Page 1

RIES MAGAZINE

INTERVIEW: SELENE LENTJES MAKE-UP ARTIST

DIËTISTE VAN GROTE WAARDE BIJ RIES!

LC EQUIPMENT EN RIES COSMETICS BUNDELEN KRACHT EN KENNIS NUMMER 2013-1


NATURAL COSMETICS

R I E S

Rituelen geven structuur. Structuren geven zekerheid zonder je intuïtie in de weg te staan. Intuïtie is het gevoel waarop je kunt vertrouwen als je essentie zuiver is. Essentie is de pure vorm van zuiverheid die aan de basis staat van ons ‘zijn ‘ en onze sensitiviteit. Sensitiviteit is het vermogen om waarneming te kunnen plaatsen bij het juiste gevoel. Dit vermogen komt vanuit de schoonheid van je pure ‘ik ‘.

Feel Nature, Feel Rich, Feel RIES


VOORWOORD Voor u ligt de eerste uitgave van het RIES Magazine. Ik ben eerlijk gezegd verheugd en trots dat het dan eindelijk zover is. Vanuit mijn werk als acupuncturist heb ik vele onderwerpen waar ik over wil schrijven, die ik graag met u wil delen. In dit magazine neem ik de gelegenheid om zaken met elkaar te verbinden, met als rode draad vitaliteit. Of het nu gaat over vitaliteit in je lijf, in je leven, in je (woon)omgeving of organisatie, ons goed voelen willen we allemaal. Uiteraard laat ik u kennismaken met RIES Cosmetics, een 100% natuurlijke cosmeticalijn die de brug slaat van huidverzorging naar huidverbetering. Ik ben trots op de salons die werken met RIES Cosmetics en dat zij in dit magazine willen vertellen waarom zij hiervoor hebben gekozen. Voor deze eerste uitgave hebben we zeer uiteenlopende mensen en bedrijven gesproken. Zij hebben met elkaar gemeen dat zij vol passie naar werk, sport of andere zaken kijken. Het is prachtig om te zien hoe mensen keuzes maken in het leven en er vol voor willen gaan. Het RIES Magazine zal 4 keer per jaar verschijnen. Het magazine wordt verspreid bij alle salons die werken met RIES Cosmetics en daarnaast in een grote oplage digitaal. U kunt helpen door het magazine door te sturen naar vrienden en bekenden en maakt daarmee kans op het winnen van mooie arrangementen welke worden aangeboden door bedrijven die RIES een warm hart toedragen. Kijk hiervoor snel achterin en lees meer. Ik bedank iedereen die heeft meegewerkt aan dit magazine en wens u veel leesplezier! Richard van Nessen

10

16

24

VOEDING ALS BASIS VOOR EEN GEZONDE VITALE HUID

LC EQUIPMENT EN RIES COSMETICS SLAAN HANDEN EN KENNIS INEEN!

INTERVIEW: SELENE LENTJES, MAKE-UP ARTIST BIJ JOOP VAN DEN ENDE

Voeding komt direct in het

RIES Cosmetics en LC Equipment

lichaam en be誰nvloedt onze

organiseren workshops waarin

Selene geeft antwoord op

gezondheid. Aangezien deze

u kennis kunt maken met

vragen betreffende haar werk.

wordt weerspiegeld aan de

diverse apparatuur in

Of haar droom uitgekomen is

buitenkant, heeft voeding zeker

combinatie met een perfect

en hoe het is om met bekende

invloed op de huid.

aanvullende cosmeticalijn.

Nederlanders te werken.

Schoonheid komt zowel van binnenuit als van buitenaf.

01


VISIE VAN RIES COSMETICS Kwaliteit van de huid Omstandigheden van buiten

Inwendig systeem

Voeding

Ademhaling

Klimaat/ klimaatbeheersing /energie

Belastbaarheid

Werk, hobby en wonen

Belasting

Conclusie zo binnen zo buiten De onderwerpen in het magazine corresponderen met de kleuren in het schema.

MAIL EN WIN WIL JIJ KANS MAKEN OP ÉÉN VAN DE AANTREKKELIJKE ARRANGEMENTEN VAN RIES COSMETICS? De spelregels zijn simpel. Stuur het RIES magazine door naar minimaal 5 e-mailadressen van bijvoorbeeld familie, vrienden, collega’s, enzovoort. Stuur deze cc naar info@riescosmetica.nl. Geef in uw e-mail aan welk arrangement u wilt winnen en kijk naar de aanvullende spelregels.

MAIL HET RIES MAGAZINE NAAR IEDEREEN! Aan de drie lezers die het RIES Magazine naar de meeste e-mailadressen stuurt, geeft RIES Cosmetics een extra prijs! Win een dinerbon voor 2 personen, t.w.v. € 100,=! Deze prijzen geven wij aan 3 lezers, dus uw kans om te winnen is groot!

LIKE US OP FACEBOOK EN WIN! RIES Cosmetics vindt het leuk als je ons liked! Daarom geven we aan de eerste 20 likes die zich via het RIES Magazine hebben gemeld een pot RIES Cosmetics Daycomfort - onze heerlijke dagcrème - cadeau!


WAT IS RIES? NATURAL COSMETICS RIES staat voor de visie dat de mate van onze vitaliteit bepalend is voor de antwoorden die we op essentiële vragen in ons leven geven

Heb je er dan wel eens bij stil gestaan dat ons

namelijk: Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik?

grootste orgaan ‘de huid’ ons innerlijk verbindt en ook beschermt tegen de buitenwereld?!

Vitaliteit houdt ons in beweging, geeft ons ontwikkeling, creativiteit, inzicht en bewustzijn

RIES is er dan ook van overtuigd dat schoonheid

om deze vragen te beantwoorden en daarmee

van binnenuit komt. Kortom, je huid is de spiegel

onze doelstellingen in het leven te realiseren.

van je levenswijze en wie je bent.

Dan is de vraag wat vitaliteit is. In basis is dit

RIES Cosmetics is een 100% natuurlijk cosme-

genetisch bepaald maar onderhouden we deze

ticalijn met op elkaar afgestemde producten,

met goede voeding, drank en onze opname

die de brug slaat tussen huidverzorging naar

van zuurstof door ademhaling. Simpel gezegd,

huidverbetering. RIES Cosmetics is vanaf de

zonder één van deze factoren kunnen wij niet

grondstoffen tot aan het eindproduct zelf ont-

leven. Je kunt dus grofweg zeggen dat deze

wikkeld, dus er is altijd de zekerheid van alleen

ingrediënten de bouwstoffen van ons leven zijn

de hoogwaardige natuurlijke en biologische

en zorgen voor onze belastbaarheid. De factoren

ingrediënten voor een optimaal resultaat.

die voor de belasting en stress zorgen zijn heel

Maar RIES Cosmetics is meer dan een cosmetica-

divers. Zo heeft voeding, milieu, roken, lifestyle,

lijn. Het is ook een opleidingsinstituut met een

congruent zijn (dicht bij jezelf blijven), welvaart,

magazine, zelf ontwikkeld studiemateriaal, diag-

een fijne woonomgeving, het klimaat waarin je

nostiekmethodieken en behandelplannen met

leeft, een fijne werksfeer en relatie invloed op

onder andere voeding, voedingssupplementen,

onze vitaliteit en welzijn. De balans of disbalans

massage en Aesthetic Needling.

tussen de belastbaarheid en belasting komen onder andere tot uiting via de huid.

Laat u inspireren tot nieuwe inzichten met betere

Maar vitaliteit geeft je ook het vermogen om

resultaten als het gaat om huidverbetering.

te communiceren, open te staan voor andere

Feel Nature, Feel Rich, Feel RIES

factoren. Kortom, je eigen pad te bewandelen zonder stil te komen staan en te voorkomen dat je op je eigen pad je eigen voetstappen weer tegen komt.

Deze visie laat zich ook vertalen in het RIES Magazine. Het magazine is globaal in te delen met onderwerpen die de inwendige mens vertegenwoordigen en gerelateerd zijn aan onze belastbaarheid zoals voeding, gezondheid, etc. en onderwerpen die gaan over andere zaken zoals lifestyle, hobby, werk, klimaat etc. Dit zijn zaken die als leuk of minder leuk kunnen worden ervaren, maar ons wel belasten.

03


INTERVIEW

RICHARD VAN NESSEN EIGENAAR RIES COSMETICS WIE IS RICHARD VAN NESSEN? Ik ben 43 jaar, geboren, getogen en nog steeds woonachtig in Arnhem. Ik ben acupuncturist en heb sinds 15 jaar een praktijk voor Chinese Geneeskunde. De laatste 5 jaar zit mijn praktijk in Arnhem. Naast acupuncturist ben ik oprichter en eigenaar van Ries Cosmetics. WILDE JE ALTIJD AL ACUPUNCTURIST WORDEN? Nee. Door mijn vechtsport achtergrond wilde ik alles van het menselijk lichaam weten. In de karatesport is het handig om goed op de hoogte te zijn van drukpunten. Deze kunnen net het verschil maken tussen winnen of verliezen. BEN JE TOEN ACUPUNCTUUR GAAN STUDEREN? Nee. Ik ben eerst Shiatsu-therapie gaan doen, daarna Tuina, een Chinese vorm van manuele therapie, gevolg door een studie Chinese kruidenleer en uiteindelijk acupuncturist geworden. HOE LANG HEB JE GESTUDEERD? Inclusief mijn studie anatomie, fysiologie en pathologie ruim 10 jaar. BEN JE VOOR JE STUDIE OOK IN CHINA GEWEEST? Ja, ik heb gestudeerd in Beijing. Ik heb het geluk gehad dat ik mee mocht lopen met een professor in een ziekenhuis. Deze ervaringen zijn van essentieel belang geweest voor mijn ontwikkeling. SPREEK JE OOK CHINEES? Nou nee, een Chinees wil het niet horen. Ik red me overigens wel in China.

04

BEN JE METEEN NA JE STUDIE JE PRAKTIJK BEGONNEN? Nee, destijds had ik een re誰ntegratiebedrijf waar acupuncturisten en herbalisten samenwerkten met psychologen, maatschappelijk werkers, re誰ntegratie-coaches en arbo-artsen. Deze integrale aanpak leverde zeer goede resultaten bij het re誰ntegreren. Daarnaast gaven wij organisatieadvies ten behoeve van het reduceren van het ziekteverzuim. Wij deden alles op basis van no cure no pay omdat we achter onze visie en werkwijze stonden. VANWAAR DE OVERSTAP NAAR EEN PRAKTIJK VOOR CHINESE GENEESKUNDE? Ik wilde graag zelf met mensen werken en hulp bieden in plaats van een organisatie te managen. Toch begon het weer te kriebelen om ook organisatorisch bezig te zijn en daarom combineer ik tegenwoordig mijn werk als therapeut en als eigenaar van RIES Cosmetics. IS JE DROOM UITGEKOMEN? Voor een deel, ik doe dingen in het leven die dicht bij me staan en waar ik veel plezier aan beleef. Ik ben te jong om uitontwikkeld te zijn dus wil graag nog wat dromen houden. HEB JIJ JE ERGENS IN GESPECIALISEERD? Ja, ik ben gespecialiseerd in chronische vermoeidheid, burn-outklachten en psychische problemen.


IK HOOR GEEN HUID? Dat klopt, dat is later gekomen. Bij eerder genoemde klachten zie je heel vaak huidproblemen. Als deze klachten verminderen zie je de huid verbeteren. Dat heeft mijn interesse gewekt en ervoor gezorgd dat ik me heb gespecialiseerd in huidproblemen. IN WELK ONDERDEEL BEN JE HET STERKST? Een goede behandeling valt of staat met het stellen van de juiste diagnose. Dat is mijn sterkste kant. Ik combineer het stellen van de juiste diagnose met mijn kennis over typologie waardoor klachten helder worden en voor zowel de klant als de therapeut het behandelplan inzichtelijk is.

griepje krijgt zelfs uitstekend, in de winter al een stuk discutabeler. Ben je chronisch vermoeid moet je er af blijven!

BEHANDEL JE WEL EENS BEKENDE NEDERLANDERS? Ja, maar in mijn praktijk kijk ik naar de klacht en behandel deze. Van wie deze klacht is, is niet zo interessant.

HOE PROBEER JE MENSEN TE BEREIKEN? Onder meer door dit magazine uit te brengen maar ik geef bijvoorbeeld ook gratis lezingen aan zowel professionals als particulieren.

WAT ZIJN JE AMBITIES? Ik zou deze vraag graag willen splitsen in uitdagingen en ambities. Mijn uitdaging is om mensen op een andere dan de bekende manier naar processen te laten kijken. Als je bijvoorbeeld huidproblemen krijgt moet je altijd letten op drie aspecten. Ten eerste de kwaliteit en constitutie van de huid zelf. Ten tweede de omgevingsfactoren zoals klimatologische omstandigheden als zon, wind, warmte en kou. Maar zeker ook mentale en emotionele aspecten. En ten derde je innerlijke gesteldheid. Als je hier nu als totaalplaatje naar durft te kijken zonder vaag en zweverig te worden dan kun je pas de stap naar huidverbetering maken.

JE MOET DOCENT WORDEN! Ja dat ben ik natuurlijk ook wel een beetje. Ik ben ook blij dat ik dit jaar gastdocent ben bij PUUR in Epe en Amice in Barneveld.

HEB JE NOG EEN ANDER VOORBEELD? Ja, er zijn voorbeelden te over maar als je bijvoorbeeld een sinaasappel analyseert dan kom je tot de conclusie dat hij rijk is aan vitamine C, zurig van smaak is, enz. Maar je kunt ook constateren dat hij in warme landen groeit, energetisch koud is en daardoor voor verkoeling zorgt en moe maakt. Dan is zo’n sinaasappel in de zomer hartstikke goed. Als je in deze periode een

WANNEER WIL JE DIT HEBBEN BEREIKT? Tijd is niet belangrijk omdat ik voor kwaliteit wil gaan. Het moet dus echt goed zijn.

JE ZOU NOG IETS VERTELLEN OVER JE AMBITIES... Ik wil een groep goede professionals om me heen verzamelen die breder en dieper durven te leren kijken en denken, maar bovenal hun kennis met elkaar willen delen. AAN WELKE PROFESSIONALS DENK JE DAN? Schoonheidsspecialisten, huidtherapeuten, dermaconsulenten, pedicures, kapsalons, aangevuld met een kleine groep acupuncturisten.

WIL JE VERDER NOG IETS KWIJT? Ik ben trots op de ruim 20 topsalons die nu vanuit de RIES Cosmetics visie werken.

Richard van Nessen TYPOLOGIE: element: aarde/hout type: integrator/generator

05


INSTITUUT HELMIR AL 20 JAAR EEN BEGRIP!

Instituut Helmir van Miriam van Geel

Hierdoor bezoeken cliĂŤnten uit de hele

is gevestigd in Schaijk. Op 1 november

regio haar salon. Instituut Helmir is

viert zij haar 20 jarig zakelijke bestaan.

hiermee echt een begrip in Schaijk en omgeving.

Met een grote trotse lach vertelt zij hoe de jaren voorbij zijn gevlogen.

Miriam heeft met al haar ervaring en

Dat kan ook niet anders omdat deze

resultaten 2 jaar geleden gekozen om

veelzijdige 45-jarige schoonheids-

met RIES Cosmetics te werken, dit zien

specialiste en pedicure constant op

wij dan ook als een groot compliment.

zoek is naar verdieping en verbetering.

Bovendien zijn wij blij dat Miriam haar expertise wil inbrengen tijdens de

Miriam heeft oog voor detail en is per-

praktijktrainingen van RIES Cosmetics.

fectionistisch. Deze twee eigenschappen zie je terug in haar smaakvolle, maar

Miriam, we hopen dat de komende

vooral succesvolle salon. In haar salon

20 jaar net zo succesvol voor je mogen

heeft zij een breed behandelgebied.

worden en dat wij hierin een prettige

Van een bikinilijn harsen tot het

samenwerking hebben!

behandelen van littekens, couperose en acnĂŠ. Maar ook voor de behandeling van schimmelnagels en zweetvoeten kun je bij haar terecht. Miriam van Geel TYPOLOGIE: element: aarde/hout type: integrator/generator


Overdaad schaadt...

LONGAN

Een kalende kruin, dunner wordend haar en een terugtrekkende haargrens, typische voorbeelden

Longan is een tonische fruitsoort die door de

van haarverlies bij mannen. Deze klachten worden

Chinezen gebruikt wordt als bloed tonicum om

voornamelijk veroorzaakt door het hormoon

de bloedcirculatie te verbeteren, om het hart

Dihydrotestosteron (DHT).

te voeden en om vitaliteit en schoonheid aan

Door haarexperts wordt dit fenomeen dan ook

de huid toe te voegen. In China wordt geloofd

mannelijke kaalheid (male pattern baldness)

dat het niet alleen een krachtige tonicum is

genoemd. Een te hoge productie van testosteron

voor de huid, maar ook een fantastische

kan haaruitval tot gevolg hebben. Vaak wordt

seksuele stimulator.

gedacht dat dit een typische mannelijke vorm

Om beide redenen wordt Longan beschouwd

van haarverlies is; het komt echter ook regelmatig

als een speciale tonicum voor vrouwen die

bij vrouwen voor.

zowel mooi als seksueel actief willen zijn.

Teveel testosteron is niet goed voor de haargroei,

Het heeft een 2000 jaar oude reputatie als

omdat de haarfollikels er niet goed tegen

liefdestonicum. Er wordt gezegd dat in

kunnen, waardoor de haargroei uit balans raakt.

China de mooiste vrouw aller tijden elke dag

Dit noemen wij het DHT-effect.

Longan at. Ook voor mannen heeft Longan een gelijkwaardige positieve werking.

