Page 1

H C T A m m A R G O PR AIK - DJURGÃ…RDEN

FRIENDS

ARENa APRIL 15 | 15:00


AIK–Djurgårdens IF Allsvenskan • Omgång 3 • Söndag 15 april 2018 • 15:00 Välkommen till AIK Fotbolls nya, digitala matchprogram för säsongen 2018, som du kan läsa exklusivt genom vår nya app, ”AIK Fotboll Live”. Tips: Scrolla listen nedan för snabbare sidbläddring. Dubbelklicka på skärmen för att zooma in/ut. Flera av programmets bilder är klickbara för mervärde.


MATCHEK NS EPS VARA S V A R T

SKÖLD

: 199 249:-


INNehållsförteckning MATCHDAG Ny publikfest – här är allt du behöver veta SIDORNA 10–14 AVTACKNING AV LASSE P En legendar tar farväl efter 35 år i AIK SIDORNA 16–19 DEEP – DERBY! ”Vi möts igen, lillebror” SIDORNA 20–22 DAGENS MOTSTÅNDARE Ett försvarsstarkt Djurgården väntar SIDORNA 23–36 AIK:S SPELARTRUPP Få full koll på all statistik från säsongen 2018 SIDORNA 37–38 SPELSCHEMA OCH TABELL Uppdaterat med sommarens spikade matchdagar SIDAN 39 SOCIALA MEDIER SIDAN 40 MATCHENS KNATTAR & GRÄSROTEN SIDORNA 6–9

EN DEL AV SAMHÄLLET

Tillsammans skapar den svenska herrelitfotbollen en enorm nytta för samhället, 775 miljoner kronor* för att vara specifik. Summan räcker till för att finansiera 5 370 förskoleplatser, 127 049 elevers skolmat under ett helt läsår eller 3 112 449 fotbollar till ungdomslag. Det här är ett värde vi skapar tillsammans, på och utanför planen. Så tack för att du är här idag och tack för att du är en del av Allsvenskan. Läs mer på svenskelitfotboll.se/samhällsansvar * 2017 års uppskattning från revisionsbyrån EY som kartlägger delar av den samhällsnytta klubbarna i Allsvenskan och Superettan skapar varje år. ** Källa: skolverket.se


ALLSVENSKAN 2018 DELIVERED BY DHL Precis som du älskar vi fotboll. Precis som fotboll finns DHL Express i världens alla hörn - på gräs, på grus, på gator, i parker, i städer och i småbyar. Med över 100 000 medarbetare kan vi fylla flera av världens största arenor eller forma över 9 000 kompletta startelvor som varje dag spelar sida vid sida. Med stor passion och snabbhet levererar vi miljontals expressförsändelser världen över. Nu levererar vi Allsvenskan! Allsvenskan. Delivered by DHL Express.

www.dhl.se


Matchdag 

1

SUPPORTERINFORMATION: AIK–DJURGÅRDENS IF

AIK Fotboll vill hälsa publiken välkommen till säsongens första Allsvenska derby mot Djurgården. Matchen spelas söndagen den 15 april, kl 15:00 på Friends Arena. Vi uppmanar alla att köpa biljett online så snart som möjligt för att slippa eventuella biljettköer under matchdagen då mycket folk kommer att vara på plats i arenaområdet timmarna innan avspark. Nedan följer viktig information för att underlätta ert besök på derbyt. Rekommenderad färdväg, AIK-supportrar: Tunnelbana till/från Solna centrum. Chartrade supporterbussar med AIK-supportrar upp­ manas att parkera vid Råsta strandväg. Djurgårdens supportrar: Pendeltåg från Odenplan till Solna station. Chartrade supporterbussar med Djurgårdens supportrar uppmanas att parkera vid Kolonnvägen, öster om Solna station och sedan gå över Signalbron. Samma väg som övriga Djurgårdens supportrar. Färdtjänst: Färdtjänst och bilar med parkeringstillstånd för rörelsehindrade släpps vid hotellets entré.


Matchdag 

2

Det kommer att finnas parkeringsmöjligheter i Mall of Scandinavias parkeringsgarage, men observera den begränsade tillgången samt att den stora entrén till köpcentret från Friends Arena kommer att ha ett slusssystem efter matchslut vilket begränsar tillgängligheten något. Övriga parkeringsmöjligheter hänvisas till Solna centrum och kringområden. Vi rekommenderar dock att ni ställer bilen hemma. Entréerna öppnar kl 13:30. Derbyn lockar alltid många åskådare och det kommer innebära att det är mycket folk i rörelse till arenaområdet. Vår uppmaning är att komma i tid till matchen för att undvika köer. Vi rekommenderar att ni köper biljett innan ni anländer till arenan för att undvika eventuella köer vid biljettkassan. Detta gör ni enklast via denna länk. Biljettkassan på Friends Arena är under matchdagen öppen från kl 10:00. Det går bra att visa upp biljetten både i pappersformat eller i mobilen. Observera att biljetter till bortasektionen endast säljs online via denna länk. Observera att Friends Arena från och med 2018 är en kontantfri arena. AIK Shops nya butik accepterar dock kontanter. Taket kommer vara öppet.


