Casal d'estiu Pacs del Penedès 2020

Page 1

ORGANITZA:

GESTIONA:


PRESENTACIÓ Som l'empresa +klleure, una empresa catalana especialitzada en la gestió de serveis educatius, esportius i de lleure en diverses escoles, instituts, ajuntaments i empreses d'arreu del Penedès, de l’Anoia i del Garraf. Aquest casal d'estiu, com cada any l'organitza l’Ajuntament de Pacs del Penedès, però com a novetat serem nosaltres qui gestionarem el casal. Sabem que serà un casal especial i diferent, tant perquè serà la primera vegada que els vostres fills i filles es retrobin amb els seus amics i amigues i puguin fer activitats lúdiques i educatives fora de casa. Haurem de seguir les indicacions de l’estat referent a les mesures de seguretat com a les indicacions que facin en les gestions de casals d’estiu, que seran tan noves per vosaltres com per nosaltres. Tot i així, estem preparant el casal d’estiu amb molta il·lusió i amb l’esperança de poder realitzar el màxim d’activitats. A més a més, a l’hora de dissenyar-lo hem tingut en compte les circumstàncies en què es trobaran i en què es troben a hores d’ara els vostres fills i filles, i ens hem assegurat que tingui una vessant educativa i emocional, a banda de la intrínseca vessant lúdica que tenen tots els casals de vacances. Com que enguany no tindrem ocasió de poder fer la reunió de pares, però si us inscriviu al casal, us enviarem un vídeo on els monitors/es us explicaran tot allò que hagueu de conèixer sobre el casal, i per si en veure’l us sorgissin dubtes o qüestions, tenim previst el dia divendres 22 de maig fer un directe des de l’Instagram de MESKELLEURE on ens podreu comentar i preguntar tots aquells dubtes que tingueu.

PÀG 01


PRESENTACIÓ Com ja veureu en les pàgines que venen a continuació, la nostra intenció i de l’Ajuntament és iniciar el casal el dia 29 de juny i finalitzar-lo el dia 31 de juliol, així com també anar de colònies els dies 20, 21 i 22 de juliol, fer una sortida setmanal i anar-nos a remullar a la piscina cada dimarts i cada dijous, però no sabem fins a quin punt podrem complir amb aquesta programació. Tot dependrà de l’evolució de la pandèmia ocasionada pel COVID-19 i de les mesures que el govern ens vagi traslladant per a fer-hi front. Així doncs, les dates i la tipologia d’activitats són susceptibles de patir modificacions. Si teniu cap dubte o ens voleu comentar qualsevol cosa sobre el casal, cal que us poseu en contacte amb la nostra empresa al correu (teniu les dades a la ultima pagina del projecte i si teniu xarxes socials seguiu-nos i estareu al dia de totes les informacions) Esperem veure-us ben aviat a tots i a totes!

tid

es

ó i s r e div

colònies

sor

Piscina activitats

PÀG 01


CA SA L El casal d’estiu respon a una demanda social que permet fer compatibles els horaris laborals de les famílies amb la imprescindible atenció als fills i filles durant el període de vacances escolars. El casal proposa als infants un gran ventall d’activitats de lleure de caire educatiu amb les que gaudir l’estiu d’una forma divertida i participativa. És una activitat extraordinària que té unes característiques pròpies: Es treballa en l’educació en valors gràcies a una proposta educativa i d’activitats adequada i de qualitat. Es realitzen sortides adaptades a cada grup d’edat. S’esdevenen vincles afectius entre els infants o joves i amb l’equip de treball. Es treballa l’adquisició de coneixements a partir d’activitats lúdico-educatives amb continguts específics en funció de la demanda de les famílies. S’afavoreix la relació fluida entre les famílies i l’equip de monitors/es.

El lleure com un espai d’educació en valors i de creixement personal

Els períodes de vacances són un temps d’esbarjo per als infants De la mateixa manera que ho són per a les persones adultes, les vacances dels infants i adolescents també haurien de ser per a ells un període d’esbarjo respecte de les seves activitats habituals: l’escola, les extraescolars i les altres activitats que realitzen al llarg del curs escolar. Per aquest motiu, aquests períodes han de suposar per als infants uns espais de diversió i de descans. Diversió, perquè s’ho han de passar bé, han de gaudir fent activitats i propostes que els siguin atractives, engrescadores i que els proporcionin satisfacció. I descans, perquè cal evitar entrar en una dinàmica en la que els nens sumin i sumin activitats, omplint el calendari d’activitats encadenades. Per tant la primera consideració és dissenyar activitats que permetin als infants i joves sentir‐se interessats i satisfets per participar en aquestes activitats, tot evitant que aquests visquin la seva participació en activitats de vacances com a una imposició o una obligació més de les que ja tenen habitualment.

