Page 1

Juny-Juliol

l’estiu ja és aquí!

Nº17


Velocidad constante. Tempomat para Sprinter, Vito y Viano. Accesorios Genuinos Mercedes-Benz. • El Tempomat es de gran ayuda para el conductor, en especial cuando hay que respetar una limitación de velocidad, se recorren trayectos largos o se circula con un remolque. • El Tempomat memoriza la velocidad seleccionada y la mantiene. Por supuesto, el accionamiento manual se mantiene activo en todo momento.

Tempomat Precio I.V.A. incluido desde

199,95 €

• Máximo confort en todo tipo de recorridos. • Montaje a posteriori en el Taller Autorizado Mercedes-Benz. • Kit completo de montaje con mazo de cables para caja de cambios manual y automática (Sprintshift). • En vehículos con cambio manual hay que cambiar, además, el transmisor del pedal del acelerador. • Observaciones para Vito y Viano: sólo para cambio manual y automático; no con LINGUATRONIC, cód. EL1. • No en combinación con la regulación electrónica del número de revoluciones (SAM53) ni con NTG Sprinter (SAMS7).

Talleres Montoliu Taller Autorizado Mercedes-Benz, Ctra. la Pobla, n. 205, 8788 Vilanova del Cami. Barcelona, Tel.: 93 806 04 79, Fax: 93 806 04 84, www.mercedes-benz.es


sumari

Editorial

3

Si la primavera ens altera, de l’estiu ja no cal que en parlem. Des de la revetlla de Sant Joan i fins a la Diada, sembla que tot funcioni amb un ritme completament diferent. Ens agafem la vida d’un altre forma i la informalitat, amb l’excusa de el calor i de les vacances, es converteix en la regla general. És de ben segur l’època en que som més mediterranis i ens comportem com a tal. Gaudim més d’estar a la fresca, en sopars improvisats ja sigui a casa, al càmping a a una plaça de la nostra ciutat. Tenim la necessitat de trobar-nos amb els amics, de passar-hi hores sense parlar de res en concret però xerrant de tot el que se’ns passa pel cap. L’estiu és magnífic perquè nosaltres som magnífics durant aquests mesos. Despreocupats, divertits i vitals, així som mentre dura la calor. I no té res a veure amb el fet d’estar de vacances o no. Fins i tot el mes de juliol abans de les vacances d’agost, o els primers dies de setembre mentre esperem que comenci l’escola i tot torni a la seva monòtona quotidianitat, ja mostrem aquest caràcter relaxat i optimista que fa de l’estiu una època genial. No sé si serà per les hores de sol, perquè tenim més vida social o si simplement és perquè sentim que les vacances són a tocar però quin goig que fem a l’estiu. Així doncs com sempre us desitgem unes magnífiques vacances, i no correu a la carretera que al setembre us esperem a tots i totes. Divertiu-vos molt i celebreu les revetlles de Sant Joan i la de Sant Pere. Ompliu platges i piscines de bon humor i rialles. Que tingueu un bon estiu!!

Editorial, crèdits i sumari

4 Publireportatge CENTRE ÒPTIC ANOIA 5-11

BLOC INFORMACIÓ

D’ IGUALADA

12 Opinió 13

Publireportatge

FORN ALEMANY

14-15

Publireportatge

AMMA

18 Publireportatge FONTCAO 19-22

BLOC D’INFORMACIÓ

D’ÒDENA

23

Publireportatge

STYL’S

24

Publireportatge

THE BEST PADEL

26 28-29

29

BLOC D’INFORMACIÓ CONSELL COMARCAL DE L’ANOIA

Xavier Agramunt Editor Conca Informació

BLOC D’INFORMACIÓ

VILANOVA DEL CAMÍ

Publireportatge

PÀDEL INDOOR IGUALADA

Edita JDP Publicitat / XA.Comunicació concainformacio@gmail.com Direcció Xavier Agramunt Maquetació i disseny Xavier Agramunt Correcció Helena Marí PUBLICITAT Jordi Domènech Tel: 696 944 317 · jdppublicitat@telefonica.net IMPRESSIÓ TINTAPRINT S.L. Dipòsit Legal B-28135-2011 Queda totalment prohibida la reproducció total o parcial dels continguts, imatges i creativitats publicitàries que apareixen en aquesta revista sense l’autorització escrita i signada de la direcció de la publicació. Els productes, preus i promocions que apareixen en aquesta revista són merament referencial i queden subjectes a qualsevol modificació sense comunicació prèvia. Igualment, JDP Publicitat / XA.Comunicació no es fa responsable de les expressions i opinions manifestats en els articles d’aquesta revista, ni dels errors en les ofertes i promocions que poden aparèixer en la mateixa.


16 anys amb vosaltres

Centre Òptic Anoia. Pl. Ajuntament, 15 • Tel.: 938 034 128 • 08700 Igualada. • www.centreopticanoia.com


Igualada Igualada converteix el seu nucli antic en una illa per vianants i comerços

L’Ajuntament d’Igualada va finalitzar a mitjans d’abril la fase principal de les obres de vianalització del nucli antic de la ciutat. Des de la primera setmana del mes de maig, la zona va quedar oberta al transit només per als veïns, vehicles autoritzats o per a operacions de càrrega i descàrrega. L’accés de vehicles de motor té una velocitat limitada i un temps màxim de permanència a la zona controlat per càmeres a l’entrada i a la sortida. Des del passat mes de gener s’han dut a terme els treballs necessaris per a convertir l’antic recinte emmurallat en una gran illa de preferència per a les persones i ha calgut, entre altres, arranjar voreres, millorar la il•luminació de l’espai públic, reasfaltar, retirar pilones, solucionar problemes de clavegueram o solventar les acumulacions d’aigües pluvials en determinats punts. Les dues accions de

més dimensió, però, han estat les obres de reurbanització de les places del Pilar i Sant Miquel, on ja no hi ha cap plaça d’aparcament de vehicles, on s’han afegit nous elements d’arbrat, jocs infantils i mobiliari urbà i on, com va explicar el passat abril Jordi Pont, regidor d’Urbanisme i Mobilitat, “hem creat un ambient agradable per les persones i òptim per a l’activitat de comerços, bars i restaurants”. També s’ha completat l’anella de vianants de tot el nucli antic, dotant de llambordes el terra en cruïlles i altres punts estratègics.

Pont va agrair “la diligència dels serveis municipals i l’empresa constructora a l’hora d’enllestir els treballs en el termini previst, just abans de la celebració de La Mostra de Teatre Infantil i Juvenil, que va portar moltíssima gent al centre de la ciutat”. La segona i definitiva fase dels treballs va iniciar-se els darrers dies del mes d’abril, i va incloure detalls com ara les càmeres de control d’accés de vehicles, la senyalització pertinent per a vehicles i persones, la pintura decorativa de l’asfalt i alguns elements més de mobiliari urbà. També van concretar-se les ubicacions de les places d’aparcament de minusvàlids i de motocicletes al voltant de la zona. Paral•lelament, també va portar-se a terme una campanya d’informació als veïns i comerciants i, a partir de l’obertura definitiva de la gran illa per a vianants del centre d’Igualada, segons

explicà el responsable municipal de Mobilitat, “l’Ajuntament durà a terme una campanya molt exigent d’informació i, si s’escau, de sanció, als vehicles que no respectin la nova normativa en aquesta àrea”. La voluntat, segons va argumentar, és dotar Igualada d’una zona acollidora per les persones i adequada per al desenvolupament de l’activitat comercial, com les que ja existeixen als centres històrics de moltes capitals catalanes, amb molt bons resultats.

Igualada converteix el seu nucli antic en una illa per vianants i comerços

Arrenquen les obres per convertir l’Adoberia Bella en seu del clúster de la pell de qualitat

L’Ajuntament va reduir el seu deute en 7 milions d’euros l’any 2013

Igualada i Mataró assumeixen la vicepresidència de les col•lectivitats tèxtils europees

Finalitza una nova edició del programa Cultura Emprenedora a l’Escola

Ens ajudes? Campanya de recollida de queviures als mesos d’estiu

Subvencions per ajudar a pagar l’IBI a pensionistes i persones grans

Igualada tindrà una gran Anella Verda per recórrer la ciutat amb bici o a peu

El Mercat de la Masuca té activa el 89% de la seva superfície comercial

El departament de Joventut cedeix espais a joves artistes urbans

Ràdio Igualada inicia nova etapa amb l’estrena de noves instal•lacions

Excel•lent balanç de la iniciativa Futbol Igualada Valors

Tasques de recuperació a l’antiga locomotora de l’Estació Vella

Obres de millora a les piscines de Les Comes i el Molí Nou

CONCA INFORMACIÓ

5


Igualada Arrenquen les obres per convertir l’Adoberia Bella en seu del clúster de la pell de qualitat Aquest passat mes de maig van arrencar els treballs de rehabilitació de l’antiga Adoberia Bella, que ha d’esdevenir, a partir de 2015, la seu del clúster de la pell de qualitat d’Igualada. Aquest serà un espai que actuarà com a seu de la Capital Europea de la Pell de Qualitat i on els adobers de la ciutat podran mostrar tot el potencial i la qualitat de la seva producció. El conjunt arquitectònic objecte de l’actuació el formen dos edificis bessons, les adoberies J. Bella i Bernades, amb una façana davantera al carrer del Rec i una façana posterior al pati del Museu de la Pell d’Igualada. Es tracta de dos edificis de propietat municipal, adquirits respectivament els anys 2013 i 2007, de tres plantes i amb una superfície total de 1.060 metres quadrats. El primer edifici es va començar a aixecar a finals del segle XIX i, amb successives ampliacions es va constituir, a començament del segle XX, el conjunt que avui es pot apreciar. Obeeixen a una tipologia típica d’adoberia pròpia del barri del Rec, amb arquitectura modesta i responent més als criteris funcionals que exigia aleshores la seva activitat industrial, que no pas a criteris estètics.

El regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament, Jordi Pont, explica que “el valor més destacat d’aquestes adoberies no és tant la seva arquitectura sinó el fet que representen perfectament el model productiu més singular i característic d’Igualada; no tenen un gran valor patrimonial però sí que tenen interès com a peça d’una història i un entorn urbans com és el barri del Rec”. Precisament, l’Informe sobre els Valors Patrimonials de l’Adoberia Josep Bella, elaborat per la Diputació de Barcelona el 2011, proposa la catalogació d’aquest conjunt com a Bé de Protecció Urbanística (BPU), no tant com a edifici singular sinó com a part d’un conjunt. Seguint aquest estudi i la voluntat de dur a terme una recuperació patrimonial respectuosa amb l’essència del passat de la ciutat, les tasques que ara comencen adaptaran l’edifici als usos que properament acollirà i als estàndards de seguretat, accessibilitat i funcionalitat, però posarà especial atenció a la posada en valor dels seus elements distintius. Així doncs, es mantindran els elements estructurals originals, es respectaran en la mesura del possible les façanes exteriors i les parets originals

de pedra o maó massís, es recuperaran els forjats metàl•lics i les bigues de fusta dels sostres i es conservaran les escales existents, d’obra, amb volta de ceràmica, de metall i de fusta. Jordi Pont, però, afegeix que “cal una intervenció molt profunda, perquè els edificis es troben en un estat bastant precari i presenta diferents patologies estructurals lligades a la seva antiguitat”. Les obres tenen una durada prevista de nou mesos i un cost de 590.000 euros, subvencionats en bona part per fons de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i la Unió Europea.