Door dit DHT-effect verandert het testosteron in

Er wordt aangenomen dat Longan een kalme-

DHT-testosteron. Het gevolg is dat de haarwortels

rend effect heeft en dat het stralende ogen

niet meer normaal kunnen functioneren.

geeft. Goede kwaliteit Longan is ook een

Normaal wordt het haar omringd door enzymen

heerlijk tussendoortje.

en oliĂŤn die het haar voeden. Wanneer het DHTeffect optreedt worden deze voedzame stoffen

Longan wordt onder andere toegepast in het

vervangen door een waterachtige vloeistof.

RIES Cosmetics voedingssupplement BodyďŹ t

Hierdoor krijgt het haar niet de voeding die

en is de basis voor de nieuwe Top Skin Fitlijn

het nodig heeft en stopt het met groeien, raakt beschadigd en verzwakt. Het raakt los van de haarfollikel en valt uit. Als de schedel in balans

www.riescosmetica.nl

is en goed functioneert, is het geen probleem wanneer een haar uitvalt. Er groeit gewoon een nieuwe. DHT stopt dit proces. De haar overleeft het niet en kan niet uitgroeien tot een gezonde haar.

07


LIFESTYLE In de rubriek Lifestyle vertelt AB Wonen u

De combinatie van de praktijk met als entree

leuke nieuwtjes en wetenswaardigheden op het

een leuke winkel met een combinatie van

gebied van wonen, decoratie en lifestyle.

Oosterse en Westerse woondecoratie bleek een

In deze eerste uitgave stelt AB Wonen zich voor.

schot in de roos. 2 jaar geleden is de winkel

Wij laten eigenaresse Esther Jansen aan het

in ons prachtige monumentale pand aan de

woord.

Kortestraat in het centrum van Arnhem geopend omdat we uit ons jasje groeiden.

AB Wonen importeert Chinese antieke meubelen en kunst en antiek uit Azië. Wij importeren

In deze winkel hebben wij, na een behoorlijke

zelf omdat dit een eigen stijl en smaak creëert

verbouwing, de 14e eeuwse historische stads-

en we op deze wijze zicht hebben op waar de

kelder weten te betrekken bij de winkel als

spullen vandaan komen. Wij kennen als geen

kleine kunstgalerie wat een geweldige uit-

ander het verhaal achter een meubelstuk.

straling geeft aan de mooie en unieke antieke

Bovendien zijn wij omdat er geen tussenhandel

items die er staan.

is in staat om onze producten aan te bieden

Voor de liefhebbers van Aziatische kunst en

voor een zeer concurrerende prijs!

oudheden is er een unieke verzameling aan kunst, antiek en Japanse houtsnedes tentoon-

AB wonen bestaat inmiddels 5 jaar en is gestart

gesteld. Alleen deze kelder maakt een bezoek

in samenwerking met Altijd Balans, de praktijk

aan de winkel al meer dan de moeite waard.

van partner Richard van Nessen. Destijds werd deze samenwerking in de krant

Voor het importeren van meubelen, antiek

aangekondigd als een unieke samenwerking

en kunst gaan wij zelf op reis. Onze meubelen

in Arnhem tussen praktijk voor Chinese genees-

komen uit China. Eerlijke handel vinden wij

kunde en wooninrichting in oosterse sferen...

belangrijk en daarom zijn wij de samenwerking aangegaan met een Stichting die zich inzet voor

De filosofie achter deze samenwerking is dat

het behoud van en met beleid exporteren van

wij erin geloven dat je pas in balans kunt zijn

antiek. Ieder meubelstuk is gecertificeerd en er

als je mentaal en fysiek in balans bent binnen

is bekend waar deze vandaan komt.

een prettige, gezellige en inspirerende woon-

Zij taxeren en indien nodig, restaureren, onze

omgeving. Daar waar je je goed thuis voelt ben

meubelen. Naast de meubelen zijn we altijd

je in staat om je goed te voelen.

op zoek naar mooie spullen en is het iedere keer weer geweldig en een soort van Sinterklaasgevoel als er spullen vanuit Azië onze kant opkomen.

08


Esther Jansen TYPOLOGIE: element: hout/aarde type: generator/integrator

Naast een ruim aanbod van meubelen vindt u bij AB wonen een mooi aanbod van woonaccessoires waarmee u perfect kunt combineren! AB Wonen volgt de trends op het gebied van wooninrichting welke zich vertaald in een modern en eigentijds aanbod van woonaccessoires zoals vazen, kaarsenkandelaren, kussens, plaids, beelden, verlichting, enz. U zult versteld staan hoe mooi u oude meubelen en moderne accessoires met elkaar kunt combineren tot een sfeervol interieur! Volgende keer: Geef eens een buddha cadeau, AB wonen heeft vele verschillende in haar assortiment! Wat is de betekenis van een buddha en mag je deze eigenlijk wel voor jezelf kopen?

www.abwonen.com

09


VOEDING ALS BASIS VOOR EEN GEZONDE, VITALE HUID Uiteraard beginnen we in de eerste editie met:

zodat de huid alle belangrijke voedingsstoffen

VOEDING ALS BASIS VOOR EEN GEZONDE, VITALE

aangevoerd krijgt die hij nodig heeft.

HUID. Regelmatig hoor ik in de praktijk de vraag:

Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen

‘Heeft voeding ook invloed op de huid?’

dat het lichaam zo min mogelijk afvalstoffen

Veel mensen realiseren zich dus dat er wellicht

binnenkrijgt omdat die vaak op de huid worden

een verband bestaat tussen voeding en huid.

geprojecteerd.

Iedereen kent wel iemand die na het eten van

Als derde is het natuurlijk van belang om de

bijvoorbeeld chocolade of aardbeien last krijgt

huid van buitenaf goed te onderhouden met

van puistjes. Voeding komt direct in het lichaam

natuurlijke producten. Daardoor wordt de

en beïnvloedt onze interne gezondheid.

doorbloeding en afvoer van afvalstoffen ter

Aangezien die weerspiegeld wordt aan de

plaatse gereguleerd en wordt de huid op

buitenkant, heeft voeding zeker invloed op de

adequate wijze gevoed, beschermd en hersteld.

huid. En inderdaad, dat is precies de filosofie van RIES Cosmetics: schoonheid komt zowel van

Maar welke voeding draagt nu bij aan een

binnenuit als van buitenaf.

mooie, elastische en goed verzorgde huid? Om ervoor te zorgen dat de huid alle voedings-

Het grappige is dat de voedingsadviezen die ik

stoffen aangevoerd krijgt die hij nodig heeft,

vervolgens geef vaak per persoon verschillend

is het van belang deze voedingsstoffen door

zijn. Op het moment dat er sprake is van een

middel van de voeding binnen te krijgen.

huidprobleem met een onderliggende inwendige

Het gaat dan vooral om voldoende eiwitten,

disbalans, is het belangrijk om het voedings-

onverzadigde vetten, koolhydraten in de juiste

advies specifiek op de diagnose af te stemmen

vorm, vitaminen en mineralen en uiteraard

zodat de voeding bijdraagt aan het herstel.

voldoende vocht. Neem daarom voldoende

Een algemeen voedingsadvies dat geschikt is

groente en fruit, kies voor volkoren producten,

voor iedere huid en alle huidproblemen bestaat

eet 2x per week vis, drink voldoende en eet

dus niet. Vandaar dat dit stuk gaat over voeding

gevarieerd.

bij een gezond lichaam en een gezonde huid. In groente en fruit zitten veel voedingsstoffen

10

Om de huid in goede conditie te houden, zijn er

die bijdragen aan een gezonde en mooie huid.

drie dingen van belang. Allereerst wordt de huid

Volkoren producten bevatten meer vitaminen

van binnenuit gevoed. Het is dus belangrijk dat

en mineralen dan de niet-volkoren variant,

de voeding voldoende voedingsstoffen bevat,

waaronder vitamine B, dat de huidcellen versterkt.


PEDICURE FRAMONI WERKT MET RIES COSMETICS

Vis bevat veel gezonde onverzadigde vetzuren. Deze vetzuren zijn belangrijk voor de celmembramen door ze te beschermen tegen schadelijke stoffen. De celmembramen laten gezonde voedingsstoffen door en voeren afvalstoffen af. Andere bronnen van onverzadigde vetten zijn olie, noten en lijnzaad. Voldoende vocht binnenkrijgen is ook belang-

NAAM:

PEDICURE FRAMONI

EIGENARESSE:

MONIQUE PUTMAN

WAAR:

WESTERVOORT

rijk. Vocht is nodig om de afvalstoffen uit het lichaam af te voeren en het hele lichaam,

WAAROM HEB JE VOOR

dus ook de huid te hydrateren. Drink daarom

RIES COSMETICS GEKOZEN?

1,5 - 2 liter per dag. Vermijd suikerrijke en

VANWEGE DE BREDE KENNIS VAN RICHARD

light dranken zo veel mogelijk en drink water bij voorkeur op kamertemperatuur.

FAVORIETE PRODUCT? FOOTCARE

Er zijn ook producten die niet goed zijn voor de huid. Dit zijn vooral verzadigde vetten, suikers,

WAAROM?

fastfood, conserven en gefrituurde producten.

EEN GOEDE WERKING VAN HET PRODUCT EN DE

Deze producten zorgen ervoor dat het lichaam

CRĂˆME TREKT GOED IN WAARDOOR HET GEEN

meer afvalstoffen produceert en dat is terug

VETTE VOETEN GEEFT!

te zien op de huid. Naast voeding is voldoende slapen van belang, omdat de huid zichzelf tijdens het slapen herstelt. Ook voldoende beweging draagt bij aan een mooie huid doordat beweging de bloedcirculatie bevordert waardoor de huid beter wordt gevoed en afvalstoffen beter worden afgevoerd. En aangezien de binnenkant weerspiegeld wordt aan de buitenkant, zijn bovenstaande adviezen niet alleen goed om je huid in goede conditie te houden, maar ook voor de algehele

TYPOLOGIE: element: vuur type: voorzitter

Joni Roelse

Monique Putman

gezondheid.


DIËTISTE VAN GROTE WAARDE BIJ RIES! Bij RIES Cosmetics is sedert 2 jaar een diëtiste werkzaam. Dit levert in combinatie met de

Leuk voorbeeld: in sla zitten heel weinig calorieën,

Chinese Geneeskunde opmerkelijke resultaten

maar wel vezels en vitaminen. Westers gezien is dit

op. Hoogste tijd om haar eens onder te loep

dus een voedingsmiddel waar je prima veel van kan

te nemen en nader kennis te maken.

eten als je af wilt vallen. Maar vanuit Chinees perspectief is sla energetisch koud. Wanneer mensen toch al

Joni Roelse is nu 2 jaar werkzaam bij RIES

gevoelig zijn voor koude en een wat lagere verbran-

Cosmetics. Joni beheerst zowel de Westerse als

ding hebben, kan veel sla eten er juist voor zorgen

de Chinese voedingsleer. Naast diëtiste is zij

dat de spijsvertering verder wordt verstoord en is veel

ook acupuncturiste en deze unieke combinatie

sla eten dus helemaal niet handig om af te vallen.

zorgt voor bijzondere resultaten in de praktijk

Je kunt er namelijk dusdanig moe van worden dat je

van RIES Cosmetics.

letterlijk de energie niet hebt om af te vallen.

JONI, WAT IS JOUW SPECIALISATIE? Ik heb me gespecialiseerd in gewichtsbeheersing

IS AFVALLEN ZONDER JOJO-EFFECT MOGELIJK?

en huidproblemen.

Ja, door mensen een persoonlijk voedingsadvies te geven waarbij ze voldoende voedingsstof-

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN WESTERSE

fen binnenkrijgen én de voeding energetisch

EN CHINESE VOEDINGSLEER?

in balans is. Door te achterhalen waardoor het

Bij de Westerse voedingsleer wordt vooral

overgewicht ontstaat kan de oorzaak aangepakt

gekeken naar de afzonderlijke voedingsstoffen

worden en is de kans dat iemand weer aankomt

die een voedingsmiddel bevat en ligt de nadruk

heel klein. Daarnaast is het voedingsadvies altijd

op het binnenkrijgen van de juiste hoeveelheden

afgestemd op het huidige voedingspatroon,

calorieën, koolhydraten, vetten, eiwitten,

leefpatroon en de eigen wensen van de cliënt,

vitaminen en mineralen.

waardoor het makkelijker vol te houden is.

Bij de Chinese voedingsleer wordt naar het totale voedingsmiddel gekeken en wordt geobserveerd

HOE ZIET EEN BEHANDELING

wat een voedingsmiddel met ons doet nadat we

BIJ OVERGEWICHT ER UIT?

het gegeten hebben.

Dat verschilt per persoon en is natuurlijk ook

Voedingsmiddelen worden bijvoorbeeld

afhankelijk van wat iemand wil. Maar het begint

ingedeeld naar energetische temperatuur

altijd met het stellen van een diagnose. Dan kun

(koud - neutraal - warm). Zo is peper warm en

je pas goed advies geven over welke voeding

zijn tomaten koud.

het best bij iemand past. Naast het bespreken van het voedingsadvies zijn er verschillende mogelijkheden. Veel mensen kiezen ervoor

12

om behandeld te worden met ons body health


Joni Roelse TYPOLOGIE: element: hout/metaal type: generator/organisator

apparaat dat bindweefselmassage toepast en afvalstoffen afvoert. Hierdoor blijft de huid strak en heb je dus na het afvallen geen huidoverschot. Ook kan de behandeling aangevuld worden met acupunctuur en het gebruik van voedingssupplementen. MEEST OPMERKELIJKE RESULTAAT? Een vrachtwagenchauffeur met overgewicht. Meneer is door zijn beroep niet in staat om regelmatig te eten en te bewegen. Door een goed voedingsadvies op maat, in combinatie met de kruiden en behandelingen middels acupunctuur en het body health apparaat is meneer 28 kilo afgevallen en blijft nu goed op gewicht. HEB JE NOG TIPS? Zorg dat je voldoende voedingsstoffen binnen krijgt, eet en drink niet te koud en zorg voor voldoende beweging. KAN IEDEREEN BIJ JOU TERECHT? Ja, iedereen kan een afspraak maken voor een vrijblijvend en gratis intakegesprek.

JONI ROELSE, DIĂ‹TISTE BIJ RIES COSMETICS

Men kan dan het best mailen naar joni-behandeling@riescosmetica.nl Ook als u diabetes, een verhoogde bloeddruk en/of een verhoogd cholesterolgehalte heeft, kan hiervoor een passend, persoonlijk voedingsadvies worden gemaakt.


BEAUTYSALON GLOW WERKT MET RIES COSMETICS NAAM:

BEAUTYSALON GLOW

EIGENARESSE:

DIANA HOGERVORST

WAAR:

ARNHEM

advies energie en kostenbesparing bij topteam energie

WAAROM HEB JE VOOR RIES COSMETICS GEKOZEN? MIJN SPECIALISATIE IS ACNE BEHANDELINGEN EN RIES COSMETICS IS EEN PERFECTE AANVULLING VOOR HET BEHANDELEN VAN DEZE KLACHT. FAVORIETE PRODUCT? SMOOTSKIN EN ACTIVESKIN SERUMS EN SMOOTHSKIN CRÈME

Hans Schouten geeft advies in energieverbruik en kostenbesparing. U kunt terecht voor advies over welke energieleverancier het beste bij u past, besparende verlichting, zonnepanelen en kleine windwokkels voor op uw dak. www.topteam-energie.com mail naar: H. Schouten@topteam-telecom.com

WAAROM? HET GEEFT MET EEN BEHANDELING AL MOOIE RESULTATEN!

VANUIT EEN ANDER OOGPUNT IN ELK VERWIJT ZIT EEN WENS VERPAKT De kunst van goede communicatie is dat de verzender inhoudelijk de goede boodschap stuurt aan de ontvanger en deze zo verpakt dat ie goed aankomt. Op het moment dat de verzender een boodschap geeft met een verwijt, probeer dan eens na te denken over de wens. Een wens is vaak moeilijker uit te spreken dan een verwijt want de vraag ‘Ik zou graag willen dat jij meer met mij knuffelt’ is moeilijker dan het geven van het verwijt ‘jij knuffelt me nooit’ waarmee je jouw wens buiten jezelf neer legt.

Diana Hogervorst TYPOLOGIE: element: metaal/aarde type: organisator/integrator

EEN GOEDE ONTVANGER HOORT IN HET VERWIJT EEN WENS.


EEN ANDER LICHT OP... ...WINTERKOST

...AARDOLIE

De winter komt er weer aan, het moment dat de

Aardolie bestaat al meer dan 100 miljoen jaar.

dagen gaan lengen en de winter gaat strengen. Een goed moment om ons bewust te zijn van dit nieuwe jaargetijde met zijn eigen gebruiken. Al sinds mensenheugenis doen wij ons in de winter tegoed aan echte winterkost. De boerenkool die de eerste vorst moet hebben voor de juiste smaak en kwaliteit, met spekjes, spekvet en worst. Hutspot met klapstuk en heerlijke zuurkool. Van oudsher is deze winterkost bedoeld om ons te beschermen in en tegen de koude. Vroeger werkte men de hele dag buiten en dan werd er letterlijk een extra laagje vet gekweekt ter bescherming. Dit laagje vet werd echter constant aangesproken dus kreeg niet de kans om zich heerlijk te nestelen rondom bijvoorbeeld de heupen. Nederlandse winterkost is rijk aan dierlijke eiwitten die onmisbaar zijn voor ons auto immuunsysteem zodat we niet ziek worden! Maar hebben we die nodig als je typewerkzaamheden verricht bij een loeiende centrale verwarming?