Les activitats de vacances són un espai educatiu L’esbarjo i el gaudir dels infants no és incompatible amb el treball educatiu: aquest és el punt de partida de l’educació en el lleure en el qual +klleure fonamenta la seva intervenció educativa. Les activitats en períodes de vacances generen un ambient que permet dur a terme, d’una manera molt important, un ampli treball educatiu en actituds i aptituds: El nen/a experimenta i aprèn realitzant les activitats. Comparteix experiències amb un grup de companys i companyes d’edats semblants . Hi ha una relació molt important entre els participants i monitors. Es fomenta la iniciativa i la responsabilitat. Es potencia la creativitat. Es promouen tot un seguit de valors i actituds. En aquestes activitats, l’infant creix i desenvolupa la seva personalitat, enriquint‐se amb noves aportacions derivades d’activitats que no li són habituals.

PÀG 02


EI X D' AM B IE N TA C IÓ El document que teniu a les mans és la proposta que hem elaborat des de +klleure per a la realització de les activitats del casal d’estiu de Pacs del Penedès 2020. Aquest estiu els vostres fills i filles tindran la sort de conèixer a la Greta, la Malala, l'agent 061 i molts herois i heroïnes més al casal d’estiu de Pacs! Ells i elles, però, no són com els superherois i les superheroïnes que surten als contes o a les pel·lícules: no porten capa, no tenen poders màgics ni tampoc no provenen d’un altre planeta. Ells viuen entre nosaltres, són éssers humans de carn i ossos i tenen una missió en comú: millorar la vida de les persones i cuidar del nostre planeta. Se’n sortiran? La setmana de la solidaritat un dels voluntaris d'una de les ONGs més reconegudes ensenyarà als vostres fills què vol dir ser solidaris i què hem de fer per ser-ho. La setmana de la salut l'agent 061 els mostrarà què cal fer per estar sans, tant físicament com mental. La setmana del medi ambient la Greta els ensenyarà a tenir-ne cura. La setmana dels drets dels infants la Malala els descobrirà que com a infants que són tenen uns drets que cal conservar. La setmana de l’art el Cocotrans els animarà a fer sortir l'artista que porten dins. Tot això, a més a més, quedarà enregistrat des de la mirada del grup de grans, que des del primer moment es convertiran en periodistes i hauran de copsar tot allò que passi al casal, perquè així després totes les famílies ho pugueu veure.

PÀG 03


VALORS I OBJECTIUS GENERALS A través d'aquest eix d'animació, els monitors i monitores del casal pretenem transmetre valors com la solidaritat, el respecte, l'empatia, la cooperació o la igualtat, entre d'altres. A més a més, aquest treball es veurà reforçat amb la visita d’integrants d’ONGs i d’entitats dedicades a l’atenció i al temps de lleure de persones amb diversitat funcional, així com també amb les activitats d'educació emocional que farem 2 cops a la setmana just abans d'anar a la piscina amb tots els grups d'infants. Els grans objectius d'aquest casal, doncs, els podríem dividir en dos: per una banda, aconseguir que els nens i nenes gaudeixin del seu temps de lleure en un espai en què se sentin còmodes per mostrar-se tal com són, i, per l'altra, aconseguir que vegin la importància que té cuidar i que aprenguin a fer-ho: des de cuidar-se a si mateixos i al seu cos, a cuidar dels altres i del seu entorn, un entorn que ens acull malgrat que nosaltres no sempre el tractem tan bé com es mereixeria.

PÀG 04


LA SETMANA DE L’ART: COCOTRANS OBJECTIU

TIPUS D’ACTIVITATS

Aquesta primera setmana està destinada a ajudar als infants a descobrir quins són els seus talents artístics, fer-los aflorar i potenciar-los. També es pretén dotar-los d’eines perquè es puguin expressar de la manera en què se sentin més còmodes.