Matchdag 

3

ÅRSKORTSKLUBBEN AIK Fotboll i samarbete med O­ ’Learys i Mall of Scandinavia har glädjen att presentera Årskortsklubben. Inför årets hemmamatcher i Allsvenskan erbjuds AIK Fotbolls årskortsinnehavare platser i en exklusivt avskärmad AIK-profilerad del på O’Learys med AIK Fotboll på skärmarna, där det vid varje match bjuds på en gäst med koppling till AIK och information inför avspark medan mat och dryck serveras. Inför varje allsvensk hemmamatch under 2018 erbjuds AIK Fotbolls årskortsinnehavare en exklusiv sittning i en speciell AIK-del av O’Learys i Mall of Scandinavia där ni kan äta och dricka gott. Vi tittar på AIK-klipp, möter dagens gäst och får information inför den kommande hemma­matchen. För att få tillträde till Årskortsklubben har du fått ett mejl om du köpt årskort. Saknar du bokningslänk skicka ett mejl till slo@aik.se. Priset är 249 kr och i paketet ingår förutom tillträde till den speciella AIK-delen i restaurangen även O’Learys stora buffé. Självklart går en del av intäkterna till AIK Fotboll då du bokar via länken. Observera att du måste ha årskort 2018 samt boka buffén för att kunna boka din plats hos O’Learys i Mall of Scandinavia och antalet platser är begränsade till 125 personer. Boka era platser här. Välkommen hem.


Matchdag 

4

12 STÄDER – 30 FRAMTRÄDANDEN!

Ett mantra som dels talar ifrån den historiska anknytningen till sitt namn Allmänna Idrottsklubben men också utifrån perspektivet som Sveriges största klubb med flest medlemmar. För att befästa och hedra sin enorma supporterkrets har klubben beslutat sig för att ge sig ut på en landsomfattande turné under 2018. Turnén blir den största i sitt slag och kommer att pågå långt in på senhösten. Ni följer turnén på den speciella turnésajten ­gnagetontour.se och den officiella hashtaggen är ­#GNAGETONTOUR och #VIÄRÖVERALLT. På kampanjsajten kan man som supporter enkelt se var AIK spelar nästa gång, hur långt man har dit och framför allt så kan checka in för att visa att #viäröverallt. Biljetter till alla arenor där AIK spelar på turnén köps på turnésidan eller via aikbiljett.se


Matchdag 

5

AVTACKNING AV LASSE P PÅ DERBYT

På premiären mot Dalkurd genomförde AIK Fotboll en storartad avtackning av vår kapten Nils-Eric Johansson. Mot Djurgården på söndag är det dags att rikta vår stora tacksamhet mot en annan stor profil inom AIK Fotbolls mer officiella korridorer. Vår kapten på kontoret, Lars Pettersson, med inte mindre än 35 år som AIK-­ anställd avslutar i maj månad sitt långa och plikttrogna arbete och lämnar en stor plats för oss andra att fylla. Nedan text är en hyllning från kollegan Stefan Mellerborg och AIK Fotboll ser gärna att ni supportrar och medlemmar önskar vara med oss innan avspark på söndag för att visa vår tacksamhet och kärlek till denna stora AIK:are och kollega.


Matchdag 

6

LASSE P, VI BOCKAR OCH BUGAR Efter över 35 år som anställd på AIK Fotbolls kansli/ sportkontor så har tiden kommit för att tacka av legendaren Lars Pettersson, eller Lasse P som de flesta känner honom som. En officiell avtackning kommer att ske i samband med det allsvenska derbyt AIK – Djur­gården som spelas söndagen den 15 april 2018, kl 15:00 på Friends Arena och AIK Fotboll hoppas givetvis på en stor uppslutning för att tacka av mannen som hjälpt många, många AIK-supportrar genom åren. Man kan i fotbollstermer säga att Lars Pettersson under hösten 1982 mer eller mindre värvades till AIK:s kansli som den store frälsaren som skulle rädda fotbolls­ laget kvar i Allsvenskan då mycket tydde på en andra degradering inom loppet av bara några år. Med Petterssons intåg som konsulent på kansliet svarade AIK för två minnesvärda och dramatiska kvalmatcher mot Djurgårdens IF i oktober samma år som räddade kvar Gnaget i finrummet. Med en hel försäsong i Lasse P:s fartfyllda ben visade AIK under sommaren och hösten 1983 upp Sveriges bästa spel och vann rättvist Allsvenskan för första gången sedan 1937, men under Petterssons mångåriga tid i klubben har många märkliga domslut (hörde jag Alain Sars?) och andra både möjliga och omöjliga saker skett – och detta år var inget undantag då det för ovanlighetens skull spelades SM-slutspel vilket gjorde att något SMguld, det blev det inte trots att AIK under tränaren Rolf Zetterlunds ledning var landets klart bästa lag.


