Jazzfest festivalavis 2023

Page 1

ANNONSEBILAG JAZZFEST 1014 MAI 2023

ANYA MAGNUSSEN HAR UTFORMET ÅRETS JUBILEUMSMOTIV

Jazzfests gode venn gjennom mange år sto bak to nydelige festivalplakater sent på 1990-tallet, og i forbindelse med jubiléet kom en idé om å gjenbruke noe av materialet fra den gangen. Men Anya var tydelig på at hun vil lage noe nytt, og dermed kan vi nå presentere årets jubileumsmotiv på forsiden av festivalavisen. Jubileumsmotivet er to trykk som heter City Jazz I 35th Jubilee og City Jazz II. Det er nydelige verk som også er til salgs. Mer om Anya og prosessen side 14.

HILSEN FRA INSTITUTTLEDER VED NTNU MUSIKK

STYRE

MONICA ROLFSEN leder

JENS STORLI nestleder

GEIR JARLE SIRÅS

KAI GUSTAVSEN

MARIANNE KARTUM

PIA BIERMANN vara

ARNSTEIN J. SYLTERN vara

KUNSTNERISK RÅD

CECILIE GRUNDT

VEGARD LIEN BJERKAN

MALIN DAHL ØDEGÅRD

ERNST WIGGO SANDBAKK leder

TORE T. SANDBAKKEN sekretær

KOMITE FOR NTNU AMBASSADØR

SISSEL VERA PETTERSEN

HILDEGUNN ØISETH

KARL ASMUND R. OLSSON

ERNST WIGGO SANDBAKK

ADMINISTRASJON

ERNST WIGGO SANDBAKK daglig leder

TORE T. SANDBAKKEN produsent

MERETE SØBSTAD festivalkoordinator

MALIN DAHL ØDEGÅRD publikumsutvikler

BERIT MÆLAND scenograf

TERJE HALLAN teknisk koordinator

Konsertopplevelser er en sikker kilde til bedre helse og økt livskvalitet. Joda, du leste riktig. Verdens helseorganisasjon fastslo dette allerede i 2019, ett år før mulighetene til å gå på konserter ble sterkt innskrenket i flere år framover. Men nå er vi her igjen, i konsertrommene, og da er det greit å vite at å gå på konsert altså rett og slett er sunt!

Heldige oss som da har nok en herlig Jazzfest foran oss, fem deilige vårlige maidøgn med konserter fra tidlig ettermiddag til seine lyse natta, med et program der det så å si er umulig å ikke finne noe du blir fristet til å oppleve. Selv bruker jeg å få med meg så mye som mulig, og det er en herlig følelse å oppleve de ulike konsertene og konsertstedene – og å få energi av å oppleve dette sammen med de andre som er i publikum. Jeg gleder meg.

Jazzfest har et unikt samarbeid med NTNU, og da i særdeleshet oss på NTNU Musikk, hvor den berømte Jazzlinja vår holder til. Jazzfest byr bl.a. nemlig på en helt enestående plattform for våre studenter – og til og med mulige kommende studenter –til å spille og prøve seg fram i en sammenheng hvor også de ypperste profesjonelle innen feltet er i sving. Dette er en bevisst strategi fra Jazzfest sin side, en strategi som bidrar til å ivareta og bygge videre på det unike jazzmiljøet vi har i tilknytning til Jazzlinja her i Trondheim. En stor honnør til Jazzfest for å være dette så bevisst.

I tillegg vil jeg også applaudere JOYN-IN, Jazzfests nye satsing på inkludering og mangfold. Her strekker de seg etter å rekruttere nytt publikum, nye utøvere, å stimulere unge talenter og å forebygge utenforskap gjennom musikk og felles kulturelle opplevelser. Det er sprekt, det er helt mulig, og det er Jazzfest. Kom på Jazzfest og kjenn på hvor godt det gjør å gå på konserter du, også! Vi sees!

FESTIVALMOTIV, DESIGN OG LAYOUT BERRE Modeller 2023

GURO KVÅLE, MIRIAM KIBAKAYA

TAKK TIL

ALLE PRIVATE OG OFFENTLIGE SAMARBEIDSPARTNERE OG STØTTE-SPILLERE.

ALLE VIDUNDERLIGE FRIVILLIGE SOM BIDRAR TIL Å LØFTE FESTIVALEN MOT NYE HØYDER.

TRONDHEIM JAZZFESTIVAL ER MEDLEM AV

EUROPE JAZZ NETWORK

NORSK JAZZFORUM

NORSKE KONSERTARRANGØRER

ARRANGØRNETTVERK TRØNDELAG

NÆRINGSFORENINGEN I TRONDHEIM

VISIT TRONDHEIM

2
City Jazz I 35th Jubilee City Jazz II Nora B. Kulset Foto: Berre

JAZZFEST I EN KULTURMETROPOL!

Velkommen til den 35. utgaven av Trondheim Jazzfestival. Våre røtter går helt tilbake til 1980 da tre entusiaster startet JazzMazz. Siden da har festivalen vært arrangert årlig, med nytt navn - Trondheim Jazzfestival i 1998. Og organisasjonen har vokst til en sterk kunstarena av internasjonalt format. Siden den gang er organisasjonen bygget til en sterk kunstarena av internasjonalt format.

Jazz-Norge er i medvind for tiden, og utøvere fra kulturmetropolen Trondheim markerer seg stadig sterkere. For første gang i historien ble den nystiftede Jazzprisen arrangert med utdeling i hele elleve kategorier. Arrangementet i regi av Norsk Jazzforum (Njf) ble arrangert i Ibsenhuset i Skien 15. april. Det ble en festkveld av dimensjoner, og musikere med bakgrunn fra NTNU Jazzlinja var sterkt representert i flere konsertinnslag og med to prismottakere. Samme kveld ble Spellemannprisen arrangert hvor Hanna Paulsbergs GURLS & Trondheim

Jazzorkester stakk av med prisen. Njf skal ha stor ære for å ta grep med Jazzprisen. Danskene har hatt sitt Danish Jazz Awards siden 1989, og nå har vi vår egen helaftens festkveld. Det er veldig bra og var på høy tid.

I fjor mottok NTNU Jazzlinjas mangeårige programrådsleder

Erling Aksdal Njfs aller første hederspris. Og nettopp Erling står for startskuddet på årets festival, hvor han skal framføre egen musikk sammen med sine studenter i NTNU Jazzensemble. Etter dette står høydepunktene i kø. I år er festivalen en sterkere internasjonal aktør enn tidligere. Verden er full av gode band, og du kan bli kjent med artister fra England, Litauen, Østerrike, Frankrike, Belgia, Danmark, Sveits, Bulgaria, Spania og Mali. Programmet er helt unikt, med hele sytten artister som opptrer for første gang i Trondheim. Kjære publikum: om du ikke kjenner til Squarepusher, Tania Giannouli, Yumi Ito, Les Amazones d`Afrique, Oft Robin og flere - bli med på konsert. Jazzfest garanterer for store opplevelser.

Å lage festival er lagarbeid, et samspill mellom artister, agenter, scener, offentlige bidragsytere, sponsorer, en engasjert stab, et kompetent styre, publikum og ikke minst: de frivillige. I år er Trondheim Europeisk frivillighovedstad og vi registrerer med stor glede at det er rekordmange nye frivillige som vil bistå med å gjøre Jazzfest til en flott opplevelse for oss alle. I tillegg er det mange som har vært med oss i flere år og som stiller med godt humør, uvurderlig trygghet og kompetanse. Takk til dere!