Grup Petits: Taller de fang: els infants hauran d’expressar allò que vulguin a través del modelatge del fang. Aquesta activitat és d’allò més enriquidora pels més petits, ja que els permet treballar la motricitat fina, potencia la seva creativitat i els ajuda a focalitzar la seva atenció en una sola cosa.

QUÈ ES TREBALLARÀ?

Grup Mitjans: Activitats musicals, de dansa i de teatre.

Es treballaran valors com la creativitat o el respecte, i es mirarà de cuidar i millorar, en cas que calgui, l’autoestima de cada infant.

SUPER HEROI

COCO ART & CREATIVITAT

TRANS

Grup Grans: Gimcana Tik Tok: els monitors donaran tota una sèrie de reptes artístics als joves i ells els hauran de mirar de complir. Seran reptes com els que podem veure normalment a la plataforma Tik Tok. A banda d’això, durant aquesta setmana els grans hauran de gravar els assajos i les representacions artístiques finals de la resta de grups. Ho faran a mode de periodistes. PÀG 05


L A S E T M A N A D E L S D R E T S D E L S IN FA N T S OBJECTIU

TIPUS D’ACTIVITATS

L’objectiu d’aquesta setmana és aconseguir, per una banda, que els infants i joves coneguin què és un dret i quins d’ells posseeixen, i, per l’altra, conscienciar-los de la importància que tenen. Els ho explicarem de forma divertida i també buscarem que ells mateixos després s’encarreguin de difondre’ls de la manera que més bé els sembli.

Grup Petits: Cançó dels Drets dels infants: els monitors ensenyaran aquesta cançó als nens i nenes, i entre tots se n’hauran d’inventar una coreografia.

QUÈ ES TREBALLARÀ? Aquí treballarem valors com la justícia, la dignitat, la igualtat, l’empatia o la solidaritat.

SUPER HEROÏNA DRETS DEL INFANTS

MALALA

Grup Mitjans: Taller d’educació emocional: què passaria si perdéssim els nostres drets?: aquest taller consistirà en la realització d’un Role Playing per part dels nens i nenes, en què hauran de representar què passaria, com se sentirien i què farien si no se’ls reconeguessin els seus drets. Grup Grans: Reflexió biografia Malala Yousafzai + reportatge Drets dels infants: els monitors els explicaran la història de vida d’aquesta noia, una noia que avui dia és un referent en la lluita femenina pel dret a l’educació, i a partir d’aquí els guiaran perquè ells puguin fer-ne una reflexió. A més a més, el grup de grans serà l’encarregat de realitzar un reportatge que serveixi com a eina de difusió dels drets dels infants.

PÀG 06


L A S E T M A N A D E L A S O L I D A R IT A T OBJECTIU

TIPUS D’ACTIVITATS

L’objectiu d’aquesta setmana és que els infants comprenguin què és la solidaritat i que duguin a terme accions solidàries en el seu dia a dia. La nostra intenció és educar-los la mirada per tal que siguin capaços d’identificar quines són les necessitats del seu entorn i donar-los idees per a donar-hi resposta.

Grup Petits: Elaboració de polseres i roses solidàries: els infants realitzaran manualment braçalets i roses que es vendran el dia 23 de juliol a la paradeta que es muntarà fora l’escola. Els diners recollits aniran destinats a una ONG seleccionada entre els monitors i els infants.

QUÈ ES TREBALLARÀ? Es treballaran els valors de l’empatia, la solidaritat, la generositat, el respecte, la cooperació i la igualtat.

SUPER HEROÏNA

SOLI SOLIDARITAT

Grup Mitjans: Circuit a cegues: es disposarà a la canalla per parelles i se’ls demanarà que un dels 2 integrants es posi una bena als ulls. La persona que no hi veu haurà d’aconseguir passar per tot el circuit amb l’ajuda de la seva parella. D’aquesta manera, s’adonaran de com n’és d’important que t’ajudin quan realment ho necessites. Grup Grans: Visita-xerrada Raül: L’assetjament escolar: ens visitarà el Raül, un noi amb una malaltia que li ha comportat moltes dificultats però amb una gran capacitat de resiliència, que ens parlarà de la seva experiència en relació al Bullying i el paper que hi ha tingut en ella la solidaritat d’altres companys i companyes. El grup de grans haurà d’enregistrar aquelles activitats que vagin realitzant, tant ells mateixos com la resta de grups.

