__MAIN_TEXT__

Page 1

35

ΤΕΥΧΟΣ 99 ο • ΙΟΥΝΙΟΣ 2020

χρόνια μαζί

ΑΦΙΕΡΩΜΑ Συστήματα για πέργκολες αλουμινίου (σελ. 66)

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ Μπόνους 15% για τις υποβαθμισμένες ενεργειακά κατοικίες (σελ. 96)

HOB DOORS Εσωτερικές πόρτες για τον επαγγελματία (σελ. 56)

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΠΑΝΙΔΗΣ: Νέα ολοκληρωμένη σειρά χειρoλαβών (σελ. 52)

Σύνθετα πάνελ αλουµινίου µε ειδική αντιβακτηριδιακή βαφή

Τι είναι το abacton Ειδική βαφή που περιέχει ιόντα Αργύρου (Ag) Τα ιόντα αργύρου είναι γνωστά για την ικανότητά τους να προσκολλώνται στα βακτηριακά κυτταρικά τοιχώµατα και να εξουδετερώνουν την αναπαραγωγή των βακτηριδίων. (σελ. 38)

Moisture

Active Sub.

Ag Ion

Bacteria

ISSN 2241-5688

www.aluminium.gr

ΚΩΔ.: 017632


Η γνώμη μου

Η επόμενη μέρα…

Μιχάλης Ροδίτης

Σιγά-σιγά η χώρα επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς όσο τα μέτρα σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού αναστέλλονται σταδιακά. Το στοίχημα της ασφάλειας φαίνεται ότι κερδήθηκε, ωστόσο τώρα μένει να κερδηθεί και το στοίχημα της οικονομίας.

Ειδική μνεία αξίζει και στην εκτενή παρουσίαση του συστήματος Open Air της ALUMINCO στη σελ. 90, μία εξαιρετική, πρωτοποριακή δημιουργία από γυαλί και αλουμίνιο που έχει κερδίσει όχι μόνο την εγχώρια αγορά αλλά και τη διεθνή!

Όσον αφορά στον δικό μας κλάδο, μπορούμε να πούμε ότι επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία. Σίγουρα το lockdown έφερε προβλήματα και εύλογη ανησυχία, ωστόσο φαίνεται ότι οι εταιρείες του κλάδου αλουμινίου που σημειωτέον είχαν υποδειγματική συμπεριφορά όλη αυτήν την περίοδο, θα καταφέρουν να απορροφήσουν τους κραδασμούς.

Κλείνουμε με μία μικρή αναφορά στον τελευταίο (υπό την παρούσα μορφή) κύκλο του «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον» που όπως όλα δείχνουν θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο και θα αποτελέσει μία τονωτική ένεση στην αγορά των κατασκευών αλουμινίου. Οι τροποποιήσεις περιλαμβάνουν τη διεύρυνση των δικαιούχων ώστε να έχει πρόσβαση στα χρηματοδοτικά εργαλεία και η μεσαία τάξη, ενώ εξετάζεται και η παροχή μπόνους 15% για τις παλιές ιδιαίτερα ενεργοβόρες κατοικίες που αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι του αστικού ιστού στη χώρα.

Ταυτόχρονα δεν γίνεται να μην εξάρουμε την άμεση αντίδρασή τους σε επίπεδο προσφερόμενων λύσεων για τη νέα πραγματικότητα που έφερε ο κορωνοϊος, λύσεων όπως το καινοτόμο abacton της Elval Colour για το οποίο θα διαβάσετε στο μεγάλο αφιέρωμα στην εταιρεία στη σελ. 38 ή το Smart Gate της ALUMIL για άμεση εξ αποστάσεως θερμομέτρηση, με υψηλή ακρίβεια (σελ. 62). Γενικότερα, οι εταιρείες του κλάδου έδειξαν άμεσα αντανακλαστικά, αξιοποιώντας την υψηλή τους τεχνογνωσία για την προσφορά προϊόντων προσαρμοσμένων στις διαφορετικού τύπου ανάγκες που έφερε ο COVID-19.

Σε επίπεδο εξοικονόμησης ενέργειας αξίζει να αναφερθεί ότι η Ε.Ε. συμπεριέλαβε το πακέτο στήριξης για τις επιπτώσεις για τον κορωνοϊό σε ένα γενικότερα στρατηγικό πλάνο μαμούθ για τη Γηραιά Ήπειρο που ξεπερνά τα 2 τρισ. ευρώ και δίνει μεγάλο βάρος στην «πράσινη» ανάπτυξη. Το αλουμίνιο πρωτοστατεί σε επίπεδο «πράσινων» λύσεων με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και αναμένεται να βγει εξαιρετικά ωφελημένο από τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται.

Ξεφεύγοντας λίγο από το θέμα που μονοπωλεί την επικαιρότητα, σας προτείνουμε να διαβάσετε το εκτενές αφιέρωμα στις πέργκολες αλουμινίου στη σελ. 66 που περιλαμβάνει τις κορυφαίες προτάσεις της ελληνικής αγοράς. Πέργκολες για όλα τα γούστα, σε μοντέρνα ή παραδοσιακά σχέδια, με πληθώρα κατασκευαστικών λύσεων, αισθητικών επιλογών και τεχνολογικών επεκτάσεων.

I N D E X

Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Ε Ω Ν

ALUMIL.................................................................. 2, 4, 5 ALUMINCO......................................................15, 36, 37 ALUXAL - ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ.......................................... 47 CAL......................................................................104, 105 DOMUS...................................................................54. 55 ELVAL COLOUR........................................................... 43 ELVIAL........................................................................ 6, 7 EUROPA......................................................... 31, ΟΠΙΣΘ. ETEM ..........................................................................13 EXALCO.....................................................................9, 11 G-S.............................................................ΕΣΩΤ. ΟΠΙΣΘ. GU HELLAS.................................................................. 33 8

Ιούνιος 2020

HERMIS- ΧΑΡΚΟΦΤΑΚΗΣ........................................ 61 HOB DOORS........................................................... 28, 29 IDECO.................................................................. 3, 20, 21 INVER........................................................................... 35 ΚΟΤΣΑΡΙΔΑΣ.............................................................. 22 METAL PLUS ΚΩΝ/ΝΙΔΗΣ Δ................................... 27 ΟΞΑΛ - ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ........................................ 23 PANIDIS....................................................................... 25 ΠΑΓΚΑΛΟΣ...................................................................19 ΤΕΧΝΗ ΠΑΝΤΕΛΟΣ....................................................17 TILCON......................................................................... 45


Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΔΙΜΗΝΙΑΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ 48

ΙΟΥΝΙΟΣ 2020 ΤΕΥΧΟΣ 99ο 58

66

Εκδότρια: Κατερίνα Ροδίτη Σύμβουλος Έκδοσης Μιχάλης Ροδίτης Αρχισυντάκτης: Σωτήρης Κρουστάλλης

90

96

100

Τμήμα Διαφήμισης & Συνδρομών: Ευγενία Μπαλάφα Υπεύθυνη Παραγωγής: Κάρλυ Σταυρακοπούλου Ιnternet: Κατερίνα Μπαλτούνα ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ: Σχετικές πληροφορίες και εγγραφή συνδρομητών: http://www.aluminium.gr/ subscriptions/ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: ALUPRESS O.E. Λεωφ. Γαλατσίου 67, 111 46 Γαλάτσι Tηλ.: 210.2112.040, Fax: 211.8002.714 e-mail: info@aluminium.gr, www.aluminium.gr Για τα αποστελλόμενα προς δημοσίευση κείμενα και φωτογραφίες, το περιοδικό μας αποκτά αυτόματα το copyright της δημοσίευσης. Αναδημοσιεύσεις κειμένων ή εικόνων με οποιοδήποτε τρόπο, δεν επιτρέπoνται, παρά μόνον με γραπτή άδεια της Διεύθυνσης του περιοδικού. Τα ενυπόγραφα άρθρα, δεν απηχούν υποχρεωτικά και τις απόψεις του περιοδικού.

ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ 12 30

ΘΕΜΑ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ 38

Editing by ALUPRESS O.E., 67 Galatsiou str., 11146 Athens, Greece Tel.: +30 210.2112.040, Fax: +30 211.8002.714 e-mail: info@aluminium.gr, www.aluminium.gr

44 48 50 52 56 58

62 64

ISSN 2241-5688

ETEM: Στηρίζει ενεργά τους νέους επιστήμονες στην Ελλάδα. EXALCO: Κατασκευές που ξεχωρίζουν με Wood ColorBook. ALUMIL: Το νέο σύστημα SMARTIA P-19 V-Blocker προστατεύει από τον COVID-19. EUROPA: Συνεχίζεται η προσφορά στα χρώματα. ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΠΑΝΙΔΗΣ: Νέα ολοκληρωμένη σειρά χειρoλαβών. HOB DOORS: Εσωτερικές πόρτες για όλα τα γούστα! EUROPA: Νέο μεγάλο κέντρο διανομής για τη Βόρεια Ελλάδα. TILCON: Εγγύηση ποιότητας σε έργα υψηλών απαιτήσεων & προδιαγραφών. ALUMIL: Θερμομέτρηση με ακρίβεια δεκαδικού με το σύστημα Smart Gate. ALUXAL: 20 χρόνια δίπλα στον επαγγελματία.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΠΕΡΓΚΟΛΕΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

66 70

74

10

ELVAL COLOUR: Η σημασία του βαφικού συστήματος για το κέλυφος του κτιρίου.

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ 42

60 EDITOR - MANAGER: Katerina Roditi

Ειδήσεις: Τα τελευταία νέα από τις εταιρείες του χώρου. Προϊόντα-Επιλογές: Παρουσίαση νέων προϊόντων και υλικών.

Ιούνιος 2020

EUROPA: Ολοκληρωμένο σύστημα σκίασης EUROPA PERGOLA. EXALCO: Ότι ζητά ο επαγγελματίας και ο τελικός χρήστης προσφέρει η EXALCO PERGOLA. ALUMIL: Άνετοι χώροι εξαιρετικά υψηλής αισθητικής με SMARTIA PERGOLAS.

80 84

ALUMINCO: Πέργκολες σε πληθώρα σχεδίων για κάθε απαίτηση & ανάγκη. ALFA: Πλήθος επιλογών για παραδοσιακές ή μοντέρνες απαιτήσεις.

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ 88

ALUMIL SUPREME S650 PHOS: Ανακαλύψτε τη νέα έκδοση Eclipse. 90 ALUMINCO OPEN AIR: Εξαιρετική δημιουργία από γυαλί και αλουμίνιο. 94 EUROPA EOS & ESS: Νέες δυνατότητες φέρνουν τα καινούργια συστήματα.

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 96

«ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ: Μπόνους 15% για τις υποβαθμισμένες ενεργειακά κατοικίες.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 98

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΝΤΟΥΛΗΣ: Ο Πρόεδρος του ΕΛΙΠΥΚΑ απαντά σε 10 ερωτήσεις για την πυροπροστασία. 100 VLADIMIR MARINOV & ANGEL ZAHARIEV: Η ETEM «ανακρίνει» δύο κορυφαίους μηχανικούς από τον χώρο της δόμησης.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ 102 ALUMINCO: Το μέλλον της πολυτέλειας στο Μπαρ του Μαυροβουνίου! 106 ALUMINCO: Φως, ενέργεια, πάθος, γνώση!


Ειδήσεις ENERGY LINE

Ένα σπουδαίο event ολοκληρώθηκε Μια ρεαλιστική προσέγγιση του θέματος «Στρατηγική σκέψη στην Εποχή του Covid-19 - Don’t Let a Good Crisis go to Waste» είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι συμμετέχοντες στο διαδυκτιακό σεμινάριο από τον Γιάννη Πολλάλη, Καθηγητή Στρατηγικής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Το κοινό, το οποίο αποτελούνταν από επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων, καλωσόρισε ο οργανωτής και συντονιστής του σεμιναρίου Σωκράτης Ξανθόπουλος, Δ/ντής Ανάπτυξης ENERGY LINE, ο οποίος αναφέρθηκε στον σκοπό που έχει η πρωτοβουλία για τη διοργάνωση μιας σειράς αλληλένδετων διαδικτυακών σεμιναρίων. Στη συνέχεια, ο Νίκος Βλαχάκης, Δ/νων Σύμβουλος της ΝΕΟΚΕΜ, ο οποίος είχε την επιμέλεια της θεματολογίας, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες με το ρητό «είμαστε μακριά, αλλά είμαστε μαζί», μίλησε για την ιδέα αυτής της πρωτοβουλίας που βασίζεται στη φιλία, τόνισε την ανάγκη επικοινωνίας και προσφώνησε τον καθηγητή Γιάννη Πολλάλη. Ο ομιλητής, μέσα από πλήθος παραδειγμάτων, ανέλυσε τα σημεία

συζήτησης του webinar. Στόχος του καθηγητή, τον οποίο και πέτυχε, ήταν να προβληματίσει, να «τσιγκλίσει» όπως χαρακτηριστικά είπε. Την παρουσίαση ακολούθησαν ερωτήσεις και συζήτηση και η συνάντηση έκλεισε με θετικά σχόλια. Το webinar ήταν προσφορά της ENERGY LINE, της NEOKEM και του iLEADS Lab, στο πλαίσιο της ΕΚΕ και εντάσσεται σε μια σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων.

ALUMINCO

Υπογράφει τις μονογραφίες των αρχιτεκτονικών γραφείων ELASTIC ARCHITECTS & K-Studio Η ALUMINCO είναι χορηγός στις δύο νέες μονογραφίες που επιμελείται ο Βασίλης Μπαρτζώκας και η Design Ambassador σε συνεργασία με την ARIS MARINAKIS ARCHITECTURAL EDITIONS για τα γραφεία ELASTIC ARCHITECTS και K-STUDIO. Οι πολυτελείς εκδόσεις παρουσιάζουν τα σημαντικότερα έργα και την ιστορία του κάθε γραφείου ξεχωριστά και είναι η συνέχεια της συνεργασίας που ξεκίνησε με τη μονογραφία των A&M Architects. Ο Σπ. Γριβέας, Δ/ντης Marketing & Επικοινωνίας της ALUMINCO, τονίζει ότι «οι χορηγίες αυτές δημιουργούν αξία, και όλες οι αξίες που αντιπροσωπεύονται μας εκφράζουν απόλυτα, για αυτό και μας τιμά ιδιαίτερα το ότι συμμετέχουμε σε 2 μοναδικές εκδόσεις, υποστηρίζοντας τις μονογραφίες δυο τόσο σημαντικών αρχιτεκτονικών γραφείων».

Η ALUMINCO, μέσα από αυτές τις ενέργειες αποδεικνύει εμπράκτως την υποστήριξη, αναγνώριση και επιβράβευση καινοτόμων αρχιτεκτονικών γραφείων που αναβαθμίζουν την αρχιτεκτονική κοινότητα της χώρας και έχουν καταφέρει να αναπτύξουν την επιχείρησή τους, βασισμένοι στην καινοτομία και την εξωστρέφεια.

METALSKIN

Τα XPAND κερδίζουν καθημερινά έδαφος στη μάχη των προσόψεων Τα XPAND της METALSKIN εντυπωσιάζουν ως μοναδικές δημιουργίες, κερδίζοντας καθημερινά έδαφος στην αρχιτεκτονική των όψεων, του υψηλού design και των πρωτοποριακών λύσεων. Πρόσφατα στην Κομοτηνή, στο κτίριο γραφείων της εταιρείας SUNLIGHT και σε συνεργασία με την εταιρεία G.S. ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., τα αρχιτεκτονικά πλέγματα XPAND και συγκεκριμένα το XP201 -ένας κρίκος 12

Ιούνιος 2020

στην αλυσίδα των μοναδικών προϊόντων της METALSKIN- έντυσε μοναδικά την είσοδο του χώρου και τόνισε τις σημάνσεις της επιχείρησης. Δίνοντας λύσεις αρχιτεκτονικής και διακόσμησης, το XP201 επιτέλεσε τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε - να προσδώσει ιδιαίτερη δυναμική στην επένδυση νέων και υφιστάμενων κατασκευών. Άλλωστε τα XPAND στηριζόμενα στη

ποικιλία της γεωμετρίας τους, συμβάλουν στη μετατροπή απλών σχεδίων και αρχικών ιδεών, σε αξιοσημείωτες και αποτελεσματικές κατασκευές που εντυπωσιάζουν.


HIGHER THAN THE EXPECTATIONS

“Buildings should serve people, not the other way around.” John Portman

etem.com

tel: 210 489 8605

info@etem.gr


Ειδήσεις EUROPA

Πολυεπίπεδη διαφημιστική προβολή το πρώτο τετράμηνο του έτους! Με το πέρας Απριλίου ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα προβολής της EUROPA σε όλα τα μέσα μαζικής επικοινωνίας της επικράτειας. Το πλήρες διαφημιστικό πρόγραμμα περιελάμβανε καμπάνιες σε ραδιόφωνο, κινηματογράφο και τηλεόραση, από το Δεκέμβριο του 2019, μέχρι και τα τέλη Απριλίου του 2020. Το τηλεοπτικό spot «EUROPA Μια Για Πάντα!», αναδεικνύοντας περήφανα ελληνικά τοπία και αληθινούς ανθρώπους, προβλήθηκε από όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς Πανελλαδικής εμβέλειας και προέβαλε τις «μεγάλες αξίες που κρατάνε για πάντα», αγγίζοντας για ακόμα μια χρονιά το κοινό αίσθημα! Η τηλεοπτική προβολή κατά το μήνα Απρίλιο ενίσχυσε και ανέδειξε την υπεύθυνη και αξιέπαινη στάση των Ελλήνων όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας του κορωνοϊού και είχε ως στόχο να συνδέσει τις μεγάλες αξίες που χαρακτηρίζουν τους Έλληνες, με αυτές που διαχρονικά σηματοδοτούν και την ίδια την EUROPA. Παράλληλα, η EUROPA πρόβαλε το spot των ελληνικών αξιών και στη μεγάλη οθόνη! Από τον Ιανουάριο μέχρι και τα μέσα Μαρτίου του 2020 (όπου επιβλήθηκε το κλείσιμο των κινηματογράφων λόγω κορωνοϊού) το spot «έπαιξε» σε όλες τις μεγάλες κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας. Τέλος, η επιτυχημένη ραδιοφωνική καμπάνια «EUROPA Γίναμε!» από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Μάρτιο 2020, αφορούσε στη μεγάλη προσφορά χρωμάτων της EUROPA και κάλυψε το σύνολο της

επικράτειας και όλους τους μεγάλους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της επαρχίας. Οι ενέργειες μαζικής επικοινωνίας πλαισιώθηκαν από πληθώρα ενεργειών σε επίπεδο ηλεκτρονικής προβολής, τόσο στα social media και τις ιστοσελίδες της εταιρείας, όσο και σε επιλεγμένα ηλεκτρονικά μέσα. Έμφαση δόθηκε στη μεγάλη προσφορά χρωμάτων, στα νέα θερμομονωτικά συστήματα EUROPA αλλά και στο μεγάλο στρατηγικό πρόγραμμα ενεργειών εταιρικής κοινωνικής ευθύνης (ΕΚΕ) που πραγματοποιεί η εταιρεία κάθε χρόνο. Πάντα στο πλευρό των κατασκευαστών, η EUROPA συνεχίζει σταθερά να στηρίζει και να επενδύει στο brand που την έφερε στην κορυφή, με σταθερό σεβασμό στις ανάγκες και τις ευαισθησίες της κοινωνίας!

Ανούς Τζιρακιάν

Στόχος στην EEA η ανάδειξη των πλεονεκτημάτων του αλουμινίου Κατά την 34η Γενική Συνέλευση των μελών της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου (ΕΕΑ) ολοκληρώθηκαν οι εκλογές ανάδειξης νέου Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) για τη διετία 2020-2022. Στη θέση του Εφόρου του ΔΣ εκλέχθηκε η Αντιπρόεδρος και Δ/νουσα Σύμβουλος της EUROPA PROFIL ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ Α.Β.Ε., Ανούς Τζιρακιάν. Η κα Τζιρακιάν, δήλωσε σχετικά για την εκλογή της στο ΔΣ του κορυφαίου οργάνου του κλάδου: «Η Ελληνική Ένωση Αλουμινίου (ΕΕΑ) αποτελεί το σημαντικότερο και μακροβιότερο θεσμό του κλάδου αλουμινίου, τον οποίο έχουν υπηρετήσει με ήθος και ευθύνη όλα αυτά τα χρόνια, πολύ σημαντικές προσωπικότητες του χώρου. Η Ένωση έχει δυνατότητες να αναδιαμορφώσει τα δεδομένα του σήμερα και να ανοίξει νέους δρόμους για τον κλάδο μας με εξωστρέφεια, καινοτομίες και διάθεση συνεργασίας όλων των φορέων, αλλά και των ίδιων των επιχειρήσεων. Το αλουμίνιο παρουσιάζει πληθώρα εφαρμογών και πλεονεκτημάτων έναντι όλων των άλλων υλικών, τα οποία δεν έχουν αναδειχθεί επαρκώς, και αυτό θα είναι ο προσωπικός μου στόχος και η συμβολή μου στο νέο ΔΣ της Ένωσης». Η Αντιπρόεδρος και Δ/νουσα Σύμβουλος της EUROPA και νέα Έφορος της ΕΕΑ, Ανούς Τζιρακιάν

alu FIND.GR 14

Ιούνιος 2020

Η ΝΕΑ πλατφόρμα αναζήτησης προμηθευτών & κατασκευαστών αλουμινίου


Η

ΑΚ

Ι ΚΥΡ

14 8 COLOR 4 6 26 DAYS 2 1 9 10 1 5 97 12 15 16 1 4 24 1 18 9 Π ΕΜ

1

Π

Α ΕΡ ΥΤ

ΔΕΥΤΕΡΑ

ΠΕ

3

ΜΠ

ΤΗ

ΠΕ

ΑΤΟ

ΚΕΥΗ

ΠΑΡΑΣ

ΕΥΗ

Κ ΡΑΣ ΠΑ

ΜΠ

Η ΤΡΙΤ

ΣΑΒΒ

ΤΗ

ΤΗ ΤΕΤΑΡ

ΤΡΙ

25

ΤΗ

ΔΕ

ΤΗ

ΤΡΙΤΗ

ΤΕΤΑ Ρ

ΤΗ

ΚΥ Ρ

ΙΑΚ

Η

ΠΑΡΑ

ΤΗ

ΤΕΤΑ Ρ

ΤΗ

ΠΑ

ΡΑ Σ

ΚΕ

ΥΗ

ΣΑ

ΤΡ

Η ΙΤ

23

20

ΒΒ

ΠΕΜΠΤΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΑΤ Ο

17

Ο ΒΑΤ

Ρ ΤΑ ΤΕ

Τ

ΣΑΒ

ΣΚΕΥΗ

Η ΡΙΤ

ΤΕΡ Α

13

ΔΕΥ

Ο ΑΤ

ΡΑ

Σ

Η

ΣΚ

ΙΑΚ

Β ΑΒ

Α

21

Π

Ρ ΚΥ

25 26 27 30 2 8 4 Γίνε εσύ ο 31 πρωταγωνιστής 1 2 με τα υπερανθεκτικά 22 χρώματα STRUCTURAL ΠΕΜΠΤΗ

ΕΥ

Η

ΤΡΙ

ΤΗ

ΚΥΡ Ι

ΑΚ

Η

ΠΤΗ

ΠΕΜ

ΤΕΤΑΡΤ Η

ΕΡΑ ΔΕΥΤ

ΤΗ

ΤΡΙ

3

ΤΕΤΑ Ρ

ΤΗ

ΔΕΥ

ΤΕΡΑ

11 ΠΕ

ΜΠ

Το πρόγραμμα ALUMINCO COLOR DAYS έχει ισχύ από 1/4/2020 έως και 30/9/2020

www.aluminco.com

KTX ALUMINIUM COLOR DAYS.indd 1

ΤΗ

ΤΕ ΡΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ

29

ΕΥΗ

Κ ΡΑΣ ΠΑ

5

8

16 χρώματα SMART σε SUPER ειδικές τιμές.

9 10 ΤΕΤΑ Ρ

ΕΥ

Ανακαλύψτε πλεονεκτήματα με διπλό όφελος για εσάς και τους πελάτες σας!

Η

ΤΡΙΤ

Δ

μόνο από την ALUMINCO!

ΤΗ

alumincosystems

26/6/2020 3:21:47 µµ


Ειδήσεις ALUMINCO

Καταλύτης εξωστρέφειας η παράγωγη ποιοτικών και καινοτόμων προϊόντων Με τη διαρκώς αυξανόμενη παγκοσμιοποίηση και με τον συνεχώς αυξανόμενο ανταγωνισμό, η κατάκτηση των διεθνών αγορών επιτάσσει ποιοτικά προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας. Η ALUMINCO έχοντας κατανοήσει την αξία του ποιοτικού προϊόντος, επιδιώκει συστηματικά να καθιερώσει τα προϊόντα της ως παγκόσμια brands, με διαχρονικές αξίες, αναγνώριση, καταξίωση και φήμη, αξιοποιώντας τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της χώρας. Σε αυτό το πλαίσιο και ως κορυφαία ευρωπαϊκή εταιρεία στον κλάδο του αλουμινίου είναι πρωταρχικής σπουδαιότητας η πιστοποιημένη παραγωγή σύμφωνα με τους αυστηρούς ευρωπαϊκούς και διεθνείς κανόνες. Διαθέτοντας όλα τα πιστοποιητικά ενός σύγχρονου εργοστασίου που αφορούν διεργασίες παραγωγής, συστήματα διαχείρισης και ποιοτικού ελέγχου των προϊόντων, η ALUMINCO προσπαθεί συνεχώς να βελτιώνει κάθε πτυχή της παραγωγικής διαδικασίας και της αλυσίδας εφοδιασμού, πάντα με στόχο την ικανοποίηση των πελατών. Η ποιότητα αλλά και ο σεβασμός στο περιβάλλον, καθώς και η υγεία και η ασφάλεια στον χώρο εργασίας, είναι θεμελιώδεις προτεραιότητες στην ALUMINCO. Η ALUMINCO είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9001, 14001, 15088, 1090-1, H & S 18001 και QUALICOAT SEASIDE CLASS. • ISO 9001 QUALITY MANAGEMENT SYSTEM

• ISO 14001 ENVIRONMENTAL MANAGEMENT SYSTEM • ISO 15088 FACTORY PRODUCTION CONTROL • ISO 1090-1 FACTORY PRODUCTION CONTROL • OHSAS 18001 MANAGEMENT SYSTEM FOR HEALTH AND

SAFETY AT WORK • QUALICOAT POWDER COATING CERTIFICATION FOR

ALUMINIUM PROFILES

ΕΤΕΜ

Άλλη μια μεγάλη συνεργασία για την καταξιωμένη διέλαση Παρά τις δοκιμασίες που αντιμετωπίζει η αγορά μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ΕΤΕΜ συνεχίζει την επιτυχημένη της πορεία, συνάπτοντας νέες μεγάλες συμφωνίες. Σε συνεργασία με έναν από τους γνωστότερους κατασκευαστές της ελληνικής αγοράς, ECO FRAME Τ. ΚΕΧΑΓΙΔΗΣ & ΣΙΑ, η ΕΤΕΜ θα πραγματοποιήσει την ανακατασκευή και ανακαίνιση 130 πρατηρίων βενζίνης στην ελληνική επικράτεια. Στο μεγάλο αυτό έργο, θα χρησιμοποιηθούν τα συστήματα υαλοπετασμάτων Ε85 και τα συστήματα πορτών αλουμινίου E2004 και E1000. Συνδυάζοντας λειτουργικότητα, αισθητική και εξαιρετική αντοχή στον χρόνο, τα συστήματα της ΕΤΕΜ αποτελούν την καλύτερη λύση για τις ανάγκες του έργου. Η επιλογή της ΕΤΕΜ για το έργο αυτό φυσικά δεν είναι τυχαία. Η μακρόχρονη, επιτυχημένη πορεία στον χώρο του αλουμινίου, η υψηλή κατάρτιση και τεχνογνωσία, η εξαιρετική υποστήριξη καθ’ όλη

τη διάρκεια του έργου, καθώς και η άριστη ποιότητα των συστημάτων, καθιστούν την ΕΤΕΜ κορυφαία επιλογή για την κατασκευή έργων μεγάλου βεληνεκούς και την επίτευξη των πιο δύσκολων στόχων.

alu FIND.GR 16

Ιούνιος 2020

Η ΝΕΑ πλατφόρμα αναζήτησης προμηθευτών & κατασκευαστών αλουμινίου


Ας µιλήσουµε για πόρτες εισόδου ...

UD=0,82 Door System

RC 2 UD=0,88

Door System

Pivot Door System

Κορυφαίες, πιστοποιηµένες επιδόσεις. Αξιοπιστία και γνώση. Όταν πρέπει να μιλήσουμε για πόρτες εισόδου, υπάρχει μια επιλογή: ΤΕΧΝΗ. Η μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής εξωτερικών πορτών αλουμινίου με εδραιωμένη παρουσία σε 25 χώρες, στις πιο απαιτητικές αγορές της Ευρώπης, Ασίας και Αμερικής. Ποιότητα και τεχνολογική υπεροχή που πιστοποιούνται από διεθνώς αναγνωρισμένα ινστιτούτα. Πιστοποίηση CE και εφαρμογή FPC και ISO 9001 στη διαδικασία παραγωγής που διασφαλίζουν σταθερά υψηλή ποιότητα. Συνεχείς καινοτομίες που καθιερώνουν νέα πρότυπα στην αγορά. Όταν λοιπόν πρέπει να μιλήσουμε σοβαρά για εξώπορτα, τότε υπάρχει μια επιλογή: ΤΕΧΝΗ.

