Page 1

Fondul pentru comunitate

CONTEZI!

Fondul pentru comunitate

CONTEZI! PROCESUL DE DONAȚIE ÎN 5 PAȘI:

DE CE? Folosește sumele deductibile din impozitul pe profit al companiei tale pentru a aduce schimbări în domeniile din comunitate de care îți pasă.

1.

Semnăm un contract de sponsorizare standard.

2.

Dovada plăţii (chitanţă pentru cash, ordin de plată pentru plată direct în cont), serveşte ca document justificativ pentru deducerea din impozit, la fel ca orice altă cheltuială deductibilă.

3.

Pentru a fi deductibile, contractul şi plata trebuie înregistrate până lîn ultima zi a fiecărui trimestru.

4.

Nu e nevoie de declaraţii speciale sau alte demersuri în relaţia cu statul.

5.

Procesul se poate relua trimestrial: o companie poate deduce sume din impozit de fiecare dată când înregistrează profit.

CUM FUNCTIONEAZĂ? Banii donați sunt deductibili din impozitul pe profit, in limita a 3‰ din cifra de afaceri sau 20% din impozitul pe profit pe 2012. Fondurile se strâng într-un cont comun, deschis de Fundaţie, şi urmează a fi folosite exclusiv pentru acest proiect şi costurile lui administrative

DE CE SĂ CONTRIBUI? Alegi domeniile din care se finantează proiectele, contribui la criteriile de selectie și potț distribui donația între proiectele preferate. Dacă nici unul din proiecte nu corespunde preferintelor tale, banii se reportează pentru urmatoarea rundă trimestrială de finanțare.


Fondul pentru comunitate

CONTEZI!

Fondul pentru comunitate

CONTEZI! FUNDAȚIA COMUNITARĂ BUCUREȘTI

PROIECTELE FINANTAȚE Pot avea o valoare între 1.000 şi 10.000 de euro, în funcţie de nevoile proiectului şi suma totală strânsă pentru finanţare. Din fond pot fi finanţate proiecte din Bucureşti şi Ilfov, care produc un impact tangibil în comunităţile unde au loc.

Exemple de proiecte ce pot fi finanţate:

iniţiative din cartiere, campanii sociale, hobby-uri şi petrecerea timpului liber, înfrumuseţare urbană, dezvoltarea talentelor. Nu finanţăm activităţi cu caracter politic sau discriminatoriu. Estimăm costurile administrative între 7% şi 15%, în funcţie de suma totală strânsă, pentru că unele costuri sunt fixe (salarii, cheltuieli de birou etc.).

Fundaţia Comunitară Bucureşti joacă rolul de hub punct de legătură între afaceri şi proiecte locale ce au nevoie de sprijinul acestora. Proiectele sunt implementate de indivizi, organizaţii sau grupuri de iniţiativă locale.

Fundaţia Comunitară Bucureşti investeşte timpul, banii şi energia bucureştenilor pentru a crea comunităţi în care să ne simţim ca acasă. Organizaţia colectează fonduri de la afaceri locale şi persoane particulare, pentru a finanţa proiecte care stimulează iniţiativa şi aduc oamenii împreună în comunităţi. Fundaţia Comunitară Bucureşti s-a înfiinţat în 2011 şi este parte dintr-o mişcare naţională, alături de alte şapte fundaţii comunitare din țară.

CONTACT

Alina Kasprovschi, Director Executiv alina.kasprovschi@fundatiacomunitarabucuresti.ro Mobil: 0722 455 343

Brief contezi  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you