Programa electoral 2023 Movem Sant Martí

Page 1

Més seguretat i convivència

Més acords, més exigència i més positivisme

Més espais públics nets i ordenats

Coneix la candidatura i les nostres 10 prioritats per a un Sant Martí que vagi més enllà

Més impuls de la vida activa al municipi

Més sostenibilitat i municipi intel·ligent

Més barris, nucli urbà i entorn natural

Més atenció als veïns i veïnes, eficiència, transparència i participació a l’Ajuntament

www.movemsantmarti.cat

Més gestió, rigor i priorització dels diners públics

Més innovació cultural, associativa, educativa, musical, esportiva i turística

IMPRÈS POSTAL SENSE ADREÇA

A les municipals importen les persones.

Mirem endavant i votem per

Més Sant Martí

A les teves mans està un canvi en positiu i amb rigor per portar Sant Martí més enllà.

Té 38 anys i viu a la Serra de Dalt. És enginyer en informàtica, doctor en computació per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), treballa com a CTO en una empresa multinacional tecnològica des de fa 10 anys. És coordinador d’un postgrau a la universitat. En aquesta darrera legislatura ha estat regidor a l’oposició i vicepresident primer del Consell Comarcal de l’Alt Penedès. Està involucrat en diferents associacions i entitats.

“Sant Martí pot anar més enllà, podem donarli més color, i per això posarem el focus en la convivència i la seguretat; la neteja i ordre dels espais públics; la priorització al nucli i als barris; la bona gestió econòmica; la innovació cultural, associativa i esportiva al municipi; l’atenció amb eficiència i digitalització a l’Ajuntament; i els projectes de futur com el centre de dia per la gent gran, la millora de l’escola i un espai per la gent jove. I canviarem l’autocomplaença per la il·lusió de tornar a ser un municipi referent a l’Alt Foix i al Penedès amb col·laboració i sentit de municipi.”

1. Albert Tort Pugibet
Un equip compromès, plural i actiu per moure Sant Martí

2. Montse

Sebastià Tort

3. Juan Carlos

Minet Martínez

4. Cristina Bañuelos Pérez

5. Albert Molinari Domingo

6. Carolina Gómez Bejarano

Té 51 anys i viu al nucli urbà. Diplomada en Magisteri i Llicenciada en Pedagogia. Mestra des de fa 27 anys. També és membre de la junta actual de la Penya Barcelonista de Sant Martí i va formar part de la Comissió de Festes.

“Cal rigor, respecte i projectes ben prioritzats per als qui vivim al nucli i als barris”

Té 55 anys i viu al nucli urbà.

Treballa al Gran Casino de Barcelona. Col·labora amb el Cos de Portants de la Creu. Va ser President de la Nova Colla Gegantera i va formar part de la Comissió de Festes.

“Volem anar més enllà en seguretat, convivència, neteja i vida associativa”

Té 42 anys i viu al nucli urbà. És operària d’automoció a SEAT. Ha estat vinculada de jove a diferents entitats culturals i, actualment, ha participat al Ball de Gitanes de Sant Martí Sarroca.

“Sant Martí mereix més acords, exigencia i positivisme per anar més enllà i viure bé al municipi”

Té 43 anys i viu al nucli urbà.

Té un Grau Superior en Logística i Distribució de Transport

Terrestre. Col·labora en mitjans audiovisuals d’àmbit esportiu des de fa 15 anys. Va col·laborar com a coordinador a Sarroca Ràdio del 2015 al 2020.

“L’Ajuntament ha de ser plural, obert i més eficient per donar servei a tots els veïns i veïnes, fomentant una participación real”

Té 40 anys i viu al nucli urbà. És esteticista i té formació en infermeria.

“A Sant Martí ens calen activitats per a tothom, des de la gent gran, als joves, passant per la gent de mitjana edat. Totes i tots volem una vida activa al municipi”

Té 49 anys i viu al barri de la Rovira Roja. Graduat en Arts Plàstiques, amb especialització en il·lustració a l’Escola Llotja. És pintor i autònom agrari. Ha format part de l’Associació de Veïns de la Rovira Roja i de l’Associació Cultural Ballets del Penedès.

“Barris, agricultura i art són actius característics de Sant Martí Sarroca i han de tenir un major protagonisme”

Té 63 anys i viu al barri de la Roca. Treballa com administrativa al grup cooperatiu d’inserció laboral ENTREM. És voluntària de Serveis Socials i socorrista de la Creu Roja. També forma part de l’entitat Country El Centre.

“Sant Martí ha de treballar per ser inclusiu i perquè l’Ajuntament col·labori en la protecció davant les dificultats”

Té 47 anys i viu al barri de la Serra de Dalt. Treballa com a transportista. Va ser president de la Comissió de Festes de Sant Martí Sarroca.