L’Ajuntament va reduir el seu deute en 7 milions d’euros l’any 2013 El Ministerio de Hacienda y Administraciones Públicas va publicar el passat dilluns, 12 de maig, les dades corresponents al deute viu de les Administracions locals corresponent a l’any 2013. En el cas de l’Ajuntament d’Igualada, aquesta xifra contempla el deute amb els bancs del propi Ajuntament, dels seus organismes autònoms, del Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI) i de l’antiga societat World Trade Center. El deute d’aquesta última, actualment inoperativa, ha passat a consolidar amb el del consistori i, en canvi, empreses també de titularitat municipal amb activitat de mercat com són SIMA –aparcaments– i PIMHA –habitatge– queden fora d’aquesta relació. Segons les dades del ministeri, Igualada va passar dels 57’3 milions d’euros de deute a 31 de desembre de 2012 als 50’4 milions d’euros a final de 2013. Això suposa una reducció del 12% pel que fa al deute del consistori. Tot plegat implica una reducció del 11’5% en un altre indicador, el del deute per habitant, que passa de ser de 1.461’3 euros per cada igualadí a 1.293,2 euros. El 14 de maig, L’alcalde d’Igualada, Marc

6

CONCA INFORMACIÓ

Castells, va voler recordar la tasca que està duent a terme des de l’any 2011 el govern de la ciutat, format per CiU i ERC, per a redreçar les finances municipals. Castells va afegir que “estem, amb gran esforç, recuperant la salut econòmica, la solvència i el prestigi d’una institució que vam heretar en una situació crítica” destacant que “el més important és que això s’està duent a terme mentre mantenim molt activa aquesta ciutat, impulsem projectes claus per al futur i tenim cura d’aquelles famílies que pitjor ho estan passant en aquests moments”. Les claus per a aconseguir-ho, va explicar, són “la gestió responsable dels diners del ciutadà, l’administració eficient dels recursos municipals i el seny a l’hora d’afrontar només aquelles inversions que siguin necessàries i que impliquin un retorn per Igualada”. La voluntat ferma del govern, avançà Castells, passa per reduir el més aviat possible la pressió fiscal sobre els igualadins “de seguida que els indicadors del consistori siguin positius; de moment seguim a planta i evolucionem favorablement”. L’any 2013, l’Ajuntament va destinar un 16,5% del seu pressupost a aquest concepte: 5’8 mil-

ions d’euros al retorn de deute bancari i 1’7 milions als interessos corresponents. Aquest any s’hi dedica una quantitat similar, 7’4 milions d’euros. Això suposa que, durant dos anys, pràcticament 15 milions d’euros hauran anat dirigits a la reducció i pagament del servei del deute, fet que contribueix progressivament al sanejament de les finances municipals.


Igualada

Igualada i Mataró assumeixen la vicepresidència de les col•lectivitats tèxtils europees Les ciutats d’Igualada i Mataró assumiran, durant el període 2014-2016, una de les vicepresidències de l’Associació de Col•lectivitats Tèxtils Europees (ACTE). Agafant el relleu de Manresa, la capital del Maresme ocuparà la vicepresidència espanyola durant el primer any i mig i la capital de l’Anoia ho farà des de mitjan 2015 fins a final de 2016. ACTE compta amb una presidència a nivell continental que ostenta la ciutat de Terrassa i amb diferents vicepresidències en països com França, Itàlia, Suècia o Espanya. L’associació va néixer l’any 1991 i té com a finalitat representar i defensar els interessos dels territoris amb presència dels sectors tèxtil, confecció, pell, calçat i complements de moda. La xarxa està formada per més de seixanta socis europeus i té dos tipus de membres: membres efectius, com les administracions locals i regionals; i membres adherents, com són centres tecnològics, universitats, cambres de comerç, organitzacions empresarials i sindicats. ACTE Espanya té actualment vint-icinc socis. Les principals activitats de la xarxa passen per fer accions de lobby, preparació i gestió de projectes comuns i accions de sensibilització. El relleu es va concretar el passat 11 d’abril, en el marc de la trobada anual ACTE Espanya, celebrat a la Diputació de Barcelona, i

que va comptar amb la presència de Joan Roca, Diputat de Promoció Econòmica i Ocupació. Hi van assistir també la tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Igualada, Àngels Chacón, el regidor de Promoció Econòmica i Innovació de l’Ajuntament de Mataró, Miquel Rey, i la regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Manresa, Sílvia Gratacós. Tant Chacón com Rey van coincidir en el compromís de sumar esforços, potenciar el sector tèxtil i treballar conjuntament amb les línies de la presidència europea. Durant la trobada es van presentar els resultats del projecte ACTE Cooperació, Innovació i Creativitat liderat per l’Ajuntament de Manresa i amb la participació de l’Ajuntament d’Igualada, Foment de Terrassa, la Fundació Tecnocampus Mataró-Maresme, Promoció Econòmica de Sabadell i la Diputació de Barcelona. Del projecte destaquen la plataforma Qui és qui, una base de dades classificada del sector tèxtil; el portal Cooperatextil, amb els serveis de confecció tèxtil i auxiliars del Maresme, realitzat a partir d’un exhaustiu mapeig d’empreses i tallers; la creació al Bages de l’Associació Global Tèxtil BCN com a centre gestor de la producció del tèxtil a la plana; la creació d’un grup de treball entre empreses de serveis empresarials a Sabadell on s’han identificat els

principals àmbits de cooperació; les jornades de networking realitzades a Terrassa sobre sostenibilitat i sobre els teixits d’ús tècnic; el Fòrum d’inversió realitzat a Mataró on es van seleccionar tres projectes del sector tèxtil i es van presentar davant una trentena d’inversors; l’acte REC.0 - Un món Creatiu, a Igualada, on es van presentar deu projectes creatius de joves emprenedors per donar-los visibilitat i ressò i, finalment, la formació per a joves creadors on es va acompanyar vint-i-cinc joves en la realització del seu pla de negoci i la formació a vint aturats de perfil mig i alt en el perfil d’Administratiu Back-Office en el retail del sector moda, que es va celebrar a Manresa. Els resultats del projecte es poden trobar a la plataforma www.tex4future.net.

Finalitza una nova edició del programa Cultura Emprenedora a l’Escola Dissabte passat, 24 de maig, va tenir lloc a la plaça de l’Ajuntament d’Igualada el mercat de cooperatives escolars creades pels alumnes de 5è de Primària, en el marc del programa Cultura Emprenedora a l’Escola. Aquest projecte està impulsat per la Diputació de Barcelona i coordinat, a nivell local, pels departaments d’Ensenyament i Universitats i de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament. Enguany les cooperatives participants van ser sis: Tot Coses i Detalls Maristes dels Maristes, Cinquelàpies i Copito de les Escolàpies i, finalment, Els Millors Cooperatius i Units Nosaltres Podem de l’Acadèmia Igualada. Totes elles van oferir els productes elaborats durant el curs i els assistents van poder comprar portallapis, punts de llibre, llibretes, articles de bijuteria, elements de decoració o carteres, la majoria d’ells fets amb materials reciclats. Durant el matí, l’alcalde d’Igualada, Marc

Castells, i el primer tinent d’alcalde d’Entorn i Promoció Cultural, Josep Miserachs, van visitar les parades i van poder comprar alguns articles. També van lliurar als cooperativistes un diploma acreditatiu de la tasca realitzada durant el projecte. La jornada va comptar igualment amb la visita de tècnics de la Diputació que coordinen el projecte a la província de Barcelona. Durant aquest curs, els alumnes han constituït una cooperativa, han elegit l’equip directiu, han redactat els estatuts, han fet l’aportació de capital inicial, han passat per l’Ajuntament per tal de registrar-la, han participat en una sessió d’assessorament i han sol·licitat el permís d’instal·lació del mercat a la via pública. Una part dels beneficis que han obtingut amb la venda dels productes del mercat els destinaran a diferents ONGs locals.

El proper número t’esperem amb tota la informació de la Festa Major d’Igualada Aprofita i truca’ns per anunciar-te a la millor revista amb el millor preu

T:696 944 317

CONCA INFORMACIÓ

7


Igualada

Ens ajudes? Campanya de recollida de queviures als mesos d’estiu L’Ajuntament d’Igualada, conjuntament amb les entitats amb qui comparteix la gestió del Banc de Queviures de la ciutat –Càritas Arxiprestal Anoia-Segarra, Creu Roja Anoia i l’Escola Pia– impulsa Ens Ajudes?, una campanya intensiva de recollida d’aliments i productes de primera necessitat entre l’1 i 30 de juny. Tal i com va destacar el passat 28 de maig durant la roda de prensa de presentación, el tinent d’alcalde d’Acció Social, el republicà Joan Torras, “el consistori fa una crida a la ciutadania per nodrir un Banc de Queviures que habitualment veu com, en dates d’estiu, baixen les aportacions i, per tant, es veu minvat el servei que aquest pot oferir a les famílies més necessitades”. La iniciativa vol contribuir alhora a la campanya La Fam no fa Vacances, que cada estiu duu a terme la Fundació Banc dels Aliments de Barcelona. Enric Esquer, delegat a l’Anoia

d’aquesta fundació, va ser present present en la roda de premsa d’aquest passat dimecres 28 de maig. La crida demana reunir la màxima quantitat possible de llet, oli, sal, sucre, llaunes de tonyina o sardines, sucs de fruita, tomàquet triturat o fregit, sabó de cos, bolquers i productes d’higiene infantil com crema, hidratant, sabó, colònia o tovalloletes, entre altres. Els responsables del Banc de Queviures expliquen que la tendència més habitual és rebre llegums, pasta o arròs i que les existències d’aquests elements són bones. Per això ara es demanen altres aliments i productes bàsics. Per a qualsevol consulta relativa a la campanya es pot contactar amb el departament d’Acció Social de l’Ajuntament, al telèfon 93 803 19 50. Donatiu de l’Obra Social “la Caixa” i concert pel Banc de Queviures

Joan Torras també va explicar durant la roda de premsa que l’Obra Social “la Caixa” destinarà una quantitat de 3.000 euros a la compra de bolquers i llet infantil i ha agraït “la sensibilitat i el compromís que demostra aquesta institució amb la ciutat i aquells que més ho necessiten”.

Subvencions per ajudar a pagar l’IBI a pensionistes i persones grans L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, i el tinent d’alcalde d’Acció Social, Joan Torrasvan presentar el passat 30 d’abril, els detalls dels nous ajuts per a pagar l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) destinats a les persones grans i les famílies monoparentals. Castells va afirmar que “d’aquesta manera complim un compromís que vam adquirir la passada tardor, amb la ferma voluntat d’ajudar aquelles famílies que més dificultats troben a l’hora de fer front a aquest impost”. L’alcalde va recordar que “aquest govern, amb el Pacte Social per Igualada i mesures com aquesta, està fent esforços molt importants per ser el pilar que sosté moltes persones i moltes famílies de la ciutat que es veuen fortament afectades per la crisi”. La mesura s’ha aprovat, en un ple extraordinari el mateix 30 d’abril, amb el suport unànime de tots els grups amb representació al consistori. D’una banda es contemplen ajuts per domicilis d’unitats familiars de majors de 65 anys o

8

CONCA INFORMACIÓ

pensionistes. En base als ingressos dels residents es concediran subvencions pel 50% de la quota de l’impost fins a un màxim de 500 euros i també subvencions pel 25% de la quota fins a un màxim de 250 euros. En tots dos casos es contemplaran tots els ingressos que obtinguin totes les persones que figuren com a residents del domicili en el Padró Municipal. En segon lloc, es concediran també ajuts per domicilis d’unitats familiars monoparentals. El requisit indispensable és que els sol•licitants tinguin reconeguda aquesta condició com a mínim des del passat 1 de gener i que ho acreditin amb el carnet corresponent de la Generalitat de Catalunya. En aquest cas, el percentatge i quantia de l’ajut es calcularà en base a la renda anual per càpita de cada membre de la unitat familiar en relació amb el Salari Mínim Interprofessional i també segons el valor cadastral de l’habitatge. En quedaran exclosos els habitatges amb un valor cadastral de més de 190.000 euros i les famílies amb

una renda per càpita superior a 1,2 vegades el salari mínim. Joan Torras, responsable d’Acció Social, va avançar que “preveiem que, en el conjunt de la ciutat, són susceptibles d’acollirse a aquesta convocatòria aproximadament 400 majors de 65 anys o pensionistes i 250 famílies monoparentals que veritablement necessiten aquest suport de l’Ajuntament”. Són requisits indispensables en tots els casos que la unitat familiar sol•licitant estigui empadronada al domicili per al qual es demana l’ajut, no ser titulars d’altres béns immobles excepte l’habitatge en qüestió, no tenir deutes pendents de pagament amb la hisenda municipal i estar al corrent de les obligacions amb la Seguretat Social. Totes les peticions seran avaluades individualment pels serveis socials i la Intervenció municipals abans de la seva aprovació i concessió. El termini de sol•licitud dels ajuts és obert entre el 19 de maig i el 20 de juny.