Det er en sann glede å invitere alle til årets jubileumsfestival i kulturmetropolen Trondheim. Velkommen!

Hilsen Jazzfest-staben, Tore, Merete, Malin og Ernst Wiggo.

ERLING AKSDAL & NTNU JAZZENSEMBLE

HYLLEST OG NYFREMFØRING

I år skal NTNU Jazzlinjas mangeårige studieprogramleder Erling Aksdal takkes av etter å ha vært i tjeneste siden 1990. Erling er en høyt respektert musiker, pedagog, mentor og organisasjonsmann, og har vært en betydelig kilde til kunnskap og inspirasjon for tidligere og nåværende studenter ved Jazzlinja. Sammen med Moldejazz ønsker Jazzfest å hylle Erling - og hva passer bedre enn en konsert i samspill med studentene i NTNU Jazzensemble?

I 1980 skrev Aksdal en bestillingskonsert til 20-årsjubiléet for Moldejazz, og vi har bedt ham om å inkludere musikk fra denne konserten, som nå skal fremføres og tolkes av den nye generasjonen musikere, sammen med Erling selv. Dette blir en fest. Velkommen!

ÅSNE FOSSMARK - saxofon

TBA - saxofon

SIMON HAGERUP HOLM - saxofon

BREDE SØRUM - saxofon

ERIK EGGE JORDHEIM - saxofon

TUVA OLSSON - trompet

PETER WALLEM ANUNDSEN - trompet

MIKKEL DAHL AMUNDSEN - trompet

GURO KVÅLE - trombone

EMIL BØ - trombone

HERMANN HESTBEK - tuba og flugabone

ERLING AKSDAL - piano

INGEBORG GRAVEM SOLLID - vokal

KERTU AER - kontrabass

STEINAR HEIDE BØ - trommer og perkusjon

INGA MEI STEINBRU - trommer og perkusjon

SAMARBEID MED MOLDEJAZZ OG NTNU

BILL:

3 ONSDAG 10/05
Foto: Erik Birkeland
10.05.23 / 17:00 / DOKKHUSET
(JAZZFEST-VENN)
300,-/200,-
Jazzfest-staben: Tore, Merete, Malin og Ernst Wiggo Foto: Jazzfest

OFFISIELL ÅPNINGSKONSERT

STIAN CARSTENSEN & TSO

Multi-instrumentalist og komponist Stian Carstensen er klar for nye sprell sammen med byens største orkester. Stian Carstensen er en genierklært musiker og blant annet kjent som ledestjernen for det kritikerroste bandet Farmers Market. Han er mottaker av en rekke priser og har samarbeidet med mange renommerte artister om en rekke prosjekter. Under ledelse av en av landets mest anerkjente dirigenter, Peter Szilvay blir dette en fest av en festivalåpning.

STIAN CARSTENSEN – vokal, trekkspill, gitar og mye mer

TRONDHEIM SYMFONIORKESTER Dirigent: PETER SZILVAY

10.05.23 / 19:30

BILL: 550,-/450,-

/ OLAVSHALLEN STORE SAL

4
Foto: Arne Hauge ONSDAG 10/05

ONSDAG 10/05

SQUAREPUSHER

ELEKTRONIKA-LEGENDE LEVERER HEFTIG KLUBBSTEMNING

Siden 90-tallet har Squarepusher rystet dansegulv over hele verden med sin komplekse og eksperimentelle drum'n'bass-musikk. Med et forrykende lysshow og energiske technobeats skaper han dansemusikk som strekker fusionbegrepet i en helt ny retning.

10.05.23 / 21:30 / OLAVSHALLEN LILLE SAL

BILL: 615,-/510,- (JAZZFEST-VENN) KUN STÅPLASSER!

2014 Hanna Paulsberg saksofon

2015

2016

Espen Berg Trio Espen Berg, Bárður Reinert Poulsen, Simon Albertsen

2017

2018

2019

2020 2021

2022

2023

Hvem får prisen i år?

5
SKAPER KULTUR OG NTNU AMBASSADØR
TOM JENKINSON - elektronikk, bass Martin Myhre Olsen saksofon og komponist Mette Rasmussen saksofon Anja Lauvdal musiker, komponist og produsent
?
Siril M. Hauge vokalist, komponist og tekstforfatter Kenneth Kapstad trommer Ingrid Helene Håvik vokal Bjørn Marius Hegge kontrabass og komponist

JAZZFEST BESTILLER:

SVEINAR HOFF FLOATING POINT

NYE TAKTER FRA EN STILLFAREN MESTER

En av regionens mest respekterte trommeslagere, Sveinar Hoff, tar turen fra Ørlandet og besøker Jazzfest for første gang med en bestilling for solo trommesett ved navn Floating Point. Sveinar er inspirert av alt fra legender som Tony Williams, Efrain Toro og Milford Graves til lydene fra oppvaskmaskina på kjøkkenet, så her kan vi forvente oss suggererende beats og ostinater, såvel som meditative og minimalistiske klangrom som er både spennende og utfordrende å være i.

SVEINAR HOFF – trommer

11.05.23 / 14:00 / KJØPMANNSGT. UNG KUNST (K.U.K)

BILL: 250,-/150,- (JAZZFEST-VENN)

I ÅR HAR MIRIAM NAMTERO KIBAKAYA OG GURO KVÅLE BLITT MED PÅ FOTOSESSION FOR ÅRETS FESTIVALPLAKAT

Stor takk til disse meget talentfulle NTNU Jazzlinja-studentene som har en lysende framtid innen musikken. Og ikke minst takk til folkene hos BERRE for nydelig design.

6
Foto: Morten Edvardsen
FOR MER INFO: WWW.JAZZFEST.NO TORSDAG 11/05

CAMILLE BERTAULT & DAVID HELBOCK

TANIA GIANNOULI

FANTASIFULL TOLKNING AV SOLO-PIANOET

Den greske pianisten Tania Giannouli har spilt på jazzscener over hele Europa, kjent for sin lyriske spillestil og sømløse blanding av jazz, klassisk og global musikk. I sitt solo-konsept inviterer hun lytterne inn i hennes lidenskapelige univers med et lydmalende og filmatisk sound. Dette er en artist som er på full fart mot en internasjonal karriere!

11.05.23 / 18:00 / DOKKHUSET

BILL: 390,-/290,- (JAZZFEST-VENN)

11.05.23 / 16:00 / KJØPMANNSGT. UNG KUNST (K.U.K)

BILL: 290,-/190,- (JAZZFEST-VENN)

SAMKLANG

En enkelt tone kan aldri skape en harmoni. Det å stå sammen gir styrke . Styrken skapes av forskjeller, ikke likheter.

SINTEF har nøye utvalgte sammarbeidspartnere for å skape den samklang vi ønsker. Harmonier som bidrar til at vi leverer unike verdier for samfunnet og konkurransekraft for våre kunder.

Vi i SINTEF er stolte over samarbeidet med Trondheim Jazzfestival. Sammen skaper vi klangbunnen for framtidens musikalske innovasjoner.

