Sopars Entorn Immobiliari - Ed. 79

Page 3


Bimensualment, ens reunim al voltant d’una taula, per parlar del sector i la seva evolució, amb l’aportació i visió externa del ponent convidat.

Som un grup molt heterogeni, amb un nexe comú d’unió: Pertànyer al sector immobiliari i tenir voluntat i força de voler continuar.

Molts d’ells Clients

Amat del passat, present i futur, en alguna de les nostres àrees de negoci: Patrimonial. Comercial. Consultora.

Tots ells Professionals: Advocats, Assessors, Assessors Fiscals, Arquitectes, Constructors, Consultors, Directius d’Entitats Financeres, Empresaris d’Agències Immobiliàries, Enginyers, Inversors, Promotors.

Alguns Membres de: Eada, Esade Alumni, FemCAT, Sant Cugat Tribuna.

“Els sopars van començar quan érem els tristos protagonistes, els pioners, d’un desastre que després es va generalitzar.”

PONENT: Jaume C. Pons Alorda 79è Sopar de l’entorn immobiliari

Jaume Cristòfol Pons Alorda és un destacat escriptor, traductor, editor i professor d’escriptura creativa. Llicenciat en Filologia Anglesa per la Universitat de les Illes Balears. Ha completat diversos màsters en Teoria de la Literatura, Formació del Professorat i Gestió Cultural. La seva carrera poètica és notable, amb disset poemaris publicats i ha estat guardonat amb diversos premis literaris, com el Premi de poesia Miquel Martí i Pol.

A més de la seva producció poètica, ha publicat novel·les i dietaris i ha participat en antologies de relats. El seu estil es caracteritza per un enfocament eufòric i creatiu, reflectit en la seva participació constant en la comunitat literària.

10·07·2024

Aquest sopar amb el poeta Jaume Pons Alorda serà recordat per tots els assistents com un sopar diferent i excepcional, on es va combinar les reflexions sobre la vida, l’humanisme i la poesia que podem trobar en totes les coses i en totes les situacions. Va recitar amb una energia i una passió incomparable un munt de poemes fantàstics. Per un grup de persones que ens uneix la pertinença al sector immobiliari, va ser una experiència única. Per acabarho d’arrodonir vam poder veure com en 15 minuts escrivia un poema dedicat a un membre de la família Amat que ens havia deixat aquests dies; “Rèquiem per l’Assumpció”. Increïble!

PONENT: Marc Castellnou 78è Sopar de l’entorn immobiliari

Marc Castellnou és un enginyer forestal dedicat a l’ecologia forestal i especialment a la resiliència del bosc davant de les pertorbacions naturals, amb un focus particular en els incendis forestals. Amb més de 25 anys d’experiència, ha desenvolupat eines d’anàlisi i gestió de la resiliència enfront del canvi global. Actualment, exerceix com a Responsable de l’Àrea Forestal dels Bombers de la Generalitat de Catalunya. A més, és president del Consell Assessor de la Fundació Pau Costa i ha estat reconegut amb diversos premis per la seva excel·lència en la gestió d’incendis forestals.

Sopar excepcional, el ponent, Marc Castellnou, Inspector de Bombers de la Generalitat i Cap de l’àrea del Grup d’Actuació Forestal (GRAF), una autoritat reconeguda a nivell internacional en matèria d’incendis.

15·05·2024

La Ponència tenia per títol, Reflexions sobre territori i gestió forestal. La seva exposició d’on som i on podem ser d’aquí a 20 anys en tot el que fa referència al territori, al canvi climàtic, els incendis, va ser absolutament transformadora de les idees preconcebudes que tenim tots. Que avui Barcelona tingui el clima de Múrcia l’any 1950 i Lió a Franca tingui avui el de Catalunya l’any 1950 fa rumiar, que en molt pocs anys hàgim passat d’incendis de 1ª generació a incendis de 6ª generació era impensable fa quatre dies. Hi ha solució? Hi tant! El Marc ens les va explicar.

PONENT: Oriol Amat Salas

77è Sopar de l’entorn immobiliari

Catedràtic d’Economia Financera i Comptabilitat a la Universitat Pompeu Fabra des del 2001. Amb una àmplia formació acadèmica en economia i administració d’empreses, ha dedicat la seva carrera a la recerca, la docència i la gestió universitària. Vicepresident de la Xarxa Vives d’Universitats, ha escrit molts llibres i articles relacionats amb temes econòmics i comptables-financers.

Va fer una anàlisi de com va anar el 2023 l’economia a Catalunya i com preveia que aniria aquest 2024, els riscos, amenaces, però també oportunitats que tenim com a país, posant en relleu aquelles coses que podem millorar. Exposició i debat posterior molt interessants.

20·03·2024

PONENT: Maria Sisternas 76è Sopar de l’entorn immobiliari

Maria Sisternas, és arquitecta per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (UPC). Va ser directora de projectes a l’àrea d’Habitat Urbà de l’Ajuntament de Barcelona, més tard va liderar Mediaurban, l’Agència de Continguts urbans del Grup Mediapro, avui és la directora de l’Institut Català del Sòl, experta en Urbanisme, les ciències socials i la Promoció d’Habitatge assequible.

11·01·2024

Va explicar què és l’INCASÒL i el recorregut al llarg de la seva història des del 1980. Va explicar què han fet aquest 2023, i sobretot quins projectes i objectius volen tirar endavant l’any 2024, en especial al voltant de l’habitatge que és segurament el principal problema de la ciutat de Barcelona i el seu entorn.  Un llarg debat sobre com el sector públic i sector privat poden ajudar-se mútuament per fer un urbanisme més àgil i comunicar molt millor la seva importància en el desenvolupament del territori i la societat. En molts projectes tant el sector públic com el privat tenen interessos comuns i els mateixos problemes.

PONENT: Josep Maria Ganyet

75è Sopar de l’entorn immobiliari

Enginyer informàtic per la Universitat Autònoma de Barcelona amb l’especialitat d’intel·ligència artificial. Ha treballat en el camp de la Interacció Humana amb els ordinadors, disseny, ensenyament i comunicació en empreses com IBM, Deutsche Bank i Gotomedia. Ha creat empreses en els sectors del disseny, la comunicació i l’arqueologia. Actualment, dirigeix l’agència digital Mortensen, imparteix classes de Comunicació Audiovisual a la UPF i dicta conferències. Col·labora a RAC1, La Vanguardia, VIA empresa i BTV. Blogueja a Ganyet.com i participa activament en mitjans socials. Acaba de publicar el llibre La democràcia mor al núvol , on alerta sobre els perills de l’espionatge a través de les noves tecnologies i la necessitat d’una regulació per protegir els drets individuals dels ciutadans.

La seva xerrada sobre la intel·ligència artificial va ser fantàstica; va explicar l’evolució que des dels anys 30 del segle passat ens ha portat fins a l’IA d’avui dia.

03·10·2023

PONENT: Xavier Florers 74è Sopar de l’entorn immobiliari

El seu convenciment que no substituirà els humans ens ajudarà, en tot cas, a avançar.

Ens va parlar dels reptes de tota mena que tenim per endavant. D’una banda, ens va treure pors i, d’altra banda, ens va generar molts interrogants. Estem molt agraïts per apropar-nos a un tema apassionant que afrontem amb respecte i certa por.

Secretari General d’Infraestructures del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) des del gener de 2022.

Nascut a Barcelona en 1968, Xavier Flores García és Enginyer de Camins per la Universitat Politècnica de Catalunya i ha desenvolupat la seva carrera en l’Administració de la Generalitat de Catalunya des de l’any 1994, de la qual és funcionari del cos d’Enginyers de Camins, i des del 2013 ha estat Director General d’Infraestructures de Mobilitat.

Durant aquests anys ha tingut diferents responsabilitats en el departament responsable de la mobilitat, sempre relacionades amb les infraestructures de transport tant en planificació, projecte, execució i explotació; i tant pel que fa a infraestructures de transport públic i ferroviàries, com a infraestructures viàries.

20·07·2023

Xavier Flores ens va donar unes quantes dades sobre inversions fetes recentment a Catalunya, per situar el marc en el qual ens trobem en aquest moment. Després va dividir la seva intervenció en 3 àrees: Les carreteres, fent un repàs de les actuacions que el ministeri està fent en aquest moment a Catalunya, especial menció a ampliacions a la A-7, de la B-40 i dels peatges. El transport ferroviari, la importància del transport de mercaderies, si volem ser sostenibles o hem de potenciar, el corredor mediterrani i l’AVE. I Rodalies, el pla d’inversions en la xarxa i la compra de 100 trens, que seran mesures que crearan un canvi en la percepció que tots tenim del tema.

Ramon Tremosa, actual diputat del Parlament de Catalunya per Lleida, és doctor en economia i professor universitari. Va ser professor de Teoria Econòmica a la Universitat de Barcelona del 1992 al 2009 i diputat al Parlament Europeu, membre de les comissions d’Economia i de Transport del Parlament Europeu del 2009 al 2014. Va ser conseller d’Empresa i Coneixement del Govern de la Generalitat de Catalunya entre el 2020 i el 2021. Ha escrit llibres i articles acadèmics sobre política monetària, economia regional i federalisme fiscal, i acaba de publicar “Energia Sobirana” (2022) juntament amb Jaume Morron.

PONENT: Ramon Tremosa i Balcells 73è Sopar de l’entorn immobiliari

29·03·2023

Va parlar de diferents recursos que, si alineem administracions i societat, ens permeten la possibilitat de transformar energèticament Catalunya, com un sistema de pantans molt competitiu i consolidat que serà vital als back-ups nocturns de les renovables, una gran massa forestal que cal racionalitzar i aprofitar, i noves tecnologies en eòlica i solar que amb menor impacte poden produir molta energia.

