Page 1

Ιnvitation Package ΔΣ HelMSIC 13-15 Δεκεμβρίου 2013 Αλεξανδρούπολη

1


Περιεχόμενα Πρόσκληση Γνώρισε τη HelMSIC Γνώρισε την Αλεξανδρούπολη Διοικητικό Συμβούλιο Μετακίνηση Διαμονή και Διατροφή Διασκέδαση Εγγραφές Γνώρισε την Οργανωτική Επιτροπή Περισσότερες πληροφορίες

2


Πρόσκληση Σας προσκαλούμε στην ακριτική και πανέμορφη Αλεξανδρούπολη για το 1o Διοικητικό Συμβούλιο Δεκεμβρίου της HelMSIC. H συνάντησή μας περιλαμβάνει συζήτηση οργανωτικών θεμάτων και όχι μόνο, αλλά και trainings, sessions, διασκέδαση και πολλές γιορτινές εκπλήξεις που σας περιμένουν! Θα είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να γνωριστούμε όλοι μεταξύ μας και να ξαναβρεθούμε όσοι ήδη γνωριζόμαστε!

Γνώρισε τη HelMSIC Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων & Ανταλλαγών Φοιτητών Ιατρικής (Hellenic Medical Students' International Committee HelMSIC) είναι ένα ανεξάρτητο σωματείο μη κυβερνητικού, μη κερδοσκοπικού, μη πολιτικού χαρακτήρα. Ιδρύθηκε το 1958 από φοιτητές ιατρικής και σήμερα αποτελείται από 7 τοπικές επιτροπές, μία σε κάθε πόλη όπου εδράζεται Ιατρική Σχολή. Κύριος σκοπός της είναι οι εκπαιδευτικές ανταλλαγές φοιτητών ιατρικής και η προώθηση της υγείας. Μέσα από τη συμμετοχή της στις διεθνείς φοιτητικές οργανώσεις, η HelMSIC αποτελεί τη φωνή των Ελλήνων φοιτητών ιατρικής στο εξωτερικό και το βασικό τους δίαυλο επικοινωνίας και συνεργασίας.

3


Γνώρισε την Αλεξανδρούπολη Η Αλεξανδρούπολη (ή αλέκα για μας!) είναι μια τόση δα μικρή πόλη, αν και πρωτεύουσα του Έβρου! Για να προσανατολιστεί κανείς και να περιπλανηθεί στην καρδιά της πόλης (τη μικρή της καρδιά έστω), αρκεί να ξέρει τους τέσσερις κεντρικούς μας δρόμους . Αυτοί λοιπόν είναι η Ιωακείμ Καβύρη (κάθοδος) και η 14ης Μαΐου (άνοδος), που είναι παράλληλες μεταξύ τους και κάθετες στη λεωφόρο Δημοκρατίας και την παραλιακή. Στα διάφορα μικρά δρομάκια που καταλήγουν στην παραλιακή βρίσκονται μερικές από τις πιο ωραίες και πολυσύχναστες καφετέριες. Πάνω στην παραλιακή και κοντά στο λιμάνι βρίσκεται ο περίφημος φάρος της Αλεξανδρούπολης, που ομορφαίνει την περίοδο των Χριστουγέννων από το στολισμό, τα φωτάκια και φυσικά τον κόσμο που σουλατσάρει ολημερίς! Και ίσως η μικρή μας πόλη να μη φημίζεται για τα αξιοθέατά της , έχει όμως τον τρόπο της με τους επισκέπτες, έχει τη δική της χάρη! Όποιος βρεθεί στην Αλεξανδρούπολη αξίζει να περπατήσει την

4


παραλιακή από την ARGO, την όμορφη καφετέρια με θέα τη θάλασσα, στις ψαροταβέρνες και το πάρκο ως το ΝΟΑ, την πολυσύχναστη καφετέρια μέσα στο λιμάνι.

