Page 1


C O O P E R AT I V A D E C R É D I T O V A L E N C I A N A

www.ruralbal.com · albal@cajarural.com

Avda. Corts Valencianes, 85 46470 Albal (Valencia) Tel. 96 122 04 00 · Fax 96 122 04 01

Plaça del Jardí, 24 46470 Albal (Valencia) Tel. 96 126 00 75 · Fax 96 126 86 83

www.ruralbal.com · albal@cajarural.com


Sumari Entrevista a l’Alcalde

3

Entrevista a la Regidora de Festes

5

Festers de Santa Anna 2012

6

Programa de festes

9 13

Programa Esportiu

14

Escrits de les Associacions

16

A Francisco Zacarés

50

Omnipresència de Santa Anna

52

Gojos a la Gloriosa Santa Anna

55

Himne d’Albal

56

Edita: Ajuntament d’Albal Coordinació: Gabinet de Premsa Fotografies: Ricardo Martínez, arxiu i entitats Producció:

1

Albal 2012

Entrevista a la Regidora d’Esports


 

                 

   

    

 

            


passant. El que és més important per a les festes és la involucració i participació de la gent en tots els actes programats, i això no costa diners. Està clar que amb una reducció del 40% ha d’afectar d’alguna forma, però no en les coses més importants. Li agrada participar en tots els actes? Intente fer compatible l’alcaldia amb tots els actes festius. Tracte de rebre els invitats i amics que no són del poble, compartir part de la festa en ells i alhora participar en la gran majoria dels actes. D’una manera o d’altra sí que intente estar en tots. Que tenen d’especial estes festes? Principalment que són en honor a la nostra volguda patrona Santa Anna, amb el component d’emotivitat que açò suposa. Actes com l’ofrena o la processó tenen un alt component emotiu per a la majoria dels albalencs. Després, la principal diferència en altres festes que tenim és que són en estiu i ajuda a portar l’ambient festiu al carrer, amb la cavalcada, els barracons, el correfocs, actuacions musicals als carrers, etc. Per alguna cosa són les Festes Majors.

Ramón Marí Vila Alcalde d’Albal

“Les Festes Majors han de ser un motiu d’alegria per a tots”

Quins actes destacaria?

L’Alcalde d’Albal apel·la a la participació dels albalencs com element fonamental per a assegurar l’èxit de les festes. Destaca també la varietat de la programació festiva en totes les seus vessants.

Alguna recomanació per als albalencs?

Les festes d’enguany han patit un important ajust en el seu pressupost. Com afectarà els actes programats?

Que aprofiten les festes. Que les visquen al màxim que puguen. Que participen com sempre i que tinguem uns dies per a divertir-nos i retre homenatge a la nostra patrona. Les Festes Majors han de ser un motiu d’alegria per a tots i per a tindre una excusa per a compartir amb amics uns moments festius. El meu millor desig per a tots en estes Festes Majors en honor a Santa Anna.

És normal que hi haja hagut una important retallada en el pressupost per a festes. Quan la situació econòmica i social que estem vivint és tan complicada s’ha de centrar les despeses municipals en allò que és més prioritari, i a hores d’ara la prioritat és ajudar la gent que pitjor ho està

3

Albal 2012

Les festes tenen quatre vessants principals: la cultural, amb teatre i música principalment, l’esportiva, amb una programació especial durant tot el mes de juliol, la més lúdica, amb actes als carrers per a totes les edats, i la vessant religiosa en honor a Santa Anna. Més que un acte destacaria la varietat en el seu conjunt. Que cadascú trie en quin preferix participar.


Ven a tu nueva tienda Orange de Albal y sólo por informarte de nuestras promociones, llévate un regalo seguro. ¡¡¡FELICES FIESTAS!!!

Av. Corts Valencianes, 72 bj ALBAL


que és normal en la situació social en què estem vivint. Desprès allò més significatiu és que tornem a tindre barracons com l’any passat, però esta vegada al voltant del col·legi Juan Esteve. Teníem el compromís de fer itinerant el centre de les festes, per tal de compartir molèsties i comoditats per tot el poble. Esperem que els veïns responguen com sempre. Pel que fa a la programació de les festes, quins són els actes més destacables? La programació consta per una banda dels actes tradicionals i religiosos, com la processó, l’ofrena, la missa en honor a la nostra patrona – que enguany serà a l’aire lliure-, després altres actes també tradicionals amb un caràcter més festiu, com la cavalcada –que té com a lema ‘la premsa rosa’-, el correfocs, el festival de bandes o el castell de focs artificials. El que varia cada any són les actuacions, que lògicament estan molt marcades pel pressupost amb què disposen. Enguany hi haurà espectacles per a totes les edats, on la música i l’humor seran el que predomina. L’experiència de la bona acollida dels musicals d’altres anys fa que ens plantegem intentar trobar un bon musical, i creiem que amb el de Kiss FM ho hem aconseguit. Hi haurà més música amb orquestres, discomòbils i espectacles de varietats.

Ana Pérez Marí Regidora de Festes

“La participació dels veïns i festers garantixen l’èxit de les festes de Santa Anna”

Quina resposta espera de la gent?

Els festers de Santa Anna també participen activament en les festes? Sí, és clar. Ells tenen la seua participació també en la programació de les festes, amb xarangues o actuacions musicals. Són una part important en la dinamització i organització de les festes. Sense la seua col·laboració seria molt més difícil coordinar-ho tot. La seua joventut i ganes de divertir-se són una fórmula perfecta per aportar a les festes

Regidora de Festes des de l’any 2011, ja sap el que és encapçalar l’organització de les Festes Majors d’Albal. A pesar de la important rebaixa en el pressupost per al contingut de la programació, la responsable de l’àrea de festes de l’Ajuntament d’Albal mostra la seua satisfacció pel resultat final dels actes programats i per la col·laboració dels festers i de les associacions.

Algun desig especial per a les festes?

És la segona vegada consecutiva que coordina les festes majors com a regidora de Festes. Molts canvis respecte a les de l’any passat?

Que es complisca tot el que esperem d’unes festes majors: diversió, participació, alegria i emoció. A més a més que ens permeta a tots tindre uns dies de desconnexió per a poder estar amb amics i familiars al voltant dels nombrosos actes que tenim programats. Confie que així serà.

Alguns sí que n’hi ha, però afecten poc l’essència de les festes. Primer tenim menys pressupost,

5

Albal 2012

Això és el que mai falla. La gent respon sempre molt bé, s’hi involucra i amb un nivell de participació immillorable. Els albalencs sempre hem tingut en les festes en honor a Santa Anna com uns dies de trobada, de desconnexió, de companyonia, de treva. De la participació de la gent és de l’única cosa que no hem de preocuparnos, afortunadament.


Albal 2012

Festers de Santa Anna 2012 Daros las gracias a todos, por darnos la oportunidad de ser festeros de Santa Ana 2012. -aunque seamos un poco mayoresEstá siendo un año muy difícil con todos los problemas que acontecen en nuestro alrededor, ya sean en nuestro país o en todo el mundo, pero tenemos que seguir luchando. Todos los Festeros os deseamos que tengáis buenas fiestas, y disfrutéis tanto como lo vamos a hacer nosotros. Tranquilos, sólo es una semana de fiesta!!! OS ESPERAMOS!!!

6


JOSE ANTONIO CABRERA ÁVILES

FRANCISCO GARCÍA BERMUDEZ

MARCOS GARCÍA FERRERONS

FRANCISCO JOSÉ ÁLVAREZ CERDÁN

VICENTE PERALES FAULÍ

RAFAEL DOMINGUEZ PÉREZ

ANTONIO SERRANO VACAS

JAIME ARASTELL MATEOS

JOSE ENRIQUE GARCÍA MORAL

JAVIER MÁRQUEZ RODRIGUEZ

ENRIQUE HERNÁNDEZ SUAREZ

Albal 2012

JAVIER GARCÍA FUENTES MENDOZA

Festers

2012 7

VICENTE CABANES FERRANDO


8

Albal 2012


PROGRAMA

A les 20.30h., SOPAR POPULAR al Col·legi Públic Sant Blai, per als alumnes de l’Escola d’Estiu i, posteriorment, cercavila amb “El sereno”.

de les Festes Majors en Honor a la Patrona Santa Anna

Divendres, 20 de juliol A les 17 h., PARC INFANTIL al Parc de la Balaguera. A les 20 h., TEATRE a la Casa de la Cultura amb l’espectacle «4 CORAZONES CON FRENO Y MARCHA ATRÁS», oferit per l’Escola municipal de teatre d’Albal.

Divendres, 13 de juliol

A les 23 h., ESPECTACLE DE VARIETATS al Parc Sant Carles, amb Paco Calonge y Compañía. A continuació DISCOMÒBIL al Col·Legi Juan Esteve.

A les 20 h., en la Casa de la Cultura, CONCERT OFERIT PER LA CORAL POLIFÓNICA DE SANTA ANNA, a benefici de Fontilles.

Dissabte, 21 de juliol

A les 23 h., FESTIVAL FOLKLÒRIC ANDALÚS per l’associació Cultural

De 10 a 12 h., parc Hort del Sabul: Mercat de Venda Directa de Santa Anna.

Andalusa d’Albal, al Parc Sant Carles.

Dimecres,18 de juliol A les 17 h., PARC DE JOCS INFANTILS a la Plaça Carta Pobla.

Albal 2012

A les 20 h., TEATRE AL CARRER, amb l’espectacle “Corral Kaos”, per la companyia Scura Plats, al Parc Sant Carles.

Dijous, 19 de juliol A partir de les 10 h., LES NOSTRES TRADICIONS, amb el taller “El sereno” realitzat pels alumnes de l’Escola d’Estiu, amb la col·laboració de persones majors del poble i membres de l’Escola d’adults al col·legi Públic Sant Blai. A les 17 h., PARC DE JOCS INFANTILS a l’Esglèsia de Sant Carles.

9


Dilluns, 23 de juliol

A les 20 h., CONCURS DE PAELLES i animació MUSICAL per Cayetano y Vera en els

A les 17 h., PARC DE JOCS INFANTILS, al Parc Sant Carles.

barracons festius junt al Juan Esteve.