Matchdag 

7

Djupa dalar och höga berg. Så kan Lasse P:s 35-åriga sejour i världens finaste klubb sammanfattas på ett kort sätt. De första 25 åren av hans liv vet vi inte så mycket om, men de senaste 35 åren har vi alla AIK:are mer eller mindre satt ett likhetstecken mellan Lars Petterssons namn och AIK Fotboll. Historierna som vi har hört från tiden innan AIK handlar mycket om det mytomspunna Stigtomta. Denna lilla ort i Nyköpings kommun som så många hört talas om, men som ingen någonsin verkar ha besökt, har nuförtiden en folkmängd som motsvarar en premiärträning på Skytteholms IP i ­januari, men då Lasse P växte upp kunde befolkningen räknas i några hundratal. Att vandra i Solna centrum eller på Råsundavägen med herr Pettersson är som att se tonårsflickor svärma för Justin Bieber, men i detta fall är det hundratals gråtonade män som vill prata gamla AIK-tider med mäster själv. Som arrangemangsansvarig i AIK Fotboll har man inte en lugn stund inför, under och efter hemmamatcherna då det är välbesökta tillställningar, men i och med den otroliga rutin som Lasse P skaffat sig så har han varit den självklare spindeln i nätet som under åren koordinerat insatser från både rookies och ärrade kämpar för att AIK Fotbolls matcharrangemang ska vara av toppklass.


Matchdag 

8

Och visst såg mannen, ­myten, legendaren lite extra stolt ut då klubben av Svenska Fotbollförbundets match- och ­säkerhetsdelegater tilldelades Den gyllene tårtspaden för att “säsongen 2016 haft den bästa publik­servicen och genomgående det bästa matcharrangemanget med betoning på ordning och reda samt naturligtvis atmosfär, glädje och attityd”. Sedan debutmatchen som AIK-anställd på kansliet hemma mot Åtvidabergs FF (2–3) den 22 september 1982 har det i och med söndagens derby blivit sammanlagt 571 tävlingsmatcher på hemmaplan med AIK:s herrlag, lägg till det hundratals träningsmatcher, och på senare tid även en mängd matcher på Skytteholms IP med AIK:s damlag. Visst har ett fåtal av dessa matcher inte följts på plats, men merparten av matcherna har haft mannen, myten, legendaren som regissör vad gäller arrangemangen. Lasse P lämnar oss nu och frågan är om någon någonsin kommer att kunna skaffa sig så mycket rutin som herr Pettersson samlat in under åren. Otaliga är de ledare, spelare, kanslipersonal och styrelseledamöter som arbetat för klubben under dessa 35 år och en biografi över Lasse P:s tid i AIK Fotbolls skugga skulle nog bli en så kallad kioskvältare.


Matchdag 

9

Mittfältarna Krister Nordin och Thomas Lagerlöf är AIK:s vinstrikaste spelare genom tiderna, men deras meritlista är kort jämfört med den som Lars Pettersson kan visa upp. Tre SM-guld, fyra cupguld, inomhusmästare två gånger, avancemang till gruppspelet i Uefa Champions League och i Uefa Europa League, kvartsfinal i Cupvinnarcupen, vinst i Supercupen och lägg till det mängder av kval i de stora europeiska cuperna. Jag förmodar att vi framöver kommer att se Lasse P likt Fantomen gå som en vanlig man på Friends Arenas läktare och jag blir inte alls förvånad om det engelska favoritlaget Coventry FC kommer att få uppleva några fler besök av honom också. Det har varit ett rent nöje att fått arbeta tillsammans med mannen, myten, legendaren Lasse P och jag både bockar och bugar. Jag tar avslutningsvis några textrader från ramsan som AIK-klacken alltför sällan sjunger och dedikerar den nya versionen till Lasse P: “Man ska nicka som “Dala” Dahlkvist, man ska dribbla som Kurt Hamrin, man ska kämpa som Daniel Tjernström, å arrangera som Lasse P!”


Matchdag 

10

SERIEPREMIÄR FÖR DAMERNA

Du har väl inte missat att AIK Fotbolls damlag spelar sin seriepremiär nu på söndagen den 15 april, klockan 12:00 mot Umeå IK hemma på Skytteholm. Passa på att stödja damerna på plats och heja fram dem till en bra start i sin jakt på allsvenskt avancemang. Laget gick obesegrat genom försäsongen och ser ljust på möjligheterna att fajtas om topplaceringarna säsongen 2018. För dig som har biljett till herrarnas derby senare på dagen gäller fritt inträde på Skytteholm! Damlagets efterföljande hemmamatch är lördagen den 28 april klockan 15:00. Hela spelscemat för säsongen i elitettan hittar du på den här länken.