RC 2

UD=0,76 RC 3

TEHNI Door Configurator

Παρουσία

H πρωτοποριακή on-line εφαρμογή της ΤΕΧΝΗ !!! Σχεδιάστε, επιλέξτε χρώμα, εξαρτήματα, τζάμια και δείτε έτοιμη την πόρτα σας. Κοστολόγηση με ένα κλικ !!!

Με πιστοποίηση CE

The door specialists www. tehni.eu


Ειδήσεις

ALUMIL

Δωρεά του καινοτόμου συστήματος decking “Woodee” για την Παραλία Θεσσαλονίκης Η ALUMIL προχώρησε σε δωρεά και εγκατάσταση του προηγμένου συστήματος decking “Woodee”, μετά από τη θετική ανταπόκριση του Δήμου Θεσσαλονίκης στην πρωτοβουλία της εταιρείας. Το καινοτόμο σύστημα τοποθετήθηκε στην Παραλία Θεσσαλονίκης, στη θέση του υφιστάμενου ξύλινου deck που έχει πλέον φθαρεί. Συγκεκριμένα, το ύψος της δωρεάς ανέρχεται στα 30.000 ευρώ και εκτός από το κόστος των υλικών, πρόκειται να καλυφτούν όλα τα έξοδα τοποθέτησης για μία επιφάνεια κατά μήκος της Παραλίας με μήκος περίπου 100 μ. Το προϊόν “Woodee” αποτελεί ένα σύστημα δαπέδων τύπου decking, το οποίο συνδυάζει την πολύ υψηλή ανθεκτικότητα με την αισθητική του ξύλου. Αποτελείται από υψηλής ποιότητας συνθετικό ξύλο (60% παρθένα ξυλεία) και ενσωματώνει πολλαπλά

πλεονεκτήματα εκ των οποίων το βασικότερο είναι η εξαιρετική του ανθεκτικότητα. Διαθέτοντας εντυπωσιακή αντοχή απέναντι σε όλες τις καιρικές συνθήκες (παγετός, βροχή, UV ακτινοβολία), την αλμυρότητα και τα παράσιτα που αλλοιώνουν το ξύλο (έντομα, μύκητες, σαράκι), αποτελεί μία πολύ αξιόπιστη λύση για την Παραλία Θεσσαλονίκης, προσφέροντας εξαιρετικά μεγάλη αντοχή στον χρόνο και παράλληλα υψηλή αισθητική. Επιπλέον, το προϊόν διασφαλίζει την πολύ υψηλή ασφάλεια, καθότι είναι μη ολισθηρό και αποκλείει την εμφάνιση ακίδων ή βιδών με το πέρασμα του χρόνου. Αποτέλεσμα της υψηλής ανθεκτικότητας του “Woodee” είναι το γεγονός ότι χρειάζεται ελάχιστη συντήρηση, χωρίς να απαιτεί κάποια ιδιαίτερη φροντίδα (όπως βάψιμο, λάδωμα και στεγάνωση), παρέχοντας πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής σε σχέση με τη σκληρή ξυλεία. Συνεπώς, με το κόστος συντήρησης του προϊόντος να είναι σχεδόν μηδενικό, διασφαλίζεται ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν θα χρειαστεί μελλοντικά να προβεί σε σημαντικά έξοδα συντήρησης, γεγονός που το καθιστά μία εξαιρετική επιλογή για την Παραλία Θεσσαλονίκης.

METAL PLUS

Δυναμική ανάπτυξη στον χώρο του ποιοτικού έτοιμου κουφώματος Η METAL PLUS, με πίστη, αποφασιστικότητα και όραμα για δουλειά, έχει καταφέρει να εδραιωθεί ως ένα από τα ποιοτικότερα ονόματα στον χώρο του έτοιμου κουφώματος, κερδίζοντας συνεχώς έδαφος στη εγχώρια αγορά. Στην πρότυπη κατασκευαστική επιχείρηση του Δημήτρη Κωνσταντινίδη παράγεται έτοιμο κούφωμα υψηλών προδιαγραφών για τον επαγγελματία που πληροί τις αυστηρότερες απαιτήσεις. Παράλληλα η εταιρεία είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεση του πελάτη για την άμεση επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος αντιμετωπίζει αυτός με την παραγγελία του. Τα παραγόμενα προϊόντα διαθέτουν κορυφαία ποιότητα, αποτέλεσμα τόσο του υπερσύγχρονου εξοπλισμού όσο και της υψηλής τεχνογνωσίας της εταιρείας στον χώρο του έτοιμου κουφώματος. Επιπρόσθετα ιδιαίτερη βαρύτητα δίδεται στο κομμάτι της συσκευασίας ώστε να διασφαλίζεται ότι τα παραδοτέα προϊόντα φτάνουν στον προορισμό τους χωρίς ανεπιθύμητες φθορές. Στοχεύοντας σταθερά στη συνεχή βελτίωση του παραγόμενου 18

Ιούνιος 2020

προϊόντος, η METAL PLUS δεν παύει να επενδύει σε τεχνολογίες που τις επιτρέπουν να ανεβάζει τον πήχη σε επίπεδο ποιοτικών προδιαγραφών. Με εμπιστοσύνη στο προϊόν της που πληροί τις αυστηρότερες προδιαγραφές, η METAL PLUS είναι ιδανική επιλογή για τον επαγγελματία που επιθυμεί να προμηθευτεί έτοιμο, ποιοτικό κούφωμα από μία επιχείρηση που θα είναι πάντα δίπλα του.


ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ - ΣΙΔΗΡΟΥ & PVC

aluminium magazine

Οι κορυφαίες εταιρίες στον χώρο των μηχανημάτων αλουμινίου, κάτω από την ίδια ομπρέλα.

Υπάρχει λόγος εσύ να είσαι απ’ έξω ακάλυπτος; ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ - ΣΙΔΗΡΟΥ & PVC

Κεντρικό: ∆αιδάλου 42 & Άργους, 173 42 Αγ. ∆ημήτριος, (έναντι γηπέδου), Αθήνα, Τηλ.: 210/98.33.055, 210/98.33.279, Fax: 210/9827535 e-mail: info@pagalos.gr www.pagalos.gr


Ειδήσεις ELVIAL

Συνεχίζει κοντά στην κοινωνία Τη συμμετοχή της ELVIAL στην προσπάθεια για την καταπολέμηση του COVID 19 διαδέχονται εκδηλώσεις, απονομής επαίνων και ευχαριστιών εκ μέρους της πολιτείας. Σειρά είχε αυτή τη φορά το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ. Στη σεμνή εκδήλωση που έγινε για λόγους ασφαλείας, στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου, την αντιπροσωπεία στελεχών της καταξιωμένης διέλασης με επικεφαλής τον Δ/ντή Εργοστασίου Παύλο Βαγιωνά, υποδέχθηκαν ο Διοικητής του νοσοκομείου Παναγιώτης Παντελιάδης, οι Δ/ντές των μονάδων Εντατικής Θεραπείας Ελένη Γκέκα και Λοιμώξεων καθηγητής Σίμος Μεταλλίδης και άλλοι σπουδαίοι γιατροί που έδωσαν τη μάχη κατά της πανδημίας. Ο κ. Παντελιάδης ευχαρίστησε την Ελληνική Βιομηχανία Αλουμινίου ELVIAL για την πολύ σημαντική προσφορά σε πρόσθετο νοσοκομειακό εξοπλισμό (αναπνευστήρες), ενώ στις δηλώσεις του τόνισε πως η χρησιμότητα της δωρεάς δεν εξαντλείται μόνο στην καταπολέμηση του ιού, αλλά και στη συνέχεια αφού είναι μέσον

απαραίτητο για την αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών που δυστυχώς είναι πάρα πολλά. Από την πλευρά του ο κ. Βαγιωνάς δήλωσε πως η προσφορά και συμμετοχή της ELVIAL στην ελληνική κοινωνία είναι μια πάγια τακτική που εμπνέεται από τους δημιουργούς της εταιρείας, που είναι η οικογένεια του Δημήτρη Τζίκα, και η οποία μεταγγίζεται στα στελέχη της, και σε όλες τις δράσεις της εταιρείας.

ALUMIL

Εντυπωσιάζει το νέο εταιρικό βίντεο! Εδώ και 30 χρόνια, η ALUMIL εξελίσσεται και θέτει τον πήχη όλο και ψηλότερα, με έναν βασικό στόχο. Να βελτιώνει την ποιότητα της ζωής των ανθρώπων. Η καινοτομία μέσα από την έρευνα και την ανάπτυξη είναι οι βασικοί οδηγοί της εταιρείας στη μέχρι τώρα 30ετή πορεία της. Ως μια από τις κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο, με υπερσύγχρονες γραμμές παραγωγής, τα προϊόντα της ταξιδεύουν και τοποθετούνται σε εμβληματικά έργα διεθνώς, σε περισσότερες από 60 χώρες. Από το χυτήριο ως τις επιφανειακές διεργασίες, οι άνθρωποι της ALUMIL ελέγχουν κάθε στάδιο της παραγωγής και επιδιώκουν πάντα την τελειότητα, ώστε οι πελάτες της να λαμβάνουν προϊόντα υψηλής αισθητικής και προηγμένης τεχνολογίας. Η σταθερή υπόσχεση της ALUMIL είναι η δημιουργία κορυφαίων

αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου, με επίκεντρο τον άνθρωπο και την αειφορία. Μπορείτε να δείτε το νέο εταιρικό βίντεο της ALUMIL στη δ/νση: https://youtu.be/DvsM0a0a7hY

ΑΦΟΙ ΚΟΤΣΑΡΙΔΑ

Διαρκές ΣΤΟΚ οι παλιές σειρές ΠΡΟΦΙΛ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΑΤ 219 Εξυπηρετούμε και εμπόρους σε όλη την Ελλάδα ΑΤ 150 ΑΤ 700

Διαθέτουμε επίσης: • Προφίλ αλουμινίου σε καρέ, λάμες, γωνιές • Πλαστικά ρολά συρομένων (γαλονάκι)

Λάτα 5, Περιστέρι, τηλ. 210.5734.661, fax 210.5744592 e-mail: info@profil-alouminiou-at.gr • www.profil-alouminiou-at.gr 22

Ιούνιος 2020


Ειδήσεις ΠΑΓΚΑΛΟΣ Α.Ε.

Εγκατάσταση του σύγχρονου κέντρου PHANTOMATIC M3 σε επιχείρηση των Αθηνών Άλλος ένας μεγάλος σύγχρονος εξοπλισμός πραγματοποιήθηκε από την ΠΑΓΚΑΛΟΣ Α.Ε. στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην εταιρεία του κ. Λαδόπουλου. Στους παραγωγικούς χώρους της εταιρείας εγκαταστάθηκε το προηγμένο κέντρο επεξεργασίας CNC PHANTOMATIC M3 της EMMEGI GROUP. Η εταιρεία του κ. Λαδόπουλου εμπιστεύτηκε την τεχνογνωσία, καθώς επίσης και την τεχνική υποστήριξη της ΠΑΓΚΑΛΟΣ Α.Ε. και την επέλεξε για την απόκτηση του προηγμένου μηχανήματος κατεργασίας του καταξιωμένου ιταλικού οίκου. Το PHANTOMATIC M3 είναι ένα κέντρο επεξεργασίας CNC, με 3 ελεγχόμενους

άξονες. Η κεφαλή έχει τρεις σταθερές θέσεις που επιτρέπουν την κατεργασία σε τρεις πλευρές του κομματιού. Είναι σχεδιασμένο για ράβδους ή κομμάτια αλουμινίου, PVC, ελαφρά κράματα ή ατσάλι μέχρι και 2 χιλ. και φέρει αυτόματη αποθήκη τεσσάρων θέσεων, ενώ προαιρετικά μπορεί να μπει και μία δεύτερη. Η εταιρεία ΠΑΓΚΑΛΟΣ Α.Ε. αποκλειστικός αντιπρόσωπος της EMMEGI GROUP για όλη την Ελλάδα ευχαρίστησε την εταιρεία του κ. Λαδόπουλου για την εμπιστοσύνη, την προτίμηση και την άψογη συνεργασία. Από την πλευρά της δεσμεύτηκε -όπως άλλωστε κάνει όλα αυτά τα χρόνια- ότι θα βρίσκεται δίπλα σε όλους αυτούς

που την εμπιστεύτηκαν ή πρόκειται να την εμπιστευτούν στο μέλλον, με απόλυτη συνέπεια, σοβαρότητα και τεχνογνωσία - το τρίπτυχο της επιτυχίας της.

ETEM

Τα υψηλών προδιαγραφών αρχιτεκτονικά συστήματά της τώρα και στο River West! Οσονούπω αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες επέκτασης του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου των Δυτικών Προαστίων, River West, μετά από την απόκτηση της απαιτούμενης αδειοδότησης. Το σχέδιο προβλέπει την κατασκευή ενός διώρουφου συγκροτήματος για εμπορικά καταστήματα, χώρους αναψυχής, αλλά και τη δημιουργία 174 νέων θέσεων στάθμευσης. Η ΕΤΕΜ, για άλλη μια φορά, θα συνδράμει ενεργά στην κατασκευή ενός μεγάλου και φιλόδοξου έργου, προσφέροντας άριστη τεχνογνωσία και ειδίκευση, μαζί με τα εξαιρετικά αρχιτεκτονικά συστήματα, που έχουν σχεδιαστεί για να ικανοποιούν ακόμα και τις πιο δύσκολες και υψηλές απαιτήσεις. Στην κατασκευή των νέων χώρων εμπορικών καταστημάτων και εστίασης θα χρησι-

μοποιηθούν τα συστήματα υαλοπετασμάτων Ε85, τα ανοιγόμενα συστήματα Ε45, καθώς και τα βέλτιστα συστήματα αεριζόμενων προσόψεων Bravo από σύνθετα υλικά αλουμινίου (etalbond®) και μεταλλικά φύλλα. Δεν είναι τυχαίο που για άλλη μια φορά τα αρχιτεκτονικά συστήματα της ΕΤΕΜ πρωταγωνιστούν στον σχεδιασμό και την κατασκευή μεγάλων και σημαντικών έργων στη χώρα μας, αλλά και στο εξωτερικό. Η άριστη

ποιότητα των συστημάτων, με μεγάλη αντοχή και εξαιρετική αισθητική, η υψηλή τεχνογνωσία και οι διαρκείς επενδύσεις στην ειδίκευση του προσωπικού και την ανάπτυξη νέων προϊόντων επαναστατικής τεχνολογίας καθιστούν την ΕΤΕΜ πρωτοπόρο εταιρεία στον κατασκευαστικό κλάδο με μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό της.

Από το 1997 η πιο αξιόπιστη online ενημέρωση για τον κλάδο

Το απόλυτο portal για το αλουμίνιο

24

Ιούνιος 2020

Εκµεταλλευτείτε και εσείς τις δυνατότητες που σας προσφέρει! www.alunet.gr


Κεντρικά Γραφεία - Εργοστάσιο Ιωνία Θεσσαλονίκης

Υποκατάστηµα Αθηνών ∆ράκοντος 89 & Κηφισού, Αθήνα

T

T

F E

2310 780352 2310 784519 2310 783764 info@panidis-sa.com

F E

210 5155430 210 5155439 210 5155434 athina@panidis-sa.com

Μηχανισµός Pivot MPH-300 Εξελιγµένο σύστηµα µηχανισµού PIVOT • Αντοχή σε φορτίο µέχρι 500 κιλά • ∆υνατότητα τοποθέτησης σε εσωτερικές και εξωτερικές πόρτες µεγάλων διαστάσεων

W W W. PA N I D IS -S A .CO M


Ειδήσεις

ENERGY LINE

«Γίνε ο ηγέτης που θέλεις να θαυμάζεις!» το μήνυμα του επιτυχημένου webinar Μεγάλη συμμετοχή από διάφορες επαγγελματικές κατηγορίες και πολλή συζήτηση, χαρακτήρισαν το διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Coaching & Ενδυναμωτική Ηγεσία - Βέλτιστες Πρακτικές για το Παρόν και το Μέλλον» που πραγματοποιήθηκε, με εισηγήτρια την Ειρήνη Νικολαΐδου, PCC, CMC Professional Certified Coach. Το webinar ήταν προσφορά της ENERGY LINE, της NEOKEM

και της MOVING MINDS, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας και εντάσσεται σε μια σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων. Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε ο οργανωτής και συντονιστής του σεμιναρίου Σωκράτης Ξανθόπουλος, Δ/ντής Ανάπτυξης ENERGY LINE, ο οποίος αναφέρθηκε στις ανάγκες που καλύπτει η διοργάνωση των webinars, που είναι η επιθυμία όλων μας για ποιοτική επικοινωνία, συνεργασία και επιμόρφωση, η ανταλλαγή ιδεών και προβληματισμών, η παροχή διεξόδων, αλλά κυρίως η ανάγκη να εμπνεύσουμε αισιοδοξία για το μέλλον. Για άλλη μια φορά «είμαστε μακριά, αλλά είμαστε μαζί», είπε ο Νίκος Βλαχάκης, Δ/νων Σύμβουλος της ΝΕΟΚΕΜ, ο οποίος είχε την επιμέλεια της θεματολογίας. Αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους, είπε δυο λόγια για την Ειρήνη Νικολαΐδου και τη μακροχρόνια συνεργασία μαζί της και στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στην ομιλήτρια. Με την ευχή να βγούμε όλοι πιο ενδυναμωμένοι και να πάρουμε απάντηση σε αυτό που θα θέλαμε να μπορούμε να απαντήσουμε

στον εαυτό μας μετά το τέλος του group coaching, ξεκίνησε την παρουσίαση η Ειρήνη Νικολαΐδου, PCC, CMC, Professional Certified Coach PCC και Mentor-Coach από τον ICF, Certified mBIT Executive & Team Coach, ΗRM Change Strategist και Corporate Facilitator. Το Coaching και Ενδυναμωτική Ηγεσία είναι μεθοδολογίες που έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο, εστιάζουν στη μάθηση και μεταβιβάζουν την υπευθυνότητα στους ανθρώπους των ομάδων. Όλοι στην ομάδα έχουν τον ρόλο τους και ο ηγέτης είναι ο εμπνευστής και ενδυναμωτής των ανθρώπων γύρω του και προσπαθεί να ξεκλειδώσει τα φυσικά τους πλεονεκτήματα και να απελευθερώσει την επινοητικότητά τους. Τα polls κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, κέντρισαν το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων και βοήθησαν στην εστίαση των θεμάτων που αναλύθηκαν. Η συζήτηση που ακολούθησε έδωσε την ευκαιρία για περαιτέρω ανάλυση και έδωσε απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα των συμμετεχόντων, οι οποίοι άφησαν στο chat πολύ θετικά σχόλια, φεύγοντας από τη συνάντηση πλήρως ικανοποιημένοι και ζητώντας ανανέωση του ραντεβού.

ALUMINCO

Νέα πιστοποίηση για το κορυφαίο σύστημα γυάλινου καγκέλου Crystalline Η κορυφαία, πολυβραβευμένη σειρά Crystalline της ALUMINCO δεν αποτελεί απλά μια δημιουργία-φαινόμενο στην κατηγορία του γυάλινου κάγκελου αλλά χαρίζει μια έμφυτη και συναρπαστική αποτελεσματικότητα που κανένα άλλο κάγκελο δεν μπορεί να ακολουθήσει. Δημιουργεί νέα πρότυπα απόδοσης, χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα. Σε κακομαθαίνει με τη διαφάνεια, τις πολλαπλές εκδόσεις και την προηγμένη ασφάλεια που προσφέρει. Η τελευταία σχεδιαστική πρόταση της σειράς Crystalline, το Slim Line, έχει καταφέρει μέσα σε λίγους μόνο μήνες να κερδίσει την εμπιστοσύνη επαγγελματιών και χρηστών, όντας ιδανικό για ιδιωτικές κατοικίες και επαγγελματικά κτίρια. Η Slim σχεδίαση το καθιστά γοητευτικό. Όμως η κατασκευαστική υπεροχή και η κορυφαία σχέση ποιότητας και τιμής, δίνουν στο Slim line τον τίτλο του «ακαταμάχητου». Ένα σύστημα Crystalline για τις ανάγκες του τελικού χρήστη και τα «θέλω» του επαγγελματία. Προσφάτως η πλευρική του έκδοση, το Slim Line Side Mount 26

Ιούνιος 2020

πέρασε με απόλυτη επιτυχία τις εργαστηριακές μετρήσεις του γερμανικού ινστιτούτου ift Rosenheim, καταφέρνοντας να διευρύνει το χαρτοφυλάκιο των επιδόσεων του, με ακόμα μια σημαντική πιστοποίηση. Slim Line Side Mount Κατηγορία Public 1KN/m NFP-01-013.


ο είναι ς α σ τόχος ς πελάτης. σ ο ν ο Ότα τημέν σ ι ρ α ευχ τία με σ ι π ο ι ξ αι η α ραδόσεις. ν ί ε ή πιλογ ταθερές πα ε η ν σ Ότα φαλή σ α ν η αντά τ ντων σας. ν υ σ α νέπει των προϊό υ σ η Όταν μεταφορά

ςσ

ι μα ο μ ό ρ

ιδ

ο Τότε

!!

ουν ν ί λ κ υγ

ίο

ουμιν

λ ωμα α φ ύ ο οκ Έτοιμ PLUS. L META

ην

από τ

PVC υ και

ελο

αμόγ χ ο τ ουμε φ ά ρ γ Υπο σας! η τ ά λ ε του π λλάδα α Ε ε μ υ Μένο υμε Ελλάδ γο Παρά με Ελλάδα υ Εξάγο

Έκθεση & Μονάδα παραγωγής: 2ο χλμ. Σερρών-Νεοχωρίου  Τ.: 23210-76140  F.: 23211-11461  Email: info@metalplus.gr  Website: www.metalplus.gr


Μπείτε σε έναν κόσμο ποιότητας Όταν το πάθος και η έμπνευση του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, συναντά το πνεύμα και την τεχνογνωσία του κατασκευαστή, το αποτέλεσμα είναι οι πόρτες HOB DOORS. Είναι η πόρτα που συνδυάζει το άψογο design, τη υψηλή θερμομόνωση και την απόλυτη ασφάλεια.

ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ

Τεχνολογία

Ασφάλεια

Θερμομόνωση

Στεγάνωση

Ο καινοτόμος σχεδιασμός των πορτών HOB DOORS με την εγγύηση της τεχνολογίας INTERNO, συνδυάζει τον δυναμισμό με την κομψότητα κι επιτρέπει την ενσωμάτωση των πορτών στην όψη του κάθε κτιρίου.

Το σύστημα χρησιμοποιεί ειδικά πολυαμίδια, που ελαχιστοποιούν τα λειτουργικά προβλήματα συστολών και διαστολών των προφίλ και καλύπτει την ανάγκη για θερμομόνωση με εξαιρετικές επιδόσεις.

Αξεσουάρ

Οι πόρτες HOB DOORS εξοπλίζονται με αξεσουάρ που υποστηρίζουν αλλά και αναβαθμίζουν το design τους, δίνοντας ταυτόχρονα ευελιξία και πολλαπλές επιλογές.

Οι πόρτες, ακόμη και στην απλή έκδοσή τους, εξασφαλίζουν υψηλή προστασία και προσφέρουν μέγιστη ασφάλεια, καθώς κατασκευάζονται με κλειδαριές με κλάση προστασίας wk2 & wk3.

Το τριών επιπέδων σύστημα στεγάνωσης με χρήση EPDM ελαστικών, τόσο στην κάσα της πόρτας όσο και στο φύλλο και στο κατωκάσι, εξασφαλίζουν ολοκληρωμένη υδατοστεγάνωση και αεροστεγάνωση.


ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ

AX31

OP54

OP50

ΣΕΙΡΑ OPTIMAL

ΣΕΙΡΑ AXON

AX12

OP46

OP21

OP70

OP45

OP32

OP60

OP55

HOB DOORS 7ο χλμ. Χαλκίδας Μονοδρίου 341 00 Χαλκίδα Τηλ.: 2221.092104 fax: 2221.052667 info@hobdoors.com www.hobdoors.com


Προϊόντα - Επιλογές

DOMUS

Νέα γκάμα πομόλων για ανοιγόμενες πόρτες EURO με αντιμικροβιακή κατεργασία Η DOMUS προσφέρει ένα νέο, καινοτόμο, πρωτοποριακό, ποιοτικό και εγγυημένο ελληνικό προϊόν που ενσωματώνει τεχνολογίες και τεχνικά χαρακτηριστικά κορυφαία στην κατηγορία του. Συγκεκριμένα το νέο πόμολο EURO προσφέρει: • Σύγχρονο ευρωπαϊκό design • Εργονομική χειρολαβή • Στιβαρή συγκράτηση με βίδες άλεν • Ενιαίο σύστημα χειρολαβής - μηχανισμού • Πρόσθετη προστασία ελατηρίου • Ελεγμένο σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ1906 σε 200.000 κύκλους λειτουργίας και Κλάση 3 • Σε 2000Ν (200 κιλά) σε «τράβηγμα»

αντοχή και Κλάση 4 (η Κλάση 4 απαιτεί μίνιμουμ 100 κιλά διπλάσια αντοχή) • Εξολοκλήρου μεταλλικό • Μεγάλη ποικιλία χρωμάτων • Αναστέλλει την ανάπτυξη των βακτηρίων έως 99,9% • 5 πραγματικά χρόνια εγγύηση DOMUS • Εμφανώς επώνυμο προϊόν Τι συμβαίνει ΧΩΡΙΣ την αντιμικροβιακή κατεργασία Τα μικρόβια (μικρός-βίος) ή βακτηρίδια από τη φύση τους ζουν και πεθαίνουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι πολλαπλασιάζονται με πολύ γρήγορους ρυθμούς (εκθετικά). Για παράδειγμα σε ένα πόμολο με

ένα άγγιγμα με το χέρι μας μπορούμε να αφήσουμε περίπου1.500.000 μικρόβια και μέσα σε 24ώρες αυτά πολλαπλασιάζονται και μπορούν να έχουν φτάσει τα περίπου 20.000.000 (τα πρώτα 1.500.000 έχουν πεθάνει). Τι συμβαίνει ΜΕ την αντιμικροβιακή κατεργασία Η αντιμικροβιακή κατεργασία με την τεχνολογία ιόντων αργύρου αναστέλλει κατά 99,9% την ανάπτυξη των μικροβίων, διακόπτοντας την αναπαραγωγή τους, με αποτέλεσμα τα μικρόβια να μην μπορούν να πολλαπλασιαστούν. Η διάρκεια αντιμικροβιακής προστασίας της κατεργασίας αυτής είναι για πάντα, για όλη τη διάρκεια ζωής των προϊόντων και δεν επηρεάζεται από πλυσίματα ή άλλα καθαριστικά επιφανειών. www.domus.gr

Η προώθηση του δίσκου ενεργοποιείται από ένα ζεύγος αξόνων CN, προκειμένου να εξασφαλίζεται η βέλτιστη ρύθμιση της ταχύτητας και η διαδρομή εξόδου του δίσκου. Όλες οι κινήσεις των αξόνων γίνονται πάνω σε οδηγούς και πέδιλα ανακυκλοφορίας των σφαιρών. Το Precision RS διαθέτει άξονες ψηφιακού ελέγχου εξαιρετικής ακρίβειας, για την τοποθέτηση της κινητής κεφαλής, για την κλίση των δύο μονάδων κοπής και για την προώθηση των λεπίδων σε φάση κοπής. Η τοποθέτηση χρησιμοποιεί μια απόλυτη

μαγνητική ταινία, ικανή να διατηρεί στη μνήμη την τοποθέτηση και να αποφεύγει τις λειτουργίες των αξόνων αναφοράς. Ο ψηφιακός έλεγχος όλων των κινήσεων επιτρέπει τη διαχείριση οποιασδήποτε εργασίας από μια κονσόλα ελέγχου αφής εξαιρετικά προηγμένης. Η έκδοση HS (High Speed) προβλέπει έναν άξονα X μεγαλύτερης ταχύτητας και όλα τα απαραίτητα προστατευτικά κατά τις αυτόματες εργασίες ακόμη και χωρίς επίβλεψη. www.pagalos.gr

ΠΑΓΚΑΛΟΣ Α.Ε.

