Page 1

ONTDEK HET BESTE VAN AFRIKA MET DE PROFESSIONALS

ONKLOPBAAR IN PRIJS, KWALITEIT EN SERVICE

Sint-Jansstraat 78 - B-8840 Staden - tel. 051/70.81.71 - fax 051/70.06.24 Licentie: A 1085 - CBFA 061568 A - info@africatours.be - www.africatours.be kantooruren: open elke werkdag van 9.00u tot 12.00u en van 13.30u tot 18.00u Voor kantoorbezoeken vragen wij vooraf een afspraak te maken. Op zaterdag werken wij enkel op afspraak.

Africa Tours is een gedeponeerd merk en een divisie van V&D bvba met 30 jaar kwaliteitstraditie in de reissector.

U1_U4_IO_BoTG.indd 1

21.08.2009 14:00:17 Uhr


boven: Nathalie, Tamara, Steven, Jelle, Fabienne, Gwendolien, Joke onder: Heidi, zaakvoerder Els, Lobke, Eveline

Gisèle & Roger, stichters en ouders van Els

Africa Tours is als familiebedrijf reeds 30 jaar actief op de internationale reismarkt en richt zich vooral op Zuidelijk en Oostelijk Afrika. U bent hierbij verzekerd van de hoogste kwaliteit en een perfecte dienstverlening op maat. Vooral bij verre reizen laat u beter niets aan het toeval over. Met Africa Tours krijgt u de zekerheid van een doorwinterde touroperator waar gespecialiseerde kennis, persoonlijke reiservaring en service hoog in het vaandel gedragen worden. Ook wat betreft prijzen zijn we zo goed als onklopbaar. Dankzij onze grote inkoopkracht en het systeem van ‘directe verkoop’ kunnen wij u de scherpste prijzen aanbieden, zonder aan kwaliteit in te boeten. Africa Tours is gespecialiseerd in het samenstellen van individuele reizen op maat, zowel op het vasteland alsook op de prachtige eilanden die dit continent rijk is. Het aanbod in deze catalogus is zeker niet beperkend. Wij staan ervoor garant elke droomreis waar te maken. Africa Tours biedt u tal van reizen, afgestemd op uw specifieke wensen en budget. Uiteraard werkt Africa Tours met strikte garanties. Bij reservatie krijgt u een prijswaarborg die u beschermt tegen plotse stijgingen van de muntwisselkoersen. Africa Tours is verzekerd bij het ‘Garantiefonds Reizen’ en werkt onder de zekerheid van de voorwaarden van de ‘Geschillencommissie Reizen’. Bij financieel onvermogen van de reisorganisator en/of reisbemiddelaar met wie u een reiscontract afsloot, kan u beroep doen op het Garantiefonds Reizen. Dit kan u doen door u te wenden tot uw reisorganisator of reisbemiddelaar of door rechtstreeks contact op te nemen met het Garantiefonds Reizen. Dit laatste kan u als volgt bereiken: Metrologielaan 8, B-1130 Brussel, fax +32-2/240.68.08, www.gfg.be of mail@gfg.be. Vraag de garantievoorwaarden aan uw reisorganisator of reisbemiddelaar. Daarin vindt u terug onder welke voorwaarden u, bij financieel onvermogen, terugbetaling kan vragen van de betaalde reissommen, of, wanneer de reis reeds een aanvang heeft genomen, de verderzetting van de reis of de repatriëring kan vragen. De prijzen van deze brochure zijn geldig tot en met het verschijnen van de brochure 2011 en ten laatste tot 31 december 2010. Alle prijzen zijn onder voorbehoud. De prijzen kunnen veranderen door koerswijzigingen en tussentijdse aanpassingen door onze leveranciers. (Cfr. Artikel 6 van de reisvoorwaarden die vermeld zijn op de laatste pagina van deze brochure.)

U1_U4_IO_BoTG.indd 1

16.09.2009 11:28:44 Uhr


Inhoudsopgave Algemene informatie

Seychellen

Mauritius

La Réunion

Madagaskar

Algemene informatie Inleiding en algemene informatie Inhoudsopgave en kaart Belangrijke informatie

2 3 43

Seychellen Landkaart en reisinformatie Cruises per zeilschip Islandhopping tour Landkaart, accommodaties Mahé Landkaart, accommodaties Praslin Landkaart, accommodaties La Digue Luxueuze Island Resorts

4-5 6-7 8 9-11 12-13 14 15-17

Mauritius Landkaart en reisinformatie Accommodaties zuid- en zuidwestkust Accommodaties west- en noordwestkust Accommodaties noordkust Accommodaties oostkust Catamaranreis Magic Sails Combinatiereis La Réunion & Mauritius

18 19 20-21 22-23 24-26 27 32

La Réunion Landkaart en reisinformatie Wandelreizen Autorondreizen Combinatiereis La Réunion & Mauritius Accommodaties La Réunion

28 29-30 29-31 32 33-35

Madagaskar Landkaart en reisinformatie Begeleide rondreizen Masoala avontuur Accommodaties Madagaskar

36 37-39 40 39-41

© Copyright Copyright uitsluitend bij de uitgever: BEST OF AFRICA TRAVEL GROUP, Geldern, Duitsland. Alle rechten voorbehouden. Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden d.m.v. druk, fotokopie, microfilm of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande toestemming van de uitgever. BEST OF INDIAN OCEAN
REISINFORMATIE

Seychellen Parels in de oceaan

De eilandengroep van de Seychellen bestaat uit 115 kleine en grote eilanden met een gezamenlijke oppervlakte van 455 km2. De eilanden liggen verspreid over honderdduizenden vierkante kilometers in het turkooisblauwe zeewater van de Indische Oceaan op zo’n 1.600 km ten oosten van Mombasa in Kenia. De natuurschatten van de Seychellen zijn keurig bewaard gebleven. Bijna de helft van het eiland is uitgeroepen tot beschermd natuurgebied. De granieteilanden rondom het hoofdeiland Mahé, de „Inner Islands“, en de koraaleilanden, de „Outer Islands“ die zich bijna tot de Oost-Afrikaanse kust uitstrekken, bevatten een unieke tropische flora en inheemse fauna. De onderwaterwereld is werkelijk uniek te noemen met een bonte verzameling rifvissen, schaaldieren en zeeschildpadden die rondzwemmen in het heldere zeewater. In de diepere wateren leven roggen, grote baarzen en zelfs walvishaaien. Het constante en aangename klimaat, de vriendelijke multiculturele bevolking, de imposante granietrotsen, het uitstekende hotelaanbod en de tropisch groene wouden maken de Seychellen tot een waar paradijs.

Bevolking De eilandengroep telt ongeveer 82.000 inwoners, waarvan 90% op het hoofdeiland Mahé woont. De Seychellois vormen een bonte mix van Afrikanen, Europeanen en Indiërs.

Paspoort/visa EU-staatsburgers hebben een paspoort nodig voor een bezoek aan de Seychellen dat nog minimaal zes maanden na terugkomst geldig is. Een visum is niet nodig. Bij aankomst ontvangt men een verblijfsvergunning voor een maand op vertoon van een geldig retourticket en voldoende financiële middelen.

Quarantaine en natuurbescherming

Vluchten en vliegverbindingen

De regering en de bevolking van de Seychellen hechten grote waarde aan een verantwoord en milieubewust toerisme. Het eiland bezit een rijke inheemse flora en fauna. Zo herbergt het Aldabara atol de grootste kolonie reuzenschildpadden ter wereld. De Vallée de Mai op het eiland Praslin, waarvan de beroemde Coco de Mer onderdeel is, is een UNESCO World Heritage Site. Op de eilanden Mahé en Silhouette komt de endemische familie van Seychellenkikvorsen voor. De eilanden Aride, Cousin en Curieuse bieden onderdak aan vele zeldzame planten en dieren. Ook de geologische formaties, zoals de granietrotsen op de Inner Islands zijn uniek in de wereld. Draag daarom uw steentje bij om het unieke natuurlandschap op de Seychellen in stand te houden.

De internationale luchthaven ligt op het hoofdeiland Mahé. De vluchtduur naar de Seychellen bedraagt 9 tot 12 uur. Belangrijk: als uw terugvlucht vroeg in de ochtend plaatsvindt, dan is het vaak niet mogelijk om vanaf één van de kleinere eilanden te komen. In dat geval raden we u voor de laatste nacht het Wharf Hotel & Marina op Mahé aan, dat slechts 5 min. van de luchthaven ligt.

Vliegverbindingen tussen de eilanden Tussen de eilanden Mahé en Praslin onderhoudt Air Seychelles een shuttledienst met kleine propellervliegtuigen (20 tot 36 zitplaatsen). Air Seychelles vliegt ook naar Bird Island, Denis Island, Desroches en Alphonse. De boekingen voor vluchten naar deze eilanden worden verzorgd door de hotels. Tussen Mahé en de eilanden Silhouette, Fregate en North Island bestaat een helikopterservice.

Vluchttoeslagen en vertrekbelasting De luchthavenbelastingen zijn reeds bij het ticket inbegrepen.
Eten en drinken

Kleding

Huurauto’s op Mahé of Praslin

De Seychellen bieden een grote keuze aan Indiase, Chinese, Creoolse en Europese restaurants. Het kraan­ water is drinkbaar, maar we raden u aan om mineraal­ water te drinken.

Het hele jaar volstaat lichte zomerkleding. In de res­ taurants worden de heren geacht om ´s avonds een lange broek te dragen.

Gezondheid

Tijdens de Europese zomer is het 2 uur later. In de winter bedraagt het tijdverschil plus 3 uur.

Hoewel het openbaar vervoer op Mahé goed en goedkoop is, kan het handig zijn om een auto te huren. Vooral als u de afgelegen gebieden wilt bezoeken of tijdens de spitsuren als de bussen erg vol zijn. Voor het huren van een huurauto dient u in het bezit te zijn van een geldig EU-rijbewijs en een internationaal rijbe­ wijs. Het aantal benzinestations is zeer beperkt. Op de Seychellen rijdt men links.

In Victoria is medische verzorging aanwezig. Een reis­ apotheek met insectenmiddelen, verband en smeer­ middelen wordt aangeraden.

Klimaat/reistijd De Seychellen liggen nabij de evenaar en buiten de cycloongordel en kunnen derhalve het hele jaar worden bezocht. Het klimaat is tropisch met een hoge lucht­ vochtigheid. Korte en heftige tropische regen­buien vallen over het algemeen ’s nachts, maar soms ook overdag. - In de maanden juli tot september staat er een con­ stante en verfrissende lichte zuidoostenwind. Veel stranden hebben dan te maken met een sterke bran­ ding en aangespoeld zeewier. - In de maanden januari tot maart valt de meeste neer­ slag. De korte regenbuien zijn dan heftiger. Gemiddeld regent het 3 tot 5 dagen per maand. Er zijn veel lange, aangesloten periodes waarin er vrijwel geen wind staat en het droog is. - De rustige maanden vallen in de lente en de herfst. In april, mei, juni en in oktober, november en decem­ ber is het vrijwel windstil op de Seychellen. De zee is dan rustig en helder. - Van oktober tot april is er de noordwestelijke moesson­ wind. De temperatuur op de Seychellen schommelt slechts licht met gemiddelde temperaturen van 28°C in juli en augustus tot 32°C in de maanden maart, mei en novem­ ber. De temperatuur van het zeewater schommelt het hele jaar tussen de 27 en 29°C.

Inentingen Bijzondere inentingen zijn niet vereist, tenzij u reist via een land waar een gele koorts inenting is vereist, zoals Kenia. Raadpleeg uw huisarts of andere gespecialiseerde instanties.

Tijdverschil

Talen De officiële talen op de Seychellen zijn Engels, Frans en Creools.

Transport en verkeer Op de eilanden Mahé en Praslin is het openbaar vervoer goed geregeld. Per bus kan men de meeste plaatsen op beide eilanden op een goedkope manier bereiken. Op de Seychellen wordt links gereden. Op Mahé is het wegennet goed met deels steile en nauwe bergweg­ getjes. Op Praslin zijn maar een paar wegen en op La Dique is nauwelijks autoverkeer.

Bustransfer per persoon/transfer te Mahé en Praslin: van

tot

luchthaven, accommo­ haven, helistop datie

prijs prijis per volw. per kind 25 €

12 €

Bustransfer per persoon/transfer te La Digue van

tot

luchthaven, accommo­ haven, helistop datie*

prijs prijis per volw. per kind 11 €

5€

* Uitgezonderd volgende accommodaties: La Digue Island Lodge, Gregoire’s Apartments, L’Union Estate en Le Domaine de L’Orangerie. Prijs voor privétransfers op aanvraag.

Veerdiensten tussen de eilanden Veerverbindingen zijn er tussen de eilanden Mahé, Praslin en La Digue. Boottocht Praslin-La Digue: € 18 per persoon per enkele reis (ouder dan 2 jaar).

Accommodaties Op de ‘Inner Islands’ bevindt zich een breed assortiment aan accommodaties van bungalows tot vakantiewo­ ningen en van eenvoudige hotels tot luxe resorts.

Valuta en betaalmiddelen De munteenheid van de Seychellen is de Rupee (1 SCR = 100 Cent). 1 SCR = ca. 0,05 € (stand eind juli 2009). Alle gangbare creditcards worden geaccepteerd. Bij de betaalautomaten ontvangt u contant geld alleen in Rupee. Sinds september 2008 mag de Rupee weer vrij worden gebruikt. Alle betalingen op de Seychellen kunnen weer in Rupee worden gedaan. Op verzoek is de betaling in Euro of USD nog steeds mogelijk.

Handling Fee De lokale agent rekent een verplichte handling fee. Deze kosten omvatten een meet & greet, ondersteu­ ning bij het inchecken op de luchthaven en/of haven op Mahé, Praslin en La Digue, eventuele excursies en herbevestigen van vluchten. Bij annulering van een bevestigde boeking wordt naast de annuleringskosten 50% van de handling fee verrekend. Prijs per volw.

Prijs per kind

25 €

12 €

BEST OF INDIAN OCEAN
Cruises Seychellen

Summer’s Day & Charming Lady catamaran cruises Ontdek de eilanden van de Seychellen van/naar Praslin in 5 dagen

Op deze catamarantocht maakt u kennis met de prachtige eilanden van de Seychellen. U vaart van de ene naar de andere baai, ontdekt deels onbewoonde eilanden en de fraaie natuur. Reisprogramma: (Wijzigingen voorbehouden) Dag 1: Ma: Praslin (lunch/diner). Om 11.30 uur wordt u door de kapitein begroet aan boord. Na een korte veiligheidsinstructie en een bezoek aan uw cabine begint u aan de rustige tocht naar de prachtige baaien en stranden rond Praslin. De meeste stranden zijn alleen per boot te bereiken. Tijdens de spectaculaire zonsondergang in een verlaten baai kunt u genieten van het diner en een cocktail. De boot gaat voor anker in Anse Lazio, één van de fraaiste baaien ter wereld. Dag 2: Di: Praslin - Cousin (volpension). Vandaag zeilt u naar Cousin Island, een bekend vogelbeschermingsgebied. U krijgt een begeleide rondleiding over het eiland en heeft de gelegenheid om prachtige foto’s te maken. Dag 3: Wo: Cousin - Curieuse - St. Pierre (volpension). U vaart naar Curieuse Island. Het eiland staat bekend om de mangrovebossen en het grote aantal landschildpadden. ’s Middags kunt u zwemmen, snorkelen en uitrusten bij St. Pierre. U overnacht in een fraaie baai voor Curieuse. Dag 4: Do: Curieuse - Coco Island - La Digue (volpension). Vandaag vaart u naar Coco Island, één van de mooiste plekjes om te snorkelen, waarbij u vaak wordt begeleid door zeeschildpadden. Geniet van uw eigen kleine tropische eiland in niemandsland. ’s Middags zeilt u naar La Digue. Daar kunt u het eiland verkennen, met pittoreske stranden, unieke granietformaties en verscholen baaien die u te voet, met de fiets of per ossenkar kunt bereiken. U overnacht voor La Digue.

Onderweg met de Charming Lady Dag 5: Vrij: La Digue - Praslin (ontbijt). Na het ontbijt heeft u nog tijd om het eiland La Digue verder te verkennen, te zwemmen, te snorkelen of op uw gemak een wandeling te maken. Vervolgens vaart u terug naar het Coco de Mer Hotel, waar de reis rond 12.00 uur eindigt.

Details van de Summer’s Day & ­Charming Lady: Summer’s Day en het identieke zusterschip Charming Lady behoren allebei tot het eersteklas Coco de Mer Hotel op Praslin (zie p. 13). De comfortabele catamaran heeft 6 cabines, maar er bevinden zich maximaal 8 gasten aan boord; er blijft dus genoeg plaats over op het schip. De crew bestaat uit minimaal 2 personen met een kapitein/gastheer en een kok/assistent.

Inrichting & cabines: De boot beschikt over 6 ruime dubbelcabines, waarvan er maximaal 4 geboekt kunnen worden. Daardoor is er op de catamaran veel ruimte en comfort voor de gasten. Alle cabines zijn uitgerust met een badkamer met een warme en koude douche, een wastafel en een toilet. Maximale bezetting: 2 personen per cabine.

Charming Lady cabinevoorbeeld

Summer´s Day & Charming Lady catamaran cruises Code: 25276 Reisdata: 02.11.09-29.10.10 iedere maandag Prijs per persoon in € Bezetting met pers.

1

2

-

1.464

2.195

-

Tweepersoonscabine 02.11.09 - 29.10.10 Eenpersoonscabine 02.11.09 - 29.10.10

Inclusief: accommodatie op Summer’s Day of Charming Lady; maaltijden volgens het dagprogramma;­ frisdranken; havengelden voor Cousin, Curieuse, Sister en Coco Island; snorkeluitrusting. Exclusief: transfers van/naar Coco de Mer Hotel; alcoholische drankjes; niet vermelde maaltijden; fooien; persoonlijke uitgaven. Kinderen: vanaf 6 jaar welkom. Geen kinderkorting. Afwijkende annuleringsvoorwaarden: tot 56 ­dagen voor vertrek 20% van de reissom, 56-48 dagen 25%, 48-32 dagen 30%, 32-18 dagen 50%, 17-7 dagen 90% en van 7 dagen voor vertrek 100%van de reissom.Spa


Cruises Seychellen

Cruises „Inner Islands“

7 & 8 dagen van/naar Mahé & Praslin Cruises - 7 dagen Code: 13270 Reisdata: iedere za, laatste mogelijkheid 29.10.10 Prijs per persoon in € Bezetting met pers. 1 2 3 Cat A: cabine met stapelbed en een tweepersoonsbed 01.05.10 - 04.06.10

1.953

1.301

1.195

05.06.10 - 02.07.10

1.735

1.156

1.062

03.07.10 - 31.10.10

1.953

1.301

1.195

Cat. B: cabine met 2-3 stapelbedden

Sea Shell Zeiljacht bij St. Pierre Cruises met historische zeilschepen voor reizigers, die wat sportief zijn ingesteld. U ontdekt naast de bekende grotere eilanden ook de kleinere, die zelden bezocht worden. Wie bij het zeilen wil meehelpen is daarbij hartelijk welkom. Snorkelen en duiken, eilandexcursies of gewoon van de zeiltocht genieten - een heerlijke vakantie in een onberoerde dierenwereld en een beschermde flora, palmen, droomstranden, bonte koraalriffen en indrukwekkende granietrotsen wachten op u! Details van de SV Sea Shell: bouwjaar 1920, meerdere malen gerenoveerd, sinds 1996 zeiltochten in de eilandenwereld van de Seychellen. Bezetting: 5 tot 8 personen. Technische gegevens van de SV Sea Shell: 2-mast topzeil schoener. Lengte 36,17 m, breedte 6,58 m, diepgang 2,90 m. Masthoogte boven dek 29 en 32 m, 7 zeilen, zeilvlak ca. 520 m². Motor: Henschel 300 PS, kruissnelheid met motor: 7 knopen. Radar, VHF: Sailor 244, radiotelefoon. Cabines en verdere uitrusting: 8 cabines in totaal; cat A (ca. 9 m²): 5 dubbelcabines met elk 1 dubbel- en 1 stapelbed; 8 in totaal; cat B (ca. 7 m²): waarvan 1 cabine met 2 stapelbedden en 2 cabines met 3 stapelbedden; alle cabines hebben een wastafel en airco; gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen: 3 douches, 4 toiletten, 1 douche op het dek, daarnaast aan boord: gemeenschapsruimte met tv en video. Activiteiten aan boord (deels tegen betaling): dagelijkse duiken mogelijk met speciaal uitgerust bijboot, 1 PADI-duikleraar, die zowel Engels als Frans spreekt is altijd aan boord, duikuitrusting voor 7 personen, (PADI duikcursussen worden aangeboden). snorkeluitrusting, 2 tweepersoonskajaks, hengeluitrusting voor sleep- en grondvissen, waterskiën, banana boat voor 3 personen, 2 surfplanken.

Cruises mei - oktober

Cruises november - april

7 dagen van/naar Praslin

8 dagen van/naar Mahé

Reisprogramma (Wijzigingen voorbehouden)

Reisprogramma (Wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Za: Praslin - Curieuse Island (diner). Inscheping vanaf 10.30 uur bij de Anse Possession in Praslin. Vertrek om 17.00 uur. Zeiltocht naar Curieuse Bay.

Dag 1: Za: Mahé - Round Island (diner). Inscheping om 10.30 uur op Inter Island Quay in de haven van Victoria. Vertrek om 12.00 uur naar Round Island.

Dag 2: Zo: Curieuse Island (volpension). U bezoekt de mangroven en het reuzenschildpadproject. ’s Middags kunt u deelnemen aan diverse watersporten.

Dag 2: Zo: Round Island - Praslin (volpension). ´s Morgens is er gelegenheid om te duiken en watersporten te beoefenen. Daarna zeilt u naar Praslin, het op 1 na grootste bewoonde eiland. U kunt hier het dal van de dubbele kokosnoten, de Vallée de Mai, bezichtigen.

Dag 3: Ma: Curieuse Island - La Digue (volpension). U zeilt naar La Digue, het eiland van de Paradise Flycatchers en stranden die tot de mooiste ter wereld behoren. Optioneel: eilandverkenning per fiets of ­ossenkar. Dag 4: Di: La Digue - Praslin (volpension). Vandaag zeilt u naar Cote d’Or op Praslin. U bezoekt de Vallée de Mai, het woud van de dubbele kokosnoten. ’s Middags is er tijd voor watersport en kunt u snorkelen bij het kleine eiland St. Pierre. Dag 5: Wo: Praslin - Cousin Island (volpension). Vandaag zeilt u naar Cousin Island, bekend om de beschermde zeevogelkolonie. ’s Middags heeft u de gelegenheid om te ontspannen, te duiken of voor een andere watersport. Dag 6: Do: Cousin Island - Praslin (volpension). U zeilt naar Anse Lazio, één van de mooiste stranden op Praslin, de ideale plek om te zwemmen, snorkelen en voor andere watersporten. ’s Avonds zeilt u naar Curieuse Baie. Dag 7: Vr: Praslin (ontbijt). Ontscheping aan de Anse Possession om 09.00 uur.

Dag 3: Ma: Praslin - La Digue (volpension). ’s Ochtends zeilt u naar het eiland La Digue. Optionele eilandverkenning met de ossenkar of per fiets. Dag 4: Di: La Digue - Coco Islands (volpension). U zeilt naar kleine onbewoonde eilanden: Grande Soeur en Petite Soeur - ideaal om te snorkelen en te duiken. ’s Middags verder naar het granieteiland Coco Island. Dag 5: Wo: Coco Islands - Aride Island (volpension). Vandaag zeilt u naar het eiland Booby om te duiken en voor andere watersportactiviteiten. Na de lunch zeilt u verder naar het eiland Aride om een beschermd natuur­ gebied te verkennen. Dag 6: Do: Aride Island - Curieuse Island (volpension). U zeilt naar Curieuse Island en bezoekt de man­ groven en het reuzenschildpadproject. ’s Middags kunt u deelnemen aan diverse watersporten. Dag 7: Vr: Curieuse Island - Mahé (volpension). In de vroege ochtend zeilt u naar Ile Seche en heeft u een laatste gelegenheid om te duiken en te snorkelen. ’s Avonds zeilt u de haven van Victoria binnen.

01.05.10 - 04.06.10

1.461

1.124

945

05.06.10 - 02.07.10

1.299

999

839

03.07.10 - 31.10.10

1.461

1.124

945

Inclusief: zeiltocht van/naar haven, maaltijden volgens programma, busexcursie naar Vallée de Mai op Praslin, snorkel- en hengeluitrusting en kajakken. Exclusief: entree voor Union Estate op La Digue, duiken, waterskiën, windsurfen, drankjes, fooien, transfers en verplicht haven- en liggeld (Euro 124 per persoon, ter plaatse te betalen, stand aug. 2009).

Cruises november - april Code: 13413 Reisdata: iedere za, laatste mogelijkheid 24.04.10 Prijs per persoon in € Bezetting met pers. 1 2 3 Cat A: cabine met stapelbed en tweepersoonsbed 01.11.09 - 01.01.10

2.264

1.509

1.393

02.01.10 - 26.02.10

2.010

1.340

1.238

27.02.10 - 30.04.10

2.264

1.509

1.393 1.091

Cat B: cabine met 2-3 stapelbedden 01.11.09 - 01.01.10

1.691

1.301

02.01.10 - 26.02.10

1.504

1.156

971

27.02.10 - 30.04.10

1.691

1.301

1.091

Inclusief: zeiltocht van/naar haven, maaltijden volgens programma, busexcursie naar Vallée de Mai op Praslin, snorkel- en hengeluitrusting en kajakken. Exclusief: entree voor Union Estate op La Digue, duiken, waterskiën, windsurfen, drankjes, fooien, transfers en verplicht haven- en liggeld (Euro 151 per persoon, ter plaatse te betalen, stand aug. 2009). Kinderen: 1 kind (tot 12 jaar) gratis bij de ouders in de hut. Korting voor meerdere kinderen op aan­ vraag. Honeymoonkorting: 50% korting voor de bruid. 20% vroegboekkorting bij boeking voor 31.01.10. In de periode mei-oktober is het mogelijk een 4-daagse cruise te maken. Belangrijk: als de wind, het weer en de route het toestaan, dan wordt er gezeild. Routewijzigingen uitdrukkelijk voorbehouden. Het zusterschip de Sea Pearl vaart dezelfde route en kost evenveel. Twee andere moderne zeiljachten zijn de Sea Star en de Sea Bird, prijs­ op aanvraag. Afwijkende annuleringsvoorwaarden: tot 56 dagen voor vertrek 20% van de reissom, 56-32 dagen 25%, 32-28 dagen 35%, 28-14 dagen 50%, 14-10 dagen 75%, 10-7 dagen 95% en van 7 dagen voor vertrek 100% van de reissom.

Dag 8: Za: Mahé (ontbijt). Ontscheping om 08.30 uur. BEST OF INDIAN OCEAN
Islandhopping Tour

Combinatiereis Mahé, Praslin & La Digue 10-daagse Islandhopping tour van/naar Mahé

Een islandhopping reis is de ideale manier om de unieke natuurpracht van de „Inner Islands“ van de Seychellen te ontdekken. Alle 3 eilanden, die wij voor u geselecteerd hebben, betoveren door hun eigen onweerstaanbare flair en uitstraling. Mahé biedt indrukwekkende contrasten met hoge bergen en gouden stranden. Op Praslin vindt u de Vallée de Mai met de unieke Seychellen kokosnoot, de „Coco de Mer“, en in de prachtige baaien een verblindend wit zandstrand. La Digue biedt naast de palmbomen en het strand indrukwekkende granietformaties – een idyllisch paradijseiland. Natuurlijk kunt u uw verblijf individueel verlengen op de eilanden Mahé, Praslin en La Digue of eventueel verblijven in een exclusief island resort. Wij stellen graag een reis op maat voor u samen. Indien u op huwelijksreis bent, gelden er daarenboven nog aantrekkelijke kortingen (op aanvraag). Reisprogramma (Wijzigingen voorbehouden) Dag 1: Mahé. Aankomst Mahé. Verwelkoming door onze lokale vertegenwoordiger. Transfer naar uw ge­kozen hotel. A: 3 overnachtingen in Augerine Guesthouse. B: 3 overnachtingen in Le Méridien Barbarons Hotel. Dag 2: Mahé (ontbijt). Twee dagen ter vrije besteding op het hoofdeiland, Mahé. U kunt heerlijk relaxen aan het strand of eventueel een excursie of huurauto boeken om het eiland te verkennen. Dag 3: Mahé (ontbijt). Vandaag kunt u een bezoek brengen aan Victoria, de kleinste hoofdstad ter wereld. Of maak een wandeling in het prachtige Le Morne Seychellois National Park.