TANIA GIANNOULI - piano
TORSDAG 11/05 Tekonlogi for et bedre samfunn
VOKAL OG PIANO - LEKENT, OVERRASKENDE OG SPENNENDE! Camille Bertault og David Helbock er to av de mest fremadstormende musikerne på Europas jazzscene per i dag, kjent for sitt enorme overskudd og utforskende spillestil på hvert sitt instrument. Duoen blander akustisk uttrykk med elektronikk og looping sømløst i sine intrikate arrangementer, og skaper en musikalsk kraftpakke som strekker seg langt utover duoformatet slik vi kjenner det fra før. CAMILLE BERTAULT – vokal DAVID HELBOCK – piano, elektronikk Foto: Joanna Wizmur Foto: Dimitris Sakalakis

DIRTY LOOPS

MESTERLIG BLANDING AV FUNK, POP, JAZZ OG R&B

Vi får endelig møte de grenseløst begavede musikerne i Dirty Loops, som i en årrekke har underholdt oss på YouTube med utrolige versjoner av låter fra artister som Rihanna, Britney Spears, Avicii og Justin Bieber - i tillegg til egne låter på albumene Loopified, Phoenix og Turbo (med Cory Wong).

Dirty Loops har et helt eget sound som gir vår tids populærmusikk et nytt uttrykk, med intrikate beats, sløye harmoniseringer og samspill i verdensklasse. Trioen har spilt seg jorda rundt flere ganger, og nå er de endelig klare for Trondheim!

11.05.23 / 20:00 / OLAVSHALLEN STORE SAL

BILL: 550,-/450,- (JAZZFEST-VENN)

8
11/05
TORSDAG
JONAH NILSSON - vokal, keyboard HENRIK LINDER - bass ARON MELLERGÅRD - trommer

OFT ROBIN

FRISK

JAZZ-TOLKNING MED BULGARSKE RØTTER

Den bulgarske trioen Oft Robin blander bulgarsk folkemusikk, jazz, rock og elektronikk til en medrivende musikalsk miks!

De har turnert flere ganger i Europa og er kjent for sitt melodiske og moderne sound i kombinasjon med tradisjonelle elementer.

21ST CENTURY QUINTET

NYSKAPENDE OG SPENNENDE FOLK-JAZZ

21st Century Quintet består av fem unge musikere fra Litauen, Latvia og Armenia, som ble etablert på musikkonservatoriet i kulturbyen Vilnius.

Bandet spiller originalkomposisjoner i en kreativ blanding av jazz og folkemusikk, der swing og tradisjonell jazzharmonikk møter armenske folkemusikkmotiver, tyngre riff og lek med taktarter. Mer spennende blir det ikke!

11.05.23 / 21:30 / TRYKKERIET / DOBBELKONSERT

Hva er verdien av å oppleve noe sammen?

Hva er det med festivaler, egentlig?

Er det den kulturelle opplevelsen, det sosiale fellesskapet, eller kanskje den lokale stoltheten som får oss til å samles?

Vi har bidratt til å skape festivaler og andre verdier sammen med folk, bedrifter og lokalsamfunn i 200 år. Det skal vi fortsette med.

BILL: 290,-/190,- (JAZZFEST-VENN)

9 TORSDAG 11/05
DAVIT AVETISYAN - saksofon ANDRIUS SAVÈENKO - keyboard DANIELIUS SKEIVELAS - gitar ARTÜRS DUCKIS - bass MIHAILS NOVIKOVS - trommer DOBBELKONSERT MED OFT ROBIN ÉN BILLETT TIL BEGGE KONSERTER, DØRENE ÅPNER 21:00 DOBBELKONSERT MED 21ST CENTURY QUINTET. ÉN BILLETT TIL BEGGE KONSERTER, DØRENE ÅPNER 21:00 VIKTOR BENEV - MalletKAT, elektronikk EVDEN DIMITROV - bass MARTIN HAFIZI - trommer Foto: Kristiana Jodko

KATHARINA ERNST

Katharina Ernst kommer opprinnelig fra Østerrike, men er for tiden bosatt i Berlin. Hun er en utrolig spennende musiker som jobber i brytningspunktet mellom eksperimentell musikk, visuell kunst, installasjon og dans, ofte med fokus på polymetriske formstrukturer. Dette kan du ikke gå glipp av!

KATHARINA ERNST - trommer

12.05.23 / 14:00 / KJØPMANNSGATA UNG KUNST (K.U.K.)

BILL: 250,-/150,- (JAZZFEST-VENN)

JØRN ØIEN - COSMOPOLITAN

ENERGISK MIKS AV VERDENSMUSIKK

OG ELEKTRONISK JAZZ

Narvik-mannen Jørn Øien har i over 30 år markert seg som en tonekunstner helt i toppsjiktet. Sterk formidlingsevne og musikalsk dristighet kombinert med rytmisk spenst og virtuositet kjennetegner hans spillestil. 17. mars slapp han albumet «Cosmopolitan». Musikken tar deg med på en reise gjennom kulturer fra Øst- og Sentral-Asia og det afrikanske kontinentet, med elementer fra samisk ur-tradisjon og nordisk ambient, og videre inn i jazz, funk og soul. Bli med på feiringen av en sensasjonell utgivelse!

12.05.23 / 15:00 / TRYKKERIET

BILL: 350,-/250,- (JAZZFEST-VENN)

MULIG ANNONSE

OPPLEV ÅPNINGSKONSERTEN 2023 FARGESPILL TRONDHEIM

OLAVSHALLEN 24. SEPT

BILLETTER PÅ KAMFEST.NO

JØRN ØIEN keyboards MAGNUS BAKKEN saxofoner RUNE ARNESEN trommer, perk SNORRE BJERCK perk AUDUN ERLIEN el-bass Foto: Michael Breyer Foto: Magnus Bakken 10 FREDAG 12/05
VI BYGGER DET NYE OG TAR VARE PÅ DET GAMLE
24. SEPT–1. OKT

MARIT SANDVIK & NOVA ONDA

BOSSA NOVA OG SAMBA-JAZZ I RIO-KLASSE!

Når Marit Sandvik og ektemannen Øystein Norvoll gjør ny visitt i Trondheim blir det med livsbejaende brasiliansk musikk. Nova Onda har gått grundig til verks i Brasils enormt rike musikktradisjon, og har gjestet opphavslandet for inngående studier. Med musikernes erfaring fra forskjellige stilarter får publikum en blanding av heftige rytmer, europeisk jazz, populærmusikk og world music - luftig, elegant og personlig i uttrykket. Dette blir en festkonsert med den nordnorske jazzdronningen Marit Sandvik!

12.05.23 / 16:00 / DIGS CAFE

MARIT SANDVIK - vokal

ØYSTEIN NORVOLL - gitar

SIMEN IVERSEN VANGEN - trommer, perkusjon

EIRIK FJELDE - keyboards

MORTEN STEENE - bass

OLA ASDAHL ROKKONES - saxofon

Foto: Carl Christian Lein Størmer 11 FREDAG 12/05
Vi fikser alle sjangere av glass RIIS BILGLASS LADE Haakon den VII gt. 19 Tlf: 090 09 RIIS BILGLASS TILLER Østre Rosten 4C Tlf: 090 09 RIIS BILGLASS SANDMOEN Torgårdstrøa 2 Tlf: 090 09 RIIS GLASS & FASADE Østre Rosten 47 Tlf: 73 92 90 60
GLAZZ
BILL:
300,-/200,- (JAZZFEST-VENN)

FREDAG 12/05

4 FANTASTISKE KONSERTER ÈN BILLETT

650,-/550,- (JAZZFEST-VENN)

350,- (JOYN-IN)*

* JOYN-IN: Er du mellom 18-26 år får du hele kvelden for kun kr. 350

OTIS SANDSJÖ - sax

PETTER ELDH - bass

ELIAS STEMSEDER - tangenter

TILO WEBER - trommer

Y-OTIS

KLUBBJAZZ DU GARANTERT VIL DANSE TIL!