Igualada

Igualada tindrà una gran Anella Verda per recórrer la ciutat amb bici o a peu L’Ajuntament d’Igualada desenvoluparà a partir d’aquest any 2014 la seva Anella Verda, un conjunt de diferents recorreguts per la ciutat, pensats per a fer a peu, corrent o amb bicicleta. Aquesta gran anella comptarà amb tres subanelles, de diferents llargades i dificultats però, en tots els casos, estaran especialment dissenyades, senyalitzades, assegurades i adaptades per al lleure i la pràctica de l’activitat física. L’Anella Fluvial tindrà un recorregut de 6,3 quilòmetres i un traçat circular passant pel Parc Fluvial, el Rec i el Passeig Verdaguer. Serà de dificultat baixa i es podrà recórrer a peu en una hora i mitja i amb bicicleta en uns 35 minuts, aproximadament. L’Anella Central, de la seva banda, tindrà 8,8 quilòmetres i proposarà un recorregut que unirà el passeig Verdaguer i l’Avinguda de Catalunya. La seva dificultat serà mitjana i es preveu que pugui ser recorreguda a peu en 2:15 hores o amb bicicleta en una hora, amb una dificultat mitjana. Finalment, l’Anella de Les Guixeres serà la més llarga i la que presentarà una major dificultat: 13,1 quilòmetres, passant per l’Avinguda de Catalunya i pujant fins la zona de Les Comes i les Guixeres. Josep Miserachs, tinent d’alcalde d’Entorn, va explicar el passat dimecres 14 de maig que “aquestes anelles es podran recórrer separades o combinant-les,

de manera que cada persona podrà trobar un recorregut amb la distància i la dificultat que necessiti”. De fet, quan es recorri la gran Anella Verda en tot el seu perímetre, això suposaran 20,5 quilòmetres i, quan es vulguin sumar les tres anelles, es podrà fer un recorregut total de fins a 28 quilòmetres passant pels entorns urbans, zones fluvials, zones verdes i parcs d’Igualada. Miserachs va afegir que “aquest projecte s’emmarca en un altre de més gran, el de Ciutat Amable, que vol, amb accions com aquesta, fer d’Igualada una ciutat acollidora i que permeti als seus ciutadans gaudir l’activitat física a l’aire lliure, l’esport en família i la vida saludable”. Aquest any 2014 l’Ajuntament adequarà l’anella inferior, la Fluvial, que és la que ja té més trams existents i que requerirà una intervenció menor. Amb un pressupost de 100.000 euros, s’hi posaran elements de seguretat i senyalització, s’hi afegiran tres zones de descans al Rec, a l’Avinguda Gaudí i a la piscina del Recasens i es tancarà l’anella al seu vessant Est, adequant un nou camí que enllaci des del Tanatori al Passeig Verdaguer, seguint el torrent d’Òdena en sentit ascendent. Les altres dues subanelles es preveuen per als anys 2015 i 2016. Caldrà dur a terme accions com ara la implantació de passos de vianants o regulació semafòrica en punts on ara no n’hi

ha, l’adaptació de camins sobretot als extrems Est i Oest de cadascuna d’elles, la millora de voreres, la revisió de l’enllumenat o la implantació d’elements de senyalèctica que identifiquin cada recorregut. Aquest any, però, ja s’avancen tasques en punts de les dues anelles superiors, com per exemple a l’Avinguda de Catalunya, on s’està adequant per a vianants el tram entre l’Escola Dolors Martí i l’Hospital d’Igualada. A més, molt

aviat la Diputació de Barcelona iniciarà els treballs de construcció d’un nou vial al lateral del primer tram de la carretera de Les Maioles, que formarà part de l’anella superior i que permetrà accedir a peu de manera segura a la zona de les Guixeres.

El Mercat de la Masuca té activa el 89% de la seva superfície comercial Divuit mesos després de la posada en marxa la nova modalitat de concessions anuals del mercat municipal de La Masuca, el govern municipal d’Igualada en fa un balanç “altament positiu” segons paraules del tinent d’alcalde d’Entorn, Josep Miserachs. En aquest període s’han obert les quatre botigues exteriors que hi havia disponibles al mes de desembre de 2012 i, a banda, 16 dels 40 mòduls desocupats a l’interior, amb una reducció del 40% en l’espai comercial que hi havia lliure aleshores. Actualment, La Masuca té actius 176 dels seus 200 mòduls i té també obertes la totalitat de les 24 botigues que donen a l’exterior. Això vol dir que, a dia d’avui, el mercat municipal té activa el 89% de la superfície comercial de què disposa. L’any 2012, els mòduls lliures arribaven a la quarantena, fet que, segons els responsables del mercat evidencia els bons resultats de les accions d’impuls i dinamització engegades. Per sectors d’activitat, un 32% del seu espai l’ocupen carnisseries, cansaladeries i formatgeries; un 14,5% botigues de peix i congelats; un 12,5% comerços de fruita i verdura; un 7% forns i pastisseries; un 7% espais de venda d’ous, llegums i fruits secs;

un 6% bars i cafeteries; un 5% botigues de neteja, perfum i adrogueria i un 4% són espais municipals com la ludoteca i la sala d’exposicions. A més, un 12% correspon a negocis diversos com elaboració de plats cuinats, dietètica, òptica, herboristeries, floristeries, confeccions, papereria o entitats bancàries. Noves accions de millora al mercat Ja fa més d’un any, al mes de març de 2013, el govern municipal va posar en marxa un Pla Integral de Millora del Mercat de La Masuca, amb diferents mesures com la millora de l’estètica i la imatge de la instal•lació, formació dels botiguers, arranjament de voreres i accessos o accions d’eficiència energètica, entre altres. Aquest passat dimecres 4 de juny van anunciar-se noves accions per a impulsar el mercat. Josep Miserachs, en primer lloc, va avançar que la propera tardor l’Ajuntament vol tenir enllestit el projecte de millora de la plaça de La Masuca i que, durant l’any 2015, s’espera “poder renovar aquest espai i fer-lo més acollidor i més adequat a l’activitat comercial”. A banda, aquest mateix 2014 es vol dotar el

mercat d’una oficina d’informació i d’una aula de cuina al seu interior, de manera que es puguin dur a terme cursets i tallers a tocar dels botiguers i les seves parades. Finalment, Miserachs va recordar que l’ampliació de la zona blanca d’aparcament del solar de Cal Carner aportarà aquest estiu a La Masuca 150 noves places d’estacionament gratuït i que aviat es tancaran els treballs de millora de l’accessibilitat per a vianants, facilitant l’accés a peu des de la Rambla i el nucli antic fins al mercat municipal.

CONCA INFORMACIÓ

9


Igualada

El departament de Joventut cedeix espais a joves artistes urbans El departament de Joventut de l’Ajuntament d’Igualada va iniciar ara fa un any un projecte adreçat a tots aquells joves artistes d’Igualada que feien de l’espai urbà i el carrer el seu lloc creatiu. El consistori ha posat a la seva disposició dues ubicacions a la ciutat, una situada al parc fluvial del riu Anoia i l’altra dins del recinte esportiu de Les Comes, al voltant del seu skatepark. Els artistes poden pintar en aquests emplaçaments graffitis i murals i poden dur a terme creacions de fins a quatre metres, una dimensió que poden ampliar si fan una obra col•lectiva conjunta. Actualment, un total de nou artistes ja han iniciat les seves obres en aquests espais. Georgina Franquesa, del col•lectiu 999 Colors, va recordar que “feia molt temps que demanàvem disposar a Igualada d’allò que ja existeix en moltes altres ciutats” i afegeix que

“ara tenim la tranquil•litat de no infringir cap normativa i la satisfacció, a més, de contribuir al paisatge urbà de la nostra ciutat”. De la seva banda, el regidor municipal de Joventut, el republicà Joan Requesens, en fa una valoració molt positiva, d’una banda “perquè donem solució a una llarga reivindicació d’aquests col•lectius d’artistes” i, de l’altra, perquè “convertim murs i parets on habitualment ja es feien pintades que embrutaven el paisatge en un gran aparador artístic amb murals ben elaborats”. Per a poder participar en el projecte, totes les persones interessades han de presentar una sol•licitud al departament de Joventut, a l’Equipament Juvenil la Kaserna, i se’ls facilitarà un carnet identificador, passant així a formar part d’una borsa d’artistes urbans. A la pàgina web www.igualadajove.cat es poden

veure algunes de les obres que ja s’hi han dut a terme.

Ràdio Igualada inicia nova etapa amb l’estrena de noves instal•lacions El passat cap de semana del 12 i 13 d’abril es va completar el trasllat de l’emissora municipal Ràdio Igualada, que les darreres dècades havia estat ubicada al carrer Òdena, a uns nous estudis al carrer Lleida número 78, dins de l’edifici municipal d’Ig-nova. Imma Soteras, regidora de Promoció de la Ciutat i Coordinació, va afirmar que “hem fet una aposta molt important per dotar el nostre servei públic de ràdio d’unes eines tècniques i unes instal•lacions físiques a l’alçada”. L’espai que ocupava fins ara presentava nombroses mancances, tant estructurals com tècniques, fruit del pas del temps i el seu ús diari. Els nous estudis de Ràdio Igualada compten amb un locutori principal, dos estudis de gravació i emissió en directe, una zona de redacció, una sala de reunions i una sala de control tècnic, ubicats a peu de carrer. El cost total de l’adequació de les instal•lacions ha estat de 60.000 euros, subvencionats en part per la Diputació de Barcelona. Actualment, Ràdio Igualada és l’única emissora radiofònica que emet des de la capital de l’Anoia. Ho fa les 24 hores del dia, els set dies de la setmana, amb especial atenció en la

10

CONCA INFORMACIÓ

seva programació a l’actualitat i la informació de proximitat, els esports, la cultura, els espais d’interès local i la música. La graella de programació és possible gràcies a la tasca del seu personal tècnic i de redacció i, molt especialment, com destaca Soteras, “gràcies també a la implicació que, des de ja fa molts anys, diferents col•laboradors i entitats, han tingut amb aquesta emissora de manera desinteressada”. El canvi d’estudis es completa també amb un canvi del logotip i la imatge global de l’emissora, obra de l’estudi igualadí Sendra&Enrich, amb un imminent impuls de la presència a Internet i les xarxes socials, i un reforç de la programació a partir de la propera tardor. La voluntat és cobrir encara més àmbits d’interès de l’audiència i donar més veu als col•lectius, clubs i entitats d’Igualada. Una emissora històrica Les primeres emissions de ràdio a Igualada van arrencar l’any 1944, amb una modesta emissora impulsada per Josep M. Prat al seu propi domicili i, poc després, quan esdevé més oficial, es trasllada al segon pis de l’Ajuntament. El 1950 arrenca pròpiament

Ràdio Igualada, en uns estudis a l’actual Escola Àuria de l’Avinguda Balmes i, als anys ’70, rep la Medalla de la Ciutat al Mèrit Cultural en reconeixement a la seva tasca informativa. El 1977 s’ubica als estudis que va ocupar fins la passada setmana al carrer Òdena, 118. Durant diferents etapes va estar integrada a la Cadena Azul de Radiodifusión, a Radio Cadena i a Radio Nacional de España i, des de l’any 1993, passa a ser completament de titularitat municipal. Actualment es pot seguir al 103.2 FM i a radioigualada.cat. Segons diferents onades del Baròmetre General de la Comunicació, Ràdio Igualada compta amb quatre mil oients diaris.


