Revista 1a edició 2020

Page 1


La noRiA

1A EDICIÓ 2020

Editorial

Torrudanes i Torrudans,

Sumari PEDALADA PBT

2

COMARKALADA

2

ACTIVITATS OCTUBRE 2019

3

ESPERIT DE SUPERACIÓ

4

SENTÈNCIA PRESOS POLÍTICS

5

CONCERTS DE TARDOR

6

HALLOCASTANYADATOTS SANTS

7

XVII PREMI MIQUEL VILADRICH

8

ACTIVITATS NOVEMBRE 2019

10

TROBADA GEGANTERA

10

BUSQUEM LA SOCA I EL TRONC

11

FESTES NADAL

12

FESTA MAJOR SANT SEBASTIÀ

14

ACTIVITATS FEBRER 2020

16

SANTA ÀGUEDA

16

SETMANA CULTURAL

17

GUARDÓ TORREDAMAÓ 17 CARNAVAL

18

SALVEM LA PAGESIA

19

VIDA SOCIAL

20

NOU REGIDOR

20

GESTIÓ MUNICIPAL

22

Impressió i edició: Ajuntament de Torrelameu

Aquest és el primer número de la Revista La Nòria d'aquest 2020, que abasta des del l’11 de setembre de l’any 2019, fins al 7 de març de 2020, Carnestoltes. Aquesta revista la comencem repassant una TARDOR plena d’activitats que es van allargar fins a les portes del Nadal. Destaquem algunes entre les moltes que es van fer. La primera novetat va ser la HalloCastanyada, on els infants disfressats de personatges "terrorífics" van voltar pel poble buscant llaminadures. Una altra activitat va ser la gran concentració de gegants pel dia de la violència de gènere, que van omplir la plaça de l'Església i la Casa de la Vila. I una altra activitat que era novetat, el dia que vam Buscar la Soca i el Tronc a Torrelameu, en la que hi va participar moltes famílies, tant del poble com fora vila. Destacar un clàssic de Torrelameu: el Premi de Pintura Miquel Viladrich, que continua amb un nivell molt alt entre els participants, amb dos actes que ja vam fer en l’edició passada: l’inici dels premis juntament amb el primer concert de tardor i el vermut popular després de l’entrega dels guardons. . El final de la tardor i l’inici dels actes d’HIVERN comencen amb l'últim dels concerts de tardor, l’encesa de llums i la torronada per tots els assistents. Igual que a la tardor, moltes activitats en aquest mes i escaig: La sessió de K-Strech que vam proposar va tenir una bona acollida i es va allargar. Novetats al Tronc de Nadal de la PBT, amb activitats per les famílies i música amb un vessant social. Els actes de la Marató, com sempre, molt participatius per una bona causa. També es va recuperar el Sopar de Cap d’Any a la casa de la Vila . I pel que fa a les activitats més importants i que porten més il·lusió en aquestes festes, el Patge Torlam va recollir tota la il·lusió de tots els nens i la va fer arribar a Reis Mags d’Orient, que enguany van arribar a Torrelameu amb Tren. Després de les emocions nadalenques, i sense descans, vam arribar a la Festa Major de Sant Sebastià, amb la Tamborinada i la resta d’actes, amb la participació de totes les torrudanes i tots els torrudans. El febrer, a part, de la tradicional Festa de Santa Àgueda, va servir per preparar tots els actes de primavera, començant per la Setmana Cultural, amb l’entrega del guardó Torredemaó i el Carnaval com a plats forts. Ja ho teníem tot preparat per acabar l’hivern amb la Fira de La República Catalana i arrencar la primavera amb la Cursa de La Nòria, quan ha arribat aquesta pandèmia que ho ha fet aturar tot. La Fira, que continuava creixent amb més de 60 parades; la Cursa, amb un gran ritme d’inscripcions que feia preveure l’èxit de l’any passat i preparant una nova edició del Freedom Festival, que també creixia en nombre de concerts, de dies i de propostes al seu voltant. En vistes de la situació, la Setmana Santa, Sant Jordi, la Festa Major i fins el Festival Marrameu han estat cancel·lats o modificats.

ajuntament@torrelameu.cat

Amb la intenció que l’any vivent sigui molt millor i puguem recuperar totes aquestes activitats, posem per davant la salut de tots nosaltres, dels que més estimem, de totes les veïnes i veïns del poble i de tota la gent que ens visita.