Idyllische Seychellen Dag 4: Mahé – Praslin - La Digue (ontbijt of ontbijt/ diner). ’s Ochtends transfer naar de luchthaven van Mahé. U vliegt in 15 minuten naar Praslin. Transfer naar de haven. Vervolgens kunt u genieten van een schitterende boottocht naar het pittoreske eiland La Digue (30 minuten). Transfer naar uw gekozen hotel. De middag is ter vrije besteding. A: 2 overnachtingen in Patatran Hotel (ontbijt). B: 2 overnachtingen in La Digue Island Lodge (ontbijt/ diner, garden chalet). Dag 5: La Digue (ontbijt of ontbijt/diner). Dag ter vrije besteding om dit idyllische eiland met zijn baaien en stranden te verkennen. Per fiets kunt u dit eiland uitstekend verkennen. Een bezoek aan het paradijselijke strand, Anse Source d´Argent, met zijn prachtige granietrotsen is een absolute must. Ook een tocht per ossenwagen behoort tot de mogelijkheden, nog altijd een geliefd vervoermiddel op La Digue. Dag 6: La Digue - Praslin (ontbijt). Na het ontbijt wordt u naar de haven gebracht voor uw boottocht naar het eiland Praslin. Transfer naar uw gekozen hotel. A: 4 overnachtingen in Le Duc de Praslin B: 4 overnachtingen in Coco de Mer Hotel. Dag 7: Praslin (ontbijt). Drie dagen ter vrije besteding op het prachtige eiland Praslin, het op één na grootste eiland van de Seychellen. De bekendste bezienswaardigheid van Praslin is het wereldberoemde Vallée de Mai nationaal park, een Unesco World Heritage Site. Hier treft u o.a. de zeldzame ´Coco de Mer´ palm aan. Dag 8: Praslin (ontbijt). Een excursie vanaf Praslin naar het vogeleiland Cousin, het eiland Curieuse met zijn unieke reuzenschildpadden en St Pierre, bekend om zijn uitstekende snorkelmogelijkheden, is een echte aanrader! Dag 9: Praslin (ontbijt). Anse Lazio in het noorden wordt gezien als één van de mooiste stranden ter wereld. U kunt hier heerlijk zwemmen, aangezien het fijne zandstrand geen koraalstukken heeft. Een bezoek aan dit paradijselijke strand zal een onvergetelijke indruk op u maken. Dag 10: Praslin - Mahé (ontbijt). Helaas, alweer de laatste dag van uw verblijf op de Seychellen. Transfer naar de luchthaven van Praslin. Vervolgens vliegt u terug naar het hoofdeiland Mahé.Islandhopping tour - 10 dagen Code: 13432 Reisdata: dagelijks Prijs per persoon in € Bezetting met pers.

1

2

1.868

1.292

2.781

1.858

Categorie A hotels (standaard) 01.11.09 - 31.10.10 Categorie B hotels (superior) 01.11.09 - 31.10.10

Inclusief: 9 overnachtingen en maaltijden volgens het reisprogramma, transfers op Mahé, Praslin en La Digue, vlucht Mahé-Praslin v.v., veerboot Praslin-La Digue v.v. en lokale handling fee. Exclusief: internationale vluchten, overige maal­ tijden, drankjes, excursies, fooien, kruiergeld en persoonlijke uitgaven. Deze reis is niet geldig in de periode 18.12.0909.01.10. Uw ’Best of Africa’-agent kan voor deze periode een aangepast voorstel maken. Toeslag: Halfpension per persoon cat. A: Halfpension per persoon cat. B: Toeslag cat. B 06.02.10-21.02.10, 27.03.10-02.05.10, 10.07.10-28.08.10, 2 pk p.p. Toeslag cat. B 06.02.10-21.02.10, 27.03.10-02.05.10, 10.07.10-28.08.10, 1 pk p.p.

358 € 336 €

84 €

170 €

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: tot 56 dagen voor vertrek 20% van de reissom, 56-30 dagen 25%, 30-28 dagen 30%, 28-14 dagen 50%, 14-10 dagen 75% en van 10 dagen voor vertrek 100% van de reissom.


Accommodaties Seychellen

Mahé

Het grootste eiland van de Seychellen, 27 km lang en 8 km breed 1

Augerine Guesthouse Noordkust

2

3

1

4

5

Strand bij Augerine Guesthouse Het eiland Mahé werd in 1744 hernoemd van ’Ile d`Abondance’ (eiland van overvloed) naar ’Mahé’, naar de Franse admiraal Mahé de La Bourdonnais. Het granieteiland biedt met de 905 meter hoge Morne Seychellois, haar tropische vegetatie en de 65 fraaie stranden het grootste landschappelijke contrast van de Inner Islands. 90% van de bevolking van de Seychellen woont op Mahé. Op Mahé vindt u ook één van de kleinste hoofdsteden ter wereld: Victoria, een haven en een vliegveld. Let op: van mei tot eind september dient u rekening te houden met aanspoelend zeewier op de stranden.

2

Het guesthouse ligt direct aan het langgerekte, fijne zandstrand van Beau Vallon. Ligging: het centrum van Beau Vallon igt op ca. 10 minuten loopafstand. De luchthaven ligt op ca. 20 minuten reisafstand en Victoria op 10 minuten. Guesthouse: aan het strand van Beau Vallon worden veel watersporten aangeboden en u kunt er lange wandelingen maken. In de nabijheid zijn ook enkele restaurants en winkels. Accommodatie: de 15 kamers (12 standaard en 3 junior suites) zijn allen zeegericht en hebben een badkamer, airco en een kluisje. De maaltijden worden geserveerd in de schaduw van de 400 jaar oude Takamaka boom.

1 Augerine Guesthouse Prijs per persoon/nacht in €

Code: 24810

Bezetting met pers.

1

2

118

72

263

151

Standaard zeezichtkamer 01.11.09 - 31.10.10 Junior Suite 01.11.09 - 31.10.10 Inclusief: logies/ontbijt. ­ inderen: tot 2 jaar gratis. Kortingen van 2 tot 11 K jaar op aanvraag. 7 nachten verblijven = 6 nachten betalen, 14 nachten verblijven = 12 nachten betalen (gel­ dig: het hele jaar, op basis van logies/ontbijt). Toeslag: Halfpension per volwassene per nacht

Sunset Beach Hotel Noordwestkust

2 Sunset Beach Hotel Prijs per persoon/nacht in €

26 €

Code: 25246

Bezetting met pers.

1

2

Ocean View kamer 01.11.09 - 20.12.09

315

171

21.12.09 - 08.01.10

413

233

09.01.10 - 28.03.10

315

171

29.03.10 - 11.04.10

387

207

12.04.10 - 30.06.10

315

171

01.07.10 - 31.08.10

387

207

01.09.10 - 31.10.10

315

171

Inclusief: logies/ontbijt. ­Minimumverblijf:4 nachten. Kinderen: vanaf 10 jaar welkom. Voor honeymooners gelden speciale prijzen (geldig: 01.05.10-31.10.10, min. 4 nachten, aankomst tot 6 maanden na de trouwerij).

Zwembad van het Sunset Beach Hotel Geniet van het prachtige uitzicht en de spectaculaire zonsondergangen. Ligging: een kort wandelpad leidt naar het hoofdgebouw in de prachtige baai. Het hotel ligt op slechts 2 km afstand van Beau Vallon en op 6 km van Victoria. Hotel: het hoofdgebouw heeft een receptie, bibliotheek, ontspanningsruimte met biljart en tafeltennistafel. U kunt gratis gebruik maken van de snorkeluitrusting. In restaurant „Silhouette“ kunt u genieten van een uit­ stekende Creoolse en internationale keuken. Vanuit het restaurant en de bar heeft u een spectaculair uitzicht op de baai en de oceaan.

Sunset Beach kamervoorbeeld Accommodatie: het hotel beschikt over 26 recentelijk gerenoveerde kamers, waarvan 15 met zeezicht. Alle kamers hebben bad/douche wc, haardroger, telefoon, radio, tv, airco, kluisje, koffie/theefaciliteiten en een balkon of terras. De junior suites zijn iets groter met berg- en zeezicht. De villa’s met twee verdiepingen beschikken daarnaast over een woonkamer en een privétuin.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: tot 56 dagen voor vertrek 20% van de reissom, 5628 dagen 25%, 28-24 dagen 50%, 24-7 dagen 90% en van 7 dagen voor vertrek 100% van de reissom. Toeslag: Halfpension per persoon per nacht Verplichte feestdagentoeslag (24./25./31.12.09) per persoon per nacht o.b.v. halfpension

53 €

26 €

BEST OF INDIAN OCEAN
Accommodaties Seychellen

Mahé

Het grootste eiland van de Seychellen, 27 km lang en 8 km breed

3 Le Méridien Fisherman’s Cove Prijs per persoon/nacht in €

Bezetting met pers.

Code: 25286

1

2

01.11.09 - 17.12.09

538

269

18.12.09 - 04.01.10

774

387

05.01.10 - 05.02.10

538

269

06.02.10 - 21.02.10

604

302

22.02.10 - 26.03.10

538

269

27.03.10 - 02.05.10

604

302

03.05.10 - 09.07.10

538

269

10.07.10 - 28.08.10

604

302

29.08.10 - 31.10.10

538

269

Superior Hibiscus kamer 3

Le Méridien Fisherman’s Cove Noordkust

Superior kamervoorbeeld

Inclusief: logies/ontbijt ­

15% vroegboekkorting bij boekingen tot 61 dagen voor aankomst. 10% vroegboekkorting bij boekingen van 60 tot 45 dagen voor aankomst (geldig: het hele jaar, behalve 18.12.0904.01.10) 6=5, 12=9 Geldig: 01.11.09-17.12.09, 05.01.1005.02.10, 22.02.10-26.03.10, 03.05.1009.07.10, 29.08.10-31.10.10). 12=10 Geldig: 06.02.10-21.02.10, 27.03.1002.05.10, 10.07.10-28.08.10).

Uitzicht vanuit het zwembad op het strand Aan het zuidelijk puntje van het wonderschone Beau Vallon strand ligt dit First Class Hotel. Ligging: De luchthaven ligt op 25 minuten en Victoria op ongeveer 10 minuten rijden vanaf het hotel. Het kleine plaatsje Beau Vallon met restaurants en winkeltjes­ bereikt u in 10-15 minuten. Hotel: Het hotel is een klein paradijs midden in een exotische tuin. ’Le Cardinal’ is het hoofdrestaurant waar u kunt ontbijten en dineren. ’s Avonds wordt het diner door een live band begeleid. In het à-la-carterestaurant ’Le Bougeois’ heeft u een mooi uitzicht over de baai van Beau Vallon. U kunt ook gebruik maken van het zwembad en de spa met fitnessruimte.

4

Le Méridien Barbarons Hotel

Accommodatie: Alle 68 kamers en suites zijn stijlvol en comfortabel ingericht en hebben zeezicht. De ­Superior Hibiscus kamers liggen in het hoofdgebouw, hebben zeezicht en een privé balkon/terras. De Deluxe Frangipani kamers hebben allemaal een terras van houten flonders. De Classic Suites liggen aan de kant van het strand of in de tuin. Ze hebben twee verdiepingen en een extra woonkamer. Daarnaast zijn er nog de Deluxe en Executive Suites. Alle kamers hebben telefoon, airconditioning, haardroger, stereoinstallatie, kluisje, koffie/theefaciliteiten, internet en een minibar. De kamers hebben allemaal een aparte woonkamer. De badkamer wordt slechts met een gordijn gescheiden van de slaapkamer.

superiorkamer voorbeeld (tuinzicht)

Westkust

De specials kunnen niet worden gecombineerd. Ontbijt inbegrepen. Afwijkende annuleringsvoorwaarden: Van 18.12.2009-04.01.2010: 17-0 dagen 100% van de reissom. Toeslag: halfpension p.p.p.n. Verplichte feestdagtoeslag (24.12.09) p.p. per nacht met ontbijt Verplichte feestdagtoeslag (31.12.09) p.p. per nacht met ontbijt

4 Le Méridien Barbarons Hotel Prijs per persoon/nacht in € Bezetting met pers.

63 € 144 € 223 €

Code: 13235

1

2

01.11.09 - 17.12.09

278

139

18.12.09 - 04.01.10

538

269

05.01.10 - 05.02.10

278

139

06.02.10 - 21.02.10

335

167

22.02.10 - 26.03.10

278

139

27.03.10 - 02.05.10

335

167

03.05.10 - 09.07.10

278

139

10.07.10 - 28.08.10

335

167

29.08.10 - 31.10.10

278

139

Superior kamer met tuinzicht

Inclusief: logies/ontbijt. ­

Le Méridien Barbarons Hotel spa Dit pas gerenoveerde hotel van Le Méridien keten is weer geopend als designhotel. Ligging: aan de westkust van het eiland Mahé aan een prachtig, door kokospalmen omringd zandstrand. Op 20 minuten van de luchthaven en de hoofdstad Victoria. Hotel: De twee restaurants bieden heerlijke gerechten. „Le Mangrovia“ in het hoofdgebouw heeft een internationale keuken en een open keuken, „La Cocoteraie“ heeft een Creoolse en Mediterrane keuken. Er is een spa voor behandelingen, stoombad en fitnessruimte. Het zwembad is gelegen in de tuin en de jacuzzi op het dakterras met prachtig uitzicht. Kano’s, waterfietsen 10

en snorkelmateriaal kunnen worden gehuurd. Er is een PADI duikcentrum en voor de 6-12 jarigen is er de Penguin Kinderclub (gratis). Accommodatie: 75 superior kamers met een prachtig uitzicht op de tuin. 45 deluxe kamers met uitzicht op de zee en het strand en 4 executive suites ook met een prachtig uitzicht op zee. Alle kamers zijn uitgerust met douche en bad, airconditioning, satelliettv, dvd, telefoon, minibar, highspeed internettoegang, koffie/ theefaciliteiten en een kluisje. De kamers hebben allemaal een eigen woonruimte. De badkamer wordt slechts door een gordijn gescheiden van de slaapkamer.

6=5, 12=9 Geldig: 01.11.09-17.12.09, 05.01.1005.02.10, 22.02.10-26.03.10, 03.05.1009.07.10, 29.08.10-31.10.10 op basis van logies/ontbijt 10=8 Geldig: 06.02.10-21.02.10, 27.03.1002.05.10, 10.07.10-28.08.10 op basis van logies/ontbijt 15% vroegboekkorting bij boekingen tot 61 dagen voor aankomst. 10% vroegboekkorting bij boekingen van 60 tot 45 dagen voor aankomst (geldig: het hele jaar, behalve 18.12.0904.01.10)

Toeslag: Halfpension p.p.p.n.

54 €


Accommodaties Seychellen

5

MAIA Luxury Resort & Spa Zuidwesten

MAIA Luxury Resort & Spa

MAIA villa voorbeeld De indrukwekkende natuur, het design van het complex, de exclusieve service en de uitstekende keuken maken van Maia een ideale plek om volledig tot rust te komen. Ligging: aan het ongerepte en romantische strand van Anse Louis, in een meervoudig bekroonde tuin. Resort: in het gourmetrestaurant worden voor de fijnproevers een keur aan mediterrane gerechten met Aziatisch-Creools accent geserveerd. Daarnaast kunt u in de poolbar kleine maaltijden bestellen. Hotelgasten hebben ook de mogelijkheid om een romantisch privédiner te boeken op het strand van het hotel of in de eigen villa. Sportieve hotelgasten kunnen terecht in het grote zwembad of een kajak of kano huren (gratis). Er is ook een fitnessruimte met de nieuwste apparatuur. De fascinerende onderwaterwereld kunt u ontdekken tijdens een snorkel- of duiktocht. Op verzoek kunt u duiken of gemotoriseerde watersporten beoefenen, die buiten het resort worden georganiseerd. In de Boutique-Spa La Prairie geniet u van verschillende behandelingen in één van de drie tuinpaviljoens . In het

spapaviljoen kunt u ´s ochtends gratis deelnemen aan yoga-, shiatsu- of qi gonglessen. Accommodatie: de 30 villa’s bieden met ca. 250 m2 een grote mate van privacy. Ze zijn identiek uitgevoerd en onderscheiden zich slechts door de ligging. Er is een privéveranda met een fantastisch uitzicht op de Indische Oceaan, een gazebo met een groot ligbed, een zwembad en een ligbad in de open lucht. De slaapkamer en het woongedeelte zijn fraai uitgevoerd in warme kleuren en Creoolse en Oosterse stijlelementen. Een airco en ventilator zijn aanwezig. Iedere villa heeft een bar en een keukengedeelte. Uw butler, die 24 uur per dag ter beschikking staat, maakt hier desgewenst een heerlijke maaltijd voor u klaar. Daarnaast zijn alle villa’s voorzien van een flatscreen tv, een I-pod station en gratis internetaansluiting. De ruime badkamer biedt louter comfort. 8 van de villa’s liggen direct aan het strand, 3 aan de groene rand van een tropische heuvel en 11 panoramavilla’s liggen op een verhoging. De 8 MAIA signature villa’s hebben een spectaculaire ligging en bieden nog meer luxe en privacy.

5 MAIA Luxury Resort & Spa Prijs per persoon/nacht in € Bezetting met pers.

Code: 12764

1

2

Ocean View Villa 01.11.09 - 23.12.09

1.585 793

24.12.09 - 10.01.10

2.185 1.093

11.01.10 - 09.05.10

1.585 793

10.05.10 - 31.07.10

1.510 755

01.08.10 - 28.08.10

1.825 913

29.08.10 - 31.10.10

1.585 793

Ocean Front Villa 01.11.09 - 23.12.09

1.946 973

24.12.09 - 10.01.10

2.705 1.353

11.01.10 - 09.05.10

1.946 973

10.05.10 - 31.07.10

1.860 930

01.08.10 - 28.08.10

2.245 1.123

29.08.10 - 31.10.10

1.945 973

Inclusief: logies/ontbijt. Minimumverblijf: min. 7 nachten in de periode 24.12.09-10.01.10. Kinderen: gratis verblijf bij de ouders in een Ocean Front Beach Villa. Max. 2 kinderen (1 kind tot 6 jaar en 1 kind tot 16 jaar). Niet geldig in de periode 24.12.09-10.01.10. 7=6. Geldig: 01.03.10-26.03.10. 4=3 / 8=6. Geldig: 01.12.09-23.12.09, 16.01.1028.02.10, 10.05.10-31.07.10. Honeymoonspecials op aanvraag. All Inclusive op aanvraag. Voor dit product gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden: tot 56 dagen voor vertrek: 20%, 56-33 dagen: 25%, 33-17 dagen: 50% en 17 dagen voor vertrek tot de vertrekdatum: 100% van de reissom. Van 26.12.09-10.01.10 geldt tot 61 dagen voor vertrek: 20% en 60 dagen voor vertrek tot de vertrekdatum: 100% van de reissom.

Spa BEST OF INDIAN OCEAN

11


Accommodaties Seychellen

Praslin

Bekend vanwege de Coco de Mer kokosnoten 1

Constance Lémuria Resort Noordwestkust

1 3

4

2

Strand Petite Anse Kerlan bij het Constance Lémuria Resort Lazare Picault heeft dit eiland ontdekt tijdens twee expedities in 1744. Hij noemde het ’Ile aux Palmes’ – palmeneiland. In 1768 kreeg het eiland de naam Praslin, ter ere van de toenmalige Franse minister van marine. Met een lengte van 13 km en een breedte van maximaal 5 km is Praslin het tweede eiland van de Inner Islands. De hoogste piek op Praslin bedraagt 340 meter. Uitgestrekte baaien worden afgewisseld door rotsachtige granietkusten. Een koraalrif omsluit het hele eiland en dat betekent dat dit eiland een ideale plek voor duik- en snorkelliefhebbers is. Het nationale park Valllée de Mai in het binnenland is beroemd vanwege haar rijke flora. Hier groeit de bijzondere ’Cocos de Mer’ met unieke­ kokosnoten. Tijdens bootexcursies kunt u van Praslin uitstapjes maken naar de buureilanden Cousin, Curieuse, La Digue en naar het vogeleiland Aride. 2 tot 3 maal daags vaart de moderne catamaran van de Fast Ferry Services in minder dan een uur naar Mahé, de vliegtijd naar Mahé bedraagt 15 ­minuten. Let op: van mei tot oktober dient u aan de zuidwestkust rekening te houden met aanspoelend zeewier op de stranden.

Constance Lémuria Resort zwembad

Dit luxe resort ligt verscholen in een ca. 150 ha groot en schilderachtig palmenlandschap. De ­legendarische schoonheid van het resort vormt een harmonisch geheel met de tropische vegetatie. Lémuria is lid van de gerenommeerde ’Relais & Chateaux’-hotelvereniging. Op het complex vindt u de enige 18-holes Championship golfbaan van de Seychellen. Ligging: het hotel ligt in een luwte aan de noordwestkust, aan de witte zandstranden van Grand en Petite Anse Kerlan en Anse Georgette. Lémuria is spectaculair gelegen aan de voet van heuvel op Praslin. Nog altijd komen schildpadden hier om hun eieren te leggen (oktober tot januari). Lémuria ligt 5 km van de lucht­haven en 15 km van de haven van Baie St Anne. Resort: er zijn 3 restaurants: het hoofdrestaurant ’The Legend’, een strandrestaurant ’Beach bar & Grill’ en de ’Seahorse’. Spectaculair is het in terrassen verdeelde zwembadlandschap met 3 zwembaden. Tevens is er een spa met Shiseido-paviljoen voor massages en schoonheidsbehandelingen, inclusief kapper, whirlpool, sauna, stoombad en fitnessruimte. Ook is er een kinderclub (4-12 jaar) met eigen kinderzwembad (baby- en kindermenu’s zijn mogelijk, babyoppasservice tegen betaling). Verder heeft het hotel een aankomst- en vertreklounge­ met omkleedruimte, douches, biljarttafel en gratis internetmogelijkheden. Gratis: 2 verlichte tennisbanen, snorkelen, kajakken, windsurfen en roeien. Tegen ­betaling: mountainbikeverhuur, duiken (PADI duikschool), diepzeevissen, catamarantochten, golf-, water­sport- en tennislessen. Op het complex is ook een 18-holes golfbaan. Gasten betalen geen greenfee, maar wel de verplichte clubcarhuur (ca. 40 euro per clubcar). Accommodatie: 105 luxueuze suites van uiteenlopende­ omvang en inrichting zijn ondergebracht in gebouwen van 2 etages en liggen verspreid in de fraaie en uit­ bundige tuin. Op slechts 15 meter van het strand vindt u 88 junior suites (ca. 52 m²), 8 senior suites (ca. 115 m² met lounge, extra wc en groter terras), 8 pool villa’s (ca. 725 m² met 2 slaapkamers, woonkamer, privézwembad en butlerservice) en 1 presidential villa (ca. 1.250 m²). Alle suites en villa’s staan richting de zee en beschikken over een bad en douche en een apart toilet, een haardroger, badjassen, airco, ventilator, LCD tv, Apple Mac mini entertainmentsysteem met Ipod aan­ sluiting, gratis internetaansluiting, minibar, koffie/theefaciliteiten, een kluisje en een balkon of terras met stoelen en zonnebedden.

1 Constance Lémuria Resort Prijs per persoon/nacht in €

Bezetting met pers.

Code: 12767

1

2

01.11.09 - 30.11.09

583

388

01.12.09 - 22.12.09

493

329

23.12.09 - 06.01.10

1.129

565

07.01.10 - 18.04.10

611

408

19.04.10 - 30.06.10

434

289

01.07.10 - 30.09.10

513

341

01.10.10 - 31.10.10

591

394

Juniorsuite

Inclusief: logies/ontbijt. ­Minimumverblijf: 8 nachten van 23.12.09-06.01.10. Honeymoonspecial (in junior- of seniorsuite): 30% korting voor de bruid (geldig: 07.01.1031.03.10, 01.09.10-31.10.10). 50% korting voor de bruid (geldig: 01.11.09-23.12.09, 19.04.1031.07.10). Verblijf uiterlijk 9 maanden na de huwelijksdatum. 6 nachten verblijven = 5 nachten betalen, 12 nachten verblijven = 10 nachten betalen (geldig: 01.11.09-23.12.09, 07.01.10-31.03.10, 19.04.10-31.07.10, 01.09.10-31.10.10, in ­juniorof seniorsuite). Vroegboekkorting: € 150 per volwassene, mits u minimaal 30 dagen voor vertrek boekt (geldig: 01.11.09-23.12.09, 07.01.10- 31.10.10, minimumverblijf 6 nachten, in junior- of senior­ suite). Mag gecombineerd worden met andere­ specials. 2e persoon gratis (geldig: 01.12.09-15.12.09, minimumverblijf 5 nachten in junior suite o.b.v. logies/ontbijt, alleen in combinatie met internationale vluchten van Air Seychelles). Niet in combinatie met andere specials. Toeslag voor het galadiner op 24.12 & 31.12 en prijzen voor overige kamertypen op aan­ vraag. Afwijkende annuleringsvoorwaarden: voor verblijf in de periode 01.12.09–22.12.09 zijn de annuleringskosten 75% en in de periode 23.12.09–06.01.10 100%, ongeacht wanneer de boeking geannuleerd wordt. Tenzij de boeking 7-0 dagen voor vertrek geannuleerd wordt, dan zijn de annuleringskosten voor de eerste periode ook 100%. Toeslag: Halfpension per volwassene per nacht

12

Constance Lémuria Resort juniorsuite voorbeeld

68 €


Accommodaties Seychellen

2 Coco de Mer Hotel Prijs per persoon/nacht in €

Bezetting met pers.

Code: 13237

1

2

3

Standaardkamer 2

Coco de Mer Hotel Zuidwestkust

Coco de Mer Hotel

3

Romantische en rustige atmosfeer. Ligging: het hotel in het zuidwesten van Praslin, is omgeven door verschillende kleine zandbaaien, die bij de Anse Bois de Rose horen. Wind en getijden kunnen van mei tot oktober zeegras mee brengen. Een paar keer per week is er een gratis transfer naar Anse Lazio. Afstand tot het vliegveld 10 km en 4 km naar de haven. Hotel: Coco de Mer ligt in een tropische tuin. Er zijn 2 restaurants, een lounge, een bar, een tennis- en squashbaan, een fitnessruimte, een minigolfbaan, niet-gemotoriseerde watersportmogelijkheden en een zwembad met hangmatten en ligbedden. Er worden begeleide wandelingen georganiseerd en u kunt fietsen en een snorkeluitrusting huren. Accommodatie: 22 standaardkamers (ca. 52 m2, gelegen in de tuin) en 18 superior kamers (ca. 55 m 2, dichter bij het strand). Alle kamers hebben een bad­ kamer met een hoekbad, airco, een ventilator, koffie/ theefaciliteiten, tv, een koelkast, telefoon, een kluisje, een haardroger, een zithoek en een terras of balkon met zeezicht.

231 137

122

24.12.09 - 09.01.10

363 228

201

10.01.10 - 31.10.10

231 137

122

01.11.09 - 23.12.09

245 154

138

24.12.09 - 09.01.10

423 268

232

10.01.10 - 31.10.10

245 154

138

Superior kamer

Inclusief: logies/ontbijt. Minimumverblijf: in de Nieuwjaarperiode minimaal 3 nachten. Kinderen: tot 3 jaar gratis. tarief voor kinderen 3-13 jaar op aanvraag. In de periode 24.12.09-09.01.10 is halfpension­ verplicht en al bij de prijs inbegrepen. Afwijkende annuleringsvoorwaarden: tot 56 dagen voor vertrek: 20%, 56-28 dagen: 25%, 28-14 dagen: 50%, 14-10 dagen: 75% en vanaf 10 dagen voor vertrek 100% van de reissom. Toeslag: Halfpension per volwassene per nacht 44 € Halfpension per kind per nacht 23 € 3 Paradise Sun Prijs per persoon/nacht in € Bezetting met pers.

Paradise Sun Noordoosten

Code: 12766

1

2

Superior kamer Prachtige ligging aan een fijn wit zandstrand. Ligging: in het noordoosten van Praslin, aan het einde van het uitgestrekte witte zandstrand van Cotê d’Or. Ca. 25 min. van de luchthaven en ca. 10 min. van de haven van Baie St. Anne. Hotel: in de tropische tuin vindt u 2 restaurants, een bar, spa en een groot zwembad. s Avonds livemuziek. Gratis: kajakken, windsurfen, snorkeluitrusting en tafel­tennis. Tegen betaling: PADI duikbasis, mountainbikes en zeiltours naar de buureilanden St. Pierre en Curieuse. Accommodatie: Er zijn 70 superior kamers (ca. 32 m2) en 10 deluxe-/familiekamers (ca. 42 m2 met een extra slaapbank, ligbad en apart toilet). Alle kamers hebben een eigen badkamer, een balkon of terras met zitgelegenheid, een ventilator, airco, een haardroger, een kluisje, koffie/theefaciliteiten, een koelkastje, telefoon, sateliet-tv en gratis internetaansluiting.

Paradise Sun deluxe kamervoorbeeld

4

01.11.09 - 23.12.09

Le Duc de Praslin Noordkust Direct aan het prachtige Côte d’Or strand gelegen. Ligging: aan de noordelijke kant van het eiland Praslin, gedeeld door een klein straatje, in de baai van Anse Volbert. Hotel: het hotel is in 2008 gerenoveerd. De tropische tuin heeft meer dan 100 verschillende soorten orchideën. In het restaurant ’Le Dauphin’ worden Creoolse gerechten geservereerd. In het strandrestaurant ’Café des Arts’ worden gasten verwend met verse visgerechten. Het hotel heeft tevens een receptie, bar, lounge en zwembad. Accommodatie: 6 standaard kamers met kluisje, mini­ bar, haardroger en koffie/theefaciliteiten. Tegen een toeslag kunt u airconditioning en een tv huren. In de 14 superior kamers zijn airconditioning en tv inbegrepen. In de 4 Junior- en 2 Honeymoon Suites is een dvdspeler.