Igualada Excel•lent balanç de la iniciativa Futbol Igualada Valors El passat dissabte, 31 de maig, va finalitzar la primera edició del programa Futbol Igualada Valors (FIV), impulsat pels departaments d’Acció Social i Ensenyament i Universitats de l’Ajuntament conjuntament amb el Patronat Municipal d’Esports. Al festival esportiu que va posar el punt i final a l’activitat hi van assistir al voltant de vuitanta persones, amb els nois i noies participants i les seves famílies, i va comptar amb la presència de l’alcalde, Marc Castells, i la regidora d’Esports, Rosa Plassa. El FIV ha donat continuïtat a la iniciativa FutbolNet, que l’any passat van dur a terme la Fundació FC Barcelona amb les quatre diputacions catalanes en nombrosos municipis del país. La bona valoració que va merèixer aquesta experiència, va fer que aquest any el consistori la reedités amb recursos propis i comptant amb el mateix equip de formadors. Un coordinador i tres educadors, durant els cinc primers mesos de l’any, han dut a terme dues

sessions setmanals als camps d’esport del Xipreret. Han treballat seguint la metodologia de Futbol 3, que estimula el treball en equip, la participació, les relacions interpersonals i la igualtat de gènere, entre altres aspectes. El programa FIV ha aplegat 37 joves de la ciutat, 24 nois i 13 noies entre els 13 i els 16 anys, les famílies dels quals no es poden permetre una activitat esportiva i relacional en horari extraescolar i, en conseqüència, poden patir risc d’exclusió social o d’adaptació. Al FIV hi han trobat un espai de relació i comunicació amb altres joves a través de l’esport, fet que ha afavorit la seva formació personal i els ha ajudat en la seva socialització. Els responsables del projecte destaquen l’alta participació femenina, una tercera part del total; el nivell d’assistència a totes les sessions, que ha estat del 90%; i també la relació fluïda que hi ha hagut amb els centres educatius d’Igualada, que han col•laborat a l’hora de decidir quins joves hi

prenien part. Marc Castells agraeix la dedicació dels educadors participants i assegura que “vistos els excel•lents resultats d’aquest any de treball i la bona valoració que en fan els nois i les seves famílies, la voluntat del consistori és, evidentment, donar continuïtat al Futbol i Valors”. El programa forma part del Pacte Social per Igualada, el conjunt de mesures impulsades l’any 2012 pel govern municipal d’Igualada per fer costat a aquelles famílies més afectades per la crisi econòmica.

Tasques de recuperació a l’antiga locomotora de l’Estació Vella L’Ajuntament d’Igualada va iniciar el passat mes de maig les tasques de recuperació i millora en l’antiga màquina de tren ubicada al Parc de l’Estació Vella. Aquesta locomotora, la coneguda com a número 27 Balsareny, és avui un bon recordatori de l’època en què el ferrocarril travessava el Passeig Verdaguer i finalitzava el seu recorregut a l’actual plaça de Catalunya. Aquesta màquina, del model Berga, va ser fabricada per l’empresa alemanya Krauss Locomotive Fabrik-Krauss & Co. l’any 1896, va ser la número 7 part d’un lot de vuit màquines adquirit per l’antiga companyia gestora de la línia Manresa-Berga i va ser batejada com a Balsareny. Posteriorment, quan l’empresa

s’integra a la Companyia General de Ferrocarrils Catalans passa a lluir el número 27. Als anys ‘60 del segle passat és retirada del servei i l’any 1973 és instal•lada com a monument històric a l’Estació Nova d’Igualada. Finalment, el 1989, és traslladada al Parc de l’Estació Vella, on es troba avui. El consistori ha contractat l’assessorament tècnic especialitzat de l’Associació per a la Preservació del Patrimoni Ferroviari Industrial (APPFI). Josep Miserachs, tinent d’alcalde d’Entorn de l’Ajuntament, va assegurar que “la locomotora Balsareny és un testimoni molt important de la nostra història”. Per això, va afegir, el consistori “fa un esforç per a recuperar i dignificar un element que ens recorda el pes que,

Obres de millora a les piscines de Les Comes i el Molí Nou

L’Ajuntament d’Igualada preveu executar en quatre anys la millora i substitució de tota la instal•lació d’aigua al complex esportiu de Les Comes, una actuació que el regidor d’Urbanisme, Jordi Pont, qualifica com “absolutament necessària en uns equipaments esportius que es van construir als anys vuitanta i on les mancances són molt importants”. Per a adequar les instal•lacions als estàndards actuals de seguretat i qualitat, caldrà fer una inversió de 230.000 euros. Això permetrà substituir tota la instal•lació de fontaneria, incloent el dipòsit d’acumulació en origen i la distribució d’aigua freda i calenta sanitària. Aquest any 2014, en la primera fase, es destinaran 84.000 euros a la millora del dipòsit d’origen, el canvi de totes les canonades de l’edifici principal i la substitució de tota la instal•lació d’aigües fins a cada punt de consum de l’edifici de les pistes polivalents cobertes de la part superior del complex. En tres anys successius es preveu destinar 46.000, 54.000 i 46.000 euros més a canviar les conduccions d’aigua fins a cada punt de consum dels edificis de gimnàs i hoquei, la piscina i les pistes de bàsquet. A banda, enguany es preveuen altres accions de manteniment, com ara la millora de

la impermeabilització de les pistes polivalents cobertes i la millora de l’aïllament dels vestidors de la piscina, treballs que el responsable d’Urbanisme ha qualificat d’urgents. Durant els darrers tres anys, el govern municipal d’Igualada ha executat importants accions de manteniment i millora a les instal•lacions esportives municipals. S’ha substituït íntegrament la coberta de la piscina, eliminant així la condensació i la filtració d’aigua des del sostre; s’ha millorat el sistema de depuració de la mateixa piscina amb una màquina d’ultraviolats que redueix la quantitat de clor i redueix molèsties als usuaris; s’està actuant també gradualment per eliminar les goteres en la coberta del pavelló d’hoquei i, recentment, s’ha completat la millora dels vestidors dels camps de futbol secundaris. Aquestes accions s’estan duent a terme amb fons del propi Ajuntament i amb el suport d’altres Administracions, com la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, i d’altres entitats, com l’Obra Social “la Caixa”.

durant moltes dècades, va tenir el ferrocarril per les comunicacions de la nostra ciutat”. El cost total d’aquestes tasques, incloent l’estudi tècnic, és d’aproximadament deu mil euros.

1934 i que cada estiu gaudeix d’una excel•lent acollida per part dels usuaris. L’any 2013 es van destinar 40.000 euros a consolidar i assegurar l’estructura de l’edifici principal, a refer la coberta, a fer millores en l’accessibilitat i a eliminar els punts d’acumulació d’aigua pluvial a l’exterior. Enguany, en la segona fase, es destinen 40.000 euros més a la substitució de tota la instal•lació elèctrica i a la millora de l’equipament a l’entorn de les piscines, amb la instal•lació de nous elements de mobiliari i enjardinament.

Segona fase de millores al Molí Nou L’Ajuntament duu a terme aquesta primavera, a més, la segona fase de millora de la piscina del Molí Nou, una piscina històrica que data de CONCA INFORMACIÓ

11


Opinió

Obsolescència, o no? Recordo que fa anys, quan servidor era més jovenet, hi havia cabines telefòniques arreu. Era molt important portar sempre a sobre cinc “duros” per poder telefonar a casa si arribaves tard o si hi havia alguna emergència. Ara amb els mòbils les cabines han quedat com quelcom rar i estrany que trobem de tant en tant i que admirem sorpresos com si no sabéssim que són.

la vida, però que han sabut ferse indispensables en el dia a dia com el mòbil, el e-mail, la televisió digital o tantes i tantes altres. Jo enyoro especialment, tot i que resultaven incomodes, les bosses de llet fresca. Era com un ritual anar a comprar llet cada dos dies en unes bosses de plàstic que eren ineficaces per tot arreu. A casa fins i tot teníem una gerra especial per posar-hi la bossa. Ara PEU ho trobo a faltar, com també hem passa amb les càmeres de fotos que utilitzaven “carret”. Anaves de vacances amb un rodet de 36 fotos i quan tornaves portaves a revelar les imatges de tot l’estiu amb els dits creuats i esperant que només un parell estiguessin velades. Però recordeu que enyorar no és voler que torni, sinó un carinyo cap el record del temps passat.

Núm. 101

El mateix passa amb les màquines d’escriure, que s’han convertit en un objecte decoratiu; amb els discs de vinil que conservem més amb anim de col•leccionistes, o amb els cd’s que desapareixen per deixar pas a mp3 i companyia. Coses obsoletes o que han caigut en desús, sobrepassades per tecnologies més modernes i eficaces que no ens han millorat

12

CONCA INFORMACIÓ

I ara el rei espanyol abdica, i en lloc de trobar una tecnologia millor tornen a posar el mateix sistema feudal que hi havia. No ho entenc. La casuística vol que tinguem de nou un Felip com a cap d’estat espanyol davant del futur de Catalunya quan el més normal és que entre els ciutadans i el seu futur no hi hagi res, només el millor camí. Ara en Felip ens hereta, com fa segles els hereus heretaven xais, bous i mules. El successor de l’antic dictador deixa en herència un país i nosaltres no podem opinar. Hem consolo pensant que algun dia vindrà una tecnologia millor. A veure si perfilen ja la república 2.0 i ens deixen decidir què preferim... X. Agramunt Editor Conca Informació


LA REVETLLA, UNA TRADICIÓ MEDITERRÀNIA

Si una bona revetlla voleu passar, a ca l’Alemany heu d’anar i una bona coca comprar”.

La festa de Sant Joan està carregada de símbols i costums que des d’antuvi, es segueixen perpetuant generació rere generació. Sobre la revetlla, les principals tradicions ens porten a menjar coques de llardons o de brioix amb fruita confitada o crema; a fer fogueres amb els mobles vells i els més joves amb els llibres del curs que s’ha acabat-, i per descomptat, una de les nostres tradicions més nostrades com és la de la flama del Canigó. L’origen d’aquesta festivitat és difusa tot i que la explicació que ha adquirit més força és la de l’origen pagà de celebrar el solstici d’estiu amb una festa que desafia la nit més curta de l’any, amb focs que trenquen la foscor mentre ballem i riem pel bon temps que s’acosta.