PÀG 07


LA SETMANA DEL MEDI AMBIENT OBJECTIU

TIPUS D’ACTIVITATS

Al llarg d’aquesta setmana, el grup de monitors i monitores té com a finalitat conscienciar als infants sobre la importància que té cuidar el medi ambient i ensenyar-los a fer-ho.

Grup Petits: El reciclatge és art: activitat manual en què es donarà als més menuts tot un seguit d’objectes i materials reciclats amb què hauran de construir quelcom.

QUÈ ES TREBALLARÀ? Es treballaran valors com el civisme, l’ecologisme, la responsabilitat, la cooperació i el respecte.

Grup Mitjans: Taller de consciència ecològica i vida sostenible, a càrrec de la Berta d’Arrels Voladores. Grup Grans: Gimcana del medi ambient: es durà als joves a fer una gimcana pel poble en la qual hauran d’anar assolint els reptes que els vagin encomanant els monitors. Seran reptes relacionats amb la cura del medi ambient. El grup de grans s’encarregaran de l’enregistrament del lipdub i de les diverses activitats que es realitzin durant les colònies.

SUPER HEROÏNA MEDI AMBIENT

GRETA PÀG 08


LA SETMANA DE LA SALUT OBJECTIU L’objectiu que ens proposem el grup de monitors i monitores per aquesta setmana és que els infants entenguin què vol dir i què implica estar sa, i que coneguin i adquireixin hàbits saludables.

QUÈ ES TREBALLARÀ? Es treballarà el concepte de salut i es donaran pautes perquè els infants i joves puguin adquirir hàbits saludables. A més, es transmetran valors com la responsabilitat i l’ecologisme.

SUPER HEROI SALUT

AGENT 061

TIPUS D’ACTIVITATS Grup Petits: Masterchef: es posaran a l’abast dels infants diversos aliments saludables i ells hauran d’escollir amb quins volen elaborar un plat d’allò més original i sa. Així, a banda de potenciar la creativitat, també aconseguirem que els nens i nenes es familiaritzin amb aliments que potser no han vist o tastat mai, que serà el primer pas perquè els incloguin en la seva dieta. Grup Mitjans: El plat saludable: és una activitat que consisteix en ensenyar a la quitxalla com ha de ser un plat perquè sigui saludable, tot seguint una plantilla visual. Grup Grans: La piràmide saludable: el grup de joves es dividirà en 2 grups i se’ls dirà que han de fer una cursa de relleus. El que realment s’hauran d’anar passant són les imatges dels diferents aliments o activitats que hauran d’enganxar a la part de la piràmide que creguin convenient Els grans ens mostraran com ha anat la setmana saludable a través de la gravació de vídeos i explicacions de les diferents activitats que s’hauran anat realitzant al casal. PÀG 09


D IR E C T O R I M O N I T O R S D E L C A S A L

Soc la Marta Colomer i aquest any seré la directora del casal d'estiu. Anteriorment ja he treballat com a directora i també com a monitora d'altres casals i d'un esplai. Pel que fa a la meva formació, soc mestra d'Educació Primària i estic especialitzada en Necessitats Educatives Especials. Actualment, estudio el grau de Logopèdia i treballo com a professora en una escola d'adults. Tinc moltes ganes de treballar al casal d'estiu d'enguany, que serà un casal diferent a causa de la situació actual, però estic segura que això el farà encara més especials.

Hola soc l'Albert Pi i aquest és el 6è any al casal d'estiu i tinc tantes ganes de començar com vosaltres!! De formació soc psicòleg i especialista en intel·ligència emocional. Com a persona soc un motivat a la meva feina i m'encanta l'esport. El Casal d'estiu de Pacs és molt especial per a mi i m'estimo a tots els nens i nenes amb qui portem tant de temps compartint aquesta aventura tant emocionant!

Hola sóc l'Esther Montaner i visc a Pacs del Penedès des de ben petita. Aquest estiu, és el primer que faré de monitrora al casal d'estiu de Pacs i en tinc moltes ganes. Respecte a la meva formació, sóc mestra d'Educació Infantil i he estat fent pràctiques a l'escola de Pacs aquest curs. Com a persona em considero molt alegre i m'encanta compartir moments amb les nenes i els nens. Tinc moltes ganes de coincidir amb vosaltres i tinc la sensació que serà un gran estiu per totes i tots!