Δισκοπρίονο 5 αξόνων διπλής κεφαλής Το Precision RS της Emmegi που διαθέτει η ΠΑΓΚΑΛΟΣ Α.Ε. είναι ένα δισκοπρίονο διπλής κεφαλής 5 ελεγχόμενων αξόνων αλουμινίου, PVC και ελαφρών κραμάτων, με αυτόματη κίνηση της κινητής κεφαλής και ηλεκτρονικής διαχείρισης όλων των γωνιών από 22° 30’(εσωτερικά) έως 45° (εξωτερικά), με μια ακρίβεια, στο εσωτερικό κάθε βαθμού, 280 θέσεων. Οι δίσκοι από widia των 600 χιλ. μπορούν να προωθηθούν με δύο διαφορετικούς τρόπους. Η τυπική προώθηση βελτιώνει το διάγραμμα κοπής κατακόρυφα, προκειμένου να γίνεται κοπή ψηλών προφίλ πάνω από 450 χιλ. Η ακτινική λειτουργία, αντικείμενο μίας από τις ευρεσιτεχνίες που συνοδεύουν αυτό το μηχάνημα, εκμεταλλεύεται μια πολύ εκτεταμένη διαδρομή που ξεπερνά την κατακόρυφη επιφάνεια αναφοράς και παράγει ένα ευρύ οριζόντιο διάγραμμα. Αυτή η λύση επιτρέπει την κοπή σε 45° προφίλ πλάτους έως 240 χιλ. 30

Ιούνιος 2020


Προϊόντα - Επιλογές ΠΑΓΚΑΛΟΣ Α.Ε.

Κέντρο επεξεργασίας υψηλής παραγωγικότητας TKE 954 Το TKE 954 που διαθέτει στην ελληνική αγορά η εταιρεία ΠΑΓΚΑΛΟΣ Α.Ε. είναι ένα κέντρο επεξεργασίας CNC 4 αξόνων, σχεδιασμένο για διατρήσεις, φρεζάρισμα και σπείρωμα σε οποιαδήποτε γωνία από -90° έως +90° σε ράβδους ή τεμάχια από αλουμίνιο, PVC, ελαφριά κράματα και χάλυβα πάχους μέχρι 2 χιλ. Η καμπίνα ασφαλείας, σχεδιάστηκε για να συνδυάζει την κορυφαία λειτουργικότητα, την προσβασιμότητα, την ηχομόνωση και το φως, με ασφάλεια και εργονομικές απαιτήσεις. Ο χειριστής έχει μεγάλες γυάλινες επιφάνειες για να ελέγξει την εκτέλεση μηχανικής κατεργασίας και εύκολη πρόσβαση κατά τον καθαρισμό και τη συντήρηση. Το εσωτερικό της καμπίνας εξασφαλίζει μεταφορά γρεζιών στο σύστημα συλλογής που είναι διαθέσιμο στη βάση. Το ηλεκτρικό μοτέρ των 8,5 kW είναι σε θέση να εκτελέσει ακόμη και βαριά μηχανική κατεργασία, με εξαιρετικά γρήγορα και ακριβή αποτελέσματα. Η αυτόματη αποθήκη είναι 12 θέσεων, είναι ενσωματωμένη στην κινητή πλατφόρμα και διαθέτει δύο θέσεις για τη συγκράτηση ενός δίσκου διαμέτρου 250 χιλ. και μιας γωνιακής κεφαλής επεξεργασίας. Το TKE 954 της TEKNA περιλαμβάνει δύο διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας: τον πρώτο, σε κατάσταση μονής ζώνης, για την επεξεργασία ολόκληρων ράβδων σε

μία ενιαία περιοχή εργασίας, μήκους έως 7 μ., και τον δεύτερο σε διπλή λειτουργία, για εργασία σε πολλαπλά τεμάχια εργασίας, διαχωρίζοντας στην ουσία το μηχάνημα σε δύο ανεξάρτητες διαφορετικές ζώνες. Στην έκδοση με επιπλέον άξονες H και P, το μηχάνημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε δυναμική διπλή λειτουργία, μια μέθοδο εργασίας που επιτρέπει τη μείωση των χρόνων διακοπής της μηχανής στο ελάχιστο, καθώς επιτρέπει την αυτόματη ρύθμιση των σφιγκτήρων σε ταυτόχρονο χρόνο λειτουργίας, σε σχέση με τις διαδικασίες κατεργασίας ατράκτου στην άλλη ζώνη εργασίας. Το TKE 954 διαθέτει έναν σαρωτή λέιζερ για πιο ακριβή και προηγμένο έλεγχο πρόσβασης στο μηχάνημα, αυξάνοντας την ασφάλεια και τη σχέση χειριστή / μηχανήματος. www.pagalos.gr

CAL

Διπλός σύρτης ασφαλείας COBRA που ασφαλίζει το φύλλο και μισάνοιχτο Η εταιρεία CAL είναι συνώνυμο της καινοτομίας και των πρωτοποριακών «έξυπνων» λύσεων που έρχονται με απλό τρόπο να λύσουν χρόνια κατασκευαστικά προβλήματα. Ο διπλός σύρτης ασφαλείας για ανοιγόμενα πορτοπαράθυρα COBRA είναι άλλο ένα πρωτοποριακό προϊόν της εταιρείας που έχει τη δυνατότητα να ασφαλίσει το φύλλο και μισάνοιχτο, ενώ εμφανίζει μοναδική αντοχή και στην προσπάθεια παραβίασης με λοστό. Το προϊόν είναι εύκολο τόσο στην τοποθέτηση όσο και στη χρήση, αφήνοντας ικανοποιημένους τόσο τον επαγγελματία όσο και τον τελικό καταναλωτή. Διαθέτει πρωτότυπο σχεδιασμό και είναι ιδανικό και για ανοιγόμενα παντζούρια.

38

Ιούνιος 2020

Η στάνταρ συσκευασία περιέχει κιπρί και πλαστικές προσθήκες. Όλα τα πλαστικά μέρη είναι από πολυαμίδιο αδιάβλητο στον χρόνο και τις καιρικές συνθήκες. Το προϊόν διατίθεται και χωρίς κιπρί, με φλάντζα κάλυψης οπών.

www.cal.gr


Ελευθερία σχεδιασμού με το νέο μηχανισμό ALU-JET 10 Με τεχνολογία αιχμής που κάνει το νέο ALU-JET τη λύση που ανταποκρίνεται στις υψηλότερες απαιτήσεις για κουφώματα και προσόψεις κατασκευαστικών έργων. Ο κεντρικός μηχανισμός ALU-JET 10 είναι η βάση για όλα τα ειδικά σχήματα όπως παράλληλα και απλά προβαλλόμενα, οριζόντια και κάθετα περιστρεφόμενα, απλά ανοιγόμενα και συρόμενα. Ασφάλεια με δοκιμασμένη ποιότητα: Ο ALU-JET είναι δοκιμασμένος σύμφωνα με το πρότυπο EN 13126-8 και πιστοποιημένος από το ινστιτούτο ift σύμφωνα με το σχήμα QM 328.

Group of companies gretsch-unitas

Χαρακτηριστικά προϊόντος

■■ Βάρος φύλλου έως 300 kg εφικτό

■■ Για όλους τους τύπους ανοίγματος

■■ Αποδοτικότητα στην τοποθέτηση: - τοποθέτηση γωνίας χωρίς χρήση εργαλείων - μια μόνο συνεχόμενη ντίζα για κάθε πλευρά φύλλου - σταθερό μήκος ντίζας στην πλευρά μεντεσέδων και στην κάτω πλευρά

■■ Ομοιόμορφες οπές διάτρησης ø10mm στην ντίζα ■■ Επιλογή σε επίπεδο αντοχής σε διάρρηξη ■■ Κλειδώματα ασφαλείας για απαιτήσεις ασφάλειας από βασική ως RC3 σύμφωνα με το πρότυπο EN 1627

GU Hellas A.E. Ιωνίας 11 & Ολύμπου 570 09 Καλοχώρι Τηλ. +30 2310 755445 Φαξ +30 2310 753730 www.g-u.com

■■ Ασφάλεια ανάκλισης ενσωματωμένη στη γωνία

Υπεροχή ασφάλειας


Προϊόντα - Επιλογές SHERWIN-WILLIAMS

Πούδρες βαφής με αντιβακτηριδιακές ιδιότητες! H SHERWIN-WILLIAMS διαθέτει χρώματα πούδρας που εμποδίζουν την ανάπτυξη βακτηριδίων στις μεταλλικές επιφάνειες. Η αντιβακτηριδιακή πούδρα περιέχει μια ουσία που αναστέλλει την ανάπτυξη μικροοργανισμών στη βαμμένη επιφάνεια. Πιο συγκεκριμένα, περιέχει ένα προηγμένο ιόν αργύρου, μια τεχνολογία που μειώνει δραματικά την ανάπτυξη επιβλαβών βακτηρίων στην επιφάνεια των βαμμένων με πούδρα μετάλλων. Η τεχνολογία ιόντων αργύρου στις αντιβακτηριακές πούδρες μειώνει την αύξηση βακτηριδίων έως και 99,99%, παρέχοντας μόνιμη προστασία για όλη τη διάρκεια ζωής του προϊόντος. Ο άργυρος είναι μια ουσία που χρησιμοποιείται ευρέως από την αρχαιότητα για την αντιβακτηριδιακή του δραστηριότητα. Σήμερα χρησιμοποιείται σε πολλές βιομηχανίες, όπως απορρυπαντικά, καλλυντικά, υφάσματα, μηχανές αυτόματης πώλησης και χρώματα πούδρας. Οι δοκιμές ανθεκτικότητας έδειξαν ότι η αντιβακτηριδιακή δράση των πουδρών βαφής δεν μειώνεται με το πέρασμα του χρόνου. Ο άργυρος προστίθεται στις πούδρες κατά τη διάρκεια της παραγωγής τους, με αποτέλεσμα να αποτελεί ένα μόνιμο συστατικό της πούδρας και η τεχνολογία των ιόντων αργύρου ενεργεί όσο η βαφή παραμένει στην επιφάνεια του προϊόντος. Όλες οι πούδρες βαφής της SHERWIN-WILLIAMS μπορούν να έχουν αντιβακτηριακές ιδιότητες κατόπιν αιτήματος.

Η χρήση τους είναι ιδανική για μέρη με συνωστισμό που η υγιεινή είναι κρίσιμη όπως Νοσοκομεία, Γυμναστήρια, Παιδικοί σταθμοί και σχολεία, Πάρκα και παιδικές χαρές, Δημόσια κτίρια, Μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος κ.ά. Η παρουσία των ιόντων αργύρου μπορεί να ανιχνευθεί στη βαμμένη επιφάνεια με τη χρήση ενός πρόσθετου παράγοντα και ενός ανιχνευτή λέιζερ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι αντιβακτηριδιακές πούδρες δεν αντικαθιστούν τον καθαρισμό και δεν διαθέτουν αντιική δράση αλλά αποτελούν επιπλέον διασφάλιση της υγιεινής των επιφανειών και προσφέρουν τη μέγιστη αντιβακτηριδιακή προστασία. www.inver.gr

DOMUS

Κλειδαριά 5 σημείων TOPGEAR Η κλειδαριά 5 σημείων TOPGEAR της DOMUS μπορεί να τοποθετηθεί σε κάθε ανοιγόμενο προφίλ αλουμινίου camera europea. Κλειδώνει με δύο πλήρεις περιστροφές στον κύλινδρο. Αποτελείται από την κεντρική κλειδαριά και έναν συνδυασμό από «ρόλλερ» και μανιτάρια για ρύθμιση και ασφάλεια της πόρτας. Η δύναμη στα σημεία κλειδώματος μεγιστοποιείται μέσω του συστήματος χαλύβδινων γραναζιών και οδοντωτών κανόνων. Λόγω των πολλών σημείων κλειδώματος προσφέρει αυξημένη ηχομόνωση, θερμομόνωση και «βεντουζάρισμα» της πόρτας. Το κλειστό σώμα της κεντρικής κλειδαριάς προστατεύει τη σωστή λειτουργία του μηχανισμού. Η κάτω γλώσσα της κεντρικής κλειδαριάς είναι μεγαλύτερη σε διαστάσεις και σε όγκο από αντίστοιχα προϊόντα της αγοράς και εκτείνεται 21,4 χιλ. Στην κεντρική κλειδαριά η άνω γλώσσα είναι ρυθμιζόμενη και μετατρέπεται εύκολα από δεξιά σε αριστερή. Υπερέχει σε ευκολία τοποθέτησης διότι η κάσα της κεντρικής κλειδαριάς είναι μόλις 17,3 χιλ. και αυτό επιτρέπει ελευθερία ρύθμισης στην τοποθέτηση. Η ομαλή λειτουργία κατά το κλείδωμα καθιστά την κίνηση της κλειδαριάς αθόρυβη. Το ύψος της κλειδαριάς είναι 2,25 μ. με δυνατότητα προσαρμογής. Το φινίρισμα του προσώπου και οι γλώσσες είναι χρώμιο. Για το ελεύθερο άνοιγμα σε πόρτα με μεγάλη επισκεψιμότητα, διατίθεται και με μπίλια. Για προφίλ Eurogroove, διατίθεται και κλειδαριά TOPGEAR 5 σημείων με 16 χιλ. πρόσωπο. www.domus.gr

Από το 1997 η πιο αξιόπιστη online ενημέρωση για τον κλάδο

Το απόλυτο portal για το αλουμίνιο 34

Ιούνιος 2020

Εκµεταλλευτείτε και εσείς τις δυνατότητες που σας προσφέρει! www.alunet.gr


THE G R E A T

SL2700 Ανασυρόμενο θερμομονωτικό σύστημα Στενά πλάτη προσόψεων για ανοίγματα μεγάλου μεγέθους

KTX ALUMINIUM SL2700 NEO SALONI.indd All Pages


T W I D E

Το νέο ανασυρόμενο σύστημα υπόσχεται μια ολιστική εμπειρία και απευθύνεται σε όσους αναζητούν ανώτερα επίπεδα αισθητικής, λειτουργικότητας, ασφάλειας και ενεργειακής απόδοσης. Η εκλεπτυσμένη σχεδίαση με τα στενά προφίλ και τους κρυφούς οδηγούς, τα εξαρτήματα υψηλής ποιότητας, η δυνατότητα μεγάλου μεγέθους κατασκευών και η πληθώρα εκδόσεων και τυπολογιών, υπογραμμίζουν την κατασκευαστική ανωτερότητα του συστήματος SL2700 και το κατατάσσουν στα κορυφαία νέας γενιάς ανασυρόμενα συστήματα της αγοράς.

´ Μόλις 43 mm εμφανές αλουμίνιο στο σημείο της επαλληλίας επιτρέπει μεγαλύτερη ορατότητα και ροή φωτός. ´ «Viewless» οδηγός, κρυμμένος εντελώς στο πάτωμα και καλυμμένος με το φινίρισμα του δαπέδου διευκολύνει την πρόσβαση και μετατρέπει το πέρασμα σε σκηνή θεάτρου.

www.aluminco.com

alumincosystems

26/6/2020 10:00:46 πµ


Θέμα εξωφύλλου

Η σημασία του βαφικού συστήματος για το κέλυφος του κτιρίου Η Elval Colour είναι ηγέτιδα εταιρεία στην παραγωγή σύνθετων πάνελ αλουμινίου και βαφικών συστημάτων που ενισχύουν τη βιωσιμότητα των κτιρίων.

Έ

να βιώσιμο κέλυφος κτιρίου οδηγεί σε σημαντική μείωση της κατανάλωσης ενέργειας για θέρμανση, ψύξη και συντήρηση, ενώ παράλληλα συμβάλλει στη βελτίωση της εμφάνισης και της μακροζωίας του κτιρίου. H Elval Colour έχει αναπτύξει μια σειρά προϊόντων, τα οποία είναι βασισμένα στη βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεων των κτιρίων, την αύξηση της βιωσιμότητας των προσόψεων και των στεγών και τη μείωση των επιπτώσεών τους στο περιβάλλον, καθώς η εταιρεία ακολουθεί τη φιλοσοφία της πλήρους ανακύκλωσης των υλικών σε οποιοδήποτε στάδιο παραγωγής και στο τέλος της λειτουργικής τους ζωής. Με περισσότερα από 40 χρόνια εμπειρίας στη βαφή αλουμινίου και την παραγωγή νέων χρωμάτων και υφών, η Elval�������������������������������������������������� ������������������������������������������������� Colour������������������������������������������� προσφέρει αξιόπιστες συμβουλές στις προδιαγραφές και στην επιλογή των αντίστοιχων προϊόντων, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του έργου ή της εφαρμογής που αναλαμβάνει ο αρχιτέκτονας και ο κατασκευαστής. Η εταιρεία με την υψηλή της τεχνογνωσία και πλούσια εμπειρία κατατοπίζει τους συνεργάτες της ώστε να επιλέξουν το κατάλληλο βαφικό σύστημα στις επενδύσεις και προσόψεις κτιρίων. Η επιλογή σωστού βαφικού συστήματος είναι σημαντική για την ανθεκτικότητα, τη λειτουργικότητα και την αισθητική ενός κτιρίου. 38

Ιούνιος 2020


Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, η Elval Colour δημιούργησε μια τέτοια δομή ομάδων πωλήσεων και τεχνικής υποστήριξης, ώστε να είναι σε θέση να συνεργαστεί με τον αρχιτέκτονα, τον κατασκευαστή, τον επενδυτή και να συμβάλει αποτελεσματικά έτσι ώστε όλα τα ενδιαφερόμενα μέλη να κατανοούν τις απαιτήσεις κάθε έργου, μέσω διαδραστικών και δημιουργικών συναντήσεων. Συλλέγοντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, οι ομάδες της εταιρείας είναι σε θέση να προτείνουν τη βέλτιστη λύση. Το προσωπικό της εμπλέκεται σε κάθε στάδιο της διαδικασίας, από την παραγωγή και τον ποιοτικό έλεγχο μέχρι την τελική παράδοση, καθώς είναι έτοιμο να συμβάλει στην πραγματοποίηση οποιουδήποτε αρχιτεκτονικού οράματος. Η Elval Colour διαθέτει ευρεία τεχνική γνώση για την εφαρμογή βαφικών συστημάτων. Όλες της οι διαδικασίες ελέγχου ποιότητας και διεργασιών είναι πιστοποιημένες από διεθνείς οργανισμούς πιστοποίησης.

Τι μπορεί να συμβεί αν το βαφικό σύστημα που έχει επιλεγεί δεν είναι το καταλληλότερο; Σε περίπτωση που οι περιβαλλοντικές συνθήκες παρουσιάζουν υψηλή υγρασία και υπάρχει ταυτόχρονα έντονη βιομηχανική δραστηριότητα στην περιοχή, εάν δεν εφαρμοστεί το κατάλληλο βαφικό σύστημα μπορεί να παρατηρηθούν φαινόμενα αποφλοίωσης. Επιπλέον αν επιλεγεί ένα βαφικό σύστημα, σε περιοχή με υψηλή UV ακτινοβολία και δεν έχει σχεδιαστεί για να είναι ανθεκτικό, το βαφικό σύστημα θα παρουσιάσει κι-

… Η Elval Colour είναι ο ιδανικός σύμβουλος για όσους αναζητούν το κατάλληλο βαφικό σύστημα σε επενδύσεις και προσόψεις κτιρίων…

μωλίαση. Για τον ίδιο λόγο η απόχρωση θα ξεθωριάσει με τον χρόνο.

Οι προηγμένες λύσεις της εταιρείας

Τα προϊόντα της Elval Colour είναι διαθέσιμα με διάφορες λειτουργικές επιστρώσεις. Συνθέτουν έναν ιδανικό συνδυασμό τόσο για εφαρμογές σε νέα έργα όσο και σε ανακαινίσεις κτιρίων και προσόψεων. Τα προϊόντα της εταιρείας, το etalbond®, το ENFTM και το orofe® είναι διαθέσιμα σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων όπου σε συνδυασμό με ειδικές λειτουργικές επιστρώσεις προσδίδουν επιπλέον ιδιότητες στη βαμμένη επιφάνεια και συμβάλουν σημαντικά στον αειφόρο και οικολογικό σχεδιασμό κτιρίων. Η ���������������������������������������������������� Elval����������������������������������������������� ���������������������������������������������� Colour���������������������������������������� εστιάζει στην καινοτομία και στην παροχή βιώσιμων υλικών για τα «πράσινα» οικοδομικά υλικά και έχει διαθέσιμες όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις. Ιούνιος 2020

39


Θέμα εξωφύλλου

Ειδικές λειτουργικές επιστρώσεις

arypon®: Προστατευτική επίστρωση που αποτρέπει την προσκόλληση σκόνης και μορίων ρύπανσης στην επιφάνεια. Μια υδρόφιλη επιφάνεια που βοηθάει στην απομάκρυνση σωματιδίων ρύπων με φυσικό τρόπο από τη βροχή ή με απαλό σκούπισμα. Ένα κτίριο επικαλυμμένο με arypon® μπορεί πρακτικά να «αυτοκαθαριστεί», ελαχιστοποιώντας την ανάγκη για επαγγελματικό καθαρισμό καθώς και τη χρήση χημικών καθαριστικών, προστατεύοντας το περιβάλλον και ελαχιστοποιώντας τις απαιτήσεις συντήρησης. Επιπλέον, ως τρίτο στρώμα βαφής, το arypon® μπορεί να αυξήσει την ανθεκτικότητα της βαφής και να επεκτείνει τον κύκλο ζωής του αλουμινίου. agraphon®: Διαφανής επίστρωση anti-graffiti που χρησιμοποιεί τη νανοτεχνολογία για να εμποδίσει τη βαφή να κολλήσει στην επιφάνεια του κτιρίου και να μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί. Με το agraphon® μπορεί κανείς να αποφύγει πολυέξοδες λύσεις αφαίρεσης graffiti, όπως η εκτόξευση νερού υψηλής πίεσης ή ακό40

Ιούνιος 2020

… Οι μοναδικές λύσεις της Elval Colour αποτελούν ιδανική επιλογή τόσο για νέα έργα όσο και για ανακαινίσεις κτιρίων και προσόψεων…

μα και η αντικατάσταση της αρχικής επιφάνειας. Οι επιφάνειες που έχουν εφαρμογή agraphon® δεν απαιτούν τη χρήση επικίνδυνων χημικών καθαριστικών, έχουν εξαιρετική αντοχή στις καιρικές συνθήκες και είναι εύκολο να καθαριστούν και να διατηρηθούν καθαρές, παρέχοντας έτσι μία φιλική προς το περιβάλλον και οικονομικά αποδοτική λύση. Αυτό ελαχιστοποιεί τη φθορά της επένδυσης του κτιρίου και βελτιώνει τον κύκλο ζωής της.


abacton®: Ειδική αντιβακτηριδιακή βαφή που περιέχει ιόντα αργύρου και μπορεί να προσαρμοστεί στα σύνθετα πάνελ αλουμινίου. Τα ιόντα αργύρου είναι γνωστά για την ικανότητά τους να προσκολλώνται στα βακτήρια, κυτταρικά τοιχώματα και να εξουδετερώνουν την αναπαραγωγή τους. Είναι κατάλληλο για ταμεία, γκισέ πληροφόρησης κοινού και εξυπηρέτησης πελατών, για την προστασία των εργαζομένων σε αεροδρόμια, super market, τράπεζες, ξενοδοχεία, καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία.

Βαφή υψηλής ανακλαστικότητας: Ειδική βαφή που αντανακλά μέχρι και το 84% της ηλιακής ακτινοβολίας από μια επιφάνεια και χρησιμοποιείται σε στέγες και προσόψεις. Όταν η θερμότητα αντανακλάται μακριά από τα κτίρια, επιτυγχάνεται θετική συμβολή στο περιβάλλον, καλύτερες συνθήκες εσωτερικής ατμόσφαιρας, χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας για θέρμανση, εξαερισμό και κλιματισμό, καθώς και μείωση του φαινομένου της αστικής «θερμικής νησίδας». Επιπρόσθετα, το προσδόκιμο ζωής της ίδιας της οροφής αυξάνεται λόγω της μικρότερης διαστολής και συστολής. Η Elval Colour μένει πάντα πιστή στο όραμα και τις αξίες της, με διαδικασίες παραγωγής και προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον. Η εταιρεία εστιάζει στην καινοτομία, στις ανάγκες της αγοράς και στη συνεχή βελτίωση ώστε να υπερβαίνει τις προσδοκίες των πελατών της σε θέματα ποιότητας, χρόνων παράδοσης και κόστους.

www.elval-colour.com Ιούνιος 2020

41


Εταιρείες

Στηρίζει ενεργά τους νέους επιστήμονες στην Ελλάδα Η ETEM στηρίζει ενεργά και έμπρακτα τις προσπάθειες της ομάδας TUC Eco Racing του Πολυτεχνείου Κρήτης, προσφέροντας ειδικά συστήματα και προφίλ αλουμινίου για την κατασκευή των ηλεκτρικών οχημάτων.

Α

πό το 2007 έως και σήμερα, η ομάδα TUCer (Technical University of Crete Eco Racing) του Πολυτεχνείου Κρήτης σχεδιάζει και κατασκευάζει ηλεκτρικά οχήματα νέας γενιάς που στοχεύουν στη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και τη μηδενική εκπομπή ρύπων για τη βέλτιστη προστασία του περιβάλλοντος. Η ομάδα αποτελείται από φοιτητές και ερευνητικό προσωπικό, που οραματίζονται μια φιλική προς το περιβάλλον αυτοκίνηση και παθιάζονται με το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Από το 2008, η ομάδα των νέων, ελπιδοφόρων επι-

στημόνων λαμβάνει μέρος στον διεθνή διαγωνισμό Shell Eco Marathon, που διεξάγεται στην Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική. Σκοπός του διαγωνισμού είναι να εμπνεύσει σχολικές και πανεπιστημιακές ομάδες να σχεδιάσουν και κατασκευάσουν οχήματα και να δοκιμάσουν την απόδοσή τους. Η ομάδα, που επιτυγχάνει την κάλυψη της μεγαλύτερης απόστασης με τη λιγότερη δυνατή ποσότητα καυσίμου, κερδίζει. Ο διαγωνισμός είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τους νέους ηγέτες του σήμερα και του αύριο, που αναζητούν να παίξουν ενεργό ρόλο στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας. Η ΕΤΕΜ υποστηρίζει ένθερμα όλες τις προσπάθειες που αποσκοπούν στη βελτίωση των καθημερινών μας συνθηκών, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος. Είναι πολύ σημαντικό για την καταξιωμένη διέλαση να παρέχει στους νέους μας επιστήμονες τα καλύτερα μέσα για να σχεδιάζουν, να δημιουργούν και να εξερευνούν τα ταλέντα τους. Για το λόγο αυτό, στηρίζει ενεργά και έμπρακτα τις προσπάθειες της ομάδας του Πολυτεχνείου Κρήτης, προσφέροντας ειδικά συστήματα και προφίλ αλουμινίου για την κατασκευή των οχημάτων, με τα οποία λαμβάνουν μέρος εθελοντικά στον διεθνή διαγωνισμό Shell Eco Marathon.

www.etem.gr 42

Ιούνιος 2020


Σύνθετα πάνελ αλουµινίου µε ειδική αντιβακτηριδιακή βαφή

Η Elval Colour παράγει σύνθετα πάνελ αλουµινίου etalbond® µε ειδική αντιβακτηριδιακή βαφή abacton. Iδανικός συνδυασµός για ταµεία, γκισέ πληροφόρησης κοινού και εξυπηρέτησης πελατών, για την προστασία των εργαζοµένων σε αεροδρόµια, τράπεζες, super market, καταστήµατα τροφίµων, νοσοκοµεία, ξενοδοχεία, φαρµακεία, κτίρια γραφείων, καταστήµατα λιανικής. Επιπλέον, σε βιοµηχανίες επεξεργασίας τροφίµων, εστιατόρια και εγκαταστάσεις εστίασης, βιοµηχανίες φαρµάκων βιοχηµικά εργαστήρια, χειρουργεία, ΜΕΘ. Ιδανικός συνδυασµός abacton και etalbond® FR 2mm, για εξωτερικές και εσωτερικές επενδύσεις τοίχων υγειονοµικού ενδιαφέροντος.

Τι είναι το abacton Ειδική βαφή που περιέχει ιόντα Αργύρου (Ag) Τα ιόντα αργύρου είναι γνωστά για την ικανότητά τους να προσκολλώνται στα βακτηριακά κυτταρικά τοιχώµατα και να εξουδετερώνουν την αναπαραγωγή των βακτηριδίων.

www.elval-colour.com 3ο χλµ. Περιφ. Οδού Οινοφύτων, Άγιος Θωµάς, 32011, Βοιωτία τηλ: 22620 53564, fax: 22620 53581 • ecs@elval-colour.com | follow us:

Moisture

Active Sub.

Ag Ion

Bacteria


Εταιρείες - προϊόντα

Κατασκευές που ξεχωρίζουν με Wood ColorBook Στη διάθεση των συνεργατών και των τελικών χρηστών είναι το νέο χρωματολόγιο ξύλου της EXALCO που δημιουργήθηκε μετά από μελέτη και συζητήσεις με αρχιτέκτονες.