DL L 1621-2013

Molts ànims a totes i tot. Cuidem-nos!

C/Balaguer, 5 25138 Torrelameu Tel. 973190267

Equip de Govern el dia de Sant Sebastià


Pedalada PBT

2

Un any més, la PBT va organitzar la pedalada pel Dia de la Mobilitat Sostenible. Molts nens i grans van participar en aquest acte de conscienciació social envers un nou model de mobilitat.

Comarkalada 2019 Enguany, els joves de Torrelameu van participar a la XIV edició de la Comarkalada, que es va fer a la Sentiu de Sió. Festa, jocs i compartir moments en un dia ple d’activitats, al voltant de la proposta feta pels organitzadors: les sèries de televisió. Esperant ja al proper any per tornar-hi, aquesta vegada a Térmens.


3

Activitats Octubre 2019

Mes d’Octubre ple d’activitats culturals i socials, organitzades per l’Associació de dones Les Àguedes , l’Associació de jubilats Miquel Viladrich i l’Associació de Famílies d’Alumnes de l’Escola de Torrelameu

Sopar de final de campanya i actuació del Grup 43 que ens va fer passar una bona estona amb les seves cançons i el seu espectacle .

Xerrada "Dos peus per tota la vida", a càrrec del doctor Jesús Marcelino Reyes, podòleg i director de "La clínica de podologia" de Lleida

Caminada, xocolatada i venda de material, per recollir fons per al càncer de mama

Rua de Castanyada amb els nens (i pares) de l’Escola de Torrelameu

Castanyada a la Llar d’Infants amb la presència de la Castanyera acompanyada d’infants i famílies


Esperit de Superació

4

L’11 d’octubre es va fer, a la Casa de la Vila, la presentació del llibre "Esperit de superació" escrit pel veí Ramón Ripoll, amb la presència de més de 50 persones. L'autor va explicar com havia sorgit la idea d'escriure aquest text i el que s'hi explica: vivències, moments i anècdotes viscudes a la infantesa i joventut, entre Torrelameu i Sabadell. Va ser una estona de retrobament amb cosins, amics i veïns que ens va apropar a una època passada però encara viva. Gràcies Ramon per l'obra, pels premis i pel reconeixement tant d'institucions com dels familiars i amics que et van acompanyar. Quedi constància escrita, ara que ja no hi sou, de la vostra determinació en deixar constància d’aquesta petita part de la historia del nostre poble.


5

Sentència Presos Polítics

El 14 d’octubre de 2019, després de gairebé dos anys del referèndum d’autodeterminació, de la declaració d’Independència de Catalunya i de l’inici de la repressió, va arribar la sentència injusta als representants polítics i socials del nostre país. La indignació després d’aquesta noticia va fer que es convoquessin diversos actes, plens a totes les institucions dels país, manifestacions i una vaga general. Us deixem un recull d’aquells dies, perquè HO TORNAREM A FER.

Concentració després de saber la sentència

Caminada conjunta per la C-12 i manifestació a Lleida

Actes conjunts entre els nostres pobles veïns

Trobada de càrrecs electes a la Diputació en contra de la sentència

Ple extraordinari fet el mateix dia de la sentència


Concerts de Tardor

6

5è cicle de Concerts de Tardor que augmenta cada any de nivell i d’espectadors. Propostes variades i sorprenents, combinant diferents expressions artístiques i col·laborant amb el Premi de Pintura Miquel Viladrich. Cançons de Lluís Llach recitades, música feta amb ampolles, versions al piano i corda de cançons rock i per acabar, els nostres petits músics de casa fan que els Concerts tinguin una gran acceptació entre tots els veïns. Agrair al Joan Berlanga, l’Albert Flores, el Pau Elias, la Conxa Boyero, la Paula Roca, Ònia Tomàs, l’Eduard Espinet i als petits (i grans) músics de casa per la seva participació i al Gerard Riu per la direcció artística de tot plegat. Els concerts van acabar amb la ja tradicional cantada de nadales a la Plaça de l'Església.


7

Hallocastanyada-Tots Sants

Enguany vam tenir diferents propostes culturals i tradicionals al voltant de la Castanyada i Tots Sants.

