAK

67


467 vintage eik

traDition sculpture 68

een bewerkte laminaatvloer

Tradition Sculpture weerspiegelt puur vakmanschap. Het natuurlijke oppervlak van de eiken laminaatplanken is met de hand bewerkt tot in de kleinste details. Die ruwe handgeschaafde look in combinatie met 4-zijdige v-groeven vormt het rustieke en authentieke karakter van het laminaat in deze collectie.


traDition sculpture 1+2

467 vintage eik

1+2

1+2

468 prestige eik

485 heritage eik

2

491 gebleekte eik

4-zijDige v-groef hanDgeschaafD

(1)

(2)

HDF 9 MM | 1261 X 189 mm | 49,6457 X 7,4409 inch | 4,1371 X 0,6201 ft | ClickXpress®

8 planken/pak | 1,9066 m2 = 20,5225 ft2 | ± 15,5 kg/pak = ± 34,17 ponD/pak

69


2/4-zijDige microv-groef true to nature速 touch 690 vanille eik

traDition elegant 70

een elegante laminaatvloer

De laminaatvloeren uit deze collectie brengen glamour en verfijning in elk interieur. De fijne houtnerfstructuur toont het natuurgetrouwe laminaat van zijn beste kant. In deze charismatische collectie kunt u overigens kiezen voor een fijne micro-v-groef op de twee lange of op alle zijden van de laminaatplanken. Een moderne en elegante vloer, zonder te overweldigen.


traDition elegant 1

661 cambriDge eik

1

1

662 honing eik 1

2

664 vulkaan eik 2

670 stanforD esDoorn 1

663 amerikaanse eik

1

2

665 afrikaanse wengÉ 1

690 vanille eik 1

668 koningskers 1

691 haven eik

692 imperial eik

1

2/4-zijDige micro-v-groef true to nature touch

®

705 vrieseik

706 gerst eik

708 satijn eik

fijne houtnerf(1)

(2) structuur

HDF 9 MM | 1261 X 189 mm | 49,6457 X 7,4409 inch | 4,1371 X 0,6201 ft | ClickXpress®

8 planken/pak | 1,9066 m2 = 20,5225 ft2 | ± 15,5 kg/pak = ± 34,17 ponD/pak

71


433 lounge eik

traDition quattro 72

een levensechte laminaatvloer

De laminaatcollectie Tradition Quattro verenigt traditie met authenticiteit. Het laminaat ziet eruit als een echte parketvloer en de natuurgetrouwe look van de laminaatplanken wordt zelfs nog versterkt door de v-groeven op de vier zijden. De collectie is een ware klassieker in het gamma en in uw interieur.


traDition quattro

433 lounge eik

434 cottage eik

437 libertY eik

438 legacY eik

498 tasmaanse eik

513 carbon zwart

4-zijDige v-groef true to nature touch

®

518 kambala

544 notelaar select

HDF 9 MM | 1261 X 189 mm | 49,6457 X 7,4409 inch | 4,1371 X 0,6201 ft | ClickXpress®

8 planken/pak | 1,9066 m2 = 20,5225 ft2 | ± 15,5 kg/pak = ± 34,17 ponD/pak

73


758 venetiaanse cipres

Xperience plus 74

een eigentijDse laminaatvloer

De trend is mat. Xperienceplus brengt die matte look in zowel klassieke als moderne interieurs. Alle decors hebben een matte structuur die voor een dimensionale uitstraling zorgt. Het gevoel van diepte wordt versterkt door elegante v-groeven op de twee lange zijden van de houten plankenvloer. Installeren is eenvoudig met het PressXpress速-kliksysteem.


Xperience plus 1

737 Darknight eik 1

756 Dakota iep 1

1

1

738 katoen eik

755 butterscotch iep

1

2

757 amber iep

758 venetiaanse cipres

1

2-zijDige v-groef 3D wooD effect

759 alaska eik

760 kalahari eik

(1)

(2)

soft touch mat

HDF 8 MM | 1257 X 189 mm | 49,4882 X 7,4409 inch | 4,1240 X 0,6201 ft | PressXpress®

9 planken/pak | 2,1384 m2 = 23,0175 ft2 | ± 15,5 kg/pak = ± 34,17 ponD/pak

75


706 gerst eik

stretto 76

een verfijnDe laminaatvloer

Met z’n smalle planken, amper 134 mm breed, creëert Stretto elegantie en openheid in uw huis. Het laminaat is nagenoeg niet te onderscheiden van een massieve houten plankenvloer. De fijne micro-v-groef op de vier zijden van de planken maakt uw laminaatvloer helemaal af. Installeren is gemakkelijk, met DropXpress® vallen de laminaatplanken simpelweg in elkaar.