Εξίσου όμορφη είναι και η βόλτα στα πλακόστρωτα δρομάκια όπου βρίσκονται οι ταβέρνες, οι ξακουστές λαδόκολλες, όπου τα πάντα σερβίρονται σε λαδόκολλα και το κρασί και η ρετσίνα ρέουν άφθονα. Δεν θα μπορούσε βέβαια να λείπει από την πόλη μας ένα club για τις πιο επίσημες εμφανίσεις μας , τα πιο ιδιαίτερα events και τα πιο δυνατά μας ξενύχτια! Είναι το PRIVE!

Από τα πιο ‘’ξακουστά’’ μέρος της πόλης, ωστόσο, είναι το Δημαρχείο. Κατέχει εξέχουσα θέση στις καρδιές μας ως το Νο1 meeting point για όλους και όλες!!! Όπου κι αν έχεις σκοπό να πας, εκεί θα δώσεις ραντεβού!

Σας περιμένουμε!!

5


Διοικητικό Συμβούλιο-ΔΣ Τι είναι το ΔΣ; Το διοικητικό Συμβούλιο (εξού και ΔΣ!) είναι το σώμα που διοικεί, συντονίζει και εποπτεύει την HelMSIC. Με λίγα λόγια το μεγάλο αφεντικό. Αποτελείται από 5 προσωποπαγή μέλη και έναν εκπρόσωπο από κάθε Τοπική Επιτροπή, σύνολο 12 άτομα. Τα προσωποπαγή μέλη είναι τα εξής: 1. Πρόεδρος 2. Αντιπρόεδρος Εσωτερικών Υποθέσεων (VPI) 3. Αντιπρόεδρος Εξωτερικών Υποθέσεων (VPE) 4. Γενική Γραμματέας (Sec. Gen.) 5. Γενικός Ταμίας (Treasurer) 6. - 12. Αντιπρόσωποι Τοπικών Επιτροπών Το ΔΣ συγκαλείται κανονικά 3 φορές το χρόνο μία τον Δεκέμβριο, μία τον Απρίλιο και μία τον Ιούλιο. Κάθε φορά την διοργάνωση του ΔΣ αναλαμβάνει μία Τοπική Επιτροπή. 300 η βουλή;; 12 εμείς!! Αλλά επειδή 12 δεν είναι αρκετοί, σε θέλουμε και εσένα εκεί… Φτιάξε βαλίτσες και φύγαμε! Τι θα κάνουμε στο ΔΣ; 2 λέξεις: Τα χειρότερα! Θα συζητήσουμε τα θέματα που αφορούν την HelMSIC όπως: αν το νέο κούρεμα του προέδρου είναι καλό, με ποιον τα έφτιαξε η VPI την τελευταία εβδομάδα, τι θα φορεθεί φέτος το καλοκαίρι από τη Γενική Γραμματέα, πώς πάνε τα πράγματα με το ταμείο της HelMSIC και άλλα τέτοια γλυκανάλατα… Η πανελλήνια ομάδα παρουσιάζει τα πεπραγμένα της, συζητούνται επερχόμενα meetings στο εξωτερικό, projects που σκεφτόμαστε να κάνουμε και πολλά άλλα. Ακόμη, η κάθε Τ.Ε. έχει την ευκαιρία να πει τον πόνο της και να συζητήσει τα προβλήματά της (εννοείται ότι οι άλλες τοπικές θα την βοηθήσουν!!!) και να ψωνιστεί για το πόσο γαμάτη είναι.