Economista en cap de Banc Sabadell. Va iniciar la seva carrera l’any 1996 com a analista macroeconòmic a AB Assessors Borsaris i va treballar per a Harvard Management Company, Boston, EUA. És membre de la Junta Directiva de Govern de la Fundació d’Estudis d’Economia Aplicada (FEDEA), del Col·legi d’Economistes de Catalunya i de l’Institut d’Estudis Econòmics (IEE) i membre del Consell d’Administració de la universitat de CUNEF SL.

Sofía Rodríguez va fer una detallada exposició de com veia el desenvolupament de l’economia el 2023, primer a escala internacional, després Europea i per acabar, en clau espanyola.

En general, avui és més positiva de cara al futur de què ho era un temps enrere. Europa anirà millor, no ha fet fred i això comporta que no hi haurà racionament de l’energia, això relativitza la crisi que esperàvem. Un tema delicat seran les polítiques fiscals, ja que a Espanya els preus segurament són massa alts i l’atur puja.

PONENT: Sofía Rodríguez Rico

72è Sopar de l’entorn immobiliari

PONENT: Ricard Font Hereu

71è Sopar de l’entorn immobiliari

24·11·2022

Ricard Fort Hereu, Secretari General del Departament de Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, llicenciat en Ciències Jurídiques a la Universitat de Girona, amb postgrau i màster en Dret del Territori, Urbanisme i Medi Ambient a la Universitat Pompeu Fabra, i un altre en Gestió i Administració de Societats i Cooperatives a la Universitat de Girona. Ha treballat a la Generalitat sent Director General de Transports i Mobilitat, i secretari d’Infraestructures i Mobilitat. Des del 2018 és president de Ferrocarrils de la Generalitat i membre del Consell d’Administració de Transports Metropolitans de Barcelona. Interessant sopar on Ricard Font va fer una brillant exposició de les infraestructures del nostre país, tant d’aquelles que són connectors internacionals, ports i aeroports, com els que formen part dels desplaçaments dins de la Ciutat de Barcelona. Aprofito per posar en relleu la visió global de país, la necessitat de planificació a llarg termini, les possibilitats que tenim i les oportunitats perdudes.

Carme Trilla és Economista especialista en el sector de l’habitatge i en polítiques públiques d’habitatge, presidenta de la Fundació Hàbitat3 i col·laboradora de Càritas Diocesana de Barcelona en temes d’habitatge social i d’inclusió. A més a més, ha estat Directora General i Secretària d’Habitatge de la Generalitat de Catalunya, a escrit diversos llibres i té estudis i articles publicats. Va parlar-nos de perquè hem arribat on som en relació a l’habitatge de lloguer, en aquest moment quasi no hi ha habitatges en el mercat i això no és bo, especialment per la gent jove. També va reflexionar sobre el que caldria que fessin les Administracions publiques per augmentar el parc de l’habitatge.

PONENT: Carme Trilla Bellart 70è Sopar de l’entorn immobiliari

Jaume Giró i Ribas, Conseller d’Economia de la Generalitat de Catalunya, es va llicenciar en Ciències de la Informació a la Universitat de Navarra i en Administració i Direcció d’Empreses per ESADE. Amb una llarga trajectòria en gestió empresarial, comunicació corporativa i en comitès de direcció de companyies com Catalana de Gas, Gas Natural, Petrocat, Repsol, Petronor i La Caixa on va dirigir i implementar el pla estratègic de la Fundació fins al 2019. Interessant sopar amb el Sr. Giró. Vam parlar llargament d’economia i de país, remarcant el Conseller Giró la importància de que s’aprovi el pressupost per l’any vinent, la importància de que la Generalitat pugui tornar a demanar finançament als mercats, la voluntat d’ajudar a les empreses.

PONENT: Jaume Giró i Riba 69è Sopar de l’entorn immobiliari

13·07·2022

PONENT: Ricard Font Hereu 68è Sopar de l’entorn immobiliari

21·06·2022

Ricard Fort Hereu, Secretari General del Departament de Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, llicenciat en Ciències Jurídiques a la Universitat de Girona, amb postgrau i màster en Dret del Territori, Urbanisme i Medi Ambient a la Universitat Pompeu Fabra, i un altre en Gestió i Administració de Societats i Cooperatives a la Universitat de Girona. Ha treballat a la Generalitat sent Director General de Transports i Mobilitat, i secretari d’Infraestructures i Mobilitat. Des del 2018 és president de Ferrocarrils de la Generalitat i membre del Consell d’Administració de Transports Metropolitans de Barcelona. Al Sopar Ricard Font va parlar-nos sobre les properes transformacions que ha de realitzar Catalunya per encarar amb condicions els propers anys. També va explicar projectes exitosos que hi ha sobre la taula i quina és la forma d’aprofitar-los per tal de dotar de valor l’entorn dels projectes esmentats.

PONENT: Marcos Urarte

67è Sopar de l’entorn immobiliari

Marcos Urarte, Enginyer Industrial per la Universitat Politènica de Catalunya i Enginyer de Sistemes per la Universitat de Fujitsu Limited de Tòquio, fa de consultor estratègic i organitzacional a més de 100 entitats públiques i privades d’Espanya i Llatinoamèrica. Ha publicat a prestigioses publicacions com Harvard Business Review i acostuma a fer de conferenciant en prestigiosos esdeveniments i congressos. La xerrada del sopar va anar sobre l’actual geopolítica dels estats més poderosos i les tendències i moviments del propers anys. Va tenir especial importància el tema de la guerra RussiaUcraïna, al geoeconomia i els efectes que pot acabar tenint tot plegat per les empreses.

27·04·2022

Germà Bel, màster en Economia per la Universitat de Chicago i doctorat a la Universitat de Barcelona, és catedràtic d’Economia Aplicada i Director de la càtedra Pasqual Maragall d’Economia i Territori de la UB. Ha estat diputat al Congrés del 2000 al 2004 sent portaveu d’Economia i Hisenda. Ha fet d’investigador a Harvard i a l’European University Institute de Florència centrant-se en la investigació econòmica i política de les infraestructures i el transport i sobre la reforma del sector públic.

Va ser un sopar diferent en el que els assistents van començar proposant temes dels quals

Germà Bel feia la rèplica amb molta ironia impulsant el pensament crític dels comensals. Es va parlar de les companyies elèctriques, la línia 9, el funcionament de l’administració, les escoles, la seva experiència a diferents universitats i d’Ucraïna.

PONENT: Germà Bel 66è Sopar de l’entorn immobiliari

08·02·2022

Xavier Marcet, format a diverses escoles de negocis com ESADE, IESE o la UC Berkeley amb una llicenciatura d’història a la UAB, és consultor en estratègia, innovació i emprenedoria corporativa i ajuda a empreses i administracions a tenir models d’innovació orientats a aconseguir bons resultats.

Ha treballat en més de 20 països d’Europa i Amèrica, és professor a la Universitat Pompeu Fabra, president de Lead to Change i de la Barcelona Drucker Society, i imparteix conferències sobre innovació i emprenedoria.

Marcet ens va parlar de les claus que ell creia determinants a les empreses per poder seguir creixent i evolucionant en un entorn de màxima complexitat. Va parlar de la innovació real, amb impacte. També va tractar el futur del treball i dels projectes estratègics on Europa, i de retruc la nostra societat, hauria de ser capdavantera a nivell global.

PONENT: Xavier Marcet 65è Sopar de l’entorn immobiliari

26·10·2021

Carles Sala i Roca, és el nou Secretari d’Habitatge i Inclusió Social de la Generalitat de Catalunya, Doctor de Dret per la Universitat de Autònoma de Barcelona, amb postgraus en Dret Urbanístic i en Gestió Local a la mateixa universitat. Pertany al Col·legi d’Advocats de Tarragona, és assessor del CCAFCAT i ha estat Secretari d’Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat de Catalunya del 2011 al 2018.

PONENT: Carles Sala i Roca 64è Sopar de l’entorn immobiliari (online)

30·09·2021

Sala i Roca va parlar de les noves lleis en preparació, de la disbauxa reguladora dels últims anys i les seves conseqüències, que malauradament no venen acompanyades de la necessària dotació pressupostària. També va tractar l’excessiu focus mediàtic que hi ha al sector de l’habitatge, la nul·la combativitat del sector promotor i tenidors d’habitatges contra normes que els afecten seriosament, i finalment dels fons europeus i la seva traducció en inversió en rehabilitació i millora de l’eficàcia energètica dels edificis.

PONENT: Genís Roca

63è Sopar de l’entorn immobiliari

Especialista en processos de transformació empresarial, desenvolupament de negoci i cultura digital. Desenvolupa la seva activitat professional de consultoria, fundador de RocaSalvatella i ha ocupat posicions d’alta direcció a la Universitat Oberta de Catalunya i la Universitat Autònoma de Barcelona. Actiu en projectes socials i culturals, president de la Fundació PuntCat i vice-president del Museu Picasso. Director d’un postgrau en transformació de les organitzacions a la Universitat Pompeu Fabra.

06·07·2021

En Genís Roca ens va presentar el document ‘Catalunya 2022. RESET, crida per reactivar el país’, un encàrrec del Govern a 30 experts coordinats per ell i Victoria Alsina, per a incorporar el talent de diferents disciplines per definir polítiques orientades a garantir la competitivitat i el desenvolupament del país en els escenaris futurs derivats de la COVID-19. El document defineix 91 accions estructurades en 3 àmbits (societat, economia i administració) per reactivar Catalunya.

Carles Vergara-Alert actualment és professor i director del departament de Direcció Financera del IESE. Llicenciat a la Universitat Politècnica de Catalunya en Enginyeria de Camins, Canals i Ports, té experiència com a consultor en el món de les finances, del bens immobles, de l’enginyeria, al món farmacèutic i al sector públic, i ha treballat a Allianz Hedge Fund Partner, Allianz Group, al Centre d’Innovació del Transport i al Banc Europeu d’Inversions.

