HQSC Katalógus

Page 1

HQSC KFT. A minőség garantált!

Célunk Szolgáltatásainkkal a hatékony működéshez, továbbá valós piaci és versenyelőnyhöz hozzásegíteni partnereinket és leendő partenerinket.


Rólunk

Társaságunk, a High Quality Support & Consult Kft. minőségirányítási-, információbiztonsági-, környezetközpontú irányítási-, autóipari minőségirányítási tevékenységet folytat, mely magába foglalja a rendszerépítést, rendszerfelügyeletet, tanúsításra való felkészítést, valamit a szabvány megfelelőséget vizsgáló belső auditot, továbbá oktatásokat is tartunk. Végzünk minőségbiztosítási, szabványismertető, belső auditori, de egyedi igények szerint különféle speciális képzéseket is. Rendelkezünk saját felhő alapú informatikai rendszerrel, mellyel a cégek minőségirányítási rendszerét segítjük például auditok során. Működése az IATF és az ISO 9001 követelményeire alapul, tehát alapvető funkciója lefedni és a minőségirányítási szabvány követelményeket, valamint hatékonyabbá tenni a vállalatok működését, hatékony támogatást nyújt a menedzseléséhez, amivel csökkenthetők a szervezet működési költségei. A HQSC Kft. garantálja a kiemelkedő tapasztalattal rendelkező szakemberek minőségi munkáját, garanciát vállalva az elvégzett szolgáltatásokra, nem utolsó sorban az ügyfél igényeket messzemenőkig figyelembe véve. Szolgáltatásainkkal a hatékony működéshez, továbbá valós piaci és versenyelőnyhöz kívánjuk hozzásegíteni partnereinket és leendő partenerinket.


AZ ISO SZABVÁNYSOROZATOK KÖVETELMÉNYRENDSZER MEGVALÓSÍTÁSÁNAK ELŐNYEI

• Piaci versenyelőny, • Szabályozottabb termelés, szolgáltatás, • Jobb, pontosabb vezetői információk, • Hatékonyabb irányítás és munkavégzés, • Javul a belső működés hatékonysága, szervezettsége, • Csökkennek az üzemeltetési költségek, • Ösztönző hatást gyakorol a beszállítói körre, • Kialakul a folyamatos fejlődés igénye.


MSZ ISO 9001:2015 MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI RENDSZER (MIR) Az ISO9001:2015 minőségirányítási rendszer bevezetése és alkalmazása stratégiai döntésen alapul, célja a teljesítménynövelés és a folyamatos fejlődés.

IATF16949:2016 AUTÓIPARI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI RENDSZER Az IATF 16949:2016-os nemzetközi szabvány az ISO/TS 16949:2009-et váltja fel. Az IATF és az ISO jobbnak látta, ha az IATF külön szabványt ad ki az autóipar számára, de a szoros együttműködés továbbra is megmarad a két szervezet között.

MSZ ISO/IEC 27001:2014 INFORMÁCIÓBIZTONSÁGI IRÁNYÍTÁSI RENDSZER (IBIR) A nemzetközi ISO 27001 szabványon alapuló IBIR szabályozási, dokumentálási, ellenőrzési funkciói révén megteremti a cég információ védelmét zártrendszerű, teljes körű, folyamatos és a kockázatokkal arányos módon.


MSZ ISO 14001:2015 KÖRNYEZETIRÁNYÍTÁSI RENDSZER (KIR) Az MSZ ISO/IEC 14001:2015 környezetirányítási rendszer bevezetése folyamatosan arra készteti a szervezetet, hogy termelését a környezetvédelmi szempontok figyelembevételével valósítsa meg.

MSZ ISO 13485:2016 MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI RENDSZER Az ISO 13485:2016 elsősorban az ISO 9001:2015 folyamatmodell megközelítésén alapszik és egy irányítási rendszerszabvány, speciálisan az orvostechnikai eszközök gyártására fejlesztették ki.

MSZ ISO 50001:2019 ENERGIAIRÁNYÍTÁSI RENDSZER (EIR) A szabvány elősegíti a módszeres fejlődést az adott szervezet energiafelhasználásában, és nem csak a tudatos károsanyagkibocsátást mérsékeli, de az energiaköltségek szabályozott csökkentésével hozzájárul a fenntartható fejlődés elősegítéséhez


TISAX

Az autóipar új információbiztonsági követelményrendszere!