01.11.09 - 22.12.09

415 247

23.12.09 - 04.01.10

617 308

05.01.10 - 25.03.10

428 254

26.03.10 - 06.04.10

474 278

07.04.10 - 31.07.10

428 254

01.08.10 - 31.10.10

474 278

Inclusief: halfpension. Honeymoonspecial: uitgebreid honeymoonpakket en speciale tarieven (op aanvraag). Minimumverblijf 6 nachten. Verblijf maximaal 12 maanden na de huwelijksdatum. Geldig: het hele jaar, behalve 23.12.09-01.01.10. 12=10. Geldig: het hele jaar. Afwijkende annuleringsvoorwaarden: tot 56 dagen voor vertrek: 20%, 56-28 dagen: 25%, 28-14 dagen: 50%, 14-7 dagen: 75% en vanaf 7 dagen voor vertrek 100% van de reissom. Van 23.12.09-02.01.10: tot 56 dagen voor vertrek: 20%, 56-28 dagen: 25%, 28-14 dagen: 50%, 14-9 dagen: 75% en vanaf 9 dagen voor vertrek 100% van de reissom. 4 Le Duc de Praslin Prijs per persoon/nacht in €

Code: 24880

Bezetting met pers.

1

2

Standaardkamer 01.11.09 - 31.10.10

197 108

Inclusief: logies/ontbijt. Minimumverblijf: 2 nachten. Standaardkamer 10=9. Geldig: het hele jaar op basis van halfpension. Superior kamer 10=9, 7=6. Geldig: het hele jaar op basis van halfpension. Het hotel is gesloten van 01.12.09-14.12.09. Afwijkende annuleringsvoorwaarden: tot 56 dagen voor vertrek: 20%, 56-28 dagen: 25%, 28-14 dagen: 50%, 14-10 dagen: 75% en vanaf 10 dagen voor vertrek 100% van de reissom. Toeslag: Halfpension p.p.p.n.

53 €

Junior Suite voorbeeld BEST OF INDIAN OCEAN

13


Accommodaties Seychellen

La Digue

Een eiland waar de tijd stil lijkt te staan. 1

La Digue Island Lodge Westkust

2

Garden chalet voorbeeld 1

La Digue Island Lodge, garden chalets Het 5 km lange en 3 km brede eiland La Digue ligt slechts op een paar kilometer van Praslin en is omgeven door een koraalrif. Twee derde van het eiland is heuvelachtig, het hoogste punt is 330 m. De witte zandstranden zijn de meest gefotografeerde stranden ter wereld en niet voor niets! De fraaie stranden worden onderbroken door kolossale, door de zee glad geslepen, granietblokken. Op La Digue rijden nauwelijks auto´s, meestal vindt het ver­voer plaats per ossenwagen of per fiets. Een ideaal eiland om te ontspannen, weg te dromen en te genieten!

2

Temidden van uitbundige vegetatie in een tropische tuin. Ligging: nabij het strand Anse la Reunion, aan de westkust. Lodge: het restaurant ’Le Pecheur’ ligt nabij het strand en verder is er een restaurant bij het zwembad, een elegante bar en een groot zwembad. La Digue Island Lodge heeft een PADI-duikcentrum en snorkeluitrusting is eveneens aanwezig. Activiteiten (tegen betaling): dagelijks begeleide halve dagexcursies op La Digue of per boot naar de omliggende eilanden.

Patatran Village

Accommodatie: het hotel is in diverse categorieën onderverdeeld: 8 eenvoudige kamers in het ’Petit Village’, rijtjesbungalows in het achterste deel van het complex; 44 vrijstaande chalets, ideaal voor families, opgetrokken uit inheems takamakahout en bedekt met palmbladeren met een rustieke inrichting (waarvan 14 chalets aan het strand en 30 chalets in de tropische tuin) en 9 kamers liggen direct aan het strand in het ’Beach House’. Alle categorieën beschikken over bad of douche, wc, airco, minibar, tv, haardroger en koffie/ theefaciliteiten.

1 La Digue Island Lodge Prijs per persoon/nacht in € Bezetting met pers.

Noordkust

Code: 12769

1

2

3

253

159

-

Petit Village 01.11.09 - 31.10.10 Garden Chalet 01.11.09 - 31.10.10 303 238 234 Inclusief: halfpension. ­Toeslag: Retourtransfer van/naar de haven per persoon 25 € Verplichte feestdagentoeslag (24./25./31.12.09) per persoon per nacht 43 € 2 Patatran Village Prijs per persoon/nacht in €

Bezetting met pers.

Code: 13238

1

2

133

93

155

113

Standaardkamer 01.11.09 - 31.10.10 Superior kamer 01.11.09 - 31.10.10 Captain Suite Bungalowcomplex met een vriendelijke atmosfeer en een prachtig uitzicht. Ligging: het kleine hotel ligt aan de noordkust van het eiland La Digue, met uitzicht op Anse Patates. Het complex ligt schuin tegen een helling en is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Ca. 12 minuten per fiets van de veerboot. Hotel: 2 restaurants, 2 bars en een zwembad met zonnestoelen. Wandel- en fietsexcursies op La Digue en snorkeltrips naar de nabijgelegen eilanden zijn ­mogelijk.

14

Accommodatie: 8 standaardkamers met een badkamer met douche en wc, minibar, telefoon, airco, haardroger, koffie/theefaciliteiten en terras. De standaardkamers worden door een kleine straat van het hoofdgebouw gescheiden. 9 superior kamers liggen iets hoger tegen de helling en zijn ten opzichte van de standaardkamers iets groter en hebben een bad. Verder zijn er 3 familie­ kamers, 3 deluxe kamers, 2 honeymoon suites en een Captain’s Retreat Suite. Deze bevinden zich allen hoog op de heuvel; de Captain Retreat Suite heeft een 180° panoramisch uitzicht.

Inclusief: logies/ontbijt. 5 nachten verblijven = 4 nachten betalen, 10 ­ nachten verblijven = 8 nachten betalen, 15 nachten verblijven = 12 nachten betalen (geldig: het hele jaar). Speciale tarieven voor honeymooners op aanvraag. Afwijkende annuleringsvoorwaarden: tot 56 dagen voor vertrek 20% van de reissom, 56-28 dagen 25%, 28-14 dagen 50%, 14-10 dagen 75%, 10-7 dagen 90% en van 7 dagen voor vertrek 100% van de reissom. Toeslag: Halfpension per persoon per nacht 34 €


Accommodaties Seychellen

Luxueuze eilandresorts op de Seychellen Sainte Anne Resort & Spa Prijs per persoon/nacht in €

Sainte Anne Resort & Spa nabij Mahé

Bezetting met pers.

Code: 13239

1

2

01.11.09 - 19.12.09

565

404

20.12.09 - 08.01.10

866

619

09.01.10 - 30.04.10

614

439

01.05.10 - 14.07.10

565

404

15.07.10 - 31.10.10

614

439

01.11.09 - 19.12.09

629

449

20.12.09 - 08.01.10

928

663

09.01.10 - 30.04.10

683

488

01.05.10 - 14.07.10

629

449

15.07.10 - 31.10.10

683

488

Garden Villa

Ocean Villa Sainte Anne Resort Villa voorbeeld

Inclusief: halfpension en boottransfer van/naar Mahé.

Sainte Anne Resort & Spa, Pool Villa Wonderschone stranden vindt u op dit onbewoonde Robinson eiland. De villa’s liggen op twee stranden en bieden veel privacy. Ligging: harmonieus ingebed in de uitbundige natuur,­ aan 2 prachtige stranden, op het 200 hectare grote privé-eiland St. Anne in een beschermd natuurgebied. Slechts 10 minuten per boot vanaf Mahé (regelmatig gratis boottransfer tussen Mahé en St. Anne). Hotel: 5 restaurants, waarvan één strandrestaurant, een zwembad, een bar, een boetiek, internettoegang, een miniclub, een spa van Clarins met sauna en behandelingsruimtes. Gratis activiteiten: tennis op 2 verlichte tennisbanen, niet gemotoriseerde waterspor-

ten, aquagym, wandeltochten en mountainbikehuur. Tegen betaling: diepzeevissen en duiken. Accommodatie: 19 Garden villa´s & 39 Ocean villa’s (dichter bij de zee) beschikken over een slaapkamer, een badkamer, binnen- en buitendouche, een terras en een privétuin – gezamelijk ca. 88 m2. Alle villa’s liggen op de begane grond en zijn gericht naar de zee. Alle villa´s hebben airco, een minibar, een kluisje, een haardroger, telefoon, sateliet-tv en koffie/theefaciliteiten. Daarnaast zijn er nog 21 Pool villa’s met een privé zwembad, 3 Senior Pool villa’s met een woonkamer, 2 Presidential Pool villa’s (138 m2) met 2 slaapkamers en 1 Royal villa (319 m2) met 3 slaapkamers, 3 bad­ kamers en een butler.

­ inderen: max. 1 kind op de kamer bij de ouders, tot K 5 jaar gratis, 6-17 jaar: hele jaar gratis behalve in de periode 01.11.09-19.12.09, 01.05.10-14.07.10, 01.09.10-31.10.10. Halfpension is verplicht. Vroegboekkorting 10%, min. 30 dagen voor vertrek boeken. Geldig voor aankomst in de periodes: 01.11.09-13.12.09, 09.01.10-31.10.10. Honeymoonspecial: 50% korting voor de bruid (geldig: 01.11.09.-13.12.09, 09.01.10-31.10.10). Verblijf uiterlijk 9 maanden na de huwelijks­ datum. 13=11. Geldig: 01.11.09-13.12.09, 09.01.1013.03.10, 01.10.10-31.10.10. 7=6. Geldig: 01.11.09-19.12.09, 09.01.1019.03.10, 01.10.10-31.10.10. 6=5 / 10=8 / 14=10. Geldig: 15.04.10-30.09.10. Geldig voor aankomst in de genoemde periodes. 2e persoon (volw.) gratis. Geldig: 17.11.0925.12.09 en 02.01.10-08.02.10, boeken voor 31.12.09, in garden of ocean villa, alleen in combinatie met de special van Air Seychelles.

Bird Island Lodge Outer Islands

Afwijkende annuleringsvoorwaarden voor de periode 20.12.09.- 08.01.10: 30 -28 dagen: 50%. Bird Island Lodge Prijs per persoon/nacht in € Bezetting met pers. Bird Island Lodge, bungalowvoorbeeld

Code: 25164

1

2

Bungalow 1-5 nachten 01.11.09 - 31.10.10

381 243

Bungalow 6-9 nachten 01.11.09 - 31.10.10

348 223

Bungalow vanaf 10 nachten 01.11.09 - 31.10.10

315 207

Inclusief: volpension.

Bird Island Lodge Een paradijs voor natuurliefhebbers en ornithologen. Ligging: Bird Island, het noordelijkste eiland van de Seychellen, ligt ongeveer 100 km van Mahé. Het zuiden en oosten van het eiland is omgeven door een beschermd rif. De rest van de kust bestaat uit een prachtig witte zandstranden waar u uitstekend kunt zwemmen. Dagelijks worden vluchten van Mahé naar Bird Island met Air Seychelles aangeboden. De vlucht duurt ongeveer 30 minuten.

Resort: het hoofdgebouw van het hotel met een restaurant, lounge, bar en boutique ligt op 2 minuten loopafstand van de landingsbaan. Bird Island is een natuurreservaat en er is geen zwembad op het eiland. Er worden natuurwandelingen aangeboden en u kunt mee gaan om vogels te spotten. Er kunnen ook boottochten geboekt worden. Accommodatie: 24 eenvoudige maar zeer comfortabele bungalows beschikken allen over een tweepersoonsbed, badkamer met douche en toilet, zithoek, ventilator, kluisje en een terras.

vanaf 10 nachten is de vlucht Mahé - Bird Island - Mahé gratis Toeslag: Transfer per vliegtuig van/naar Mahé p.p. 136 €

BEST OF INDIAN OCEAN

15


Accommodaties Seychellen

Frégate Island

Luxueus genieten van ongerepte natuur in exclusieve privésfeer. Frégate Island Frégate Island

Frégate Island villa voorbeeld Een van de belangrijkste doelstellingen van Frégate Island bestaat uit het behoud en de bescherming van de unieke natuur op het eiland. Ligging: op 50 km ten oosten van Mahé en is bereikbaar per helikopter in ca. 20 minuten. Het tropisch begroeide granieteiland is slechts 3 km2 groot en rijst 125 meter boven de Indische Oceaan uit. 7 zandstranden, tropische jungle en groenten- en fruitplantages typeren dit droom­ eiland. Hotel: 2 zwembaden, een fitnesscentrum, een miniclub (alleen in het seizoen), 2 restaurants en andere wonderschone plaatsen om te eten: High Tea op Glacis Cerf, picknick op het strand, ontbijt in het boomhuis of lunch op de plantage. Verder zijn er 2 bars, een Castaway kids clubhouse, een bibliotheek, een winkeltje, een eilandmuseum en een kapel voor trouwerijen. Ook is er een spa (The Rock), dat hoog op een rots ligt en waar diverse wellnessbehandelingen worden gegeven met natuurproducten van het eiland. Frégate Island beschikt over een eigen jachtclub met een complete vloot. De vloot varieert van jollen tot jachten en van catamarans tot motorboten waarmee op zee kan worden gevist. Duikexcursies worden op aanvraag geregeld. Het uitstekend uitgeruste en gecertificeerde PADI duikcentrum is het startpunt voor zowel ervaren als onervaren duikers naar de onderwaterwereld. Snorkel­ uitrusting staat kosteloos ter beschikking. Er zijn maar liefst 10 prachtige wandelroutes uitgezet op het eiland. Een team van ecologen en natuurbeschermers staat klaar om u desgewenst de bijzondere fauna en flora op het eiland uit te leggen.

Accommodatie: de 16 luxueuze villa’s (ca. 300-400 m2 groot) liggen spectaculair boven de steile kust en de witte droomstranden. Iedere villa beschikt over een woonkamer, een slaapkamer en 2 badkamers. Door de glazen wanden heeft u een vrij uitzicht op de oceaan, de hemel en de uitbundige vegetatie. Het privézonneterras van de individuele villa’s leent zich zowel overdag als ’s avonds uitstekend voor een ontspannen verblijf. Er is een privézwembad met jacuzzi en een paviljoen met bed om heerlijk te luieren. Iedere villa heeft een minibar, koffiemachine, waterkoker, telefoon, breedbandinternet, satelliettelevisie, dvd/cd-speler. De airconditioning en een ventilator zorgen voor een aangename temperatuur. Aan iedere villa is een persoonlijke assistent toegewezen, die er voor zorgt dat het u tijdens uw verblijf aan niets ontbreekt.

Duiken Frégate Island Prijs per persoon/nacht in € Bezetting met pers.

Code: 12771

1

2

1 slaapkamer villa 01.11.09 - 18.12.09

2.880 1.560

19.12.09 - 09.01.10

3.120 1.680

10.01.10 - 31.10.10

2.880 1.560

Inclusief: volpension, alcoholvrije dranken, begeleide wandelingen en niet-gemotoriseerde watersporten. De prijs is inclusief 10% belasting en 10% servicetoeslag. Exclusief: overige drankjes, wellnessbehandelingen, gemotoriseerde watersporten, duiken, optionele excursies, persoonlijke uitgaven, transfers en wasservice. Minimumverblijf: 3 nachten, m.u.v. de periode 19.12.09-09.01.10 (7 nachten) en 27.03.-10.04.10 (5 nachten). 6 = 5 / 12 = 10. Geldig: 15.05.-31.07.10 & 01.09.-30.09.10. Afwijkende voorwaarden: bij boeking direct 30% aanbetaling. Pas als deze betaling bij Fregate is bijgeschreven kan de boeking definitief bevestigd worden. De restantbetaling is uiterlijk 10 wkn. voor vertrek.

Beschermde vogel op Frégate Island

Bij annulering tot 60 dgn voor vertrek betaalt u 20% van de reissom, tussen 60-31 dgn voor vertrek: 30%, tussen 30-16 dgn voor vertrek: 50%, tussen 15 dgn voor vertrek tot de dag van vertrek: 100% annuleringskosten. De helikoptertransfers zijn weersafhankelijk en worden alleen tussen 06.00 en 18.00 uur uitgevoerd. Bagagebeperking: max. 20 kg p.p. in een zachte reistas. Toeslag: Helikoptertransfer (max. 4 pers.) Mahé-Frégate of v.v. enkele reis

16

Frégate Island restaurant

Frégate Island villa voorbeeld (slaapkamer)

1.156 €


Accommodaties Seychellen

Cousine Island

Exclusieve privésfeer en een unieke natuur Cousine Island

Cousine Island Laat uw droom in vervulling gaan en ontspan in een oase van rust en een prachtige natuur. Cousine is het enige eiland van de Seychellen, waarop zich uitsluitend inheemse fauna en flora bevinden. De dieren op het eiland kennen geen natuurlijke vijanden en zijn niet heel erg schuw voor mensen. Wie observeert hier wie? De mens het dier of andersom? Ligging: geïsoleerd en centraal in een oorspronkelijk natuurparadijs. Het eiland wordt met haar 25 hectare gerekend tot de kleinste granieteilanden van de Seychellen. Cousine Island ligt 6 km van de westkust van Praslin, het op 1 na grootste eiland van de Seychellen. Vanuit Mahé bereikt u het eiland per helikopter in ca. 15 min. Ook kunt u met Air Seychelles naar Praslin vliegen en van daaruit met de helikopter reizen (ca. 5 min.). Boottransfer vanaf Mahé eventueel ook mogelijk, duur ca. 1 uur en 30 min. Resort: in The Pavillion, het hoofdgebouw van Cousine, bevinden zich het restaurant, de bar met prachtig uitzicht op het zwembad, een gemoedelijke lounge en een bibliotheek. Verder zijn er een kleine spa voor wellnessbehandelingen en een fitnessruimte aanwezig. Op aanvraag kunt u met een jacht naar één van de andere eilanden, een tocht maken met een catamaran, een snorkel- of duikexcursie maken, een helikopterrondvlucht of een wandeling onder begeleiding van een ecoloog maken. Observatiemogelijkheden: nov.-mrt: zeeschildpadden en apr.-okt: lessor noddy vogel).

Accommodatie: het hotel telt slechts 4 villa’s die harmonieus zijn gelegen in hun natuurlijke omgeving. Naast het nodige comfort bieden de villa´s ook bijzonder veel privacy. De 175 m2 grote villa’s beschikken over een grote slaapkamer, een gemoedelijk zitgedeelte, een privézonneterras en een riante badkamer met binnenen buitendouche en een eigen jacuzzi. Het strand ligt op circa 30 meter van alle villa’s. De villa’s zijn uitgevoerd met veel glas, zodat u een prachtig uitzicht heeft op de tropische vegetatie en de Indische Oceaan. Natuurlijk beschikt iedere villa over airco, een tv, een video- en cd-speler, telefoon en een kluisje. De privé­ sfeer wordt extra benadrukt door de aanwezigheid van een eigen minibar en een ijs- en koffiemachine. Aan iedere villa wordt een medewerker van het hotel toegewezen, die zich persoonlijk om uw welzijn bekommert.

Cousine Island Cousine Island Prijs per persoon/nacht in € Bezetting met pers.

Code: 13242

1

2

01.11.09 - 14.12.09

1.870

935

15.12.09 - 31.10.10

1.841

920

Villa

Inclusief: overnachting op basis van volpension, alle drankjes (m.u.v. van bepaalde drankjes op de uitzonderingslijst), 1 voetmassage per persoon en belasting. Exclusief: excursies en wellnessbehandelingen, persoonlijke uitgaven. Minimumverblijf: 3 nachten, m.u.v. de periode 15.12.09-15.01.10 (min. 8 nachten). Kinderen: tot 6 jaar gratis. Korting van 6 t/m 15 jaar op aanvraag. 7 = 6 / 14 = 12. Geldig: 01.11.-14.12.09 & 11.01.-31.10.10. Honeymoonspecial op aanvraag. Minimumverblijf 4 nachten. Privé-eiland: u kunt Cousine Island ook v­ olledig exclusief boeken! Tarief en voorwaarden op aanvraag. De helikoptertransfers zijn weersafhankelijk en worden alleen tussen 06.00 uur en 18.00 uur uitgevoerd. Bagagebeperking: maximaal 20 kg per persoon in een zachte reistas.

Cousine Island

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: bij annulering tussen 16-7 dagen voor vertrek betaalt u 80% van de reissom. Voor de rest gelden de standaardvoorwaarden. Toeslag: Helikoptertransfer (max. 4 pers.) Mahé-Cousine of v.v. enkele reis Pralin-Cousine of v.v. enkele reis Wijzigingen voorbehouden

Cousine Island villa voorbeeld

931 € 509 €

Cousine Island villa voorbeeld (slaapkamer) BEST OF INDIAN OCEAN

17


REISINFORMATIE

Mauritius Strand- en eilandparadijs

10 9 7

8

6

11 12 13 14 3 4

Altijd al gedroomd van prachtige palmenstranden, een helderblauwe zee, licht kabbelende golven, een hangmat en een cocktail met Old Mill Rum of verse ananas-, mango- of papayasap? Deze dromen worden werkelijkheid als u Mauritius bezoekt. De koraalbanken, die bijna het hele eiland omringen, werken als golfbreker waardoor u optimaal kunt genieten van een duik in de rustige zee en van het fijne zandstrand. De koralen zorgen ook voor een onderwaterparadijs met een breed scala aan vis­ soorten en schaaldieren, die op hun beurt als basis dienen voor heerlijke zeegerechten. Om Mauritius uitsluitend als strandbestemming aan te doen, doet u zichzelf tekort. Het binnenland herbergt namelijk pittoreske dorpen, levendige stadjes, een prachtige subtropische vegetatie, Indische tempels, Chinese pagoda’s, Westerse kerken en moskeeën. De vitaliteit en levensvreugde van de multiculturele samenleving toont zich tijdens ­allerlei festiviteiten, die vrijwel doorlopend plaatsvinden en zeker ook in de veelzijdige en smaakvolle keuken. Laat uw dromen werkelijkheid worden!

Bevolking Het eiland Mauritius behoort met haar ca. 1,2 miljoen inwoners tot de meest dichtbevolkte gebieden ter wereld. De veelzijdigheid aan etnische groepen is uniek, de meeste inwoners zijn emigranten, waarvan: 68% Indo-Mauritiaans, 27% Creools-Afrikaans of Madagassiërs, 3% Chinees en 1,5% blanken, meest van Franse­ afkomst.

Paspoort/visa EU-staatsburgers dienen in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat nog minimaal zes maanden na vertrek vanaf Mauritius geldig is. Ook dient u een geldig retourticket voor te leggen en aan te tonen over voldoende financiële middelen te beschikken. Indien men langer dan 3 maanden op Mauritius wil verblijven, dan dient contact te worden opgenomen met de ­ambassade voor een visum. Deze bepalingen kunnen te allen tijde wijzigen.

18

5

1

2

Vluchttoeslagen en vertrekbelasting

Tijdverschil

De luchthavenbelastingen zijn reeds in het ticket inbegrepen.

Het tijdverschil met Europa bedraagt in de zomer twee uur en in de winter drie uur.

Eten en drinken

Talen

Op Mauritius heeft u een grote keuze uit uiteenlopende restaurants van Indiaas en Chinees tot Creools en Europees. Kraanwater is drinkbaar, maar mineraalwater wordt aanbevolen.

De officiële taal op Mauritius is Engels. De voertalen zijn Creools en Frans. Daarnaast worden er ook Indiase­ en Aziatische dialecten gesproken.

Gezondheid

Op Mauritius wordt links gereden. De kwaliteit van de wegen en de brandstofvoorziening zijn op het hele eiland goed. Voor het huren van een auto dient u in het bezit te zijn van een geldig EU-rijbewijs en een internationaal rijbewijs.

De meeste grote hotels beschikken over een eigen arts voor de hotelgasten. De behandeling in het staatsziekenhuis is gratis (Port Louis, Curepipe, Quatre Bornes). Echter, voor een behandeling in een privékliniek of artsenpraktijk dient u met contant geld te betalen. Een reisapotheek met insectenmiddelen, verband- en smeermiddelen wordt aangeraden. Er zijn geen ver­ plichte inentingen.

Transport en verkeer

Accommodaties Het aanbod varieert van eenvoudige onderkomens tot eersteklas hotels.

Kleding

Valuta en betaalmiddelen

Op Mauritius volstaat lichte zomerkleding. ’s Avonds kan een trui of een dunne jas van pas komen. In de bergen is warmere kleding aan te bevelen voor de koude nachten en ochtenden. ’s Avonds worden de heren geacht een lange broek te dragen in de restaurants. Gepaste kleding is tevens gewenst op religieuze plekken.

De lokale valuta is de Rupee (MUR). 1 Mauritius-Rupee = 100 Cent; 1 MUR = ca. 0,02 € (stand aug. 2009). Contant geld: in- en uitvoer van geld kent geen beperkingen. Creditcards worden in steden en hotels ge­accepteerd. Reischeques kunnen worden ingewisseld.

Klimaat/reistijd Mauritius kan het hele jaar door worden bezocht. De beste reistijd is vanaf eind maart tot juni en van september tot november. Van januari tot maart kunnen er cyclonen voorkomen.


Accommodaties Mauritius

Zuidwestkust 1

1 Paradis Hotel & Golf Club Prijs per persoon/nacht in €

Paradis Hotel & Golf Club Zuidwestkust

Bezetting met pers.

Code: 12883

1

2

01.11.09 - 30.11.09

411

294

01.12.09 - 19.12.09

338

241

20.12.09 - 08.01.10

656

469

09.01.10 - 31.01.10

411

294

01.02.10 - 01.04.10

338

241

02.04.10 - 25.04.10

411

294

26.04.10 - 30.09.10

271

194

01.10.10 - 31.10.10

411

294

Superior kamer

Deluxe kamervoorbeeld

Inclusief: halfpension. Minimumverblijf: 8 nachten van 26.12.09-01.01.2010. Honeymoonspecial: 50% korting voor de bruid (geldig: 01.11.09-13.12.09, 09.01.10-31.10.10) Verblijf uiterlijk 9 maanden na de huwelijks­ datum. Paradis Hotel & Golf Club Een geheime tip voor golfers, sportfanaten, spaliefhebbers en zonaanbidders. Ligging: aan de zuidwestkust van het schiereiland Le Morne met 7 km strand langs de lagune, een golfbaan en de spectaculaire bergcoulisse van Le Morne Brabant; naast het zusterhotel Dinarobin - met shuttle­ service; ca. 70 km van het vliegveld en 45 km van Port Louis. Hotel: 4 restaurants, 4 in het nabijgelegen zusterhotel Dinarobin, 5 bars, zwembad, Clarins Spa met enkele behandelingsruimtes, Paradis Golf Academy en 18holes golfbaan, livemuziek in de avond, miniclub voor kinderen.

2

Gratis sportmogelijkheden, sportcentrum met 6 verlichte tennisbanen (ballen tegen betaling), tafeltennis, volleybal, waterskiën, surfen, kajaks, roeiboten, glasbodemboot en snorkelen. Tegen betaling: mountainbikes, duiken en golfen. Accommodatie: 40 deluxe kamers met uitzicht op de lagune en 60 deluxe kamers met zeezicht (beide ca. 50 m2); 120 junior suites (ca. 76 m2), 66 suites en 13 villa’s. Alle kamers hebben een eigen badkamer, airco, minibar, kluisje, haardroger, telefoon, tv en koffie/theefaciliteiten.

Tamassa Zuidwestkust

13=11. Geldig: 01.11.09-13.12.09, 09.01.1013.03.10, 01.10.10-31.10.10. 7=6. Geldig: 01.11.09-19.12.09, 09.01.1019.03.10, 01.10.10-31.10.10 6=5 / 10=8 / 14=10. Geldig: 15.04.10-30.09.10. 10% vroegboekkorting voor een verblijf als u minimaal 30 dagen voor aankomst boekt. Geldig: 01.11.09-13.12.09, 09.01.10-31.10.10. Afwijkende annuleringsvoorwaarden in de ­ eriode 20.12.09.-08.01.10: 35-15 dagen voor p vertrek 50%. Toeslag: Bustransfer (retour) van/naar luchthaven per volwassene

90 €

2 Tamassa Prijs per persoon/nacht in €

Code: 26740

Bezetting met pers.

1

2

Standaardkamer

Superior kamervoorbeeld

01.11.09 - 30.11.09

224 166

01.12.09 - 19.12.09

209 154

20.12.09 - 04.01.10

455 228

05.01.10 - 30.04.10

224 166

01.05.10 - 30.09.10

139 139

01.10.10 - 31.10.10

224 166

Inclusief: all inclusive Minimumverblijf: 7 nachten van 20.12.09-04.01.10. €100 korting per persoon voor een verblijf vanaf 5 nachten als u min. 30 dagen voor aankomst boekt op basis van all inclusive. Geldig: hele jaar (m.u.v. 20.12.09-04.01.10). 6=5/ 7=6/ 8=7 (geldig: 01.12.09 - 19.12.09 & 05.01.10 - 30.04.10) 7=5/ 8=6/ 9=7 (geldig: 01.05.10 - 30.09.10).