AV. BARCELONA: 93 803 36 58 CAL FONT: 93 804 42 83 CANTONADA: 93 805 56 71

MERCAT: 93 803 67 63 ESPIGA: 93 803 58 17 CREU: 93 803 16 85

Sobre la tradició de menjar coques durant la revetlla, en sabem per exemple que és un costum molt extens a tots els països catalans. En el Costumari de Joan Amades, el folklorista ens descriu com eren les antigues coques, que s’anomenaven “Cocs” i que tenien una forma rodona, tot imitant el cercle del disc solar. La configuració de la coca s’ha mantingut força inalterada durant els anys. Ja des dels primers “cocs” fins ara, sempre han tingut una base de brioix i s’ha amanit amb fruita confitada, crema o sucre. Antigament es realitzaven amb farina de blat i eren de forma rodona, mentre que en l’actualitat presenten una forma més ovalada perquè tots en puguem menjar i ningú se’n quedi sense un bon bocí.

MONTBUI: POLIGON:

93 803 48 29 93 805 25 76


Amma Vilanova del Camí, referència de qualitat en l'atenció a les persones grans.

amma amma vilanova del cam residencia del paracamí mayores vilanova

La residència Amma VIlanova del Camí, gestionada pel Grup Amma, una de les companyies capdavanteres a nivell nacional, compleix cinc anys de vida El 2007 va obrir les seves portes la residència per a persones majors Amma Vilanova del Camí que, en aquest temps, s’ha convertit en una referència de qualitat assistencial a la zona, certificada amb la recent concessió de la ISO 9001:2008 per part de AENOR. La residència ha estat dissenyada fins a l’últim detall per facilitar la vida quotidiana als residents, amb amplis espais lluminosos i càlids, mobiliari ergonòmic i unes cuidades instal•lacions. El centre, amb una capacitat de 180 places residencials i 40 de centre de dia, moltes d’elles en règim de “col•laboradores” amb la Generalitat de Catalunya, s’estructura en diferents unitats de convivència, on resideixen persones amb un estat de salut i unes necessitats d’atenció similars. Compte també amb un mòdul

específic d’atenció a persones amb Alzheimer. Les habitacions, individuals o dobles, amb bany complet i adaptat, tenen com a mínim 15 metres quadrats. Es poden decorar al gust de l’usuari, si aquest així ho desitja, i compten amb un complet equipament: llits articulats elèctrics, pràctics armaris amb pany, telèfon i presa de televisió. Afecte i Atenció Triar una residència per a un mateix o per a un familiar és una decisió molt important. A Amma Vilanova són conscients d’això i per això busquen en tot moment fer de la residència un lloc còmode i habitable en el qual oferir la millor atenció i també l’afecte que necessiten les persones grans a cada moment. Els professionals de la residència són molt conscients de la importància de les famílies en la vida dels seus grans i treballen en estret contacte amb elles en entendre que són una part fonamental del

procés assistencial. Per aquest motiu, es mantenen Nuestro comunicacions periòdiques, informant-les de l’estat compromiso, i evolució dels seus majors així com las personas dels objectius terapèutics que es marca l’equip del centre. D’altra banda, existeixen amplis horaris de visita perquè les famílies puguin acompanyar i compartir amb el seu major la vida en el centre. A més, es disposa d’espais privats per a celebracions familiars i també d’àrees infantils perquè les persones grans puguin gaudir amb les seves nétes i néts, aspectes en els quals Amma va ser pioner i que amb el temps han incorporat altres empreses del sector. La residència organitza també de forma periòdica trobades intergeneracionals, en els quals grans i nens conviuen en el propi centre realitzant nombroses activitats junts, com a jocs i concursos, tallers de manualitats, excursions, competicions esportives i representacions teatrals.


Serveis La residència ofereix estades permanents o temporals (per convalescència i rehabilitació, o per respir vacacional per als cuidadors familiars), així com places de centre de dia. En ells, les persones majors compten amb una àmplia cartera de serveis: tallers ocupacionals, perruqueria, podologia, treball social, rehabilitació i fisioteràpia, unitat de memòria, psicologia, unitats d’estimulació cognitiva i d’Alzheimer o demències, servei mèdic, infermeria, animació soci-cultural, servei religiós, neteja i bugaderia. L’equip que treballa a la residència està format per persones expertes de nombrosos àmbits perquè l’atenció prestada a residents i familiars sigui el més completa possible: medicina, infermeria, atenció directa, psicologia, fisioteràpia, teràpia ocupacional, treball social i animació soci-cultural, entre uns

INFORMACIÓ PRÀCTICA

altres. A més, es duen a terme plans periòdics de formació continuada perquè els seus professionals puguin actualitzar els seus coneixements i competències. Grupo Amma, referència de qualitat La residència Amma Vilanova del Camí està gestionada pel Grup Amma, una de les empreses capdavanteres a nivell nacional en l’atenció a persones majors i dependents. Amma compta amb 29 centres en set Comunitats Autònomes (Catalunya, Madrid, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Navarra, Cantàbria i Canàries), amb un total de gairebé 5.300 places i més de 2.400 treballadors. El treball desenvolupat des de la seva creació en 1997 ha fet que la companyia sigui un referent de qualitat en el sector, reconegut tant pels seus clients com per les administracions públiques.

Direcció Telèfon Capacitat Web

c/ Dels Fusters 2, 08788 Vilanova del Camí. 93 806 37 37 180 places de residència y 40 de centre de dia. www.amma.es

amma vilanova del camí

SERVICIOS

residencia para mayores

Nuestro compromiso, las personas

CONTACTO C/ Dels Fusters 2 c.p. 08788 Vilanova del Camí (Barcelona) Tel: 93 806 37 37 | Fax: 93 806 37 41

902 100 999 www.amma.es


Ecogreenlan és una empresa de nova creació que inicia el seu camí de la mà de grans professionals en el sector d'aïllaments tèrmics i acústics, amb una nova filosofia de construcció sostenible, fent possible que el seu habitatge reuneixi els valors que actualment estan més demandats en la nostra societat: SOSTENIBILITAT i ESTALVI ENERGÈTIC. Ecogreenlan neix de la idea de fomentar la consciència ciutadana de la utilització de materials aïllants 100% naturals, reciclats, reciclables i d'estalvi energètic. Comptem amb un equip de professionals amb una dilatada experiència en el sector d'aïllaments tèrmics i acústics, protecció passiva contra incendis i revestiments de façana amb sistema SATE i façanes ventilades. Aportem el coneixement del mercat, tant dels productes com dels sistemes a instal•lar, que ens permet respondre a qualsevol projecte amb la màxima qualitat i la major garantia d'èxit. Oferim els nostres productes des de la nostra tenda física (pròximament també de forma virtual) on trobarà una àmplia exposició

C/ Santa Caterina, 29 08700 Igualada (Barcelona)

i també oferim serveis d'assessorament. La nostra visió és proposar solucions integrals i alternatives per a una major eficiència energètica en les llars dels nostres clients. Ecogreenlan a més de promocionar una nova idea de sostenibilitat constructiva, treballa sempre segons la normativa vigent CE, i ens comprometem a aportar les mesures més adequades i econòmiques de reparacions dels materials existencials després d'inspeccions tècniques no favorables. Som una empresa de confiança el desig de la qual és trobar conjuntament una solució als problemes d'aïllament que pugui tenir perquè l'estalvi energètic en el seu habitatge sigui una realitat.

Teléfono: +34 93 803 69 06 Móvil: +34 633 044 909

Fem possible que el seu habitatge reuneixi els valors de: SOSTENIBILITAT i ESTALVI ENERGETIC . Oferim productes per a la construcció totalment aïllants 100% naturals, reciclats i transpirables. Desenvolupem solucions integrals perquè l'estalvi energètic en el teu habitatge sigui una realitat. Obtenir la màxima satisfacció dels nostres clients és la nostra màxima prioritat

Fax: +34 93 803 58 55 Email: info@ecogreenlan.


Aquests són alguns dels materials que utilitzem per aconseguir llars més comfortables i sostenibles IZOPANEL Subcapa acústica de fibra de fusta. Aïllant fabricat mitjançant un procés humit, a partir de fibres de fusta procedents al 90 % de CÀNEM restes de curta en els boscos Fabricat a partir de fibres naturals d’Europa i al 10% de restes de la de cànem, es comercialitza en indústria de la fusta. format de manta flexible. És un excel·lent aïllament tèrmic i acústic, a més de regulador de la humitat. És el material ideal per a l’aïllament de golfes buides, dels vessants de la teulada, de divisions interiors, càmeres de façana i forjats.

SURO S’obté de l’escorça exterior de la surera (Quercus suber) i per tant és un recurs natural renovable. Els aglomerats de suro per a aïllament estan constituïts per granulaT de suro, aglutinat entre si per la pròpia resina natural del suro, mitjançant procés de cocció que determina una alteració sensible al teixit suberós LÀMINA És una membrana transpirable impermeable a l’aigua de pluja, que permet sortir el vapor d’aigua de l’interior, evitant així les perilloses condensacions. Forma barrera anti vent i actua també com a barrera de reflexió tèrmica.

COTÓ Aïllant per a la construcció procedent de deixalles de la indústria tèxtil a partir de retalls de confecció desfilats. Reciclable i biodegradable amb baixa conductivitat tèrmica. No conté cap substància tòxica. En forma de mantells, plaques i a orri amb diferents densitats, grossors i capacitats aïllants s’empren com a aïllament tèrmic o acústic en el farciment de càmeres mitgeres, en cobertes, etc., permetent abrigar eficientment tot tipus d’edificis d’obra nova i rehabilitació. FUSTA S’elabora amb fibra de fusta sobrant d’explotacions forestals, per la qual cosa és un excel·lent exemple de material reciclat, respectuós amb el medi ambient en el seu procés de fabricació. Els taulers de fibra de fusta són aïllants, ecològics i econòmics. L’estructura porosa de les seves fibres afavoreix la difusió de vapor i els taulers “respiren”, són capaços d’absorbir les ones sonores i millorar considerablement l’amortiment del soroll d’impacte. Poden absorbir gran quantitat d’aigua conservant el seu caràcter de material sec.

LLANA L'aïllant de llana d'ovella posseeix excel·lents propietats tant tèrmiques com a acústiques. Pocs materials té la seva capacitat d'absorbir i regular les concentracions d'agents tòxics i de la humitat de l'interior dels edificis, mantenint-los frescos a l'estiu i càlids a l'hivern. CEL·LULOSA Material aïllant obtingut a partir de diaris reciclats. La matèria primera és la cel·lulosa. Com a característiques principals cal destacar les seves qualitats higroscòpiques, la resistència al foc i a la descomposició, la possibilitat de reciclatge o reutilització, la seva gran resistència mecànica i la insolubilitat en la majoria dels dissolvents ordinaris. S’utilitza com a aïllament tèrmic en cobertes, forjats i tancaments verticals i com a protector antiincendis. LLI Aïllant tèrmic i acústic a força de fibra de lli.


Fonts de xocolata Tels. 655432944 651095207

Les millors fonts de xocolata i la millor xocolata per als professionals del càtering i la restauració

FONTCAO és una empresa especialitzada en el lloguer i venda de fonts de xocolata per a professionals que volen distingir els esdeveniments que organitzen amb una espectacular font de xocolata de diferents pisos. Treballen amb equips professionals, de fàcil instal•lació, muntatge i manteniment perquè les fons de xocolata de FONTCAO puguin instal•lar-se ràpidament, amb els mínims requeriments tècnics i sense necessitat de supervisió.