Gestorven kleine plantjes en diertjes (plankton)

Omdat we tegenwoordig niet meer natuurlijk

...SUIKER Door onze aangeboren voorkeur voor zoetigheid heeft de levensmiddelenindustrie deze voorkeur met beide handen aangegrepen. Wist u dat wij 40 kg aan suiker eten per jaar?! En daarvan zijn we ons maar van 15% bewust, 85% krijgen we dus ongemerkt binnen. Zo zit er suiker in brood, tomatenketchup, vlees-

opwarmen in een koude periode maar allerlei hulpmiddelen hebben als dubbel glas, cv, elektrische deken, waterbed, etc. verbranden we in de wintermaanden veel minder vet dan vroeger. Kunt u zich de tijd nog herinneren dat er ijsbloemen op de ramen stonden? Was er in die tijd ook zoveel sprake van overgewicht?

vormen een dikke laag op de zeebodem. Doordat dat allemaal op een zuurstofarme bodem kwam te liggen kon het niet makkelijk verteerd worden. Na een tijd komt alles onder een laag zand en klei te liggen. Die lagen worden alsmaar dikker en zwaarder. Doordat het zo zwaar wordt veranderd het in een soort stroperige massa. Door de zwaarte ontstaat een druk en een erg hoge temperatuur. Van daaruit is aardolie maar ook aardgas ontstaan. Waar werd aardolie vroeger voor gebruikt? Zo’n 6000 jaar geleden had de mens nog geen auw benul van de aanwezigheid van aardolie in de grond. Op sommige plaatsen kwam de aardolie spontaan aan de oppervlakte. Men gebruikte de kleverige olie als muurbedekking of voor het waterdicht maken van boten. Romeinse artsen gebruikte destijds aardolie al als medicijn tegen een aantal ziektes, waaronder huidziektes. Is aardolie rotzooi of natuurlijke topkwaliteit?

waren, gerookte zalm en ontbijtgranen. Een zeer ongezonde situatie omdat ons lichaam hier niet op is ingesteld en in combinatie met te weinig bewegen krijgen we talloze klachten. Vindt u het nog raar dat we zo vaak moe zijn? Aardolie

15


LC EQUIPMENT EN RIES COSMETICS BUNDELEN KRACHT EN KENNIS! WIE IS LC EQUIPMENT?

RIES Cosmetics hecht veel waarde aan het stellen

LC Equipment is een gespecialiseerde leveran-

van de juiste diagnose zodat behandelen van

cier van apparatuur voor huidverbetering en

klachten ook echt mogelijk wordt. Met produkten

huidverjonging. Vanuit praktijkervaring heeft LC

op maat (serums) is er voor iedere klant indivi-

Equipment een eigen lijn cosmetische appara-

duele aandacht omdat geen klacht en oorzaak

tuur ontwikkeld voor de schoonheidsbranche.

hetzelfde is. RIES Cosmetics biedt een salon

De apparatuur is van hoge en betrouwbare

ondersteuningsprogramma’s en biedt salons

kwaliteit en geeft uitstekende behandelresul-

kwalitatief hoge (bij-)scholingsmogelijkheden.

taten. De diverse apparaten hebben zich inmiddels bewezen bij vele schoonheidssalons

WAT HEBBEN RIES COSMETICS

en huidtherapeuten.

EN LC EQUIPMENT GEMEEN? ●

Beide uit de praktijkervaring ontstaan

Als schoonheidsspecialiste of huidtherapeute is

Beide gericht op resultaatverbetering

het vaak moeilijk om apparatuur te kiezen als u

Beide meer dan 10 jaar ervaring

toe bent aan aanvulling op de behandelingen in

Beide bewust van eigen hiaten maar op zoek

uw praktijk of salon. De aanschaf van nieuwe apparatuur moet een winstgevende investering zijn.

Beide weten dat we elkaar aanvullen qua diagnostiek, cosmeticalijn en behandelplan

WIE IS RIES COSMETICS?

SAMEN COMPLEMENTAIR

RIES Cosmetics is een 100% natuurlijke

Wij zijn ons ervan bewust dat resultaat

cosmeticalijn die inspeelt op de grote behoefte aan produkten zonder chemische toevoegingen. RIES Cosmetics werkt vanuit de visie dat schoonheid van zowel binnenuit als buitenaf komt.

16

naar maximale/optimale resultaten

tweeledig is, want goede apparatuur komt


alleen tot zijn recht met een goede cosmeticalijn en omgekeerd. Zoals een F1 auto alleen optimaal functioneert op de beste benzine en banden. Via een aantal hieronder genoemde voorbeelden willen wij inzicht geven in het nut van onze samenwerking. 1. Middels diamantmicrodermabrasie wil je de huid de kans geven zich opnieuw te vormen en te herstellen. Door het verwijderen van de dode huidlaag geef je de werkstoffen van de serums van RIES Cosmetics beter de kans

RIES Cosmetics heeft voor iedere klacht een

om de huid dieper in te dringen door mid-

ander product en voor iedere oorzaak een ander

del van no needle mesotherapie, waardoor

serum. Bovendien biedt RIES Cosmetics de salons

je behandelingen effectiever zijn.

die met RIES werken ieder jaar 3 gratis cursussen

Combinatie Diamantmicrodermabrasie/ No

aan en vrijblijvend de cursus Aesthetic Needling.

needle Mesocare en serum RIES Cosmetics WORKSHOPS 2. Als je door middel van No needle mesothe-

RIES Cosmetics en LC Equipment organiseren

rapy een serum wilt insluizen met als doel,

workshops waarin u kennis kunt maken met

zo diep mogelijk in de huidlaag aan herstel

diverse apparatuur in combinatie met een

te werken, dan doe je dat met producten

perfect aanvullende cosmeticalijn.

die de huid herkent. Zonder chemische

We hebben samen meer dan 20 jaar ervaring

toevoegingen en te veel toegevoegde

vanuit een praktijk met schoonheidsspecialistes

alcohol.

en huidtherapeutes die veel apparatuur, crèmes

Combinatie: Quattro/ No needle Mesocare

en serums in handen hebben gehad.

en serum RIES Cosmetics

Deze ervaring delen we graag met u.

3. Door middel van electrocoagulatie met de

Tijdens onze workshops is er aandacht voor

Epil 100 kun je effectief adertjes, bloed-

diagnostiek en het maken van een juist behan-

blaasjes en spinnaevi verwijderen. Hierna

delplan. Tevens leert u serums op maat maken

wil je voorkomen dat de huid deze oneffen-

en hoe deze toe te passen zijn met behulp van

heden weer gaat tonen. Het is dan belang-

diverse apparatuur. Ook kunt u kennis maken

rijk om met Dermaprof van RIES Cosmetics

en werken met diverse apparatuur of kijken naar

de huid terug op te bouwen en weer weer-

demo’s die we op die dagen geven.

baar te maken.

Het is ook mogelijk zelf model te zijn zodat u de

Combinatie: Epil 100 en Dermaprof van RIES

behandeling zelf kunt ervaren! De workshops

Cosmetics

zijn vrijblijvend en zonder aankoopverplichting. Speciaal voor de salons die nu al werken met

Sylvia Goossens TYPOLOGIE: element: hout type: generator

RIES Cosmetics en/of de apparatuur van LC Equipment organiseren wij een speciale VIP workshop. Kom ook en laat u verwennen!

17


FILOSOFIE & RELIGIE IN CHINA

GLOBAAL KUNNEN WE ZEGGEN DAT ER DRIE STROMINGEN HET LEVEN IN CHINA BEPALEN. DIT ZIJN HET TAOÏSME, BOEDHISME EN CONFUSIANISME. IN HET HEDENDAAGSE CHINA VLOEIEN DEZE STROMINGEN IN ELKAAR OVER.

HET TAOISME

De volgende sage maakt de verschillen duide-

18

lijk; Laozi (taoïsme), Boedha (boedhisme) en Confusius (confusianisme), wat overigens geen tijdgenoten waren, lopen met zijn drieën door een woestijn. Ze komen geen water tegen en krijgen dorst. Plots zien ze een oud schuurtje staan met daarin, jawel, een oud vat wijn! Confusius nam een slok en spuugt het uit met de woorden ‘getver dit is geen wijn, maar lijkt wel azijn’. Boedha neemt een slok, vindt het niet lekker maar drinkt door met de woorden ‘het leven is lijden!’ Laozi drinkt en drinkt met de woorden ‘jongens dit is heerlijke azijn!’ HET TAOISME Het taoïsme (ook genoemd: daoïsme) is een filosofische stroming, die haar wortels heeft in de vroegste Chinese cultuur en waarvan de oudste opgetekende bronnen uit de late Zhou-dynastie stammen. Van een strenge ethische filsofie heeft het taoïsme zich al vroeg ontwikkeld tot een populaire religie, die ook vandaag nog veel aanhang vindt.


KENMERKEN

Doordat natuurwetenschappen lange tijd ver-

Het centrale thema van het taoïsme is de alles-

eenzelvigd werden met mystiek en toverkracht

omvattende universele natuurwet (‘Dao’ = weg),

werden ze veracht door de wereldlijke macht.

waaraan men zich als mens moet aanpassen.

Dit voorkwam mogelijk dat de natuurweten-

De natuur zou bestuurd worden door de inter-

schappen in de Chinese maatschappij eenzelfde

actie van de kosmische krachten Yin en Yang.

baanbrekende rol gekregen hebben als in het

Het taoïsme in zijn meest brede zin gaat dan

westen.

ook in hoge mate hand in hand met de Chinese klassieke natuurfilosofie: ‘leven in eenheid met

TAOISTICHE GESCHRIFTEN

de natuur is een belangrijk ideaal’. De door

Het belangrijkste boek van het taoïsme is

de mensen ingerichte maatschappij wordt als

de Daodejing (‘Het boek over de Weg en de

kunstmatig gezien. Het zich terugtrekken uit de

Deugd’). Dit boek bevat elementen van de leer

mensenwereld is één van de typisch taoïstische

toegeschreven aan de legendarische filosoof

fenomenen.

Laozi. Het wordt nu toegeschreven aan Li Er, die

De ideale klassieke taoïstische geleerde wordt

een tijdgenoot van Confucius geweest zou zijn.

meestal voorgesteld als een kluizenaar en een

Het tweede belangrijke boek van het taoïsme

mystieke individualist. Later heeft het taoïsme

is de ‘Zhuangzi’, vernoemd naar de eveneens

ook religieuze trekken aangenomen. Was het

legendarische auteur. Dit boek gaat over de

taoïsme van oorsprong een filosofie zonder

ideeën en daden van Laozi. Het propageert de

specifieke goden, later heeft het zich ontwikkeld

eenvoud in het leven, zonder hartstocht en

tot een ware volksreligie en een hele massa

zonder kennis.

goden, heiligen en andere schimmige wezens

In 2006 verscheen een Nederlandse vertaling

aan het pantheon toegevoegd.

van de hand van de bekende sinoloog en Tao-

Hierbij ondervond het een sterke invloed van

meester Kristofer Schipper.

het boeddhisme. De rituelen stammen in veel gevallen waarschijnlijk af van een oeroud

HET RELIGIEUZE TAOISME

sjamanisme. Het taoïsme heeft zich o.a. van

De ontwikkeling van het taoïsme naar een

oudsher beziggehouden met onsterfelijkheid

volksreligie vond plaats vanaf de tweede eeuw,

en methoden om dit te bereiken. Vele pogingen

tijdens het verval van de Han-dynastie. Er ont-

zijn gedaan en claims geponeerd om met hulp

stond een soort kerkelijke organisatie met aan

van magie en alchemie het benodigde levens-

het hoofd de ‘Hemelse meester’ (Tianshi) met

elixer samen te stellen.

vastgelegde rituelen rondom een groot aantal

Ook werd de alchemie beoefend om bijvoor-

goden en heiligen. Een deel van de leer ging

beeld goud te bereiden. Hierdoor waren het

over allerlei mystieke eigenschappen geacco-

vooral taoïsten die aan de wieg stonden van

sieerd met naturlijke fenomenen, zoals bergen,

de ontluikende natuurwetenschappen in China.

rivieren, de vijf elementen, enz. De gelovige

Men veronderstelt wel dat de voortrekkersrol

probeerde door tussenkomst van de goden en

van deze wetenschappelijke dilletanten China

mystieke praktijken zijn lot op aarde te verbe-

in feite geen dienst bewezen heeft.

teren of zelfs onsterfelijkheid te bereiken.

19


RIES ONDERSTEUNT... STICHTING KORTER MAAR KRACHTIG RIES heeft zich de afgelopen 10 jaar gespeciali-

DE COMPUTER RESETTEN BIJ FANTOOMPIJN

seerd in pijnklachten, waaronder fantoompijnen.

Onze hersenen slaan herinneringen op en in

De Stichting Korter maar Krachtig zet zich in voor

sommige gevallen ook herinneringen aan pijn

mensen met een amputatie om de kwaliteit van

die zich kunnen uiten als fantoompijn.

leven te optimaliseren.

Stel dat iemand langere tijd een zeer pijnlijke

Dit fantastische doel draagt RIES een warm hart

likdoorn aan de rechtervoet heeft gehad.

toe en heeft daarom besloten deze Stichting

Na amputatie van die voet is de likdoorn ook

vanuit Altijd Balans te sponsoren.

weg. Toch kan de oude pijn van de likdoorn nog op precies dezelfde manier gevoeld worden

Lees in de volgende uitgave het interview met

zoals voor de amputatie. Het lijkt net of de

Mary van Dijk. Zij vertelt vol passie over haar

pijn van de likdoorn een soort ‘pijnecho’ in de

werkzaamheden en betrokkenheid bij Korter

hersenen heeft achter gelaten die niet meer uit

maar Krachtig. Ook vertelt zij over de moeilijke

wil. Andere voorbeelden van pijnherinneringen

strijd na haar amputatie en haar gevecht tegen

worden verteld door patiënten die nog een

fantoompijn.

infuus voelen zitten dat voor de amputatie op de arm of been zat, of verband of gips dat pijnlijk drukte en precies voelt als het verband voor de amputatie, of de pijn zoals die was tijdens het ongeval waarna de amputatie volgde. In dergelijke gevallen kan men spreken van een ‘pijnherinnering’ die zich voordoet als fantoompijn. We veronderstellen dat hier dezelfde geheugenprocessen een rol spelen die ook bij andere herinneringen spelen. De kunst is om de ‘computer’ te resetten vertelt Richard van Nessen. Dit doen wij door het inzetten van acupunctuur in combinatie met voedingssupplementen. Met dunne naaldjes onderbreken we het pijnsignaal waardoor de pijn plaatselijk verminderd maar waardoor, nog

Mary van Dijk TYPOLOGIE: element: aarde/hout type: integrator/generator

belangrijker, de hersenen een ander signaal ontvangen. De voedingssupplementen zorgen voor een betere doorbloeding. Dit is het begin van een nieuwe kwaliteit van leven.

20


CRÉATURE WERKT MET RIES COSMETICS

EEN NIEUW PRODUCT VAN RIES COSMETICS

NAAM:

CRÉATURE TOTALE HUIDVERZORGING

TOP SKIN FITLIJN WORDT GELANCEERD!

EIGENARESSE:

KARIN WIJDEVELD

WAAR:

ARNHEM

RIES Cosmetics komt dit najaar met de nieuwe Top Skin Fitlijn. Deze lijn is speciaal ontwik-

WAAROM HEB JE VOOR

keld voor de jong volwassenen. Een jonge

RIES COSMETICS GEKOZEN?

mooie huid hebben is ook in de toekomst een

MOOI EN UNIEK CONCEPT, MET MOOIE

mooie elastische huid blijven houden.

RESULTATEN IN COMBINATIE MET AESTHETIC NEEDLING

De Top Skin Fitlijn is zo ontwikkeld dat deze voor ieder huidtype en alle leeftijden is te

FAVORIETE PRODUCT?

gebruiken maar ook een optimale ondergrond

AGECONTROL

vormt mocht er een aanpassing in het product nodig zijn in verband met een huidontwikke-

WAAROM?

ling.

AGECONTROL GEEFT JE METEEN HET GEVOEL VAN EEN FACELIFTEND EFFECT!

De Top Skin Fitlijn met belangrijke ingrediënten als Ginseng en Longan zorgt ervoor dat een ander RIES product zeer effectief zijn werk gaat doen op de aangedane huid. Bijvoorbeeld als je Agecontrol gaat gebruiken voor rimpelbestrijding. De Top Skin Fitlijn kun je dus levenslang gebruiken, je hoeft nooit meer te switchen! De RIES Cosmetics Top Skin Fitlijn bestaat uiteraard weer uit een combinatie van

TYPOLOGIE: element: vuur type: voorzitter

Skinfit Capsules Top Skinfit crème en Top Skinfit Serum

Karin Wijdeveld

produkten, nl: Top


JAAR VAN DE SLANG

10 FEBRUARI 2013 T/M 30 JANUARI 2014 We zijn inmiddels ruim over de helft van

In eerdere Slangenjaren hielden Gorbatsjov en

het Slangenjaar. Ondergaande tekst lazen

Bush hun eerste topoverleg waardoor het einde

wij al in februari en willen wij u niet ont-

van de Koude Oorlog in zicht kwam. Er kwam

houden omdat de voorspellingen van toen

een eind aan de blanke overheersing in Zuid-

nu actueel zijn

Afrika toen Nelson Mandela een ontmoeting had met president Botha. Ook in 2013 zullen we

STERKE ONDERSTROMEN

een aantal historische ontwikkelingen tegemoet

De Slang wacht geduldig af, maar als hij denkt

kunnen zien.

dat de tijd er rijp voor is zal hij zeker toeslaan. In Slangenjaren hebben we te maken met sterke

ECONOMISCH HERSTEL

onderstromen en dramatische gebeurtenissen

Niet alleen komen donkere zaken aan het licht,

die de loop van de geschiedenis sterk kunnen

ook de vooruitgang doet een stap voorwaarts.

beïnvloeden.