A les 23 h., ESPECTACLE DE VARIETATS, amb la presència de la gran còmica Lolita Torres i el seu espectacle amb Rocio Durán, la gran de la copla, el artista Murphy i el cantant valencià Emilio Solo, entre altres, al Col·legi Públic Juan Esteve.

Dimarts, 24 de juliol A les 17 h., PARC DE JOCS INFANTILS a la Plaça de Fontilles. A les 23 h., ACTUACIÓ «El pop que llevas dentro», al Col·legi Públic Juan Esteve.

A les 22 h., FESTIVAL DE BANDES DE

Albal 2012

MÚSICA a la Plaça de l’Esglèsia. A les 24 h., CORREFOCS, Inici a la Plaça de l’Esglèsia, passant per l’avinguda Corts Valencianes i finalitzant davant l’església de Sant Carles. A continuació, “TRAIDISC” al Col·legi Públic Juan Esteve.

Diumenge, 22 de juliol A les 21 h., CONCURS DE TORTAES en els barracons festius, al Col·legi Públic Juan Esteve.

Dimecres, 25 de juliol

A les 23 h., KARAOKE, al Col·legi Públic

A les 17 h., PARC DE JOCS INFANTILS a la Plaça de la Constitució.

Juan Esteve.

10


A les 20 h., «XARANGA» DELS FESTERS, recorregut per diversos carrers del poble, organitzat per els festers. A les 22 h., CONCERT del grup Big Band a la Casa de la Cultura. A les 23 h., CONCERT ORQUESTA PROMETIDA al Col·legi Públic Juan Esteve.

Dijous, 26 de juliol A les 12.30 h., MISSA A L’ERMITA DE SANTA ANNA, amb l’assistència dels membres de la corporació municipal i la col·laboració de la Coral de Veus d’Albal. A continuació, “DISPARÀ” a l’esplanada de l’ermita. A les 21 h., OFRENA DE FLORS A LA PATRONA SANTA ANNA, amb la participació dels membres de la corporació municipal. Eixida desde l’Esglèsia Parroquial de Sant Carles Borromeu i finalització a l’Esglèsia Parroquial de la Mare de Déu dels Ángels (totes les senyoretes que desitgen participar hauran de portar el seu corresponent ram de flors).

lema. Els que no ho complisquen un mínim de condicions estètiques i de seguretat, o no s’adequen al lema i la finalitat festiva i lúdica de l’acte, seran retirats per la Policia Local. Eixida des del Parc Sant Carles, per a continuar per l’Avinguda Pare Carlos Ferris, passant per les Corts Valencianes, Santa Anna, Paiporta, L’Eixample i La Torre, entre altres, i finalitzant a la Plaça de la Constitució. A les 23 h., MUSICAL KISS FRECUENCIA MUSICAL, al Col·legi Juan Esteve. A continuació tindrà lloc la DISCOMÒBIL.

A les 23 h., ESPECTACLE del showman i DJ valencià Chimo Bayo, organitzada pels festers, al Col·legi Públic Juan Esteve.

A les 14 h., “MASCLETÀ” al solar front a la Plaça de Fontilles.

Divendres, 27 de juliol A les 20 h., CAVALCADA amb el lema “PREMSA ROSA” presidida per la Corporació municipal, així com la participació de totes les associacions i persones de la població que ho desitgen, comunicantho prèviament a l’Ajuntament fins el 20 de juliol. Tots els vehicles hauran d’anar adequadament preparats i guarnits d’acord amb el

A les 20 h., MISSA EN HONOR A LA PATRONA SANTA ANNA, a l’Esglèsia Parroquial de la Mare de Déu del Àngels amb l’assitència dels membres de la Corporació municipal i la participació de la Coral Polifònica de Santa Anna. A les 21.30 h., PROCESSÓ SANTA ANNA, amb eixida des de l’Esglèsia Parroquial de la Mare de Déu dels Àngels que recorrerà els carrers de costum, presidida per les autoritats municipals. Al finalitzar, es dispararà un xicotet castell de focs artificials.

11

Albal 2012

Dissabte, 28 de juliol


GARCIA ZACARES

Albal 2012

Avda. P. Carlos Ferrís, 73-75 46470 ALBAL (Valencia) Tel. 96 126 21 70 - Fax 96 126 40 62 gzacares@garciazacares.com - www.garciazacares.com

Fontanería - Calefacción - Energía solar - Aire acondicionado - Tratamiento de aguas - Piscinas - Grupos presión Saneamientos - Mobiliario y accesorios baño

12


Quines modalitats esportives estan presents en la programació esportiva?

Lola Martínez Sanchís Regidora d’Esports

“Volem que l’esport siga una part important de les Festes Majors”

I la Volta a Peu Sí, evidentment. Marca l’inici de les competicons del mes de juliol. Enguany ha sigut la XXII edició ja de la Volta a Peu d’Albal. A poc a poc es va consolidant com un referent esportiu a la nostra comarca, i cada volta amb més participants.

Es manté la programació esportiva dins de les Festes Majors en honor a Santa Anna. Sí, és clar. Continuem creient que l’esport ha de ser una part important en la qualitat de vida dels albalencs. Hem lluitat molt per tindre unes bones instal·lacions al nostre poble, i ja tenim dos poliesportius municipals i una piscina coberta. Per tot això creiem que l’esport ha d’estar present també en la programació de les festes.

Quin paper tenen els clubs esportius en la programació esportiva? Un paper fonamental. Ells són els que proposen i organitzen una part important de les competicions esportives de les festes, amb el suport que li donem des de l’Ajuntament. La seua implicació i col·laboració és excel·lent.

13

Albal 2012

Moltes, pràcticament tots els clubs organitzen alguna competició, des de tir i arrossegament, fins a frontó, ciclisme, atletisme, pesca o petanca. Molta varietat en 12 dies amb competicions. A més a més hem tingut la sort de viure este mes de juliol ací a Albal les finals d’un dels campionats més importants de pilota valenciana com és l’Autonòmic de frontó.


PROGRAMA ESPORTIU

14, 15 de juliol, a les 20:30 h.: OPEN SANTA ANNA DE FRONTÓ

14 de juliol, a les 17:30 h.: VOLTA CICLISTA ERNESTO CODINA, a l’urbanització residencial de Santa Anna. Organitzat per la penya ciclista.

Festes majors Santa Anna 2012

15 de juliol, a les 8 h.: VOLTA CICLOTURISTA A LA MARJAL, amb eixida des del Parc Sant Carles. Organitzat per l’Ajuntament.

F

L

C

27 de juny: CAMPIONAT SOCIAL SANTA ANNA 2012 DE COLOMBICULTURA, organitzat pel Club de Colombicultura Santa Anna.

27, 29 de juny i 1 de juliol: FINALS DEL CAMPIONAT AUTONÒMIC DE FRONTÓ, al frontó de la cooperativa.

1 de juliol:

15 de juliol, a les 10 h.:

EXPOSICIÓ DEL GOS RATER VALENCIÀ, al replà de Santa Anna.

CONCURS DE TIR A LA GUATLA al camp de tir de Catarroja. Organitzat pel Club de Caçadors d’Albal «El Teuladí».

7 de juliol, a les 17:30 h.;

21 de juliol, a les 15:30 h.:

XXII VOLTA A PEU. Eixida i meta a la pista d’atletisme del Poliesportiu Municipal La Balaguera.

CONCURS INFANTIL DE PESCA, al port de Catarroja. Organitzat pel Club de Pescadors Esportius «L’Anguila».

Albal 2012

22 de juliol, a les 8 h.: CONCURS SENIOR DE PESCA, al port de Catarroja. Organitzat pel Club de Pescadors Esportius «L’Anguila».

24 de juliol, a les 19:30 h.:

12 de juliol, a les 10 h.:

RETO BIKE COOL ALBAL, al Parc Sant Carles. Organitzat per el TTC del curs de monitors esportius.

CAMPIONAT DE PETANCA, en les pistes de petanca del carrer Ramón Sanchis Rovira.

13, 14 i 15 de juliol: CAMPIONAT DE LIGA TIR I ARROSSEGAMENT, en la pista municipal al final del carrer Sant Roc, organitzat per la Penya de tir i Arrosegament d’Albal. Día 13 de 18:30 a 02:00 h. Dia 14 de 10:00 a 2:00 h. Dia 15 de 10:00 a 14:00 h.

14

C

P


FEM LLUM- CONSTRUCCIÓN Y REFORMAS F E M LL U M

femllumsl@gmail.com

961 274 731

Padre Carlos Ferris, 105- Albal

CONSTRUCTORA

Tu vivienda como si fuera nueva

Construimos el proyecto de tus sueños

FEM LLUM S.L, te ofrece reformas y rehabilitación integrales o parciales para tu vivienda, chalet, local comercial, oficina o nave industrial.

Estamos construyendo unifamiliares en la Urbanización Santa Ana de Albal. Infórmate!!!

PROALBA- ÚLTIMAS VIVIENDAS, AL MEJOR PRECIO www.proalba.com CONSTRUCCIONES

Ahora, ya puedes adquirir tu nueva vivienda y ático en Albal. Infórmate!!!

961 268 944

Financiación hasta el 100%

Para entrar a vivir ya!!!

EDIFICIO LES ESCOLES- ALBAL

EDIFICIO L´EIXAMPLE- ALBAL 15

Albal 2012

PROALBA


A.M.P.A. Col·legi Públic San Carlos Borromeo

que han empezado con muy buen pie y con muchas ganas de trabajar. Dicho esto, sólo nos queda decir poco más: A disfrutar, todos los días de la fiesta, lo mejor que se pueda con mucha ilusión y finalmente, invitar a todo el que quiera aunque no sea albalense, que venga simplemente al pueblo de Albal a disfrutar de las fiestas de Santa Ana.