Tots els professionals que treballen amb les nostres fonts, valoren molt la facilitat de contractació. Per aquest motiu cada vegada són més els organitzadors d’esdeveniments i de càtering que ofereixen les nostres fonts en les celebracions dels seus clients. A més FONTCAO també subministra la xocolata per cadascuna de les fonts. Xocolata blanca o negra, de la màxima qualitat per banyar broquetes de fruita, brioxeria o el que es prefereixi.

D20097 Tensió: 220 V - 50kz. D20090 Tensió: 220 V - 50kz. Font de xocolata Capacitat: 8 kg Font de xocolata Capacitat: 6 kg model mitjà Pes: 10 kg . model gran Pes: 25 kg . 5 pisos. Alçada: 82 cm. 7 pisos. Alçada: 110 cm. Potència: 300 w Diàmetre màx:38 cm Potència: 380 w Diàmetre màx:50 cm Base i complements desmuntables per facilitar la neteja. Serpentí i font d’acer inoxidable 18=10 efecte mirall. Garantia d’un any. Servei técnic a Espanya.

www.fontcao.com fontcao.rg@hotmail.com


Òdena Òdena promociona el seu comerç El municipi odenenc se suma a la campanya Comerç proper, comerç al teu municipi de la Diputació La regidoria de promoció econòmica de l’Ajuntament d’Òdena amb col•laboració amb la gerència de serveis de comerç de la Diputació de Barcelona, han engegat una campanya per promocionar el comerç de proximitat al municipi amb el títol “Comerç proper, comerç al teu municipi”. La campanya té per objectiu impulsar i promocionar el comerç de proximitat, per aquest motiu a Òdena és vol treballar per millorar la dinamització del comerç del nucli principal d’Òdena, el pla d’Òdena i part del polígon industrial de les Gavarreres. Aquesta campanya s’engloba dins de la segona fase de municipis de la província de Barcelona, inclosos en un pla de la Diputació de Barcelona per promoure el comerç urbà i de proximitat. La primera fase es va engegar fa dos anys, i aquest any a partir del 5 de juny i fins al 31 de juliol començarà aquesta segona fase que inclourà la participació de 18 municipis. La campanya de comunicació constarà de la col•locació de banderoles en els fanals de diversos carrers, el lliurament de cartells i bosses de ràfia que lliuraran els comerços del municipi odenenc.

Aquesta iniciativa s’engloba en el conjunt d’actuacions i accions de suport a nivell local que durà a terme l’Ajuntament d’Òdena per tal de dinamitzar el teixit empresarial i comercial i contribuir així a la seva revitalització.

Òdena promociona el seu comerç

S’obre el període de matriculació a la llar els Vailets d’Òdena

Alumnes i professors de l’Escola Castell d’Òdena recullen el premi Baldiri Reixac

“Els nostres residus, la nostra responsabilitat”, la nova campanya de reciclatge d’Òdena

Venda d’abonaments de la piscina municipal d’Òdena

El Bibliobús oferirà més serveis i més facilitats per fer arribar a tothom la lectura

CONCA INFORMACIÓ

19


Òdena S’obre el període de matriculació a la llar els Vailets d’Òdena L’Avió de Paper seguirà sense donar servei el proper curs per falta d’inscripcions Des d’aquest dimarts 10 de juny s’ha obert el període d’inscripcions per la Llar Els Vailets d’Òdena. Enguany l’oferta formativa pels grups d’infants menors d’un any (P0) serà de 8 places, pel grup d’un a dos anys (P1), 26 places –dues aules- i pel grup d’infants de dos a tres anys (P2) 24 places.

Tots els interessats poden adreçarse directament a la Llar Els Vailets (C/ Verdaguer, 2) en horari escolar o bé trucar al 93 805 20 03.

de la llar com a centre per impartir el curs 2014-2015 però si que seguirà obert per donar servei d’espai lúdic infantil per a nens i nenes de 0 a 11 anys.

Per segon any, la llar Els Vailets serà l’única al municipi odenenc que podrà donar servei de llar pel curs 2014-2015 desprès que la Llar de l’Avió de Paper no superes el mínim de preinscripcions demanades. Només 10 famílies van formalitzar la preinscripció fet que fa inviable l’obertura

A totes les famílies que han formalitzat la preinscripció a la Llar l’Avió de paper se’ls ha garantit la continuïtat de l’escolarització dels seus fills al municipi, a la llar d’infants els Vailets. Els Vailets disposa de 60 places i, per ara, en té 29 d’ocupades, sense tenir en compte la preinscripció.

Alumnes i professors de l’Escola Castell d’Òdena recullen el premi Baldiri Reixac Els alumnes de primer d’educació infantil de l’Escola Castell d’Òdena acompanyats dels mestres Meri Cardona, Cristina Queralt i Ramon Casanova van recollir el passat 1 de juny, el Premi Baldiri Reixach als alumnes pel seu treball “Teatre de la llebre i la tortuga i Rumpelstilskyn”, un treball de teatre infantil que van realitzar durant el curs 2012-2013, quan els alumnes cursaven P5.

alumnes, s’ha repartit 65 premis amb una dotació econòmica de 700 euros cadascun que es destinaran a material i llibres per l’escola.

L’Ajuntament fa arribar la seva felicitació a l’escola, professors i alumnes per aquest nou reconeixement amb el que l’escola suma un total de 26 premis.

L’acte va tenir lloc a l’Espluga de Francolí i va estar presidit per la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa. Al llarg del matí els alumnes van poder gaudir de diferents activitats lúdiques que van amenitzar la celebració. Enguany, els Premis Baldiri Reixac han arribat a la 36 edició i han estat convocats en tres modalitats: Premis a les escoles, premis a mestres i professors i premis als alumnes. Aquests premis, destinats a l’estímul i al reconeixement de l’escola catalana, són atorgats per la Fundació Lluís Carulla. En la modalitat en la que l’Escola Castell d’Òdena ha estat guardonada, la dels

Vine a busc COCA DE S i tasta la nostra la COCA DE PA


Òdena

“Els nostres residus, la nostra responsabilitat”, la nova campanya de reciclatge d’Òdena Amb motiu de les millores introduïdes en el servei de recollida d’escombraries, l’Ajuntament d’Òdena ha engegat una nova campanya per fomentar el reciclatge de la brossa. La campanya porta com a títol “Els nostres residus, la nostra responsabilitat” i explica en quin contenidor s’ha de dipositar cada deixalla, entre altres recomanacions per a la cura del medi ambient.

possible al nou d’escombraries.

servei

de

recollida

La publicació detalla en quin contenidor s’han de dipositar cada deixalla, quins són els horaris de recollida, adreces i telèfons d’interès. Així, la fracció orgànica i la selectiva es recull el dilluns, dimecres i divendres i la recollida de la resta (brossa) el dilluns, dimecres, divendres i dissabte. La retirada de mobles és el primer dilluns de cada mes al matí amb prèvia trucada al telèfon 938055768 i la deixalleria d’Igualada

és la planta amb qui Òdena té un conveni perquè els odenencs puguin anar a dipositar els electrodomèstics i els altres materials que no poden dipositar-se en cap dels contenidors de la via pública.

Recentment, l’Ajuntament d’Òdena, després de convocar un concurs públic, ha adjudicat el servei de neteja i escombraries a l’empresa, Fomento de Construcciones y Contratas. El nou contracte ha suposat una optimització del servei i una reducció del cost de 310.680,00€ anuals a 257.000,00€, un estalvi total de 53.680,00€. Però les millores no han estat només d’estalvi en la despesa sinó també en un augment qualitatiu del servei. Una de les millores més significatives que entraran en els propers mesos en funcionament és que la mateixa empresa s’encarregarà també de la recollida de vidre, paper i envasos, un servei que fins ara feia el Consell Comarcal, i que ara queda unificat sota un mateix contracte, i l’ampliació del nombre de contenidors de matèria orgànica per tal d’apropar-los a més ciutadans. Al conjunt de millores introduïdes en el servei és necessari sumar la implicació ciutadana, per aquest motiu, l’ajuntament distribuirà entre els ciutadans una petita publicació d’educació mediambiental, amb recomanacions i instruccions perquè entre tots es pugui treure el màxim rendiment

car la teva SANT JOAN a especialitat:, ASTA DE FULL Tel. 93 803 46 92 · Av. Manresa, 115 Òdena · www.fornodena.cat CONCA INFORMACIÓ

21


Òdena Venda d’abonaments de la piscina municipal d’Òdena El proper 21 de juny obrirà la piscina d’Òdena amb una jornada de portes obertes gratuïta per a tothom. La temporada d’estiu anirà del dissabte 21 de juny al diumenge 7 de setembre i l’horari serà de 11 del matí a les 8 de la tarda. Per accedir-hi, a partir del 2 de juny es poden comprar els abonaments per a la temporada 2014. El cost de l’abonament individual és de 33,50euros i per als nens i nenes de 5 a 16 anys el preu és de 29euros. Per a famílies monoparentals el preu en el cas de tenir un fill menor de 16 anys 52euros i dos fills menor de 16 anys 60euros. En el cas de l’abonament familiar, un matrimoni amb dos fills menors de 16 anys és de 79,25euros, pel fills tercer i quart 7,80euros cada un i a partir del cinquè fill

queden exempts de pagament. Els usuaris també podran adquirir l’entrada ordinària a la piscina que té un cost de 4,70euros, per als nens i nenes de 5 a 16 anys el preu és de 2,35euros i els menors de 5 anys i majors de 60 l’entrada és gratuïta.

més informació podeu consultar la web de l’ajuntament www.odena.cat

La compra dels abonaments es pot fer a partir de dilluns 2 de juny a l’àrea d’Esports de l’Ajuntament d’Òdena de 9:00 a 14:30 h. La piscina municipal, un any més, oferirà la possibilitat de realitzar cursets intensius de natació. La durada dels cursets serà del 30 de juny al 31 de juliol i s’adrecen a infants a partir de 3 anys. L’ inscripció s’ha de formalitzar a l’Ajuntament on s’ha de portar la fitxa amb les dades i autorització. Per a

El Bibliobús oferirà més serveis i més facilitats per fer arribar a tothom la lectura El diputat adjunt de Cultura de la Diputació de Barcelona, Carles Combarros, i els alcaldes dels 12 municipis de la comarca de l’Anoia que reben servei del Bibliobús Montserrat es van reunir el passat mes de maig a la Biblioteca Central d’Igualada per fer seguiment del servei de bibliobús. L’objectiu d’aquesta trobada era valorar el servei que ofereix el Bibliobús Montserrat que de forma periòdica arriba a aquests municipis entre 300 i 3.000 habitants per apropar la cultura i la informació als seus habitants, així com presentar nous projectes que facilitin l’accés a la lectura pública a un major nombre de persones. En aquest sentit es va presentar nous programes de foment de la lectura que se sumen als que ja es venen realitzant i que es donaran al Bibliobús Montserrat que dóna servei al nostre municipi. Així, algunes de les novetats del servei són el programa “Voluntariat” que consisteix en el préstec a domicili per dur llibres, música, vídeos etc. a persones que no es poden desplaçar i / o per anar a llegir en veu alta a casa de persones amb limitacions de vista o altres que els impedeixi fer-ho personalment. Un altre nou programa que en breu es posarà en marxa és el préstec de llibres que es podran descarregar des del portal del Servei de biblioteques i el programa de “memòria local”; recull

de materials relatius a la memòria oral, gravacions, revistes , premsa etc. que tot digitalitzat aniria al dipòsit digital Trencadís. També seguiran els programes de “Foment de la lectura” en el que s’ofereix espectacles per a escolars i el de “Motxilles viatgeres”, un préstec d’un paquet de llibres per a tots els membres de la família, entre altres. Un altre programa que fins ara també es donava a l’estiu és el “Bibliopiscina” un servei que oferia la possibilitat a la mateixa piscina municipal i entre remullada i remullada llegir diaris, revistes, còmics i contes. Enguany aquest servei a la piscina municipal d’Òdena no es donarà ja que l’any passat es van malmetre, per falta de cura, molts d’aquests llibres. La regidora de cultura de l’Ajuntament d’Òdena, Ramona Vila, si bé lamenta d’aquests incidents en la passada temporada a la piscina, es mostra molt satisfeta de per poder comptar amb aquest servei de Bibliobús que dóna resposta a la necessitat bàsica de poder oferir una oferta cultural donant la mateixa qualitat de serveis que una biblioteca: té un fons constantment renovat, és atès per professionals bibliotecaris, incorpora innovació tecnològica i programa d’activitats de foment a la lectura, etc.. El servei de bibliobús a Òdena fa parada tots els dimarts de 16.00h a 19.00h fins el dia 22 de juliol, el mes d’agost farà vacances i el

mes de setembre reprendrà l’horari habitual. El Bibliobús Montserrat està en funcionament des del desembre de 1998 i forma part del conjunt de nou bibliobusos de la Xarxa de Biblioteques Municipals que ofereix la Diputació de Barcelona als municipis de menys de 3.000 habitants. La Llei del Sistema Bibliotecari de Catalunya preveu que aquests municipis disposin de serveis bibliotecaris mòbils, una forma sostenible i eficient d’apropar la cultura i la informació a tothom.