Carles ens va parlar de cinc tendències globals que tenen efectes sobre el mercat immobiliari, que en la majoria de casos ja existien abans de la COVID, i que aquest bàsicament va accelerar els seus efectes. De cada tendència es van analitzar els efectes i sobretot les oportunitats de futur derivades d’aquests efectes.

PONENT: Carles Vergara-Alert 62è Sopar de l’entorn immobiliari

18·05·2021

José Ramón de la Osa Bonilla, llicenciat en Ciències

Econòmiques i Empresarials a la Universidad Complutense de Madrid, té el Certified International Investment Analyst i el Premi Investigació i Estudi Rafael Termes Carreró. Ha treballat a la Sociedad de Valores del grup CAM gestionant la cartera de renda variable i de fons d‘inversió. Ara és operador de borsa al Banc Sabadell.

Va centrar la seva conferència explicant l’estudi que ha fet en el què implementa els mètodes de valoració dels mercats financers a l’anàlisi i la valoració del mercat immobiliari. Es tracta d’una visió diferent de l’habitual en quant a la inversió immobiliària del primer habitatge fent la comparativa amb la rendibilitat de la borsa. Va mostrar dades de l’estudi de diversos anys de perspectiva i amb diferents exemples de rendibilitat d’habitatge comprant en diferents fases del cicle immobiliari.

PONENT: José Ramón de la Osa 61è Sopar de l’entorn immobiliari

13·04·2021

PONENT: Carles Sala i Roca

Carles Sala i Roca, és Doctor de Dret per la Universitat de Autònoma de Barcelona, amb postgraus en Dret Urbanístic i en Gestió Local a la mateixa universitat. Pertany al Col·legi d’Advocats de Tarragona, és assessor del CCAFCAT i ha estat Secretari d’Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat de Catalunya del 2011 al 2018.

60è Sopar de l’entorn immobiliari (online)

23·11·2020

Sala i Roca va fer repàs de tots els canvis legislatius en l’àmbit estatal i a nivell de Catalunya dels últims anys. En cada cas va explicar com aquests canvis afecten als propietaris i si estaven ben fonamentats jurídicament en fons i forma. Va plantejar les possibilitats que tenien diferents òrgans de govern i partits polítics de recórrer les diferents modificacions jurídiques i quins terminis i possibilitats existien. Va comparar els canvis efectuats amb altres models a escala europea com Berlín i París. Va aclarir diferents conceptes que amb la superposició de tanta normativa no estaven clars per part dels assistents.

PONENT: Àngels Chacón

És consellera d’Empresa i Coneixement del Govern de la Generalitat de Catalunya des de maig de 2018. Ha sigut regidora de Dinamització Econòmica, Comerç i Turisme a l’Ajuntament d’Igualada (2011-2015). Abans de ser consellera va ser directora general d’Indústria. Chacón és llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona.

11·06·2020

La consellera ens va explicar en quina situació estàvem des del punt de vista econòmic. Ens va posar xifres de reducció d’activitat en sectors com turisme, industria, comerç, etc. Ens va comentar quin era el pressupost que tenia disponible per fer polítiques de reactivació i com pensaven invertir aquest pressupost. També com la crisi havia de servir per canviar models i ara s’havien d’assentar aquestes bases per enfocar-nos cap als nous models econòmics de futur.

59è Sopar de l’entorn immobiliari 07·05·2020

Degà de la Barcelona School of Management-Universitat Pompeu Fabra, Catedràtic d’Economia Financera i Comptabilitat de la Universitat Pompeu Fabra. Codirector del Màster en Direcció Financera i Comptable a la BSMUPF. Vicedegà del Col·legi d’Economistes de Catalunya, vicepresident de l’Associació Catalana de Comptabilitat i Direcció. Autor de diversos llibres de comptabilitat i finances, alguns publicats en diversos idiomes, del que destaquem “Eufòria i Pànic”.

L’Oriol Amat ens va il·lustrar sobre quins problemes econòmics es derivaven amb el confinament i l’aturada de l’economia des de mitjans de Març. A partir d’aquest anàlisi ens va explicar quines eren per ell les receptes que s’havien d’aplicar de forma immediata per poder salvar les empreses i les famílies, mesures que servirien per reactivar l’economia.

PONENT: Oriol Amat 58è Sopar de l’entorn immobiliari

Àngel Castiñeira és professor del Departament de Ciències

Socials i director de la Càtedra de Lideratges i Governança Democràtica a ESADE, a més a més de ser el Director del Observatori de Valors. Al llarg de la seva vida s’ha anat especialitzant i interessant en la filosofia social i política, el pensament geopolític, l’ètica aplicada i valors, els canvis de l’entorn social i cultural, el lideratge, l’anàlisi de l’entorn i en la governança democràtica.

L’Àngel ens ha fet una brillant explicació del què creu que ens portarà aquesta dècada del 2020 al 2030. Serà una dècada disruptiva tan des del punt de vista tecnològic, com des del mediambiental, econòmic i geopolític

Ha dedicat la major part de la seva xerrada a parlat de geopolítica, explicant com les relacions entre els grans estats, sobretot USA i Rússia, ha passat per la bipolaritat, l’unipolaritat, la multipolaritat i ha arribat a l’actual apolaritat; i com en pocs anys estarem parlant d’una Euràsia, liderada per Xina.

PONENT: Àngel Castiñeira

57è Sopar de l’entorn immobiliari

13·02·2020

Joan Anton Català Amigó és químic quàntic amb un màster en Astronomia i Astrofísica. Des de petit que l’apassionava l’espai fins al punt que amb 9 anys va muntar el seu primer telescopi. És pioner a l’Estat combinant el món de l’empresa amb l’astronomia aplicant una metodologia innovadora que fa reflexionar a les organitzacions per passar a l’acció. És membre de l’Agrupació Astronòmica de Barcelona (ASTER) i de l’Associació Astronòmica de Sant Cugat-Valldoreix (AASCV).

PONENT: Joan Anton Català 56è Sopar de l’entorn immobiliari 24·10·2019

Ens va apropar d’una forma molt entenedora a l’apassionat món de l’astronomia. En Joan Anton ens va fer la reflexió sobre el missatge que transmet l’univers: la humilitat. Si de cop desaparegués la nostra galàxia, ningú ens trobaria a faltar. Humilitat, però al mateix temps l’enorme fortuna de tenir vida, ja que la natura s’ha pres moltes molèsties perquè siguem aquí i ens ha donat un préstec, que és la vida. Nosaltres retornarem el préstec quan morim, en forma dels elements que ens formen. En relació amb la gestió del canvi a les empreses, i utilitzant l’astronomia com a element inspirador, ens va recomanar que si a l’empresa s’havia d’invertir en un valor, aquest hauria de ser la comunicació.

PONENT: Juan A. Módenes

55è Sopar de l’entorn immobiliari

Juan Antonio Módenes és Doctor en Geografia, professor titular del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i investigador. Ha desenvolupat la seva recerca en el camp de la Demografia Urbana i Regional, específicament sobre la mobilitat residencial, la vinculació de la població i l’habitatge i les previsions de demanda residencial.

13·06·2019

Parlar de demografia, de les seves variables i de com condiciona les formes de viure és molt interessant. D’això és, precisament, del que ens va parlar el professor Módenes a la seva ponència. Ens va ensenyar, mitjançant unes fantàstiques gràfiques, com ens trobem en el trànsit de passar de la clàssica piràmide de població a un cilindre i com això pot afectar al creixement del sector immobiliari. Vam poder constatar com canviarien les necessitats d’habitatge si els nostres joves formessin una llar uns anys abans de l’habitual, així com afecten les migracions i com en són de necessàries per la sostenibilitat del nostre sistema social i forma de viure.

José Vicente Galdón és notari d’Esplugues de Llobregat. amb una dilatada experiència en la gestió de tràmits hipotecaris.

Ens va explicar les novetats que comporta la nova legislació sobre el tema hipotecari, que va entrar en vigor el dia 16 de juny. L’objectiu del legislador és protegir al prestatari, és a dir, al que demana un crèdit hipotecari. Per això, estableix un sistema de controls per assegurar que quan se signi ho faci amb seguretat de què coneix i accepta les condicions del préstec. En principi, l’objectiu és correcte; ara bé, el procediment és molt recarregat i, el més sorprenent: traspassa als notaris la responsabilitat, la major part de la feina i la responsabilitat del control.

PONENT: José Vicente Galdón 55è Sopar de l’entorn immobiliari

13·06·2019

Enric Batlle i Durany és arquitecte i paisatgista. Actualment és professor universitari de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) des de 1982. També és professor al Màster en Arquitectura i del Paisatge i del Departament d’Urbanisme a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès (ETSAV). Ha rebut el premi Lluís Domènech i Muntaner de Teoria i Crítica d’Arquitectura.

L’Enric Batlle ens va parlar sobre els límits de la Ciutat de Barcelona. Va trencar el paradigma habitual què Barcelona està limitada per Collserola, el mar i els dos rius: Llobregat i Besòs. Batlle va demostrar que avui l’important és l’àrea metropolitana, que Barcelona és la ciutat de les ciutats perquè ha anat incorporant poblacions de l’entorn, el que fa que sigui amable i propera. També es va comentar que a la Ciutat de Barcelona ja no hi ha llocs per edificar quan, en realitat, si es pensa en gran i amb mentalitat oberta, sí hi ha.