Un año más, el A.M.P.A del Colegio San Carlos Borromeo, queremos ser partícipes de la alegría que supone celebrar unas fiestas tan señaladas como las del pueblo de Albal, en este mes de Julio. Quizás este año sean un poco más austeras, pero el sentimiento del pueblo hacia su Patrona, sabemos que seguirá siendo el mismo y la devoción seguirá estando ahí. Así pues, aprovechamos para saludar a todos los vecinos de Albal y de paso presentar a las nuevas incorporaciones que tenemos en la Junta Directiva,

Albal 2012

A.M.P.A. Col·legi Públic La Balaguera

sempre hem realitzat, com les festes de nadal amb la realització del nostre betlem, falles, pasqua, sopar de finalització de curs, etc. Animem a tots al fet que participeu activament en la celebració de les nostres festes. Una salutació. AMPA CEIP LA BALAGUERA

Salutacions a tots: Des de l’ampa del Ceip La Balaguera, seguim treballant perquè tots els xiquets i xiquetes del nostre centre tinguen accés a activitats, tallers, serveis, etc. que de manera individual els seria més difícil tenir. Estem satisfets perquè tenim un 95% de famílies associades i seguim invertint tot el pressupost en elles: a portar a avant un hort escolar, en cursos de formació per a pares o assemblees amb animació per als xiquets/as, compaginant tot açò amb esdeveniments que

16


A.M.P.A. Col·legi Públic Juan Esteve Muñoz

Deseamos que paseis unas buenas fiestas patronales y tengaís un buen verano. LA JUNTA DIRECTIVA DEL AMPA

Nos complace poder saludar a todos nuestros socios y el resto de la población de Albal a través de estas líneas que nos ofrece el aytmo. El ampa esta día a día trabajando por el bien de todos nuestros hijos, pidiendo mejoras para las instalaciones del colegio, celebrándoles fiestas, todo lo que sea mejor para ellos.

A.M.P.A. Col·legi Santa Ana y San José de la Montaña Nuevamente se nos brinda desde el Ayuntamiento de Albal esta ventana en el libro de fiestas para que desde el Ampa del Colegio Santa Ana y San José de la Montaña podamos dirigirnos a nuestros vecinos.

Desde el punto de vista educativo contamos entre otros con nuestro proyecto de fomento de la lectura con el obsequio de un libro a

El broche final ha sido la cena de fin de curso que por tercer año consecutivo hemos realizado en la Plaza de La Iglesia. Una velada entrañable con la asistencia de 460 personas entre niños, padres y madres y miembros de la comunidad educativa. Para el próximo curso académico contamos con renovadas ilusiones para seguir nuestra tarea y con nuevos proyectos como es el de comenzar a preparar la celebración del 50 aniversario de nuestro colegio, evento que queremos extender a la totalidad del municipio y del que mantendremos informados a todos los vecinos y amigos del Colegio Santa Ana y San José de la Montaña de Albal. Todo eso será dentro de un par de meses… ahora disfrutemos de las Fiestas Patronales.

El Presidente del A.M.P.A. Rafael Rodríguez Ramón

17

Albal 2012

En una ocasión lúdica como es esta, queremos dar a conocer las actividades que con ese carácter venimos realizando desde nuestro colegio como son la “cremᔠde la falla que nuestros hijos construyen, “xocolatá”, día del helado, los conciertos de Navidad y de fin de curso ofrecidos por nuestra coral y por nuestra orquesta de cuerda -que este año ha celebrado su 10º aniversario- además de la Ceremonia de Graduación de la XIII Promoción de alumnos de 4º de la ESO. Desde aquí les deseamos lo mejor ante esta nueva etapa que se abre ahora ante ellos, estando seguros de que están preparados para afrontarla con lo aquí aprendido durante su formación tanto curricular como en valores como personas.

cada alumno, la subvención a las excursiones trimestrales, además de la beca otorgada por el AMPA a los mejores estudiantes de ciclo en la que se reconoce, junto a sus resultados académicos, su esfuerzo diario y compromiso para con los demás. Este año el galardón ha sido para: Manuel Gómez Moyano -6º de primaria- y para Diana Andrés Bautista -4º ESO-. A cada uno de ellos se le ha obsequiado con una placa conmemorativa de su premio y un cheque-regado de 300 euros que emplearán para continuar su formación el siguiente curso.


A.M.P.A. Col·legi Públic Sant Blai

madres que representa nuestra asociación, entre otras la fiesta que se les organizó a los alumnos para el fin de curso.

Atendiendo la amable invitación del M.I. ayuntamiento de Albal, nos dirigimos a todos los vecinos de Albal para felicitarles las fiestas patronales a Santa Ana.

Felices fiestas patronales. La junta directiva.

Un fuerte saludo para todos nuestros asociados/as. Durante todo el año el AMPA además de afrecer ayuda y apoyo a todo el colectivo del colegio organiza almuerzo, fiestas y actos, ayudado por los padres y

Albal 2012

Escola d’Adults d’Albal L’Associació d’Alumnes de l’Escola d’Adults d’Albal vol felicitar les festes a totes els alumnes i recorda que hi ha oberta una oferta educativa per a tot tipus d’alumnat adult, tant per aquelles persones que desitgen opcions lúdiques i culturals: manuals, angles, informàtica, francès, fotografia etc, Així mateix volem recordar a les persones que vulguen obtindre una titulació oficial que al centre també s’ofereix la titulació en graduat en secundaria i la preparació a les proves d’accés als cicles formatius de grau mitjà i superior, i a la universitat per a més grans de 25 anys. També preparació per a les proves de la Junta Qualificadora de Coneixements en Valencià de tots els nivells.

Per més informació podeu consultar la pagina web: www.albal.es/albal_val/administracion/ educacion/epa.asp Bones festes

La matrícula per el curs 2012-13 estarà oberta del 6 al 21 de setembre.

18


Albal 2012

19


Grup de Gimnàstica de Persones Majors

solícita a esa persona y la ayuda, dentro de sus posibilidades. Podría seguir hablando de ella, pero yo dejo que el paso del tiempo la ponga en el lugar que realmente merece, yo ya la he puesto, porque para saber lo que vale hay que conocerla. Tenemos que dar las gracias al Ayuntamiento de Albal, por la atención que tiene con nosotras. Sé que, sin su apoyo, esto no sería posible, y desear que, a pesar de los malos tiempos, pueda seguir apoyando esta actividad.

Si tengo que valorar mi paso por el Grupo de Gimnasia de la Tercera Edad, en mi caso puedo decir que todo es positivo. Recuerdo que, un día, hace seis años, le pregunté a Mª Carmen: “¿qué tengo que hacer para asistir a tus clases?” Y ella, muy amable, me explicó los pasos a seguir. Todo fue fácil.

Un afectuoso saludo para todos, de parte de las gimnastas de la tercera edad.

Desde entonces, procuro no faltar, lo considero muy importante. He ganado en flexibilidad y bienestar, y esto, cuando se llega a nuestra edad, ya es una buena cosa. Considero igual de importante lo que disfrutamos con esos bailes tan bonitos que Mª Carmen nos enseña, creo que es lo que más nos gusta.

Albal 2012

Otra de las cosas buenas es la amistad y camaradería con las compañeras. Hay gente majísima. Mª Carmen tiene su genio, sin él no lograría poner orden con tanta gente (somos dos turnos, 10,30 y 11,30, y yo pertenezco al segundo). Su atención con nosotras es constante, a mi me llega a emocionar, ya que no puede ver a través del espejo un gesto de dolor, en seguida atiende

Lourdes Buil Alumna Grup de Gimnàtica de Persones Majors

Fabrica y Exposición de sofás, sillones, relax, colchones Avda. ESPIOCA, 43 (CRUCE CUATRO CAMINOS) 46460 SILLA TELF. 96 120 30 03 - FAX. 96 121 11 58 www.syncrolattex.com 20


Associació de Mares i Pares de Discapacitats

Quisiéramos destacar algunas de las actividades realizadas este curso. En las fiestas de San Blas tuvimos un stand donde pudimos vender cuanto realizamos entre todos, hubo una gran colaboración por parte de las familias. El día de la madre nos sorprendieron con unos riquísimos bombones realizados por ellos. Todas las fiestas

Encantados de poder ponernos en contacto con todos ustedes, este año las cosas no son tan fáciles para nadie y nosotros no escapamos de la crisis. Nuestro proyecto sigue en marcha, que no es poco para lo que se está viviendo. Lo más importante de cuanto podemos comunicaros es lo muy agradecidos que estamos todos los padres y madres de estos muchachos. Nosotros más que nadie conocemos sus estados de ánimo y os aseguramos que estos ratos de asueto les dan vida. Conocemos y por ello lo apreciamos más, el esfuerzo que tanto el excelentísimo Ayuntamiento de ALBAL, como la corporación AIXEC y los monitores que nos atienden están realizando. Sin la buena voluntad de todos ellos unidos este proyecto habría desaparecido.

de destacar las ambientan con elementos decorativos que ellos mismos realizan. En fin, se vive un buen rollo y deseamos que así continúe.

Quizás nos hemos extendido en contemplar la situación pero lo consideramos necesario.

Un afectuoso saludo de este colectivo.

Albal 2012

21


22

Albal 2012


ALBAL 25 AÑOS CON MANOS UNIDAS

Este año se cumplen 25 años del inicio de esta colaboración. El proyecto de este años ha sido para la India y es para el Programa de Prevención de tráfico humano. Este proyecto tratará de mejorar las condiciones de vida de mujeres y niños victimas del trabajo laboral y sexual. Haciendo un trabajo preventivo para que esto no suceda, y de apoyo y búsqueda de futuro para las víctimas.

Apreciados colaboradores, como en años anteriores agradecemos la ayuda en los proyectos que llevamos a cabo con Manos Unidas.

La recaudación de este año ha sido de 11.574,70E. Al frente del proyecto esta Fray Irudaya Jothi (Padre Jesuita) De nuevo damos las gracias y hasta el año que viene D.M. Delegada de Albal Dª Elvira Corraliza Lara

25 desde 1987

23

Albal 2012

aniversario


Associació Amics de Fontilles d’Albal

hem seguit amb les nostres activitats: Venda de Bunyols, en la Festivitat de Sant Blai. Loteries anuals, en diverses extraccions. Arreplegà de donatius anònims. De manera excepcional:

Albal 2012

Va haver-hi una projecció, el 20 d’Abril del 2012: “Qüestió de confiança, històries bancàries que acaben bé”. En la Casa de Cultura d´Albal, coincidint amb els 100 anys de la Fundació Fontilles. A través d’este documental, Fontilles vol comptar de quina forma es promou la rehabilitació social i econòmica de les persones afectades per la lepra, a través de la promoció de l’autoocupació i la posada en funcionament de xicotets negocis.