Elismertség Nemzetközileg elismert szabvány az autóiparban

Hatékonyság Többszörös értékelés elkerülése az idő és a költségek megtakarítása érdekében

Ügyfélközpontú Megfeleljen az igényeknek

Online platform Magas szintű átláthatóság, az ellátási lánc láthatósága és cseréje

A TISAX szabvány bevezetése magas biztonsági szintet és megbízható minőséget képvisel az autóiparban és világszerte minden gyártó elismeri. Az autógyártók egyre gyakrabban követelik meg partnereiktől a TISAX szabványnak való megfelelést. A követelmények ötvözik az ipar és az ügyfelek szabványait. Nagyban növeli az átláthatóságot és biztonságot. Csökkentik a költségeket, az erőfeszítéseket és az összetettséget az Ön, mint beszállító számára.

Információbiztonság Teljes ellátás a szállítók és az ügyfelek számára magas biztonsági követelményekkel


A TISAX az információbiztonsági irányítási rendszer ISO/IEC 27001 szabványának kulcsfontosságú elemeire épít, és azokra az elemekre összpontosít, amelyek kifejezetten az autóipar szempontjából relevánsak.

A fŐ küLöNbségEk A kövEtkEzŐk: ISO/IEC 27001

TISAX

Irányítási rendszer szabvány

Tartalmazza az információbiztonsági folyamatokat és az autóipari partnerek számára releváns alkatrészeket

On/off megközelítés

Érettségi szintű megközelítés

A tanúsítás előtt meghatározott hatály

A hatókör rögzített

Vállalati kockázatelemzés

VDA-ISA munkacsoport alapú kockázatelemzés

A tanúsító szervezet tanúsítványt állít ki

Eredmények megosztása az ENX Exchange-en keresztül

Időszakos audit és újra tanúsítás 3 év után

3 éves érvényesség, időszakos audit nélkül

Az éRtékELés ELŐNYEI Amellett, hogy bizonyos gyártók előírják a kereskedési jegyeket, a TISAX-értékelések hozzájárulnak az ellátási lánc bizalmának kiépítéséhez. A részt vevő szállítók a következőkből profitálhatnak: • Az autógyártók által elismert; • Az információbiztonsági incidensek és kibertámadások megelőzése; • Ügyfélbizalom megszerzése; • A kockázat azonosítása és kezelése; • A megfelelő információbiztonsági folyamatok elismerése; • Az értékelési eredmények megosztása az ENX Exchange-en keresztül.


Mérnöki szolgáltatások a HQSC Kft. által Irányítási rendszerek fenntartása: Minőségirányítási rendszer dokumentációjának felügyelete és karbantartása. Vevői- és szabványkövetelmények karbantartása és beépítése a meglévő folyamatokba. Audit program tervezése.

Interim/rezidens mérnöki szolgáltatások Vevői kapcsolattartás: vevői reklamációk kezelése (8D), vevői portálok kezelése, eszkalációs megbeszélésen az Ön cégének képviselete. Beszállítói kapcsolattartás: beszállítói reklamációk kezelése, beszállítófejlesztés, eszkalációs megbeszéléseken az Ön cégének képviselete. Projektmérnök: új termékek bevezetése (APQP & PPAP), változásmenedzsment, gépáttelepítés felügyelete, a vevő felé az igényelt jóváhagyási dokumentáció benyújtása. Minőségirányítási rendszermérnök: dokumentáció felügyelete, belső auditok koordinálása, végrehajtása és nyomon követése.


Belső auditok Rendszerauditok: MSZ ISO 9001:2015 minőségirányítási rendszer, IATF 16949:2016 gépjárműipari minőségirányítási rendszer, MSZ ISO 14001:2015 környezetirányítási rendszer, továbbá egyéb irányítási rendszer szabványok szerint Folyamatauditok: VDA 6.3, Formel Q, Ford követelmények szerinti audit

Folyamatoptimalizálás Lean és minőségügyi szakembereink felmérik a meglévő folyamatokat, azonosítják a lehetséges fejlesztéseket és javaslatokat tesznek azok bevezetésének módjára. A fejlesztéseket nyomon követik, a bevezetett intézkedések hatásosságát elemzik és a változást a dokumentációban rögzítik.

Coaching Tapasztalt minőségügyi mérnök kollégáink személyre szabott, gyakorlati képzés során együtt dolgoznak az Ön pályakezdő kollégáival, biztosítva azt, hogy az új kollégák gyorsan betanuljanak, de azzal az előnyel, hogy a szükséges munka elvégzése addig is profi szinten történik.