stretto 1

516 zwarte notelaar 1

696 toscaanse eik 1

702 suÈDe hickorY

1

2

520 thermo es

694 wilDe kers

2

1

699 transit wooD 1

700 select hickorY 1

706 gerst eik

707 ambiance eik

1

695 sauvignon eik 1

701 elegante hickorY 1

708 satijn eik

smalle planken 4-zijDige micro-v-groef

(1)

SMALLE PLANKEN + 4-ZIJDIGE MICRO V-GROEF 134 mm

(2)

fijne houtnerfstructuur

HDF 8 MM | 1263 X 134 mm | 49,7244 X 5,2789 inch | 4,1437 X 0,4396 ft | DropXpress®

12 planken/pak | 2,0309 m2 = 21,8604 ft2 | ± 14,5 kg/pak = ± 31,97 ponD/pak

77


703 verouDerDe kasteel eik

impressio 78

een robuuste laminaatvloer

Het laminaat uit deze collectie, met decors variĂŤrend van licht naar donker, is een echte eyecatcher in elk interieur. De planken zijn korter en breder dan de standaard laminaatplanken en de geborstelde afwerking zorgt voor een verweerde en robuuste look. Op die manier lijkt deze stoere plankenvloer de tand des tijds te doorstaan.


impressio

505 witte loft

690 vanille eik

692 imperial eik

693 verweerDe grenen

703 verouDerDe kasteel eik

korte & breDe planken 2-zijDige v-groef

704 boothuis grenen

KORTE & BREDE PLANKEN

geborstelde structuur

HDF 8 MM | 1261 X 244 mm | 49,6457 X 9,6063 inch | 4,1371 X 0,8005 ft | ClickXpress®

8 planken/pak | 2,4615 m2 = 26,4954 ft2 | ± 17,5 kg/pak = ± 35,58 ponD/pak

79


W U IE N 541 Donkere kers

traffic

een ‘high traffic’ laminaatvloer

Traffic is ontworpen voor ruimtes die intensief worden gebruikt en waar de vloer zwaar wordt belast. Het stevige en slijtvaste laminaat kan tegen een stootje. De planken zijn antistatisch. Deze ‘high traffic’ laminaatvloer is ideaal voor de projectmarkt en de oplossing bij uitstek voor winkels, kantoren en restaurants. Balterio biedt levenslange garantie* op de Traffic vloer. * beperkt tot 33 jaar

80


TRAFFIC

NIEUWE COLLECTIE

1

437 LIBERTY EIK 1

583 NATUURLIJK VERNISTE EIK 2

752 TABOR ESDOORN

2

2

491 GEBLEEKTE EIK 1

2

541 DONKERE KERS

547 GLANZENDE KERS

2

584 AVENUE EIK 1

1

587 BRUIN GESTREEPTE EIK 2

760 KALAHARI EIK

705 VRIESEIK 2

792 FARM EIK

793 CHOCOLADE ESDOORN

VOOR INTENSIEF GEBRUIK

(1)

(2)

soft touch mat

HDF 8 MM | 1261 X 189 MM | 49,6457 X 7,4409 INCH | 4,1371 X 0,6201 FT | ClickXpress®

9 PLANKEN/PAK | 2,1449 M2 = 23,0875 FT2 | ± 15,5 KG/PAK = ± 34,17 POND/PAK

81


794 oslo eik

authentic stYle plus 82

een tijDloze laminaatvloer

Authentic Styleplus, dat is standaard laminaat zonder franjes. Het is de perfecte woonkamervloer die warmte en sfeervolle gezelligheid in uw interieur binnenbrengt. Deze collectie biedt verschillende rijke, authentieke decors en natuurgetrouwe laminaatplanken zonder groeven voor een vlak ruimtelijk effect. Tijdloos laminaat in elk opzicht.


authentic stYle plus 1

538 imperial teak 2

1

1

539 olijf

544 notelaar select

2

2

NIEUW

NIEUW

NIEUW

788 washeD grenen

789 barista iep

790 portobello eik

2

2

true to nature touch

®

soft touch mat NIEUW

NIEUW

792 farm eik

794 oslo eik

(1)

(2)

soft touch mat

HDF 8 MM | 1261 X 189 mm | 49,6457 X 7,4409 inch | 4,1371 X 0,6201 ft | ClickXpress®

9 planken/pak | 2,1449 m2 = 23,0875 ft2 | ± 15,5 kg/pak = ± 34,17 ponD/pak

83


751 fossiel eik

Dolce 84

een moDieuze laminaatvloer

Dolce heeft het uitzicht van echt parket voor een correcte prijs. De trendy decors met natuurgetrouwe look of matte structuur geven uw interieur een warme sfeer. Laminaatplanken zonder groeven zorgen voor een egaal vlakke vloer in uw slaapkamer of woonkamer. Dolce is een mooie optie voor elk budget en als het net ietsje specialer mag zijn.