Y-Otis er en leken kvartett ledet av den Berlin-baserte svenske saksofonisten Otis Sandsjö, som spiller hypnotiserende klubbjazz med fragmenter av hip-hop og electronica. Med skakke rytmer, svimlende lydkollasjer, Sandsjös melodirike sax-riff, svevende synther og drivende bass skaper de et musikalsk univers som vil få deg til å danse langt ut i de sene nattetimer!

LITTLE NORTH

UNG OG SPENNENDE TRIO FRA DANMARK

Med sin fengslende filmatiske lyd og en varm tilstedeværelse knytter Little North seg til publikum fra første tone. Musikken smelter sammen moderne minimalisme og nordisk jazztradisjon, med en intensitet som trekker linjer til jazzscenen i New York. Fremtiden i skandinavisk jazz har ankommet - dette skal både svinge og groove!

BENJAMIN NØRHOLM JACOBSEN - piano

MARTIN BRUNBJERG RASMUSSEN - bass

LASSE JACOBSEN - trommer

JUICY

ENERGISK HIP-HOP FRA BELGIA

Powerduoen Juicy er blant Belgias fremste stjerner i hip-hop- og R&B-verdenen, med sine røffe beats, fengende sceneshow og en god porsjon galskap. Deres futuristiske og levende musikk fyller dansegulv gjennom hele Europa, og nå står Trondheim for tur!

12
JULIE RENS - vokal, synth, elektronikk SASHA VOVK - vokal, synth, gitar
Foto: Bjorn Comhaire Foto: Kristoffer Juul Foto: Arne Reimer

PÅ HAVET ARENA KAN DU BADE I FETE KONSERTER!

DØRENE ÅPNES KL 19:00. KONSERTSTART KL 20:00

LOUIS COLE

FEST SETEBELTENE!

Den Grammy-nominerte multiinstrumentalisten og YouTube-fenomenet Louis Cole kommer for første gang til Trondheim! Cole er en av vår tids mest spektakulære artister, som med sin lekne instrumentbeherskelse og spenstige sjangerblanding har fått en enorm fanskare verden over.

Han er kjent som halvparten av den elektroniske musikkduoen KNOWER, som har fått millioner av views på flere plattformer, og i følge Thundercat er han en av Los Angeles' beste musikere.

Konserten er allerede blitt betegnet som årets booking i byen, så gjør deg klar til å digge og danse - denne opplevelsen vil du ikke gå glipp av!

13
12/05
FREDAG
LOUIS COLE - vokal, keyboard, trommer ISRAEL STROM - keyboard PETTER OLOFSSON - bass GENEVIEVE ARTADI - vokal (gjest) FUENSANTA MENDES - vokal (gjest)

ANYA MAGNUSSEN

JAZZ - KILDEN TIL KUNSTNERISK KREATIVITET

Billedkunstner Anya Magnussen har utformet City Jazz - årets jubileumsmotiv.

Jazzfests gode venn gjennom mange år, sto bak to kraftfulle festivalplakater sent på 1990-tallet. I forbindelse med jubiléet kom en idé om å gjenbruke noe av materialet fra den gangen, men Anya var tydelig på at hun drømte om å lage noe nytt. Dermed kan vi nå presentere årets jubileumsmotiv på forsiden av festivalavisen. Jubileumsmotivet er to orginale serigrafier som heter City Jazz I 35th Jubilee og City Jazz II. Det er nydelige verk som også er til salgs.

Anya forteller at det var en stor ære å få Jazzfest-prosjektet, og at savnet har vært enormt etter å fargesette følelelser for heftige musikalske rytmer igjen. Samarbeidet med Jon Lord, fra den legendariske rockegruppen Deep Purple, er det siste musikk/ kunstprosjektet Anya tok del i. Gnisten for musikalske kunstprosjekt ble tent på ny da årets 35. jazzfestival kom på banen.

Anya Magnussen har et stort hjerte for plakatkunst, et kapittel som ble påbegynt i hennes tid som student ved Academy og Art University i San Francisco. Der var heftige jazzklubber i undergrunnsmiljøet en stor inspirasjon. City Jazz I Jubilee og City Jazz II har et urbant utgangspunkt. New Orleans tente Anyas kunstneriske jazzflamme, og Trondheims spennende jazzscene er en verdig

arvtager. Heftig byjazz utspeiler seg i motivet, rytmen i pianoet som gangfelt drar deg inn i saxens lidenskap, og Jazzfest-hjertene lever seg rytmisk inn i de små timer.

Serigrafiene/silketrykkene er orginalen, Anyas kunst har ingen skisser. Silketrykkfilmene er malt og i fargesettelsen på papiret dukker motivet som Anyas hjertet er fylt med, opp som en Fugl Fønix. En uvanlig arbeidsmetode som krever ekspressiv tenking og rom for spontanitet.

Det spesielle med serigrafiene er at jazzelsker og silketrykkmester

Per Stene, PS Serigrafi, med sikker hånd trykte Anyas City Jazz mens han kommuniserte i bilder og ord med henne fra sykesenga på St. Olavs Hospital.

Alvorlig sykdom satte stopper for fasade- og scenekunsten, som Anya håper å kunne fullføre til neste, spenstige Jazzfest år!

Festivalmotivene er i format 75 cm x 110 cm og til salgs, og planen er at overskuddet fra salget skal gå til gode formål. Anyas motiver er energiske. De formidler kontraster, lidenskap og intensitet.

Unn deg en smaksopplevelse fra et eller flere av våre fem konseptkjøkken. Velkommen til vår grønne oase og

møtested - midt i Olavshallen.

-10% på mat og drikke

Bruk kodeord «Jazzfest» gjennom hele festivalen olavstorget.no

Foto: Berre
Jazz opp opplevelsen

THE BRAZZ BROTHERS

JUBILEUMSKONSERT PÅ BYSCENEN!

The Brazz Brothers er en institusjon i norsk kulturliv. I løpet av fire tiår med kontinuerlig drift har ensemblet spilt over 5000 konserter over hele verden, og de livlige karene fra Langevåg har blitt en merkevare i det ganske land, med sitt gode humør, suverene formidling og enorme spilleglede.

Gruppens 40-års jubileum kom midt i pandemien, så nå tar vi revansj og markerer jubileet med en solid festkonsert. Rykter forteller om et band i toppform - bli med på festen du også!

12.05.23 / 20:00 / BYSCENEN

BILL: 390,-/290,- (JAZZFEST-VENN)

Heimdal Bolig gleder seg til samarbeidet med Jazzfest!

Vi er imponert over hva Jazzfest har fått til for både unge og voksne i de senere år.

Vi ser fram til konserter og å bli en del av den positive sfæren som skapes rundt Jazzfest.

I tillegg er det flott å være med å bidra slik at flere kan få oppleve hyggelig kultur i verdens beste by!

JAN MAGNE FØRDE - trompet HELGE FØRDE - trombone STEIN ERIK TAFJORD - tuba RUNAR TAFJORD - horn KÅRE NYMARK - trompet KENNETH EKORNES - trommer Foto: Petter Otto Dybvik 15 FREDAG 12/05

SUSANNE LUNDENG TRIO

DYPT MELANKOLSK OG STORMFULLT

ELLEN ANDREA WANG - CLOSENESS

VITALT, FENGENDE OG MELODIØST

Er det noen som ettertrykkelig har bevist at man kan skrive hits og fortsatt ha begge beina i jazzen, må det være bassist og vokalist Ellen Andrea Wang. Hun har en særegen sound som er både vital, fengende og melodiøs. Fra samarbeid med Manu Katché og Marilyn Mazur, til egne prosjekter som GURLS, Pixel og Ellen Andrea Wang trio, (for ikke å glemme en opptreden med selveste Sting) dyrker Wang konsekvent smakfull jazz og pop på nye kreative måter.