Het zwembad van Tamassa Modern en kleurrijk hotel met een traditionele ­architectuur. Ligging: een prachtig uitzicht over de suikerrietvelden en naar de prachtige heuvels in het zuiden die Tamassa­ omgeven. De luchthaven ligt op 45 minuten rijden en ongeveer 60 km van de hoofdstad Port Louis. Hotel: receptie, 2 restaurants en 2 bars. U kunt gebruik­ maken van 4 zwembaden, waarvan 1 in de Spa en een disco. Gratis sportmogelijkheden: windsurfen, waterfietsen, kajak, glasbodemboot, waterskiën, zeilen, snorkelen, fitness centrum, beachvolleybal, tafeltennis, verlichte tennisbanen, mountainbikeverhuur. Tegen

betaling: speedboot, PADI duikschool, diepzeevissen, biljard, golf (18-holes baan in de buurt). Accommodatie: alle 214 kamers zijn stijlvol en modern ingericht. 118 standaardkamers (43 m2) in felgroene kleuren, 72 superior kamers (46 m2) in oranje kleuren en 24 deluxe kamers (49 m2) in een trendy roze kleur. Elke kamer heeft een balkon of terras met zeezicht, airco, badkamer met bad/douche en toilet, satelliet-tv, telefoon, minibar, kluisje, haardroger en koffie/thee­ faciliteiten.

Honeymoonspecial: 40% korting voor de bruid, 20% korting voor paren van hetzelfde geslacht bij een verblijf vanaf 4 nachten. Geldig: hele jaar (m.u.v. 20.12.09-04.01.10). Verblijf uiterlijk 9 maanden na de huwelijksdatum. Afwijkende annuleringsvoorwaarden in de ­ eriode van 22.12.09-03.01.10: 45-8 dagen voor p vertrek 90%. Toeslag: Bustransfer (retour) van/naar luchthaven per volwassene

90 €

BEST OF INDIAN OCEAN

19


Accommodaties Mauritius

Westkust

3 La Pirogue Prijs per persoon/nacht in €

Bezetting met pers.

Code: 12882

1

2

01.11.09 - 20.12.09

238

175

21.12.09 - 02.01.10

563

281

03.01.10 - 09.04.10

238

175

10.04.10 - 07.05.10

188

125

08.05.10 - 31.07.10

181

119

01.08.10 - 30.09.10

188

125

01.10.10 - 31.10.10

238

175

Standaardkamer 3

La Pirogue Westkust

La Pirogue standaardkamer voorbeeld

Uitzicht op het zwembad en het strand van La Pirogue Zeer geliefd bij gezinnen met kinderen en sportieve mensen. Ligging: aan de westkust, aan één van de fraaiste stranden nabij Flic en Flac, omgeven door circa 1.000 kokospalmen. De luchthaven ligt op ca. 1 uur rijden. In de nabijheid liggen o.a. het Casela Bird Park en de 7 kleuren aarde bij Chamarel. Resort: een groot zwembad, 3 restaurants, 2 bars, kinderclub, iedere avond live muziek en op sommige avonden speciale themashows. Gratis activiteiten: kajakken, zeilen, roeien, excursies per glasbodemboot, snorkelen, waterskiën, windsurfen, aquagym, tennissen (7 verlichte tennisbanen, ballen tegen een kleine ver-

4

Sugar Beach

goeding), tafeltennissen en fitness in het naburige Sugar Beach Resort. Tegen betaling: paardrijden, fietsverhuur en duiken (PADI, CMAS). U kunt ook gebruik maken van diverse faciliteiten van het naburige zusterhotel Sugar Beach Resort. Accommodatie: vrijstaande bungalows waarvan 200 standaardkamers (ca. 25m2) en 46 superior kamers (ca. 35 m2 en dichter bij het strand) en 2 royal suites (ca. 78 m2). Alle kamers hebben airco, een badkamer met haardroger, een minibar, een kluisje, tv, telefoon, koffie/theefaciliteiten, een afgeschermd terras en directe toegang tot de tropische tuin met uitzicht op de Indische Oceaan.

Sugar Beach standaardkamer voorbeeld

Westkust

Inclusief: halfpension. Minimumverblijf: 6 nachten van 24.12.09-31.12.09. Vroegboekkorting: 25% korting als u minimaal 30 dagen voor aankomst boekt. Geldig voor een verblijf in een Standaardkamer vanaf 5 nachten in de periode: 01.11.09-20.12.09, 09.01.10-26.03.10, 01.10.10-22.10.10. € 65 korting per volwassen voor een verblijf vanaf 5 nachten in een Standaardkamer. Geldig­ in de periode: 10.04.10-30.09.10. Specials kunnen niet worden gecombineerd. Afwijkende annuleringsvoorwaarden in de periode 21.12.09-02.01.10. 35-8 dagen voor vertrek 90%. Toeslag: All inclusive toeslag p. volw. p.n. 63 € Bustransfer (retour) van/naar luchthaven per volwassene, enkele reis 90 € 4 Sugar Beach Prijs per persoon/nacht in €

Bezetting met pers.

Code: 26370

1

2

01.11.09 - 20.12.09

263

194

21.12.09 - 02.01.10

625

313

03.01.10 - 09.04.10

263

194

10.04.10 - 07.05.10

206

138

08.05.10 - 31.07.10

200

131

01.08.10 - 30.09.10

206

138

01.10.10 - 31.10.10

263

194

Standaardkamer

Inclusief: halfpension. Minimumverblijf: 6 nachten van 24.12.09-31.12.09.

Uitzicht op het strand van Sugar Beach Eersteklas hotel, gebouwd in koloniale stijl, aan het prachtige strand van Flic en Flac. Ligging: het zusterhotel La Pirogue ligt op loopafstand. De luchthaven ligt op ca. 60 minuten rijden en Port Louis op ongeveer 25 minuten. Resort: de grote lobby heeft een receptie. Het hoofd­ zwembad (2000 m2) nodigt uit om te genieten, het zuidzwembad heeft een apart gedeelte, voor mensen die rust zoeken. 1 hoofdrestaurant en 2 à-la-carterestaurants, 4 bars en een spa- en fitnesscentrum. Gratis activiteiten: Fitnesscentrum, waterski, zeilen, kajak, glasbodemboot, snorkelen, windsurfen, volleybal, tafel­ 20

tennis, badminton, boccia, jogging, 6 tennisbanen met verlichting, aerobic- en yogalessen. U kunt ook gebruik­ maken van de voorzieningen van Hotel La Pirogue. Accommodatie: de Standaardkamers bevinden zich in het Manor House of op de eerste verdieping van de Beach Villa’s en de Superior kamers op de begane grond van de Beach Villa’s (ca. 40m2). Alle kamers hebben douche/toilet, föhn, airco, satelliet-tv, minibar, kluisje, koffie/theefaciliteiten en een balkon of een terras. In de Superior kamers bevindt het toilet zich in een aparte ruimte van de badkamer.

Vroegboekkorting: 25% korting als u minimaal 30 dagen voor aankomst boekt. Geldig voor een verblijf in een Standaard- en Superior kamer vanaf 5 nachten in de periode: 01.11.09-20.12.09, 09.01.10-26.03.10, 01.10.10-22.10.10. € 65 korting per volwassen voor een verblijf vanaf 5 nachten in een Standaard- en Superior kamer. Geldig in de periode: 10.04.10-22.10.10. 1 kind tot 18 jaar gratis in de Standaard- en Superior kamer samen met twee volbetalende volwassenen. Geldig in de periode: 10.04.1022.10.10. Honeymoonspecial: 100% korting voor de bruid.­ De bruidegom betaalt de éénpersoonskamerprijs. Geldig: 01.11.09-20.12.09, 09.01.1026.03.10, 10.04.10-31.10.10. Enkel in de Deluxe kamer en Junior Suites vanaf 5 nachten. Verblijf­ uiterlijk 9 maanden na de huwelijksdatum Sun Card: gasten van Hotel La Pirogue en Sugar Beach profiteren van verschillende extra’s: ­culinair genieten in verschillende restaurants, gratis sportmogelijkheden en diverse watersporten. Verder kortingen op transfers, autohuur, winkels, etc. Afwijkende annuleringsvoorwaarden in de periode 21.12.09-02.01.10. 35-8 dagen voor vertrek 90%. Toeslag: All inclusive toeslag p.volw.p.n. 63 € Bustransfer (retour) van/naar luchthaven per volwassene 90 €


Accommodaties Mauritius

Aan de west- & noordwestkust van het eiland 5

5 The Sands Resort & Spa Prijs per persoon/nacht in € Bezetting met pers.

The Sands Resort & Spa Westkust

Code: 233

1

2

Deluxe kamer

6

215 145

05.12.09 - 21.12.09

188 118

22.12.09 - 04.01.10

370 250

05.01.10 - 10.04.10

215 145

11.04.10 - 30.09.10

188 118

01.10.10 - 31.10.10

215 138

Inclusief: halfpension. Minimumverblijf: 6 nachten in de periode 22.12.0904.01.10. Kinderen: tot 2 jaar gratis. Kinderkorting van 2 tot 6 jaar op aanvraag. Honeymoonspecial: 30% korting voor de bruid­ (geldig: het hele jaar, m.u.v. 22.12.09-04.01.10, mininumverblijf 6 nachten). Verblijf uiterlijk 9 maanden na de huwelijksdatum. 7 n. verblijven = 6 n. betalen, 13 n. verblijven = 11 n. betalen, 20 n. verblijven = 17 n. betalen (geldig: 22.11.09-21.12.09, 22.01.10-31.03.10, 11.04.10-30.09.10). Specials mogen niet worden gecombineerd.

Zwembad van The Sands Resort & Spa Voor reizigers die rust en ontspanning zoeken en persoonlijke service waarderen. Ligging: aan de rustige westkust met uitzicht op de lagune en de baai van Tamarin met de Le Morne Berg aan de horizon. Hotel: verzorgde tuin, 3 restaurants, 1 bar, fitnesscentrum en wellnessgedeelte, 2 verlichte tennisbanen, een zwembad, live-amusement in de avond. Gratis activiteiten: glasbodemboot, kano’s, snorkelen, waterskiën, windsurfen, zeilen. Tegen betaling: mountainbikes, duiken, diepzeevissen, dolfijnenobservatie, boottochten tijdens zonsondergang en internettoegang.

01.11.09 - 04.12.09

The Sands Resort & Spa kamervoorbeeld Accommodatie: 92 kamers met zeezicht (ca. 52 m²) en 1 suite (ca. 145 m²); alle kamers hebben een eigen badkamer, haardroger, airco, telefoon, tv en koffie/theefaciliteiten.

Toeslag: Volpension per volwassene per nacht Bustransfer (retour) van/naar luchthaven per volw. per kind 6 Maritim Hotel Prijs per persoon/nacht in € Bezetting met pers.

30 € 90 € 45 €

Code: 12880

1

2

Privilege kamer

Maritim Hotel Noordkust

01.11.09 - 30.11.09

231 175

01.12.09 - 21.12.09

206 150

22.12.09 - 06.01.10

313 256

07.01.10 - 09.04.10

231 175

10.04.10 - 31.08.10

206 150

01.09.10 - 31.10.10

231 175

Prestige kamer

Zwembad van het Maritim Hotel Het in 2009 gerenoveerde hotel staat onder ­Duitstalig management en beschikt zelfs over een manege. Ligging: aan de noordwestkust direct aan het witte zandstrand van Turtle Bay (het eerste nationale park van het eiland) ideaal om te snorkelen; regelmatige shuttleservice naar Port Louis en naar Grand Baie; ca. 1 uur reisafstand naar de luchthaven. Hotel: ca. 25 ha groot complex met een prachtige tuin, 3 restaurants en 2 bars, kinderclub, jacuzzi, groot zwembad, avondentertainment, spa met fitnessruimte, ­sauna, stoombad, koudwaterbad en een powerdouche. Gratis

activiteiten: 3 verlichte tennisbanen, golf (9-holes golfbaan, u betaalt geen greenfee), waterskiën, windsurfen, minizeilen, roeien, excursies per glasbodemboot, ­kanoën, snorkelen, tafeltennis en volleybal. Tegen betaling: paardrijden, duiken, zeilcursus, diepzeevissen, fietsverhuur, golfles, zeiltochten, parasailing en massages. Accommodatie: privilege kamers (ca. 42 m²), prestige kamers (ca. 58 m²) met inloopkledingkast, verschillende suites (tussen 80 - 105 m²) met privéterras en enkele met whirlpool. Alle kamers hebben zeezicht, een terras/balkon, badkamer, airco, minibar, kluisje, telefoon en tv.

01.11.09 - 30.11.09

275 219

01.12.09 - 21.12.09

250 194

22.12.09 - 06.01.10

356 300

07.01.10 - 09.04.10

275 219

10.04.10 - 31.08.10

250 194

01.09.10 - 31.10.10 275 219 Inclusief: halfpension. Kinderen: tot 2 jaar gratis. 2-11 jaar bij de ouders op de kamer: 50% korting. Honeymoonspecial: 50% korting voor de bruid (geldig: het hele jaar, m.u.v. 22.12.09-06.01.10 en suites). Verblijf uiterlijk 4 maanden na de huwelijksdatum. 7 n. verblijven = 6 n. betalen (geldig: 01.11.0921.12.09), 12 n. verblijven = 10 n. betalen (geldig: 07.01.10-31.10.10, 14 n. verblijven = 11 n. betalen (geldig: het hele jaar, m.u.v. 22.12.0906.01.10). 5% vroegboekkorting voor een verblijf vanaf 7 betaalde nachten (geldig: het hele jaar m.u.v. 22.12.09-06.01.10, minimaal 60 dagen voor aankomst boeken). Special mogen niet worden gecombineerd! Toeslag: Bustransfer (retour) van/naar luchthaven per volw. per kind All inclusive per volwassene per nacht

90 € 45 € 63 €

BEST OF INDIAN OCEAN

21


Accommodaties Mauritius

Noord- noordwestkust 7

7 Villas Mont Choisy Prijs per persoon/nacht in €

Villas Mont Choisy Noordkust

Bezetting met pers.

Code: 12881

1

2

01.11.09 - 30.11.09

66

33

01.12.09 - 20.12.09

53

26

21.12.09 - 06.01.10

79

39

07.01.10 - 15.04.10

66

33

16.04.10 - 31.07.10

53

26

01.08.10 - 31.08.10

66

33

01.09.10 - 30.09.10

53

26

01.10.10 - 31.10.10

66

33

01.11.09 - 30.11.09

81

41

01.12.09 - 20.12.09

66

33

21.12.09 - 06.01.10

101

51

07.01.10 - 15.04.10

81

41

16.04.10 - 31.07.10

66

33

01.08.10 - 31.08.10

81

41

01.09.10 - 30.09.10

66

33

01.10.10 - 31.10.10

81

41

Studio

Bungalow

Zwembad en uitzicht op de appartementen Een voordelig, kleinschalig en vriendelijk complex met selfcatering studio´s en bungalows. Ligging: in het noordwesten, op ca. 1 km van het dorpje Trou aux Biches en 6 km van Grande Baie; inkoop­ mogelijkheden in de nabijheid. Het Mont Choisy strand ligt op 75 m afstand, aan de overkant van een weg. Appartement: receptie, zwembad en tuin, kinderoppas en typisch Mauritiaanse specialiteiten kunnen tegen bijbetaling worden geregeld; dagelijkse schoonmaak is inclusief (m.u.v. strandhanddoeken). Accommodatie: 10 bungalows, waarvan 4 duplex en 6 gelijkvloers (max. 4 pers.) en 5 studio’s (voor 2 pers.).

Inclusief: logies. Toeslag: Bustransfer (retour) van/naar luchthaven per volwassene per kind

90 € 45 €

Bungalow voorbeeld Allen beschikken over één (of twee) slaapkamer(s) met airco, een kluisje, een badkamer, tv, een keukendeel en een zithoek.

8 Legends Prijs per persoon/nacht in € Bezetting met pers.

Code: 12821

1

2

01.11.09 - 30.11.09

255

189

01.12.09 - 19.12.09

221

164

20.12.09 - 04.01.10

605

303

05.01.10 - 30.04.10

255

189

01.05.10 - 30.09.10

133

133

01.10.10 - 31.10.10

255

189

Superior kamer

8

Legends Noordkust

Inclusief: halfpension. Minimumverblijf: 7 nachten van 20.12.09-04.01.10. Kinderen: tot 2 jaar gratis. Max. 1 kind (3-17 jaar) bij de ouders in de kamer, gratis in de periode 01.05.1030.09.10. Tarieven buiten deze periode op aan­ vraag. €120 korting per persoon voor een verblijf vanaf 5 nachten als u min. 30 dagen voor aankomst boekt op basis van halfpension. Geldig: hele jaar (m.u.v. 20.12.09-04.01.10). 6=5/ 7=6/ 8=7 (geldig: 01.12.09 - 19.12.09 & 05.01.10 - 30.04.10) 7=5/ 8=6/ 9=7 (geldig: 01.05.10 - 30.09.10). Legends Hotel (inzet: superior kamer voorbeeld) Onderdeel van Naïade Resorts met veel ontspanningsmogelijkheden. Ligging: in het noorden, direct aan de baai van Grand Gaube met zicht op de kleine eilanden Gunners Point, Flat Island en Sugar Loaf. De kronkelige baai van Grand Baie ligt op 10 minuten rijden, ca. 80 km van de luchthaven (transfertijd: ca. 75 min.), en ca. 40 km van Port Louis. Heliplatform. Hotel: gebouwd in Feng Shui stijl, 3 zwembaden, ­bioscoop, 5 restaurants en 3 bars, spa met 6 behandelingsruimtes, sauna en hammam, kinderclub. Gratis activiteiten: surfen, roeien, kajakken, zeilen, snorkelen, 22

minizeilen, aquagymnastiek, excursies per glasbodemboot, waterskiën, fitness, tennissen, sauna, tafeltennissen, beachvolleyballen, minigolf, yoga en Tai Chi. Tegen betaling: diepzeevissen, duiken, excursies per powerboot, mountainbiken, computer en biljart. Accommodatie: 126 superior kamers (ca. 48 m2), 46 deluxe kamers (ca. 58 m2) en 23 junior suites (ca. 78 m2). Alle kamers hebben een apart toilet, bad en douche, haardroger, airco, telefoon, satelliet tv, internettoegang, minibar, een kluisje, koffie/theefaciliteiten en privéterras of balkon met zeezicht. De deluxe kamers en junior­ suites hebben een plafondventilator.

Honeymoonspecial: 50% korting voor de bruid, 25% korting voor paren van hetzelfde geslacht bij verblijf van min. 4 nachten. Geldig: hele jaar (m.u.v. 20.12.09-04.01.10). Verblijf uiterlijk 9 maanden na de huwelijksdatum. Afwijkende annuleringsvoorwaarden in de ­ eriode 22.12.09-03.01.10 45-8 dagen voor p vertrek 90%; 7-0 dagen voor vertrek 100% van de reissom. Toeslag: Volpension (volwassene) Bustransfer (retour) van/naar luchthaven per volwassene Verplicht Nieuwjaarsdiner

51 € 90 € 140 €


Accommodaties Mauritius

Noordkust

9 Le Mauricia Hotel Prijs per persoon/nacht in €

Code: 12878

Bezetting met pers.

1

2

01.11.09 - 30.11.09

175

125

01.12.09 - 19.12.09

158

113

20.12.09 - 08.01.10

253

180

09.01.10 - 31.01.10

175

125

01.02.10 - 26.03.10

158

113

27.03.10 - 14.04.10

175

125

15.04.10 - 30.09.10

140

100

01.10.10 - 31.10.10

175

125

Standaardkamer 9

Le Mauricia Hotel Noordkust, omgeving Grande Baie

Inclusief: halfpension. Honeymoonspecial: 50% korting voor de bruid inclusief volpension. Geldig: 01.11.0913.12.09, 09.01.10-31.10.10. Verblijf uiterlijk 9 maanden na de huwelijksdatum. 7=6. Geldig: 01.11.09-15.12.09, 09.01.1025.03.10. 13=11. Geldig: 01.11.09-13.12.09, 09.01.1019.03.10. 6=5, 10=8, 14=10. Geldig: 26.04.10 15.10.10. Le Mauricia Onderdeel van de Beachcomber keten met een jonge, dynamische sfeer. In 2007 geheel gerenoveerd. Ligging: aan de noordkust, op loopafstand van Grande­ Baie. Grande Baie staat bekend om haar exotische restaurants, gemoedelijke cafeetjes en traditionele winkels. Het zusterhotel Le Cannonnier Hotel ligt in de nabijheid. Hotel: er zijn 2 restaurants, 2 bars, een fitnesscentrum met sauna en stoombad, tennisbanen, een kinderclub en een discotheek. De watersportmogelijkheden bestaan o.a. uit waterskiën, windsurfen en zeilen. Tegen betaling: catamaranexcursies, duiken (PADI) en diepzeevissen.

10

Specials kunnen alleen gecombineerd worden met vroegboekkorting. Overige kamertypen op aanvraag.

10 Le Paradise Cove Spa Hotel Prijs per persoon/nacht in €

Le Mauricia standaardkamer voorbeeld Accommodatie: 143 standaardkamers, 60 superior kamers met een terras en een privétuin, 28 appartementen en 3 bruidsuites. Allen met eigen badkamer met bad/douche en toilet, airco, een minibar, satelliettv, een haardroger en telefoon.

Le Paradise Cove Spa Hotel Noordkust

Bezetting met pers.

Code: 12879

1

2

Pondichery kamer 01.11.09 - 30.11.09

413 275

01.12.09 - 22.12.09

300 200

23.12.09 - 06.01.10

700 350

07.01.10 - 31.01.10

348 231

01.02.10 - 15.04.10

413 275

16.04.10 - 30.04.10

348 231

01.05.10 - 31.08.10

300 200

01.09.10 - 30.09.10

348 231

01.10.10 - 31.10.10

413 275

Inclusief: halfpension. Minimumverblijf: 7 nachten van 23.12.0906.01.10. 6=5, 9=7. Geldig: het hele jaar (m.u.v. 23.12.0906.01.10). 14=7. Geldig: 01.04.10-31.08.10, voor de 7 gratis nachten geldt een halfpensiontoeslag van € 100 p.p.p.n.). Honeymoonspecial: gratis verblijf voor bruid, maar betaalt wel € 73 p.n. voor halfpension. Geldig: het hele jaar (m.u.v. 23.12.09-06.01.10), minimumverblijf 7 nachten, verblijf uiterlijk 12 mnd. na huwelijksdatum.

Le Paradise Cove Spa Hotel Een klein romantisch boutique hotel met veel persoonlijke charme en liefdevolle details, zeer geliefd bij honeymooners. Ligging: aan de noordkust, aan een lagune in een beschutte baai aan het zandstrand van Anse la Raie. Op 60 km van de luchthaven en op 5 km van Grand Baie. Hotel: 3 restaurants, 2 bars, iedere avond amusement, 2 zwembaden (waarvan 1 in de spa), gratis waterskiën, excursies met een glasbodemboot, snorkelen, windsurfen, roeiboten, kajaks, aquagymnastiek, 2 verlichte tennisbanen, fitnesscentrum, romantische afgeschermde privé zongelegenheden. Tegen bijbetaling: diensten

in de Cinq Mondes spa, duiken (PADI), parasailing, fietsverhuur, diepzeevissen, catamaranzeilen, 9-holes golfbaan (in de nabijheid). Accommodatie: 20 romantische ’Pondichery’ kamers (ca. 50 m2) verdeeld over de begane grond en eerste verdieping. 27 ’1001-nacht’ kamers (ca. 50 m2), op de bovenste verdieping gelegen met uitzicht op de lagune. 18 juniorsuites (ca. 60 m2) en 2 seniorsuites (ca. 90 m2). Alle kamers hebben een ruime badkamer met badjassen, een haardroger, airco, telefoon- en internetaansluiting (tegen betaling), tv, een minibar, een kluisje, 24-uurs roomservice en een balkon of terras.

10% vroegboekkorting voor een verblijf vanaf 7 nachten als u minimaal 45 dagen voor aankomst boekt. Geldig: het hele jaar m.u.v. 23.12.09-06.01.10. Afwijkende annuleringsvoorwaarden in de periode 23.12.09-06.01.10: tot 56 dagen voor vertrek: 20%, 56-30 dagen: 25%, 30-14 dagen: 50% en vanaf 14 dagen voor vertrek 100% van de reissom. Toeslag: All inclusive per volw.p.n. Bustransfer (retour) van/naar luchthaven per volwassene Verplicht Kerstdiner Verplicht Nieuwjaarsdiner

38 € 90 € 63 € 156 €

BEST OF INDIAN OCEAN

23


Accommodaties Mauritius

Oostkust 11

11 Constance Le Prince Maurice Prijs per persoon/nacht in €

Constance Le Prince Maurice Oostkust

Code: 235

Bezetting met pers.

1

2

01.11.09 - 30.11.09

638

425

01.12.09 - 22.12.09

600

400

Juniorsuite

23.12.09 - 06.01.10

1.125 563

07.01.10 - 18.04.10

516

344

19.04.10 - 15.09.10

188

188

16.09.10 - 19.10.10

244

244

20.10.10 - 31.10.10

638

425

Inclusief: logies/ontbijt. Minimumverblijf: 8 nachten in de periode 23.12.0906.01.10. Honeymoonspecial: 100% korting voor de bruid. Geldig: 0.10.09-05.12.09, 15.12.0922.12.09, 19.04.10-20.10.10 30% korting voor de bruid. Geldig: de rest van het jaar m.u.v. 23.12.09-06.01.10.

Uitzicht op Constance Le Prince Maurice Lid van het gerenommeerde ’Relais & Chateaux’keten. Ligging: aan de oostkust van Mauritius, aan een lagune­ met een prachtig strand. Ca. 35 km van Port Louis en 60 minuten per transfer vanaf de luchthaven. Hotel: 3 uitstekende restaurants, 3 bars, een squashbaan, 2 tennisbanen, een fitnesscentrum. Le Spa de Constance met het Institut de Guerlain, een whirlpool, sauna, zwembad en een thermaal zwembad in het fitnesscentrum. Talrijke watersportmogelijkheden, een kinderclub, een bibliotheek met gratis internetmogelijk­heden en enkele winkels. Hotelgasten mogen gebruik maken van de twee 18-holes golfbanen van het zusterhotel Belle Mare Plage­ (geen greenfee en gratis shuttle­service).

12

In junior- en seniorsuites, verblijf uiterlijk 9 maanden na de huwelijksdatum. Deze aanbieding is ook geldig als u uw 10-, 15-, 20- etc. jarig huwelijksjubileum viert. Verblijf uiterlijk 6 maanden voor of na de ­huwelijksdatum.

Le Prince Maurice juniorsuite voorbeeld Accommodatie: 76 juniorsuites (ca. 70 m2), 12 senior­ suites (ca. 130 m2) en een princely suite (ca. 350 m2). Allen met eigen badkamer, airco, telefoon, lcd tv, gratis wifi, een zitgedeelte en een balkon of terras.

€ 150 korting per volwassene bij een verblijf vanaf 6 nachten in een junior of senior suite. Geldig: 07.01.10-31.10.10. 7=4. Geldig: 01.05.10-20.10.10. Overige kamertypes en verplichte toeslag voor het diner op 24.12 en 31.12 op aanvraag. Toeslag: Halfpension per volw. p.n.

60 €

12 Constance Belle Mare Plage Prijs per persoon/nacht in €

Constance Belle Mare Plage Oostkust

Bezetting met pers.

Code: 236

1

2

Prestige kamer 01.11.09 - 30.11.09

333 238

01.12.09 - 22.12.09

236 169

23.12.09 - 06.01.10

675 338

07.01.10 - 18.04.10

298 213

19.04.10 - 15.09.10

144 144

16.09.10 - 19.10.10

175 175

20.10.10 - 30.11.10

350 250

Inclusief: halfpension. Kinderen: t/m 2 jaar gratis. Kortingen van 2 tot 17 jaar op aanvraag. 6=5/ 9=7/12=8. Geldig: 01.05.10-20.10.10. Voor alle kamertypes m.u.v. de villa´s.

Uitzicht op Constance Belle Mare Plage Prachtige ligging met een uitstekende service. Ligging: dit hotel ligt in het oosten van Mauritius, ­direct aan een 2 km lang zandstrand. Hotel: het Constance Belle Mare Plage beschikt over twee 18-holes golfbanen van topkwaliteit, waarvoor de hotelgasten geen greenfees hoeven te betalen. Naast het hoofdrestaurant zijn er nog 7 restaurants, waarvan 4 met avondopening, 5 bars, 4 zwembaden, Le Spa de Constance met Shiseido paviljoen, een fitnesscentrum, een kapper en diverse winkeltjes. Het koraalrif biedt uitstekende watersportmogelijkheden zoals diepzeevissen, duiken (PADI/CMAS duikschool in het hotel), waterskiën en windsurfen. Tennis, tafel24

tennis, golf en minigolf zijn andere sportmogelijkheden. Er wordt les gegeven in diverse sporten (tegen betaling), er is fietsenverhuur en een kinderclub. Accommodatie: 92 prestige kamers (ca. 45 m2) met terras/balkon en 137 junior suites (ca. 68 m2), waarvan 41 direct aan zee gelegen en 96 met zeezicht, zijn hoogwaardig ingericht met een zitgedeelte, een badkamer met ligbad/douche/apart toilet, een haardroger, airco, telefoon, satelliet tv, internettoegang, een minibar, een kluisje en een balkon of terras. Tenslotte nog 6 Deluxe Suites (96 m2) met een aparte woonkamer, douche, apart toilet en 21 exclusieve villa’s met een eigen zwembad en butlerservice.