Company Operation System Mi is az a „COS” rendszer? Röviden Company Operation System. Egy felhőalapú irányítási és felügyeleti szoftver, ami a vállalatok hatékony működését segíti. Kevesebb papír, több információ. Könnyebben, gyorsabban és biztonságosan rögzíthető adatok. Megkönnyíti a vállalat átláthatóságát. Segít felkészülni a közelgő auditokra Pár előny a COs rendszer bevezetését illetően: • Megkönnyíti a vállalat IATF auditokra történő felkészülését, • Napi operatív monitoring lehetőség, valós idejű adatokkal, gyors és biztonságos adatrögzítési és ellenőrzési lehetőséget biztosít a felhasználók számára • Tervezési folyamatok hatékonyságának növelése, • Dokumentumkezelés folyamatának támogatása, kevesebb dokumentum és adminisztrációs tevékenység • Hatékonyabbá válik a működés és a minőségirányítási rendszer átláthatósága, ezáltal könnyebben azonosíthatóvá válnak a fejlesztendő területek • Működése az IATF és az ISO 9001 követelményeire alapul, tehát alapvető funkciója lefedni és a minőségirányítási szabvány követelményeket, valamint hatékonyabbá tenni a vállalatok működését, hatékony támogatást nyújt a menedzseléséhez, amivel csökkenthetők a szervezet működési költségei. • Támogatja a kockázatkezelés, a kockázatok azonosítását, kockázatértékelést és a lehetőségek feltérképezését

Bemutató Videó ITT elérhető


A HQSC Kft. mint oktatási intézmény Képzéseinket több évtizedes gyakorlattal rendelkező oktatói csapatunk tartja, akik az oktatási anyagjainkat olyan módon fejlesztették ki, hogy az a hallgatóság számára ne csak elméleti, hanem lehetőség szerint gyakorlati ismereteket is adjon. Oktatóink hosszú éveket töltöttek minőségbiztosítási-, minőségirányítási-, folyamatmérnöki pozíciókban, ezért az életből vett gyakorlati példákkal és a napi munkavégzés során felhasználható tudással teszik érdekessé a sokszor kissé száraz elméleti anyagot.


Kihelyezett képzés Oktatóink az Önök telephelyén, tartják meg személyesen az oktatást a résztvevők számára. Az oktatás részeként a hallgatók írásbeli vizsgát tesznek, melynek sikeres teljesítése után oklevelet állítunk ki számukra.

Távoktatás Oktatóink online tartják meg a képzést, melynek során az Önök, vállalatánál alkalmazott kommunikációs eszközök, illetve felületek segítségével tartja az oktató a képzésre jelentkezőkkel a kapcsolatot (pl. Microsoft Teams, Skype, Zoom stb.). Az oktatás lezárásaként az online felületünkön vizsgázhatnak a hallgatók a kapott egyedi kódjukkal. A vizsga sikeres teljesítése után oklevelet állítunk ki a résztvevők számára.

E-learning képzés A HQSC Kft. -nek a saját E-learning portálján elérhetik a hallgatók az oktatási anyagokat a kapott kóddal. A képzésen résztvevők egyedi időbeosztással tanulhatnak, de a „kérdezz-felelek” funkció segítségével biztosítjuk az oktatóval való kapcsolattartást is. A vizsgáztatási is a portálon keresztül történik, ha a hallgatók az összes anyagot áttekintették. Sikeres vizsgatétel után kompteneciaigazolást állítunk ki.


Szabványismertető tréningek Szabványismeret képzéseink célcsoportja az adott irányítási rendszert alkalmazó /vagy bevezetni kívánó szervezet menedzsmentje és az irányítás rendszer kialakításában és fenntartásában részt vevő munkatársak.

Belső auditori tréningek Auditori képzéseink célcsoportja a cégek azon munkatársai, akik a belső és külső auditokat koordinálják, belső és beszállítói auditokat végeznek.

Minőségbiztosítási tréningek A minőségbiztosítási tréningjeinket azoknak az embereknek ajánljuk, akik autóiparban dolgoznak és szeretnék fejleszteni képességeiket a különféle gyártási folyamatokra vonatkozóan, ami segíti a vállalatot.

Lean tréningek Lean képzéseink célja, hogy a résztvevő megértse a Lean termelési rendszert, annak alapelveit és összetevőit, eszközeit és azok kapcsolatrendszerének működését, rendszerszinten, Lean bevezetése előtt, vagy aktuális fejlesztésekor. A résztvevő a képzés elvégzése után képes lesz önállóan veszteségek azonosítására és azok megszüntetésére.

Speciális tréningek A speciális képzések a különféle követelményekre terjednek ki. Első sorban beszállítóknak ajánljuk a képzést, hogy megfeleljenek a különböző autóipari csoportoknak.


REFERENCIÁINKKapcsolat

HIGH QUALITY SUPPORT & CONSULT Kft.

Székhelyünk: 4495 Döge, Kossuth út 220 Irodánk: 4031 Debrecen, Szoboszlói út 50/1. épület 35

Elérhetőségek +36 70 625 6015 info@hqsc.hu www.hqsc.hu

Kövess minket Facebook: https://www.facebook.com/hqsckft LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/hqsc-kft


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.