Page 1

Revista escolar del C.P.Badies

Nยบ 25

Juny 2016

PLEGATS DONAM LA VOLTA AL Mร“N


ÍNDEX Editorial

Pàg 1

Els jocs olímpics

1r A

Pàgs 2 i 3

Visitam els museus

5 anys A

Pàgs 4 i 5

Els ecosistemes de les Balears

5è A i B

Pàgs 6,7,8 i 9

Les receptes de les pomes,

3 anys A

Pàgs 10 i 11

Biografia de'n Roald Dahl

4t B

Pàgs 12 i 13

Cartes d'agraïment

1r B

Pàgs 14 i 15

Ens coneixem

4 anys A i B

Intercanvi escolar

3r A

Pàgs 20 i 21

Poema del cos

3 anys B

Pàgs 22 i 23

Cal·ligrames i cartells

2n B

Pàgs 24 i 25

Anam a l'Ajuntament

4t A

Pàgs 26 i 27

Com ens movem?

5 anys B

Pàgs 28 i 29

Els al·lienígenes

3r B

Pàgs 30 i 31

Les colònies – Es Burotell

2n A

Pàgs 32 i 33

Fullet turístic de Madrid

6è A i B

Per què feim música a l'escola?

Música

Pàgs 37

Who is who?

Anglès

Pàgs 38 i 39

Activitat 2015/16

AMIPA

Pàgs 40 i 41

Pàgs 16, 17, 18 i 19

Pàgs 34, 35 i 36


Després de vint-i-dos anys d'obrir l'escola hem aconseguit tenir un logo que ens representarà a partir ara! Poder tenir una imatge que ens doni identitat gràfica ha estat una tasca que ha necessitat l'aportació de tots i cada un dels membres de la comunitat. Sabeu que a l'escola ens proposam treballar l'esperit democràtic, la participació, la cooperació, el respecte, saber guanyar i perdre, ... i aquesta tasca ens ha servit per fer un bon entrenament d'aquests valors tan importants per a la vida. Hauríem pogut optar per triar nosaltres un dibuix fet per un/a bon/a dibuixant i posar unes lletres fantàstiques amb el nom de l'escola, però això no era el que volíem: ens interessava que els infants visquessin el procés com un vertader acte de participació. Tot va començar el dia en què a una reunió de representants d'aula comunicàrem la necessitat que teníem. Allà va sorgir la idea de fer un concurs per poder aconseguir tenir un logo que ens agradés a la majoria. De cada classe ens varen fer arribar molts i molts de dibuixos....i l'equip directiu en seleccionàrem tres de cada aula. En una segona reunió els/les representants en triaren un de cada classe que exposàrem al passadís en espera de les votacions individuals de cada classe, d’on sorgí el logotip que a partir d’ara acompanyarà els documents que sortiran del CEIP Badies. Segur que en acabar de llegir aquesta revista, que transmet passió, dedicació i esforç i que vol ser una mostra de les aventures que cada dia vivim tots plegats a l'escola, ja haureu descobert el nostre logo. L'Equip Directiu


Taller d’art

Taller de cuina

Taller de ball

Taller de Jocs

PRIMER A


VISITAM ELS MUSEUS Enguany els nins i nines de 5 anys hem visitat el Museu de la Jugueta i la Fundació Joan March.

Dues sortides amb objectius diferents però que duen una preparació prèvia a l´aula de la que aprenem molt i ens ajuda a comprendre el món que ens envolta.


Elaboram la circular, assenyalant al calendari quin dia partim, els doblers que hem de pagar, situam al mapa a on anam, a quina hora sortim i a quina hora arribam a l´escola. Dins l´equip cooperatiu organitzam la feina i ens repartim tasques.

El plànol ens ajuda a orientarnos, en aquest cas per Palma, a quin carrer ens deixa l´autocar, cap a on hem de caminar, a on hem d´arribar. Hem d´estar ben atents per allà a on passam i si seguim el camí correcte.