6


Και να μην ξεχάσω, έχουμε standing committee hours και trainings. Τι είναι το καθένα; Sorry, it’s a secret! Έλα και θα μάθεις γιατί για τα τελευταία ιδιαίτερα δουλεύουμε πολύ σκληρά! Και φυσικά για όλα αυτά, θέλουμε και την δική σου συμμετοχή. Τις ιδέες σου, τις προτάσεις σου, τη γνώμη σου και την ενέργειά σου. Άμα ψήνεσαι, μπορείς να παρουσιάσεις και εσύ ένα θέμα σχετικό με τη HelMSIC που θεωρείς ότι πρέπει να αναλυθεί. Ο γραμματέας σας ξέρει να σου πει πώς! Γιατί να έρθω; Πέραν όλων αυτών (που ενδεχομένως και να μην καταλαβαίνεις) θα έχουμε projects στην παραλία, εξόδους με οινόμελα και party στη μαγευτική Αλεξ/πολη και πολλές πολλές εκπλήξεις, για να γελάσουμε και να το παλέψουμε το κρύο της ακριτικής Αλεξανδρούπολης. Καταρχάς, για να γνωρίσεις την πανέμορφή Αλεξανδρούπολη και να δεις την πανέμορφή θέα της Σαμοθράκης από το αγαπημένο μας Πανεπιστήμιο. Θα είσαι σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Θράκης, όχι μόνος/η, αλλά μαζί μα άλλα μέλη της HelMSIC από όλη την Ελλάδα: από το εξωτικό Ηράκλειο, τη μαγευτική Πάτρα, τη μεγαλοπρεπή Αθήνα, την αξέχαστη Λάρισα, τα ακαταμάχητα Ιωάννινα, τη λατρεμένη Θεσσαλονίκη και βεβαίως την ονειρική Αλεξανδρούπολη. Θα γίνουμε μία παρέα για 3 μέρες. Θα βγούμε, θα πιούμε, θα χορέψουμε και θα ζεσταθούμε όλοι παρέα…! Βέβαια, θα μάθεις πολλά και νέα πράγματα για την ΗelMSIC. Για το πώς δουλεύουμε, πώς οργανωνόμαστε, πώς λύνουμε τα προβλήματά μας. Αλλά και κάτι τελευταίο… Έχεις προβλήματα με την οργάνωση του χρόνου σου, θέλεις να μάθεις να οργανώνεις ένα project σωστά, θέλεις να μάθεις πώς να προσεγγίζεις καλύτερα τους καθηγητές σου, θέλεις να παίξεις παιχνίδια για… μεγάλα παιδιά; Αν σε έστω και μία ερώτηση η απάντηση είναι θετική, τότε έλα μαζί μας στην πανέμορφη Αλεξανδρούπολη και θα σου τα μάθουμε όλα!

7


Μετακίνηση Για να σας προσανατολίσουμε λίγο στο χάρτη, καλό θα ήταν να γνωρίζετε ότι στη δυτική είσοδο της πόλης, σε απόσταση 10χλμ περίπου από το κέντρο, βρίσκεται το πανεπιστήμιο (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης- Τμήμα Ιατρικής και Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής ) και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης (ΠΓΝΑ). Τα αστικά λεωφορεία πραγματοποιούν δρομολόγια για το πανεπιστήμιο περίπου κάθε μισή ώρα, σε όλη τη διάρκεια της ημέρας με τα οποία θα μετακινούμαστε στο χώρο του ΔΣ…

Το αεροδρόμιο, από την άλλη (διεθνές αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος»), βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της πόλης, περίπου 7 χιλιόμετρα από το κέντρο. Η συγκοινωνία από και προς το αεροδρόμιο είναι επίσης συχνή.

Γενικά οι αποστάσεις μέσα στην Αλεξανδρούπολη, είναι πολύ μικρές και μπορείς να πας στο κέντρο από οποιαδήποτε σημείο το πολύ με 20’ περπάτημα.