€ 120 vroegboekkortnig per persoon voor een verblijf vanaf 6 nachten. Geldig: 19.04.1031.10.10. Boekingen moeten minimaal 30 dagen voor aankomst gemaakt worden. Honeymoonspecial: 50% korting voor de bruid. Geldig: 19.04.10-20.10.10. 30% korting voor de bruid. Geldig: het hele jaar m.u.v. 23.12.09-06.01.10. 1 kind tot 12 jaar gratis bij de ouders op de kamer. Geldig: 19.04.10-20.10.10. Toeslag: Bustransfer (retour) van/naar luchthaven per volwassene

45 €


Accommodaties Mauritius

Oostkust 13

Beau Rivage Oostkust

Beau Rivage zwembad Exclusief en luxe resort met een ontspannen sfeer. Ligging: aan de oostkust van het eiland in de prachtig turkooizen lagune van Belle Mare. Op ca. 45 km van de luchthaven en de hoofdstad Port Louis ligt op ca. 1 uur rijden. Hotel: er zijn 4 restaurants en 2 bars. Het hoofdrestaurant „Rive Gauche“ biedt dagelijks wisselende thema buffetten, „La Mediterranee” biedt de Mediterrane keuken op het strand en „Indouchine“ kookt heerlijke Euro-Aziatische gerechten voor u. In het elegante en schilderachtige restaurant „Le Langoustier“ worden tenslotte verse zeevruchten bereid. Het enorme zwembad van ongeveer 2.000 vierkante meter en een apart gedeelte voor kinderen nodigt uit om te ontspannen. De luxe spa met 11 behandelkamers laat niets te wensen over. Het is ingebed in het midden van de tropische tuin met een sauna, hammam en

jacuzzi. De volgende sporten worden gratis aangeboden: windsurfen, waterfietsen, kajakken, aquagym, snorkelen, glasbodemboot, waterskiën, fitnesscentrum, beachvolleybal, tafeltennis, tennis (met verlichting), Yoga en Thai Chi. Tegen een vergoeding: mountainbiken en biljart. De 3 golfbanen in de nabijheid van de Beau Rivage kunnen tegen een vergoeding worden bezocht. Accommodatie: 162 juniorsuites (ca. 60 m2), 4 lagoonsuites en 5 honeymoonsuites (ca. 90 m2), 2 seniorsuites (ca. 100 m2) en 1 presidentiële suite (ca. 240 m2). Alle kamers hebben een apart toilet, bad en douche, een terras of balkon en zicht op de tropische tuin en de oceaan, airco, een ventilator, flatscreen tv met dvd, telefoon, een minibar, een kluisje, een haardroger en koffie/theefaciliteiten. Er is 24 uur per dag roomservice mogelijk. Er zijn ook nog 12 exclusieve Pool villa´s beschikbaar.

Beau Rivage strand 13 Beau Rivage Prijs per persoon/nacht in €

Bezetting met pers.

Code: 12820

1

2

Juniorsuite 01.11.09 - 30.11.09

361 268

01.12.09 - 19.12.09

336 249

20.12.09 - 04.01.10

910 455

05.01.10 - 30.04.10

361 268

01.05.10 - 30.09.10

183 183

01.10.10 - 31.10.10

361 268

Inclusief: halfpension. Minimumverblijf: 7 nachten in de periode 22.12.0904.01.10. Kinderen: tot 2 jaar gratis. Max. 1 kind (3-17 jaar) bij de ouders in de kamer, gratis in de periode 01.05.10-30.09.10. Inclusief halfpension. 6=5/ 7=6/ 8=7 (geldig: 01.12.09-19.12.09 & 05.01.10-30.04.10) 7=5/ 8=6/ 9=7 (geldig: 01.05.10-30.09.10). Honeymoon special: 50% korting voor de bruid, 25% korting voor bruidsparen van hetzelfde geslacht. Geldig: hele jaar (m.u.v. 20.12.09-04.01.10). Verblijf vanaf 4 nachten en uiterlijk 9 maanden na de huwelijks­ datum. €160 korting per persoon voor een verblijf vanaf 5 nachten als u min. 30 dagen voor aankomst boekt op basis van halfpension. Geldig: hele jaar (m.u.v. 20.12.09-04.01.10). Afwijkende annuleringsvoorwaarden in de periode 22.12.09-03.01.10: 45-8 dagen voor vertrek 90%. Toeslag: Volpension per volw. p.n. Bustransfer (retour) van/naar luchthaven per volwassene

55 € 90 €

Beau Rivage juniorsuite voorbeeld BEST OF INDIAN OCEAN

25


Accommodaties Mauritius

Oostkust 14

Le Touessrok Oostkust 14 Le Touessrok Prijs per persoon/nacht in € Bezetting met pers.

Code: 12877

1

2

581

431

Deluxe kamer 01.11.09 - 20.12.09 21.12.09 - 02.01.10

1.625 813

03.01.10 - 09.04.10

581

431

10.04.10 - 07.05.10

331

219

08.05.10 - 31.07.10

300

200

01.08.10 - 30.09.10

331

219

01.10.10 - 31.10.10

581

431

631

469

Juniorsuite Hibiscus 01.11.09 - 20.12.09 21.12.09 - 02.01.10

1.750 875

03.01.10 - 09.04.10

631

469

10.04.10 - 07.05.10

356

238

08.05.10 - 31.07.10

331

219

01.08.10 - 30.09.10

356

238

01.10.10 - 31.10.10

631

469

681

506

Juniorsuite Frangipani 01.11.09 - 20.12.09 21.12.09 - 02.01.10 Ligging van Le Touessrok Eén van de meest luxueuze resorts op Mauritius. Lid van de ’Leading Hotels of the World’-keten. Ligging: gelegen aan een wit zandstrand aan de oostkust met inbegrip van 2 exclusieve eilanden: Frangipani & Ilot Mangénie. Het idyllische Ile aux Cerfs is bereikbaar met een gratis taxiboot, ca. 50 min. van de luchthaven. Resort: 5 restaurants en bars, Givenchy spa op het Frangipani eiland met kapper en fitnesscentrum, kinderclub en 2 zwembaden. Gratis activiteiten: aquagym, kanoën, kajakken, excursies per glasbodemboot, snorkelen, waterskiën en windsurfen. Tegen betaling: duiken (PADI, CMAS); diepzeevissen, excursies per catamaran, parasailing, tochtjes per bananenboot, fietsverhuur en de 18-holes Championship Golfcourse ontworpen door Bernhard Langer (greenfee inclusief, golfcart van € 40 per persoon verplicht).

Zicht op de golfplaats van Le Touessrok

1.938 969

03.01.10 - 09.04.10

681

506

10.04.10 - 07.05.10

388

256

08.05.10 - 31.07.10

356

238

01.08.10 - 30.09.10

388

256

01.10.10 - 31.10.10

681

506

Inclusief: halfpension. Accommodatie: 68 deluxe kamers (ca. 54 m2), 125 junior suites (ca. 65-70 m2), 6 ocean suites (126 m2 met aparte woonkamer), 1 royal suite (320 m2). Alle kamers zijn modern en licht uitgevoerd met een bijzonder fraaie badkamer (vrijstaande badkuip in de junior suites Frangipani & de Ocean suites), haardroger, minibar, safe, airco, cd-speler, satelliet tv met DVD, telefoon, gratis internetaansluiting en balkon of terras. Er zijn ook 3 moderne privé pool-villa’s (430 m2) met 3 slaapkamers en eigen badkamer en een privé-tuin. Er is een 24-uurs butlerservice voor de alle kamertypes.

Minimumverblijf: 8 nachten bij aankomst in de ­ eriode: 24.12.09-31.12.09. p Kinderen: tot 2 jaar gratis. Tarief voor 2-17 jaar op aanvraag. Vroegboekspecial: 25% korting. Geldig als u minimaal 30 dagen voor aankomst boekt in een Deluxe kamer of Junior Suite en verblijft in de periode: 01.11.09-20.12.09, 09.01.10-26.03.10, 01.10.10-22.10.10. Minimumverblijf 5 nachten. Honeymoonspecial: 100% korting voor de bruid­ in de Deluxe kamer en Junior Suite. Geldig in de periode: 01.11.09-20.12.09, 09.01.1026.03.10, 10.04.10-31.10.10. Verblijf tot 9 maanden na de huwelijksdatum. Minimaal 5 nachten. Bruidegom betaalt de éénpersoonsprijs. 1 kind tot 18 jaar gratis in de Deluxe kamer of Junior Suite samen met twee volbetalende volwassenen. Geldig in de periode: 10.04.1022.10.10. € 125 korting per volwassene bij een verblijf vanaf 5 nachten in een Deluxe kamer of Junior Suite. Geldig in de periode: 10.04.10-22.10.10. Prijzen voor andere kamercategorieën zijn op aanvraag. Specials kunnen niet worden gecombineerd. Afwijkende annuleringsvoorwaarden voor de periode 21.12.09-02.01.10 35-8 dagen voor vertrek 90%. Toeslag: Bustransfer (retour) van/naar luchthaven per volwassene per kind, enkele reis

26

Le Touessrok deluxe kamer voorbeeld

90 € 45 €


Cruises Mauritius

Magic Sails catamarantocht

3-daagse zeiltocht langs de noordkust van Mauritius

Wilt u tijdens uw verblijf op Mauritius een geweldige zeiltocht ervaren? Wat is er mooier dan te genieten van een cocktail en Creoolse lekkernijen op het dek van een luxe catamaran in de turkooizen oceaan? Deze 3-daagse zeiltocht langs de kust van Mauritius, brengt u naar de noordelijke eilanden waar lagunes en stranden verborgen liggen en u uitnodigen om te zwemmen en te snorkelen. Reisprogramma (Wijzigen voorbehouden) Dag 1: Bain Boeuf - Flat/Gabriel Island (lunch/diner). Check-in om 13.00 uur in Bain Boeuf. De schipper verwelkomt u aan boord en u wordt geïnformeerd over de voortgang van de cruise en krijgt informatie over de veiligheid en de activiteiten aan boord. De eerste dag vaart u naar een rustige lagune tussen Flat en Gabriel Island. Hier gaat u de eerste nacht voor anker. Na de lunch kunt u ´s middags zwemmen of snorkelen en ´s avonds genieten van een fantastische barbecue onder de sterren. Dag 2: Flat/Gabriel Island - Turtle Bay (volpension). Na het ontbijt is er tijd voor een ochtendduik voordat de zeilen worden gehesen en de toeristische stad Grand Baie wordt aangedaan. De bruisende stad ligt in het noorden van Mauritius. U hebt de mogelijkheid om langs Sunset Boulevard te wandelen en langs leuke winkeltjes te slenteren. Dan vaart u naar de volgende baai, waar een heerlijke lunch voor u aan boord wordt geserveerd. In de middag vaart u langs de noord-west kust naar Turtle Bay (in de buurt Balaclava), waar u de tweede nacht ligt. Deze baai is ideaal om te snorkelen, omdat u in het Marine Park bent. ´s Avonds wacht een heerlijk diner op u.

Een onvergetelijke zonsondergang met Magic Sails Dag 3: Turtle Bay - Bain Boef (ontbijt). Na het ontbijt wordt het anker gelicht en kunt u weer genieten van de zeiltocht langs de kust. Rond 11.30 uur wordt Bain Boeuf opnieuw aangedaan. Route en tijdschema kunnen wijzigingen als gevolg van weersomstandigheden.

Toelichting Magic Sails 4 luxe catamarans van het merk Lagoon 380 met een lengte van 12 meter. Aan boord zijn voor uw service een schipper en een bemanningslid aanwezig. De ­boten zijn uitgerust met de nieuwste veiligheidsnormen en hiermee doorkruist u de kristalheldere wateren van Mauritius.

Cabines en bootindeling De catamarans beschikken over een dek, een lounge en eethoek. 3 hutten voor max. 6 gasten, waarvan er 1 kleinere in de achterkant en 2 iets grotere in het voorste deel van de catamaran bevinden. De gasten delen 2 douches en 2 toiletten.

Elegante tweepersoonscabine

Catamaran Zeiltocht - 3 dagen Code: 28342 Reisdata: maandag, zaterdag Prijs per persoon in € Bezetting met pers.

1

2

01.11.09 - 23.12.09

738

369

24.12.09 - 04.01.10

788

394

05.01.10 - 31.10.10

738

369

Inclusief: zeiltocht van/naar de haven van Bain Boeuf, maaltijden volgens het programma, drankjes en snorkelmateriaal. Exclusief: champagne en geïmporteerde drankjes, persoonlijke uitgaven en fooien. Kinderen: vanaf 10 jaar welkom. Korting tot 15 jaar op aanvraag. In verband met het verblijf op een boot zijn harde koffers niet toegestaan. Wij vragen u lichte reistassen te gebruiken. Exclusief gebruik van de catamarans is op aanvraag. Tot 4 weken voor vertrek minimaal 2, maximaal 6 deelnemers.

BEST OF INDIAN OCEAN

27


REISINFORMATIE

La Réunion Wandelparadijs in de Indische Oceaan

De geheimzinnige en unieke natuur van La Réunion krijgt gestalte door imposante bergmassieven, ­diepe dalen en tropisch groene hoogvlaktes. Het eiland vormt een waar eldorado voor wandelaars, die hun hart kunnen ophalen op de vele goed bewegwijzerde­ wandelpaden door het bergachtige binnenland. La Réunion telt ruim 17 kilometer aan fraaie zand­ stranden. De meeste kuststroken zijn echter wild en lopen steil af in zee. Het eiland geldt als een ideale vakantieplek voor natuurliefhebbers en men­ sen die graag op ontdekking gaan. U kunt het in­ drukwekkende La Réunion het beste verkennen tijdens wandelingen, tochten per mountainbike of autoritten dwars door het binnenland. De vulkaan Piton des Neiges reikt tot een hoogte van 3.069 meter en de Piton de la Fournaise is nog steeds actief. Naast het adembenemende landschap heeft La Réunion ook een veelzijdige cultuur. Het eiland is een overzees departement van Frankrijk en her­ bergt een mengelmoes van culturen. De Creolen vormen de grootste bevolkingsgroep. Samen met Tamils, Madagassiërs, Afrikanen, moslims, kleur­ lingen en Aziaten zorgen ze voor een bonte, vriende­ lijke bevolkingsmix. Alle inwoners hebben een Frans paspoort.

Bevolking Het eiland La Réunion heeft ongeveer 777.000 inwoners, die hun oorsprong vinden in Afrika, Azië, Madagaskar en Frankrijk.

Paspoort/visa Omdat La Réunion een departement van Frankrijk is, volstaat voor EU-staatsburgers een geldig identiteitsbewijs. Bij een combinatiereis met Mauritius dient men in het bezit te zijn van een geldig paspoort.

Vluchttoeslagen en vertrekbelasting De luchthavenbelastingen zijn reeds bij het ticket inbegrepen.

28

Eten en drinken

Transport en verkeer

De keuken op La Réunion bestaat uit een gevarieerd aanbod van Franse, Creoolse, Indiase en Chinese gerechten. Kraanwater is drinkbaar, maar mineraalwater wordt aanbevolen.

Op Réunion wordt rechts gereden. De Franse verkeersregels zijn van toepassing. Het wegennet bestaat uit goed onderhouden geasfalteerde wegen. Kleine ­zijstraatjes en landweggetjes zijn meestal ongeplaveid. Brandstof is op het hele eiland goed verkrijgbaar.

Gezondheid De gezondheidszorg op het eiland is goed met vol­ doende artsen en apotheken. Neem altijd een kleine reisapotheek mee met muggenspray, verband en pijnstillers. Inentingen worden meestal niet voorgeschreven. La Réunion is malariavrij.

Accommodaties

Kleding

De munteenheid is de Euro. Creditcards worden geaccepteerd in hotels en in de steden. Reischeques kunnen worden omgewisseld.

In de kustgebieden volstaat lichte zomerkleding. ’s Ochtends en ’s avonds kan een dunne jas van pas komen. In de bergen kan het gedurende de avond flink afkoelen.

Klimaat/reistijd La Réunion kan het hele jaar bezocht worden. De beste­ reistijd is van mei tot november.

Tijdverschil Het tijdverschil met Europa bedraagt in de zomer plus twee uur en in de winter plus drie uur.

Talen De spreektaal op La Réunion is Frans. Daarnaast behoort ook het Creools tot de omgangstalen.

Op La Réunion zijn slechts een paar luxe hotels. De meeste accommodaties zijn eenvoudig. Het gaat daarbij meestal om kleine pensions en landelijke hotels.

Valuta en betaalmiddelen


Rondreizen La Réunion

Het eiland individueel ontdekken 6-daagse autotour of 8-daagse wandeltour

Circuit de Charme 6-daagse autotour langs de hoogtepunten van La Réunion van/naar St. Denis Deze zesdaagse individuele reis laat u kennismaken met de hoogtepunten van het groene eiland La ­Réunion. U rijdt door het contrastrijke vulkaangebied van Cilaos en Salazie met haar fascinerende bergen, het maanachtige landschap rondom het vulkaangebied en langs de westkust van het eiland. In aan­ sluiting op uw rondreis kunt u eventueel een verlenging boeken in de badplaats St-Gilles-les-Bains op La Réunion of op het naburige eiland Mauritius. Reisprogramma (Wijzigingen voorbehouden) Dag 1: St. Denis - westkust (ontbijt), ca. 50 km. Begroeting op de luchthaven door een lokale vertegen­ woordiger. Hier neemt u uw huurauto in ontvangst. Daarna rijdt u naar uw hotel. 2 overnachtingen in Swa­ libo in La Saline les Bains op 200 m van het strand/ het Iloha Hotel nabij het plaatsje St. Leu of Nautile (direct aan het strand). Dag 2: westkust (ontbijt). Ontspan aan het strand van St. Gilles les Bains, het St. Tropez van La Réunion of ontdek de bergwereld aan de westkust vanaf het prachtige uitzichtpunt van Cirque de Mafate. Dag 3: westkust - Cilaos (ontbijt), ca. 65 km. U reist verder naar de bergplaats Cilaos. Cilaos kent een zeer aangenaam bergklimaat en heeft een aantal thermische bronnen. Cilaos is ook een wijnbouwgebied. De gas­ tronomie vormt een belangrijk facet van de lokale cultuur. Overnachting in Le Vieux Cep. Dag 4: Cilaos – St. Phillippe (ontbijt), ca. 80 km. Als u van wandelen houdt, dan is een wandeling van­uit Cilaos naar Col du Taïbit een must. U rijdt vandaag naar de zuidpunt van het eiland. Onderweg kunt u genieten van de bloemenrijke omgeving en heeft u de mogelijk­ heid om de specerijtuin in St. Philippe te bezoeken. Daar kunt u o.a. de inheemse vanilleorchideeën zien. Overnachting in Hotel Dimitile. Dag 5: St. Phillippe - Hellbourg (ontbijt), ca. 200 km. U vervolgt uw reis richting Le Tampon en de hoogvlakte van La Plaine des Cafres. Na een rit van ca. een uur door het kriptomeria bos en het maanachtige landschap bereikt u het uitkijkpunt ’Pas de Bellecombe’. Als de wolken het zicht niet belemmeren, dan heeft u hier een prachtig uitzicht op de Piton de La Fournaise en de vulkanische omgeving. Vervolgens rijdt u verder richting de oostkust via La Plaine des Palmistes. Via St. André rijdt u door de vallei van de groene Cirque de Salazie met haar indrukwekkende watervallen. Overnachting in Relais des Cimes. Dag 6: Hellbourg – St. Denis (ontbijt), ca. 60 km. U rijdt vandaag terug naar de luchthaven, waar u uw huurauto weer inlevert. Eventueel kunt u uw reis nog verlengen op La Réunion of op Mauritius.

Prachtige uitzichten op La Réunion

De kleine doorkruising 8-daags wandelavontuur van/naar St. Denis U wandelt in 8 dagen op individuele basis dwars over La Réunion, waarbij u kunt genieten van het prachtig ongerepte landschap. Reisprogramma (Wijzigingen voorbehouden) Dag 1: St.Denis – St.Gilles les Bains (ontbijt). ­Begroeting op de luchthaven door de lokale agent en overhandiging van het reisprogramma. Transfer per shuttlebus naar Hotel Allamanda. We raden u aan van­ daag voldoende proviand in te slaan voor de komende wandeldagen. Overnachting in Hotel Alamanda. Dag 2: St.Gilles les Bains – La Nouvelle (ontbijt). Rond 07.00 uur wordt u opgehaald en naar Belier ge­ bracht. Uw bagage kunt u achterlaten in Hotel Allamanda.­ Uw eerste, makkelijke, wandeling brengt u in 3-4 uur naar La Nouvelle. Overnachting in berghut La Nouvelle (slaapzaal). Dag 3: La Nouvelle – Marla (ontbijt). Afhankelijk van de gekozen wandelroute bent u vandaag 2 tot 4 uur onderweg. Al wandelend komt u langs de mooiste plekken op La Réunion. Overnachting in berghut Marla (slaapzaal). Dag 4: Marla – Cilaos (ontbijt). Vandaag de beklimming van de Col du Taibit (2200 m). Uw inspanning wordt beloond met een fantastisch uitzicht. Daarna gaat het verder over de Cirque de Marfate naar het kuuroord Cilaos. 2 overnachtingen in Le Vieux Cep. Dag 5: Cilaos (ontbijt). Dag ter vrije besteding in dit charmante bergdorpje. U kunt hier o.a. warmwater­ bronnen bezoeken of een mountainbike huren en de omgeving verkennen. Dag 6: Cilaos – St. Gilles les Bains (ontbijt). U wordt vandaag opgehaald bij uw hotel en teruggebracht naar St. Gilles les Bains. 2 overnachtingen in Hotel Alamanda. Dag 7: St.Gilles les Bains (ontbijt). Dag ter vrije besteding om te genieten van het strand en het warme water van de Indische Oceaan. Dag 8: St.Gilles les Bains – St.Denis (ontbijt). Per shuttlebus wordt u teruggebracht naar de luchthaven van St. Denis. Uiteraard kunt u uw verblijf ook verlengen.

Circuit de Charme - 6 dagen Code: 12774 Reisdata: dagelijks Prijs per persoon in € Bezetting met pers. 01.11.09 - 31.10.10

1

2

3

965

514

436

Inclusief: service van de lokale agent, 5 over­ nachtingen met ontbijt, huurauto categorie A (Renault Clio, 3-deurs met airco o.g.) voor vijf dagen op 24-uurs basis, ongelimiteerd aantal kilometers en een all inclusive verzekering voor de huurauto (zonder eigen risico). Exclusief: luchthavenbelasting van € 22 voor de huurauto, extra bestuurder € 15, eventuele feest­ dagentoeslag en overige maaltijden. Voor sommige hotels betaalt u ter plaatse een klein bedrag (ca. € 1 p.p.p.n.) aan toeristenbelasting. Kinderen: korting op aanvraag. Minimumleeftijd bestuurder: 23 jaar en 2 jaar in het bezit van een rijbewijs. De reis kan ook in omgekeerde volgorde uit­ gevoerd worden. Toeslag: Extra dag autohuur 61 € Halfpension p.p. 164 €

De kleine doorkruising - 8 dagen Code: 27577 Reisdata: dagelijks Prijs per persoon in € Bezetting met pers.

1

2

01.11.09 - 31.10.10

853

638

Inclusief: service van de lokale agent, gedetailleerd reisprogramma en wandelkaart, overnachtingen met ontbijt en transfers volgens programma. Exclusief: vluchten, overige maaltijden, fooien, even­ tuele feestdagentoeslag en toeristenbelasting. Kinderen: niet geschikt voor kinderen onder de 8 jaar. Kinderkorting tot 11 jaar op aanvraag. In de periode 22.12.09-04.01.10 gelden afwij­ kende voorwaarden. Vraag hiernaar bij uw ’Best of Africa’-agent. Deze wandelreis is niet geschikt voor alleen­ reizende personen! BEST OF INDIAN OCEAN

29


Autorondreizen La Réunion

Eiland van contrasten

15-daagse individuele autotour en wandelreis met een strandverblijf van/naar St-Denis

La Réunion wordt ook wel het eiland met de duizend gezichten genoemd. Het is zeker een eiland van contrasten met tropische vegetatie, fascinerende berglandschappen, actieve vulkanen en een kleurrijke bevolking. Ontdek La Reunion zelf met een huurauto en tijdens prachtige wandelingen. Aan het einde van uw reis kunt u heerlijk ontspannen aan het kleine, maar fraaie zandstrand van St-Gilles. De geselecteerde accommodaties zijn zorgvuldig uitgekozen en liggen keurig op de route. Reisprogramma: (wijzigingen voorbehouden) Dag 1: Aankomst in St-Denis (ontbijt), ca. 10 km. ’s Ochtends landt u in St. Denis. Hier haalt u uw huurauto op en rijdt naar uw hotel. 2 overnachtingen in Juliette Dodu. Dag 2: St-Denis (ontbijt). Verken het centrum van St. Denis, dat nog steeds de sfeer van een tropisch koloniale nederzetting heeft met haar kleine villa’s in Creoolse stijl. Dag 3: St. Denis - Hell-Bourg (ontbijt/diner), ca. 65 km. Vandaag reist u naar het Bassin La Paix in het groene dal van de „Rivière des Roches“. Dit bassin behoort tot de fraaiste op het eiland en wordt gevoed door een schilderachtige waterval. In St-Benoit brengt u een bezoek aan het Vanille museum. Daarna reist u door de berggebieden richting Hell-Bourg in de Cirque de Salazie. 2 overnachtingen in Relais de Cimes. Dag 4: Hell-Bourg (ontbijt/diner). Maak een wandeling langs de koloniale huizen van Hell-Bourg. Bijzonder bezienswaardig is ook de waterval Voile de la Mariée nabij Salazie. U kunt hier een wandeling maken (ca. 4 tot 5 uur) naar de steile vulkaan Piton d’Enchaing. De 1.352 m hoge berg ligt geïsoleerd temidden in de Cirque de Salazie en biedt een prachtig uitzicht op de groene bergdalen. Dag 5: Hell-Bourg - Plaine des Cafres (ontbijt/diner), ca. 120 km. U reist verder naar de hoogvlakte van Plaine des Palmistes, gelegen tussen de twee hoogste bergen van het eiland, de Piton des Neiges en de 2.632 meter hoge en actieve vulkaan Piton de la Fournaise. ’s Middags kunt u een uitstapje maken naar Forêt de Bébour en Forêt de Bélouve, waar u kunt genieten van het sprookjesachtige regenwoud. 2 overnachtingen in Hotel Les Geraniums. Dag 6: Plaine des Cafres (ontbijt/diner), ca. 60 km. Vandaag reist u naar Piton de la Fournaise, een absoluut hoogtepunt. Het landschap is afwisselend met lavavelden die tot aan de horizon reiken. De aanwezige vulkaan is nog steeds actief. De laatste uitbarsting dateert uit 2007. U kunt hier ook een wandeling maken van ca. 6 uur over het maanachtige landschap. Vanaf de kraterrand van de Dolomieu (2.632 meter) hebt u een prachtig uitzicht op zee en talrijke andere vulkanen. 30

Wandelen op La Réunion Dag 7: Plaine des Cafres - St-Philippe (ontbijt), ca. 120 km. Na het ontbijt reist u via de zuidkust naar het fraaie palmenstrand van Grand Anse. Onderweg kunt u de watervallen bezoeken van de Cascade de la Grande Ravine, voordat u St-Philippe bereikt. 2 overnachtingen in La Plantation. Dag 8: St-Philippe (ontbijt/diner). In het dunbevolkte gebied van het ‘wilde’ zuiden kunt u een bezoek brengen aan de Notre Dame des Laves kerk en de schilderachtige baai van Anse des Cascades. Maak een wandeling langs de lavavelden aan het Pointe de la Table aan de kust. Enorme lavastromen zorgen hier voor een spectaculair natuurschouwspel. Geniet aan de Cap Méchant met haar krachtige branding en metershoge golven van de zonsondergang. Dag 9: St-Philippe - St-Pierre (ontbijt), ca. 30 km. Na een rustige reis langs de zuidkust bereikt u St-Pierre. In de middag kunt u op uw gemak het plaatsje verkennen met het gemeentehuis, dat is gevestigd in een voormalig koffiepakhuis van de Oost-Indische compagnie. In Maison Isautier leert u hoe rum wordt gemaakt. Verder is er een Chinese pagoda en een Tamiltempel. 2 overnachtingen in Hotel Dimitile. Dag 10: St-Pierre (ontbijt). De stranden nabij St-Pierre en iets zuidelijker nabij Grand Anse bieden heerlijk strandvermaak. Dag 11: St-Pierre - Cilaos (ontbijt/diner), ca. 80 km. Via een bochtenrijke pas met spectaculaire vergezichten bereikt u Cirque de Cilaos, een hoogtepunt van uw reis. Het bergdorp Cilaos in het gelijknamige bergdal was al ruim een eeuw geleden een bekend vakantieoord vanwege de thermische bronnen en het imposante berglandschap. 2 overnachtingen in Hotel Le Vieux Cep. Dag 12: Cilaos (ontbijt/diner). Maak uitstapjes en wandelingen in Cirque de Cilaos. Een steile wandeling leidt naar de bergpas Col du Taïbit, van waaruit u een prachtig uitzicht heeft op de twee bergdalen van Cilaos en Mafate en de Indische Oceaan.