ELS ECOSISTEMES DE LES ILLES BALEARS Els alumnes de 5è A i 5è B durant el segon trimestre hem treballat els ecosistemes i hem fet un treball en grups cooperatius dels diferents tipus d’ecosistemes de les Illes Balears. Cada grup es va especialitzar en un tipus d’ecosistema i després ens ajuntàrem amb els especialistes de l’altra classe. Per repartir-nos els temes, vàrem veure que els ecosistemes es poden classificar en terrestres i aquàtics. Hem triat aquest text explicatiu d’un projecte perquè va ser divertit i perquè ho vàrem fer tots els alumnes de 5è junts.

TERRESTRES L’ALZINAR: És un dels ecosistemes més característics del mediterrani. Actualment, els alzinars madurs escassegen ja que s’han emprat per a producció de llenya i carbó i també perquè l’activitat humana ha provocat molts incendis.

FLORA: El sòl dels alzinars és molt ric en nutrients, encara que és ombrívol i humit. L'alzina és una gran frondosa que arriba assolir considerables diàmetres de tronc i amples capsades. El bruc juntament amb el ginebró són els dos arbusts més corrents. A terra, on la llum no hi arriba directament per l'ombra de les alzines, hi viu el pà porcí un endemisme interessant. De major altura, trobam la lletrera visquera, l'aladern de fulla ample i el llampúdol bord.

FAUNA:A l’alzinar hi ha molts animals mamífers com la geneta, el mostel, el

mart o la rata cellarda. De les aus destaca entre molts d'altres el tord, el puput, rupit i rapinyaires. De la classe dels reptils destacarem les tortugues, les sargantanes, el dragó i la serp.


LA GARRIGA És un tipus d’ecosistema terrestre que es desenvolupa en indrets més secs i amb sòls menys fèrtils que l’alzinar, tant d’interior com a les zones costaneres de totes les illes.

FLORA: Trobam molts d’arbusts com el romaní i l’estepa blanca i també arbres, com els ullastres, els garrovers i els pins.

FAUNA: Trobam ocells com el xoriguer, la perdiu, el mussol , la

cadernera... També són mamífers habituals el conill, la llebre i l'eriçó. Podem trobar rèptils com la tortuga i la serp de garriga.

LA MUNTANYA Es troba majoritàriament a la Serra de Tramuntana i a la Serra de Llevant de Mallorca. En aquestes zones destaca el fort vent, moltes hores de Sol i un sòl molt pobre en nutrients. És per això que a dalt de les muntanyes hi ha poca vegetació i quasi no hi podem veure arbres.

FLORA: Per adaptar-se a aquestes condicions, la vegatació sòl

prendre formes de coixinet, com l’eixorba rates, però també destaca l’estepa joana, la palònia i la didalera.

FAUNA: Molts animals no aguanten aquestes condicions de Sol i vent.

Algunes de les espècies més presents a la muntanya són la sargantana i el voltor negre. A les muntanyes de Mallorca viu la cabra salvatge mallorquina, coneguda com “fina”, s’ha adaptat als ecosistemes insulars adquirint característiques pròpies, diferents de qualsevol altra cabra domèstica o salvatge.


ECOSISTEMES AQUÀTICS ELS ECOSISTEMES MARINS Inclouen: Oceans, Mars i Marismes, entre altres. La Vida va sorgir i va evolucionar a la MAR.

FLORA I FAUNA Les praderes de Posidònia serveixen com a refugi i aliment per a moltes espècies . A més, el cicle d'aquesta planta va lligat a la protecció i formació de platges. Els principals endemismes botànics són: Silene hifacensis, Diplotaxis ibicensis, Teucrium cossonii subsp. punicum, Asperula paui, Limonium pseudoebusitanum, etc. També hi són presents espècies poc freqüents a les Pitiüses com el garballó (Chamaerops humilis) o la lletrera arbustiva (Euphorbia dendroides).