Dolce 1

747 continentale eik 1

750 abDij eik 2

1

1

748 eik burlington

749 ouD grijze eik

1

2

751 fossiel eik

752 tabor esDoorn

2

true to nature touch

®

soft touch mat

753 cappuccino esp

754 witte hemlock

(1)

(2)

soft touch mat

HDF 7 MM | 1261 X 192,5 mm | 49,6457 X 7,5787 inch | 4,1371 X 0,6316 ft | ClickXpress®

10 planken/pak | 2,4274 m2 = 26,1283 ft2 | ± 15,5 kg/pak = ± 34,17 ponD/pak

85


660 arctic wooD

senator 86

een allrounD laminaatvloer

Senator is de allround collectie bij uitstek, met de beste prijskwaliteitverhouding. Keuze is er genoeg. Verschillende decors tonen een geborstelde structuur of zijn afgewerkt met fijne houtnerven. Senator is een basisvloer met optimale prestaties voor zowel klassieke als moderne interieurs. Gewoonweg stijlvol en waardevol laminaat voor uw woning.


senator 1

316 chÂteau eik 2

427 venetiaanse notelaar 3

551 universele eik 3

660 arctic wooD

1

2

328 rustieke eik

3

424 geborstelDe eik

1

426 elegante kersen

1

430 michigan grenen 3

1

491 gebleekte eik

499 satijn esDoorn

3

552 mansion eik

3

658 colonial wooD

3

659 tornaDo wooD

3

665 afrikaanse wengÉ

(1)

3

668 koningskers

geborstelde structuur

(2)

houtnerfstructuur

669 universele beuk

(3)

fijne houtnerfstructuur

HDF 7 MM | 1261 X 189 mm | 49,6457 X 7,4409 inch | 4,1371 X 0,6201 ft | ClickXpress®

10 planken/pak | 2,3832 m2 = 25,6526 ft2 | ± 15,5 kg/pak = ± 34,17 ponD/pak

87


642 limestone tabak

pure stone 88

een natuurstenen laminaatvloer

Pure Stone combineert de voordelen van hoogwaardig laminaat met de look van natuursteen. De grote laminaattegels met stijlvolle micro-v-groef op alle zijden geven de indruk van een echte stenen vloer die toch aangenaam warm aanvoelt. De strakke Pure Stone tegelvloeren horen overal thuis. Ook in uw interieur.


pure stone

641 limestone wit

642 limestone tabak

643 gevlamDe blauwsteen

644 gezoete blauwsteen

onvervalste tegelstructuur 4-zijDige micro-v-groef

onvervalste tegelstructuur HDF 8 MM | 1192 X 392,5 mm | 46,93 X 15,24 inch | 3,91 X 1,27 ft | ClickXpress®

4 planken/pak | 1,874 m2 = 20,17 ft2 | ± 14 kg/pak = ± 30,86 ponD/pak

89


parketplint wallbase

plint

true matching速

accessoires Maak uw keuze bevestigingsclips

Balterio is een ware meester in het produceren van natuurgetrouwe laminaatvloeren. Het meesterschap komt ook terug in de bijbehorende plinten en profielen.

parketplint

Een strakke en minimalistische plint in 7 cm hoogte. Ideaal bij zowel nieuwbouw als renovatie. Gebruik bij voorkeur Balterio bevestigingsclips. 2400 x 70 x 14,2 mm 94,49 x 2,76 x 0,56 inch

wallbase

Deze hoge plinten zijn ideaal voor renovatie maar kunnen evengoed worden aangebracht in nieuwbouwwoningen. Ook beschikbaar in wit, overschilderbaar. Gebruik bij voorkeur Balterio bevestigingsclips. 2400 x 83 x 14 mm 94,49 x 3,27 x 0,55 inch

plint

Met zijn licht en stijlvol design past deze plint in elk interieur. U kunt buiten- en binnenhoeken of afsluitkappen gebruiken. Gebruik bij voorkeur Balterio bevestigingsclips. 2400 x 50 x 14 mm 94,49 x 1,96 x 0,55 inch

bevestigingsclips

Voor het plaatsen van parketplinten, wallbase en plinten. Eenvoudige en naadloze plaatsing. Kabels en draden kunnen achter uw plinten worden verborgen. De plinten kunnen gemakkelijk en zonder beschadiging worden verwijderd.