Dag 13: Cilaos - St-Gilles-les-Bains (ontbijt), ca. 90 km. U verlaat de bergwereld van La Réunion en rijdt naar de fraaie stranden aan de westkust nabij St-Gillesles-Bains. Optioneel kunt u hier een helikoptervlucht maken en genieten van een adembenemend uitzicht op het eiland. Natuurlijk blijft er genoeg tijd over om te zwemmen, duiken of te luieren. 2 overnachtingen in Hotel Boucan Canot. Dag 14: St-Gilles-les-Bains (ontbijt). Vandaag kunt u hier zwemmen, duiken, snorkelen en zeilen of een rondvlucht maken. Dag 15: St-Gilles-les-Bains (ontbijt). Maak een avontuurlijke rit naar het uitzichtpunt van Piton Maïdo. Geniet van het prachtige uitzicht op de 1.000 m lager gelegen Cirque de Mafate. ’s Middags reist u naar St. Denis en kunt u uw laatste inkopen doen. ’s Avonds levert u uw huurauto weer in op de luchthaven van St. Denis voor uw terugreis of eventuele verlenging.

Eiland van contrasten - 15 dagen Code: 12870 Reisdata: dagelijks Prijs per persoon in € Bezetting met pers. 01.11.09 - 31.10.10

1

2

2.544 1.566

Inclusief: 14 overnachtingen, vermelde maaltijden, 15 dagen huurauto cat. A (Renault Clio met airco o.g.) met ongelimiteerd aantal kilometers en casco-, dief­ stal- en ongevallen/inzittendenverzekering, All Inclusive verzekering zonder eigen risico en lokale belastingen. Exclusief: overige maaltijden, entreegelden, luchthavenbelasting van € 22 voor de huurauto, eventuele extra bestuurder € 15 en schade aan banden, wiel­ doppen en de binnenkant van de auto. Voor sommige hotels betaalt u ter plaatse een klein bedrag (ca. € 1 p.p.p.n.) aan toeristenbelasting. Kinderen: korting op aanvraag.


Autorondreizen La Réunion

La Réunion à la carte

Individueel het eiland verkennen in 8 dagen Stel uw eigen reisprogramma samen en reis flexibel en individueel over het eiland. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om vooraf alle accommodatie vast te leggen of alleen de eerste twee overnachtingen, terwijl u ter plaatse de overige accommodatie reserveert. Zo heeft u alle vrijheid om uw rondreis over het eiland vorm te geven. U beslist zelf spontaan ter plekke waar u de volgende overnachting wilt doorbrengen.

Hoe werkt het? Kies uw eigen accommodatietype: traditioneel en eenvoudig, goede middenklasse of luxe (u kunt de categorieën naar believen combineren; vraag ons naar de individuele details). Bij een rondreis dient u de eerste twee overnachtingen voor vertrek te reserveren. Daarna kunt u ter plaatse uw volgende accommodaties boeken. Natuurlijk kunt u ook al uw overnachtingen al vooraf vastleggen. Wij helpen u graag bij het samenstellen van een reisprogramma op maat. Onze lokale agent overhandigt u een exacte lijst met de deelnemende hotels, waarin telefoonnummers, adressen en natuurlijk de hoogtepunten van de omgeving staan vermeld.

De hoogtepunten van het eiland: St-Denis: Hoofdstad met een historisch centrum en tevens de grootste stad van het eiland. Geniet van de betoverende geuren op de bonte markten, de oude en nieuwe façades in de binnenstad en de typisch Creoolse villa’s. St-Gilles-les-Bains: Geldt als het „St-Tropez“ van La Reunion met een aanstekelijk nachtleven en een moderne jachthaven. U hebt hier de mogelijkheid om een helikoptervlucht te maken over het eiland. Boucan Canot, L’Hermitage, La Salines les Bain, St-Leu: Prachtige kuststroken in het westen met de mooiste stranden van La Réunion. Ideaal voor een paar ontspannende stranddagen. St-Pierre: Het gebied van St-Pierre tot aan St-Philippe ligt in het wildromantische zuidoosten van het eiland. De drooggevallen lavastromen geven een mysterieus en sprookjesachtig karakter aan het landschap. St-Philippe: Het oude centrum straalt een koloniale atmosfeer uit met een levendige weekmarkt. Aanraders zijn de „Jardin des Parfums et des Epices“ en een excursie langs de lavastroom van Piton de la Fournaise. Cirque de Cilaos: De bergketens Cirque de Cilaos en Cirque de Salazie omsluiten het in het binnenland gelegen Piton des Neiges (met 3069 meter de hoogste bergtop van La Réunion). Hier zijn uitstekende wandelmogelijkheden, paragliding en canyoning met aan­ sluitend een bad in de thermische bronnen. Cirque de Salazie, Hell-Bourg: Hier treft u groene landschappen, bananen- en suikerrietplantages en duizelingwekkende watervallen aan. In het Salaziedal zijn uitstekende wandelmogelijkheden. Piton de la Fournaise: De 2631 meter hoge en nog steeds actieve vulkaan vormt het absolute hoogtepunt van La Réunion. De vulkaan kan het beste in de vroege ochtend worden bezocht. La Plaine-des Cafres: Ideaal uitgangspunt voor uit­ dagende wandelingen naar de hoofdkrater van Piton de la Fournaise. Ook kunt u hier het vulkaanmuseum Maison du Volcan bezoeken. La Plaine-des-Palmistes: Hoogplateau geschikt voor excursies en wandelingen in de adembenemende vulkaanregio. Bezoek ook de markt nabij Place de l’Eglise en maak een paar aangename boswandelingen.

Westkust van La Réunion St-André, St-Benoit, Bras-Panon: In deze kustregio kunt u veel te weten komen over de vanille van de Bourbonplant, zoals in Maison de La Vanille in St- André. In Bras-Panon kunt u de specerij ook zelf kopen. St-Rose: Begin van het wilde zuiden. Het bergmassief La Fournaise, de wilde oceaan en de monding van de Rivière de l’Est komen hier samen. Le Tévelave: Ideaal startpunt voor wandelingen in het fraaie landschap van het zuidwestelijk deel van het eiland. Maïdo: Spectaculair uitzicht vanaf Piton Maïdo op het bergdal Cirque de Mafate en richting de westkust. Salazie

2 sterrenhotels en guesthouses: Les Gougères, Tevelave Auberge Le Relais des Cimes, Salazie Les Géraniums, Plaine des Cafres La Ferme du Pommeau, Plaine des Palmistes La Plantation Guest House (min. 2 nachten), St-Joseph

3 sterrenhotels: Juliette Dodu, St-Denis Hotel Swalibo, St-Gilles-les-Bains Le Nautile (min./max. 2 nachten), La Salines les Bains Les Villas du Recif, St-Gilles-les-Bains Hotel Dimitile, Entre Deux Le Vieux Cep, Cilaos Hotel Tsilaosa, Cilaos Iloha Village, St-Leu

4 sterrenhotels: Bellepierre, St-Denis Boucan Canot (min./max. 2 nachten), St-Gilles-les-Bains Hotel St. Alexis, St-Gilles-les-Bains Palm & Spa Resort, St-Pierre Guesthouse Villa Belle, St-Pierre Guesthouse La Clé des Champs, St-Gilles-les-Hauts

La Réunion à la carte - 8 dagen Code: 27618 Reisdata: dagelijks Prijs per persoon in € Bezetting met pers.

1

2

1.014

574

1.286

768

1.761

1.018

2* Hotel of Guesthouse 01.11.09 - 31.10.10 3* Hotel 01.11.09 - 31.10.10 4* Hotel 01.11.09 - 31.10.10

Inclusief: ontvangst op de luchthaven en assistentie ter plaatse, accommodatie op basis van logies en ontbijt, huurauto van/tot St-Denis categorie A voor 8 dagen (gebaseerd op 24 uur. Basis, bijvoorbeeld Renault Clio met airco of vergelijkbaar), ongelimiteerd aantal kilometers, beperkte casco-, diefstalen­ inzittendenverzekering, all inclusive verzekering zonder eigen risico. Exclusief: luchthavenbelasting EUR 22 per auto, extra bestuurder EUR 15, brandstof, persoonlijke uitgaven en overnachtingbelasting. Kinderen: op aanvraag. De reisduur kunt u vanzelfsprekend zelf aanpassen. Prijs op aanvraag. Deze aanbieding is niet geldig voor een verblijf in de periode van 22.12.09-04.01.10. Wij adviseren u om voor een reis in deze periode contact met ons op te nemen voor een gedetailleerd aanbod. BEST OF INDIAN OCEAN

31


autorondreis

Dé combinatie voor een huwelijkreis!

8 dagen op La Réunion en 6 dagen op Mauritius

Combineert u het vulkanische eiland La Réunion met de droomstranden van Mauritius. Tijdens deze reis maakt u kennis met de hoogtepunten van deze fascinerende eilanden. Reisprogramma: (Wijzigingen voorbehouden) Dag 1: St-Denis – Cirque de Salazie (diner) ca. 60 km. Na ontvangst van uw huurauto op de luchthaven rijdt u richting de oostkust naar de oerwoudachtige omgeving van Cirque de Salazie. Onderweg komt u langs veel watervallen. Overnachting in Hotel Relais des Cimes. Dag 2: Cirque de Salazie – Grande Anse (ontbijt/diner) ca. 70 km. U vertrekt vroeg in de ochtend richting de wilde, meest zuidelijk gelegen kust van La Réunion. Onderweg kunt u genieten van de bloemrijke omgeving en eventueel een bezoek brengen aan de specerijentuin in Saint Philippe. De Vanille orchidee komt er vandaan. 2 overnachtingen in het Palm & Spa Resort nabij St-Pierre. Dag 3: Grande Anse - vulkaan (ontbijt/diner) ca. 80 km. Het maanachtige landschap in het vulkanische gebied staat in schril contrast met de rest van het groe­ ne eiland. Bij helder weer ziet u de verschillende vulkaankraters, de Piton de La Fournaise en de vulkanische omgeving. Vanaf la Plaine des Cafres is het ongeveer een uur rijden naar het uitkijkpunt van „Pas de Bellecombe“.

Relaxen aan het strand van Mauritius Dag 4: Grande Anse - Cilaos – Guillaume (ontbijt/diner) ca. 120 km. Vandaag gaat de reis naar het hart van het eiland, het bergdal van Cilaos, waar een heel aangenaam bergklimaat heerst en veel thermische bronnen aanwezig zijn. Terugreis naar de kust en le Guillaume. 2 overnachtingen in Guesthouse La Clé des Champs. Dag 5: Guillaume - uitzichtpunt Maïdo (ontbijt/diner) ca. 60 km. Gebruik de gelegenheid om de bergen aan de westkust te verkennen. Een excursie naar het prachtig gelegen uitkijkpunt bij Mafate is zeker de moeite waard. Dag 6: Guillaume - St-Gilles-les-Bains (ontbijt/diner) ca. 20 km. Vandaag reist u verder naar St-Gilles-lesBains, het St. Tropez van La Réunion. 2 overnachtingen in Hotel Boucan Canot. Dag 7: St-Gilles-les-Bains (ontbijt/diner). Ontspan aan het strand van St-Gilles-les-Bains. Dag 8: St-Gilles-les-Bains - St-Denis - Mauritius (ontbijt/diner) ca. 60 km. U rijdt terug naar de lucht-

haven en levert de huurauto in. Vervolgens vliegt u naar Mauritius (vlucht niet inclusief). Na aankomst op Mauritius transfer naar uw hotel aan de westkust. 5 overnachtingen in The Sands Resort. Dag 9: - 12: Mauritius (ontbijt/diner). Dagen ter vrije besteding. U kunt relaxen aan het zwembad of prachtige strandwandelingen maken. Ook een bezoek aan de ­botanische tuinen van Pamplemousses is zeker de ­moeite waard. Of wat dacht u van een boottocht per catamaran naar het idyllische eiland Ile aux Cerfs. Waar u heerlijk kunt snorkelen. Of laat u verwennen in het wellnessgedeelte van uw hotel. Maar u kunt ook per huurauto het prachtige zuiden van het eiland gaan verkennen met de waterval en de 7 kleuren aarde van Chamarel, het Hindu bedevaarts­ oord Grand Bassin en de Black River Gorge. Kortom: u zult zich zeker niet vervelen! Dag 13: Mauritius (ontbijt). Transfer naar de luchthaven van Mauritius.

La Réunion & Mauritius - 13 dagen Code: 12780 Reisdata: dagelijks Prijs per persoon in € Bezetting met pers.

2

01.11.09 - 19.12.09

2.056

20.12.09 - 05.01.10

2.514

06.01.10 - 31.10.10

2.056

Inclusief: La Réunion: service van de lokale agent, 7 overnachtingen en maaltijden volgens programma, 7 dagen autohuur cat. A (Renault Clio met airco o.g.) met ongelimiteerde kilometers en een All Inclusive verzekering (zonder eigen risico). Mauritius: 5 overnachtingen in het 4 sterrenhotel The Sands Resort en transfers van/naar de luchthaven. Exclusief: vluchten, luchthavenbelasting van € 22 voor de huurauto, eventuele extra bestuurder € 15, overige maaltijden, fooien en excursies. Voor sommige hotels op La Réunion betaalt u ter plaatse een klein bedrag (ca. € 1 p.p.p.n.) aan toeristenbelasting. Minimumleeftijd bestuurder 23 jaar en 2 jaar in het bezit van een rijbewijs. De reis kan ook in omgekeerde volgorde geboekt worden. 32

The Sands Resort & Spa


Accommodaties La Réunion

Een veelzijdige wereld

Accommodaties op het hele eiland Le Saint Alexis St-Gilles-les-Bains Le Saint Alexis Prijs per persoon/nacht in €

Code: 18312

Bezetting met pers.

1

2

Superior kamer 01.11.09 - 30.04.10

205 145

01.05.10 - 30.09.10

168 120

01.10.10 - 31.10.10

205 145

Luxury kamer 01.11.09 - 30.04.10

231 163

01.05.10 - 30.09.10

190 135

01.10.10 - 31.10.10

231 163

Inclusief: logies/ontbijt. Exclusief: toeristenbelasting (ter plaatse te betalen). Minimumverblijf: 3 nachten van 18.12.09-05.01.10. Kinderen: tor 12 jaar gratis verblijf (zonder maal­ tijden).

Restaurant Le Saint Alexis Dit eerste klas hotel ligt aan het schitterende lange­ zandstrand van Boucan Canot. Ligging: aan de westkust van het eiland. De lucht­ haven van St. Denis ligt op ca. 45 km en het centrum van St. Gilles les Bains op ca. 3 km. Hotel: dit hotel staat bekend vanwege de hoogwaardige service en de uitstekende ligging aan het prachtige strand. Door de diverse patios biedt dit hotel veel privacy. In de tuin, op het grote terras, in het eetgedeelte­ binnen of op het balkon kunt u genieten van de heerlijkste vers bereide gerechten.

7=5 / 14=10. Geldig: 16.05.10-18.06.10, 30.08.10-24.09.10. 6=5 / 12=10. Geldig: 30.11.09-18.12.09, 04.01.10-05.02.10, 08.03.10-02.04.10.

Le Saint Alexis Suitevoorbeeld Accommodatie: de 60 stijlvol ingerichte kamers zijn onder verdeeld in deluxe kamers (ca. 35-45m2), juniorsuites (ca, 55m2) en suites (ca. 90m2). Allen hebben een grote badkamer met apart toilet, een balkon of terras, tv, telefoon, airco, een ventilator en een kluisje.

Uitgebreide Honeymoonspecials en pakketten beschikbaar vanaf een verblijf van 3 nachten. Details op aanvraag. Toeslag: Halfpension p.p.p.n. Verplicht Kerstdiner Verplicht Nieuwjaarsdiner

45 € 110 € 200 €

Hotel Boucan Canot St-Gilles-les-Bains Hotel Boucan Canot Prijs per persoon/nacht in € Bezetting met pers.

Code: 12791

1

2

Standaardkamer 01.11.09 - 03.01.10

191 127

04.01.10 - 04.02.10

159

05.02.10 - 07.03.10

191 127

08.03.10 - 04.07.10

176 114

05.07.10 - 29.08.10

159

30.08.10 - 30.09.10

176 114

01.10.10 - 31.10.10

191 127

96

96

Inclusief: logies/ontbijt. Exclusief: toeristenbelasting (ter plaatse te betalen). Minimumverblijf: 5 nachten in de periode 19.12.0903.01.10. Kinderen: tot 3 jaar gratis

Boucan Canot Hotel Geniet van de prachtige locatie van dit hotel. Ligging: Boucan Canot ligt aan de westkust nabij St. Gilles les Bains en het Boucan Canot strand. De afstand naar de luchthaven bedraagt ca. 50 km. Hotel: het hotel is in Creoolse stijl gebouwd. Het terrassenrestaurant ’Le Cap’ heeft uitzicht op het strand en wordt tot één van de beste restaurants van het eiland gerekend. Een tweede restaurant is gespecialiseerd in zeevruchten en creatieve Franse gerechten. Er is ook een cocktail- en poolbar en een zwembad.

7=5 / 14=10. Geldig: 01.01.10-31.01.10, 01.03.10-30.06.10. Alleen op basis van halfpension. Honeymoonspecial: 25% korting voor de bruid. Niet geldig in de periode 01.10.09-31.12.09. Boucan Canot kamervoorbeeld Accommodatie: 42 kamers (30 m2) en 8 suites (42 m2) met balkon of terras met zeezicht. Alle kamers hebben airco, een minibar, een kluisje, satelliet-tv, telefoon, een haardroger, een bad/douche en aparte wc.

Toeslag: Halfpension p.p.p.n. Verplicht Kerstdiner Verplicht Nieuwjaarsdiner

50 € 115 € 219 €

BEST OF INDIAN OCEAN

33


Accommodaties La Réunion

Een veelzijdige wereld

Overnachtingsmogelijkheden op het hele eiland Le Relais de Cimes Hellbourg Bekend als het mooiste dorp van Frankrijk. Ligging: dit stijlvolle koloniale gebouw ligt in het ­centrum van Hellbourg aan de voet van de Piton des Neiges. Het charmante en historische dorp is bekend vanwege haar schoonheid en wordt gemarkeerd door de Creoolse architectuur. Hellbourg is een ideaal uitgangspunt voor wandelingen en excursies in de Cirque de Salazie. Hotel: in het restaurant van het hotel worden met ­lokale ingrediënten heerlijke Creoolse specialiteiten bereid. Accommodatie: 29 eenvoudige kamers, waarvan 2 honeymoonsuites. 11 kamers bevinden zich in een naastgelegen gebouw in een kleine, goed onderhouden tuin. Alle kamers zijn in typisch Creoolse stijl ingericht en hebben een bad/douche, toilet en een televisie.

Le Relais de Cimes Prijs per persoon/nacht in €

Code: 26811

Bezetting met pers.

1

2

65

40

Standaardkamer 01.11.09 - 31.10.10 Inclusief: logies/ontbijt. Toeslag: Halfpension p.p.p.n. Verplicht diner tijdens Kerst p.p. Verplicht diner tijdens oud & nieuw p.p.

23 € 64 € 64 €

Le Relais des Cimes

Hotel Le Juliette Dodu St-Denis Historisch hotel met veel charme. Ligging: in het stadscentrum van St. Denis. Op loopafstand van winkels, restaurants, een casino, een bioscoop en banken. Hotel: ’Le Juliette Dodu’ is het geboortehuis van Juliette­ Dodu, een Franse nationale heldin. Het interieur is in pastelkleuren uitgevoerd. U zult zich in dit authentieke kleine paleisje ongetwijfeld thuisvoelen. Accommodatie: Le Juliette Dodu heeft 43 kamers, waarvan 15 kamers naar de tuin zijn gericht en over een balkon of terras beschikken. 17 kamers hebben uitzicht op het noorden, de tuin of het zwembad. De overige kamers zijn naar het westen gericht.

Hotel Le Juliette Dodu Prijs per persoon/nacht in € Bezetting met pers.

Ligging: het hotel ligt op een hoogte van circa 900 m in La Plaine des Cafres, op 30 minuten van Saint-Pierre.­ Het interessante museum Maison du Volcan bevindt zich op slechts 200 m van het hotel. Bij helder weer hebt u een prachtig uitzicht op de Piton des Neiges. Het hotel vormt een prima uitgangspunt voor de verkenning van het maanachtige landschap van de vulkaan. De Piton de la Fournaise is een actieve vulkaan net als de beroemde vulkanen op Hawaii. U kunt de actieve krater van heel dichtbij bezichtigen. Tegen betaling: mountainbiking, paardrijden in de nabijheid. Hotel: restaurant met goede Creoolse keuken en een kleine ontvangstlounge met openhaard en een biljart. Accommodatie: 25 eenvoudige kamers met bad/ douche, toilet, telefoon en verwarming.

Hotel Les Geraniums Prijs per persoon/nacht in € Bezetting met pers.

Code: 26812

1

2

104

75

-

84

Standaardkamer 01.11.09 - 31.10.10 Superiorkamer 01.11.09 - 31.10.10 Inclusief: logies/ontbijt. Kinderen: tot 12 jaar gratis verblijf bij de ouders in een superiorkamer (max. 1 kind). Toeslag: Halfpension p.p.p.n.

34 €

Le Juliette Dodu

Hotel Les Geraniums La Plaine des Cafres

Hotel Les Geraniums 34

Code: 12788

1

2

71

46

Standaardkamer 01.11.09 - 31.10.10 Inclusief: logies/ontbijt. Kinderen: korting op aanvraag. Verplichte toeslagen tijdens de feestdagen op aanvraag. Het hotel is in de periode 03.12.-10.12.09, 24.12.-26.12.09, 01.06.-08.06.10 gesloten. Toeslag: Halfpension p.p.p.n.

31 €


Unterkünfte La Réunion

Le Vieux Cep Cilaos Ideale uitvalsbasis voor het verkennen van Piton des Neiges. Ligging: het hotel ligt in een prachtige bloementuin in de stad Cilaos. Zeer geschikt voor het maken van wandelingen. De Piton de Neiges kunt u al wandelend bewonderen of gewoon vanaf uw balkon. Hotel: authentiek gebouw - beroemd restaurant met verse, regionale producten die worden gebruikt om Franse en Creoolse gerechten te bereiden, een sauna, een jacuzzi, badminton en mountainbikes (tegen betaling) en een verwarmd zwembad. Accommodatie: 45 vriendelijk ingerichte kamers met balkon, een badkamer, telefoon en tv. Prachtig uitzicht op Piton des Neiges.

Le Vieux Cep Prijs per persoon/nacht in €

Code: 12787

Bezetting met pers.

1

2

95

50

116

58

Standaardkamer 01.11.09 - 31.10.10 Superior kamer 01.11.09 - 31.10.10 Inclusief: logies/ontbijt. Exclusief: toeristenbelasting (ter plaatse te betalen). Toeslag: Halfpension Verplicht diner tijdens Kerst Verplicht diner tijdens oud & nieuw

29 € 93 € 136 €

Le Vieux Cep zwembad

Hotel Swalibo Hermitage-les-Bains Dit kleine hotel ligt slechts 250 m van het strand verwijderd. Ligging: aan de westkant van het eiland, 5 minuten rijden van St. Gilles les Bains en ca. 70 km van de luchthaven. Hotel: 2 restaurants (bij het zwembad en in de tuin). Er worden hier heerlijke Creools en Franse gerechten geserveerd. Op het strand staan ligstoelen, snorkel­ uitrustingen en kano’s gratis ter beschikking. Accommodatie: alle kamers beschikken over een balkon of een terras met tuin- of zwembadzicht, een badkamer, airco, tv, een kluisje en telefoon.

Hotel Swalibo Prijs per persoon/nacht in €

Code: 18306

Bezetting met pers.

1

2

01.11.09 - 06.12.09

133

80

07.12.09 - 18.12.09

105

65

19.12.09 - 03.01.10

133

80

04.01.10 - 09.05.10

110

70

10.05.10 - 11.07.10

105

65

12.07.10 - 30.09.10

110

70

01.10.10 - 31.10.10

133

80

Standaardkamer

Inclusief: logies/ontbijt. Exclusief: toeristenbelasting (ter plaatse te betalen). Kinderen: tot 12 jaar gratis. Toeslag: Halfpension Verplicht diner tijdens Kerst Verplicht diner tijdens oud & nieuw

36 € 94 € 131 €

Hotel Swalibo zwembad

Le Dimitile Entre Deux Dit groene vakantieoord op 400 m hoogte biedt prachtige wandelpaden. Ligging: het kleine en rustige dorp Entre Deux bevindt zich in een dal achter St. Pierre, dat op ca. 15 min rijden ligt. Inkoopmogelijkheden en een bank bevinden zich op loopafstand. Hotel: de kamers zijn met steen en lokale materialen ingericht en weerspiegelen zo de sfeer van het traditionele eiland. Alle kamers hebben een balkon of terras met uitzicht op het zwembad en de omliggende bergen. Accommodatie: de 18 kamers hebben een groot 2persoonsbed, een badkamer met bad, een apart toilet, een kast, een ventilator, een kluisje, een föhn, een minibar en een tv. Alle kamers hebben tevens telefoon en internetaansluiting.

Le Dimitile Prijs per persoon/nacht in €

Code: 18309

Bezetting met pers.

1

2

130

65

155

78

Comfort kamer 01.11.09 - 31.10.10 Deluxe kamer 01.11.09 - 31.10.10 Inclusief: logies/ontbijt. Exclusief: maaltijden tijdens de feestdagen betaalt u ter plaatse. Details op aanvraag. Minimumverblijf: 2 nachten in de periode 22.12.0902.01.10. Afwijkende annuleringsvoorwaarden: bij annulering 14-8 dagen voor vertrek: 90% van de reissom. Overige annuleringstermijnen volgens standaardvoorwaarden. Toeslag: Halfpension

38 €

Le Dimitile zwembad BEST OF INDIAN OCEAN

35


REISINFORMATIE

Madagaskar Thuis van de lemuren

Madagaskar is het op 3 na grootste eiland ter wereld en wordt ook wel het zesde continent genoemd. Op Madagaskar treft u naast tropische stranden ook ondoordringbare regenwouden aan. Hier wonen veel zeldzame diersoorten, zoals de lemuren die alleen op Madagaskar voorkomen. Madagaskar wordt steeds populairder als reisbestemming vanwege de unieke flora en fauna, de afwisselende landschappen en de verschillende klimaatzones. Ook de heerlijke Madagassische keuken en de vriendelijke en gastvrije bewoners dragen bij aan de populariteit van het eiland.

Bevolking Officieel wordt het eiland bewoond door 18 aan elkaar verwante etnische bevolkingsgroepen van Maleise, Afrikaanse en Arabische afkomst. Het eiland telde 20,5 miljoen inwoners in 2009.

Paspoort/visa U heeft een visum nodig dat bij aankomst wordt afgegeven voor een verblijfsduur van maximaal 90 dagen. De visumkosten bedragen ca. € 60. Uw paspoort dient na vertrek nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Vanwege een speciale regeling, geldig tot 31.12.09, ontvangen reizigers die niet meer dan 30 dagen in Madagaskar verblijven een gratis visum bij aankomst op de luchthaven.

Eten en drinken De Madagassische keuken wordt sterk beïnvloed door de Franse keuken, maar er wordt ook veel rijst gebruikt.­ U kunt het beste mineraalwater drinken.

Gezondheid Een malariakuur wordt sterk aangeraden. Vergeet ook niet om muggenzalf en zonnecrème mee te nemen!

Inentingen Reizigers die korter dan 1 jaar geleden in een gebied zijn geweest waar gele koorts heerst, dienen ingeënt te zijn tegen gele koorts. Daarnaast zijn de gebruikelijke­ inentingen aan te bevelen: hepatitis A en B, tyfus en DTP (difterie-tetanus-polio). 36

Kleding Afhankelijk van de reistijd en het gebied, maar katoenen zomerkleding én regenkleding volstaat meestal. In het hooggebergte zijn een warme trui en dichte schoenen aan te bevelen.

Klimaat/reistijd Het tropische klimaat van Madagaskar kent 2 seizoenen. De droge tijd loopt van mei tot november, waarbij de dagtemperatuur varieert van ca. 25 graden aan de kust tot ca. 18 graden in de bergen. ’s Nachts kans op vorst. Tijdens de regentijd (december tot april) is het aan de kust ca. 35 graden en ca. 28 graden in de bergen. Aan de kust is het vaak warmer dan in Tana, dat op 1.300 m ligt. In het oosten moet het hele jaar door rekening worden gehouden met neerslag. In het zuidwesten regent het weinig.