Peixos, Pops, Taurons, Balenas, Dofins, Plactons, Orcas, Cachalotes, Balena Blava...

COSTES i PLATGES Medi físic 1_La costa és la part del continent o illa que limita amb la mar.

2_La platja és una forma de relleu que defineix com una acumulació de sediments sobre la vora de la mar. Tipus: Platges rocoses, platges que conten arena i grava. 3_Una duna és una acumulació de sorra, generada pel vent. un espai pobre en nutrients, sent aquest el principal factor limitant, per damunt de la presència de sal o la manca d'aigua. L'arena representa un tipus de substrat on la retenció d'aigua és mínima. Hi ha poques espècies que poden instal·lar-se sobre l’arena. FAUNA Adaptació - Cranc ermita: El cranc ermità té el cos Flora tou, perquè no té closca Entre les plantes que trobam més a prop de la mar que el protegeixi. Per destaca el borro que és capa de fixar l’arena de les aquesta raó el cranc ermità dunes amb les seves llargues arrels. També hi ha de cercar una petxina podem trobar el card mari, el lliri marí i la savina. d'algun mol·lusc,


ZONES HUMIDES

MEDI FÍSIC: Les zones humides són espais on l’aigua és el factor principal regulador del medi i de la flora i la fauna relacionades amb ell. Són els ecosistemes més amenaçats a tot el món, per la continua dessecació, conversió i contaminació, així com per l’excessiva explotació dels seus recursos. La temperatures són baixes.

FLORA La vegetació de s'Albufera està determinada per dos elements decisius: l'aigua i la sal, factors ecològics la importància dels quals sobre la vida de les plantes tots coneixem molt bé.

FAUNA A s'albufera hi ha molts de animals com les gavines, els ànecs, o els conills, molt abundants en els turons o el malecons.

La fauna de Rates pinyades és abundant i diversa, el rèptil més amenaçat de s'Albufera és la Tortuga d'aigua, n'hi ha que s'assolellen sobre l'herba o als marges dels canals. Els peixos són un element important en quasi tots els ecosistemes aquàtics. Els peixos dels estuaris i les llacunes litorals són el fruit de la intersecció d'espècies d'origen marí i d'aigua dolça,.


ELS NINS I NINES MÉS PETITS DE L’ESCOLA, DURANT AQUEST CURS, HEM TREBALLAT LES RECEPTES. POC A POC HEM COMENÇAT A ESCRIURE ELS INGREDIENTS QUE HEM FET SERVIR A SUCS I POSTRES QUE HEM PREPARAT A CLASSE. AL PRIMER TRIMESTRE ESCRIVIEM MUNTANYETES, PALETS, GARGOTS I COM QUE JA SOM GRANS HEM COMENÇAT A FER LLETRES I A ESCRIURE ALGUNES PARAULES.


DURANT L’EDUCACIÓ INFANTIL ELS ALUMNES FAN EL SEU PRIMER CONTACTE AMB LA LECTOESCRIPTURA. APRENEN ELS SONS DE LES LLETRES, ESCRIUEN EL SEU NOM, ES FAMILIARITZEN AMB DIFERENTS TIPUS DE TEXTES… I AIXÍ, POC A POC S’INTRODUEIXEN AL MÓN QUE ELS ACOMPANYARÀ EN EL SEU DIA A DIA.


Les nines i nins de 4t hem treballat aquest curs en Roald Dahl. AquĂ­ teniu un petit resum de la seva obra i BIOGRAFIA feta a base de rodolins !!! Esperam que vos agradin.


CARTER !!!!!!!!! El mes de març, les nines i els nins de primer cicle férem una sortida a Palma. Visitàrem el “ Centre d´Interpretació de l´Esport, Palma Arena ” i el “ Centre de Tecnificació Esportiva de les Illes Balears, Prínceps d´Espanya ”. Aquesta visita va ser molt profitosa i ens va servir com a cloenda al nostre projecte “ L´esport, olimpíades i bons hàbits de salut ”. En agraïment a l´atenció rebuda per part d´ambdós centres, els hem escrit aquesta carta per donar-los les gràcies.