PONENT: Enric Batlle 54è Sopar de l’entorn immobiliari

PONENT: Núria Mas

53è Sopar de l’entorn immobiliari

Núria Mas és Professora Ordinària i Directora del departament d’Economia a l’IESE. La professora Mas és també titular de la Càtedra Jaime Grego de Healthcare Management. Compta amb un Ph.D. in Economics de la Harvard University i és llicenciada en Economia per la Universitat Pompeu Fabra. Abans d’incorporar-se al IESE, Núria Mas va treballar com a associada a Lehman Brothers International. Núria Mas és Consellera del Consell de Govern del Banc d’Espanya.

07·02·2019

Una xerrada molt interessant on es va abordar la situació socioeconòmica mundial per anar poc a poc, posant el focus a Europa i finalment Espanya. Es va parlar llargament de la situació del ‘Brexit’, les polítiques de Trump i el problema principal de l’economia Espanyola, segons la ponent, el nivell d’atur. Algunes de les dades més sorprenents pels assistents van ser les que giraven entorn a l’esperança de vida en uns anys. A mode d’exemple, els nens i nenes nascuts el 2010 tindran una esperança de vida de 110 anys.

Secretari d’Hàbitat Urbà de la Generalitat de Catalunya. Des de 1990 ha treballat a la Direcció General d’Urbanisme de Catalunya, Departament de Política Territorial i Obres Públiques: Coordinador comarcal d’Urbanisme, Cap de servei territorial d’Urbanisme, Responsable de Sostenibilitat Urbana i al 2010 Subdirector general d’Actuació Territorial II. Al 2011 va ser nomenat director de la Direcció general d’urbanisme. És vocal de nombrosos Consells de consorcis urbanístics A nivell docent ha estat Director del Postgrau en Planejament Urbanístic, organitzat per l’Escola Sert del Consell de Col·legis d’Arquitectes de Catalunya i professor associat de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeries Industrial i Aeronàutica de Terrassa (UPC) impartint l’assignatura d’urbanisme, serveis urbans i ordenació del territori (2004-2012)

Aquesta 52ena edició ha estat un esmorzar, molt interessant, on s’ha parlat sobre habitatge, urbanisme i territori. Durant el matí l’Agustí Serra va fer interessants comentaris sobre les novetats legislatives que afecten al nostre sector.

PONENTS: Bernat i Adrià

Aguadé Estivill

51è Sopar de l’entorn immobiliari

22·11·2018

PONENT: Agustí Serra 52è Sopar de l’entorn immobiliari

En Bernat Aguadé Estivill és Cofundador de Blockchain School for Management. CEO de Blockchain Qualifications. Consultor independent de tecnologies blockchain. Experiència en consultoria estratègica. Enginyer industrial amb màster en Management Engineering.

Adrià Aguadé Estivill és Llicenciat en ADE, Màster en Mercats Financers, Títol d’Assessor Financer Europeu i Certificat Internacional en Gestió de Patrimonis. Experiència professional en Broker, Gestió de fons d’inversió i Gestió de Carteres. Actualment es Inversor Privat, en borsa i mercat immobiliari. Intervé periòdicament en la radio, TV i diaris/revistes especialitzades parlant sobre inversions.

Sota el títol “Introducció al blockchain, les criptomonedes i les seves aplicacions en l’entorn immobiliari” els consultors Bernat i Adrià Aguadé ens van fer una interessant introducció a la tecnologia Blockchain, donant-nos una visió professional i personal de les múltiples aplicacions en diferents camps, entre ells l’entorn immobiliari, i les presents i futures possibilitats de les criptomonedes.

El Sr. Damià Calvet, Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, és graduat en Enginyeria d’Edificació i Diplomat en Arquitectura Tècnica i en Relacions Institucionals i Màrqueting Públic. Ha desenvolupat la seva carrera professional en l’administració catalana, on ha estat Director General d’Arquitectura i Habitatge (2001-2004) i responsable del gabinet del Conseller del departament de Política Territorial i Obres Públiques entre 1997 i 2001.

La vetllada va ser molt interessant, amb la intervenció de diversos assistents que van mostrar el seu interès per les reflexions que el Sr. Conseller va oferir sobre el sector immobiliari i la seva situació actual.

PONENT: Damià Calvet 50è Sopar de l’entorn immobiliari

17·10·2018

PONENT: Xavier Antich

En Xavier Antich és Doctor en Filosofia i actual President de la Fundació Tàpies. A més, col·labora com articulista al Diari Ara i El Nacional. Actualment és professor titular d’Història de les Idees estètiques i Teoria de l’art a la Universitat de Girona (UdG). Ha estat visiting chair a la Stanford University i professor convidat en The Lisbon Consortium.

49è Sopar de l’entorn immobiliari

31·05·2018

El prestigiós filòsof va compartir amb nosaltres les seves reflexions sobre l’Ètica als negocis entre uns assistents molt interessats en la temàtica. L’ètica dels negocis es refereix sobretot a les relacions de tipus extern que les empreses o els professionals independents mantenen amb els seus clients, proveïdors, competidors, poders públics, etc… respecte als fonaments morals que caracteritzen aquestes relacions.

Graduat Superior en International Business per la ESCI-UPF, ha desenvolupat la seva activitat professional entre Los Angeles i Barcelona. Es va incorporar al departament comercial de Fira de Barcelona el 2005. Després de ser el director de vendes del Saló Internacional de l’Automòbil de Barcelona, el BcnRail i l’Electrical Vehicle Symposum, actualment és el Director de la Smart City Expo World Congress.

A la seva ponència va parlar sobre la necessitat d’orientar les nostres ciutats cap a la sostenibilitat, la innovació, la tecnologia i millorar les infraestructures. Avui en dia hi ha tendència a emprar de forma fàcil el terme “Smart City” o ciutat intel·ligent però la definició ha de venir donada per certs requisits com la sostenibilitat. L’element fonamental d’aquestes ciutats ha de ser la sostenibilitat mediambiental, social i econòmica.

PONENT: Ugo Valenti 48è Sopar de l’entorn immobiliari

12·04·2018

PONENT: Antonio Ibáñez

Antonio Ibáñez, es Consultor Digital a Deloitte Digital. Director de Daemon Quest by Deloitte des del 2013. Posseeix un alt grau d’especialització en l’àmbit del màrqueting estratègic i aspectes comercials. Combina experiència prèvia en altres companyies de serveis professionals com McKinsey&Company i en línia com a responsable d’operacions de Procter&Gamble i 9 anys en la direcció general per companyies amb clara vocació comercial.

47è Sopar de l’entorn immobiliari

01·03·2018

La seva ponència, sota el títol “L’impacte de la Transformació Digital en Real Estate”, va ser un anàlisi molt interessant sobre l’estat actual del mercat immobiliari en qüestió digital. Aquest és un sector que, per les seves variants i característiques complexes, s’està incorporant lentament a la transformació digital. El grau d’especialització del real estate és un handicap a l’hora d’avançar a nivell de màrqueting.

Jordi Serrano és professional dels RRHH, procedent de la consultoria tecnològica, és expert en gestió del talent i un gran apassionat de la creativitat i la innovació. Te una important basant social, ha estat president de la Fundació Factor Humà i la Fundació ADSIS. Actualment està enfocat a l’estudi del futur del treball.

A la seva ponència ens va oferir una visió molt interessant sobre les tendències emergents al món laboral. A diferencia de les anteriors revolucions, va puntualitzar, la revolució digital està sent molt ràpida i, per tant, les empreses necessiten potenciar l’ocupabilitat dels seus treballadors per tal de guanyar agilitat.

PONENT: Jordi Serrano 46è Sopar de l’entorn immobiliari

PONENT: Marisa Retamosa

Marisa Retamosa és Llicenciada en Informàtica per la Universitat Politècnica de Barcelona (UPC), té diversos títols relacionats amb la Seguretat i l’Auditoria dels Sistemes, els mes significatius són Certified Information System Auditor (CISA), Certified Information Security Manager (CISM), així com estudis en gestió i administració d’empreses i de negoci bancari.

La seva carrera professional sempre ha estat molt lligada al món de la gestió dels riscos tecnològics i actualment és la Directora de Seguretat Informàtica i Govern de Mitjans de CaixaBank.

45è Sopar de l’entorn immobiliari

05·10·2017

Aquesta vegada la ponència va versar sobre la ciberseguretat i els perills de la xarxa en el món empresarial, en un sopar amè i distès on els assistents van rebre el nostre Informe de Mercat de 2017.

Jaume Fornt Llicenciat en dret per la Universitat de Barcelona, estudis de Dret Civil i Postgrau en dret Immobiliari i Urbanístic per la Universitat Pompeu Fabra. Actualment Director de l’Agència d’habitatge de Catalunya.

Javier Burón, Gerent d’Habitatge de l’Ajuntament de Barcelona, Llicenciat en dret amb especialitat jurídica-econòmica per la Universitat de Desuto. Doctorand en el programa “Constitució i Unió Europea” i MBA. Actualment Gerent d’Habitatge de l’Ajuntament de Barcelona.

Les ponències al sopar van girar en torn a la situació actual del lloguer a Catalunya. Fornt va parlar del nou índex de referència de preus de lloguer a Catalunya, mentre que Burón, va presentar el Projecte OMA, Operador Metropolità de lloguer Assequible.

PONENT: Juan Antonio Alcaraz

43è Sopar de l’entorn immobiliari

PONENTS: Jaume Fornt i

Javier Burón

44è Sopar de l’entorn immobiliari

12·07·2017

Director General de CaixaBank. Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per Cunef i Màster en Direcció d’Empreses per IESE. Amb responsabilitat sobre les àrees de negoci: Banca Retail (xarxa d’oficines), Banca Empreses, Banca Privada, Banca Premier i Banca Majorista.