Ligging De hoogvlakte in centraal Madagaskar heeft een gemiddelde hoogte van 1.100 m. In oostelijke richting daalt het hoogland steil af, terwijl het hoogteverschil richting het westen heel geleidelijk verloopt. De Maromokotro is de hoogste berg van het eiland met 2.876 m.

Tijdverschil Tijdzone: GMT plus 3 uur. Geen zomer- of wintertijd. Het tijdsverschil met Centraal Europa bedraagt +2 uur in de winter en +1 uur in de zomer.

Talen Frans is de ambtelijke taal en het Malagasy is de officiële taal. Engels wordt maar langzaam populairder.

Transport en verkeer Er wordt rechts gereden. Het wegennet is goed op de hoofdverkeersaders van Tana naar Tulear. Recentelijk is men begonnen om ook de overige wegen te verbeteren. Meestal wordt een auto met chauffeur en een compleet reisprogramma geboekt. Reizen met de veelal overvolle lokale taxi’s wordt niet aangeraden.

Accommodaties De Madagassische standaard kan niet worden vergeleken met Europa. De middenklasse accommodatie is eenvoudig.

Valuta en betaalmiddelen De munteenheid is de ariary (vervanger van de voormalige Malagasy franc). Visa creditcards worden uit­ sluitend in grote hotels en banken geaccepteerd. Contant geld en traveller cheques in coupures van maximaal € 50 kunt bij de grotere wisselkantoren in de hoofdstad omwisselen.


Rondreizen Madagaskar

Veelzijdig Madagaskar

15-daagse reis om het heuvelachtige hoogland, het regenwoud en de oceaan te ervaren

Tijdens deze rondreis met privéchauffeur (Frans- of Engelstalig) reist u door het zuiden en het oosten van het eiland en bezoekt u o.a. de nationale parken Ranomafana en Isalo. Strandverlenging op Ile St. Marie. Reisprogramma (Wijzigingen voorbehouden) Dag 1: Aankomst in Antananarivo. Transfer van de luchthaven naar Antananarivo (Tana). Aansluitend stadstour en bezoek aan een lemurenpark met 9 lemurensoorten, op zo´n 20 km buiten de stad. Overnachting Hotel De France; Std Plus: Le Royal Palissandre. Dag 2: Antananarivo - Antsirabe, ca. 170 km (ontbijt). U rijdt via een bochtige weg door het hoogland naar Antsirabe. In Antsirabe maakt u een stadsrondrit. Deze stad wordt ook wel de ‘stad van de wateren’ genoemd. Er zijn veel warmwaterbronnen en 2 kratermeren. Ook bezoekt u het Andraikiba meer en een stenenslijperij. Overnachting Résidence Camélia; Std Plus: Arotel. Dag 3: Antsirabe - Ranomafana, ca. 240 km (ontbijt). Onderweg naar Ranomafana maakt u een stop in Ambositra. Hier bezoekt u een atelier en een boetiek met ’Zafimaniry’-kunst, gespecialiseerd in houtsculpturen. Overnachting Hotel Centrest; Std Plus: Setam Lodge. Dag 4: Ranomafana - Fianarantsoa, ca. 85 km (ontbijt). U bezoekt ’s ochtends vroeg het natuurreservaat en ziet interessante fauna en flora: lemuren, orchideeën, diverse medicinale planten en het regenwoud. Ook een bezoek aan het thermale bad, waaraan Ranomafana (heet water) haar naam ontleent, is mogelijk. Doorreis naar Fianarantsoa. Overnachting Zomatel; Std Plus: Tsara Guest House. Dag 5: Fianarantsoa - Ranohira, ca. 300 km (ontbijt/diner). Onderweg bezoekt u de wijnkelder in Ambalavao en maakt u kennis met wijnen uit het wijngebied van Betsileo. Aansluitend kunt u zien hoe het Antemoro papier gemaakt wordt. Kort daarna komt u aan in het kleine reservaat Anja. Daar leven Katta lemuren in hun natuurlijke omgeving. De rit gaat verder via Ihosy en de hoogvlakte van Horombe naar Ranohira. 2 overnachtingen Isalo Ranch; Std Plus: Le Jardin du Roy. Dag 6: Ranohira (ontbijt/diner). U heeft de hele dag de gelegenheid om het Isalo park te ontdekken met haar doorkliefde rotsmassieven, ravijnen, natuurlijke zwembassins en bijzondere fauna en flora. In dit gebied groeit de pachypodium (dat letterlijk olifantenpoot betekent). Ook in dit park kunt u lemuren aantreffen. Dag 7: Ranohira - Tulear, ca. 230 km (ontbijt). U rijdt verder naar Tulear. De vlakke weg voert langs struiken en cactuswouden. Hier en daar zult u ook de typische graven van de Mahalafy stam tegenkomen.

Sifaka lemuur U bezoekt het arboretum, een door een Zwitser ingerichte verzameling van inheemse planten van Madagaskar, met name vetplanten. Overnachting Hotel Victory; Std Plus: Hotel Le Paille en Queue. Dag 8: Tulear - Antananarivo (ontbijt). Transfer naar de luchthaven van Tulear en terugvlucht naar de hoofd­ stad. Aansluitend transfer naar uw hotel. Overnachting Hotel De France; Std Plus: Le Royal Palissandre. Dag 9: Antananarivo - Andasibe ca. 140 km (ontbijt). De weg naar Andasibe voert door een landschap dat voornamelijk bestaat uit rijstvelden en beboste heuvels. ’s Avonds heeft u de mogelijkheid om de dieren te observeren die in het donker actief worden. Overnachting Hotel Feon’ny Ala; Std Plus: Vakona Forest Lodge. Dag 10: Andasibe - Manambato - Akanin’ny Nofy, ca. 200 km (ontbijt). In de vroege ochtend brengt u een bezoek aan het reservaat van Analamazaotra. Hopelijk vindt u hier de bijzondere Indri lemuren! Daarna reist u verder naar Manambato. Hier stapt u over in een boot en vaart door het Pangalanes kanaal naar uw hotel in Akanin’ny Nofy. 2 overnachtingen in Hotel Le Palmarium; Std Plus: Bushhouse. Dag 11: Akanin’ny Nofy (ontbijt). Ontdek de omgeving aan de oever van het Ampitabe meer. Hier vindt u o.a. het privépark Palmarium. In het park leven veel verschillende lemurensoorten. U kunt ook een kanotocht maken of gaan wandelen. Dag 12: Akanin’ny Nofy - Tamatave - Ile St. Marie (ontbijt). ´s Ochtends vroeg maakt u een boottocht door het Pangalanes kanaal naar Tamatave. Als de vlucht Tamatave-Sainte Marie vroeg vertrekt, vindt de boottocht naar Tamatave al plaats op de avond van dag 11. Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Sainte Marie (niet inbegrepen). Transfer naar uw hotel. 3 overnachtingen in Hotel La Crique; Std Plus: Princesse Bora Lodge (met diner). Dag 13: Ile St. Marie (ontbijt). Dag ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld naar het strand gaan, snorkelen, duiken, fietsen, motorrijden of een wandeling maken. Dag 14: Ile St. Marie (ontbijt). Ook deze dag kunt u zelf invullen. Met een beetje geluk kunt u hier bultruggen zien (van juli tot september).

Dag 15: Ile St. Marie - Antananarivo (ontbijt). Transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Tana (niet inbegrepen). Al naar gelang de vluchttijden heeft u wellicht nog tijd om een optionele excursie te maken naar Ambohimanga, voordat u weer naar Europa vliegt.

Veelzijdig Madagaskar - 15 dagen Code: 13457 Reisdata: vrijdag, zaterdag & maandag Prijs per persoon in € Bezetting met pers.

1

2

01.11.09 - 31.10.10

2.206

1.875

Inclusief: transfers luchthaven-hotel-luchthaven, overnachtingen in standaardhotels of standaard plus hotels (Std Plus) naar keuze, vermelde maaltijden, entreegelden voor de nationale parken inclusief lokale parkgids, vervoer volgens programma, Franstalige chauffeur (Engelstalig is mogelijk), boottransfers Manambato-Akanin’ny Nofy-Tamatave, BTW en toeristisch vignet. Exclusief: binnenlandse vluchten en de betreffende belastingen voor het traject Tulear-Tana, TamataveSainte Marie en Sainte Marie-Tana (gunstig geprijsd­ in combinatie met een intercontinentale vlucht van/naar Tana met Air Madagascar), duikexcursies, snorkelen en andere watersporten op Sainte Marie, eventuele excursie op de laatste dag, visumkosten, overige maaltijden, drankjes, fooien en persoonlijke uitgaven. Bij meerdere deelnemers prijs op aanvraag. De 1-persoonsprijs is gebaseerd op verblijf in een 1-persoonskamer, maar wel met 2 samenreizende personen. Verblijft u in een 1persoons­kamer en reist u alleen, dan bedraagt de 1-persoonsprijs 3.300 euro. min. 2 deelnemers. Toeslag: Toeslag Std Plus hotels p.p. in tweepersoonskamer in eenpersoonskamer

625 € 725 €

BEST OF INDIAN OCEAN

37


Rondreizen Madagaskar

Lemuren en apenbroodbomen

10-daagse reis door het hoogland en naar de imposante apenbroodbomen van/naar Tana

Tijdens deze reis met privé-chauffeur (Frans- of Engelstalig) bezoekt u het hoogland in het zuiden en maakt u kennis met de veelzijdigheid van Madagaskar. In het westen bezoekt u de beroemde ­’Baobab Allee’ en het Kirindy reservaat nabij ­Morondava. Tegen een toeslag is het ook mogelijk een (extra) Engelstalige gids mee te nemen. Baobab Allee bij Morondava

Reisprogramma: (wijzigingen voorbehouden) Dag 1: Aankomst in Antananarivo (ontbijt). Transfer van de luchthaven naar Antananarivo (Tana). Aan­sluitend stadstour en bezoek aan een lemurenpark met 9 lemurensoorten, op zo´n 20 km buiten de stad. Overnachting Hotel De France / Tana Plaza; Std Plus: Le Royal Palissandre & Spa. Dag 2: Antananarivo - Antsirabe, ca. 170 km (ontbijt). U rijdt via een bochtige weg door het hoogland naar Antsirabe. In Antisirabe maakt u een stadsrondrit. Deze stad wordt ook wel de ‘stad van de wateren’ genoemd. Er zijn veel warmwaterbronnen en 2 kratermeren. Ook bezoekt u het Andraikiba meer en een stenenslijperij. Overnachting Résidence Camélia; Std Plus: Arotel. Dag 3: Antsirabe - Ranomafana, ca. 240 km (ontbijt). Onderweg naar Ranomafana maakt u een stop in Ambositra. Hier bezoekt u een atelier en een boetiek met ’Zafimaniry’-kunst, gespecialiseerd in houtsculpturen. Overnachting Hotel Centrest séjour; Std Plus: Setam Lodge. Dag 4: Ranomafana - Fianarantsoa, ca. 85 km (ontbijt). U bezoekt ’s ochtends vroeg het natuurreservaat en ziet interessante fauna en flora: lemuren, orchideeën, diverse medicinale planten en het regenwoud. Ook een bezoek aan het thermale bad, waaraan Ranomafana (heet water) haar naam ontleent, is mogelijk. Doorreis naar Fianarantsoa. Overnachting Zomatel; Std Plus: Tsara Guest House.

Dag 5: Fianarantsoa - Ranohira, ca. 300 km (ontbijt/diner). Onderweg bezoekt u de wijnkelder in Ambalavao en maakt u kennis met wijnen uit het wijngebied van Betsileo. Aansluitend kunt u zien hoe het Antemoro­ papier gemaakt wordt. Kort daarna komt u aan in het kleine reservaat Anja. Daar leven Katta lemuren in hun natuurlijke omgeving. De rit gaat verder via Ihosy en de hoogvlakte van Horombe naar Ranohira. 2 overnachtingen Isalo Ranch; Std Plus: Le Jardin du Roy.

Dag 9: Morondava, ca. 60 km (ontbijt). Na het ontbijt maakt u een excursie naar de ’Baobab Allee’, naar de ’verliefde baobabs’ en het Kirindy reservaat. Dag 10: Morondava - Antananrivo (ontbijt). De ochtend heeft u ter vrije besteding. Daarna transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar de hoofdstad (niet inbegrepen). Ontvangst op de luchthaven en inchecken voor uw vlucht naar huis.

Dag 6: Ranohira (ontbijt/diner). U heeft de hele dag de gelegenheid om het Isalo park te ontdekken met haar doorkliefde rotsmassieven, ravijnen, natuurlijke zwembassins en bijzondere fauna en flora. In dit gebied groeit de pachypodium (dat letterlijk olifantenpoot betekent). Ook in dit park kunt u lemuren aantreffen.

Lemuren en apenbroodbomen 10 dagen

Dag 7: Ranohira - Tulear, ca. 230 km (ontbijt). U rijdt verder naar Tulear. De vlakke weg voert langs struiken en cactuswouden. Hier en daar zult u ook de typische graven van de Mahalafy stam tegenkomen. U bezoekt het arboretum, een door een Zwitser ingerichte verzameling van inheemse planten van Madagaskar, met name vetplanten. Overnachting Hotel Victory; Std Plus: Hotel La Paille en Queue.

Bezetting met pers.

1

2

01.11.09 - 31.10.10

1.244

1.044

Dag 8: Tulear - Morondava (ontbijt). Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Morondava (niet inbegrepen). Aansluitend transfer naar uw hotel. 2 overnachtingen in Hotel Le Renala au Sable d’Or; Std Plus: Baobab Café.

Code: 13463 Reisdata: maandag & donderdag Prijs per persoon in €

Inclusief: transfers luchthaven-hotel-luchthaven, overnachtingen in standaardhotels of standaard plus hotels (Std Plus) naar keuze, vermelde maaltijden, entreegelden voor de nationale parken, vervoer in een auto of minibus van Tana naar Tulear, dagexcursie naar de baobabs en het Kirindy reservaat vanuit Morondava per 4x4 en Franstalige chauffeur (Engelstalig is mogelijk). Exclusief: binnenlandse vluchten Tulear-Morondava-Tana, visumkosten, overige maaltijden, drankjes, fooien en persoonlijke uitgaven. Bij meer dan 3 personen geldt een lagere reissom. Details op aanvraag. De 1-persoonsprijs is gebaseerd op verblijf in een 1-persoonskamer, maar wel met 2 ­samenreizende personen. Verblijft u in een 1-persoonskamer en reist u alleen, dan be­ draagt de 1-persoonsprijs 2.325 euro. min. 2 deelnemers. Toeslag: Toeslag Std Plus hotels p.p. in tweepersoonskamer in eenpersoonskamer

Kameleon 38

Lokale markt

281 € 469 €


Rondreizen Madagaskar

Madagaskar Dhow Camping Trip

8 dagen varen van eiland naar eiland rondom Nosy Be Russian Bay: een prachtige afgelegen bestemming tegenover de Nosy Be eilandengroep. U kunt hier snorkelen en zich verbazen over de prachtige kleurrijke wereld tussen het koraal dat zich om dit kleine eiland bevindt. Met een beetje geluk kunt u zelfs walvissen zien (oktober-decemeber) of de zeldzame walvishaaien. Nosy Iranja: wordt ook wel het ’eiland der schildpadden’ genoemd. Het eiland is de grootste van de beide eilanden Nosy Iranja en Nosy Iranja Kely en wordt ook bewoond. De beide eilanden worden door een 1,5 km lange zandbank verbonden, die u bij eb te voet kunt oversteken. Nosy Iranja is een rustig en afgescheiden eiland, omringd door kristalhelder water. Het eiland biedt uitstekende mogelijkheden om te zeilen en te vissen, is ideaal voor onvergetelijke strandwandelingen en u kunt hier ook fantastisch kajakken. Iranja is een broedplaats voor Karettschildpadden. Tijdens deze kampeerreis leert u een aantal eilanden van Madagaskar kennen. U kunt kajakken in de mangrovemoerassen en hopelijk ziet u tijdens deze bijzondere reis ook de zeldzame lemuren. Reisprogramma: (Wijzigingen voorbehouden) Dag 1: Nosy Be. Na aankomst op de luchthaven van Nosy Be (vlucht niet inbegrepen) wordt u opgewacht en naar uw accommodatie gebracht. Hell-Ville ligt op een heuvel en heeft daardoor een geweldig uitzicht. In de nabije omgeving vindt u diverse restaurants en bars. Overnachting in Hell-Ville. Dag 2 -7: Ankazoberevina (volpension). U vertrekt vroeg in de ochtend en vervolgens zeilt u rond het eiland Nosy be. De komende 7 dagen verkent u de hieronder vermelde eilanden. De keuze voor de te bezoeken eilanden hangt volledig af van de weersomstandigheden en de stroming. U kampeert 6 nachten.

Mahalina: in deze mooie omgeving kunt u zich ontspannen of gaan kajakken in de mangrovemoerassen. De omgeving is bij uitstek geschikt voor snorkelen en vissen. Tegen betaling kunt u hier ook in een bungalow overnachten. Lokobe reservaat: is een beschermd reservaat waar veel lemuren en kleurrijke kameleons voorkomen. Nosy Tanikely: een beschermd zeegebeid, waar het wemelt van de bijzondere onderwaterplanten en -dieren. Uitstekend zicht onder water, dus bijzonder geschikt om te snorkelen!

Dhow Camping Trip - 8 dagen Code: 27429 Reisdata: elke zaterdag (van mei t/m december). Prijs per persoon in € Bezetting met pers.

1

2

01.11.09 - 31.10.10

532

520

Inclusief: gebruik van gemeenschappelijke kampeeruitrusting, zeiltocht aan boord van een dhowzeilboot met motor, gebruik van kajakken, alle maaltijden aan boord en tijdens het kamperen, 1 fles mineraalwater per persoon, per dag en transfer bij aankomst in Nosy Be. Exclusief: vluchten, optionele excursies en activiteiten, overige drankjes, duik- en snorkeluitrusting, visgerei, fooien, visum, overige transfers en niet vermelde maaltijden. Kinderen: vanaf 8 jaar. Van januari t/m april wordt de tour niet aangeboden wegens het cycloonseizoen. min. 6, max. 10 personen. Afwijkende annuleringsvoorwaarden: bij annulering 25-28 dagen voor vertrek: 30% van de reissom. Overige annuleringstermijnen volgens de standaardvoorwaarden.

Nosy Komba: een eiland met ouderwetse dorpjes en markten en bekend vanwege haar inheemse lemuren, die graag bij bezoekers op hun schouders klimmen! Dag 8: Nosy Komba - Nosy Be (ontbijt). Vandaag zeilt u terug naar de haven Hell-Ville, waar uw reis eindigt. Verlenging van de reis is uiteraard mogelijk.

Vanila Hotel Nosy Be

Vanila Hotel standaardkamer met zeezicht voorbeeld Vanila Hotel Prijs per persoon/nacht in € Bezetting met pers. Vanila Hotel Ideaal uitgangspunt voor excursies op Nosy Be of de omringende eilanden. Ligging: In het westen van het eiland. De grootste plaats op het eiland (Hell-Ville) ligt ca. 17 km verderop en de luchthaven ligt op ca. 30 km afstand. Schuin tegenover het hotel ligt het kleine eiland Nosy Sakatia. Hotel: 2 zwembaden, 4 bars waarvan 2 bij het zwembad, een lounge, een sap van 200 m2 groot met jacuzzi,­ hamman en massagekamers, een souvenirswinkeltje, toegang tot internet, wasservice, biljart en tafeltennis. Activiteiten tegen betaling: duiken, quadbiken en verhuur van fietsen en 4x4-voertuigen.

Accommodatie: het Vanila Hotel heeft 21 comfortabele kamers met eigen terras en uitzicht op de tropische tuin en 34 kamers met balkon en zeezicht. Alle kamers hebben een ventilator, een douche, een toilet, satelliet­ televisie, een kluisje, een minibar, telefoon en een haardroger. De 2 luxe suites beschikken daarnaast ook over een zitgedeelte, een dvd-speler en een jacuzzi op het balkon. De kamers en suites hebben geen airconditioning. Airconditioning kan echter wel tegen betaling geplaatst worden.

Code: 27530

1

2

01.11.09 - 21.12.09

96

48

22.12.09 - 10.01.10

126

63

11.01.10 - 10.07.10

96

48

11.07.10 - 06.09.10

126

63

Standaardkamer met tuinzicht

07.09.10 - 31.10.10 96 48 Inclusief: logies. Minimumverblijf: min. 3 nachten in de periode 22.12.09-10.01.10 & 11.07.-06.09.10. Toeslag: Ontbijt p.p.p.n. 11 € Halfpension p.p.p.n. 35 € Volpension p.p.p.n. 53 € BEST OF INDIAN OCEAN

39


Rondreizen Madagaskar

Masoala Avontuur

8-daagse hotel- en campingreis door het regenwoud van Madagaskar

Masoala N.P. Het Masoala schiereiland is één van de grootste en meest veelzijdige gebieden op Madagaskar met een groot ongerept regenwoud. Reisprogramma (Wijzigingen voorbehouden) Dag 1: Antananarivo. Na aankomst op de luchthaven transfer naar Antananarivo (’Tana’). Deze schilderach­ tige hoofdstad is bekend vanwege haar levendige markten, vriendelijke inwoners en het oude stadscen­ trum. Overnachting in Residence Lapasoa o.g. Dag 2: Antananarivo - Maroantsetra (ontbijt). Vlucht van Tana naar Maroantsetra (niet inbegrepen) en aan­ sluitend transfer naar het hotel. Het charmante Maro­ antsetra ligt aan de baai van Antongil in een groene omgeving, bestaande uit rijstvelden en rijen palmbomen. Overnachting in Coco Beach o.g. Dag 3: Maroantsetra - Masoala (volpension). Boot­ transfer naar het Masoala N.P. Het Masoala schiereiland is een gebied van 230.000 ha groot en herbergt één van de mooiste regenwouden van het land. Daarnaast is het het grootste natuurbeschermingsgebied van land en zee op Madagaskar. Na aankomst maakt u een wandeling van ca. 3 uur door het woud. Hier kunt u uitkijken naar o.a. reptielen, vogels, lemuren, orchideën en zeldzame diersoorten zoals de groene hagedis, de rode uil en de slangenadelaar. ’s Avonds kunt u genie­ ten van een barbecue. Overnachting in de Eco Tam­ polo Lodge o.g.

Dag 4: Masoala (volpension). Deze dag begint met een wandeling van 3 uur om vogels te observeren. Daarna bezoekt u een lokaal dorp. In de middag is het mogelijk om te kajakken of te snorkelen. Tussen juli en september kunt u met een beetje geluk bultruggen in de baai van Antongil bewonderen. Overnachting in de Eco Tampolo Lodge o.g. Dag 5: Masoala - Nosy Mangabe (volpension). Na het ontbijt boottocht naar Nosy Mangabe. Dit is een ideaal reservaat om aye-ayes in het echt te aan­ schouwen. Optioneel kunt u ook een bezoek brengen aan de graven van de Betsimisaraka stam. ’s Avonds maakt u een begeleide nachtwandeling door het reser­ vaat. Overnachting op een camping in het reservaat. Dag 6: Nosy Mangabe - Maroantsetra (ontbijt). 3 uur durende boottocht terug naar Maroantsetra, waar u optioneel per mountainbike, motor of 4x4 de omge­ ving kunt verkennen. Ook kunt u hier kajakken of snor­ kelen. Overnachting in Coco Beach o.g. Dag 7: Maroantsetra - Antananarivo (ontbijt). Na het ontbijt wordt u weer naar de luchthaven gebracht en vliegt u terug naar Tana (vlucht niet inbegrepen). Aansluitend transfer naar uw hotel. Middag ter vrije besteding. Overnachting in Residence Lapasoa o.g. Dag 8: Antananarivo (ontbijt). Transfer naar de lucht­ haven, waar u onvergetelijke reis eindigt. Uiteraard is het mogelijk om deze reis te verlengen aan één van de mooie stranden.

Tampolo (Masoala schiereiland)

Prijs per persoon in € Bezetting met pers. 01.11.09 - 31.10.10

1

2

1.190

1.015

Inclusief: transfers, overnachtingen in middenklas­ se hotels, op een camping in het Nosy Mangabe reservaat inclusief kampeeruitrusting, vermelde maaltijden, entreegeld voor de nationale parken, excursies volgens programma en Engelstalige reis­ begeleiding. Exclusief: vluchten van/naar Maroantssetra, visum, overige maaltijden, drankjes, persoonlijke uitgaven, optionele activiteiten en fooien. Kinderen: vanaf 12 jaar welkom. Afwijkende annuleringsvoorwaarden: tot 46 dagen: 10%; 45-21 dageb: 30%; 20-14 dagen: 50%; 13-8 dagen: 80%, 7-0 dagen: 90% van de reissom. Deze reis is niet geschikt voor mensen met gezondheidsproblemen. min. 1, max. 10 deelnemers. Afwijkende annuleringsvoorwaarden: tot 46 dagen: 20%; 45-21 dagen: 30%; 20-14 dagen: 50%; 13-8 dagen: 80%, 7-0 dagen: 100% van de reissom.

Code: 28018

1

2

Standaardtent (3-5 nachten) Ervaar de uitbundige flora en fauna, waaronder diverse inheemse diersoorten. Ligging: u bereikt de lodge met een boot vanaf Maro­ antsetra in ca. 2-3 uur per boot (40 km). Lodge: de lodge wordt door een Zwitsers/Zuid-Afrikaans paar geleid en ligt tussen het strand en het regenwoud. Direct achter het hotel bevindt zich namelijk het ­Masoala N.P. Uw onderkomen is rustiek maar comfortabel. Om het gebied te verkennen worden er diverse activiteiten aangeboden (tegen betaling). Er staan ook gratis ­kajakken ter beschikking om de zee of de nabijlgelegen riviertakken nader te verkennen. Accommodatie: 5 dubbele tenten op houten platforms bieden veel privacy en hebben ruimte voor maximaal 10 gasten. De tenten hebben geen elektriciteit en wor­ den daardoor verlicht door middel van paraffinelampen. Elke tent beschikt over muskietennetten en een eigen badkamer met douche en toilet.

Masoala Forest Lodge

Code: 27424 Reisdata: dagelijks

Masoala Forest Lodge Prijs per persoon/nacht in € Bezetting met pers.

Masoala Forest Lodge

40

Masoala Avontuur - 8 dagen

01.11.09 - 31.01.10

379 291

01.04.10 - 31.08.10

303 233

01.09.10 - 31.10.10

379 291

Inclusief: transfer Maroantsetra haven-Masoala en v.v, volpension en alcoholvrije drankjes. Exclusief: alcoholische drankjes, activiteiten en fooien. Minimumverblijf: 3 nachten, m.u.v. 19.12.-04.01.10 (7 nachten). Bij een verblijf van minimaal 6 nachten gelden lagere tarieven. Vanaf 4 nachten zijn ook aantrekkelijke pak­ ketprijzen mogelijk (incl. excursies). Tussen 01.02.-31.03 is de lodge gesloten. Afwijkende annuleringsvoorwaarden: 30-8 dagen voor vertrek: 90% van de reissom. Overige annuleringstermijnen volgens stan­ daardvoorwaarden.


Accommodaties Madagaskar

Paradijselijke rust en prachtige zandstranden

Constance Lodge Tsarabanjina Prijs per persoon/nacht in €

Code: 13436

Bezetting met pers.

1

2

01.11.09 - 22.12.09

301

231

23.12.09 - 06.01.10

540

270

07.01.10 - 31.03.10

253

194

01.04.10 - 30.04.10

281

216

01.05.10 - 31.05.10

286

220

01.06.10 - 15.07.10

293

225

16.07.10 - 31.08.10

315

243

01.09.10 - 30.09.10

293

225

Bungalow

Constance Lodge Tsarabanjina in de Mitsio archipel (noordwesten)

Ligging van Tsarabanjina

01.10.10 - 31.10.10 315 243 Inclusief: volpension. Exclusief: drankjes, fooien, optionele excursies en persoonlijke uitgaven. Minimumverblijf: 3 nachten, m.u.v. de periode 23.12.09-06.01.10 (7 nachten). Kinderen: vanaf 4 jaar welkom. Tarieven op aan­ vraag. Honeymoonspecial: gratis massage en een diner op het strand incl. 1 fles wijn. Voorwaarden op aanvraag. 7 = 5. Geldig: 01.12.-23.12.09 & 07.01.-01.04.10.

Tsarabanjina bungalow voorbeeld Een klein droomeiland ver weg van de bewoonde wereld. De snorkel- en duikomstandigheden zijn uitstekend. Ook kunt u hier heerlijk luieren en ontspannen. Ligging: ca. 60 km van Nosy Be. Van de luchthaven Nosy Be eerst transfer naar de haven van Hellville (ca. 11 km). Vandaar reist u in ca. 90 min. per speedboot naar het hotel. Het eiland wordt omringd door 3 fijne zandstranden, rotsgesteente en koraalriffen. Lodge: restaurant met zeezicht, een beach bar, een klein winkeltje en bibliotheek. Bij de receptie is een kluisje. Er is internet en bereik voor mobiele telefoons. In de middag wordt er ’high tea’ geserveerd. Gratis:

snorkelen, aquagym, kanoën, zeilen en waterskiën. Tegen betaling: duiken, sportvissen, massages en bootexcursies tijdens zonsondergang naar de „Quatre Freres“. Accommodatie: 25 met palmblad bedekte houten bungalows (ca. 45 m2), ieder met een eigen veranda. De ligging aan het witte zandstrand en het geweldige uitzicht op de turkooizen oceaan verstreken het gevoel­ dat u zich daadwerkelijk in het paradijs bevindt. De bungalows zijn eenvoudig maar doelmatig ingericht en beschikken over een douche, een apart toilet, een ventilator en een minibar. Op de veranda staan een tafel en 2 ligstoelen.