Τ

ο νέο χρωματολόγιο ξύλου της EXALCO, εμπνευσμένο από τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές τάσεις, συνδυάζει τις ζεστές και ψυχρές αποχρώσεις του φυσικού ξύλου. Αποτελείται από 17 χρώματα, εκ των οποίων τα 6 είναι παλιοί best-seller κωδικοί και τα υπόλοιπα 11 χρώματα είναι νέες αποχρώσεις. 44

Ιούνιος 2020

Η επιλογή τους έγινε μετά από μελέτη και συζητήσεις με αρχιτέκτονες, όπου αναλύθηκαν οι τάσεις της αγοράς στην εξωτερική και εσωτερική διακόσμηση. Τα νέα χρώματα δοκιμάστηκαν σε εργαστηριακά τεστ τεχνητής γήρανσης (solarbox) από τους προμηθευτές της εταιρείας στην Ιταλία. Η διαδικασία αυτή ελέγχει την απώλεια του χρώματος στην ηλιακή ακτινοβολία και


Εταιρείες - προϊόντα

…Στο νέο χρωματολόγιο, η μεγάλη διάσταση του δείγματος έχει ως αποτάλεσμα το χρώμα να γίνεται εύκολα αντιληπτό στον τελικό καταναλωτή… ελέγχει την καταλληλότητά τους για χρήση στο εξωτερικό περιβάλλον. Σε σαγρέ ή λείες επιφάνειες, το νέο Wood ColorBook της EXALCO εγγυάται την ανώτερη ποιότητα και τη μεγάλη διάρκεια ζωής του χρώματος, αποφεύγοντας διχρωμίες και αποτυπώνοντας ομοιόμορφα την αίσθηση του ξύλου. Η επεξεργασία γίνεται σε ειδική μονάδα απομίμησης ξύλου αλουμινίου με πιστοποιημένο σύστημα βαφής QUALITAL, V.I.V DECORAL. Η ειδική μέθοδος βαφής λειτουργεί ως προστατευτική στρώση, προσφέροντας άψογο φινίρισμα και αντοχή στις πιο σκληρές περιβαλλοντικές συνθήκες. Οι αποχρώσεις είναι πιστοποιημένες για την ποιότητά τους με το ευρωπαϊκό πρότυπο σουμπλιχρωμίας Qualideco. Η πρωτοπορία του νέου χρωματολογίου έγκειται στη διάσταση του δείγματος, όπου αποτυπώνεται η απόχρωση σε μεγάλη επιφάνεια και το χρώμα γίνεται εύκολα αντιληπτό στον τελικό καταναλωτή. Τα χρώματα σε απομίμηση ξύλου μπορούν να εφαρμοστούν άψογα σε πόρτες, παράθυρα, πέργκολες και ειδικές κατασκευές. Αναζητήστε το νέο Wood ColorBook στους πιστοποιημένους συνεργάτες της EXALCO.

www.exalco.gr 46

Ιούνιος 2020


α

νι ό ρ χ 20 ίπλα

δ ατία μ λ ε γ επαγ ν ο τ σ

Χονδρική πώληση κουφωμάτων αλουμινίου και συνθετικών σε όλη την Ελλάδα Η ALUXAL δραστηριοποιείται στο χώρο της ηλεκτροστατικής βαφής από τον Μάιο του 1999, όπου εγκατέστησε σε βιομηχανικό χώρο (2200 τμ), το πρώτο οριζόντιο βαφείο στην Δυτική Ελλάδα. Η μονάδα τότε, διέθετε εξοπλισμό που περιελάμβανε 2 οριζόντιες καμπίνες με 3+3 αυτόματα πιστόλια νέας γενιάς και έναν φούρνο τύπου BOX. Στα επόμενα χρόνια η εταιρεία, παρουσιάζοντας συνεχή αναπτυξιακή πορεία αποφάσισε την υλοποίηση νέων επενδύσεων τόσο σε κτηριακές εγκαταστάσεις, όσο και σε τεχνολογικό εξοπλισμό. Το νέο πρόγραμμα επενδύσεων ολοκληρώθηκε στα τέλη του 2005 ,με τις κτηριακές εγκαταστάσεις να φτάνουν τα 6000 τμ και με μια νέα μονάδα βαφής απομίμησης ξύλου τεχνολογίας DECORAL να τίθεται σε λειτουργία. Το Σεπτέμβριο του 2008 εγκαταστάθηκε στην εταιρεία και 3η καμπίνα βαφής για περισσότερη ευελιξία στις χρωματικές απαιτήσεις των πελατών. Η εξέλιξη του κλάδου σε νέα θερμομονωτικά κυρίως συστήματα, οδήγησε και πάλι την διοίκηση της εταιρείας στην απόφαση δημιουργίας μιας κάθετης μονάδας κατασκευής έτοιμου πιστοποιημένου κουφώματος, η οποία υλοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2013. Το προσωπικό εκπαιδεύτηκε άριστα στις νέες συνθήκες εργασίας και σε συνδυασμό με τον σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, σήμερα διαθέτει στους επαγγελματίες το καλύτερο πιστοποιημένο κούφωμα αλουμινίου και PVC. Αυτοί είναι και οι λόγοι για τους οποίους η μεγάλη πλειοψηφία των πελατών, έχει ως πρώτη επιλογή όχι μόνο τις βαφές επιφανειακής προστασίας αλουμινίου “ALUXAL” αλλά και το πλέον αξιόπιστο πιστοποιημένο κούφωμα! • Πλήρως καθετοποιημένη και αυτοματοποιημένη παραγωγή με πιστοποιημένες διαδικασίες και εφαρμογές • Ηλεκτροστατική βαφή • ISO πιστοποίηση σε όλους τους τομείς • Θάλαμος δοκιμής (αντοχής) κουφωμάτων • Ρολά αλουμινίου • Σωληνουργία παραγωγής άξονα

5ο χλμ Εθνικής Οδού Αγρινίου - Ιωαννίνων, 301 31 Νεάπολη Αγρινίου Τηλ.: 26410.31737, 6936054444, e-mail: info@aluxal.gr, web: www.aluxal.gr


Εταιρείες - προϊόντα

V-Blocker Νέο σύστημα για την προστασία κατά του COVID-19 Η ALUMIL καινοτομεί και αναπτύσσει λύσεις που αποτελούν σημαντικά «όπλα» απέναντι στην πανδημία που πλήττει όλη την υφήλιο. Προϊόντα που είναι απαραίτητα για να επιστρέψουν οι άνθρωποι με ασφάλεια στην καθημερινότητά τους.

Η

επαναλειτουργία της εστίασης και των χώρων αναψυχής βάσει των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας αποτελεί μία νέα πρόκληση. Ο καινοτόμος χαρακτήρας της ALUMIL και η εμπειρία της στον σχεδιασμό διαχωριστικών συστημάτων για επαγγελματικούς χώρους οδήγησαν στην ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος που διασφαλίζει τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

48

Ιούνιος 2020


Το νέο διαχωριστικό SMARTIA P19 V-Blocker αναπτύχθηκε για προστασία από τον COVID-19 και προσφέρει στους κατασκευαστές αλουμινίου μία μοναδική λύση πλήρως εναρμονισμένη με τις ανάγκες της ιδιαίτερης περιόδου που διανύουμε. Αποτελείται από πλαίσιο αλουμινίου και μπορεί να δεχτεί ένα σύνολο διάφανων ή μη διαχωριστικών πάνελ. Είναι ιδανικό για χώρους εστίασης και αναψυχής (εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ κ.λπ.), χώρους προσωπικής φροντίδας (κομμωτήρια), εργασιακούς χώρους, εμπορικά καταστήματα, δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς και οποιονδήποτε άλλον χώρο φιλοξενεί καθημερινά μεγάλο πλήθος πελατών.

Τα χαρακτηριστικά του SMARTIA P19 V-Blocker / Αποτελείται από πλαίσιο αλουμινίου με minimal σχεδίαση και υψηλή στιβαρότητα

/ Οι μέγιστες διαστάσεις του αυτοστηριζόμενου διαχωριστικού είναι: ύψος 1,60 x πλάτος 1,00 μ.

/ Έχει δυνατότητα τοποθέτησης πολυκαρβονικών φύλλων, καθώς και plexiglass, υαλοπινάκων ασφαλείας, ξύλινων ή αλουμινένιων πάνελ, κ.ά. / Δίνεται η δυνατότητα συνδυασμού των παραπάνω υλικών Η ALUMIL, ως μία από τις πιο καινοτόμες εταιρείες στον τομέα των αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου διεθνώς, αφουγκράζεται συνεχώς τις ανάγκες της αγοράς τη δύσκολη αυτή περίοδο και αναπτύσσει λύσεις

που αποτελούν σημαντικά «όπλα» απέναντι στην πανδημία που πλήττει όλη την υφήλιο. Προϊόντα που συμβάλλουν στην επιτυχή εφαρμογή των προληπτικών μέτρων είναι σήμερα απαραίτητα, ώστε οι άνθρωποι επιστρέφοντας σε κανονικούς ρυθμούς καθημερινότητας να παραμένουν όσο το δυνατόν πιο προστατευμένοι.

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

V-Blocker

Τα πλεονεκτήματα του SMARTIA P19 V-Blocker Προσφέρει ασφάλεια και προστασία από τον κορωνοϊό

Μπορεί πολύ εύκολα να μετακινηθεί στον χώρο Έχει πολυμορφικό σχεδιασμό και στιβαρότητα κατασκευής που αποτρέπει τυχόν ατυχήματα Διαθέτει εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και υλικών για υψηλή αντοχή στον χρόνο Αποτελεί μία οικονομική κατασκευή πλήρως εναρμονισμένη με τη σύγχρονη νομοθεσία και τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας Η βέλτιστη διαφάνεια των διαχωριστικών υλικών επιτρέπει την οπτική επαφή με τον πελάτη και τη διατήρηση της φωτεινότητας των χώρων Έχει κομψό design και δυνατότητα απεριόριστων σχεδιαστικών συνδυασμών, οι οποίοι αναβαθμίζουν την αισθητική του χώρου Ιούνιος 2020

49


Εταιρείες

Συνεχίζεται η προσφορά χρωμάτων! Ιδιαίτερα δημοφιλής στον επαγγελματικό κόσμο ήταν η ενέργεια της EUROPA να βάλει σε προσφορά επιλεγμένα χρώματα, με αποτέλεσμα την παράταση των εκπτώσεων, οι οποίες πλέον καλύπτουν και τα συστήματα σήτας.

Η

EUROPA συνεχίζει τη μεγάλη προσφορά χρωμάτων της για το 2020. Η προσφορά χρωμάτων αφορά σε 8 δημοφιλή χρώματα στην τιμή του λευκού και 12 επιπλέον σε πολύ ειδικές τιμές! Η προσφορά που θα είναι ενεργή μέχρι και τις 31 Ιουλίου, αγκαλιάστηκε από τους συνεργάτες εμπόρους και κατασκευαστές, αλλά και από τους ιδιώτες και μηχανικούς, σημειώνοντας εξαιρετική επιτυχία και μεγάλη ανταπόκριση. Η ενέργεια κάλυψε σχεδόν όλες τις κατηγορίες χρωμάτων σε πολύ δημοφιλείς αποχρώσεις. Ιδιαίτερη έμφα50

Ιούνιος 2020

ση δόθηκε στα υπερανθεκτικά χρώματα (Super Durable και RAL Super Durable), τα οποία αποτελούν χρώματα υψηλής προστιθέμενης αξίας για τον τελικό χρήστη, αφού συμβάλουν καθοριστικά στην επέκταση του κύκλου ζωής του κουφώματος, χάρη στην αντοχή τους απέναντι σε ακραίες κλιματολογικές συνθήκες και στην υγρασία. Συγκεκριμένα, τα χρώματα προσφοράς είναι τα εξής:

Γυαλιστερά Χρώματα RAL σε τιμή λευκού • RAL 7030


• RAL 7032 • RAL 7037 • RAL 7040 • RAL 5010 • RAL 6005

• RAL SD 7042 • 501 SAHARA BLACK • 521 SAHARA CARAVAN • 523 SAHARA RUST

Χρώματα Απομίμησης Ξύλου (Wood Effect) υπερανθεκτικού υποστρώματος σε ειδική τιμή

Κατηγορίας RAL PEARL σε νέα ειδική τιμή • RAL 7030 CHAMPAGNE

Υπερανθεκτικά Χρώματα RAL Super Durable και Super Durable (Fine Textured) σε νέα ειδική τιμή • RAL SD 7006 • RAL SD 7012 • RAL SD 7024 • RAL SD 7030 • RAL SD 7035 • RAL SD 7037 • RAL SD 7038 • RAL SD 7040

• GoldenOak M11 • Nussbaum L11 Επισημαίνεται ότι η ειδική προσφορά ισχύει και για τα Χρώματα Ανοδίωσης στα προφίλ αλουμινίου στην μαύρη και bronze απόχρωση (ισχύει μόνο για τα προφίλ αλουμινίου). Η προσφορά χρωμάτων αποτέλεσε το κεντρικό μήνυμα της πετυχημένης ραδιοφωνικής καμπάνιας EUROPΑ για το πρώτο τρίμηνο του 2020 και πλαισιώθηκε από πληθώρα ενεργειών προβολής έντυπης και ηλεκτρονικής διαφήμισης, στοχεύοντας στη δημιουργία ζήτησης τόσο από τον ιδιώτη αλλά και από τον αρχιτέκτονα / κατασκευαστή / μηχανικό.

Προσφορές χρωμάτων και στις σήτες! Με αφορμή την έλευση του καλοκαιριού, είναι κατάλληλη η στιγμή για αντικατάσταση ή τοποθέτηση νέων σητών σε υπάρχοντα κουφώματα, αξιοποιώντας την προσφορά χρωμάτων EUROPA. Η EUROPA προσφέρει πληθώρα επιλογών σε προϊόντα σήτας και ανταποκρίνεται με ευελιξία και αμεσότητα, προσφέροντας εύκολες και γρήγορες λύσεις για κάθε κατασκευαστική ανάγκη.

EUROPA PLISSE Deluxe: Η premium επιλογή της EUROPA! Μοναδική αισθητική του πανιού με πτυχώσεις σε μαύρη (προεπιλεγμένη) ή γκρι (κατόπιν παραγγελίας) απόχρωση και ομαλή κίνηση με σταθερότητα μέσω της ειδικά σχεδιασμένης ερπύστριας.

EUROPA PLISSE 22 & EUROPA PLISSE 27 Οι εύκολες και αποτελεσματικές λύσεις με υψηλή αισθητική για κάλυψη των ανοιγμάτων και αποτελεσματική σκίαση τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού. Πανί με πτυχώσεις σε μαύρη (προεπιλεγμένη) ή γκρι (κατόπιν παραγγελίας) απόχρωση, κινούμενο σε κάτω οδηγό με δυνατότητα τυπολογίας αμφίπλευρης κίνησης.

EUROPA FLEXA Η λύση για ανεμπόδιστη θέα, χάρη στο ίσιο πανί που διαθέτει. Η κίνηση σε ερπύστρια προσφέρει σταθερότητα και στιβαρότητα στην κίνηση, εξαλείφοντας την ανάγκη για ψηλό κάτω οδηγό που προεξέχει αισθητά του πατώματος. Παράλληλα, η δυνατότητα εύκολης αφαίρεσης και αποθήκευσης την καθιστά ιδανική λύση για εξοχικές κατοικίες, όπου η συντήρηση είναι πιο δύσκολη και η έκθεση σε ακραίες συνθήκες είναι ένα σταθερό πρόβλημα.

EUROPA 880 Το «δοκιμασμένο» σύστημα που εγγυάται να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς χρήστες. Με άπειρες δυνατότητες εφαρμογών, με κίνηση σε ρολό, με οδηγούς (οριζόντια ή κάθετα)

αλλά και ανοιγόμενες τυπολογίες (μονόφυλλες ή δίφυλλες), η EUROPA 880 προσφέρει μια λύση που ανταποκρίνεται με αποτελεσματικότητα στην κάλυψη κάθε ανοίγματος. Το ίσιο πανί σε γκρι απόχρωση συμβάλει στην κατά το δυνατόν ανεμπόδιστη θέα, χωρίς να μειώνει στο ελάχιστο τις εξαιρετικές επιδόσεις και ευκολία χρήσεως του συστήματος.

Πληροφορίες Για περισσότερες πληροφορίες, οι κατασκευαστές αλουμινίου, τόσο αναφορικά με την προσφορά χρωμάτων όσο και με τα συστήματα σήτας EUROPA, μπορούν να απευθυνθούν στο Εμπορικό Δίκτυο της EUROPA, καθώς και στους τεχνικούς πωλήσεων των περιοχών τους. Παράλληλα επισημαίνεται ότι η EUROPA διατηρεί και Γραμμή Ιδιωτών στην οποία μπορούν οι ιδιώτες να επικοινωνούν με την εταιρεία σχετικά με τις αντίστοιχες πληροφορίες. Ιούνιος 2020

51


Εταιρείες - προϊόντα

Νέα ολοκληρωμένη σειρά χειρολαβών ΗΑ-1700 / 2100 / 2750 / 2750WL Η καταξιωμένη στον χώρο του ποιοτικού εξαρτήματος εταιρεία παρουσιάζει μία ολοκληρωμένη σειρά χειρολαβών υψηλής αισθητικής για κάθε απαίτηση.

Έ

χοντας την ικανότητα να αντιλαμβάνεται τις νέες τάσεις της αγοράς και τη δυνατότητα να σχεδιάζει και να παράγει υψηλής ποιότητας προϊόντα εξαρτημάτων αλουμινίου, η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΠΑΝΙΔΗΣ παρουσιάζει τις νέες λαβές συστημάτων ΗΑ-1700, ΗΑ100, HA-2750 και HA-2750WL. Ξεχωρίζουν για τη σύγχρονη μίνιμαλ αισθητική και την υψηλή λειτουργικότητά τους. Παράγονται στα ίδια υψηλά στάνταρτ της εταιρείας και εφαρμόζουν με απόλυτη 52

Ιούνιος 2020

αξιοπιστία σε διαφορετικούς τύπους συστημάτων (καρέ 7x7 ή καρέ 10x10) και τοποθετούνται σε ανοιγοανακλινόμενα, ανασυρόμενα και Volkswagen κουφώματα. Οι νέες λαβές προσφέρονται σε 3 διαστάσεις, βαρέως τύπου (HA-2750 και HA-2750WL), ημιβαρέως τύπου (ΗΑ-2100) που τοποθετείται σε κουφώματα μεσαίων και μεγάλων διαστάσεων και μια μικρότερη για πορτοπαράθυρα (ΗΑ-1700).

www.panidis-sa.com


ΗΑ-1700: Χειρολαβή για ανοιγοανακλινόμενα Η HA��������������������������������������������������������� ����������������������������������������������������������� -17000 είναι μία ποιοτική λαβή για ανοιγοανακλινόμενα συστήματα με μοναδική σχεδίαση που συνδυάζει: • Σύγχρονη μίνιμαλ αισθητική • Υψηλή λειτουργικότητα και αξιοπιστία • Για πορτοπαράθυρα μικρών και μεσαίων διαστάσεων • Εφαρμογή με απόλυτη αξιοπιστία σε διαφόρους τύπους συστημάτων (καρέ 7Χ7) • Για ανοιγοανακλινόμενα, συρόμενα • Φινίρισμα σε φυσική, μαύρη ή Inox ανοδίωση

HA-2750: Χειρολαβή για ανασυρόμενα βαρέως τύπου Για τα ανασυρόμενα βαρέως τύπου, η HA-2750 είναι μία άριστη πρόταση που συνδυάζει: • Σύγχρονη αισθητική • Υψηλή λειτουργικότητα και αξιοπιστία • Βαρέως τύπου για κουφώματα μεγάλων διαστάσεων • Εφαρμογή με απόλυτη αξιοπιστία σε διαφόρους τύπους συστημάτων (καρέ 10x10) • Για ανασυρόμενα και Volkswagen • Φινίρισμα σε φυσική, μαύρη ή Inox ανοδίωση • Δεν περιλαμβάνεται η χούφτα

HA-2100: Χειρολαβή για ανασυρόμενα Η ��������������������������������������������������������� HA������������������������������������������������������� -2100 είναι μία λαβή μοναδικής σχεδίασης για ανασυρόμενα συστήματα που προσφέρει: • Σύγχρονη μίνιμαλ αισθητική • Υψηλή λειτουργικότητα και αξιοπιστία • Ημιβαρέως τύπου για κουφώματα μεσαίων και μεγάλων διαστάσεων • Εφαρμογή με απόλυτη αξιοπιστία σε διαφόρους τύπους συστημάτων (καρέ 7x7) • Για ανοιγοανακλινόμενα, ανασυρόμενα και Volkswagen • Φινίρισμα σε φυσική, μαύρη ή Inox ανοδίωση

HA-2750WL: Χειρολαβή για ανασυρόμενα βαρέως τύπου (με ενιαία ροζέτα για κύλινδρο) Η HA-2750WL είναι μία λαβή για ανασυρόμενα συστήματα βαρέως τύπου με μοναδική σχεδίαση που συνδυάζει: • Σύγχρονη αισθητική • Υψηλή λειτουργικότητα και αξιοπιστία • Βαρέως τύπου για κουφώματα μεγάλων διαστάσεων • Εφαρμογή με απόλυτη αξιοπιστία σε διαφόρους τύπους συστημάτων (καρέ 10x10) • Για ανασυρόμενα και Volkswagen • Φινίρισμα σε φυσική, μαύρη ή Inox ανοδίωση Ιούνιος 2020

53


Εταιρείες - προϊόντα

Diva Air (Συρόμενη)

Exclusive

Εσωτερικές πόρτες για όλα τα γούστα! Τρεις κορυφαίες σειρές για διαφορετικές απαιτήσεις προτείνει η εταιρεία HOB DOORS όσον αφορά στις εσωτερικές πόρτες. Τα μοντέλα Exclusive, Vetro Glass Eco και Diva Air καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα απαιτήσεων.

Η

HOB DOORS έχοντας μεγάλη εμπειρία στην κατασκευή πορτών, εγγυάται την υψηλή ποιότητα των προϊόντων προδιαγραφής Ιnterno και ακολουθεί τα διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα παραγωγής, συσκευασίας και αποστολής των προϊόντων της. Η υψηλή ποιότητα των λύσεων της εταιρείας είναι αποτέλεσμα του συνδυασμού της καινοτομίας και της ελευθερίας των επιλογών που προσφέρει στους πελάτες της. Η μεγάλη γκάμα διαφορετικών εσωτερικών πορτών διατίθεται με έναν ανταγωνιστικό τιμοκατάλογο και ευρύ φάσμα τιμών, ο οποίος ανταποκρίνεται στις ανάγκες της αγοράς. Η �������������������������������������������� HOB����������������������������������������� ���������������������������������������� DOORS����������������������������������� διαθέτει στους επαγγελματίες κατασκευαστές όλες τις σειρές εσωτερικών πορτών που παράγει. Επιπρόσθετα. η υψηλή της αξιοπιστία, συνέπεια και κατασκευαστική ποιότητα οδηγούν σε ένα ασφαλές πλαίσιο συνεργασίας και μία αμφίδρομη σχέση, μέσα από την οποία αρκετοί αλουμινοκατασκευαστές έχουν τη δυνατότητα να επανεξετάσουν την ενασχόλησή τους με τις εσωτερικές πόρτες. Ας περάσουμε να δούμε τρεις κορυφαίες σειρές εσωτερικών πορτών που διαθέτει η HOB DOORS. 56

Ιούνιος 2020

Exclusive

H σειρά Exclusive αποτελεί ένα πρωτοποριακό προϊόν εσωτερικής πόρτας. Το πρωτοποριακό φύλλο από σκελετό αλουμινίου, σε πολλαπλές επιλογές αποχρώσεων, επιτρέπει την υιοθέτηση καινοτόμων υλικών επένδυσης, προσφέροντας ελευθερία στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό αλλά και λειτουργικότητα. Αναλόγως της επένδυσης μπορεί να παραχθεί ως 3 μέτρα ύψος, εξασφαλίζοντας την ικανοποίηση των σύγχρονων επιταγών της αρχιτεκτονικής των εσωτερικών χώρων.


Diva Air (Συρόμενη)

Μπορεί να διακοσμηθεί με structural διπλή υάλωση, φύλλο ανθρακονημάτων, δέρμα ακόμη και διαφορετικών στην κάθε πλευρά. • Exlusive 300, με εμφανή κάσα αλουμινίου, κρυφούς μεντεσέδες και μαγνητική κλειδαριά. • Exlusive 100, με κρυφή κάσα αλουμινίου, κρυφούς μεντεσέδες και μαγνητική κλειδαριά.

Vetro Glass Eco

Οι γυάλινες ανοιγόμενες πόρτες Vetro, με εμφανή διαιρούμενη κάσα αλουμινίου, αποτελούν μια οικονομική σειρά γυάλινων πορτών. Είναι ιδανικές τόσο για οικίες όσο και επαγγελματικούς χώρους, αφού προσδίδουν μια κομψότητα και μοντέρνα διακόσμηση στον χώρο. Το γυάλινο πορτόφυλλο διατίθεται σε πολλές αποχρώσεις και σχέδια.

Diva Air (Συρόμενη)

Η Diva Air είναι πόρτα συρόμενη εξωτερικά της τοιχοποιίας. Με πορτόφυλλο και ανάρτηση σε μοντέρνους μηχανισμούς, η σειρά περιλαμβάνει πόρτες υψηλής αισθητικής και ποιότητας. Είναι σχεδιασμένες για να δημιουργήσουν χρωματικά διαλείμματα στην επιφάνεια που τοποθετούνται. • Diva Air Wood: Με ξύλινο πορτόφυλλο σε πλήθος υλικών, σχεδίων και χρωμάτων. • Diva Air Glass: Με γυάλινο πορτόφυλλο σε πολλές αποχρώσεις και σχέδια.

www.hobdoors.com Vetro Glass Eco

Ιούνιος 2020

57


Εταιρείες

Νέο μεγάλο κέντρο διανομής για τη Βόρεια Ελλάδα Όλες οι καινοτόμες και ποιοτικές λύσεις της EUROPA είναι διαθέσιμες στους συνεργάτες της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας – Θράκης μέσα από το νέο εμπορικό κατάστημα της καταξιωμένης διέλασης στη Βόρεια Ελλάδα.

Τ

ο νέο εμπορικό κατάστημα της EUROPA στη Θεσσαλονίκη, με έδρα το 14ο χλμ Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Έδεσσας, άνοιξε τις πύλες του και βρίσκεται ήδη σε λειτουργία, παραμένοντας στο πλευρό των κατασκευαστών. Το εμπορικό κατάστημα αποτελεί τη ναυαρχίδα της εταιρείας στη Βόρεια Ελλάδα, εξυπηρετώντας την ευρύτερη περιοχή Μακεδονίας - Θράκης, με γνώμονα την άρτια εξυπηρέτηση όλων των συνεργατών της (κατασκευαστών, παραγωγικών και εμπορικών εταιρειών), ενώ παράλληλα αποτελεί συνδετικό κρίκο με χώρες των Βαλκανίων. Η δραστηριότητα του εμπορικού καταστήματος αφορά σε πώληση και διανομή προφίλ συστημάτων αλουμινίου, εξαρτημάτων, ετοίμων προϊόντων αλουμινίου 58

Ιούνιος 2020

EUROPA (ρολά, σήτες κ.λπ.) αλλά και προϊόντων σιδήρου, με τους συνεργάτες EUROPA να έχουν ήδη αγκαλιάσει τη λειτουργία του.

…Η δραστηριότητα του εμπορικού καταστήματος αφορά σε πώληση και διανομή προφίλ συστημάτων αλουμινίου, εξαρτημάτων, ετοίμων προϊόντων αλουμινίου EUROPA (ρολά, σήτες κ.λπ.)…


Η αυξανόμενη δυναμική της αγοράς της Βορείου Ελλάδος και η ανάπτυξη πωλήσεων της EUROPA τα τελευταία χρόνια, κατέστησαν σαφή την ανάγκη για υλοποίηση αυτής της μεγάλης επένδυσης. Το νέο εμπορικό κατάστημα συνδυάζει την εύκολη πρόσβαση με την αναβαθμισμένη λειτουργία του, τόσο σε δομές, εξοπλισμό όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό, έχοντας ήδη πετύχει τη βέλτιστη εταιρική εξυπηρέτηση.

…Οι κτιριακές εγκαταστάσεις διαθέτουν 2.500 τ.μ. αποθηκευτικού χώρου, με δυνατότητα αποθήκευσης 140 τόνων αλουμινίου…

Κτιριακές εγκαταστάσεις Οι κτιριακές εγκαταστάσεις διαθέτουν 2.500 τ.μ. αποθηκευτικού χώρου, με δυνατότητα αποθήκευσης 140 τόνων αλουμινίου και 80 τόνων σιδήρου καθώς και 500 τ.μ. εκθεσιακού χώρου, χώρων εκπαίδευσης και συνεδριάσεων, καθώς και γραφεία πωλήσεων και εξυπηρέτησης πελατών αρχιτεκτονικών συστημάτων και βιομηχανικών προφίλ. Η μεγάλη δυναμική αποθήκευσης των ευρέως κινούμενων αλλά και δευτερευόντων προφίλ, ο σύγχρονος μηχανολογικός εξοπλισμός, σε συνδυασμό με το σύγχρονο στόλο οχημάτων, εγγυώνται την άμεση, ολοκληρωμένη και ασφαλή παράδοση των προϊόντων στην ευρύτερη περιοχή, διασφαλίζοντας εμμέσως ταχύτερη παράδοση του τελικού προϊόντος και από την πλευρά του κατασκευαστή.