25·05·2017

Han passat 6 anys des de el últim sopar amb el Sr Alcaraz, el mon va millor, i España també, recorden que en gran mesura gràcies al comerç internacional i el turisme, el nostre sector sembla estabilitzar-se en les localitzacions amb demanda provada, hi ha demanda solvent i comença a haver producte per cobrir-la, però no oblidem el vent de cua dels interessos baixos, la devaluació interna, i ferides socials encara obertes, que porten a adoptar mesures populistes i gran inseguretat jurídica, la insolvència dels joves, una corba demogràfica poc engrescadora. Tots hem perdut. També la banca. La recuperació està en marxa només en mantindrà amb mesures menys miops, que podrem esperar dels bancs? doncs que la normalitat serà finançable, la resta no. La mirada de la banca al client està canviant, el seu negoci també.

Antón Costas és professor de la UB, Enginyer Industrial, Llicenciat en Economia i Doctor en Economia. En la seva tesi doctoral va estudiar el pensament i la política econòmica lliberal del s.XIX. Actualment és Catedràtic de Política Econòmica de la UB i Director del Màster en Economia i Regulació dels Serveis Públics Econòmics UB. Les seves publicacions recents analitzen les causes, efectes i respostes a la crisi actual. A més, participa activament en el debat públic sobre els problemes econòmics actuals i és Conseller de diverses empreses.

En aquesta edició del Sopar de l’entorn Anton Costas ha tractat d’explicar i fer entendre, en un debat molt interessant, la situació econòmica actual influïda per factors diversos, i oferir una visió futura de l’economia sota el títol “Es mantindrà el creixement de l’economia en els propers anys?”.

PONENT: Antón Costas 42è Sopar de l’entorn immobiliari

30·03·2017

PONENT: Antoni Bassas 41è Sopar de l’entorn immobiliari

Periodista llicenciat en Comunicació per la Universitat Autònoma de Barcelona (1986). Ha gaudit d’una carrera professional llarga i intensa en tots els àmbits de la comunicació, convertint-se en un dels periodistes amb més credibilitat a Catalunya.

Durant catorze anys (1995-2008) va dirigir el programa “El matí” de Catalunya Ràdio, on va cobrir els esdeveniments més rellevants del país i el món. Va ser corresponsal de TV3 als Estats Units amb seu a Washington DC. En l’actualitat és el director del Departament Audiovisual al Diari ARA.

12·01·2017

Sota el títol “2017: primer any de Trump. I del referèndum?” Antoni Bassas va parlar sobre la política nord-americana i nacional fent incís en la situació actual després del nomenament de Donald Trump com a President dels EEUU. Un fet que ha trasbalsat a la opinió pública i que ha desconcertat a bona part de la societat americana.

A nivell nacional, la situació catalana i el referèndum d’independència, un dels temes més candents de l’actualitat, va prendre rellevància.

Josep Rull i Andreu (Terrassa, 2 de setembre de 1968) és un advocat i polític català, actual conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

També és diputat al Parlament de Catalunya i fou el coordinador general de Convergència Democràtica de Catalunya fins al 2016.

A la ponència va explicar de manera clara els reptes com a país, les actuacions a nivell d’infraestructures i territori així com les expectatives de relacions amb els actuals Ministres de Foment i de Medi Ambient. Va destacar la importància de fer polítiques per mig i llarg termini que gaudissin, a ser possible, del màxim consens entre els diferents partits polítics de Catalunya. La ponència va derivar en una destacable participació dels assistents.

PONENT: Josep Rull i Andreu 40è Sopar de l’entorn immobiliari

03·11·2016

PONENT: Damià Calvet 39è Sopar de l’entorn immobiliari

Director d’INCASOL i Regidor d’Urbanisme de Sant Cugat. Calvet es graduat en Enginyeria d’Edificació i diplomat en Arquitectura Técnica i en Relacions Institucionals i Màrqueting Público. Ha desenvolupat la seva carrera professional a l’administració catalana, on ha estat director general d’Arquitectura i Habitatge (2001-2004) i responsable del gabinet del conseller del departament de Política Territorial i Obres Públiques entre 1997 i 2001.

A la ponència va explicar de manera molt clara els grans reptes urbanístics que té Catalunya com a país i en els que és part molt activa l’INCASOL, en especial del projecte Barcelona World.

26·05·2016

Va donar les dades mes rellevants sobre Sant Cugat: població de 90.000 habitants, número d’habitatges de 33.000, ocupació, actes culturals anuals,... I l’agenda de l’Ajuntament des de el punt de vista urbanístic. Posteriorment va haver un llarg torn de preguntes.

Llicenciat en Arqueologia, autor de diversos llibres, manté seccions estables en publicacions i mitjans de comunicació i desenvolupa activitat docent en universitats i escoles de negoci. Soci director de Salvatella-Roca, empresa focalitzada en desenvolupament de negoci i cultura a les organitzacions en l’àmbit digital.

Escollit el 2013 i 2014 pel diari El Mundo com un dels 25 espanyols més influents a internet.

Roca va centrar la ponència en el món d’internet, la internet de les coses, la importància de la cultura digital i la digitalització de l’empresa.

PONENT: Genís Roca 38è Sopar de l’entorn immobiliari

07·04·2016

PONENT: Jordi Gual 37è Sopar de l’entorn immobiliari

Director Executiu de Planificació Estratègica i Estudis de CaixaBank i Director General de Planificació i Desenvolupament Estratègic de Criteria CaixaHolding. Professor d’economia de IESE Business School. Entre d’altres.

És autor de nombrosos llibres i articles en temes d’economia industrial, integració europea, creació d’ocupació i sistema bancari. . Va ésser guardonat amb el European Investment Bank 1999 Prize. És col•laborador de La Vanguardia i El País.

La seva ponència va versar sobre el reptes econòmics del 2016 tenint en compte la situació actual a nivell global, internacional i global.

03·03·2016

Pioner de les Relacions Públiques a Espanya, des de 1964. Actualment president del Gabinet Uribe, dedicat a les RRPP i a la comunicació. Especialista en comunicació política, crisis i resolució de conflictes. Professor i conferenciant a diverses universitats nacionals i internacionals.

A la ponència, Uribe es va centrar en la negociació com a clau per moltes situacions de la vida personal i professional.

PONENT: Agustí de Uribe-Salazar

36è Sopar de l’entorn immobiliari

26·11·2015

PONENT: Albert Cortina

35è Sopar de l’entorn immobiliari

Advocat i urbanista. Director de l’Estudi DTUM, despatx especialitzat en urbanisme, ordenació del territori, medi ambient i gestió del paisatge.

És autor de publicacions especialitzades en medi ambient, urbanisme, territori i paisatge i imparteix docència en aquestes matèries. Coautor i coordinador del llibre ¿Humanos o Posthumanos? (Fragmenta Editorial, 2015).

Albert Cortina ha plantejat el futur de l’urbanisme, de les societats i dels individus en un futur no massa llunyà.

La conferència de l’expert urbanista no ha deixat a cap dels assistents indiferent en la que titllen, si més no, d’una de les ponències més interessants. Cap a on anem? Com s’hauran d’adaptar les ciutats a la tecnologia i nova vida de les societats?

08·10·2015

Historiador i polític llicenciat per la Universitat de Girona, actual Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. Ha publicat diversos articles científics i de divulgació sobre l’integrisme catòlic a Catalunya i sobre qüestions relacionades amb la memòria històrica, amb treballs com “Elogi de la memòria”, un llibre que li va valdre el reconeixement dels Premis Octubre de 2004.

Des de 2000 és militant de Convergència Democràtica de Catalunya i soci de diverses entitats vinculades al món de la cultura i la defensa dels drets civils.

En una edició especial, on s’ha celebrat un esmorzar enlloc del tradicional sopar, el col·loqui del conseller, qui destaca per ser un gran orador, ha girat entorn l’habitatge, un model de progrés sostenible, facilitador econòmic i protector.

PONENT: Santi Vila 34è Sopar de l’entorn immobiliari

16·07·2015

PONENT: Jaume Guardiola 33è Sopar de l’entorn immobiliari

Llicenciat en Ciències Empresarials i Dret. Membre del Patronat de la Fundació ESADE i President de la Comissió de Política Econòmica de la Cambra de Comerç de Barcelona, entre d’altres. Actualment, i des de 2007, és Director General i Conseller Delegat del Banc Sabadell. De ben jove, al 1985 va començar a treballar al Banc de Bilbao a Catalunya, 10 anys més tard va ser nomenat Director General de Banca Catalana i al 2000 va assumir la direcció de BBV a Puerto Rico.

Els anys d’experiència professional del Sr. Jaume Guardiola en la seva carrera en la banca nacional, estrangera i, més recentment, catalana, han aportat els alts coneixements econòmics que ens ha transmès durant aquest sopar.

11·06·2015

Guardiola ha posat sobre la taula punts claus sobre la fiscalitat i, més extensament ha parlat sobre el paper del Banc Sabadell al sector immobiliari actualment.

Doctor en Dret per la UAB, és inspector d’Hisenda de l’Estat des de l’any 2000. Al 2011 va ser guardonat amb el Premi d’Estudis Financers en la modalitat “Tributació” pel treball “La regularización de la defraudación tributaria constitutiva de delito contra la Hacienda Pública”.

Des de fa 2 anys és l’Assessor del President de la Generalitat de Catalunya i Director del Programa per a la definició d’un nou model d’Administració Tributària per Catalunya.

Autor del llibre recentment publicat ‘Una Hisenda a la catalana. Preguntes i respostes sobre la hisenda pròpia’.

El discurs del Sr. Iglesias va girar entorn a la fiscalitat espanyola i la seva situació actual. Com a professional del sector econòmic, Iglesias va fer un bon diagnòstic de la situació, donant pautes sobre el que cal fer per tal de tenir una fiscalitat de gama alta i comparar-nos amb allà on ho estan fent correctament.

La fiscalitat és part essencial d’un país i cal canviar la visió que tenint sobre ella. Pensar-la com a servei, no com a tribut, pel que queda encara un llarg camí.