L´Associació Amics de Fontilles d´Albal saluda a tots els veïns, i els felicita en estes festes que ja s’acosten. El nostre poble venera amb devoció a la nostra Gloriosa Santa Anna, i més si és possible quan celebrem la seua anomástica…, és en eixos moments, quan tot el poble es bolca més, i demostra tot el fervor que li professen. Amb eixos principis, que la Santaneta ens ha ensenyat e inculcat, continuem col·laborant amb la Fundació Fontilles, des de la nostra modesta Associació. Tota ajuda és vàlida, i per descomptat, si desitges col·laborar amb nosaltres, seràs ben rebut. Al llarg d’enguany,

El 24 de Juny del 2012, vam tornar a fer una excursió al Sanatori San Francesc de Borja; el qual (com sabeu) va ser construït gràcies a l’esforç del nostre veí, el sacerdot jesuïta Carlos Ferrís i l’advocat D. Joaquín Ballester. El pròxim 13 de Juliol de 2012 (a les 20 hores), hi haurà un recital, a càrrec de la Coral Polifònica Santa Anna. El preu de l’entrada serà de 2€, i anirà en la seua totalitat a la Fundació. Col·laboren: l’Ajuntament d’Albal i la Coral Polifònica d’Albal. Com veieu, la nostra llabor no cessa. Esperem seguir tenint forces, i continuar amb el nostre projecte: AJUDAR ALS ALTRES. Bones festes a tots.

Jueves día del Jubilado. Lunes y miércoles 10% de descuento en todos tus servicios de peluquería. Promociones especiales. Fotodepilación. Cerramos los martes.

24


Junta Local de l’Associació Espanyola Contra el Càncer

va ser possible gràcies a la generositat, entre altres, de la Pastisseria Galán. També vull agrair el suport que ens ha prestat els membres del Club d’Atletisme d’Albal amb la celebració del II Repte Esportiu Solidari d’ajuda a la nostra Junta Local, en el qual va recórrer 110 quilómetres entre Venta del Moro i Albal en una situació adversa provocada pels incendis que assolaven la zona de la carrera en eixe moment. Reptes com este són un exemple de superació i lluita que ens fa sentirnos amb més força per a continuar portant a terme la tasca de posar fre al càncer.

La presidenta de la Junta Local de l’Associació Espanyola Contra el Càncer d’Albal en nom de la resta de les seues membres vol agrair l’esforç i l’ajuda que tots els veïns oferixen any rere any en la lluita contra esta malaltia.

Aprofite este espai per a desitjar a tots els albalencs els nostres millors desitjos per a les festes patronals en honor a la gloriosa Santa Anna.

Durant l’últim any hem pogut comprovar en primera persona la generositat que hem rebut als diversos actes que hem organitzat des de l’associació, tant en els sopars benèfics, en les questacions realitzades, com els actes especials que hem portat a terme, especialment la confecció i venda d’un braç de gitano de més de 25 metres amb motiu de la Fira de Sant Blai, i que

Moltes gràcies a tots María Ángeles Jordán Presidenta de la Junta Local de l’Associació Espanyola Contra el Càncer.

Albal 2012

25


26

Albal 2012


C.A.B.A.S. Asociación de Jubilados y pensionistas de la U.D.P Albal. Estamos celebrando nuestras fiestas patronales veraniegas en honor a “Nuestra Santaneta”. Es difícil este año que nos toca vivir esta “crisis” para todos, os deseamos de todo corazón que seáis positivos y nos olvidemos un poco de ella en estos días para disfrutar de nuestros familiares, amigos, etc. Participar en los diversos actos organizados pues esto nos hará estar alegres y contentos. A todos los habitantes de Albal desde nuestra Asociación os deseamos salud y que nuestra “Santa Ana” os bendiga. Siempre con vosotros. Socios y directiva

Te l é f o n o d e U r g e n c i a s : 6 6 0 1 5 3 1 5 6

Albal 2012

27


Associació de Boixeteres d’Albal Ja són huit anys de funcionament d’esta Associació de Boixeteres i cada vegada participem en les activitats i fem els nostres treballs amb més il·lusió. Ens podeu trobar a la casa de cultura els dimarts de 16.30h fins les 18:00h i si vos animeu podeu fer-vos el vostre mocador, guants, palmitos, arracades, polseres, puntes... Aprofitem l’ocasió per convidar-vos a participar en la VIII Concentració de Boixeteres de la

localitat que tindrà lloc el pròxim dia 28 d’octubre al col·legi Sant Blai. Bones Festes

Associació de Pintura Artística El mes de juny vàrem exposar, com cada any, part dels treballs realitzats durant el curs.

Albal 2012

Totes les creacions són molt valorades i en totes s’aprecia un estil personal propi de la persona que ha creat el treball des de diferents tècniques. L’obra de l’artista és el punt de partida, el punt de reflexió inicial i final. En la nostra associació tenim la sort de comptar amb un mestre que ens ensenya, ens dirigix i ens fa créixer cada dia, Antonio del Río.

per la vesprada, ens trobaràs a la casa de cultura d’Albal, vine i participa!!!

Si tens interés de descobrir la part d’artista que portes dins, ho tens molt fàcil, dimarts i dimecres

Els nostres millors desitjos per a estes festes.

28


Associació d’Ames de Casa Tyrius

la fábrica de Fartons Polo, Casa de la Caridad, a los museos de Concha Piquer, de Prehistoria y a la Virgen de los Desamparados. Agradecer a los establecimientos que nos brindan su ayuda y especialmente al Ayuntamiento de Albal, a la Caja Rural de Albal y Caja Rural de Torrent, al promotor Manuel Martí Ribes y a Cecilio Gómez que desinteresadamente trabajó en el paso de Santa Ana.

La Junta de Amas de Casa Tyrius, desde estas líneas que nos brinda el Ayuntamiento, les deseamos de todo corazón que pasen unos días felices durante nuestras fiestas patronales.

No queremos despedirnos sin mencionar la ofrenda de flores del 26 de julio en honor a Santa Ana, patrona de la Asociación de Amas de Casa Tyrius de Albal.

El año pasado tuvimos el gusto de hacer a Santa Ana patrona de las Amas de Casa y es por este motivo por el que regalamos a las socias una medalla con su imagen.

Felices fiestas a todos.

Este año hemos regalado el “faldón” que cubre el paso, que podrán admirar en la comida del día 28 de junio en el Restaurante Santa Ana. Durante la Feria de Sant Blai nuestra caseta estuvo adornada con las fotos de todas las juntas que han pasado desde su fundación. Desde aquí agradecer su dedicación y ayuda.

La presidente Mª Rosa Puchalt y la Junta Directiva

Como todos los años, colaboramos con Caritas, AEEC (Asociación Valenciana contra el cáncer), Manos Unidas, Fontilles, Síndrome de Down, Casa Caridad y Centro de Transfusiones se Albal. Se han realizado conferencias a lo largo del año: Alzheimer, ortodoncia, cataratas, higiene de la casa, fibromialgia y enfermedades raras; y cursos sobre cocina. Se seguirán impartiendo los cursos de Taichi, Yoga y Patchwork. También se han realizado viajes a

Albal 2012

29


Societat Joventud d’Albal La Societat Joventud d’Albal, que es compon principalmente del musics, director al front Francesc Arnalte i Boronat, educands, mestres, socis i Junta Directiva amb el seu prisident José Ferrer Mollar, agraint que aquest any l’Ajuntament mos deixe un xicotet espai per a desitjar a tots els albalencs unes BONES FESTES PATRONALS. Demanem col·laboració per part de tots perquè açó no es una diversió sinó que se estan formant molts joves, creant cultura i un futur al menys musical.

Albal 2012

Com en altres àrees, al any a sigut dur en el tema econòmic, pero la recompensa que mos donen els musics amb els seu treball fa que la carrega pareixa més lleugera. Tenim que recordar que la Banda a representat al poble, quant participa en diferents evens, per eixample en aquest periode hem a nat a Navajas, Catarroja, Carlet, Buñol, Pedralba i La Pobla de Vallbona.

30

I com no, festejar el haver sigut de les 533 Bandes de la Comuninat Valenciana una de les 24 que participaren el pasat 6 de maig en LES BANDES A LES ARTS al Palau de les Arts Reina Sofia han el èxit aconseguit va ser anomenat per tots els seguidors que allí es trobaren i per personalitats de la Comunitat que varen gaudir de molt bona música. Esperem que aquestes Festes, sense faltar la música tots s’ho passeu mot bé. La Junta Directiva


Escola Coral de Veus

La escuela cuenta en la actualidad con cuatro corales: Coral Peques, con niños de 3 a 6 años; Coralina a partir de 7 años; Coral La Balaguera, formada con niños seleccionados de este colegio; y Coral de Veus, coral de voces seleccionadas, las pruebas para formar parte de esta Coral son en septiembre y enero de cada año.

Saludamos a la población desde este espacio que nos cede el M.I. Ayuntamiento de Albal en el libro de las fiestas.

Lo más representativo de la Asociación es sin duda “Coral de Veus” que ha llevado el nombre de Albal por toda la geografía Española, y más allá de las fronteras... a Wolfenbüttel en Alemania, a Trets y París en Francia, a Mortagua en Portugal, Sicilia y Calabria en Italia.

Esta Asociación se creó en 1985 para acercar la música a los niños y jóvenes de la población, una opción diferente de aprender música, desde esta asociación promovemos y animamos a hacer otra clase de música, con aprendizaje de instrumentos clásicos como el piano, la guitarra e instrumentos de cuerda y también instrumentos modernos como el teclado y la guitarra eléctrica.