“El manteniment al nucli i els barris, així com dels camins i serveis, és clau per a la gran quantitat d’habitatges dispersos que tenim al municipi”

Té 49 anys i viu al nucli urbà. Forma part del Country El Centre. Treballa a Marserveis, empresa que gestiona serveis en residències per a la gent gran. També exerceix com a perruquera canina en un centre veterinari.

“Cal ser innovadors i no quedar-nos amb el de sempre. El municipi té espais i oportunitats per potenciar .”

Té 32 anys i és de la Serra de Dalt, però actualment viu a Vilafranca. Llicenciat en Ciències

Polítiques i de l’Administració Pública, treballa com a tècnic al Consell Comarcal de l’Alt Penedès. Va ser el cap de llista i regidor de MOVEM entre 2015 i 2023.

“Som els que fem realitat nous equipaments per a les persones quan podem governar. Cal mentalitat progressista.”

7. Pere
Romagosa Saumell 8. Pepi Rivero Balbuena 9. Ricard Aguado Tomey 10. Yolanda Vicente Riazuelo 11. Pere Cano Miret

SUPLENTS

Viu al barri Hostalets. Graduada en Arts Plàstiques i Oficis Artístics, i diplomada en Dibuix publicitari i Assessoria d’Imatge. Va col·laborar amb la Comissió de Festes.

Té 72 anys. Va néixer a Villanueva del Río y Minas, i és veí de Sant Martí des de 1975. Està jubilat i és un apassionat de la muntanya i el senderisme. Molt participatiu en la vida cultural i esportiva del municipi.

Té 69 anys. Va néixer a Peñaflor, però viu a Sant Martí Sarroca des dels 8 anys. Està jubilada. Va treballar a a Belcor de Vilafranca i Italcami Industrial Sarroca.

Té 86 anys i viu al barri de la Rovira Roja. Actualment jubilat, va ser agent comercial i pagès. Va ser cap de llista socialista a Sant Martí el 1987 i regidor. Expresident i fundador de l’Associació de Veïns de la Rovira Roja. Ha estat president de la Penya Barcelonista de Sant Martí durant 26 anys (1992-2018).

Té 67 anys i viu al Barri de Can Cruset. Va treballar en una Llar d’Infants de Vilafranca durant 35 anys.

Actualment jubilada, és jugadora del Club de Bitlles Catalanes i va ser de la Comissió de Festes durant dos anys.

Té 50 anys i viu al nucli urbà. És comercial i ha regentat diferents locals al municipi. Actualment dirigeix una Gestoria i Assessoria. Està vinculat al món esportiu, on ha sigut entrenador de futbol vàries temporades.

12. Marite Martínez Berrozpe 14. Carmen Cano López 16. Carmen Martorell Ràfols 13. Rafael Romero Muñoz 15. Josep Sivill Mas 17. Fernando Chillón Berrozpe

Les 10 prioritats de Movem

Més Sant Martí amb prioritats clares

1. Més seguretat i convivència.

Crearem la Junta de seguretat municipal amb representació veïnal, representants de tots els grups municipals i cossos policials. Tornarem a activar la comissió de l’Ajuntament contra les ocupacions il·legals d’habitatges. Posarem càmeres de videovigilancia i de lectura de vehicles d’entrada i sortida al nucli urbà, i mesures de reducció de la velocitat (indicadors lluminosos, plataformes,…). Elaborarem una nova ordenança de convivència ciutadana que fomenti el veïnatge tranquil i deixi clar que els atacs a la seguretat i a la convivència tenen conseqüències. Millorarem els canals de vigilància, conscienciació i alertes ciutadanes. Impulsarem un pla per identificar habitatges buits, promoure el lloguer social i disposar de pisos d’emergència social.

2. Més espais públics nets i ordenats.

Revisarem el contracte de neteja a la via pública i als edificis municipals. Farem un pla d’usos i d’embelliment dels diferents espais exteriors al nucli i als barris (rotondes, entrades als barris, parcs, bancs, papereres, jardineria, senyalització, elements d’embelliment, conservació de façanes, antigues escoles dels barris...), per tenir més espais agradables arreu del municipi i amb atenció a les barreres arquitectòniques. Nou sistema de contenidors. Reforçarem i optimitzarem les tasques de la brigada. Implantarem campanyes de sensibilització sobre benestar animal, i posarem el focus en ser municipi “Pet-friendly”. Impulsarem l’Street Art per embellir espais del municipi.

3. Més equipaments per a les persones.

Quan Movem està al govern és quan realment es prenen decisions estratègiques i amb determinació per poder tenir equipaments de futur per a la gent (Biblioteca, piscina, pavelló, Sala Polivalent, Parc de la Pau, Institut,...). Ara impulsarem el Centre de dia per a la gent gran i consultori mèdic, i un espai per a la gent jove. També reclamarem a la Generalitat fer efectiva la millora de l’escola i serveis de CAP (pediatria,...). I recuperarem una plaça de conserge a l’escola.