BILL: 390,-/290,- (JAZZFEST-VENN)

LØRDAG 13/05

Susanne Lundeng er en av Norges mest anerkjente folkemusikere, som med sine røtter fra nord har blitt kjent for sin særegne stemme som musiker og komponist.

Hun tar med seg sitt nyeste album Følge til årets festival, der hun i samspill med jazzmusikerne Nils-Olav Johansen og Erik Nylander utforsker musikken gjennom tekster og melodier.

Lundeng skildrer livets dramatikk og dets innvirkning på både mennesker og landskap - så gjør deg klar for en skjellsettende musikalsk opplevelse.

SUSANNE LUNDENG - fele, vokal

NILS-OLAV JOHANSEN - gitar, vokal ERIK

12.05.23 / 22:00 /

BILL: 350,-/250,- (JAZZFEST-VENN)

STEINAR BØ QUARTET

UNGE STILFORNYERE FRA NTNU JAZZLINJA

Sammen med nåværende og tidligere studenter ved Jazzlinja NTNU har Steinar Heide Bø satt sammen en kvartett som spiller egne komposisjoner. Musikken henter inspirasjon fra dagens jazzscene i New York, med andre ord: kvartetten spiller på voldsom energi og sterke komposisjoner.

ASK MORRIS RASMUSSEN - saksofon

OLIVER SKOU-DUE - piano

13.05.23 / 13:00 / DIGS

GRATIS INNGANG

SKANN QR-KODEN OG FÅ

- INFO FØRST AV ALLE

- EKSKLUSIVE TILBUD

- RABATT PÅ BILLETTER

BLI JAZZFESTVENN! MER INFO JAZZFEST.NO 16 FREDAG 12/05
ELLEN ANDREA WANG - bass, vokal ROB LUFT - gitar JON FÄLT - trommer
DOKKHUSET
12.05.23 / 18:00 /
TRYKKERIET
NYLANDER - trommer Foto: Oda Berby Foto: Alex Ventling Foto: Martin Losvik ANDREAS SOLHEIM - bass STEINAR HEIDE BØ - trommer
FOR SWINGENDE! For deg som liker at det svinger VI VISER VEI GJENNOM FESTIVALPROGRAMMET! FOR DEN DRAMATISKE! Scenekunst og musikk hånd i hånd CAMILLE BERTAULT & DAVID HELBOCK IN THE POCKET! For deg som liker at det groover DIRTY LOOPS THE FLYING SEAGULLS HEIDI RUUD ELLINGSEN SOLVEIG: ..PEER ASPERA AD ASTRA JAZZFILMER PÅ CINEMATEKET TRONDHEIM VOICES - BEDROCK KLANGEN AV HOEM EXPLORE! For deg som vil utvide horisonten ERLING AKSDAL & NTNU JAZZENSEMBLE SVEINAR HOFF - FLOATING POINT TANIA GIANNOULI KATHARINA ERNST - LE TEMPS TRONDHEIM VOICES - BEDROCK JØRN ØIEN - COSMOPOLITAN LOUIS COLE, Y-OTIS, JUICY M.M. TKS FUNKSTORBAND OG SUPERSPREDER BILLY COBHAM SPECTRUM 50 BAND PÅ DANSEFOT! For deg som vil riste løs på dansegulvet SQUAREPUSHER LOUISIANA AVENUE VESLEMØY NARVESEN OG HAN GAIDEN JUICY, LOUIS COLE, Y-OTIS M.M. SUPERSPREDER OG TKS FUNKSTORBAND LYTT TIL ANDRE KULTURER! Jazz møter tradisjonsmusikk fra hele verden STIAN CARSTENSEN & TSO OFT ROBIN OG 21ST CENTURY QUINTET MARIT SANDVIK & NOVA ONDA SUSANNE LUNDENG TRIO HORTA ELIAS AKSELSEN STIAN CARSTENSEN OLA KVERNBERG LES AMAZONES D’AFRIQUE THE BRAZZ BROTHERS STEINAR BØ QUARTET IRENE REIG TRIO LOUISIANA AVENUE JAM-SESSIONS 17

&

OLA KVERNBERG

TRONDHEIM SYMFONIORKESTER

«BEYOND THE END»

BORGGÅRDEN – 3. AUGUST
18

MAJKEN CHRISTIANSEN KVARTETT

DANSK JAZZDRONNING I ELLA FRITZGERALDS SPOR

Siden midten av 90-tallet har Majken Christiansen vært en av Danmarks mest populære swingjazz-sangerinner. Hun tolker sjangeren med et åpent og oppdatert uttrykk, og uansett hva hun synger formidler hun de tidløse tekstene og melodiene fra The American Songbook med varme, ærlighet og overbevisning.

Majken er nå etablert i Oslo og har blitt en ettertraktet vokalist og entertainer her til lands. Gled deg til en swingende opplevelse i tradisjonen etter de store jazzdivaer!

MAJKEN CHRISTIANSEN - vokal

DAVID SKINNER - piano

ANDREAS DREIER - bass

MARCUS LEWIN - trommer

13.05.23 / 14:00 / TEATERGATA (TRØNDELAG TEATER)

BILL: 375,-/275,- (JAZZFEST-VENN)

IRENE REIG TRIO

EKTE JAZZ-JAZZ FRA SPANIA

Irene Reig er en av fanebærerne av den nye generasjonen katalanske jazzmusikere. Energi, lidenskap og spontanitet er det som definerer repertoaret hennes av originale låter, sammen med egne versjoner av bop- og hardbop-klassikere. Hun gjorde seg bemerket allerede som 15-åring i Sant Andreu Jazz Band, og videre som masterstudent ved konservatoriet i Amsterdam.

Vi ser frem til å høre en av den europeiske jazzscenens mest fremadstormende talenter med en utrolig vital trio, som vil gjøre live-plate av begivenheten.

13.05.23 / 15:00 / TRYKKERIET

BILL: 290,-/190,- (JAZZFEST-VENN)

19 LØRDAG 13/05
Foto: Lars
Foto: María Fuster García
IRENE REIG - saxofon PAU SALA - bass JOAN CASARES - trommer
Opstad

14. mai kl. 12

MUSIKALSK FAMILIEDAG PÅ TORVET

Jazzfest inviterer til en innholdsrik familiedag på Torvet i Trondheim! Lørdag 14. mai skal Torvet fylles med konserter, underholdning, stands og morsomme aktiviteter for små og store.

Programmet starter kl. 12:00 – og alt er GRATIS. Velkommen til vårens største musikalske happening for familien!

20

Show, teater, musikk, sirkus og moro med The Flying Seagulls gjennom hele dagen.

Opplev byens største gateparade og utekonsert med 70 korpsmusikanter fra Lade skoles musikkorps og Strindheim skolekorps - med The Brazz Brothers og deres musikalske galskap i ledelsen.

Vi presenterer fremtidens musikere fra Kultursenteret ISAK - ung skaperkraft og dyktige talenter!

Trondheim Kulturskoles Funk-Storband med sitt ungdommelige samspill og groovy funk-repertoar - gjør deg klar for mye energi og glede på scenen!