8


Διαμονή και Διατροφή Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι υπάρχει η δυνατότητα να φιλοξενηθείτε όλοι! Υπολογίζουμε, μάλιστα, ότι θα είστε άνετα και βολικά στα σπίτια που θα φιλοξενηθείτε. Μπορούμε, όμως, να σας ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΟΥΜΕ ότι θα έχετε τους καλύτερους οικοδεσπότες! Τα μεσημεριανά γεύματα θα γίνονται στο χώρου του νοσοκομείου, όπου θα λαμβάνει χώρα το ΔΣ και συγκεκριμένα στο εστιατόριο του νοσοκομείου. Στα διαλείμματα θα υπάρχουν coffees και snacks για όλους, ενώ το βραδινό γεύμα θα περιλαμβάνεται στο social της κάθε μέρας, δηλαδή θα προσδιορίζεται ανάλογα με το πρόγραμμα διασκέδασης. Οπότε εσείς δεν έχει να πληρώσετε τίποτα παραπάνω από το να έρθετε μέχρι την Αλεξανδρούπολη ! Διασκέδαση - Social Program Το αγαπημένο μας κομμάτι από όλη τη διοργάνωση του διοικητικού συμβουλίου είναι σαφέστατα η διασκέδαση! Είναι πρωταρχικός μας στόχος να ευχαριστηθείτε τη διαμονή σας στην πόλη μας, να περάσετε καλά μαζί μας κι εμείς με εσάς! Στη φόρμα εγγραφής θα σας δίνεται η δυνατότητα να εκφράσετε την προτίμησή σας σχετικά με τις δραστηριότητες που θα θέλατε να πραγματοποιηθούν. Δημιουργήσαμε γι’ αυτόν το σκοπό μία λίστα με τις δικές μας προτάσεις. Αυτή η λίστα social program περιλαμβάνει τα εξής : α) Karaoke night β) X-mas party γ) Να μαζευτούμε σε κάποιο σπίτι όλοι μαζί & LFDP (Local Food & Drinks Party) δ) Τσάι, ρακόμελα, οινόμελα και συμπάθεια ε) Χαλαρό ποτάκι στ) Clubοκατάσταση ζ) Ταβέρνα, φτώχεια και φιλότιμο

9


Οποιαδήποτε πρόταση δεν περιλαμβάνεται στην λίστα είναι επίσης ευπρόσδεκτη! Θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα για τις βραδιές στην Αλεξανδρούπολη που θα ικανοποιεί όλα τα γούστα και θα χαρακτηρίζεται από, αν μη τι άλλο, κέφι και καλή παρέα! Αν, δε, μοιραζόμαστε και την ίδια αδυναμία στο ποτό, η επιτυχία των βραδινών μας εξορμήσεων θεωρείται δεδομένη! Εγγραφές Αν όλα τα παραπάνω σε έχουν κάνει να ρωτάς τον εαυτό σου πώς θα βρεθείς στην παρέα μας, συμπλήρωσε τώρα εδώ τη φόρμα συμμετοχής και σε ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές είναι ανοιχτές έως και την Κυριακή 8/12 και ώρα 23.59. Οι φόρμες εγγραφής έχουν δημιουργηθεί έτσι ώστε να απαιτούν ελάχιστο χρόνο συμπλήρωσης.

10


Γνώρισε την Οργανωτική Επιτροπή Chair Aλέξανδρος Αλεξανδρόπουλος

Βασιλική Καπλάνη

Ομάδα Promotion Αφροδίτη-Λυδία Παναναγιωτοπούλου

Ομάδα Social Program Iωάννα Ζωή Καρυοφύλλη-Ταμίσογλου Χαλουλάκου

11


Ομάδα Fundraising Iωάννης Πολυξένη Κατσαρός Μανιφάβα

Δημήτρης Λόζγκας

Ομάδα Logistics Άννα Παναγιώτης Σιμηχανίδου Χατζηδάφνης

Ομάδα Διατροφής & coffee breaks Δήμητρα Γεωργία Χρηστίδου Ελβανόγλου

12


Περισσότερες πληροφορίες Αν έχεις κάποια απορία, ερώτηση, πιο πολλές πληροφορίες και ό, τι άλλο θες να μάθεις για το Διοικητικό Συμβούλιο, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας στο e-mail: alexandroupolis@helmsic.gr

Σε περιμένουμε!

13

Invitation package - ΔΣ ΗelMSIC Δεκεμβρίου - Αλεξανδρούπολη  
Invitation package - ΔΣ ΗelMSIC Δεκεμβρίου - Αλεξανδρούπολη  
Advertisement