PONENT: José García Montalvo 31è Sopar de l’entorn immobiliari

PONENT: Joan Iglesias

32è Sopar de l’entorn immobiliari

16·04·2015

Economista i, actualment, Vicepresident Sènior de Política Científica de la UPF. És Premi Nacional d’Estudis de Grau en Economia, doctor en Economia (Universitat de Harvard), director del Departament d’Economia i Empresa de la UPF des de 2007 fins 2010 i consultor per l’OCDE, el Banc Interamericà de Desenvolupament i el Banc Mundial, entre molts altres. G. Montalvo ha publicat 11 llibres i més de 100 publicacions a diaris nacionals i internacionals de temàtica econòmica, financera i social.

12·02·2015

La intervenció de Montalvo va destacar per la seva claredat a l’hora de presentar la situació econòmica i política actual a l’estat espanyol i la relació d’aquesta amb el sector immobiliari. Va afirmar que “un dels grans problemes del sector immobiliari és que no té dades oficials fiables” i per tant, és difícil crear estadístiques per analitzar de forma objectiva. Al seu parlament també va fer referència a la política i a la necessitat de que un polític cotitzi “a la Seguretat Social fora del partir polític” per tal que pugui entendre el mercat laboral. Una intervenció completa que va resultar molt interessant a tots els assistents!

Llicenciat en Ciències Econòmiques (Premi Extraordinari, 1978) i en Dret (1979) per la UB, doctorat en Economia Pública per la Univ. de York (1984), des de 1992 és Catedràtic d’Economia de la UPF de Barcelona. Des de 2005 és conseller independent del Consell de Govern del Banc d’Espanya i membre del CAREC. Des de 2000 és membre del Consell Assessor del Ministeri de Sanitat i Consum i de les Conselleries de Sanitat de Catalunya i Illes Balears (2001). Fou president de la International Health Economics Association entre 2007 i 2011, i també ha exercit d’assessor expert per la OMS sobre les desigualtats en salut a la Unió Europea.

El Sr. López Casasnovas va començar la seva intervenció amb un detallat anàlisi de la conjuntura econòmica i social, i la conjuntura política del finançament i l’autogovern.

Al final en va deixar amb un seguit de reflexions entorn a la situació econòmica, el desenvolupament social i el benestar comunitari per a regeneracionar el país des d’un nou autogovern.la política i a la necessitat de que un polític cotitzi “a la Seguretat Social fora del partir polític” per tal que pugui entendre el mercat laboral. Una intervenció completa que va resultar molt interessant a tots els assistents!

PONENT: Excm. Sr. Andreu

Mas Colell

29è Sopar de l’entorn immobiliari

PONENT: Guillem López

Casasnovas

30è Sopar de l’entorn immobiliari

20·11·2014

Polític, economista i professor universitari català. És un dels grans microeconomistes actuals, coautor de “Microeconomic Theory” (1995) el manual de referència sobre micro-economia a les universitats de tot el món.

El 1993 va ser president de la Econometric Society i l’any 1998 va rebre el premi Rei Joan Carles I d’Economia. Ha estat editor, entre d’altres, de la revista científica Econometrica, una de les més influents en economia, entre 1998 i 1992. Des de 2005 és membre de l’Institut d’Estudis Catalans i, des de 2010, conseller d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.

L’Excm. Sr. Mas Colell, Conseller d’Economia de la Generalitat de Catalunya, va afirmar que en termes macroeconòmics hi ha hagut una millora i que a nivell impositiu és difícil que els grans capitals escapin al control impositiu en una economia globalitzada com la nostra.

06·11·2014

Al seu parlament va assegurar que s’ha d’enfortir la xarxa de seguretat de les rendes més baixes i, va recalcar que el capital de futur és l’educació de qualitat. Prenem nota!

Civit és arquitecte per l’Escola d’Arquitectura de Barcelona de la UPC i actualment gerent d’Hàbitat Urbà de l’Ajuntament de Barcelona. Entre el 1989 i 1993 va ser arquitecte de les obres per a l’organització dels Jocs Olímpics de Barcelona 92.

La intervenció del Sr. Civit va girar entorn el turisme i la gestió dels projectes urbanístics a Barcelona.

Va assenyalar que la ciutat és un model a seguir per d’altres ciutats estrangeres tot i què, va destacar, en relació al turisme, existeix una “tensió no resolta” amb els veïns i que aquesta és la raó de la moratòria de llicències d’explotació turística en tots els districtes durant dos anys.

PONENT: Albert Civit 28è Sopar de l’entorn immobiliari

20·10·2014

PONENT: Jordi Galí 27è Sopar de l’entorn immobiliari

Economista, considerat com una de les principals figures de la nova macroeconomia keynesiana, va ser un dels fundadors del Col•lectiu Wilson al novembre de 2012.

Després d’obtenir el seu doctorat en el MIT el 1989 sota la supervisió d’Olivier Blanchard, va ocupar càrrecs docents a la Universitat de Columbia i la Universitat de Nova York abans de traslladar-se a Barcelona. Actualment és el director del Centre de Recerca en Economia Internacional de la UPF de Barcelona.

Amb gran claredat i senzillesa el Dr. Galí va exposar als assistents un tema tant complicat i espinós com ‘Les Polítiques Monetàries’.

26·06·2014

Al final, el torn de preguntes va estar obert a tot el que els assistents vàrem voler preguntar, inclús les preguntes referents a la viabilitat econòmica d’una Catalunya independent.

Agustí Serra és Director General d’Ordenació del Territori i Urbanisme de la Generalitat de Catalunya. Carles Sala és Secretari d’habitatge i millora urbana de la Generalitat de Catalunya.

Tant el sr. Serra com el sr. Sala, cada una des de la seva responsabilitat, van exposar als assistents ‘Les Polítiques previstes per la Generalitat pel futur’, així com també les properes importants modificacions legislatives que ens afectaran.

PONENTS: Agustí Serra i Carles Sala 26è Sopar de l’entorn immobiliari

03·06·2014

PONENT: Miquel Puig 25è Sopar de l’entorn immobiliari

Doctor en Economia, ex-Director General d’Industria de la Generalitat de Catalunya i ex-Director General de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió.

Consultor en grans companyies, articulista setmanal al Diari Ara, i Tertulià a Catalunya Radio, autor de llibres com: La sortida del laberint, Com Àustria o Dinamarca.

Després de l’aturada tècnica per l’organització de l’Acte celebració del 65è Aniversari, reprenem el sopars amb una gran pregunta: Crisi financera i crisi real: Estem sortint del forat?

Una gran qüestió, que no deixa ningú indiferent, i alhora necessària per elaborar els nous plans d’acció de l’exercici que comença, i que el Dr. Puig va debatre des del vessant econòmic.

13·03·2014

Dr. Arquitecte argentí, resident a Barcelona des de 1985. El 1996 funda WMA - Willy Müller Architects. El 1998 junt amb Vicente Guallart i Manuel Gausa funden el Grup Metápolis, i l’any 2000 l’Institut Metápolis d’Arquitectura Avançada.

Actualment és el Director de Desenvolupament del IAAC, i codirector del Màster en Arquitectura Avançada ‘Self-sufficient Buildings’. És conferen-ciant en nombroses universitats, i com a principal arquitecte de WMA desenvolupa actualment projectes d’escales diferents a diferents països. Ha publicat en diverses revistes les seves obres i obtingut diversos premis.

El Dr. Müller és també CEO de Barcelona Regional Urban Development Agency, la tasca del qual és pensar el futur de la Ciutat de Barcelona a 10 anys vista, i ens va semblar que seria un tema molt interessant pel darrer sopar de l’any.

No ens vàrem equivocar, el Dr. Müller ens ho va mostrar d’una forma ben gràfica i visual, i el resultat va ser un sopar enriquidor i ple de notes de futur.

Al final, li preguntem quan creu que s’acabarà el sòl a l’àrea Metropolitana de Barcelona.

PONENT: Willy Müller 24è Sopar de l’entorn immobiliari

21·11·2013

PONENT: Antoni Ubach i Nuet 23è Sopar de l’entorn immobiliari

Dr. en Arquitectura per la UPC i titular de Projectes arquitectònics. Professor a l’Escola d’Arquitectura de Barcelona i membre dels tribunal de: Projecte Fi de Carrera, tesis doctorals i oposició a places de professor. L’any 1976, amb Miquel Espinet i Mestre, constitueix l’estudi ESPINET/ UBACH arquitectes. Membre del COAC i la seva Junta de Govern. Fundador de la Caixa d’Arquitectes, i l’Estudi Llotja i membre del Consell Assessor de la Societat 22@.

L’arquitecte Ubach ens va parlar de l’ofici d’arquitecte des de l’etimologia de la paraula, que vol dir “paleta major”, fins a com veu ell la funció de l’arquitecte en aquest moment.

26·09·2013

És un defensor del concepte de lloguer per sobre del de la propietat horitzontal. Creu que el propietari patrimonialista es mira l’edifici a llarg termini i per això escull un projecte i uns materials destinats a durar i que els costos de manteniment posteriors siguin els mínims possibles. Va donar la seva opinió sobre les normatives europees, moltes d’elles pensades per a països del Nord, on la climatologia és molt diferent a la dels països mediterranis. Les opinions del Dr. Ubach van generar un enriquidor debat, un dels més llargs i apassionat de tots els sopars. Al final, li preguntem si creu que hi ha competència entre arquitectes i enginyers.

Director General del Grup Banc de Sabadell, del que forma part la immobiliària Solvia.

Amb 35 anys de trajectòria en el sector financer, Montes ha estat clau en el procés d’integració d’entitats històriques de la banca espanyola, la darrera, la CAM.