Presentant aquest cupó gaudeix d’un 15% de descompte en els productes de les següents marques

I a més, també un 15% de descompte en planxes i assecadors

C/ Sant Magi, 40, local 2, 08700 Igualada. tel: 938 04 52 14 C/ Sant Joan Bosco, 1, local 5, 08788 Vilanova del Camí. tel: 93 8 06 00 48

15% descompte

Vine a conèixer la teva botiga de productes de perruqueria i estètica on trobaràs sempre les darreres novetats de les principals firmes i marques professionals de perruqueria. Descobreix els productes més innovadors per aconseguir sempre resultats professionals Gaudeix a més dels avantatges de comprar a Styl’s, on sempre trobaràs els millors preus i els millors descomptes:

www.styls.es


Consell Comarcal de l’Anoia

UEC Anoia participarà en l’oferta d’activitats dels The Outdoor Center El passat 20 de maig el Consell Comarcal de l’Anoia i el Club Excursionista UECAnoia van signar un conveni de col•laboració per la promoció, organització i execució d’activitats en el diferents The Outdoor Center de la comarca. El conveni el van signar el president del Consell Comarcal de l’Anoia, Xavier Boquete, acompanyat de Marijo Aubarell consellera de Turisme i Comerç i Josep Orpinell Oliva, president del Club Excursionita UECAnoia.

funció: actuar com a oficines d’informació turística, ser espais de promoció i dinamització d’esports a l’aire lliure i esdevenir centres de millora de la qualitat turística de la destinació esportiva. Un dels compromisos del Consell comarcal de l’Anoia passa per treballar, dins la marca Anoia Turisme, la destinació del turisme esportiu creant, promocionant i dinamitzant els The Outdoor Center com a centres d’esports a l’aire lliure de l’Anoia.

L’acord de col•laboració estableix que el Club Excursionista UECAnoia confeccionarà una activitat específica i amb caràcter obert per a la promoció del trail i la cursa de muntanya dins de cada The Outdoor Center amb la voluntat de dinamitzar la Destinació Anoia com a destinació de turisme esportiu. Es tracta en concret de les activitats: Presentació i entrenament col•lectiu Tuga Trail al TOC Castellolí, d’un entrenament col•lectiu de la Ruta de la Batalla de Prats de Rei al TOC Prats de Rei i d’un entrenament col•lectiu per Montserrat a al TOC Hostalets de Pierola. Actualment el Consell Comarcal de l’Anoia dins la marca Anoia Turisme és qui gestiona, coordina i promociona el tres TOC (The Outdoor Center) de la comarca a Castellolí, Prats de Rei i Hostalets de Pierola. Els TOC tenen una triple

BUFETT FON

La voluntat del Consell comarcal de l’Anoia es seguir treballant en el desenvolupaments del THE OUTDOOR CENTER amb col•laboració de les entitats esportives de la comarca de l’Anoia perquè puguin oferir activitats de qualitat i treballar plegats per ser una comarca referent en el turisme esportiu.


Consell Comarcal de l’Anoia

El programa Catalunya Emprèn ajuda als nous emprenedors a fer realitat els seus projectes El Consell Comarcal de l’Anoia, l’Ajuntament d’Igualada, l’Ajuntament de Vilanova del camí i l’Ajuntament de Masquefa, com a entitats integrants de la Xarxa Catalunya Emprèn, ofereixen assessorament, suport i acompanyament a les persones emprenedores que volen iniciar un projecte empresarial. El programa Catalunya Emprèn, del qual poden beneficiar-se totes les persones que estiguin pensant en obrir el seu propi negoci, ofereix orientació i assessorament dels passos i tràmits que s’han de dur a terme, des de l’anàlisi de l’oportunitat empresarial fins a la creació de l’empresa, a més d’oferir una àmplia oferta de jornades, seminaris i activitats formatives per a millorar i ampliar les capacitats i habilitats dels futurs empresaris i empresàries. Concretament, els serveis que ofereix el programa poden agrupar-se en quatre blocs d’actuacions bàsiques. Un primer bloc és el servei d’informació i orientació a les persones emprenedores que té l’objectiu d’oferir una primera orientació, un segon bloc és el que fa referència al servei d’assessorament al procés de creació d’empreses per tal d’ajudar i tutoritzar els passos per a la creació d’empresa, elaboració del pla d’empresa així com de programes de suport i anàlisi dels projectes empresarials de nova creació. Els serveis

que formarien part del tercer bloc són els de formació, seminaris i tallers per capacitar als emprenedors/es en diferents aspectes de la gestió empresarial, per dóna’ls-hi eines per afrontar l’inici de la seva empresa o oferir-los recursos per potenciar les seves fortaleses i compensar les seves debilitats. Un altre bloc important que el programa ofereix un cop engegada l’activitat empresarial és el seguiment tècnic i l’assistència tècnica per a la consolidació d’empreses de nova creació amb l’objectiu de reduir el risc de sinistralitat de les empreses en els seus primers anys de vida, mitjançant la realització d’una diagnosi del funcionament de l’empresa novella.

referència al foment de la cultura emprenedora a través de seminaris de sensibilització i promoció de la cultura emprenedora, “Xerrades promocionals de la cultura emprenedora”, amb l’objectiu de donar a conèixer els serveis de l’entitat, però sobretot inculcar l’esperit emprenedor a les persones de la comarca perquè es plantegin la possibilitat de crear la seva pròpia empresa; l’assessorament per al traspàs de negocis, en els que una o més persones compren o lloguen els actius o fons de comerç d’una empresa en funcionament per continuar el negoci i fer-lo créixer; i, finalment, la facilitació de serveis i recursos de vivers d’empresa.

Però, a més dels serveis bàsics, cada entitat integrant de la xarxa Catalunya Emprèn ofereix altres serveis complementaris com és el que fa referència a l’assessorament i mediació sobre l’accés al finançament. La finalitat d’aquest servei és oferir suport per a l’accés al finançament de persones emprenedores. Ara bé, les entitats comarcals són molt curoses a l’hora de seleccionar els projectes i les persones promotores que puguin ser susceptibles de sol•licitar un microcrèdit o algun altre ajut similar.

Totes les persones que estiguin pensant a obrir el seu propi negoci poden adreçar-se al Consell Comarcal de l’Anoia, entitat que lidera aquest projecte a la comarca i també als ajuntaments d’Igualada, Vilanova del Camí i Masquefa.

Altres serveis complementaris són els que fan

El projecte Catalunya Emprèn està subvencionat pel Departament d’Empresa i Ocupació, el Ministerio de Empleo y Seguridad Social i el Fons Social Europeu. La xarxa Catalunya Emprèn compta amb 5,3 milions d’euros i té per objectiu atendre prop de 30.000 emprenedors i ajudar a crear més de 4.000 empreses durant el 2014.

El projecte de tècnics de Joventut compartits del Consell Comarcal continua creixent i ja s’ha implantat a 9 municipis L’Ajuntament dels Hostalets de Pierola s’ha incorporat des d’aquest mes de maig al projecte de tècnics dinamitzadors de Joventut compartits que desenvolupa el Consell Comarcal de l’Anoia, després del conveni de col•laboració que han establert ambdues institucions. Els Hostalets se suma, així, a aquesta iniciativa del Servei Comarcal de Joventut que permet als municipis de la comarca disposar d’un professional especialitzat en la matèria i dedicat exclusivament a desenvolupar polítiques i programes municipals de Joventut. Amb la incorporació dels Hostalets de Pierola, ja són 9 els ajuntaments de la comarca que disposen de la figura d’un tècnic dinamitzador de Joventut compartit: Copons, des del 2013, Carme i Sant Martí de Tous, des del 2012, i el Bruc, Calaf, Castellolí, Sant Martí Sesgueioles i Vallbona d’Anoia des que el Consell Comarcal

va posar en marxa el projecte el 2009, amb el suport de la Direcció General de Joventut de la Generalitat. Les principals funcions dels tècnics dinamitzadors de Joventut compartits són donar suport a l’elaboració i l’execució dels Plans Locals de Joventut del municipi amb sessions participatives amb els joves, desenvolupar accions en l’àrea de joventut i desplegar els recursos que es disposen des del Servei de Joventut del Consell, a més de tramitar subvencions a la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona. El tècnics també vetllen per la participació dels joves i les seves entitats en aquestes polítiques i programes, i mantenen reunions periòdiques de coordinació amb els joves per consensuar la planificació de les polítiques de joventut. L’increment del nombre de municipis que s’han

anat incorporant a aquest programa del Consell Comarcal de l’Anoia és la millor mostra que la iniciativa és de gran utilitat per als ajuntaments i el col•lectiu de joves. Amb la incorporació dels tècnics dinamitzadors de Joventut els ajuntaments tenen més capacitat per detectar les necessitats de la població juvenil i poder definir noves línies d’actuació. També els permet aprofitar millor els serveis que ofereixen el Consell Comarcal i altres administracions, i tenen més facilitat per impulsar accions conjuntes entre diversos municipi. Per la seva banda, els joves compten amb una persona de referència per atendre les seves consultes i demandes, i participen en el disseny de les polítiques de joventut ja que disposen d’un interlocutor directe entre les seves demandes i l’administració.

Electricitat Fontaneria Gas Telecomunicacions Climatització Manteniment i instal·lacions en general CONCA INFORMACIÓ

25


El Pàdel ha arribat a Igualada de la mà de The Best Padel, una botiga acabada d’inaugurar i que ens porta tot el necessari per practicar aquest apassionant esport.

“el teu nou especialista en pàdel a Igualada” Rambla nova, 22. 08700 IGUALADA (Barcelona) TEL: 617 56 54 58


The Best Padel compta amb pales, pilotes, roba, sabatilles esportives, complements, i amb tot el que pot necessitar qualsevol jugador sigui quin sigui el seu nivell. Però a més, a The Best Padel trobem el millor assessorament perquè puguis triar sempre el que més convé al teu estil de joc i al teu nivell. vine i descobreix tot el que et podem oferir, roba técnica per a home, dona i nens, material de club, bosses, pales... i molt més

Troba les millors raquetes de marques com Varlion, Dop shot, Black Crown, Royal Padel,Just Ten i Head. Roba de les firmes més destacades i calçat esportiu de Asics, Head, Drop shot i varlion. I a més sempre al millor preu.