Musikalsk leder: Jack Enters

Superspreder er et kompromissløst og energisk band, full av spilleglede og overskudd på sin dansbare, elleville musikk. Er du klar for å danse?

21

LØRDAG 13/05

HEIDI RUUD ELLINGSEN KOMMER TIL JAZZFEST

Vi er veldig glade for at vi kan presentere den utrolig fine konsertforestillinga «Solveig – Peer aspera ad astra», som landets ukronede musikaldronning Heidi Ruud Ellingsen står bak. Vi tok en liten prat med Heidi og musikalsk leder og mesterarrangør Erlend Skomsvoll.

- Hvordan kom dette spennende prosjektet i gang?

Heidi: Jeg spilte Solveig under Peer Gynt på Gålå i 2014-2015. Der fikk jeg en slags utålmodighet for å finne ut hva Solveig gjorde mens hun tilsynelatende skulle ha ventet på denne drittsekken Peer Gynt i løpet av et helt liv. Hun er kanskje verdens minste hovedrolle, og det tvang seg fram en vilje til å skrive hennes historie.

Jeg ville bruke Solveig-karakteren for å lage en forestilling om en kvinne som gjør opprør mot samfunnet, mot rammene hun har fått tildelt og mot sin egen rolle. Jeg ville leke med publikums forventninger gjennom teksten og musikken, og ikke minst hvilke forventninger man har når man nevner Solveig i Peer Gynt. Det ble en lek med Ibsens Peer Gynt på rim, men i vår forestilling står Solveig i sentrum og man trenger ikke ha et forhold til det originale verket for å forstå historien.

Erlend: jeg tente veldig på ideen om å lage en moderne, kall det gjerne en feministisk forestilling, med et deilig lite opprør mot Ibsen og en kvinnerolle hvor Solveig sitter og venter i 50 år på en helt forferdelig fyr. Når jeg i tillegg har veldig sans for Heidi som skuespiller, sanger og menneske var det lett å si ja til å bli med. Digg også å jobbe med Rolf Kristian Larsen, som skriver så fint og medrivende.

HEIDI RUUD ELLINGSEN

SOLVEIG: ..PEER ASPERA AD ASTRA. - ET MUSIKALSK EVENTYR SOM

UTFORDRER IBSEN!

Solveig var ikke en passiv kvinne som bare satt årevis og ventet på sin kjære Peer Gynt - hun var et fyrverkeri! Nesten 150 år etter premieren på Henrik Ibsens verdenskjente drama er det på tide at Solveig får fortelle sin versjon av hva som egentlig skjedde.

Musikalstjerne og tidligere Stjernekamp-deltager Heidi Ruud Ellingsen har samlet et stjernelag som sammen har laget den musikalske teaterkonserten Solveig: .. peer aspera ad astra, om Solveig sin reise fra jordhytta til stjernene, og ned igjen.

HEIDI RUUD ELLINGSEN - skuespill, vokal

MARIT ADELEIDE ANDREASSEN - skuespill, vokal

ERLEND SKOMSVOLL - piano

ELISABETH LID TRØEN - sax

HÅVARD STUBØ - gitar

BIRGER MISTEREGGEN - perkusjon

Dramatiker: ROLF KRISTIAN LARSEN

Produsent: MARGRETHE AABY

13.05.23 / 18:00 / OLAVSHALLEN LILLE SAL

BILL: 490,-/390,- (JAZZFEST-VENN)

- Dere har med et flott band, fikk dere lov til å velge musikere fra øverste hylle?

Heidi: Jeg har alltid drømt om å få jobbe med Erlend. Jeg har hørt mye på musikken hans, som innbyr til å lage dramatikk. Den er så rik, inneholder mye dramaturgi og dynamikk, det skakke og det melodiøse passer perfekt i teateret. Vi har fått med et stjernelag av musikere. Alle 4 er eksepsjonelt gode på sitt instrumenter og i sin formidling, og det å få musisere med disse er vidunderlig.

Erlend: Jeg hadde veldig lyst til å ha med lydhøre musikere, som behersker ulike instrumenter, og som i tillegg kunne bidra med personlighet. Alle musikerne er veldig viktige for forestillingen, og jeg tror også at publikum vil oppleve at musikk, tekst og skuespill er mer vevd inn i hverandre enn det som er vanlig i musikkteater.

Vil også nevne at Heidi og jeg jobbet veldig tett om musikken, så hun har også bidratt vesentlig til at musikk og teater er så godt sammenvevd som det er i denne forestillingen.

Heidi: Og Marit Adeleide Andreassen er med som den andre skuespilleren. For meg er Marit et stort forbilde og jeg synes hun er en av de aller beste skuespillerne vi har i dette landet. Hun mestrer både komedien og tragedien og er enormt musikalsk.

- Hvordan får du tid til alt dette, i forberedelsene til storsatsinga Moulin Rouge, Heidi?

Vi begynner ikke prøvene på dette før i juni, så dette går helt fint. Å sjonglere ulike produksjoner er jo en del av jobben, og det som gjør det spennende. Moulin Rouge blir stort og spektakulært, men Solveig-forestillingen er hjertebarnet mitt og en forestilling jeg er enormt stolt av å spille med Marit og bandet.

Og pressen er udelt storbegeistret, så her er det bare å søke opp billettportalen på Olavshallens nettside.

Bak den kompliserte tittelen Solveig... Peer Aspera Ad Astra skjulte det seg ein veritabel fest av ei framsyning, med ei spektakulært god Heidi Ruud Ellingsen som Peer Gynts Solveig. (Jan Zahl, Stavanger Aftenblad).

22
Foto: Hogne Bø Pettersen

BILLY COBHAM SPECTRUM

50 BAND

ET MESTERVERK AV ET ALBUM FYLLER 50 ÅR

Den store jazzverden ble først oppmerksom på Billy Cobham da Mahavishnu Orchestra blåste alle av banen tidlig på 1970-tallet. Men han hadde allerede levert sprudlende trommespill for storheter som Horace Silver og George Benson, og man finner Cobham inne i trommemylderet på Miles Davis´ eviggrønne klassiker «Bitches Brew». I 2023 er det 50 år siden Cobhams überklassiske solodebut «Spectrum» ble utgitt. Anført av låter som «Stratos», «Spectrum» og «Red Baron» står albumet som en fusiondrapert bauta i jazzhistorien. Albumet imponerer fortsatt den dag i dag med dens funky trommer, boblende synther og riff. Et vidt spekter av blendende ferdigheter.

ROCCO ZIFARELLI - gitar

GARY HUSBAND - tangenter

MICHAEL MONDESIR - bass

BILLY COBHAM - trommer

LØRDAG 13/05

13.05.23 / 19:30 / HAVET

BILL: 490,-/390,- (JAZZFEST-VENN)

LOUISIANA AVENUE

DET ER KARNEVAL, DET ER GLEDE - OG ALLE SKAL MED!

Nå er Sveriges beste liveband klare for Jazzfest!

Louisiana Avenue er gledeorkesteret som med sin smittende energi tar deg til Mardi Gras uten å fly en meter. Uansett sted og tid lykkes de å ta sitt publikum med på en musikalsk reise til New Orleans sydende musikkliv og det er ikke uvanlig at kvelden kulminerer i et enormt karnevalstog!

De frelser publikum hvor hen de drar. Bandets karismatiske frontfigur Pär Stenhammar stråler når han leder sitt åttemannsband, som sprer kjærlighet og galskap gjennom så vel mikrofon som megafon. Det er tydelig at gruppa vil overføre den inkluderende feststemningen fra New Orleans til våre mer hjemlige breddegrader.