En este momento Coral de veus es coordinadora de un proyecto europeo MUSIPAP, que empezó en septiembre de 2010 y que ya nos ha llevado a cantar a La Calabria y Sicilia en Italia, y a Mortagua en Portugal, la clausura del proyecto será del 27 al 30 de julio en Albal, donde grabaremos un CD con los miembros del proyecto, y ofrceremos un Concierto el 30 de julio a las 19hs en el Salón de la Casa Cultura de Albal.

Centrando la especialidad en el Canto, tanto clásico con clases de canto y clases de Coro, como moderno con clases de técnica vocal y canto moderno. Así como con escuela de baile y con clases de coreografía. Acogemos a los niños desde los tres años, con jardín musical, baile y clases de coro, desde los siete con el aprendizaje de lenguaje musical. Preparando al alumno a la prueba de acceso al Conservatorio Oficial.

Para el próximo curso nos han encargado un proyecto que nos hace mucha ilusión, se trata de un Concierto benéfico “III Aido Solidario” a favor este año de AVAPACE, se realizará el 5 de diciembre en el Palau de la Música de Valencia, a las 19:30hs.

¡¡Os esperamos!!

Tel. re ser va p i stas: 699 87 3 1 2 2

31

Albal 2012

Encontrarás más información sobre nosotros en www.coraldeveus.com. La matricula se abre a mediados de septiembre en el aula 3 del primer piso de la Casa Cultura de Albal, para más información escribe a escolacoraldeveus@gmail. com o llama al 610080802.


Asociación Cultural Andaluza de Albal

Albal 2012

En estas fechas y, como cada año, celebramos las fiestas en honor a nuestra gloriosa patrona Santa Ana. Por ello, la Asociación Cultural Andaluza de Albal, siempre comp ro m e t i d o s con la ciudadanía albalense, quiere aprovechar la oportunidad de felicitar, a través de estas líneas, a todas aquellas personas que celebren su santo en estas fechas y, sobretodo, a toda la población de Albal.

32

Nuestra Asociación Cultural Andaluza de Albal cada año continúa creciendo como familia y sigue luchando en estos tiempos tan difíciles que nos toca vivir. Por suerte, tanto las academias de coro, flamenco, guitarra, sevillanas, y cuadro de baile siguen consolidándose. Este es nuestro vigésimo segundo año desde su fundación y hemos podido disfrutar de un intercambio cultural con un país vecino: Francia, nuestro coro rociero fue elegido para cantar en las celebraciones del Día de Andalucía aquí en Valencia como actos más importantes. Todo esto no sería posible sin la ayuda de nuestros socios y simpatizantes, así como de las instituciones, que a pesar de las dificultades económicas, siguen apoyando nuestras actividades y trabajando con mucho esfuerzo. Por todo ello: ¡GRACIAS! Sin más, invitarles a todos a que se acerquen a nuestro local, en la Calle Alicante, nº 30. Para aquellos que no nos conozcan, vengan a visitar a esta gran familia que conformamos. Nos veremos muy pronto y siempre a vuestra disposición. ¡Felices Fiestas a todos! La Junta Directiva


Albal 2012

33


Associació Poètica Cultural Paraules al Vent

i a altres pobles del voltant. Volem donar les gràcies a tota la gent que ens anima i ens dóna noves idees perquè continuen en aquesta tasca cultural. Vos encoratgem perquè vingueu als recitals, i vos convidem a alguna sessió de treball. Animeu-vos. Salut i poesia

El grup de poesia Paraules al vent naix l’any 2008 a l’Escola d’Adults d’Albal. Començà com a taller de poesia de la mà del recitador Vicent Camps, a poc a poc, i amb molta il·lusió ens posarem a treballar i vam fundar l’associació poètica. En tot aquest temps la nostra tasca està orientada a recitar poetes valencians com d’altres d’arreu del món, a endinsar-nos en les seues obres i gaudir-ne. Habitualment preparem tres recitals cada curs a l’EPA, i, esporàdicament en realitzem algun a la Biblioteca municipal

FARMACIA Albal 2012

ÓPTICA

Graduamos sus gafas · Revisiones oculares Gafas de sol · Adaptadores para el sol Lentes de contacto · Líquidos para conservación ADAPTACIÓN DE AUDÍFONOS

ORTOPÉDIA

PRODUCTOS A MEDIDA Protesis mamarias · Plantillas a medida · Fajas Medias ortopédicas · Calzado ortoprotésico AYUDAS TÉCNICAS Bastones y muletas · Andadores · Sillas Camas colchones · Gruas · Ayudas para baño

PARAFARMACIA Ofrecemos servicio gratuito a domicilio

Bernardo Hernández Tudela Licenciado en Farmacia

C/ Blasco Ibáñez, 38 · Tel./Fax 96 126 60 39 46470 ALBAL (Valencia)

34


Coral Polifònica Santa Anna d’Albal

Rioja, en concreto al bonito pueblo de Nájera, donde tenemos previsto compartir un concierto con otra coral de aquella localidad en el marco incomparable del Monasterio de Santa María la Real, así como visitar durante varios días sus alrededores, desde aquí agradecemos la invitación del Departamento de Cultura del Ayuntamiento de Nájera.

Como cada año, queremos acercarnos a todos vosotros aprovechando este espacio que el Ayuntamiento pone a nuestra disposición, en el programa de fiestas en honor a nuestra Patrona Santa Ana.

La foto que acompaña estas líneas, está hecha en la puerta de Casa Pixurri de Albal, en Lanuza (Huesca) del viaje anterior a los Pirineos, donde además de ofrecer un concierto, visitamos preciosas localidades del Alto Aragón e incluso nos atrevimos a hacer una ruta de senderismo en el Valle de Pineta por encima de los dos mil quinientos metros de altitud muy cerca de Ordesa, una experiencia inolvidable.

Siempre nos resulta agradable compartir nuestros proyectos y actividades. La verdad es que año tras año, hemos tenido la suerte de mantenernos e incluso de crecer como grupo y de poder llevar a cabo obras que revisten mayor complejidad en su interpretación, muchos de vosotros nos acompañáis y nos dais ánimo para seguir adelante, gracias.

Agradecemos vuestro apoyo y deseamos que paséis unas felices fiestas. Coral Polifónica Santa Ana

En varias ocasiones hemos sido invitados a colaborar con diferentes asociaciones y ONGs, algunas del pueblo y otras foráneas. Este año ha sido la Asociación Fontilles de Albal, quien nos ha propuesto ofrecer un concierto benéfico para recaudar fondos, y por supuesto estamos encantados, os esperamos a todos en la Casa de Cultura el día 13 de julio por la tarde, creemos que el fin lo merece.

Albal 2012

El año pasado os contamos que viajábamos a los Pirineos y en esta ocasión viajaremos a La

35


Festa de Sant Roc

Els nostres millors desitjos, per a estos dies d’alegria, que ens brinda la festa en honor a Sant Roc.

ELS VEÏNS DEL CARRER SANT ROC, un any més es complauen en enviar la més cordial INVITACIÓ, a participar i compartir la celebració d’esta festivitat en honor al sant del nostre carrer, desitjant que estos esdeveniments constituïsquen un símbol d’unió en estos dies.

És moment de celebració!

Les festes del carrer Sant Roc, són unes festes plenes de tradició, de les que s’ocupen els nostres veïns, aportant cada un el seu granet d’arena i el seu temps per a mantindre la continuïtat d’esta celebració. I és que les nostres festes i tradicions, reflectixen el que som i el que sentim tots els veïns. Ens identifiquen els actes religiosos i també els populars sent en estos temps difícils en què vivim un bon moment per a fomentar la solidaritat veïnal i el treball altruista per una celebració que durant molts anys ha fomentat la unió i la convivència entre tots els veïns.

Albal 2012

Per a acabar aprofitem per a felicitar els veïns i veïnes pel treball i l’interés que han invertit en la preparació d’estos actes, felicitació que faig extensiva a la Regidoria de Festes i per descomptat, a totes aquelles persones que d’alguna manera contribuïxen cada any en la festivitat de Sant Roc.

FRUSA FRUTOS Y ZUMOS, S.A. Fábrica de zumos y concentrados de frutos cítricos, Aceites esenciales, Cortezas y Pulpas Ctra. N-332, Km. 239 · 46470 ALBAL (Valencia) Tels. 96 127 01 54 · 96 127 05 58 - Fax 96 126 82 10 e-mail: frusa@frusa.es 36


Especialidad en jamones Abierto de lunes a sábado de 9 a 14 horas y de 17.30 a 21 horas.

Alta Charcutería García&Rocafull

Plaza Jardí, 11. ALBAL Rodrigo Botet, 2. MANISES

Tels. 619 560 369 (Albal) 607 358 695 (Manises)

Albal 2012

37


Salutació del President i Junta Directiva Junta Local Fallera d´Albal En primer lloc i atenent l´amable invitació del M.I. Ajuntament, enviem una forta salutació a tots els veins del poble,fallers i col.laboradors. En segón lloc i com a president de la junta local fallera d´albal,agrair a totes les falles la confiança que han dipositat en la meua persona per a ostentar,un any mès,éste càrrec,gràcies a tots.

Tel. 96 126 81 03

Desde ésta página,volem felicitar a totes les persones que fan possible,any darrere any,la gran realitat i el somni,a més del gran esforç que hui son les falles del nostre volgut poble d´albal.

ESTANCO ALBAL 3

Donar les gràcies a les falleres majors 2.012,maría i carolina i donar la benvinguda a les falleres majors 2.013 esther i ana,esperem que s´ho passen d´alló mès be.

C/ . La Senyera, 7 · 46470 Albal

Albal 2012

També i com no podía ser,a les persones que no pertayen al món de la festa de les falles,convidar.los a que si ho siguen,així podrán constatar,que ademès de festa i soroll,fem amistats,fem cultura i com no,fem el poble mès viu i mès solidari. Vos desitgem,que passeu unes bones festes patronals i que entre tots pugam aconseguir que el món faller d´albal,continue per la senda de la germanor entre les set comissions que la componen. Per a finalitzar,felicitar molt especialment a tots els presidents,falleres majors i a la gent que compon cadascuna de les comissions falleres del poble,puix son “l´ànima mater” de les falles,sense els quals no sería possible que cada any éste món siga mès gran i mès reconegut. Bones Festes Patronals.