DeeP – derby!

1

VI MÖTS IGEN, LILLEBROR! När vi var som mest skakade av beskedet om Kapten Nils-Eric Johanssons avslutade karriär spelade vi ett cupderby som nästan ingen av oss vill komma ihåg. Vi såg bra ut i nio minuter men sen märktes det att den där extra laddningen saknades, vi gick inte på 110 procent utan snarare en bit under hundra. Dif å andra sidan hade fyllt sin motor med sex och ett halvt års revanschlust och där hade vi hela skillnaden. Förlusten var klar, vi hymlar inte om det men som det heter: en gång är ingen gång och där tänker vi sätta punkt. Matchen senast mot Malmö FF visade upp en helt annan sida av vårt stolta AIK. Pressen på de stackars ljusblå var så total att det faktiskt var i underkant med 1–0 i slutet av första halvlek. Sen kom Henoks arm i vägen för ett inlägg och straffen var odiskutabel, tyKLICKA PÅ värr satte mannen med Allsvenskans BILDEN för att vassaste armbågar nämnda straff i se en intermål. Andra halvlek blev inte samma vju med Henok maktdemonstration från oss men som ­efter MFF. helhet var det en tydligt höjd nivå som vi visade upp. Definitivt i press och anfallsspel men även i försvarsspelet där bitarna börjar falla på plats, den tidigare osäkerheten var som bortblåst.


DeeP – derby!

2

VECKANS BORTAFÖLJE Enligt initierade källor var den svart-gula läktarinsatsen i måndags något utöver det vanliga. Trots vardagskväll och 62 mil mellan Friends och Malmö Stadion var vi en stor och stadig klack på drygt 1200 pers, i alla fall när vi väl blivit insläppta genom det nålsöga som man använder som passage i Malmö. Via tv-sändningen lät det som att vi hade hemmaplan, det är ett hyfsat betyg! VECKANS TWEET – @THINGSIC Pappan till det alla klubbar i AS snackar om idag. Kretsloppet på läktaren: Norra-långsida-få barn-familje­ läktare-barnen till Norra osv. AIK-Tifo hade förmodligen inte funnits utan Lasse. Kanske vår första SLO utan att SLO fanns. Hjälte! Tobbe, ni vet han vår SLO som även sköter sociala medier, hyllar rättmätigt Lasse P för en stor social insats för svensk fotboll. VECKANS KAPTEN Nisse Johansson är överallt! Utom på den där väggen som välkomnar oss när vi landar på Arlanda. Trots att vi redan haft veckans tweet kommer här en till som @blisk skrev: Nisse ska upp på väggen på Arlanda. Make it happen. Nominera Nisse via denna länk!


DeeP – derby!

3

VECKANS CITAT ”Vi är alla människor och det tar på Michael också. Det är inte bara jag som mår psykiskt dåligt utan det tar på nära och kära också.” Jesper Nyholm med benbrottet från Hell tänker precis lika mycket på hur motståndaren som orsakade skadan mår som på alla andra människor runt omkring som också påverkas. Ja Jesper, vi är alla människor men frågan är om vi alla är lika stora som du? DEEPS INNELISTA 1. Lasse P Lasse P är dels anledningen till att jag ens sitter här och skriver för AIK Fotboll men han är förstås så mycket större än så. Som kanslichef var han i total kontroll över allt som hände runt både laget och övriga organisationen men störst inverkan på AIK har han nog alltid haft som den extremt fantastiska medmänniska som han alltid är. Vi kommer att sakna dig, Lasse!


DeeP – derby!

4

2. Tarik Elyounoussi Satte vassa knivar i MFF-försvaret gång på gång, såren han rev upp var djupa och precisa. Dif anar kanske vad som väntar men det är en helt ny offensiv spets som vi presenterar i detta derby! 3. Nabil Bahoui Det fanns EN spelare som var på samma nivå som T­ arik i måndags och det var Nabbe. Jag kan nästan se hur vingarna växer ut minut för minut, fortsätter Nabil på det här sättet så har Janne A hittat sin joker inför äventyret i Ryssland kommande sommar! Fotnot: Åsikterna i texten ovan är skribentens och överens­stämmer inte nödvändigtvis med AIK:s.

KLICKA PÅ BILDEN för att se en intervju med Nabil Bahoui om säsongsstarten och sina förväntningar på derbyt mot Djurgården.