4. Més

barris, més nucli urbà i més entorn natural.

Hi haurà un regidor/a responsable de cada barri i un del nucli urbà. Es faran audiències veïnals periòdicament als barris i al nucli. Farem un Pla de Barris, amb el suport d’experts i l’opinió dels veïns i veïnes, perquè durant la legislatura es facin accions periòdiques per millorar el municipi arreu. Crearem comissions de claredat a la Bleda i a la Serra de Baix, per encarar amb més transparència i participació les diferents propostes urbanístiques i la seva viabilitat, i seguirem impulsant millores a Can Cruset, La Rovira Roja i els altres barris. Farem un inventari per a la millora i manteniment periòdic (i no reactiu) de camins, i posarem especial cura per millorar les zones de l’entorn natural (rieres, recuperació de fonts, prevenció en zones forestals amb l’ADF, etc.). També catalogarem els arbres monumentals del municipi i els considerarem punts d’interès turístic

Crearem una programació-festival cultural anual amb activitats diverses, per a diferents edats i estils, i en diferents espais arreu del municipi, des del Castell a espais singulars del nucli i els barris, adequant també espais per a exposicions. Renovarem la gestió de l’Escola Esportiva Municipal en un programa integral esportiu municipal, amb esdeveniments esportius en col·laboració amb les entitats. Continuarem impulsant la biblioteca per la qual vam apostar com a eix de dinamització cultural al municipi. Canviarem el format del Fòrum Associatiu, perquè ara cal, no només donar informació, sinó eines per preservar i motivar la continuïtat de les associacions i entitats. Crearem una pista de pàdel, dins de l’ecosistema d’equipaments esportius. No n’hi ha prou amb una acció concreta de temporada, i per això implementarem una campanya anual de comerç i restauració municipal innovadora. Farem accions de promoció per fomentar els espais industrials de la Serra de Dalt. I reforçarem la col·laboració amb Penedès Turisme, afegint accions específiques al municipi (vies d’esport i de passeig,...). Seguirem col·laborant amb el Consell Comarcal per impulsar l’Escola de Música de l’Alt Penedès (EMAP), els programes comunitaris i la col·laboració directa amb l’Escola, l’Institut i les AFA.

6. Més impuls de la vida activa al municipi.

Crearem un cicle de noves activitats per a la gent gran, per a la gent jove, per als infants, però també per a la gent de mitjana edat. Crearem el programa de voluntariat. I des de l’Ajuntament promocionarem i donarem suport a activitats de trobada als barris.

5. Més innovació cultural, associativa, educativa, musical, esportiva i turística.

7.

Més atenció als veïns i veïnes, eficiència, transparència, participació i digitalització a l’Ajuntament.

L’Ajuntament ha de ser el principal servei àgil i eficient de resposta als veïns i veïnes, i en això hi ha clar marge de millora. Digitalitzarem més processos per donar dades de transparència pública, garantint resposta a les peticions, instàncies i preguntes, reforçant l’app municipal i un sistema d’incidències.

Revisarem els diferents tràmits i els temps de resposta. Crearem l’Oficina d’Atenció als Veïns i Veïnes.

Crearem un Reglament d’Organització Municipal que permeti la participació veïnal als Plens Municipals

i un Reglament de Mitjans de Comunicació objectiva i transparent. Publicarem les retribucions dels regidors i regidores periòdicament. I treballarem per obtenir el segell Infoparticipa de transparència, per impulsar millors pràctiques que les actuals per a una comunicació municipal plural, transparent i oberta.

8. Més gestió, rigor i priorització dels diners públics.

Revisarem a fons el pressupost municipal perquè realment serveixi per planificar, i elaborarem un pla d’inversions (que ja no es fa) per prioritzar accions amb retorn per al municipi. Impulsarem

uns pressupostos participatius reals, amb més dotació pressupostària que l’1% i consultant els veïns i veïnes sobre la priorització de projectes.

9. Més sostenibilitat i municipi intel·ligent.

Signarem un conveni per utilitzar energia verda als espais municipals. Treballarem per dotar Sant Martí de serveis “municipi intel·ligent”. Reforçarem les bonificacions que ja vam impulsar per fomentar l’eficiència energètica (instal·lació de plaques per a l’autoconsum, als comerços, etc.). Col·locarem punts de càrrega ràpida per a vehicles. Obrirem una línia de propostes de futur sostenible al municipi.

10. Més acords, més exigència i més positivisme.

Som un grup que anem a treballar per posar-nos d’acord i treballar conjuntament. Sí, som exigents, però amb positivisme. Volem que Sant Martí sigui un municipi acollidor, divers i plural. I això s’ha de traslladar a l’Ajuntament, superant els blocs govern-oposició, i apostant per un govern com més ampli millor.

Movem Sant Martí més enllà.

#MésSantMartí

movemsantmarti.cat
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.