στές αλλά κυρίως στους ιδιώτες που επιλέγουν την αναβαθμισμένη ποιότητα των προϊόντων EUROPA. Δείγματα συστημάτων αλουμινίου σε μεγάλες φυσικές διαστάσεις και σε ποικιλία χρωμάτων σύμφωνα με τις τελευταίες αρχιτεκτονικές τάσεις, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη νέα γενιά συστημάτων EOS και ESS, για ανοιγόμενες και συρόμενες εφαρμογές αντίστοιχα σε πόρτα και παράθυρο, ρολά και σήτες, καθώς και συστήματα πέργκολας, κάγκελου και άλλα. Τέλος, το νέο κατάστημα διαθέτει ειδικό χώρο εκπαίδευσης, για την υλοποίηση του οργανωμένου προγράμματος σεμιναρίων για εμπόρους και κατασκευαστές που διοργανώνει η EUROPA σε ετήσια βάση. Η EUROPA παραμένει στο πλευρό των συνεργατών της και επενδύει συνεχώς σε όλα τα επίπεδα του κύκλου και διανομής των συστημάτων της!

Εκθεσιακός χώρος & αίθουσα εκπαιδεύσεων Το κτίριο εξυπηρέτησης πελατών και ιδιωτών, με εξωτερικό parking 20 θέσεων, στοχεύει στους κατασκευα-

www.europaprofil.com Ιούνιος 2020

59


Εταιρείες

Εγγύηση ποιότητας σε έργα υψηλών απαιτήσεων & προδιαγραφών Στην πορεία του χρόνου η δυναμικά ανερχόμενη εταιρεία κατασκευών αλουμινίου έχει δώσει τα διαπιστευτήριά της και έχει αποδείξει ότι είναι ο ιδανικός συνεργάτης για έργα υψηλών απαιτήσεων.

Η

TILCON συνεχίζει δυναμικά την αναπτυξιακή της πορεία, φέρνοντας εις πέρας μία σειρά σημαντικών έργων υψηλών απαιτήσεων ανά την ελληνική επικράτεια. Η δυναμική εταιρεία στον χώρο των κατασκευών αλουμινίου έχει δώσει τα εχέγγυά της όσον αφορά στην ανάπτυξη και τοποθέτηση κορυφαίων λύσεων αλουμινίου σε πληθώρα ξενοδοχειακών μονάδων στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδα και όχι μόνο. Πολλές μεγάλες μονάδες στον χώρο του τουρισμού και πολυτελή ενοικιαζόμενα δωμάτια στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας ολοκληρώνονται ή έχουν ολοκληρωθεί με την προσωπική πινελιά της TILCON. Ωστόσο η τεχνογνωσία της εταιρείας δεν περιορίζεται μόνο στον χώρο των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων αλλά εκτείνεται με την ίδια επιτυχία και στην ανάληψη και ολοκλήρωση κατασκευών αλουμινίου για ιδιωτικές κατοικίες υψηλών απαιτήσεων. Η TILCON το τελευταίο διάστημα έχει αναλάβει την κατασκευή και τοποθέτηση κορυφαίων λύσεων αλουμινίου για τα ανοίγματα και τις προσόψεις ενός μεγάλου εύρους έργων που αφορούν σε κατοικίες ιδιαίτερα υψηλών απαιτήσεων. Πέραν των τυπικών κατασκευών, η εταιρεία αναπτύσ60

Ιούνιος 2020

σει εξειδικευμένες κατασκευές που έρχονται να δώσουν εξατομικευμένες λύσεις σε δύσκολα κατασκευαστικά προβλήματα. Σταθερός συνεργάτης στο πλάι της εταιρείας είναι η EXALCO, της οποίας τα συστήματα χρησιμοποιεί η TILCON για να πετύχει το βέλτιστο τελικό αποτέλεσμα. Κουφώματα διάφορων τυπολογιών όπως συρόμενα επάλληλα και ανασηκούμενα, ανοιγοανακλινόμενα, καθώς και συστήματα υαλοπετασμάτων κατασκευάζονται και τοποθετούνται από το εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας για τις ανάγκες των απαιτητικών πελατών της. Η ολοκλήρωση των έργων γίνεται πάντα με μεράκι και αυστηρό επαγγελματισμό από την TILCON, με στόχο την ανάδειξη των λεπτομερειών, της αισθητικής και της πολυτέλειας που επιθυμούν οι πελάτες στα οικήματά τους. Στην πορεία του χρόνου, η TILCON έχει δώσει τα διαπιστευτήριά της και έχει αποδείξει ότι είναι ο ιδανικός συνεργάτης για έργα υψηλών απαιτήσεων και προδιαγραφών. Η δυναμικά ανερχόμενη εταιρεία στον χώρο των κατασκευών αλουμινίου ανταπεξέρχεται στα δύσκολα κατασκευαστικά προβλήματα με εξαιρετικό τρόπο, συμβάλλοντας ουσιαστικά στο τελικό αποτέλεσμα που ξεπερνά κάθε προσδοκία.

www.tilcon.gr


Ποιοτικά Mηχανήματα Κατεργασίας Αλουμινίου

Από το 1978

Η τέλεια γωνιάστρα είναι εδώ! Κορυφαία ποιότητα Υψηλή λειτουργικότητα Ανταγωνιστική τιμή Η νέα γωνιάστρα HERMIS έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες του επαγγελματία και αποτελεί μία άκρως ανταγωνιστική πρόταση, με τιμή έκπληξη! Από τα μεγάλα της πλεονεκτήματα είναι αφενός τα διπλά «μαχαίρια» με απαιτούμενη πίεση μόνο 5 ατμόσφαιρες και αφετέρου τα πτυσσόμενα μπράτσα τα οποία μαζεύουν, ώστε να μην καταλαμβάνουν χώρο. Η νέα πρόταση της HERMIS είναι πολύ εύκολη στη ρύθμιση, με υψηλή εργονομία, οδηγώντας σε κατακόρυφη αύξηση της παραγωγικότητας.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΑΡΚΟΦΤΑΚΗΣ ΒΙ.ΠΕ. Καλυβίων Αττικής, Τηλ. 22990.49335, 6932.420.503 web: www.hermis.gr, email: info@hermis.gr


Εταιρείες - προϊόντα

Θερμομέτρηση με ακρίβεια 0,2o C! Άμεση εξ αποστάσεως θερμομέτρηση, άνευ ακτινοβολίας, με υψηλή ακρίβεια και συνεχή διέλευση προσφέρει το καινοτόμο σύστημα Smart Gate!

Τ

ο Smart Gate πραγματοποιεί άμεσα, με ασφάλεια, από απόσταση, με υψηλή ακρίβεια και σε συνθήκες γρήγορης και συνεχούς διέλευσης τη μέτρηση της θερμοκρασίας των ατόμων που εισέρχονται σε ένα χώρο, χωρίς καμία εκπομπή ακτινοβολίας και με πλήρη διασφάλιση των προσωπικών τους δεδομένων. Χάρη στην ταχύτητα μέτρησης από απόσταση, αποτρέπει τη δημιουργία αναμονής κατά την είσοδο και για τον λόγο αυτό συνιστάται για σχολεία, εργασιακούς χώρους (καταστήματα, εταιρείες, γραφεία, οργανισμούς κ.ά.), χώρους διασκέδασης (εμπορικά κέντρα, καφετέριες, εστιατόρια, γήπεδα κ.ά.), μέσα μεταφοράς (σταθμούς μετρό, τρένων, πλοίων, αεροδρόμια κ.ά.) και οποιονδήποτε άλλο χώρο συγχρωτισμού που χρήζει υγειονομικής προστασίας. Η ακρίβεια μέτρησης που επιτυγχάνει με απόκλιση μόλις 0,2o C οφείλεται στις εκατοντάδες ταυτόχρονες μετρήσεις από τους 18 αισθητήρες του συστήμα62

Ιούνιος 2020

τος. Η καινοτομία του Smart Gate κρύβεται στη δυνατότητα του να λαμβάνει σε πραγματικό χρόνο, με πολλαπλά κάτοπτρα την υπέρυθρη ακτινοβολία που εκπέμπει το ανθρώπινο σώμα και μέσω αλγοριθμικών μετρήσεων απεικονίζει τη μέγιστη θερμοκρασία, δίχως να επηρεάζεται από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Επιπλέον, παρέχει τη δυνατότητα καταμέτρησης των διελεύσεων των ατόμων που εισέρχονται ή εξέρχονται από το χώρο ώστε να ελέγχεται ορθότερα η κίνηση.

Πλεονεκτήματα του Smart Gate

/ Μέτρηση από απόσταση. / Ταχύς ρυθμός ελέγχου που επιτρέπει τη γρήγορη και συνεχή διέλευση ατόμων (60 άτομα / λεπτό).

/ Μεγάλη ακρίβεια μέτρησης ± 0,2o C χάρη και στη βαθμονόμηση της συσκευής με τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος χώρου. / Η συσκευή δεν εκπέμπει ακτινοβολία. Λαμβάνει παθητικά την υπέρυθρη ακτινοβολία που εκπέμπει το αν-


θρώπινο σώμα, χωρίς σωματική επαφή. / Ανιχνευτές θερμοκρασίας 18 σημείων υψηλής ευκρίνειας και ακρίβειας κατανεμημένοι σε κάθετη διάταξη. / Πραγματοποίηση εκατοντάδων ταυτόχρονων μετρήσεων ανά διέλευση, για τη διασφάλιση ορθών αποτελεσμάτων. / Άμεση λήψη και εύκολη ανάγνωση των μετρήσεων χωρίς απαίτηση αρχικών ρυθμίσεων. / Ευκολία τοποθέτησης και μετακίνησης. / Αντοχή στη χρήση. / Χαμηλό κόστος.

Τεχνικά χαρακτηριστικά Smart Gate

/ Ανέπαφη θερμομέτρηση με ηχητική και οπτική ειδο-

/ Ακρίβεια μέτρησης ± 0,2o C. / Εμβέλεια μέτρησης έως 1 μ. απόσταση του ατόμου από το σύστημα για μέγιστη ακρίβεια.

/ Χαμηλή κατανάλωση ρεύματος (<5 Watt). / Αυτόματη βαθμονόμηση για αποτέλεσμα ανεξάρτητο της θερμοκρασίας του περιβάλλοντα χώρου.

/ Δυνατότητα εξαγωγής των δεδομένων σε Η/Υ μέσω θύρας RS232.

/ Smart Gate ύψους 2,00 μ.: Μετρήσεις από 1,35 μ. - 2,00 μ. (Ιδανική για ενηλίκους και ανήλικα παιδιά άνω των 12 ετών). / Smart Gate ύψους 1,60 μ.: Μετρήσεις από 0,95 μ. 1,60 μ. (Ιδανική για μετρήσεις παιδιών από 3 έως 12 ετών).

ποίηση.

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Συγκριτικά Πλεονεκτήματα του Smart Gate Χαρακτηριστικά

Smart Gate

Θερμοκάμερα

Ψηφιακό Θερμόμετρο

    

    

    

Μετρήσεις / Δευτερόλεπτο

>300

1

Ακρίβεια Μέτρησης

o

0,2 C

± 0,5 C

± 2o C

Απόσταση Μέτρησης Μέγιστης Ακρίβειας

<1 μ.

<1 μ.

<5 εκ.

1 δευτερόλεπτο

1 δευτερόλεπτο

3 δευτερόλεπτο

€€€

€€€€€

Αυτόματη Μέτρηση Διασφάλιση Προσωπικών Δεδομένων Καταμέτρηση Διελεύσεων Αυτόματη Βαθμονόμηση με Θερμοκρασία Περιβάλλοντος Απαιτούμενος Σταθμός Ανάγνωσης

Χρόνος Μέτρησης Κόστος

1 o

Ιούνιος 2020

63


Εταιρείες

20 χρόνια δίπλα στον επαγγελματία Υψηλής ποιότητας υπηρεσίες βαφής καθώς και χονδρική πώληση κουφωμάτων αλουμινίου και συνθετικών σε όλη την Ελλάδα.

Η

ALUXAL δραστηριοποιείται στον χώρο της ηλεκτροστατικής βαφής από το 1999, όπου εγκατέστησε σε βιομηχανικό χώρο (2.200 τ.μ.), το πρώτο οριζόντιο βαφείο στη Δυτική Ελλάδα. Η μονάδα τότε, διέθετε εξοπλισμό που περιελάμβανε 2 οριζόντιες καμπίνες με 3+3 αυτόματα πιστόλια νέας γενιάς και έναν φούρνο τύπου BOX. Στα επόμενα χρόνια η εταιρεία, παρουσιάζοντας συνεχή αναπτυξιακή πορεία αποφάσισε την υλοποίηση νέων επενδύσεων τόσο σε κτιριακές εγκαταστάσεις όσο και σε τεχνολογικό εξοπλισμό. Το νέο πρόγραμμα επενδύσεων ολοκληρώθηκε στα τέλη του 2005, με τις εγκαταστάσεις να επεκτείνονται στα 6.000 τ.μ. και με μια νέα μονάδα βαφής απομίμησης ξύλου τεχνολογίας DECORAL να τίθεται σε λει64

Ιούνιος 2020

τουργία. Το Σεπτέμβριο του 2008 εγκαταστάθηκε στην ALUXAL και 3η καμπίνα βαφής για περισσότερη ευελιξία στις χρωματικές απαιτήσεις των πελατών. Η εξέλιξη του κλάδου σε νέα θερμομονωτικά κυρίως συστήματα, οδήγησε και πάλι τη διοίκηση της εταιρείας στην απόφαση δημιουργίας μιας κάθετης μονάδας κατασκευής έτοιμου πιστοποιημένου κουφώματος, η οποία υλοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2013. Το προσωπικό εκπαιδεύτηκε άριστα στις νέες συνθήκες εργασίας και σε συνδυασμό με τον σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, σήμερα διαθέτει στους επαγγελματίες κορυφαίας ποιότητας πιστοποιημένο κούφωμα αλουμινίου και PVC. Αυτοί είναι και οι λόγοι για τους οποίους η μεγάλη πλειοψηφία των πελατών, έχει ως πρώτη επιλογή όχι


Πολυτελείς ιδιωτική κατοικία στη Λευκάδα με υπογραφή ALUXAL

… Την ποιότητα των κουφωμάτων της ALUXAL τη βρίσκει κανείς στην λεπτομέρεια…

μόνο τις βαφές επιφανειακής προστασίας αλουμινίου ALUXAL αλλά και το πλέον αξιόπιστο πιστοποιημένο κούφωμα!

Εστίαση στον πελάτη Η πολυετής δυναμική παρουσία της ALUXAL στον χώρο των αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου της δίνει τη δυνατότητα να προβλέπει με επιτυχία και να ικανοποιεί απόλυτα τις υπάρχουσες, δυνητικές ανάγκες και προσδοκίες των πελατών της για κουφώματα αλουμινίου. Τα στελέχη της εταιρείας εκδηλώνουν έντονο και ειλικρινές ενδιαφέρον για τις ανάγκες των πελατών, τους οποίους εξυπηρετούν με τον δέοντα επαγγελματισμό, ευγένεια και υπομονή. Μεταλαμπαδεύουν τη γνώση και εκπαιδεύουν τους πελάτες στην επίλυση των προβλημάτων, προσθέτοντας αξία στη συνεργασία. Στόχος είναι η δημιουργία μίας σχέσης εμπιστοσύνης που παραβλέπει πρόσκαιρα οφέλη και στοχεύει στη μακροπρόθεσμη συνεργασία με οφέλη για όλους.

Ευρεία γκάμα έτοιμων λύσεων αλουμινίου Η ALUXAL διαθέτει μια υπερσύγχρονη γραμμή παραγωγής έτοιμου κουφώματος αποτελούμενη από σύγχρονα μηχανήματα που διαθέτουν τεχνολογία αιχμής. Ο μηχανολογικός εξοπλισμός περιλαμβάνει ένα διπλό πριόνι βελτιστοποιημένης κοπής και ένα μονό, έναν αυτόματο πάγκο τοποθέτησης περιμετρικού μηχανισμού ασφαλείας, δύο γωνιάστρες, καθώς και πολλά άλλα βοηθητικά μηχανήματα απαραίτητα για την κατασκευή. Την ποιότητα των κουφωμάτων της ALUXAL τη βρίσκει κανείς στην λεπτομέρεια. Χρησιμοποιώντας τα κα-

• Πλήρως καθετοποιημένη και αυτοματοποιημένη παραγωγή • Πιστοποιημένες διαδικασίες και εφαρμογές • Ηλεκτροστατική βαφή • ISO πιστοποίηση σε όλους τους τομείς • Θάλαμος δοκιμής (αντοχής) κουφωμάτων • Ρολά αλουμινίου • Σωληνουργία παραγωγής άξονα

λύτερα εξαρτήματα και μηχανισμούς της εγχώριας και διεθνούς αγοράς (Γερμανικής - Ιταλικής), τα κουφώματα, στο σύνολό τους, παρουσιάζουν στιβαρότητα και ασφάλεια. Δίδεται στον πελάτη η δυνατότητα επιλογής προφίλ σε ίσια ή οβάλ γραμμή, ενώ είναι διαθέσιμοι όλοι οι τύποι ενεργειακής υάλωσης, καθώς και όλοι οι τύποι ανοίγματος. Η ALUXAL συνεργάζεται με κορυφαία ονόματα από τον χώρο του αλουμινίου, με στόχο τη διασφάλιση της άριστης ποιότητας και επιδόσεων των παραγόμενων κουφωμάτων όσον αφορά στη θερμομόνωση, ηχομόνωση, ασφάλεια, υδατοστεγανότητα και εξοικονόμηση ενέργειας.

www.aluxal.gr Ιούνιος 2020

65


Αφιέρωμα - Πέργκολες αλουμινίου

Ολοκληρωμένο σύστημα σκίασης EUROPA PERGOLA Η EUROPA PERGOLA ακολουθεί τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού και προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία και τη βροχή, εξασφαλίζοντας άνεση σε κάθε εξωτερικό χώρο. Διαθέτει προφίλ τόσο για σταθερή όσο και κινητή περσίδα.

Μ

ε περισσότερο από 45 χρόνια στον χώρο των πρωτοποριακών κατασκευών, η EUROPA δίνει ουσιαστικές λύσεις σε κάθε κτιριακή ανάγκη, προσφέροντας προϊόντα υψηλής ποιότητας και απαράμιλλης αισθητικής. Το σύστημα εξωτερικής σκίασης EUROPA PERGOLA, ανήκει στα συστήματα ηλιοπροστασίας παθητικής ενεργειακής αναβάθμισης, καλύπτοντας 66

Ιούνιος 2020

κατασκευές με σύγχρονο ή παραδοσιακό σχεδιασμό, δίνοντας παράλληλα πολλές δυνατότητες εφαρμογής. Τα συστήματα σκίασης, όπως το σύστημα EUROPA PERGOLA, αποτελούν τμήμα του βιοκλιματικού σχεδιασμού των κτιρίων. Συμβάλλουν στην ενεργειακή αποδοτικότητα μέσω της εξοικονόμησης ενέργειας, ενώ επιτυγχάνουν ποιοτικές συνθήκες διαβίωσης και θερμικής άνεσης στους κατοίκους.


Πέργκολες

EUROPA PERGOLA Η σειρά EUROPA PERGOLA είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα σκίασης που προσφέρει προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία, για μια μοναδική αίσθηση δροσιάς ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και τη δυνατότητα προστασίας από τη βροχή. Ο πρωτοποριακός σχεδιασμός της σειράς εναρμονίζεται πλήρως με κάθε αρχιτεκτονικό στιλ, ενώ παράλληλα προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας. Συνοπτικά τεχνικά στοιχεία • Σύστημα σκίασης πολλαπλών δυνατοτήτων. • Προφίλ για σταθερή ή κινητή περσίδα. • Χειροκίνητη ή με χρήση μοτέρ. • Μήκος πτερυγίων έως και 3.5 μ. • Χρήση: Σε κτίρια και εξωτερικούς χώρους. Κατασκευές • Πέργκολες με σταθερά πτερύγια σκίασης από 100 – 210 χιλ. • Πέργκολα με περιστρεφόμενα πτερύγια σκίασης από 140 – 210 χιλ., τα οποία περιστρέφονται με τη χρήση μοτέρ ή μανιβέλας. Ιούνιος 2020

67


Αφιέρωμα - Πέργκολες αλουμινίου

…Η EUROPA PERGOLA διασφαλίζει ρυθμιζόμενη σκίαση ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες…

• Πέργκολα με κινούμενα πτερύγια σκίασης 140 χιλ. ή 210 χιλ., τα οποία φέρουν ελαστικά που σφραγίζουν κατά το κλείσιμό τους, προστατεύοντας από τη βροχή. • Πέργκολα μικτής κατασκευής, με σταθερά πτερύγια σκίασης από 100 – 250 χιλ. και πανί / ύφασμα. • Πέργκολες μοντέρνας σχεδίασης με χρήση πανιού / υφάσματος. • Πέργκολα μοντέρνας σχεδίασης, με χρήση πολυκαρβονικών φύλλων ή υαλοπίνακα. • Πέργκολα παραδοσιακής αισθητικής με ή χωρίς πανί / ύφασμα.

68

Ιούνιος 2020

Συνδυασμός σκίασης με τη σειρά για αίθρια EUROPA 7000

Συνδυασμός της σειράς για αίθρια EUROPA 7000 και σταθερών πτερυγίων σκίασης 100 χιλ., με ηλεκτρικά προβαλλόμενο παράθυρο οροφής.


Πέργκολες

Έργα Τίτλος Έργου: SECRET GARDEN HOUSE Μελέτη: SCAPE ARCHITECTURE – Atsalakis - Christofilopoulou Κατασκευαστής Αλουμινίου: STILVALUMIN Σύστημα: EUROPA PERGOLA 23603 Κινητή - Στεγανή Πέργκολα με Μοτέρ Φώτο: Μεσσαριτάκης Γιώργος

Τίτλος Έργου: ΑΣΤΗΡ ΟΔΥΣΣΕΑΣ (ΚΩΣ) Κατασκευαστής Αλουμινίου: ΓΚΡΕΚΑΣ – ΠΑΓΙΑΤΗ Σύστημα: EUROPA PERGOLA 23603 Κινητή – Στεγανή Πέργκολα με Μοτέρ Φώτο: Πολυχρονιάδης Ισαάκ

Τίτλος Έργου: ΣΕΑ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ Μελέτη: ΘΕΡΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Σύστημα: EUROPA PERGOLA SK40 Κινητή Στεγανή Πέργκολα με Μοτέρ

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το προϊόν: architects@profil.gr

www.europaprofil.com

Ιούνιος 2020

69


Αφιέρωμα - Πέργκολες αλουμινίου

EXALCO Pergola Συγκεντρώνει ότι ζήτα ο επαγγελματίας και ο τελικός χρήστης! Υψηλή αισθητική, προστασία παντός καιρού και ευρεία γκάμα πρόσθετων επιλογών (αισθητήρες, LED, αυτοματισμοί κ.λπ.). καθιστούν την EXALCO Pergola μία κορυφαία επιλογή τόσο για τον επαγγελματία όσο και τον τελικό καταναλωτή.

Τ

ο νέο σύστημα EXALCO Pergola είναι ένα πρωτοποριακό στεγανό σύστημα σκίασης εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο, με περιστρεφόμενες περσίδες, το οποίο παρέχει προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία σε συνθήκες ηλιοφάνειας αλλά και από τη βροχή ή το χιόνι, με σύστημα ελεγχόμενης απορροής υδάτων. Ο μοντέρνος σχεδιασμός, σε συνδυασμό με την προ-

70

Ιούνιος 2020

σφερόμενη ποικιλία χρωμάτων, καθώς και τη δυνατότητα προσθήκης διαφόρων αυτοματισμών (φωτισμός LED, αισθητήρες βροχής, χιονιού, αέρα κ.λπ.) καθιστά την πέργκολα ιδανική για χρήση κάλυψης εξωτερικών και ημιυπαίθριων χώρων σε κατοικίες, ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και χώρους εστίασης. Η ����������������������������������������������� EXALCO����������������������������������������� Pergola είναι ειδικά σχεδιασμένη και με-


Κύρια χαρακτηριστικά & εφαρμογές EXALCO Pergola

...Η EXALCO Pergola είναι ένα πρωτοποριακο σύστημα σκίασης εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο που διαθέτει περιστρεφόμενες περσίδες για απόλυτη προστασία...

λετημένη για να απορροφάται ο θόρυβος που προκαλείται κατά τη διάρκεια κίνησης των περσίδων. Το παραπάνω επιτυγχάνεται με τη χρήση τεχνολογικά προηγμένου μοτέρ που επιτρέπει την ελεύθερη κίνηση των περσίδων. Επιπρόσθετα, το μοτέρ είναι τοποθετημένο στο εσωτερικό της τραβέρσας, ώστε να μην είναι ορατό. Στην ελαχιστοποίηση του θορύβου συμβάλει και η χρήση ελαστικών ενδιάμεσα στις περσίδες για να επιτυγχάνεται το κλείσιμό τους με τον πλέον αθόρυβο τρόπο. Παράλληλα στο πλαϊνό μέρος των περσίδων, τοποθετείται επί της τραβέρσας ένα βουρτσάκι που εκτός από το να απορροφά τον θόρυβο κατά τη διάρκεια κίνησης των περσίδων, εμποδίζει το φως από το να εισέλθει όταν η περσίδα είναι κλειστή.

• Κρυφά στοιχεία κίνησης, ένωσης και στήριξης των προφίλ • Σύστημα ελεγχόμενης συλλογής και απορροής όμβριων υδάτων • Περιστροφή περσίδων (0ο - 135ο) για σωστή σκίαση και κατάλληλες συνθήκες αερισμού καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας • Δυνατότητα επιλογής περσίδων στάνταρντ ή με προσθήκη φωτισμού LED, σε όλες τις διαθέσιμες αποχρώσεις, καθώς και απομίμησης ξύλου • Ελάχιστη συντήρηση χάρη στις άριστες ιδιότητες του αλουμινίου H EXALCO Pergola είναι ιδανική για χρήση κάλυψης εξωτερικών και ημιυπαίθριων χώρων σε: • Κατοικίες • Ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις • Χώρους εστίασης

Προσαρμογή σε όλες τις καιρικές συνθήκες Η ελεύθερη κίνηση των περσίδων από 0ο έως 120ο επιτρέπει την πλήρη εκμετάλλευση της πέργκολας σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Ιούνιος 2020

71


Αφιέρωμα - Πέργκολες αλουμινίου

…Ανάμεσα στις προαιρετικές επιλογές θα βρούμε αισθητήρες βροχής, ανέμου, θερμοκρασίας και χιονιού, μονάδα πομπού και ελέγχου, θέρμανση με σόμπες υπερύθρων κ.α…

Προαιρετικά προϊόντα (επιλογή πελάτη) • Φωτισμός LED • Αισθητήρας βροχής ή ανέμου • Θέρμανση με σόμπες υπερύθρων • Μονάδα πομπού και ελέγχου • Μετάδοση ήχου και μουσικής μέσω bluetooth • Έλεγχος μέσω smartphone • Αισθητήρας θερμοκρασίας • Αισθητήρας χιονιού

Στις 0ο η οροφή παραμένει κλειστή, προσφέροντας προστασία από όλα τα καιρικά φαινόμενα, ενώ σε μία μικρή κλίση 5ο επιτρέπει και τον αερισμό του χώρου ανεξαρτήτως συνθηκών. Στις 90ο η πέργκολα επιτρέπει την απόλυτη εκμετάλλευση του ηλίου, ενώ σε κλίση 120ο έχουμε μέγιστο άνοιγμα των περσίδων που επιτρέπει την εκμετάλλευση του ηλιακού φωτός ακόμη και την ώρα της δύσης. Για έλεγχο της φωτεινότητας οι περσίδες μπορούν να σταθεροποιηθούν σε κλίση 45ο.

Απορροή όμβριων υδάτων Ο σχεδιασμός της πέργκολας έχει γίνει με τέτοιον τρόπο ώστε να συλλέγει και να οδηγεί τα ύδατα στην τραβέρσα και μέσω της κολώνας να τα οδηγεί στο έδαφος. Το δε προφίλ της περσίδας είναι ειδικά διαμορφωμένο, ώστε να συγκρατεί τις σταγόνες του νερού και να μην πέφτουν αυτές στο έδαφος κατά την κίνηση της περσίδας.

Ποικιλία χρωματικών επιλογών Σε επίπεδο αισθητικής οι γραμμές της EXALCO Pergola εντυπωσιάζουν, ακολουθώντας μοντέρνες τάσεις. Η ευρεία γκάμα επιλογών όσον αφορά στο χρώμα τη καθιστά ιδανική επιλογή για οποιονδήποτε χώρο. Συγκεκριμένα το φινίρισμα των προφίλ μπορεί να επιλεγεί μεταξύ ανοδίωσης, ποικιλία χρωμάτων ηλεκτροστατικής βαφης (RAL) ή απομίμηση ξύλου. 72

Ιούνιος 2020


EXALCO Fixed Pergola

Σύστημα πέργκολας αλουμινίου με σταθερές περσίδες

Το νέο σύστημα EXALCO Fixed Pergola είναι ένα πρωτοποριακό, πολυμορφικό σύστημα σκίασης, εξολοκλήρου από αλουμίνιο, με σταθερές περσίδες. Ο μοντέρνος σχεδιασμός, σε συνδυασμό με την απουσία εμφανών σημείων σύνδεσης και τη δυνατότητα επιλογής από ποικιλία χρωμάτων, προσφέρει minimal αισθητική και καθιστά την EXALCO Fixed Pergola ιδανική για χρήση κάλυψης εξωτερικών και ημι-υπαίθριων χώρων σε κατοικίες, ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και χώρους εστίασης.