Dagens MotstÅndare

1

KLICKA PÅ ­BILDEN för att se en tillbaka­blick på när Kenny Stamatopoulos blev derby­hjälte i fjol. Det är dags för säsongens andra derby mellan AIK och DIF och det är AIK som är ute efter revansch från förlusten i cupderbyt i mars då Djurgården vann med 2–0. Tinotenda Kadewere och Kerim Mrabti. I den senaste matchen spelade man 1–1 hemma mot nykomlingen Trelleborgs FF. Marcus Danielsson ger Djurgården ledningen i minut 29 då han vid bortre stolpen trycker in en hörna. Efter 10 minuter av andra halvlek kvitterar Erik Andersson genom ett fint distansskott. Målet vaktas av Andreas Isaksson, i mitt tycke Sveriges bästa målvakt. Andreas är en ledare både på och utanför plan. Bakom Andreas finns Tommi Vaiho som har rutin från spel i Allsvenskan sedan tidigare säsonger. Mittbackarna Jacob Une Larsson och lagkaptenen Jonas Olsson är nyckelspelare och är tillsammans med Felix Beijmo givna i försvarslinjen. Till vänster kommer troligen Jonathan Augustinsson att spela i eftermiddag. Markus Danielsson har inlett sin sejour i Djurgården på bästa sätt genom att både spel stabilt defensivt och har också visat framfötterna offensivt och han har gjort lagets båda mål. Johan Andersson är också alternativ som mittback respektive ytterback.


Dagens MotstÅndare

2

På mittfältet finns det måna spännande spelare. Trots förlusten av Kim Källström så finns det många alternativ. Rutinerade Kevin Walker och nyförvärvet Fredrik Ulvestad från Burnley FC kommer slåss tillsammans med Jesper Karlström som fick sitt stora genombrott förra säsongen om platserna på innermittfältet. På kanterna tror jag att Haris Radetinac kommer få en del speltid men utmanas av nyförvärven Jonathan Ring från Kalmar FF och Dzenis Kozica från Jönköpings Södra. Hampus Findell är en av landets största talanger i sin åldersgrupp (födda 2000) och han kommer troligen få testa på spel i Allsvenskan under säsongen. Bland anfallarna vill jag lyfta fram Tinotenda Kadewere och Kerim Mrabti (bilden) och om Kerim fortsätter att utvecklas under våren så tror jag att han spelar i en större europeisk liga efter VM. Aliou Badji visade under förra säsongen att han är en ung och spännande forward och han kommer säkert utvecklas under denna säsong. Yura Movsisyan är ett spännande lån från MSL och Real Salt Lake. Den armeniska landslagsmannen får chansen att visa upp sig under vårsäsongen och en förlängning kan bli aktuell efter VM. Hittills har inte Yura gjort debut i allsvenskan och anledningen är att alla papper inte är klara men han kan eventuellt debutera i eftermiddag. Norrmannen Julian Kristoffersen är en talang och är framför allt en lång och stark bollmottagare som kan få en del speltid i år.  STEFAN STRÖMBERG


Dagens MotstÅndare

3

FÖRENINGSFAKTA – DJURGÅRDENS IF Bildad 1891. 63:a allsvenska säsongen. 2017: Trea, hemmasnitt 16.240. Hemmaarena: Tele2 Arena (30.000). Publikrekord: 48.894 mot Göteborg 5/10 1959 (Råsunda). Tränare: Özcan Melkemichel (andra säsongen).

Spelartrupp: 1. Andreas Isaksson, mv 2. Johan Andersson 3. Marcus Danielson 4. Jacob Une Larsson 5. Niklas Gunnarsson 6. Jesper Karlström 7. Dzenis Kozica 8. Kevin Walker 9. Haris Radetinac 10. Kerim Mrabti 11. Jonathan Ring 13. Jonas Olsson

14. Besard Sabovic 15. Jonathan Augustinsson 17. Hampus Finndell 18. Edward Chilufya 19. Yura Movsisyan 20. Aliou Badji 21. Julian Kristoffersen 22. Felix Beijmo 23. Fredrik Ulvestad 24. Tinotenda Kadewere 30. Tommi Vaiho 35. Oscar Jonsson

DAGENS HUVUDDOMARE: JONAS ERIKSSON Ass. domare: Mathias Klasenius och Daniel Wärnmark. Fjärdedomare: Mohammed Al-Hakim.


AIK:s spelartrupp 2018 VÄND

I samarbete med våra Exklusiva partners:

BLI PARTNER TILL AIK FOTBOLL!


#

13 KYRIAKOS STAMATOPOULOS MÅLVAKT FÖDD��������������28 augusti 1979 LÄNGD/VIKT�������� 187 cm/84 kg FÖDELSEORT���� Kalamata  MATCHSTATISTIK, ALLSVENSKAN 2018: MATCHER�������������0 NOLLOR��������������0 RÖDA KORT�����0 GULA KORT����0 #

23 BUDIMIR JANOŠEVIC MÅLVAKT FÖDD�������������� 21 oktober 1989 LÄNGD/VIKT������������� – cm/– kg FÖDELSEORT����������� Belgrad • MATCHSTATISTIK, ALLSVENSKAN 2018: MATCHER�������������0 NOLLOR��������������0 RÖDA KORT�����0 GULA KORT����0