Padre Carlos Ferris, 47 46470 Albal - Tel. 96 127 52 79

President i Junta Directiva J.L.F Albal 2.012-2.013 Sergio Burguet i López

38


Falla Poble d’Albal Atenen´t l´amable invitació del M.I. Ajuntament d´Albal,ens asomem en ésta pàgina del Llibre de les Festes Patronals a Santa ANNA,per a enviar.li una salutació a tot el Poble d´Albal i en especial a tots els nostres Fallers,Falleres, amics i col.laboradors. En la Falla,tenim el Grup de Balls Regionals que tanta fama mos ha porta´t allá on han ana´t;també hi ha un grup que forma part de lo que és una gran atracció per a la Comissió Infantil que es ni mès ni menys que el forma´t per eixa gent que li agrada tot lo que és el mon infantil cóm es el “CANT de L´ESTORETA VELLETA”.Enguany varem obtindre els seguents premis:

El passa´t 19 de Maig varem tindre el plaer de la visita de la VERGE PEREGRINA a les portes del nostre Casal;ferem un SOPAR de GERMANOR amb la Comissió Fallera de la PLAÇA de L´ARBRE a l´espera del Cant de les Albaes.S´ho passarem d´alló mès bé. La Comissió de la Falla,també está oberta a noves idees i nous reptes que com hem dit avans engrandix ésta Festa tan nostra i mundial.

5qué. en la modalitat de CANT. 4art. en la modalitat de CONJUNT. 3er. en la modalitat de XIQUET MÈS TÍPIC.

Bones Festes Patronals. Comissió Falla Poble d´Albal

Tinguerem també la visita de la Foguera Germana de CALVO SOTELO,desfilá amb nosaltres el día 18 de Març en l´Ofrena a la Mare de Deu dels Desemparats. També,cal dir que la Falla (convidá per la Foguera) va desfilar per els carrers d´Alacant el passat día 22 de Juny en l´acte de l´Ofrena de Flors a la Mare de Deu del Remei,patrona de la Ciutat.

Albal 2012

Dir també que tenim les portes obertes per a tots aquells que vullguen disfrutar i formar part de tot lo que envolta a les Falles,perque cal dir que no hi falten les festes de SANT JOAN,HALLOWEEN,….. etc. i qualsevol festa que s´els ocurrixca als de la Delegació de Festejos.

EXP. ALBAL 002 Tel. 961 101 959 · Plaza del Jardín, 1 46470 Albal (Valencia)

39


40

Albal 2012


Falla El Jardí “Albalenques i albalens: En la nostra situació actual, que ens té el cor en un puny, som d’eixa raça de poble que les festes les sabem assaborir, d’una manera única, units, deixant les preocupacions a un costat. Tota la comissió de la Falla El Jardi, vos desitgem que junts visquem estes festes santaneres amb la mateixa intensitat que l’any que ens està tocant viure. Per això, este any hem preparat un extens programa de festejos, per a participar junt amb la resta d’associacions i veïns d’Albal en les Festes Majors en honor a la nostra gloriosa patrona Santa Anna.

Esperem comptar amb la participació de tots membres de la nostra comissió, perquè junts visquem les nostres festes patronals.» Viure, sentir....disfrutar Amunt! Antonio Peral, President Falla Jardi

Falla L´Amistad La comissió d’esta falla es complau a invitar-vos a tota la població d’Albal a les festes falleres en el seu casal, també tenen este casal a la seua disposició obert durant tot l’any. Bones festes patronals! La comisión

Un any més i amb motiu de les festes patronals dedicades a la gloriosa Santa Anna, la Comissió de la falla Sant Carles vol felicitar a tot el poble d’Albal i en especial als festers de la nostra patrona.

Estem orgullosos de treballar per a la nostra localitat i només nosaltres, els albalencs, farem Albal més gran i més prospera. I des d’açí, aprofitem per a invitar-vos a participar en les nostres festes amb harmonia, junt amb tota la nostra falla, sent enguany els nostres representants: ¡BONES FESTES PATRONALS A TOTS! La Comissió

Desitgem de cor que l’esperit d’alegria i goig de tots els albalencs en estos dies, perdure al llarg de tot l’any i s’estenga igualment a les nostres tan volgudes festes falleres, que d’altra banda sense deixarles a un costat, està disposada a implicarse desinteressadament en tots els actes que ens reclamen per a fer més gran, si és possible, les nostres bé volgudes festes.

41

Albal 2012

Falla Sant Carles Borromeu


Des d´estes linies volem fer partíceps a tots, de que ha arribat la festa gran del nostre poble i convidar-los a viure-la amb emoció i molta intensitat. Les portes del nostre Casal, estàn sempre obertes a qui vullga formar part de la nostra familia fallera i com no, obertes estos dies a tots aquells que vulguen celebrar amb nostaltres esta festa tan entranyable. El nostre desig és que tots els fallers i falleres d´Albal, tots els que adorem a la nostra patrona i tots els que formem part d´ este poble, visquem estos dies festius plens de pau i alegria.

Falla La Florida

Que la convivència estos dies d´estiu servisca per unir encara més els habitants i amics d´este poble, i que tots junts contirbuïm a que Albal siga un poble de futur, un poble exemplar.

Estimats veíns i benvolgudes veïnes, De nou arriben uns dies molt especials per a tots nosaltres: les festes en honor a la nostra patrona Santa Anna.

Visca Santa Anna! Bones Festes!

Albal en juliol, és un poble en festa. Un poble ple de llum, alegria i devoció.

Falla Joventut d’Albal

Albal 2012

Amb aquest escrit,vuic anunciar-vos, que espere que aquestes festes siguen com sempre, any darrere any jo, com a president d’aquesta falla junt al meu president infantil, les meves falleres majors, i com no, amb tota la comissió de la falla “La Joventut”, farem tot el que estiga a la nostra ma, per a que siga aixina. Estem desitjant poder participar junt amb les altres comisions falleres,junta local, associacions i tots els veins “d’Albal”, a totes aquelles activitats

i actes tan tradicionals de les nostres festes a la patrona de “Santa Anna”.

Associació de Comerciants i Xicotets Empresaris d’Albal (acixea)

año más salgáis de vuestras casas y disfrutéis de las fiestas como lo habéis estado haciendo hasta ahora. Desde la asociación de pequeños comerciantes de Albal solamente deciros que sigáis confiando en nosotros, que nosotros, a través de nuestras campañas, intentamos compensaros esta confianza y, si seguimos como hasta ahora, podremos llegar a ser un gran pueblo, donde el comercio local sea muy importante.

Vos desitjem unes bones festes!

Gracias a todos y que paséis unas buenas fiestas. Nos veremos por ella.

Estimados vecinos y vecinas de Albal, como cada año vuelvo a dirigirme a todos vosotros para felicitaros las fiestas locales y para que otro

La presidenta

42


Club d’Atletisme d’Albal

consiguieron realizar el reto solidario contra el cáncer, 100Km en 24 horas, con salida en la localidad de Venta del Moro y llegada en la plaza del jardín de Albal, con la colaboración de la Junta Central Contra el Cáncer y La Junta Local de dicha organización.

Desde estas páginas, la nueva directiva del Club Atletismo Albal, quiere desearos a toda la población, que pese a la” crisis”, paséis unas buenas fiestas patronales, i disfrutéis de todos los actos programados, tanto de los deportivos como de los lúdicos.

FELICES FIESTAS A TODOS. La directiva

Nuestro club durante todo el año sigue trabajando, para organizar junto al Ayuntamiento y empresas colaboradoras, la Volta a Peu y la San Silvestre, pruebas de carácter popular y que tanta aceptación tiene entre los vecinos de nuestra población. Este año además, nueve corredores de nuestro club,

Albal 2012

C/ L’Eixample, nº 23 - 46470 ALBAL (València) - Tel. 626 072 126 E-mail: carmenmujerdeluz@gmail.com · www.satgurualbal.com Facebook: satgurualbal 43


Club de Tenis d’Albal

con y sin raqueta, regalos y sorteos para todos los niños/as asistentes al evento. Sin más desearles a todos felices fiestas y mejores vacaciones:

El club de tenis albal da la bienvenida a las fiestas en honor a la patrona santa ana y aprovecha estas líneas para saludar y dar la enhorabuena al ayuntamiento y todas aquellas personas y asociaciones que colaboran cada año en el intenso programa de actos. Subrayar que una vez más el club de tenis albal con la ayuda de nuestro ayuntamiento, marcas colaboradoras, directiva y personal del club hemos vuelto a recuperar el clinic de tenis que tanto gusta a los niños/as de las escuelas deportivas municipales de tenis de nuestra comarca, ofreciéndoles juegos

Directiva del club de tenis albal

Penya Ciclista d’Albal

Octubre. Desde aquí animo a que si alguien está interesado que se haga socio de la Peña,todas las edades son buenas.Este año celebramos nuestro 30 aniversario,ya que la peña se fundó en 1.982.