Φινίρισμα Για το φινίρισμα των προφίλ προσφέρεται η δυνατότητα επιλογής μεταξύ ανοδίωσης, χρώματος ηλεκτροστατικής βαφής (RAL) από μεγάλη ποικιλία αποχρώσεων ή απομίμησης ξύλου. Σε κάθε περίπτωση, παρέχει εξαιρετική ανθεκτικότητα, ιδανική για παραθαλάσσιες περιοχές.

www.exalco.gr

Χρήση ως διαχωριστικό Αποτελεί μέρος της σταθερής πέργκολας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε συνεργασία με αυτή όσο και ανεξάρτητα ως διαχωριστικό δωματίων, περίφραξη ή άλλες εφαρμογές. Το βασικό προφίλ του διαχωριστικού συνεργάζεται με πλήθος προφίλ, καθώς και διαφόρων υλικών όπως γυαλί, διάτρητη λαμαρίνα, roller σκίασης και περισσότερα.

…Το νέο σύστημα EXALCO Fixed Pergola είναι ένα πρωτοποριακό, πολυμορφικό σύστημα σκίασης…

Ιούνιος 2020

73


Αφιέρωμα - Πέργκολες αλουμινίου

Άνετοι εξωτερικοί χώροι εξαιρετικά υψηλής αισθητικής! Η ALUMIL διαθέτει μία ολοκληρωμένη σειρά από ρυθμιζόμενες και σταθερές πέργκολες που έχουν σχεδιαστεί σύμφωνα το όραμα της εταιρείας για εξαιρετικές αρχιτεκτονικές λύσεις, υψηλής ποιότητας και προηγμένης τεχνολογίας.

Βιοκλιματικές πέργκολες

Η

ALUMIL διαθέτει μια εντυπωσιακή γκάμα από βιοκλιματικές πέργκολες με κινητές περσίδες, πλήρως αυτοματοποιημένες, για τη μετατροπή ενός ανοιχτού χώρου σε μία μοναδική εμπειρία άνετης διαβίωσης. Οι περιστρεφόμενες περσίδες δημιουργούν μια πολύ στιβαρή και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη επιφάνεια (0-135°) για ελεγχόμενη ηλιοφάνεια, φωτεινότητα και ροή αέρα, καθώς και αποτελεσματική προστασία από τη βροχή και τις άλλες καιρικές συνθήκες. Οι πέργκολες ενσωματώνουν γυάλινα συρόμενα φύλλα, κάθετα ρολά σκίασης, κρεμαστά πα74

Ιούνιος 2020

ντζούρια, συσκευές φωτισμού LED και θέρμανσης και συστήματα αυτοματισμών τελευταίας τεχνολογίας για την κάλυψη ενός πολύ μεγάλου εύρους αναγκών. Είναι ιδανικές για αυτοστηριζόμενες, επιτοίχιες και πολλαπλές κατασκευές σε σύγχρονες κατοικίες, αυλές και κήπους, καθώς και σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, ταράτσες και πολλούς άλλους υπαίθριους χώρους. Πρόκειται για απεριόριστες και ευέλικτες λύσεις, οι οποίες αντεπεξέρχονται σε κάθε πολυπλοκότητα κατασκευής.


Προανοδίωση, η πραγματική αντιδιαβρωτική προστασία Οι πέργκολες τοποθετούνται συνήθως σε παράκτιες περιοχές και πισίνες, όπου το αλάτι και το χλώριο μπορούν να προκαλέσουν διάβρωση. Η ALUMIL, ως πρωτοπόρος εταιρία, συνδυάζει τις ηλεκτροστατικές βαφές seaside class, με την ειδική επιφανειακή επεξεργασία της προανοδίωσης και αποτρέπει αποτελεσματικά την εμφάνιση της νηματοειδούς διάβρωσης. Ο συνδυασμός της προανοδίωσης με τα υπερανθεκτικά προτεινόμενα χρώματα, δημιουργεί αρχιτεκτονικές λύσεις απαράμιλλης ομορφιάς, ασύγκριτης ποιότητας και μακροχρόνιας αντοχής.

Αισθητική & Σχεδιασμός Κορυφαία αξιοπιστία και λειτουργικότητα σε συνδυασμό με υψηλή αισθητική, για την επίτευξη απεριόριστης άνεσης και συνθηκών διαβίωσης. Καθαρές γραμμές με μη εμφανή σημεία σύνδεσης και εντελώς κρυφό μηχανισμό. Υψηλών προδιαγραφών λύσεις σκίασης, οι οποίες αναβαθμίζουν το περιβάλλον.

Αθόρυβος μηχανισμός περιστροφής Οι βιοκλιματικές πέργκολες λειτουργούν με ένα ιδιαίτερο και εντελώς κρυφό σύστημα περιστροφής, ενσωματωμένο μέσα σε μία από τις περσίδες, το οποίο προσφέρει εξαιρετική αξιοπιστία και χαρακτηρίζεται από άψογη και αθόρυβη λειτουργία.

Στιβαρότητα & πολύ μεγάλες διαστάσεις Τα συστήματα πέργκολας χαρακτηρίζονται από εξαιρετική αντοχή και καλύπτουν πολύ μεγάλες επιφάνειες, έως και 50 τ.μ. με μόνο τέσσερις (4) κολόνες. Ταυτόχρονα, αντέχουν σε πολύ ισχυρούς ανέμους και υψηλές χιονοπτώσεις, μέχρι 300 Kg/m2 ή 2,0 m ύψος. • PG120P Mykonos έως 6,2 x 4,5 ή 6,5 x 4,2 m • PG160P Santorini έως 7,5 x 7,5 m

Ευρύτατη ποικιλία λύσεων Το σύστημα προσφέρει πολλές επιλογές κατασκευής, καλύπτοντας κάθε ανάγκη και πολυπλοκότητα. • Αυτοστηριζόμενη και επιτοίχια

• Μονές, διπλές, γωνιακές και πολύπλοκες κατασκευές • Με επιπρόσθετα στοιχεία, όπως συρόμενα συστήματα και ρολά σκίασης

Σύστημα στεγανοποίησης & απορροής υδάτων Βασική παράμετρος και επιτυχία του σχεδιασμού είναι η ολοκληρωμένη προστασία από τις έντονες βροχοπτώσεις. • Αποτελεσματική στεγανοποίηση κατά μήκος ολόκληρης της διαδρομής των όμβριων υδάτων, από την οροφή μέχρι τη βάση της κολόνας • Οι μεγάλες διαστάσεις του περιμετρικού νεροσυλλέκτη και των υπόλοιπων διατομών από τις οποίες περνά το νερό, αποτρέπουν την πιθανότητα υπερχείλισης, ακόμη και σε σφοδρή βροχή • Χωρίς τοποθέτηση σιλικόνης, γεγονός το οποίο εγγυάται μακρύτερη διάρκεια

Ευκολία τοποθέτησης Ο ιδιαίτερος σχεδιασμός, με αρθρωτά προφίλ και ειδικούς συνδέσμους, εγγυάται απίστευτα γρήγορη εγκατάσταση. Μια κατασκευή μπορεί να πραγματοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, εξοικονομώντας χρόνο και κόστος, χωρίς κάποιον συμβιβασμό στη συνολική απόδοση. Ιούνιος 2020

75


Αφιέρωμα - Πέργκολες αλουμινίου

Μεγάλοι χώροι μεταμορφώνονται σε λειτουργικές οάσεις χαλάρωσης Το μοντέλο ������������������������������������������� Santorini���������������������������������� προσφέρει και τη δυνατότητα κατασκευών μεγάλων διαστάσεων, έως 7,5 x 7,5 m, καθιστώντας το πραγματικά μοναδικό. • Στην περίπτωση κατοικιών, τμήμα αυλής 50 τ.μ. μπορεί να μεταμορφωθεί σε εντυπωσιακό χώρο με ελεγχόμενη σκίαση και αερισμό • Σε επίπεδο ξενοδοχείων, εστιατορίων και εμπορικών χώρων, πολλαπλές κατασκευές δύνανται να καλύψουν αποτελεσματικά πολύ μεγάλες επιφάνειες με λιγότερες κολόνες, επιτρέποντας, για παράδειγμα, μεγαλύτερο αριθμό τραπεζιών από κάτω (110 τ.μ. με 6 κολόνες)

76

Ιούνιος 2020


Αθόρυβη λειτουργία για απόλυτη ηρεμία Το μοντέλο ������������������������������������������� Mykonos������������������������������������ είναι κάτι περισσότερο από μια κλασική επιλογή για ελεγχόμενη σκίαση και προστασία από βροχή. Εκτός από την εξαιρετική λειτουργία του, το μοντέλο χαρακτηρίζεται από απόλυτα minimal αισθητική και κορυφαία στιβαρότητα, προσφέροντας πολύ κομψές και μεγάλες κατασκευές, έως 6,2 x 4,5 ή 6,5 x 4,2 m στην αυτοστηριζόμενή του έκδοση. Ταυτόχρονα, η σειρά υιοθετεί τη βιοκλιματική λογική, μετατρέποντας έναν απλό υπαίθριο χώρο σε ένα άνετο και ευχάριστο περιβάλλον. Ιδιαίτερα στην περίπτωση διχρωμίας, προσφέρεται ένα ελκυστικό αποτέλεσμα.

Ιούνιος 2020

77


Αφιέρωμα - Πέργκολες αλουμινίου

Πλήρης εξοπλισμός, για κάθε ανάγκη Ρολά κάθετης σκίασης Χάρη στην τεχνολογία προέντασης το σύστημα σκίασης εμφανίζει υψηλή αντοχή και μπορεί να καλύψει μεγάλα ανοίγματα χωρίς ενδιάμεση στήριξη. Τα μέρη του ρολού δεν είναι εμφανή, το οποίο ακολουθεί τον συνολικό minimal σχεδιασμό. • Το υφασμάτινο ρολό με πανί λειτουργεί ως πρόσθετη σκίαση περιμετρικά μιας πέργκολας, συμπληρώνοντας τις ανάγκες σκίασης, ειδικά κατά τις χαμηλές θέσεις του ήλιου • Εναλλακτικά, ένα ρολό μπορεί να φέρει σήτα για να προσφέρει προστασία από τα έντομα, χωρίς να περιορίζει τη ροή του αέρα και την ορατότητα

• Διάφανα πλαστικά ή προφίλ αλουμινίου στο σημείο επαλληλίας για καλύτερη στεγάνωση

Ρυθμιζόμενος φωτισμός LED Διατίθενται διάφορες επιλογές φωτισμού, επαρκείς για ένα δείπνο ή στιγμές χαλάρωσης κατά τη διάρκεια της νύχτας. • Ταινίες LED με ρυθμιζόμενο φωτισμό και δυνατότητα τοποθέτησης τόσο στις περσίδες όσο και περιμετρικά στις τραβέρσες, προσφέροντας καλαίσθητο, ορατό ή και κρυφό φωτισμό • Εναλλακτικά ή και συμπληρωματικά, υπάρχει δυνατότητα καλωδίωσης και τοποθέτησης προβολέων (σποτάκια) στο προφίλ της τραβέρσας

Κρεμαστά παντζούρια κάθετης σκίασης Σε μια κατασκευή πέργκολας συστήνεται και η τοποθέτηση κρεμαστών συρόμενων παντζουριών αλουμινίου, για να δημιουργηθεί η επιπρόσθετη πλευρική σκίαση. Απλά χρειάζεται η τοποθέτηση μικρού αριθμού ανεξάρτητων φύλλων στην ηλιόλουστη πλευρά της πέργκολας και στη συνέχεια η μετακίνησή τους στην κατάλληλη θέση για κάθετη σκίαση. Η περίπτωση διχρωμίας, για παράδειγμα με χρώματα απομίμησης ξύλου, προσφέρει ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα.

Γυάλινο συρόμενο σύστημα Μπορούμε να επωφεληθούμε περαιτέρω των πλεονεκτημάτων που προσφέρουν οι βιοκλιματικές πέργκολες, περιβάλλοντάς τες με ένα λειτουργικό minimal συρόμενο σύστημα. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται ένα διαφανές παραπέτασμα που δεν εμποδίζει τον φυσικό φωτισμό και προστατεύει από τον δυνατό αέρα. • Minimal και βιοκλιματικό αποτέλεσμα • Χαμηλή ανεμοπερατότητα και υψηλή αντοχή στην ανεμοπίεση • Κορυφαία στιβαρότητα και αξιοπιστία • Τετραπλός οδηγός για 4-φυλλη απλή ή 8-φυλλη φιλητή κατασκευή • Δυνατότητα ενσωμάτωσης του άνω οδηγού και της πλευρικής κάσας στα προφίλ της πέργκολας 78

Ιούνιος 2020

Εξοπλισμός & Αυτοματισμοί Πλήρως συμβατές συσκευές προηγμένης τεχνολογίας, αισθητήρες και συστήματα αυτοματισμού, καθιστούν τις πέργκολες επιπλέον λειτουργικές και χρηστικές. Τα πάντα ελέγχονται και ρυθμίζονται με ένα μόνο τηλεχειριστήριο ή ακόμα και με ένα smartphone • Προγραμματισμός σκίασης με αυτόματη προσαρμογή των περσίδων κατά τη διάρκεια της ημέρας (135ο) • Ειδικός αισθητήρας ο οποίος κλείνει αμέσως τις περσίδες σε περίπτωση βροχής ή χιονόπτωσης • Αισθητήρες ανέμου για αποφυγή τυχόν ζημιών σε πολύ δυνατό αέρα • Ταινία LED και προβολείς, ελεγχόμενα από το ίδιο τηλεχειριστήριο • Δυνατότητα ενσωμάτωσης ηχείων και με τεχνολογία Bluetooth

Θέρμανση Θερμαντικά σώματα υπέρυθρης τεχνολογίας, αναρτημένα στις τραβέρσες, για ιδανικές συνθήκες, ακόμα και στην περίπτωση χαμηλών θερμοκρασιών.

Ήχος Ηχεία ελεγχόμενα με Bluetooth τεχνολογία μπορούν να ενσωματωθούν στην τραβέρσα ή και την κολόνα για τη μουσική επένδυση του χώρου. 


Σταθερές πέργκολες

Απόλαυση του φωτός & της ζωής Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη σειρά για πέργκολες σταθερών περσίδων, η οποία προσφέρει ιδιαίτερα αποτελεσματική σκίαση, αναβαθμίζοντας παράλληλα την αισθητική του περιβάλλοντος χώρου. Η SMARTIA PG120F είναι διαθέσιμη σε τρία (3) βασικά μοντέλα και προσφέρει ιδανικές λύσεις για ξενοδοχεία, χώρους εστίασης και κατοικίες.

CRETA Η επιτομή της minimal αισθητικής

• Καθαρές γραμμές με μη εμφανή σημεία σύνδεσης για minimal αποτέλεσμα • Κορυφαία στιβαρότητα για αντοχή σε ισχυρούς ανέμους και δυνατότητα πολύ μεγάλων διαστάσεων, μέχρι και 4,8 x 6,0 m • Επίστρωση υψηλής ποιότητας και ανοδίωση για εξαιρετική ανθεκτικότητα, ειδικά σε παραθαλάσσιες περιοχές

www.alumilpergolas.com

NAXOS Παραδοσιακός σχεδιασμός με διαχρονική αξία

CORFU Εξαιρετική πρόταση για μοντέρνους χώρους

Ιούνιος 2020

79


Αφιέρωμα - Πέργκολες αλουμινίου

XX.

Πέργκολες σε πληθώρα σχεδίων για κάθε απαίτηση & ανάγκη Οι πέργκολες της ALUMINCO συνδυάζουν όλα εκείνα τα στοιχεία που αναζητά ο επαγγελματίας και ο τελικός χρήστης σε ένα ποιοτικό σύστημα. Προσφέρουν ποικιλία σχεδίων, μεγάλη ανθεκτικότητα και χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερη ευκολία τοποθέτησης.

Σ

τα συστήματα σκίασης της ALUMINCO θα βρούμε πέργκολες σε μοντέρνα και παραδοσιακά σχέδια. Οι πέργκολες προφυλάσσουν από την ηλιακή ακτινοβολία και συμβάλλουν στη διαμόρφωση ιδανικών συνθηκών σε εξωτερικούς χώρους, προσφέροντας εξοικονόμηση ενέργειας και απαράμιλλη αισθητική. Η αναμφισβήτητη ποιότητα κατασκευής της πέργκολας αλουμινίου της ALUMINCO���������������������� ������������������������������ εγγυάται μεγάλη αντο-

80

Ιούνιος 2020

χή στις δύσκολες καιρικές συνθήκες. Η πέργκολα προσαρμόζεται σε κάθε χώρο, αφού συναρμολογείται και τοποθετείται εύκολα και δεν απαιτεί ιδιαίτερη συντήρηση. Η βαφή της γίνεται ηλεκτροστατικά με ειδική επεξεργασία seaside class για προστασία από το έντονα επιβαρυμένο περιβάλλον των παραθαλασσίων περιοχών. Διατίθεται σε μεγάλη χρωματική ποικιλία, σε ειδικά χρώματα και αποχρώσεις σε απομίμηση ξύλου.


Παραδοσιακή πέργκολα

XX.

Η παραδοσιακή πέργκολα μπορεί να εφαρμοσθεί σε κατασκευές κτιρίων, προσδίδοντας την αίσθηση του κλασικού. Είναι ανθεκτική στις διάφορες καιρικές συνθήκες, εύκολη στη συναρμολόγηση και στην τοποθέτηση και δεν απαιτεί ιδιαίτερη συντήρηση. Η βαφή της γίνεται ηλεκτροστατικά με ειδική επεξεργασία seaside class για προστασία από την αρμύρα και διατίθεται σε πολλά χρώματα, καθώς επίσης σε αποχρώσεις απομίμησης ξύλου.

Παραδοσιακή με πολυκαρμπονικά φύλλα Η παραδοσιακή πέργκολα μπορεί να δεχθεί πολυκαρμπονικά φύλλα που προσφέρουν επιπλέον προστασία από τις διάφορες καιρικές συνθήκες. Προσφέρεται κατά αυτόν τον τρόπο η τεχνοτροπία και η αισθητική του νεοκλασικού, συνδυάζοντας σύγχρονα υλικά όπως πολυκαρμπονικά φύλλα Lexan®, την επίσημη διανομή των οποίων έχει για την Ελλάδα η ALUMINCO.

Παραδοσιακή με χρήση πανιού Ο συνδυασμός της παραδοσιακής πέργκολας με πανί προσφέρει επιπλέον προστασία και σκίαση, προσδίδοντας ταυτόχρονα την αίσθηση του αρχοντικού, ιδιαίτερα όταν συνδυαστεί σε αποχρώσεις απομίμησης ξύλου. Η συγκεκριμένη λύση είναι ιδανική για εφαρμογές σε παραδοσιακούς οικισμούς ή εξοχικές κατοικίες, προσφέροντας τη ζεστασιά που απαιτεί η παράδοση.

Ιούνιος 2020

81


Αφιέρωμα - Πέργκολες αλουμινίου

Μοντέρνα πέργκολα Μια μοντέρνα πρόταση στις πέργκολες αλουμινίου, σε απλές και ευκρινείς γραμμές που ταιριάζει απόλυτα σε κτίρια υψηλών αρχιτεκτονικών απαιτήσεων και προδιαγραφών. Διατίθεται σε μεγάλη χρωματική ποικιλία με ειδική επεξεργασία ηλεκτροστατικής βαφής seaside class και αναμφισβήτητη υψηλή ποιότητα κατασκευής. Αποτελεί την τέλεια αρχιτεκτονική λύση για μια νέα και πρωτοποριακή σχεδίαση στον περιβάλλοντα χώρο σύγχρονων κατοικιών.

Μοντέρνα με πολυκαρμπονικά φύλλα Η μοντέρνα πέργκολα μπορεί επίσης να δεχθεί πολυκαρμπονικά φύλλα για επιπλέον προστασία από τις καιρικές συνθήκες. Η προσθήκη πολυκαρμπονικών καθιστά την πέργκολα ιδανική για εφαρμογές σε κήπους, πισίνες, roof garden κ.α. προσδίδοντας στυλ και ιδιαίτερη αισθητική. Χρησιμοποιώντας ως υλικό κάλυψης τα πολυκαρμπονικά φύλλα Lexan®, την επίσημη διανομή των οποίων έχει για την Ελλάδα η ALUMINCO, μπορούν να δημιουργηθούν πέργκολες με πλήρη ασφάλεια και στεγανότητα.

82

Ιούνιος 2020


Μοντέρνα με χρήση πανιού Η εφαρμογή της πέργκολας με χρήση πανιού αποτελεί μια λειτουργική λύση στη σύγχρονη αρχιτεκτονική. Ο συνδυασμός της μοντέρνας πέργκολας με πανί προσφέρει επιπλέον σκίαση σε πολλές εφαρμογές όπως μπαλκόνια, κήπους κ.α. Μπορεί ωστόσο να εξυπηρετήσει και επαγγελματικούς χώρους.

XX.

Μοντέρνα με κινούμενες περσίδες Η τεχνολογική εξέλιξη στα συστήματα σκίασης έχει έρθει με την υπογραφή της ALUMINCO. Μια εξαιρετικά μοντέρνα λύση που έγινε με γνώμονα, τη λειτουργικότητα και την υψηλή αισθητική. Με τη χρήση ενός μοτέρ, η πέργκολα προσφέρει σκίαση όσο και όποτε το επιθυμεί ο χρήστης, ρυθμίζοντας απλά την κλίση των περσίδων της οροφής. Προσφέρει μια νέα αισθητική, αναδιαμορφώνοντας συνολικά έναν χώρο, έχοντας πλήρη εναρμόνιση με την αρχιτεκτονική του κτιρίου στο οποίο εφαρμόζεται.

Μοντέρνα με σταθερές περσίδες Η φινέτσα συναντά την ποιότητα. Μια ακόμα λύση μοντέρνας πέργκολας όπου οι περσίδες μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε ορισμένα τμήματα, δημιουργώντας ευφάνταστους συνδυασμούς πρωτότυπων κατασκευών. Αποτελούν την τέλεια αρχιτεκτονική λύση για μια νέα και προοδευτική σχεδίαση στον χώρο.

www.aluminco.com

Ιούνιος 2020

83


Αφιέρωμα - Πέργκολες αλουμινίου

Πλήθος επιλογών για παραδοσιακές ή μοντέρνες απαιτήσεις Η πέργκολα αλουμινίου της ALFA συνδυάζει σύγχρονη ή πιο κλασική αισθητική, απλή τοποθέτηση και μεγάλη αντοχή στον χρόνο και τις καιρικές συνθήκες. Στη γκάμα έχει πλέον προστεθεί και λύση βιοκλιματικής πέργκολας (με κινητές ή σταθερές περσίδες).

Η

εταιρεία ALFA έχοντας καταγράψει μια πετυχημένη και πάνω απ’ όλα αναγνωρισμένη πορεία στο πέρασμα του χρόνου, έχει πλέον καθιερωθεί ως δημιουργός πρωτοποριακών προϊόντων αλουμινίου αρίστης ποιότητας. Ακολουθώντας πιστά και αφοσιωμένα τον στόχο της, που δεν είναι παρά η συνεχής ικανοποίηση και κάλυψη των αναγκών των πελατών της, η δυναμική εταιρεία συνεχίζει καθημερινά να επενδύει στον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων προϊόντων. Μέσα από την πλούσια γκάμα της ξεχωρίζει η πέργκολα αλουμινίου που συνδυάζει μοναδική αισθητική, αντοχή στον χρόνο και λειτουργικότητα. Η πέργκολα της ALFA μπορεί να τοποθετηθεί σε κα84

Ιούνιος 2020

τασκευές κτιρίων ή προαύλιων χώρων, χαρίζοντας την αίσθηση του κλασικού, ενώ ξεχωρίζει από την κλασική ξύλινη πέργκολα, χάρη στην πολύ μεγάλη αντοχή της ενάντια στον χρόνο και τις δύσκολες καιρικές συνθήκες. Η χρήση του αλουμινίου έναντι του ξύλου αυξάνει κατακόρυφα τη μακροζωία της κατασκευής, ενώ είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι μετά την απλή συναρμολόγηση και τοποθέτηση της πέργκολας, δεν απαιτείται ιδιαίτερη συντήρηση. Σε επίπεδο αισθητικής προσφέρεται μία πολύ μεγάλη ποικιλία χρωμάτων ηλεκτροστατικής βαφής που καλύπτει ευρεία γκάμα αναγκών και απαιτήσεων. Επιπρόσθετα στις περιπτώσεις που επιθυμείται η πιο κλασική αισθητική της ξύλινης πέργκολας, δίνεται η επι-


…Η πέργκολα αλουμινίου της ALFA συνδυάζει μοναδική αισθητική, αντοχή στον χρόνο και λειτουργικότητα…

λογή χρήσης χρωμάτων απόχρωσης ξύλου που προσδίδουν τον κλασικό γήινο χαρακτήρα της παραδοσιακής πέργκολας, με τα πλεονεκτήματα που προσφέρει όμως ένα σύγχρονο υλικό όπως το αλουμίνιο. Η πέργκολα, για αισθητικούς αλλά και χρηστικούς λόγους, μπορεί να δεχθεί πολυκαρμπονικά φύλλα ή πανί, προσφέροντας σκίαση και προστασία από τις καιρικές συνθήκες και από τη βροχή. Παράλληλα μ’ αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται διαφορετική όψη, με πιο μοντέρνο αισθητικό αποτέλεσμα. Εν κατακλείδι, η πρόταση της ALFA αποτελεί την πλέον κατάλληλη αρχιτεκτονική λύση για τον περιβάλλοντα χώρο σύγχρονων αλλά και παραδοσιακών κατασκευών που προσφέρει εύκολη συναρμολόγηση και τοποθέτηση στον επαγγελματία και υψηλή αισθητική και μακροχρόνια αντοχή στον ιδιώτη.

Διαθέσιμα προφίλ Η ALFA φροντίζει να παρέχει στους συνεργάτες της ευέλικτες λύσεις, με πληθώρα επιλογών, με στόχο τη διευκόλυνση του έργου τους αλλά και ταυτόχρονη ικανοποίηση πληθώρας απαιτήσεων. Υπό αυτό το πρίσμα διαθέτει μία σειρά προφίλ για τις πέργκολες που καλύπτουν επιπρόσθετες ανάγκες και προσφέρουν νέες κατασκευαστικές δυνατότητες στον επαγγελματία. Σε επίπεδο προφίλ διατίθενται κολώνες διαστάσεων 120x120χιλ. και 100x100χιλ., οριζόντια τραβέρσα σε διάσταση 120x63χιλ. καθώς και κάθετες τραβέρσες στις διαστάσεις 100x63χιλ. και 80x63χιλ. Επίσης διατίθεται και το σύστημα στήριξης πολυκαρμπονικού. Φυσικά η ALFA, μία εταιρεία δυναμική, καινοτόμα και με έντονες ανησυχίες σε επίπεδο τεχνολογικών και αρχιτεκτονικών εξελίξεων, δεν θα μπορούσε να μην εισχωρήσει και στις βιοκλιματικές πέργκολες, αναπτύσσοντας άριστου σχεδιασμού και ποιοτικής κατασκευής μοντέλα που παρουσιάζονται στις επόμενες σελίδες.

Λεπτομέρεια στήριξης πολυκαρμπονικού 92

Ιούνιος 2020

85


Αφιέρωμα - Πέργκολες αλουμινίου

Δυνατότητα ρύθμισης των περσίδων σκίασης από 0o έως 135ο

…Η βιοκλιματική πέργκολα ALFA είναι ένα σύγχρονο, ποιοτικό και λειτουργικό προϊόν σε αρμόνια με τις μοντέρνες αρχιτεκτονικές τάσεις…

Βιοκλιματική πέργκολα ALFA με κινητές περσίδες Η εταιρεία ALFA παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στα προϊόντα δόμησης και φροντίζει να εμπλουτίζει αναλόγως τη γκάμα της. Οι βιοκλιματικές πέργκολες είναι μία σύγχρονη τάση που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια και φυσικά η δυναμική διέλαση δεν θα μπορούσε να μην κυκλοφορήσει τη δική της λύση. Η βιοκλιματική πέργκολα αλουμινίου της ALFA είναι ένα σύγχρονο, ποιοτικό και λειτουργικό προϊόν σε αρμόνια με τις μοντέρνες αρχιτεκτονικές τάσεις. Έχει δυνατότητα ρύθμισης των περσίδων σκίασης από 0o έως 135ο, για την παροχή βέλτιστης σκίασης ανάλογα με τις συνθήκες. Διατίθεται σε τυποποιημένες αλλά και επιθυμητές διαστάσεις, βάσει των αναγκών του εκάστοτε έργου. Επιπλέον υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης αυτοματισμού για την κίνηση, προσφέροντας αθόρυβη περιστροφή των περσίδων. Πέρα από την προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία, η βιοκλιματική πέργκολα αλουμινίου της ALFA διαθέτει πρωτοποριακό σύστημα απορροής υδάτων, το οποίο προσφέρει πλήρη στεγάνωση έναντι της βροχής. Η βιοκλιματική πέργκολα της ALFA έρχεται να πλαισιώσει τη γκάμα της εταιρείας στα συστήματα εξωτερικής σκίασης, προσφέροντας περαιτέρω επιλογές στον επαγγελματία συνεργάτη αλλά και τον τελικό χρήστη.