- Per primera vegada l'Ajuntament de Torrelameu ha organitzat la "Hallowcastanyada" al nostre poble. Van ser dues hores intenses i terrorífiques en que la canalla passejà pels carrers del poble tocant timbres i demanant dolços a canvi. Finalment, van arribar a la Casa de la Vila d’uns 60 infants, on se'ls obsequià amb una bossa plena de gominoles terrorífiques. Volem agrair la gran participació de les nenes i nens, com també dels adults que els han acompanyat, així com felicitar a les famílies que han decorat les façanes de casa seva en motiu d'aquesta festa. - Un any més, l'Associació de Jubilats va celebrar la Festa de La Castanyada amb un sopar. Aquest any van gaudir d'un acompanyament musical en forma de concert i després un espectacle i ball del Mexicà Beto.

- El dia de Tots Sants vam tornar a tenir una jornada de record al Cementiri de Torrelameu Com ja fa 5 anys, música d'acompanyament durant tot el dia, aquest cop actualitzada amb versions Missa dels Difunts, oficiada pel Mossèn Pere, com ja fa 4 anys i repartiment d'espelmes a tots els presents per dipositarles als éssers estimats que descansen al Cementiri del nostre poble, per 4t any consecutiu. Donar les gràcies a la representació de la Coral Parroquial per acabar la breu Missa, i al Mossèn Pere per l'ofici que va fer.


XVIIè Premi Miquel Viladrich

8

El cap de setmana del 26 i 27 d'octubre, es va fer l'exposició i entrega del premis de pintura "Miquel Viladrich", en la seva XVII edició. Un premi internacional consolidat amb molta participació de dins i fora de casa nostra. Dissabte a la tarda, es va fer la inauguració de l'exposició a càrrec del Josep Corbella, secretari de l'Ajuntament quan es va posar en marxa aquest premi, ens va explicar els orígens de tot plegat. Posteriorment, es va celebrar el primer dels Concerts de Tardor. Posteriorment, es va fer una petita recepció a tots els assistents. L'endemà diumenge, amb l'exposició oberta a tothom, es van fer entrega dels guardons, 3 en l'edició d'enguany, davant del públic assistent i de les autoritats vingudes per l'ocasió. Els guanyadors van ser: - 1r Premi: "Pareja de Águilas" de Concepción Gómez. - 2n Premi: "Lázarus" de Melchor Balsera. - 3r Premi: "Rising in red 2019", de Renato Ochoa- Menció del Públic: "Un torredà més" de Mercè Humida. Posteriorment, el Casal Pere III de Balaguer es va fer un "Ball de Bastons" d'homenatge als premiats i per finalitzar els actes, es va fer un vermut popular. Gràcies a tots els artistes per participar, als torrudans i gent de fora vila que van venir durant dissabte i diumenge a veure l'exposició i participar amb la votació popular i a tots els treballadors de l'Ajuntament que fan possible la gestió del volum de obres que es reben i en fer possible l'exposició.

Menció especial

Josep Corbella, qui va ser secretari de l'Ajuntament en els inicis del Premi Viladrich, va inaugurar aquesta edició del 2019


9

XVIIè Premi Miquel Viladrich

Pintors amb les seves obres

Entrega de premis

1r Premi

2n Premi

3r Premi

Ball de Bastons

Vermut popular


Activitats Novembre 2019

Xerrada “Que cal saber sobre l’insomni”. Associació de Jubilats

10

Dia de donació de sang

Trobada Gegantera Diumenge 24 de novembre, Torrelameu va viure una bona trobada gegantera per commemorar el dia contra la violència de gènere, el 25 de novembre. Agrair a totes les colles geganteres que ho van fer possible perquè sense elles no hi ha hagués hagut una gran festa. Agrair també la presència de la Diputada Laura Borràs durant tot l'acte. Des de l’Ajuntament de Torrelameu se l'ha convidà a signar el Llibre del poble, i se li va fer entrega dels llibres del poble "Història Gràfica de Torrelameu 1900-2000" i "Torrelameu. La nostra història", a part d'una làmina fotogràfica d'imatges del municipi. La festa va acabar amb una xocolatada per a tots els assistents. Agrair l'organització a l'Associació de Dones per acollir tanta gent fora del poble, i la participació dels assistents.