Aquest darrer sopar abans de vacances ha despertat més expectació que en altres ocasions, amb l’assistència de fins a 48 persones, on el Sr. Montes, sota el títol Com serà la nova “normalitat”?, ens explica de forma molt clara i realista, com veu ell el futur del mercat immobiliari. El posterior debat, va ser enriquidor.

PONENT: Miquel Montes 22è Sopar de l’entorn immobiliari

10·07·2013

PONENT: Cristina Gallach 21è Sopar de l’entorn immobiliari

Cap relacions públiques de la UE, Portaveu del Consell de la UE. Periodista, mà dreta de Javier Solana quan era Representant de Política Exterior de la Unió Europea, Corresponsal durant anys de l’agencia EFE a Moscou. Parla 5 idiomes.

Hi ha un article preciós sobre ella de Lluis Foix “Bibiana Aido i Cristina Gallach”, Dos biografies que no poden comparar-se, una és la mediocritat partidista i l’altre l’excel·lència professional.

09·03·2013

Ens explica amb paraules entenedores el què i el cóm de la UE, el que representa i ha representat, en especial per Espanya, la quantitat de diners invertits en el nostre país per modernitzar-lo. Ens recorda els grans triomfs de la UE que ara queden amagats per aquest escepticisme general, si no es per la UE no s’hagués acabat la guerra dels Balcans, ni molts països d’Europa haguessin crescut i s’haguessin desenvolupat com ho han fet, ni tindríem un munt de lleis que ens han obligats a modernitzar-nos. Ens defineix el sistema comú europeu com una xarxa de múltiples institucions, de múltiples conveniències, de múltiples compromisos, un sistema sofisticat per lo avançat que representa. Espectaculars els seus coneixements sobre Europa i la seva estratègia; admirable les seves ganes d’escoltar les opinions, les pors, els dubtes dels assistents; la seva senzillesa envejable.

Magistrat del Jutjat Mercantil nº3 Barcelona, on des del 2004 s’ocupa de procediments d’insolvència, propietat intel·lectual i industrial, i dret societari i de competència.

Membre de l’associació judicial de Jutges per la Democràcia, és una persona compromesa amb la Justícia, la Judicatura i la Societat. Tot i que en aquests moments tothom el reconeix per la seva valentia de portar el tema de les hipoteques espanyoles al Tribunal Europeu (fallant que el Govern ha de promoure un canvi legislatiu al respecte), son molts els posicionaments valents i diferents que ha tingut al llarg de la seva trajectòria professional.

Li demanem la seva visió del món immobiliari des del seu càrrec i com conseqüència d’haver-li correspost alguns dels més importants concursos de creditors d’empreses immobiliàries de la nostra Ciutat.

La seva intervenció comença amb tota una declaració de principis “La tasca del Jutge ha de ser interpretar, i aplicar la norma legislativa d’acord a l’entorn social en el que vivim”. Respecte als concursos de creditors de les immobiliàries, creu que normalment es presenten massa tard, pensa que és un camí per la re-negociació amb els bancs i altres creditors on s’obtenen acords que son impossibles d’aconseguir per la via de la negociació prèvia.

PONENT: Josep Oliver 19è Sopar de l’entorn immobiliari

PONENT: José María Fernández Seijo 20è Sopar de l’entorn immobiliari

11·04·2013

Catedràtic d’Economia Aplicada de la UAB.

Gran estudiós del sector immobiliari, col·labora habitualment amb diversos mitjans de comunicació.

Li demanem que analitzi la situació econòmica actual i també contextualitzi l’entorn immobiliari en ella.

De tota la seva exposició voldríem destacar un discurs poc complaent amb el que diu “la opinió pública” i poc maniquea, està bé fer de la Merkel una bruixa prepotent, però potser podríem anar més enllà del teleñeco i observar què ha fet Alemanya durant els últims 15 anys. I ja posats aprendre’n!

22·11·2012

Amb el Sr Oliver el que vàrem aconseguir, i no és poc, és entendre allò del causa-efecte, lligar les conseqüències del que fem (o del que no fem) molt en especial d’aquestes últimes, cert que més val tard que mai, però retardar la presa de decisions “desagradables”, de moment només ha servit per empitjorar la situació dels destinataris de les mesures en qüestió. Per moltes empreses tot arriba tard. Per molts ciutadans també.

Els organitzadors vam moderar un debat sobre cóm serà el consumidor del futur. Per fer-ho vam tenir l’honor de comptar amb joves consumidors perquè a partir de les seves experiències, poguéssim fer-nos una idea.

Vam comptar amb en Carles Gil, jove escolapi, amb diverses responsabilitats a l’Escola Pia i l’Iñaki Arbelaiz, jove arquitecte de l’estudi Kuda Studio.

En Carles Gil creu que la joventut actual consumeix de forma diferent a com es feia abans. No obstant diferència entre dos tipus de consum: per una banda, el micro, el que es queda en l’àmbit familiar i on els pares tenen un pes important, per tant sí que en aquest cas i una certa herència de la forma de consumir d’abans. Per l’altra, el macro, on les formes de consum han canviat tant respecte abans, que inevitablement el tarannà del jovent és diferent.

Per la seva part, l’Iñaki Arbelaitz es centra en el consum del futur, el qual creu que serà bastant diferent de l’actual. Creu que la publicitat ha de ser més responsable amb la societat, ja que exigirà, per exemple, d’on vindran els productes que comprem. D’alguna forma, doncs, s’apostarà per un consum més sostenible, perquè cada cop som més conscients de que qualsevol tipus de consum afecta al nostre entorn més proper, però també a territoris desconeguts.

PONENT: Josep Maria Galí 17è Sopar de l’entorn immobiliari

PONENTS: Carles Gil i Iñaki

Arbelaitz 18è Sopar de l’entorn immobiliari

04·10·2012

Acadèmic, speaker, escriptor i consultor.

Especialista en Sociologia del Consum. Amb més de 25 anys d’activitat d’investigació, docència a ESADE i consultoria (AXIS Consultants).

Actualment està treballant en projectes de prospectiva del consum amb especial èmfasi en el fenomen de consum sostenible i en l’aplicació de polítiques de responsabilitat social empresarial en el camp comercial i màrqueting. Ha publicat recentment un estudi de prospectiva per a la Fundació Creafutur, i publicarà en els pròxims mesos un treball de crítica social del fenomen del consum, titulat “Consumicidi”, en el que s’analitza la transició de la societat de consum cap a la societat de la sostenibilitat.

12·06·2012

Director de Banca Privada de Catalunya Caixa.

Som a l’incomparable entorn de Mont Sant Benet, en un acte patrocinat per Catalunya Caixa, amb l’amfitrió que en tal dia com avui es posa a la venda pel FROB. Malgrat la tensió que suposem implica el fet, ens atenen tant bé o millor que els antics senyor feudals.

L’Oriol Dalmau ens ofereix una visió general i a mig llarg termini, a curt reconeix que cap economista se’n surt... estem a lo que sabem hem de resultar convincents o probablement no ens en sortirem i no resultem convincents perquè ningú creu que puguem eixugar el dèficit al ritme que sens demanda (ens explica que no és tan el bulto sinó la velocitat a la que va créixer). Un cercle viciós que cada dia que passa sembla més un embut que un altre cosa.

El diferencial del crèdit és un dels millors indicadors del pols econòmic del món. Com a data, resulta sorprenent que la capitalització de l’IBEX d’Espanya i Portugal sumats sigui menor que tota la capitalització d’Apple. Finalment, li preguntem si creu que Espanya pot entrar en desfalc.

PONENT: Alfons Cornella 15è Sopar de l’entorn immobiliari

PONENT: Oriol Dalmau 16è Sopar de l’entorn immobiliari

12·04·2012

Fundador i president d’Infonomia, la xarxa d’innovadors de referència en llengua espanyola.

Infonomia, és la xarxa d’innovadors de referència en llengua espanyola (més de 24.000 persones registrades i 1 milió de pàgines vistes/mes).

Ha publicat 17 llibres sobre ciència, tecnologia i innovació, així com 1.000 articles sobre com les tecnologies poden transformar l’empresa.

També és consultor de grans empreses del país. A través de les seves conferencies i seminaris sobre innovació, transmet a 15.000 persones/ any les seves idees i experiències en relació a “com innoven els millors”.

Ens explica que el sistema està canviant, moltes coses que considerem inqüestionables: tenir cotxe, tenir casa, tenir oficina, tenir un lloc físic de treball... son ja caduques per a molts.

01·03·2012

Com sempre el canvis es produeixen a la perifèria del sistema sens atacar-lo frontalment fins que el sistema encerclat per aquesta perifèria de canvis ja no té prou nucli per imposar-se, son canvis imperceptibles potser però imparables també.

Finalment, li preguntem què n’opina sobre les smarticites com a projecte de futur?

Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

Agraïm al Conseller que no solament acceptés venir a parlar de la situació actual del seu departament, sinó que ho fes acompanyat de 3 dels seus Directors Generals: el Sr. Damià Calvet - Secretari de Territori i Mobilitat, el Sr. Carles Sala - Secretari d’Habitatge i Millora Urbana, i el Sr. Jaume Font - Director General de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. A més a més, també va assistir la Sra. Mercè ConesaAlcaldessa de Sant Cugat.

Les seves exposicions van ser clares al voltant de temes com: D’on som i a on anem en el futur poper?

PONENT: Lluís Recoder 14è Sopar de l’entorn immobiliari

10·11·2011

PONENT: La Organització 13è Sopar de l’entorn immobiliari

06·10·2011

En aquesta ocasió els Organitzadors vam moderar la ponència on, tots els assistents, varen exposar/ sintetitzar cada un d’ells llurs percepcions de com ha afectat la crisi al sector.

Director General Adjunt Executiu de La Caixa.

Amb responsabilitat sobre las àrees de negoci de la institució: Banca Comercial (xarxa d’oficines), Banca Personal, Banca Privada i Banca Majorista (Corporativa y Banca inversió).