Albal 2012

En estos días en los que celebramos las Fiestas a nuestra Patrona Santa Ana, en representación de la Peña Ciclista de Albal, es mi deseo felicitar al Ilmo. Ayuntamiento de Albal, a la Reina, a su corte de honor y a los festeros por todo lo que lleva el desarrollo y la organización de las Fiestas y que disfruten al máximo junto con todo el pueblo de Albal. Los socios de La Peña Ciclista de Albal seguimos saliendo los sábados y los domingos en bicicleta desde el Bar Pentágono cumpliendo con el Libro de Rutas 2012 desde el mes de Febrero a

El pasado día 2 de Junio casi un centenar personas entre socios y familiares nos desplazamos a L´Alfas del Pí en la excursión que anualmente realiza la Peña. Con un recorrido de 180 Km. la ruta fue Albal,Cullera,Oliva, Pego,Vall de la Gallinera,Tollos, FamorcaTárbena,Callosa d´En Sarriá, Polop, La Nucia. En todo momento tuvimos el avituallamiento de un camión de apoyo que nos prestó la “Granja Rinya” y desde aquí darle tambien gracias al exponsor del equipo “Tarazona-Yara”. El próximo día 14 de Julio se celebrará la carrera de Ciclo Masters “XXVIII Trofeo Ernesto Codina” en Albal en un circuito en la urbanización de Santa Ana, que organiza la Peña Ciclista de Albal, patrocina el Ayuntamiento,y que tanto éxito tiene, desde aquí invito a todo el mundo que acudan a ver este espectáculo de la bicicleta y animen a los ciclistas que se lo merecen. El Presidente Armando Albiol Bueno

44


Club de Tir i Arrosegament d’Albal Una añy mes i com de costum, el club de tir i arrossegament d’Albal, organitzarà amb la colaboració de l’Ajuntament, el campionat de tir en les pistes municpal del Carrer de Sant Roc, vos esperem a tots els aficionats del 13 al 15 de juliol. Aprofite este espai, per a comunicar-vos que enguany, hem realitzat la segona etapa del camí de Santiago, entre les poblacions de Tembleque i Zamoza, i lany que ve pemsem finalitzar el

camí, en la ultima etapa desde Zamora a Santiago de Compostela.

Club de Pescadors Esportius l’Anguila

tro Club. Todos los esfuerzos de estos niños y jóvenes requieren también la dedicación de sus padres y quiero agradecer, desde estas líneas, la ilusión que siguen mostrando y la ayuda que brindan para que todo esto pueda seguir siendo posible.

Bones festes a tots El President

En nombre del Club de Pescadores Deportivos L´Anguila felicito a la reina de las fiestas y su corte de honor así como a todo el pueblo de Albal y les invito a que se unan a nosotros en las actividades que organizamos con la colaboración del Ayuntamiento lo que les permitirá conocer el mundo de la pesca y disfrutar de este deporte.

Es un honor para mí, como presidente del Club de Pescadores Deportivos L’Anguila dirigirme a todos los vecinos de Albal, un año más en estas fechas en las que se celebran las fiestas en honor a nuestra patrona Santa Ana. Me gustaría felicitar a todos los infantiles y jóvenes de nuestro Club por que con su esfuerzo siempre consiguen dejarnos en un buen lugar en las competiciones oficiales. Este año quiero hacer una mención especial a Rubén Martínez Hidalgo por formar parte de la primera división de la alta competición senior y por la deportividad y pasión demostrada, lo que supone un gran orgullo para nues-

45

Albal 2012

Jose G. Calzón Galende Presidente


Club d’Arqueros d’Albal Desde arqueros de Albal y al igual que en años anteriores queremos hacer llegar a los vecinos de Albal nuestro mas sincero saludo, nuestros mejores deseos a la reina de las fiestas, su corte de honor, la comisión de fiestas y festeros para el éxito de estas fiestas y al Ayuntamiento, su equipo de gobierno y a la concejalía de deportes en particular nuestra gratitud, sin la cual nuestro club no hubiera conseguido este año un lugar para entrenar al aire libre, que complementa la sala para interior que ya teníamos. Hace ya siete años comenzó nuestra actividad deportiva en Albal lanzando nuestras primeras flechas en la cancha del frontón de Santa Ana, después con la colaboración de algunos vecinos aficionados se creó el club de tiro con arco Arqueros de Albal, creando el trofeo San Blas y desde hace dos años también memorial José Milla el cual cuenta año tras año con los mejores arqueros de la Comunidad Valenciana.

Albal 2012

El mayor activo de nuestro club son nuestros deportistas los cuales participan activamente en los campeonatos provinciales, autonómicos y en los nacionales, contando entre nuestros arqueros con varios campeones absolutos a nivel autonómico en diferentes categorías y llevando el nombre de Albal hasta lo mas alto del podium. Así mismo nuestro club participa en todos los actos festivos que organiza el Ayuntamiento, pretendiendo de esta forma dar a conocer a la población de Albal nuestro deporte. Este deporte clasificado de precisión puede practicarse con casi todas las edades, desde los 6 años a los 90 o mas años, no es infrecuente ver en líneas de tiro abuelos y nietos compitiendo cada uno en su clase, no se necesita una forma física especial, aunque cuando mejor la tengas te irá mejor, pues este deporte con muy pocas adaptaciones, permite practicarlo a compañeros con minusvalía en diferentes grados, de hecho hay tiro con arco para ciegos. Se practica en diferentes modalidades: a dianas olímpicas, imágenes de animales en 2 Dimensiones, en dianas de animales de espuma en 3 dimensiones, arco esquiando (arco sky), run archery, etc., Hay diferentes arcos: tradicionales tipo Robin

46

Hood o el de Antonio Rebollo que encendió el pebetero en las olimpiadas de Barcelona del 92, poleas como el que usó Rambo en sus películas, olímpicos que podremos ver estas olimpiadas de Londres, arcos desnudos, etc y de diferentes precios, puedes conseguir equipos básicos suficientes para empezar a competir según modalidades a partir de unos 100E si necesitas mas información o conocernos visita nuestra web, donde encontrarás mas información http://www.arquerosdealbal.com Esperamos desde estas líneas hacer llegar a toda la población nuestra filosofía deportiva lanzando este mensaje cual veloz flecha...”altius, citius, fortius...” el espíritu olímpico nos acompañara siempre” y este año de olimpiadas mas ;-). Esperando que con estas líneas os animéis a conocer nuestro deporte y club. Lola Alcocer Presidenta

Analisis Clínicos Compañias de Seguros

Mª CARMEN MOLLÁ OLMOS Especialista en Análisis Clínicos Pza. de Mercat, 14 Bajo ·Albal 46470 (Valencia) Tel. 96 126 77 63 · mollaolmos@yahoo.es


Grup d´Esplai Esportiu i Cultural Santa Ana d’Albal

La petanca no conoce ni sexo, ni edad, ni procedencia ni condición social ofrece el abanico competo de las capacidades. Se puede practicas como jugador ocasional o como campeón experimentado, con distracción o en competición, de manera tranquila o francamente atlética. Los millones de aficionados de todo el mundo que se enfrentan en familia, gozan de una distracción simple y poco onerosa.

Llegan las fiestas de nuestro Pueblo, con más penas que glorias, pero nuestro Grupo de Petanca sabrá estar a la altura que el Deporte se merece.

Pero, las decenas de miles de adeptos regulares que se apasionan lo suficiente para adquirir una licencia, saben que la petanca es un deporte que exige aptitudes mentales y físicas que salan de los limites de banal pasatiempo.

Referente al juego de la petanca que por cierto, nos va bastante bien en las competiciones, les comentamos un poco de su historia. Un gran mecido de la época “galeno”, ya elogiaba los méritos de este deporte para la salud.

La petanca para practicarse en un cierto nivel, necesita cualidades de concentración, habilidad de paciencia o de estrategia junto con el terreno y la resistencia propiamente musculares.

Sea quien sea, el inventor, lo importante es la idea, la formula ha tenido éxito, se extiende rápidamente en 1910,

El gasto de energía que se necesita para dar lo mejor de si mismo, a la largo de interminables partidas consecutivas o para agacharse y levantarse, centenares de veces durante cinco o seis horas seguidas, es comparable a los esfuerzos de los estadios o de las pista de carreras.

El francés Ernes- Pitioit, organiza el primer concurso oficial y apartir de ese día, la progresión no ha cesado. Ventajas y Caracteristicas de la Petanca. La petanca tiene la ventaja de no ser cara y de poder practicarse en todas partes y por cualquier persona.

La diversión inofensiva y soleada se ha transformado en deporte moderno, con sus oportunidades, sus ídolos, sus fans y su bullicio.

Prácticamente, todos los terrenos le van bien, con la condición de que lo que se desarrolla sobre el suelo no lo oculten ningún tipo de obstáculo.

Saludamos a las autoridades y en especial al Pueblo de Albal, FELICES FIESTAS 2012 LA DIRECTIVA

47

Albal 2012

Hombre y mujeres, ancianos o niños, fuertes o débiles, todo el mundo puede tirar bolas y nadie esta excluido.


48

Albal 2012


Associació Solidaritat amb el Xocó L’Associació Solidaritat amb el Xocó agraïx a totes les persones que han col·laborat d’una manera desinteressada i que ens han ajudat a portar a terme els objectius que ens hem proposat. Hem entregat la quantitat de 4.000E a l’hogar de andagoien a Colòmbia on es dóna de menjar a més de 80 xiquets que viuen en la més absoluta misèria. Des de l’any 2005 realitzem esta tasca, i gràcies al treball conjunt de moltes persones, hem ajudat en la nostra mesura que les monges que atenen estos xiquets puguen millorar la seua vida.

Albal 2012

Este grup de gent que s’ajunta per a fer els desdejunis solidaris, pensa continuar esta tasca i us convida perquè participeu amb nosaltres. Gràcies a la Residència i a l’Ajuntament d’Albal; a les carnisseres del poble, a Tere, Amparín i Ana Dora, que varen col·laborar en l’arròs al forn; als forners Albir, Galán, Garrido i al supermercat Mas i Mas. Esperem que la propera vegada en siguem més. Els xiquets del Xocó han enviat una carta d’agraïment al poble d’Albal per la seua solidaritat. Us desitgem a tots que passeu unes bones festes.

49


EL HERMANO FRANCISCO ZACARÉS, DE SANTA ANA

ñar sus obligaciones (oficios) por diversos colegios. Cuando regresó de la casa de Santiago de Chile a la patria el año primero del siglo XX, trabajó incansablemente en Utiel y finalmente en Alzira. No se culto en absoluta a los superiores su ardiente amor por la enseñanza de la piedad y de los rudimentos de las primeras letras, y por tanto se dedicó a la escuela de leer tanto en Utiel como principalmente en Alzira durante varios años; cuyo oficio (ocupación) lo ocupó gustosamente con gran paciencia y habilidad, con gran provecho de los párvulos.