Desalniettemin zullen de financiële markten in

De Russische revolutie in 1917, de val van de

2013 nog steeds wisselvallig reageren op alle

Berlijnse muur en de ineenstorting van Oost-

speculaties en geruchten, maar op diverse vlak-

Europese regimes in 1989 en de aanslag op

ken zullen we langzaam maar zeker ook een

het Pentagon en het World Trade Center hebben

economisch herstel gaan zien. Regeringen doen

stuk voor stuk ingrijpende gevolgen gekregen.

hun best om de werkeloosheid terug te dringen.

Ook in 2013 zullen onderdrukte groepen in opstand komen en de stabiliteit van bepaalde

MENS EN MILIEU

landen in gevaar kunnen brengen.

Internationaal gezien komt er meer aandacht voor mensen en het milieu. Hulporganisaties

INTRIGES EN SCHANDALEN

zorgen voor steun en medicijnen in onderont-

In 2013 zet de trend zich voort dat belangrijke

wikkelde landen en brandhaarden in de

personen in het volle licht komen te staan en

wereld. Er komen ook betere behandelingen

zich zullen moeten verantwoorden voor hun

voor bepaalde aandoeningen.

handelen en verweren tegen allerlei beschuldi-

Helaas zullen de weersomstandigheden nog

gingen. Corruptie en spionage komen aan het

steeds voor extremen zorgen, en kunnen orka-

licht en zetten bepaalde landen en organisaties

nen en andere natuurrampen voor veel schade

in een kwaad daglicht. Dit jaar krijgen we te

zorgen.

maken met een aantal ingrijpende schandalen. INNOVATIES EN NIEUWE PRODUCTEN

22

OVEREENKOMSTEN DIE DE GESCHIEDENIS BEPALEN

De iPod werd gelanceerd in het vorige jaar

Tijdens alle spanningen en opstanden worden

van de Slang en ook in dit Slangenjaar zullen

ook vaak historische overeenkomsten gesloten

er bijzondere producten op de markt worden

die voor positieve veranderingen zorgen.

gebracht. Ook de medische wereld deed eerder


RIES BEDANKT...

PEDICUREPRAKTIJK FRAMONI RIES heeft Pedicurepraktijk Framoni uit belangrijke ontdekkingen in Slangenjaren,

Westervoort van Monique Putman vanaf

zoals bijvoorbeeld de ontdekking van DNA en

de eerste onderzoeken betrokken bij de

implanteren van een kunstmatig hart en lever.

ontwikkeling van alle voetproducten.

Ook in 2013 kunnen we op medisch terrein

RIES Cosmetics was zeer blij met de inbreng

doorbraken verwachten.

en expertise van deze bij Profoot aangesloten pedicurepraktijk.

KUNST EN CULTUUR

Wij willen Monique via deze weg graag

In Slangenjaren is er altijd een opbloei van

bedanken voor het uitproberen van onze

kunst en cultuur. In 2013 zullen diverse kunst-

producten en de feedback die zij en haar

uitingen toegankelijker worden voor het grote

klanten hebben willen geven. Dankzij de

publiek. Mode en lifestyle trends zullen wat

inbreng van Monique hebben wij op dit

ingetogener worden, meer aandacht voor chic.

moment een voetenlijn waar we trots op zijn,

Het wordt dus allemaal wat minder ambo-

maar ook bijvoorbeeld een zeer effectief

yant, maar desalniettemin zullen de nieuwe

behandelplan bij schimmelnagels en zweet-

kleren en kapsels wel wat opzien gaan baren.

voeten waarmee niet alleen Framoni maar ook andere pedicure salons hun voordeel

Diverse records worden gebroken, zowel op

kunnen doen.

land als in het water, in de lucht en in de ruimte, en deze zullen veel mensen inspireren. PERSOONLIJKE GROEI Het jaar van de Slang stimuleert onderwijs en persoonlijke ontwikkelingen. Men gaat meer studeren en lezen. Dit jaar is zeer geschikt om nieuwe inzichten te verwerven en je kennis uit te breiden, en om opnieuw te leren relativeren en te ontdekken wat echt belangrijk voor ons is.

23


INTERVIEW

Selene Lentjes MAKE-UP ARTIST

24

HET RESULTAAT TELT!


Selene Lentjes TYPOLOGIE: element: hout type: generator

JE WERKT BIJ JOOP VAN DEN ENDE MET BEKENDE NEDERLANDERS. GEEFT HET WERKEN MET BEKENDE NEDERLANDERS EXTRA DRUK OF LEER JE DAAR MEE OMGAAN? WIE IS SELENE LENTJES?

Daar leer je mee om te gaan. Ook bekende

Ik ben 31 jaar, geboren in Oosterhout en woon-

Nederlanders hebben hun onzekerheden, we zijn

achtig in Huissen. Ik ben make-up artist, bij ons

allemaal met ons vak bezig en het resultaat telt.

ook wel bekend als grimeur. Ik werk bij Joop van den Ende en ben praktijk-

WAT ZIJN JE HOBBIES?

docent bij het Rijn IJssel College in het vak

Bezoeken van buitenfestivals omdat daar de

allround grimeur (make-up artist). Daarnaast

gezellige sfeer hand in hand gaat met creativiteit

doe ik ook freelance werkzaamheden.

en kunst. Ik ben gek op het schminken van kinderen op

WILDE JE ALTIJD AL GRIMEUR WORDEN?

themafeestjes. Kinderen zijn zo puur en nog zo

Nee, ik wilde altijd kapster worden. Ik heb 10

blij te krijgen met de rol die ze krijgen in hun

jaar in een kapsalon gewerkt, maar vond dit

nieuwe geschminkte hoedanigheid.

op een gegeven moment eentonig worden en wilde meer uitdaging in mijn werk. Ik ben toen

KUNNEN MENSEN JE DAARVOOR RESERVEREN?

de studie make-up artist gaan volgen.

Ja natuurlijk, kijk op mijn website www.Xsellent.nl

IS JE DROOM UITGEKOMEN? Ja, want ik heb voor mijn gevoel wel de top bereikt, zowel bij theater als televisie. WIE IS DE BESTE MAKE-UP ARTIST WAARMEE JE HEBT GEWERKT? In ons vak heeft iedereen zijn specialisaties maar

VRAAG HET MAKE-UP ARTIST SELENE

als ik dan toch namen moet noemen noem ik er

Vanaf de volgende editie bieden

twee: Marcel Alberti en Kevin van de Berg

wij u de mogelijkheid om tips en advies te vragen aan Selene.

WAAROM?

De door haar geselecteerde vragen

Marcel Alberti omdat zijn ideeĂŤn en ontwerpen

worden hier behandeld. Heeft u

zeer bijzonder zijn. Kevin van de Berg omdat hij

vragen op het gebied van make-up

fenomenaal is in special effects.

en styling mail deze dan naar info@riescosmetica.nl o.v.v. Selene

25


door Richard van Nessen

ZEN SATION

zich daadwerkelijk te vormen tussen het tweede en derde levensjaar. In deze fase gaat de omgeving aangeven dat het leven niet alleen om het individu draait, terwijl deze net went aan het leven tussen hemel en aarde. De boodschap is

In de rubriek Zensation hebben we aandacht

dat jij je zult moeten houden aan de heersende

voor en laten we je nadenken over het gaan

waarden en normen van de grote wereld.

van de weg, niet zomaar een weg maar jouw

Is het juist dezelfde omgeving niet die zegt: ‘die

weg. Er is niet alleen aandacht voor de weg

kleintjes zijn nog zo puur en eerlijk?’ Maar juist

van baby naar peuter, kleuter, puber en vol-

deze omgeving met een ‘ontwikkelt’ zelfbewust-

wassene maar zeker ook voor de hindernissen

zijn is nu juist de veroorzaker van het onder druk

en belemmeringen die deze unieke reis met

zetten van onze puurheid. Met als gevolg ’soms’

zich meebrengt.

zelfs verlies van de in essentie zuivere persoonlijkheid. Ons dualisme tussen ratio en gevoel

DE WEG VAN HET LEVEN

komt nu voor het eerst onder druk te liggen.

TUSSEN HEMEL EN AARDE (deel 1)

Van de 3 ziekteveroorzakers trauma’s, virus-

In 9 maanden zwangerschap worden we voor-

sen/bacteriën/schimmels/enz. en emoties schat

bereid op ons aardse leven. Eenmaal met beide

men dat minimaal 60% van ons ziek zijn gerela-

benen in het nieuwe hier en nu maken we voor

teerd is aan onze emotionele gesteldheid. Het

het eerst kennis met onze nieuwe omgeving.

is dan ook niet voor niets dat depressiviteit

Door onze eerste adem te halen komt de omge-

volksziekte nummer één dreigt te worden in

ving in ons binnen. Binnen 24 uur produceren we

onze westerse maatschappij. Het frappante

het Meconium (geboorte ontlasting) waarmee

van het hele verhaal is dat het allen individuen

we onze omgeving voor de eerste keer belasten.

betreft met een zelfbewustzijn en zelfrefectie

In deze nieuwe situatie worden we ook voor het

en dus de wijsheid zouden moeten hebben te

eerst geconfronteerd met de begrippen tijd en

handelen op momenten dat men voelt dat het

snelheid waarin we in dit aardse leven te maken

verkeerd gaat. Maar helaas zijn de beangstigen-

hebben. De vanzelfsprekendheid om te nemen

de geluiden van ‘voel ik dit nu of denk ik dit nu’

van onze omgeving en af te geven op onze

steeds vaker hoorbaar. Is de weg die we moeten

omgeving is ons dus nog voor de paplepel inge-

gaan tussen hemel en aarde nu eenmaal niet zo

geven. Dit alles in een zo hoog mogelijk tempo

eenvoudig of maken we het moeilijker dan het

in verband met de beperkte tijd in dit aardse

feitelijk is?

leven. Deel 2 verschijnt in de wintereditie

26

Gelukkig maakt het feit dat wij mensen een

van RIES Magazine. Ervaar het gaan

zelfbewustzijn hebben het verschil ten opzichte

van de weg naar innerlijke rust door

van de dieren waarmee wij de omgeving

zelfvertrouwen, zelfrespect, zelfwaar-

moeten delen. Het zelfbewustzijnsproces begint

dering & zelfacceptatie.


ONAFHANKELIJK ONDERZOEK RIES COSMETICS

BIYOUSHI WERKT MET RIES COSMETICS

RIES Cosmetics heeft een onafhankelijk

NAAM:

onderzoek laten doen, met de vraag hoe RIES Cosmetics in de markt van cosmeticaland staat. Hierbij is rekening gehouden met de specifieke visie van RIES Cosmetics: ‘De stap van huidverzorging naar huidverbetering’.

UITERLIJKE VERZORGING

WAAR:

WESTERVOORT

‘MOOI VOELEN ZO ZIJN’ IS MIJN SLOGAN. RIES COSMETICS SLUIT HIER PERFECT OP AAN. DOOR INNERLIJKE EN UITERLIJKE AANPAK VOOR HUIDVERBETERING. FAVORIETE PRODUCT? SERUMS WAAROM? SLUIZEN SUPERGOED IN MET EEN BIJZONDER GOED RESULTAAT!

TYPOLOGIE: element: aarde type: integrator

CLAUDIA ZIEGLER

RIES COSMETICS GEKOZEN?

Claudia Ziegler

EIGENARESSE:

WAAROM HEB JE VOOR

De opmerkelijke feiten uit een halfjaar onderzoek: ● RIES Cosmetics onderscheidt zich door haar unieke visie en complementaire producten die nog niet aanwezig zijn in cosmeticaland. ● Dit laat zich zien in een 100% natuurlijke en biologische cosmeticalijn. ● Vertrouwen in RIES Cosmetics is veelal gebaseerd op de enorme kennis van oprichter Richard van Nessen. ● De unieke mogelijkheid voor salons om in gratis trainingen (3 per jaar) van hem te mogen leren wordt als zeer positief ervaren. ● Professionals zijn zeer tevreden over de werkwijze van RIES Cosmetics die alleen geselecteerde en getrainde salons met haar produkten laat werken waardoor kwaliteit gewaarborgd blijft. RIES Cosmetics wordt door haar klanten niet alleen gezien als een cosmeticalijn maar door de medische achtergrond als een productenaanbod dat voor bijzonder resultaat zorgt die ook daadwerkelijk de stap naar huidverbetering maakt. De cosmeticalijn zorgt voor een nieuwe doelgroep binnen salons, namelijk de groep met huid-, voet-en haarproblemen. Professionals ervaren de produkten niet alleen als zeer prettig om mee te werken door de zachtheid ervan maar ook als zeer effectief door het snelle opnemen van de crème in de huid.

BIYOUSHI INNERLIJKE EN


Geniet van wijn en leef een langer leven!

Rode wijn is histamine verhogend, dus drink witte wijn als u allergisch bent.

28


COLUMN

ERWIN WIJDEVELD

WIJNHANDEL & SLIJTERIJ WIJDEVELD Wij hebben wijn- en drankenspecialist

Kortom de tannines en anthocyanen in met

Erwin Wijdeveld weten te strikken om ons te

name rode wijn oftewel de polyfenolen geven

informeren over de geneugtes van het leven

bescherming tegen aandoeningen van hart en

namelijk drank.

bloedvaten en tegen bepaalde vormen van

Dit brengt een gezonde balans teweeg in ons

kanker.

magazine want er moet natuurlijk ook wat te genieten blijven.

Conclusie: Geniet behoedzaam van wijn en

Erwin Wijdeveld, de 48-jarige eigenaar van

leef een langer leven!

Wijdeveld wijnhandel & slijterij te Oosterbeek heeft van zijn passie wijn ook zijn beroep

Ik heb in deze column een technische beschrij-

gemaakt. De drankenbranche is al 27 jaar zijn

ving van wijn gegeven in relatie tot gezond-

werkterrein dus hij kan ons prima meenemen

heid. Echter in ons dagelijks bestaan brengt het

in de wereld van drank.

drinken van een wijntje vooral gezelligheid en vreugde en is er niets technisch aan.

Beste Lezers,

Tegenwoordig is de keuze in kwaliteit en prijs zo

Het is mij een eer en genoegen om in dit

enorm groot dat ik je graag het juiste advies wil

verrassende nieuwe magazine een column te

geven bij het maken van een keuze.

schrijven. Deze keer vertel ik u hoe gezond wijn eigenlijk is....

Erwin’s motto: Elke dag is weer een belevenis. CreÍer en pak je kansen.

Regelmatig verschijnen er wetenschappelijke onderzoeken over de gunstige werkingen van moleculen gerelateerd aan resveratrol, een zogeheten antioxidant die in rode wijn gevonden wordt. Deze antioxidant zorgt ervoor

WIJNDRUIVEN MET VEEL ANTIOXIDANTEN:

dat je ouder wordt en je hersenactiviteit daarbij niet afneemt. Bij het laatste onderzoek zijn er vele nieuwe moleculen gevonden die nog nooit eerder in rode wijn gevonden zijn. Deze moleculen hebben bijzondere kwaliteiten die kunnen bijdragen aan preventie van ouderdomsziekten. De antioxidanten ruimen vrije radicalen op en maken ze onschadelijk in je lichaam.

Carmenere Cabernet-Sauvignon Malbec Primitivo Syrah Mourvedre Corvina Cabernet-Franc 29


GROENE ENERGIE De prijs van energie stijgt. Daardoor zullen mensen steeds bewuster met energie om gaan. Maar dat is niet genoeg. Bij een eenmaal gekochte energieverbruiker kun je alleen nog besparen door het product minder te gebruiken. Groene energie is de verzamelnaam voor energie die op een duurzame, groene manier wordt geproduceerd. Het is nog niet mogelijk om alle energie groen te produceren. Maar de ontwikkelingen gaan hard. En jij kunt het proces zelf versnellen. Want door bij je energieleverancier te kiezen voor groene energie, verplicht die leverancier zich om stroom in te kopen die op milieuvriendelijke wijze is opgewekt. Dus hoe meer consumenten en bedrijven kiezen voor groene energie, hoe meer energieproducenten zullen investeren in nieuwe technologie om groene energie op te wekken.

Het genereren van duurzame groene energie in Nederland zorgt ervoor dat we onze energiebronnen dicht bij de mensen houden. Wanneer we nu flink beginnen met het investeren in wereldvriendelijke energieopwekking in Nederland, hebben we straks bij hogere energieprijzen voldoende duurzame én groene capaciteit. De enorme impuls in groene energie trekt ook nieuw bedrijfsleven naar Nederland. Groene energie zal in de toekomst een steeds grotere bedrijfstak worden, waarvoor we in Nederland zo een goede basis leggen. Groene energie is een speerpunt voor Hans Schouten. Hij helpt bedrijven en consumenten graag om voor groene energie te kiezen. Zie de waardecoupon om gebruik te maken van een gratis energie-advies.

www.topteam-energie.com

STOPPEN MET ROKEN! Naast het feit dat roken slecht is voor onze gezondheid, is roken ook een zware belasting voor onze huid. Wij hebben daarom vanuit RIES Cosmetics een succesvol stop smoke programma ontwikkeld. Wij willen graag dat u aan uw gezondheid denkt en stopt met roken. Dit kan echter moeilijk zijn en daarom bieden wij ondersteuning. Het stop smoke programma bestaat uit: ● Een stop smoke inhaler die ervoor zorgt dat de behoefte aan nicotine afneemt, ● voedingssupplementen die ervoor zorgen dat de stofwisseling wordt geoptimaliseerd en de kwaliteit van de longen verbetert, ● acupunctuurbehandelingen die ondersteuning geven aan het proces en afvalstoffen afvoeren, ● voedingsadvies waardoor de gewichtstoename die we bij het stoppen met roken vaak zien wordt geminimaliseerd. Het stop smoke progamma bestaat uit natuurlijke produkten. Informeer nu nog naar de mogelijkheden, ook voor vergoedingen van uw zorgverzekeraar. Kijk ook bij arrangementen. Wist u dat de huid, longen, darmen, blaas en prostaat uit een zelfde soort huidstructuur bestaan?