En el poliesportiu “Prínceps d´Espanya”, ens va agradar molt veure com entrenaven les gimnastes i ens varen deixar tirar a una piscina plena de cubs d´espuma !!!!!! . Alumnes de Primer B


En el “ Palma Arena” hi ha un museu de l´esport, on els millors esportistes de les nostres illes hi han deixat records dels seus èxits. Quina sorpresa !!!! .Allà Vàrem poder parlar amb el campió olímpic de ciclisme en pista , Joan Llaneras , qui ens contà alguns dels secrets que el dugueren a ser campió.

Alumnes de Primer B


ELS INFANTS DE 4 ANYS ENS CONTINUAM CONEIXENT. DURANT AQUEST CURS VÀREM PROPOSAR A LES FAMÍLIES QUE FÉSSIM UNA FEINETA. PER QUÈ TENC AQUEST NOM? CADA FAMÍLIA JUNTAMENT AMB EL SEU FILL O FILLA HA EXPLICAT L’ORIGEN DEL NOM.

EL PRIMER QUE VÀREM FER VA SER PERSONALITZAR-LO , DECORAR-LO AMB LA FAMÍLIA, AFERRAR PAPERS, TELES, PASTA, FOTOS, FERRATINES… TOT ALLÒ QUE LI FES GANES. ÉS EL SEU NOM PER AIXÒ ELS INFANTS PARTICIPEN EN LA DECORACIÓ. EL NOM DE CADA INFANT ÉS MOLT IMPORTANT. LA HISTÒRIA DE CADA NOM ÉS MOLT IMPORTANT, I PER TANT HO APROFITAM PER CONÉIXER-NOS, A ESTIMAR-NOS ELS UNS AMB ELS ALTRES, A RESPECTAR-NOS, A CONTAGIAR-NOS.


JA SABEM MÉS COSES DE CADA UN: ÉS EL NOM PREFERIT DE SA MAMÀ, DES PAPÀ, ÉS EL NOM DEL PADRÍ, DE LA PADRINA, .... L’ORIGEN DEL NOM. MOLTES GRÀCIES FAMÍLIES PER LA VOSTRA COL·LABORACIÓ


TORNAM GRANS ARREL DE L’EXPLICACIÓ DELS NOSTRES NOMS, HEM PARLAT DE QUAN ESTÀVEM A DINS LA PANXA DE LA MARE I HA SORTIT EL TEMA , QUE QUAN ÉREM BEBÉS... I ARA JA SOM GRANS. A PARTIR D’AQUÍ VÀREM DEMANAR A LES FAMÍLIES QUINA MIDA FÈIEM QUAN VÀREM NÉIXER, I ENS HEM ADONAT QUE A L’AULA TENÍEM DOS BEBÉS I ELS HEM MESURAT. HEM MESURAT LES NOSTRES PEPES PER SABER QUANTS DE CENTÍMETRES FAN I COMPARAR-LES AMB NOLTROS QUAN VÀREM NÉIXER. UNA ÉS MÉS PETITA QUE L' ALTRA

MIRAM AMB UN METRE LA NOSTRA MIDA DE QUAN ÉREM PETITS

I LA MARCAM AL PASSADÍS, JUNTAMENT AMB LA MIDA QUE FEM ARA

HO REPRESENTAM

. I FINALMENT, PARLAM DE QUÈ HA PASSAT? LES NOSTRES CONCLUSIONS SÓN: - HEM MENJAT MOLT - FEIM L’ANIVERSARI - FEIM ESPORT


HEM DIBUIXAT A TOTS ELS AMICS DE L’AULA I HEM COMPARAT LA MESURA DE QUAN VÀREM NÉIXER A LA D’ARA TAMBÉ HEM TINGUT UNA CONVERSA DE COM HEM CRESCUT, COM HEM PASSAT DE SER NADONS A NINS I HEM FET UNA FEINA PER TAULES COOPERATIVES. QUÈ ÉS NECESSARI FER PER CRÉIXER? • NÉIXER • MENJAR MOLTA FRUITA, ENSALADA, PEIX, SOPA... • MENJAR POQUES XUXES, XOCOLATA, TARTA... • DORMIR • FER ESPORT

AMB LES NOSTRES MESURES, HEM FET UNA ESTADÍSTICA I HEM ANAT ORDENANT ELS AMICS, DEL MÉS BAIXET, AL MÉS ALT.