PÄR STENHAMMAR - vokal

HJALMAR LEISSNER - gitar og vokal

FREDRIK DAHLLÖF - trommer og vokal

MARTIN WILHELMSSON - bass og vokal

BOSSE GUSTAFSSON - sax og vokal

LEON FALK - trombone og vokal

ISAC ÅBERG - trompet og vokal

MARCUS FERNHOLM - keyboard og vokal

13.05.23 / 21:00 / BYSCENEN

BILL: 420,-/320,- (JAZZFEST-VENN)

Foto: Marek Havel 23
Foto:
John Resborn

TRONDHEIM VOICES - BEDROCK

ET STJERNEENSEMBLE GÅR NYE VEIER

Hva er viktig nå? Hva lengter vi etter? Hvor finner vi noe å lene oss mot, noe å holde fast i – vårt grunnfjell? Dette har blitt omdreiningspunktet for tekstene i Bedrock. Musikken er komponert av ensemblets sangere, og fremføres i en miks av improvisasjon og fast struktur, av akustiske og elektroniske lydcollager.

Den menneskelige stemme er et fleksibelt og elastisk instrument, og Trondheim Voices tøyer grensene ytterligere, gjennom live elektronisk prosessering med sine spesialdesignede effektkontrollere, Maccatrol, utviklet av Asle Karstad.

HAN GAIDEN

STJERNESKUDD FRA NORGES ELEKTRONISKE UNDERGRUNNSVERDEN

Kjent for hypnotiske live-performances og sårbar, men drivende klubbmusikk har han gaiden skapt et helt særegent sound innenfor sin sjanger. Dansbare beats og pulserende bass møter improvisasjon og inderlige tekster, med flytende saksofonmelodier og lekne vokalharmonier på toppen. Med visuals, synkroniserte dansemoves og spesialsydde kostymer sluker trioen deg inn i sin musikalske drømmeverden, omfavnet av bassfrekvenser og vakre lydlandskap. Gjør deg klar for å danse inn i lørdagsnatten!

KRISTIN MYHRVOLD - vokal, elektronikk

RAGNHILD MOAN - vokal, elektronikk

INGRID SKÅLAND LIA - vokal, elektronikk, saksofon

NB: SAMARBEIDSKONSERT.

JAZZFEST-VENNEPRISER GJELDER IKKE

13.+ 14.05.23 / 19:00

/ ROSENDAL TEATER

BILL: 250,-/200,-/150,-/100,-/75,-

VESLEMØY NARVESEN

trommer

OLIVER SKOU DUE piano NICOLAS LEIRTRØ baritongitar

VESLEMØY NARVESEN

– We Don’t Imagine Anymore

UTFORSKENDE TRIO MED EN JAZZKOMÉT I SPISSEN

Trommeslager og Jazzlinja-student Veslemøy Narvesen har i løpet av kort tid blitt en meget aktiv utøver på den norske musikkscenen; nylig ble hun trukket frem som "Norges nye super-trommis" av NRK, og allerede i 2020 var hun kronet med tittelen "Årets unge jazzmusiker" med ett av sine band.

I We Don’t Imagine Anymore møter vi Veslemøy i hennes egne musikalske verden: komponert materiale med tydelig forankring i det nordiske, improviserte jazzsoundet, i miks med referanser til pop, singer-songwriter og kammermusikk. Tekstene omhandler evig-aktuell tematikk som ensomhet og isolasjon, både i møte med og i fraværet av andre mennesker.

13.05.23 / 21:30 / DOKKHUSET / DOBBELKONSERT BILL: 290,-/190,- (JAZZFEST-VENN)

,-,-
24
Foto: Sigrid Erdal
LØRDAG 13/05
FOR DENNE KONSERTEN Støttet av: MIDTNORSK JAZZSENTER, KULTURDIREKTORATET, TRONDHEIM KOMMUNE OG TRØNDELAG FYLKESKOMMUNE
Foto: Christopher Næss
Sangere: TONE ÅSE SIRI GJÆRE ANITA KAASBØLL LIVE MARIA ROGGEN KARI ESKILD HAVENSTRØM INGRID LODE TORUNN SÆVIK
Foto: Jarle Hvidsten Studio
SISSEL VERA PETTERSEN - sanger, kunstnerisk leder

YUMI ITO TRIO

EN MODERNE VRI PÅ DET KLASSISKE JAZZ-SOUNDET

Yumi Ito er en sveitsisk-polsk-japansk vokalist og pianist med mye på hjertet. Hun skriver formidlende og nære låter som navigerer seg gjennom jazz, neo-klassisk, art-pop og electronica. Tekstene hennes er refleksjoner og betraktninger av vår samtid, der hun beskriver hverdagen og samfunnet rundt oss med store og små fortellinger - historier, både lyse og mørke, som betyr noe.

KADRI

VORAAND IN DUO WITH MIHKEL MÄLGAND

POP-JAZZ I EN IMPROVISERT RAMME

Vokalist og pianist Kadri Voorand er en prisvinnende jazzmusiker fra Estland, kjent for sin fantasifulle musikalitet, tekstformidling og energiske tilstedeværelse.

I samspill med bassist Mihkel Mälgand presenterer hun et variert repertoar som beveger seg i jazz-pop-folk-sjiktet. Her får du høre alt fra hjerteskjerende power-ballader til virtuose improvisasjoner og fengende rytmer, i utsøkt formidling.

14.05.23 / 13:30 / DOKKHUSET / DOBBELKONSERT BILL: 290,-/190,- (JAZZFEST-VENN)

ERLEND SKOMSVOLL piano og arrangementer EDVARD HOEM INE HOEM vokal

TRYGVE FISKE bass

HÅKON MJÅSET JOHANSEN trommer

BIRGER MISTEREGGEN perkusjon, munnharpe m.m.

Saxofoner:

MARTIN MYHRE OLSEN

HANNA PAULSBERG

ELISABETH LIED TRØEN JOHN PÅL INDERBERG

Oslo Strings: RAGNHILD LIEN LISE VOLDSDAL

ISA CAROLINE HOLMESLAND

KAJA FJELLBERG PETTERSEN

KLANGEN AV HOEM

EN FORESTILLING FOR MINNEBØKENE

”En forestilling for minnebøkene” ble det skrevet da Ine Hoem og Erlend Skomsvoll med orkester hyllet Ines far, forfatter Edvard Hoem for et utsolgt Bjørnsonhuset i forbindelse med hans 70-årsdag under Moldejazz i 2019.

”Klangen av Hoem” speiler Edvard Hoems lange forfatterskap som sangtekstforfatter i samarbeid med ulike komponister. Erlend Skomsvoll har i samarbeid med Ine Hoem plukket ut det beste av det beste, og arrangert dette ut for orkester.

14.05.23 / 16:00 / BYSCENEN

BILL: 450,-/350,- (JAZZFEST-VENN)

25 SØNDAG 14/05
,-,-
KADRI VORAAND vokal, piano MIHKEL MÄLGAND bass YUMI ITO - vokal, piano KUBA DWORAK - bass IAGO FERNÁNDEZ - trommer Foto: Maria Jarzyna Foto: Sergei Zjuganov

KULTURPROGRAM SOMMER/HØST

30. JUNI: ÅGE STEN NILSEN

1. JULI: SOMMERFEST MED CARINA DAHL

8. JULI: HANNAH ALDRIDGE BAND (USA)

21. JULI: SOMMERKONSERT MED JO SVERRE

10. AUGUST: CHARLOTTE AUDESTAD

25. AUGUST: NADJA BERTELLI BAND

14. – 16. SEPTEMBER: BJARNE BRØNDBO (I SALG NÅ!)