90 blauw: pantone 281 c CMYK: 100/72/0/38

lichtblauw: 50% van pantone 281 c CMYK: 50/36/0/19


kwadrant

scotia

eindprofiel

aanpassingsprofiel overgangsprofiel afstandsblokjes

De kleur- en structuurvariaties in de originele Balterio plinten en profielen zijn identiek hetzelfde als in de Balterio laminaatvloeren en vormen uw enige garantie op een perfect afgewerkte Balterio laminaatvloer. Bovendien hebben Balterio accessoires een unieke gelakte bovenlaag om ze nog meer krasbestendig te maken.

Kwadrant

Scotia

2400 x 19 x 19 mm 94,49 x 0,75 x 0,75 inch

2400 x 19 x 19 mm 94,49 x 0,75 x 0,75 inch

Aanpassingsprofiel

Overgangsprofiel

2400 x 40 x 12 mm 94,49 x 1,57 x 0,47 inch

2400 x 44 x 11,1 mm 94,49 x 1,73 x 0,43 inch

De kwadrant is de mooi gevormde plint die een extra grote voeg kan bedekken.

Voor het verbinden van uw laminaatvloer met lager of hoger gelegen oppervlaktes (tapijten, linoleum,...). Inclusief PVC-strip voor een perfecte aansluiting.

Camoufleert de uitzettingsvoeg tussen een bestaande plint en de nieuw gelegde vloer.

Verbindt laminaatvloer met andere vloerbekledingen op dezelfde hoogte. Inclusief PVC-strip voor een perfecte aansluiting.

Eindprofiel

Voor een perfecte afwerking tussen verschillende vloerhoogtes en hogere deurdrempels, tegels, muurkasten,... Inclusief PVC-strip voor een perfecte aansluiting. 2400 x 29,2 x 10 mm 94,49 x 1,15 x 0,39 inch

afstandsblokjes

Laminaatvloer is een levend en organisch materiaal dat in beperkte mate onderhevig is aan krimping en uitzetting. Dit is eenvoudig op te vangen door een uitzettingsvoeg van 8 Ă 10 mm te voorzien aan alle zijden.

91


onDervloeren Maak de juiste keuze

ik

Loopgeluid

buur

Doorgangsgeluid

Een ondervloer is onmisbaar vooraleer het laminaat wordt geplaatst en garandeert een langere levensduur. Afhankelijk van de gekozen ondervloer egaliseert hij de vloer, houdt hij mogelijk grondvocht tegen, geleidt de warmte en werkt geluidsisolerend.

Balterio heeft een evenwichtig en hoogwaardig assortiment ondervloeren ontwikkeld dat ervoor zorgt dat u, in combinatie met de juiste plaatsings- en onderhoudsvoorwaarden, jarenlang zorgeloos kan genieten van uw Balterio laminaatvloer. Bovendien biedt Balterio een levenslange (beperkt tot 33 jaar) garantie op de integriteit van de (klik)verbinding tussen de vloerpanelen op voorwaarde dat deze geplaatst zijn met de Balterio ondervloeren uit deze catalogus. 92 blauw: pantone 281 c CMYK: 100/72/0/38

lichtblauw: 50% van pantone 281 c CMYK: 50/36/0/19


Kies de ondervloer die voor u geschikt is. De keuze van de ondervloer hangt af van de plaats waar de laminaatvloer wordt geplaatst. Voor een aangenaam en comfortabel geluid in de kamer waar het laminaat geplaatst is, kiest u best voor een ondervloer die het loopgeluid maximaal dempt. Om het geluid te dempen dat onderburen horen, kiest u een ondervloer die het doorgangsgeluid vermindert.

comfortsounD base

comfortsounD plus

comfortsounD pro

De lichtgewicht ondervloer om doorgangsgeluid te dempen.

De lichtgewicht ondervloer voor het uitvlakken van grotere oneffenheden in de ondergrond en voor plaatsen met veel beloop.