Hola!! Sóc la Laia Cuscó i m'encanta poder tornar a formar part d'aquesta família al casal de Pacs d'enguany. Actualment estic estudiant el màster de formació del professorat en l'especialitat de llengües estrangeres, dues vocacions que m'acompanyen. Tinc molta energia i ganes de tornar a compartir amb vosaltres i de conèixer-vos als que no hi éreu l'any passat. Quin estiu tant bonic i ple d'aventures que ens espera!

PÀG 10


D IR E C T O R I M O N I T O R S D E L C A S A L

Hola sóc la Carla Giralt i alguns ja em coneixeu d’altres anys. Aquest és el meu 6è any al casal d’estiu de Pacs i tinc moltes ganes de tornar a veure a tots els nens i nenes! Sóc química especialitzada en ciències forenses. Tot i que la meva professió no està relacionada amb el món del lleure, m’apassiona tenir tracte directe amb els infants i a les estones lliures em dedico a fer esport i falcons. Tot i que aquest any serà diferent, estic segura que ens ho passarem la mar de bé i viurem grans aventures!

Hola! Sóc la Janet Roig i visc al poble de Pacs des que vaig néixer! Aquest és el tercer any com a monitora i no puc tenir més ganes de tornar a formar part d'aquesta família. Estic cursant 3r del grau d'educació social i cada vegada m'agrada més el món de la infància! També m'agrada transmetre alegria i un bon somriure.Des dels tres anyets que formo part del casal de Pacs i, per tant, és molt més que un casal per a mi, és una forma de créixer i compartir moments molt bonics!

Hola! Sóc la Gemma Garro i aquest any tornaré a ser monitora del Casal de Pacs. Aquest estiu serà el meu tercer any en aquest casal i no en puc tenir més ganes! Pel que fa a la meva formació, aquest any em graduo com a Dietista-Nutricionista. A més, des dels 18 anys que ballo en una escola de dansa. Em considero una persona molt riallera i amb moltes ganes de passar-s’ho bé. Des de fa 3 anys no m’imagino passar un estiu sense els nens i nenes de Pacs. Tinc moltes ganes de viure un any més un estiu ple d’aventures!

Iep! Molts em deveu conèixer pels 5 anys que porto com a monitora al casal, o monitora de balls de la Festa Major o inclús pels 17 anys de la meva vida que vaig estar vivint a Pacs. Pels que encara no em coneixeu, sóc la Miriam Diaz, i l'any passat em vaig graduar en Belles Arts i actualment curso un postgrau en Direcció d'Art. Sóc una persona molt motivada en tot el que faig i creativa. Doncs si, aquest any repeteixo, i és que el casal de Pacs té una essència única, ens veiem aviat.

PÀG 11


EXCURSIONS I COLÒNIES

DIVENDRES 3 DE JULIOL SALTING I PLATJA Sortida: 9.00 h Arribada: 17.00 h web: www.saltingcenters.com/centros/garraf/

DIVENDRES 17 DE JULIOL GREEN INDDOR PARK Sortida 9.00 h Arribada: 17.00 h web: www.greenindoorpark.es/ca/

DIVENDRES 10 DE JULIOL BICICLETADA A LES CABANYES ROLLING AL CASAL Matí de 9.00 a 14.00 h

DIJOUS 30 DE JULIOL AQUALEON Sortida : 9.00 h Arribada: 17.00 h web: www.aqualeon.es PÀG 12


C A S A D E C O L Ò N IE S : E L P U I G D E B A LE N Y À

Antiga masia de pagès mil·lenària, totalment reformada el 2010 com a casa de colònies. Situada a tres quilòmetres d'Hostalets de Balenyà, envoltada de natura i amb vistes privilegiades al Montseny. Dormitoris : 3 de 6 places, 3 de 8 places, 1 de 10 places , 1 de 3 places amb bany adaptat. Sales: 2 sales amb capacitat per 60 persones i 1 sala amb capacitat per 12 persones. Piscina

Camp de Futbol

Camp de Basket

Els dies que anirem de colònies serà del dilluns 20 al dimecres 22 de juliol. La hora de sortida serà a les 9.00 hores del dilluns 20 de juliol. La hora d'arribada a Pacs del Penedès serà sobre les 17.00 hores del dimecres 23 de juliol.