21. – 23. SEPTEMBER: MORTEN ABEL (FÅ BILLETTER)

27. SEPTEMBER: TOM ROGER AADLAND - DYLAN PÅ NORSK NYTT ALBUM

5. og 6. OKTOBER: JAHN TEIGEN HYLLEST VED EN DAGS PAUSE (I SALG NÅ!)

20. og 21. OKTOBER: TERJE TYSLAND (I SALG NÅ!)

27. og 28. OKTOBER: ESPEN LIND MED SKJALG RAAEN (I SALG NÅ!)

Billetter på dora3.no eller scan QR-kode:

26

HORTA ELIAS AKSELSEN STIAN CARSTENSEN OLA KVERNBERG

GAMLE TATERVISER I SPONTAN TAPNING

Bakgrunnen for prosjektet "HORTA" bunner i et ønske og et behov for å bevare, videreføre og tilgjengeliggjøre taternes rike, men dels skjulte kulturarv. Med sin rå og upolerte stemme og unike formidlingsevne, tilhører Elias Akselsen den siste generasjonen tatere som husker og kan fortelle om det ekte taterlivet. Trioen har spilt inn en plate i ei stue på Dal, et sted hvor mange reisende har bodd i mange generasjoner. Nå er de på veien og spiller og synger glemte taterviser i spontan tapning uten filter.

14.05.23 / 19:00 / VÅR FRUE KIRKE

BILL: 490,-/390,- (JAZZFEST-VENN)

LES AMAZONES D'AFRIQUE

ET FYRVERKERI FRA MALI

AVSLUTTER JAZZFEST 2023!

Les Amazones d’Afrique gjør mesterstykket å kombinere politisk aktivisme med funky og ekstremt dansbar musikk! Budskapet deres er like kraftig som det musikalske uttrykket - likestilling og kampen mot urettferdighet blir formidlet med svingende rytmer, sterke melodier og vokalharmonier, i blandingen mellom moderne pop og afromusikk.

Vi kan love et fyrverkeri av en avslutningskonsert, med flere av det afrikanske kontinentets mest innflytelsesrike stemmer!

14.05.23 / 21:00 / DOKKHUSET

BILL: 390,-/290,- (JAZZFEST-VENN)

Foto: Nina Djærff
27 SØNDAG 14/05
Foto: Karen Paulina Biswell MAMANI KEITA - vokal FAFA RUFFINO - vokal KANDY GUIRA - vokal FRANCK BAYA - trommer JULIEN PESTRE - gitar NADJIB BEN BELLA - DJ ELIAS AKSELSEN - vokal STIAN CARSTENSEN - trekkspill OLA KVERNBERG - fiolin

Billy Cobham Spectrum 50 Band 19:30 Havet - Djupet

Louisiana Avenue 21:00 Byscenen

Aperitif: Band fra Sund Folkehøgskole 20:45 Bar Passiar

Veslemøy Narvesen, dobbelkonsert 21:30 Dokkhuset

han gaiden

Jam session m/ Irene Reig 23:00 Bar Passiar

SØNDAG 14. MAI

Yumi Ito Trio, dobbelkonsert 13:30 Dokkhuset

Kadri Voraand & Mihkel Mälgand

Klangen av Hoem 16:00 Byscenen

Horta:

Elias Akselsen, Stian Carstensen, Ola Kvernberg 19:00 Vår Frue kirke

Trondheim Voices - Bedrock 19:00 Rosendal Teater

Jazzfilm: Music for Black Pigeons 19:30 Cinemateket

Les Amazones d'Afrique 21:00 Dokkhuset

BILLETTER: Alle billetter selges via vår hjemmeside.

Billetter til konsertene i Olavshallen: Stian Carstensen & TSO, Squarepusher, Dirty Loops, Solveig… Peer aspera ad astra selges også i Olavshallens billettluke. Festivalkontoret finner du på Scandic Nidelven Hotell og det er åpent onsdag 10/5 – lørdag 13/5 mellom kl. 12.00 og 18.00. Kjøpte billetter refunderes ikke. Akkreditering og vennepris gjelder ikke på samarbeidskonserter. Med forbehold om endringer.

FOR MER INFO: WWW.JAZZFEST.NO

HOVEDSAMARBEIDSPARTNERE

SAMARBEIDSPARTNERE

TIRSDAG 9. MAI Jazzfilm: Music for Black Pigeons 19:00 Cinemateket Jazzfilm: I Called Him Morgan 21:00 Cinemateket ONSDAG 10. MAI Erling Aksdal & NTNU Jazzensemble 17:00 Dokkhuset Aperitif: Elever fra Trøndertun Folkehøgskole 18:45 Olavstorget, Olavshallen Stian Carstensen & TSO 19:30 Olavshallen Store Sal Squarepusher 21:30 Olavshallen Lille Sal Jam session m/ Camille Bertault 22:30 Lokal Scene TORSDAG 11. MAI Fokus: Camille Bertault 13:00 Cinemateket Sveinar Hoff 14:00 K.U.K. Tania Giannouli 16:00 K.U.K. Aperitif: Elever fra Sund Folkehøgskole 17:15 Bar Passiar Camille Bertault & David Helbock Duo 18:00 Dokkhuset Aperitif: Elever fra Birka Folkhögskola 19:15 Olavstorget, Olavshallen Dirty Loops 20:00 Olavshallen Store Sal Oft Robin 21:30 Trykkeriet Scene 21st Century Quintet, dobbelkonsert NTNU Ambassadør - Jam session 23:30 Lokal Scene FREDAG 12. MAI Fokus: Se program på jazzfest.no 11:00 - 13:00 Katharina Ernst 14:00 K.U.K Jørn Øien - Cosmopolitan 15:00 Trykkeriet Marit Sandvik & Nova Onda 16:00 DIGS Cafe Aperitif: Elever fra Birka Folkhögskola 17:15 Bar Passiar, Dokkhuset Ellen Andrea Wang - Closeness 18:00 Dokkhuset HAVET ARENA Dørene åpnes 19:00 Little North 20:00 Havet Juicy Havet Louis Cole Havet Y-Otis Havet The Brazz Brothers 20:00 Byscenen Jazzfilm: I Called Him Morgan 20:15 Cinemateket Susanne Lundeng Trio 22:00 Trykkeriet
MAI
FAMILIEDAG PÅ TORVET 12:00 - 16:00
Brazz Brothers
Lade skoles musikkorps
Strindheim skolekorps Torvet Flying Seagulls Torvet Talenter fra Kultursenteret ISAK Torvet Trondheim Kulturskoles
Superspreder Torvet
13:00 DIGS Cafe
14:00 Trøndelag Teater
15:00 Trykkeriet
Olavshallen
Olavshallen
19:00 Rosendal
LØRDAG 13.
STOR
The
m/
og
Funk-Storband Torvet
Steinar Bø Quartet
Majken Christiansen Kvartett
Irene Reig Trio
Aperitif: Band fra Trondheim kulturskole 17:15
Heidi Ruud Ellingsen: Solveig..Peer Aspera Ad Astra. 18:00
Lille Sal Trondheim Voices - Bedrock
Teater
NETTVERKSPARTNERE PARTNERE OFFENTLIGE BIDRAGSYTERE OFFISIELT PROGRAM 2023