De zwaargewicht ondervloer om het loopgeluid sterk te dempen en de ondervloer voor ruimtes met vloerverwarming (en -koeling).

vochtwerenD egaliserenD Dempen DoorgangsgeluiD Dempen loopgeluiD warmtegeleiDenD

***** ***** ***** *** ****

Dikte: 2,2 mm afmetingen: 1,2 m X 10 m = 12 m2 sD-waarDe: > 100 m transmissiegeluiD: -21 Db loopgeluiD: -21 % DrukvastheiD: 10,9 t/m2 thermische weerstanD: r = 0,06 m2 k/w

vochtwerenD egaliserenD Dempen DoorgangsgeluiD Dempen loopgeluiD warmtegeleiDenD

***** ***** *** **** ***

Dikte: 2,5 mm afmetingen: 1 m X 12 m = 12 m2 sD-waarDe: > 100 m transmissiegeluiD: -18 Db loopgeluiD: -22 % DrukvastheiD: 2,5 t/m2 thermische weerstanD: r = 0,081 m2 k/w

vochtwerenD egaliserenD Dempen DoorgangsgeluiD Dempen loopgeluiD warmtegeleiDenD

***** ***** **** ***** *****

Dikte: 2,6 mm afmetingen: 1 m X 6 m = 6 m2 sD-waarDe: > 100 m transmissiegeluiD: -20 Db loopgeluiD: -29 % DrukvastheiD: 24 t/m2 thermische weerstanD: r = 0,01 m2 k/w

Alle Balterio ondervloeren hebben een geĂŻntegreerd dampscherm dat de beste bescherming biedt tegen opstijgend vocht. Het versnijden van de Balterio ondervloeren rond o.a. obstakels wordt bovendien eenvoudig gemaakt door de opdruk.

comfort alu tape Dicht alle naden met Balterio Comfort Alu Tape voor een stevig aansluitend resultaat tussen de verschillende ondervloerdelen en tussen ondervloer en muur. Dikte: 45

Îź | afmetingen: 5 cm X 50 m 93


collectie

Maak uw keuze kenmerken

blauw: pantone 281 c CMYK: 100/72/0/38

lichtblauw: 50% van pantone 281 c CMYK: 50/36/0/19

granDeur infinitY magnituDe traDition sapphire

*

*

* soft touch mat

*

traDition sculpture

*

traDition elegant

* fijne houtnerfstructuur

traDition quattro Xperienceplus

*

* soft touch mat *

stretto

geborstelde structuur

impressio traffic authentic stYleplus Dolce senator pure stone

94

* fijne houtnerfstructuur

* geborstelde structuur

*

* soft touch mat

*

* soft touch mat

*

* soft touch mat

* houtnerfstructuur

* fijne houtnerfstructuur onvervalste tegelstructuur


GARANTIES DIKTE

EXTRA LANGE & BREDE PLANKEN

9 mm

EXTRA LANGE & BREDE PLANKEN

8 mm 8 mm

LEGSYSTEEM

PressXpress®

PressXpress®

ClickXpress®

GEBRUIK

RESIDENTIEEL COMMERCIEEL

AC4 EN13329:2006

AC4 EN13329:2006

AC4 EN13329:2006

9 mm

ClickXpress®

AC4 EN13329:2006

9 mm

ClickXpress®

AC4 EN13329:2006

9 mm

ClickXpress®

AC4 EN13329:2006

9 mm

ClickXpress®

AC4 EN13329:2006

8 mm

SMALLE PLANKEN + 4-ZIJDIGE MICRO V-GROEF 134 mm

8 mm

PressXpress®

DropXpress®

AC4 EN13329:2006

AC4 EN13329:2006

KORTE & BREDE PLANKEN

8 mm 8 mm 8 mm

ClickXpress®

ClickXpress®

ClickXpress®

AC4 EN13329:2006

AC5 EN13329:2006

AC4 EN13329:2006

7 mm

ClickXpress®

AC4 EN13329:2006

7 mm

ClickXpress®

AC4 EN13329:2006

8 mm

ClickXpress®

AC4 EN13329:2006

* sommige decors 95


Scan voor meer info

Stijl. Kwaliteit. Eenvoud.

CMYK: 100/72/0/38 50/36/0/19 Wakkensteenweg 37B - B-8710 Sint-Baafs-Vijve - T. +32 56CMYK: 62 80 81 - info@balterio.com - www.balterio.com

blauw: pantone 281 c

lichtblauw: 50% van pantone 281 c

PEFC/07-32-47 Printed on PEFC-paper

5

414084 707383

V.U. SA Spanolux NV, div Balterio, Franky Terrijn, Wakkensteenweg 37 B, B-8710 Sint-Baafs-Vijve, www.balterio.com | Made in Belgium

Elke reproductie, in zijn geheel of gedeeltelijk, onder welke vorm dan ook van deze brochure is verboden. Kleuren en dessins in deze brochure kunnen verschillen van het echte product door druktechnieken. Š Spanolux, div. Balterio 01/2013

welkom

bij ons thuis

Brochure Balterio laminaat  
Brochure Balterio laminaat  

In deze folder vind u alles wat u moet weten voor u een laminaat vloer aanschaft

Advertisement