CLASSE DE LES PASTANAGUES I LES MADUIXES


ELS NINS DE 3rA ENS HEM ESCRIT CARTES AMB ELS NINS 3r DE CEIP PUIG DE SA GINESTA

18 d'Abril 2016 Hola classe de 3r: Vos escrivim aquesta carta perquè férem una revista de l'escola i nos agradaria que contesteu perquè també vos publicaríem la vostra carta amb fotos vostres i de l'escola. Estem impacients per conèixer-vos i a més fer noves amistats, podríem fer una aventura junts: anar al cine, a un campament, una aventura al bosc, al Galatzó (una reserva d'animals), a la platja... A la nostra escola feim moltes coses: llegim amb parella, fem un projecte i fem experiments, un hort amb compostera i galliner, jornades culturals, bicicletada (a la primavera). També moltes festes populars com Sant Jordi, Carnestoltes, el dia de la Pau, Sant Antoni.... I a la vostra escola que feis? Noltros tenim un bloc de l'escola http: //blocdecentre.blogspot.com.es/ si anau als “tercers de badies” podeu veure fotos nostres i de l'altra classe. També hi ha jocs de matemàtiques i de castellà i el bloc de BADITECA que hi ha moltes activitats de biblioteca. Adéu classe de tercer, esperam la vostra carta Els nins de 3rA


Santa Ponça, 21 d'abril de 2016 Hola classe de tercer del CEIP Badies:

Gràcies per la vostra carta, ens ha agradat molt i estaríem contents de sortir a la vostra revista. Hem decidit, si vos pareix bé, conèixer-nos a una sortida a la platja. Ja pensarem el dia que ens vagi bé a tots. Aquest curs nosaltres també hem fet moltes festes: a les Verges vàrem menjar bunyols, a Halloween vàrem entrar al túnel del terror i ens vàrem desfressar, per Nadal vàrem cantar nadales i IB3 ens va venir a gravar, també ens va visitar el Patge Reial. Al segon trimestre celebràrem: Sant Antoni on vàrem cantar gloses i menjàrem botifarrons i llonganissa, també vàrem celebrar Carnestoltes fent una Rua vestits de mosques (tots érem insectes). I encara ens queda fi de curs! El tema anual de la nostra escola és volar i a les jornades vàrem volar en globus, vàrem fer una ginkana amb les famílies i per acabar vàrem fer una sortida a l' observatori de Costitx. El primer trimestre havíem anat a l' aeròdrom de Binissalem i alguns vàrem volar en avioneta. Altres coses que hem fet ha estat una carrera solidària, motociclisme a l' escola, concert de banda de música, hort on vàrem menjar la nostra pròpia ensalada, vàrem guanyar un concurs de lectura i ens varen regalar molts de llibres... Adéu, fins aviat, ja ens contarem més coses quan ens vegem. La classe de tercer del CEIP Puig de sa Ginesta


CONEIXEU AQUEST POEMA?

ELS MÉS PETITS DE L’ESCOLA VOLEN COMPARTIR-LO AMB TOTS VOSALTRES…

• • • •

ELS ULLS SÓN PER MIRAR LES MANS PER AGAFAR EL CAP ÉS PER PENSAR I EL COR PER ESTIMAR.

• • • •

ELS DITS SÓN PER TOCAR I ELS PEUS PER CAMINAR. EL NAS PER OLORAR LA BOCA PER PARLAR.