Vilanova del Camí L’ACI valora positivament el canvi de FirAnoia al juny i esperen fer una bona campanya La 61a edició de FirAnoia se celebrarà del 13 al 15 de juny, és a dir, aquest cap de setmana. Fins ara, el certamen multisectorial tenia lloc a finals de setembre però, segons ha explicat el president de Fira d’Igualada, Joan Domènech, el mes de juny “és la millor època per als expositors i les vendes”. Una opinió que comparteixen des de l’ACI, que creuen que el fet que comenci l’estiu, faci millor temps i a més coincideixi amb el pagament de la paga doble, facilita les vendes. Així ho afirmaven aquest dimecres a Ràdio Nova, Sílvia Bautista i Sigrid Nieto, presidenta i vicepresidenta de l’ACI, respectivament. El regidor de Promoció Econòmica, Jordi Baron, també està convençut que el canvi de dates al juny beneficiarà els expositors i augmentarà l’afluència de visitants. La fira multisectorial ocuparà, aquesta edició, un total de 37.000 metres quadrats del centre de la ciutat on s’ubicaran prop de 300 expositors. D’aquests, 147 seran comercials, 13 d’entitats, 89 d’artesania, 34 de degustacions i 8 de la fira Horticultura’t. El comerç de Vilanova del Camí tornarà a ser present a la Fira amb un espai diferenciat i amb una imatge pròpia, la del Centre Comercial Vilanova que enguany aplega 14 establiments de diferents sectors. Des de l’ACI són conscients que la participació en una Fira d’àmbit comarcal els aporta, d’entrada, més visitants, i per tant, més possibilitats de fer negoci. Per la seva banda, el responsable de

Promoció Econòmica, el regidor Jordi Baron, coincideix també a considerar que la decisió de participar a la fira comarcal obre noves possibilitats de negoci al comerç local. Amb aquesta edició es consolida el trasllat de la fira al centre d’Igualada. L’ any passat, tant expositors com visitants ja van valorar molt positivament el canvi i enguany, el nombre d’expositors ha augmentat un 20% i arribarà als 293. Des de l’ACI han introduït algunes novetats en aquesta edició del Centre Comercial Vilanova. Una de les més importants, el trenet, que farà el recorregut entre Vilanova i Igualada durant els tres dies de Fira i que evitarà que els vilanovins hagin d’agafar el cotxe per anar al centre d’Igualada. Cada

viatge té un cost simbòlic de 50 cèntims i els tiquets es podran comprar a Mobles Baldomero, Anfora’s i Sigrid Informàtica. També estaran disponibles als dos punts d’informació que hi haurà a l’espai firal de Vilanova del Camí. Una altra novetat és el sorteig, perquè comprar al Centre Comercial Vilanova té premi. Per cada 20 € de compra i omplint la butlleta que trobaran a la revista promocional, podran participar en el sorteig de tres cofres d’experiències: un tast de vins, una escapada amb encant i una estada spa i relax. El sorteig es farà diumenge a dos quarts de vuit del vespre, just abans del tancament de la Fira.


Vilanova del Camí

33 comerços vilanovins participen en una campanya per potenciar el comerç de proximitat El secretari d’Habitatge i Millora Urbana del Departament de Territori i Sostenibilitat, Carles Sala, va presentar a finals del mes de maig la campanya conjunta per potenciar el comerç de proximitat i premiar els clients sota el lema “Comprar al barri té premi”. Aquesta és la quarta campanya que es duu a terme en aquest sentit i s’ha aconseguit ampliar el nombre de municipis participants fins a 23 (de tot Catalunya) i la col•laboració d’un total de 1.479 comerços. Aquesta serà la segona edició en la que participa Vilanova del Camí i en aquesta ocasió ha sumat la complicitat de 33 establiments locals, del Casc Antic i del Camp del Rei. L’Ajuntament aporta a la campanya, que es farà del 2 al 22 de juny arreu de Catalunya, 24 lots que consisteixen en una visita guiada pel Parc Fluvial i l’entorn natural de la serra de Collbàs, la visita a l’exposició de fòssils ubicada a Can Muscons, un DVD promocional del municipi i un àpat per a dos persones. 23 dels 24 lots seran sortejats entre els clients de cada un dels municipis participants a la campanya i el darrer lot es sortejarà entre els comerciants del municipi de Figueres. A banda d’aquests lots (que ha preparat l’Ajuntament) es sortejarà un altre lot amb productes i serveis que han aportat els comerços locals adherits a la campanya. Un pack que guanyarà una persona de Vilanova del Camí, que hagi realitzat les seves compres en qualsevol dels establiments participants

entre el 2 i el 22 de juny. Promoció del comerç buit Des de l’Ajuntament, amb la voluntat d’ocupar locals buits del municipi, i així dinamitzar la zona comercial del casc antic, ha optat per habilitar un local del carrer Major, (concretament el número 54) com a centre de la campanya. El local, cedit gratuïtament pel seu propietari, servei com a sala d’exposició dels lots que es sortejaran arreu de Catalunya inclòs el de Vilanova del Camí. També s’ha muntat una petita exposició fotogràfica amb instantànies de la festa de l’edició de l’any passat que va aplegar més de 1500 persones. Participació de les entitats comercials El sorteig dels lots es farà dissabte 28 de juny en el decurs de la Festa del color i les tapes organitzada per l’Associació de comerciants del Mercat de Sant Hilari i de l’ACI. Els paradistes del mercat oferiran al públic les seves tapes variades amb productes frescos de mercat i els comerços de l’ACI s’ocuparan de la part lúdica de la festa amb una mostra del comerç local, exhibicions i tallers. L’esdeveniment, que l’any passat va tenir molt bona acollida, acabarà amb una sessió de DJ que s’allargarà fins a la mitjanit. La campanya “Barris antics: molt per descobrir, molt per oferir” forma part de la Xarxa de Barris amb Projectes, dins el Pla de barris que impulsa la Generalitat de Catalunya, entre la qual es troba el municipi de Vilanova del

Camí. L’any 2007 es va crear aquesta Xarxa de Barris amb Projectes per impulsar l’intercanvi d’experiències entre els ajuntaments que desenvolupessin un pla de barris. L’any 2009 es va posar en marxa la subxarxa de nuclis antics que va començar a treballar la dinamització del comerç de proximitat en tractar-se d’una prioritat compartida per tots aquests nuclis. L’objectiu és recuperar la centralitat comercial dels nuclis antics perquè tornin a ser el seu referent social. Comprar al barri té premi Des de l’any 2011 es fan les campanyes de barris antics i aquesta, que és la quarta, tindrà lloc entre el 2 i el 22 de juny en els municipis esmentats. La Generalitat aporta el suport necessari per unificar la imatge de la campanya i fer-ne difusió. Les persones que comprin en les botigues adherides a la campanya participaran en el sorteig de diversos regals que van des de vals de descompte fins a entrades per fer visites guiades a llocs d’interès dels municipis participants. Les localitats on es durà a terme la campanya són les següents: Besalú, Centelles, el Vendrell, Figueres, l’Arboç, la Bisbal d’Empordà, la Pobla de Segur, la Selva del Camp, Llagostera, Lleida, Mollerussa, Roda de Ter, Sant Feliu de Codines, Sant Hipòlit de Voltregà, Sant Pere de Torelló, Sant Quintí de Mediona, Solsona, Torelló, Tortosa, Ulldecona, Vic i Vilanova del Camí.

On vendre productes i serveis’, una introducció als mercats internacionals El Centre d’Innovació Anoia acollirà la setmana que ve una sessió informativa adreçada a emprenedors i empresaris que els introduirà en el coneixement dels mercats internacionals. La trobada tindrà lloc el proper dimecres, 18 de juny a dos quarts de 4 de la tarda. Amb el títol “On vendre productes i serveis”, la Cambra de Comerç de Barcelona presenta una sessió d’iniciació al negoci internacional dirigida específicament a empreses i emprenedors amb vocació internacional (amb poca o cap experiència) per facilitar informació bàsica i

eines que puguin ser d’utilitat i facilitar la presa de decisions per localitzar clients a l’exterior. Es fa de la mà de Fernando Aguado, consultor sènior de SECOT i especialista en iniciació a l’exportació. Aquesta sessió d’introducció als mercats internacionals es celebra per primer cop al Centre d’innovació Anoia. És fruit del conveni de col•laboració signat entre l’Ajuntament de Vilanova del Camí i la delegació de la Cambra de Comerç de Barcelona a l’Anoia. La jornada és gratuïta però cal fer inscripció prèvia. Us podeu adreçar directament a la

Cambra de Comerç de Barcelona a l’Anoia o bé al Centre d’Innovació Anoia (al carrer dels Impressors, 23 al Polígon Riera de Castellolí de Vilanova del Camí). La inscripció es pot fer al telèfon 902 448 448 Ext. 1035 o via email a psole@cambrabcn. org. Es disposa de places limitades. Podeu descarregar-vos el programa previst en el següent enllaç: http://bit.ly/UsUc3Z. http://premsa.cambrabcn.org

Pneumàtics

Vilanova Churruca, 22 / Agentina 19 VILANOVA DEL CAMÍ

Tel: 93 806 30 82


C/ Alemanya, 60 Pol. Ind. Les Comes 08700 Igualada Barcelona Tel: 93 116 07 59 info@padelindoorigualada.com www.padelindoorigualada.com

PÀDEL INDOOR IGUALADA

Aquest mes de maig hem inaugurat el Pàdel Indoor Igualada, unes modernes instal•lacions perquè puguis gaudir del teu esport preferit sempre que vulguis. Amb un total de 5 pistes indoor i 2 pistes outdoor, Pàdel Indoor Igualada vol convertirse en la referència del pàdel a casa nostra. Per això, a més de les seves instal•lacions, t’ofereix un munt de serveis perquè puguis gaudir més i millor del teu cop de pala. LLIGUES I TORNEJOS A Padel Indoor Igualada, organitzem lligues i tornejos propis, però també lligues i tornejos per a empreses i col•lectius. Consulta amb nosaltres la millor manera d' organitzar una lliga o torneig entre el teu grup d'amics, companys de treball, clients i proveïdors, etc. CLASSES Perquè sempre podem millorar el nostre joc i la nostra tècnica, t’oferim classes de pàdel adaptades a tots els nivells i exigències dels jugadors. Podran gaudir d'elles per a iniciar-se en aquest apasionant esport, per a millorar el seu joc i perfeccionar tècniques concretes, o simplement per a conèixer altres jugadors del seu nivell amb els que compartir aquesta gratificant afició i gaudir de bones partides a un entorn agradable. A més, Pàdel Indoor Igualada vol ser també el teu lloc de relax. Per això t’oferim unes modernes instal•lacions tant quan estiguis jugant com quant estiguis esmorzant o fent l’aperitiu amb els teus companys de joc. Fins i tot t’oferim un espai de ludoteca perquè puguis venir amb els teus fills petits i ells també puguin passars’ho bé jugant mentre tu pràctiques els teus millors cops Pàdel Indoor Igualada trobaràs uns equipaments moderns i elegants que conviden a gaudir del joc, per això hem tingut cura de tots els detalls perquè tu només vinguis a gaudir.


www.campusigualada.cat


Conca informació 17  
Conca informació 17  

Revista bimestral d'Informació de la Conca d'Òdena

Advertisement