#

34 OSCAR LINNÉR MÅLVAKT FÖDD������������� 23 februari 1997 LÄNGD/VIKT�������� 200 cm/82 kg FÖDELSEORT���������Danderyd • MATCHSTATISTIK, ALLSVENSKAN 2018: MATCHER�������������2 NOLLOR��������������1 RÖDA KORT�����0 GULA KORT����0

#

2 HAUKUR HAUKSSON BACK FÖDD����������� 1 september 1991 LÄNGD/VIKT�������� 186 cm/85 kg FÖDELSEORT������������ Akureyi • MATCHSTATISTIK, ALLSVENSKAN 2018: MATCHER�������������0 MÅL/ASSIST�����0/0 RÖDA KORT�����0 GULA KORT����0


#

3 PER KARLSSON BACK FÖDD���������������� 2 januari 1986 LÄNGD/VIKT�������� 186 cm/82 kg FÖDELSEORT���������������Solna • MATCHSTATISTIK, ALLSVENSKAN 2018: MATCHER�������������2 MÅL/ASSIST�����0/0 RÖDA KORT�����0 GULA KORT����0

#

5 JESPER NYHOLM BACK FÖDD��������� 10 september 1993 LÄNGD/VIKT�������� 184 cm/72 kg FÖDELSEORT���������� Uppsala • MATCHSTATISTIK, ALLSVENSKAN 2018: MATCHER�������������0 MÅL/ASSIST�����0/0 RÖDA KORT�����0 GULA KORT����0


#

6 ALEXANDER MILOSEVIC BACK FÖDD�������������� 30 januari 1992 LÄNGD/VIKT�������� 192 cm/82 kg FÖDELSEORT�������������Rissne • MATCHSTATISTIK, ALLSVENSKAN 2018: MATCHER�������������2 MÅL/ASSIST�����0/0 RÖDA KORT�����0 GULA KORT����1 #

9 RASMUS LINDKVIST BACK FÖDD��������������������16 maj 1990 LÄNGD/VIKT�������� 182 cm/72 kg FÖDELSEORT������� Stockholm • MATCHSTATISTIK, ALLSVENSKAN 2018: MATCHER�������������2 MÅL/ASSIST�����0/0 RÖDA KORT�����0 GULA KORT����0


#

15 ROBERT LUNDSTRÖM BACK FÖDD������������ 1 november 1989 LÄNGD/VIKT�������� 182 cm/72 kg FÖDELSEORT��������Sundsvall • MATCHSTATISTIK, ALLSVENSKAN 2018: MATCHER�������������2 MÅL/ASSIST�����1/0 RÖDA KORT�����0 GULA KORT����2 #

21 DANIEL SUNDGREN BACK FÖDD���������� 22 november 1990 LÄNGD/VIKT�������� 179 cm/69 kg FÖDELSEORT���������������Solna • MATCHSTATISTIK, ALLSVENSKAN 2018: MATCHER�������������2 MÅL/ASSIST�����0/0 RÖDA KORT�����0 GULA KORT����0


#

24 ROBIN JANSSON BACK FÖDD���������� 15 november 1991 LÄNGD/VIKT�������� 187 cm/87 kg FÖDELSEORT������ Bengtsfors • MATCHSTATISTIK, ALLSVENSKAN 2018: MATCHER�������������0 MÅL/ASSIST�����0/0 RÖDA KORT�����0 GULA KORT����0

#

26 JOEL EKSTRAND BACK FÖDD��������������� 4 februari 1989 LÄNGD/VIKT�������� 188 cm/77 kg FÖDELSEORT����������������Lund • MATCHSTATISTIK, ALLSVENSKAN 2018: MATCHER�������������0 MÅL/ASSIST�����0/0 RÖDA KORT�����0 GULA KORT����0


#

7 KRISTOFFER OLSSON MITTFÄLTARE FÖDD��������������������30 juni 1995 LÄNGD/VIKT�������� 181 cm/69 kg FÖDELSEORT������ Norrköping • MATCHSTATISTIK, ALLSVENSKAN 2018: MATCHER�������������2 MÅL/ASSIST�����0/0 RÖDA KORT�����0 GULA KORT����0 #

8 ENOCK KOFI ADU

MITTFÄLTARE FÖDD��������� 14 september 1990 LÄNGD/VIKT�������� 178 cm/65 kg FÖDELSEORT������������Kumasi • MATCHSTATISTIK, ALLSVENSKAN 2018: MATCHER�������������2 MÅL/ASSIST�����0/0 RÖDA KORT�����0 GULA KORT����1


#

16 ANTON SALETROS

MITTFÄLTARE FÖDD������������������ 12 april 1996 LÄNGD/VIKT�������� 182 cm/73 kg FÖDELSEORT������� Stockholm • MATCHSTATISTIK, ALLSVENSKAN 2018: MATCHER�������������2 MÅL/ASSIST�����1/0 RÖDA KORT�����0 GULA KORT����0 #