30


ZWEETVOETEN De huid heeft van nature een zure bescherm-

ZWEETVOETEN BIJ DE DIABETES VOET

laag, die beschermt tegen invloeden van

Metabole acidose is een te lage pH (< 7.35)

buitenaf o.a. tegen zonnestraling.

van het bloed, dat wordt veroorzaakt door een

Bij overmatig zweten komt er veel vocht vrij

overschot aan zure of een tekort aan basische

uit de zweetklieren op de huid. Dit vocht tast

stoffen. Dit overschot of tekort kan door veel

de van nature zure laag van onze huid aan.

oorzaken ontstaan, zoals een stoornis in het

Hier reageert het lichaam op door het aanmaken

metabolisme van cellen, het innemen van

van extra eelt als â&#x20AC;&#x2DC;beschermingâ&#x20AC;&#x2122;.

zure stoffen of een gestoorde uitscheiding van

Doordat de huid onregelmatig is aangetast, is de

waterstof ionen door de nieren.

eeltvorming ook onregelmatig. Bij vochtige huid

Een metabole acidose kan onder andere ver-

is dit geen probleem, maar als de huid opdroogt,

oorzaakt worden door ontregeling van diabetes,

bijvoorbeeld omdat men de schoenen uittrekt,

shock, hyperglycemie, uremie of nierfalen.

geeft de onregelmatige eelt-huidcombinatie een trekkend gevoel.

RIES Cosmetics heeft voor de behandeling van zweetvoeten het product Inspiration

Gewone zeep onttrekt vaak vocht aan de huid

ontwikkeld. Voor diabetesvoetproblemen

en geeft kans op uitdroging, is niet zuur maar

hebben wij een speciale lijn ontwikkeld

alkalisch. De zeep kan de beschermlaag van de

en raden wij u aan een gratis intake te

huid aantasten.

laten doen bij een gespecialiseerde

Bij zweetvoeten of een schimmelinfectie moet

pedicure salon die met RIES Cosmetics

de huid goed aangezuurd worden, zeker als deze

werkt.

kapot is.

In het... Beautysalon Carolien Eichhorn is een schoonheidssalon in Castricum die o.a. werkt met RIES Cosmetics. Carolien wil graag haar klant en oude schoolvriendin Gerda Gons in het zonnetje zetten. Carolien en Gerda hebben samen op school gezeten en zijn elkaar lange tijd uit het oog verloren. Toen zij beiden zwanger waren van een zoon kwamen ze elkaar weer tegen en Gerda is nu sinds 8 jaar klant van Carolien. Gerda komt eens per 4 weken bij Carolien voor een schoonheidsbehandeling. De reden dat Gerda in het zonnetje gezet mag worden is dat haar rust toegewenst wordt na moeilijke tijden.

31


ALLES OVER...

SOJA In deze rubriek nemen we een product onder

Fytinezuur kan bij consumptie van grote hoeveel-

de loep en gaan we in op de positieve en negatieve aspecten hiervan. Wij starten met het product Soja.

heden de inname van essentiële mineralen zoals calcium, magnesium, koper, ijzer en zink in het spijsverteringsstelsel blokkeren. Ongefermenteerde soja blijkt dus helemaal niet gezond te zijn. Bij kinderen en menstruerende vrouwen kan fytinezuur een belangrijk negatief effect hebben, omdat vrouwen en kinderen ijzer nodig hebben. Vooral bij baby’s is deze sojavorm dikwijls de oorzaak van darm-en longproblemen.

De sojaboon is een peulvrucht en komt oorspronkelijk uit het Verre Oosten, waar het al duizenden jaren een belangrijk onderdeel is van het voedingspatroon. In het Chinese keizerrijk behoorde de sojaboon zelfs tot de vijf heilige gewassen, naast tarwe, rijst, gierst en gerst. Vandaag de dag zit soja in producten zoals tofoe, tahoe, tempé, sojamelk, sojasaus en vegaburgers. Mede door de toegenomen populariteit van vegetarisme sinds de jaren ’70 is soja populair geworden in onze samenleving als alternatief voor vlees en zuivel. Ook door de inmiddels bekende gevolgen van koemelk allergieën werd soja steeds vaker ingezet als ‘gezond’ alternatief. Fervente liefhebbers van soja menen dat soja onder andere een ideale voedingsbron is voor eiwit, bijdraagt aan een lager cholesterolgehalte, helpt tegen kanker, beschermt tegen hartziekten, de symptomen van de menopauze reduceert en helpt tegen botontkalking. Echter... we moeten hierbij onderscheid maken en soja verdelen in twee categorieën, namelijk gefermenteerde en ongefermenteerde soja.

HET GEZONDE ALTERNATIEF IS GEFERMENTEERDE SOJA. Om de gezondheidsvoordelen uit soja te halen kun je het beste alleen gefermenteerde sojaproducten consumeren en dan nog bij voorkeur alleen gemaakt van bio-organische nietbewerkte soja. Gefermenteerde soja, dat terug te vinden is in producten als tempé, sojasaus (specifiek de gefermenteerde) en miso, is in tegenstelling tot ongefermenteerde soja wel gezond omdat het fytinezuur, dat zich van nature in sojabonen bevindt, tijdens het fermentatieproces geneutraliseerd wordt. Daarnaast helpt gefermenteerde soja bij het hergroeperen van de ‘vriendelijke’ bacteriën in de dikke darm die de ‘onvriendelijke’ bacteriën neutraliseren en zorgt het voor een betere algemene opname van voedsel en voedingsstoffen. Soja(melk) kan een prima alternatief zijn voor

32

Soja behoort tot de familie van de peulvruchten. Alle peulvruchten en volkoren granen zoals rijst, gerst, haver, tarwe en rogge bevatten fytinezuur. Aangezien soja ook een peulvrucht is zit er dus een grote hoeveelheid fytinezuur in, dat in ongefermenteerde soja volop aanwezig is.

bijvoorbeeld koemelk. Soja bevat fyto oestrogenen en heeft een verkoelende werking. Soja is daarom prima in te zetten om te verkoelen, denk hierbij bijvoorbeeld aan de vrouw in de overgang met nachtzweten en hoofdpijn.


MANat WORK

Wim (72) Deze fanatieke gepassioneerde levensgenieter is nog iedere week in de sportschool te vinden en traint dagelijks Tai Chi. Zijn levensmotto is een hele simpele: als je iedere dag gedisciplineerd leeft, traint en je oefeningen doet blijf je jong en fit. Naarmate je ouder wordt komen er meer tegenslagen, maar dan zorgt de structuur dat je houvast hebt en houdt. Het is verleidelijk om deze in moeilijke tijden los te laten maar juist dan is dit het handvat om je door deze tijd heen te slaan. In deze dagelijkse discipline slik ik al jaren RIES Totalfit met als basis ginseng om me zowel fysiek als mentaal fit te blijven voelen. Ik ben op mijn leeftijd ook nog steeds een ijdeltuit dus om mijn huid jong en flexibel te houden gebruik ik de aftershave creme van RIES Cosmetics met ginseng voor de vitaliteit en munt om de huid te koelen na het scheren.

GRATIS LEZING ‘ZO BINNEN ZO BUITEN’ Zo binnen, zo buiten! Dit is de titel van de

Tijdens de cursus gaan we in op de effecten van

gratis lezing die gegeven wordt door Richard

hormonen, voeding en emotie op de huid.

van Nessen. Tijdens deze lezing gaat Richard

Zo combineren wij o.a. tongdiagnostiek met

in op hoe het inwendig lichaam zich projecteert

gelaatsreflex-diagnostiek. Hierdoor worden

op de huid en hierdoor de kwaliteit van de huid

klachten op de reflexzone niet alleen inzichtelijk

bepaalt. Men moet hierbij bijvoorbeeld denken

maar ook daadwerkelijk behandelbaar. Dit doen

aan de invloed van hormonale processen,

wij door onze integrale aanpak.

lifestyle, voeding en emotie. We kijken naar hoe we de klachten die hieruit ontstaan kunnen oplossen door op zoek te gaan

DE CURSUS ‘ZO BINNEN ZO BUITEN’ WORDT GEGEVEN IN ARNHEM OP:

naar de oorzaken. Wij maken hierbij dankbaar

PROFESSIONALS: ZATERDAG 9 NOVEMBER

gebruik van de Chinese Geneeskunde.

PARTICULIEREN: ZATERDAG 14 DECEMBER VAN 09.30 – 13.00 UUR

Speciaal voor professionals in de huid-, voeten haarbranche biedt RIES Cosmetics een gratis

Wilt u ook een keer een lezing bijwonen van

cursus ‘zo binnen zo buiten’ aan die dieper op de

Richard van Nessen? Inschrijven hiervoor kan

stof ingaat. Dit doen wij om vrijblijvend kennis

via info@riescosmetica.nl o.v.v. aanmelding

te maken met een nieuwe, innoverende manier

‘zo binnen zo buiten’.

van denken over huidproblemen en de weg naar

Geef hierbij aan of u particulier of professional

huidverbetering.

bent en in welke branche u werkzaam bent.

33


GELEZEN OP INTERNET

ABRIKOOS GEWELDIG met abrikoos een magische schoonheid en eeuwige jeugd!

Wetenschappers die geïnteresseerd zijn in dit fenomeen zeggen dat de reden voor deze lange levensduur en gezondheid in de voeding, die voor het grootste deel uit abrikozen in welke vorm dan ook (zowel vers als gedroogd) zit. Het is interessant dat de mensen van Hunzavallei, in tegenstelling tot naburige etnische groepen, sterk lijken op Europeanen en de legende zegt dat het afstammelingen van de soldaten van Alexander van Macedonië zijn, van wie sommigen zich hier hebben gevestigd. Hunzastamleden baden in ijskoud water, zelfs bij 15 graden vorst. Zij spelen tot de leeftijd van honderd jaar buiten. 40-jarige vrouwen zien er uit als een meisje van 16 jaar, nog steeds slank en een elegant figuur terwijl vrouwen tot hun 65e kinderen krijgen. In de zomer eten ze rauwe groenten en fruit en in de winter de zongedroogde abrikozen en gekiemde granen met schapenkaas.

ven in de werking van abrikozen zetten wij een aantal zaken op een rijtje: ● Abrikoos: de boom van de familie Rosaceae. Groeien in het wild in Centraal-Azië en de Kaukasus, de zuidelijke regio’s van Rusland en Oekraïne. ● Abrikozen bevatten een grote hoeveelheid van ascorbinezuur, vitamine B, F, provitamine A, die een oranje vruchtvlees kleur verleent. ● Abrikozen bevatten ook ijzer, zilver, suiker, caroteen, bio-flavonoïden, organische zuren, veel mineralen vooral kalium. In de gedroogde vruchten van de abrikoos bereikt het suikergehalte 80%. ● Abrikozen worden ook wel ‘vrouwenfruit’ genoemd omdat het vele mooimakers in zich heeft. Abrikoos is bijvoorbeeld een goed hulpmiddel om gewicht te verliezen en in de vorm van voedende maskers wordt abrikoos veel gebruikt voor huid en haar. ● Abrikoos bevat een grote hoeveelheid provitamine A (en dit zorgt voor zachte huid en dik, glanzend en gezond haar) en de B-vitaminen, vitamine PP, minerale stoffen, ijzer, calcium, kalium en fosfor. In de oudheid werd dankbaar gebruik gemaakt van abrikoos in de vorm van zalf voor de behandeling van huiduitslag en in bouillonvorm werd het gedronken om zweetgeur tegen te gaan.

Men bestudeert Hunza bevolkingsgroepen tot op de dag van vandaag en denkt dat niet alleen abrikozen zo gunstig voor de gezondheid en het uiterlijk van de leden van deze kleine gemeenschap zijn maar ook de berglucht, het smeltwater, een gezonde levensstijl en een zeer matig dieet (in feite is er naast abrikozen vaak niets). Maar voor diegenen die net als de Hunza gelo-

ZELF AAN DE SLAG MET ABRIKOOS! Neem bijvoorbeeld eens een masker van het sap van een abrikoos op een natte doek of gaasje. Leg dit op een gereinigd gezicht en knijp het sap zachtjes uit de doek op het gezicht. Laat dit ongeveer 15 minuten intrekken en veeg schoon met een wattenstaafje. Een zijdezacht gezicht is het resultaat.

Op de een of andere manier viel mijn oog een paar jaar geleden op een merkwaardige publicatie over de verbazingwekkende Hunza-stam, die leeft in de bergen, ergens tussen India en Pakistan. En het is geweldig omdat de gemiddelde levensverwachting van de inwoners 120 jaar is maar ze er erg jong en aantrekkelijk uitzien voor hoogbejaarden.

Abrikoos vindt u in hoge dosering terug in RIES Cosmetics prodcuten Daycomfort (dagcrème),

34

Bodycomfort (bodycrème) en Topskin serums.


SCHOONHEIDSSALON ÉCLAIRÉ WERKT MET RIES COSMETICS

APPEL KANEEL UIT DE OVEN (4 pers.) Appel met kaneel is een heerlijk toetje als de R in de maand komt. Kaneel verwarmt en dat komt goed uit in koude tijden. Voor diegenen die willen zondigen is er ook de variant met frisse vanillevla toegevoegd.

NAAM:

SCHOONHEIDSSALON ÉCLAIRÉ

EIGENARESSEN: HELEN STOLK & PATRICIA NOLTEN WAAR:

ARNHEM CENTRUM

WAAROM HEB JE VOOR RIES GEKOZEN? DE FILOSOFIE VAN HUIDVERBETERING ZONDER

INGREDIËNTEN 4 kleine zure appels 2 eetlepels rozijnen of gedroogde abrikozenstukjes 1 eetlepel kaneel 100 ml vanillevla

APPARATUUR PAST BIJ DE VISIE VAN ÉCLAIRÉ. FAVORIETE PRODUCTEN? ALLE SERUMS WAAROM?

BEREIDEN Was de appels, boor de klokhuizen eruit en zet ze in een klein ovenschaaltje. Vul de holtes met rozijnen en 2 theelepels kaneel. Laat de appels in een voorverwarmde oven van ca. 200 °C in circa 25 minuten gaar worden. Giet de vanillevla over de warme appel en geniet.

OMDAT HET DIRECT WORDT OPGENOMEN IN DE HUID EN EEN ZACHT GEVOEL GEEFT

TYPOLOGIE: element: hout type: generator

Kijk voor deze en andere RIES Cosmetics producten op www.riescosmetica.nl

Patricia Nolten

Kaneel is een belangrijk ingrediënt in RIES Cosmetics Active Skin serum. Kaneel helpt om de huid te verwarmen en daardoor beter te doorbloeden.


ALLERGIE ALTERNATIEF BEKEKEN In deze rubriek gaan we in op een klacht en hoe je deze vanuit de Chinese Geneeskunde kunt benaderen en behandelen. We starten deze rubriek met verschillende allergievormen. In deze editie laten we ons licht schijnen over de basisfundamenten van allergie. In de volgende edities komen onder andere hooikoorts, eczeem en netelroos aan bod.

of te vochtig in de zomer wordt het er niet makkelijker op om tot de juiste diagnose te komen. Door die klimaatveranderingen raakt ons lichaam uit balans wat ook een grote rol speelt in het feit dat een grote groep mensen allergisch reageert en dat de verschillende allergieën verergeren. Wind-hitte en wind-koude vallen meestal het oppervlakkige gedeelte van het lichaam aan of de longen, waarbij dan symptomen optreden als hoofdpijn, jeuk in de ogen, neus of keel, hoesten, astma of een jeukende huid. Wind-damp en damp-hitte vallen de interne organen aan, speciaal de milt en maag wat braken, misselijkheid, buikpijn en diarree veroorzaakt.

OORZAKEN ALLERGIE VOLGENS DE TCM (TRADITIONAL CHINESE MEDICINE): In westerse landen komen symptomen als astma, eczeem, netelroos, diarree, braken, hoofdpijn en zwellingen van verschillende lichaamsdelen die veroorzaakt worden door allergie zeer veel voor. In tegenstelling tot de reguliere geneeskunde waar men spreekt over typen allergie wordt er binnen de TCM op een andere manier naar gekeken.

36

Volgens de TCM kan allergie veroorzaakt worden door de volgende factoren: ● INVASIE VAN EXTERNE FACTOREN Er zijn een zestal externe factoren waarvan wind de ergste is en deze kan zich in alle seizoenen manifesteren gecombineerd met andere externe factoren zoals hitte, koude en damp. De zes externe factoren zijn ieder op zich dominant in het eigen seizoen. Wind verbindt zich met andere seizoensinvloeden wanneer deze het lichaam aanvalt. Voorbeelden hiervan zijn: - wind verbindt zich met hitte in de lente en zomer; - wind verbindt zich met damp gedurende de periodes tussen zomer en herfst; - wind verbindt zich met koude in de late herfst en winter. We spreken gewoonlijk over een invasie van wind-hitte, wind-koude, wind-damp en damp-hitte. Ze zijn echter vaak gemengd en dat maakt het moeilijk om een goede diagnose te stellen. Daar het klimaat de laatste jaren wel onderhevig is aan grote veranderingen zoals te hoge temperaturen in de winter, zomerse temperaturen in de lente

Wanneer de externe wind niet wordt verdreven transformeert deze in hitte die naar het bloed gaat. Het gevolg is bloed-hitte wat ontaardt in acuut eczeem en huidinfecties. Damp-hitte kan lange tijd in het lichaam aanwezig zijn en veroorzaakt uiteindelijk chronische ziektebeelden. In het kader van allergie wordt damp-hitte veroorzaakt door externe factoren. De belangrijkste symptomen zijn meestal huiduitslag met jeuk. Externe wind kan dan een micro-organisme zijn zoals een virus of bacterie, een substantie in de kamer zoals parfum, wasmiddel enzovoorts. Indien externe hitte niet wordt verdreven gaat deze naar het bloed en veroorzaakt hitte in het bloed met alle gevolgen van dien. ●

INSECTENBETEN Een overgevoeligheid voor insectenbeten is ook een algemene factor voor allergie. Er worden na een beet of steek toxinen geproduceerd die leiden tot een opeenhoping (accumulatie) van schadelijke stoffen (vergif of toxinen) in het bloed. In de meeste gevallen veroorzaakt dat dan bloed-hitte of bloed-hitte toxische syndromen.