• LA LLENGUA PER TASTAR • LES DENTS PER MASTEGAR • ORELLES PER SENTIR … …T’HO TORN A REPETIR?


ELS NIS I NINES DE 3 ANYSB ENS HEM DIVERTIT MOLT TREBALLANT EL POEMA: EL COS. HEM RIGUT, HEM FET FOTOS DE LES NOSTRES PARTS DELS COS I JUGANT HEM APRÈS AQUEST POEMA D’UNA MANERA MÉS DIVERTIDA….AQUÍ TENIU EL RESULTAT…


LA BICICLETADA  EN   CAL·∙LIGRAMES    

2n B  


FEIM CARTELLS!  

`

2n B  


ELS QUARTS A L'AJUNTAMENT Els nins de 4t de les escoles de Llucmajor assistim  al Consell d'Infància. L'ajuntament de Llucmajor ens va convidar als alumnes de quart de totes les escoles del municipi al Consell d'Infància de dia 24 de febrer. A classe varem preparar un llistat de demandes per millorar el municipi i els serveis que utilitzam els nins i nines. Vàrem elegir a quatre alumnes de cada classe per assistir a aquesta reunió. PREGUNTES PER DIMECRES 24 DE FEBRER. AJUNTAMENT 1.

Futur institut a Maioris.

2.

Podrien fer net els solars que estan buits per sa Torre i Badies?

3.

Podrien fer un passeig que comunicàs les diferents urbanitzacions per poder passejar ( a peu, en bicicleta o patinet) i poder anar al futur institut.

4.

Repintar els pas de vianants (pas de zebra) dels carrers i posar-los elevats per a que els cotxes vagin més a poc a poc.

5.

Arreglar les aceres i asfaltar trossos de carrers que estan molt malament. Que hi hagi més enllumenat i clavegueram.

6.

Posar una xarxa a les porteries del camp de futbol de Tolleric i xarxes de bàsquet a sa Torre.. Els parcs que hi ha, que posin més engronxadors... Que cuidin més els parcs i instal.lacions esportives. Que facin un parc on només es faci esport (futbol, basquet, màquines de tonificació...)

7.

A la plaça gran de Badies. Posar pistes de skate i canastes de bàsquet.

8.

Recuperar els club d'esplais de la zona. Volem una biblioteca a les urbanitzacions i que es pugui consultar per internet.

9.

Que hi hagi més ofertes per practicar esports.

10.

Demanam més presència policial.

Els elegits varem ser traslladats amb autocar fins l'ajuntament, on varen ser rebuts per una regidora. I ens van convidar a passar a la sala de plens on es solen fer les reunions importants. Allà estava el batle parlant amb la televisió. Després, va començar la reunió. El batle estava assegut en mig i pels voltants hi havia tots els regidors del municipi. Ens vam presentar tots.


A continuació, anaven passant un micròfon i tots els alumnes que allà hi érem varem fer les preguntes i demandes al batle i als regidors. Les nostres peticions, entre d'altres varen ser: si poden canviar la reixa de la nostra escola, si podien posar xarxes a les porteries dels nostres parcs i si podien augmentar les classes d'esport que ens ofereixen i millorar l'enllumenat i clavegueram de la nostra zona...

El batle va dir que intentarien solucionar la majoria de coses que nosaltres li varem demanar. En tornar a l'escola els alumnes que havien anat ens vam contar tot el que havia passat. CARTA D'AGRAÏMENT: Bon dia, en nom de tot l'equip de govern de l'Ajuntament de Llucmajor vos vull donar les gràcies per la participació del vostre centre en el consell d'infància d'ahir dematí. La participació i comportament de tot l'alumnat ha estat d'admirar i esperam que ells hagin passat gust de participar. Per descomptat, feis arribar aquest agraïment al professorat que ha ajudat a fer-ho possible i a tothom que hagi pogut participar d'una manera o una altre. Des del consistori hem pres nota de les demandes per intentar donar-lis resposta i la idea és en començar el proper curs, abans de final d'any, fer-ne un altre. Quedam a la vostra disposició per qualsevol consulta o comentari. Atentament, Maria Barceló Calviño, Regidora d'Educació. Ajuntament de Llucmajor.