Comencem amb un petit vídeo il·lustratiu de com hem arribat on som.

Com veureu hi ha llenya per tots. Més que somriure provoca un somriure congelat! Molta, molta llenya per “tu amigo el banco”.

Per tant com ja hem comentat d’altres cops podrem dir moltes coses de la banca però no que el nostres ponents del sector hagin estat covards, han estat molt valents i a més possiblement son els que més clar ens han parlat.

PONENT: Juan Antonio Alcaraz 12è Sopar de l’entorn immobiliari

10·06·2011

PONENT: Jordi Goula 11è Sopar de l’entorn immobiliari

Redactor econòmic del diari La Vanguardia, amb una llarga trajectòria lligada a aquest diari.

Quan el Sr. Goula va dir-nos que com a fil conductor escollia “El futur de les Caixes”, tothom va pensar que el sopar tindria l’aire d’una missa de Rèquiem. Ens equivocàvem.

Que ha passat amb Les Caixes? Perquè de tenir-ne 16, la quiniela de les que sobreviuran és cada cop més curta?

Es que han pecat més que els Bancs? Es que mereixen pitjor càstig?

El que el Sr. Goula no comparteix, es que el Banc d’Espanya que de fet, exclosa la responsabilitat de establir la política monetària, de feina només en té una: la “supervisió”, hagi consentit sense parpellejar que uns i altres (Bancs i Caixes) actuessin sense control.

27·02·2011

Ens explica quines son les etapes que marcaran el futur de les Caixes.

Portaveu del nou Govern de la Generalitat de Catalunya.

El Sr. Homs com a representant de CIU, el partit resultant guanyador a les recents eleccions a la Generalitat de Catalunya, assisteix per conèixer i recollir les propostes i idees dels representants del sector. Agraïm molt sincerament que ens fes un “forat” a la seva atrafegada agenda.

PONENT: Francesc Homs 10è Sopar de l’entorn immobiliari

14·12·2010

PONENT: La Organització 9è Sopar de l’entorn immobiliari

25·10·2010

Davant la proximitat a la celebració de les eleccions a la Generalitat de Catalunya, els Organitzadors, amb Francesc Fdez. Ontiveros de moderador, sintetitzem les propostes del sector que presentarem als diferents partits electes al nou govern de la Generalitat de Catalunya.

Notari del Il·lustre Col·legi de Barcelona, membre de la junta de govern del Instituto Español de Analistas Financieros i de la Fundació Catalana d’Analistes Financers

Ponent habitual en diverses tertúlies econòmi-ques de radio i televisió entre les que destaquem els matins de TV3.

Ha publicat diversos estudis econòmics sobre política econòmica europea i mercats de valors.

La seva intervenció va tenir un marcat accent econòmic i europeista, així el paper del estat espanyol, i les seves possibilitats estan molt marcades per la seva capacitat d’atraure el que és ara per ara el seu principal mercat, l’Europeu.

Creu que l’esforç de les empreses per sortir fora ha de ser importantíssim.

PONENT: Pedro Lecuona 8è Sopar de l’entorn immobiliari

19·07·2010

PONENT: Carlos Ferreter 7è Sopar de l’entorn immobiliari

Dr. Arquitecte i Catedràtic de projectes arqui-tectònics de la UPC i Director de la Càtedra Blanca de Barcelona. Acadèmic electe de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi. Dr Honoris causa per la Universitat de Trieste.

L’any 2006 constitueix amb Xavier Martí, Lucía Ferrater i Borja Ferrater la societat Office of Architecture in Barcelona.

Guardonat amb el Premi Nacional d’Arquitectura 2009, per la seva trajectòria i per esdevenir un referent per a diverses generacions d’arquitectes dins i fora d’Espanya, atorgat pel Ministerio de Vivienda.

01·06·2010

En el paisatge que ens trobem, ple de esvorancs pels que transitem, es fa difícil mirar més enllà de la punta del peu, preocupats per no caure en el proper forat que se’ns presenti, per això es refrescant comptar amb un professional com el Sr. Ferreter que per la seva projecció internacional gaudeix de una perspectiva més oberta sense que això li faci perdre un saludable esperit comercial.

Alcalde de Sant Cugat del Vallès des de 1999. Vicepresident 5è de la Diputació de Barcelona. Vicepresident de l’Associació Catalana de Municipis. Membre de la Comissió d’Urbanisme de Barcelona. Llicenciat en Dret a la UB i especialitzat en Dret Urbanístic. Diplomat en Institucions Europees. Entre els anys 1986 i 1999 va ser diputat de Les Corts Espanyoles on va desenvolupar responsa-bilitats com portaveu adjunt del Grup, des de l’última legislatura i fins al gener de 1999. Diputat del Parlament de Catalunya des de 1999 fins el 2006. l’Alcalde ens comenta que la seva visió del sector immobiliari-urbanisme, és general i a la vegada molt cenyida a l’interès municipal i les seves polítiques. De les reunions de la mancomunitat de municipis –urbanisme- (municipis àrea metropolitana excepte Barcelona) n’estan satisfets, doncs els assumptes de Sant Cugat es resolen amb més celeritat i han après a utilitzar els mecanismes estatutaris en benefici del interès del seu municipi. A més és un medi perfecte per conèixer les necessitats del territori de forma més amplia i contrastar les diferents problemàtiques. Així que la seva exposició, té un caràcter més general, de societat i de com sortir-ne d’aquesta crisi. Per a ell la recepta passa per un país regit amb lideratge, capacitat de gestió i accent en l’educació.

PONENT: Gonzalo Bernardos 5è Sopar de l’entorn immobiliari

PONENT: Lluís Recoder 6è Sopar de l’entorn immobiliari

07·04·2010

Vicerector d’Economia i Professor de Teoria Econòmica de la UB, a més de ser professor a la UOC i BEI.

Director dels Màsters de: Assessoria i Consultoria Immobiliària, Creació, Gestió i Desenvolupa-ment de Franquícies, i Desenvolupament Perso-nal i Lideratge.

Per endavant, deixem clar que el missatge del nostre ponent durant la seva exposició va ser optimista i positiu. “Somos unos privilegiados en un entorno desastroso“. Els privilegiats: el sector immobiliari que tindrà un 2010 notablement millor al 2009. Semblant al 1995 més o menys, però efectivament millor que el 2008. El entorn desastrós: tot el demès.

En lloc de retrocedir a “el perquè de tot plegat” va ser més aviat un “cómo está lo nuestro”.

09·02·2010

La brillant exposició del Sr. Bernardos més que una exposició va ser una vivisecció del sector y del País.

Una de les coses més il·lustratives de la xerrada fou que quan més crua i àcida era la crítica, a la banca, als polítics, les administracions, la societat civil... la reacció dels oients, que en moltes ocasions van rebre al·lusions directes, era lluny d’indignació.

Catedràtic d’Economia Financera i Comptabilitat de la UPF, Economista i vicepresident de l’ACCID.

Autor de diversos llibres de comptabilitat i finances, alguns publicats en diversos idiomes, del que destaquem “Eufòria i Pànic”.

Professor visitant en diferents universitats i escoles de negocis europees, americanes i asiàtiques. Apassionat confés de l’estudi de les “bombolles” i especialista reconegut en anàlisi d’empreses i comptabilitat de gestió.

PONENT: Oriol Amat 4rt Sopar de l’entorn immobiliari

01·12·2009

PONENT: David Cano

3er Sopar de l’entorn immobiliari

Soci de Analistas Financieros Internacionales (AFI) i Director General de Afinet, la filial del Grup AFI especialitzada en l’assessorament en gestió de patrimonis, fons d’inversió i fons de pensions. Llicenciat en Direcció i Administració d’Empreses i Doctorat en Economia Financera: Banca i Borsa per UAM.

El títol proposat per la ponència era “La transició de la crisi”, i va començar amb la lectura d’un article sobre Vicente Ferrer, del que destaquem una frase de Nobel Muhammad Yunus: “confiaba en el efecto expansivo del crédito, siempre y cuando sea devuelto por el prestatario, algo altamente probable si éste es un pobre…”

19·10·2009

La seva ponència va tenir un caràcter més macro (com va el mon) que micro (com va el nostre mon, l’immobiliari), encara que per descomptat parlem d’això, ens vam enlairar bastant per sobre –afortunadament- del que és l’ara, per intentar dibuixar el que serà el futur.

Directora de la Direcció de Banca de Inversió i Immobiliària del Grup Banc Sabadell.

Llicenciada en Ciències Econòmiques per la UB i la Universitat de Plymouth, postgrau d’ESADE i Màster Immobiliari IESE. Va començar la seva trajectòria professional en una consultoria Belga i més tard es va incorporar en una Auditoria multinacional i finalment a la Banca, primer per l’anàlisi de Risc de Projectes Immobiliaris i posteriorment como a Directora de Negoci Immobiliari a l’àmbit de Catalunya al Banc Santander Central Hispano i a l’àmbit nacional al Banc de Sabadell. Addicionalment ha estat professora de la UB de Teoria Econòmica i ha col·laborat en diferents Màsters.

Anna té, a més a més, una llarga experiència en el finançament i problemes del sector immobiliari, testada per molts del assistents al sopar.

Un especialista de “dins” a la que hem d’agrair en primer lloc, la seva valentia, per seure en una taula on les al·lusions al sector financer no són precisament afalagadores, la seva claredat, expressant opinions pròpies que per fonamentades que siguin no sempre resulten agradables a la sensibilitzada oïda de l’audiència, la seva declaració d’amor pel sector immobiliari -rara avis en els temps que corren-, i és clar, que el seu sopar es limités als postres.

PONENT: Anna Ribalta 2on Sopar de l’entorn immobiliari

22·07·2009

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.