SLECHTE VOEDINGSGEWOONTES In de meeste gevallen bestaat er een overgevoeligheid voor bepaald voedsel of dranken. Voor datzelfde voedsel zijn de meeste mensen niet allergisch. Voor een aantal personen lokt bepaalde voeding echter wel een allergische reactie uit. Een overconsumptie van vet voedsel zoals varkensvlees, diverse melkproducten dan wel koolhydraatrijk voedsel zoals pizza en pasta veroorzaken damp (hitte) of ophoping (accumulatie) van voeding wat weer kan leiden tot hitte in het bloed. Hebt u een allergie, vermijd dan scherp en histaminerijke voeding. Dit kan de allergie erger maken. EMOTIONELE VERSTORINGEN Emoties als stress, boosheid, droefheid en angst veroorzaken interne strijd (hitte) die naar het bloed gaat. Ook hier verergeren deze factoren de allergie. We kunnen niet stellen dat emoties de oorzaak zijn van een allergie maar ze verstoren wel de energie circulatie waardoor een verminderde weerstand en weerbaarheid ontstaat. Bij allergische personen maken emotionele verstoringen de allergie zeker erger. TEVEEL INSPANNING (MENTAAL EN FYSIEK) Te zware fysieke en mentale arbeid veroorzaakt te grote consumptie van Qi en Yin. In het geval van Qi-deficiëntie wordt het vocht metabolisme beschadigd wat leidt tot de vorming van damp en slijm. Soms wordt er hitte gevormd (Yin-deficiëntie) wat dan leidt tot een verstoring van het bloed. Er verschijnt hitte in het bloed. We zien ook vaak dat allergieën erger of getriggerd worden bij mensen die uitgeput zijn. QI-DEFICIËNTIE (VERMINDERDE ENERGIE) Bij sommige mensen begint de allergie wanneer zij een tijd ziek geweest zijn. De allergie kan dan veroorzaakt worden door een zwakte van de verdedigende Qi (Wei-Qi). Wanneer zij weer herstellen vermindert de allergie. In de praktijk worden veel mensen allergisch na een griep of andere ziekte doorgemaakt te hebben.

• YIN-DEFICIËNTIE Wind-hitte, damp-hitte en bloed-hitte beschadigen het Yin van het lichaam. Door de reguliere arts wordt het middel cortisol vaak voorgeschreven om allergische reacties te verminderen, maar het kan Yin-deficiëntie veroorzaken wanneer het langdurig gebruikt wordt. Bij een Yin-deficiëntie wordt de allergie erger en moeilijker te behandelen. In de praktijk zien we patiënten die zowel een Qials een Yin-deficiëntie hebben. Door middel van pols- en tongdiagnose is dit vast te stellen. HOOFDSYMPTOMEN BIJ ALLERGIE De hoofdsymptomen die bij allergie optreden zijn volgens de TCM: - jeuk, aan bijvoorbeeld neus of ogen; - netelroos of netelkoorts (urticaria), een huiduitslag die ook hevig kan jeuken; - eczeem, een vaak voorkomende aandoening van het oppervlak van de huid; - zwelling, een kenmerkend verschijnsel van ontsteking; - hoofdpijn (cefalalgie of cefalea), de hoofdpijn bij hooikoorts is cefalea vasomotorica; - astma, een ontsteking of vernauwing van de luchtwegen; - misselijkheid (nausea), braken (vomeren of vomitus) en - diarree of buikloop. Het allergisch zijn voor iets kan in het dagelijkse leven nogal wat ongemak veroorzaken.

BEHANDELSTRATEGIE BIJ ALLERGIE Om de allergie goed te kunnen behandelen is een correcte diagnose belangrijk. De stress en pijn die veroorzaakt wordt door een allergie is met acupunctuur in combinatie met voedingsadvies en voedingssupplementen goed te behandelen.

37


K

EMOGE KHEDEN L IJ

Z EU

NG I D

10 ER VOE OV

Joni Roelse, diëtist/acupuncturist bij RIES Cosmetics, heeft zowel Westerse als Chinese voedingsleer gestudeerd. Wij leggen haar 10 keuzemogelijkheden voor over voeding. 1. Koolhydraten ja of nee? Ja, koolhydraten zijn een belangrijke energiebron en de hersenen kunnen zelfs niet zonder glucose (een vorm van koolhydraten). Het is vooral belangrijk om voeding te kiezen met koolhydraten waar veel voedingsstoffen inzitten en niet teveel producten te nemen die toegevoegde suikers bevatten. 2. Vlees ja of nee? Ja, in vlees zitten belangrijke voedingsstoffen zoals ijzer, eiwitten en B-vitamines (waaronder B-12). Vooral rood vlees, zoals biefstuk is een belangrijke bron van ijzer. Het is daarom goed om 1 keer per week rood vlees te eten. 3. Vlees of vis? Vlees én vis. In vis zitten veel gezonde voedingsstoffen, waaronder visvetzuren die goed zijn voor hart- en bloedvaten. Daarom is het advies om 2 keer in de week vis te eten, waarvan ten minste 1 keer vette vis. 4. Verse groente en fruit of anders? Zoveel mogelijk vers is het best. 5. Groente-en fruitshakes of anders? Anders, ik ben voorstander van wokken, stomen of koken. Het lichaam heeft meer moeite met het verteren van rauwe/niet opgewarmde voeding. Af en toe een groente- of fruitshake is natuurlijk niet verkeerd, maar als dit een groot onderdeel van je

38

“Kook groente niet te lang zodat voedingsstoffen bewaard blijven!” voeding is, moet je oppassen dat je er niet moe van wordt. 6. Rauwkost ja of nee? Ja, af en toe is prima, vooral als je het eet in de zomer met een verwarmende dressing. Mensen die onverteerde resten in de stoelgang terugzien en last hebben van vermoeidheid, kunnen beter gekookte groente eten. 7. Melk is goed voor elk? Nee, helaas niet. Er zijn verschillende redenen waarom melk niet goed is voor iedereen. In een later nummer wordt hier uitgebreid op ingegegaan. 8. Groente en fruit uit het seizoen ja of nee? Ja, en dan ook nog het liefst vers en uit eigen land. 9. Veel water drinken is gezond? Ja, maar het liefst lauw. Je moet op een dag gemiddeld 1,5 à 2 liter vocht binnen krijgen. Je mag hiervoor alles wat je drinkt bij elkaar optellen. Echter koffie droogt uit, dus naast een kop koffie kun je beter een glas water nemen. 10. Wil je nog ergens op terugkomen? Ja, zorg dat je je lichaam gezond houdt. Voeding levert daar een belangrijke bijdrage aan. Eet dus vooral afwisselend, genoeg en vers. Veel mensen zijn verbaasd als ik hun laat zien hoeveel voedingsmiddelen het lichaam dagelijks nodig heeft omdat ze het zoveel vinden. Maar het is juist heel belangrijk om voldoende te eten zodat het lichaam goed functioneert en voldoende energie heeft, ook om eventueel af te kunnen vallen.


PUUR WERKT MET RIES COSMETICS

DERMACUPPING

NAAM:

PUUR

EIGENARESSE:

CARLA HATZMANN

WAAR:

EPE

WAAROM HEB JE VOOR RIES COSMETICS GEKOZEN? OMDAT HET NATUURLIJKE, BIOLOGISCHE PRODUKTEN ZIJN IN COMBINATIE MET EEN

In cupping zit het Engelse woord ‘cup’, dat

INTEGRALE AANPAK.

in deze context moet worden vertaald als een stolpje. Cupping vindt zijn oorsprong

FAVORIETE PRODUCT?

in de eeuwenoude Chinese Geneeskunde.

IK VIND ZE ALLEMAAL GOED, MAAR ALS IK

De oude wijze Chinezen gebruikte derma-

TOCH MOET KIEZEN DAN ZEG IK DERMAPROF.

cupping als een zeer effectieve vorm van bindweefselmassage.

WAAROM? DERMAPROF GEEFT METEEN RESULTAAT BIJ

Door de cuppingtherapie wordt niet alleen

PIGMENTATIE, VLEKJES EN ONEFFENHEDEN OP

het bindweefsel in beweging gebracht en de

DE HUID.

bloedsomloop bevorderd maar ook de onderliggende afvalstoffen afgevoerd. Er bestaan glazen stolpjes en plastic stolpjes, maar meestal worden, i.v.m. de pijngrens van de patiënt, maar ook omdat het aanleren van een goede cuptechniek moeilijk is, plastic cups gebruikt. Het stolpje heeft een klein pompje aan de bovenkant, waaraan getrokken kan worden. middel van een vlammetje vacuüm laten trekken op de huid. Eenmaal geplaatst op een lichaamsdeel kan de lucht binnen het stolpje ken worden. RIES heeft een speciale training dermacupping ontwikkeld voor de behandeling van cellulitis.

Carla Hatzmann

door middel van het pompje vacuüm getrok-

TYPOLOGIE: element: metaal/vuur type: organisator/voorzitter

De glazen stolpjes kan de therapeut door


make-up met Selene Lentjes

Stap voor Stap Na de neon make-up kleuren van de

7 Gebruik een koper/bronzen kleur voor

zomer 2013, gaan we voor het najaar

de tweede laag en blend het met

2013 weer terug naar de aardetinten.

cirkelende bewegingen eromheen.

De focus ligt op de lippen, in alle mo-

Een highlight onder de wenkbrauw en

gelijke rood en koper tinten.

op het bewegende ooglid.

1 Breng de foundation aan in de tint van

7

8 Veeg met een zachte borstel het

het decolletĂŠ. Zorg dat de kleur van

overtollige transparant poeder onder

de huid van het gezicht en de body

de ogen weg.

dezelfde tone hebben. Matteer het af 1

8

met een transparant poeder. 9 Breng tussen de wimpers met een 2 Borstel de wenkbrauwen eerst met

ďŹ jn penseeltje een eyeliner aan.

een borsteltje licht naar boven en daarna in de natuurlijke vorm, gebruik 2

9

een tint donkerder dan de natuurlijke wenkbrauwkleur

10 Onder met kohl potlood een dun lijntje tussen de wimperrand, tot halverwege

3 Vul je wenkbrauwen met een makeup kwastje en de oog-schaduw in.

en vaag het uit naar buiten, vervolgens een lichte mascara.

3

10 4 Leg een laag transparantpoeder met de poederdons aan onder de ogen,

11 Kies een lippotlood in ongeveer

ter bescherming van dwarrelend

dezelfde kleur als de lippenstift.

oogschaduw.

Omlijn je lippen. Vul je lippen met een matte lippenstift in, je kunt er

4 5 Gebruik een lichte matte oogschaduw,

voor kiezen je lippen in het midden

bedek het ooglid en het gebied tot

lichter te laten. Kies de rouge in

aan de wenkbrauwen.

dezelfde tint als de lippen en breng wat schaduw aan.

5

6 Gebruik een aardetint in de buitenste ooghoek en verdeel het naar de arcadeboog, het ooglid boven en onder. Vervaag de harde lijn uit, naar boven en onder.

6

www.xsellent.nl

11


Model: Krista Bruijsten

41


RIES ONDERSTEUNT... TOP TALENT CISSY BONEKAMP In deze editie spreken wij een aanstormend talent in de dressuursport: Cissy Bonekamp uit IJsselstein. Cissy rijdt momenteel in de Z2-klasse op haar paard Zigano. Deze zeer gedreven 23-jarige amazone heeft haar paard zelf tot op dit niveau opgeleid en bedenkt haar eigen muziek en choreografie voor de küren. Zij maakt sinds juni onderdeel uit van het talenten stimuleringsplan van de regio Utrecht. Dit stimuleringsplan is opgezet door de bond voor ruitersport de KNHS. De top bereiken vraagt naast hard werken en fysieke arbeid ook het beste materiaal voor ruiter en paard. Zo is bijvoorbeeld de juiste bodem van de rijbak belangrijk voor de belasting van het paard en om de kans op blessures te verminderen. Cissy is bekend bij diverse disciplines van Richard van Nessen. Vanuit Altijd Balans, praktijk voor Chinese Geneeskunde, wordt Cissy voor haar topsport fit gehouden. Zij wordt door Richard blessurevrij en vitaal gehouden door middel van acupunctuur, voedingsadvies, op maat gemaakte voedingssupplementen en Tuina. Omdat Cissy veel in de buitenlucht is te vinden is zij ook een tevreden klant van RIES Cosmetics en kiest zij voor daycomfort omdat deze in ieder seizoen de juiste bescherming biedt. Lees in de volgende uitgave het interview met Cissy en blijf haar volgen. Wij wensen Cissy voor nu alvast veel succes bij de komen wedstrijden!

42


OPVALLEND In deze rubriek laten wij de lezer aan het

HET VERBAND TUSSEN EEN BODEMSPECIALIST EN DE FILOSOFIE VAN RIES COSMETICS

woord en zijn wij benieuwd naar wat u is opgevallen. Opvallende, grappige, leuke dingen die u met ons wilt delen kunt u, samen met een foto opsturen naar info@riescosmetica.nl

RIES Cosmetics is erg blij met de inbreng van Ton en Kees van Agterberg bedrijven. Deze samenwerking verdient denk ik wel wat uitleg, want wat is nu het verband tussen een bodemspecialist en de filosofie van RIES.

In de vroege Zuiderzee, dus in de huidige polder, vinden op flora en fauna gebied opvallende dingen te ontdekken. Men laat in een groot deel van dit gebied de natuur zijn werk doen. Daardoor zijn er bijvoorbeeld wolven waargenomen in de Noord-Oostpolder, flamingokolonies bij Nunspeet en Elburg en is de Zeearend de huismus geworden van Lelystad.

In mijn carrière als therapeut/acupuncturist heb ik veel topsporters begeleid bij hun herstel en preventie. Nu is een topsporter voor mij het voorbeeld van mijn visie, namelijk hoe zorg ik met een maximale belasting voor een optimale belastbaarheid/vitaliteit. Wat ik bedoel te zeggen is dat de topsporter continu balanceert op de rand tussen gezond zijn en ziek worden.

Ingezonden door C. van de Bergh (Enkhuizen)

Als ik dan nog een stap verder denk dan is de ondergrond mede bepalend voor de prestaties van de sporter. Zo functioneert de ene voetballer beter op kunstgras dan de ander, de ene tennisser beter op gravel en de ander beter op gras en heeft de ene schaatser meer voorkeur voor natuurijs dan de ander. Als hersteltherapeut kijk je dan vaak naar het schoeisel. Maar je hoopt dat de bodem gemaakt wordt in de gedachtegang van de sporter. Als ik Ton en Kees dan hoor zeggen, dat een paard maar een paar keer per jaar op wedstrijdschoenen mag lopen en de rest van het jaar op trainingsschoenen, dan denk ik dat wij veel gemeen hebben. Als ze het dan ook nog hebben over de parcoursbouwer die het paard ziet als een ballerina en de bodem afgestemd wordt op de hindernissen en andersom dan hebben zij hun werk verheven tot ware kunst en is mijn interesse gewekt in dit interessante bedrijf!

Cissy Bonekamp TYPOLOGIE: element: aarde/vuur type: integrator/voorzitter

Richard van Nessen Lees het interview van Kees en Ton op de volgende pagina’s!