Al dia següent ens van enviar una carta d'agraïment per part de la regidora d'educació donant-nos les gràcies i les felicitacions pel nostre bon comportament i convidant-nos pel proper consell d'Infància que es faci. Ahhh...!!! I varem sortir per la tele.


Alienígenes a l’escola Els alumnes de tercer B hem treballat les descripcions arrel d’uns amics nous que hem fet. Potser encara són per aquí…;)


FULLET TURÍSTIC MADRID


Per què fem música a l’escola? Alguna vegada us heu demanat per a què serveix aprendre música? Si és així, d’aquí a uns minuts podreu saber tots els secrets que aquesta àrea ens aporta. En primer lloc, convé fer referència als sentiments, ja que tots en tenim. Són ben diferents uns dels altres: a vegades ens sentim alegres i contents, i d’altres trists, enfadats o simplement passius. Doncs bé, la música juga un paper molt important en la manera en la que ens sentim. Ens pot alegrar, fer riure... Però té el poder d’emocionar-nos quan la melodia i la lletra ens arriben al cor. Deixem enrere els sentiments per parlar d’un altre aspecte fonamental en la nostra vida: la memòria. Qualsevol de nosaltres pot aprendre cançons en un idioma desconegut i recordar-les durant anys i anys. I no només això, pel que sembla, els metges han descobert actualment que la memòria musical és la darrera que es perd. Com a prova, ens indiquen que els malalts d’Alzheimer, quan ja han perdut tots els records, encara conserven els de la música.

Però, la música ens fa més intel·ligents? Segons els estudis dels experts, la resposta és SI. Quan cantam, tocam un instrument o ballam, s’activen algunes parts del cervell que s’ocupen del temps i les proporcions o de coordinar la memòria amb els sentits. Tot això a la vegada! Això vol dir que la música estructura la forma de pensar i, per això, ens ajuda a aprendre altres àrees més fàcilment . A més, alguns estudis han demostrat que gràcies a la música podem ampliar la imaginació i la creativitat, no és magnífic? També és beneficiosa per millorar les habilitats socials, motrius i perceptives, és a dir, amb ella fem més amics! Ara ja sabeu una mica més sobre la música i per a què ens serveix. No oblideu ser feliços, conservar una bona memòria, ballar i cantar cada dia i fer molts d’amics!


WHO IS WHO?

ELENA: She was reading a book. XISCA: She was wearing a beautiful purple dress. MAGDALENA: She had big brown eyes. MARIA MAGDALENA: She was driving a car. ROBERTO: He was a very good boy. SĂ?LVIA: She was sitting and smiling.


DO YOU KNOW THEM?

ZACH: He was wearing a uniform. ISABEL: She had got short black hair. PETRA: She was dancing. ANTÒNIA MOLL: She was wearing an orange jumper. ANTÒNIA (CONSERGE): She had got beautiful toys. MARIA ANTÒNIA: She had long, straight blond hair.


Ja podeu apuntar els infants a les extraescolars de l’any vinent. D’aquesta manera volem facilitar la vostra organització familiar i la nostra a l’hora de respondre a les vostres necessitats.

POSSIBLES NOVETATS: • •

Ball de Bot Alemany

• •

Teatre Robòtica i Programació


Inscripcions obertes fins el 8 de juliol

Hi ha diferents formes de col·laborar amb nosaltres: •

Forma part de la Junta Directiva i participa en el dia a dia

Fes de voluntari. Vine quan puguis i ajuda’ns amb: Xerrades

Festes

Tallers

Activitats

Aporta idees. Contacta’ns i digues què trobes a faltar


Els nins i nines de sisè.

Zapping 2016  
Zapping 2016  
Advertisement