Anjajavy Noordelijk van Majunga

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: 9-7 dagen voor vertrek: 90% van de reissom. Overige annuleringstermijnen volgens de standaardvoorwaarden. Toeslag: Transfer Nosy Be luchthaven/hotel - haven Tsarabanjina per persoon (retour) 200 € Anjajavy Prijs per persoon/nacht in €

Code: 18513

Bezetting met pers.

1

2

01.11.09 - 30.11.09

428

330

01.12.09 - 18.12.09

306

243

19.12.09 - 04.01.10

-

-

05.01.10 - 31.03.10

306

243

01.04.10 - 30.04.10

428

330

01.05.10 - 12.07.10

306

243

13.07.10 - 31.10.10

428

330

Standaardkamer (1-3 nachten)

Standaardkamer (4 nachten en langer)

Anjajavy kamervoorbeeld

01.11.09 - 30.11.09

387

301

01.12.09 - 18.12.09

272

214

19.12.09 - 04.01.10

399

312

05.01.10 - 31.03.10

272

214

01.04.10 - 30.04.10

387

301

01.05.10 - 12.07.10

272

214

13.07.10 - 31.10.10

387

301

Inclusief: volpension. Exclusief: vlucht van/naar Antananarivo (di/do/za) of Nosy Be (di), drankjes, fooien, optionele excursies en persoonlijke uitgaven Minimumverblijf: 3 nachten, m.u.v. de periode 19.12.09-04.01.10 (7 nachten). Anjajavy ligging Direct achter het hotel ligt een groot natuurreservaat met lemuren, vogels en andere diersoorten. Ligging: aan het Kanaal van Mozambique, op een schiereiland ca. 120 km ten noordoosten van de bloemenstad Mahajanga. U kunt het eiland 3 x per week bereiken per vliegtuig vanaf Tana en 1 x per week van­ af Nosy Be. Er is een landingsbaan aanwezig. Hotel: in het grote natuurreservaat kunt u naast lemuren en vogels ook tsingy’s en baobabbomen zien. Het ­hotel heeft een zeer divers activiteitenaanbod. Gratis activiteiten: diverse excursies en wandelingen (ook onder

begeleiding), biljart, pétanque, volleybal, windsurfen, trips met een catamaran, kanoën in de mangroves of op zee en fietsen. Tegen betaling kunt u ook nachtwandelingen maken, excursies maken naar vissersdorpjes, uitstapjes per boot maken, zeevissen, waterskiëen of u laten masseren. Accommodatie: de bungalows hebben airconditioning en hebben een groot terras met hangmatten. De kamers hebben een o.a. koffiehoek, een salontafel, een minibar en een badkamer met seperaat toilet.

Kinderen: tot 2 jaar gratis. tarieven 2-11 jaar op aanvraag. Honeymoonspecial: 50% korting voor de bruid.­ Geldig: 01.12.-18.12.09, 05.01.-31.03.10, 01.05.-12.07.10). Minimumverblijf 5 nachten. 7 nachten verblijven = 6 nachten betalen, 12 nachten verblijven = 10 nachten betalen (geldig: 01.12.09 -18.12.09, 05.01.10 -31.03.10, 01.05.10-12.07.10). 11 nachten verblijven = 10 nachten betalen (geldig: 01.11.09-30.11.09, 01.04.10-30.04.10, 13.07.10-31.10.10). Bij een verblijf van min. 7 nachten en bij reservering minimaal 6 maanden voor vertrek biedt het hotel een waardebon van €150 aan. BEST OF INDIAN OCEAN

41


ALGEMENE REISVOORWAARDEN VAN DE GESCHILLENCOMMISSIE REIZEN Artikel 1: Toepassingsgebied Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de contracten tot reisorganisatie en reisbemiddeling zoals verstaan onder de Belgische wet van 16 februari 1994 tot regeling van het contract tot reisorganisatie en reisbemiddeling. Artikel 2: Promotie 1. De gegevens in de reisbrochure binden de reisorganisator of de reisbemiddelaar die de brochure hebben uitgegeven, tenzij: a) wijzigingen in deze gegevens duidelijk, schriftelijk en vóór het afsluiten van het contract ter kennis van de reiziger zijn gebracht; de brochure moet daarvan uitdrukkelijk melding maken; b) er zich naderhand wijzigingen voordoen ingevolge een schriftelijk akkoord tussen partijen bij het contract. 2. De reisorganisator en/of reisbemiddelaar kan voor bepaalde of onbepaalde duur het geheel of een gedeelte van zijn reispromotie schrappen. Artikel 3: Informatie vanwege de reisorganisator en/of reisbemiddelaar De reisorganisator en / of reisbemiddelaar zijn verplicht: 1. vóór het sluiten van het contract tot reisorganisatie of tot reisbemiddeling aan de reizigers schriftelijk mede te delen: a) de algemene informatie betreffende paspoorten en visa en de formaliteiten op gebied van gezondheidszorg die voor de reis en verblijf noodzakelijk zijn, opdat de reizigers de nodige documenten in orde zouden kunnen brengen. Reizigers van niet- Belgische nationaliteit moeten bij de betrokken ambassade(s) of consulaat(aten) informeren welke administratieve formaliteiten zij moeten vervullen; b) informatie over het aangaan en de inhoud van een annulering- en/of bijstandsverzekering; c) de algemene en bijzondere voorwaarden van toepassing op de contracten. 2. ten laatste 7 kalenderdagen voor de vertrekdatum, volgende inlichtingen aan de reizigers schriftelijk te verstrekken: a) dienstregelingen en tussenstops en aansluitingen alsook, indien mogelijk, de door de reiziger in te nemen plaats; b) naam, adres, telefoon-, faxnummer en/of e-mail adres van hetzij de plaatselijke vertegenwoordiging van de reisorganisator en/of -bemiddelaar, hetzij de plaatselijke instanties die de reiziger bij moeilijkheden kunnen helpen, hetzij rechtstreeks de reisbemiddelaar of de reisorganisator. c) Voor reizen en verblijven van minderjarigen in het buitenland, de informatie waardoor rechtstreeks contact mogelijk is met het kind of met de persoon die ter plaatse voor diens verblijf verantwoordelijk is. De hierboven vermelde termijn van 7 kalenderdagen is niet van toepassing in geval van laattijdig gesloten contract. Artikel 4: Informatie vanwege de reiziger De reiziger moet de reisorganisator en/of reisbemiddelaar alle nuttige inlichtingen verstrekken die hem uitdrukkelijk gevraagd worden of die redelijkerwijze een invloed kunnen hebben op het goede verloop van de reis. Wanneer de reiziger verkeerde inlichtingen verstrekt en dit tot extra kosten leidt voor de reisorganisator en/of reisbemiddelaar, mogen die kosten in rekening worden gebracht. Artikel 5: Totstandkomen van het contract 1. Bij het boeken van de reis zijn de reisbemiddelaar of -organisator ertoe gehouden een bestelbon aan de reiziger te overhandigen conform de wet. 2. Het contract tot reisorganisatie ontstaat op het ogenblik dat de reiziger, al dan niet via de namens de reisorganisator optredende reisbemiddelaar, van de reisorganisator de schriftelijke bevestiging van de geboekte reis ontvangt. Wijkt de inhoud van de bestelbon af van die van de reisbevestiging of gebeurt de bevestiging niet binnen uiterlijk 21 dagen na de ondertekening van de bestelbon, dan mag de reiziger ervan uitgaan dat de reis niet werd geboekt en heeft de reiziger recht op de onmiddellijke terugbetaling van alle reeds betaalde bedragen. Artikel 6: De Prijs 1. De in het contract overeengekomen prijs kan niet worden herzien, tenzij dit uitdrukkelijk in het contract is voorzien samen met de precieze berekeningswijze ervan, en voor zover de herziening het gevolg is van een wijziging in : a) de op de reis toegepaste wisselkoersen en/of b) de vervoerskosten, met inbegrip van de brandstofkosten en/of c) de voor bepaalde diensten verschuldigde heffingen en belastingen. Er moet dan wel aan de voorwaarde worden voldaan dat bedoelde wijzigingen ook aanleiding zullen geven tot een verlaging van de prijs. 2. De in het contract vastgestelde prijs mag in geen geval worden verhoogd binnen de 20 kalenderdagen die de dag van het vertrek voorafgaan. 3. Zo de verhoging 10 % van de totaalprijs te boven gaat, kan de reiziger het contract zonder vergoeding verbreken. In dit geval heeft de reiziger recht op onmiddellijke terugbetaling van al de bedragen die hij aan de reisorganisator heeft betaald. Artikel 7: Betaling van de reissom 1. Behalve uitdrukkelijk anders overeengekomen, betaalt de reiziger, bij de ondertekening van de bestelbon, als voorschot, een gedeelte van de globale of totale reissom zoals in de bijzondere reisvoorwaarden bepaald. 42

2. Indien de reiziger, nadat hij vooraf in gebreke werd gesteld, nalaat het voorschot of de reissom te betalen die van hem wordt geëist, zal de reisorganisator en/of reisbemiddelaar het recht hebben de overeenkomst met de reiziger van rechtswege te beëindigen, met de kosten ten laste van de reiziger. 3. Behalve indien op de bestelbon anders wordt overeengekomen, betaalt de reiziger het saldo van de prijs uiterlijk 1 maand vóór de vertrekdatum, en op voorwaarde dat hem vooraf of tezelfdertijd de schriftelijke reisbevestiging en/of reisdocumenten bezorgd worden. Artikel 8: Overdraagbaarheid van de boeking 1. De reiziger kan, vóór de aanvang van de reis, zijn reis overdragen aan een derde, die wel moet voldoen aan alle voorwaarden van het contract tot reisorganisatie. De overdrager dient tijdig vóór het vertrek de reisorganisator en, in voorkomend geval, de reisbemiddelaar, van deze overdracht op de hoogte te brengen. 2. De overdragende reiziger en de overnemer zijn hoofdelijk gehouden tot de betaling van de totale prijs van de reis en de kosten van de overdracht. Artikel 9: Andere wijzigingen door de reiziger Vraagt de reiziger om een andere wijziging, dan mag de reisorganisator en/of de -bemiddelaar alle kosten aanrekenen die daardoor worden veroorzaakt. Artikel 10: Wijziging door de reisorganisator vóór de afreis 1. Indien, vóór de aanvang van de reis, één van de wezenlijke punten van het contract niet kan worden uitgevoerd, dient de reisorganisator de reiziger zo spoedig mogelijk, en in elk geval vóór de afreis, daarvan op de hoogte te brengen en hem in te lichten over de mogelijkheid het contract te verbreken zonder kosten, tenzij hij de door de reisorganisator voorgestelde wijziging aanvaardt. 2. De reiziger dient zo spoedig mogelijk, en in elk geval vóór de afreis, de reisbemiddelaar of reisorganisator van zijn beslissing in kennis te stellen. 3. Zo de reiziger de wijziging aanvaardt, dient er een nieuw contract of een bijvoegsel bij het contract te worden opgesteld waarin de aangebrachte wijzigingen en de invloed daarvan op de prijs worden meegedeeld. 4. Zo de reiziger de wijziging niet aanvaardt, mag hij de toepassing vragen van artikel 11. Artikel 11: Verbreking door de reisorganisator vóór afreis 1. Indien de reisorganisator, vóór de aanvang van de reis, het contract verbreekt wegens een niet aan de reiziger toe te rekenen omstandigheid, heeft de reiziger de keuze tussen: a) ofwel de aanvaarding van een nieuw aanbod van een reis van gelijke of betere kwaliteit, zonder dat hij een supplement dient te betalen: zo de reis die ter vervanging wordt aangeboden van mindere kwaliteit is, moet de reisorganisator het verschil in prijs zo spoedig mogelijk terugbetalen. b) ofwel de terugbetaling, zo spoedig mogelijk, van alle door hem op grond van het contract betaalde bedragen. 2. De reiziger kan eveneens, in voorkomend geval, aanspraak maken op een schadeloosstelling voor het niet-uitvoeren van het contract, tenzij: a) de reisorganisator de reis annuleert omdat het minimum aantal reizigers, voorzien in het contract en nodig voor de uitvoering van de reis, niet werd bereikt en de reiziger, binnen de in het contract voorziene termijn en ten minste 15 kalenderdagen vóór de vertrekdatum hiervan schriftelijk op de hoogte werd gebracht; b) de annulering het gevolg is van overmacht, waaronder overboeken niet is inbegrepen. Onder overmacht wordt verstaan abnormale en onvoorzienbare omstandigheden die onafhankelijk zijn van de wil van diegene die zich erop beroept en waarvan de gevolgen ondanks alle voorzorgsmaatregelen niet konden worden vermeden. Artikel 12: Gehele of gedeeltelijke niet-uitvoering van de reis 1. Indien tijdens de reis blijkt dat een belangrijk deel van de diensten waarop het contract betrekking heeft, niet zal kunnen worden uitgevoerd, neemt de reisorganisator alle nodige maatregelen om de reiziger passende en kosteloze alternatieven aan te bieden met het oog op de voortzetting van de reis. 2. Zo er een verschil is tussen de voorgenomen en de daadwerkelijk verleende diensten, stelt hij de reiziger schadeloos ten belope van dit verschil. 3. Indien dergelijke regeling onmogelijk blijkt of indien de reiziger deze alternatieven om deugdelijke redenen niet aanvaardt, moet de reisorganisator hem een gelijkwaardig vervoermiddel ter beschikking stellen dat hem terugbrengt naar de plaats van het vertrek, en, in voorkomend geval, de reiziger schadeloos stellen.

redelijkerwijs mag hebben, en voor de uit het contract voortvloeiende verplichtingen, ongeacht of deze verplichtingen zijn uit te voeren door hem zelf dan wel door andere verstrekkers van diensten en zulks onverminderd het recht van de reisorganisator om deze andere verstrekkers van diensten aan te spreken. 2. De reisorganisator is voor de daden van nalatigheid van zijn aangestelden en vertegenwoordigers, handelend in de uitoefening van hun functie, evenzeer aansprakelijk als voor zijn eigen daden en nalatigheden. 3. Indien een internationaal verdrag van toepassing is op een in het contract tot reisorganisatie inbegrepen dienst, wordt de aansprakelijkheid van de reisorganisator overeenkomstig dat verdrag uitgesloten of beperkt. 4. Voor zover de reisorganisator niet zelf de in het reiscontract voorziene diensten verleent, wordt zijn aansprakelijkheid voor stoffelijke schade en de vergoeding van de derving van het reisgenot samen beperkt tot tweemaal de reissom. 5. Voor het overige zijn de artikelen 18 en 19 van de wet van 16 februari 1994 van toepassing. Artikel 15: Aansprakelijkheid van de reiziger De reiziger is aansprakelijk voor de schade die de reisorganisator en/of -bemiddelaar, hun aangestelden en / of hun vertegenwoordigers door zijn fout oplopen, of wanneer hij zijn contractuele verplichtingen niet is nagekomen. De fout wordt volgens het normale gedrag van een reiziger beoordeeld. Artikel 16: Klachtenregeling 1. Vóór de afreis: Indien de reiziger een klacht heeft voor de afreis moet hij deze zo snel mogelijk per aangetekend schrijven of tegen ontvangstbewijs indienen bij de reisbemiddelaar en/of reisorganisator. 2. Tijdens de reis: Klachten tijdens de uitvoering van het contract moet de reiziger zo spoedig mogelijk ter plaatse, op een gepaste en bewijskrachtige manier, melden, zodat naar een oplossing kan worden gezocht. Daarvoor moet hij zich - in deze volgorde - wenden tot een vertegenwoordiger van de reisorganisator, of een vertegenwoordiger van de reisbemiddelaar of rechtstreeks tot de reisbemiddelaar, of ten slotte rechtstreeks tot de reisorganisator. 3. Na de reis:Werd een klacht ter plaatse niet bevredigend opgelost of kon de reiziger onmogelijk ter plaatse een klacht formuleren, dan moet hij uiterlijk één maand na het einde van de reisovereenkomst bij de reisbemiddelaar of anders bij de reisorganisator per aangetekend schrijven of tegen ontvangstbewijs een klacht indienen. Artikel 17: Verzoeningsprocedure 1. Ingeval van betwisting moeten de partijen eerst onderling een minnelijke regeling nastreven. 2. Mislukt deze poging tot minnelijke regeling binnen een termijn van 1 tot 3 maanden, dan kan elk van de betrokken partijen aan het secretariaat van de Cel Verzoening van de vzw Geschillencommissie Reizen vragen om een verzoeningsprocedure op te starten. Alle partijen dienen ermee in te stemmen. 3. Hiertoe zal het secretariaat aan de partijen een informatiebrochure, een verzoeningsreglement en een "overeenkomst tot verzoening" bezorgen. Zodra de betrokken partijen deze overeenkomst (gezamenlijk of afzonderlijk) hebben ingevuld en ondertekend, en zodra elke partij een bedrag van 50 euro heeft betaald, zal de verzoeningsprocedure opgestart worden. 4. Overeenkomstig de in het reglement beschreven eenvoudige procedure, zal een onpartijdige verzoener daarna contact opnemen met de partijen teneinde een billijke verzoening tussen de partijen na te streven. 5. Het eventueel bereikte akkoord zal in een bindende schriftelijke overeenkomst vastgelegd worden. Secretariaat van de “Cel verzoening”: Koning Albert II laan 16, 1000 Brussel e-mail: verzoening.gr@skynet.be

Artikel 13: Verbreking door de reiziger De reiziger kan te allen tijde het contract geheel of gedeeltelijk verbreken. Indien de reiziger het contract verbreekt wegens een aan hem toe te rekenen omstandigheid, vergoedt hij de schade die de reisorganisator en / of -bemiddelaar lijden ten gevolge van de verbreking. De schadevergoeding kan forfaitair bepaald worden in de bijzondere voorwaarden of in het reisprogramma, maar mag ten hoogste éénmaal de prijs van de reis bedragen.

Artikel 18: Arbitrage of Rechtbank 1. Wordt geen verzoeningsprocedure ingesteld of mislukt deze, dan heeft de eisende partij in principe de keuze tussen een procedure voor de gewone rechtbank of een arbitrageprocedure voor de Geschillencommissie Reizen. 2. Voor geëiste bedragen vanaf 1250 euro, beschikt iedere verwerende partij over een termijn van 10 kalenderdagen om een door de eisende partij aangevraagde arbitrageprocedure per aangetekende brief te weigeren, waarna het geschil voor de gewone rechtbank kan worden aanhangig gemaakt. Onder de 1250 euro staat de mogelijkheid om de arbitrageprocedure te weigeren enkel open voor de reiziger. 3. Deze arbitrageprocedure wordt geregeld door een geschillenreglement, en kan slechts worden opgestart nadat binnen een periode van 4 maanden volgend op het (voorziene) einde van de reis (of eventueel vanaf de prestatie die aanleiding gaf tot het geschil) geen minnelijke regeling kon worden bereikt. Geschillen m.b.t. lichamelijke letsels kunnen enkel door de rechtbanken beslecht worden. 4. Het paritair samengesteld arbitraal college doet, overeenkomstig het geschillenreglement, op een bindende en definitieve wijze uitspraak over het reisgeschil. Hiertegen is geen beroep mogelijk.

Artikel 14: Aansprakelijkheid van de reisorganisator 1. De reisorganisator is aansprakelijk voor de goede uitvoering van het contract, overeenkomstig de verwachtingen die de reiziger op grond van de bepalingen van het contract tot reisorganisatie

Secretariaat van het arbitraal college, en algemeen secretariaat van de Geschillencommissie Reizen: Koning Albert II laan 16, 1000 Brussel e-mail: clv.gr@skynet.be

BIJZONDERE REISVOORWAARDEN ARTIKEL 1: Prijzen 1. Prijzen die telefonisch door onze reserveringsdienst worden doorgegeven zijn steeds onder voorbehoud. Enkel schriftelijke prijsbevestigingen zijn geldig. 2. De prijzen zijn berekend op basis van de tarieven en wisselkoersen voor het verblijf, vervoer en de andere diensten in het buitenland die op 10 augustus 2009 van toepassing waren. 3. Voor dossiers op maat wordt een service fee aangerekend van 20 Euro per persoon. ARTIKEL 2: Betaling van de reissom Bij de ondertekening van de bestelbon betaalt de reiziger een voorschot van 25% van de totale reissom te verhogen met eventuele verzekeringspremies. Er zijn afwijkingen mogelijk op onze algemene betalingsvoorwaarden n.a.v. specifieke reisaanbiedingen of afwijkende betalingsvoorwaarden van één van onze leveranciers. In geval van afwijkende betalingsvoorwaarden worden deze uitdrukkelijk vermeld op de offerte en/of bestelbon. Artikel 3: Formaliteiten De reiziger dient kennis te nemen van de informatie inzake de te vervullen formaliteiten die hem in de brochure, in de offerte of door de reisorganisator worden medegedeeld. Artikel 4: Bagage Bij verlies of beschadiging van bagage moet de reiziger bij de afdeling verloren bagage van de luchthaven een property irregularity report invullen. Zonder dit document is het onmogelijk om een vergoeding aan te vragen. Artikel 5: Dienstregeling De vermelde dienstregelingen zijn indicatief. De reiziger dient in alle omstandigheden er rekening mee te houden dat deze zowel voor als tijdens de reis gewijzigd kunnen worden. Artikel 6: Annulering en wijzigingen door de reiziger 1. Bij annulering en/of wijzigingen dienen de hierna vermelde vergoedingen in ieder geval betaald te worden door de reiziger, zelfs indien de annulering en/of wijziging te wijten is aan toeval of overmacht. 2. De annuleringskosten zijn variabel volgens het tijdstip van annulering. De juiste datum van de annulering wordt uitsluitend bepaald door de datum waarop de reisorganistor de schriftelijke melding van de annulering heeft ontvangen. Een annulering moet per aangetekend schrijven of tegen ontvangstbewijs aan de reisorganisator bekend gemaakt worden, onder bijvoeging van de nodige getuigschriften of bewijsstukken. 3. De forfaitaire annuleringskosten / wijzigingskosten bedragen, indien de annulering/wijziging gebeurt: • Meer dan 90 dagen voor de afreisdatum: 20% van de totale reissom • Van 90 tot 61 dagen voor de afreisdatum: 30% van de totale reissom • Van 60 tot 45 dagen voor de afreisdatum: 50% van de totale reissom • Vanaf 44 dagen voor de afreisdatum: 100% van de totale reissom (idem bij niet-aanmelding bij het vertrek) • Indien de vliegtuigtickets reeds uitgeschreven zijn op datum van wijziging/annulering bedragen de kosten steeds 100% van de totale reissom. Artikel 7: Aansprakelijkheid 1. De reisorganisator is niet aansprakelijk voor kosten voortvloeiend uit vertragingen in het transport tengevolge van weersomstandigheden, defecten, routeveranderingen of annulering van vluchten, mogelijke overboekingen bij lokale luchtvaartmaatschappijen wanneer deze eerst bevestigd waren, stakingen, oorlog, wijzigingen van dienstregeling of transportmiddel. 2. De reisorganisator is niet aansprakelijk voor onvoorziene gebeurtenissen, zoals nieuwe reglementeringen of verordeningen, ongevallen, stakingen, vertraging of annulering van vluchten, mechanische defecten, landverschuivingen, overstromingen, epidemieën, oorlog, aanrandingen, overvallen,enz…, voorbeelden waarvan de opsomming niet beperkend is. Extra kosten van welke aard ook die van voornoemde voorvallen het gevolg zijn, zijn bijgevolg voor rekening van de reiziger. 3. Deze brochure werd opgemaakt volgens gegevens die ons bekend zijn tot zes maanden voor de verschijning ervan. Indien zich wijzigingen voordoen in exploitatie, faciliteiten en diensten van de aangeboden producten zullen deze onmiddellijk na kennisname door de reisorganisator aan de reiziger worden meegedeeld. 4. De prestaties van de reisorganisator nemen een aanvang bij de inscheping van de afreis en eindigen bij de landing van de terugreis. Artikel 8: Klachtenregeling Voor geschillen die niet via de Geschillencommissie opgelost kunnen worden, is alleen de rechtbank van Ieper bevoegd. Deze reisvoorwaarden maken integraal deel uit van de brochures en programma’s 2010 van AFRICA TOURS – Sint Jansstraat 78 8840 STADEN. Door reservatie van een reis bij Africa Tours verklaart de reiziger zich akkoord met de voormelde algemene en bijzondere reisvoorwaarden. Verantwoordelijke uitgever : VERHOEST Els – Sint Jansstraat 76 – 8840 Staden-België. ‘Africa Tours’ is een merknaam van V&D bvba - Sint Jansstraat 78 – 8840 STADEN – Tel. 051/ 70.81.71. Licentienummer : A1085. CBFA 61568.


boven: Nathalie, Tamara, Steven, Jelle, Fabienne, Gwendolien, Joke onder: Heidi, zaakvoerder Els, Lobke, Eveline

Gisèle & Roger, stichters en ouders van Els

Africa Tours is als familiebedrijf reeds 30 jaar actief op de internationale reismarkt en richt zich vooral op Zuidelijk en Oostelijk Afrika. U bent hierbij verzekerd van de hoogste kwaliteit en een perfecte dienstverlening op maat. Vooral bij verre reizen laat u beter niets aan het toeval over. Met Africa Tours krijgt u de zekerheid van een doorwinterde touroperator waar gespecialiseerde kennis, persoonlijke reiservaring en service hoog in het vaandel gedragen worden. Ook wat betreft prijzen zijn we zo goed als onklopbaar. Dankzij onze grote inkoopkracht en het systeem van ‘directe verkoop’ kunnen wij u de scherpste prijzen aanbieden, zonder aan kwaliteit in te boeten. Africa Tours is gespecialiseerd in het samenstellen van individuele reizen op maat, zowel op het vasteland alsook op de prachtige eilanden die dit continent rijk is. Het aanbod in deze catalogus is zeker niet beperkend. Wij staan ervoor garant elke droomreis waar te maken. Africa Tours biedt u tal van reizen, afgestemd op uw specifieke wensen en budget. Uiteraard werkt Africa Tours met strikte garanties. Bij reservatie krijgt u een prijswaarborg die u beschermt tegen plotse stijgingen van de muntwisselkoersen. Africa Tours is verzekerd bij het ‘Garantiefonds Reizen’ en werkt onder de zekerheid van de voorwaarden van de ‘Geschillencommissie Reizen’. Bij financieel onvermogen van de reisorganisator en/of reisbemiddelaar met wie u een reiscontract afsloot, kan u beroep doen op het Garantiefonds Reizen. Dit kan u doen door u te wenden tot uw reisorganisator of reisbemiddelaar of door rechtstreeks contact op te nemen met het Garantiefonds Reizen. Dit laatste kan u als volgt bereiken: Metrologielaan 8, B-1130 Brussel, fax +32-2/240.68.08, www.gfg.be of mail@gfg.be. Vraag de garantievoorwaarden aan uw reisorganisator of reisbemiddelaar. Daarin vindt u terug onder welke voorwaarden u, bij financieel onvermogen, terugbetaling kan vragen van de betaalde reissommen, of, wanneer de reis reeds een aanvang heeft genomen, de verderzetting van de reis of de repatriëring kan vragen. De prijzen van deze brochure zijn geldig tot en met het verschijnen van de brochure 2011 en ten laatste tot 31 december 2010. Alle prijzen zijn onder voorbehoud. De prijzen kunnen veranderen door koerswijzigingen en tussentijdse aanpassingen door onze leveranciers. (Cfr. Artikel 6 van de reisvoorwaarden die vermeld zijn op de laatste pagina van deze brochure.)

U1_U4_IO_BoTG.indd 1

16.09.2009 11:28:44 Uhr


ONTDEK HET BESTE VAN AFRIKA MET DE PROFESSIONALS

ONKLOPBAAR IN PRIJS, KWALITEIT EN SERVICE

Sint-Jansstraat 78 - B-8840 Staden - tel. 051/70.81.71 - fax 051/70.06.24 Licentie: A 1085 - CBFA 061568 A - info@africatours.be - www.africatours.be kantooruren: open elke werkdag van 9.00u tot 12.00u en van 13.30u tot 18.00u Voor kantoorbezoeken vragen wij vooraf een afspraak te maken. Op zaterdag werken wij enkel op afspraak.

Africa Tours is een gedeponeerd merk en een divisie van V&D bvba met 30 jaar kwaliteitstraditie in de reissector.

U1_U4_IO_BoTG.indd 1

21.08.2009 14:00:17 Uhr

Best of Indian Ocean  
Best of Indian Ocean  

het doet ons genoegen u hierbij deze brochure met de ’Parels van de Indische Oceaan’ aan te bieden. Africa Tours heeft in deze brochure een...

Advertisement