11

Busquem la Soca i el Tronc Aquest Nadal vam viure una nova experiència en que cada nena i nen va poder venir a buscar la seva soca i/o el seu tronc pels trossos del nostre poble, oberta a tothom: “Busquem la Soca i el Tronc”. Vam començar el matí amb un esmorzar popular gratuït per a tots els inscrits, 87 infants i les seves famílies que estaven més que preparats per anar a buscar el seu tresor de Nadal. Havent agafat forces, les cuidadores i cuidadors de les soques i els troncs van reunir als participants en diferents grups que per mitjà de pistes i mapes van anar trobant les zones on les soques i els troncs estaven esperant a cada nena i nen per endur-se-les cap a casa. El recorregut va estar ple de rialles i alegria, una il·lusió compartida per petits i grans que es va omplir de felicitat en trobar cadascú la seva soca i tronc amb els seus noms i un missatge molt especial per a cadascú d’ells. Agrair i posar en relleu la gran quantitat de famílies que es van apuntar en aquesta nova iniciativa a Torrelameu. Tant els del poble, com famílies i infants de fora del municipi, que un cop més ens han triat per a participar en una activitat a Torrelameu per als seus fills i filles, com al Festival Marrameu, i que a la vegada ens ajuda a visibilitzar el nostre poble. També agrair la gran quantitat de missatges de felicitació per aquest proposta i per l’organització de la mateixa, que sense la implicació dels JovesTaleu, Lo Garrameu i voluntàries i voluntaris, no hagués estat possible. Una senyal més que #Torrelameuesmou. En definitiva, un cap de setmana molt emocionant on els petits, sens dubte, han estat els protagonistes. Us esperem l’any vinent!!!


Festes Nadal

Encesa de llums de Nadal

Teatre solidari per la Marató amb Som Teatre

12

Xerrada Marató amb el Doctor Carlos Rombolá

Festival de Nadal de l’Escola i Llar d’infants

Exposició de Naixements i joguines antigues

Pessebre vivent

Nadal de la PBT. Activitats, esmozar i concert

Presentació del llibre Tardes de bar d’Helena Rufat


13

Festes Nadal

Bingo solidari per la Marató

Recollida de les cartes pel Patge TORLAM

Inflables infantils i berenar solidari

Tarda de jocs i manualitats. Recollida de joguines i aliments

Sopar i ball de Cap d’Any

Caminada popular de Cap d’Any

Cavalcada Reial i entrega de Regals per part de Ses Majestats els Reis d’Orient


Festa Major Sant Sebastià

14

Pastissos fets per Pastisseria Sergi

El Tamborer Major 2020 - Lo Pardal Roquer

Taller infantil de dolços saludables

Tamborinada en honor a Sant Sebastià

Pregó de Festa Major i inici de Tamborinada


15

Festa Major Sant Sebastià

Nit de Marxa amb Pastorets Rock

Concert i Ball amb la Welcome Band

Dinar Popular a càrrec de l’Associació de Jubilats

Gimcana Familiar

Sardanes amb la Cobla Triomfal

Concert i Ball amb l’Orquestra Montecarlo


Activitats Febrer 2020

Esquiada Jove organitzada per l’Oficina Jove de la Noguera

16

Sessions d’hamaques posturals

Sopar voluntaris festes de Nadal

Santa Àgueda Com cada any, l’Associació de Dones va celebrar el dia de la seva patrona, Santa Àgueda. En aquesta ocasió, van comptar amb la presència del Bisbe de Lleida, Salvador Giménez. En la visita al local de l’Associació se li va fer entrega de diversos detalls. El matí va seguir amb tot d’activitats al voltant de la patrona i de les dones, acabant amb un dinar popular, actuacions, sorteig de regals i ball de tarda. Moltes felicitats a totes les dones de Torrelameu!


17

Setmana Cultural

Presentació del llibre “La cuina de quan era petita”

Xerrada “Què fer davant d’una emergència mèdica?”

“Els Serveis Socials i recursos per a la gent gran”

Xerrada “Barça i Catalunya. Els orígens de la simbiosi”

Guardó Torredemaó Acte d'entrega del Guardó "Torredemaó", en reconeixement a la trajectòria laboral de les dones torrudanes nascudes l'any 1945. Aquest any són:

Maria Magda Vendrell Cases Càndida Altisent Segura Francisca Pi Bartra Pilar Casals Planella Maria Cases Cullerés Maria Rosa Botanch Aleman Joana Jorquera Ramon L’Equip de Govern amb les guardonades

Felicitats a totes elles per una vida plena d’esforç, de treball i de família!