43


Ton en Kees

op elkaars werkterrein Wat een verrassende titel, jullie hebben me nieuwsgierig gemaakt! WIE IS TON AGTERBERG? Kenmerkt zichzelf als integer, hardwerkend, veeleisend en is door de jaren heen gedisciplineerd geworden. WIE IS KEES HAAKSMAN? Zonder na te denken zegt hij betrouwbaar, creatief, impulsief, oplossingsgericht en de aanvulling op Ton. WAT DOET AGTERBERG PRECIES? Agterberg is een combinatie van bedrijven met een scala aan specialismen op het groene- en grijze werkgebied, zoals weg en waterbouw, grootgroenvoorziening en cultuurtechnische werken. Met bijzondere expertise op het gebied van sportaccomodaties en natuurgras. Agterberg heeft onder andere veel ervaring in de aanleg van tennisbanen, golfbanen, hockeyvelden en paardensportbodems. Voor de paarden- en voetbalondergronden onderscheidt Agterberg zich omdat zij daar eigen ontwikkelde bodems voor inzetten. Verder zijn wij gespecialiseerd in het ontwerp, de realisatie van en onderhoud van particuliere en bedrijfstuinen (ook gemeenten), composteren wij tuinafval en hebben we een eigen handelsbedrijf in zand en grind. Ons bedrijf is ook inzetbaar voor calamiteiten zoals o.a. gladheidbestrijding en afzettingen bij evenementen. WAT DOE JIJ PRECIES TON? Ik ben mede-eigenaar van Agterberg bedrijven met als specialisatie de paardensport, ik noem mezelf vaak â&#x20AC;&#x2DC;de paardenboerâ&#x20AC;&#x2122;. Aan deze tak van sport binnen ons bedrijf heb ik bijna een dagtaak. Denk bijvoorbeeld aan Indoor Brabant, jumping Amsterdam en natuurlijk het CHIO Aken. Kees vult aan door te zeggen dat Ton bij deze grote evenementen zelf op de traktor zit zodat er niks mis kan gaan en niemand kan twijfelen aan de geleverde kwaliteit, Ton is gewoon de beste. Ton Agterberg

44

TYPOLOGIE: element: vuur type: voorzitter


WAT DOE JIJ BINNEN DE ORGANISATIE KEES? Ik ben de enige niet-Agterberg binnen de directie. Ik ben verantwoordelijk voor de kwaliteitslabels van de Agterberg bedrijven, ontwikkeling en de communicatie extern en heb als specialisatie voetbalvelden. Dus een paardenman en een voetbalspecialist, nu wordt mij denk ik de titel van de rubriek duidelijk?! Ton gaat de interviews doen in de voetbalwereld en Kees in de paardenwereld? Beide; ja precies WAT MAAKT AGTERBERG BEDRIJVEN ZO BIJZONDER? De grote saamhorigheid onder de medewerkers in combinatie met een perfecte sfeer. We zien dan ook bijna geen verloop onder de medewerkers. Uiteraard is de drive het leveren van kwaliteit en dat wil zeggen dat wij zeer servicegericht zijn en dat wij bij eventuele fouten altijd zo goed mogelijk corrigeren. HOE KOMT HET DAT JULLIE BODEMS ZO BEKEND /UNIEK ZIJN? De drang naar kwaliteit en het goed luisteren naar de sporter heeft geleid tot een ontwikkeling van unieke bodems... Maar we blijven nog steeds luisteren en ontwikkelen. TON, WAAR BEN JE HET MEEST TROTS OP? Het uitbouwen van het bedrijf op een manier waar ook mijn vader trots op zou zijn. WAT GAAN JULLIE VOOR HET RIES MAGAZINE BETEKENEN? In een terugkerende rubriek de lezer inzage geven in de diepere gedachtegangen van de interactie tussen sporter en zijn omgeving, de sliding van de voetballer in interactie met het veld, de parcoursbouwer en zijn oog voor de elegantie van het paard en meer achtergrondinformatie over de sport. KUN JE DIT CONCREET MAKEN? Wij zullen in gesprek gaan met de groundsman van een topclub, hersteltrainer van een profclub, een dierenarts aan het woord laten over blessures bij paarden enzovoort. Bedankt voor dit zeer boeiende interview en wij kijken uit naar het volgende RIES magazine! Kees Haaksman TYPOLOGIE: element: hout type: generator

45


WEST MEETS EAST! Met dit keer de milt nader bekeken. De milt

heid. Dit is ook terug te zien op de tong. Aange-

neemt vooral in de Chinese Geneeskunde een

zien de tong een spier is, wordt deze ook minder

heel belangrijke plaats in.

goed gevoed en wordt dus breder. Daardoor past

De milt is een orgaan van ongeveer 12 centimeter lang en ligt in de linker bovenhelft van de buik, onder het middenrif en achter de maag. Hoewel mensen kunnen leven zonder milt, is het een belangrijk orgaan met belangrijke functies. Vanuit Westers oogpunt gezien zorgt de milt ervoor dat het bloed gezuiverd wordt, speelt hij een belangrijke rol bij de afweer en slaat hij ijzer op. Chinees gezien heeft de milt deels andere functies. De milt hoort samen met de maag bij het aarde element. In de Chinese Geneeskunde worden vijf elementen onderscheiden. Deze elementen beschrijven de transformatie van het natuurlijke verloop van ontstaan, ontwikkeling, voltooiing en neergang van dingen. Het aarde element heeft een centrale positie en heeft als functie het activeren en voeden van alle dingen op aarde. De milt en de maag zijn de organen die ervoor moeten zorgen dat de spijsvertering goed verloopt. Zij zorgen ervoor dat onze voeding wordt omgezet in energie en bloed. Vandaar dat gezond eten erg belangrijk is. Energie en bloed zorgen er onder andere voor dat we ons fit voelen, dat we de energie hebben om dingen te ondernemen (lichamelijk en geestelijk), dat het lichaam warm blijft, dat we helder kunnen denken, dat het lichaam in stand gehouden wordt en dat we genoeg weerstand hebben. Vanuit Chinees perspectief heeft de milt ook als functie de spieren te voeden. Wanneer de milt minder goed functioneert, worden de spieren minder goed gevoed en ontstaat er vermoeid-

46

hij als het ware niet meer goed in de mond en worden aan de zijkanten tandafdrukken zichtbaar. Een andere belangrijke functie van de milt is het afvoeren van afvalstoffen. Als de milt minder goed functioneert, kan makkelijker overgewicht ontstaan. Zoals bij ieder orgaan hoort volgens de Chinese Geneeskunde, ook bij de Milt een mentaalemotioneel kenmerk. Net zoals de milt en de maag verantwoordelijk zijn voor de fysieke vertering van voeding, doen ze dit ook op psychisch vlak. De uitdrukking ‘het ligt zwaar op de maag’ is waarschijnlijk wel bekend bij psychisch ingrijpende situaties. Als de miltenergie goed is, zijn mensen in staat helder en adequaat over dingen na te denken, maar als de milt energie verzwakt is, zullen mensen last hebben van piekeren en zorgen maken. Als de miltenergie minder goed is, kunnen naast vermoeidheid, spijsverteringsklachten en overgewicht ook klachten ontstaan als slechte eetlust of juist meer honger, behoefte aan zoetigheid, zwaar gevoel in de ledematen, duizeligheid, blauwe plekken en spataderen. Doordat de milt verantwoordelijk is voor het omzetten van voeding, heeft voeding veel invloed op de milt. Het eten van ongezonde voeding is erg belastend voor de milt en kost de milt veel energie, waardoor er minder energie over is voor het uitvoeren van de belangrijke functies. Door gezonde voeding te nemen, help je de milt en kun je de milt ook versterken. In een latere uitgave van dit magazine kunt u meer lezen over miltvriendelijke voeding.


Bij ‘‘Frans’’ Eten en Drinken

Restaurant Bij “Frans” is gevestigd in het dorp Nunspeet, gelegen tussen het Zandebos en het Veluwemeer. Het Zandebos is een prachtig bosgebied op stuifduinen. Geniet van de zandvlaktes, de flora en de fauna met als uitzicht een vennetje. Het Veluwemeer, de oude Zuiderzee, is een mooi recreatiegebied, maar ook een gebied waar de natuur zijn gang mag gaan. Kortom, een fantastische omgeving om al fietsend of wandelend te ontdekken. De hele Veluwe is voorzien van fietsknooppunten die ook door Nunspeet voeren en er zijn tal van wandelroutes uitgezet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de plaggeroute of de Zuiderzee route. Midden in dit prachtige gebied ligt Nunspeet, een gezellig dorp met een opvallend ruim aanbod van winkels. Nunspeet is zeer populair bij menig toerist en zeker in de zomer een uitvalbasis voor vele campinggangers. Midden in het centrum ligt een opvallend gezellig restaurant met niet alleen een sfeervolle ambiance maar ook een eerlijke en heerlijke kaart. Dit restaurant is Bij “Frans”. Wie denkt dat de eigenaar van dit restaurant Frans heet komt bedrogen uit. Eigenaren Gerhard en Iris hebben een Franse sfeer gecreëerd in hun restaurant maar wilde vooral toegankelijk zijn voor iedereen en niet alleen voor het sjieke publiek dat een Franse naam mogelijk zou aantrekken. Dit is ze goed gelukt en de redactie van RIES Magazine is dan ook regelmatig te vinden in Nunspeet bij “Frans”!

www.bijfrans.nl

47


INTERVIEW MET

FOTOGRAAF RON RUTGERS Wie is Ron Rutgers? Ik ben 46 jaar, geboren in Deventer en woonachtig in Kraggenburg. Ik ben fotograaf en eigenaar van Foto-concept Wilde je altijd al fotograaf worden? Nee, ik wilde eigenlijk reclametekenaar worden. Door een vriend werd ik enthousiast gemaakt voor de fotografie, ik ben door hem aangestoken en de fotovakschool gaan doen. Na wat rondgesnuffeld te hebben in het bedrijfsleven heb ik toch mijn hart gevolgd en mijn eigen bedrijf opgezet. Is je droom uitgekomen? Ja, want ik kan met hetgeen ik leuk vind, de fotografie, in mijn levensonderhoud voorzien. Wie is voor jou de meest inspirerende fotograaf? Jeanloup Sieff, David LaChapelle en Erwin Olaf.

Ron Rutgers

48

TYPOLOGIE: element: aarde/hout type: integrator/generator

Waarom? Die mensen maken boeiend werk, daarmee bedoel ik werk waarin je blijft ontdekken.

Werk je wel eens met bekende Nederlanders? Ja Geeft het werken met bekende Nederlanders extra druk of leer je daar mee omgaan? Daar leer je mee om te gaan maar vaak zie je dat bekendheid ook tot gespannenheid leidt. Het leuke en boeiende van mijn vak is juist om het ijs te breken met een goede foto- reportage als resultaat. Wat zijn je hobbies? Fotografie is nog steeds mijn grootste hobby maar ik vind het bouwen van websites ook erg leuk! Kunnen zowel particulieren als bedrijven je daarvoor benaderen? Ja natuurlijk, kijk maar op mijn website.

www.foto-concept.nl


PROFIELFOTO’S DE DO’S AND DONT’S De mens is een beeldgeorienteerd wezen. Woorden vertalen we in ons hoofd naar plaatjes. Het is dé manier van onze hersenen om herinneringen op te slaan. Als je dit weet begrijp je ook waarom foto’s vaak zoveel indruk op ons maken. Er is bijvoorbeeld wel jaarlijks de verkiezing voor de persfoto van het jaar en het overzicht van het jaar in beeld. De woorden vullen dan alleen maar aan. In de huidige tijd, waarin internet en social media een hele belangrijke rol spelen, kun je niet meer om de profielfoto heen. Het is het eerste wat mensen online van je zien, je op beoordelen en je door onthouden. Of je het nou hebt over zakelijke social media, zoals je website, blog, Twitter, LinkedIn profiel en zakelijke Facebook-pagina of over je privé pagina’s zoals je blog, Twitter, Facebook, Hyves, datingsite en dergelijke; je presentatie online is het beeld dat je anderen geeft van jezelf. Je profielfoto is dus iets om over na te denken. Welk beeld wil je je klanten, je opdrachtgevers, je (toekomstige) werkgever, de lezers van je blog of een mogelijk toekomstige partner van jezelf geven? Je kan je voorstellen dat die foto in bikini of gele strakke zwemslip van tijdens die heerlijke vakantie, of die foto met je vrienden hangend aan de bar een beeld van je geven die niet in elke situatie passend is. Hou deze foto’s dan ook alleen privé beschikbaar voor je vrienden. Sowieso gaat een profielfoto alleen over jou, dus andere personen in beeld of een foto van je kinderen of huisdieren is als profielfoto niet handig. Je wilt natuurlijk dat mensen bij een eerste ontmoeting jou ook gelijk herkennen als die persoon van dat profiel. Het maakt

een eerste gesprek ook makkelijker en meer ontspannen. Men (her)kent je immers al. Verder zijn de volgende zaken belangrijk bij een (goede) profielfoto: ● Een profielfoto is bij voorkeur een portret, half-body en full-body maakt jouw gezicht (en daarmee je herkenbaarheid) slechter zichtbaar. Hou er rekening mee dat de profielfoto op de meeste websites uiteindelijk best klein is. ● Een profielfoto is geen pasfoto, (glim-)lachen is meestal uitnodigend. ● Ontspannen in de camera kijken, je kijkt jouw profielbezoeker hierdoor aan en maakt contact. ● Laat je foto door iemand anders maken, een zelfgemaakte foto (met mobiel) geeft door het standpunt een vertekend beeld. Ook een foto gemaakt via de spiegel geeft geen goed beeld. ● Zorg voor een goed belichte foto. Over- of onderbelicht geeft geen goed beeld van jou. ● Zorg voor een rustige achtergrond, zoals een witte of lichtgrijze muur/deur. Er komt dus best wat kijken bij het maken van een goede profielfoto. Hiervoor kun je natuurlijk ook terecht bij een professioneel fotograaf. Vanuit mijn eigen bedrijf kan ik je vertellen wat daar de voordelen van zijn. Omdat ik dagelijks mensen fotografeer heb ik de benodigde apparatuur, achtergronden, kennis en vaardigheden al beschikbaar. Ik bespreek met jou waarvoor je de profielfoto wilt gaan gebruiken en welke uitstraling je graag wilt laten zien. Daarnaast heb ik een professioneel visagiste in huis die het haar en de make-up kan verzorgen. Samen vertalen we jouw verhaal naar het uiteindelijke gewenste beeld. Jouw profielfoto.

49


ESTHER JANSEN (AB WONEN) EN RICHARD VAN NESSEN

TYPOLOGIE

EN DE INVLOED OP JE DAGELIJKSE LEVEN Wie of wat bepaalt de stijl van je interieur? We laten vooral de interieurtrends die je in bladen en in winkels ziet en anderen voor ons bepalen wat de stijl van je interieur moet worden/zijn. Dit terwijl we een plek om te wonen of werken wel erg belangrijk vinden en er dus toch graag onszelf in herkennen. Het dient als een thuisbasis, een plek waar je jezelf letterlijk en figuurlijk ‘thuis’ wilt voelen. Om je inrichting te bepalen heb je te maken met de smaak en voorkeuren van je partner en als er kinderen zijn houd je daar ook rekening mee. Uiteraard is ook de woning/ruimte zelf bepalend voor welke keuzes je maakt. Dit heeft te maken met de grootte, lichtinval, positie van ramen en deuren, enzovoort. Van belang is dat je aan de hand van goede voorbeelden/(kleur)stalen beoordeelt wat in de specifieke ruimte past.

Rechte of ronde lichaamsbouw? Het bepaalt je inrichting! Bij een extreem rechte lichaamsbouw past een minimalistische inrichting met materialen als glas, hout en metaal. De bank is van strakke stof zonder reliëf of van leer. Bovendien zijn de kussens stevig. Het rechte(re) type houdt niet van te veel kussentjes. Recht is ook gevoelig voor symmetrie en alles staat of ligt uitgelijnd recht. Het ronde type gaat daarbij meer voor sierlijke ronde vormen en soepel vallende stoffen. Het mag allemaal wat romantischer, een reliëf of werkje hebben. Het staat ook vaak wat voller met kleine leuke accessoires hier en daar. Ga maar eens bij u zelf na of dit klopt!

Blijf bij de inrichting van je woning altijd dicht bij jezelf. Past dat moderne interieur bij je? Of kies je voor een meer ‘losse’ stijl. Wist je dat dit zelfs wordt mede-bepaald door je lichaamsbouw?

50

Vuur

Metaal

Hout

Water

Aarde

Aarde

V-Type

H-Type

HX-Type

A-Type

X-Type

O-Type


In de oudheid gebruikten geneesheren de elementen al als basis om mensen te categoriseren. Dit deden de oude Grieken, Indiテォrs en Chinezen volgens de volgende indeling: Grieken: Water, aarde, vuur en lucht Indiテォrs: Vata, Pitta, Kapha Chinezen: Water, hout, vuur, aarde, metaal Deze 3 oudheden staan aan de basis van de geneeswijzen zoals wij deze nu kennen, namelijk onze Westerse geneeswijze, Ayurveda en de Chinese geneeswijze.

DE DOKTER VAN DE TOEKOMST ZAL GEEN MEDICIJNEN GEVEN MAAR ZIJN PATIテ起TEN INTERESSEREN VOOR DE ZORG VAN HET MENSELIJK LICHAAM VOOR VOEDING EN VOOR DE OORZAAK EN DE PREVENTIE VAN ZIEKTE. Thomas Edison, 1847

Aan de hand van de vorm van het gezicht, lichaamsbouw en vloeistofhuishouding zijn mensen binnen een element te plaatsen. Deze elementen gaven de oude wijzen inzicht in gedrag, karakter, kernkwaliteiten en valkuilen. Artsen werden vroeger betaald om mensen preventief te behandelen en dus gezond te houden. Men ging niet pas naar een arts als de ziekte er al was en artsen werden beoordeeld en afgerekend op het voorkomen van ziekten. Vele problemen werden door middel van een diagnose aan de hand van de elementen inzichtelijk gemaakt en hier maakt Richard van Nessen anno 2013 nog steeds dankbaar gebruik van binnen zijn praktijk. De volgende keer gaat hij uitgebreid in op typologie. Herken uzelf.