Nació el 17 de enero de 1854 en el pueblo llamado Albal, de la provincia i diócesis de Valencia. Sus padres fueron Salvador y Josefa. Habiendo cumplido ya los 29 años y no teniendo duda de los signos de vocación que él experimentó, quiso añadirse al número de hermanos de las Escuelas Pías. Y convenció de su vocación ingresó (vistió la sotana) en Valencia el día 30 de enero de 1883. Hecha la profesión simple el 30 de septiembre de 1885 fue enviado a Utiel y de allí a la casa de campo vulgarmente “La Masía” donde estuvo al frente de la cocina. Después de comprometerse con los votos solemnes, esto es el 27 de septiembre de 1888, la obediencia le mandó navegar a las casas recientemente fundadas más allá de los mares y desempe-

Pero la edad y la enfermedad le obligaron a guardar cama y el día 18 de octubre de 1924, recibidos todos los sacramentos de la Santa Iglesia, se durmió en el Señor. Cumplía 71 años de edad y 42 de religión. Aunque dejó su pueblo natal, quiso añadir a su nombre el de nuestra Patrona, y así se llamó el hermano Francisco Zacarés de Santa Ana. Por la transcripción,

Albal 2012

Jesús Emilio Hernández Sanchis. Cronista Oficial

50


RECAMBIOS COLÓN CATARROJA, S.A. ALBAL - MONTSERRAT - CANALS - TORRENT - BENIGANIM AVDA. DEL PUERTO - AVDA. BURJASSOT - LA POBLA - ALZIRA XATIVA - BUÑOL - QUART - ONTINYENT - RAFAELBUÑOL

www.recambioscolon.com Tel. 96 126 35 92

Albal 2012

51


Albal 2012

OMNIPRESENCIA DE SANTA ANA EN NUESTRO PUEBLO (I y II)

Lo magnific nossén Garcia de Marzilla, cavaller, confiesa tener y poseer:

Ya vimos en escritos anteriores la omnipresencia de nuestra Patrona en las entidades de nuestra población, como en los alrededores.

Deu fanecades de terra campa situades e posades en el terme de dit lloch, partida de Sentana, les quals afronten ab lo camí de Santa Ana.

Dos fanecades de terra olivar garroferal y vinya situades e posades en lo terme del dit loch de Albal en la partida del camí de Santa Ana. Lo honorable en Joan Llorenç Pellicer, ciutadà de la ciutat de Valencia, posía: setze fanecades de terra vinya situades y posades al camí de Santa Ana a la Muntanya. Lo honorable en Bertomeu Ridaura, llaurador, poseía:

En la documentación antigua es bastante frecuente citar la Creu de Santa Ana.

En nuestro pueblo es frecuente encontrar la partida o el camino de Santa Ana.

No cabe duda que estaba en el tramode camino que discurre desde la salida del pueblo hasta la ermita.

Lo honorable Pere Artesona, poseía: Dos fanecades de terra campa ab oliveres y carrasques y part terra vinya mallol situades y posades en lo dit loch al camí de Picassent y ab lo camí del carril de la ermita de la gloriosa Santa Ana.

Según se cita en algunas ocasiones parece que está en la bifurcación de los caminos de Santa Ana y el de Torrent. Cosa que no sería extraño

52


qual afronta ab camí de Catarrosa que va a Sentana y ab terra de Bertomeu Ridaura,cenda en mig y ab terra de la ermita de Sentana.

por la costumbre de colocar una Cruz donde partían los caminos o al llegar a una población. En otras citas parece que esta cerca de la ermita.

Por todos los caminos por los que se puede acceder a la ermita vemos señales de tráfico que nos conducen a ella. Pero además vemos “Villa Santa Ana”, “Cortijo Santa Ana”…

A principios del siglo XX no existía la Cruz de Santa Ana, por que hubo un señor alcalde que quiso poner una. Se colocó al subir los primeros peldaños del Replà.

Si a uno se le ocurre pasearse por la costa mediterránea, en la zona llamada “El Brosquil” (entre Cullera y Tavernes) es posible que se vea sorprendido por el retablo de cerámica que hay en la frontera de un chalet con la imagen y la ermita de nuestra Patrona. No es menester preguntar si es la residencia de una familia albalenca. (Mª Carmen Rodríguez Vila (Rinya).

Como esta Cruz desapareció en las revueltas de 1936, terminada la guerra civil se erigió la que ahora vemos. En Pere Carbonell, labrador poseía: Dos cafiçades de terra situades y posades en lo terme de dit loch a la Creu de Santa Ana al Salt de la Egua.

Y es que los albalencs, allá donde nos vamos nos gusta llevarnos a nuestra Patrona la gloriosa Santa Ana.

La noble Don Llorenç de Proxida, cavaller, deté e posseix: Tres cafiçades de terra vinya poc mes o menys, situades e posades en lo terme de dit loch de Albal, partida de camí de Catarrosa que va a Santa Ana.

En el entorno de Albal hay muchas poblaciones que tienen dedicada una calle a Santa Ana, como en Torrent, en cuya calle está la llamada “Casa del Pastor”. De ella nos ocuparemos en otra ocasión.

Una cafiçadas de terra vinya ab garroferes, partida de camí de Catarrosa que va a Sentana. Lo honorable de Jaume Rovira, deté e posseix: Una cafissada de terra olivar situada e posada en lo terme de dit loch, partida de la Montanya. La

Jesús Emilio Hernández Sanchis. Cronista Oficial

Albal 2012

53


54

Albal 2012


Sou dona de més fortuna que tot el món ha tingut, perque sou la que ha produ”it I’Estrela que és Sol i Lluna, per cel sou venerada, on tanta llum lluïa. Sigueu, etc. Sou la terra pelegrina, que al món un Esbarzer ha donat, advertint amb atenció que va ser Esbarzer sense espina: la terra santificada, santa planta produïa. Sigueu, etc. Arbre diví sou vós en poder i bizarría, donant per flor a Maria, i per fruit al mateix Déu: en la vostra ombra sagrada, remei el món obtenia. Sigueu, etc. Sou la petxina aprimorada que a esta nació més incites, perque vau donar la Margarita, que és un regne per preciosa; amb penyora tan remuntada, el món s’enriquia. Sigueu, etc.

Gojos a la gloriosa Santa Anna

Sou la font que ha causat en el món admiració, perque un mar amb extensió només en un part heu donat; per aixo sou aclamada Font que un mar contenia. Sigueu, etc.

Santa Anna de Déu amada i de tots alegria, sigueu sempre la nostra advocada, perque sou mare de Maria.

V. Ora pro nobis, beata Mater Anna

Vint anys vau estar sense fruit de benedicció, i amb gran admiració a Maria vau concebre: i en el vostre part agraciada, gràcia el món rebia. Sigueu, etc.

OREMUS R. Ut digni efficiamur promisionibus Christi. Deus qui Beatae Anae tantam gratiam donare dignatus es, ut beatam Mariam Matrem tuam in útero portare mereretur: da nobis per intercessionen Matris et Filiae tuae propitiationis abundantiam; ut quarammemoriam pio amplectimur amare, eorum precibus ad coelestem Jerusalem prevenire mereamur. Qui vivis et regnas in saecula saeculorum. R. Amén.

En almoina i oracions va ser sempre el vostre exercici, i a Déu va u tindre propici amb les vostres deprecacions: perla seua «Abuela» sou nomenada, parint a la Llum del dia. Sigueu, etc.

55

Albal 2012

Perque tot el món vos aclama Mare de consolació, doneu fruit de benedicció: a qui en la seua aflicció vos crida, sent la dona guardada, en el seu part i agonia. Sigueu, etc.


Albal 2012

Himne d’Albal

Santa Anna i el seu Replà, la Torre i el Campanar, són estos tres monuments l’orgul1 del poble d’Albal. Santa Anna i el seu Replà, la Torre i el Campanar, són estos tres monuments l’orgul1 del poble d’Albal.

Albalencs no “s’adorgam” recordant les glòries. El poble deu anar el primer. Cultura, amor i trebal1, esta és la meta dels nostres ideals.

Lletra: Fina Paredes Música: Pascual Peris

Albalencs no “s’adorgam” recordant les glòries. Que els nostres fills puguen heretar el que ens deixaren els majors i també tot el que nosaltres puguem fer. Eixe sol que sempre t’il·lumina fent clar i càlid el teu ambient, donant bellea a les dones que es perfumen de la flor dels tarongers. Eixe sol que sempre t’il·lumina, fent clar i càlid el teu ambient, donant vida a eixa bonica horta on es crien els millors planters.

56


Villas de Santa Ana Albal (Valencia)

ir a part vienda s a l e i Parc 2 con v m uras 0 0 de 4 liar de 2 alt s i o unifam 2 construid m y 150 ECTOS Y O R P AMOS TE REALIZ A DEL CLIEN ID A MED

Un lugar ideal para vivir y disfrutar de lo mejor del campo y de todas las ventajas que implica estar a sólo unos minutos de importantes núcleos de población. Situadas a escasos metros de un gran complejo deportivo de 35.000 m2 con piscina, campo de fútbol, pistas de tenis, parque infantil de juegos… Perfectamente comunicadas por carretera y con futura conexión con autovía. Viviendas con luz, agua, telecomunicaciones, gas ciudad… Carril bici hasta la población.

MÁS INFORMACIÓN 96 127 08 44 | 670 333 097 www.unifamiliaresconjardin.es


BAR SALÓN COOPERATIVA ALBAL GERENCIA: Jose Vte Sanchis

Almuerzos, comidas, cenas familiares y de empresas. Gran salón para bautizos, comuniones y cumpleaños. Fronton cubierto para juegos infantiles y de pelota valenciana. Cocina tradicional de elaboración casera, especialidad en “all i pebre” y arroz meloso de bogavante.

Plaça del Jardí, 25 T. 9 6 1 2 6 8 2 5 9 M. 625 582 657

MEDIACIÓN VERSAN, S.L.

I N M O B I L I A R I A

Citibank España, S.A.

José Vte. Sanchis Vila Asesor Financiero

C/. San Carlos, 90 - 46470 ALBAL (Valencia) Tel. 96 184 08 88 - Fax 96 184 08 89 - Móvil 629 028 929 jvsanchis@versan.es

Libre de Festes 2012  

Llibre de les Festes Majors d'Alb en honor a la patrona Santa Anna

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you