Carnaval

Guanyadors Premi Infantil

Guanyadors Premi Petit Grup/ Individual Guanyadors Premi Gran Grup

18


19

Salvem la Pagesia

A finals d’octubre, després de parlar amb diferents productors de fruita dolça del nostre municipi, vam veure la necessitat de presentar un moció al Ple per defensar la pagesia, degut a les dificultats que pateix el sector (baixes liquidacions i dificultat per col·locar un producte de qualitat, entre d’altres). Aquesta moció, que ràpidament es va aprovar en altres consistoris, va ajudar a mobilitzar un sector que sempre li ha costat presentar-se unit davant situacions de crisi. En poques setmanes, es va constituir una plataforma que agrupa sindicats, cooperatives, centrals, ajuntaments i altres agrupacions que, de forma coordinada, han fet arribar les reclamacions del sector a totes les institucions, així com fer sentir la seva veu amb una gran manifestació a Lleida on Torrelameu, juntament amb Corbins, Menàrguens i altres pobles del voltant, van aportar el seu granet de sorra amb una representació de pagesos i tractors al carrers de la capital. Les visites i les reunions han sigut constants, tant a Lleida amb la Diputació i la Subdelegació del Govern, com a Barcelona, amb reunions i visites al Parlament ,a la Comissió d’Agricultura i amb la Consellera d’Agricultura. Hem de continuar treballant junts per tal de que aquest sector, majoritari al nostre municipi i altres sectors, molt importants a tota Catalunya, pugin dedicar-se a aquesta activitat tan necessària (tal com estem veient aquests dies) d’una forma digna per a ells, les seves famílies i els seus treballadors.

Reunions de treball amb Unió de Pagesos

Tractorada cap a la Manifestació

Reunió seu Parlament Europeu

Primera visita al Parlament

Reunió informativa amb els pagesos

Reunió amb Govern Generalitat i Diputació

Gran manifestació a Lleida

Compareixença comissió Agricultura

Reunió Subdelegat del Gobierno


20

Celebració dels 65 anys Al novembre, els torrudans i torrudanes que feien 65 anys es van reunir per celebrar aquesta data tant significativa en l’àmbit laboral. L'Ajuntament també va voler acompanyar-los en aquesta celebració amb un petit refrigeri i una peça de ceràmica amb l’escut de Torrelameu. Felicitats a tots ells: Josep, Ramon, Marcos, Carlos, Josep Maria, Maria Àngels, Conxita, Lurdes, Maria Teresa i Lina.

Celebració dels 70 anys Al desembre, els torrudans i torrudanes que feien 70 anys es van reunir per celebrar aquesta data. L'Ajuntament va voler acompanyar-los en aquesta data significativa amb un petit refrigeri i un marc de fotos digital amb imatges del poble. Felicitats a tots ells: Maria Rosa, Pavel, Antonieta, Sebastià, Magdalena, Paquita, Pepita, Montserrat, Pere, Tresina, Josep i Margarida

Bodes

TÀNIA I VALENTÍ

FRANCINA I ERIC

LAURA I JOAN


21

Naixements

ARAN ROSELL BRAGÓS

POL CAMATS PLANELLA

BIEL PLUBINS LÓPEZ

Volem demanar disculpes a la família de l’Elna Plaza Oró i a la família de l’Artau Puig Rodríguez perquè en la passada edició de la revista no van sortir la seves fotos. Des de l’equip editorial, una abraçada i moltes felicitats.

CEE La Noguera Us deixem la foto de grup de L’Escola de Futbol La Noguera de la temporada 19-20, on diversos nois de Torrelameu hi participen, en les diferents categories, des dels 7 anys als 19 anys. Una escola esportiva on la formació es basa en ensenyar, practicar i divertir-se amb la creació de valors: esforç, disciplina, sacrifici, respecte, humilitat, treball en grup, compromís i solidaritat.

Nou Regidor Donem la benvinguda com a nou Regidor de l’Ajuntament de Torrelameu al Joan Lluís Casals, que agafa el relleu del Guillem Rosell, que ha hagut de deixar el càrrec per motius personals.

Agrair la tasca feta fins al novembre pel Guillem i desitjar sort i encerts en la nova etapa del Joan Lluís.