Bertjan Kamphuis TYPOLOGIE: element: hout/metaal type: generator/organisator

IN PERSON Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders 1462 uur per jaar werken. Dit komt neer op iets meer dan 30 uur per week. Nederlanders werken het minst van alle Europeanen. Maar uit hetzelfde onderzoek blijkt ook dat wij de hoogste productiviteit hebben. Dus wij doen meer in minder tijd. Eテゥn van de redenen dat wij voor parttime werk kiezen heeft te maken met de keuze voor vrijetijd. Kortom, wij kiezen naast werken voor een groot deel van onze tijd ook voor een andere invulling. Een andere reden is dat we binnen organisaties vaak meer werk moeten verzetten met minder mensen. Uiteraard kost dat harde werken energie en kan zowel geestelijk als fysiek belastend zijn. Des te belangrijker is het dus dat je werk doet wat bij je past en wat je leuk vindt. Dit is niet alleen van belang voor de werknemer maar ook voor de werkgever. De organisatie heeft namelijk belang bij een hoge effectiviteit met een minimale kans op door werk gerelateerde uitval . Uitzendbureau In Person met 35 vestigingen in Nederland is zich hier terdege van bewust en heeft haar visie hierop gestoeld. Wij zijn dan ook blij dat Bertjan Kamphuis, Business Development Manager Outsourcing, namens In Person in de volgende edities van het RIES magazine een bijdrage gaat leveren over onderwerpen die te maken hebben met vitaliteit door en op de juiste werkplek.

www.inperson.nl

51


FRAPPEZ TOUJOURS! MULTICOPY ARNHEM, OVER HET EFFECT VAN GROOTS COMMUNICEREN In Frankrijk hebben ze er zo’n geweldige uitdrukking voor: frappez toujours! Zorg ervoor dat je altijd de aandacht trekt. Dat je opvalt. Want - hoe voor de hand liggend het ook klinkt - als je niet opvalt, word je niet gezien. En gezien, gehoord of gelezen worden, daar gaat het om als je communiceert. Opvallen is een noodzakelijk iets in de communicatie. Calvinistische gevoelens als ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’ gaan in de communicatie niet op. Als je wilt dat je doelgroep kennis neemt van je boodschap, dan zul je wel op moeten vallen tussen al het commerciële communicatiegeweld waar elke consument dag in dag uit mee wordt geconfronteerd.

52

Het woordenboek is er duidelijk over. Opvallen is synoniem voor gezien worden en voor opzien baren. En gek genoeg lijkt het wel alsof veel bedrijven en organisaties hier heel wat kansen laten liggen. OPVALLEN MOET Als kind al wil iedereen opvallen. In de schoolklas om de aandacht van de juf te krijgen om te laten zien dat je het antwoord op de vraag weet. Je wilt opvallen in de sportvereniging om te mogen spelen bij het beste team. Je wilt opvallen bij de andere sekse om dat ene afspraakje te maken dat je leven kan veranderen. Je wilt opvallen als je solliciteert naar een baan omdat je wilt laten zien dat je anders en beter bent dan de rest. Val je niet op, dan ben je een grijze muis. Voor je het weet ben je een muurbloempje.


En dat is nou precies wat niemand wil zijn of worden. Ook niet als bedrijf of organisatie. Of je nu commercieel bent of een non-profitorganisatie. OPVALANGST Als je naar Nederlandse reclame door de jaren heen kijkt, lijkt het wel alsof adverteerders meer durven op te vallen in tijden van hoogconjunctuur. De durf om ‘anders’ te zijn lijkt groter. Vreemd eigenlijk, want juist in moeilijkere tijden is het belangrijk om jezelf te onderscheiden en op te vallen in de middelmaat. Dat geldt niet alleen voor het MKB, maar ook voor de allergrootste adverteerders. De angst om op te vallen is dan ook verre van gegrond. Mits je natuurlijk wel aan een aantal spelregels voldoet. Want opvallen alleen is geen garantie voor succes. RELEVANT De kracht van de boodschap is dat deze relevant is. Het moet interessant zijn en duidelijk een voordeel bieden. Daarnaast moeten je merk, je product en je aanbod sympathiek zijn. Mensen moeten het graag willen hebben en kopen. Als je aan deze voorwaarden voldoet, is er maar één doel: opvallen! Opvallen kan op vele manieren. Het kan door het opvallende creatieve concept in woord en beeld. Het kan door het verrassingsmoment waarop je je doelgroep aanspreekt. Het kan door de media en middelen die je gebruikt om de boodschap over te brengen. Het kan door formaat of kleur. Het kan door de consistentie. OPVALLEND SPRAAKMAKEND In de commerciële communicatie kun je heel spraakmakend zijn. Neem de introductie van de Apple Macintosh tijdens de Superbowl in de Verenigde Staten in 1984. Een commercial van één minuut op het moment dat heel Amerika voor de buis zat. Niemand was het ontgaan: de hegemonie van de pc zou doorbroken worden. In 2011 trok de tentoonstelling ‘100 jaar Reclameklassiekers’ tienduizenden bezoekers die betaald naar reclame kwamen kijken. Opvallende reclame die de moeite waard is om herinnerd te worden.

Elk jaar wordt in Nederland de Gouden Loeki gekozen door de consument. Het is de publieksprijs voor de meest opvallende en leukste commercial. Een paar winnaars van de laatste jaren: Goejemoggel van KPN, de nieuwe techniek met de muis over het beeldscherm van Planet internet, de Walk-in fridge van Heineken en Pietertje van Calvé Pindakaas. Wat ‘opvalt’ is dat al deze commercials nog vers in het geheugen liggen. Maar ook films als Bommetje van de Melkunie en de olifant van Rolo. Ook al zijn die al meer dan 10 jaar geleden voor het laatst uitgezonden. Opvallen is waar het om gaat. Maar hoe val je op tussen al die andere communicatie die ook op wil vallen? Door slimmer en leuker te zijn. Dat is nou de kracht van de ondernemer. De nek uit durven steken brengt altijd risico’s met zich mee, maar altijd minder dan wanneer je kiest voor middelmaat. Want dan vervaagt de herinnering snel. GROOT FORMAAT VALT OP! Wie groot wil zijn, moet ook groots en opvallend communiceren. Vooral groot formaat valt op. Dagelijks lopen duizenden mensen langs uw communicatiedrager en voor de kosten hoeft u het niet te laten. Zeker niet als u uw buitencommunicatie door MultiCopy Arnhem laat produceren. Van ontwerp tot afwerking kunnen we voor u vlaggen, banners, posters, spandoeken en andere buitencommunicatie van groot formaat maken en ook voor een beursstand draaien wij onze hand niet om. Voor RIES Cosmetics hebben we een beursstand ontwikkeld en vervaardigd, banners gemaakt (voor beurzen, maar ook voor in de salons) en ook verschillende handdoeken geproduceerd. Ook zijn wij de vaste leverancier van briefpapier, enveloppen, flyers en foldermateriaal. Ook groots communiceren of op een verfrissende wijze uw bedrijf presenteren? www.opvallendgroot.nl www.multicopy.nl/arnhem

53


RIES COSMETICS ARRANGEMENTEN EN ACTIES Deze acties zijn geldig tot 1 november 2013

5 VIP

arrangementen bij salon RIES. Beautybehandeling (incl. cleanser, serum, dag- en nachtcrème) t.w.v. € 100,=.

Bestel nu een dagcrème (Daycomfort) en ontvang 40% korting op de nachtcrème (Nightsupport).

Stop Smoke

ondersteuning bij stoppen met roken bestaande uit:

20

Arrangementen Schoonheids-/ voetbehandeling.

8 acupunctuurbehandelingen 2 x Stop Smoke voedingssupplementen en 1 x inhaler Nu van € 690,= voor Bij bestellingen boven de € 80,= € 500,=.

Bestel een Agecontrol indien u last van rimpels heeft en ontvang 40% korting op de nachtcrème (Nightsupport).

Bestel anti-rimpelcrème (Agecontrol) en nachtcrème (Nightsupport) en ontvang agratis de verzorgende crème voor heren (Man’s Skinsupport). Bezoek onze website: www.riescosmetica.nl Onder de rubriek magazineactie voert u in: Gebruikersnaam: ries Wachtwoord: actie

krijgt u een handcrème t.w.v. € 19,95 cadeau.

Gratis huidanalyse en tongdiagnostiek bij alle salons.

Bestel een dag- en nachtcrème (Daycomfort en Nightsupport) en ontvang gratis de verzorgende crème voor heren (Man’s Skinsupport).


INTERVIEW MET

Marie-Jose Beljaars EIGENARESSE VAN MARIE-QI Wie is Marie-Qi? •

Marie-Qi is een praktijk voor natuurgeneeskunde in Landgraaf. Aan de praktijk zit een winkel gevestigd genaamd ‘Natuurgeheim’.

Werk je vanuit een bepaalde filosofie?

In de praktijk wordt gewerkt met RIES Cos-

metics en in de winkel worden alle RIES

Marie-Qi onderscheidt zich door haar filosofie: gezondheid is de basis van het leven.

Cosmetics producten aangeboden plus thee en aanverwante producten.

Waarin ben je gespecialiseerd? •

De specialisatie van Marie-Jose is het

Wie is Marie-Jose ?

behandelen van hooikoorts d.m.v. Guasha en

het opsporen van intolerantie van voeding.

De eigenaresse van Marie-Qi is MarieJose Beljaars-Schuurmans. Zij is energetisch therapeut en is gespecialiseerd in Guasha en

Wat is het idee achter ‘Natuurgeheim’?

oor-acupunctuur. De praktijk heeft dan ook

Het doel van de winkel is een laagdrempe-

drie behandelkamers, 1 behandelkamer

lige winkel zijn, waar iedereen kan binnen-

voor Guasha, 1 behandelkamer voor

stappen en zo in aanraking kan komen met

oor-acupunctuur en 1 behandelkamer voor

natuurgeneeskunde.

RIES Cosmetics behandelingen. Waarom heb je voor RIES Cosmetics gekozen? Heb je hiervoor ander werk gedaan ? •

Marie-Jose heeft gekozen voor RIES Cosmetics

Marie-Jose heeft altijd in de horeca gewerkt,

omdat zij meteen gecharmeerd was van

maar doordat haar dochter astmatisch is heeft

de filosofie: schoonheid komt niet alleen

zij altijd veel onderzoek gedaan naar natuur-

van buitenaf maar ook van binnenuit.

lijke geneesmiddelen. Toen zij zelf later ook

Zelf gebruikt ze ook de producten van RIES

ziek werd is zij de bio-energetische studie

Cosmetics en het resultaat is al te zien!

gaan volgen. Binnen deze studie heeft zij

Naast RIES Cosmetics gebruikt Marie-Qi

kennis gemaakt met het fenomeen Guasha

alleen energetische middelen.

wat later haar specialisatie is geworden.

55


GEEF EEN BUDDHA CADEAU EN WIN! BIJ AB WONEN

DINER VOOR 2 PERSONEN! BIJ “FRANS” Ontvangst met koffie en gebak waarna u de Veluwse omgeving kunt gaan verkennen. Om een bezoek aan Nunspeet in stijl af te sluiten biedt Bij “Frans” u een heerlijk diner aan,

Beschrijf in maximaal 100 woorden aan wie je deze buddha cadeau wilt geven en waarom. AB Wonen schenkt deze buddha aan het meest opvallende, ingrijpende of originele verhaal. Inzendingen kunnen worden gemaild naar info@riescosmetica.nl o.v.v. AB Wonen buddha winnen

knus binnen of buiten op het terras waar het zowel in winter als zomer gezellig vertoeven is bij het open vuur.

www.bijfrans.nl

www.abwonen.nl Kijk voor de spelregels voor wat betreft deze arrangementen op pagina 02 van dit RIES magazine!

DE TASTINGBOX VERRASSENDE PROEVERIJ VOOR 6 PERSONEN Bij opening van de TastingBox wordt je verrast door de inhoud! Een verrassende proeverij voor 6 personen. Inhoud 6 flessen wijn, 6 spiegelau kristallen wijnglazen, proefnotitieboek met omschrijvingen en uitleg. www.mijnslijter.nl of mail info@mijnslijter.nl

GRATIS PROFIELFOTOSHOOT MET VISAGIE BIJ FOTO CONCEPT Verspreid over onze website hebben wij 5 RIES Cosmetics logo’s verstopt. Deze logo’s zijn voorzien van cijfers. De cijfers vormen samen een code. Vind alle 5 de cijfers, zet ze op volgorde van laag naar hoog en mail deze code naar info@riescosmetica.nl onder vermelding van foto. Onder de inzendingen verloten wij 5 x een gratis profielfotoshoot, inclusief visagie. Kijk snel op onze website:

www.foto-concept.nl Uw inzending dient uiterlijk 1 december 2013 bij ons binnen te zijn!


SALONS DIE WERKEN MET RIES COSMETICS Deze salons werken met RIES Cosmetics en doen mee aan de arrangementen van RIES Cosmetics. Ook kunt u hier terecht voor een gratis en vrijblijvende intake en uiteraard voor een behandeling en de aanschaf van RIES Cosmetics produkten!

SKIN DEEP WERKT MET RIES COSMETICS

ALL SPA

KAMPHORST

Cynthia Kruijne DORDRECHT 06 225 81 300 cynthia@allspa.nl

Ingrid Kamphorst ARNHEM 026 35 181 61 ingshaynick@live.nl

BEAUTY ALL OVER

LA BELLE ROSE

Kirsten Bekhuis ALMELO 06 103 54 866 beautyalloveralmelo@hotmail.com

Roselin Hagedoorn ARNHEM 06 214 53 006 labellerose@planet.nl

BEAUTYSALON GLOW!

LC EQUIPMENT

RIES COSMETICS GEKOZEN?

Diana Hogervorst ARNHEM 06 20 90 760 info@salonglow.nl

Sylvia Goossens ROOSENDAAL 0165 395 400 info@lcequipment.nl

VANWEGE HET TOTAALCONCEPT VOOR DE HUID:

BIYOUSHI

MARIE-QI/NATUURGEHEIM

BEHULP VAN ACUPUNCTUUR).

Claudia Ziegler WESTERVOORT 026 311 78 15 info@biyoushi.nl

Marie-Jose Beljaars-Schuurmans Hoogstraat 181 6373 HS LANDGRAAF 045 511 51 92 of 06 225 745 00

FAVORIETE PRODUCT?

CAROLIEN EICHHORN

PEDICOR HAKKENBERG VAN GAASBEEK

Carolien Eichhorn CASTRICUM 0251 670 901 cmeichhorn@hetnet.nl

CREATURE HUIDVERZORGING Karin Wijdeveld ARNHEM 026 381 53 20 info@creaturehuidverzorging.nl

Hakkenberg ARNHEM 026 445 89 16 pedicor@live.nl

PRAKTIJK VOOR YOGA EN CHINESE GENEESWIJZEN Gonnie van de Lang WIERDEN 0546 577 070 gonnie@vandelang.nl

ECLAIRE

PUUR

Helen Stolk & Patricia Nolten ARNHEM 026 351 78 83 eclaire@hotmail.nl

Carla Hatzmann EPE 0578 621 675 info@puur-hhv.nl

FRAMONI

SKIN DEEP HUIDVERBETERING

Monique Putman WESTERVOORT 026 311 45 07 moniqueputman@kpnplanet.nl

INSTITUUT HELMIR Miriam van Geel SCHAIJK 0486 464 264 info@helmir.nl

Marga van den Bergh SCHIEDAM 010 473 50 96 info@skindeep.nl

NAAM:

SKIN DEEP HUIDVERBETERING

EIGENARESSE:

MARGA VAN DEN BERGH

WAAR:

SCHIEDAM

WAAROM HEB JE VOOR

HUIDVERZORGING + GEZONDHEID VERBETEREN + ANTI-RIMPELBEHANDELING ZONDER GIF (MET

DE VOEDINGSSUPPLEMENTEN. WAAROM? CAPSULES TER VERBETERING VAN DE HUID VAN BINNENUIT, DAAR KAN GEEN CRÈME TEGENOP!


Colofon Het RIES Magazine is een kwartaaluitgave van: RIES Cosmetics info@riescosmetica.nl www.riescosmetica.nl 026 379 00 08 Eindredactie: Richard van Nessen (RIES Cosmetics) Fotografie: Ron Rutgers (Foto Concept)

In het volgende nummer RIES IN HET OOSTEN VAN HET LAND In het oosten van het land zijn een aantal zeer goede salons

www.foto-concept.nl Vormgeving: Dirk Bos (MultiCopy Arnhem) www.multicopy.nl/arnhem

die werken met RIES Cosmetics met verschillende specialisaties. Hierbij komen onder andere salon Beauty All Over in Almelo van Jolanda Kerver en Kirsten Bekhuis en de praktijk voor yoga en Chinese Geneeswijze van Gonnie van de Lang in Wierden aan het woord.

Drukwerk: MultiCopy Arnhem www.multicopy.nl/arnhem Aan dit nummer werkten mee: Ton Agterberg, Marie-Jose Beljaars,

AESTHETIC NEEDLING EEN PRIMA ALTERNATIEF VOOR BOTOXEN EN FACELIFTEN

C. van de Bergh,

Tijdens de behandeling van de anti-aging door Aesthetic Needling

Cissy Bonekamp, Anneke Bonekamp,

worden er kleine acupunctuur naaldjes in de huid aangebracht en creëren we daarmee op een natuurlijke manier een facelift

Marga van den Bergh, Dirk Bos, Krista Bruijsten, Mary van Dijk, Carolien Eichhorn, Miriam van Geel, Sylvia Goossens, Kees Haaksman,

waardoor rimpels verminderen, het gezicht gelift wordt en er een

Carla Hatzmann, Gerhard Hoeve,

natuurlijke teint wordt teruggegeven aan de huid.

Diana Hogervorst, Esther Jansen, Bertjan Kamphuis, Selene Lentjes, Patricia Nolten, Monique Putman, Joni Roelse, Ron Rutgers, Iris Schoolderman, Hans Schouten,

OOK EEN ABONNEMENT OP RIES MAGAZINE?

Heleen Stolk, Erwin Wijdeveld, Karin Wijdeveld en Claudia Ziegler Oplage: 3000 gedrukte exemplaren 60.000 digitale exemplaren

Wilt u RIES Magazine liever ‘ hardcopy’ ontvangen, wordt dan abonnee voor maar € 17,50 per jaar. Dan ontvangt u 4 x per jaar RIES Magazine in de brievenbus!

Uitgave: 01-2013 - september

Mail uw adresgegevens naar info@riescosmetica.nl onder vermelding van abonnee RIES magazine NATURAL COSMETICS

www.riescosmetica.nl

Ries magazine 01 2013  

Ries Magazine is een product van Ries Cosmetics. Het Magazine voor de professional en particulier die geïnteresseerd is in gezondheid, welln...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you