__MAIN_TEXT__

Page 46

SDD print maandelijks 1500 machinedelen

SDD in Emst is eigenlijk al twee jaar zelf launching customer voor de in eigen huis ontwikkelde 3DP1204 productieprinter. Elke maand 3D print de machinebouwer zo’n 1500 onderdelen, die verwerkt worden in de modules voor printerfabrikanten als HP, Konica Minolta en Canon. Dat bespaart direct kosten op dure inkoopdelen, nog los van het wegvallen van voorraden en andere supply chain voordelen, zegt Arnoud Kerkhof, directeur SDD.

4 printkoppen tegelijk

De groot formaat FDM printer met 4 printkoppen draait al enkele jaren wekelijks mee in de productie in Emst. Zowel metalen freesdelen alsook freesdelen uit POM worden tegenwoordig vervangen door 3D geprinte onderdelen, van een standaard ABS. Per maand 3D print de machinebouwer zo’n 1500 onderdelen. Arnoud Kerkhof: “Door functies te integreren, kunnen we vaak assemblage verminderen. En

Om in een eigen behoefte te voorzien, is machinebouwer SDD in Emst enkele jaren geleden zelf een groot formaat FDMprinter gaan ontwikkelen. Prototypes hiervan waren enkele keren op RapidPro te zien. Sinds kort is de machine vrijgegeven voor de verkoop. Het R&D-team werkt nog aan de laatste details. Daarom neemt SDD-dochter AMR Europe de 3D printer dit keer niet meer naar Veldhoven. “Dat zou enkele weken vertraging opleveren. Dat willen we niet”, zegt Arnoud Kerkhof. Want naast de machine die de ontwikkelaars gebruiken, is er slechts één andere 3D printer van dit type. Die staat in Emst meerdere dagen in de week productie te draaien. “Bezoekers kunnen wel de toepassing zien. En geïnteresseerde machinebouwers zijn altijd in Emst welkom”, valt Kees Seldenrijk, sales manager bij AMR Europe bij.

46

print magazine maart 2019

Profile for 54U Media BV

3D print magazine  

Informerend en inspirerend over 3D in de industrie

3D print magazine  

Informerend en inspirerend over 3D in de industrie

Profile for 54umedia