PÀG 13


PREUS DEL CASAL DE PACS DEL PENEDÈS PERÍODE DEL CASAL DEL 29 DE JUNY AL 31 DE JULIOL CASAL D'ESTIU (9 A 14 HORES): Preu per setmana nen/a resident o amb familiars directes residents (avi/a, pare, mare, tutor/a legal): 15€/setmana Preu nen/a setmana no residents: 45 €/setmana (Ajuntament de Pacs aquest any ha fet un 50% de descompte sobre el preu de l'any anterior, als nens i nenes residents a Pacs o que tinguin familiars directes vivint al poble. Aquesta iniciativa ha estat creada per poder ajudar a les famílies a la recuperació econòmica despès del COVID-19). ACOLLIDA MATÍ (8.00 A 9.00 HORES): Preu nen/a setmana : 15€ Preu nen/a esporàdic: 4 € SERVEI MONITORATGE MENJADOR: (14.00 A 15.00 HORES) Preu nen/a setmana : 15€ Preu nen/a esporàdic: 4 € Tan el servei d'acollida de matí com el servei de menjador hi ha un mínim de 6 nens fixes per a poder oferir el servei. El servei de menjador les famílies haureu de portar el dinar dels vostres fills/es amb carmanyola juntament amb els utensilis que necessitarà. Aquests serveis també es podran utilitzar de forma esporàdica fent el pagament des de app que us haureu de descarregar. PREU COLÒNIES: 60 € SAMARRETA IDENTIFICATIVA DEL CASAL: 4€/PARTICIPANT.

PÀG 14


Com heu de fer les inscripcions Les inscripcions seran en tres períodes: (màxim 70 places). Del 4 al 13 de maig per famílies residents a Pacs del Penedès. Del 14 al 19 de maig per famílies amb familiars directes al poble (avis). Del 20 al 29 de maig per famílies no residents a Pacs del Penedès. Aquest any les inscripcions seran online i heu de seguir els següents passos: 1. Heu d'entrar a la nostra pàgina web: www.meskelleure.cat 2. Clicar al enllaç que us surt a la web. 3. Seleccioneu el Municipi de Pacs del Penedès i el casal de Pacs del Penedès. 4. Completeu les dades personals que us demanem. 5. Una vegada omplertes, heu de clicar següent. Una vegada entreu a la següent paguina haureu de clicar les setmanes que voleu inscriure'us al casal, acollides, colònies... i veureu que a sota del quadrant se us aniran afegint. 6. Una vegada tingueu tots els serveis que necessiteu, comproveu que estigui tot correcte i clicar següent. 7. Us demanem que poseu les dades de la targeta bancària amb la qual pagareu les activitats o serveis. Aquest pagament no es farà efectiu en el moment de la inscripció, sinó que es realitzarà just a l’inici del casal. Per seguretat no tenim accés a la numeració de la targeta bancària en cap moment, només una referència que ens envia el sistema bancari. 8. Una vegada finalitzada la inscripció, rebreu un e-mail amb els serveis o activitats que us heu inscrit juntament amb una contrasenya i codi d’usuari per poder accedir a l’app de TPVEscola (disponible per Android i iOS). 9. Us heu de descarregar l’app al dispositiu mòbil i posar el codi d’usuari i contrasenya que heu rebut en l’e-mail.

L'APP US SERVIRÀ PER Saber en quines setmanes o serveis esteu inscrits. Si heu d'utilitzar el servei esporàdic de menjador o acollides , podeu apuntar-vos i fer el pagament des de l'aplicació. Rebre missatges d'informacions que necessitem traslladar-vos. En cas de ser clients de +klleure en altres activitats durant el curs us servirà, ja que aquest curs vinent treballarem amb aquesta aplicació per donar els nostres serveis.

PÀG 15


WWW.MESKELLEURE.CAT C/Migdia nº31 oficina 1B Segueix a Meskelleure a les Xarxes Socials:

Vilafranca del Penedès hola@meskelleure.cat TEL: 645 627 627


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.