86

Ιούνιος 2020


…Η σταθερή βιοκλιματική πέργκολα ALFA είναι μία οικονομική πρόταση που συνδυάζει μοναδική αντοχή…

Βιοκλιματική πέργκολα ALFA με σταθερές περσίδες Η σταθερή πέργκολα αλουμινίου της ALFA είναι μία οικονομική πρόταση που συνδυάζει μοναδική αισθητική, αντοχή στον χρόνο και λειτουργικότητα. Είναι εύκολη στη συναρμολόγηση, με δυνατότητα τοποθέτησης των περσίδων και προς τις 2 κατευθύνσεις.

www.alfa-press.gr

Ιούνιος 2020

87


Συστήματα

Ανακαλύψτε τη νέα έκδοση Eclipse Η πρωτοπόρος ελληνική διελαση παρουσιάζει τη νέα έκδοση του καταξιωμένου minimal συρόμενου συστήματος SUPREME S650 PHOS που δίνει επιπρόσθετες λύσεις επικάλυψης του οδηγού.

Η

ALUMIL συνεχίζει να πρωτοπορεί και να καινοτομεί στον χώρο των αρχιτεκτονικών προϊόντων αλουμινίου, προσφέροντας σύγχρονες λύσεις στον επαγγελματία κατασκευαστή και συνακόλουθα στον τελικό χρήστη. Ακολουθώντας τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές τάσεις φροντίζει να εναρμονίζει τα συστήματά της με τα σύγχρονα δεδομένα και να τα εμπλουτίζει με νέες καινοτομίες που τα καθιστούν μοναδικά στην αγορά.

Ενσωμάτωση του υλικού του δαπέδου στον οδηγό 88

Ιούνιος 2020


Πιστοποίηση

Κλάση

Αεροδιαπερατότητα

4

Υδατοστεγανότητα

9A (600 Pa)

Αντίσταση σε ανεμοπίεση

C3

Το SUPREME S650 PHOS Eclipse σχεδιάστηκε από την εταιρεία για να προσφέρει έναν πρωτοποριακό κρυφό οδηγό, ο οποίος διασφαλίζει την ομοιομορφία του δαπέδου στην εσωτερική και την εξωτερική πλευρά του συστήματος. Συγκεκριμένα, η έκδοση Eclipse προσφέρει τη δυνατότητα της επικάλυψης του οδηγού με το υλικό του δαπέδου, προσφέροντας εξαιρετική minimal αισθητική και μέγιστη ευκολία πρόσβασης. Επιπλέον, το σύστημα SUPREME S650 PHOS Eclipse διαθέτει πολύ υψηλές επιδόσεις πιστοποιημένες από το διεθνώς αναγνωρισμένο γερμανικό ινστιτούτο ift Rosenheim.

www.alumil.com Εξαιρετική minimal αισθητική και μέγιστη ευκολία πρόσβασης Ιούνιος 2020

89


Συστήματα

Εξαιρετική δημιουργία από γυαλί και αλουμίνιο

Τ

ο σύστημα Open Air αποτελεί ένα τεχνολογικό επίτευγμα παγκόσμιας απήχησης που προκαλεί με τις καινοτομίες του και προσφέρει την απόλυτη απάντηση σε επαγγελματικούς εξωτερικούς χώρους όπως εστιατόρια, καφετέριες, ξενοδοχεία κ.ά. Μια μοναδική καινοτομία, κατοχυρωμένη* και διαθέσιμη αποκλειστικά από την ALUMINCO, όπου το κινούμενο τμήμα του συστήματος προσαρμόζεται με μια μόνο κίνηση ανάλογα με τις επιθυμίες του χρήστη αλλά και τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες. Το σύστημα Open Air προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις OA 1600, OA 1800, OA 2000 με βάση το ύψος και κάθε τύπος είναι διαθέσιμος σε πέντε διαφορετικά πλάτη 1000 χιλ., 1200 χιλ., 1500 χιλ., 1800 χιλ. και 2000 χιλ. Επιπρόσθετα, όλες οι εκδόσεις του συστήματος προσφέρονται και για γωνιακές κατασκευές, τόσο εσωτερική όσο και εξωτερική 90°. Πολυάριθμες επιλογές όπως κουπαστή, τραβέρσα, βάση τρόλεϊ, υποστήριξη για έξτρα στεγανοποίηση και επιπρόσθετα προφίλ προσθέτουν προστιθέμενη αξία, προσφέροντας πλήρη ικανοποίηση του πελάτη μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Κάθε μοντέλο του συστήματος Open Air είναι καρπός ειδικευμένης χειροποίητης εργασίας, σπάνιας στον χώρο των κατασκευών. Όλες οι εκδόσεις φέρουν το ειδικά σχεδιασμένο λογότυπο, τονίζοντας ακόμα περισσότερο την κουλτούρα της αριστείας και χαρίζοντας στον τελικό χρήστη μια ξεχωριστή εμπειρία. Μια εμπειρία έτσι όπως δεν την έχει ξαναζήσει!

*Α  ριθμός Ελληνικής πατέντας: 1008916 Αριθμός Ευρωπαικής πατέντας: 3359757

90

Ιούνιος 2020

XX.


Εξαιρετικά Κομψό Το λιγότερο ορατό πλαίσιο αλουμινίου προσδίδει minimal χαρακτήρα και αισθητική, ενώ η αρμονική ενσωμάτωση των υαλοπινάκων απελευθερώνει το μέγιστο του φυσικού φωτός στο εσωτερικό περιβάλλον.

Εύκολο στη χρήση Κάθε μοντέλο της σειράς Open Air μπορεί να ανυψώνεται και να χαμηλώνει με μία απλή κίνηση. Είναι σχεδιασμένα για εύκολο και ευέλικτο χειρισμό.

Ελαφρύ & Στιβαρό Το πλαίσιο κάθε μοντέλου της σειράς Open Air είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από αλουμίνιο, εξοπλισμένο με γυαλί ασφαλείας, θερμικά επεξεργασμένο στο σταθερό μέρος και triplex στο κινούμενο τμήμα. Τα μοντέλα Open Air παρουσιάζουν αποδεδειγμένα εξαιρετική αντοχή σε εξωτερική πίεση.

Μοναδική Προστασία Όλα τα μοντέλα της σειράς Open Air συμπεριφέρονται εξαιρετικά καλά σε υπαίθριους χώρους παρέχοντας ηχομείωση και υψηλή προστασία από όλες τις καιρικές συνθήκες.

Εύκολη Εγκατάσταση Τα μοντέλα Open Air είναι προσεκτικά σχεδιασμένα για να βοηθούν τον εγκαταστάτη να απολαμβάνει τα οφέλη μιας γρήγορης και εύκολης εγκατάστασης σε όλα τα στάδια από τη μεταφορά έως και την τοποθέτησή τους.

Πιστοποιημένο & Εγκεκριμένο Το σύστημα Open Air έχει πιστοποιηθεί από αξιόλογα εργαστήρια δοκιμών για να ανταποκρίνεται και να υπερβαίνει τα πρότυπα ποιότητας, ασφάλειας και απόδοσης.

Ιούνιος 2020

91


Συστήματα

Το Open Air E-MOTION αποτελεί την ηλεκτροκίνητη έκδοση της σειράς Open Air, το οποίο λειτουργεί τόσο έξυπνα και ελεγχόμενα, διαμορφώνοντας εξωτερικούς χώρους που ανταποκρίνονται στους σύγχρονους ρυθμούς ζωής, στις ανάγκες και τις επιθυμίες του σύγχρονου ανθρώπου. Το Open Air E-MOTION προσαρμόζεται σε κάθε περιβάλλον, εντυπωσιάζει με τις αναλογίες του και μετατρέπει ένα συνηθισμένο χώρο σε απολαυστική εμπειρία.

Η σειρά Fixed προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες και ολοκληρωμένες λύσεις, οι οποίες καλύπτουν κάθε ανάγκη σε επίπεδο αισθητικής και λειτουργικότητας. • Μοναδική συλλογή σταθερών τυπολογιών για τον εξοπλισμό κάθε επαγγελματικού χώρου και της κατοικίας. • Πολυάριθμες τυπολογίες και συνθέσεις, με τζάμι, με ραμποτέ και τζάμι, σε οβάλ ή ευθεία γραμμή, προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες. • Διατίθεται σε μια σειρά παραλλαγών μήκους, ύψους και σχεδίων. • Ταχύτητα και ευκολία στην κατασκευή και την τοποθέτηση. • Δυνατότητα αποτύπωσης λογοτύπου ή ενός προμηθευτή / χορηγού πάνω στους υαλοπίνακες. • Προσφέρονται σε ένα ευρύ φάσμα από χρωματικές επιλογές (RAL, ανοδίωση και αποχρώσεις απομίμησης ξύλου).

Το σύστημα Glass Wall είναι διαθέσιμο σε έξι βασικούς τύπους, συγκεκριμένα: OA 1000, OA 1100, OA 1200, OA 1600, OA 1800, OA 2000 βάσει παραμέτρου ύψους. Kάθε είδος διατίθεται σε 5 διαφορετικά μήκη: 1000 χιλ., 1200 χιλ., 1500 χιλ., 1800 χιλ., 2000 χιλ. Το σύστημα γυάλινου ανεμοφράκτη είναι επίσης διαθέσιμο, κατόπιν αιτήσεως, σε εξατομικευμένα προσαρμοσμένα μήκη ανά 5 χιλ. μεταξύ 1000-2000 χιλ. 92

Ιούνιος 2020


OPEN AIR HIGHLIGHTS Ο Αστέρας Βουλιαγμένης εμπιστεύτηκε την ALUMINCO και πλέον το σύστημα γυάλινου πτυσσόμενου ανεμοφράκτη Open Air δημιουργεί μια αισθητική συμφωνία με τους υπόλοιπους φυσικούς χρωματισμούς της παραλίας του Αστέρα. Συγκεκριμένα, επιλέχτηκε η έκδοση Open Air THEA για να ντύσει περιμετρικά το εστιατόριο 40 στη παραλία του Αστέρα, επιτρέποντας τη μέγιστη διάχυση του φωτός στο εσωτερικό περιβάλλον και εξασφαλίζοντας μια ιδιαίτερη φωτεινή και φιλόξενη ατμόσφαιρα.

Αστέρας Βουλιαγμένης

Εστιατόριο Filakas, Σύβοτα Θεσπρωτίας To ανώτερης αισθητικής παραθαλάσσιο πολυτελές εστιατόριο Filakas στα Σύβοτα Θεσπρωτίας επέλεξε τον πατενταρισμένο μοναδικής λειτουργικότητας γυάλινο ανεμοφράκτη Open Air. Έτσι επιτεύχθηκε η προστασία των πελατών του χωρίς να αλλοιώνεται η αισθητική του χώρου και ταυτόχρονα εξασφαλίζοντας ανεμπόδιστη θέα.

Ιούνιος 2020

93


Συστήματα

Νέες δυνατότητες φέρνουν τα καινούργια, καινοτόμα συστήματα Τα νέα συστήματα EUROPA έλαβαν μεγάλης αποδοχής από το σύνολο των κατασκευαστών, χάρη στα σχεδιαστικά και ποιοτικά τους χαρακτηριστικά.

Μ

ετά την πρώτη παρουσίαση των νέων θερμομονωτικών συστημάτων της στην έκθεση XENIA 2019, η EUROPA ξεκίνησε το λανσάρισμα των νέων σειρών με την εκκίνηση της καινούργιας χρονιάς, σηματοδοτώντας έτσι μια «νέα εποχή», τόσο για την EUROPA, όσο και ευρύτερα για την ελληνική αγορά. Η εταιρεία, πάντα στο πλευρό του συνεργάτη κατασκευαστή, ολοκλήρωσε τον 1ο κύκλο εκπαιδευτικών και ενημερωτικών σεμιναρίων για τα νέα συστήματα ανά την Ελλάδα, πραγματοποιώντας με μεγάλη επιτυχία εκδηλώσεις σε Αττική, Εύβοια, Κόρινθο, Πάτρα, Ναύπλιο, Καλαμάτα και Κρήτη. Το πρόγραμμα εκδηλώσεων διακόπηκε λόγω των περιορισμών για τον COVID-19, όμως η EUROPA προγραμματίζει τη συνέχιση και ολοκλήρωση των εκδηλώσεων τους προσεχείς μήνες. Τα νέα συστήματα έλαβαν μεγάλης αποδοχής από το σύνολο των κατασκευαστών, χάρη στα σχεδιαστικά και ποιοτικά τους χαρακτηριστικά. Δεν είναι μόνο η πληρότητα σε τυπολογίες κατασκευής, οι εξαιρετικές επιδόσεις και η υψηλή αισθητική σε μοντέρνα (ίσια) αλλά και κλασική γραμμή, αλλά κυρίως είναι ο συνδυασμός των ανωτέρω χαρακτηριστικών με την κατασκευαστική απλότητα. 94

Ιούνιος 2020

Η ιδιότητα αυτή επιτυγχάνεται μέσω των ομοειδών -και σε κάποιες περιπτώσεις κοινών δευτερευόντων προφίλμεταξύ των σειρών, που διασφαλίζουν μια «βατή» κατασκευαστική διαδικασία και το κυριότερο, επιτυγχάνουν οικονομίες κλίμακας σε προφίλ, εξαρτήματα και πρεσσάκια κατεργασιών. Η σηματοδότηση της νέας εποχής των συστημάτων EUROPA συμβολίζεται και με το νέο σύστημα ονοματοδοσίας τους, όπου οι ανοιγόμενες λαμβάνουν το πρόθεμα “EOS” -από την συντομογραφία του “EUROPA Opening Systems”- και οι συρόμενες το αντίστοιχο ESS από το “EUROPA Sliding Systems”, ακολουθούμενο από τη διάσταση του βασικού προφίλ κάσας ή φύλου του κάθε συστήματος.

Πιστοποιήσεις Η EUROPA βρίσκεται ήδη σε στάδιο δοκιμών και πιστοποίησης των νέων σειρών, έχοντας εκδώσει πιστοποιητικά για τα νέα EOS 60 Hybrid και ESS 34 Hybrid, που βρίσκονται αναρτημένα στην επίσημη ιστοσελίδα www.europaprofil.com, καθώς και στον υπολογιστή Uw, διαθέσιμα προς χρήση.


Τα διαθέσιμα πιστοποιητικά συστημάτων / τυπολογία ακολουθούν παρακάτω.

EOS 90 PH Hybrid (θερμομόνωσης) Πιστοποιητικό Παθητικού Κτιρίου (Passive House Institute), 1ο σε κατάταξη παγκοσμίως: Θερμομόνωση από Uw=0,75 W/m2K

EOS 60 Hybrid Δίφυλλο με κρυφό φύλλο με Cameraeuropea (ift Rosenheim) • Αεροδιαπερατότητα: 4 • Ανεμοπίεση: C4 / B5 • Υδατοστεγανότητα: E900 Δίφυλλο κρυφού φύλλου με περιμετρικό μηχανισμό (ift Rosenheim) • Αεροδιαπερατότητα: 4 • Ανεμοπίεση: C4 / B5 • Υδατοστεγανότητα: E900 Δίφυλλο με περιμετρικό μηχανισμό (ift Rosenheim) • Αεροδιαπερατότητα: 4 • Ανεμοπίεση: C4 / B4 • Υδατοστεγανότητα: E750 Δίφυλλο με camera europea (ift Rosenheim) • Αεροδιαπερατότητα: 4 • Ανεμοπίεση: C4 / B4 • Υδατοστεγανότητα: E900 Μονόφυλλο κρυφού φύλλου με Περιμετρικό Μηχανισμό (ift Rosenheim) • Αεροδιαπερατότητα: 4 • Ανεμοπίεση: C4 / B4 • Υδατοστεγανότητα: E900 Μονόφυλλο με Περιμετρικό Μηχανισμό (ift Rosenheim) • Αεροδιαπερατότητα:4 • Ανεμοπίεση: C4 / B4 • Υδατοστεγανότητα: E900

ESS 34 Hybrid Δίφυλλο επάλληλο ανασηκούμενο με γάντζο 25 χιλ. (ift Rosenheim) • Αεροδιαπερατότητα: 4 • Ανεμοπίεση: C1 • Υδατοστεγανότητα: 6A Συρόμενο με σταθερό (ift Rosenheim) • Αεροδιαπερατότητα: 4 • Ανεμοπίεση: C1 • Υδατοστεγανότητα: 7A Δίφυλλο επάλληλο απλό συρόμενο (ift Rosenheim) • Αεροδιαπερατότητα: 3 • Ανεμοπίεση: C1 • Υδατοστεγανότητα: 3A Δίφυλλο επάλληλο ενασηκούμενο με γάντζο 25 χιλ. (ift Rosenheim) • Αεροδιαπερατότητα: 4 • Ανεμοπίεση: C1 • Υδατοστεγανότητα: 8A Παράλληλα, τα νέα συστήματα συνοδεύονται από νέους τεχνικούς καταλόγους υψηλής ποιότητας σε μορφή κλασέρ, με στόχο την εργονομία και πρακτικότητα στην καθημερινή χρήση από την πλευρά του κατασκευαστή, αλλά και τη διατήρηση της διαθέσιμης πληροφορίας του κάθε συστήματος σε βάθος χρόνου. Τα νέα συστήματα έχουν ήδη αρχίσει να προδιαγράφονται σε έργα ανά την Ελλάδα. Στο στάδιο υλοποίησης βρίσκεται ήδη το μεγάλο έργο του ACANDIA RHODES Hotel στη Ρόδο, με το νέο συρόμενο θερμομονωτικό σύστημα ESS 34 Hybrid, τυπολογίας συρόμενου με σταθερό. Για περισσότερες πληροφορίες για τα νέα συστήματα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο εμπορικό δίκτυο και το δίκτυο πωλήσεων της EUROPA ή στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας στην ηλεκτρονική δ/νση www.europaprofil.com. Ιούνιος 2020

95


Εξοικονόμηση Ενέργειας

A

Εξοικονόμηση κατ’οίκον

Β C D E F G

Νέο «Εξοικονομώ»

Μπόνους 15% για τις υποβαθμισμένες ενεργειακά κατοικίες Στο επερχόμενο νέο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον» που τα δημοσιεύματα συγκλίνουν ότι θα έρθει το Σεπτέμβριο τα εισοδηματικά κριτήρια θα «πιάνουν» και τη μεσαία τάξη, ενώ αναμένεται έξτρα επιδότηση για τα παλιά κτίρια.

Π

ολύ περισσότεροι θα είναι οι φετινοί δικαιούχοι του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον» που θα έρθει τον Σεπτέμβριο, καθώς το υπουργείο Περιβάλλοντος θα μειώσει τις εισοδηματικές κατηγορίες από 7 σε 5, ενώ θα αυξηθεί το… ταβάνι των οικονομικών κριτηρίων (πράγμα που σημαίνει ότι πλέον και η μεσαία τάξη θα μπορεί να προχωρήσει σε παρεμβάσεις). Όπως ανέφεραν υψηλόβαθμες πηγές σε ημερήσια εφημερίδα, από το 2021 και μετά αναμένεται μαζικό κύμα ανακαινίσεων τόσο σε κατοικίες όσο και σε δημόσια κτίρια, αφού η χώρα θα λαμβάνει ετησίως περί τα 2 - 3 δισ. ευρώ για λίφτινγκ των υποδομών. Σύμφωνα με τα όσα εξηγούν οι ίδιες πηγές, στο προηγούμενο πρόγραμμα, ιδιοκτήτες κατοικιών με ατομικό εισόδημα έως και 10.000 ευρώ ετησίως ή οικογενεια96

Ιούνιος 2020

κό εισόδημα έως και 20.000 ευρώ λάμβαναν ποσοστό επιδότησης εργασιών έως και 70%. Αντίστοιχα, οι τελικοί δικαιούχοι με ατομικό ετήσιο εισόδημα έως 40.000 και οικογενειακό έως 50.000 ευρώ λάμβαναν προνομιακό δάνειο για το 100% του κόστους των εργασιών. Αυτό που τώρα θα αλλάξει είναι η αύξηση του ανώτατου εισοδήματος των ιδιοκτητών που κρίνονται δικαιούχοι των επιδοτήσεων, ενώ εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 70.000 ευρώ.

Λίφτινγκ Τι αλλαγές θα έχει όμως το πρόγραμμα που περιμένουν χιλιάδες ιδιοκτήτες; Όπως αναφέρεται και πιο πάνω, το υπουργείο Περιβάλλοντος, σε μια προσπάθεια να εντάξει και άλλους δικαιούχους, θα μειώσει τις εισοδηματικές κατηγορίες από 7 σε 5 και ταυτόχρονα


θα αυξήσει το… ταβάνι των εισοδημάτων, με επικρατέστερο ποσό αυτό των 70.000 ευρώ. Παράλληλα, θα δοθεί ένα μπόνους έως και 15% στις κατηγορίες με χαμηλές ενεργειακές κατηγορίες Η και Ζ, οι οποίες είναι οι παλαιές κατοικίες προ του 1980 και θα γίνει διεύρυνση των επιλέξιμων παρεμβάσεων. Δηλαδή πέρα από κουφώματα, θέρμανση κ.λπ., το ΥΠΕΝ εξετάζει να χρηματοδοτηθούν και άλλες κατηγορίες όπως τα φωτοβολταϊκά, καθώς και άλλα «πράσινα» εργαλεία. Σημαντική παρέμβαση είναι όμως και το επιπλέον ποσοστό επιδότησης που θα λάβουν Μεγαλόπολη και Κοζάνη, δεδομένου ότι βρίσκονται σε μια διαδικασία μετάβασης χωρίς την εξάρτηση από τον λιγνίτη και η κυβέρνηση επιθυμεί να στηρίξει τις περιοχές με κάθε μέσο. Έτσι, εκτός από τη συμμετοχή των νοικοκυριών της μεσαίας εισοδηματικής τάξης, μεγάλη συμμετοχή θα έχουν και όσοι ζουν σε ιδιοκτησίες που χτίστηκαν προ του 1980. Συγκεκριμένα, το ΥΠΕΝ επεξεργάζεται παράλληλα και τους τρόπους με τους οποίους θα επιδοτηθούν ενεργειακά κατοικίες που κατασκευάστηκαν πριν από δεκαετίες και υστερούν τόσο σε εξοικονόμηση όσο και σε ενεργειακή απόδοση.

Κίνητρα Αναμένεται να δοθούν κίνητρα στους ιδιοκτήτες για να ενταχθούν στο σχετικό πρόγραμμα. Με τη σειρά τους οι πολίτες θα επωφεληθούν από παρεμβάσεις όπως για παράδειγμα αλλαγή σε κουφώματα, θερμομόνωση, καυστήρες κ.λπ. Η διαδικασία αυτή αφορά στο 55% του κτιριακού αποθέματος της Ελλάδας που έχει κατασκευαστεί πριν από τέσσερις δεκαετίες και τα οποία είναι πολύ χαμηλά στη λίστα ενεργειακής απόδοσης, ενώ δεν έχει πραγματοποιηθεί σε πολλά εξ αυτών σεισμικός έλεγχος. Ο προϋπολογισμός του τρίτου κύκλου «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον», που αναμένεται να βγει το φθινόπωρο στον αέρα, θα κυμαίνεται στα 350 με 400 εκατ. ευρώ και θα είναι ο τελευταίος, τουλάχιστον με τη μορφή που μέχρι σήμερα τον ήξεραν τόσο οι ιδιοκτήτες όσο και ο τεχνικός κόσμος.

Μετά το 2021 Για το ζήτημα της ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων σχεδιάζεται από την Ε.Ε. η διάθεση 91 δισ. ευρώ ετησίως για εγγυήσεις και δάνεια με σκοπό να θωρακιστούν ενεργοβόρα κτίρια και να δοθούν «πράσινα» στεγαστικά δάνεια, προκειμένου να πραγματοποιηθούν ανακαινίσεις και εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης. Για την Ελλάδα αυτό σημαίνει, όπως εκτιμάται, ότι θα φτάνουν περί τα 2 - 3 δισ. ευρώ ετησίως προκειμένου να γίνεται λίφτινγκ τόσο των κατοικιών όσο και των δημόσιων κτιρίων. Αυτό μάλιστα θα έχει ως αποτέλεσμα η χώρα να εναρμονιστεί πλήρως με τις επιταγές της Ε.Ε. και ο στόχος που θέλει μέχρι το 2030 κατά μέσο όρο να αναβαθμίζονται περί τα 60.000 κτίρια κάθε χρόνο να επιτευχθεί και με το παραπάνω.

Εγκρίθηκαν επιπλέον 5.799 αιτήσεις για τον Β’ Κύκλο του «Εξοικονομώ ΙΙ» Συνεδρίασε μέσα στον Ιούνιο η Επενδυτική Επιτροπή του Ταμείου «Εξοικονομώ ΙΙ» υπό την προεδρία της Γενικής Γραμματέως Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρας Σδούκου. Στόχος ήταν να διασφαλιστεί η ομαλή εξέλιξη των έργων που έχουν υπαχθεί στους πρώτους δυο κύκλους του προγράμματος, δεδομένων των ευεργετικών συνεπειών για την οικονομική δραστηριότητα στην παρούσα συγκυρία. Η Επιτροπή ενέκρινε την υπαγωγή ακόμα 5.799 αιτήσεων στο Β’ Κύκλο του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ», θέτοντας τις σχετικές παρεμβάσεις, συνολικού ύψους 103,5 εκατ. ευρώ σε πορεία υλοποίησης. Από το ποσό αυτό, η δημόσια δαπάνη (επιχορήγηση και δάνειο) ανέρχεται σε 82,3 εκατ. ευρώ. Μέχρι σήμερα, ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων σε υπαγωγή για τον Β’ Κύκλο ανέρχεται σε 21.160, που αντιστοιχεί στο 93% των οριστικοποιημένων αιτήσεων. Έχουν ήδη ολοκληρωθεί 707 έργα συνολικού προϋπολογισμού 6,3 εκατ. ευρώ. Ακόμα, η Επιτροπή ενέκρινε την υπαγωγή μικρού αριθμού αιτήσεων στον Α’ κύκλο του προγράμματος. Ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων σε υπαγωγή για τον εν λόγω κύκλο ανέρχεται μέχρι σήμερα σε 42.680, που αντιστοιχούν σε παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 637,1 εκατ. ευρώ. Η αναλογούσα δημόσια δαπάνη (επιχορήγηση και δάνειο) ανέρχεται σε 459,9 εκατ. ευρώ. Όπως δήλωσε η κα. Σδούκου, «Καταβάλλουμε προσπάθεια να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό και η υπαγωγή των υπολοίπων αιτήσεων που έχουν υποβληθεί στον Β’ κύκλο του «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ» και ήδη εργαζόμαστε εντατικά για να «βγει στον αέρα» το φθινόπωρο ο τρίτος κύκλος του προγράμματος, με αυξημένο προϋπολογισμό και βελτιωμένη αρχιτεκτονική που θα διευρύνει την εμβέλειά του. Οι δράσεις βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης βρίσκονται στο επίκεντρο όχι μόνο της πολιτικής του υπουργείου μας, αλλά και της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας που αποτελεί βασικό εργαλείο επανεκκίνησης της οικονομίας μετά τον κορωνοϊό. Αυτό φάνηκε άλλωστε και από την γενναία πριμοδότηση των δράσεων αυτών που προβλέπεται από την πρόταση της Κομισιόν για το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ». Ιούνιος 2020

97


Συνέντευξη

Ο Δρ. Γιάννης Κοντούλης απαντά σε 10 ερωτήσεις για την πυροπροστασία των κατασκευών Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Πυροπροστασίας Κατασκευών δίνει περιεκτικές και ολοκληρωμένες απαντήσεις σε δέκα σημαντικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την προστασία των κατασκευών από τη φωτιά.