18 BILAL HUSSEIN MITTFÄLTARE FÖDD������������������ 22 april 2000 LÄNGD/VIKT������������� – cm/– kg FÖDELSEORT������� Stockholm • MATCHSTATISTIK, ALLSVENSKAN 2018: MATCHER�������������0 MÅL/ASSIST�����0/0 RÖDA KORT�����0 GULA KORT����0


#

19 AHMED YASIN MITTFÄLTARE FÖDD������������������ 22 april 1991 LÄNGD/VIKT�������� 183 cm/78 kg FÖDELSEORT����������� Bagdad • MATCHSTATISTIK, ALLSVENSKAN 2018: MATCHER�������������2 MÅL/ASSIST�����0/0 RÖDA KORT�����0 GULA KORT����0

#

20 TARIK ELYOUNOUSSI MITTFÄLTARE FÖDD������������� 23 februari 1988 LÄNGD/VIKT�������� 172 cm/66 kg FÖDELSEORT����Al Hoceïma • MATCHSTATISTIK, ALLSVENSKAN 2018: MATCHER�������������1 MÅL/ASSIST�����0/0 RÖDA KORT�����0 GULA KORT����0


#

10 DENNI AVDIC FORWARD FÖDD����������� 5 september 1988 LÄNGD/VIKT�������� 193 cm/92 kg FÖDELSEORT��������Jönköping • MATCHSTATISTIK, ALLSVENSKAN 2018: MATCHER�������������0 MÅL/ASSIST�����0/0 RÖDA KORT�����0 GULA KORT����0

#

11 STEFAN SILVA

FORWARD FÖDD������������������11 mars 1990 LÄNGD/VIKT�������� 181 cm/76 kg FÖDELSEORT���������������Solna • MATCHSTATISTIK, ALLSVENSKAN 2018: MATCHER�������������0 MÅL/ASSIST�����0/0 RÖDA KORT�����0 GULA KORT����0


#

17 NABIL BAHOUI FORWARD FÖDD��������������� 5 februari 1991 LÄNGD/VIKT�������� 188 cm/84 kg FÖDELSEORT������� Stockholm • MATCHSTATISTIK, ALLSVENSKAN 2018: MATCHER�������������2 MÅL/ASSIST�����0/1 RÖDA KORT�����0 GULA KORT����1

#

22 NICOLAS STEFANELLI FORWARD FÖDD���������� 22 november 1994 LÄNGD/VIKT�������� 166 cm/71 kg FÖDELSEORT�����������Quilmes • MATCHSTATISTIK, ALLSVENSKAN 2018: MATCHER�������������2 MÅL/ASSIST�����0/1 RÖDA KORT�����0 GULA KORT����0


#

36 HENOK GOITOM FORWARD FÖDD��������� 22 september 1984 LÄNGD/VIKT�������� 189 cm/85 kg FÖDELSEORT���������������Solna • MATCHSTATISTIK, ALLSVENSKAN 2018: MATCHER�������������2 MÅL/ASSIST�����1/0 RÖDA KORT�����0 GULA KORT����2

UTLÅNADE A-LAGSSPELARE CHRISTOS GRAVIUS (mf)���������������������������������Degerfors ROBERT TAYLOR (mf)������������������������������������������Tromsö RICKSON MANSIAMINA (fw)���������������������������� Vasalund EERO MARKKANEN (fw)�������������������������������������Randers DANIEL MUSHITU (fw)������������������������������������� Vasalund VI STÖTTAR AIK FOTBOLL SÄSONGEN 2018

BLI PARTNER TILL AIK FOTBOLL!


LEDARSTABEN BJÖRN WESSTRÖM���������������������������������� Sportchef RIKARD NORLING�������������������������������Chefstränare BARTOSZ GRZELAK���������������� Assisterande tränare PATRIC JILDEFALK����������������� Assisterande tränare JOHAN SVENSSON�����������������������������������Fystränare KYRIAKOS STAMATOPOULOS��������� Målvaktstränare THOMAS THUDIN���Ass. målvaktstränare/koordinator LUKAS ARNDT������������������������������������������� Rörlig bild HÅKAN SJÖBERG�������������������������Materialförvaltare LUIS OYARZO������������������������������������������� Naprapat KAROL ZYTO�������������������������������������������������Läkare JONAS LUNDMARK������������������� Assisterande läkare HENRIK JURELIUS�������������� Assisterande sportchef

KLICKA PÅ BILDEN för att se en intervju med chefstränare Rikard Norling efter den senaste allsvenska matchen mot Malmö FF.