Gestió Municipal

22

Per acabar, us fem un petit resum d’algunes de les accions que s’han dut a terme per l’equip de govern i de les quals us hem anat informant degudament: •

Construcció del Local de Joves

Al setembre del 2019 es va començar la construcció del nou Local de Joves, una reclamació històrica del nostre jovent. Les obres estan pràcticament acabades i falten alguns detalls en els acabats. Estem en contacte amb el jovent de Torrelameu per tal de poder entregar, el més aviat possible, aquest equipament . •

Tancament del sorral dels gronxadors

S’ha instal·lat un sistema de cobriment al sorral dels gronxadors, per evitar que gats i gossos que volten pel poble embrutin la sorra on juga la canalla. Es un sistema senzill de posar i treure, amb una tela de ombreig, que evita l’entrada d’animals. Us demanem que la deixeu posada cada vegada que marxeu dels gronxadors, per mantenir de la millor manera possible, la sorra que hi ha, així com tancar les portes dels dos parcs infantils. També s’ha fet una instal·lació similar en els sorrals de la llar d’infants pel mateix motiu. •

Obres cementiri

Durant aquest període també s’ha iniciat les obres de millora i ampliació al Cementiri. S’està procedint al reforçament de les parets perimetrals de la façana, l’enderroc de l’antiga sala d'autòpsies i la creació de nous nínxols en l’espai guanyat.


23 •

Gestió Municipal Arranjaments per aiguats i ventades

Durant els últims mesos hem tingut diversos episodis de mal temps (dos aiguats forts i una ventada) que han provocat diversos desperfectes al municipi (caiguda d’arbres i parets, forats en camins, desbordaments de la clamors, entre d’altres). En tot moment, la brigada municipal ha senyalitzat els llocs de perill, retirat els elements que feien nosa als carrers i camins i netejat, juntament amb les empreses que tenen la maquinaria adequada. S’ha donat, a través dels nostres canals de comunicació municipal, informació de totes les incidències amb afectació a la circulació.

Col·locació DEA a l’Escola de Torrelameu

Com ja es va fer a la Casa de la Vila, s’ha instal·lat un desfibril·lador a l’Escola de Torrelameu, fent que tinguem dos espais cardioprotegits a Torrelameu •

Arbre als gronxadors

S’havia detectat una mancança d’ombra en els gronxadors de la Plaça de la Vila. Després d’estudiar diverses alternatives i veient que els arbres ja existents donaven una solució adequada, s’ha procedit a col·locació d’un altre arbre de les mateixes característiques que donarà un extra d’ombra en els seients que hi ha als gronxadors. •

Obertura dia de la Constitució Una altre any, l’Equip de Govern va obrir les oficines de l’Ajuntament per atendre a totes aquelles persones que així ho volguessin, igual que s’ha fet els darrers anys i que han fet altres consistoris.


Gestió Municipal •

24

Entrega joguines i aliments

Després de la recollida d’aliments i joguines que es va fer durant les festes de Nadal, es va fer entrega a la Fundació Jericó i a Troballes Lleida. •

Reparació miralls malmesos

Al mes de gener, un incident amb un vehicle va trencar un dels miralls a la cruïlla del carrer Molí del Duch amb carrer Balaguer. Es va procedir a la seva eliminació per evitar accidents i es va substituir per un de nou. •

Il·luminació Dia de la Dona

En commemoració del Dia de la Dona treballadora, el campanar de l’Església de Torrelameu va lluir de color rosa. Aquest tipus d’il·luminació en diferents colors es gràcies a la col·locació d’uns focos leds que ens permet, de forma senzilla, aquests canvis. Ja s’ha realitzat en altres dies especials. També agrair a la Junta Parroquial la seva predisposició en la col·locació d’aquests i altres elements a l’Església, com a punt de referència de tot el poble. •

Recol·locació senyals PAREU

Després dels actes vandàlics que vam sofrir, quedava pendent la recol·locació de les senyals PAREU a la cruïlla de la carretera de Balaguer amb Pintor Viladrich, cosa que es va fer a finals de febrer. S’ha reforçat els mètodes de fixació per evitar nous incidents. •

Neteja camí del riu

Durant el més de febrer es va procedir a una primera neteja del camí del riu. També s’han fet diverses intervencions per arbres caiguts en diferents episodis de mal temps •

Reparació del cautxú dels gronxadors

Es van detectar certs desperfectes al cautxú instal·lat als gronxadors. Utilitzant el període de garantia, ens vam posar en contacte amb l’empresa instal·ladora, que va procedir a la seva reparació, incloent-hi una variació en el disseny original.

Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.