Κ

ατά τη διάρκεια του Συνεδρίου του ΕΛΙΠΥΚΑ για την πυροπροστασία των κατασκευών τέθηκαν μερικές πολύ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις. Στις ερωτήσεις αυτές απαντά ο Δρ Γιάννης Κοντούλης, MBA, Πρόεδρος του ΕΛΙΠΥΚΑ και Γενικός Δ/ντής της Knauf Insulation (Ελλάδα, Κύπρος και Μάλτα). • Αν μιλάμε για ειδικό πυρομηχανικό, αυτό σημαίνει ότι η δυνατότητα για άλλους μηχανικούς να κάνουν τις μελέτες και κατασκευές πυροπροστασίας θα πρέπει να αφαιρεθεί, σωστά; Σε καμιά περίπτωση δεν προτείνουμε κάτι τέτοιο. 98

Ιούνιος 2020

Άλλωστε το κράτος έχει δώσει πρόσφατα δικαίωμα (διαφορετικού επιπέδου) για μελέτες πυροπροστασίας σε σχεδόν όλους τους μηχανικούς. Επιπλέον, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός για κατασκευές πυροπροστασίας, παρόλο που κάποιοι μηχανικοί και κάποιες εταιρείες έχουν περισσότερη εμπειρία και εξειδίκευση. Θα μελετήσουμε την εμπειρία των άλλων χωρών και θα προτείνουμε τι ρόλο μπορεί να έχει ένας τέτοιος μηχανικός. • Τι εννοείται με το πιστοποιητικό πυροπροστασίας; Αναφέρεστε σε πιστοποιητικό των δομικών στοιχείων ή κάτι ολιστικό;


«Πιστοποιητικό πυροπροστασίας», η ορθότερα «Πιστοποιητικό ενεργητικής πυροπροστασίας» είναι το πιστοποιητικό που δίνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία όταν υποβάλει σε αυτήν μια επιχείρηση ή ιδιώτης μια «Μελέτη ενεργητικής πυροπροστασίας». Το ισχύον νομικό πλαίσιο φαίνεται στη σχετική ιστοσελίδα του ΕΛΙΠΥΚΑ (https:// elipyka.org/download-category/genika/), όταν ψάξει κανείς για τη λέξη «πιστοποιητικό». • Πρόταση: έλεγχος των νέων κατασκευών μέσω του ελεγκτή δόμησης ώστε να μπορεί να εκδοθεί το ΠΕΚ. Πράγματι υπάρχουν θεσπισμένα ελεγκτικά σώματα τα οποία μπορούν και πρέπει να ελέγχουν την πυροπροστασία των κατασκευών (όχι μόνο αυτό που αναφέρει η πρόταση, αλλά πολύ περισσότερα). Το ζητούμενο είναι να θεσπιστεί από το κράτος ο έλεγχος, ποιο ή ποια σώματα θα ελέγχουν, τι θα συμβαίνει σε περίπτωση που βρεθούν λάθη, αν θα υπάρξουν ποινές σε περίπτωση παραλείψεων ή λαθών. • Ποιοι θα είναι οι μηχανικοί που θα κάνουν τους ελέγχους; Όπως ανέφερα στην προηγούμενη ερώτηση, υπάρχουν πολλά θεσπισμένα ελεγκτικά σώματα, τα οποία μπορούν και πρέπει να κάνουν έλεγχο πυροπροστασίας των κατασκευών, αλλά το ζητούμενο είναι να θεσπιστεί από το κράτος ο έλεγχος, ποιο ή ποια σώματα θα ελέγχουν, τι θα συμβαίνει σε περίπτωση που βρεθούν λάθη, αν θα υπάρξουν ποινές σε περίπτωση παραλείψεων ή λαθών. • Κενό στις παλιές κατασκευές. Πώς θα καλυφθεί; Όπως και σε όλους τους νόμους δόμησης, για τις παλαιές κατασκευές, ισχύουν οι παλαιότεροι νόμοι. Είναι πράγματι ένα ζήτημα, αλλά ο νομοθέτης δεν ζητά και δεν μπορεί να ζητήσει να γίνουν όλες οι παλαιές κατασκευές σύμφωνες με τους νέους κανονισμούς, γιατί δομικά αυτό μπορεί να μην είναι εφικτό. Στη σχετική ιστοσελίδα του ΕΛΙΠΥΚΑ (https://elipyka. org/download-category/pirosvestikes-diatakseis/) υπάρχουν προτάσεις της Πυροσβεστικής για Υφιστάμενα Κτίρια. • Δεν πρέπει να δοθούν κίνητρα για τη σωστή εφαρμογή του κανονισμού στις νέες κατασκευές; Ποια είναι η προσαρμογή του κανονισμού με τις αυθαίρετες κατασκευές που στην Ελλάδα υπεραριθμούν τις νόμιμες; Θα πρέπει να επιτρέπεται η νομιμοποίηση και διατήρηση του αυθαιρέτου μόνο εάν πληρούνται οι μελέτες όλες. Η σωστή εφαρμογή του Κανονισμού Πυροπροστασίας στις νέες κατασκευές είναι απαίτηση της Πολιτείας. Θα έπρεπε να υπάρχει μηχανισμός ελέγχου, ώστε αν κάποιος τον αγνοήσει ή δεν τον εφαρμόσει, να υφίσταται συνέπειες. Η νομιμοποίηση αυθαίρετων κατασκευών, θα πρέπει να γίνεται μόνο εφόσον πληρούνται οι νόμιμες απαιτήσεις (από στατική άποψη, από άποψη πυροπροστασίας και ότι άλλο ισχύει για τις νόμιμες).

• Τι γίνεται σήμερα με τα συστήματα ETICS στην Ελλάδα. Πόσο ελέγχονται σήμερα οι κατασκευές ιδίως τα δημόσια κτίρια; Ο κανονισμός Πυροπροστασίας είναι σε ισχύ εδώ και δυο χρόνια. Από όσο μπορώ να γνωρίζω εφαρμόζεται κανονικά και στα δημόσια και στα ιδιωτικά κτίρια. Το ενδιαφέρον των μελετητών και οι παρατηρήσεις που έγιναν στο συνέδριο του ΕΛΙΠΥΚΑ, δείχνουν τη θέληση των μηχανικών να εφαρμόσουν τον Κανονισμό. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε κατά πόσο ελέγχονται, κάτι που είναι αναγκαίο από τη μεριά του ερευνητή. • Προβλέπονται στο μέλλον ενημερωτικές εκδηλώσεις του ΕΛΙΠΥΚΑ στις επαρχιακές πόλεις; Ναι προβλέπονται σαφέστατα εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, αλλά ο χρόνος υλοποίησής τους εξαρτάται από την πορεία της πανδημίας του COVID-19 και των περιορισμών που μας επιβάλλει. • Ο ΟΟΣΑ απαίτησε τη δημιουργία νέου κανονισμού ή την ενσωμάτωση και εφαρμογή των Ευρωπαϊκών. Το κείμενο του ΟΟΣΑ του 2013 ήταν μια αποτίμηση για τον ανταγωνισμό. Στο πλαίσιο αυτό, διαβάζουμε την αποτίμησή του ότι ο Κανονισμός Πυροπροστασίας 71/1988 ήταν μη ενημερωμένος και ασύμβατος με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα, δημιουργώντας εμπόδια στην ίση αντιμετώπιση των παραγωγών προϊόντων για την πυροπροστασία και πιθανώς υψηλότερες τιμές. Η πρόταση ήταν η επικαιροποίηση με τα Ευρωπαϊκά / ΕΛΟΤ πρότυπα. • Σε μια αγορά πολύ ζορισμένη (χαμηλή κερδοφορία και υψηλός ανταγωνισμός για τον κατασκευαστή και έλλειψη τραπεζικής χρηματοδότησης για τον ιδιοκτήτη) πόσο μπορεί να επηρεάσει αρνητικά η αυστηροποίηση των προδιαγραφών με συνεπακόλουθη αύξηση κόστους κατασκευής αλλά και συντήρησης; Το ζήτημα είναι ο εξαρχής, σωστός σχεδιασμός ο οποίος κρατά υπό έλεγχο το κόστος κατασκευής και συντήρησης. Η αύξηση του κόστους κατασκευής μπορεί να συμβεί όταν υπάρχουν παλινωδίες που προκύπτουν όταν δεν τηρούνται οι προδιαγραφές από την αρχή, προδιαγραφές με στόχο την προστασία της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας. Ιούνιος 2020

99


Συνέντευξη

5 ερωτήσεις... Vladimir Marinov

σε 2 κορυφαίους τεχνικούς

Πολιτικός Μηχ/κός & συνιδρυτής του γραφείου Define Engineers

100

• Ποιο είναι το μεγαλύτερο κατασκευαστικό αριστούργημα όλων των εποχών; Για μένα, το πιο σημαντικό κτίριο σήμερα είναι η Sagrada Familia στη Βαρκελώνη. Έχοντας εργαστεί σε αυτό το έργο εδώ και αρκετά χρόνια, καταλαβαίνω γιατί είναι το πιο εντυπωσιακό έργο, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Πρόκειται για την ουσία του ανθρώπινου πνεύματος - σε οτιδήποτε κάνουμε, αγωνιζόμαστε για την τελειότητα. Στην πραγματικότητα, ένας από τους λόγους, για τους οποίους η αρχιτεκτονική σήμερα έχει μειονεκτήματα που δεν έχει η Sagrada Familia, είναι ότι αντιμετωπίζουμε πολλά εμπορικά εμπόδια για διάφορους λόγους, πολλοί από τους οποίους είναι δικαιολογημένοι. Όμως, φυσικά, δεν είναι κάθε κτίριο αριστούργημα. Κατά τη γνώμη μου, ένα αριστούργημα είναι κάτι που στερείται εμπορικότητας. Αυτό μας φέρνει πίσω στην αρχή του έργου της Sagrada Familia - η αναζήτηση της καθαρής δημιουργικότητας στο όνομα του Θεού. Προσωπικά δεν είμαι θρησκευόμενος, αλλά αυτό το έργο έχει δημιουργήσει ένα περιβάλλον όπου η καθαρή και αγνή δημιουργικότητα ευδοκιμεί. Και το υπόλοιπο της κατασκευαστικής διαδικασίας που εμείς, οι αρχιτέκτονες και μηχανικοί προσπαθούμε να επιτύχουμε, μπορούμε να το κάνουμε στην Sagrada Familia στο υψηλότερο επίπεδο ποιότητας.

νη Αρχιτεκτονική περιλαμβάνουν την εργασία σε μεγαλύτερη κλίμακα. Επομένως, αντί να βλέπουμε κτίρια ένα προς ένα, πρέπει να αρχίσουμε να σχεδιάζουμε σε αστική κλίμακα, στο επίπεδο της αστικής αρχιτεκτονικής, στον πολεοδομικό σχεδιασμό, ακόμη και στο επίπεδο των προαστίων και τις συνδέσεις μεταξύ των πόλεων. Νομίζω ότι αυτό συμβαίνει ήδη. Θα αρχίσουμε να εξερευνούμε τις νέες κατασκευές του 21ου αιώνα, με την αλλαγή του κλίματος στο προσκήνιο. Δεν πιστεύω ότι θα δοθεί λιγότερη προσοχή στις λεπτομέρειες της αρχιτεκτονικής. Απλώς σήμερα, έχουμε τα μέσα για να σχεδιάσουμε τα κτίρια καλύτερα και γρηγορότερα, και να τα κατασκευάσουμε σε μικρότερα χρονικά διαστήματα. Επομένως, θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε ευρύτερα σε αστικό επίπεδο.

• Ποιες είναι οι τάσεις που προβλέπεται να εισαχθούν στην αρχιτεκτονική; Κατά τη γνώμη μου, οι τάσεις στη σύγχρο-

• Ποιο είναι το υλικό του μέλλοντος κατά τη γνώμη σας; Πιστεύω, ότι το υλικό του μέλλοντος εί-

Ιούνιος 2020

• Έχετε μια μούσα ή κάτι που σας εμπνέει να εργαστείτε; Έχω μια μούσα. Αναρωτιέμαι πάντα σε ότι κάνω στη δουλειά μου, αναζητώ πάντα την τελειότητα και υποστηρίζω την άριστη ποιότητα σε οποιαδήποτε πτυχή της δουλειάς μου, είτε σχεδιάζω ένα κτίριο, μια γέφυρα ή κάνω οτιδήποτε άλλο σχετίζεται με το επάγγελμά μου. Το κάνω αυτό ως μια συνεισφορά στον καλύτερο σχεδιασμό και υλοποίηση καινοτόμων κατασκευών που ανταποκρίνονται πλήρως στις απαιτήσεις της εποχής μας.

ναι το unobtainium. Κάτι που δεν μπορεί να επιτευχθεί - το ανέφικτο. Στην πραγματικότητα, προφανώς προχωρούμε προς ένα πολύ ψηφιακό και πολύ διαδραστικό μέλλον, στο οποίο δεν θα χρησιμοποιήσουμε υλικά για κάτι στατικό, αλλά ως κάτι δυναμικό που ανταποκρίνεται στο περιβάλλον και τις παρούσες συνθήκες. Κατά τη γνώμη μου, αυτό θα οδηγήσει σε περισσότερες αποφάσεις με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα, για ένα καλύτερο και ασφαλέστερο μέλλον. • Ποιο είναι το αγαπημένο σας βιβλίο και τι διαβάζετε αυτήν τη στιγμή; Το «Fountainhead» του Ayn Rand είναι ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία. Πρόκειται για ένα βιβλίο που εξιστορεί τη ζωή δύο αρχιτεκτόνων, ο ένας από τους οποίους επιλέγει την εμπορικότητα της ζωής και της καριέρας του, ενώ ο άλλος ακολουθεί τον καθαρό δρόμο της τελειότητας και τελικά φτάνει στην αυτοκαταστροφή. Σε ένα σημείο γίνεται τόσο μεγάλη η εμμονή για το τι κάνει και για την έλλειψη τελειότητας στον πραγματικό κόσμο που στο τέλος αρχίζει να καταστρέφει αυτά που έχει κατασκευάσει ο ίδιος. Αυτή την εποχή, διαβάζω ένα βιβλίο με τίτλο «The psychopaths test». Προσπαθώ να καταλάβω αν είμαι ψυχοπαθής (γέλια). Δεν νομίζω ότι είμαι, αλλά η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν αρκετοί γύρω μας. Είναι πραγματικά λίγο τρομακτικό να το ανακαλύπτει κανείς αυτό, και καθώς διαβάζετε το βιβλίο, βλέπετε πόσο προφανές είναι τελικά.


...από την Angel Zahariev Αρχιτέκτονας & ιδρυτής του γραφείου A&A Architects • Ποιο είναι το μεγαλύτερο κατασκευαστικό αριστούργημα όλων των εποχών; Το σύμπαν. Αν υπάρχει Θεός, τότε έχει δημιουργήσει κάτι πραγματικά υπέροχο. Όλες αυτές οι φυσικές διαδικασίες, που εμείς οι άνθρωποι προσπαθούμε να αναδημιουργήσουμε με την αρχιτεκτονική μας και τις ανθρώπινες κατασκευές, αλλά δεν μπορούμε ποτέ να τις φτάσουμε. Αυτή είναι μια καθαρά μεταφορική απάντηση στην ερώτηση. Διαφορετικά, αν μιλάμε για κάποιο αρχιτεκτονικό έργο, κάθε αριστούργημα έχει τη δική του ομορφιά και αξία. Με άλλα λόγια, τα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα είναι δύο τύπων - εκείνα τα έργα που είναι μπροστά από την εποχή τους και καταφέρνουν να αλλάξουν αντιλήψεις στην κοινωνία, και εκείνα που με έναν πολύ επιτυχημένο τρόπο ταιριάζουν στην εποχή τους και αντανακλούν το παρόν στο μέγιστο βαθμό. Όπως το Frank Lloyd Wright Waterfall House, που αντικατοπτρίζει τον 20ο αιώνα, αλλά διαθέτει και νέα τεχνολογικά υλικά, όπως ο χάλυβας και το σκυρόδεμα. Πριν από αυτό, ο Πύργος του Άιφελ ήταν το αποκορύφωμα της Βιομηχανικής Επανάστασης. Έτσι, κάθε περίοδος στην ιστορία έχει τα δικά της αριστουργήματα. Και για να προσδιορίσουμε κάτι που είναι εξαιρετικά δυναμικό, χρειαζόμαστε την απόσταση του χρόνου για να μπορέσουμε να το εκτιμήσουμε. • Έχετε μια αγαπημένη σκέψη ενός διάσημου αρχιτέκτονα; Δεν είμαι σίγουρος ότι αυτή η ιδέα ανή-

κει πραγματικά στον αρχιτέκτονα Jan Geel, αλλά το έχει επαναλάβει πολλές φορές στις παρουσιάσεις του και με εντυπωσίασε. «Δεν χρειάζεται να σκεφτούμε τι πρέπει να κάνει η πόλη για τα κτίρια, αλλά αντίθετα, τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για την πόλη με τα κτίριά μας». • Πως βλέπετε την πόλη του μέλλοντος σε 50 χρόνια από τώρα; Δεν θα ήθελα να κάνω προβλέψεις, αλλά προσωπικά έχω την ελπίδα, ότι σε 50 χρόνια από σήμερα, η αρχιτεκτονική θα είναι πολύ διαφορετική απ’ ότι είναι σήμερα και θα ξεπεράσουμε εντελώς τον μοντερνισμό που θέλει να μας βάλει σε «καλούπια». Θα ενδιαφέρεται πολύ περισσότερο για το περιβάλλον και θα επικεντρώνεται περισσότερο στον άνθρωπο και τις προσωπικές του ανάγκες. • Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας του οποίου τα έργα σας εμπνέουν περισσότερο; Είναι δύσκολο να επιλέξω συγκεκριμένους ανθρώπους. Υπάρχουν πραγματικά πολλοί επαγγελματίες και πολλά γραφεία που εργάζονται σε διαφορετικές κατευθύνσεις και έργα. Σίγουρα μεταξύ των ομιλητών στο Facade Conference υπάρχουν άνθρωποι που με εμπνέουν με τη δημιουργικότητά τους και την εκπληκτική τους αφοσίωση στη δουλειά. Για παράδειγμα, οι συνάδελφοι από τη SAOTA είναι καταπληκτικοί. Εμπνέομαι επίσης από τον Αμερικανό αρχιτέκτονα Rick Joy, ο οποίος σχεδιάζει κτίρια κατοικιών, καθώς και από τον Rem Kolkhas

και τους συναδέλφους της OMA, που μας έχουν επηρεάσει περισσότερο με τη δουλειά τους, ακριβώς επειδή σχεδιάζουν με βάση την πόλη και την αρχιτεκτονική σε ένα ευρύτερο πλαίσιο κοινωνικών, οικονομικών και πολιτιστικών πτυχών. • Ποιο είναι το αγαπημένο σας βιβλίο και τι διαβάζετε αυτήν τη στιγμή; Διαβάζω πολλά διαφορετικά βιβλία αυτή τη στιγμή. Αν μιλάμε για μυθοπλασία, το αγαπημένο μου βιβλίο θα είναι συγκεκριμένο, αλλά στην τεχνική και επιστημονική βιβλιογραφία κάποιο άλλο. Αυτή την εποχή, διαβάζω ένα βιβλίο με τίτλο «Walkable City» του Αμερικανού συγγραφέα Jeff Speck, ο οποίος ερευνά και δίνει παραδείγματα για το πως τα αυτοκίνητα έχουν καταλάβει τις αμερικανικές πόλεις και πόσο καταστροφικό είναι αυτό το φαινόμενο για την ανάπτυξή τους. Ένα άλλο βιβλίο που διαβάζω αυτή τη στιγμή είναι το «Chamkoriya», το οποίο δεν μπορούσα να διαβάσω όταν βγήκε στην αγορά, αλλά τώρα το έχω αρχίσει.

Ιούνιος 2020

101


Εφαρμογές

Το μέλλον της πολυτέλειας! XX.

Ένας όμορφος «παραμυθένιος» τόπος, ένας αυτόνομος «παράδεισος» εξοπλίστηκε με τα καλύτερα αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου ALUMINCO!

Τ

ο μέλλον της πολυτέλειας ανήκει στο “Soho City”, ένα συγκρότημα πολυτελών ακινήτων, σε απόσταση 250 μ. από τη θάλασσα, σε μία από τις πλέον ηλιόλουστες πόλεις της Ευρώπης, το Μπαρ (Bar) στο νότιο Μαυροβούνιο. Χάρη στη φυσική του ομορφιά, το Μαυροβούνιο διαθέτει την ταχύτερα αναπτυσσόμενη τουριστική βιομηχανία στον κόσμο, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού και Ταξιδιών (WTTC). Το “Soho City” είναι ένα έργο που αναπτύχθηκε και υλοποιείται από τον Όμιλο Soho, ο οποίος έχει ήδη ολοκληρώσει με επιτυχία πολλά έργα στο Μπαρ, όπως Sun Residence, Belvedere Residence, Your Home, Pečurice Village, Russian House. Οι επενδυτές του “Soho City” ζήτησαν μια καινοτόμο προσέγγιση στις κατασκευές, με την τεχνολογία να παίζει δραστικό ρόλο σε αυτές και τα κτίρια σχεδιασμένα σύμφωνα με τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές αρχές για αειφορία και βιωσιμότητα. Τα καινοτόμα αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου 102

Ιούνιος 2020

που προτάθηκαν στην αρχιτεκτονική ομάδα και επιλέχθηκαν με ομόφωνη απόφαση των επενδυτών και μηχανικών του έργου αποτελούν την αφρόκρεμα των συστημάτων της ALUMINCO. Χωρίς υπερβολή, τα προϊόντα της ALUMINCO χαρακτηρίστηκαν ως η τάση του τρέχοντος αιώνα και συνδυάστηκαν απόλυτα με τις σύγχρονες τεχνολογίες SMART. Μεταξύ αυτών είναι το νέο, υψηλών προδιαγραφών, ανασυρόμενο ALUMINCO SL2700, ένα σύστημα υψηλής θερμομόνωσης που προσφέρει μεγάλου μεγέθους ανοίγματα με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά, τα προηγμένα συστήματα παραθύρων ALUMINCO W4750 & W4900, με εντυπωσιακές επιδόσεις και υψηλό επίπεδο ασφάλειας και το σύστημα πρόσοψης ALUMINCO EW50, που φέρει τη δυνατότητα για μέγιστο φυσικό φωτισμό στον εσωτερικό χώρο, δημιουργώντας ένα ιδανικό περιβάλλον στους χρήστες του κτιρίου. Σημείο αναφοράς του έργου είναι ότι όλα τα υλικά, εξαρτήματα και εξοπλισμός που χρησιμοποιούνται σε κάθε φάση κατασκευής, θα πρέπει να συμμορφώνο-


νται με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ποιότητας και αντοχής και επιλέχθηκαν από εξειδικευμένη ομάδα μηχανικών κατά τις επισκέψεις αυτών σε εργοστάσια σε όλη την Ευρώπη. Το συγκρότημα “Soho City” περιλαμβάνει δύο πολυτελή κτίρια και 224 οικιστικές μονάδες συνολικά. Οι μονάδες φέρουν εμβαδόν 34-245 τ.μ. και πληρούν τις μοναδικές ανάγκες και απαιτήσεις κάθε ομάδας πελατών. Το πιο συναρπαστικό χαρακτηριστικό του συγκροτήματος “Soho City” είναι ο χώρος του τελευταίου ορόφου - μια ανοιχτή βεράντα με πισίνες, ζώνη αναψυχής που διατίθενται στους ιδιοκτήτες πολυτελών διαμερισμάτων στον τελευταίο όροφο. Παράλληλα υπάρχουν εστιατόρια, μπουτίκ υψηλών προδιαγραφών, σαλόνι ομορφιάς, γυμναστήριο κ.λπ. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι η αγορά ενός ακινήτου μπορεί να γίνει με κρυπτονόμισμα Bitcoin και να εξασφαλιστεί προσωρινή άδεια παραμονής στο Μαυροβούνιο. Η ολοκλήρωση του έργου έχει προγραμματιστεί για τον Ιούλιο του 2020.

Ιούνιος 2020

103


ΔΙΠΛΟΣ ΣΥΡΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΟΙΓΟΜΕΝΑ ΠΟΡΤΟΠΑΡΑΘΥΡΑ Ασφαλίζει το φύλλο και μισάνοιχτο

 Eύκολο στην τοποθέτηση

 Εύκολο στη χρήση  Πρωτότυπο design  Ιδανικό και για ανοιγόμενα παντζούρια

ΣΤΗΝ ΠΑΝΩ ΠΛΕΥΡΑ

ΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΜΙΣΑΝΟΙΧΤΟ

ΠΑΝΤΖΟΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΜΕΝΤΕΣΕΔΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΠΛΕΥΡΑ ΜΙΣΑΝΟΙΧΤΟ

ΙΔΑΝΙΚΟ KAI ΓΙΑ ΠΑΝΤΖΟΥΡΙΑ

Μοναδική αντοχή και σε λοστό PATENT PENDING ISO: 9001:2015

Πληροφορίες : 210 5747194

www.cal.gr

made in EU


ΔΙΠΛΟΣ ΣΥΡΤΗΣ - ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΑΝΟΙΓΟΜΕΝΑ ΠΟΡΤΟΠΑΡΑΘΥΡΑ ΚΙΠΡΙ

112 mm

ΣΩΜΑ

Ακινητοποιεί τους πίρους σε κάθε θέση

17

42 mm

18

1-11

ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΟΥΜΕ Όταν χρειάζεται το ΚΙΠΡΙ το τοποθετούμε πρώτο.

Μίνιμουμ 20 cm

DOUBLEX - XL

Χωρίς Κιπρί

Η ΣΤΑΝΤΑΡΝΤ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ ΚΙΠΡΙ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ Προσθήκες για πίσω από το ΚΙΠΡΙ

2,4,8,9 mm 17 mm

ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΙΠΡΙ, ΜΕ ΦΛΑΝΤΖΑ ΚΑΛΥΨΗΣ ΟΠΩΝ Περιέχονται βίδες Χρησιμοποιούμε τρυπάνι 3 mm για αλουμίνιο και 3,5 mm για σίδηρο.

1mm

Χωρίς ΚΙΠΡΙ, στην πλευρά των μεντεσέδων

Χωρίς ΚΙΠΡΙ, κάτω

Ασφάλιση σε θέση μισάνοιχτο. Όταν το τοποθετούμε στην πάνω ή κάτω πλευρά

Όλα τα πλαστικά μέρη είναι από πολυαμίδιο αδιάβλητο στον χρόνο και τις καιρικές συνθήκες


Εφαρμογές

Πληροφορίες Έργου Έργο: Beach Shack Project Τύπος: Πολυτελές συγκρότημα διαμερισμάτων / κατοικιών Συστήματα ALUMINCO: SL2450, W450 Τοποθεσία: Αυστραλία, Perth beachfront Επενδυτής: Norup + Wilson

Φως, ενέργεια, πάθος, γνώση! XX.

Ένα πολυτελές συγκρότημα σε έναν από τους καλύτερους παραθαλάσσιους προορισμούς της Αυστραλίας, με τα συστήματα ALUMINCO να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Τ

ο “The Beach Shack” βρίσκεται ακριβώς πάνω στην παραλία Scarborough της Αυστραλίας. Είναι μια νέα πολυτελής οικιστική ανάπτυξη που προωθεί την παραλία σε ένα εντελώς νέο επίπεδο και αποτελείται από δύο κτίρια μπουτίκ, που συνδέονται μέσω μιας κεντρικής αυλής. Όπου κι αν κοιτάξεις, υπάρχουν εικαστικές αναφορές στα κτίρια που σηματοδοτούν τη θέση τους κατά μήκος της παραθαλάσσιας ακτογραμμής. Τα περιγράμματα μαλακών κυμάτων χρησιμοποιούνται στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του “The Beach Shack”, σχηματίζοντας

106

Ιούνιος 2020

μια ρευστή σιλουέτα - τόσο ξεχωριστή όσο και αξέχαστη. Ο επενδυτής του έργου ζήτησε κατασκευαστική αριστεία και αντίστοιχα συστήματα που να πληρούν τις σύγχρονες επιδόσεις και τις αισθητικές απαιτήσεις. Όπως συμβαίνει με όλα τα έργα της ALUMINCO στα οποία εμπλέκεται, τα αρχιτεκτονικά συστήματα προτάθηκαν ύστερα από μηχανικές μελέτες και εργαστηριακές αναλύσεις, ειδικά για το έργο “The Beach Shack”, που βρίσκεται σε μια παραθαλάσσια περιοχή με ισχυρούς ανέμους. Τα αρχιτεκτονικά συστήματα ALUMINCO που επιλέχθηκαν για το έργο “The Beach Shack” είναι το SL2450, ένα συρόμενο θερμομονωτικό σύστημα με ελάχιστα πλάτη προσώπου και το W450, ένα πλήρες ανοιγόμενο-ανακλινόμενο σύστημα υψηλών επιδόσεων που καλύπτει τις ανάγκες για σύγχρονη ενεργειακή απόδοση, μείωση ήχου, αισθητική και ασφάλεια. Τα πιο εξελιγμένα συστήματα της ALUMINCO ξεπέρασαν τον διεθνή ανταγωνισμό, κυρίως επειδή ταιριάζουν απόλυτα με την παρθένα ακτογραμμή του Scarborough Beach, μεγιστοποιώντας την εξαιρετική θέα και τη φυσική ομορφιά και εξασφαλίζοντάς την ως έναν από τους καλύτερους παραθαλάσσιους προορισμούς της Αυστραλίας.


P.5758

Μαζί στην Κορυφή... εµείς που δηµιουργούµε κι εσείς που µας εµπιστεύεστε www.g-s.gr


Profile for Alupress OE

Aluminium - June 2020  

A specialized magazine for aluminium and its applications in the greek and foreign market.

Aluminium - June 2020  

A specialized magazine for aluminium and its applications in the greek and foreign market.