Spelschemat

* Speldagarna från ­omgång 20 är preliminära

OMGÅNG 1 (mån 2 april)��������������� DALKURD (h) 2–0 OMGÅNG 2 (mån 9 april)�������������� MALMÖ FF (b) 1–1 OMGÅNG 3 (sön 15 april, 15:00)�������� DJURGÅRDEN (h) OMGÅNG 4 (ons 18 april, 19:00)�������������� ÖREBRO (b) OMGÅNG 5 (sön 22 april, 17:30)�������IFK GÖTEBORG (h) OMGÅNG 6 (fre 27 april, 19:00)�����������������SIRIUS (h) OMGÅNG 7 (ons 2 maj, 19:00)������������������SIRIUS (b) OMGÅNG 8 (sön 6 maj, 17:30)������������� ELFSBORG (b) OMGÅNG 9 (mån 14 maj, 19:00)����������ÖSTERSUND (h) OMGÅNG 10 (sön 20 maj, 15:00)��������� HAMMARBY (b) OMGÅNG 11 (ons 23 maj, 19:00)������������� HÄCKEN (b) OMGÅNG 12 (lör 26 maj, 16:00)����IFK NORRKÖPING (h) OMGÅNG 13 (lör 7 juli, 18:00)�����������TRELLEBORG (b) OMGÅNG 14 (sön 15 juli, 14:00)������GIF SUNDSVALL (b) OMGÅNG 15 (sön 22 juli, 15:00)�� BROMMAPOJKARNA (h) OMGÅNG 16 (sön 29 juli, 15:00)�����������KALMAR FF (h) OMGÅNG 17 (sön 12 augusti, 17:30)������ ELFSBORG (h) OMGÅNG 18 (sön 19 aug, 17:30)�� BROMMAPOJKARNA (b) OMGÅNG 19 (sön 26 augusti, 17:30)����TRELLEBORG (h) OMGÅNG 20 (sön 2 september)*�������������� HÄCKEN (h) OMGÅNG 21 (sön 16 september)*��IFK NORRKÖPING (b) OMGÅNG 22 (sön 23 september)*�������� HAMMARBY (h) OMGÅNG 23 (ons 26 september)*�����IFK GÖTEBORG (b) OMGÅNG 24 (sön 30 september)*����������� DALKURD (b) OMGÅNG 25 (sön 7 oktober)*����������������� ÖREBRO (h) OMGÅNG 26 (sön 21 oktober)*���������� DJURGÅRDEN (h) OMGÅNG 27 (sön 28 oktober)*��������������MALMÖ FF (h) OMGÅNG 28 (ons 31 oktober)*������������ÖSTERSUND (b) OMGÅNG 29 (sön 4 november)*������GIF SUNDSVALL (h) OMGÅNG 30 (sön 11 november)*����������KALMAR FF (b)


Tabellen Hammarby Häcken Malmö FF Örebro AIK IFK Norrköping Djurgården IFK Göteborg Brommapojkarna Kalmar FF Sirius Dalkurd Gif Sundsvall

2 +3 6 3 +2 6 3 +1 5 3 +1 5 2 +2 4 2 +1 4 2 +1 4 2 +1 3 2 +1 3 2 0 3 2 –1 3 3 –2 3 2 0 2

Trelleborgs FF Elfsborg Östersund

3 –3 1 3 –3 0 2 –4 0

KLICKA PÅ BILDEN för att gå till ett detaljerat spelschema för säsongen 2018.


Sociala medier Tack vare våra sociala mediekanaler har det aldrig varit enklare att följa AIK Fotboll från insidan.

Klicka på ikonerna ovan för att gå till våra respektive konto.

STÖTTAR AIK FOTBOLL SÄSONGEN 2018


Matchens Knattar VICTOR DANIELSSON �������(AIK P-09 SVART) Ruskigt snabb spelare med fin teknik och ett bra skott. Smart som han är kan han spela på samtliga positioner. Har hög närvaro på träningar och är mycket omtyckt av sina lagkamrater. RASMUS WALLENBERG ����(AIK P-09 SVART) En spelare med väldigt bra teknik och god spelförståelse, som gör att han kan spela på alla positioner. Har alltid ett härligt leende på läpparna och är en fin lagkamrat.

Gräsroten Gräsroten, Svenska Spels satsning på ungdomsidrotten innebär att du som spelar på Svenska Spels produkter kan hjälpa till att stödja just dina utvalda föreningar. För varje krona du spelar, får de föreningar du valt ut poäng. Poäng som i oktober 2016 omvandlas till pengar. Alla involverade föreningar får nämligen då sin beskärda del utav de 50 miljoner kronorna som Svenska Spel delar ut varje år. Stödjer du AIK så får klubben sedan automatiskt poäng varje gång du lägger ett spel hos Svenska Spel. Stöd AIK genom att registrera dig via länken som du når genom att klicka på bilden nedan.


r u to 018 2 SOLD OUT

Matchprogram Dif (hemma)  
Matchprogram Dif (hemma)  

Matchprogram • Allsvenskan omgång 3: AIK-Djurgården • 15 april 2018